Kort sammanfattning av år 2008

Hej!

Nu är det inte många timmar kvar innan år 2008 är slut. Det kommer att kännas ovant att skriva 2009.
Eftersom många av mina vänner sammanfattar året ska jag också försöka att göra det, jag har några frågor som många utgår ifrån. Jag är väldigt trött och eftersom det är jullov kommer jag inte att anstränga mig när jag skriver det här. Ni som läser får alltså räkna med en dålig text.

1. Gjorde du någonting nytt som du aldrig gjort tidigare? Nej, inte direkt, ingenting speciellt i alla fall.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade faktiskt inget nyårslöfte, jag får alltid hjärnsläpp och börjar att tänka på det precis innan nyår och då kommer jag aldrig på något. Men nästa år har jag kommit på åtminstoone ett nyårslöfte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen nära vän men några synskadade som jag känner blev det.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur var inte.
5. Vilka länder besökte du? Det har varit dåligt med det i år men jag åkte i alla fall kryssning till Finland.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Det är en hel del, bland annat vill jag åka utomlands mer nästa år och utvecklas mer inom musiken.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? Det vet jag faktiskt inte men stora händelser för mig i år har i alla fall varit att intervjua Sanna Nielsen och att gå och se julkonserten med Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp! Jag kommer ihåg att julkonserten var den tionde december.
8. Vad var din största framgång 2008? Haha, ingen tror jag.

9. Största misstaget? Oj, det vet jag faktiskt inte men det finns en hel del.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har varit sjuk ovanligt mycket i år, tidigare år har jag ibland klarat mig utan att bli sjuk överhuvudtaget. Jag har i alla fall inte skadat mig vilket jag är glad över.
11. Bästa köpet? Jag har inte köpt speciellt mycket i år men det bästa är nog Sonja Aldéns senaste skiva. Den bästa presenten är nog min datormikrofon, jag har inte börjat att använda den mycket än men det kommer jag säkert att göra senare.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder tror jag.
13. Var det någonting som gjorde dig glad? Ja, ganska mycket men det här året har inte varit något av mina favoritår.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008? Sonja Aldéns låt Under mitt tak, låten Another winter night från julskivan Our christmas och Sanna Nielsens låt Empty room.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Under förra året och början av det här året var jag ledsen ganska ofta men nu känns det bättre. Gråta har jag svårt för och det kanske jag bara har gjort högst fem gånger det här året.
16. Vad önskar du att du gjort mer år 2008? Orkat plugga mer och fått bättre resultat i skolan. Jag kom inte in på det gymnasium jag hade tänkt från början.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Varit ensam, jag har tyvärr förlorat vänner det här året men det har kommit nya också.
18. Hur tillbringade du julen? Jag var med Björn på julafton och med Nina på juldagen. Sedan träffade jag släkten och hade det trevligt.

19. Blev du kär i år? Nej, jag var kär redan innan året började och jag har fortfarande kvar Adam. Undrar om vi är tillsammans om ett år.
20. Hur många one night stands? Haha inga.
21. Favoritprogram på TV? Alla musikprogram, lilla melodifestivalen, melodifestivalen, Så ska det låta, Idol och Talang!
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Nej, jag hatar faktiskt inte någon och det känns bra.
23. Bästa boken du läste i år? Jag har nästan inte läst en enda bok i år tror jag men fortsättningen på Linas kvällsbok, Två killar och ett hjärta var väldigt bra!

24. Största musikaliska upptäckten? Ingen aning, jag tycker om ungefär samma musik som förra året.

25. Något du önskade dig och fick? Jag fick gå på julkonserten plus att jag fick träffa mina idoler! Sedan kände jag mig lycklig vissa stunder. Jag kom in på ett gymnasium och har nu musik flera timmar i veckan!

26. Något du önskade dig men inte fick? Som jag skrev tidigare kom jag inte riktigt in på det gymnasium som jag önskade. Annars har jag fått det mesta men det finns fortfarande saker att önska sig.

27. Årets bästa film? Mamma mia!
28. Vad gjorde du på din födelsedag år 2008? Då firade jag med Nina, Lovisa, Adam och Irre. Björn firade jag med dagen innan och det var ju okej men när jag fyller arton år skulle jag däremot gärna vilja fira med båda mina föräldrar på min födelsedag. I år hade jag tyvärr ingen födelsedagsfest som jag har haft många tidigare år men jag ska börja att planera nästa års fest tidigt nästa år.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, säkert.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? I början av året hade jag bara svarta kläder på mig men nu har jag börjat att använda lila kläder också. Men jag tycker fortfarande att alla andra färger är fula!

31. Vad fick dig att må bra? När jag pratade med mina vänner, utan dem skulle jag aldrig ha orkat med en massa saker. Jag är hur glad som helst över att mina vänner alltid finns här för mig!
32. De bästa nya människorna du träffade? Min nya klass och parallellklassen.

Det var min korta och tråkiga sammanfattning men det var ju bättre än ingenting.
Jag önskar er alla ett gott nytt år!
/Vispen


Träffat Alice, Robin B och Kevin

Hej!

Nu kom jag hem för en stund sen, jag var i Nykvarn och såg tre av idolerna. Irre körde oss till centrum, vi kom dit runt elvatiden, idolerna skulle inte sjunga förrän halv tolv men det var bra att vi var där i god tid. Men när vi kom dit var det inte alls många som var där, Lovisa träffade i alal fall en som gick i hennes klass förut och som gick på samma artistskola som jag, hon slutade också där i våras. Det var ju lite trevligt att träffa henne, vi stod och frös medan vi väntade på att klockan skulle bli halv tolv. Klockan elva var det någon äldre man som pratade lite om vad som skulle hända på scenen, sedan kom det någon annan från biblioteket och pratade plus en till äldre man. Det verkade förresten som om det var många som var yngre än jag som var i centrum idag. Det var en massa äldre människor också men inte många i min ålder verkade det som. Innan halv tolv kom Tora och Freja också, Maria pratade också med oss ett tag. De spelade idolskivan i bakgrunden, bland annat Loulous låt, jag älskar Loulous röst.

När klockan äntligen var halv tolv började Robin med att sjunga Mercy, ljudet var lite konstigt i början och det förstörde ju lite men ändå. Robin sjöng bäst idag tycker jag. Många tjejer verkar tycka att han är snygg, Lovisas kompis stod och sa att hon höll på att svimma, eller liknande saker i alla fall. Robin skrev i hennes panna sen. Den där äldre mannen ställde några frågor till Robin om hur han skulle fira nyår och vad han planerade i framtiden. Alice fick samma frågor och både Robin och Alice skulle fira nyår hemma. Alice sjöng efter Robin, These words, hon gjorde inte låten lika bra som när hon var med i tv tycker jag men det var bra som vanligt. Kevin sjöng vinnarlåten och jag tycker att han gjorde den bra. I Globen sjöng han ju lite fel på den andra refrängen men idag sjöng han rätt. Efter att de hade sjungit signierade dem Kevins singel och skrev autografer. Idolskivan hade tydligen varit svår att få tag på, eller det var någonting med skivbolaget. Vi kom långt bak i kön, man fick inte ta kort tillsammans med idolerna men ändå tog det väldigt lång tid. Kön gick jättelångsamt framåt och jag frös jättemycket om fötterna, tårna känns fortfarande lite skumt. Jag hade ganska varma stövlar på mig men det hjälpte inte, jag frös i alla fall ingen annanstans. Man gick uppför en trappa och några meter längre fram gick man in i ett rum där idolerna satt. Kevin verkade gladast och socialast men jag hörde Alice skratta precis när jag kom in. Jag köpte Kevins singel för tjugo kronor. Kevin var den första som satt när jag gick fram, han sa hej, hur är det och jag svarade att det var bra och han sa att han också mådde bra. Sedan sa han tack för att du kom och lite sådant. Kevin lät lika trevlig som alltid. Efter Kevin kom Alice, hon sa hej och lät väldigt glad. Men jag sa ingenting annat till henne men hon skrev kram till mig på singeln. Jag vet inte om hon kände igen mig men kanske. Robin satt sist och han sa hej och hejdå. Han lät ganska trött och jag tycker att han hade väldigt mörk röst. Jag pratade med Lovisa medan Robin skrev på singeln och jag råkade titta åt Robins håll och därför tyckte säkert Robin att det var lite skumt och han kanske trodde att jag pratade med honom men ändå. Sedan gick jag ut ur rummet igen, Lovisa föjde bara med mig men hon köpte ingen singel. Lovisas kompis tog kort med Lovisas kamera men bilderna blev inte jättebra. En städerska från Turingeskolan sa hej till mig idag, det var trevligt. Men förutom det pratade jag inte med någon jag har träffat tidigare.
Nu ska jag sluta blogga. Det var trevligt idag i alla fall. Om jag inte skriver senare skriver jag gott nytt år nu!
/Vispen

Godnatt!

Hej!

Efter att ha sjungit lite sen jag skrev senast åt jag middag, lax med potatis. Efter middagen åt Adam och jag lite av julgodiset som han gjorde förut och lite av en chokladkaka. Jag vet att det inte är nyttigt men jag äter hellre onyttigt och lever något år kortare än att inte äta det jag känner för. Sedan dricker jag ju inte alkohol eller röker. Igår vid middagen diskuterade vi lite om Adam och jag vill bli betraktade som barn eller inte, jag vill det. Jag vill inte inse att jag snart är vuxen och jag kommer att vara mig själv och vara omogen väldigt länge till. Jag trivs fortfarande med det och jag orkar inte försöka att spela äldre än vad jag känner mig. Senare i livet kommer jag ju säkert ändå att vara vuxen i en massa år innan jag dör. Att skriva tycker jag är mycket lättare än att prata. Jag skriver inte alltid jättebra men jag tycker om att göra det. Berättelser och att skriva beskrivande och allt sådant är svårt tycker jag. Men jag tycker att det är lätt att uttrycka mina åsikter eftersom jag inte behöver avbryta någon, jag bara skriver vad jag tycker och känner. Sedan är jag ibland blyg när jag ska prata med nya människor men när jag skriver blir det mycket enklare.

Färdtjänsten kom i tid och det var en bra chaufför. Han spelade Rix fm vilket är en väldigt bra kanal tycker jag, däremot var det inte jättebra låtar men ändå. Jag ringde till Irre, min farmor, och taxichauffören hittade direkt efter att ha fått en vägbeskrivning. Björn är tydligen på någon femtioårsfest idag men Lovisa och jag klarar oss plus att Irre finns i huset bredvid. Efter att jag kom hit terrade Lovisa mig lite som vanligt. Vi blir drabbade av varandra väldigt ofta och ibland stör jag mig på henne. Men vi bråkar i alla fall inte särskilt ofta, bara terrar varandra. För en stund sen var vi inne hos Irre och åt bullar och drack te. Sedan åt jag ris med apelsin som var väldigt gott. OM en stund ska jag gå och lägga mig, imorgon måste jag gå upp runt niotiden redan. Nykvarn firar tio år och tre av idolerna kommer, Kevin, Alice och Robin. Jag ser mest fram emot att höra Alice sjunga. Eller jag vet förresten inte om alla kommer att sjunga men de kommer att signiera idolskivan som jag inte har än. Förut hade jag inte tänkt att köpa den men eftersom Alice kommer imorgon tror jag att jag ska göra det. Alice och jag har skrivit till varandra en del och därför skulle det vara roligt att säga hej till henne tycker jag. Sedan såg Alice mig på Rytmus, ett gymnasium som jag sökte till. Jag har nog aldrig varit lika nervös någon gång som när jag sökte dit, inte konstigt att jag bara kom på reservplats, jag har nog aldrig sjungit sämre. Roligt var det i alla fall och lärarna verkade hur bra som helst. Jag gick i alla fall vidare när jag sökte dit och det var ju inte alla som gjorde det.
Godnatt, jag skriver mer imorgon.
/Vispen

Tisdag, sjunger

Hej!

