Skola, träning, kör och en vecka kvar

Hej!

Tiden går ganska fort, det känns i alla fall så ibland. Idag är det ju nämligen bara en vecka kvar tills jag och några andra åker till Milano på showdowntävling! Snart kommer jag börja vara nervös inför det och även om en vecka faktiskt är ganska lång tid börjar jag känna det lite i magen redan nu men än så länge är det bara en skön känsla. När jag väl är i Milano kommer jag antagligen vara så nervös att jag knappt kan tänka på annat än tävlingen.

Egentligen har jag inte gjort särskilt mycket sen jag skrev senast, i alla fall inget intressant. Men jag kan ju skriva lite ändå. Ensemblen var rolig i måndags och jag tycker verkligen att det är roligt att sjunga stämmor och sånt i mindre grupp! Vi var bara fem personer eller så och sjöng fyra olika stämmor, det lät verkligen bra efter en stund!

Sen var det träning som jag tycker var lite seg i början men som blev roligare lite senare:) Jag spelade mot en tjej utan att hon hade någon ögonbindel vilket gjorde att det var mycket svårare att vinna men det var roligt, jag tycker om att få hårt motstånd eftersom jag vill utvecklas:) När jag kom hem sen var det däremot inte lika roligt eftersom jag fick jätteont i huvudet. Nu har jag haft huvudvärk tre dagar i rad, idag har det dock känts bättre än igår och i måndags men ändå. Hoppas bara att jag slipper få huvudvärk lika ofta som för några år sen för då kunde det hända att jag hade ont flera gånger i veckan och ibland nästan varje dag.

Igår började skoldagen med estetisk orientering då vi först tittade på två redovisningar och sedan skrev en utvärdering. Jag blev väldigt förvånad när läraren talade om för gruppen som jag har jobbat med några veckor att vi hade fått mvg på vår redovisning. Men nu hoppas jag att jag minst skrev ett vg på utvärderingen eftersom den ligger till grund för det individuella betyget.

Sen var det vokalensemble där vi fortsatte sjunga Border song som jag tycker är en ganska bra låt. Efter lunchen var det spanska då vi skulle översätta en lång text från svenska till spanska, skriva på en berättelse och sedan avslutade lektionen med att sjunga La tortura, den låten har ni säkert hört. Matten kändes lite seg både igår och idag och det kändes knappt som att jag fick någonting gjort. Men jag ska plugga lite under lovet och sedan kommer jag dessutom hinna plugga i skolan för provet är inte förrän om tre veckor:) Det gäller verkligen för mig att skriva g på det för om jag gör det får jag godkänt i matte b, även om jag sedan skulle skriva ig på nationella provet.

Träningen igår kändes inte bra, oj vad jag spelade dåligt. Så är det kanske ibland men igår spelade jag verkligen mycket sämre än vanligt. Mina skott var dåliga och jag måste träna mer på pressition och servar. Nu hinner jag nog tyvärr bara träna en eller högst två gånger till innan Milano. Jag hoppas att det är träning imorgon och att den kanske är nästa tisdag. Men då kommer jag även vilja hinna åka förbi ungdomsgården en stund på kvällen. Adam och Viktor ska nämligen hålla i ett disco då och det vore ju lite kul att komma dit när jag nästan aldrig åker till gården längre.

Idag hade jag bara matte och engelska i skolan och det orkar jag inte skriva om. Engelska måste jag i alla fall tyvärr plugga en del under lovet för vi har ett stort prov snart där man kommer behöva svara på ungefär femtio frågor. Som tur är är det bara ett g-test men jag känner mig ändå lite orolig för att inte klara det. Vi har fått ett häfte med en massa texter plus att vi har fått skriva anteckningar när läraren har gått igenom olika tidsperioder, det är inte direkt ett roligt moment menmen.

När jag kom hem från skolan pluggade jag lite plus att jag tränade kondition en stund, den måste verkligen bli bättre. Men nu när det börjar bli varmare ute kan jag snart börja cykla på motionscykeln igen:) Håller ni inte med om att det är skönt att det har varit varmare ute de senaste dagarna? I Milano har jag hört att det ska vara ännu varmare vilket jag tycker känns skönt. I och för sig tycker jag mest om när det är lagom varmt, kanske femton till tjugo grader men när det är varmare än så kan det kännas lite jobbigt, då orkar man ju knappt göra någonting.

Ikväll har jag hunnit med att sjunga också och nu känns det som att jag har lite ont i halsen men jag hoppas att det bara är för att jag har sjungit för mycket. Imorgon har jag både ensemble och sånglektion så vi får väl se hur det går. Kören är tyvärr inställd då och det är ju segt eftersom det är mitt favoritämne men det finns ju inte mycket att göra åt det. Idag sjöng vi förresten mest de vanliga låtarna och sen var det några som önskade låtar. Rock var något som de flesta verkar vilja sjunga och jag hoppas att vi får göra det, jag är riktigt dålig på att sjunga rock och det vill jag bli bättre på för det vore ju kul att få en sådan där cool rockröst:) Nu ska jag chatta med lite folk innan jag går och lägger mig. Men hopps att ni har det bra!
/Vispen

Uss årsmöte 2010

Hej!

Jag kom ju hem igår och hade sagt att jag skulle blogga då men jag kände mig tyvärr för trött för att göra det. Egentligen borde jag inte ha varit särskilt trött med tanke på att jag faktiskt sov ganska mycket den här helgen men att sitta i möte hela dagen gör ju att man blir ganska trött, i alla fall jag. När jag kom hem sov jag i någon timme, efter det åt jag middag och sen dröjde det inte länge förrän jag gick och lade mig igen. Tyvärr blev ja väckt senare på kvällen då någon gick in i mitt rum vilket ju var väldigt jobbigt för sen hade jag svårt att somna om. Taxin var sen imorse också och när jag hade väntat i mer än tjugo minuter och stått i kö till den kära resegarantin i några minuter var jag inte direkt glad. På resegarantin sa de att chauffören hade sagt att han hade stått och väntat på mig men det kan han verkligen inte ha gjort när jag var klar redan innan taxin skulle komma och hade stått och väntat hur länge som helst. De skickade en ny taxi som kom ungefär en kvart senare, jag kom mer än en halvtimme försent till skolan och missade en del av en genomgång som läarre hade, inte roligt... Nu har jag håltimme till tjugo i fyra och det är fortfarande ett tag kvar tills ensemblen börjar men det får jag överleva på något sätt, nu bloggar jag ju och sen har jag en del att plugga. I helgen tog jag en paus från pluggandet och tog inte ens med mig datorn dit jag skulle, det kändes skönt att slappna av lite. Sen klockan tio när första lektionen slutade har jag pluggat lite och efter lunchen lyssnat lite på en lunchkonsert där en person uppträdde som skriver egna låtar. Det vore kul att kunna göra det men fastän jag har försökt ganska många gånger har jag aldrig lyckats. På öppen scen var det en kvinna som pratade om hur vi känner oss när vi blir nervösa och lite om hur vår kropp fungerar. Det var ganska intressant för den känslan har jag ju känt många gånger. Nu ska jag i alla fall skriva om helgen.

Fredagen var väl helt okej, på engelskan läste vi en text som jag knappt förstod förutom att personen som hade skrivit den tyckte att man kunde lösa problem genom att äta upp sina barn, normalt, eller inte. På spanskan lyssnade vi på lite musik som jag tycker var sådär, låten vi sjöng i tisdags var i alla fall bättre. Sen pratade vi om imperfekt och preteritum som jag inte riktigt har lärt mig än men som jag i alla fall börjar förstå hur det fungerar.

Efter att ha tränat styrketräning och packat det sista åkte jag till Zinkensdam och mötte upp de andra som skulle vara med i helgen. Jag träffade några som jag inte har träffat på länge vilket var trevligt:) När vi hade lämnat våra saker på våra rum och väntat på lite folk som var sena, så är det alltid, gick vi och åt middag på en restaurang som heter Ellora. Där hade de god indisk mat, min mat var inte särskilt stark men den var ändå helt okej, jag åt en vegetarisk grönsaksgryta och drack mangojuice!

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet igen samlades vi, fick lite information om lördagen och lekte några lekar. Först var det den här vanliga namnleken när man går runt och skakar hand med folk och byter namn med varandra och efter det var det en lek där man fick en lapp på ryggen där det stod ett djur. Sedan skulle man ställa frågor till varandra och hitta någon som hade fått samma djur som än själv, det var svårt eftersom man bara fick ställa frågor som den andra personen fick svara ja och nej på men jag kom till slut på att Ronja och jag var hästar. Efter att ha lekt färdigt tog vi det mest lugnt, åt godis och spelade kort. Vi spelade vändtia både på fredagen och lördagen och det gick ganska dåligt för mig, jag vann aldrig men kom tvåa två gånger. Jag gick och lade mig lite efter klockan ett men sen tog det en stund innan jag somnade, jag har ju tyvärr nästan alltid svårt att sova när jag åker till nya ställen.

Några timmar senare var det i alla fall dags att gå upp och äta frukost, de hade havregrynsgröt och ägg, det var bra:) Efter frukosten delades vi in i grupper och skulle gå till olika livsmedelsbutiker och dela ut lappar där det stod lite information om hur man kan göra det enklare för synskadade att handla där. Det var väldigt roligt och jag tycker att de flesta vi pratade med lät som att de tyckte att det var bra att de fick informationen. Nu hoppas jag att de lämnar lapparna till sina butikschefer och sätter upp de någonstans så att de andra som jobbar i butikerna också kan ta del av informationen. Min grupp hann lämna lappar till ungefär tolv butiker och det var ju ganska bra. Vi hade ganska roligt när vi gick runt också och hann köpa lite godis och en gurka på vägen. Gurkan gav vi till Ronja igår eftersom hon var årets funktionär, hon blev glad över gurkan:) Sen var det ganska skönt att få gå en del under lördagen eftersom jag mest satt på en stol under söndagen.

Vi skulle ha ätit lunch på ett ställe där de har creps men det blev tyvärr inte av eftersom de inte släppte in ledarhundar där vi hade bokat bord, det borde de ju ha kunnat göra eftersom det ändå bara var vi skom var där och eftersom det dessutom var ledarhundar. Vi åt istället på lite olika ställen, de flesta åt pizza eller pasta, några åt sushi och några åt italiensk mat, jag åt tofu och grönsaker.

Efter lunchen åkte vi till Gamla stan för att gå på en chokladprovning:) Jag träffade några jag kände på vägen dit, bland annat min kära ledsagare:) Det var roligt att gå på chokladprovning för jag hade aldrig varit på något liknande tidigare. Mannen som pratade med oss var väldigt trevlig och berättade intressanta saker om choklad. Vi fick testa några olika sorters choklad och jag tycker att det mesta var gott, för inte så länge sen har jag börjat uppskatta mörk choklad men jag tycker att ljus choklad kan vara minst lika gott:) Vi fick en tallrik med olika choladbitar, när vi hade testat dem och sedan åt en bit av en marabou var den inte alls god, man kände verkligen skillnad i smak jämfört med andra chokladsorter. Alla testade en choklad som var hundra procent kakao, den var inte särskilt god för den smakade väldigt starkt. Sen var det några som testade en starkare choklad som innehöll spansk fluga, jag vågade knappt testa den utan slickade bara lite på den men bara det fick mig att känna mig mycket gladare:) Det skulle man ju kunna bli väldigt påverkad av och spansk fluga kan man ju dö av om man äter för mycket haha, det vore ju kanske lite synd.

Middag åt vi på en kinesisk restaurang och det var ganska många som tog buffé:) Efter det visade Ronja massage då jag lärde mig några nya massageövningar. Sen skulle vi ha kört en lek som är lik parlamentet men eftersom vi var för få personer kunde vi inte göra det. Istället satt vi mest och pratade och sen spelade vi kort innan de flesta av oss lade oss.

Igår flyttade vi ju fram klockan en timme till sommartid. Nu måste det bli varmare snart för annars är det ju bara onödigt att behöva flytta fram klockan. Efter frukosten packade vi ur våra rum och det kändes som vanligt lite tråkigt att ännu en rolig helg snart skulle vara slut. Men först skulle vi ju ha årsmöte:) Igår kom det en del nya människor som bara var med under mötet men det var ju trevligt:) Nu har jag ju gått på en del av Uss årsmöten och därför är jag ju ganska van vid det, vi har gjort på ungefär samma sätt varje år och diskuterat ungefär samma saker. Två gånger satt vi i mindre grupper och sedan diskuterade vi sålart vissa frågor tillsammans. Jag tycker att både mål och verksamhetsplanen var bra och att verksamhetsberättelsen för 2009 var bra skriven:) Det nya i år var att ovanligt många kandiderade till Uss styrelse, därför blev det personval. Det har aldrig hänt så länge jag har varit med i USS och igår skulle vi rösta fram nio av fjorton personer. Jag som var en av dem fjorton gick runt och var nervös inför det hela helgen och tyckte att det skulle bli jobbigt att behöva rösta. När vi hade valt ordförande fanns det tretton personer att rösta på och man fick lägga ner högst åtta röster i ett kuvert, jag lade i fem. De fem personer jag röstade på tyckte jag kändes självklara i styrelsen och de jag röstade på kom faktiskt med:) Lite senare när några skulle tala om hur omröstningen hade gått kände jag mig väldigt nervös för det känns ju aldrig roligt att inte bli vald. Sen var det jobbigt att de skulle läsa upp exakt hur många röster alla hade fått, jag tycker att det var onödigt för om man väl har fått tillcäkligt många röster för att komma med vill jag inte veta vem som har fått minst eller flest röster. Men det var det tyvärr många som ville veta så de läste upp det, Ronja hade fått nitton av nitton röster, alla hade alltså röstat på henne! Det var ju verkligen hur bra som helst och roligt för henne! Sen var det några andra som hade kommit med också och jag blev glad för deras skull:) Jag kom sexa och fick elva av nitton röster, det var alltså sju personer som inte röstade på mig plus jag själv såklart. Jag vet att en del röstade på sig själva och jag hade tänkt göra det ett tag eftersom jag verkligen ville komma med i styrelsen men det var någonting som fick mig att inte lägga ner mitt eget namn i kuvertet. Jag tycker att det kändes fel på något sätt och tänkte att jag, om jag skulle komma med, ville göra det på grund av att andra hade röstat på mig och tycker att det hade känts fel om det hade varit en röst som avgjorde ifall jag kom med eller inte och det hade varit jag själv som hade lagt den. Nu kom jag ju i alla fall med, jag trodde knappt att jag skulle få någon röst överhuvudtaget så det kändes roligt. Jag ser fram emot att få sitta i styrelsen ett år. Det ska bli väldigt roligt, intressant och såklart lärorikt! Sen känns det roligt att få sitta i styrelsen med de andra som blev framröstade igår, två av dem är trettio år och är med sitt sista år i US. Jag vill inte tänka på hur tråkigt det kommer kännas när jag blir för gammal för att vara med! Men det är ju som tur är några år kvar tills jag är trettioett:) När mötet var avslutat tackade vi av några personer som har suttit i styrelsen tidigare och det kändes ganska tråkigt för en av dem är snart för gammal för att få vara med i US, det kommer inte bli likadant utan honom! Som jag skrev tidigare var jag väldigt trött efter helgen. Men jag tycker att det var en väldigt rolig helg och att årsmötet gick bra! Nu ska jag plugga lite till för det är ju skönt om jag kan plugga så mycket som möjligt när jag är i skolan så att jag inte behöver göra det ikväll när jag kommer hem.
/Vispen

Skola, föredrag, sånguppspel och lite annat trevligt

Hej kära människor!

