Kort hälsning

Hej!
 
Tiden går och jag lever fortfarande. Däremot har min inspiration till att skriva åkt på semester eller något. Det har funnits flera tillfällen då jag tänkt blogga men sen har det alltid kommit något emellan, både mindre eller lite större saker. Nu tänkte jag hur som helst skriva en kort hälsning här. Hoppas att allt är bra med er och att ni hittat på något kul på sista tiden! Såhär i slutet av vintern behöver man ju göra saker som piggar upp en lite. Vilken tur att vi äntligen går emot ljusare tider, eller hur?:)
 
Jag har tillbringat en hel del tid med gubbsingen den senaste veckan. Om mindre än två veckor åker han till Iran för att fira nyår med sin familj. Han är borta i en hel månad. Vi har aldrig varit ifrån varandra så pass länge, inte ens när jag bodde i Stockholm och han här i Göteborg. Jag vet om att jag kommer att sakna gubbsingen något enormt under tiden han är borta. Men men, det är fortfarande ett tag kvar tills han åker. I lördags besökte jag ett uteställe, Henriksberg. Jag har inte besökt särskilt många uteställen i mitt liv på grund av att jag inte direkt uppskattat ställena jag varit på. Nej, jag föredrar definitit hemmakvällar. Den här gången måste jag dock erkänna att jag hade ganska trevligt. Musiken var visserligen hög men inte så pass hög att det var omöjligt att samtala. Gubbsingen bjöd mig på en mangodrink som var ganska god. På Henriksberg fanns dessutom en boxboll som vi testade att slå på. Gubbsingen fick 47 poäng och jag 197, vilket jag så klart hade väldigt roligt åt, även han:)
 
Eftersom min engelska inte är den bästa och jag verkligen behöver lära mig att behärska språket inför framtida studier, har jag börjat läsa en bok på engelska. Jag vet att det inte är värsta grejen men det är ju bättre än ingenting i alla fall. Boken jag har lånat är Fifty shades av grey som är skriven av E. L. James. Då jag inte hunnit särskilt långt har jag inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte. Men jag berättar vad jag tycker så småningom. På kursen har det varit ovanligt lugnt den här veckan. Jag är lite trött på att skriva om jobb och hoppar över det. Idag hände ovanligt mycket eftersom många av kursdeltagarna var på plats och jag tycker att det var jätteroligt att träffa alla igen. Vi pratade en massa och uppdaterade varandra om vad som hänt sen vi sågs sist, hade avslutning för två personer, fikade och åt lunch ute. Restaurangpersonalen var oerhört trevliga, bjöd på tryfflar efter maten och grejer:) Jag provade förresten chokladte för första gången och tycker att det var ganska gott. Ikväll har jag fikat med US Göteborg. Kvällens tema var syntolkning och nu har jag lite koll på vilka filmer som kommer att syntolkas inom den närmsta tiden. På söndag kväll planerar jag att se filmen Ego som syntolkas på Bergakungen i Göteborg. Det var ju ett tag sen den hade premiär men då många av mina vänner tycker att filmen är sevärd ska jag ge den en chans. Dessutom är det ju inte varje dag som en film syntolkas så man får ju passa på när man har chansen. Gå in på syntolkning Nu-s hemsida om ni vill läsa mer om vad som är på gång inom syntolkning:
Http://syntolkning.nu/
 
I lördags kväll fick vi se sista delfinalen av Melodifestivalen. Resultatet överraskade mig inte överhuvudtaget, vilket var lite tråkigt. Men men, det blir mer spännande i andra chansen på lördag! Där håller jag tummarna för Robin Stjernberg och Erik Segerstedt och Tone Damli. Sen är det ju final nästa vecka och mina favoriter är Yohio, Ravaillacz och Ulrik Munther. Vad tycker ni?
 
I måndags släppte Måns Zelmerlöw singeln Broken parts. Jag tycker, som ni säkert förstår, att det var väldigt roligt att höra ny musik från honom och någon gång under våren kommer ett helt album, vilket jag så klart ser fram emot! Tills dess får vi njuta av den nya singeln:
Måns Zelmerlöw – Broken Parts
Nej, nu är det dags för mig att börja fundera på att krypa ner i sängen. Må väl tills vi hörs nästa gång.
/Vispen
PS: Jag har twitter som jag åtminsstone uppdaterar lite oftare än bloggen. Ni hittar mig genom att söka upp Vispen91 på twitter eller genom att klicka här:
Http://twitter.com/vispen91

Förlåt för min frånvaro

Hej!
 