Nu sitter jag och sjunger till julskivan medan jag skriver det här inlägget och det kanske blir lite skumt. Adam säger att han blir glad i magen när jag sjunger haha. Julskivan har jag lyssnat mest på under jullovet och sen jag fick den. Men jag har bestämt mig för att lägga undan den någon gång i januari. Eftersom det är en julskiva vill jag bara lyssna på den före och efter jul. Igårkväll satt i alla fall Adam och jag och tittade i en av teknikmagasinets kataloger. Jag ville bland annat se vad ett par hörlurar till datorn kostar, de var ganska dyra tycker jag plus att det alltid ingår en mikrofon till dem och det behöver ju inte jag. Man kan ju köpa vanliga hörlurar också för nästan alla hörlurar går att koppla till datorn och jag kanske gör det eftersom jag redan har en bra mikrofon nu. Oj, nu smäller de smällare här utanför, jag tycker att det är väldigt roligt att höra när det smäller. Ikväll åker jag till Björn och eftersom han bor i skogen hör man nästan aldrig att det smäller där. Som tur är brukar vi alltid åka in till Nykvarn och stå någonstans där det är många som har smällare, raketer och annat. Sedan ska vi äta hummer imorgon, det är otroligt gott med skaldjur tycker jag, det skulle jag nog inte kunna klara mig utan. Men ändå tycker jag lika synd om skaldjuren som om alla kor, grisar, kalkoner och annat som jag inte äter men ändå. Det är ju bättre att inte äta vissa djur än att äta alla. Sedan har jag hört av många att fisk är nyttigt och därför äter jag det. Idag har jag mest tagit det lugnt, det är roligt att vara med Adam. Det hade inte varit roligt att vara ensam hela lovet. Imorse ringde vi Telia för att fråga en sak om bredband men Telia kunde inte svara på Adams frågor och det var lite störande. Efter att ha väntat i en halvtimme kom vi fram till en äldre kvinna som sa att hon inte hade någon aning om hur man skulle koppla saker och därför skulle hon koppla oss vidare till någon annan. Men när vi blev vidarekopplade bröts samtalet och vi fick ringa en gång till och vänta i den där himla telefonkön. Fastän vi hade valt en annan kategori om vad vi behövde hjälp med var det ändå samma kvinna som svarade, det hördes tydligt, väldigt skumt tycker jag.
Senare på dagen åt vi lunch och då plötsligt hörde vi musik spelas. Det var jätteskumt för musiken spelades bara i någon sekund och slutade sedan. Vi gick tillbaka till köket men efter fem minuter hördes musiken igen. Vi vet fortfarande inte var den kom ifrån, våra mobiler var avstängda, tv och radio också, min dator var på men ljudet var avstängt. Vi blev faktiskt ganska rädda och jag hörde att det knäppte skumt i väggarna men det kanske alltid gör det. Men när vi tänkte mer på alla ljud som hördes hör man ju mer och ja. På eftermiddagen har Adam lyssnat jättemycket på en låt som heter Hot and cold, den är helt okej men den börjar redan kännas lite uttjatad tycker jag. Nu ska jag fortsätta att sjunga, det är jobbigt att skriva och sjunga samtidigt.
/Vispen

Måndag, ny mikrofon

Hej!

Igår var jag inne på datorn till ungefär halv tolv då de stängde av internet. Adam däremot satt och spelade Need for speed väldigt sent på natten, det var förresten Need for speed två, Johan frågade vilket av spelen det var i en kommentar. Inatt sov jag dåligt, jag vaknade flera gånger men somnade i alla fall om och sov till ungefär klockan elva. Efter att ha ätit lite frukost kom Björn och hämtade Adam och mig. Vi åkte till en affär i Stockholm som heter Jam. Jam säljer olika musiksaker, det mesta inom musik. Det var nästan ingen kö när vi kom dit, bara en eller två personer före oss. Jag hade tittat på en mikrofon som man kan koppla direkt till datorn via en usb-port. Men det visade sig att alla usb-mikrofoner var slut, de hade flera sorter men ingen fanns kvar. Därför köpte jag en mikrofon som man kan koppla till datorn med hjälp av en metallsak. Jag köpte en mikrofonsladd och ett litet stativ, alla stora stativ var slut. Mikrofonen kostade bara runt sjuhundra kronor eller vad det nu var men med allt det andra som behövdes till den kostade det ungefär ettusen femhundra kronor. Björn betalade allt och jag fick det i födelsedagspresent och julklapp. Stativet till mikrofonen är ganska tungt för det är en metallplatta på det. Men det som var bra med att jag köpte sådan här grej var för att jag senare kan byta och köpa en bättre mikrofon om jag vill. Tidigare köpte jag två runda mikrofoner men de är inte lika bra som den jag köpte idag. En annan bra sak är att man inte behöver installera något program i datorn utan mikrofonen fungerar direkt när man kopplar in alla grejer. När vi kom tillbaka till Adam åt vi mannagrynsgröt som faktiskt blev riktigt god. Efter det skulle jag testa mikrofonen men den fungerade inte, varken på min eller Adams dator. Jag störde mig lite men gav inte upp, efter ungefär tre timmar tryckte jag på någon inställning och nu fungerar allt som det ska, hoppas jag. Nu måste jag bara köpa ett sådan där skydd till mikrofonen för det låter lite skumt ibland när man pratar i den. Jag glömde att köpa ett sådant där skydd idag i affären. Sedan måste jag hitta ett program som man kan spela in med och som fungerar för synskdade men jag har hört att det mesta brukar fungera.
Nu är det tydligen Pippi Långstrump på tv, Adam startade nyss tv-n och såg det. Jag läste ofta Astrid Lindgrens sagor när jag var liten, eller det var mina föräldrar som läste de för mig. Jag hade en del böcker på band också.
Nu ska jag göra något annat än att sitta och sega mig vid datorn.
/Vispen

Kort om dagen

Hej!

Det här inlägget kommer nog att bli det kortaste i hela bloggen. Men det måste ju finnas korta inlägg också. I duschen sjöng jag en massa låtar som jag fick på hjärnan, bland annat Celine Dions låt Power of love. Men Adam kom efter en stund och ville också duscha och då orkade jag inte stå kvar i duschen och trängas om vattnet haha. Istället klädde jag på mig och satte mig en stund vid datorn. Bilddagboken är nog den sida som jag är mest aktiv på just nu, det är roligt att titta på andras bilder när de har skrivit under bilderna. Jag lägger inte upp bilder särskilt ofta och när jag väl gör det är det ändå inte många som kommenterar menmen. Adam har också suttit mycket vid datorn idag, han har spelat ett datorspel som kallas Need for speed hela dagen. Man kör bil och ska vinna olika tävlingar och komma vidare. Det gick väldigt bra för Adam idag, igår förlorade han hela tiden.
Klockan sex kom en av grannarna hit. Efter att som vanligt ha suttit i vardagsrummet och pratat en stund åt vi middag. Jag åt lax och sill, de andra åt också det men de åt kött till huvudrätt. Till efterrätt åt vi glass med olika bär, blåbär, hallon och vinbär tror jag att det var. Sedan åt vi ost och fruktkaka och några drack ett sorts örte. Det var trevligt att grannen kom på middag tycker jag, det är inte alltid roligt att sitta med och höra vad de pratar om men det blir ändå trevlig stämning.
Adam sitter och tittar på en film medan jag skriver det här. Nyss lyssnade jag på julskivan med Sanna, Sonja och Shirley. Jag drömde förresten om dem inatt, att jag var på en av deras konserter.
Nu ska jag sluta skriva, det här inlägget blev inte jättekort som jag trodde. Godnatt från mig!
/Vispen

Söndag, halva lovet har gått

Hej!

Igår hann jag inte blogga eftersom de stängde av internet här. Men därför skriver jag lite nu på morgonen istället, eller förmiddagen, eller det kanske är eftermiddag förresten, vet inte när man säger att förmiddagen är slut.
Halva lovet har i alla fall gått nu, det känns inte direkt roligt men jag får njuta extra mycket nu innan lovet är slut. Sedan ska det bli roligt att träffa alla klasskompisar igen:D
Igår följde jag med Adam och hans föräldrar för att handla kläder, jag funderade verkligen på att stanna hemma med tanke på hur tråkigt jag tycker att det är med kläder. Adam fick mig i alla fall att följa med till slut. Men när vi väl stod där i en affär med en massa dyra märkeskläder ångrade jag mig verkligen. Det var i och för sig rea och man kunde se att många kläder redan hade sålts när vi kom dit men de kläder som fanns i affären kostade ändå oftast femhundra kronor eller mer. Sedan hade jag inga pengar med mig, Irre har ju sagt att jag ska få handla kläder för fyrahundra kronor men det blir någon annan dag och pengarna jag fick från Danne tog jag inte med mig. Men det var ändå lika bra, jag handlar hellre kläder där det är lite billigare. Adams föräldrar gav mig i alla fall en tröja i julklapp. Tröjan var svart och haknappar hade knappar som känns roliga att knäppa. Adam har liknande men större knappar på sin kockrock. Jag blev i alla fall glad över tröjan. Nina gav Adam ett knivset med fem knivar som man använder till olika saker. Vi gick hem från Liljeholmen igår, det var ganska skönt att gå tycker jag men det är mycket roligare att träna.
Igårkväll tittade Adam på film och eftersom de stängde av internet lyssnade jag på musik istället. Jag sjöng bland annat till några låtar med Sonja Aldén och Daniel Powters låt Bad day. Bad day sjöng jag ju jättemycket i våras då jag sökte till alla gymnasium. Det var flera som sa till mig att låten passade min röst men jag vet inte riktigt själv vad jag tycker. Men sen valde jag den låten eftersom jag inte kom på någon annan. Jag kommer fortfarande ihåg hur nervös jag var när jag sökte till alla gymnasium men det kändes ändå helt okej efteråt. Tur att jag kom in någonstans. Jag tycker att det är bra att man får extra poäng när man söker till exempel musik, teater, bild och dans. De som inte har särskilt bra vanliga betyg kanske är jättebra på just det de vill göra. Det är också bra att man blir intervjuad och att lärarna får en uppfattning om varför man vill gå den inriktningen man har valt och vilka erfarenheter man har. Jag tror att det gick sämst för mig på intervjun när jag sökte till alla gymnasium eftersom jag inte är särskilt bra på att prata. Jag kan ju prata men när jag blir nervös pratar jag ganska fort och många vuxna säger att det kan vara svårt att höra vad jag säger ibland. Däremot brukar de flesta i min ålder höra vad jag säger.
En dålig sak med att man får extra poäng när man söker till estet-program är kanske att många är väldigt nervösa och vissa kanske känner väldigt stor press om de vet att de får särskilda poäng när de till exempel ska sjunga.
Nu ska jag i alla fall gå och duscha.
/Vispen

Annandagen 2008

Hej!

Idag är det annandagen, julen är i stort sett redan slut vilket jag verkligen inte vill inse! Tänk att det är ett år kvar tills det är jul igen. Nu sitter jag hemma hos Adam och sjunger till några låtar från filmen Sound of music, Adam har bränt låtarna på en skiva till sin pappa. Jag älskade Sound of music när jag var liten och såg den väldigt ofta. Tyvärr gick jag aldrig på musikalen som var förra året.
Efter att kusinerna hade åkt hem igår satt jag lite vid datorn. Klockan ett åt alla lite mat, haha, ibland har vi lite skumma mattider men ändå. Jag somnade inte förrän över tre men det kan ju bero på att jag har gått och lagt mig sent de senaste nätterna. Imorse ringde väckarklockan klockan tio och jag försökte att ringa färdtjänsten. Men det gick varken att komma fram till den vanliga eller den automatiska växeln. Ungefär klockan tolv kunde jag äntligen beställa en taxi som till och med kom fem minuter för tidigt. När jag kom till Adam åt vi Janssons frästelse plus att jag smakade en bit av en ostkaka som Adams mamma brukar baka varje jul. Den är verkligen jättegod! Sedan har vi varit i tvättstugan och grejat lite. Senare ikväll kommer det gäster hit, några av Adams grannar. Vi ska bland annat äta potatisgrattäng och lax. Nu ska jag gå och hjälpa till lite i köket. Det här blev ett kort inlägg men jag kände för att skriva lite.
/Vispen

Juldagen 2008

Hej!