Nu bloggar jag igen och det är ju kanske lite trevligt:) Jag kan ju börja med att skriva att jag faktiskt känner att det var värt att hoppa över en träning på grund av sånguppspelet idag. Det var verkligen roligt att höra alla för det märks att alla har utvecklats mycket sen förra året. Dessutom var det många som hade valt låtar oc musikstil helt själva och därför var det ju många som var extra bra. Idag sjöng de flesta lugna låtar och det tyckte jag var bra, sen var det några som sjöng jazzlåtar som ju är en musikstil som jag har lärt mig att tycka om den här terminen:) Alla måste sjunga upp minst två jazzlåtar och nu har jag gjort det vilket känns skönt:) Låten jag sjöng idag var en jazzballad som heter God bless the child. Min mormor Lia och hennes vän Inga kom och lyssnade. Sen var det såklart en massa andra som kom också men ingen som jag direkt kände. Idag är nog en av de gånger när jag faktiskt kände mig ganska nöjd med mitt framträdande, i och för sig vet jag ju inte hur det lät och jag kommer aldrig kunna höra det men ändå. Det som jag var mest rädd för var att min röst inte skulle hålla när jag sjöng de högre tonerna och att jag inte skulle lyckas sjunga improvisationen bra. Att improvisera var svårt men det kändes ändå ganska roligt efter ett tag och de höga tonerna kändes bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag hade nämligen ätit lite innan jag sjöng och det är ju bland det sämsta man kan göra, i alla fall för mig. Min lärare i sång sa i alla fall att hon tyckte att jag sjöng bra idag och att hon grät efteråt, jag vet inte hur ofta hon gråter men det positiva med det var ju hur som helst att jag lyckades beröra någon med min sång. Det är en sak som jag tycker är viktigt att kunna göra. Sen sa en annan lärare att han tycker att jazz passar mig och att han inte hade hört mig sjunga så bra innan. Inga gav mig en maskot idag och det är ju trevligt att ha en sådan nu för det har jag aldrig fått av någon innan, jag hoppas att den kommer ge mig tur i framtiden. Av Lia fick jag en cd-skiva med jazzlåtar som jag ska lyssna på lite senare:) Cd-skivor köper jag ju väldigt sällan nuförtiden men det kanske jag borde börja göra igen. Ifall min dator skulle krascha eller om jag skulle vara utan Internet skulle jag inte alls ha mycket musik att lyssna på och det vore ju tråkigt. Som jag skrev tidigare tycker jag att det här var en rolig kväll, att höra alla andra var riktigt kul och jag blir alltid glad när jag hör folk som kan sjunga! Det är så härligt!

Jaha, nu måste jag tänka på om det är något mer roligt jag har gjort. Jo, vi hade föredrag idag om våra förebilder eller idoler. Jag som alltid brukar börja skriva saker i tid för att jag vill att de ska bli så bra som möjligt började inte skriva förrän igår, föredraget skulle lämnas in samma kväll. Jag vet, det var verkligen helt sjukt men jag hann i alla fall skriva färdigt det några minuter innan klockan var elva och inlämningsmappen stängde. En del tycker ju att de jobbar bättre under stress men nu när jag har testat det en gång känner jag att jag nog föredrar att kunna skriva i flera dagar på ett  inlämningsarbete i stället för att bara stressa fram någonting på en dag. Jag hade stora problem med att bestämma vem jag skulle skriva om men jag valde till slut Sonja Aldén! Hon är ju verkligen hur bra som helst på att sjunga och anledningen till varför jag valde henne var att jag tycker att hon skriver så bra texter och att hon är bra på att förmedla känslor med sin sång. Det är något som jag också villl lyckas med när jag sjunger för andra. Eftersom Sonja har skrivit de flesta av sina låtar själv tycker jag att det hon sjunger och vill säga känns äkta. Sen kan jag relatera till många av hennes texter och känna igen mig i dem:) Idag pratade jag lite om Sonja och sa lite varför jag tycker om henne, det gick väl inte sådär jättebra eftersom jag höll föredraget utan att ha några anteckningar framför mig men läraren sa att han ska läsa igenom mitt föredrag också och då hoppas jag att det blir godkänt. Det var roligt att höra andra prata om artister som de gillar för då fick jag ju lite tips på bra musik:)

En annan rolig sak är att kören kändes extra rolig idag, dels för att en lärare som vi inte har haft på ett tag nu kom tillbaka efter att ha varit pappaledig och dels för att det kändes som att alla sjöng väldigt bra idag! Vi hade fått i läxa att kunna Life on mars och det kändes verkligen som att det var många som hade tränat på sina stämmor, i alla fall fler än vanligt. Vi fick lära oss en annan låt idag också som jag tycker hade fina stämmor, har tyvärr glömt vad den heter för tillället. Igårkväll var jag och sjöng med den andra kören också, eftersom jag hade kommit ganska långt på föredraget kände jag att jag hade tid att åka dit och sjunga lite. Det som är så roligt med den kören är att jag varkligen känner mig glad när jag är där, låtarna vi sjunger känns väldigt enkla men det överlever jag.

Idrotten gick sådär idag, eftersom jag har känt mig lite seg och trött i kroppen ansträngde jag mig inte särskilt mycket men jag gjorde i alla fall alla övningar. Nu är det förresten bara tretton dagar kvar tills jag åker till Milano och tävlar, åh vad jag längtar dit!

Min assistent hjälpte mig att fylla i en enkät med 102 frågor idag, det var ju inte illa och det tog ganska lång tid. Frågorna handlade mest om hur jag känner att det går i skolan, om jag har snattat eller gjort andra dåliga saker, om jag har satsat pengar på spel, om jag knarkar, röker eller snusar eller dricker alkohol. För mig var det såklart bara att kryssa i nej på alla frågor. Att röka, snusa och framförallt knarka tycker jag känns hur onödigt som helst och sen har jag ju bestämt mig för att vara nykterist, i alla fall ett tag. Varför dricka alkohol när man inte ens tycker att det är gott och när man dessutom känner att man kan ha roligt utan det? I och för sig har jag inte testat att dricka särskilt mycket alkohol men det känns som att jag klarar mig utan det, kanske i framtiden men inte nu. Det är samma sak med kaffe, det har jag i och för sig testat några gånger och det kan ju vara bra att dricka om man ska orka vara pigg eller så men i så fall måste man ju ha mycket socker i för annars är det ju inte gott. Sen skulle jag inte orka bli beroende av kaffe, jag vet de som måste dricka flera koppar om dagen för att orka och det skulle jag tycka var jobbigt. Nej, nu ska jag gå och vara lite med Lovisa, min kära syster men hoppas att alla har det bra! I helgen åker jag på Uss årsmöte och då hoppas jag på att kanske komma med i styrelsen, jag bloggar igen på söndag.
/Vispen

Skola och showdownträning

Hej!

Ja, det räcker ju för er att läsa rubriken för att ni ska förstå att det här inlägget kommer vara tråkigt. Nu när jag har sagt det fortsätter jag skriva ändå, för min egen skull:) Jag kan förresten börja med att skriva att jag blev jätteglad när jag för några dagar sen fick reda på att Zebben vann brons i Paralympics, alltså Zebastian Modin, om ni söker på hans namn på till exempel google kan ni se intervjuer med honom och dessutom se tävlingen i Paralympics när han åkte skidor och kom trea:) Det är ju verkligen hur roligt som helst att det gick så bra för honom! Han kom ju trea på VM i showdown förra året också och han är bara femton år, inser ni hur bra han är? Jag kan förresten klistra in några länkar där man kan se honom.
http://www.youtube.com/watch?v=hVKnsF4YtoM
http://svtplay.se/v/1935496/paralympics/paralympics__modin_aker_hem_bronset
http://svtplay.se/v/1935497/paralympics/bronsintervju_med_modin___det_har_ar_kul_?cb,a1855086,1,f,-1/pb,a1853315,1,f,-1/pl,v,,1935496/sb,k128868,1,f,-1
http://svtplay.se/v/1921488/zebastian_modin_-_blind_och_skidakare

Häromdagen fick jag mail från en kvinna som var med och orndade lägret i Danmark, ni kanske kommer ihåg att jag var där i höstas. Hon skickade i alla fall med länkar till låtanra vi spelade in. När jag lyssnade på dem för några dagar sen blev jag både glad och ledsen, glad för att jag tänkte på hur roligt och trevligt vi hade och ledsen eftersom jag längtar tillbaka dit! Hoppas att de har ett liknande läger igen någon gång i framtiden och att jag får åka med dit. Låtarna vi spelade in var I'll stand by you och Unchain my heart. Gå gärna in och lyssna, jag är mest med och körar så mig hör man inte men på I'll stand by you sjunger jag en vers och jag tycker att jag sjöng väldigt falskt eftersom vi bara gjorde en omtagning men öronen ramlade i alla fall inte av när jag hörde mig själv, även om det kanske inte var så långt ifrån. Men det är en annan tjej som sjunger det mesta av den låten och hon är verkligen jätteduktig, hon sjunger mycket med känsla och det gillar jag! Sen är det en kille som sjunger Unchain my heart och han sjunger också hur bra som helst, verkligen!

www.fridell.dk/temp/IBOS/Unchain%20My%20Heart%20091108.mp3

www.fridell.dk/temp/IBOS/Stand%20By%20You%20091108.mp3

 
Igår hade jag först kultur och idéhistoria då vi läste några sidor i boken och fick en källtext som jag tror att nästan alla tyckte var flummig och svår att förstå. Den var tydligen skriven för länge sen så det kan ju ha berott på det. Efter det hade jag en lång håltimme då jag pluggade och sen gick jag på öppen scen och lyssnade på när rektorn och syon pratade om individuella val och lite om högskolan. Jag visste redan om det mesta av informationen sen tidigare så det kändes lite onödigt att gå dit menmen. En rolig sak fick jag i alla fall veta och det är att man från och med i höst kommer kunna läsa psykologi b på Kulturama! Förstå hur glad jag blev när jag fick veta det. Jag hoppas verkligen att jag kan läsa a och b-kursen parallellt på något sätt nästa år eller också kanske jag väljer att läsa b-kursen i fyran om det går.

På ensemblen sjöng vi i stämmor igen och det var roligt och det var faktiskt bland de första gångerna som jag tycker att det vi gjorde var ganska svårt. De andra hade både noter och text framför sig medan jag lärde mig på gehör och det tog ju lite längre tid. Det som jag tycker kan vara svårt när jag inte har noter är att sjunga allt rätt i alla takter, det kan till exempel vara svårt att komma ihåg vilket taktslag man ska komma in på och så vidare, särskilt om det är punkterade noter. Men läraren är väldigt bra och han gick alltid igenom min stämma först. För att det inte skulle bli en körkänsla när vi sjöng igår delades vi in i mindre grupper och hade fyrtio minuters lektion istället för åttio och det var roligt. Igår var vi fyra personer som oftast sjöng fyra olika stämmor:) Sen sjöng vi för det mesta accapella och jag tycker att det lät ganska coolt.

Sen var det träning som jag tycker gick ganska bra. Christoffer och jag spelade som vanligt, jag förlorade när vi spelade med de små racketarna men vann när vi spelade med de vanliga racketarna lite senare. Servarna gick inte särskilt bra för mig igår men jag gjorde i alla fall fler mål än förra gången:)

Okej, för er som fortfarande läser, nu kommer väldigt ointressanta saker här, hoppa ner till nästa stycke om ni inte vill slösa bort en massa tid på ingenting... Idag störde jag mig på den kära färdtjänsten. Igår kom jag ungefär tio minuter försent till lektionen på grund av att det var samåkning och det var ju inte alls roligt. Men det var ännu värre idag när taxin var ungefär tjugo minuter sen och sedan skulle lämna en annan kund någonstans långt från Kulturama. Jag hade beställt färdtjänsten till tio i åtta och då räknade jag med att jag senast skulle vara i skolan fem i halv nio för det tar högst en halvtimme att åka till skolan. Idag kom jag till skolan klockan tio över nio, inser ni hur dåligt det var? Vi hade dessutom en redovisning som vi skulle göra idag som jag ju verkligen inte fick missa! Jag har bara lust att ringa någonsntans och klaga för det är ju helt sjukt att jag ska behöva få samåkning och dessutom att den andra personen ska lämnas på en adress som ligger långt från skolan. Jag får ju frånvaro varje dag jag är sen och om den blir för hög förlorar jag mitt studiebidrag, det tänker jag inte göra för om jag gör det ska jag seriöst se till att färdtjänsten betalar mig pengar. Om man väl har förlorat studiebidraget är det väldigt svårt att kunna få det igen sen. Jag betalar ju faktiskt sjuttio kronor per resa, det är ju mycket, i andra kommuner eller städer betalar man inte alls så mycket. Det är i alla fall tur att det finns högkostnadsskydd när man bor i Stockholm för annars hade man ju aldrig haft råd att åka färdtjänst. Men snälla verkligen, man borde inte behöva ha samåkning när man åker till jobbet eller skolan, okej om det är någon gammal tant eller farbror som inte direkt har bråttom någonstans eller om man nu ska göra något annat men inte om man verkligen har en tid att passa. Man kan ju dessutom inte planera när man ska åka för man vet ju aldrig när det är samåkning och det kan man ju inte räkna med för ifall jag skulle räkna med att det var samåkning varje dag skulle jag kanske behöva beställa taxin en och en halv timme innan jag skulle börja och det går ju inte. Nej, jag blir seriöst så trött på det här! Nu tycker jag att de får fixa det, de där intygen borde komma snart så att vi kan skicka in dem. Om färdtjänsten inte godkänner att jag åtminstone slipper samåkning är de seriöst helt sjuka i huvudet! Snacka om att de gamla människorna som sitter där inte förstår någonting, det är verkligen så. Man kan ta vilket exempel som helst, de som trycker böcker på punktskrift, sitter i en kommun och bestämmer saker eller de som nu har hand om färdtjänsten, de förstår verkligen inte och även om de nu förstår orkar de såklart inte göra någonting för att det ska bli bättre. De tänker ju bara på att det ska bli så billigt som möjligt hela tiden och det verkar inte som att de ens bryr sig om hur det kan påverka personer. Tanten i kommunen verkade ju inte ens vilja förstå hur dålig färdtjänsten var när jag försökte förklara det för henne och sen när vi ringde och klagade igen sa hon bara att kommunen inte har med det att göra längre. För färdtjänsten tar det ju flera månader att bestämma saker har jag hört så jag kommer säkert inte få veta om jag slipper samåkning förrän i höst eller så om jag har tur. Om de skulle bestämma att jag fortfarande måste ha det och jag vill skicka in nya intyg kommer ju det ta hur lång tid som helst igen. Jag kan lika gärna ge upp känns det som...
De som översätter mina läroböcker är ju inte särskilt bra på det, min engelskabok till exempel, den fanns inte och därför var det ju klart att de inte ville trycka upp den. Därför har jag ingen engelskabok nu. De hade inte ens en gammal upplaga av boken så då kan de ju lika gärna trycka upp den eller vad är problemet? Hur sjukt är inte det? Sen är det ju konstigt att det ska ta flera månader att översätta en bok, jobbar de så långsamt där? Min spanskabok är det hur många stavfel som helst i och texterna är inte ens alltid samma som i den vanliga boken. Idag hade jag verkligen problem när jag inte ens hittade vissa saker i min bok, jag letade seriöst hur länge som helst och i innehållet stod det att det skulle vara på en viss sida och sen när jag slår upp den finns ändå inte samma övningar som de andra har. Läraren valde ju den boken bara för att den redan fanns för mig och för att det skulle fungera bra och sen kommer ändå det här problemet.

