Tisdag, datorn kanske fungerar igen

Hej!

När jag skriver det här inlägget är jag inne på min stationära dator men när jag ringde Nina sa hon att min bärbara dator tydligen fungerar igen! Men jag ska inte ha för höga förhoppningar för det har hänt att syncentralen har trott att allt fungerar när det sedan har visat sig att det inte har gjort det. Men jag hoppas på det bästa och sitter nu hemma och väntar på den bärbara datorn som Nina ska ta med sig från jobbet. Det är bra att ha en mamma som jobbar på syncentralen och har datorteamet nära sig så att hon bara kunde lämna in datorn igår och hämta den idag:)
Igårkväll störde jag mig på datorn och när jag kom hem från träningen bloggade jag ju lite och efter det kände jag inte för att plugga. Men jag har lovat mig själv att plugga ikväll och läsa igenom svenskan och kanske komma på bra saker att lägga till. Dessutom måste jag skriva stödord till mitt tal och lära mig det tills på fredag, tur att det är svenska och inte engelska i alla fall.
Adam hjälpte mig att skaffa programmet Spotify där man kan lyssna gratis på musik samtidigt som artisterna marknadförs, det finns många olika låtar att välja på där plus att det som sagt är gratis. Det kommer reklam ibland i programmet men det är bara några minuter i timmen och det kan man ju stå ut med:) Det var lite svårt att lära sig hur programmet fungerar när man inte kan använda datormusen men jag börjar förstå lite hur man gör.

Imorse började dagen med kultur och idéhistoria. Fastän läraren sa att vi skulle ha tittat på en film en del av lektionen blev det inte så, han pratade istället oavbrutet i åttio minuter. För mig som inte hade en dator att anteckna på var det jobbigt, jag vet att jag inte kommer ihåg mycket av vad läraren pratade om. Sedan har jag jättesvårt att koncentrera mig på att lyssna på en person sådär länge och börjar lätt att tänka på andra saker om jag inte antecknar eller gör någonting samtidigt som jag lyssnar. Det känns väldigt störande men jag har hört att man kan ha de problemen om man är för tidigt född och är blind, jag har ju aldrig testat om jag har svårt för det men jag tror seriöst att det kan vara lite så. Även om jag anstränger mig kan jag nämligen inte göra det särskilt länge, konstigt att det går bra för mig att lyssna samtidigt som jag gör en annan sak och inte när jag är helt koncentrerad på att bara lyssna. I slutet av lektionen var jag i alal fall ganska trött och det kändes skönt att få gå ut ur klassrummet för att sedan gå till öppen tid.

Det var viktig information på den öppna tiden idag, lärarna som håller i alla ämnen man kan välja nästa år eller i trean var där och man kunde ställa frågor till dem. Jag har tänkt välja spanska nästa år plus något annat ämne som kanske blir psykologi. Men jag kan inte välja psykologi om den lektionen ligger samtidigt som spanskan. Om det blir så kommer jag att välja spanska eftersom man får ett halvt meritpoäng om man söker till högskolan sen, dessutom vill jag läsa spanska i trean också. På Kulturama har de bara psykologi a och därför spelar det ju ingen roll om jag läser det nästa år eller i trean. Sedan har jag hört av många att tvåan är det jobbigaste året på gymnasiet och därför kanske jag inte borde välja två teoretiska ämnen nästa år. Vokalensemble vore roligt och därför kanske jag väljer det:) Men förresten kanske psykologi och spanska ligger på samma tid i trean så om de inte gör det i år väljer jag nog att läsa de ämnena. Spanskaläraren var inte på Kulturama idag och därför hann jag inte prata med henne men det gjorde inte särskilt mycket eftersom jag ändå vet att jag vill välja det.

Rebecka och jag åt lunch på en restaurang idag, hon bjöd mig, värsta snält ju! Jag vet inte vad restaurangen vi åt på hette men det var thailändsk mat som var jättegod, det var buffé också och jag hämtade flera gånger. Restaurangen låg nära skolan och därför kanske jag äter där någon mer gång. Vi satt och pratade tills klockan var nästan halv två då vi gick tillbaka till skolan igen. Det har förresten snöat jättemycket vilket inte alls är roligt, jag trodde att det skulle vara vår nu och inte att snön skulle komma tillbaka ännu en gång.
En från syncentralen kom och tränade vägar med mig, inte alls roligt. Men jag kände mig i alla fall glad och mätt när jag träffade henne. Sedan var hon också väldigt snäll och bjöd mig på coca cola plus att hon köpte någon sorts sesamkakor som jag fick smaka, jag hade aldrig ätit sådana kakor tidigare men tycker att de var goda.

På ensemblen hade de andra prov men min lärare hade inte förberett det för mig. Därför fick jag vänta medan de andra skrev men det var samma prov som jag hade gjort tidigare, alla andra också. Men lärarna ville att vi skulle göra om provet för att de ville se om vi fortfarande kunde allt som var med där. Efter att alla hade gjort provet fick vi se filmen som spelades in på den senaste konserten. Usch, ni ska bara veta hur konstig jag lät, det hördes verkligen att jag var förkyld för när jag höll ut toner lät det skumt. Men jag har ju sjungit bättre tidigare och mina lärare visste om att jag var förkyld. Alla andra var i alla fall bra i min ensemble. Senare under lektionen hade alla samtal med läraren om betyg och annat. Jag ligger på vg nu, när våra omdömen skickades ut senast låg jag ju på vg- och vg är ju bättre än det. Men jag ska synas mer, alltså komma med fler förslag tycker min lärare, kanske på hur instrumenten ska spela i olika låtar och sådant. När jag hade prov för länge sen fick jag tydligen vg där, på det där formskissprovet och bokstavsprovet som de andra fick göra om idag. Men jag förstod inte på min lärare ifall han vill att jag ska göra om provet också för han sa ingenting om det menmen.
Nu ska jag börja plugga lite, eller göra lite annat i alla fall.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: sarah

hej!

kommer du gå på alnölägret nu i sommar??

/SARAH

2009-03-11 @ 19:17:35

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0