Igårkväll var jag uppe till halv tre, jag har ju svårt att sova och nu när det ändå är jullov bryr jag mig inte om jag vänder lite på dygnet. Jag satt och pratade med människor på msn, Magdalena och en annan tjej, det var trevligt att få sällskap när jag var uppe sådär sent. Men Magdalena råkade väcka sina föräldrar när hon skickade ljudklipp till mig, jag tycker lite synd om dem för det menmen.
Jag sov till ungefär klockan elva, jag drömde ingenting speciellt inatt, bara något tråkigt. Efter att ha duschat åt jag lite och sedan sjöng jag ganska länge. Jag tittade li på ett inspelningsprogram också men det verkar inte vara särskilt bra, jag får det inte att fungera i alla fall. Mina två kusiner Elsa och Mathilda, deras föräldrar och min mormor Lia kom till oss klockan fyra. Vi drack glögg och åt pepparkakor med ost, jag åt pepparkakor utan ost, har provat det med sådan där möggelost en gång i år och det räcker för min del. Till middag åt alla kalkon förutom jag som åt rester från igår. Jag tycker synd om kalkonen och känner inte för att äta den. Jag tycker synd om alla djur som dödas bara för att vi människor ska äta dem. Förra året läste jag att det är hur många djur som helst som dödas i onödan och att det är jättemycket kött som ändå slängs varje år.
Efter middagen lekte vi en gång som hette tjugo frågor. En person skulle låtsas vara en människa, ett djur eller något annat och sedan skulle de andra lista ut vem personen var men man fick bara ställa ja och nej-frågor. De andra fick högst ställa tjugo frågor, leken var ganska rolig men jag kom bara på vem Lovisa var när hon var Sonja Aldén.
När vi öppnade julklappar fick jag ett svart linne av mina kusiner, alla fick tusen kronor av Lia som vi ska handla vinterjackor för. Sedan pratade vi en stund och åt lite choklad och efter det åt vi efterrätt. Efterrätten kallas gino och det var alltså fruktsallad med riven choklad som man hade haft i ugnen. Frukterna som vi använde var jordgubbar, kivi och banan, till det hade vi glass, det var väldigt gott tycker jag.
Innan kusinerna åkte hem sjöng vi Tänd ett ljus, Mathilda och jag sjöng texten och de andra körade och sjöng körstämman, ni kanske har hört låten.
Annars har det inte hänt någonting idag, jag ska inte gå och lägga mig lika sent idag som igår eftersom jag ska åka till Adam imorgon. Nina har köpt en julklapp till Adam, hoppas att han blir glad över den. Adam och jag bestämde att vi inte ska köpa några julklappar till varandra än men vi kanske gör det senare.
/Vispen

Julafton 2008

Hej!

Idag är det äntligen julafton! Jag har sett fram emot den här dagen länge men nu är den redan snart över. Imorse snöade det till och med lite sa Nina men när jag har varit ute har jag inte märkt snön. Imorse lyckades jag äta två smörgåsar och dricka lite varm choklad. Men det beror säkert på att jag åt först klockan halv tolv.
Jag blev hämtad av Björn och Lovisa ungefär klockan ett, julfirandet hos Irre skulle ha börjat då men vi kom lite sent. Det gjorde ingenting för de andra brukar ofta vara sena och det tog ett tag innan vi började äta efter att vi hade kommit. I bilen smsade jag alla mina kontakter, mobilen hängde sig efteråt och jag blev tvungen att starta om den. Sms-et blev lite konstigt för det skulle stå kram Vispen i slutet men bokstaven n i Vispen försvann vilket var störande menmen. Jag hoppas att alla förstår vad jag menade. Tack till er som har svarat!

De som kom till Irre idag var det Lovisa, Björn och jag, mina tre kusiner Behrtine, Jakob och Mårter och deras föräldrar, Irre och en som heter Eva. När vi kom fram till Irre drack vi glögg som vanligt och efter att ha gjort det lyssnade jag lite på när Kevin från Idol var med på tv och sjöng vinnarlåten With every bit of me. Senare tittade jag på när några hjälpte till med maten, eftersom vi åt upp alla köttbullar igår gick Berthine till affären och köpte nya. En del tyckte att köttbullar absolut måste finnas med på julbordet och även om jag inte äter kött längre håller jag med om det. Jullunchen var jättegod och jag blev hur mätt som helst. Jag åt mycket sillsallad och Janssons frästelse. Efter lunchen var det Kalle ankas jul, det är en tradition att titta på det tycker jag. Först fick man ju se när tomtarna slog in paket och gjorde olika leksaker. Efter det fick man se Kalle anka och den där fågeln som retade honom och sjöng den där sången när Kalle försökte att ta kort. Jag sjöng den sången en gång i trean när jag spelade in en sak i skolan kommer jag ihåg, det var bara en skämtsak alltså:D Sen kan man ju inte direkt säga att det är en sång menmen. Allt annat visades som vanligt fram till Robin Hood, efter det visade de två nya filmer, en av de var Pinocchio. Jag älskade Pinocchio när jag var liten och lärde mig att sjunga Se du stjärnan i det blå. Första gången jag lyssnade på Pinocchio började jag gråta för att jag tyckte att det var sorgligt kommer jag ihåg. När Kalle ankas jul var slut tittade vi lite på kan du vissla Johanna. Min mormor tycker om det programmet men vi orkade inte se färdigt det idag, det var bara en av mina kusiner som ville det. Eva var tomte idag men jag tror fortfarande på tomten faktiskt, det gör allting mycket roligare. Det tog lite tid att dela ut alla julklappar och vi öppnade ingenting förrän allt var utdelat. Jag fick i alla fall hundra kronor av Eva, kläder plus en Sanna Nielsenskiva som jag ska byta av mina kusiner och fyrahundra kronor av Irre som vi ska gå och handla kläder för någon dag. Kläderna jag fick var en tjocktröja och en vanlig kortärmad tröja, eller det kanske till och med var två. Efter att alla hade öppnat sina julklappar åt vi risgrynsgröt, Björn fick mandeln. Sedan åkte vi hem och när vi kom hem åt vi julmiddag här. Nu känner jag mig alltså väldigt mätt. Vi har öppnat julklappar här och av Danne fick jag de fyra cd-skivorna med Sanna Nielsen, de var ju väldigt billiga. Av nina fick jag en midjeväska och strumpor med blommor och hjärtan på. Sedan fick jag en deodorant och ett läppstift, mina läppar är alltid torra. Jag fick också lite pengar till ett inspelningsprogram, nu behöver jag inte betala hela själv i alla fall. Eftersom jag fick fyrahundra kronor av Danne i födelsedagspresent och fyrahundra kronor av Irre i julklapp till kläder har jag åttahundra kronor att handla kläder för nu. Det känns väldigt bra för då kan jag lägga ner mer pengar på ett bra inspelningsprogram.
Nu ska jag inte skriva mer ikväll, imorgon kommer min mormor Lia och mina kusiner Elsa och Mthilda hit.
Hoppas att alla har haft en jättebra julafton i alla fall, god jul till er alla!
/Vispen

Tisdag, Sanna Nielsen!

Hej!

Som jag skrev igår hände det inte mycket på kvällen. Jag pratade i alla fall lite med Mickis och Christoffer vilket var hur trevligt som helst. Imorse väcktes jag av att Adam ringde, han terrade mig några gånger men det gjorde ingenting. Det kan ju till och med vara lite roligt när människor som man tycker om terrar en, det visar ju att de bryr sig. Imorgon ska jag som vanligt terra alla kontakter i min mobil med att skicka ett god jul sms. Ni som inte får något sms av mig imorgon har jag inte i mobilen, det är ju tråkigt för er att ni missar kära mig haha, eller inte. Men ni som vill får jättegärna maila mig om någon orkar, jag ska skicka iväg några mail till några imorgon också.
Senare idag beställde vi fyra av Sanna Nielsens cd-skivor från ginza.se. De var väldigt billiga, den första skivan som Sanna spelade in när hon var elva år kostade bara tjugonio kronor, de andra skivorna kostade femtio kronor. Jag är glad över att vi hittade skivorna för de finns inte att köpa i affären längre, i alla fall inte den äldsta. Men vi får se när de kommer, innan nyår hoppas jag!
Under eftermiddagen sjöng jag en massa låtar och var inne på karaokehemsidan. Mina poäng där är dåliga men det beror lite på att jag inte kan låtarna plus att min röst bara är sådär såklart.

Nu var jag nyss uppe och fikade lite och därför tog jag ett avbrott från skrivandet men det kommer inte ni läsare att märka sen. Jag vet i alla fall att det är en person som läser min blogg varje kväll, Adam har i alla fall sagt att personen har sagt att hon gör det. Det är jätteroligt såklart! Vi lyssnade på julmusik medan vi fikade, ingen orkade höra när Carola sjöng Nu tändas tusen juleljus. De tycker inte om Carolas personlighet men jag tycker faktiskt att Carola gör just den låten väldigt bra och det hör till julen att man ska lyssna på den låten, därför ska jag göra det ikväll! Carola kan faktiskt vara riktigt bra ibland tycker jag och även om man har en dålig personlighet kan man ju vara en bra artist.
Nu ringde Adam. Nej, vad ledsen jag blir, nu missade jag nyss Sonja, Sanna och Shirley! De skulle ju vara med i bingolotto ikväll, varför är jag så dum? Aja, jag får säkert se dem någon annan gång, himla get, varför missade jag dem? De är ju bäst! Stackars er som läser men jag blir bara arg på mig själv!
Ikväll har jag i alla fall varit och ätit middag hos min farmor Irre. Mina kusiner som också ska komma imorgon var med plus några andra. Vi åt sill, sillsallad, skinka och köttbullar, jag åt allting förutom köttet. Efter middagen tittade jag på medan några klädde granen och efter det fikade vi och åt kakor. Jag tyckte mest om hallongrottor, mandelmusslor och tryfflar. Nu sitter jag hemma och väntar på att klockan ska bli över tolv och att det ska bli julafton. Jag får bara några små julklappar imorgon men det finns annat som är bra med julen också. Hoppas att jag får pengar till ett bra inspelningsprogram i alla fall. De kostar ju en del men det är värt det tycker jag eftersom jag älskar att sjunga! Danne hade hittat ett program som kostade runt sexhundra kronor bara men man kunde köpa till ett program där man kunde ändra mer saker med rösten vilket jag kommer att göra i så fall, då blir det ju dyrare menmen. Det andra programmet borde ju inte kosta mer än sexhundra.
Nu ska jag sluta blogga och sjunga istället.
/Vispen

Måndag, gått på stan

Hej!

Igårkväll gjorde vi julgodis, när Adam och Lovisa hällde risecrisp med choklad i olika formar underhöll jag dem och sjöng låten Don´t worry, be happy hela tiden. Jag blir väldigt glad av den låten och får känslor. Att slå in all knäck i papper gick mycket snabbare än vad det brukar göra. Men det berodde på att vi var tre personer som slog in knäcken och på att vi slog in den mycket slarvigare än vanligt. Jag hjälpte till att lägga trillingnötter på plåten, det blev inte jättefint menmen, man ska ju ändå bara äta upp dem sen. Adam och jag tittade lite på Pokémon igårkväll också, det var fyra avsnitt på filmen vi köpte för ett tag sen. Vi gick och lade oss vid tvåtiden och somnade vid halv tre.