Jag hann i alla fall komma innan min grupp skulle redovisa och det var ju tur. Det var så bra att killen som spelar gitarr kom för annars hade det ju varit lite jobbigt. Han hade 39 graders feber men kom ändå, riktigt bra av honom att ställa upp för oss andra! Redovisningen gick väl helt okej, alla sjöng sina verser och gjorde sina rörelser, jag hoppas på ett vg i det här momentet. Men vi ska utväddera det också och då måste jag skriva något bra. Nästa moment kommer vara kreativt skrivande och det är jag ju så dålig på, skriva, det är ju ganska tråkigt plus att det är svårt men det får jag överleva på något sätt.

Resten av dagens lektioner var väl helt okej. På spanskan sjöng vi en låt som jag blev glad av och på vokalensemblen började vi sjunga en låt av Elton John som jag tror heter Border song. Matten var svår idgg och jag förstod bara lite av det läraren pratade om.

Träningen idag kändes rolig, jag spelade mot tre personer och vann alla matcher! Vi hann inte direkt göra någon momenträning idag och på torsdag missar jag träningen eftersom vi har sånguppspel då, det känns riktigt surt. Men det vore inte roligt att ha någon rest i sång när vi har uppspel väldigt sällan så det är nog lika bra att jag sjunger upp jazzen så att jag har det gjort. Nej, nu ska jag nog plugga lite innan jag går och lägger mig.
/Vispen


Spelat showdown, åkt en lång taxiresa och firat Maria

Hej!

Den här helgen har både varit rolig och seg. Igår hände det en del medan den här söndagen har varit ganska tråkigt och jag har tyvärr inte alls fått särskilt mycket gjort. Egentligen borde det ju vara så att man borde göra allt tråkigt dessa dagar när man ändå inte har något bättre för sig. Men vissa dagar känner jag mig för seg för att överhuvudtaget orka göra någonting. Usch vad dålig jag är ibland. Nu är den här dagen i alal fall snart slut och en ny vecka väntar. I helgen har jag ju Uss årsmöte att se fram emot och då hoppas jag på att komma med i styrelsen:)

Igår var det lördag och jag åkte till ett idrottscenter som är lite extra anpassad för handikappade. Där har de bland annat gym, simhall och lite annat. Ifall jag bodde närmare stället hade jag absolut köpt gymkort där med tanke på att det är väldigt billigt om man jämför med andra ställen. Hur som helst var jag där för att visa showdown igår och när jag kom dit hann jag äta en smörgås innan klockan ett då det skulle börja. En domare som brukar döma under svenska och internationella tävlingar var där och dömde matcherna. Jag hade träffat honom tidigare och tycker att han är bra. Igår fick medlemmar från olika klubbar utmana mig i showdown, matcherna var korta, bara ungefär två minuter. De som lyckades vinna över mig fick ett års gratis medlemskap i Stocholms handikappidrottsförbund och det var ju ett bra pris:) Eftersom matcherna bara var två minuter långa kan jag tycka att det var för kort tid för att hinna spela tillräckligt mycket. Någon kan ju kanske spela dåligt i två minuter då personerna som spelade mot mig inte direkt hann värma upp. Jag kan också känna att jag ibland gjorde misstag som jag verkligen inte skulle ha gjort i vissa matcher och att jag spelade ganska dåligt ibland. Reglerna vi körde med var nog inte direkt som de ska, nästan alla servade fel men domaren drog inte av några poäng för det. Det gick i alla fall ganska bra för mig, jag vann alla matcher förutom en då jag förlorade med fem-noll, fråga mig inte hur jag lyckades med det. En boll sköt jag i nät plus att jag släppte in två onödiga mål. Aja, det kan ju inte direkt bli särskilt dyrt för de att betala ut ett års gratis medlemskap för de kunde ju inte räkna med att jag skulle vinna över alla. Okej, det hade de kanske önskat men som sagt gjorde jag onödiga misstag och på två minuter är det svårt att ta igen poäng om man har råkat spela dåligt i början. Vilken tur att matcherna är längre i verkligheten:) Mannen som vann över mig verkade i alla fall bli väldigt överraskad och glad. En match spelade jag oavgjort igår och där släppte jag in en serve som jag inte var beredd på eftersom det egentligen skulle ha varit jag som hade servat. Jag stod och väntade på att motståndaren skulle rulla över bollen till mig men när han istället servade själv blev det alltså mål. Personen som jag spelade oavgjort mot fick i alla fall inget gratis år eftersom man behövde vinna över mig för att få det. Det var i alla fall roligt att få vara med och spela igår och jag känner att jag lärde mig hur viktigt det är att orka vara fokuserad länge för när jag inte var det märkte jag att jag gjorde misstag och när man bara spelar i två minuter kan man ju aldrig slappna av utan då måste man vara koncentrerad hela tiden för att vinna. Motståndet var väldigt varierande igår, vissa hade knappt spelat innan medan det fanns andra som var ganska duktiga. De flesta verkade i alla fall tycka att det var en rolig utmaning och några sa att de tyckte att jag spelade bra. Domaren och jag spelade några bollar innan jag åkte hem och då hittade jag bland annat en serve som jag gjorde fem mål i rad med:)

Taxiresan till Björn igår var både underhållande och jobbig. Det var i alla fall en av de längsta färdtjänstresor jag någonsin har åkt. Det började ganska bra och chauffören körde helt okej, jag var dessutom nöjd med radiokanalen förutom att jag kanske hade velat att ljudet skulle vara högre. När vi började närma oss Södertälje fick chauffören ringa Björn eftersom det inte finns någon som hittar hem till honom. Chauffören fick vägen beskriven för sig och han verkade förstå ganska bra. Senare visade det sig att han ändå inte riktigt hade lyssnat på hur man skulle köra och han trodde väl att han tog en omväg när han körde en annan väg som visserligen var ganska kort men som inte ledde dit han skulle åka. Därför fick vi åka en väg tillbaka som tog ungefär en kvart extra. Sen kom det jobbiga. Jag hörde att chauffören nästan hade kommit fram, han skulle bara köra in på grusväggen som leder fram till huset. Jag känner hur han åker in på vägen och tänker att det ska bli skönt att komma ur taxin efter ungefär en och en halv timme då det hade tagit en halvtimme längre tid än vad det borde ha gjort. Jag tänker att vägen inte riktigt känns som vanligt att åka på men tänker att det kanske bara beror på all snö eller så. Plötsligt hör jag att vi sitter fast men tänker att det ju inte borde vara några problem att ta oss vidare då det är många som faktiskt fastnar i snön ibland. Men då säger chauffören att vi tydligen inte alls är på en grusväg utan någon annanstans. När chauffören hade försökt ta sig loss i ungefär tio minuter eller kanske till och med längre tid ringer vi Björn igen som säger att han ska komma och kolla var vi är någonstans och att han kan hjälpa oss att komma loss. Tiden går och chauffören börjar bli irriterad och jag sitter där och känner att jag inte vet vad jag ska göra. Björn ringer lite senare och säger att han måste hämta traktorn för att få loss oss eftersom vi sitter fast i en lerig åker och han inte kan köra in där med sin bil eftersom han såklart också kommer fastna då. Härligt tänker jag... Chauffören såg tydligen ingen skillnad på lera och grus och har dessutom hunnit åka in ganska långt på den kära åkern eller hästhagen som det tydligen var. När vi sitter där frågar chauffören mig om jag kan köra bil. Jag är ju helt blind men då chauffören säger till mig att det bara är för mig att gasa när han säger till tänker jag att det såklart inte borde vara några problem, bara vi kommer loss. Dessutom är det ju helt tomt på åkern vilket ju betydde att jag inte kunde köra in i någon ifall nu bilen skulle börja åka. Chauffören går ur bilen och skriker till mig att trycka på gasen samtidigt som han försöker putta på bilen. Mina kunskaper i att köra bil är ju tyvärr inte särskilt bra och det varnade jag chauffören om innan. Så när jag skulle gasa tänker jag såklart att jag skulle gasa så mycket det går eftersom vi sitter fast och tänker att det ju borde vara det bästa sättet för oss att komma loss på. Men så var det ju tydligen inte utan när jag gasade var det enda som hände att vi fastnade ännu mer och att hela bilen och chauffören som stod utanför blev väldigt leriga. Chauffören lät inte glad när en massa lera sprutade upp på både honom och bilen. Jag tyckte synd om honom som tydligen hade tvättat taxin bara någon dag tidigare och som nu skulle få göra om det. Men han hade ju inte talat om för mig hur jag skulle göra. Vi försökte i alla fall flytta bilen några gånger till och vi lyckades faktiskt tillsammans backa den några meter innan traktorn kom. Jag gasade på rätt sätt och kände mig ganska nöjd när jag märkte att det gav resultat:) Jag tror knappt att jag har fått testa att köra bil tidigare, i så fall var det när jag var väldigt liten. Vi hade svårt att komma loss även när traktorn kom och när personerna som ägde åkern kom blev de såklart arga över att chauffören hade kört in där och förstört deras platta åker, eller om det nu fanns några spår som de hade gjort, jag har inte så stor koll på det. De pratade om att de ville ha ersättning för det och det kan man ju förstå. Björn fick bensinstopp med traktorn efter en stund så Maria fick komma med bensin och när hon kom fick jag åka till huset med henne medan de andra fick fortsätta att få loss taxin och flytta på bilar och annat. För oss var det inga problem att komma hem:) Det gick ju bra till slut i alla fall men det var ju inte direkt jätteroligt att sitta fast där, i början hade jag i och för sig roligt för det kan väl inte vara så svårt att skilja på en grusväg och en lerig hästhage? De hade i och för sig precis plogat där men lera och grus ser väl ändå ganska olika ut, eller, har det samma färg? Sen fick jag ju som sagt testa att köra bil även om det inte gick så bra i början men man lär sig av sina misstag vilket jag ju gjorde igår:)

Igårkväll firade vi Maria som fyllde år och det var riktigt trevligt. De hade bjudit dit en del gäster, jag pratade i och för sig inte så mycket med dem men ändå. Vi barn satt nämligen och åt i vardagsrummet medan de vuxna satt i köket. Ja, jag tänker kalla mig barn så länge jag kan, det var faktiskt en annan tjej som också är över arton där men de vuxna kallar oss barn ändå:) Vi åt en god kladdkaka med jordgubbar till efterrätt som jag tycker var väldigt god. Underhållningen var det inget fel på heller, vi såg av en slump att Körslaget skulle börja igår och jag fick känslor! Det kan ju inte bli mycket bättre för precis när melodifestivalen är slut börjar ett annat av mina favoritprogram:) Jag trodde att det skulle dröja länge innan Körslaget började igen eftersom det ju inte var särskilt länge sen det sslutade men det är bra att det nu är en massa nya körer igen:) Jag tyckte om Linda Sundblads tjejkör och förstår verkligen inte varför de fick så få röster igår. Calle Moraeus kör tyckte jag hade valt en tråkig låt och jag tycker att det fanns andra körer som var mycket bättre menmen. Marie Picassos kör tyckte jag om väldigt mycket, de hade valt en bra låt och så tyckte jag att det lät väldigt bra med alla stämmor! Mojjes och Rondedals körer tycker jag var ganska bra, det var kul att se bröderna Rongedal leda en kör:)

Idag har jag som sagt inte alls gjort mycket. Under eftermiddagen åkte vi och handlade på ett nyöppnat Villys där de bland annat hade väldigt billigt lösgodis. Lovisa och Björn fick tala om alla sorter för mig, så gör vi alltid när jag ska handla lösgodis när vi har tid. En nackdel är att jag ju inte ser hur många goda sorter det finns och därför försöker ta lite av allt jag gillar plus att jag också tar en del nya sorter som jag inte har testat tidigare. Idag hittade jag många nya sorter eftersom godiset inte var från karamellkungen. Björn och Lovisa handlade också godis och vi tre handlade tillsammans 1,7 kilo, Lovisa och jag köpte två ganska stora påsar och Björn köpte en liten. 1,7 kilo är ju inte så mycket, inte om man delar det på tre. Men vi såg en liten kille idag som hade en hel vagn full med godis, det måste ha varit minst tio kilo i den. De firar ju tydligen det iranska nyåret eller något idag, förlåt om det kanske är något annat land som firar det och om det har ett annat namn, jag kanske har helt fel men det är hur som helst ett nyår som firas den här helgen. Det var kul att köpa lite godis idag för det är inte ofta jag gör det nuförtiden. När jag var liten kommer jag ihåg att Björn och jag alltid var och köpte lördagsgodis, det hade vi som en tradition och gjorde det varenda lördag. Att äta godis är jag däremot inte lika bra på, det är mer något jag tycker om att samla på men det finns vissa sorter som jag är bra på att äta. Vi köpte förresten fryst mango idag också eftersom alla mango de sålde var omogna men fryst mango är ju absolut bättre än ingenting! Sen har jag ätit mycket briost den här helgen plus att jag har druckit mango och periskote som vi köpte för ett tag sen. Tränat har jag inte direkt gjort men jag tränade ju showdown intensivt i lite mer än en timme igår plus att jag har kört igenom mitt styrketräningsprogram både i fredags och idag:) Just det, kom på att det är flera som vill att jag ska lägga upp det här på bloggen så jag ska göra det när jag har skrivit om det och fått det godkänt av min lärare. Ja, det där var min helg, hoppas att ni också har haft det bra!
/Vispen

Allt rullar på som vanligt

Hej!

