Tisdag, bakat muffins på ungdomsgården

Hej!

Imorse blev jag väckt nästan en timme tidigare än vad jag hade tänkt mig. Det var inte alls roligt och självklart kunde jag inte somna om sen heller, det handlade bara om att några gubbar skulle komma och städa undan här efter gårdagen. Det innebar att jag inte kunde duscha i källaren som jag annars alltid brukar göra. Det var otroligt störande att bli väckt bara på grund av det, dessutom kom inte gubbarna innan jag åkte fastän jag åkte till skolan över en timme senare än när de skulle ha kommit.
Kultur och idéhistorian var ganska bra, vi tittade färdigt på filmen som äntligen är slut nu. Vi skulle ha tittat på några bilder också men det hann vi inte göra. Därför gör vi det efter påsklovet istället, jag bestämde mig för att gå på den lektionen eftersom det finns bildbeskrivningar till bilderna som de andra ska titta på. Sedan kanske min lärare och min assistent kan förklara bilderna för mig och jag kan skriva upp viktiga personer som är med på bilderna.
På öppen tid var det bara någon som skulle prata om urskog eller något liknande. Det var bara cirka tjugo personer i hela multihallen där vi skulle vara och eftersom det tog tid innan allt började bestämde jag mig för att gå därifrån. Istället var det några från grundskolan som hade en konsert utanför och det var många fler som tittade på den. Tjejerna som sjöng gick på mellanstadiet lät det som men jag vet inte vilken klass de gick i. De sjöng i alla fall väldigt bra, en tjej som sjöng låten Heaven var extra duktig tycker jag!

Efter lunchen pluggade jag matte, nu känner jag mig ganska säker på allt. Det som är jobbigt i geometrin är sortomvanlingar, det borde jag ha tränat mer på och att räkna ut olika formers begränsningsarea. Jag har svårt för att komma ihåg alla sidor i en figur och glömmer ofta bort att räkna ut någonting. Men jag hoppas att det går bra för mig på provet imorgon:)
Min assistent och jag tränade vägen till tvärbanan idag igen, början av vägen är lätt men för att lära mig den måste jag komma ihåg slutet av vägen också. Solen sken i alla fall ute vilket var väldigt skönt, på fredag ska det tydligen bli ännu varmare än idag!
Vi gick till biblioteket och letade upp två låtar som jag har hört tidigare, Mandy och Dancing queen. Jag kan ingen av låtarna men om min lärare bestämmer sig för att sjunga någon av dem kan jag ju träna på den låten.
Ensemble gick i alla fall bra idag, min lärare plus några andra tycker att jag sjunger bra till Easy. Det är ju roligt men jag vet inte om jag kan hålla med om det.
Efter skolan åkte jag till Adam och vi åt middag som vanligt. Ungdomsgården var rolig, jag träffade Kim som jag var mycket med idag. Vi bakade muffins, Ronja och Linnea gjorde muffins med chokladsmak och Kim och jag gjorde muffins med äpple och chokladsmak. De blev väldigt goda vilket var bra för de tog lång tid att göra, kanske två timmar eller något men vi segade oss ganska mycket. Jag kunde till och med ta med mig några muffins hem och de kan jag ju äta imorgon:) Förutom att baka pratade jag mest med folk, Rena bland annat. När ungdomsgården var slut för idag regnade det ute, hoppas att det blir fint väder imorgon.
Nu måste jag sluta skriva för jag kommer ändå inte på nogt roligt, jag är väldigt trött när jag skriver det här.
/Vispen

Måndag, vanlig skoldag och träning

Hej!

Jag hade lite svårt att somna igår efter att ha duschat men det gick bra till slut:) Imorse var det jobbigt att gå upp, min kropp kände nog att den gick upp en timme tidigare än vad den var van vid. Taxin var sen som vanligt men jag hann precis i tid till engelskan när jag skyndade mig. Vi jobbade först med prepositioner, tidsprepositioner och sådant. Det var ganska lätt tycker jag men en del meningar var svåra, min assistent scannade i alla fall in allt senare under dagen. I slutet av lektionen lyssnade vi på ett kapitel ur boken, det handlade om en tjej som var väldigt kär i en kille. Jag förstod faktiskt det mesta av texten för tjejen som pratade hade mycket inlevelse och lät glad när hon berättade om det som hade hänt. När olika saker hände spelade hon lite teater kan man säga, några i klassen tyckte inte att det var bra men jag tycker att det gjorde att jag lättare förstod texten.

Efter engelskan skulle vi ha ensemble men efter att ha väntat på läraren i över en kvart förstod vi att han inte skulle komma. Istället lånade vi nyckeln till salen där vi skulle vara och gick in där en stund. Men det var mest de som spelar instrument som spelade och de spelade ingen av låtarna som vi sjunger, dessutom var det någon från en annan klass som var där. Ellen och jag gick efter en stund, det fanns ju ändå ingenting för oss där att göra. Efter att ha ätit lunch gick vi ut och tog en promenad. Vi gick förbi godisaffären där min assistent köpte glass till mig i fredags och Ellen och jag gick in där och köpte två sandvich. Det finns tydligen en sandvich med krossad mörk choklad som är en nyhet för i år. Ellen köpte lite godis också men det var mest lakrits som jag inte tycker om. Men hon bjöd mig på en hjärna, godisarna hette och såg ut som hjärnor, det lät inte så trevligt kanske och hjärnan smakade slämmigt men helt okej tycker jag. Glassen var god men jag föredrar vanlig sandvich, chokladbitarna i glassen smakade lite skumt tycker jag eller den passade inte särskilt bra ihop med kexen utanpå glassen.
Efter att ha ätit upp glassarna gick vi runt i Hammarby sjöstad ganska länge, i ungefär en timme. Det kändes skönt att ta en promenad för det var ganska varmt ute. På vissa ställen blåste det jättemycket men på andra ställen var det jättevarmt och skönt. Kören var inte inställd idag som tur var och låtarna gick ganska bra att sjunga. Däremot är det lite tråkigt att alla inte sjunger på kören, basarna hörs knappt och bland tenorerna hör man bara en del av killarna. Tjejerna sjunger mer men jag tror att även vi skulle kunna sjunga ut mer. Jag sjunger inte särskilt starkt på kören men det beror ju på att jag skulle höras jättemycket då och i en kör ska ju alla höras ungefär lika mycket. Men när det är vissa som knappt sjunger överhuvudtaget blir det ju tråkigt.

På matten mailade jag min lärare och frågade ifall han kan maila provet till mig på onsdag. Jag behöver ju ha det inlagt i datorn och alla prov brukar finnas som dokument redan. Det enda jag behöver hjälp med är att ändra en del tecken så att jag kan se dem och min lärare är väldigt bra på att göra så att proven går att läsa för mig. Jag har hört att han jobbar lite hemma samtidigt som han är sjukskriven och då kan han ju kanske hjälpa mig med provet. De andra får ha en formelsamling på provet också och det måste ju någon hjälpa mig att få eller åtminstone skriva hur man räknar ut de figurer som kommer med på provet. Jag känner mig i alla fall ganska förberedd inför provet men ska ändå plugga matte på håltimmen imorgon hade jag tänkt.
Eftersom min mentor fortfarande är hemma med sitt barn som han fick nyligen hade jag ingen kontaktlärartid idag. Istället satt jag vid datorn till halv sex då taxin körde mig till träningen. Det brukar bara ta fem minuter att åka dit från skolan och det är skönt, jag kanske borde boka taxin lite senare än halv sex men det är ändå skönt att komma i god tid.

Träningen gick bättre än den brukar idag, jag vann alla matcher jag spelade och lärde mig en ny serv. Serven är ganska lik den jag redan kan men den går lite snabbare plus att jag skjuter den på ett lite annorlunda sätt. Lappis som vann över mig förra veckan var inte där idag vilket var synd för jag får bra träning av att spela mot honom. Han skjuter väldigt hårt och jag behöver träna på att stoppa bollarna innan jag skjuter iväg dem igen.
En väldigt rolig sak är att jag är tillräckligt bra för att tävla i SM i showdown. Det är i Östersund vecka sjutton och jag hade tänkt åka dit. Rebecka har sagt att hon kan följa med och det blir säkert roligt. Men många av tjejerna som ska tävla där har varit med i EM också och de är hur bra som helst. Lycka till att jag då ska klara av att vinna över dem, jag vill inte komma sist! Men om jag vinner en match blir jag glad och det är ju roligt att jag kom med på SM för det är ju inte alla som gör det. Ingen annan från min träning kom med där vilket känns tråkigt för jag blir kanske den enda som åker från Stockholm, eller någon mer kanske gör det men ingen jag känner. Bra att jag får en ledsagare som jag känner lite i alla fall:) Jag kanske blir tvungen att ta ledigt en lektion från skolan på fredagen och jag tycker ju inte om att missa skolan. Men jag borde ju få ta ledigt på grund av sm, jag ska fråga min mentor för om jag inte får det kan jag ju inte åka. Jag vill inte skolka eller något. Men det borde ju lösa sig på något sätt för jag hinner ju ta igen en lektion, vi har svenska sista lektionen och om jag frågar vad de ska göra kan jag ju göra det hemma istället kanske. Men hoppas att det går något tåg ganska sent på eftermiddagen som jag kan ta. Jag måste boka resan själv men föreningen jag är med i betalar både resa och boende för mig, det är ju bra:)
Nu ska jag ringa Adam för jag tror att han ringde nyss.
/Vispen

Söndag, sommartid

Hej!

Det var roligt igår när Adam hade kommit, jag kände mig redan trött vid tiotiden men sen var vi ändå vakna väldigt sent eftersom jag råkade bli pigg igen:)
När jag vaknade imorse vid tiotiden kom jag på att sommartiden har börjat idag och att klockan redan var elva. För mig brukar det kännas bättre när man vinner en timme istället för när man förlorar den. Imorgon när jag ska till skolan kommer det ju kännas extra jobbigt att gå upp och det är ju aldrig roligt menmen. Adam satt vid datorn ganska länge efter att vi hade vaknat medan jag låg och tänkte. Han var inne på en hemsida och spelade ett spel där man kan byta till sig saker, möbler, kläder och annat roligt som man sedan kan använda på spelet.
Till lunch idag åt vi bagetter med olika saker på, det var gott. Efter lunchen terrade Adam och jag varandra ganska länge och jag lyssnade på en massa bra musik.

När klockan var runt halv sex åkte vi till Maria som fyllde år för några dagar sen. Jag blev ganska trött i bilen och slumrade till men det kändes ganska skönt. När vi kom fram väntade vi en stund i deras lägenhet på att klockan skulle bli sju. Vi hade nämligen bokat bord på en grekisk restaurang där vi skulle äta middag. Som det alltid brukar när man är många tog det lång tid innan alla hade bestämt sig för vad de ville äta. Men jag bestämde mig ganska snabbt för att ta lax med klyftpotatis och tzatziki. Tänk att jag för en gångs skull kunde bestämma mig snabbt idag, det är inte särskilt ofta jag gör det. Okej, när jag handlar kläder brukar jag ta det första som känns bekvämt men det kan ju vara svårt att hitta kläder som inte känns konstiga att ha på sig. Men kläder är det tråkigaste som finns att handla enligt mig.
Till förrätt beställde vi in några olika små rätter som alla delade på, vitlöksbröd, fetaostrullar och lite annat. Maten var väldigt god och man blev otroligt mätt efteråt.
Maria öppnade sina paket och hon fick bland annat örhängen av äkta silver, en ljusstake som var formad som en blomma, ett ljus som luktade vanilj, en mandarintvål, badsalt eller om det var badskum som luktade lite mjölkaktigt haha och fem skålar. Jag kommer inte ihåg exakt var badsaken luktade men Björn tyckte att lukten påminde lite om någon sorts mjölk. Efter att Björn och Maria hade druckit te hemma hos henne efter middagen åkte vi hem. Jag hinner inte skriva mer nu eftersom jag måste hinna duscha innan jag går och lägger mig. Imorgon ska de byta värmepanna här och det gör att vi inte får varmt vatten förrän imorgon kväll. Fastän jag vet att jag kommer bli pigg när jag duschar nu känns det värre att behöva gå upp innan de kommer tidigt imorgo och börjar fixa med allt.
Många var sjuka eller förkylda idag och min hals börjar kännas konstig men snälla, jag vill inte bli sjuk nu innan påsklovet! Imorgon har jag både kör och ensemble, det får inte hända!
/Vispen

Konsert med Sonja Aldén

Hej!

Igår var det tydligen Magnus som vann Let´s dance. Han är ju tydligen väldigt stark vilket jag tycker är roligt. Grattis till honom, Laila kom tvåa och hon är ju jättebra på att sjunga, sen var hon ju en av jurymedlemmarna i Idol förra året:) Jag såg faktiskt inte programmet igår men hörde ändå resultatet senare. Lite synd var det att jag inte tittade för det är roligt att höra när juryn ger poäng, Tony Erwing är särskilt rolig tycker jag. Igår hann jag i alla fall läsa igenom alla säer i svenskahäftet, där var jag lite bra:) Förutom det lyssnade jag ganska mycket på musik, för tillfället lyssnar jag mycket på en låt som heter Nothing compares to you som jag har fastnat för nyligen, den är jättefin och har en bra text tycker jag!

Imorse när jag vaknade kände jag mig mycket gladare än vanligt, gissa varför. Det var ju såklart för att jag skulle få se en av mina idoler idag! Efter att ha duschat åt jag frukost och satt vid datorn en stund, Ronja skickade alla låtar från Idol, de har alltid Idol på deras årskursbesök. Det hade aldrig vi men det är många musikintresserade människor på deras årskursbesök. Ronja går ju i åttan nu och har ett årskursbesök kvar, jag saknar årskursbesöken! Det var jätteroligt att varje år få ta ledigt från skolan en vecka för att få åka och träffa andra synskadade som gick i samma årskurs som en själv och gå i skolan med dem en vecka. Jag har faktiskt bara bra kontakt med en kille därifrån nu, vi pratar ibland, sen har jag ganska många av de andra på msn och det är roligt att höra av dem ibland:) Alla från åttornas årskursbesök var duktiga och sjöng roliga låtar enligt mig i alla fall.

Efter att ha stoppat i mig lite lunch var klockan nästan tio över tre. Nina hjälpte mig att fläta håret, en fläta blev det för två flätor gör ganska ont tycker jag. Eftersom mitt hår är ganska tungt gör det ont när man flätar håret på båda sidorna men en fläta går bra:)
När klockan var tio över tre fick jag panik när jag ringde för att kolla att taxin var bokat. Den var bokat men självklart var det samåkning. Det fick ju absolut inte hända idag, varför? Det borde gå att göra så att man slipper samåkning, det är ändå dyrt med färdtjänst i Stockholm jämfört med andra städer i Sverige. Här kostar en resa sjuttio kronor men i andra delar av Sverige brukar det bara kosta tjugo eller trettio kronor. Där får man dessutom nästan aldrig samåkning, det är bara fattiga Stockholm som inte har tillräckligt med bilar verkar det som... De borde införa att man slipper samåkning om man betalar lite mer pengar för resan i så fall tycker jag för om man har bråttom någonstans vill man faktiskt inte ha samåkning. Jag stod där och tänkte en massa arga tankar och till slut, mer än en kvart senare kom taxin. Det var klart att vi då skulle åka och lämna en gammal tant först som inte verkade ha bråttom någonstans, hon verkade vara helt lugn. Jag satt där och lyssnade på hennes lugna röst och störde mig varje gång det blev rött ljus. Det var i alla fall tur att jag hade beställt taxin i god tid eftersom Rebecka och jag skulle fika innan konserten började.

När jag äntligen kom fram till Mariatorget mötte Rebecka upp mig. Vi gick först in på ett stort ställe men där var ljudnivån väldigt hög men vi hittade ett annat ställe ganska snabbt efteråt. Det fanns hur mycket som helst att välja på där men jag bestämde mig för att ta äppelpaj och juice, det kostade femtioåtta kronor men det var det värt. Allt var nybakat och pajen var väldigt god. Rebecka tog någon sorts boll som tydligen också var väldigt god:) Vi satt och pratade om allt möjligt en stund innan vi gick tillbaka till Rival där Sonja skulle sjunga! Efter att ha väntat en stund började de släppa in folk och vi kunde sätta oss ganska långt fram tror jag. Personen som tittade på biljetterna såg tydligen inte särskilt gammal ut och alla gick bara förbi honom utan att visa sina biljetter, vi visade våra men han tittade knappt på dem utan sa bara att det var okej att gå in.

Efter att ha suttit och väntat en stund började Sonja sjunga, hon hade ett band som spelar med henne ganska ofta plus att Kungsholmens kör var med och sjöng. Jag sökte faktiskt aldrig till Kungsholmen eftersom jag inte bara ville sjunga i kör men idag ångrade jag faktiskt att jag inte sökte dit. Okej, det är väldigt svårt att komma in där och jag skulle säkert inte göra det. Men kören var med på en del av Sonjas låtar, sjöng ett medley med olika låtar och sjöng fyra eller fem låtar som de hade tränat in. Oj, vad duktiga de var, mycket bättre än vår kör! Det lät hur bra som helst när hela kören sjöng! Sonja var också helt underbar!<3 Hon har en jättefin röst och verkar dessutom jättesnäll och trevlig! Sonja pratade ganska mycket mellan låtarna vilket var roligt och hon sjöng låtar från sina två album som hon har släppt. En rolig sak är att Sonja har skrivit nästan alla låtar själv! Jag kan nästan alla texter utantill:) Under en låt började hon hosta och fick sjunga om en vers några gånger men det gick bra till slut=) Mellan låtarna pratade Sonja bland annat om sin familj, sin barndom och om att hon får många brev skickade till sig.
Sonjas näst sista låt idag var Du får inte, den har ju en jättefin text! Rebecka började till och med gråta under låten sa hon och jag fick känslor! Sista låten var För att du finns, inte så oväntat precis men Sonja gjorde den hur bra som helst! Hon bytte om några gånger under konserten och på sista låten hade hon samma klänning som i melodifestivalen.

Taxin som jag hade beställt efter konserten kom nästan direkt och den här gången var det ingen samåkning. Efter att Björn hade förklarat vägen några gånger hittade vi hit. Taxichauffören klagade lite på vägunderlaget innan vi kom fram och trodde hela tiden att han skulle fastna. Det var lite roligt att höra hans klagande faktiskt för han svor en hel del men när jag skrattade gjorde han också det efter en stund, glädje smittar av sig:)
Efter att jag kom hit åt jag en sallad med fårost och lite senare åkte Björn och hämtade Adam som kom med en buss. Det känns verkligen roligt att jag hann träffa Adam också denna underbara dag!
Nu postar jag det här inlägget, jag är jättenöjd med dagen och med konserten! Sonja är bara bäst och grejer, hon får mig alltid på bra humör och när jag lyssnar på hennes låtar får jag ofta nya krafter! Jag är jätteglad över att hon gör jättebra låtar och att hon har fått släppa två album! Sonja gör livet lättare för mig! Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp är helt bäst och grejer!
/Vispen

Fredag, testat nya magnum temptation

Hej!

Nu kom jag nyss hem från skolan, den här helgen kommer jag behöva plugga en del men det passar mig ganska bra med tanke på att den här kvällen blir lugn och jag hade ändå inte tänkt göra något särskilt. Det var på svensklektionen som vi fick i läxa att läsa ut några säer från ett häfte men det tar nog inte jättelång tid. Vi ska välja en sä som vi ska plocka ut tankar ifrån och sedan skriva omkring dem tror jag. Tanken är att vi till slut ska ha skrivit en egen sä, undrar om jag klarar det, det verkar väldigt svårt. Idag när vi läste igenom en sä blev alla klarar innan jag tror jag men jag läser ju väldigt segt. Tur att jag läser ganska snabbt för att läsa punktskrift för annars hade jag varit väldigt körd. Men det är jobbigt att jag bara kan se en bokstav i taget och jag vet att jag lägger ner mer tid på att plugga än de flesta andra eftersom det tar längre tid för mig att göra det. Ibland vore det skönt att kunna se, tänk hur mycket jag missar egentligen... Men jag får leva med mina problem, alla har ju problem i livet:) Ändå känns det inte som att jag skulle vilja kunna se nu även om jag fick chansen. Det skulle vara jobbigt att lära mig allt på ett annat sätt och nu har jag ju ändå varit blind hela livet. Men när saker tar tid för mig som seende inte ens behöver tänka på alls eller lägga ner någon tid på känns det jobbigt. Jag har börjat tänka mer på hur det är att se nu än när jag var yngre faktiskt. Undrar om man i framtiden kommer kunna göra något åt min synskada, det är näthinnorna som är trasiga på mig. Eftersom jag har börjat fundera på att kunna se mer och mer kanske jag ändå skulle vilja göra det i framtiden om jag fick chansen, man vet ju inte vad jag kommer tänka omkring det om tjugo år. Annars vore det bra att på något sätt göra så att blinda kan läsa snabbare men det verkar ju svårt. Det finns talsynteser till datorn och om man gjorde så att en talsyntes faktiskt hade en röst som inte var jobbig att lyssna på skulle man kunna använda den för att det ska gå snabbare att läsa. Ett problem med det är bara att man inte ser hur olika ord stavas och i så fall skulle jag bli dålig på att stava om jag alltid läste med talsyntesens hjälp. Okej, jag gör det ibland när jag är inne på internet men jag tycker inte om att lyssna på min talsyntes som uttalar ord fel och låter som en robot. Sen vill jag kunna stava bra så att människor förstår vad jag skriver, det är ju viktigt. Men jag kommer säkert ändå inte jobba med att skriva mycket i framtiden, kanske en del för i ganska många yrken behöver man ju kunna skriva. Men det blir förmodligen inget tidningsarbete eller något annat arbete där man skriver artiklar eller böcker eftersom jag inte har någon talang för att skriva. Dessutom har jag ingen fantasi och därför vore ett sådant yrke ganska uteslutet.

Dagen har känts ganska bra, det gick inte lika bra för mig att sjunga upp som det gjorde förra veckan. Mina höga toner låter seriöst jätteskumt, om några veckor har vi konsert. Det blir på onsdag vecka sjutton och tills nästa vecka ska jag bestämma vilken låt jag vill sjunga då. Jag har sjungit igenom tre låtar som jag har valt själv nu, Empty room, You bring the sun out och Här står jag. Men jag har ingen aning om vilken låt jag vill ta av dem. Vad tycker ni?