Imorse väcktes jag av att telefonen ringde, Björn skulle köra hem Adam och mig eftersom han ändå skulle åka till Stockholm. Jag skyndade mig och försökte att äta en smörgås men mådde illa efter några tuggor. När vi kom hem till mig försökte jag att starta min kamera. Men fastän jag har laddat batteriet och allting fungerar den inte. Aja, kameran var inte jättedyr men det är ändå dåligt att den bara slutar att fungera helt plötsligt när jag bara har använt den högst tjugo gånger. Klockan tjugo över ett gick Adam och jag till bussen. Vi åkte den och bytte sedan till pendeltåget och åkte till Stockholm central. Efter att ha kommit dit väntade vi lite på Adams kompis. Vi gick in i en butik där de sålde cd-skivor. Jag tittade på några skivor men orkade inte köpa någon. När vi gick ut ur butiken var det någon skum man som utan anledning sparkade mig ganska hårt på benet, jag störde mig såklart men hann inte skrika någonting till mannen innan det var försent. Men himla gubbe, det är ju inte mitt fel att han råkade ha en dålig dag men för honom kanske det är normalt att göra så, jag vet inte. Efter att ha väntat några minuter till kom äntligen Adams kompis Peter och en tjej som heter Julia. Peter gick i Adams klass tidigare och går på Kulturama nu. Peter är väldigt social mot alla men jag känner honom inte jättebra.
Vi började med att gå till en affär som hette In och finn eller något liknande. Affären sålde mest en massa ljus och andra julsaker, Peter köpte en julklapp till Julia där. Lite senare kom Viktor som också gick i Adams klass tidigare. Vi åkte till Gamla stan och gick till ett matställe. Det var ganska dyrt där och varken Adam eller jag köpte någonting. Men Peter och Viktor åt lite, Julia var tvungen att åka hem. I lite mer än en timme fick jag sitta och lyssna på när tre killar som känner varandra bra pratade, samtalet var i alla fall inte jättetråkigt. Jag sa inte mycket men jag trivs med att bara lyssna ibland. Killar kan till och med vara mer underhållande än vissa tjejer. En del tjejer pratar bara om utseende, smink och kläder, det är verkligen ingenting för mig. Men en del killar pratar mycket om bilar och andra tekniska saker, det är inte heller roligt. Efter att ha suttit på matstället väldigt länge tog vi i alla fall tunnelbanan och åkte till Liljeholmen. Där beställde jag färdtjänst vilket tog mycket längre tid än vanligt. Sedan gick vi in på Konsum en stund och tittade på olika maträtter. Adam köpte två marabouchokladkakor som han håller på att göra julgodis med nu. Nu sitter jag hemma och har ätit middag för en stund sen. Den här kvällen ser inte ut att bli rolig men någonting borde ju hända.
/Vispen

Söndag, tre dagar kvar

Hej!

Om tre dagar är det julafton vilket känns roligt tycker jag. Jag tror inte att jag kommer att få särskilt många julklappar eftersom jag har önskat mig ett inspelningsprogram och en mikrofon till datorn. Det kan ju ta ett tag att kolla upp vilka program som fungerar och det vill man ju helst veta innan man köper dem men jag har hört av andra att de flesta programmen fungerar. Björn har sagt att vi ska gå och titta på mikrofoner under mellandagarna. Det blir både min födelsedagspresent och min julklapp eftersom en bra mikrofon brukar kosta ganska mycket. Lovisa har ju fått en systemkamera i julklapp, den köptes utomlands eller på internet på en tysk hemsida. Men kameran är inte bara Lovisas utan Björns också, den kostade runt tre tusen men i Sverige skulle den ha varit dyrare.
Igårkväll var jag inne på en hemsida där man kan sjunga karaoke och få poäng. Mikrofonen till den bärbara datorn är inte direkt bra och den tar inte in ljudet speciellt bra men det fungerade i alla fall. Adam och jag låg och pratade till nästan halv fyra inatt. Jag skrattade åt skumma saker och var väldigt flummig vid den tiden. Imorse kände jag mig väldigt hes och jag kanske håller på att bli förkyld, många i min omgivning är det men jag hoppas såklart att jag slipper att må dåligt under juldagarna.
Till lunch åt jag en vegetarisk paj som Maria bakade för ett tag sen när hon skulle ha någon grej på jobbet. Pajen var hur mysig och god som helst!
Annars har det inte hänt mycket idag, Adam och jag pratade om höger och vänsterhänta. Adam sa att det finns någon dag då man firar vänsterhänta men att det inte finns någon dag för högerhänta men ofta att det är så, det tror inte jag. Sedan skulle jag komma på ord på h och Adam skulle komma på ord på v. Det gick ganska bra, jag tror att vi kom på mellan hundra och hundrafemtio ord på varje bokstav. Haha, det är sådant vi gör när vi har tråkigt.
Nu ska vi äta middag här, fiskpinnar med potatis. Det var länge sen jag åt fiskpinnar senast.
/Vispen

Lördag, bakat pepparkakor

Hej!

Hej!

Igårkväll var jag hos min farmor, Lovisa och jag åkte färdtjänst dit och när vi var framme stod Adam och väntade på oss. Vi åt kroppkakor till middag, inte gott tycker jag, jag fick hjälp att ta bort det mesta av köttet och sen åt jag några tuggor. Senare på kvällen tittade vi på filmen Sanning eller konsekvens på Adams dator. Filmen var lite svår att förstå ibland men jag tycker att den var helt okej, det finns en bok med samma namn som jag läste för jättelänge sen. Adam råkade hitta filmen för några dagar sedan och laddade ner den. Lovisa gick också in på SVT-s hemsida och tittade på ett avsnitt av julkalendern som tydligen heter Skägget i brevlådan. Det var ett roligt namn i alla fall men jag orkar aldrig följa julkalendern längre. Vi åt en sorts chokladkaka eller tryfflar som min farmor hade bakat plus att vi åt glass. Lovisa tog två Sandwich, Adam tog en 88 och jag tog en Sandvich. Det var på det sättet som jag överlevde några timmar utan att direkt ha ätit speciellt mycket. Men Björn kom och hämtade oss vid niotiden och på vägen hem åkte vi förbi Mc donalds där jag tog en fiskburgare. Eftersom det var lov ikväll satt jag uppe ganska länge och imorse vaknade jag inte förrän vid halv ett. Lovisa sjöng vinnarlåten från Idol, With every bit of me, jättemånga gånger. Det finns en låt som någon har lagt upp på youtube där både Alice och Kevin sjunger. Förresten ska Kevin plus två andra idoler komma till Nykvarn och sjunga på nyår, jag måste lugnt se dem!

Till frukost åt jag två smörgåsar, en med skagenröra och en med briost. Efter frukosten eller lunchen tittade Adam och jag på Pokémon. Jag tyckte jättemycket om Pokémon tidigare, en kille i min förra klass lärde mig att tycka om det när jag gick i ettan eller tvåan, Pokémon var ju ganska populärt förut. För några veckor sedan var Adam och jag i en affär som säljer billiga saker och där hittade vi en Pokémonfilm som innehåller fyra avsnitt. Det som var roligt var att en Pokémon som är med i två av avsnitten ser ut som en ko.
Från klockan halv fem till ungefär halv sju har vi bakat pepparkakor. Det gör vi varje år och senare ikväll eller kanske imorgon ska vi göra julgodis. Vi brukar alltid göra en sorts kola men jag har börjat tröttna lite på den och i år ska vi göra knäck istället men vi ska göra trillingnötter och en annan sorts godis som vanligt. Jag brukar alltid baka en hel pepparkaksdeg och det gjorde jag även i år. Det enda jag gjorde var små hjärtan som vanligt, det är någon sorts tradition för mig. Adam gjorde bland annat en get plus en massa andra pepparkakor, geten blev bra i alla fall.
Nu ska jag sluta blogga och göra någonting annat.
/Vispen

Fredag, jullov!

Hej!

Nu har jag äntligen jullov men det har jag inte insett än! Om nitton dagar vid den här tiden har jag håltimme igen men det orkar jag inte tänka på just nu. Nästa termin börjar i alla fall med idrott vilket känns som en ganska bra start.
Julavslutningen på Kulturama var helt okej men jag tycker nästan mer om julavslutningarna i min förra skola. Idag samlades i alla fall alla gymnasiets elever i multihallen klockan elva. Rektorn började med att säga välkommen och allt sådant och efter det spelade några från storbandet saxofon. De var duktiga och jag tyckte särskilt mycket om när de spelade låten När det lider mot jul. Efter att de hade spelat minns jag inte riktigt vad som hände men vi tittade i alla fall på filmen Schackpojken som jag såg när jag precis hade börjat på Kulturama. Jag vet inte riktigt varför de visade filmen men det var lite roligt. Rektorn höll ett tal som vanligt där han pratade om att gymnasieprogrammen kommer att ändras 2011. Sen önskade rektorn god jul och gott nytt år. Två av lärarna på Kulturama spelade piano och sjöng, de var duktiga. Det var min mattelärare som spelade och en svenska och religionslärare som sjöng, jag har bara träffat honom en gång och det var då vi höll på med olika uppfinningar i början av terminen. Två elever som går tredje året på gymnasiet pratade om sitt projektarbete och behövde några som kunde vara med i en talangjakt. De sa att det skulle vara en tävling mellan tre gymnasieskolor, Fryshuset, Rytmus och Kulturama. Innan julavslutningen var slut spelade storbandet igen, de var bra men jag tycker inte att det är särskilt roligt att bara lyssna på när människor spelar, det är roligare när någon sjunger också.
Efter julavslutningen fick man jullov direkt, det var inte som i grundskolan då man samlades i ett klassrum efteråt. Jag hann säga god jul till några lärare och prata med några i klassen. Ellen gav mig sin julklapp, undrar vad jag får av henne.
Senare ikväll åker jag till Björn, vi får se om Adam följer med också.
Men nu har jag jullov i alla fall, det känns hur bra som helst!
/Vispen

Torsdag, handlat julklappar

Hej!

Igår pratade jag med Mickis och Kim tills klockan var över tolv, vi hade roligt och jag var flummig. Imorse gick jag upp ungefär klockan halv elva för att duscha. Halv tolv kom taxin och klockan tolv kom jag till skolan och åt lunch. Efter lunchen började engelskan som var den sista lektionen på hela året! Vi skulle ha skrivit färdigt en del arbeten som vissa inte har gjort men det blev inte av eftersom vi hade lekar istället, vi skulle bara ha haft det halva lektionen men de felsta verkade tycka att lekarna var roliga. Jag måste alltså skriva färdigt allt jag inte har hunnit göra i engelskan hemma under jullovet men det är inte speciellt mycket i alla fall. Jag fick förresten tillbaka min argumenterande uppsats om att stoppa rökningen där jag fick vg, yes! Vg är bra med tanke på att jag bara brukade få g eller g+ när jag skrev på engelska på högstadiet. Den muntliga argumentationen ska jag ju göra efter jul. Det känns mycket bättre än att få behöva skriva om uppstsen som vissa måste göra.
Vi var två lag under lekarna, jag var i lag ett. Den första leken var en musiklek där man skulle läsa olika texter till låtar och kunna sjunga refrängen på de låtar som visades. Jag kom knappt på någon låt alls, bara en. I den andra leken skulle man sitta och låtsas köra bil, sen skulle en person komma in i bilen och vara på ett speciellt sätt. De andra i bilen skulle sedan vara på samma sätt och det laget som var roligast vann. Den näst sista leken kallades älskar, älskar inte, vi satt i en ring när vi lekte den och en person var alltid utan stol. Personen som stod upp skulle gå fram till någon och säga, älskling, älskling, älskar du mig så kan du väl le? Om personen som blev tilltalad skrattade fick den byta plats med personen som inte satt i ringen och sedan säga samma sak till en annan person, om personen inte skrattade skulle den säga, älskling, jag älskar dig men jag kan inte le. Den leken var faktiskt ganska rolig eftersom alla förställde sina röster och försökte låta så roliga som möjligt.
Den sista leken orkar jag inte förklara eftersom jag inte riktigt förstod den, man skulle i alla fall blinka åt varandra och jag kunde inte direkt vara med.

