Torsdag, börjar få mycket att göra

Hej!

Idag har det snöat men vi får hoppas att solen får snön att försvinna snart.
Igår på svenskan fick jag veta att jag låg någonstans mellan g och vg på mitt tal men jag hade tre saker på vg och bara två på g och det var ju okej. Jag fick inte veta vad jag fick på min novellanalys men min lärare ska sammanställa mina tidigare arbeten och skriva vilka betyg jag har fått på dem. Man ska nämligen svara på olika frågor och skriva om de olika momenten som vi har jobbat med hittills. Jag började skriva igår men kom inte särskilt långt eftersom jag inte vet var jag ligger. Min förra svensklärare glömde ofta bort att maila mig och ibland gick saker ganska segt men läraren jag har nu är bättre på det:)
Igårkväll tog jag det mest lugnt, det finns inte mycket att plugga på men jag har hur mycket som helst att göra idag känns det som.

Jag hade i alla fall sovmorgon idag och började inte förrän klockan halv elva. De andra skulle ha tittat på filmen idag men tydligen hade de bara hunnit se tjugo minuter av den på grund av att saker hade krånglat. Morgondagens lektion kommer de bara att titta på film och därför behöver jag inte gå på samhällskunskapen då heller. Men det känns skönt med tanke på att jag har en del att göra och eftersom Mattias dessutom måste hinna scanna in material till svenskan. Mina studier går först och därför ska jag försöka göra en del engelska imorgon men vi börjar med det nya momentet i svenskan också och scannern fungerar ju såklart bara till min dator och då kan jag inte plugga när Mattias har den, det är otroligt störande. Hur lång tid tar det att installera en till dator, nu har ju skolan nästan fått ett helt läsår på sig att göra det och de verkar inte inse att det är de som är sega och hur mycket min assistent behöver en till dator. Det blir ju jag som drabbas av det och kommer efter. Alla papper från svenskan var tydligen skrivna med dålig text också eftersom de har kopierats många gånger och det innebär att man måste sitta och rätta en massa stavfel och hålla på, det kommer ta lång tid och min assistent är inte bra på datorer heller, han skriver långsamt. Men vi pratade om att skicka honom på någon kurs snart, hoppas att skolan ordnar det för det sa dem på mötet.
Syncentralen kunde förresten fixa scannern idag men punktskrivaren var det något fel på och de ska försöka laga den. Undrar när den kommer tillbaka, det är tur att jag inte behöver skriva ut saker särskilt ofta. På musikteorin kunde i alla fall min assistent ha datorn och scanna in engelskan och den ska jag försöka läsa igenom idag och svara på några frågor.

Musikteorin, den går också segt. Vi jobbade med rytmer idag och vi fick lära oss mer om punkterade noter och att det är skillnad på att klappa rytmer och spela rytmer på piano. Intervall jobbade vi också med, jag tycker att det är lätt att känna igen alla intervall som vi har jobbat med nu men en del i min grupp har mycket svårare för det. Undrar om de tycker att det är svårt att höra och inte har så bra gehör men de går ju någon musikinriktning och därför borde det ju inte vara det som är fel. Vi har ju gått igenom intervaller hur många gånger som helst känns det som men ändå tar det lång tid för vissa att komma på vilket intervall som spelas.
På min musikteorilektion testade vi ett program som blev installerat på min dator för inte så länge sen, när man trycker ner bokstäver på tangentbordet kan man höra olika toner. Programmet reagerade ganska segt tycker jag men det går ju att använda om man vill veta vilka toner som är med i ett speciellt ackord och lite sådant.
Den kära kvintcirkeln måste jag bli snabbare på men det känns tråkigt att träna på den. Allt kan inte vara roligt ju men den börjar kännas extremt tråkig och jobbig. Men den är bra att kunna för att räkna ut vilka toner som finns i olika ackord och annat. När jag åker till och från skolan skulle jag i och för sig kunna träna på kvintcirkeln men hur normalt ser det ut om jag sitter och pekar på olika ställen i ansiktet? Jag brukar i alla fall sitta bak i taxibilarna och dessutom träffar jag inte alla chaufförer mer än en gång och då får de gärna tycka att jag är lite udda:)
Men en person ska komma och lära mig noter tydligen, nu är det bara åtta veckor kvar till det stora provet, härligt. Jag kan ingenting än och medan alla andra har fått ett helt år på sig att repetera allt får jag bara en till två månader, hur rättvist är det? Jag kommer bli tvungen att läsa musikteori a nästa år också vilket jag inte tror att jag hade behövt göra ifall skolan och resurscenter syn inte hade segat lika mycket som de gör. Hur rättvist är det att jag ska behöva plugga ihjäl mig nu för att hinna lära mig lika mycket som de andra har fått lära sig sen augusti? En del kommer att ha musikteori a nästa år också men det känns jättejobbigt när jag tänker på att jag kommer behöva det när de flesta andra inte behöver det. De som har ansträngt sig i år behöver ju inte det och om jag hade fått läsa punktnoter från början hade jag säkert klarat av att läsa kursen på ett år, helt sjukt att allt tar sådan tid! Jag orkar inte vänta längre och datorkunskapen, den måste jag såklart läsa. Men den går såklart lika segt och har inte ens kommit igång än. Det är jättejobbigt att läsa allt nästa och tredje året och varför ska jag behöva gå fyra år på gymnasiet på grund av att skolan och resurscenter är så sega? Det är ju inte mitt fel att jag inte kan få lära mig saker och att jag måste vänta för att mina lärare inte kan lära mig det jag behöver kunna? Seriöst, förut behövde man inte läsa alla kurser utan kunde komma in på högskolan ändå från en annan kvot eller något. Man kunde hoppa över en kurs om man tyckte att den var svår eller av andra anledningar inte kunde läsa den på grund av olika saker. Men nu när man ska söka till högskolan måste man ha ett visst antal poäng och vem har bestämt det, det är ju regeringen... Det är ju jättedåligt för om man fortfarande hade kunnat hoppa över kurser hade jag lugnt struntat i datorkunskapen. Men eftersom jag vill söka högskola sen går det inte, jag förstår inte hur de som har bestämt reglerna tänker!