Jag tänkte bara posta ett inlägg så att ni ser att jag fortfarande lever. Men just nu händer det inte särskilt mycket i mitt liv. Nästa sak som jag har att se fram emot är Uss årsmöte nästa helg och sen längtar jag till påsklovet. Nu är det mindre än tre veckor kvar tills jag åker till Milano:) Jag har börjat räkna ner dagarna eftersom jag verkligen längtar dit. Min kontaktlärare sa att jag har blivit beviljad ledighet på måndagen vecka femton så det känns bra att jag inte behöver skolka:) I skolan har jag fått ganska mycket att göra nu men igår fick jag ett mail av min datorkunskapslärare där han skrev att jag har klarat a-kursen, jag fick vg och det känns väl helt okej:) Nu behöver jag inte läsa datorkunskap mer och det känns skönt. Men det var ju bra att jag läste a-kursen för det är ju bra att kunna lite om datorer ifall jag kommer jobba med det i framtiden. Att sitta på ett kontor, svara i telefon och skriva på en dator skulle nog inte direkt vara något jobb för mig, i alla fall inget som ajg skulle trivas särskilt bra med, men som det är nu får man ju vara glad om man hittar något jobb överhuvudtaget.

Vi hade ju äntligen kör igen igår och det var kul:) Tills nästa vecka fick vi i läxa att kunna Life on mars utantill. Jag tror inte att det kommer vara många som kan låten utan att ha ett notpapper med både noter och text framför sig. Eftersom det går långsammare att läsa punktskrift än vanlig text hinner jag inte med att läsa samtidigt som jag sjunger, det går för fort, därför har jag ju inget annat val än att lära mig allt utantill och det känns ju lite orättvist. Det är tur att jag ligger på MVG i körsång, om jag inte gjorde det skulle det faktiskt vara konstigt för jag känner att jag har ganska lätt att lära mig på gehör, stämmor och sånt, i alla fall lättare än vad många andra har känns det som ibland. I trean blir det säkert svårare men nu känns det ju ändå som att jag lyckas hänga med ganska bra.

På idrotten gjorde jag mitt styrketräningsprogram som jag kom på att jag har skrivit på helt fel sätt eftersom jag glömde att ta med det här med reps och set. Ibland är jag verkligen helt dum i huvudet som glömmer så enkla saker och jag satsar ju dessutom på ett högt betyg i idrott. Min lärare fick det dåliga programmet som hon såklart har hunnit läsa men jag ska skriva om det i helgen och skicka det igen. Det kändes i alla fall skönt både under och efter styrketräningen och idag har jag haft sådär skönt ont i kroppen, särskilt i armarna. Mitt mål är ju att bli starkare i kroppen och främst i armarna så det känns bra, än så länge har jag inte märkt någon skillnad men jag har ju bara hållt på med det här sen vecka åtta.

Ensemblen var roligare än vanligt för nu kommer sångare och instrumentalister jobba för sig fram till påsklovet:) Vi sångare kommer att få jobba en del med stämsång och annat roligt, igår känner jag att jag fick ut väldigt mycket av lektionen. Läraren är verkligen bra! Dessutom har han idag mailat en uppgift vi ska göra tills nästa vecka och det tycker jag är bra, det är ju tyvärr inte alla lärare som gör det. Men läraren var bra på att maila mig även förra året, hoppas att jag får ha honom nästa år:) Tills nästa vecka fick vi i uppgift att skriva ett föredrag som ska handla om en artist vi tycker om. Vi ska fokusera på sången och skriva varför vi tycker om just den artisten och lite sånt. Föredraget ska vara fem till sex minuter, det tycker jag känns som en omöjlighet men det måste jag fixa på något sätt. En bra början är ju att välja vem jag ska prata om och det har jag inte kommit på än. Det måste ju vara någon som jag verkligen tycker är bra och som är lätt att prata om. Igår jobbade vi i alla fall med att sjunga olika stämmor och försökte få det att låta så bra som möjligt, det var väldigt svårt att få alla att sjunga någonting precis samtidigt och att få det att låta bra men jag tycker att det lät ganska bra till slut.

Efter det hade jag näst sista sånglektionen innan uppspelet. Det kändes väl inte sådär jättebra och improvisationen måste bli bättre tills nästa vecka. En del ord uttalar jag lite fel också och det måste ju verkligen bli bättre, sen finns det säkert en massa annat som jag gör dåligt också. De flesta ska sjunga en låt som de har valt själva nästa vecka så egentligen vet jag inte varför jag valde att sjunga en jazzlåt när jag aldrig har sjungit jazz tidigare förutom när jag sjöng Fly me to the moon för några veckor sen. Jag tycker i alla fall att låten jag sjunger börjar bli lite bra nu:) Läraren sa att man inte behöver ta med improvisationen på uppspelet om man tycker att det känns jobbigt och svårt eftersom föräldrar och andra får komma. Men jag ska nog göra det för annars blir det ju inte direkt jazz och sen ska det ju vara en utmaning. Det kommer kännas väldigt nervöst innan men jag överlever nog det.

Träningen gick tyvärr inte särskilt bra för mig igår. Christoffer var där och jag förlorade mot honom två gånger i rad, både när vi spelade med racketar som är mindre än vanligt och när vi sedan spelade med de vanliga racketarna. Han hade dessutom inte spelat på flera veckor och sen förlorade jag ändå, inte alls bra ju. Men nästa vecka ska jag vinna över honom! Servarna gick inte heller bra för mig igår och raka skott gick sådär. Bollkontroll börjar jag känna mig lite säkrare på men det här med att dribbla har jag väldigt svårt för.

Idag började vi titta på en film på engelskan som jag tror heter Stage Beauty. Jag tycker att den var vganska svår att förstå men läraren ska skicka handlingen till mig så att jag i alla fall kan läsa lite om filmen. På spanskan fick vi ett oförberett läxförhör som jag tror gick sådär för mig menmen. Vi fick i läxa att läsa en text tills på tisdag.

Ikväll har jag varit med Rebecka, hennes pojlvän och deras kompis. Det var trevligt att träffa dem, nu dröjer det ungefär en månad innan vi ses nästa gång. Idag gjorde vi lite allt möjligt men klockan åtta såg vi Så ska det låta där E.M.D och Cookies and beans var med, vet inte riktigt hur det stavas. Jag hejade på E.M.D men tycker att tjejerna i Cookies and beans sjöng väldigt bra till vissa låtar:) Det är väl ungefär det jag har hunnit göra sen jag bloggade senast. Imorgon ska jag ju åka och visa showdown och jag hoppas att det finns några som vill utmana mig. Sen hoppas jag såklart att jag är tillräckligt bra för att lyckas vinna över de flesta:) Efter det ska jag åka till Björn och det blir trevligt. Maria fyller år imorgon och vi ska fira henne. Hoppas att alla får en bra helg!
/Vispen

Skola, träning och funktionärsmiddag med USS

Hej!

Klockan börjar bli mycket så nu skriver jag en snabb sammanfattning om vad jag har gjort de senaste två dagarna. Idag har jag förresten haft fler besökare än vanligt, sjuttio stycken:) Det är ju inte jättemånga, i vanliga fall brukar jag ha trettio till femtio besökare så sjuttio är ju i alla fall lite mer:) Det är trevligt att ni läser, jag följer ju många bra bloggar också:) Någon dag ska jag skriva ett inlägg och rekomendera bloggar som jag gillar, det är det ju några som har önskat.

Aja, igår var det skola som vanligt. På estetisk orientering blev min grupp klara med redovisningen vi ska göra nästa vecka. Jag trodde aldrig att vi skulle bli klara med den så det kändes väldigt skönt när vi blev klara ganska långt innan lektionen var slut:) Rebecka, i klassen, hjälpte mig att komma på en vers, jag har ju otroligt svårt att sätta text till en melodi och dessutom kunna hitta på en melodi men nu är det gjort. Min vers blev inte direkt bra men den rimmar i alla fall och jag tycker att den beskriver en speciell dag i mitt liv som jag minns tydligt. Alla förutom en person i gruppen har skrivit verser om en situation då vi inte vågar göra någonting, kanske säga till någon vad vi känner eller så. När jag skrev min vers tänkte jag på en gång i höstas, det var alltså inte allt för länge sen. Då var jag med en kille och vågade inte tala om för honom hur jag kände, att det jag kände nog var mer än vänskap. Nu är det försent och idag ångrar jag att jag inte sa något men det gör inte så mycket. En tjej skrev i alla fall en vers om när hon vågade, att ta första steget är ju inte alltid lätt. Det som är bra är att hon faktiskt har vågat göra det hon sjunger om, vi bestämde att vi skulle utgå från en situation som vi har upplevt för att det ska bli mer verkligt och för att vi ska kunna sjunga med mer inlevelse:) Dansen vi har gjort är inte särskilt avancerad och jag behöver knappt göra någonting eftersom jag sjunger första versen och sedan ska ligga ner och låtsas försvinna eller något sånt.

Okej, det här inlägget skulle ju vara kort, ibland har jag problem med att skriva kort för när jag väl börjar skriva kommer jag helt plötsligt på hur mycket som helst. På vokalensemblen började vi i alla fall sjunga låten Don't worry be about, ni som vet vilken låt det är måste hålla med om att man blir glad av den, eller hur?! Den ska vi i alla fall lära oss att sjunga accapella med en massa stämmor och sånt och jag hoppas att det blir bra:)

På spanskan skulle vi skriva en massa meningar, böja en massa verb på olika sätt och använda oss av olika tempusformer, inte särskilt roligt men jag överlevde och det var ju tur:) Matten har jag faktiskt överlevt både igår och idag och jag förstår faktiskt en hel del av geometrin även om jag alltid frågar läraren om hjälp minst en gång per lektion. Det jobbiga är att jag ofta måste höra honom förklara en sak två gånger för att det ska gå in i mitt huvud och det måste han ju tycka är jobbigt men han låter ändå positiv när han förklarar saker för mig och när jag, efter väldigt lång tid, börjar förstå verkar han tycka att det är bra:)

Träning gick ganska bra igår. Men jag kom på att jag måste träna mer på att variera skotten och skjuta de på lite annorlunda sätt. Men igår fick jag ganska mycket hjälp och jag känner verkligen att jag lärde mig mycket. Vi tränade ganska mycket på att skjuta servar också och nu börjar jag få in två servar som oftast är ganska bra. Men det måste jag träna mer på och sen är det bollkontroll som jag har svårt för. Det blir mycket att göra inför Milano för då måste jag vara bra! Då tävlar jag ju för Sverige och jag måste bli bra tills dess! Det finns jättemånga tjejer i andra länder som spelar hur bra som helst och som har spelat ganska många år så jag kommer nog ha svårt att bli lika bra som dem men det måste gå har jag bestämt!

Den här dagen orkar jag inte skriva särskilt mycket om. På engelskan diskuterade vi några texter och skulle sedan läsa dem med inlevelse. Kontaktlärartiden var seg eftersom de andra skulle fylla i en enkät som jag såklart inte hade fått inscannad så jag satt och gjorde ingenting i nästan fyrtio minuter. Det positiva var i alla fall att jag fick information om när jag har utvecklingssamtal plus att jag fick ett papper där det stod att jag inte har några ig-varningar! Jag blev lite rädd när kontaktläraren sa att klassen har ovanligt många. I höstas låg jag ju på ig i matte eftersom jag hade fått det på ett prov men nu ligger jag på g igen:)

Hmm, vad har hänt mer? Jag fick huvudvärk tidigare idag men det var ett tag sen jag hade det senast och det kunde ha varit värre. Tyvärr har jag inte haft lika tur med färdtjänsten längre och jag får samåkning nästan varenda gång. Idag åkte jag till exempel med en man som blev hur arg som helst på att chauffören skulle lämna mig före honom och det var ju lite jobbigt att lyssna på när han pratade om hur bra han hittade och hur bra han hade varit på att köra bil tidigare i livet. Jag tänkte att i så fall kunde ju den där gubben kanske ta och köra bil själv då, han verkade ju åtminstone se fullt. Hur många gånger har inte jag varit med om att det har varit samåkning och jag har fått åka en massa omvägar och ibland dessutom stått och väntat på taxibilar som inte ens har kommit?!

Ikväll har jag varit på en funktionärsmiddag med USS och det har absolut varit det bästa med den här dagen! Onsdagar är ju de segaste och tråkigaste dagarna i veckan och därför passade det ju bra att USS faktiskt lade den här trevliga middagen just idag:) Vi var på restaurangen Bamboo palace som ligger på Kungsgatan i Stockholm, om ni bor i Stockholm eller om ni kanske kommer hit någon gång tycker jag absolut att det är värt att besöka den restaurangen någon dag:) Det är en japansk och kinesisk restaurang. Jag åt en buffé och i den ingick det sushi, kinesisk mat, frukt, friterad banan och glass, kanske något mer också som jag glömde. Maten var hur som helst god och det fanns i alla fall en del som var vegetariskt:) Kvällen hade såklart inte varit lika trevlig utan alla andra som också var där! Jag träffade många trevliga människor! Middagen var för de som på något sätt har hjälpt till med något i USS förra året. Jag var ju till exempel med och planerade USS julfest och det tycker jag var väldigt roligt. Ikväll hann jag prata med en massa trevliga människor och en person nominerade mig till USS styrelse. Nu får vi se om jag kommer med där, det ska de ju rösta om på årsmötet, vad jobbigt det skulle bli om många vill vara med i styrelsen i år och man måste rösta på ifall varje enskild person får vara med eller inte. I så fall kommer jag nog inte med men det kan man ju förstå. Men jag vill ju såklart inte sitta i styrelsen om ingen vill att jag ska vara med där och om de röstar nej skulle ju inte direkt jorden gå under. En person har ju nominerat mig och det är ju kul att veta att det i alla fall finns någon som tycker att jag skulle passa där:) Det vore ganska kul att få vara med ett år för att se hur det är och få vara med och påverka saker, jag har ju inte direkt jättemycket åsikter men ändå. Det blir hur som helst en ny erfarenhet i så fall:) Vi skulle ha delat ut något till årets funktionär ikväll men hon var tyvärr inte där och det var ju lite synd. Men vi applåderade i alla fall för henne och några andra. Tiden gick fort och det kändes verkligen inte som att jag var där i nästan tre timmar, den kära färdtjänsten kom i alla fall i tid när jag skulle åka hem.