Förlåt för min frånvaro här på bloggen! Jag är inne i en svacka som jag så klart hoppas på att kunna ta mig ut ur så snart som möjligt. Tills dess får ni tyvärr räkna med att jag inte orkar uppdatera här särskilt ofta. Egentligen är det ju när man mår dåligt som man borde skriva av sig och dela med sig av sina tankar och känslor. Varför jag väljer att inte göra det den här gången vet jag inte. Jag lever hur som helst fortfarande och gör det gamla vanliga. I lördags var jag på Unga synskadade Göteborgs årsmöte. Det var trevligt att träffa lite folk, mötet gick bra och jag valdes in som ersättare i styrelsen. På kvällen såg jag Melodifestivalen och tycker att rätt bidrag gick till finalen men att Janet Leon, Amanda Fondell eller Eddie Razaz gärna hade fått gå vidare till andra chansen. Men men, en bra sak med just melodifestivalen tycker jag är att folket har all makt bortsett från i finalen då det ju är jurygrupper som röstar också.
 
Vad har hänt mer då? Jag vet, det är inte bra att blogga såhär sällan. I torsdags var det ju alla hjärtans dag och det är klart att jag tycker att vi ska visa kärlek alla dagar men att göra något extra ibland skadar ju inte. Gubbsingen och jag hade stora problem med att hitta någonstans att äta eftersom vi var väldigt sent ute. Men vi hittade till slut ett ställe i Majorna där jag åt fisk och gubbsingen åt kött. Även
om jag definitivt ätit godare mat tidigare var det här bättre än ingenting plus att personalen var trevlig och servicen  bra. Igår var det fotens dag som jag inte hade en aning om att den existerade förrän jag hörde det på radio:) Det firade jag genom att tvätta mina fötter extra noga. Ja, det var ju inte direkt världens intressantaste sak men ändå. Jag har varit på ett gym och tränat, funderat över livet, lyssnat på musik och pratat med vänner lite då och då. Med tanke på hur jag mått på sista tiden blev det bestämt att jag ska åka på en showdowntävling i mitten av mars. Nu var det ju länge sen jag spelade men jag åker framförallt för att komma iväg, göra något annorlunda som bryter mina vardagsrutiner, samt för att träffa andra spelare. Det kan säkert bli kul. Eftersom jag saknar Stockholm hoppas jag på att kunna besöka huvudstaden någon helg framöver.
 
Igårkväll grät jag för första gången på länge och det var jätteskönt att äntligen lyckas med det för det händer väldigt sällan. Jag har mycket att fundera över och svårt att fatta genomtänkta och bra beslut, vilket många stör sig på. Men vad ska jag göra? Vad som skulle gynna mig mest i längden vet jag inte och inte heller vad jag skulle må bäst av. Vissa talar om för mig vad de tycker att jag ska göra. De flesta har olika åsikter och även om jag tycker om att höra dem, få förslag och hjälp känns det samtidigt jobbigt att veta att inget av valen är perfekt och att det finns positiva och negativa saker med alla. Vad jag än väljer sårar jag någon, vilket så klart har betydelse och det känns som att det alltid är någon som är besviken på mig just nu. Det spelar ingen roll att jag försöker för ingenting eller i alla fall nästan ingenting fungerar och känns bra. Livet är inte alltid lätt, vilket jag inte tycker att det ska vara heller men snart borde jag väl i alla fall må lite bättre? Idag var jag på vårdcentralen i hopp om att få hjälp med några saker. För att jag ska kunna vända och göra mig av mig dåliga rutiner har jag insett att jag nog behöver hjälp utifrån. Jag kan tyvärr inte säga att jag känner mig nöjd med läkarbesöket men efter att ha pratat med en sköterska fick jag en ny tid i slutet av mars. Att behöva vänta så pass länge känns sådär men det är bara att gilla läget och hålla ut. Nu ska jag gå ut i köket och hjälpa gubbsingen med några saker. Ta hand om er!
/Vispen

Fettisdagen

Hej!
 