Innan lunchen lyssnade jag på två andra låtar som Rebecka valde med mig förut, en låt med Rihanna som heter Rehab och en låt med någon annan som heter Bubbly. Jag fastnade mest för Bubbly och vill kanske sjunga den på sånglektionen senare.
Till lunch var det spagetti med köttfärsås, jag åt kornfärs som var jättegod. Maten kan ha varit extra god eftersom någon matchef var där idag eller jag vet inte, någon som jobbade i matsalen sa det när min assistent frågade varför maten såg extra god ut. Eftersom samhällskunskapen var inställd även idag hade jag en lång rast innan svenskan började. Mattias och jag gick vägen till tvärbanan, jag ska bara koncentrera mig på att lära mig vägen dit till att börja med. Även om vägen tillbaka blir samma väg och man går spegelvänt blir det ändå för mycket för mig att lära mig på en gång, ni ser ju hur bra jag är på att lära mig vägar, eller inte:) Vägen är lätt i början men efter att ha gått hela vägen hade jag glömt en hel del. Men jag kommer säkert lära mig vägen om jag går den några gånger till.
På väg tillbaka till skolan gick vi förbi en godisaffär där min assistent köpte en glass till mig. Jag bestämde mig för att ta den nya magnumglassen för i år som heter magnum temptation. Glassen lå i en pappersförpackning istället för i det där vanliga pappret som magnumglassar är inslagna i. Jag hade bara sett magnum temptation i Finland förut men blev glad när jag såg den idag:) När jag öppnade pappersförpackningen såg jag att glassen hade en annan form än de andra magnumglassarna. Den kändes roligt och var dessutom väldigt god. Jag vet inte vad glassen innehöll eftersom det inte stod någonstans men det kan ha varit vaniljglass med nötter och någon sorts karamell, sen var det choklad runtomkring glassen såklart:) Enligt mig är det en av de godaste glassarna GB har gjort, köp den!

Svenskan har jag ju redan skrivit om och nu sitter jag hemma och tar det lugnt. Jag känner mig lite hungrig och jag ska kanske ta en smörgås innan jag sätter igång och pluggar. Det är lika bra att göra svenskan nu så att jag får det gjort. Jag ser fram emot morgondagen då jag får se Sonja Aldén igen! Livet känns lättare när man har någonting att se fram emot. Hoppas att alla får en trevlig fredagkväll!
/Vispen

Torsdag, tränat på gym

Hej!

Våfflorna var riktigt goda igår faktiskt, kanske inte de godaste jag har ätit men ändå helt okej:) Jag hade bara jordgubbssylt på men det gick bra. Sedan gick en stor del av kvällen åt till att plugga engelska, min snälla mamma hjälpte mig att slå upp ord i en ordbok eftersom jag inte har fått någon själv än. Skolan kan tydligen inte beställa den hur som helst har jag fått veta nu och det har alltså inte beställts någon svensk-engelsk ordbok fastän jag har trott det jättelänge. Jag måste skaffa ett bibliotekskort och efter det kan jag beställa boken, det är ju helt sjukt att det ska vara så för boken är ju ett hjälpmedel, snälla människor... Förut kunde man ju beställa böcker direkt från tpb, tal och punktskriftsbiblioteket men nu måste man tydligen gå en mycket jobbigare väg och tpb måste skicka boken till Huddinge eller något annat bibliotek som jag har bibliotekskort på för att jag ska kunna låna boken. Det är ju bara en omväg för annars skulle ju tpb kunna skicka boken direkt till mig men nejdå, det ska tydligen vara otroligt svårt... Undrar vem som bestämmer allt sådant där, det måste vara en ganska osmart person.

Jag har fått en kod nu till en hemsida där jag ska välja kurser för nästa år. Spanskan och psykologin ligger samtidigt... Vet ni hur ledsen jag blev när jag fick reda på det? Tänk om det är så i trean också, i så fall kommer jag att välja psykologi fastän spanska ger extra meritpoäng. Psykologi har ju jag sett fram emot hur länge som helst men spanska är också roligt. Jag vet inte om man måste ha läst psykologi a för att sedan kunna läsa någon sorts utbildning till psykolog på högskolan. Bara för att komma in på högskolan krävs det ju att man har jättebra betyg och att man passar till jobbet, jag har hört att de gör speciella intervjuer när man söker till psykolog. Vem som helst kan tydligen inte bli det, de tittar på personligheten hos människor tror jag. Det betyder att chansen för mig att komma in och läsa till psykolog på högskolan nästan är en omöjlighet. Därför måste jag åtminstone kunna läsa psykologi a på gymnasiet har jag bestämt, det måste jag göra! Även om det blir svårare för mig att komma in på högskolan sen struntar jag seriöst i det, jag tror inte att jag kommer ångra mig om jag läser psykologi för det har jag velat sen mellanstadiet. Men dessa meritpoäng verkar jobbigt, det kommer nya system hela tiden, det är ju bra att kunna ett språk såklart men ja, vad ska jag göra? Nästa år hoppar jag över psykologin då eftersom det ändå bara är en kurs och sen läser jag det i trean men då missar jag steg fyra av spanska. Det finns inget annat sätt att göra på. Man gör val hela livet och jag har redan bestämt mig för det här, nästa gång jag väljer kurser är jag arton år och då kan inte mina föräldrar bestämma över mig längre, okej, jag kom på ett plus med att vara myndig=)

Igårkväll skickade en kompis några låtar från 1970-talet till mig, en av dem var bra men när jag kollade upp när den kom var det tyvärr på 1980-talet och jag måste fortsätta leta.
När jag kom till skolan idag fick jag veta att samhällskunskapen var inställd. Det störde jag mig på för om jag hade fått reda på det tidigare hade jag inte behövt åka till skolan sådär tidigt. Men jag pluggade engelska istället vilket gick ganska bra. Musikteori hade vi i alla fall idag och vi jobbade med olika intervaller. Jag har lite svårt att räkna ut vilka intervaller det är ibland från olika toner men jag börjar förstå hur man gör och ser att kvintcirkeln äntligen är bra! Dessutom har jag faktiskt tränat en del på den och läraren sa att han märkte det idag, grattis, han märker att jag tränar! Annars hade jag nog gett upp med tanke på att jag har tränat på den ganska mycket den här veckan men eftersom han ser att jag är bättre på den nu gav det mig nya krafter och jag ska fortsätta träna:)

Efter lunchen hade vi prov på moment fem i engelskan, de kära novellerna. Ja, jag vet ju inte hur det gick än men det var faktiskt väldigt svårt. Jag svarade i alla fall så gott jag kunde på frågorna, på skrivuppgiften som jag visste skulle komma skulle man skriva om hur personerna i de två novellerna påverkades av alkohol. Man skulle skriva tvåhundra ord och det gick ju såklart inte. Det fanns ingenting att säga men jag skrev lite om hur jag trodde att personerna påverkades och lite om vad som hände innan och efter att de hade druckit. När jag räknade orden hade jag skrivit lite mer än hundrafemtio och det borde ju vara godkänt får jag hoppas. Annars får jag skriva om det en annan dag men jag kommer inte kunna skriva mer om det för jag skrev verkligen allt jag kom på. Jag satt som vanligt kvar till slutet av lektionen och jag var den enda som gjorde det. Oj, vad seg jag är men man fick ju hela lektionen på sig och jag brukar alltid utnyttja tiden och ta lång tid på mig. Jag hoppas att jag blir godkänd i det här momentet för man måste ha godkänt på allt för att få betyg i engelska a men det klarade jag av säger vi:) Det känns skönt att det här momentet är slut nu i alla fall och nu kan jag lägga novellerna bakom mig.

Efter min extra musikteorilektion kom Rebecka och hämtade mig, det var roligt att träffa henne igen:) Vi gick en bit och tog tvärbanan en station. Sedan gick vi till ett gym som hette Nautilus eller något. Det är ganska dyrt att träna där, fyra månader kostar ettusen åttahundra kronor vilket i alla fall jag tycker är en del. Men Rebecka hade fått tre gratisbiljetter till gymmet så jag kan i alla fall se hur det är där. De har inget klippkort man kan köpa utan man måste direkt köpa ett månadskort och därför var det ju bra att man kan testa gymmet gratis.
Först gick jag i alla fall på någon maskin där man använde både armar och ben, det var inte jättejobbigt men efter tio minuter började det kännas lite. Det stod hur många kalorier man tränade bort hela tiden och jag blev förvånad över hur långsamt det går att bara få en kalori att försvinna.
Efter en stund sprang jag på ett springband eller vad det heter, det gick bra men det var synd att knapparna knappt kändes på det. Där sprang jag också runt tio minuter, lite mindre kanske, eller jag joggade förresten bara. Kalorierna försvann i alla fall snabbare där:)
Hmm, vad gjorde jag mer? Just det, det var en maskin där man skulle sitta på någon stol och trycka på en sak med benen, den var nog jobbigast idag tror jag. Jag testade en grej för armarna också där man skulle lyfta upp sig själv. Förutom det hann jag inte göra särskilt mycket mer idag, det fanns jättemånga maskiner på gymmet men vi ska gå dit nästa vecka också tror jag.
Nu ska jag inte störa er mer eftersom jag måste träna lite på min sång tills imorgon.
/Vispen

Onsdag, våffeldagen

Hej!

Alla vet väl att det är våffeldagen idag? Om ni inte visste det vet ni det nu i alla fall=) Till middag ska vi äta soppa och våfflor och det blir säkert gott. Jag brukar nästan aldrig äta våfflor, bara på våffeldagen och det är nog mycket därför som jag tycker om det väldigt mycket. För det mesta brukar jag bara ha sylt på våfflorna, jag är inte förtjust i grädde, glass kan däremot vara gott att ha ibland.

Imorse började jag inte förrän kvart i elva eftersom idrotten var inställd. Det kändes otroligt skönt att få sova ut lite, jag hade svårt att somna men fick ändå lite över åtta timmars sömn inatt tror jag. På matten bestämde vi att provet ska vara om en vecka istället för efter påsklovet, för min del spelade det inte jättestor roll men det hade ändå varit skönt att få plugga över lovet. Sedan kändes det lite plötsligt att bestämma idag att provet ska vara tidigare när jag ganska länge har trott att det ska vara efter lovet. Men jag får göra mitt bästa och se hur långt det räcker, g kommer jag i alla fall klara tror jag för jag tycker att g-uppgifterna är lätta. En bra sak med att ha provet innan lovet är att jag då slipper plugga matte i påsk och gå och vara nervös inför provet. Hoppas bara att provet finns på dator och att vikarien kan skriva om det lite och anpassa det för mig. Sedan har jag ingen formelsamling som de andra får ha under provet men jag får kanske fråga om det är något jag undrar över.
Vi pratade om Shirley Clamp på lunchen och jag fick känslor såklart! Idag är det bara tre dagar kvar tills jag får se Sonja igen, längtar dit!!!!!
Håltimmen gick ganska fort och jag pluggade lite engelska under den. Men vissa frågor kan jag inte svara på och man ska tydligen skriva förklaringar till alla glosor, jag trodde bara att man skulle översätta dem. Men jag får försöka skriva under kvällen och göra mitt bästa på provet imorgon, jag blir seriöst glad om jag får godkänt men det måste jag klara! Det är bara det att novellerna är svåra plus att de är hur ointressanta som helst och det går inte att hitta några bra likheter. Men jag har ju ingen aning om hur provet ser ut än men det blir säkert som vanligt, först några ord som man ska beskriva, sedan meningar som man ska para ihop med varandra och sist en skrivuppgift.

Vi läste en text som hette "Varför häxor" på svenskan, sedan jobbade vi i grupper och skulle tolka texten och olika citat till den. Min grupp kom inte på särskilt mycket, alla tyckte att texten var svår. I slutet av lektionen började vi läsa en annan text men jag hann inte läsa klart den, tills på fredag ska vi läsa en till text också men jag får jobba med svenskan imorgon för idag är engelskan viktigast.
Det är lika bra att jag sätter igång och pluggar nu så att jag får det gjort.
/Vispen

Tisdag, vanlig skoldag

Hej!

Det var jätteroligt att prata med Kim igår, vi lyssnade på musik och sjöng lite.
På kultur och idéhistorian fortsatte vi att prata om Aristoteles och en bok som han har skrivit, Om diktkonsten heter den tydigen. Under andra halvan av lektionen tittade vi på filmen Rosens namn. Vi började se den förra veckan och ska svara på olika frågor till den men jag har fortfarande inte hittat ett enda svar. I filmen var det många som dog och sen skulle några försöka ta reda på varför det hände. Helt plötsligt när några skulle gömma sig på ett ställe hade de sex, jag förstod ingenting för det hördes jättehögt på filmen och då var det ju skumt att de inte blev hittade. Ja, ni kanske förstår att filmen var svår att förstå, en massa munkar sprang runt i ett kloster och det gick inte att hålla reda på vem som var vem. Sen pratade de på latin ibland och höll på, nästa vecka får vi i alla fall se hur filmen slutar:)
Efter lektionen ringde jag en person som kommer att hjälpa mig med punktnoter. Vi bestämde att hon ska komma vecka sexton på tisdagen och onsdagen när jag har håltimmar och på tisdag vecka arton. Det är ju ett tag kvar dit men jag får försöka repetera det jag kommer ihåg från när jag läste punktnoter i nian. Min assistent ringde för att beställa en bok åt mig där det tydligen står noter men de visste inte om boken fanns inte vilket betyder att den förmodligen kommer om ett halvår, grattis... Jag blir trött, vad gör de som jobbar på det där stället egentligen? Om jag behöver en bok nu kan det ju inte ta ett halvår att trycka den på punktskrift, i så fall måste de som arbetar där vara otroligt sega.

Efter lunchen pluggade jag i alla fall engelska och lite senare tränade jag vägar med en från syncentralen. Vi gick först runt i kafféet en stund och efter det gick vi ut för att gå till tvärbanan. Jag vill nämligen lära mig att åka till Adam, det är lättare än att åka hem, man tar bara tvärbanan till Liljeholmen och byter sedan till en buss och går av på slutstationen. Sedan är det ju en bit till Adam också men ändå. Vägen till tvärbanan verkar i alla fall inte vara jättesvår men för seende ser nog vägen lättare ut än vad den är om man är blind. Jag var i alla fall inte ute särskilt länge eftersom det blåste och var kallt ute. Egentligen hade vi inte planerat att gå ut idag men sen gjorde vi det ändå. Min assistent ska träna den vägen med mig ibland nu så att jag lär mig den.
Ensemblen var okej men vi spelade aldrig igenom Easy. Däremot fick Ellen en till låt som hon ska sjunga solo på, jag vet inte hur låtnamnet stavas och därför struntar jag i att skriva det. Ellens röst passade väldigt bra till låten i alla fall och nu har hon två låtar att välja mellan till konserten. Men jag får be min assistent att följa med mig till biblioteket och leta efter en låt från 1970-talet som jag kan sjunga för annars kommer ju jag få sjunga jättelite på ensemblen. Men jag vet inte särskilt många låtar som kom då och låten ska ju helst passa min röst också.
Nu måste jag göra lite annat, plugga engelska kanske. Fastän jag läste igenom novellerna en gån till idag hittar jag inga likheter, det måste vara något fel på mig...
/Vispen

Måndag, skola och träning

Hej!

Nu sitter jag hemma och har precis ätit lite middag. Igårkväll åkte jag hem från Adam, som vanligt var det samåkning men jag kom hem till slut. Det enda jobbiga var att personen som kom in i taxin luktade jättemycket rök och jag mådde ganska illa resten av vägen, jag ska aldrig börja röka, det både luktar äckligt och ger risk för sjukdomar och annat. Sen är det dyrt också och man kan ju göra en massa bra och roliga saker istället för att slösa bort pengarna på cigarretter.
Jag tog med mig mina gamla nitsaker hem igår, de har legat hos Adam i flera år. Det var mitt nitbälte, ett nithalsband och två nitarmband som jag använde mycket för länge sen när jag lyssnade mycket på hårdrock och metal. Jag tycker fortfarande att nitsakerna känns roliga och funderar på att kanske ha på mig dem någon dag för skojs skull. Det var ju länge sen och varför inte ha dem någon dag?
Men Adam ringde när jag kom hem och berättade att han hade tagit min tygsmurf som jag fick av min syster för ganska länge sen. Jag har gosedjur i min säng, bland annat en smurf och nu har den legat hos Adam jättelänge. Sen när jag väl skulle ta hem smurfen och hade lagt den i väskan tog Adam ut den precis innan jag skulle åka. Nu stör jag mig på honom eftersom vi kanske inte ens ska träffas i helgen men jag kommer tvinga honom att komma och lämna smurfen.

Imorse kom jag nästan för sent till lektionen, jag kanske till och med gjorde det. Men jag ska ringa och be taxibolaget om att få byta chcufför på måndagar eftersom jag har kommit försent cirka fem veckor i rad nu och eftersom det alltid är samåkning på morgonen. För det första är taxin sen och kommer till mig tjugo eller kvart i nio istället för halv nio och efter det lämnar den någon annan också innan den kör mig till skolan. Det går ju inte att jag ska behöva komma försent på grund av det varenda måndag.
Engelskan idag var en grammatiklektion och vi jobbade med who, which, what, whos, that och whom. Vi skulle sätta in orden i olika meningar och lite sådant. Men min lärare hade som vanligt glömt bort att ge min assistent materialet före lektionen och därför fick jag bara lyssna idag. Men läraren pratade med mig om de olika meningarna, det svåraste var att veta vilket ord man skulle sätta in i frågor. De andra meningarna var ganska lätta.
Ensemblen kändes ganska långtråkig, eftersom jag inte sjunger någon låt med läraren vi hade idag fick jag bara lyssna när Hedda och Ellen sjöng sina låtar. Körerna på låtarna sjunger inte mycket heller men imorgon ska jag kanske sjunga en låt som heter Easy som min andra ensemblelärare hade med sig förra veckan. Det är en lugn låt men den är ganska svår att sjunga, jag tycker inte att min röst passar till den. Men det är ju bra att prova att sjunga olika musikstilar:)

På kören började vi sjunga två nya låtar, en som jag inte kommer ihåg vad den heter och sedan För kärlekens skull. Den låten har jag hört tidigare men melodin som alla skulle sjunga var annorlunda och därför blev låten ändå svår att sjunga. Dessutom tar det tid för alla att lära sig olika stämmor men det är bra att sitta brevid Ellen på kören för hon sjunger alltid starkt så att jag hör melodin och orden man ska sjunga. Min körlärare brukar också glömma bort att skicka låttexterna till mig men jag får hoppas att hon gör det innan nästa måndag:) Men kören blir ibland jobbig eftersom många pratar under lektionen och läraren blir tyst varje gång det händer och upprepar saker som hon redan har sagt ibland bara för att några har pratat. Det blir jobbigt för de som vill sjunga och inte vill lägga ner tid på att bry sig om de som pratar, läraren skulle ju kunna slänga ut de som pratar istället för att ge dem en massa chanser, hon har aldrig slängt ut någon men jag tror att det är det enda som faktiskt skulle hjälpa.
Matten gick sådär och nu ligger jag inte före planeringen längre, när läraren gick igenom en mvg-uppgift förstod jag ingenting faktiskt. Men läraren går mest igenom svåra uppgifter och struntar i de lätta uppgifterna, det är bra att satsa högt men han kanske borde gå igenom lättare uppgifter och inte börja med att gå igenom en mvg-uppgift. Han gjorde det idag när vi skulle börja med en ny del av kapitlet, det blev svårt att förstå då eftersom han började med det svåraste på en gång. Men i och för sig går ju jag i den vanliga gruppen och inte i stödgruppen så det är nog bara jag som är seg som inte förstår. Men den vanliga läraren går alltid igenom lätta uppgifter innan han går in på svårare saker. Provet blir i alla fall efter påsk vilket känns skönt för då hinner jag ju plugga lite under lovet:)
Min assistent och jag gick runt ganska länge i skolan efter matten. Men efter att inte ha sett någon i min klass på en stund och stått och väntat vid klassrummet där vi har mentortid ringde vi Ola. Det visade sig att han hade blivit pappa för andra gången i fredags och nu var hemma, det betydde alltså att vi inte hade någon mentortid idag. På onsdag har vi ingen idrott heller och det känns skönt för då börjar jag inte förrän tio i elva:) Jag satte mig vid datorn en stund innan jag skulle åka till träningen.

Träningen idag gick inte så bra, jag tycker att jag spelade mycket sämre än vanligt men man har väl både bra och dåliga dagar antar jag. Tyvärr förlorade jag mot Lappis som jag inte har gjort på ett tag, dessutom använde han ett vanligt racket som han inte är van vid. Annars brukar han använda ett annat racket som låter på ett helt annat sätt men han var nästan bättre med träracket tycker jag. Jag förlorade i alla fall bara med elva-nio och det var ju inte särskilt mycket. Men jag släppte in många mål på höger sida idag märkte jag och fastän jag försökte träna på att stanna bollen innan jag sköt iväg den ibland gick inte det heller bra. Dessutom sköt jag ganska många bollar i nätet också.
En rolig sak var i alla fall att de bjöd på fika idag eftersom några var på besök från Uppsala. Vi fick muffins, någon sorts bullar, juice, banan och sallad. Men jag åt nästan ingen sallad eftersom jag skulle äta middag när jag kom hem. Det var roligt att träna i alla fall:)
Nu ska jag ringa min kompis Kim som jag inte har pratat med på ett tag. Jag träffade henne på ungdomsgården i tisdags men där hann vi knappt prata med varandra.
/Vispen

Söndag, varför är alltid söndagar sega?

Hej!

Igårkväll satt jag en del vid datorn, min milestone är skum och har raderat en massa saker, bland annat kompet jag spelade in på sånglektionen. Dessutom hittar jag inte själva låten någonstans heller och det gör att jag ine kan träna på den. Jag har verkligen svårt för att improvisera och hitta på egna melodier. Vid ett inatt började jag känna mig lite trött och gick och lade mig för att försöka sova. Adam däremot var uppe mycket längre, han berättade för mig imorse att han hade pratat med mig klockan fyra inatt och att jag hade svarat. Men jag har inget minne av det och jag måste ha pratat i sömnen för jag pratade ganska osammanhängande.
Jag vaknade runt tiotiden idag men låg ändå och tänkte till halv tolv. Lite senare åt jag en smörgås med ägg till frukost, det var länge sen jag åt ägg senast och därför var det ju lite trevligt:) Efter frukosten sjöng jag lite till några låtar från idolskivan, Shirley Clamp och Sonja Aldén. Förresten ska jag på en konsert med Sonja på lördag, hon sjunger på något ställe som heter Rival i Stockholm då. Jag längtar otroligt mycket dit och nu har jag någonting att se fram emot nästa vecka. Ett tag var jag rädd för att inte få någon biljett eftersom Nina aldrig fick tag på någon att prata med. Men till slut fick hon det och lyckades köpa en biljett och få en fribiljett. Det blir Rebecka som följer med mig på konserten och det blir säkert bra, jag ser verkligen fram emot att höra Sonja igen! Det var bra att ledsagaren kan gå in gratis för den ska ju inte behöva betala när jag går på olika saker. Min biljett kostade fyrahundra kronor men det var ju lugnt värt det!