När jag satt i taxin ringde två nära vänner till mig så det var trevligt! Vänner är bäst, utan de skulle man aldrig klara sig! Nu ska jag sova snart men hoppas att alla har det bra! Jag har ju som sagt haft en jättetrevlig kväll och jag hoppas att jag får träffa de flesta av de som var med ikväll på USS årsmöte nästa helg! Jag får se när jag bloggar nästa gång men det blir förhoppningsvis någon gång i framtiden:)
/Vispen

Bloggar på håltimmen

Hej!

Nu har jag en lång håltimme och det har jag haft sen ungefär klockan tio idag. Det kan ju ibland vara skönt med håltimmar men inte om det är från klockan tio till tjugo i fyra. Plugga har jag försökt göra och jag har faktiskt hunnit göra en hel del vilket känns skönt. Men man orkar ju inte plugga hur länge som helst utan att ta en paus, i alla fall inte jag, så därför bloggar jag lite nu för att tänka på annat en stund:) Det var ju dessutom ett tag sen jag orkade skriva senast.

Helgen har varit väldigt lugn och det ser ut som att även nästa helg blir det. På lördag ska jag i alla fall åka till ett ställe och visa showdown. Andra kommer kunna utmana mig och då är det tänkt att jag ska göra allt för att inte låta dem vinna. Om de vinner får de ett års gratis medlemskap i en förening och det ska ju inte precis vara lätt. Jag fick frågan om att vara med för några veckor sen och bestämde mig för att tacka ja, det är bara att hålla tummarna för att jag faktiskt lyckas vinna över alla eller i alla fall de flesta:)

I lördags gjorde jag nästan ingenting förutom att titta på finalen av melodifestivalen! I år tyckte jag om alla tio låtarna som var med i finalen, Salem al Fakirs låt Kepp on walking var ju inte direkt någon favorit men den är i alla fall bättre än La voix och Snälla Snälla som var med förra året. Mina favoriter i lördags var Eric Saade och Anna Bergendahl och jag ringde och röstade på dem några gånger för det var ju länge sen jag röstade senast. När jag var yngre kunde jag ringa hur många gånger som helst på vissa låtar. Omröstningen var väldigt spännande och jag var inte nöjd med att Salem låg först efter att jurygrupperna hade röstat. Folkets högsta poäng var ju avgörande och det blir Anna som får åka till Norge! Jag blev jätteglad när hon vann för jag tycker ju verkligen om hennes låt. Även om jag är medveten om att det kanske inte kommer gå jättebra för Sverige i Eurovision song contest i maj spelar ju det kanske inte jättestor roll. Sverige har ju kommit långt ner hur många år som helst. Dessutom var det ju länge sen vi skickade en ballad så det kanske går bra, man vet ju aldrig:) Jag tycker inte direkt att alla låtar som har vunnit de senaste åren har varit typiska schlagerlåtar. Eftersom jag är nöjd med att Anna tävlar för Sverige i år ska jag nog titta på Eurovision song contest, det brukar jag ju annars hoppa över vissa år.

Igår gjorde jag inte heller så mycket. På eftermiddagen träffade jag Rebecka och vi satt först ute på en bänk en stund. Varmt var det ju inte direkt, det hade nog förresten känts varmare ifall det inte hade blåst mycket menmen. Man märker att våren snart är här! Lite senare gick vi till ett kaffé och fikade. Vi delade på en semla, hon åt grädden och jag åt brödet och lite mandelmassa, grädde är någonting som jag verkligen inte tycker om. Sen satt vi och pratade om kändisar, det kan ju verkligen vara roligt:) Några barn gick förbi och vi frågade de ifall de var kända på något sätt, det finns ju barn som till exempel är lite kända inom musik eller film. De sa i alla fall att de inte var det men efter ett tag kom de tillbaka och sa att de var lite kända eftersom de brukar sjunga på skolgården, det var ju lite kul:) Barn kan verkligen säga gulliga saker ibland:) Vi lyssnade lite på musik igår och jag har börjat fundera på vilken låt jag ska sjunga efter nästa sånguppspel. Det är på torsdag nästa vecka så det är inte så långt kvar nu. Det jag känner mig mest orolig över är att jag inte ska klara av att sjunga det höga sticket plus att jag ju ska improvisera och jazzlåten jag har nu är inte alls lätt att improvisera till. Dessutom är nästa uppspel ett öppet uppspel och då kan man ju räkna med att många föräldrar, syskon och andra ska komma. Därför känns det lite extra nervöst men det ska nog gå bra till slut hoppas jag.

Den här dagen har ju som jag tidigare skrev varit väldigt lugn. På kultur och idéhistorian fick vi tillbaka proven och jag hade vg, det blev jag nöjd med. Jag gör vad som helst för att läraren faktiskt ska sätta vg på mig. Att få godkänt går bara inte med tanke på hur mycket jag har kämpat med det här ämnet i snart två år. Nu har vi börjat läsa om 1900-talet istället, om hur musiken, teatern och bildkonsten utvecklades. Sen ska vi såklart läsa om några kända filosofer och tänkare som levde på den tiden också. Enligt mig känns det väldigt ointressant men nu är det bara två prov kvar innan det faktiskt är sommarlov. Då behöver jag förhoppningsvis inte tänka på det här ämnet mer. Tänk, nu är det bara ungefär tre månader kvar och sen har jag gått ut tvåan, tiden går fort:) Om ungefär två timmar har jag ensemble och därefter ska jag träna vägen till träningen, jag tror att jag idag ska testa att åka tvärbana och tunnelbana istället för att åka buss. Egentligen känns det kanske lite onödigt när bussen faktiskt åker ända fram till stationen som ligger nära träningen men det kan ju vara bra att ha testat alla vägar. Hoppas att ni har det bra!
/Vispen

En rolig dag och genrep melodifestivalen 2010

Hej!

Idag har det hänt en del och den här dagen har gått alldeles för fort. Jag skulle vilja uppleva sådana här dagar oftare för idag har jag verkligen haft roligt och jag har haft roligt hela dagen och jag kan faktiskt inte komma på en enda tråkig sak som har hänt. Nu vet jag varken var jag ska börja eller sluta men jag försöker skriva ihop något dåligt innan jag går och lägger mig, förvänta er inget bra eller roligt inlägg nu.

Skoldagen gick fort, först hade vi engelska då läraren pratade om renässansen. Det var svårt att anteckna eftersom hon sa många ord och namn som jag inte kunde stava till men jag gjorde mitt bästa. Läraren skickade i alla fall de anteckningar hon använder när hon föreläser lite senare idag så det är bra, där finns det några namn och stödord som kan vara bra att känna till. Sen kanske jag får lättare att hänga med när läraren föreläser om några tidsperioder som kom senare nu när jag har antecknigar.

Till lunch var det hamburgare, inget som jag direkt tycker jättemycket om menmen. Det var i alla fall väldigt god klyftpotatis till:) Sen träffade jag Rebecka lite för hon satt vid ett bord och pratade med de som söker till Kulturama i år, det är ju bra att ha någon som man kan ställa frågor till, så bra var det inte när jag sökte. Vi ska i alla fall ses på söndag och göra något, det blir säkert trevligt:)

Sen hade jag spanska och vi skulle börja med den kära muntliga redovisningen. Min grupp hann i alla fall förbereda lite men sen gick det jättedåligt för mig under själva redovisningen. Tjejen som ställde frågor till mig pratar jättebra spanska eftersom hon har bott i ett spansktalande land i flera år och därför kände jag mig väldigt dum när jag skulle försöka prata med henne. Sen pratade hon ganska fort så jag hörde knappt vad hon sa ibland, därför fick jag fråga det flera gånger när vi redovisade, inte bra ju. Dessutom tyckte jag att det var svårt att formulera bra svar trots att jag tyckte att det gick bra när vi övade in allt tidigare. Då är det klart att jag skulle göra allt dåligt när läraren plus alla andra hörde, det är så typiskt mig. Okej, det var en dålig sak med den här dagen men det var ju bara mitt fel. Nästa gång måste jag göra bättre ifrån mig. Läraren skrev upp saker som han ska prata med oss om senare, han skrev väldigt mycket på mig hörde jag. Men ja, nu är det gjort och det kan ju inte alltid gå bra, för mig går det ju oftast dåligt. Efter att ha lyssnat på alla redovisningar fick vi ett papper där vi skulle hitta en massa ord, det var svårt. Vi skulle sedan skriva en berättelse när vi hade hittat en del av orden men den hann jag inte börja på idag så det jag får göra det nästa vecka istället.

Efter spanskan var skoldagen slut och Ellen och jag åkte in till Globen där vi började med att byta ut biljetten vi tidigare hade beställt. Det var nämligen en biljett till morgondagens genrep men vi ville hellre gå idag, om man går på lördagen har jag hört att artisterna oftast brukar vara väldigt stressade och att genrepet nästan alltid är bättre att se på fredag kväll. Som tur var var det i alla fall inte särskilt lång kö eftersom vi kom till Globen redan runt tretiden. När vi hade fått rätt biljett gick vi runt i Globen centrum eller vad det heter, så heter det inte men ändå. Där gick vi och kollade i några klädaffärer men jag ville inte köpa något. Sen helt plötsligt hörde vi att någon ropade på oss och det var Roshanak som gick i vår klass tidigare. Det var verkligen hur roligt som helst att träffa henne och jag insåg verkligen hur mycket jag har saknat henne sen i våras! HOn var verkligen speciell och klassen är inte densamma utan henne. Roshanak berättade i alla fall att hon jobbade med melodifestivalenturnén och att hon åkte runt och hjälpte till med lite olika saker, hon hade varit i alla melodifestivalstäderna och träffat en massa roliga människor. Det verkar ju vara ett jätteroligt jobb! När vi hade pratat med henne en stund gick vi ut på en promenad och det har varit ganska varmt ute även idag:) Däremot är det fortfarande en del snö kvar men jag hoppas att den smälter bort snart, även all is som gör att man halkar. Eftersom vi hade tråkigt och mest ville att tiden skulle gå gick vi sen till Mc donalds eftersom jag var törstig och jag tycker om deras vatten. Vi såg att de sålde vatten i en mataffär också men där kostade en halvlitersflaska åtta eller nio kronor, det tycker i alla fall jag är dyrt när man vill ha vanligt vatten utan bubblor. Dessutom var den flaskan ganska varm och när man köper vatten vill man ju åtminstone att det ska vara kallt. Ifall det hade varit det hade jag kanske betalat nio kronor för en flaska för det gör man nog om man är tillräckligt törstig. När vi ändå var på Mc Donalds passade jag på att köpa en glass:) Ellen köpte en paj som tydligen var väldigt varm men god, en sådan borde jag köpa någon gång för det var ju ett tag sen man åt en sådan senast. Efter det korta besöket på Mc donalds gick vi till HM där Ellen köpte en tröja för femtio kronor, det var ju billigt och jag tror att även jag hade kunnat tycka om en sådan tröja men jag köpte ingen eftersom den inte fanns i någon färg som jag gillar. Lite senare gick vi tillbaka till Mc donalds igen och åt en snabb middag och sen gick vi förbi Pressbyrån och kollade runt lite, det känns ju alltid speciellt när man kommer in i en pressbyråbutik. Man hör alltid ett brummande ljud från en frysdisk eller om det är från kylskåpet där de har all dricka. Sen är ju alla pressbyråbutiker små och det tycker jag är trevligt.

Okej, nu kommer det roliga här, kvällen! Vi var vid entré två lite innan klockan sex då de öppnade. De hade insläpp för något annat halv sex men vi förstod inte riktigt vad det var så därför gick vi inte dit förrän lite senare. När vi kom in i Globen var det varmt som vanligt så vi gick till ett ställe där man kunde hänga av sig jackor och annat. Jag orkade inte göra det eftersom jag inte visste hur säkert det var där och eftersom jag inte orkade betala pengar för det. Sen skulle jag ju ändå gå runt och bära min kära väska med datorn och den ville jag inte lämna. Den väskan har varit med mig lite överallt nu och jag har stört mig på den ett antal gånger.

