Onsdag, pratat om sommarjobb

Hej!

Nu skriver jag ett kort inlägg eftersom jag känner att jag inte har någon inspiration alls idag. Okej, mina andra inlägg kanske inte heller brukar bli särskilt långa men ibland brukar jag skriva ganska långt tycker jag själv i alla fall.
Adam ringde nyss och sa att Caroline Af Ugglas tydligen har varit med om en bilolycka och att hon inte kommer kunna sjunga på lördag. Även om jag inte tycker att hennes låt är särskilt bra och Caroline inte är min favoritartist direkt tycker jag ändå att det är tråkigt. Hon hade ju ändå lyckats ta sig till final vilket var otippat och allting och nu råkade hon ut för det här. Jag tycker seriöst synd om henne för det och det kunde ju ha varit någon artist som jag hade hejat på i melodifestivalen. Men hoppas att hon kanske uppträder på något sätt ändå, hon kanske hinner bli bra tills dess:)
Jag har hört att Både Mathias i E.M.D och Agnes är sjuka, hoppas att Ellen och jag får se någon artist på fredag. Ananrs blir det ju tråkigt men sannolikheten att alla blir sjuka är ju inte särskilt stor.

Dagen började med idrott och idag hade jag egen idrott med Rebecka. Ola hade gett oss ett papper där det stod olika övningar som jag kunde träna på. Det var bland annat att göra armhävningar, göra stora rörelser och att jag skulle träna på att stå rakt, alltså ha rak rygg och ja, lite sådant. Just det, ha en bra hållning heter det kom jag på nu, jag är lite borta när jag skriver det här, sorry. Men det kändes lite skumt att stå rakt för jag är ju inte van vid det, eller jag skulle stå på ett sätt som jag tyckte kändes skumt men Rebecka sa att det såg bra ut och då borde det ju ha gjort det.

Efter idrotten gick jag runt i kaffét en stund för att se hur det såg ut där. Det är en svår plats att hitta på tycker jag men jag ska ju gå på Kulturama länge till och när jag går i trean kommer jag säkert att hitta där:) Lite senare installerade jag matteboken och samhällskunskapsboken i datorn, de hade försvunnit ur textview. Den bärbara datorn fungerar igen, de visste inte vad det hade varit för fel på den på syncentralen men efter att ha gjort lite saker hade den tydligen bara börjat fungera igen.

På matten fick jag veta en tråkig sak och det är att min mattelärare inte kommer att komma tillbaka förrän efter påsklovet. Han var tydligen sjukskriven en längre tid och han har ju redan varit borta i säkert en månad, eller nästan. Istället får vi en lärare i en månad nu som jag inte tycker verkar bra. När han förklarade saker hade jag ganska svårt att förstå, jag förstår mycket bättre när min vanliga mattelärare förklarar. Nu kommer nästa prov kanske att gå dåligt för vissa saker förstår jag inte hur man räknar ut. Men jag ska fråga den nya läraren om det nästa vecka eller kanske be någon i klassen om hjälp. Geometri är i alla fall ett svårt kapitel, inte riktigt lika svårt som ekvationer kanske men ändå jobbigt. Förresten har de ju en stödgrupp i matten som man kan gå till en gång i veckan, på mötet sa de ju att jag får gå dit om jag känner att jag behöver det. Den läraren kanske är bättre på att förklara så att jag förstår plus att det kanske är lugnare där, klassen var ganska pratig på lektionen och den nya läraren fick säga till oss jättemånga gånger. I vanliga fall brukar jag inte störas av prat men idag var det väldigt jobbigt och det gjorde att jag fick ännu svårare att koncentrera mig.

Efter matten slutade jag för dagen eftersom jag inte hade någon svenska. Det var skönt att slippa håltimmen för jag hade ändå bara haft tråkigt. När jag kom hem åt jag lite och efter det lade jag mig och vilade ett tag. Innan jag skulle åka på ett samtal om sommarjobb pluggade jag lite men jag kan fortfarande inte komma på en bra inledning till mitt tal. Det är otroligt svårt att göra ämnet intressant, om varför man ska stoppa tv-reklam riktad mot barn.
Klockan halv fem åkte jag till mötet, det var väldigt mycket trafik och jag kom inte fram förrän lite efter fem. Men när jag kom dit fick alla presentera sig, Kim, Adam, Rena, Viktor och ganska många andra var där. Det var extra roligt att Adam kom för jag visste inte om det innan. Efter presentationen pratade en kvinna om sina erfarenheter och vad hon har jobbat med tidigare. Det var intressant att höra vad hon hade att säga och man fick ställa frågor till henne, hon var förresten synskadad. Senare fick vi tips på vad man kan söka för sommarjobb, eller hemsidor man kan gå in på där man kan hitta olika jobb. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra om jag ens hittar något jobb men helst någonting som jag åtminstone är lite intresserad av. Men jag sommarjobbar mest för pengarna men det är ju en bra erfarenhet att göra det också:) Tyvärr har jag inga kontakter för om jag hade det skulle allt säkert ha varit lättare. Nu får jag leta runt själv vilket brukar vara svårt, dessutom är jag ju blind vilket gör att en del jobb försvinner. Jag har i alla fall bestämt mig för att försöka att hitta ett sommarjobb. Någonting måste jag ju kunna göra. Svara i telefon skulle ju kunna fungera men jag har hört att även det kan vara svårt eftersom en del företag använder ett datorprogram som inte går att använda för personer som har punktdisplay. Programmet används när man ska ringa upp personer till exempel och se vilka nummer som står. Men jag får se vad som händer. Nu måste jag i alla fall skriva på den där himla svenskan.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0