Till lunch idag åt vi risgrynsgröt, när vi gjorde den trodde vi ett tag att vi hade haft i för mycket mjölk men gröten blev ändå helt okej till slut. Okej, den blev lite lösare än vanligt men den gick att äta och blev inte bränd. Efter lunchen pluggade jag engelska men det är fortfarande ord som jag inte förstår. På torsdag har vi prov och ska jämföra novellerna och kunna en massa glosor, lycka till verkligen. Jag fick tag på en tjej i klassen idag men hon hade inte gjort engelskan sa hon och därför kunde jag alltså inte få någon hjälp. Jag får fråga min lärare om några ord imorgon kanske för det måste man ju kunna göra innan provet. Dessutom stod det att man får skriva svar på frågorna två och två och därför gör det ju ingenting om jag frågar andra om svar som jag inte hittar i texterna. Men jag måste hinna lära mig allt tills på torsdag, bara jag får g blir jag nöjd, jag kan inte förvänta mig mer eftersom jag inte alls förstår mycket av texternas innehåll. Jag ser inga likheter, de dricker alkohol i båda texterna och sitter bara och pratar hela tiden, oj, vilka likheter. Förutom det ser jag ingen likhet, det är bara män som är med i texterna och inga kvinnor. Hmm, förutom det finns det ingen mer himla likhet. Jag ska i alla fall läsa igenom båda texterna minst två gånger till innan torsdag har jag bestämt.
Senare under eftermiddagen duschade jag en lång stund, det är verkligen skönt att duscha. Ibland kan det kännas jobbigt innan man kliver in i duschen tycker jag men sen när man väl står där kan man ju duscha hur länge som helst! Förutom det har det inte hänt någonting idag, undrar varför söndagar alltid känns långtråkiga och sega. Det var länge sen jag blev nöjd med en söndag när det inte var skola dagen efter. På sommarlov och andra lov kan ju söndagar ibland kännas som vilken dag som helst men just när det är skola dagen efter, bussarna går sällan och många affärer är stängda är det tråkigt.
Nej, nu ska jag ta och göra någonting annat innan jag åker hem, snart äter vi middag här i alla fall. Adam hjälper sin mamma med att ladda över bilder från en kamera till datorn. De köpte en ny digitalkamera förut. Min kamera gick sönder för några månader sen och det jobbiga är att jag inte vet var kvittot är någonstans. Dessutom brukar det kosta pengar att bara lämna in kameran och därför har jag inte gjort det. Men vänner och andra får ta bilder åt mig istället, jag lärde mig aldrig att ta bra bilder själv. Det krävs nog ganska mycket träning innan jag lär mig det men jag började bli lite bra för om någon pratade kunde jag höra i vilken höjd jag skulle ha kameran och sedan ta okej bilder. Men det tog lång tid för mig innan jag riktade kameran rätt varje gång plus att vissa bilder blev dåliga.
/Vispen

Lördag, gått runt på stan

Hej!

Middagen igår blev inte direkt trevlig och lugn men så blir det ju tyvärr ibland. Kvällen däremot var väl helt okej, jag sjöng ganska mycket och tog det lugnt.
Imorse vaknade jag lite innan nio men låg kvar i sängen till elva ungefär, Adam sov och därför kände jag inte för att gå upp. Men efter att ha gått upp åt vi lite, jag åt pasta, tonfisk och avokado och Adam åt nudlar med lite saker. Min mat hade varit väldigt god om inte Adam hade kryddat den med en massa peppar och annat, maten blev ganska god ändå men jag hade skum eftersmak jättelänge efteråt. Nina ringde under eftermiddagen och berättade att Lovisa har gått runt i mina skor jättelänge fastän jag har sagt att hon inte får använda dem. Skorna var nyköpta och jag har inte använt dem en enda gång och sen snodde hon dem. Men Nina ska betala ett par nya skor till mig nu för jag hade köpt skorna själv och nu när de är använda och Lovisa ändå vill ha dem får jag ett par nya. Men om Nina inte hittar några bra skor kanske jag måste åka med och köpa dem och jag tycker verkligen att det är jättetråkigt att handla kläder. Jag gick runt och letade efter skorna som Lovisa tog i över en timme i somras, det kommer jag så väl ihåg. Därför tänker inte jag anstränga mig för att hitta ett par nya skor, Lovisa kan lugnt få gå och köpa skor tills hon hittar ett par som jag blir nöjd med, det är ju hennes fel att jag inte har några vårskor nu. Det jobbiga är att jag är ganska kräsen när det gäller skor för jag tycker att det är svårt att hitta ett par bekväma skor som passar mig. En del skor får jag jätteont av och det är störande men nu ska jag lugnt kräva att Lovisa eller Nina får köpa ett par nya skor och lämna tillbaka skorna tills jag blir nöjd med några. Annars får jag gå i mina vinterskor i vår för jag orkar inte köpa ett par nya när jag egentligen redan har gjort det.

Det skulle ha kommit gäster hit ikväll men Adams föräldrar mådde tydligen inte bra och därför gick inte det. Adam och jag blev ganska besvikna för det är mysigare stämning när det kommer folk ju. Dessutom fick vi inte veta att gästerna inte skulle komma förrän runt halv fem. Då hade ju hela dagen gått och det fanns ingenting att göra nästan. Men vi åkte ändå till stan och där gick vi runt i flera timmar, mina fötter gör lite ont nu. Vi köpte ingenting, bara en marabou amigo som kostade fem kronor, billigt ju! Sedan köpte Adam tre citroniste för tio kronor vilket också var billigt men jag tycker mest om iste med persikosmak och det var slut. Det var Vi eller något som hade sådär bra priser, Hemköp var lite dyrare men där köpte vi en sorts ost som Adam tycker om. Jag skulle ha köpt en kaka också men jag ångrade mig flera gånger och stod nästan en halvtimme vid kakorna, jag är lite seg ibland. Efter att nästan ha gått till kassan flera gånger med olika kakor bestämde jag mig helt plötsligt ör att srunta i att köpa en kaka, då blev Adam lite trött på mig:)
Men vi hade trevligt ändå och gick runt och pratade, på vägen hem frös jag i min jacka och då bytte Adam och jag jackor, min jacka var jättekort på Adam och det såg lite roligt ut.
Nu ska vi äta middag, först lax och sen glass med hallon.
/Vispen

Fredag, skönt att det äntligen är helg nu

Hej!

Nu är det äntligen helg igen, det behövs verkligen känner jag! Igår pluggade jag ganska mycket men hade väldigt svårt att förstå engelskan, hela håltimmen idag gick också åt till att plugga. Nu har jag kommit en bit i alla fall och det känns skönt, jag behöver inte plugga hela helgen nu.
Annars hände inte mycket igår men jag chattade lite med några av mina vänner och pratade med Adam.
Imorse var det sånglektion, jag kom dit mer än tio minuter för tidigt men det gjorde ingenting för det var skönt att inte behöva sitta i taxin länge.
Att sjunga upp gick bättre än det brukar tycker jag, förra veckan kom jag ju försent och då hann jag inte sjunga upp och sånglektionen innan det var jag jätteförkyld. Jag vet inte exakt hur högt jag kom men min röst lät jätteskum på de höga tonerna, det kändes i alla fall bättre än vanligt. Undrar om jag är i målbrottet för ibland när jag skriker eller sjunger bryts min röst, det händer ganska ofta. Det kan räcka med att jag pratar för att rösten ska brytas också.
Men min lärare sa att hon hade sett en intervju med Malena Ernman häromdagen där hon sa att hon sjunger upp för stora framträdanden i fyra timmar, jag förstår inte ens hur man orkar sjunga så länge. Ifall jag sjöng upp i fyra timmar skulle min röst inte orka sjunga vanligt sen.
Idag sjöng jag i alla fall You bring the sun out, det är en lugn och ganska bra låt:) Jag försökte spela in på min milestone men inspelningen verkar inte ha kommit in på grund av att batteriet tog slut när vi spelade in, det innebär att jag inte har något komp att öva till, jobbigt! Men min milestone laddar ur jättesnabbt, efter bara en halvtimme ibland när den egentligen ska räcka i flera timmar, då måste det ju vara något fel. Efter sånglektionen åt jag lunch, det var någon böngryta som faktiskt var ganska god.

Jag hade håltimme från lunchen till halv tre eftersom de skulle se film på samhällskunskapen. Men som jag skrev tidigare pluggade jag då och fick en hel del gjort. Min assistent skulle ha scannat in lite av svenskan eftersom vi började med ett nytt moment idag men han hann inte göra det. Som tur var klarade jag mig ändå ganska bra utan material.
När jag kom till svenskan fick jag veta att de andra nästan hade haft lika lång rast som jag, filmen hade tagit slut efter tjugo minuter. När lektionen började fick vi veta att nästa moment kommer att bli att skriva en sä. Läraren sa att det kommer att bli det svåraste momentet hittills och att det är ganska svårt att skriva en sä men att hon tror att vi klarar det om vi är på alla lektioner. Men jag tycker verkligen att det verkar jättesvårt, när vi pratade om vad en sä är kände jag mig lite körd. Att ta citat från andra texter, skriva källor och skriva ner egna tankar, det är ju hur svårt som helst! Idag läste vi igenom en text och skulle sedan skriva om den, rubriken till texten var Lyckan av att förlora eller något tror jag. Jag tyckte om texten eftersom författaren hade haft med bra exempel och tankar. Men när vi skulle skriva om texten hängde sig min dator, det var jättestörande! Datorn har faktiskt inte alls krånglat mycket sen i höstas, jag har bara behövt lämna in den en gång plus att den krånglade i början av förra terminen. Men nu har den börjat hänga sig oftare och jag märker att den blir segare och segare för varje dag som går. Jag tvivlar på att jag kommer kunna ha den här datorn i trean, då har den säkert bestämt sig för att inte leva längre. Men ett tag till får den faktiskt orka med mig:)
I högstadiet hade jag en dator som krånglade och hängde sig minst en gång i månaden, folk från kommunen och syncentralen fick komma jätteofta en period. I nian var den i alla fall snäll mot mig men det var som att den inte tyckte om mig i början för när andra skrev på den fungerade den jättebra men sen när jag satte mig för att skriva gick det inte och markören ställde sig längst ner i dokumentet och vägrade att flytta på sig.

Efter skolan åkte jag till Adam och nu sitter jag och skriver medan han lyssnar på någon komedi. Nu måste jag sluta skriva för att träna på You bring the sun out. Hoppas att alla får en trevlig helg.
/Vispen

Torsdag, börjar få mycket att göra

Hej!

Idag har det snöat men vi får hoppas att solen får snön att försvinna snart.
Igår på svenskan fick jag veta att jag låg någonstans mellan g och vg på mitt tal men jag hade tre saker på vg och bara två på g och det var ju okej. Jag fick inte veta vad jag fick på min novellanalys men min lärare ska sammanställa mina tidigare arbeten och skriva vilka betyg jag har fått på dem. Man ska nämligen svara på olika frågor och skriva om de olika momenten som vi har jobbat med hittills. Jag började skriva igår men kom inte särskilt långt eftersom jag inte vet var jag ligger. Min förra svensklärare glömde ofta bort att maila mig och ibland gick saker ganska segt men läraren jag har nu är bättre på det:)
Igårkväll tog jag det mest lugnt, det finns inte mycket att plugga på men jag har hur mycket som helst att göra idag känns det som.

Jag hade i alla fall sovmorgon idag och började inte förrän klockan halv elva. De andra skulle ha tittat på filmen idag men tydligen hade de bara hunnit se tjugo minuter av den på grund av att saker hade krånglat. Morgondagens lektion kommer de bara att titta på film och därför behöver jag inte gå på samhällskunskapen då heller. Men det känns skönt med tanke på att jag har en del att göra och eftersom Mattias dessutom måste hinna scanna in material till svenskan. Mina studier går först och därför ska jag försöka göra en del engelska imorgon men vi börjar med det nya momentet i svenskan också och scannern fungerar ju såklart bara till min dator och då kan jag inte plugga när Mattias har den, det är otroligt störande. Hur lång tid tar det att installera en till dator, nu har ju skolan nästan fått ett helt läsår på sig att göra det och de verkar inte inse att det är de som är sega och hur mycket min assistent behöver en till dator. Det blir ju jag som drabbas av det och kommer efter. Alla papper från svenskan var tydligen skrivna med dålig text också eftersom de har kopierats många gånger och det innebär att man måste sitta och rätta en massa stavfel och hålla på, det kommer ta lång tid och min assistent är inte bra på datorer heller, han skriver långsamt. Men vi pratade om att skicka honom på någon kurs snart, hoppas att skolan ordnar det för det sa dem på mötet.
Syncentralen kunde förresten fixa scannern idag men punktskrivaren var det något fel på och de ska försöka laga den. Undrar när den kommer tillbaka, det är tur att jag inte behöver skriva ut saker särskilt ofta. På musikteorin kunde i alla fall min assistent ha datorn och scanna in engelskan och den ska jag försöka läsa igenom idag och svara på några frågor.

Musikteorin, den går också segt. Vi jobbade med rytmer idag och vi fick lära oss mer om punkterade noter och att det är skillnad på att klappa rytmer och spela rytmer på piano. Intervall jobbade vi också med, jag tycker att det är lätt att känna igen alla intervall som vi har jobbat med nu men en del i min grupp har mycket svårare för det. Undrar om de tycker att det är svårt att höra och inte har så bra gehör men de går ju någon musikinriktning och därför borde det ju inte vara det som är fel. Vi har ju gått igenom intervaller hur många gånger som helst känns det som men ändå tar det lång tid för vissa att komma på vilket intervall som spelas.
På min musikteorilektion testade vi ett program som blev installerat på min dator för inte så länge sen, när man trycker ner bokstäver på tangentbordet kan man höra olika toner. Programmet reagerade ganska segt tycker jag men det går ju att använda om man vill veta vilka toner som är med i ett speciellt ackord och lite sådant.
Den kära kvintcirkeln måste jag bli snabbare på men det känns tråkigt att träna på den. Allt kan inte vara roligt ju men den börjar kännas extremt tråkig och jobbig. Men den är bra att kunna för att räkna ut vilka toner som finns i olika ackord och annat. När jag åker till och från skolan skulle jag i och för sig kunna träna på kvintcirkeln men hur normalt ser det ut om jag sitter och pekar på olika ställen i ansiktet? Jag brukar i alla fall sitta bak i taxibilarna och dessutom träffar jag inte alla chaufförer mer än en gång och då får de gärna tycka att jag är lite udda:)
Men en person ska komma och lära mig noter tydligen, nu är det bara åtta veckor kvar till det stora provet, härligt. Jag kan ingenting än och medan alla andra har fått ett helt år på sig att repetera allt får jag bara en till två månader, hur rättvist är det? Jag kommer bli tvungen att läsa musikteori a nästa år också vilket jag inte tror att jag hade behövt göra ifall skolan och resurscenter syn inte hade segat lika mycket som de gör. Hur rättvist är det att jag ska behöva plugga ihjäl mig nu för att hinna lära mig lika mycket som de andra har fått lära sig sen augusti? En del kommer att ha musikteori a nästa år också men det känns jättejobbigt när jag tänker på att jag kommer behöva det när de flesta andra inte behöver det. De som har ansträngt sig i år behöver ju inte det och om jag hade fått läsa punktnoter från början hade jag säkert klarat av att läsa kursen på ett år, helt sjukt att allt tar sådan tid! Jag orkar inte vänta längre och datorkunskapen, den måste jag såklart läsa. Men den går såklart lika segt och har inte ens kommit igång än. Det är jättejobbigt att läsa allt nästa och tredje året och varför ska jag behöva gå fyra år på gymnasiet på grund av att skolan och resurscenter är så sega? Det är ju inte mitt fel att jag inte kan få lära mig saker och att jag måste vänta för att mina lärare inte kan lära mig det jag behöver kunna? Seriöst, förut behövde man inte läsa alla kurser utan kunde komma in på högskolan ändå från en annan kvot eller något. Man kunde hoppa över en kurs om man tyckte att den var svår eller av andra anledningar inte kunde läsa den på grund av olika saker. Men nu när man ska söka till högskolan måste man ha ett visst antal poäng och vem har bestämt det, det är ju regeringen... Det är ju jättedåligt för om man fortfarande hade kunnat hoppa över kurser hade jag lugnt struntat i datorkunskapen. Men eftersom jag vill söka högskola sen går det inte, jag förstår inte hur de som har bestämt reglerna tänker!

Jag har bara lust att strunta i allt för att visa att jag inte orkar med skolan så länge som det segar såhär mycket. Jag kan börja skolka och allting ju som jag vet att vissa andra har gjort. För det spelar ju ingen roll även om jag försöker och fastän jag har väntat jättelänge, det händer ju ingenting... Sen när det väl händer ungefär ett år senare, då vill ju jag hinna komma ikapp de andra vilket är en omöjlighet men jag måste göra det ändå. Jag orkar inte hålla på och skjuta upp allt och skolan kan inte ens installera en till dator så att det underlättar lite när de anställer en assistent som varken kan vanliga noter eller är särskilt bra på datorer... Jag har verkligen fått ett jättebra första år på gymnasiet, eller inte... Jag skulle lugnt bara kunna ge upp allt för ni seende som inte förstår, ni skulle bara veta hur jobbigt det är och jag kan inte byta gymnasium heller för det skulle ju säkert sega lika mycket medan alla seende som inte trivs har mycket lättare för att söka om och byta... Nej, jag vill inte vara lika seg som jag är, jag vill kunna se nu och ha ett bättre liv!
Jag kommer ju hinna bli jättegammal innan jag ens blir klar med gymnasiet. Sen är det svårt att söka jobb som blind också, härligt, jag kan bara ge upp nu för ingenting går ju som jag vill med skolan just nu... Oj, vilken framtid jag kommer få sen också... Vad kan jag göra för att skynda på det hela? Nej, jag kan bara klaga och det hjälper ju inte för ingenting har hänt sen mötet förutom att några har varit på en kurs för musikteori men sen stannade tydligen allt igen...
Nej, seriöst, jag funderar på att bara ge upp tills någonting händer men då kommer jag ju hamna ännu mer efter än vad jag redan gör, det finns alltså ingenting att göra åt saken, bara vänta men det orkar jag inte göra längre... Att vara blind tar mycket längre tid och dessutom får man automatiskt mycket svårare att klara av vissa saker, framtiden kommer ju bli jobbigare för mig än för seende också, bara att träna vägar måste jag ju lägga ner energi på, roligt alltså.... Några av mina lärare är i alla fall förstående och bra och lägger upp lektionerna på ett bra sätt och sen är det inte mina lärares fel som inte kan undervisa mig att de inte kan göra det. Eller jo, en av lärarna skulle faktiskt ha kunnat anstränga sig mer.

Engelskalektionen var till för att ta igen saker som man inte hade hunnit göra tidigare. Eftersom de andra som skulle göra debatten med mig inte kom till lektionen idag kunde jag inte ha debatten. Men jag kunde skriva ner anteckningar om varför alkohol är dåligt och nu har jag en del argument att säga när debatten blir av. Jag ska klara av att få gokdänt på den för den här gången är jag inte moderator, nu kan jag ha egna åsikter och jag ska lugnt klara det har jag bestämt!!!!!
Nu måste jag plugga engelska, åh vad tråkigt det är alltså men efter att jag har pluggat ska jag försöka hitta på något roligt.
/Vispen

Onsdag, nu har det börjat bli varmare ute

Hej!

Hoppas att alla mår bra, solen får mig faktiskt att må bättre och på morgonen känner jag mig ibland piggare har jag märkt. Nu har det varit ganska varmt två dagar i rad, hoppas att våren är på väg nu! Om snön kommer igen vet jag inte vad jag gör, det vore verkligen hur jobbigt som helst! Men jag ska använda min vinterjacka ett tag till för man kan ju aldrig veta vad som händer.

Det var roligt på ungdomsgården igår. Innan jag åkte dit var jag hemma hos Adam en stund. Vi åt middag, tog kort med hans kamera och hade det trevligt. När vi kom till ungdomsgården var jag lite med Kim och spelade tre i rad mot några, jag vann båda gångerna:) När jag var yngre spelade jag tre i rad väldigt ofta och det är nog därför som jag är ganska bra på det. Mickis och Ronja kom lite senare och flummade med oss, Mickis ramlade ihop av skratt flera gånger. De tyckte att det var jätteroligt när jag pratade engelska på grund av att mitt uttal verkligen är sämst:) Sedan skrattade Mickis jättemycket åt att swamp betyder träsk på engelska, vi började prata om svampar och då kom jag på det där jag har läst om swamp. Vår humor är lite speciell:) En del av oss störde oss på att vi är i målbrottet också. Det är jättejobbigt både när man ska prata och framförallt sjunga. Jag vill ju kunna sjunga nu och inte behöva vänta på att mitt målbrott ska försvinna, det har varit i flera år! Vissa dagar går det ganska bra att sjunga höga toner medan det inte alls går andra dagar. Det är fel att säga att det bara är killar som går i målbrottet, jag hade jätteljus röst när jag var liten men nu är den jättemörk. Vi försökte sjunga Singstar lite igår men lyckades aldrig få playstationet att fungera. Sedan åt jag en glass, det tog flera timmar för mig att bestämma mig för om jag skulle köpa en daimstrut eller en sandvich, jag bestämde mig för daimstruten till slut:) Nu när det har börjat bli varmare ute innebär det att man kan äta mer glass!
När jag skulle åka hem hittade taxin för första gången till ungdomsgården! Nästa gång det är ungdomsgård ska vi baka muffins med olika fyllningar och jag ser redan fram emot det! Tisdagarna när det inte är ungdomsgård kommer det börja vara goalballträning istället, jag funderar på att kanske åka dit någon gång. Goalball är inte jätteroligt tycker jag men man får ju träning av att spela det och dessutom kan jag ju träffa mina vänner där. Tidigare tränade jag goalball i flera år men sen tröttnade jag på det men om jag började träna det en gång varannan vecka kanske det mest skulle kännas roligt.

Morgonen började tyvärr inte lika bra för mig som vädret. Jag hade svårt att sova inatt, inte jättesvårt men ganska. Det svåraste var att komma upp imorse men taxin var i tid i alla fall. Chauffören körde ganska snabbt och det enda som var tråkigt var att han hade någon skum radiokanal där de sjöng på arabiska eller något liknande. Jag var nästan framme vid idrotten klockan kvart över åtta, rekord! Men då hittade såklart inte taxichauffören och han lyssnade inte på mig när jag försökte förklara vägen. Han försökte istället be människor som kom förbi om hjälp men ingen av dem visste var den rätta adressen låg. När taxichauffören ringde växeln och frågade var adressen låg visste inte riktigt han som jobbade där det, väldigt skumt ju. Till slut lät han mig prata med personen som jobbade på växeln och då sa jag hur man skulle köra. Sen när han förklarade det för taxichauffören gick det tydligen mycket bättre att lyssna och efter en stund hittade han till rätt ställe. Men om taxichauffören hade lyssnat på mig från början hade jag ju kommit fram nästan direkt och inte behövt åka runt i området i tjugo minuter, förstå hur segt det var! Dessutom kom jag försent till idrotten på grund av det. På taxichauffören verkade det lite som att jag inte visste någonting bara för att jag är blind, han trodde inte heller att jag kunde gå i en trappa fastän jag sa att jag kunde det.