Sen gick vi i alla fall runt i Globen, vi gick runt där väldigt många gånger och kollade vad som hände. Det var en del sponsorer som var där även i år och de flesta delade ut lite roliga saker. Vi fick först tidningen aftonbladet på ett ställe och det var roligt även om jag ju inte kan läsa den. Sen delade delicato ut delicatobollar:) Förra året tror jag att de delade ut dammsugare, den hann jag ju tyvärr varken äta upp eller spara eftersom jag råkade tappa den någonstans. Den här delicatobollen tror jag i alla fall att man kan spara ett tag för den ligger ju i en sådan här plastförpackning. Nästa sponsor som vi gick förbi tror jag var K-rauta. De hade en tävling där man skulle höra låtar och förknippa varje låt med en färg. Det spelades upp olika låtar och sen hade man en skärm som man skulle trycka på. Ellen fick tävla för oss och hon fick trettiotvå poäng och det var ganska bra. Vi fick en skiva för att vi var med och tävlade:) Efter det gick vi och sjöng karaoke på ett annat ställe och vi sjöng I remember love. Det blev väldigt jämnt, Ellen fick 5550 poäng och jag fick 5560, att bara vinna med tio poäng är ju ingenting, nästan omöjligt att få så lika poäng men det gick tydligen:)

När vi hade fått chips från en annan sponsor hände något coolt! Vi såg att någon radio eller något annat var på ett ställe. Där var en kändis, nämligen Shirley Clamp! När jag såg det blev jag hur glad som helst och ville såklart springa dit! Men det gick jättelångsamt att komma fram och många människor stod redan i vägen. Men som tur var gick kön ganska snabbt och vi lyckades tränga oss fram tillräckligt långt för att både kunna ta kort på Shirley och för att få hennes autograf. Ellen har redan den, värsta coolt ju, på Shirleys hemsida skrev hon att hon ville ha den. Då skickade Shirley hem ett brev till henne med sin autograf, jag vill också skriva till henne om det fortfarande går! Jag fick ju Shirleys autograf på en singel när jag var med Ronja förra året men jag vill ju såklart ha flera autografer med henne. När Shirley skrev autografen till mig sa hon att hon kände igen mig. Det blev jag verkligen jätteglad över för när jag och Ronja träffade henne kände hon inte igen mig fastän jag hade pratat med henne tidigare. Jag hann inte säga så mycket till henne idag men jag hann säga att jag tycker att hon är hur bra som helst några gånger och det var ju bra! Hoppas att jag hinner träffa henne flera gånger för jag tycker verkligen att hon sjunger hur bra som helst och grejer! En rolig sak var att Ellen och jag hade pratat om Shirley tidigare idag och då hade jag sagt att jag ville träffa henne och att jag ville att hon skulle komma ihåg mig. Därför var det ju ett roligt sammanträffande att hon var i Globen idag:) Ellen sa att hon tog kort med mig och Shirley också så det var ju roligt:) Det hoppas jag att jag alltid kan ha kvar som minne, sen har jag ju en inspelning där hon säger hej till mig också:) Nu hoppas jag att jag får träffa Sonja Aldén snart och att hon kan spela in en hälsning till mig nästa gång för det vore roligt! På ett annat ställe kom det några andra kändisar och där var det hur mycket folk som helst. Vi hann i alla fall få autografer från Måns Zelmerlöw och från en tjej som också är programledare i år, jag kommer faktiskt inte ihåg vad hon heter just nu. Dolf Lundgren var där också men han hann aldrig skriva någon autograf till oss och det var ju synd. Vi var förresten vid en sponsor där vi fick rösta på vem vi tror vinner imorgon. Jag funderade länge på ifall jag skulle rösta på Anna eller Eric men jag valde till slut Anna och fick därför en pin med en bild av henne, det var ju lite kul:) Nu i efterhand kan jag känna att jag ångrar att jag inte tog Eric eller någon annan men Anna är verkligen en av mina favoriter i år! Ingen sjunger med så mycket känsla som hon och jag tycker att hennes låt lätt fastnar på min hjärna och jag har gått runt och sjungit den ganska mycket idag. Ellen röstade på Salem al Fakir och om jag ska vara ärlig är det den enda låten som jag faktiskt inte tycker särskilt myckt om i år. Den är i och för sig helt okej men jag tycker att de andra nio låtarna är bättre. Men jag tror att Salem har chans att vinna i år så vi får se. En sponsor hade en tävling där man skulle kasta några ärtpåsar, det kan ha varit något annat än ärtor i dem, man skulle i alla fall träffa olika hål på väggen. Men det var ju inte alls lätt för mig som inte kunde se hålen och jag störde mig på att jag var blind just då. Man kunde nämligen vinna både chips och nyckelband, nyckelband ville jag ju ha som ett minne av kvällen. Killen som hade hand om tävlingen var i alla fall bra och jag fick fem kast på mig istället för två, Ellen sa att jag var nära flera gånger, i alla fall närmre än vad hon hade varit. Men jag missade tyvärr hålen och det var störande, jag är ju en tävlingsmänniska, det spelar ingen roll vad eet är för tävling. När jag förlorar och jag vet att det säkert hade gått bättre för mig ifall jag kunde se känns det ju inte kul. Chansen att jag hade träffat något hål hade ju varit stor med taneke på att det var många yngre barn som träffade. Jag fick i alla fall en påse med någonting som jag tror var en liten väska, en broschyr och någon annan grej som man nog ska blanda ut med vatten på något sätt. Alla som deltog fick det, väskan kan jag i alla fall spara:)

Tiden gick ju tyvärr väldigt fort idag och plötsligt var klockan nästan halv åtta. Ellen och jag hade en rullstolsplats eftersom man behövde köpa en sådan för att få ha med sig en ledsagare. Det fanns inga stolar på de platserna men det gick ganska snabbt att få det efter att ha frågat om det vid informationen. Det första som hände var att ett liveband spelade, de var riktigt bra och de sjöng lite olika schlagerlåtar, en del av de som sjöng lät lite lika orginalartisterna:) Man blev verkligen glad av att höra musik idag och när jag sitter och skriver det här längtar jag verkligen tillbaka till Globen och den bra stämningen! NI som har varit där på någon konsert måste hålla med mig om att det är en speciell stämning där, att man verkligen blir glad av att sitta där och att det är väldigt bra ljud! Platserna som Ellen och jag satt på var ganska långt fram och man såg tydligen ganska bra vad som hände. Ljudet var ganska högt men det vande man sig vid ganska fort, jag kommer förmodiligen tappa hörseln ganska fort med tanke på att jag både hör hög musik ofta, dels när jag är på konserten men främst när jag har ensemble och för att det dessutom är högt ljud när man spelar showdown. Men det kan kanske vara värt det för då har man åtminstone fått ha roligt när man är lite yngre, det finns mycket dumt man gör i livet som man ångrar sen men jag är ju glad nu och känner att jag varken skulle kunna leva utan musik eller showdown. Därför får jag ta det här med höga ljud, helt döv lär jag ju inte bli på ett tag i alla fall:)

Alla artister sjöng otroligt bra idag och det var verkligen roligt att få höra alla live! I år tycker jag ju som sagt att alla finalister är bra men jag hejar lite extra på Anna och Eric. Eric Saades låt fastnade jag dock inte för förrän jag hörde den för andra gången men sen dess har jag verkligen gillat den jättemycket. Timoteijs låt tycker jag att man blir väldigt glad av och att refrängen lätt fastnar, dessutom gick de ju direkt till finalen utan att vara kända innan, därför kanske deras låt skulle gå hem även i Europa. Vi får se hur de sex internationella jurygrupperna röstar imorgon:) Olas låt tycker jag om för den både börjar och slutar bra:) När alla artister hade sjungit fick man höra några artister från Sverige och Norge och det var roligt! Shirley Clamp sjöng bland annat refrängen av Min kärlek och henne tyckte jag såklart om! Sen var Kicki, bettan och lotta där, Maria Haukas, Afrodite, Roger Pontare plus en del andra artister. Därefter fick man se några jurygrupper rösta på olika bidrag som man hade lottat ut. Det var sex internationella jurygrupper och fem jurygrupper från olika städer i Sverige. Ett rockband spelade sedan en omgjord version av La Voix, låten som Malena Ernman sjöng förra året. Sen fick man se när Svenska folket röstade och det blev Eric Saade som vann den utlottade omröstningen:) Oj, nu var jag nära på att säga att man såklart fick se den traditionella snabbreprisen två gånger idag:) En kvinna sjöng sedan låten Kärleken är evig, jag tror att hon avslutade genrepet även förra året, då kanske hon till och med sjöng samma låt, jag är osäker.

Genrepet var tyvärr slut sen men Ellen och jag hann i alla fall sitta kvar en stund till i Globen innan en städare kom och ville att vi skulle gå ut. Vi hann gå runt lite i Globen innan min taxi kom och nu sitter jag här hemma igen. Det är så tråkigt att melodifestivalen bara är en gång om året men jag måste verkligen gå på genrepet nästa år! Det finns nästan ingenting som skulle kunna få mig att hoppa över det, jag tror till och med att jag skulle välja det före en showdowntävling. Jag känner att jag har haft en av de roligaste kvällarna på länge och tycker att genrepet var minst lika bra i år som förra året! De tre bästa sakerna med den här dagen var att jag träffade Roshanak, att jag träffade Shirley Clamp och att Ellen ville följa med mig på det här och att hon har orkat med mig hela kvällen:) Det hade ju inte alls varit samma sak utan henne och det var bra att hon hjälpte mig att komma fram till kändisarna:) Jag känner andra som inte är lika framåt och som inte hade velat göra det. Aja, nu är klockan ungefär halv två och det har tagit lite tid för mig att skriva det här. Men jag känner mig inte särskilt trött än och jag ville hinna skriva färdigt det här innan jag skulle sova. Att gå på genrepet fick mig att känna mig piggare och gladare än vad jag har gjort på länge! Det gav mig extra mycket energi och ork att kämpa vidare i skolan fram till påsklovet:) Hoppas att ni har det bra och att ni ska se mdloeifestivalen imorgon kväll, det ska jag göra:) Godnatt!
/Vispen

ONsdag och torsdag, skola, kör och träning

Hej!

Hoppas att allt är bra med er:) Med mig är det helt okej och jag har inte direkt något att klaga över. Den här veckan har varit ovanligt lugn och det har känts som en skön start efter lovet:) Det är ju jättejobbigt när lärarna ger än en massa läxor direkt när man kommer tillbaka efter att ha haft lov en vecka och då förhoppningsvis ha kunnat slappna av lite. Om allt kommer på en gång sen blir det ju svårt att orka prestera hundra procent på en gång.

Gårdagen började i alla fall med att jag hade matte och geometrin har nu börjat kännas lite svårare men jag förstår de flesta av g-uppgifterna:) Sen hade jag håltimme och därefter lunch. Engelskan skulle jag ha lite senare men efter att ha suttit i klassrummet i ungefär en halvtimme insåg jag att läraren inte skulle komma. Senare kom det en annan lärare som hade glömt att meddela oss om att lektionen var inställd, det var ju lite jobbigt. Sen kunde jag i alla fall åka hem eftersom jag inte har svenska och kontaktlärartiden var inställd. Det jobbiga med färdtjänsten är bara att man måste beställa den ungefär fyrtio minuter innan man ska åka, ibland en timme innan, det beror på lite.

Igårkväll åkte jag för att testa en kör. Ibland har jag verkligen saknat att sjunga i kör även om jag gör det på gymnasiet. Att göra det på fritiden känns ju lite som en annan sak för då vet man att alla är motiverade och verkligen vill sjunga. Sen behöver man inte känna press på samma sätt eftersom det man gör som tur är inte betygsätts:) Kören jag testade igår är en kör med bara synskadade, personen som leder kören är också det. Egentligen skulle jag kunna sjunga i nästan vilken kör som helst men den här kören ville jag testa dels för att jag har några kompisar som sjunger i den och dels för att det är en rock och popkör, jag tycker ju om sådan musik. För inte så länge sen testade jag ju att sjunga i en gospelkör som ligger ganska nära där jag bor och även om jag tycker att det var roligt var det inget jag fastnade för. Däremot tror jag att jag skulle tycka om att sjunga gospel ifall jag hittade en annan kör att sjunga med. Jag kände nämligen att det de sjöng i den kören var lite för lätt. Det kan jag även känna att jag kände igår, en del verkade vara mer nybörjare med körsång än jag. Däremot tyckte jag om stämningen och alla verkade vara glada och trevliga, det är ju en sak som jag tycker är viktigt. Igår fick jag vara med och sjunga tre låtar, Smedsvisa från uppland, en låt som jag inte direkt gillar men som faktiskt blev ganska bra när alla tog i och man lade på en understämma. La Dolce vita som är en låt som jag tycker är lite uttjatad men ändå är helt okej och sen en rapplåt som heter Pump up the jam som jag tycker verkade vara ganska rolig att sjunga. Vi sjöng en kort kanon också där tre enkla låtar var med. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag vill vara med i den där kören eller inte. Det beror lite på hur mycket det kostar för det jag sparar pengar till just nu är mest showdowntävlingarna, det kostar ju en del att vara med i dem. Sen tyckte jag ju som sagt att det de sjöng var lite för lätt men det är också en anledning till varför jag vill böjrja. Eftersom det oftast är mycket i skolan skulle jag nog inte hinna lägga ner så mycket tid på att träna på körsångerna men det skulle jag ju hinna om de flesta av låtarna är lätta att lära sig och att komma ihåg.

Den här dagen har varit ganska bra. Först hade jag idrott då jag körde igenom mitt styrketräningsprogram. Jag fick veta av min lärare att jag har skrivit det på fel sätt så därför ska jag skriva om det i helgen. De flesta av övningarna kändes i alla fall ganska bra att göra, däremot hade jag lite ont sen jag halklade i söndags. Efter lunchen sulle vi ha uppspel men flera i min ensemble var sjuka, en tjej visste inte ifall vi skulle spela och när jag pratade med en kille sa han att det inte kunde bli något för att nästan alla i parallellklassen hade åkt hem. Därför var det ju ingen idé för mig att stanna i skolan så jag åkte hem och hann plugga och prata lite med några kompisar innan jag åkte till träningen:) Om jag ska vara ärlig kändes det ganska skönt att det inte blev något uppspel men jag tränade på låtarna i onödan igår och det känns ju lite tråkigt menmen.

Träningen var ganska rolig, tyvärr förlorade jag ett set mot samma person som jag vann två set mot i tisdags men det blev jämnt tretton-elva till honom tror jag. Men jag vann mot Madde till slut, jag tror det blev tretton-elva då också. Madde och jag hann sjunga lite karaoke innan jag åkte hem så det var ju trevligt. Nu har jag inte mycket mer att skriva men imorgon ska Ellen och jag åka på genrepet av melodifestivalen! Det ska jag absolut skriva om sen. Jag hoppas att vi får lika roligt den här gången som förra året, jag börjar bli taggad:)
/Vispen

Måndag och tisdag, skola och träning

Hej!

Nu är det tisdag kväll och jag tycker att de två första dagarna av den här veckan har gått ganska fort. Men jag hoppas att tiden kommer gå fort nu fram till påsklovet då jag ser fram emot att få åka till Milano. För några dagar sen fick jag ett mail om att våra flygbiljetter är bokade så det känns verkligen roligt! Det kommer dock inte bli jätteroligt att behöva gå upp vid kanske halv sex eller sex för att hinna i tid till flyget men det är absolut värt det! Jag ska inte klaga för det finns ju faktiskt de som blir tvugna att åka till Stockholm kvällen innan för att hinna med medan jag faktiskt bara bor någon timme från Arlanda flygplats.