Efter engelskan var skoldagen redan slut, Ellen och jag tog tunnelbanan till t-centralen där vi skulle möta Magdalena. Medan vi väntade på henne hann jag köpa en julklapp till Nina, Nina läser inte min blogg men jag skriver ändå inte vad jag köpte, man vet ju aldrig. Det var i alla fall en sak som hon har önskat sig.
När Magdalena hade kommit gick vi till Guldfynd där jag köpte julklappar till min syster Lovisa och till min kompis Mickis. Det var tur att jag fick hjälp av seende människor för annars hade det inte blivit fina smycken.
Senare köpte jag julklappar till Magdalena och Ellen också, jag fick en sak av Magdalena innan jag åkte hem idag och Ellen ska ge mig någonting imorgon. Jag ska spara deras julklappar tills på julafton såklart!
Det var roligt att handla julklappar även om jag nu har väldigt ont i fötterna av mina skor. Det är små klackar på skorna som gör att jag får ont i hälarna när jag har gått ett tag menmen. Ellen glömde att ge mig kladdkaka igår men jag fick lite idag istället!
Nu kommer jag inte på mycket mer att skriva men imorgon skriver jag om julavslutningen.
/Vispen

Onsdag, en vecka kvar!

Hej!

Nu är det bara en vecka kvar till julafton, kan ni förstå det? Jag längtar otroligt mycket, det finns en massa saker som är bra med julen! Alla är för det mesta glada plus att alla får presenter på samma dag! I år är jag hos min farmor och firar jul med min pappa på julafton. Jag firar varannat år med Nina och varannat år med Björn på julafton nuförtiden. Hoppas att tomten kommer för jag tror fortfarande på tomten, det gör att det känns roligare. Sedan tittar jag fortfarande på Kalle ankas jul, det är en viktig tradition för mig. Nu senare år har jag förlorat några traditioner och därför måste jag försöka ha kvar så många som möjligt i år har jag bestämt! Även om jag inte firar med båda mina föräldrar samtidigt ska inte det få förstöra så mycket för mig i år! Men tänk om jag hade gifta föräldrar som många andra...

På idrotten skulle vi göra en egen dans, vi var ungefär fyra personer i varje grupp. Min grupp hade väldigt svårt att komma på vad vi skulle göra men till slut blev det något flummigt som vi kom på. Vi stod bland annat och låtsades spela gitarr och på ett ställe i dansen satt jag ner på knä och viftade lite med armarna, det skulle se avslappnat ut men det lyckades jag nog inte med. Alla blev i alla fall godkända vad jag vet.
Jag åkte tillbaka till skolan med Elin i min klass, Ellen var inte med på idrotten idag. Jag fick tillbaka mitt matteprov idag, jag fick vg+. Än så länge har jag alltså fått vg++, vg+ och vg+ på mina prov, alltså borde jag ha ett starkt vg. Det känns bra med tanke på att vi nästa termin bara kommer att ha sådana moment som jag har svårt för i matten.
Till lunch var det gröt som jag fick lite julkänslor av. Dessutom bjöd skolan på en mandarin och en pepparkaka till alla! Nu har jag håltimme i lite mer än en halvtimme till innan svenskan börjar. Vi har vår sista lektion med läraren idag, nästa termin kommer vi att byta lärare och det är synd för jag trivs med läraren vi har nu. Vissa ska i alla fall ta med sig fika till lektionen men det glömde jag totalt bort. Ellen bakade en kladdkaka igår och hon sa att jag ska få smaka.
Datorkunskapsläraren gav mig en läxa i jul, att skriva vad jag vill lära mig i word och vad jag redan kan. Det tar nog inte särskilt lång tid och jag ska göra det snart så att jag slipper vänta med det till sista kvällen.

Jag har problem med att lämna in samhällskunskapen. Den ska vara inne senast klockan tolv ikväll, när jag mailade en lärare som skulle hjälpa mig att skriva ut uppgiften kom inte mailet fram fastän jag provade flera gånger. Samma sak hände ju igår när jag skulle maila uppgiften i kultur och idéhistoria. Kulturamas mail verkar bara fungera ibland. Fronter fungerar ju inte för mig och läraren i samhällskunskap sa att man inte får maila in uppgiften. Jag stör mig, det är väl inte mitt fel att fronter inte är anpassad? Jag funderar på att maila honom ändå för det är väl bättre än att inte lämna in uppgiften överhuvudtaget?
/Vispen

Tisdag, Herkules

Hej!

Igår var ju Lovisa och jag på stan. Det var inte precis stan förresten men det fanns olika affärer i alla fall. Vi cyklade dit och det blåste ganska mycket ute men några seende sa ändå att det var en fin dag. Det var svårt att komma på vad vi skulle köpa men till slut gick vi in i en djuraffär och köpte julklapp både till min pappa och min farmor. Efter det cyklade vi hem igen.

Igårkväll var det ett jättebra program klockan åtta på SVT ett! Det handlade nämligen om Sanna Nielsen! Ellen i min klass skrev till mig på msn precis innan programmet började och jag blev så glad för det! Programmet handlade om Sanna och de visade några gånger då hon har uppträtt och så fick hon svara på olika frågor. Sanna verkade trevlig som vanligt. Jag bara älskar Sannas röst, Sanna, Sonja och Shirley är bäst! Jag hade känslor flera timmar efter att ha sett programmet igår! Tänk om ingen hade talat om för mig att programmet skulle vara, då hade jag missat det.

Igårkväll pratade jag med en kompis på msn som jag inte har pratat med på över ett år, det var trevligt! Jag hade svårt att sova inatt men det var ju inget nytt.
På kultur och idéhistorian fick jag veta att mina svar på alla frågor inte hade kommit fram, jag fick lite panik. Jag testade att maila allting igen men det verkade inte fungera, nu har jag mailat min lärares privata e-postadrsss och nu borde det ju inte vara några problem hoppas jag. På lektionen skulle vi se den tecknade filmen Herkules. Klassen fick rösta om vi ville titta på Herkules eller på filmen vi såg förra veckan. Till och med jag röstade på Herkules, hellre än tecknad svensktalande film än en film på engelska där jag inte förstår någonting. Jag hann inte se klart filmen eftersom min taxi kom och hämtade mig direkt efter lektionen. Man skulle försöka att koppla ihop filmen med verkligheten men jag tycker att det var svårt. Men jag får väl kanske hyra filmen och se slutet hemma, det var svårt att förstå allt som hände när det gick snabbt men jag lärde mig att känna igen en del röster. Herkules hade precis hunnit träffa en tjej som han blev kär i. Men tjejen var med honom bara för att bli fri eller något, Hades hade lovat henne att bli fri om hon gjorde så att Herkules kom till honom. Herkules skulle slåss mot Hades men jag hann inte se hur det gick.

Efter att ha kommit hem har jag mest suttit framför datorn. Det var skönt med en kort skoldag men imorgon går jag nästan lika länge som jag brukar göra på onsdagar. Hoppas att vi gör något roligt på idrotten. Matteproven får vi tillbaka, jag hoppas att jag fick vg men det är inte säkert eftersom jag kan ha slarvat när jag skulle redovisa hur jag tänkte på vissa tal. När jag var tvungen att skriva om hela provet var jag inte speciellt glad och därför tänkte jag inte direkt när jag skrev provet för andra gången.
/Vispen

Måndag, ledig

Hej!

Både Adam och jag hade jättesvårt att somna inatt. Vi låg och pratade ett tag och kände oss skumma, jag hade en skum känsla i magen i alla fall. Sedan gick vi upp och drack lite innan vi till slut somnade, jag vaknade flera gånger under natten och var vaken när väckarklockan ringde. Efter att Adam hade åkt till sin praoplats skulle jag åka taxi hem. Jag beställde en taxi som skulle komma tio över nio. Adams pappa hjälpte mig att gå ner till taxin, jag kan gå ner själv men jag fick hjälp att se när taxin kom. Taxibilarna brukar ställa sig på baksidan av huset hela tiden. Men taxin var jättesen, när jag fick tag på resegarantin efter att ha stått i kö i nästan en halvtimme skickade de en ny taxi som kom ganska snart. Men taxin var en timme och tjugo minuter sen idag, inte alls roligt menmen. Det är kallt ute men ingen snö här i Stockholm. Hoppas att det är snö under juldagarna för det gör att jag får julkänslor.
Efter att ha kommit hem sov jag i några timmar tills Ellen ringde. Vi skulle ha handlat julklappar idag men det blev inte av eftersom jag har svårt att ta mig till Stockholm där hon var när det inte finns någon adress. Jag störde mig men det fanns inte mycket att göra, på torsdag ska i alla fall Ellen, Magdalena och jag handla julklappar och då åker Ellen och jag direkt från skolan.
Det var jätteskönt att jag var ledig idag för nu har jag sovit ut ordentligt och bara tagit det lugnt. Om en stund ska Lovisa och jag åka ner och handla en julklapp till Björn. Lovisa ville göra det idag och jag följer med eftersom jag ändå inte har mycket annat att göra. Att handla är inte roligt men julklappar är okej. Egentligen är julklappar jobbigt för ibland får man saker som man inte alls vill ha och personen som har köpt dem kanske har ansträngt sig jättemycket för att hitta just den julklappen. Förra året köpte jag till exempel julklappar till några som inte ens använde det jag köpte. Därför känns det otroligt onödigt att anstränga sig mycket. Man slösar ju bort en massa pengar om det man köper ändå inte används. I jul hoppas jag att jag får någonting som jag önskar mig för på min födelsedag fick jag ju mest kläder. Även om det är bra att ha skulle jag velat ha någon sak också. Men jag fick ju julskivan två dagar senare och den blev jag jätteglad över! Celine Dions skiva har jag inte hunnit lyssna speciellt mycket på än men det kommer jag nog att göra mer efter jul. Nu är det nästan bara julmusik som gäller för mig. Men i jul har jag bland annat önskat mig en mikrofon till datorn och ett program som man kan spela in med. Det kostar ju en del men det skulle verkligen vara roligt att få. Pengar är ju också alltid roligt, jag sparar en del och använder det till att åka på konserter och liknande. Min mamma berättade förresten att hon har hittat ett ställe i England dit jag kanske kan åka på språkresa till i sommar. Det skulle faktiskt vara roligt för jag är jättedålig på att prata engelska, om jag åkte dit i två veckor eller något kanske det skulle hjälpa. Någonting borde jag ju i alla fall lära mig.
Nu ska vi snart åka.
/Vispen

Söndag, julfest

Hej!

Nu är jag hos Adam, vi ska sova om ett tag eftersom Adam ska till skolan imorgon. Eller inte till skolan förresten utan till sin prao. Jag sover här inatt på grund av att vi kom hit väldigt sent och för att jag ändå är ledig imorgon. Jag skulle ha åkt hem direkt från julfesten men så blev det inte eftersom Adam ville att jag skulle följa med honom hem och natta honom. Vi skulle ha varit hemma hos honom vid niotiden men vi stod och pratade med Maja vilket gjorde att vi helt glömde bort tiden. Bussen hann precis åka när vi kom springande vilket gjorde att vi fick vänta en halvtimme på nästa buss.

Julfesten var i alla fall jätterolig! Vi åkte färdtjänst dit eftersom Adams present för femtio kronor var en stor plastgran som var jobbig att bära. Min julklapp var två olika sorters doftande ljus plus Anton Berg-choklad. Ljuset luktade kaffe och frukt. Taxin släppte av oss på Blommensbergsbacken istället för på Blommensbergsvägen men som tur var tog det inte lång tid att gå till rätt adress. När vi kom dit drack vi glögg och pratade. Sedan var det julbrod och jag mår fortfarande dåligt efter att ha ätit mycket men det är det värt. Jag åt en massa lax, sill, Janssons frästelse, potatisgrattäng, röbetsallad och drack julmust. Jag åt en del annat också men kommer inte ihåg allt. Vi pratade om snobbar under middagen och jag kom på en massa fördelar med att vara snobb, seriöst, man är rik, får det man vill ha och har det bra. Man får resa mycket och allting. Jag vill vara snobb men jag tycker inte om Moderaterna och det verkar ju de flesta snobbarna på vissa ställen göra. Nästa gång det är val kommer jag att få rösta, jag vet inte vad jag ska rösta på men jag tycker nog mycket som de som är på den vänstra sidan.