På idrotten hade vi någon sorts budgivningstävling, min idrottslärare kallade i alla fall tävlingen så. Vi delade in oss i olika grupper och skulle sedan göra olika saker, armhävningar och sådant. Jag orkar inte skriva hur tävlingen gick till men den var både rolig och jobbig. Det mesta vi behövde göra var nittionio situps, jag orkade bara göra lite över sextio innan jag var tvungen att vila, värsta lite jag orkar. Men om jag börjar träna snart blir det säkert bättre. Alla andra orkade inte heller göra nittionio som tur var:) Men andra gången vi skulle göra situps skulle vi göra trettiosex stycken och det var ju inte särskilt jobbigt, inte om man jämför med annat som vi gjorde. När vi skulle springa runt salen sprang jag med Mattias, han sprang faktiskt inte så snabbt och han tyckte att jag sprang snabbt. Men jag blev faktiskt knappt trött av att springa fyra varv runt salen, alltså fyrahundra meter men det blir man ju inte=) Min lärare sa i alla fall att det syns att jag har utvecklats och att jag gör alla övningar bättre nu än när gymnasiet började, det känns bra!

Efter idrotten åkte jag tillbaka till skolan med några i klassen, det var trevligt:) Vi pratade om ensemblelåtar och lite annat.
Matten kändes väldigt seg men jag får räkna lite hemma tills på måndag så att jag kommer någonstans. Jag ligger i alla fall före den nya planeringen vilket känns skönt för då behöver jag ju inte stressa jättemycket. Vikarien är sådär men på måndag ska jag kanske gå till stödmatten, då kan jag ju kanske få några tal förklarade för mig och sedan kan jag vara på den vanliga matten på onsdag.
Lunchen var god och nu sitter jag och väntar på att svenskan ska börja. Idag kommer vi att få veta vilket betyg vi fick på både novellanalysen och talet, hoppas att det har gått bra för mig!
/Vispen

Tisdag, att ha långa håltimmar är tråkigt

Hej!

Nu skriver jag ett tråkigt inlägg men det beskriver bara hur tråkigt jag har just nu.
Imorse var det kultur och idéhistoria som vanligt. Vi pratade om medeltiden och började sedan se en film som handlar lite om en filosof som kom efter Aristoteles tror jag. Mattias syntolkade filmen och det var ju trevligt för den var på engelska men jag förstod ändå inte särskilt bra vad som hände. De gick runt i ett kloster hela tiden och pratade, sen var det människor som dog och några skulle försöka lista ut vad som hade hänt. Nästa vecka ska vi fortsätta se filmen, det fanns några frågor också som man ska svara på men jag hittade inte ett enda svar idag. Filmen var jättesvår att förstå och sedan visades ganska äckliga scener i den tycker jag. Den visades på tv för länge sen såg man för när reklamen kom såg man att det var reklam för bland annat en av Mc donalds hamburgare som var fyrkantig då men som är rund nu.
Efter lektionen var det öppen tid, det var jättekallt i det stora rummet där vi var. Men det var först en person som pratade om viruset hiv och sjukdomen aids. Jag visste redan en del om det innan och lärde mig inte direkt något nytt. Men efter det kom en studievägledare som pratade om syvguiden och lite om kurserna som vi kan välja nästa år. Hon visade hur syvguiden fungerade och jag får nog be om hjälp för att kunna vara inne på den hemsidan. Att registrera mig behöver jag i alla fall hjälp med för man måste hämta en kod på fronter först och den hemsidan fungerar ju inte för mig.

På lunchen pratade jag med Mattias ganska mycket, han var här idag vilket var bra. Vi har haft ganska mycket att prata om nu eftersom han har varit borta ett tag. Det är roligt att han mår bättre nu i alla fall=)
Lite senare ringde vi syncentralen, en person svarade och försökte hjälpa oss med punktskrivaren. Men vi lyckades inte se vad det var för fel på den, när man trycker att den ska skriva ut händer det ingenting, skrivaren verkar alltså ganska död. Kanske har den gått i pension för den modell av skrivare jag använder är gammal och låter otroligt mycket. På torsdag kommer i alla fall en annan från syncentralen och hjälper oss med scannern och skrivaren.
Det blir jobbigt att ta igen allt sen för jag kan varken scanna in engelskan eller svenskan och på fredag börjar vi med ett nytt moment i svenskan. Engelskan är det ju kanske inte lika bråttom med men jag måste ha hunnit läsa igenom de två novellerna innan vi har prov om någon vecka. Samhällskunskapen är jag inte lika orolig att komma efter i, visserligen börjar vi med ett nytt moment där på fredag men min lärare brukar alltid ha alla föreläsningar på datorn och då är det ju bara för honom att ge mig dem. Dessutom förklarar han alltid saker på ett bra sätt som får mig att förstå.

Nu har jag håltimme i ungefär en timme till, det finns inte mycket att hitta på medan jag väntar på att ensemblen ska börja. Jag kommer inte på någoting som jag kan plugga på men jag har säkert glömt någonting som jag egentligen borde göra.
Ikväll är det ungdomsgård igen och jag ser fram emot att träffa alla:) Men idag händer det nog inget särskilt där, det enda jag vet att jag ska göra är att prata lite om uss med några andra.
/Vispen

Måndag, känner mig ganska trött

Hej!

Man skulle kunna säga att måndagar är de längsta dagarna för mig, dels är skoldagen ganska lång och dessutom tränar jag ju senare på kvällen. Men jag tycker om när det händer saker runtomkring mig:)
Imorse kom min assistent Mattias tillbaka till skolan, det var trevligt att träffa honom igen. Vi gick upp på rummet och satte upp min dator, allt var som vanligt. Men sedan ringde Mattias flickvän och talade om att hon inte mådde bra och att hon hade otroligt ont i huvudet och någon sorts spänningar. Mattias var tvungen att åka med sin flickvän in till akuten eftersom hon inte kunde åka dit med någon annan. Men jag förstår om Mattias ville följa med henne dit. Jag klarade ändå av skoldagen ganska bra men utan Ellen och några andra personers hjälp hade jag inte klarat det. Nu känner jag i alla fall inte att det är lika jobbigt att be om hjälp som tidigare men jag försöker nästan alltid klara saker själv innan jag ber om hjälp. Ibland blir det bara fel när jag gör saker själv men ibland lyckas jag faktiskt med saker som jag inte tror att jag ska klara av men som ändå på något skumt sätt ibland går bra att göra själv.

Jag satt med den tråkiga engelskan men fick inte alls mycket gjort, jag har i alla fall läst igenom en av de långa novellerna på över sex datorsidor flera gånger och ingen kan klaga på det i alla fall. Däremot hittar jag inte svaren på en del av frågorna vilket är störande. Men när jag har frågat andra i min klass har även dem svårt att förstå texterna, det är inte bara jag som tycker att engelska är svårt. Men texten jag läser är otroligt tråkig, vem orkar läsa om när två personer dricker en massa för att bli fulla och sen bara går ut lite? Oj, vad intressant eller inte.... Det enda de två männen gör är att sitta och prata om ingenting i flera sidor och sedan går de ut för att leta efter en av personernas pappa som tydligen är ute någonstans. Den andra texten är tydligen minst lika tråkig som den första har jag hört av vissa men jag får göra så gott jag kan.

Ensemblen var i alla fall rolig, vi sjöng Peace of my heart som faktiskt börjar låta bra nu tycker jag. Ellen fick en låt som hon ska sjunga på uppspelet idag också, High way to hell kanske den heter. Nu är det bara jag och en till i min ensemble som inte har någon låt att sjunga men imorgon kanske Alex hittar någon bra låt åt mig, Ola som den andra ensembleläraren som jag har heter har hittat de andra låtarna.
Efter lunchen var det kör och för sista gången sjöng vi igenom Sometimes I feel, Oh happy day och en till låt som jag för tillfället har glömt namnet på. Nästa vecka börjar vi äntligen sjunga andra låtar som förhoppningsvis är bra:) Jag och några andra fick stanna kvar lite längre på kören för att göra olika övningar. Läraren ville säkert göra det för att se lite var vi ligger och hur mycket vi klarar av. Jag tycker i alla fall att övningarna var ganska lätta, vi skulle bara sjunga några toner och sjunga i två olika stämmor, vi var nio personer och därför var det lätt. Övningarna var säkert till lite för att läraren skulle kunna se vilket betyg vi ligger på också kanske.


Matten var ganska seg som vanligt men idag hann jag faktiskt göra en hel del vilket kändes skönt. Men jag ligger långt efter planeringen men det blir ju så när vår klass har haft olika vikarier varenda lektion i över en månad nu. Vikarierna förklarar inte särskilt bra och jag förstår mycket bättre när vår vanliga lärare är där. Men han ska vara borta tills efter påsklovet, tydligen ska han opereras på något sätt och han var tydligen stressad inför det. Men på onsdag kommer förhoppningsvis vår vikarie tillbaka som ska vara med oss till lovet, hoppas att vi får samma person hela tiden då och inte behöver byta. Men jag kanske vill börja gå på stödmatten på måndagar på grund av att jag inte förstår vikariernas förklaringar och om jag vill får jag gå dit. Det är tydligen min mentor som har hand om den och om han kan förklara så att jag förstår vore ju det trevligt:)
Vikarien vi hade idag förklarade i alla fall inte särskilt bra och jag hängde inte med på vad hon sa. Dessutom lyssnade hon inte på oss när vi förklarade att vi inte ligger på samma sida som det står i planeringen utan cirka tjugofem sidor efter den. Det var därför självklart att de flesta inte förstod var hon pratade om idag, dessutom läste hon knappt upp talen. Jag orkade inte lyssna på henne och därför räknade jag där jag var istället. Men det är störande att vi inte ligger där vi ska för snart kommer de nationella proven och då kommer ju inte vi ha hunnit göra det vi ska fram tills dess.
Varför skulle en av de bästa lärarna bli sjukskriven just nu?

Mentortiden var väl ganska okej, vi klagade på att det går dåligt i matten och efter det frågade Ola ifall vi tycker att det är viktigt att tillhöra en klass. Jag sa att jag inte tycker att det är speciellt viktigt, mentorsgrupper är däremot bra tycker jag och sen kanske det är bra att ibland gå i en klass. Men nästa år och i trean kommer vi ju ändå att ha lektioner med elever som inte går i vår klass, det ska faktiskt bli roligt tycker jag=) Dessutom får man ju välja kurser som man är intresserad av då också. Men de flesta sa att de tycker att det är bra att tillhöra en klass på grund av att man känner sig mer trygg då när man till exempel ska hålla tal. Det finns säkert både för och nackdelar med att gå i en klass, en nackdel är att man inte kan ha lektioner samtidigt som någon elev i klassen sjunger eller spelar något instrument till exempel. Schemat blir svårare att lägga plus att man oftast har ganska långa dagar, i alla fall på Kulturama.
Dagens låt var väldigt speciell, det var någon som höll ett tal och ibland var det en kvinna som wailade.

Träningen gick ganska bra idag, jag spelade ett set mot en person som jag förlorade mot för några veckor sen men idag vann jag över honom med tolv-sju. Sedan kom samma tränare som förra veckan och tränade oss lite, vi skulle försvara målet och jag släppte tyvärr in flera mål, det var dåligt av mig men ibland kände jag mig okoncentrerad. När jag spelade ett halvt set mot Sofia vann jag med sex-fyra eller något tror jag.
Efter att jag kom hem åt jag lite och nu ska jag posta det här inlägget för att sedan lyssna på lite bra musik.
/Vispen

Söndag, en lugn dag

Hej!

Efter att ha bloggat igårkväll var Adam och jag uppe en stund till. Jag tittade runt på några hemsidor och läste andras bloggar. Adam och jag somnade inte förrän runt tvåtiden, vi hade ganska mycket att prata om igårkväll plus att båda kände oss ganska pigga.
Imorse vaknade jag ungefär klockan halv elva, Adam väckte mig på ett irriterande sätt men ändå. När jag väl hade blivit väckt en gång kunde jag inte somna om men det var klart att Adam kunde göra det, det dröjde inte länge förrän han somnade om igen efter att ha väckt mig.
Senare idag lyssnade Adam på musik i Spotify, det är ett ganska bra musikprogram där man kan lyssna gratis på musik. Alla låtar finns däremot inte där men en del nya låtar har jag hittat:) Adam lyssnade på barnvisor och på smurfarna för att terra mig och det lyckades han ganska bra med. När han startade julsånger fick jag nog och gick ner för att äta lunch. Det är ju över nio månader kvar till jul och därför klarar jag inte av att höra julsånger nu, jag längtar otroligt mycket till julen då och det kan jag ju inte börja göra redan.

Efter lunchen skulle jag börja plugga engelska. Jag såg att min lärare hade mailat mig frågor och glosor men jag fick ju inte mailet förrän i torsdags eftermiddag. Sen dess har jag helt enkelt varken haft tid eller lust att plugga. De andra som fick allt de behövde redan i slutet av förra veckan får ju mycket längre tid på sig att göra klart allt. Därför borde inte min lärare klaga ifall jag lämnar in uppgifterna lite senare än alla andra tycker jag, det är ju inte mitt fel att scannern är trasig och att jag inte kunde få hjälp att scanna in frågorna. Den ena texten har jag och imorgon får jag ringa syncentralen igen och fråga om de vet vad det är för fel på scannern, samma fel har varit flera gånger och därför borde det ju inte vara svårt att rätta till. Men hoppas att de svarar bara för annars vet jag inte vad jag gör. I och för sig behöver man inte svara på alla frågor själv och om man vill får man göra det två och två så om jag frågar någon klasskompis kanske jag kan få några av svaren. Vi kommer att ha prov på både glosorna plus att vi ska jämföra de två texterna med varandra om någon vecka. Huvudsaken är ju att jag då har läst igenom den andra texten.
När jag satt där med frågorna plus den första texten idag märkte jag att det var väldigt svårt att hitta en del svar. Jag förstod det mesta av innehållet i texten men kunde ändå inte skriva några bra svar, jag svarade i alla fall på några av frågorna. Imorgon ska jag fortsätta på engelskalektionen och då hoppas jag att jag åtminstone hinner göra färdigt en av texterna. Usch, engelska är både jobbigt och svårt! Hur ska jag klara av engelska b nästa år?

Vid fyratiden åkte vi och handlade lite, det var ju trevligt att det hände någonting idag. Men vi handlade mest mat, Lovisa ville handla godis också och det fick hon. Jag valde att köpa en glass istället för godis eftersom jag faktiskt har tröttnat lite på godis känns det som. Jag tog en magnum mystica, undrar hur länge den glassen kommer finnas kvar. Det har ju förresten kommit två nya magnumglassar i år men de fanns inte i affären där vi var. De nya magnumglassarna är i alla fall lite mindre än de vanliga men de ligger i en pappersförpackning som känns lite roligt, jag såg ju hur glassen såg ut i Finland. Lovisa ville gärna köpa Ben and Jerry också och det fick hon göra, vi köpte någon glass med choklad och lite sådant. Adam köpte en morotskaka som var väldigt god, jag smakade lite av den:)
Till middag åt vi fisk och kött, Björn lagade fisk för min skull. Igår åt jag ju kyckling eftersom vi blev bjudna på det men jag äter kött så lite som möjligt. Det är ju synd om fisken också men fisk är ju ändå nyttigt och på något sätt känns det lite bättre att äta upp en fisk än att äta någon annat djur tycker jag. Men i skolan äter jag ju varken kött eller fisk.

Tåget gick som vanligt från Södertälje vid halv nio och vi kom dit nästan tjugo minuter för tidigt. Men Adam och jag hade roligt ändå, Lovisa ville inte åka hem ikväll men hon följde ändå med till stationen och sa hejdå till oss.
När jag kom hem vägde vi min datorväska, väskan, datorn, punktdisplayen, sladden plus kanske någon sak till som låg i väskan väger tillsammans sju och ett halvt kilo. Det är väldigt mycket ju plus att jag ibland blir tvungen att släpa runt på väskan, tur att det oftast är min assistent som får göra det, det är inte mer än rättvist. Men undrar om jag kanske någon gång kommer att få en mindre och lättare dator, jag har sett att de finns. Dessutom kostar de ju inte jättemycket, okej, de är inte billiga men ändå. Datorn som jag använder nu kanske jag får ha kvar ett tag till men om jag går på Kulturama i kanske fyra år kanske jag skulle få byta dator efter två år, datorn blir ju ändå segare och segare hela tiden. Det är ju viktigt att jag har en bra dator för skolarbete och liknande. Sedan blir det ju inte skolan som får betala dt utan kommunen, om de inte ger pengar till hela datorn skulle jag ju kunna betala en del själv i så fall. Annars kan man ju söka någon fond eller något, jag har många vänner som gör det. I Stockholm ger ju inte syncentralen ut datorer vilket de gör i andra städer, det är ju lite synd. Jag vet att man kan söka fonder till hjälpmedel som inte syncentralen ger ut än, min kompis ska till exempel söka en fond till att få en talande gps. Det skulle ju jag också kunna göra kanske, syncentralen har inte godkänt det hjälpmedlet än tydligen eftersom de anser att det inte är tillräckligt bra än. Men gps-en tar bara fel på kanske några meter och jag har hört att de brukar fungera ganska bra. Ibland vore det skönt att ha en gps för den säger ju hur man ska gå om man trycker in en adress man ska till.
Aja, nu orkar jag inte skriva mer, jag vill sjunga lite istället. Dagen har i alla fall varit lugn och det är ju skönt att bara få ta det lugnt ibland.
/Vispen

Finalen av melodifestivalen i Globen

Hej!

Undrar om någon har orkat läsa igenom det långa inlägget jag skrev igårkväll, jag har inte ens orkat läsa igenom det själv så det innehåller säkert många stavfel.
Men precis som jag trodde fick jag en skön natt med mycket sömn vilket kändes väldigt skönt. Imorse kände jag mig faktiskt ganska utvilad och när klockan var lite över elva gick jag upp. Björn ringde precis när jag hade vaknat och jag lät lite skum när jag svarade, efter att ha pratat med honom en stund försökte jag ringa Adam som inte svarade. Lite senare ringde Adam upp mig, då var klockan runt halv ett och han hade precis vaknat. Jag störde mig eftersom Adam skulle ha kommit till mig någon gång på förmiddagen men efter att ha tjatat på honom en stund gick han äntligen ur sängen. Medan jag väntade på att Adam skulle åka hemifrån duschade jag, åt lite och satt vid datorn.
Det visade sig att Adam hade åkt fel två gånger när han skulle åka till mig, han hade satt sig på fel tåg och åkt åt hel fel håll plus att han gick av på fel station med bussen men sådant händer ju ibland. Som tur var kom han till mig till slut och hann vara där en stund innan Björn kom och hämtade oss.

Vi åkte till en släkting där vi skulle äta middag. Maria och hennes barn kom också dit men inte mina kusiner som annars brukar komma när vi äter där. Men det skulle ha varit svårt att få plats sådär många i hennes lägenhet och bara vi som var där idag hade svårt att få plats. Men det var trevligt, min farmor Irre kom också dit. Till middag åt vi först kyckling, sedan ost och kex och sist marängsviss. Det var trevlig stämning och god mat, marängsviss är jag inte särskilt förtjust i eftersom det innehåller grädde och maränger har jag aldrig direkt tyckt om men marängsvissen idag var ändå ganska god:) Maria och hennes barn gick hem lite innan melodifestivalen började, det var ju synd att de inte stannade särskilt länge men de yngre barnen ville gå hem och ville därför att Maria också skulle följa med.

Klockan åtta började äntligen melodifestivalen, det var det sista programmet för i år idag vilket jag tycker är tråkigt! Nu är det bara Eurovision song contest kvar som jag förmodligen inte kommer se. Det brukar inte vara särskilt roligt tycker jag men nu på senare år har jag börjat se det, poängen från alla andra länder brukar vara lite underhållande, att höra när poängen delas ut och att heja på Sverige såklart:)
Precis som igår började programmet och Petra frågade som vanligt om de var i Globen eller i Globen, hon har ju frågat så i alla städer förutom att de inte har varit i Globen då.
Alla artister sjöng och jag sjöng med lite men Lovisa störde sig på det och sa att jag skulle vara tyst. Igår skrek jag med i en del låtar utan att Ellen klagade men det hördes nog inte särskilt mycket eftersom musiken ändå var ganska hög. Stämningen var absolut bättre i Globen än när man tittade på en vanlig tv. Men det blir ju en annan sak när man hör artisterna mer live eller vad man ska säga, tv-n har ju inte direkt världens bästa ljud och dessutom är det många som klappar med i Globen och bidrar till att stämningen blir bättre.
Gladast blev jag i alla fall av Måns, E.M.D och Alcazars låtar. Agnes låt är ju ganska rolig också eftersom den går snabbt.

Efter att alla hade sjungit fick man höra en vacker traditionell snabbrepris och sedan gav den internationella juryn sina röster. Det var roligt att Sarah Dawn Finer fick tolv poäng av dem. Lite senare kom Paul och Pilman, heter dem så? Haha, efter att ha sett hela melodifestivalen har jag inte lärt mig vad de två killarna heter. Men jag förstod ingenting av slutet på deras show som jag skrev igår och jag kände ingenting speciellt när de sjöng sin låt.
Efter att de elva jurygrupperna hade gett sina poäng låg Måns Zelmerlöw etta. Det kändes bra tyckte jag eftersom jag verkligen tyckte om Måns låt. Däremot var det synd att Molly låg sist med två poäng. Sarah Dawn Finer låg tvåa och jag kände att det inte vore helt fel om hon vann heller. Men sedan fick folket fortsätta rösta och det tycker jag var fel. Jag tycker egentligen att folket inte borde få rösta efter att juryn har gett sina röster. Då vet ju folket precis vem som ligger först och det är klart att många då röstar på de som ligger sist eller som inte ligger särskilt bra till i tävlingen.
Efter att man hade fått höra ytterligare en snabbrepris av alla låtar och telefonnummer man kunde ringa var det två personer som sjöng Hero. Det var samma kille som igår som sjöng början av låten men idag kom ju Charlotte Perelli och sjöng slutet istället för tjejen som sjöng igår. Det var ju roligt att man fick se henne lite också:)
När folkets röster delades ut ja, då gick det dåligt för personerna som jag ville skulle vinna. Sarah Dawn Finer fick bara tolv poäng och Måns fick ju inte heller mycket. E.M.D fick ju nittiosex poäng, Caroline Af Ugglas fick etthundratjugo poäng och Malena Ernman fick etthundrafyrtiofyra poäng. Malena blev alltså vinnare av årets melodifestival och det blir hon som får representera Sverige i Moskva. Hoppas att Sverige tar sig vidare till själva finalen och inte åker ut när de ska kvala in.