Jag har bara lust att strunta i allt för att visa att jag inte orkar med skolan så länge som det segar såhär mycket. Jag kan börja skolka och allting ju som jag vet att vissa andra har gjort. För det spelar ju ingen roll även om jag försöker och fastän jag har väntat jättelänge, det händer ju ingenting... Sen när det väl händer ungefär ett år senare, då vill ju jag hinna komma ikapp de andra vilket är en omöjlighet men jag måste göra det ändå. Jag orkar inte hålla på och skjuta upp allt och skolan kan inte ens installera en till dator så att det underlättar lite när de anställer en assistent som varken kan vanliga noter eller är särskilt bra på datorer... Jag har verkligen fått ett jättebra första år på gymnasiet, eller inte... Jag skulle lugnt bara kunna ge upp allt för ni seende som inte förstår, ni skulle bara veta hur jobbigt det är och jag kan inte byta gymnasium heller för det skulle ju säkert sega lika mycket medan alla seende som inte trivs har mycket lättare för att söka om och byta... Nej, jag vill inte vara lika seg som jag är, jag vill kunna se nu och ha ett bättre liv!
Jag kommer ju hinna bli jättegammal innan jag ens blir klar med gymnasiet. Sen är det svårt att söka jobb som blind också, härligt, jag kan bara ge upp nu för ingenting går ju som jag vill med skolan just nu... Oj, vilken framtid jag kommer få sen också... Vad kan jag göra för att skynda på det hela? Nej, jag kan bara klaga och det hjälper ju inte för ingenting har hänt sen mötet förutom att några har varit på en kurs för musikteori men sen stannade tydligen allt igen...
Nej, seriöst, jag funderar på att bara ge upp tills någonting händer men då kommer jag ju hamna ännu mer efter än vad jag redan gör, det finns alltså ingenting att göra åt saken, bara vänta men det orkar jag inte göra längre... Att vara blind tar mycket längre tid och dessutom får man automatiskt mycket svårare att klara av vissa saker, framtiden kommer ju bli jobbigare för mig än för seende också, bara att träna vägar måste jag ju lägga ner energi på, roligt alltså.... Några av mina lärare är i alla fall förstående och bra och lägger upp lektionerna på ett bra sätt och sen är det inte mina lärares fel som inte kan undervisa mig att de inte kan göra det. Eller jo, en av lärarna skulle faktiskt ha kunnat anstränga sig mer.

Engelskalektionen var till för att ta igen saker som man inte hade hunnit göra tidigare. Eftersom de andra som skulle göra debatten med mig inte kom till lektionen idag kunde jag inte ha debatten. Men jag kunde skriva ner anteckningar om varför alkohol är dåligt och nu har jag en del argument att säga när debatten blir av. Jag ska klara av att få gokdänt på den för den här gången är jag inte moderator, nu kan jag ha egna åsikter och jag ska lugnt klara det har jag bestämt!!!!!
Nu måste jag plugga engelska, åh vad tråkigt det är alltså men efter att jag har pluggat ska jag försöka hitta på något roligt.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Nea

Läs gärna min blogg :)

2009-03-19 @ 17:11:20
URL: http://baranea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0