Vi fick våra julklappar senare, jag fick en lykta men bytte mot Adams julklapp som var en temugg med te. Sedan tog vi hem julmat och det betyder att jag får god lunch imorgon. Det var roligt att träffa alla idag, särskilt Maja och Ronja. Alla var glada och jag fick julstämning.
Nu måste vi sova här eftersom Adam ska gå upp tidigt imorgon.
/Vispen

Lördag, Lucia

Hej!

Idag är det Lucia, Adam och jag ska äta lussebullar ikväll. Vi hittade ingen alkoholfri glögg vilket jag störde mig på. Glögg med alkohol är inte alls gott, jag har smakat det en gång och den var stark och konstig. Senare ska jag lyssna på Luca och julsånger för att få Lucia och julkänslor!

Det var hur bra som helst igår! Adam och jag stressade ganska mycket och när vi kom fram till Globen var det jättelång kö! Men när Globen väl öppnade gick kön jättesnabbt och jag kom in efter att ha stått en halvtimme i regnet. Inne på Globen gick vi runt i lite mer än en timme medan vi väntade på att Idol skulle börja. Jag tyckte om stämningen när jag gick därinne, det var stort och de sa att det var fjorton tusen som var där igår. Idol har ju olika sponsorer och de delade ut olika saker igår. Adam och jag fick bland annat Idol t-shirt, spegel, mössor, godis och nyckelband. Allt var gratis och det säger man ju inte nej till.
I pauserna av Idol igår sjöng Robin E, Johan, Anna och Robin B, det var synd att man aldrig såg alla nio idoler som har åkt ut sjunga tillsammans, det har de ju gjort alla andra år, i alla fall tror jag det. I en av pauserna spelade vi in en del saker som skulle synas senare i programmet, allt man ser är alltså inte live även om man tror det. El Divo som sjöng innan vinnaren skulle presenteras sjöng bra men jag tycker att det hade varit roligare om någon som var mer känd hade kommit igår. Förra året var ju Kelly Clarksson där. Det var otroligt spännande innan den sista pausen, när man väntade medan reklamen var blev jag nervös för Alice och Kevins skull. Jag hade trott att Kevin skulle vinna och det gjorde han ju också. Kevin gjorde vinnarlåten jättebra tycker jag! Alice sjöng sin andra låt bäst! Jag träffade ingen av idolerna igår även om Adam såg några av dem, han orkade inte trängas bland en massa andra och därför åker jag kanske med någon annan nästa år, jag trängs gärna.

Imorgon ska jag kanske åka till min farmor och efter det åka på Uss julfest, längtar dit! Någon julklapp har jag inte hunnit köpa än och det måste jag göra imorgon. Om man tar med sig en julklapp som kostar runt femtio kronor får man en julklapp av någon annan. Det är roligt för då känner man julstämning.
/Vispen

Fredag, Globen idag!

Hej!

Idag är det fredag och jag sitter hemma hos Adam och bloggar. Adam har inte kommit hem från sin prao än och jag väntar på honom. Senare åker vi till Globen för att se finalen av Idol! Vi har inte särskilt bra platser men det spelar ju ingen roll när man är blind. Ljudet kommer ju lugnt att höras ändå, jag kommer säkert att få ont i öronen menmen.

Igår gick det väl helt okej på musikteorin, den här gången klarade jag av att klappa takterna till det snabbaste tempot, det var inte många som gjorde det fastän de hade allting uppskrivet på tavlan. Vi gick igenom noter och de andra skulle säga vilka noter läraren ritade upp, vilken oktav de låg i och ibland hur de skulle skrivas. Jag fick svara muntligt på frågorna istället. På min musikteorilektion började vi att gå igenom kvintcirkeln, jag ska försöka att komma ihåg alla bokstäver plus olika terser och sådant och använda mitt ansikte och lära mig olika saker därifrån. Det är ganska svårt men jag ska klara det har jag bestämt.

Engelskan vill jag bara glömma, jag skulle ju vara moderator på den muntliga argumentationen. Det var andra som också hade svårt för det, jag visste inte vilka frågor jag skulle ställa, de som argumenterade pratade bara med varandra och pratade på väldigt bra. Jag sa nästan ingenting men jag får göra om engelskan efter jul, då ska jag istället vara emot alkohol tror jag. Jag kom på att det faktiskt är mycket lättare när man får säga sina åsikter om saker, då kan man ju dessutom hitta fakta som man kan utgå ifrån. Det är tur att betygen inte sätts förrän i vår och att jag får göra om det här men det får ju alla göra vilket är bra.

Ensemblekonserten var senare på kvällen. Efter musikteorilektionen skulle min ensemblegrupp repa en sista gång. Vi sjöng igenom allas låtar, det gick väl okej. Scenen var ganska stor och man hade medhörning. Efter det gick Ellen, Magdalena och jag till ett rum eftersom Magdalena ville spela igenom alla låtar igen. Jag satt och klagade på Paint it black medan de andra sminkade sig. Innan vi skulle samlas klockan fem gick vi och köpte varsin smörgås, det var en god och stark sås på den.

Klockan fem skulle vi samlas men det hände inte mycket, min lärare sa vilken tid konserten skulle börja och lite sådant. Lite innan klockan var sex kom alla föräldrar, syskon och släktingar. Det var bara Nina som kom från min familj, tur det, jag hade först trott att jag skulle slippa ha någon som såg mig när jag uppträdde med den dåliga låten men så var det tydligen inte.
Alla var jätteduktiga igår, de var ovanligt bra. Det var i alla fall människor som applåderade när jag hade sjungit men jag kan inte säga att det gick bra. Jag sjöng i alla fall och glömde ingen text, jag var inte ens nervös innan jag skulle gå upp på scenen eftersom jag bara ville få det gjort. NÄr jag stod där sjöng jag av mig själv och var glad när låten äntligen tog slut! Jag var med och körade på You really got me som Ellen sjöng, det var mycket roligare och Ellen gör låten hur bra som helst.

När jag kom hem igår åt jag lite och lyssnade på musik. Sonja, Sanna och Shirleys julskiva kommer säkert att kännas lite uttjatad innan jul men det är ju det som är meningen. Efter jul blir det inte samma sak att lyssna på jullåtar. Jag tycker i alla fall om skivan otroligt mycket! För några veckor sen ringde jag in till tidningen Oboj som är för synskadade. Nu när jag har fyllt sjutton år är jag för gammal för Oboj men jag ska ändå fortsätta att prenumerera. Oboj har jag fått sen jag var tre år, det har alltid funnits i mitt liv och det känns sorgligt att man börjar bli för gammal för saker nu. När jag blir arton år känns det som att livet slutar, tänk om det är så hemskt att jag kommer att känna mig som en tant redan då. Vuxen, nej tack, varför ska man bli det? Vad finns det för positiva saker med att bli myndig? Okej, man får resa själv men för att få göra det måste man ju ha pengar. Ja, just det, jag ringde till Oboj för att säga att jag gärna skulle vilja ha Lilla melodifestivalen och igår fick jag skivan hemskicad, jag trodde inte att jag skulle få den men det var de som ringde först som fick den. Jag väntade i över en vecka med att ringa men ändå. Jag ville ha skivan eftersom jag tycker om en del av låtarna och ibland chattar jag med några som var med där i år. Jag chattade förresten med min kompis Christoffer igår, han är också synskadad och vi har träffats några gånger. Jag litar verkligen på honom och han är jättebra att prata med. Jag brukar alltid skriva till honom när jag känner mig ledsen eller glad och han orkar lyssna på mig. Jag är så glad över att någon orkar göra det för nu går jag ju inte hos någon kurator längre eller så.

Imorse skulle man vara i skolan kvart i åtta, jag var inte direkt glad när jag gick upp ur sängen. Inatt kunde jag inte somna före två vilket såklart gjorde att jag känner mig jättetrött och seg idag. Taxichauffören var nära att släppa av mig på fel ställe idag men jag kom på det precis innan chauffören hann åka. Alla artistmusikerettor samlades på tredje våningen och gick sedan upp till fyran. Bella note gick bra att sjunga men jag kände mig lite hes i början. Efter att ha tränat igenom låten några gånger gick vi till multihallen där luciatåget skulle vara. Först var det ett luciatåg för högsatdiet och sedan ett för gymnasiet. Eleverna som var med sjöng jättefint och jag fick lucia och julkänslor. Bella note sjöng vi faktiskt bra under det första luciatåget tycker jag en andra gången lät det skumt eftersom vi sjöng i otakt. Vi sjöng utan något piano och då kan det ju lätt bli så.

Innan lunchen idag tittade vi på filmen från igår. Jag höll för öronen när min låt kom, jag lyssnade bara lite och det räckte för vad jag skulle känna. Jag kommer säkert att få sjunga låtar som jag inte tycker om när jag går på gymnasiet men det är egentligen bra för då får jag i alla fall lära mig att sjunga olika musikstilar.
Nu ska jag sluta skriva och göra lite annat. Hoppas att alla får en trevlig kväll, det ska jag verkligen försöka att ha.
/Vispen

Om igårkväll och lite annat

Hej!

Nu sitter jag i mitt rum, de andra ska se film de sista lektionerna av samhällskunskapen. Läraren och jag pratade och han sa att jag inte behöver se den eftersom den inte har något med betyget att göra. Det skulle vara en komedi på engelska som skulle handla lite om massmedia. Läraren sa att det var helt okej att jag var ledig eftersom varken han eller jag tror att jag skulle få ut mycket av att se filmen.

Igår hade jag möte om datorkunskapen, vi bestämde att jag inte ska vara med på lektionerna i fortsättningen utan att jag ska ha lektioner själv med läraren. Både jag och läraren tycker att det är onödigt att jag ska vara med klassen då jag inte får den hjälp jag behöver. Vi ska vänta med det tills de svarar från specialpedagogiska saken, vet inte vad den kallas nuförtiden, vi skickade i alla fall in papper dit där vi skrev att vi behöver stöd i både musikteori och datorkunskap. Men jag har ju andra och tredje året på mig med att lära mig datorkunskap och det känns ganska lugnt. Men jag ser inte fram emot att få allt på en gång sen, i musikteorin ligger jag ju jättemycket efter med att lära mig punktnoter och annat menmen. Det finns inte mycket att göra åt det men de kanske prioriterar det här före en del annat eftersom jag har fått hjälp med saker av dem tidigare. Vi får hoppas att det inte går lika segt som vanligt. Men det här med att jag ska skicka in papper till kommunen för att få en ledsagare segar otroligt mycket, jag måste nämligen få sjukintyg och allt sådant och jag har fått en tid i januari då jag ska åka till en läkare för att få det utskrivet plus att jag då ska mäta trycket i mina ögon och be om att få sådana där sömntabletter. Nu sover jag sämre än tidigare igen, jag somnar aldrig före halv två på nätterna. Det måste bero på det här med att min kropp inte förstår när det är dag och natt. Även om jag sover på eftermiddagen när jag kommer hem spelar det ingen roll, jag har lika svårt att somna på natten som när jag inte gör det. Däremot känner jag mig piggare nästa dag när jag sover på eftermiddagen eftersom jag ändå får lika svårt att sova på natten sen, jag tjänar alltså några timmar på att sova på dagen.
Läkaren jag ska åka till är väldigt bra, jag har haft henne tidigare och hon ställer oftast inga skumma frågor. Andra ögonläkare jag har åkt till har inte haft någon som har varit blind sen födseln tidigare, de är alltså sämre.