Igår var det i alla fall studiedag och jag pluggade mest på eftermiddagen, vaknade någon gång runt tolvtiden men jag behövde verkligen sova ut. Nu är det en del jag behöver plugga i musiken, både låten vi sjunger i kören som har en svår text, min jazzlåt som jag sjunger på individuell sång och ensemblelåtarna. Jag trodde ju faktiskt att jag sjöng de för sista gången innan sportlovet men så är det inte utan vi ska sjunga för de som söker till Kulturama på torsdag. Min kompis Ronja är en av dem och jag önskar henne stort lycka till:)

Sen var det träning igår och jag kände att det gick helt okej, det gick dock dåligt för mig att skjuta både servar och raka skott. Men jag vann äntligen över Anderz den här gången så mitt mål är att göra det även nästa måndag för jag har ju förlorat mot honom två måndagar i rad innan. Sen tog jag det mest lugnt igårkväll och var lite nere över en grej. Men man kan ju tyvärr inte alltid känna sig glad och det är klart att man blir ledsen när man märker att någon är arg på en och man inte vet varför eller vad man har gjort för fel, jag hoppas verkligen att det löser sig snart.

Idag var första skoldagen efter lovet och att gå upp var ju inte direkt roligt menmen. Färdtjänsten som jag idag har börjat åka även till och från skolan har faktiskt varit nästan i tid och jag hoppas att det kommer fortsätta att vara så. Annars kanske jag bara har tur till en början men jag hoppas på det bästa:) Första lektionen var estetisk orientering och det kändes väldigt segt. Min grupp hade verkligen inga idéer och ingen av oss verkade känna oss särskilt inspirerade eller motiverade att jobba. Med tanke på att det bara är två veckor kvar tills vi ska göra en stor redovisning då både musik och dans ska sitta är det inte alls bra. Dessutom var killen som ska spela gitarr inte ens i skolan idag vilket ju var dåligt. Efter den lektionen hade jag håltimme eftersom vokalensemblen var inställd men det kändes ganska skönt att kunna koppla av en stund.

Efter lunchen hade jag spanska och matte. På spanskan jobbade vi med en text där vi skulle svara på frågor och fick sedan förbereda oss inför en muntlig redovisning som vi ska ha på fredag. Jag tror tyvärr inte att det kommer gå särskilt bra för mig men jag ska kolla upp några ord tills dess och sen får jag hoppas på att jag lyckas prata lite. Vi fick tillbaka proven idag också och jag hade bara femtiofyra av sextiotre poäng, det tror jag i alla fall att läraren sa. Hur som helst är jag ju inte särskilt nöjd med resultatet men eftersom jag vet att läraren bara kommer sätta högst vg i slutbetyg spelar det kanske inte så stor roll.

På matten började vi med det fjärde och sista kapitlet i matte b-kursen! Ni anar inte hur glad jag är över det, desutom hoppas jag att jag ska klara godkänt och inte behöva göra något omprov den här gången då läraren sa att de flesta brukar tycka att geometrikapitlet är lättare än kapitel två och tre. Idag var det mest repetition från matte a-kursen men jag tyckte ändå att uppgifterna var ganska svåra, som tur var förstod jag i alla fall de flesta av g-uppgifterna.

När skolan var slut skulle jag äntligen träna i Handen och det var ju nästan två veckor sen jag var där senast så det kändes riktigt roligt:) Idag är jag faktikst ganska nöjd med träningen för när jag sköt raka skott satte jag sju mål av tio, däremot var jag inte lika bra på att valla som jag kände mig säkrare på tidigare. Men det där brukar ju variera från gång till gång för mig. När vi spelade kändes det ganska bra för idag vann jag över en person med två-noll i set och det var länge sen jag vann över honom senast:) Dessutom hann jag spela ganska mycket eftersom vi bara var tre personer som tränade idag. Nu har jag nog skrivit det mesta av det jag har hunnit göra de här två dagarna. Hoppas att veckan har börjat bra för er läsare också:)
/Vispen

Upptaktshelg med Unga synskadade

Hej!

Nu är det söndag kväll och lovet är slut. Men som tur är har jag studiedag imorgon vilket känns väldigt skönt med tanke på att jag inte har sovit särskilt mycket i helgen. Det brukar inte bli så mycket sova för mig när jag åker iväg på läger och helger. Men det är ju verkligen värt att vara uppe sent plus att det ju är lite tradition för mig:) Nu ska jag i alla fall skriva om vad jag har gjort den här helgen och jag vill varna för att det här inlägget kommer bli dåligt, jag kommer skriva många stavfel eftersom jag inte kommer orka läsa igenom inlägget så noga innan jag postar det, sen blir det förmodligen ganska kort. Jag känner mig ganska borta nu så jag kommer tyvärr glömma att skriva en massa roliga saker som hände men om jag väntar med att skriva kommer jag hinna glömma ännu mer.

I fredags var jag i alla fall med Adam och det var trevligt som vanligt. Vi åt lunch på stan och sen hjälpte han mig till t-centralen där vi skulle samlas. Runt sextiden åkte vi buss till Almåsa där vi skulle bo. Jag har ju sjukt dåligt lokalsinne så jag var nära på att hoppa på fel buss då jag råkade gå åt lite fel håll men det gick bra till slut:) Jag tror faktiskt att jag hade haft dåligt lokalsinne även om jag kunde se, nu i helgen lärde jag mig till exempel knappt att hitta där vi var men ändå, det gick bra när jag gick efter folk.

En sak som jag och många andra har gjort mycket i helgen är att äta. Förutom frukost, lunch och middag fikade man två gånger om dagen och åt efterrätt till middagen. Nu kommer jag inte våga väga mig på länge. Det här med att jag skulle träna mer på sportlovet har jag tyvärr misslyckats med. Träningen har ju varit inställd både tisdag och torsdag den här veckan plus att jag av någon anledning knappt har tränat kondition eller styrka heller. Nästa vecka måste det bli ändring på det och jag ska försöka att inte äta kakor på ett tag nu. Maten på Almåsa var i alla fall god som vanligt:) De gör alltid bra vegetarisk mat i alla fall.

Efter middagen började vi som på alla aktiviteter med att berätta lite om oss själva. Förutom att vi skulle säga våra namn skulle vi också säga vilket som är eller var vårt favoritämne i skolan plus tre ord, antingen som beskrev oss själva eller något annat som vi kom på. Jag tycker att det var lite svårt men mina tre ord blev glad, musik och träning, det tycker jag beskriver lite vem jag är. Glad sa jag eftersom jag inte kom på något annat, jag kunde ha sagt sommar också men det var så många andra som redan hade sagt det. Att vara glad är ju dessutom en härlig känsla så varför inte?:) Jag kan ju inte direkt säga att andra skulle beskriva mig som glad, i alla fall inte alla som känner mig. Jag känner verkligen att jag är på olika sätt när jag pratar eller är med olika människor och så är det nog för de flesta. En del vänner kan jag ha roligt och skratta mycket med medan jag är mer allvarlig när jag är med andra. Men när jag är med andra som är glada eller när jag är någonstans där jag trivs brukar jag oftast känna mig glad, i alla fall inuti. Dessutom känner jag mig oftast glad när jag har träffat någon, även om jag kanske inte har skrattat så mycket, okej, det där var ju väldigt ointressant så nu ska jag skynda lite här. Det var i alla fall många andra som sa bra ord:) Efter presentationen såg vi en film där några diskuterade funktionshinderkunskap som vi pratade mycket om i helgen. US vill nämligen att det ska bli obligatoriskt för personer som utbildar sig till lärare att ha en kurs där man får lära sig mer om funktionshinder. Det tycker jag skulle vara en riktigt bra grej, hur många gånger har man inte set att det inte fungerar när det är som det är nu? Det är klart att det finns lärare som verkligen är bra och förstående från första början men det är ju långt ifrån alla som är det. I och för sig tror jag kanske inte att en kort kurs skulle göra så att alla lärare blev jättebra men det skulle ju absolut underlätta. Det beror ju också på vilket funktionshinder en elev har. US ska i alla fall vara med i Almedalen under politikerveckan i sommar och prata om det. Ni kan läsa mer om det här på unga synskadades hemsida:
Http://www.ungasyn.se/funktionshinderkunskap

I fredags kväll satt jag först och lyssnade på några underhållande diskussioner och tittade därefter på medan några spelade biljard. När klockan var runt halv två började jag känna mig trött och gick till rummet. Men självklart blev jag piggare när jag la mig i sängen och tjejen jag sov med hade inte somnat än så vi låg och pratade väldigt länge. Sen lyckades jag somna runt tretiden men tyvärr sov jag ganska dåligt, det berodde säkert på att jag nästan alltid sover dåligt när jag sover någosntans första natten.

I lördags var det frukost klockan åtta och jag var morgontrött som vanligt. Det var i och för sig värre att gå upp idag så jag ska inte klaga. Frukosten var bra och jag åt bland annat yogurth med hallon:) Klockan nio samlades vi för att diskutera kampanjen om funktionshinderkunskap och delades in i grupper för att prata om olika situatiner där vi tycker att det hade fungerat bättre ifall lärarna hade läst funktionshinderkunskap. Vi kom på ganska många exempel i min grupp och det som folk hade haft mest problem med var idrotten. Sen hade några haft problem med att läsa vad läraren skrev på tavlan. Det var fler än jag som tyckte att matten var svår:) När vi hade pratat om det en stund fikade vi och åt hallongrott som i alla fall jag tycker var goda:) Lite senare kom en person och pratade om media, han pratade om några olika tidningar som finns, lite om hur media fungerar, hur man gör för att synas, hur tv och radio gör när de spelar in olika inslag och så vidare, det var ganska intressant.

Efter lunchen följde jag med några andra ut på en kort promenad. Att sitta och lyssna en hel dag kan ju kännas lite jobbigt och jag känner faktiskt att det hjälpte att vara ute och att jag blev piggare av det. En kille som heter Jonas som var med i helgen och jag märkte att vi tycker om ungefär samma musik, han tycker också väldigt mycket om melodifestivalen, Sonja Aldén men framförallt Shirley Clamp. Om ni vill läsa hans blogg är adressen:
Http://jonte85.blogg.se
Han skriver bra och tipsar ibland om bra musik:) Vi lyssnade i alla fall lite på Shirley Clamp och Eva Cassidy medan vi var ute och gick. Det var trevligt och igår var första dagen i år som jag faktiskt kände att det var varmare ute, solen sken:) Då passade det extra bra att lyssna på fina låtar. Elin som också gick med oss tyckte också om låtarna.

Vi samlades igen runt ettiden för att fortsätta prata om funktionshinderkunskap. Alla grupper fick välja ut en av de situationer vi pratade om på förmiddagen och skulle sedan skriva ner situationen som en film. Senare i vår ska US spela in några korta filmer som kommer att användas under politikerveckan.. Min grupp valde en situation där en tjej var med om att hon inte fick åka skidor med sin klass i skolan. Det tycker vi såklart är dåligt för om alla seende får göra det borde ju även en synskadad person kunna klara det. Istället fick tjejen gå en promenad med en lärare och hur kul är det om man jämför med att åka skidor? Dessutom hade ju läraren kunnat ha tid att åka skidor med tjejen om hon nu ändå fick gå ut och gå helt själv med en lärare. Jag har varit med om liknande situationer och det är ju verkligen hur störande som helst när jag inte får göra någonting på grund av att jag är blind. Det finns situationer som jag mycket väl kommer ihåg. I filmen vill vi i alla fall också lyfta fram ett positivt exempel där vi tycker att det fungerar bra. Där är det istället läraren som får en tjej att följa med och åka skidor och eftersom hon inte har testat det tidigare åker läraren med henne de första gångerna och visar hur hon ska göra. Gruppen hann skriva ner alla repliker och så även om jag inte direkt kan säga att alla var koncentrerade hela tiden. Men vad då, man måste ju ha roligt också:) Sen var det fika där vi åt äppelpaj, jag var ganska mätt sen lunchen och åt bara en liten bit men ändå.

Klockan tre fick vi testa på kundalini-yoga. Jag tror faktiskt att jag har testat det tidigare, yogapasset liknade i alla fall ett annat pass som jag har fått vara med på en gång. Men det var väldigt skönt med yogan, även om jag kände mig väldigt trött under passet och var nära på att somna flera gånger kände jag mig piggare efteråt. Kvinnan gav däremot ett jättebra tips som jag inte har hört tidigare. Om vi känner oss trötta och vill bli piggare ska vi andas genom den högra näsborren några minuter och om vi känner oss pigga och vill bli lugnare ska vi andas genom den vänstra näsboren. Jag har ingen aning om ifall det stämmer men igår fick det i alla fall mig att känna mig piggare då jag testade det:)

Nästa pass handlade om sociala medier. En kvinna som arbetar på en tidning som heter Makalösa föräldrar kom och pratade om hur man kan göra för att synas på till exempel internet. Hon pratade bland annat om bloggar, nyhetsbrev, facebook och twitter. Jag tycker att det hon sa var väldigt intressant. Nu har jag kollat in hennes blogg och läst några inlägg, det är verkligen roligt att man lätt kan hitta folk på internet. Adressen till hennes blogg är:
Http://heleneblogg.blogspot.com

Middagen var väldigt god igår, potatisgrattäng med fyllda paprikor. Till efterrätt åt vi gino med glass:) Efter det var det tävling och vi delades in i fyra lag och skulle gå till fyra olika stationer. På den första stationen fick varje person i laget sätta på sig ett par hörlurar och nynna på den låt man hörde. Det var roligt, låten jag fick hade jag bara hört några gånger tidigare men de andra kunde ändå höra vilken låt det var och det var ju trevligt. Men det var svårt att komma ihåg att bara nynna, jag var nära på att börja sjunga texten istället. På den stationen fick mitt lag fyra av sex poäng och det var ju helt okej. På nästa station skulle vi testa fem olika sorters choklad vilket ju var gott:) Uppgiften var sedan att från mörkast till ljusast chklad bestämma en ordning från ett till fem. Vi tyckte att det var ganska lätt och fick alla rätt:) Numera har jag börjat tycka väldigt mycket om mörk choklad och ibland kan jag nästan känna att jag mår illa av ljus choklad. På den tredje stationen skulle vi jämföra fem påsar med frukt och lägga de i ordning, från lättast till tyngst. Det var ganska svårt för några påsar vägde ungefär lika mycket men vi hade med lite tur alla rätt:) På den fjärde och sista statinen skulle vi svara på frågor om US och det var roligt. Jag måste erkänna att jag inte hade klarat alla frågor utan laget så det var ju tur att jag inte behövde tälva ensam den här gången:) Mitt lag var det enda laget som hade alla rätt på den stationen, tyvärr har jag glömt vad vi döpte vårt lag till och det är ju lite synd menmen. Efter stationstävlingen ledde mitt lag med tjugo av tjugotvå poäng. För varje rätt vi hade fick vi en bokstav och ingen av oss tyckte att det var särskilt svårt att lista ut vilket ord det var som vi skulle få till slut. Funktionshinderkunskap såklart:) Men tävlingen var inte slut än utan vi fick nu försöka komma på så många ord som möjligt som skulle innehålla samma bokstäver som finns i ordet funktionshinderkunskap. Det var ganska lätt för det finns ju många ord man kan skriva med hjälp av de bokstäverna. Vi fick tio minuter på oss och jag tror att mitt lag kom på ungefär etthundratjugo ord och det tycker jag var bra av oss:) Det vi skulle göra sen tog tid, nämligen att säga vilka ord vi hade kommit på, alla lag fick säga ett ord i taget. Så höll vi på tills varje lag hade slut på ord. Men det var ganska underhållande och mitt lag vann till slut. Det kändes roligt för som ni vet tycker ju jag om att vinna:)

Jag hade verkligen jätteroligt igårkväll! Tyvärr missade jag ju andra chansen men jag fick höra att det var Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson som gick vidare till finalen och det tyckr jag var roligt, båda förtjänade verkligen det. Efter tävlingen satt jag i alla fall och pratade med lite folk en stund och sen träffade jag Mariah som var där på någon ledarhundskurs. Men det var väldigt roligt och jag hade roligt när vi skulle hämta te och jag hällde en massa honung i det:) Sen tittade jag medan några spelade biljard och jag hejade på alla men på olika lag varje gång:) Sen var det några som spelade piano, lite gitarr och sjöng. Det var underhållande! Ida och Elvira sjöng verkligen hur bra som helst! Helt plötsligt var klockan över tre och eftersom de skulle stänga huset där vi satt gick de flessta av oss för att sova.