Jag blev i alla fall inte nöjd med resultatet, när jag fick veta att Malena hade vunnit och att Caroline Af Ugglas kom tvåa störde jag mig. Malena sjunger ju väldigt bra, hon är en jättebra operasångerska men låten är tråkig eftersom jag inte ens hör vilka ord hon sjunger i refrängen tycker jag. Melodin fastnar inte heller på min hjärna och ja, det är helt enkelt inte min musiksmak. Låten passar inte in i melodifestivalen. Caroline Af Ugglas är ju väldigt speciell på sitt sätt men jag förstår ändå inte hur hon kunde komma tvåa. Jag är besviken över resultatet och skulle hellre vilja se någon annan vinnare menmen. Man vet ju inte vad som hade hänt ifall svenska folket inte hade fått rösta längre efter att juryn hade gett sina röster. Men Eurovision song contest känns inte särskilt viktigt för mig nu på grund av att Malena vann. De senaste åren har jag nog aldrig sett någon vinnare som jag har velat. När The ark vann hade jag gärna sett Sarah Dawn Finer som vinnare istället och förra året hade jag velat att Sanna Nielsen skulle göra det. Jag trodde inte att det skulle gå bra för Charlotte förra året och det gjorde det ju inte heller, hon kom nästan sist av alla länder. The ark klarade sig ju inte heller särskilt bra. Svenska folket verkar inte vara bra på att rösta och skicka vidare rätt låtar. Men nu är det bara att hålla tummarna för Malena Ernman.
Innan vi åkte hem smsade jag några av mina vänner, Ellen håller i alla fall med mig om att resultatet var dåligt men vi är glada över att kvällen blev lyckad igår. Det vore jätteroligt att gå på genrepet med Ellen nästa år också!
Nu ska jag sluta skriva eftersom jag ska göra lite annat innan Adam och jag ska sova.
/Vispen

Genrep av melodifestivalen i Globen!

Hej!

Den här dagen har både haft bra och dåliga saker. Men de bra sakerna överväger de dåliga ganska mycket som tur är:)
Tyvärr börjar jag med att skriva en dålig sak och det var att taxin inte kom imorse. När den var femton minuter sen ringde jag och frågade varför den inte hade kommit och då hade det som vanligt blivit något fel. Min enda sånglektion i veckan som jag inte hade haft på över tre veckor blev mycket kortare än vad den egentligen skulle ha varit. Det gjorde att jag inte hann sjunga upp, det enda jag hann göra var några talövningar. Därför lät min röst helt sjuk idag och jag menar det verkligen, när jag har tränat hemma på Empty room till exempel har det låtit mycket bättre än vad det gjorde i skolan idag. Men min röst har varit väldigt konstig hela dagen vilket har känts jobbigt menmen. Det jobbiga var i alla fall att jag inte kunde sjunga när jag väl hade sånglektion. You bring the sun out sjöng jag lite på också och det gick inte heller bra, dagen började alltså väldigt dåligt för mig.

Till lunch var det pankakor som jag åt hos Ronja igår också. Ronjas mamma lagar bättre pankakor än skolan=) Skolans pankakor var inte alls särskilt goda tyvärr men de gick att äta och var helt okej.
Efter lunchen läste jag igenom svenskan och försökte intala mig själv att talet skulle gå bra och allt sådant. Jag blir nämligen alltid nervös innan prov och ännu mer innan jag ska tala inför klassen eller göra någon större redovisning. Lite innan klockan ett kom Rebecka och vi gick till samhällskunskapen tillsammans. Vi skulle börja se en film idag och jag tänkte att det skulle gå bra eftersom Rebecka syntolkar väldigt bra. Samtidigt som filmen visades skulle min lärare ha samtal med alla om var vi ligger betygsmässigt i kursen samhällskunskap a. När läraren startade filmen märkte jag att det inte skulle bli lika lätt som jag hade trott då det visade sig att filmen var på spanska. Visserligen har jag läst spanska i fyra år men den är verkligen inte tillräckligt bra för att jag ska kunna förstå en film. De pratade mycket i filmen plus att det hände saker väldigt ofta och det gjorde att det inte gick att syntolka. Rebecka kunde ju inte säga både vad alla sa och beskriva handlingen samtidigt. Läraren tog i alla fall mig först och vi gick ut och pratade en stund. Som det ser ut nu ligger jag på ett starkt vg men om jag gör bra ifrån mig på de två sista momenten kanske jag till och med får mvg men det vågar jag inte ens hoppas på. Jag lovar i alla fall mig själv att göra mitt bästa och mer än så kan man ju inte göra. Nästa redovisning ska vi lämna in skriftligt och jag brukar alltid få dåligt resultat på sådana uppgifter, när jag skulle skriva om massmedia och välja ut en nyhet fick jag ju bara g+. Men om jag får vg på nästa skriftliga uppgift och mvg på det sista provet som kommer att handla lite om hur Sveriges lagar fungerar, tror jag att läraren sa, kommer jag att få mvg i kursen, jag frågade om det. Tänk om lilla jag klarar av det men som sagt vill jag inte hoppas på det för när jag hoppas att olika saker ska hända går det nästan aldrig som jag vill.

Jag förklarade problemet om filmen med min lärare och han förstod mig:) Min samhällskunskapsläraren är verkligen en av de bästa lärarna, han verkar få mycket respekt av eleverna också=) Ytterligare en sak som skulle vara jobbig om jag hade tittat vidare på filmen är att Mattias kommer tillbaka nästa vecka och det skulle vara jobbigt att byta syntolk efter halva filmen, sedan vet jag ändå att Mattias tycker att det är svårt att syntolka överhuvudtaget. Dessutom såg vi bara filmen på grund av att läraren skulle kunna prata med alla och att vi andra skulle ha någonting att göra idag och nästa torsdag. Jag hoppar alltså över att se filmen men den är ju ändå inte viktig för kursen eller något liknande. Däremot sa min lärare att det var en av de bästa filmer han hade sett men jag kan ju se den vid något annat tillfälle.

Istället gick Rebecka och jag upp till rummet och där bjöd hon mig på glass och festis. Glassen var en Ben and Jerry-glass med nötter och choklad, vi åt upp en hel sådan:) Det var verkligen hur gott som helst! Men Ben and Jerry-glassar är ju dyra, en burk kostar ju femtio kronor och därför har man ju inte råd att köpa den särskilt ofta. Jag drack en festis med kaktus-smak som tydligen var grön. Grön är inte direkt en färg som jag tycker om men röd är värre, det känns verkligen så! Många tycker att röd är fint säger dem men jag har verkligen bara fått negativa tankar om den färgen. Festisen luktade till och med lite grönt tycker jag, den hade en speciell lukt och jag kunde verkligen föreställa mig att den var grön. Min förra assistent har förresten bjudigt mig på en likadan festis en gång när vi fikade. Den gången frågade jag henne ifall den var giftig och då sa hon att den faktiskt såg giftig ut, tänk att jag kan känna på mig sådant haha=)
Det kändes i alla fall otroligt tråkigt att Rebecka slutade idag eftersom Mattias kommer tillbaka på måndag. Tur att jag kommer träffa henne fler gånger i alla fall, hon blir säkert en bra ledsagare=)

Svenskan, ja, vad ska jag säga om den? Halva klassen skulle hålla sina tal idag men det var nog bara ungefär en fjärdedel som kom dit, i onsdag hade det inte heller varit särskilt många som kom till lektionen. Jag höll i alla fall mitt tal som fjärde person eller kanske femte. Det gick inte lika bra som jag hade hoppats vilket har fått mig att förstå att jag ska sluta tänka att saker ska gå bra i fortsättningen. Jag tappade bort mig i texten och gjorde ibland jättelånga pauser kändes det som, mitt tal som igår var ungefär tre minuter blev istället över fyra minuter idag. Det blev alltså över en minut för långt vilket inte alls var bra ju. Men jag pratade på om varför jag tycker att tv-reklam riktad mot barn ska stoppas och upprepade mig flera gånger när jag tappade bort mig, det stressade mig plus att jag hela tiden kände på mig att tiden gick. Jag får nog i alla fall g på mitt tal hoppas jag:)

Efter svenskan slutade jag för dagen och Rebecka och jag gick ner i kafféet för att vänta på Ellen. Efter en stund kom hon gående samtidigt som hon pratade i telefon med Magdalena. Jag fick också prata med henne en stund, vi har ju inte träffats sen julkonserten nu, jag saknar henne!<3 Ellen och Magdalena ska träffas på söndag och Magdalena och jag bestämde att vi också ska träffas någon gång framöver. Magdalena trivs i alla fall ganska bra på sitt gymnasium nu och hon har fått några nya kompisar. Men hon sa att hon nog aldrig kommer att hitta ett gynasium som hon trivs jättebra på, det känns likadant för mig. Men om Ellen byter gymnasium vet jag inte vad jag gör... Alla som jag tycker om lämnar mig...

Efter att ha pratat en stund gick Rebecka till tunnelbanan och det dröjde inte länge förrän Ellen och jag också började gå åt samma håll. Vägen till tunnelbanan kändes i alla fall kortare än vanligt, vi hade otroligt roligt åt en massa saker som jag inte skriver i bloggen på grund av att det kanske är lite privat, ingen skulle förstå vår humor heller så det är lika bra att strunta i att skriva det. Det var bara tre stationer till Globen där vi gick av. Vi gick in i Globen centrum och satte oss på Mc donalds för att äta middag. Där hade vi däremot inte lika roligt och både Ellen och jag störde oss på att Rebecka slutade idag. Både hon och jag tycker att det har varit en rolig tid medan hon har jobbat som assistent till mig. Enligt Ellen är jag väldigt glad när Rebecka är med och dessutom har Ellen också skrattat med oss många gånger. Jag skrattar ibland när Mattias är med också men ja, det är alltid tråkigt när någon slutar. Ellen tyckte att det var tråkigt att hon inte fick äta glass med oss idag men det kunde vi ju inte göra någonting åt.

Efter att ha ätit lite gick vi vidare till toaletten där det faktiskt inte var särskilt lång kö. Sedan gick vi förbi en mataffär där vi köpte en ganska stor godispåse, både Ellen och jag tycker väldigt mycket om godis. I och för sig äter jag sällan godis, det är bara roligt att göra det när jag är med vänner eller familjen, jag kan äta godis istället för att dricka alkohol eller göra andra saker som jag klarar mig utan=) Glass och godis kan jag däremot inte klara mig utan, det är ju en jättebra sak att göra när man träffar vänner! Vem blir inte glad av att äta en massa god mat och sedan få en glass?
När vi hade varit i godisaffären kom jag på att jag också behövde gå till toaletten och då var det bara att gå tillbaka dit men det gjorde inte särskilt mycket. Jag kan bara tacka Ellen för att hon orkar med mig och för att hon orkade stå och säga alla godissorter i affären. Jag brukar alltid vilja höra alla sorter för jag vill inte missa någonting på grund av att det ibland kommer nya sorter. Ibland saknar jag min godissamling på trettiosju kilo, synd att godis blir gammalt.

Det tog tid att hitta ingång sex där vi skulle gå in och innan vi gick in beställde jag färdtjänst också. Min mobil börjar bli gammal märker jag för ibland läggs samtal på fastän jag har full teckning vilket är jobbigt. Men jag tycker verkligen om min mobil och jag kommer att sakna den när jag köper någon ny. Dessutom vill jag ha en mobil som har bra knappar och som klarar av att ha mobile speak, talsyntes alltså.
Efter att ha förklarat var jag skulle åka till en kvinna som förmodligen satt i Moldavien och tog emot min beställning förstod vi till slut varandra.

Ellen och jag har verkligen haft en toppenkväll och nu ska jag blogga om den innan jag går och lägger mig, det här inlägget har redan blivit ganska långt men ni som vill fortsätta läsa får göra det:)
Efter att ha kommit in i Globen gick vi runt där och trodde först att ingenting hade börjat hända än. Jag släpade runt på min väska med dator, punktdisplay och lite annat, det var inte alls skönt att bära runt på väskan hela kvällen men det fanns ingenting att göra. Om jag hade velat hade jag kanske kunnat lämna den men det kostade pengar och dessutom ville jag inte riskera att datorn försvann på något sätt. Men musiken som spelades medan man gick runt fick mig att bli på bra humor och jag gick runt och sjöng och pratade lite om låtarna med Ellen. Ibland började jag tänka på annat och Ellen sa att det märktes jättetydligt på mig när jag tänker mycket eftersom jag knappt svarar på vad hon säger då utan bara säger mm eller något liknande. Men efter att ha gått runt ytterligare en stund såg vi att sponsorerna faktiskt delade ut saker. Först fick vi gratis mat, tallrikarna var coola och såg faktiskt roliga ut:) Maten var ganska god också. Efter det gick vi till ett ställe där man kunde sjunga och alla som sjöng fick en gratis cd-skiva med schlagerlåtar plus en av aftonbladets tidningar. Ellen och jag ville såklart sjunga och vi sjöng För att du finns, ingen hörde oss men det var roligt ändå! Vi fick varsin schlagerskiva och gick glada vidare. Eon, något elföretag, sorry om jag är ute och cyklar men företag är inte min grej, hade i alla fall en frågespot där man skulle svara på några frågor. Ellen fick fylla i våra svar, om man svarade på frågorna fick man sjunga Singstar. Vi sjöng låten Håll om mig som Nanne Grönvall tävlade med i melodifestivalen för några år sen. Ellen fick någonting med niotusen poäng och jag fick ungefär niotusen fyrahundra. Båda blev alltså Singstar! Det var verkligen jätteroligt!

Lite senare gick vi förbi Statoil som också var en av sponsorerna idag, där kunde man vara med i en frågesport där frågorna handlade om melodifestivalen och statoil. Man tävlade mot varandra och som tur var kunde man tävla två och två. Ellen och jag tävlade mot två andra personer och en kvinna ställde olika frågor, när man kunde svaren skulle man trycka på en knapp som tutade roligt. Sedan plingade det om man svarade rätt på frågan och tutade länge om man svarade fel.

Ellen var verkligen hur bra som helst på melodifestivalen märkte jag när hon kunde svara på saker som jag inte hade en aning om. En jobbig sak var att kvinnan inte ens hann läsa klart frågan innan någon tryckte på knappen och därför hade jag svårt att hänga med men Ellen klarade sig bra och gjorde så att vi fick poäng. Vi vann mot de två första personerna som hade vunnit över några andra tidigare och fick därför möta några andra som utmanade oss. Vi klarade av att vinna tre gånger och det var bara så länge man fick stå kvar, roligt var det i alla fall, Ellen tyckte jättemycket om melodifestivalen förut och därför kunde hon en massa saker om det! Vi fick varsitt nyckelband som det stod melodifestivalen på eftersom vi var med i Statoils tävling.

Klockan sju började allting och vi satt på sektion b och hade ganska bra platser, Ellen sa att allt syntes bra därifrån vi satt också. Först var det några som sjöng olika schlagerlåtar och efter det var det en person som pratade lite om vad som skulle hända under kvällen. Sedan sjöng några andra olika schlagerlåtar, Krister Björkman sjöng en låt också. En timme gick hur fort som helst och klockan åtta började genrepet. Alla artister sjöng sina låtar och ingen var sjuk, åtminstone märktes inte det:) Måns Zelmerlöw startade jättebra och många klappade i takt till hans låt. Caroline kom efter det och sjöng Snälla snälla som faktiskt inte var lika jobbig att lyssna på som tidigare. Efter det sjöng en massa andra artister, alla elva var med i alla fall. Såklart var det jättemånga som skrek när E.M.D sjöng och det var jättemånga som klappade med, stämningen var verkligen hur bra som helst! När Molly sjöng blev det ganska tyst men när hon väl hade sjungit färdigt fick hon en stor applåd! Många dansade när Alcazar sjöng och deras låt var ju väldigt glad. Agnes hade ju en discolåt också. Emilias låt var ju väldigt speciell på ett bra sätt:) Sofia har en bra låt men som jag har skrivit tidigare är det synd att hon inte sjunger på engelska. H.E.A.T har ju en rocklåt och sångaren är verkligen jätteduktig, refrängen fastnar lätt på min hjärna! Sarah Dawn Finer sjöng jättebra idag tycker jag och tidigare visste jag inte att hon åker upp med en hiss i slutet av låten.
Malena var sist ut och det tråkiga med hennes låt är att man inte kan sjunga med på grund av att låten är väldigt hög och dessutom hör jag inte ens vilka ord hon sjunger i refrängen. Jag har säkert glömt att skriva någon av finalisterna nu men alla var otroligt bra på olika sätt i alla fall! Jag klappade med till alla låtar där det passade och sjöng med på de låtar jag kunde.

Efter att artisterna hade sjungit skulle det ha kommit en hemlig artist men vem det är får man inte veta förrän imorgon. Pilman och den där andra människan som jag har glömt vad han heter var med som vanligt men jag förstod inte hur allt slutar men det gjorde inte Ellen heller. Egentligen förstod jag inte alls mycket av deras show och varför den har visats, tyvärr är det inte min humor. Björn Gustafsson var roligare.
Man fick se både den internationella juryns röster plus att fem av jurygrupperna röstade men rösterna var bara utlottade och hade ingenting med morgondagen att göra. Genrepet slutade med att en kvinna som sjöng hur bra som helst sjöng låten Hero som Charlotte Perelli sjöng förra året. Två timmar gick alldeles för fort. De visade förresten lite saker som hade hänt i melodifestivalen under tvåtusentalet innan det var slut också.

Efter genrepet gick Ellen och jag runt en stund till i Globen. Statoil delade ut gratis kuponger som man kan få en varmkorv för om man lämnar in. Jag äter ju inte kött längre och därför sparar jag nog bara min kupong, den gäller bara tills på söndag och innan det hinner jag nog ändå inte åka förbi Statoil. Vi fick någon sorts godis av ett annat företag också, det ska jag spara som minne har jag bestämt, det var nämligen ingen choklad eller något annat som blir äckligt om man sparar. Telia skulle tydligen också sponsra melodifestivalen men vi hittade aldrig dem någonstans fastän vi gick runt i Globen väldigt länge. Ettt företag delade ut gratis cd-skivor, jag har alltså fått två cd-skivor helt gratis idag, trevligt:) Det är bara sju låtar på en av dem men ändå.

Klockan halv elva skulle min taxi komma och det gjorde ingenting fastän den var sen och det var samåkning. Jag var jätteglad ändå och när jag kom hem pratade jag lite med Nina om kvällen. Det här har verkligen varit en jättebra kväll som jag sent kommer glömma, utan Ellen skulle jag inte ha haft lika roligt och jag är glad över att hon finns och är en jättebra vän!<3 Utan Ellen skulle jag inte ens ha kunnat gå på melodifestivalen, jag hade i alla fall haft svårt att hitta någon att gå med. Det finns inga ord som kan beskriva hur roligt det är i Globen och vilken stämning det är där. Men jag vill verkligen åka dit nästa år igen, jag längtar redan!
Nu ska jag gå och lägga mig och förhoppningsvis drömma en massa härliga drömmar.
/Vispen


Shirley Clamp och Markoolio

Hej!

Jag börjar med att svara Sarah och alla andra som undrar ifall jag ska åka till Alnön i Sundsvall i sommar. Jag har faktiskt ingen aning än men om många roliga och trevliga vänner åker dit gör jag förmodligen också det:)

Efter att jag bloggade senast pluggade jag lite precis som jag skrev. Lite innan halv tre gick jag för att vänta på taxin som kom direkt, där hade jag tur. Däremot var det samåkning och jag fick både följa med och hämta någon gammal kvinna och sedan lämna henne, det var inte särskilt roligt plus att taxichauffören inte ens hade på radion. Som vanligt hade taxin svårt att hitta hem till Ronja men hennes mamma var hemma och sprang och letade efter oss. Ronja och jag pratade lite i telefon och till slut hittade taxichauffören till rätt ställe.
Efter att ha kommit till Ronja satt vi lite vid hennes dator och kollade runt på några hemsidor. Vi skulle ha sjungit på karaokeparty.com men hemsidan var seg på Ronjas dator och vi fick det inte att fungera.
Vi åt tidig middag klockan fem redan eller till och med redan lite innan det. Pankakor som Ronjas mamma hade lagat, allas pankakor smakar olika har jag kommit på. Vi lyssnade lite på radio sen på deras tv för det finns en massa bra musikkanaler där.

Lite senare var det dags att gå till Vällingby där Shirley Clamp och Markoolio skulle uppträda. Det var inte alls långt att gå och dessutom var det skönt med en liten promenad. Jag tycker om att gå när jag har ett mål att gå till. Annars kan promenader faktiskt vara ganska tråkiga.
När vi kom fram gick vi in på ett ställe där vi skulle vara, jag som trodde att det var utomhus blev glad när vi gick in på ett varmt ställe.
Vi fick sitta och vänta en stund innan Markoolio kom och pratade men tyvärr fick man inte höra honom sjunga. Men han pratade om sitt nya album och lite sådant. Sen kom Shirley Clamp! Hon gjorde mig otroligt besviken idag när hon bara sjöng playback, hon stod alltså bara och mimade...

Det kändes i alla fall bättre sen när jag stod och pratade med Shirley. Jag köpte hennes singel, Med hjärtat fyllt av ljus, låten som Shirley sjöng i melodifestivalen. Jag frågade Shirley varför hon hade sjungit playback och hon förklarade att hon skulle sjunga på ett annat ställe senare ikväll och att hon ville spara sin röst tills dess. Om några timmar sjunger Shirley på en nattklubb, när jag är över arton år kan jag gå på nattklubbar, det är en positiv sak med att bli äldre!=) Shirley pratade in på min milestone plus att Ronjas mamma tog kort på Ronja och Shirley, jag kom också med på en bild:)
Jag träffade Markoolio en stund också och fick en kram av honom. Markoolio talade också in en hälsning på min milestone, trevligt:) Både han och Shirley skrattade när jag sa att jag kallas Vispen. Markoolio sa ungefär: "Hej Vispen, det är Markoolio, jag älskar dig". Shirley sa: "Hej Vispen, det är Shirley, ta hand om dig". Sedan fick jag Shirleys autograf på min singel också:)
Vi gick runt en stund till och en tjej gav ut gratis handmassage med olika krämer. Jag tog en handkräm som luktade lavendel och mina händer luktar fortfarande gott. När jag var liten hade jag alltid ett hjärta som luktade lavendel under min kudde i sängen och det är nog därför som jag tycker om den lukten väldigt mycket. Ronjas mamma tog en handkräm som luktade ros och Ronja tog en handkräm som luktade någonting som jag inte kommer ihåg, körsbärs-någonting.

Efter det gick vi hem efter att ha varit inne på Kickks en stund. När vi kom hem till Ronja var vi inne lite på internet, åt en jättegod dumlekaka och sjöng både Shirleys låt Med hjärtat fyllt av ljus och en massa låtar med Sonja Aldén. Våra röster var inte alls vackra och min röst var jätteskum menmen, roligt hade vi i alla fall. Det tog nästan en timme att komma hem sen eftersom det återigen var samåkning, otur.
Nu ska jag sluta skriva eftersom jag måste läsa igenom svenskan en sista gång. Det har i alla fall varit en rolig dag med Ronja!
/Vispen

Torsdag, åker till Ronja snart

Hej!