Ni som läser har säkert somnat för länge sen men nu tänkte jag skriva om kvällen för att komma ihåg den senare när jag läser det här.
Klockan fyra åkte vi iväg, i bilen lyssnade jag lite på Rix fm, låtarna var bara sådär. Jag kunde ha varit smart och ta med mig en skiva men det glömde jag. Öronpropparna glömde jag också plus att jag inte tog med mig pengar men det gick bra. Ljudet var inte alls speciellt högt, det tycker inte jag i alla fall.
Vi kom fram till Norrköping och Nina hittade till Stadium, en byggnad som invigdes för inte så länge sedan. När vi kom dit var klockan lite över sex och vi hade alltså en och en halv timme på oss innan konserten började. Det fanns ingen mat att äta förutom korv, vi bestämde oss för att åka och leta reda på någon annanstans att äta. Efter att ha åkt runt i lite mer än tjugo minuter när det egentligen bara skulle ta fem minuter att åka till något matställe kom vi fram till Sibylla. Jag blev glad eftersom de hade en vegetarisk hamburgare. Jag hann inte se den förrän det var försent men ändå. Jag åt en laxburgare, fisk är okej och det äter jag ganska ofta.
Att åka tillbaka till Stadium var inte alls lätt, vi åkte runt i nästan en halvtimme och åkte fle jättemånga gånger. Jag kom på att Nina borde ha fått en GPS i födelsedagspresent, det skulle ha hjälpt otroligt mycket. Det slutade med att Nina fick gå in på en bensinmack och fråga hur hon skulle köra.

När vi kom till Stadium första gången var det nästan ingen kö alls men när klockan nästan var halv åtta var det jättemånga människor som väntade på att få komma in. Kön gick i alla fall snabbt och jag behövde inte frysa så länge. När vi hade satt oss på våra platser, sektion a, rad fem, platserna två, sju och åtta, fick vi vänta ganska länge innan konserten började.
Först var det en man som pratade och berättade lite om Stadium och att den första konserten var där igår. Han berättade lite om Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp, vad de har varit med i och hur de blev kända. Jag visste redan det mesta av det han sa men ändå.

De sjöng otroligt vackert igår, de är verkligen fantastiskt bra! Alla tre sjunger hur bra som helst och jag får känslor varje gång jag hör dem! Sonja Aldén sjöng Ave Maria jättebra, hon sjunger mycket bättre än vad jag trodde och jag har aldrig hört henne vara så bra tidigare, Shirley Clamp sjöng Oh helga natt hur bra som helst och Sanna Nielsen sjöng All I want for christmas is you. Förutom det sjöng de en massa jullåtar tillsammans och gjorde mig glad, sedan sjöng de varsin låt de har varit med i melodifestivalen med förut. De avslutade med att sjunga en låt som har gjorts speciellt till dem, den finns med på julskivan Our christmas som släpptes för några veckor sedan. Mellan låtarna pratade de och det märks att de har roligt tillsammans.
Efter konserten stod de och signierade sina skivor, jag var rädd för att jag inte skulle få någon signiering men Lovisa och jag skyndade oss så fort konserten var slut. Jag fick två skivor i tidig julklapp, julskivan Our christmas och Sanna Nielsens senaste skiva Stronger. Man fick vänta i lite mer än tio minuter innan de kom men efter det gick det ganska snabbt. Jag stod ganska långt fram i kön och fick båda skivorna signierade. Både Sanna och Sonja kände igen mig vilket var hur roligt som helst! Nu har jag ju träffat Shirley också.
Nu ska jag sluta skriva, musikteorin börjar snart.
/Vispen

Onsdag, matteprov

Hej!

Igårkväll tog jag det bara lugnt. Jag fick ont i huvudet, tog en tablett och somnade ganska tidigt men vaknade igen av att Lovisa ringde. Efter det kunde jag inte somna om på flera timmar, det var jobbigt men ändå. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli två. Jag har håltimme som vanligt men en halvtimme kortare den här gången eftersom mötet om datorkunskapen kommer att vara klockan två. Efter mötet ska jag åka hem och sedan ska vi åka till Norrköping för att se julshowen, längtar! Adam har förresten fått Idolbiljetterna nu och jag känner mig lite lugnare, man kan ju inte vara hundra procent säker på att vi åker till Globen på fredag, det finns en massa saker som skulle kunna hända samma dag. Därför ska jag inte ta ut glädjen i förskott.

Jag kom i tid till idrotten idag vilket kändes bra. Däremot var vi bara nio av tretiotvå personer och det gjorde att vi inte kunde göra en av de obligatoriska uppgifterna för kursen. Vi skulle ha varit i grupper och skapat en egen dans men istället fick vi dansade foxtrot istället. Det hade jag aldrig gjort tidigare men det var lätt och gick ganska bra. Killarna jag dansade med var mycket längre än jag och jag fick ha armen jättelångt upp när jag lade den på killens axel.

Matteprovet gick snabbare än vanligt. Det var bara åtta frågor och jag kunde göra sex av dem. Man fick ungefär femtio minuter på sig att skriva provet, jag blev klar näst sist men ändå. Precis när jag hade sparat provet blev det något fel och jag kunde inte hitta det igen. Jag är helt säker på att jag tryckte på knappen spara. Men det enda som fanns kvar var provet utan svar, jag var alltså tvungen att skriva om allt. Det var inte roligt men det tog inte särskilt lång tid. Jag får vara glad över att det inte var något större arbete som försvann.
/Vispen

Tisdag, håltimme

Hej!

Nu sitter jag här i rummet med Ellen, vi har en jättelång håltimme. Enda sedan kultur och idéhistorian har vi haft jobbig rast. Igårkväll hade jag svårt att somna, tänkte på en massa saker. Idag hittade jag inte så bra när jag kom till sjätte våningen. Men jag fick hjälp, har faktiskt aldrig gått till salen själv och det var ju inte så konstigt att jag inte hittade då.
Lektionen var inte rolig, först satt vi och pratade men jag var trött och det kändes som att jag skulle somna vilken sekund som helst. Vi fortsatte att prata om Rom men ärligt talat minns jag faktiskt inte mycket av vad läraren sa, jag gjorde knappt några antekcningar heller men det är mitt problem. Nu har jag i alla fall mailat uppgiften till honom, ett problem mindre, yes! Jag har bett till gudar och allt möjligt om att det ska gå bra för mig och det måste det göra!
Efter lektionen var det ingen öppen scen som det annars brukar vara. Ellen och jag lånade ett rum där vi spelade lite piano och pratade om att städa rum. Våra diskusioner är ibland lite skumma men så är det om man är med mig.
Nu ska jag leta information jag kan berätta på torsdag under den argumenterande uppsatsen. Om ungefär en och en halv timme är det ensemble men jag kan ju redan min låt ganska bra och jag oroar mig inte. Jag längtar bara tills konserten är över. Imorgon åker jag och ser Sonja, Sanna och Shirley! Dit längtar jag däremot väldigt mycket, bilresan blir inte rolig men det är lugnt värt det!
/Vispen

Min födelsedag

Hej!

Nina sa att hon tror att hon har läst att jag föddes klockan åtta på morgonen eller något liknande, en ganska tråkig tid att födas på ju, jag som är så morgontrött. Undrar varför jag ville komma ut ur magen så tidigt och inte ville sova längre. Dagen har varit ganska tråkig faktiskt, eller inte rolig i alla fall. Nu lyssnar jag på Sonja Aldén. Dagen är snart slut och den har rullat på som alla andra dagar. Vi hade bara vanliga tråkiga lektioner, kören gick väl som vanligt, jag kan min ensemblelåt ganska bra och de som spelar instrument är duktiga. Ellen bjöd mig på lunch i alla fall, jättesnällt ju! Jag får göra det efter att hon har fyllt år eller köpa någonting till henne men det är jobbigt att köpa saker till andra som de ändå inte blir glada över, då kan man ju göra något roligt istället.
Middag åt vi på Bambo palace där man äter kinesisk mat, det var gott och ganska trevligt. Irre, min farmor, var med också och av henne fick jag femhundra kronor och en tröja. Min mormor Lia kunde inte vara med eftersom hon var förkyld, det var jättesynd. Det var alltså Irre, Adam, Johan, Edvin, Nina, Lovisa och jag idag. Efter middagen åkte vi hem igen och jag öppnade mina presenter, det var mest tråkiga kläder.
Den roligaste presenten var lugnt biljetterna till Idolfinalen som Adam gav mig. Adam gav mig en aks med chokladhjärtan också. Av Nina fick jag bara kläder och av Danne fick jag pengar att handla kläder för, av Lovisa fick jag en mössa som Nina hade köpt som var väldigt skum. Jag fick förresten flera mössor, den bästa var av mina kusiner Elsa och Mathilda. På en tröja var det en bild på ett par hörlurar och så var det en konstig tröja. Lia gav mig också femhundra kronor så jag fick alltså tusen kronor, det var ju trevligt. Men annars är det tråkigt att bara få kläder och inte få någon rolig sak. Okej, då slipper jag gå och handla de där tråkiga kläderna själv. Lia gav mig ett par tofflor också men de måste jag byta för de satt jättekonstigt. De där byxorna jag köpte för länge sen är borta, vi hittar dem inte men de dyker väl upp. Men ärligt talat var den här dagen inte så rolig som födelsedagar annars brukar vara, julen är lite rolig i alla fall men inte när man har skilda föräldrar. Då blir den såklart tråkigare, vem tycker inte det? Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Klockan är över elva och den här dagen är slut om mindre än en timme kan man säga. Tisdag imorgon, ser inte fram emot det alls, bara kultur och idéhistoria och sen en jättelång håltimme. Mattias gav mig förresten en skiva med Celine Dion, den blev jag väldigt glad över.
/Vispen

Måndag, fyller år!

Hej!

Nu är klockan ungefär tio över nio, jag börjar senare idag eftersom jag har engelskan på torsdag istället. Klockan tio kommer en taxi och hämtar mig. Jag har inte riktigt hunnit smälta att det är min födelsedag än, undrar vilken tid på dygnet jag föddes, det vet jag inte. Det stod nog inte i papprena vi fick från Vietnam.
Än så länge har jag inte öppnat någon present, det brukar jag annars alltid göra på morgonen. Men det betyder ju förhoppningsvis att jag har fler presenter sen istället. Lovisa kom i alla fall och sjöng för mig imorse.

Jag fick veta vad jag kommer att få av Adam och blev jätteglad för det! På fredag ska Adam och jag åka till Globen för att se finalen av Idol! Jag längtar otroligt mycket till det eftersom jag aldrig har sett Idol live förut! Dessutom är det ju final och även om några av mina vänner säger att det är roligare att se programmet när man sitter hemma ser jag fram emot det här! Nu ska jag göra mig i ordning, orkar inte äta någonting, är aldrig hungrig såhär tidigt på morgonen.
/Vispen

Söndag, bra dag igår

Hej!

I fredags var det Robin som fick lämna Idol. Det måste ha känts jobbigt för honom att precis inte gå vidare till Globen. Alice blev säkert jätteglad och Kevin också. Jag tror att det blir Kevin som vinner på fredag, det verkar vara ganska uppenbart.
Igår åkte Adam och jag till ungdomsgården. Där var jag med Maja, Ronja, Linnea, Rena och lite med Adam. Vi bakade lussebullar och gjorde kola, det blev jättegott! Sedan pratade vi och sprang runt, Maja gav mig ett julkort där det stod god jul Vispen önskar Maja på.
Efter ungdomsgården åkte Adam och jag till Adams kompis Robert som fyllde arton år häromdagen. Jag hade aldrig varit där tidigare men jag hade träffat familjen ganska många gånger när de har varit hos Adam. Vi åt jättegod mat igår, bland annat piroger, brocolipaj och en jättegod chokladtårta med mango.
Senare på kvällen var Adam och jag inne lite på internet och tittade på olika billiga saker. Det blev sent igår och vi åkte inte från Robert förrän klockan halv två eller något. Jag var så trött att jag somnade stående. När vi kom hem till Adam var klockan över tre och Adam sa att jag var jätteledsen, kommer inte ihåg något av dt men jag var förmodligen övertrött.