Imorse var jag hur trött som helst men när jag hade duschat kändes det i alla fall lite bättre. Efter frukosten gick vi till ett ställe som hette Svartkrogen som är et rum där det är helt mörkt. Eftersom jag inte ser ljus och mörker kände jag ju ingen skillnad på att vara där jämfört med andra ställen men det var ändå roligt. Det märktes ganska tydligt på vissa andra och därför förändras ju stämningen en del. Vi testade att släcka ner i rummet för att några av oss skulle få se hur det var. Senare på eftermiddagen satt vi nämligen i samma rum igen och det ska jag berätta mer om snart. Det vi gjorde på förmiddagen var i alla fall att prata mer om kampanjen och en person som tidigare har suttit i riksdagen kom och pratade om politik. Jag känner att jag faktiskt redan visste det mesta sen tidigare tack vare samhällskunskapsläraren jag hade förra året men det var bra med lite repetition:) Dessutom var föreläsaren helt blind och det var intressant att höra hur jobbet fungerade för honom. Politik är ju något som jag tycker är intressant. Sannorlikheten att jag kommer jobba med det är inte särskilt stor men ändå, man vet ju aldrig.

Efter lunchen var det en debatt med tre politiker och två Us-are. Politikerna jobbade inom Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna, en person från Folkpartiet skulle ha kommit också men det blev tyvärr inte så. Annars hade jag gärna velat höra honom prata lite, deras skolpolitik är ju inte direkt den bästa enligt mig. Debatten var hur som helst väldigt intressant och bra. Jag har inte hört så många debatter tidigare men nu vill jag börja lyssna på det oftare. Det de debatterade om var mest funktionshinderkunskap, skola och arbetsmarknad. Sen fick politikerna prata lite om det parti de jobbar inom och säga vilka frågor de tycker är viktiga. Senare i år är det ju val och jag är lite osäker på vilket parti jag ska rösta på men jag är nästan säker på att det antingen blir Miljöpartiet eller Socialdemokraterna. Det tyckte jag även innan idag och idag när jag fick höra mer om deras politik fick det mig att känna mig ännu säkrare. Men jag tycker att alla politiker sa bra saker idag och jag förstår allas åsikter.

Efter en sista fika på Almåsa var det dags att åka tillbaka till T-centralen. Ett tag trodde jag nästan inte att jag skulle hinna med bussen då jag inte hittade till rummet där jag skulle hämta min väska. Eftersom det var halt utomhus, särskilt på vissa ställen, halkade jag och det var verkligen inte skönt, min armbåge kändes lite svullen efteråt men det går säkert över snart:) Att säga hejdå till alla kändes som vanligt tråkigt för jag kommer inte kunna vara med på en aktivitet med US förrän kanske i juli då politikerveckan är. Men jag är inte ens säker på att jag kan då så vi får se när det blir nästa gång. Nu är jag i alla fall hemma igen men jag måste säga att jag tycker att den här helgen var riktigt bra! Det finns ingenting negativt som jag kan komma på och det är ovanligt för jag brukar för det mesta både komma på saker som är bra och saker som kan bli bättre. Men jag tycker som sagt att de som planerade den här helgen gjorde det väldigt bra! Sen var det såklart roligt att träffa alla som vanligt och den här helgen lärde jag känna flera nya människor:) Dessutom lärde jag mig en del nya saker och hade intressanta diskussioner med folk, det gillar jag:) Det vore rligt att kanske gå med i någon styrelse snart, kanske i USS styrelse, alltså för Stockholms distrikt. Men jag vet varken ifall jag skulle ha tid till det eller ifall det skulle passa mig för jag har både svårt att skriva och prata så lycka till. Jag kan ju såklart både skriva och prata men inte på ett sånt där bra sätt och använda bra och komplicerade ord. Men i framtiden kanske. Aja, det här inlägget blev ganska långt ändå men det fanns en del att skriva när jag väl kom igång. Nu postar jag det här. Hoppas att alla har haft en lika bra helg som jag!
/Vispen

Onsdag och torsdag, gått på stan och sett en bra film

Hej!

Nu skriver jag ett kort inlägg eftersom jag snart ska sova så att jag orkar upp imorgon. Då ska jag nämligen åka till en kompis ganska tidigt men det blir säkert trevligt:) Tyvärr var träningen inställd idag också vilket kändes jättetråkigt! Det är ju sportlov och jag har bara fått träna en enda gång under lovet, inser ni hur tråkigt det känns? Aja, jag har i alla fall gått på stan både igår och idag och det är ju väldigt ovanligt för att vara jag. Igår var jag i alla fall där med min syster Lovisa och min mormor Lia. Först gick vi och åt lunch i en galleria där det var dyrt men gott. Jag åt en mozarellasallad. Sen gick vi i några klädaffärer och jag hittade underklädder, strumpor, toffsar till håret och två långärmade tröjor, en lila och en svart. När vi kom tillbaka hem spelade vi kort, jag vann:)

Idag åkte jag in till Farsta centrum för att möta upp min kompis Manja:) Det var verkligen roligt att träffa henne idag! Vi gick först till en kinarestaurang där de hade jättegod mat. Jag åt nudlar med grönsaker och ägg och hon åt någon kycklingrätt som jag i alla fall tycker luktade väldigt gott:) Jag åt segt som vanligt men det går ju extra långsamt när man pratar samtidigt. Men när vi var klara gick vi runt lite i några affärer. Jag hittade en tjocktröja som bara kostade tvåhundra kronor som jag köpte. Tyvärr var den grå och det är ju inte direkt en fin färg men eftersom den var billig kunde jag ju lika gärna köpa den, jag kan ju ha den när jag tränar eller så. Manja hittade filmen Luftslottet som sprängdes som är tredje filmen i bokserien som Stieg Larsson har skrivit. Filmen släpptes på dvd igår och det var ju roligt att vi hittade den:) En jobbig sak som hände idag var att min käpp gick sönder helt plötsligt när vi var ute, den kanske går att fixa och jaghar ju en reservkäpp men det var ändå störande.

Eftersom träningen var inställd idag åkte vi hem till Manja och det var roligt att se hur hon bor. Det är alltid roligt att åka hem till folk tycker jag och det är något särskilt med lägenheter, i alla fall när det bara är en eller två personer som bor där. På något sätt tycker jag att det ofta känns väldigt trevligt och mysigt att vara i lägenheter, villor och andra hus kan jag ibland tycka känns stora. Men när jag var på språkresa i England var jag i ett hus där jag verkligen trivdes. Sen har jag två kompisar som jag tycker har trevliga hus också där jag alltid känner en speciell stämning:) Idag bakade vi i alla fall chokladbollar som blev jättegoda! Manja var verkligen bra på att baka det och hon gjorde ganska stora chokladbollar, jag orkade bara äta en. Det var väldigt trevligt att fika samtidigt som vi tittade på filmen. Vi drack te också som jag fick lite känslor av:) Oj vad bra filmen var, jag tycker att alla tre filmerna i serien verkligen är hur bra som helst! Ni borde verkligen se dem! Alla spelar så otroligt bra och det känns hur verkligt som helst. Sen var tredje filmen verkligen spännande och det hände saker hela tiden! Det känns tråkigt att jag nu har sett hela serien men någon gång ska jag se alla tre filmerna igen och kanske sitta uppe hela natten med några kompisar eller så, det vore ju kul:) När vi hade sett filmen var klockan redan åtta och då var det dags för mig att åka hem. Men det var som sagt hur roligt och trevligt som helst idag!

Sen jag kom hem idag har jag packat inför helgen. Då ska jag åka på en upptaktshelg med unga synskadade där vi ska planera inför sommarens kampanj. Vi ska dessutom få testa på yoga och på söndag ska vi tydligen få prata med några politiker, det ser jag fram emot:) Jag bloggar igen på söndag och då lovar jag att skriva ett längre och bättre inlägg. Hoppas att alla får en bra helg!
/Vispen

Tisdag, snart har halva lovet gått

Hej!

Ja, imorgon är det onsdag och då har redan halva sportlovet gått om man räknar med att det började i fredags. Tiden går otroligt fort trots att jag inte har gjort särskilt mycket varken i helgen, igår eller idag. I söndags glömde jag att skriva att jag tittade på melodifestivalen. Det kan jag ju skriva lite om nu istället. Sibel var ju med i lördags och låten hon sjöng hette Stop. Jag blev ganska besviken för jag trodde att låten skulle vara bättre men jag tycker att Sibel sjöng bra även om jag tycker att hon passar bäst att sjunga till lugna låtar. Sen sjöng Py Bäckman låten Magisk stjärna och den tyckte jag inte alls om, låten hade kanske kunnat vara bättre om någon annan sjöng den men jag vet inte, fastnade inte för texten heller. Neo sjöng en låt som jag inte kommer ihåg vad den hette men som jag tycker hade en ganska bra refräng. Tyvärr kom jag inte ihåg melodin särskilt länge efter att ha hört låten och det var ju lite tråkigt, sen tycker jag att hans låt liknade många andra låtar som jag har hört tidigare. Gruppen Lovestoned sjöng låten Thursdays och den låten kom jag inte heller ihåg efteråt men jag tyckte att melodin var helt okej. Anna Bergendahl sjöng This is my life och den låten tyckte jag välidgt mycket om. Jag såg ju Anna i Idol väldigt mycket förut så det var roligt att hon var med i melodifestivalen också:) Hon har ju en väldigt speciell röst som i alla fall jag känner igen direkt när jag hör plus att jag har hört av många att hon har bra utstrålning på scenen. Därför var det ju roligt att hon gick direkt till Globen:) Nu har jag gått runt och sjungit på hennes låt sen i söndags. Pernilla Wahlgren sjöng ju en låt på svenska den här gången som hette Jag vill om du vågar. Den tyckte jag om väldigt mycket för det hördes ju verkligen att det var en schlagerlåt. Sen fastnade melodin direkt och fastän jag bara har hört låten en gång kommer jag fortfarande ihåg den:) Jag hoppas att Pernilla går vidare från Andra chansen. Noll Disciplin sjöng låten Idiot och det var ju roligt att man fick se en av medlemmarna i Sk8 i melodifestivalen, Sk8 var ju med i lilla melodifestivalen tidigare. Låten tycker jag var sådär, inget jag fastnade för. Sist sjöng Peter Jöback låten Hollow och jag tycker att han sjöng bra och att låten var helt okej. Det var ett tag sen jag hörde honom senast så det var ju trevligt att se honom i melodifestivalen:)

Igår åkte jag till Rebecka på eftermiddagen och vi gick till ett videoställe och hyrde en film. Det tog en stund för oss att bestämma vilken film vi skulle ta eftersom vi hittade några stycken som jag tycker verkade bra. Sen har ju jag alltid svårat att bestämma mig, i alla fall oftast. Till slut tog vi filmen Miffo som ju kom ut för ganska länge sen. Men det var en bra film som jag tycker att ni ska titta på någon dag om ni har tid över:) Den var både rolig, lite sorglig ibland och väldit bra på många sätt.

Sen var det träning där jag förlorade mot Anderz, två set dessutom, jag förstår inte vad det är för fel på mig, jag spelade ju ändå i helgen och allting. Han är bra men jag borde ha spelat bättre. Första set kan jag förstå att jag förlorade för jag spelar nästan alltid dåligt i början. Men andra set borde jag ju ha kunnat vinna men jag släppte in en massa onödiga mål vid handsksidan där jag annars brukar vara bäst på att försvara mig. Nu börjar jag istället bli dålig på att försvara på den sidan också, dåligt. Nej, när jag nu kommer upp i a-gruppen i höst måste jag bli bättre för annars kommer jag förlora alla set med tolv-noll och jag ska se till att det inte händer! Idag var träningen inställd vilket jag tycker var väldigt segt och störande. Dessutom hade en tjej kommit idag som jag inte har träffat på länge och därför känns det ju extra tråkigt menmen. På torsdag hoppas jag att jag får spela igen för annars kommer jag seriöst bli deprimerad.

Det enda jag har gjort idag är att åka till syncentralen för att titta på bussar. En busschaufför mötte upp oss och körde oss till ett bussgarage där vi fick se hur olika bussar ser ut. När man är synskadad eller blind har man ju kanske inte jättebra koll på var alla stolpar och knappar finns. Jag kände att jag kunde det mesta innan men lärde mig i alla fall några nya saker. Sen åkte jag dit för att träffa lite folk också och jag träffade en kille som jag inte har träffat på flera år så det var roligt:) Alla fick varsin reflex med SL-s färger idag och det var bra för jag hade ingen reflex innan. Det enda jobbiga med den här reflexen var att man har den runt armen, det finns ju reflexer som man kan sätta fast med till exempel en nål. Men det finns säkert fördelar med den här reflexen också. Efter att ha fikat åkte jag hem och fikade en gång till, Lovisa och min mormor Lia hade bakat en kladdkaka som jag tycker blev ovanligt god. Det är ju svårt att lyckas göra goda kladdkakor eftersom de ofta blir för torra och smakar mer som sockerkaka. Nej, nu ska jag se ifall det finns någon social människa inne på msn som kan underhålla mig:)
/Vispen

RSS 2.0