Jag vet redan att mina rubriker är dåliga men jag har brist på idéer väldigt ofta. Nu sitter jag i skolan och skulle egentligen ha haft engelska. Men man behöver ju inte gå på lektionen, istället kan man plugga hemma eller någon annanstans. Vi ska ju läsa igenom två noveller och sedan svara på tio frågor till varje novell plus att vi ska översätta glosor. Jag hade verkligen jobbat engelska istället för att blogga om jag hade haft den inscannad. Jag har bara en novell men inga frågor än. Det beror på att scannern i skolan tydligen är trasig, eller jag vet inte vad det är för fel på den. Tidigare provade jag att ringa en från syncentralen men personen svarade inte vilket jag störde mig på. Men min lärare ska maila frågorna till mig och Rebecka ska försöka hjälpa mig att hitta den andra novellen, den fanns nämligen på internet någonstanst. Undrar när min engelskalärare mailar mig för om hon inte gör det på ett tag kommer ju jag att få kortare tid på mig att göra färdigt allt. Men i så fall är det ju inte mitt fel om jag lämnar in engelska lite senare än alla andra. De andra har haft sen förra torsdagen på sig medan jag inte ens har fått frågorna en vecka efter det. Jag ska be om att få en scanner hemma men det går ju inte särskilt snabbt med tanke på att jag måste få hjälp att installera den, dessutom behövs det ett program som tar bort vissa bilder, eller jag har hört att det finns speciella scanner-program som gör det. I så fall vill jag ju ha ett sådant och därför får jag ringa personen från syncentralen igen någon dag. På måndag kommer i alla fall min assistent Mattias tillbaka, det blir trevligt att träffa honom igen. Jag ringde honom en stund idag men då satt han på möte med min musikteorilärare och en person som lär ut punktskriftsnoter, bra att de får komma dit en gång nu. Mattias lät i alla fall tröttare än vanligt men han sa att han saknade mig och lite sådant.

En rolig sak är att Rebecka ska bli min ledsagare nu och därför kommer jag ju att träffa henne fler gånger:) Hon pratade med en från kommunen och nu sa hon att hon var intresserad av det. Det blir säkert bra men jag ska nog försöka få en till ledsagare för det är ju bra att ha två stycken om den ena är upptagen om jag ska åka bort någonstans eller något liknande. Nu har jag i alla fall bestämt en ledsagare, bra att jag slapp få någon jättegammal person och att jag får någon som har humor=) Okej, det är inte många som förstår min humor men jag brukar skratta åt ungefär samma saker som Rebecka ibland. Förresten pratade jag med en annan person som också vill ha jobbet, en kille som går andra året på Kulturama och som sjunger. Han verkade trevlig men pratade inte särskilt mycket, det gjorde i och för sig inte jag heller och både han och jag var nog blyga för varandra kanske. En tjej i min klass vill också bli ledsagare och hon är väldigt snäll och sjunger hur bra som helst, sedan är hon rolig att prata med och därför kanske jag tar henne. Men det är roligt att Rebecka ska bli det för det trodde jag verkligen inte innan hon började jobba istället för Mattias. Då blev hon ju bara assistent men nu blir hon ledsagare helt plötsligt. Jag har ingen kontakt med mina tidigare assistenter förutom med min förra assistent, hon brukar kommentera min blogg ibland:) Men mina andra assistenter vet jag inte vad de gör nu, eller jo, en av de började jobba på min förra skola när jag började nian men jag vet inte om hon jobbar kvar där. Men de flesta assistenterna eller kompanjonlärarna har mest känts som lärare till mig men min förra assistent hade jag ju bra kontakt med. Sedan jobbade ju hon med mig i fem år också, det är ju en ganska lång tid men det kändes inte som fem år tycker jag. Värsta mycket äldre jag hann bli på fem år förresten och jag måste ha förändrats ganska mycket från femman till nian. Jag vet bland annat att jag hade svårt för att skriva i femman, eller jag kom aldrig på vad jag skulle skriva och tyckte inte om att formulera meningar och annat. Nu skriver jag ju nästan varje dag, i bloggen alltså, okej bloggen är inte ansträngande att skriva. Men det känns mycket lättare när jag ska lämna in ett arbete i skolan och jag har ganska lätt för att skriva på svenska nu tycker jag.

Som vanligt hade jag ingen musikteori idag eftersom min lärare är och pratar om noter. De hade tydligen inte hittat någon vikarie heller och nu känns det tråkigt att inte ha haft musikteori sen vecka sju. Det dröjer ju fem veckor mellan den gången och nästa vecka, dåligt!

Om en stund ska jag åka till min kompis Ronja. Vi ska nämligen åka till ett ställe där Shirley Clamp ska sjunga ikväll, hoppas att hon kommer dit och inte är sjuk eller något annat. Men tänk om jag får träffa henne igen, i så fall kommer jag få värsta känslorna! Men det kan ju hända att hon går direkt efter att ha sjungit men man kan ju alltid hoppas=)

Det sista jag skriver nu är en rolig sak! Vi hade ju prov i samhällskunskap i fredags och jag kom ju på ett fel jag hade direkt efter att ha skrivit provet. Jag kom inte på någon framstående person inom konservatismen, eller jag skrev fel person på den frågan. Men på alla andra frågor hade jag rätt och jag hade sjutton av arton poäng på provet. Jag fick MVG! Det känns jättebra med tanke på att jag bara hade g+ på den senaste uppgiften. På det första provet hade jag ju vg+ och nu ska jag verkligen försöka göra bra ifrån mig på de två sista momenten har jag bestämt.
/Vispen

Onsdag, pratat om sommarjobb

Hej!

Nu skriver jag ett kort inlägg eftersom jag känner att jag inte har någon inspiration alls idag. Okej, mina andra inlägg kanske inte heller brukar bli särskilt långa men ibland brukar jag skriva ganska långt tycker jag själv i alla fall.
Adam ringde nyss och sa att Caroline Af Ugglas tydligen har varit med om en bilolycka och att hon inte kommer kunna sjunga på lördag. Även om jag inte tycker att hennes låt är särskilt bra och Caroline inte är min favoritartist direkt tycker jag ändå att det är tråkigt. Hon hade ju ändå lyckats ta sig till final vilket var otippat och allting och nu råkade hon ut för det här. Jag tycker seriöst synd om henne för det och det kunde ju ha varit någon artist som jag hade hejat på i melodifestivalen. Men hoppas att hon kanske uppträder på något sätt ändå, hon kanske hinner bli bra tills dess:)
Jag har hört att Både Mathias i E.M.D och Agnes är sjuka, hoppas att Ellen och jag får se någon artist på fredag. Ananrs blir det ju tråkigt men sannolikheten att alla blir sjuka är ju inte särskilt stor.

Dagen började med idrott och idag hade jag egen idrott med Rebecka. Ola hade gett oss ett papper där det stod olika övningar som jag kunde träna på. Det var bland annat att göra armhävningar, göra stora rörelser och att jag skulle träna på att stå rakt, alltså ha rak rygg och ja, lite sådant. Just det, ha en bra hållning heter det kom jag på nu, jag är lite borta när jag skriver det här, sorry. Men det kändes lite skumt att stå rakt för jag är ju inte van vid det, eller jag skulle stå på ett sätt som jag tyckte kändes skumt men Rebecka sa att det såg bra ut och då borde det ju ha gjort det.

Efter idrotten gick jag runt i kaffét en stund för att se hur det såg ut där. Det är en svår plats att hitta på tycker jag men jag ska ju gå på Kulturama länge till och när jag går i trean kommer jag säkert att hitta där:) Lite senare installerade jag matteboken och samhällskunskapsboken i datorn, de hade försvunnit ur textview. Den bärbara datorn fungerar igen, de visste inte vad det hade varit för fel på den på syncentralen men efter att ha gjort lite saker hade den tydligen bara börjat fungera igen.

På matten fick jag veta en tråkig sak och det är att min mattelärare inte kommer att komma tillbaka förrän efter påsklovet. Han var tydligen sjukskriven en längre tid och han har ju redan varit borta i säkert en månad, eller nästan. Istället får vi en lärare i en månad nu som jag inte tycker verkar bra. När han förklarade saker hade jag ganska svårt att förstå, jag förstår mycket bättre när min vanliga mattelärare förklarar. Nu kommer nästa prov kanske att gå dåligt för vissa saker förstår jag inte hur man räknar ut. Men jag ska fråga den nya läraren om det nästa vecka eller kanske be någon i klassen om hjälp. Geometri är i alla fall ett svårt kapitel, inte riktigt lika svårt som ekvationer kanske men ändå jobbigt. Förresten har de ju en stödgrupp i matten som man kan gå till en gång i veckan, på mötet sa de ju att jag får gå dit om jag känner att jag behöver det. Den läraren kanske är bättre på att förklara så att jag förstår plus att det kanske är lugnare där, klassen var ganska pratig på lektionen och den nya läraren fick säga till oss jättemånga gånger. I vanliga fall brukar jag inte störas av prat men idag var det väldigt jobbigt och det gjorde att jag fick ännu svårare att koncentrera mig.

Efter matten slutade jag för dagen eftersom jag inte hade någon svenska. Det var skönt att slippa håltimmen för jag hade ändå bara haft tråkigt. När jag kom hem åt jag lite och efter det lade jag mig och vilade ett tag. Innan jag skulle åka på ett samtal om sommarjobb pluggade jag lite men jag kan fortfarande inte komma på en bra inledning till mitt tal. Det är otroligt svårt att göra ämnet intressant, om varför man ska stoppa tv-reklam riktad mot barn.
Klockan halv fem åkte jag till mötet, det var väldigt mycket trafik och jag kom inte fram förrän lite efter fem. Men när jag kom dit fick alla presentera sig, Kim, Adam, Rena, Viktor och ganska många andra var där. Det var extra roligt att Adam kom för jag visste inte om det innan. Efter presentationen pratade en kvinna om sina erfarenheter och vad hon har jobbat med tidigare. Det var intressant att höra vad hon hade att säga och man fick ställa frågor till henne, hon var förresten synskadad. Senare fick vi tips på vad man kan söka för sommarjobb, eller hemsidor man kan gå in på där man kan hitta olika jobb. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra om jag ens hittar något jobb men helst någonting som jag åtminstone är lite intresserad av. Men jag sommarjobbar mest för pengarna men det är ju en bra erfarenhet att göra det också:) Tyvärr har jag inga kontakter för om jag hade det skulle allt säkert ha varit lättare. Nu får jag leta runt själv vilket brukar vara svårt, dessutom är jag ju blind vilket gör att en del jobb försvinner. Jag har i alla fall bestämt mig för att försöka att hitta ett sommarjobb. Någonting måste jag ju kunna göra. Svara i telefon skulle ju kunna fungera men jag har hört att även det kan vara svårt eftersom en del företag använder ett datorprogram som inte går att använda för personer som har punktdisplay. Programmet används när man ska ringa upp personer till exempel och se vilka nummer som står. Men jag får se vad som händer. Nu måste jag i alla fall skriva på den där himla svenskan.
/Vispen

Tisdag, datorn kanske fungerar igen

Hej!

När jag skriver det här inlägget är jag inne på min stationära dator men när jag ringde Nina sa hon att min bärbara dator tydligen fungerar igen! Men jag ska inte ha för höga förhoppningar för det har hänt att syncentralen har trott att allt fungerar när det sedan har visat sig att det inte har gjort det. Men jag hoppas på det bästa och sitter nu hemma och väntar på den bärbara datorn som Nina ska ta med sig från jobbet. Det är bra att ha en mamma som jobbar på syncentralen och har datorteamet nära sig så att hon bara kunde lämna in datorn igår och hämta den idag:)
Igårkväll störde jag mig på datorn och när jag kom hem från träningen bloggade jag ju lite och efter det kände jag inte för att plugga. Men jag har lovat mig själv att plugga ikväll och läsa igenom svenskan och kanske komma på bra saker att lägga till. Dessutom måste jag skriva stödord till mitt tal och lära mig det tills på fredag, tur att det är svenska och inte engelska i alla fall.
Adam hjälpte mig att skaffa programmet Spotify där man kan lyssna gratis på musik samtidigt som artisterna marknadförs, det finns många olika låtar att välja på där plus att det som sagt är gratis. Det kommer reklam ibland i programmet men det är bara några minuter i timmen och det kan man ju stå ut med:) Det var lite svårt att lära sig hur programmet fungerar när man inte kan använda datormusen men jag börjar förstå lite hur man gör.

Imorse började dagen med kultur och idéhistoria. Fastän läraren sa att vi skulle ha tittat på en film en del av lektionen blev det inte så, han pratade istället oavbrutet i åttio minuter. För mig som inte hade en dator att anteckna på var det jobbigt, jag vet att jag inte kommer ihåg mycket av vad läraren pratade om. Sedan har jag jättesvårt att koncentrera mig på att lyssna på en person sådär länge och börjar lätt att tänka på andra saker om jag inte antecknar eller gör någonting samtidigt som jag lyssnar. Det känns väldigt störande men jag har hört att man kan ha de problemen om man är för tidigt född och är blind, jag har ju aldrig testat om jag har svårt för det men jag tror seriöst att det kan vara lite så. Även om jag anstränger mig kan jag nämligen inte göra det särskilt länge, konstigt att det går bra för mig att lyssna samtidigt som jag gör en annan sak och inte när jag är helt koncentrerad på att bara lyssna. I slutet av lektionen var jag i alal fall ganska trött och det kändes skönt att få gå ut ur klassrummet för att sedan gå till öppen tid.

Det var viktig information på den öppna tiden idag, lärarna som håller i alla ämnen man kan välja nästa år eller i trean var där och man kunde ställa frågor till dem. Jag har tänkt välja spanska nästa år plus något annat ämne som kanske blir psykologi. Men jag kan inte välja psykologi om den lektionen ligger samtidigt som spanskan. Om det blir så kommer jag att välja spanska eftersom man får ett halvt meritpoäng om man söker till högskolan sen, dessutom vill jag läsa spanska i trean också. På Kulturama har de bara psykologi a och därför spelar det ju ingen roll om jag läser det nästa år eller i trean. Sedan har jag hört av många att tvåan är det jobbigaste året på gymnasiet och därför kanske jag inte borde välja två teoretiska ämnen nästa år. Vokalensemble vore roligt och därför kanske jag väljer det:) Men förresten kanske psykologi och spanska ligger på samma tid i trean så om de inte gör det i år väljer jag nog att läsa de ämnena. Spanskaläraren var inte på Kulturama idag och därför hann jag inte prata med henne men det gjorde inte särskilt mycket eftersom jag ändå vet att jag vill välja det.

Rebecka och jag åt lunch på en restaurang idag, hon bjöd mig, värsta snält ju! Jag vet inte vad restaurangen vi åt på hette men det var thailändsk mat som var jättegod, det var buffé också och jag hämtade flera gånger. Restaurangen låg nära skolan och därför kanske jag äter där någon mer gång. Vi satt och pratade tills klockan var nästan halv två då vi gick tillbaka till skolan igen. Det har förresten snöat jättemycket vilket inte alls är roligt, jag trodde att det skulle vara vår nu och inte att snön skulle komma tillbaka ännu en gång.
En från syncentralen kom och tränade vägar med mig, inte alls roligt. Men jag kände mig i alla fall glad och mätt när jag träffade henne. Sedan var hon också väldigt snäll och bjöd mig på coca cola plus att hon köpte någon sorts sesamkakor som jag fick smaka, jag hade aldrig ätit sådana kakor tidigare men tycker att de var goda.

På ensemblen hade de andra prov men min lärare hade inte förberett det för mig. Därför fick jag vänta medan de andra skrev men det var samma prov som jag hade gjort tidigare, alla andra också. Men lärarna ville att vi skulle göra om provet för att de ville se om vi fortfarande kunde allt som var med där. Efter att alla hade gjort provet fick vi se filmen som spelades in på den senaste konserten. Usch, ni ska bara veta hur konstig jag lät, det hördes verkligen att jag var förkyld för när jag höll ut toner lät det skumt. Men jag har ju sjungit bättre tidigare och mina lärare visste om att jag var förkyld. Alla andra var i alla fall bra i min ensemble. Senare under lektionen hade alla samtal med läraren om betyg och annat. Jag ligger på vg nu, när våra omdömen skickades ut senast låg jag ju på vg- och vg är ju bättre än det. Men jag ska synas mer, alltså komma med fler förslag tycker min lärare, kanske på hur instrumenten ska spela i olika låtar och sådant. När jag hade prov för länge sen fick jag tydligen vg där, på det där formskissprovet och bokstavsprovet som de andra fick göra om idag. Men jag förstod inte på min lärare ifall han vill att jag ska göra om provet också för han sa ingenting om det menmen.
Nu ska jag börja plugga lite, eller göra lite annat i alla fall.
/Vispen

Måndag, när allt kändes bra förstördes glädjen

Hej!

Rubriken stämmer seriöst, igårkväll tyckte jag att allt kändes bra, i alla fall det mesta. Efter att ha ätit en god middag hemma hos Adam åt jag dessutom en bit av en jättegod chokladtårta. Det var choklad rakt igenom hela tårtan och ingen grädde alls, mums! En stund senare satte jag mig i en taxi som bara var några minuter sen och åkte hem. Taxichauffören var trevlig och glad, han pratade om roliga saker. När jag berättade hur namnet Vispen uppfanns skrattade han och kom på en massa roliga skämt om det:) Men när jag kom hem blev allt plötsligt jobbigt när jag märkte att skoldatorn var trasig. Jag fick panik och visste inte vad jag skulle göra, punktdisplayen var skum och det gick inte alls att läsa på den, varken i word eller i textview. När man gick in på internet kunde man däremot läsa en del men inte när man var i skrivlägen eller i adressfällt, skumt att just internet fungerade lite. Men det fanns ingenting att göra åt problemet och jag försökte att återställa datorn och få den att gå tillbaka en månad i tiden men det hjälpte inte heller. Nina fick alltså lämna in datorn på syncentralen idag och den har fortfarande inte kommit tillbaka, dessutom vet de tydligen inte vad det är för fel på datorn heller, väldigt störande. Jag är verkligen beroende av datorn i skolan och en dag utan dator räcker för att man ska komma efter. Jag orkar inte plugga jättemycket hemma bara på grund av det här, håltimmarna gör att man måste sitta kvar länge i skolan i onödan för att sedan bara ha en lektion och efter det komma hem sent. Tänk om datorn är borta hela veckan, det får bara inte bli så, eller ännu värre om jag blir tvungen att starta om windows i den. När jag skulle få hjälp med att kopiera några sidor från en textviewbok igår försvann bara boken när man försökte att markera texten, konstigt det också.
Igårkväll låg jag uppe länge och oroade mig, seriöst vad deprimerad jag var, när allt hade rullat på bra väldigt länge. Varför var datorn då tvungen att sluta fungera? Jag har ofta otur, i lördags fick jag huvudvärk, just när jag tävlade och hade det trevligt med alla människor. Nu är jag inne på min sega stationära dator som tar tio minuter eller mer att bara starta, jag ska önska mig en ny dator i artonårspresent tror jag.

Imorse skulle jag ha scannat in novellerna i engelska plus frågor och glosor till texten. Men utan datorn gick det såklart inte att göra någonting, taxin var som vanligt sen imorse och skulle såklart lämna den där gamla tanten och göra så att jag kom försent till skolan, tur att man inte behövde vara i klassrummet i alla fall och min lärare fick aldrig veta att jag hade kommit sent. En del jobbade hemma idag också. Rebecka fanns i alla fall och hon läste en av novellerna, det var en av de tråkigaste texter jag någonsin har läst tror jag. Det handlade om två män som satt och pratade om ingenting, de drack också och blev lite fulla och sen slutade texten med att de gick ut och att en av dem kände sig gladare än tidigare, oj vad intressant, eller inte... Jag kunde knappt koncentera mig på texten på grund av det tråkiga innehållet och Rebecka läste inte direkt med inlevelse heller vilket gjorde att det blev ännu tråkigare att lyssna på menmen. Efter att ha lyssnat på en novell gick vi ner till kafféet en stund istället. Där pratade vi om lite allt möjligt innan ensemblen började. Där sjöng vi Peace of my heart som Hedda ska sjunga på vårkonserten. Hedda gör låten riktigt bra och vi andra sångare sjunger stämmor som gör att låten blir ännu bättre ibland:)

Till lunch var det någon skum grattäng med grönsaker, jag åt inte särskilt mycket men klarade mig ändå. Efter det var det kör och där sjöng vi de gamla vanliga låtarna. Vi hade vikarie på matten idag också, tråkigt att min lärare aldrig blir frisk, stackars honom! Vikarien var i alla fall bra och förklarade uppgifterna bra, dessutom satt hon en stund med mig och pratade om olika uppgifter. Jag förstår area och volym bättre efter att ha pratat med henne om det:)
På mentortiden lyssnade vi på en jättebra låt med en bra text. Robbie Williams sjöng låten som hette någonting som jag inte minns haha, sorry:(
Innan träningen hann jag äta en smörgås som jag köpte i kafféet. På träningen kom det en person som är riktigt bra på showdown, han gick igenom några övningar med oss men tyvärr hann vi inte göra särskilt mycket idag. Sen fick jag bråttom att springa till taxin när klockan var tio i åtta. Nu ska jag sluta skriva eftersom jag inte tycker om den här datorn, sorry för alla stavfel det här inlägget hade.
/Vispen

Söndag, en tråkig dag

Hej!

Den här dagen har varit den tråkigaste på ganska länge. Men gårdagen räddade den här helgen och fick mig att tycka att den här helgen har varit en av de roligare helgerna på ett tag.
Igårkväll hade jag huvudvärk och gick därför och lade mig tidigt, nästan direkt efter att ha bloggat. Jag somnade ganska snabbt efter att ha lagt mig i sängen vilket kändes riktigt skönt.
Imorse sov jag ut till nästan klockan elva och det första jag gjorde efter att ha gått upp var att ta en lång dusch.
Jag funderade länge på om jag skulle stanna hemma idag på grund av att jag inte mådde särskilt bra och ändå skulle behöva plugga en hel del. Men eftersom Adam hade ringt igår och sagt att han ville att jag skulle komma och att han kunde ta hand om mig bestämde jag mig ändå för att åka dit en stund. En färdtjänstbuss kom och hämtade mig, ibland har de inte tillräckligt med bilar och då skickar de bussar istället. Chauffören pratade ganska mycket och berättade att han hade kört taxi i över trettio år, han var över sextiofem år och skulle kunna gå i pension nu men han jobbade fortfarande. Jag förstår inte vad som är roligt med att köra taxi, inte i över trettio år i alla fall. Men taxichauffören verkade trivas med sitt jobb:)

Adam låg och sov när jag kom runt tolvtiden men han gick upp efter en stund och lagade lunch till oss. Vi tog bara tortilini men de var goda för det var tomat och mozarellaost i dem, pastan kändes rolig också. Efter lunchen lyssnade vi lite på musik och senare under eftermiddagen har jag pluggat svenska och försökt lära mig On my own. Jag kan ganska mycket av låttexten nu men tycker inte att min röst passar till låten. Dessutom kan jag inte sjunga de höga tonerna och jag stör mig på det!
Jag ska ju hålla mitt tal på fredag och känner inte alls att mitt tal blir bra. Man ska helst ha med retoriska stilfigurer och få lyssnarna att bli intresserade av det man pratar om. Men vi fick ju inte välja ämne själva och det är nog lite därför som jag inte kan få talet att låta det minsta roligt.
Hmm, har det hänt något roligt idag? Nej, inte alls mycket faktiskt, eller jo, jag har chattat med några vänner men att träffas är hundra gånger roligare än att chatta tycker jag. Jag saknar alla människor som jag träffade igår!
Imorgon är det skola igen och det känns ju inte jätteroligt. Nästa vecka är i alla fall sista veckan som Rebecka är med mig, efter det kommer Mattias tillbaka igen och det känns både roligt och tråkigt.
Nu ska vi snart äta här och därför avslutar jag inlägget nu, förresten är det ju internationella kvinnodagen idag, trevligt trevligt=) Jag har aldrig firat den men ändå.
/Vispen

Min första showdowntävling

Hej!