Imorse vaknade jag inte förrän vid halv ett, det är skönt att sova länge. Dagen har bara varit en sådan här lite seg dag. Jag är i alla fall nyduschad. Det märks inte att det är andra advent men imorgon fyller jag år! Hoppas att jag får någon rolig present men de roligaste presenterna brukar faktiskt komma på julafton. Pengar kommer jag nog i alla fall få för det har jag önskat mig. Ikväll ska Björn, Lovisa, Adam och jag äta middag på en restaurang, det blir asiatiskt mat både idag och imorgon men jag kommer nog inte hinna tröttna. Imorgon äter jag med Nina och dem istället.
/Vispen

Fredag, bra datorkunskap

Hej!

Inlägget jag skrev igårkväll var nog lite jobbigt att läsa. Jag orkade inte rätta min stavfel plus att jag skrev dåligt menmen, när jag bloggar orkar jag inte anstränga mig.
Idag började jag ju inte förrän klockan ett, innan det pratade jag med Nina om skolan. Datorkunskapen var ovanligt bra idag, det var den bästa lektionen hittills. De andra skulle göra visitkort i publisher men jag behövde inte göra det eftersom läraren förstod att det inte var någon mening för mig att sitta med det. Jag hade förresten inte samma lärare som vanligt utan det var en lärare på hela klassen idag. Istället för att jobba med publisher fick jag designa min källkritiska uppgift. Läraren förklarade bra och jag förstod precis, läraren hade tid att hjälpa mig med arbetet under en stor del av lektionen och det var ju jättebra. Jag är alltså klart med uppgiften som jag annars hade behövt göra hemma eftersom jag är borta på onsdag, sen tror jag inte att jag hade hunnit få den hälpen om alla andra samtidigt hade behövt hjälp. Efter att jag kom hem har jag ätit en smörgås och nu sitter jag här framför datorn. Senare ikväll åker jag till Björn och sen ska jag se Idol. Undrar vem som åker ut ikväll, jag tror tyvärr det blir Alice eller Robin. Nu ska jag läsa mina mail och efter det ska jag lyssna på intervjun jag gjorde med Sanna Nielsen. Den har lagts ut på obojs hemsida.
/Vispen

Torsdag, konsert

Hej!

Nu kom jag nyss hem från konserten i skolan. Alla som sjöng var otroligt duktiga, för mig får andra säga hur det lät. Men jag trodde faktiskt att det skulle låta sämre än vad det gjorde med tanke på hur nervös jag kände mig innan jag skulle sjunga. Okej, sen vet jag ju inte hur det lät men det kändes ganska bra efteråt. Det kändes i alla fall helt okej när jag väl stod där och sjöng. Tror på dig är en bra låt och jag får en massa känslor av den. Tidigare idag var jag med Ellen, vi köpte varsin smörgås plus dricka i kafféet. Jag tog iste med persikosmak och Ellen tog julmust att dricka. Vi satt och pratade tills klockan nästan var fem då vi gick till fjärde våningen där vi skulle samlas. Som vanligt var jag jättenervös och flummade och skrattade åt nästan allt. Jag hade jätteroligt åt en pingvinstång haha. Att sjunga upp gick snabbt och efter det fick vi vänta i ungefär en timme innan konserten äntligen började. Jag sjöng näst sist och Cattis var sist, Ellen sjöng innan mig och det gick bra för henne. Dock tycker jag inte om den låt hon sjöng, jag kommer inte ihåg exakt vad den heter men Du får göra som du vill tror jag. Roshanak sjöng otroligt bra! Magdalena var och lyssnade på alla, det var trevligt men jag hann tyvärr inte prata så mycket med henne.
Efter konserten som var från klockan sju till ungefär halv nio åt jag på Mc donalds. Lia var förresten och lyssnade idag, hon sa att jag var duktig.

Annars har väl dagen gått helt okej, engelskan är färdig nu vilket känns helt underbart! Men nästa torsdag ska jag hålla i en debatt, jag bestämde mig igår för att skriva om att stoppa rökningen. Jag har nämligen en massa åsikter om varför rökning är dåligt och dessutom förberedde jag mig väldigt mycket och skrev lite. Nu får jag bara hoppas att skrivningen går bra.
På samhällskunskapen lät läraren oss skriva på den källkritiska uppgfiten, jag är färdig! Man skulle skriva minst en sida och nu har jag gjort det, läraren sa i alla fall att jag har skrivit tillräckligt mycket och jag kommer verkligen inte på mer att skriva. Den är alltså också avklarad, jag måste bara designa den lite på datorn men det måste jag göra hemma eftersom jag tar ledigt lite på onsdag eftermiddag. Vet ni en till sak, kultur och idéhistorian är färdig! Nästan i alla fall, jag ska bara läsa igenom den och kanske lägga till någonting mer men jag har skrivit mer än vad man behöver och därför orkar jag inte tänka mer på den nu! Men ni får erkänna att jag är lite bra som nu har gjort klart det mesta eller i alla fall är på god väg att bli klar.
Musikteorin gick bra, vi hade prov men hade inte många uppgifter eftersom min grupp inte har kommit särskilt långt. Först var det gehör där man först skulle höra om tonen gick uppåt eller nedåt, läraren spelade två toner på pianot alltså. Efter det skulle man höra vilket intervall som spelade, det var lätt tyckte jag men det var inte så många som hade alla rätt. Jag hade faktiskt det men jag rättade mitt eget prov, vet inte varför det blev så. Men de andra kan ju ha trott att jag fuskade men det gjorde jag verkligen inte! De andra fick rätta kompisars prov och så vidare. Däremot hade jag två fel där man skulle skriva vilket intervall det var utifrån två toner, jag är fortfarande dålig på överstigande, små och förminskade intervaller. Men det ska jag träna och bli bättre på.
Det var väl ungefär min dag, det hände inte mycket mer än så. Imorgon börjar jag inte förrän klockan ett eftersom de som har sånglektion på morgonen inte ska komma. Nästa fredag är det lucia och hälsodag och då blir det inte heller någon lektion och fredagen efter det är det julavslutning.
/Vispen

Onsdag, trött

Hej!

Nu känner jag mig väldigt trött på grund av att jag nyss har tränat vägar här i skolan. Jag förstår inte hur man kan känna såhär konstig efteråt. Men det är ganska ansträngade. Igår började jag skriva på samhällskunskapen, jag kom ungefär tio rader innan min hjärna inte kom på mer att skriva men uppgiften behöver inte lämnas in förrän om ett tag och jag har lite tid på mig. Ikväll måste jag förbereda engelskan så att jag kan skriva färdigt den imorgon, när den är gjord har jag ett problem mindre. Hmm, jag får hoppas på vg även i det här momentet men jag får se hur det går.

Imorse var taxin tidig, jag försov mig just idag men det gick bra, jag hann till och med duscha på fem minuter haha. Men fastän taxin var tidig tog det över en timme att åka till idrotten, det var jättekonstigt för annars brukar det ta ungefär tjugofem minuter. Jag stör mig eftersom jag nu fick en halvtimmes frånvaro från lektionen, det var ju inte mitt fel att chauffören segade sig och inte hittade som vanligt. Just på onsdagar när det är svårt att hitta får jag olika chaufförer varje gång verkar det som.
På idrotten skulle man i alla fall träna olika muskler för att man skulle få träningsverk efteråt och stretcha några muskler. Jag som inte hade värmt upp fick vara med så gott jag kunde när jag kom fram, det var jobbiga övningar, man skulle krypa och hålla på. Sedan pratade Ola om lite allt möjligt som hade med musklerna att göra. Ellen och jag åkte tillbaka till Kulturama efter idrotten och kom i tid till matten. Om en vecka är det prov i statistik, matteläraren ska rätta mitt prov rättvist har han sagt, det är bra. Jag kommer bara att göra de uppgiften jag kan.

När jag tränade vägar gick jag runt lite i skolan, det var okej. Kafféet fick jag se hur det såg ut och fick veta lite vad man kan handla där. Det var mer än vad jag trodde men det mesta kostar ju en del. Jag brukar inte handla där, har aldrig gjort det faktiskt men imorgon kanske jag gör det. Då väntar jag i skolan tills konserter är för det känns onödigt för mig att åka hem när vi ändå ska samlas klockan fem.
Nu börjar svenskan, idag ska vi börja jobba med noveller.
/Vispen

Tisdag, väntar som vanligt

Hej!

Igårkväll skrev jag på kultur och idéhistorian, jag måste hitta information om Platon för honom har jag inte skrivit mycket om. Men förutom det har jag svarat ganska mycket på de andra frågorna och det kanske bara behövs några rader till på dem. Jag har alltså inte så långt kvar, tur det. Nina hjälpte mig med att hitta artiklar igår, hon tog några som handlade om en man som blev skjuten på Gotland igår. Hmm, det blir nog svårt att skriva den där källkritiska grejen om händelsen men jag ska försöka, vill bara ha det gjort. Det är fortfarande mycket att göra men jag ser i alla fall att det lönar sig om man pluggar.

Idag på kultur och idéhistorian pratade vi om Rom, det var inte så intressant tycker jag och jag var ovanligt trött på lektionen. Öppen scen var inte lika roligt som det brukar vara, konst och design och foto och filmklassen visade upp olika saker, okej, det var flera klasser som hade gjort olika saker. En del av det de visade var bara bilder och ingen pratade. En del bilder var lite skumma men det är nog det som är konst. I slutet av lektionen visade de små filmer som de hade gjort och då blev det åtminstone lite roligare.
Lunchen var inte speciellt god men den gick att äta. Efter lunchen tränade Ellen och jag på låten vi sjunger på kören. Stämman är svår tycker jag, jag är fortfarande osäker på den. Nu måste jag plugga lite innan ensemblen börjar. Det är bara ungefär en halvtimme kvar tills jag ska gå. Magdalena ska vara med och spela piano. Idag är det bara tjugotvå dagar kvar!
/Vispen

Måndag, ska snart plugga

Hej!

En ny vecka har börjat, idag är det tjugotre dagar kvar till julafton, fjorton skoldagar kvar och arton dagar kvar tills jag får jullov. Det känns väldigt trevligt att kunna räkna ner. Däremot har jag en massa saker att göra innan lovet äntligen börjar, om det nu gör det. Ikväll ska jag plugga på ensemblelåten, kanske lite engelska och börja på samhällskunskapen, idag måste jag hitta en nyhet men jag får ju hjälp med det och då borde det ju gå.

Dagen började med engelska, då bestämde vi ämnen som vi ska debattera om, jag ska vara moderator och hålla i en diskusion som kommer att handla om gay marrages. Nu upptäckte jag nyss att dokumentet som Mattias har kopierat in i word inte går att läsa, störande att han har kopierat det konstigt. Hemsidan som det fanns information på gick inte bra att läsa för mig. Jag får be honom om hjälp med det imorgon igen då. Man ska läsa om ämnet man ska prata om, jag måste prata med de som ska vara för och emot ämnet och det får jag göra någon dag. Min kära argumenterande uppsats måste jag bestämma vad jag ska skriva om tills på tosdag. Efter torsdagslektionen ska den vara klar.

Ensemblen var okej men jag har inte lärt mig Paint it black än, den ska jag träna på ikväll. Jag längtar tills det är över och jag har sjungit den.
På lunchen var jag med Ellen, hon smsade mycket med Magdalena. Efter det var det kör, vi sjöng Bella note och Jul jul strålande jul med en annan melodi än den vanliga. Altstämman var ganska svår men det gick till slut. Jag fick veta att det blir luciatåg som vi kommer att få se, kören som jag är med i ska sjunga Bella noet, det kommer nog inte att låta jättevackert menmen.
Matten gick ganska bra förutom att jag fick räkna om ett och samma tal minst tio gånger innan det blev rätt. Nu har jag i alla fall två lektioner på mig att pluga till statistikprovet.
På kontaktlärarmötet fick vi lyssna på en julsång och efter det slutade jag. Ola skulle skriva in att jag ska vara ledig två lektioner nästa onsdag, yes! Nu ska jag börja plugga, inte roligt men när man har pluggat en stund känner man sig faktiskt riktigt duktig.
/Vispen

RSS 2.0