Nu var det hundra år sen igen, nära på i alla fall. Hur är det med er? Anledningen till att jag inte bloggar förrän nu är att jag har en hel del att tänka på. Mycket är ovisst och mitt liv står mer eller mindre stilla. Jag har gjort det vanliga, varit på kursen, sökt jobb, försökt sova, lagat mat, ätit när jag varit hungrig, promenerat, lyssnat på musik, gått på stan, ätit på Jensens med Gubbsingen, köpt en ny nagelfil och några tofsar, gjort Gubbsingen sällskap när han handlade, träffat och pratat med människor, tryckt till folk(mer kramar/tilltryckningar åt folket), känt mig ledsen utan att lyckas gråta(jag får trycka till och besöka en indisk restaurang någon dag och beställa en av deras starkaste rätter, det brukar fungera plus att jag älskar stark mat), tänkt, tänkt och tänkt lite till. Att min hjärna fortfarande fungerar är ett under, det känns åtminstone så. I lördags kväll såg jag Melodifestivalen, ja, självklart gjorde jag det! Jag tycker att Tone Damli och Erik Segerstedt hade ett väldigt bra bidrag och hoppas att de går vidare till final så småningom! Det var ju förresten lite kul att Måns Zelmerlöw varit med och skrivit deras bidrag:) Vad tyckte ni om deltävling två?
 
Idag är det ju fettisdagen och jag tycker att det är jättebra att det finns sådana här dagar ibland, dagar när man får fira något och i det här fallet feta sig lite extra. Februari är enligt mig en av årets segaste månader och därför är det tur att vi i alla fall har fettisdagen och alla hjärtans dag att se fram emot. På kursen bjöds det på semlor och jag bestämde mig för att vara en feting och äta upp min fastän det var en massa grädde på den. Grädde är inte riktigt min grej men en semla är ju en semla:) Hoppas att även ni passat på att feta er idag! Om inte kan ni ju köpa er en semla imorgon. Jag vet, det är inte samma sak men bättre än ingenting!
 
Mina kära vänner, jag söker ny bostad, helst i eller i närheten av Stockholm eller Göteborg. Min ekonomi är inte den bästa men jag har ingenting emot att bo inneboende! Ifall ni käner någon som hyr ut ett rum får ni jättegärna hojta till! Nej, jag borde försöka sova nu och kanske ta en dusch innan dess. God natt!
/Vispen

Lunch

Hej!
 
Nu var det länge sen jag tog mig tid att skriva något här. Jag tycker ju om att skriva ner mina tankar lite då och då och ska försöka blogga oftare. Hur är det med er? Jag är trött efter att ha sovit ovanligt lite inatt. Livet känns sådär och jag önskar att jag hade något kul att se fram emot, vilket jag inte direkt har för tillfället. Det enda jag kan komma på är melodifestivalen! Ja, i lördags var ju första deltävlingen och jag tycker att det var rätt bidrag som gick vidare till finalen men hade gärna sett att låten Gosa gick till andra chansen. Den var ju både rolig och busig:) Sen tyckte jag om Gina och Dannys öppningsnummer plus att jag tycker att de gör ett jättebra jobb som programledare, oj oj oj alltså! Vad tyckte ni om lördagens program? Nästa deltävling är ju i Göteborg, jag har tyvärr ingen biljett men kommer så klart att sitta bänkad framför tv-n hemma eller någon annanstans. Melodifestivalen är definitivt en av årets höjdpunkter och det får man ju inte missa! Med tanke på att Sverige vann förra året tror jag inte att vi gör det i år igen. Men ingenting är ju omöjligt.
 
Jaha, vad har hänt mer då? Jag besökte tandläkaren i torsdags och eftersom det tyvärr visade sig att jag hade hål fick jag det lagat. Nu får jag trycka till och bli bättre på att sköta om mina tänder så att jag förhoppningsvis inte behöver laga något hål på ett tag. Att laga hål är i och för sig inte särskilt jobbigt men det kostar ju en hel del plus att jag gärna vill ha kvar mina tänder hela livet. I helgen var jag på möte med unga synskadades riksstyrelse och valberedning, vilket var trevligt. Ibland blev jag lite trött på att vissa saker tog onödigt lång tid men så brukar det ju alltid vara. Att träffa alla var roligt och eftersom det är mitt andra år i valberedningen känns det mesta ganska lätt. Det kan så klart ta lite tid att hitta styrelsekandidater men jag tror att det kommer att ordna sig för vi har redan börjat ringa runt till personer som vi tror skulle passa i styrelsen.
 
Igår träffade jag mina kära vänner Dosse och Ponkidonk. Vi pratade, lagade mat, hade det mysigt och underhållande. Dosse och jag har pratat om att träna senare idag, vilket ju verkligen är på tiden. På kursen är allt som vanligt. Vi jobbar både själva och i grupp, samt fikar och diskuterar allt mellan himmel och jord. Just nu har vi lunch och på grund av att det är ganska tomt här idag passade jag på att blogga. Nu ska jag dock vila några minuter innan jag börjar jobba. Ta hand om er!
/Vispen
PS: Tack till er som postat fina och tänkvärda kommentarer i mitt förra inlägg. Att ni läser och bryr er betyder mycket för mig!

RSS 2.0