Jag hade rätt igår när jag sa att jag inte skulle kunna sova inatt. Eftersom jag visste att det skulle vara lönlöst och onödigt att gå och lägga mig tidigt när jag ändå bara skulle ligga och tänka en massa var jag uppe ganska sent. När jag lade mig i sängen somnade jag efter någon timme eller om det var lite mindre än så kanske. Men jag vaknade flera gånger under natten och när väckarklockan ringde var jag morgontröttare än vanligt. Till slut kom jag upp i alla fall och det enda jag kunde få i mig var lite yogurth men det var ju bättre än ingenting. Taxin kom i tid och körde mig direkt till Haninge där matcherna skulle spelas. Men jag blev körd till fel adress eftersom de hade sagt fel adress till mig och därför fick jag ringa en person som till slut hittade mig:)
Det tog en stund innan matcherna började spelas och på grund av det blev hela spelschemat förskjutet och dagen tog längre tid än planerat. Idag fick jag i alla fall köpa en handske som skyddar bra, nu måste jag bara köpa ett racket också:)
Jag spelade den första matchen mot Marie och vann den med två-noll i set. Men jag spelade väldigt dåligt ibland och en person sa lite dåliga saker som jag gjorde när jag spelade men det är ju bra att få veta det. Okej, jag visste redan de felen innan men ändå gör jag dem ofta. Den andra matchen spelade jag mot Lappis och den vann jag också med två-noll i set, trevligt. Jag trodde åtminstone att han skulle klara av att vinna ett set för det kändes så ganska ofta. Efter matchen fick jag en chokladbit som Anderz köpte åt mig, han köpte godis och dricka till alla=)
Den tredje matchen gick dåligt, jag spelade mot en kille som jag spelade mot på rm för något år sen. Den gången förlorade jag bara mot honom med två-ett i set men idag gick det sämre än så och jag förlorade med två-noll. Men jag störde mig för i andra set ledde jag ganska länge men sen blev jag stressad och släppte in mål och gjorde några misstag. Det stod nio-nio när Joel lyckades göra mål och vinna matchen, i första set förlorade jag med elva-sex, ibland är jag dålig. Joel var väldigt bra också!

Efter att ha spelat tre matcher gick vi och åt lunch på en pizzeria. Vi fick gå en bit men det var ganska skönt att komma ut efter att ha suttit inne i varma lokaler ett tag. Synd bara att det var kallt ute, jag frös ganska mycket. På pizzerian tog jag en räksallad som faktiskt var ganska god, man fick gott vitlöksbröd eller något liknande till salladen också:) Många satt och pratade vid mitt bord men jag var ganska tyst för jag föredrar att lyssna på andra när många pratar och jag brukar bara prata själv när jag är med människor jag känner eller när en eller två personer är med, jag vet inte varför jag är sådan men jag är lite skum. Jag blev i alla fall mätt efter att ha ätit lite och orkade inte äta upp allt.

När vi kom tillbaka till tävlingshuset spelade jag mot Micke som brukar vara med på träningarna. I den matchen hade jag en koach som faktiskt var riktigt rolig och gav mig bra tips på hur jag skulle spela. Han var rolig för när jag gjorde mål eller när det gick bra för mig på andra sätt skrek han och det fick mig att känna mig gladare. Sedan sa domarna Vispen itället för mitt riktiga namn och det kändes bra, innan störde jag mig när de sa mitt riktiga namn för jag vill ju inte bli kallad det plus att det lät otroligt fult varje gång. Ni som läser min blogg och inte vet vad jag heter ska vara glada. I första set mot Micke vet jag inte vad som hände för jag vann med elva-noll. I andra set släppte jag in en massa mål och var okoncentrerad men jag vann det med tolv-åtta eller något.
Nästa match för mig var mot Sofia som också brukar vara med på träningarna. Jag var hur nervös som helst innan matchen. Tyvär förlorade jag stort vilket jag störde mig på, på träningarna har jag ju alltid vunnit över henne menmen. Mina nerver klarade inte av stressen tror jag för när jag låg under gav jag upp och ja, då förlorade jag. Men det är seriöst stressande när det blir mål och domaren låter hur lugn som helst.
Lite senare spelade jag mot en som heter Andreas som jag aldrig hade träffat tidigare. Han var riktigt duktig men jag vann matchen med två-ett i set. Men det kan hända att domaren dömde fel för Andreas blev arg ibland när han tyckte att domaren dömde fel. Jag var ganska körd under matchen och kände mig yr i huvudet. Men jag försökte att dricka mycket och det gick bra att spela efter en stund. Men det var skumt för helt plötsligt började allting bara snurra omkring mig och jag var tvungen att sätta mig ner, mitt huvud gjorde verkligen jätteont och ändå hade jag druckit en del under dagen.

Nästa match var i alla fall mot en annan Andreas som var äldre. Den matchen blev också väldigt jämn men jag vann till slut med två-ett i set. Jag fick en huvudvärkstablett av någon, inte för att den började verka direkt men efter en stund kändes huvudvärken åtminstone lite bättre.
Den sista matchen jag spelade var mot Anderz som är med på träningarna varje vecka. Jag vann matchen med två-noll i set vilket jag inte trodde att jag skulle göra med tanke på att jag hade ont och kände mig lite skum. Sedan brukar ju han vara svår att vinna över annars. Jag hade förresten koach på nästan alla eftermiddagens matcher, det var mycket roligare. Dessutom var det några som hejade på mig och klappade händerna när jag gjorde mål.
Egentligen skulle matcherna vara klara klockan sex men allting blev ju senare än vad vi hade tänkt. Därför kunde jag inte vara med och spela de sista två matcherna eftersom andra chansen började klockan åtta. Jag ville inte riskera att missa den för reprisen går ju på måndag när jag är i skolan och musiken går före showdownen. Jag hann ju ändå spela åtta matcher idag och vann sex av dem, jag är ganska nöjd. Men det tråkiga var ju att jag automatiskt förlorade de två sista matcherna som jag inte spelad men jag vet att jag hade förlorat en av dem om jag hade varit kvar.
En cool sak hände idag och det var att Sofia vann över Christoffer, han hade tidigare vunnit tjugo matcher i rad och var nära på att spela sig igenom hela cuppen utan att förlora en enda match. Men Sofia lyckades vinna över honom med ett poäng, jag förstår inte hur hon lyckades, seriöst, jag fick värsta rycket när jag fick höra att det hade hänt!

Det har i alla fall varit en rolig dag idag och jag tycker att det var värt att förlora två matcher för melodifestivalens skull, jag skulle kunna offra ganska mycket för att få se den. Jag är en väligt dålig förlorare men det har blivit lite bättre än tidigare tror jag, jag visar det inte lika tydligt som jag hade gjort för några år sen. Men det är svårt att inte ge upp när man ligger under tycker jag och jag kan fortfarande inte ha kontroll över bollen när jag skjuter iväg den. Det är störande men jag ska träna på det plus att jag måste lära mig någon mer serv än den jag använder nu för jag har bara en serv som jag känner mig säker på. Men jag har ju bara tränat sen efter jul och det är ju inte direkt jättelänge. Tidigare har jag bara tävlat på rm.
Att träffa alla underbara och trevliga människor idag har varit roligt, värsta snälla alla är och grejer!<3
Idag var den sista tävlingen för cuppen vilket jag tycker är tråkigt, det är ju bara mars och i höstas var det tydligen nästan en tävling varje månad och då tränade ju inte jag showdown. Men showdown-sm ska tydligen vara snart, svenska mästerskap men jag är inte tillräckligt bra för att åka på det. Men jag måste vänta ända tills i höst innan nästa tävling, det är jättelänge ju... Men då har jag någonting att se fram emot efter sommarlovet när skolan börjar igen. Oj, tänk om jag inte hinner med showdownen då med tanke på att många säger att andra året på gymnasiet är det jobbigaste året. Men jag får se hur allt blir.
/Vispen

Andra chansen i Norrköping

Hej!

Nu skriver jag snabbt om andra chansen och efter det ska jag skriva om tävlingen:)
Först tävlade Scotts mot Sarah Dawn Finer. Jag tyckte ju inte om Scotts låt förra gången och fastän jag har hört den flera gånger nu har jag fortfarande inte fastnat för den. Däremot tycker jag om Sarahs låt väldigt mycket. Det var bra att hon gick vidare i den duellen.
Efter det tävlade Lili och Susie mot BWO. Där hejade jag på Lili och Susie eftersom jag tycker om deras låt, man blir glad av den och kan lätt sjunga med till låten:) BWO har ju ändå varit med i melodifestivalen många gånger tidigare och därför tycker jag att det var bra att Lili och Susie gick vidare, det trodde jag inte att de skulle göra.
Amy Diamond tävlade mot Star pilots sen, där hejade jag på båda två faktiskt. Det tråkiga med Star pilots låt är att den liknar Take your boedy close så mycket, när jag tänkte på det hördes det tydligt.
Rigo and the Topaz Sound feat Red fox tävlade mot Caroline af Ugglas och jag tycker inte om någon av låtarna särskilt mycket. Men Snälla snälla är faktiskt en bättre låt tycker jag men den skulle vara bättre om ågon annan än Caroline sjöng. Men Caroline har ju en egen stil och är speciell och det är ju lite roligt.
När de första fyra duellerna var över visades de där två killarna som sjunger Tingeling-låten haha. De är lite sköna men ibland blir jag lite trött på dem och jag föredrar Björn Gustafsson som var med och stod för pausunderhållningen förra året:)
Jag blev glad för Sarahs skull när hon gick vidare till Globen, det blir roligt att höra henne på fredag. Sen skulle jag hellre ha velat att Lili och Susie gick vidare till finalen istället för Caroline. En sak som är dåligt med årets melodifestival är att artisterna kör dueller mot varandra. Ibland är ju två artister som jag tycker är bra med i samma duell och då är det ju bara en av dem som kan gå vidare och utan duellerna kanske båda hade gjort det. Den internationella juryn valde fel låt tycker jag, när bara Amy och Sofia fanns kvar föredrar jag Amys låt. Sofias låt är ju på grekiska och man förstår ju inte ens vad hon sjunger, okej, melodin är bra men det blir ju ändå tråkigt. Sedan tycker jag att det skulle vara tråkigt om Sofia vann för i så fall skulle ju Sverige skicka vidare en låt på grekiska, hoppas att Sofia översätter låten till engelska om hon vinner. Men som sagt tyckte jag om Amys låt men den kanske kommer att spelas på radio senare ändå:)
/Vispen

Fredag, kusinkalas hos Elsa och Mathilda

Hej!

Nu är det ganska sent och jag sitter här för att blogga en sista gång innan tävlingen. Usch, jag börjar redan känna nervositet, kommer jag att kunna sova inatt? hoppas det.
Igårkväll satt jag uppe ganska sent eftersom jag ändå inte började förrän klockan ett idag. Jag pluggade säkert två timmar eller kanske till och med mer på samhällskunskapen. Imorse när jag vaknade fortsatte jag att plugga men idag pluggade jag bara lite mer än en timme. Till lunch åt jag någon fisk som vi hade hemma som inte direkt var god men den gick att äta i alla fall:)
Taxin kom i tid och körde snabbt som vanligt, det var den bra chauffören, han har oftast bra radiokanaler också. När jag kom till Kulturama mötte Rebecka mig. Hennes föräldrar och pojkvän var också där idag och jag pratade lite med dem innan lektionen började. Det var trevliga människor:) Jag vet inte riktigt varför de kom idag men de kanske ville titta lite på skolan och hur Rebecka jobbade eller något.

Provet, ja, jag har ingen aning om hur det gick. Men jag blev förvånad över frågorna men skrev lite på varje fråga. Den här gången fanns det ingen mvg-fråga eller vg-fråga utan man kunde istället få ett visst antal poäng på varje fråga. Tyvärr vet jag redan ett fel jag gjorde när man skulle skriva två framstående personer inom två olika ideologier, det var synd att jag skrev fel där men jag får nog ett rätt på den frågan. De andra frågorna handlade ganska mycket om ekonomi och på en fråga skulle man jämföra kommunismen och konservatismen och skriva skillnaderna mellan dem. Efter att ha gjort provet släppte min nervositet i alla fall och det kändes otroligt skönt att lämna över provet till min lärare som nu får rätta det. Eftersom jag hade pluggat mycket innan vet jag att jag har gjort mitt bästa och mer än så kan man ju inte göra. Jag hoppas att jag får vg eller vg+ på provet.

Svenskan gick ganska bra, vi titade på en film där en person höll ett tal, eller egentligen var det inte tänkt att vara ett tal men personen höll det för många människor i alla fall. Han hade verkligen bra inlevelse, gjorde bra pauser mellan medningar och pratade långsamt. Efter det delade vi in oss i grupper och hittade på ett ord som inte finns. Min grupp hade dålig fantasi och skrev ninak, alltså kanin baklänges. Vi fick ordet myckla och både jag och en annan person i gruppen tyckte att ordet lät som en sak som man blir lycklig av.

Efter skolan åkte jag hem och hann vara hemma en stund innan en taxi kom och hämtade mig igen. Jag skulle nämligen åka och fira min kusin Elsa som fyller arton år idag. När jag kom fram hade alla andra redan kommit. Vi tittade när Elsa öppnade sina paket, hon hade fått en massa fina smycken och andra saker som kan vara bra att ha. Sedan fick hon pengar och annat också. Efter det skålade vi med champagne, jag tog alkoholfri såklart men tycker inte att den smakade särskilt gott. Lite senare åt vi middag, två olika sorters lax, potatis, två såser, bröd och sallad. Det var väldigt gott och jag tob två potioner. Efter middagen spelade vi twister eller vad det heter, det där spelet där man har en plastmatta med olika färger och ska sätta händerna och fötterna på olika ställen. När man ramlar åker man ut, det är et t ganska roligt spel tycker jag men jag var bättre på det när jag var yngre eftersom jag var vigare då.
Lite senare åt vi tårta, en chokladtårta med marsipan som faktiskt var väldigt god. Sedan tittade vi på något tv-program, något humorprogram som jag inte skrattade åt. Efter en stund åkte jag hem och nu sitter jag som jag skrev här och ska avsluta inlägget nu. Adam håller på att ringa och terra mig och därför ringer jag honom nu. Det var i alla fall roligt att träffa alla kusiner och min kära mormor idag! Imorgon skriver jag om tävlingen och andra chansen.
/Vispen

Torsdag, ingen musikteori idag heller

Hej!

Nu sitter jag hemma och om en stund ska jag plugga samhällskunskap. Imorgon är ju provet och då måste jag kunna så mycket som möjligt. Men jag börjar ju inte förrän ett imorgon eftersom jag inte har någon sånglektion och det betyder att jag hinner plugga lite på morgonen också:)
Nu har jag fått mailet om showdowntävlingen och vi ska tydligen vara elva personer i min grupp, usch, jag börjar redan bli nervös. Mina nerver kommer säkert att förstöra allt för mig, jag blir alltid mycket sämre i tävlingar än i vanliga fall. Men bara jag slipper att komma sist, alla är äldre än jag också tror jag och det känns lite jobbigt. Jag som har börjat känna mig lite gammal är helt plötsligt inte det, skumt. Men de flesta har tränat längre än jag säkert också för jag började ju lite efter jul. Därför kanske det blir jag som kommer sist men jag ber till gudarna om att inte göra det. Det blir i alla fall personer från hela Sverige som är med och tävlar och vi valde ut fem personer från min träning som ska vara med på lördag. Aja, nu ska jag sluta tjata om det, det här kommer att gå jättebra säger vi:) Eller inte...

På samhällskunskapen tittade vi på en film som handlade lite om höger och vänster sida inom politik. Oj, det där var konstigt förklarat men det var två personer, en som var mer på den högra sidan och en som var mer på den vänstra. De träffades och åkte runt till olika ställen för att bevisa varandra om att deras sätt att tänka på inom politik var bäst. Efter att ha sett filmen kan jag säga att jag tycker att det både finns bra och dåliga saker med höger och vänsterpolitik.
Efter lektionen kom Rebecka och sa att hon hade köpt godis till mig, trevligt:) Vi pratade om godis igår när vi åkte från idrotten till skolan och idag hade hon varit i någon affär och handlat medan jag var på lektionen. Ellen, Mirey och jag gick ner till kafféet och satte oss där och pratade. De godaste godisarna som Rebecka hade köpt var någon chokladgrej, chokladbananer, tänder, nötter med choklad och en gelegodis som såg ut som en spindel, den kändes roligt. Efter en stund trodde jag att musikteorin skulle börja och fick bråttom. Men sedan visade det sig att lektionen var inställd på grund av att en del av lärarna hade hand om intagningsprov för elever som söker till Kulturama. Nyheten om att jag skulle få en lång håltimme kändes inte direkt lockande men tiden gick ändå snabbare än vad jag hade trott. Vi pratade om en massa god mat, gymnasieintagningar och lite annat. Rebecka hade köpt tuggummin med apelsinsmak som jag tyckte var roliga, de luktade gott och jag blev glad av dem. Jag satt och luktade på tuggummit jättelänge, det luktade lite som apelsinte. Det smskade faktiskt ganska gott också men jag tycker att lukten var bättre än smaken.

På engelskan fick vi ett nytt schema för vad som kommer att hända de kommande veckorna. Läraren gav oss två noveller som vi ska läsa igenom och svara på frågor till. Jag ska få novellerna inscannade på måndag, ett problem är fortfarande att jag bara har en dator som vi kan scanna in material på. Scannern borde ju installeras på den andra datorn också om den blir klar någon gång i framtiden, snacka om att de är sega som inte fixar det någon gång. Hur svårt kan det vara att göra klart den datorn egentligen? Den står ju bara där men skolan verkar inte göra någonting för att skynda på det heller. På mötet tog jag upp det och då sa de att det skulle finnas någon annan dator men det verkar ändå inte hända någonting. Kulturama har verkligen sina dåliga sidor... Därför måste jag åka till skolan på måndag då engelskalektionen egentligen skulle ha varit och sitta och scanna in allting. det borde ju inte vara mitt jobb men nu när Rebecka är där blir det jag som får göra allt sådant själv, även om någon annan skulle göra jobbet åt mig skulle datorn vara upptagen då. Men vi ska få jobba självständigt de tre kommande lektionerna och kan jobba hemma om vi vill.
Nästa torsdag ska jag få göra om hörförståelsen som gick dåligt sist. Jag har verkligen svårt för det men hoppas att jag får godkänt på nationella provet för annars måste jag göra om hörförståelsen på något annat sätt. Men pvoet som jag gör nästa torsdag blir lite träning inför nationella provet. Måndagen efter det kan jag ju börja lite senare i alla fall:)
Men nu måste jag plugga till provet imorgon. Hoppas att jag får vg på det för på den senaste uppgiften fick jag ju bara g+.
/Vispen

Onsdag, ska plugga snart

Hej!

Nu ska jag skriva ett kort inlägg, dels för att jag skrev ganska långt igår och dels för att jag måste plugga efter att ha skrivit färdigt det här. Samhällskunskapen ropar på mig och det känns faktiskt inte särskilt hemskt, det är inte direkt jätteroligt men ändå helt okej. Ideologier behöver man ändå veta lite om, nästa år är det ju val också:)
Dagen började med idrott och vi har nu börjat jobba med övningar som är bra för högstadieelever. Tidigare har vi jobbat med övningar som passar mindre barn. Idag skulle vi göra ett träningspass som bestod av sju delar, uppvärmning, kondition, styrka, kondition, styrka, kondition och sist en stretch och avslappningsövning. Vi delade in oss i grupper och jag fick hjälpa till att komma på tre konditionsövningar. Min grupp bestämde att vi först skulle göra en följa-Johnövning där en i gruppen sprang först och visade alla andra olika rörelser som vi skulle göra samtidigt som vi sprang. Sedan hade vi en övning där man skulle gå upp och ner för en bänk, alltså göra step up. I den sista konditionsövningen sprang vi idioten vilket inte alls var roligt. Idioten är ju när man springer och vänder jätteofta på speciella linjer. Gruppen som hade hand om styrketräningen gjorde samma övning två gånger men i deras övning skulle man göra lite allt möjligt, armhävningar, sit ups och liknande saker. Under uppvärmningen joggade vi lite och efter den sista konditionsträningen stretchade vi och slappnade av. Efter det åkte vi tillbaka till skolan igen för att ha matte. Men vi fick vänta på tvärbanan i nästan tio minuter och kom till matten i sista sekunden, bra att jag inte fick sen ankomst i alla fall:)

Även idag hade vi en vikarie på matten, min lärare har varit borta länge nu, han blev frisk ett tag men då hade vi inga lektioner och nu hade han tydligen blivit sjuk igen. Jag fick tillbaka mitt ekvationsprov i alla fall och där hade jag vg-. Vg- är i alla fall bättre än g+ eftersom vg- räknas som vg. På alla andra matteprov har jag ju fått vg+ eller mvg- och därför klarar jag ju av att få vg- en gång. Hoppas bara inte att nationella provet lyckas förstöra för mig, jag kommer ihåg att jag hade svårt att göra vg-uppgifterna där förra året trots att jag brukade få vg på de flesta matteproven. Men det var mycket bilder och på den muntliga redovisningen förstod jag ingenting. Jag hann i alla fall räkna några sidor idag men kom inte lika långt som det står i planeringen. Men nästan alla började mycket längre bak än vad vi skulle ha gjort egentligen och vikarien sa att min lärare får hjälpa oss att ta igen det vi har missat när han kommer tillbaka.

