Fredag, kusinkalas hos Elsa och Mathilda

Hej!

Nu är det ganska sent och jag sitter här för att blogga en sista gång innan tävlingen. Usch, jag börjar redan känna nervositet, kommer jag att kunna sova inatt? hoppas det.
Igårkväll satt jag uppe ganska sent eftersom jag ändå inte började förrän klockan ett idag. Jag pluggade säkert två timmar eller kanske till och med mer på samhällskunskapen. Imorse när jag vaknade fortsatte jag att plugga men idag pluggade jag bara lite mer än en timme. Till lunch åt jag någon fisk som vi hade hemma som inte direkt var god men den gick att äta i alla fall:)
Taxin kom i tid och körde snabbt som vanligt, det var den bra chauffören, han har oftast bra radiokanaler också. När jag kom till Kulturama mötte Rebecka mig. Hennes föräldrar och pojkvän var också där idag och jag pratade lite med dem innan lektionen började. Det var trevliga människor:) Jag vet inte riktigt varför de kom idag men de kanske ville titta lite på skolan och hur Rebecka jobbade eller något.

Provet, ja, jag har ingen aning om hur det gick. Men jag blev förvånad över frågorna men skrev lite på varje fråga. Den här gången fanns det ingen mvg-fråga eller vg-fråga utan man kunde istället få ett visst antal poäng på varje fråga. Tyvärr vet jag redan ett fel jag gjorde när man skulle skriva två framstående personer inom två olika ideologier, det var synd att jag skrev fel där men jag får nog ett rätt på den frågan. De andra frågorna handlade ganska mycket om ekonomi och på en fråga skulle man jämföra kommunismen och konservatismen och skriva skillnaderna mellan dem. Efter att ha gjort provet släppte min nervositet i alla fall och det kändes otroligt skönt att lämna över provet till min lärare som nu får rätta det. Eftersom jag hade pluggat mycket innan vet jag att jag har gjort mitt bästa och mer än så kan man ju inte göra. Jag hoppas att jag får vg eller vg+ på provet.

Svenskan gick ganska bra, vi titade på en film där en person höll ett tal, eller egentligen var det inte tänkt att vara ett tal men personen höll det för många människor i alla fall. Han hade verkligen bra inlevelse, gjorde bra pauser mellan medningar och pratade långsamt. Efter det delade vi in oss i grupper och hittade på ett ord som inte finns. Min grupp hade dålig fantasi och skrev ninak, alltså kanin baklänges. Vi fick ordet myckla och både jag och en annan person i gruppen tyckte att ordet lät som en sak som man blir lycklig av.

Efter skolan åkte jag hem och hann vara hemma en stund innan en taxi kom och hämtade mig igen. Jag skulle nämligen åka och fira min kusin Elsa som fyller arton år idag. När jag kom fram hade alla andra redan kommit. Vi tittade när Elsa öppnade sina paket, hon hade fått en massa fina smycken och andra saker som kan vara bra att ha. Sedan fick hon pengar och annat också. Efter det skålade vi med champagne, jag tog alkoholfri såklart men tycker inte att den smakade särskilt gott. Lite senare åt vi middag, två olika sorters lax, potatis, två såser, bröd och sallad. Det var väldigt gott och jag tob två potioner. Efter middagen spelade vi twister eller vad det heter, det där spelet där man har en plastmatta med olika färger och ska sätta händerna och fötterna på olika ställen. När man ramlar åker man ut, det är et t ganska roligt spel tycker jag men jag var bättre på det när jag var yngre eftersom jag var vigare då.
Lite senare åt vi tårta, en chokladtårta med marsipan som faktiskt var väldigt god. Sedan tittade vi på något tv-program, något humorprogram som jag inte skrattade åt. Efter en stund åkte jag hem och nu sitter jag som jag skrev här och ska avsluta inlägget nu. Adam håller på att ringa och terra mig och därför ringer jag honom nu. Det var i alla fall roligt att träffa alla kusiner och min kära mormor idag! Imorgon skriver jag om tävlingen och andra chansen.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0