Till lunch var det pasta med någon sås som jag inte vet vad den innehöll. Ellen och jag pratade under lunchen och det var ju trevligt, hon var sjuk igår.
På håltimmen pluggade jag och var inne på internet:) Det hände inte särskilt mycket men jag kände mig lite säkrare på samhällskunskapen efter att ha läst om alla ideologier.
Under svenskan fortsatte vi att skriva på våra manus. Jag har fastnat och vet inte hur jag ska gå vidare. Man ska nämligen ha en bra inledning och få alla åhörare att bli intresserade. Jag har inte hittat någon bra fakta om ämnet jag ska prata om och kan därför inte komma på något roligt att säga om det. Men jag får väl göra så gott jag kan och se hur långt det räcker.
Efter svenskan slutade jag för dagen och åkte hem. Jag har inte fått något mail om showdowntävlingen än men en person hade talat in ett meddelande på min mobil och sagt att det börjat klockan nio på lördag. Det betyder att jag måste gå upp tidigt då men det får jag stå ut med. Däremot vet jag nu att det är väldigt många bra spelare som kommer och har därför bestämt mig för att sikta mot att som minst komma näst sist. Jag vill inte komma sist, i så fall kommer jag att sluta spela! Okej, någon måste ju komma sist men jag vill inte vara den som gör det. En lösning är ju att jag struntar i att åka överhuvudtaget men det gör ju inte saken bättre, då kommer jag ju automatiskt sist. En rolig sak är i alla fall att jag får träffa en av mina vänner som jag inte har träffat på jättelänge, det blir trevligt:)
Nu måste jag sätta igång med pluggandet.
/Vispen

Tisdag, Patrik 1,5

Hej!

Idag började skolan igen, dagen började dessutom med kultur och idéhistoria som inte direkt är mitt favoritämne. Jag kom till skolan i tid i alla fall trots att taxin var sen. Men när jag kom dit märkte jag att jag hade råkat få med mig fel sladd till datorn, jag hade råkat ta med mig en sladd till en annan dator. Det var inte alls roligt men jag fick använda datorn utan sladd, punktdisplayen blev segare men det fungerade i alla fall och batteriet räckte hela lektionen. På lektionen redovisade de sista grupperna sina arbeten och berättade olika berättelser som finns i bibeln. Det var en ganska bra och intressant lektion och i slutet fick vi lyssna på en tolkning av Johannes döparen. Det var en opera på tyska och läraren spelade upp den väldigt högt, jag fick lite ont i öronen. Men det var dramatiskt och bra och personen som sjöng var bra:) Eftersom jag inte hade någon ensemble idag hade jag ingen lektion efter kultur och idéhistorian men jag var ändå på öppen tid en stund. Det var först två personer som pratade om människohandel, det är ju jättehemskt! Men de jobbade med att hjälpa personer som blir utsatta för det. Senare på öppen tid var det en standupkomiker som skulle komma men då var jag tvungen att gå eftersom Rebecka hade beställt en taxi till mig som skulle komma samtidigt. Jag åkte till Adam och när jag kom dit åt jag lite lunch. Adam smsade hela tiden med sin mobil och var lite tråkig först men vi fick roligare efter ett tag och var inne på en rolig hemsida innan Adam åkte för att träna och handla. Jag pluggade och vilade lite medan Adam var borta och när han kom tillbaka började vi bråka, eller inte direkt bråka men diskutera. Men alla måste ju bråka ibland och om man blir sams efteråt är det ju lugnt, jag brukar aldrig vara långsint och inte Adam heller som tur är=)

Vi kom lite sent till ungdomsgården på grund av att bussen var sen och för att tunnelbanan segade sig men vi var där vid kvart över sex. Mickis kom efter en stund och vi pratade lite, hon var väldigt trött idag. Sedan kom Kim, det var verkligen roligt att träffa båda två igen!<3
Många handlade godis och annat eftersom vi skulle se en film idag. Adam handlade en kaka och två godisar till mig men jag ska ge honom pengar senare. Filmen vi skulle se hette Patrik 1,5 och en av ledarna från ungdomsgården syntolkade den. Hon syntolkade riktigt bra faktiskt och hade bra känsla och allting=)
Filmen handlade om ett homoseuellt par som flyttar in i en villa eller något liknande. De vill gärna skaffa barn och har precis fått godkänt från en adoptionsbyrå att adoptera ett. Efter ett tag får de besked om att det finns en svensk pojke som behöver föräldrar och det står att barnet heter Patrik och är 1,5 år. Men det blir inte riktigt som de har tänkt sig när det visar sig att Patrik är 15 och inte 1,5 år. Patrik har dessutom gjort en hel del kriminella saker i sitt liv och hans uppväxt har inte alls varit bra.
Filmen var riktigt bra och det fanns en massa bra scener i den, ibland var jag nära på att börja gråta och filmen väckte ibland mycket känslor hos mig. Men jag tycker att alla som inte har sett den verkligen borde göra det! Patrik 1,5 var nog en av de bästa filmer jag har sett, inte för att jag har sett särskilt många filmer men ändå=)

Efter att ha sett filmen åt jag lite popkorn, det borde jag ju egentligen ha ätit under filmen men det blev inte av. Efter att ha diskuterat skumma taxichaufförer med några vänner gick jag för att spela showdown mot Lappis. Jag testade en handske som tydligen skulle vara liten men ändå var stor på min hand. Lappis spelade med ett skumt racket som psykade mig lite, jag blir störd varje gång jag hör ljudet av det. Jag förlorade matchen med 11-8 vilket inte var roligt med tanke på att det är tävling på lördag och jag kommer att spela mot honom igen då. Men han var tröttare än jag efter ett set och det kan ju vara så att jag kan vinna om jag lyckas trötta ut honom tillräckligt mycket:) I en riktig match måste man vinna två set innan en match är slut. En störande sak är att jag inte hinner träna mer med den där handsken innan tävlingen, den känns klumpig och jag rör mig automatiskt långsammare när jag använder den än annars. Men den skyddar väldigt bra och det är ju bra med tanke på att många kommer att skjuta hårt på lördag. Efter matchen tränade jag i alla fall på servar och jag hittade faktiskt ett sätt att serva på som var helt okej. Det blev ganska många mål men då var det ju ingen som försvarade målet tyvärr:( Men på lördag är mitt mål att inte komma sist och att helst komma bland de fem bästa. Jag kanske siktar lite väl högt med tanke på att det här är min första riktiga tävling men ändå. Jag åker dit för att vinna och inte för att förlora! Tyvärr är mina tävlingsnerver inte alls bra och jag blir alltid nervös innan en tävling eller ett framträdande. Dessutom är det jättelätt att psyka mig vilket också är en nackdel hos mig.

Efter showdownspelandet var jag tvungen att åka hem. Av en ren slump ringde jag till färdtjänsten för att se om min färdtjänstresa var samplanerad och när jag ringde dit fick jag veta att beställningen tydligen hade tagits bort eller också hade den inte registrerats. Jag ringde resegarantin direkt och som tur var kunde de skicka en taxi som kom efter en kvart:)
Nu sitter jag här vid datorn och ska snart gå och lägga mig. Imorgon måste jag gå upp tidigt eftersom jag börjar tidigt och dessutom vill hinna duscha på morgonen. Jag har idrott första lektionen och då kanske det inte är särskilt smart att duscha precis innan det men håret blir i alla fall rent=)
/Vispen

Måndag, imorgon börjar skolan igen

Hej!

Den här dagen har faktiskt varit ganska deprimerande. Jag har tänkt på att skolan börjar imorgon hela tiden, det är väldigt jobbigt. Nästa lov blir påsklovet som är om lite mer än en månad och det lovet kommer förmodligen att bli tråkigare än det här lovet. Adam åker till Polen och jag kommer mest att sitta hemma. Men jag har i alla fall pratat Med Kim om att vi ska träffas om hon inte ska åka bort, vi får se om jag hittar någon annan som orkar vara med mig då också:) Imorse sov jag ut i alla fall, jag vaknade däremot vid lite efter halv nio när jag tror att taxin ringde till mig. Men jag hade redan sagt att jag inte skulle åka och därför var det ju inte mitt problem att svara. Efter ungefär en timme somnade jag om och vaknade igen vid halv tolv kanske. Jag gick upp och tog en lång dusch innan jag satte mig en stund vid datorn. Lite senare åt jag lunch, pyttipanna som absolut inte var god! Den smakade verkligen skumt och jag åt bara potatisen av den. Efter det satte jag mig en stund vid datorn igen och pluggade samhällskunskap och engelska. Engelska är ett jättetråkigt ämne, det är väldigt svårt dessutom. Matte b som jag kommer att läsa nästa år är tydligen bara en femtiopoängskurs medan engelska b såklart är hundra poäng, varför måste jag ha en sådan otur? Okej, det är bra att kunna fler språk men jag tycker att just engelska är svårt, spanska hade jag mycket lättare för, undrar varför.
Adam ringde en stund på eftermiddagen och vi pratade lite medan jag pluggade, efter en stund somnade han med telefonen och då lade jag på. Igår var han tröttare än jag när vi kom hem till honom, han sov nästan oavbrutet hela dagen medan jag bara behövde sova lite innan jag kände mig utvilad, eller i alla fall piggare.

Klockan halv sex idag åkte jag till träningern som vanligt. Jag hade tänkt äta någonting innan men min klocka stannade och därför trodde jag att klockan var fem när den helt plötsligt var halv sex. Men det gick bra och innan jag började blogga nu åt jag middag:)
Träningen gick väl helt okej men i slutet kände jag mig väldigt borta och kunde inte koncenterera mig. Först spelade jag en match där man bara spelade till fem poäng och den vann jag med fem-noll. Sedan spelade jag en annan match där jag vann med tolv-noll. I den tredje matchen vann jag med tolv-sex och det var mot personen som jag aldrig har vunnit mot tidigare, grattis, det hände! Jag trodde aldrig att jag skulle vinna över människan men det var säkert bara lite tur för han spelade sämre än vad han annars brukar göra. Den fjärde matchen började jag känna mig borta, jag ledde först med nio-noll men sen började jag skratta år roliga saker och var nära på att förlora men jag vann med tolv-nio eller om det var elva-nio. I den sista matchen förlorade jag stort med elva-tre tror jag. Det var mot samma person som jag vann med fem-noll mot tidigare och det var ju skumt att jag sedan förlorade sådär stort. Men jag hade bråttom till taxin och ett av målen släppte jag in bara för att sedan springa. När jag kom ut stod taxin där och chauffören var nära på att åka sa han. Därför var det värt att inte spela särskilt bra ju:)
På lördag är det tydligen någon tävling och den kanske jag åker på. Men jag är en dålig förlorare och tycker inte om att komma sist, det kanske händer på lördag. Sen har jag ju inte tränat särskilt länge än men jag får se om jag ändå åker dit. Tur att jag inte spelar i den bästa gruppen i alla fall:) Men den där människan som jag förlorade stort mot idag kommer plus han som jag lyckades vinna över idag men som jag alltid förlorar mot annars. Dessutom kommer det att vara en massa andra bra människor där och ja, jag får se om jag orkar åka dit.

Nu är det bara några timmar kvar av mitt underbara lov och det betyder att jag ska göra något annat än att blogga nu. Seriöst, nu har jag nästan ingenting att se fram emot, jo, genrepet av melodifestivalen med Ellen men förutom det händer ingenting roligt på länge. Hur ska jag orka med skolan? Vi har kanske ingen musik på hela veckan eftersom ensemblen tydligen inte står med på något schema. Kören var ju idag när vi hade studiedag och därför blir inte den heller. Sånglektionen är inställd på grund av att lärarna måste lyssna på de som söker till intagningsproven. Men jag ser fram emot sommarlovet.
/Vispen

Kryssning till Hellsingfors

Hej!

Nu kom jag hem till Adam för någon timme sen och nyss skrev jag om melodifestivalens sista deltävling. Jag postade det i ett eget inlägg eftersom jag då kan skriva om resan i ett annat inlägg.
I fredags vid tretiden åkte vi till Värtahamnen. Vi behövde vara där minst en halvtimme innan båten skulle
avgå. Det var inte särskilt lång kö till intjeckningen även det från början såg ut så. Innan vi gick på båten tog de som vanligt kort på alla, Adam syntes mest. Jag behövde förresten inte använda mitt id-kort men det är ju ändå bra att jag har ett sådant nu. Det var roligt att gå ombord på båten för det var lite musik när man kom in där och rolig stämning. Vi såg direkt två personer som var utklädda till Mumintrollet och lilla My. Efter att ha varit i vår hytt en stund gick vi för att äta middag. Vi hade den första sitningen och blev insläppta lite innan klockan fem. Jag började med att äta räkor och lite annat. Det som jag åt mest av både i fredags och igår var räkor, någon strömmingsflundra, mozarallaost, soltorkade tomater, skaldjursallad, någon potatisliknande sak, pankakor med choklad och ananas och äppelpaj. Sedan åt jag en massa annat också men mest av det jag skrev. Efter middagen kände jag mig väldigt mätt men jag blev aldrig lika övermätt som jag annars brukar bli ibland. Buffén var i alla fall god men jag tror att de har tagit bort vissa rätter sen sist jag åkte med Silja line.
Senare på kvällen spelade Adam och jag på spelautomaterna, det är roligt att lyssna när man spelar. En del automater har ju bara en knapp som man trycker på och sen är det ju bara tur om man råkar vinna. Vi hittade pengar ibland som folk hade tappat, en gång hittade vi fyrtio kronor i en automat, trevligt:) Ibland vann vi på spelautomaterna men spelade ändå bort det vi vann, vi är lite osmarta men tycker att det är roligt att spela.
Vi var inne i Taxfreen men jag köpte ingenting. Det var roligt att titta på allt godis som fanns där i alla fall.
Klockan halv tio började karaoken, jag fick hjälp med att se vilka låtar som fanns och valde att sjunga Give me your love som Fame sjöng i melodifestivalen för några år sen. Jag hade sjungit den låten på karaoke tidigare men valde ändå den. Stämningen var inte bra på karaoken och därför ville jag sjunga en låt som gjorde att alla blev lite gladare. Innan jag sjöng var det mest en massa låtar på finska och bara kanske en låt på engelska. Men det var ju inte konstigt med tanke på att många finnar var på båten. Men för mig gick det helt okej att sjunga, jag hade lit ont i halsen innan men min röst höll genom hela låten. Applåder fick jag och dessutom klappade många med när jag sjöng vilket var roligt=)
I fredags var Adam och jag vakna till klockan tre svensk tid och fyra finsk tid. Jag var ganska övertrött innan jag somnade. Sängarna i vår hytt var inte direkt jättesköna men jag har sovit värre tidigare. däremot var det en hylla ovanför min säng som störde mig, jag slog i huvudet i den hela tiden.

Igår var jag tvungen att gå upp klockan sju finsk tid, gissa om jag kände mig lite körd efter att bara ha sovit tre timmar. Men jag kom upp i alla fall och åt av frukostbuffén. Jag hade svårt att äta mycket sådär tidigt på morgonen och hade svårt att svälja men jag åt äggröra, yoghurt med frukt och två munkar. Munkarna var ganska små men väldigt goda, de var fyllda med någon sorts aprikossylt. Jag vet att munkar är onyttigt men när man åker kryssning måste man få vara onyttig:)
Klockan tio finsk tid var vi framme i Hellsingfors. Men Adam och jag var lite trötta, jag hade otroligt ont i benet. Kanske hade Adam råkat sparka mig på natten eller något liknande eller också var det någon annan värk men det gjorde verkligen hur ont som helst, jag har aldrig känt något liknande tidigare. Efter att ha vilat en stund kändes benet bättre som tur var. Vi skulle nämligen gå runt mycket i Hellsingfors. Adams pappa fick tjata på oss ganska länge innan vi gick från båten. Jag blev klar långt före Adam men Adam somnade i hytten en stund och fastän jag skrek åt honom och skakade honom reagerade han inte. Till slut kom vi i alla fall ut och jag tycker att det var ganska kallt i Hellsingfors. Man kunde känna att solen sken svagt men den värmde inte särskilt mycket och det låg snö på marken. Vi gick en stund tills vi kom till någon sorts centrum. Där gick vi först in i en galleria där man bland annat kunde köpa kläder, smycken, godis, bröd och mat. Efter att ha tittat runt lite där letade vi upp en bokhandel som sålde böcker på olika språk, mest på ryska. Adams pappa ville vara kvar där länge och jag blev uttråkad ganska snabbt. Därför gick Adam och jag till ett Mc donalds. Vi köpte bara en vatten som egentligen skulle ha kostat fem kronor. Men chefen gav oss gratis vatten. I Sverige brukar man ju få gratis vatten på vissa ställen men en del Mc donalds har börjat ta betalt för det här också. Vi kunde se att det var högre priser på Mc donalds i Finland än i Sverige. Vi åt ingenting eftersom vi ville vara hungriga på buffén senare.
Efter att ha suttit på Mc donalds i över en timme gick vi tillbaka till gallerian. Där köpte Adam en magnum som hann smälta innan vi hann betala den, det var långa köer. Men smält glass gick bra att äta även om den rann ganska mycket. Klockan tre träffade vi Adams pappa igen och gick till ett kaffé där han tog en kaffe och någonting annat som jag inte kommer ihåg. Jag var den enda av oss som inte åt någonting mellan frukosten och middagen. Lite senare gick vi tillbaka till båten igen, där vilade jag en stund innan middagen. Eftersom jag hade hunnit bli väldigt hungrig åt jag väldigt mycket igår, det var ju sista buffén också.
Efter middagen hände inte mycket men klockan nio finsk tid började melodifestivalen. Vi gick till flera barer och frågade ifall de skulle visa programmet. Till slut hittade vi ett ställe där melodifestivalen visades. Det var nästan inget ljud på tv-n först men till slut lyckades någon höja ljudet lite.
Jag skrev ju om melodifestivalen i det förra inlägget och därför gör jag inte det igen. Men ibland när jag blev upprörd över något resultat råkade jag skrika ganska högt, eller inte skrika direkt. Men man måste ju få kommentera resultaten, det gör ju alltid en massa människor när de ser något sportprogram och då kan man ju lika bra göra det i melodifestivalen=) När Sarah Danw Finer bara kom till andra chansen blev jag arg och gick därifrån. Istället gick jag upp till karaoken som jag trodde att jag skulle missa, jag anmälde mig direkt och ville såklart sjunga I remember love. Eftersom det hade gått dåligt för Sarah ville jag sjunga hennes låt och få ut mina känslor. Det gick ganska bra att sjunga låten och jag fick mer applåder än dagen innan. Det berodde nog mycket på att fler tittade men ändå.
Igårkväll somnade jag runt tretiden. Jag har alltså bara svoit sju timmar på två nätter. Okej, det är ganska normalt för mig, i nian kunde jag normalt sova tre timmar per natt när det var skola dagen efter.

Imorse var sista frukosten, jag kände mig lite ledsen över det, munkarna tog slut precis innan jag hann hämta det också. Men idag åt jag gröt, ägg och lite sådant. Klockan halv tio var båten framme i Stockholm igen. Jag var inte alls glad och var kvar i hytten till klockan tio då man var tvungen att lämna den. Jag saknar redan båten och vill hinna åka på kryssning någon mer gång i år. I december fyller jag ju arton år och då blir det mycket dyrare för mig, både resa och mat.
Att åka till Adam igen gick bra i alla fall. Vi läste lite i tidningen på väg hit. Det stod bland annat om en kvinna som hade tappat en halv miljon kronor på tunnelbanan för några dagar sen. Kvinnan hade haft pengarna hemma hur länge som helst och när hon skulle åka in och lämna dem på banken hade hon lagt dem i en papperskasse. När hon skulle gå av hade hon glömt kassen på tunnelbanan och nu har tydligen ingen hittat pengarna. Någon kan ju ha tagit dem i och för sig. Om jag hittade en halv miljon skulle jag säkert först bli väldigt glad men jag tror ändå att jag skulle lämna in pengarna. Då skulle jag ju i alla fall få hittelön för det.
Nu ska jag vila lite eftersom jag är ganska trött.
/Vispen

Delfinal fyra i Malmö

Hej!

De sände melodifestivalen från båten vilket betydde att jag kunde se det! Nu skriver jag lite kort om vad jag tyckte. Men ljudet var inte jättebra på båten och man hörde inte jättebra men jag skriver lite ändå=)
Melodi nummer ett var Agnes som sjöng låten Love love love, när jag hörde låten första gången tyckte jag bara att den var sådär. Jag trodde inte att låten skulle gå till final men det gjorde den ju och låten blev bättre när jag hörde den andra gången. Agnes sjöng bra i alla fall och det var roligt att få se henne för det var ett tag sen. Okej, hon har ju en låt som är populär och spelas mycket på radio nu men ändå.
Melodi nummer två var Star pilots som sjöng låten Higher. Jag fastnade för låten direkt och tycker att den var jättebra, jag visste inte att Johan Becker var med i den gruppen förrän i slutet av programmet. Men han är ju duktig på att sjunga tycker jag och det var ju han som sjöng mest i låten. Jag hoppas att Star pilots går vidare till Globen från andra chansen.
Melodi nummer tre var Susanne Alfvengren som sjöng låten Du är älskad där du går. Det var en ballad som jag först trodde att jag skulle tycka om. Men tyvärr tyckte jag inte om låten, det kan ha varit gotländskan som jag störde mig lite på kanske men själva låten var inte heller bra. Susanne kom ju sist också och därför är det nog många som håller med mig.
Melodi nummer fyra var Anna Sahlene och Maria Haukas Storeng som sjöng låten Killing me tenderly. Jag blev lite besviken för jag trodde att jag skulle tycka om deras låt. Tidigare har jag tyckt om en av Annas låtar och Marias låt förra året är ju hur bra som helst! Tyvärr gick de inte vidare, synd.
Melodi nummer fem var Thorleifs som sjöng en låt som hette någonting med Sweet kissing in the moonlight. Jag trodde inte att det skulle gå bra för dem men de kom ju ändå femma till slut. Låten var inte direkt den musikstil jag tycker bäst om men den var väl okej.
Melodi nummer sex var Sarah Dawn Finer som sjöng låten Moving on. Jag hejade på Sarah hela kvällen och tycker att hon borde ha gått till final. Men hon gick ju bara till andra chansen och blev den internationella juryns val men det var ju bra det i alla fall. Sarahs låt var bra, kanske inte riktigt lika bra som I remember love men jag kanske lär mig att tycka om Moving on. I remember love fastnade jag inte för direkt men efter att ha lyssnat på den några gånger blev den mycket bättre. Hoppas att jag lär mig att tycka om Moving on, jag tycker om Sarahs röst, hon verkar trevlig också:)
Melodi nummer sju var gruppen Next 3 som sjöng låten Esta noche. Jag trodde först att hela låten skulle vara på spanska men blev glad när den inte var det. De rappade ju mycket i låten och det är inte min musiksmak, refrängen var inte heller särskilt bra.
Melodi nummer åtta var Malena Ernman som sjöng låten La voix, vet inte hur det stavas. Jag fastnade inte alls för hennes låt och tycker inte att låten passade in i melodifestivalen. Men Malena gick ju till final vilket jag blev arg över, jag tycker att Sarah borde ha gjort det istället men ändå. Kanske lär jag mig att tycka om Malenas låt, vi får se.
/Vispen

RSS 2.0