Helgen

Hej!

Nu var det två dagar sen jag bloggade. Men jag har ju varit hos Björn, min pappa, där har jag ingen punktdisplay eller talsyntes. Hoppas att min bärbara dator kommer snart för den kommer jag att behöva sen när jag ska göra läxor hemma eller om jag behöver ta med mig datorn någonstans. Jag hade en bärbar dator tidigare men den blev så seg och till slut så var vi tvugna att omformatera den. Efter det så har vi inte orkat att installera jaws igen.

I fredags åkte i alla fall Lovisa och jag med tåget som gick till Nykvarn, Adam kom på tåget lite senare.
På kvällen hände inte så mycket, Adam var trött och somnade redan vid halv nio men han vaknade igen vid tolvtiden och låg och pratade lite med mig. Det finns väldigt mycket att prata om på kvällarna, vi får mest sagt då. Jag sjöng förresten mycket i fredags också. Jag lyssnade på några cd-skivor som jag inte har hört på ett tag.

Igår kom Björns flickvän Maria med sina fyra barn. Två av barnen sov över tills idag. De hade varit på Ikea innan och handlat lite, de åt köttbullar där också, det är lite roligt tycker jag. Varje gång jag har varit på Ikea så har jag ätit köttbullar.
Jag lyssnade förresten igenom några band igår som spelades in när jag var liten, det var ett band där jag bara var två eller tre år.
Till middag igår så åt vi fallafel, kräftor, potatisgrattäng och revbensspjäll. Det var trevligt och gott. Till efterrätt så åt vi paj med någon frukt som jag inte kommer ihåg. Vi åt äppelpaj idag också.

Idag har det inte hänt mycket, Adam och jag har hoppat på studsmattan och kastat äpplen till varandra.
När vi åkte hem så fick vi vänta på bussen i nästan en halvtimme. Men vi lyssnade på radio på Adams mobil och sjöng och dansade lite. Nu är nog Adam hemma, han åkte lite längre med bussen. Sedan så skulle han ta tunnelbana och därefter åka en bit med en annan buss.

Min mamma Nina har köpt någon grej där jag kan ha min mobil, man sätter fast en sak i byxorna och sen har man mobilen där, jag förstod inte riktigt. Sedan så har jag ett usbminne som jag kan använda och lägga in läxor på och så.
Hoppas att datorn har kommit imorgon när Nin från syncentralen kommer, annars så kommer jag att ligga efter och det är det värsta jag vet. När gymnasiet startar så borde jag ju ha lite tur hoppas jag. Det vanliga schemat börjar imorgon, långa dagar och så men det går bra, bara jag trivs med lärarna. Vi får se hur det blir imorgon. Då har vi i alla fall engelska som första lektion och efter det engsamble. Engelska har jag svårt för, matte också, hoppas att jag klarar det.
/Vispen

Kallt!

Hej!

Vilken tur att min mamma Nina köpte lunch thill mig igår för annars så hade jag inte fått äta på länge.
Jag väcktes av väckarklockan imorse som vanligt. Men taxin var tidigare än vad jag hade räknat med och jag hade inte ens hunnit klä på mig då någon ringde på dörren. Jag hann precis komma ut innan taxin åkte iväg, det var tur. Chauffören lät mig gå på toaletten och det var ju väldigt bra. I taxin så sa chauffören att det bara var cirka tio grader ute.

Precis när jag kom fram till gården där vi skulle vara, jag kommer inte ihåg vad den hette, så började det att regna. Eftersom att jag hade haft bråttom när jag åkte hemifrån så hade jag tagit jättedåliga kläder, kalla kläder. Jag hade bara en tunn tröja och en tunn jacka på mig. Mattias och jag fick stå utomhus ganska länge och vänta på att bussarna med de andra skulle komma. När de kom så var jag redan väldigt kall. Jag hälsade på några tjejer och pratade med Roshanak som går i min klass.

Idag så tävlade vi mot de andra inriktningarna i olika saker. Det var bland annat en tävling där tio personer skulle få plats i en rockring. Det gick bra när man lyfte varandra och så. Det blev ganska jämnt i tävlingarna, mitt lag förlorade ungefär lika mycket som vi vann.
Det var tre tävlingar men jag var inte med i någon. Man behövde kunna se för att vara med på det mesta, jag kunde kanske ha sprungit med någon i en tävling men det blev inte av. Mattias har fortfarande ont i sin fot så han vill helst inte springa. Men det var roligt att titta på också, lagen hejade jättemycket på varandra. Man tävlade om en pokal med godis i men prisutdelningen blir på måndag.

De skulle ha bjudit på lunch idag och jag vet inte hur många som åt lunchen men jag åkte hem i alla fall. Vi slutade direkt efter det och Mattias och jag gick och satte oss i Mattias bil för att vänta på taxin.
Det var i alla fall ganska roligt idag fastän det var kallt. De flesta var glada och det var ju trevligt.

Jag åker till min pappa Björn senare ikväll så jag får blogga mer på söndag eller måndag.
/Vispen

Kinarestaurang

Hej!

Det här blir ett kort inlägg, jag ska snart ringa Adam och prata lite med honom om morgondagen. Då åker jag till Björn, min pappa.
Min syster Lovisa, min mamma Nina och Ninas pojkvän Danne åkte till kinarestaurangen vid halv sju. I bilen så lyssnade vi på radiokanalen rix fm, det var trevligt och rätt okej låtar. När vi var framme vid restaurangen så träffade vi mina och Lovisas kusiner Elsa och Mathilda och deras föräldrar Olle och Eva. Min mormor Lia satt redan inne på restaurangen när vi kom.

Elsa läste menyn för mig, den var lite skum för under fisk och skaldjur så stod det en massa olika rätter med fläskfilé. Till slut så bestämde jag mig i alla fall för att ta krabbsoppa med majs till förrätt, jag åt den förra året också och det är nog det godaste de serverar på den restaurangen. Alla andra åt räkchips till föträtt. Efter det så åt jag kyckling med nötter och grönsaker, det var gott förutom att det var svampar i maten. Jag klarar verkligen inte av att äta svamp, det känns så konstigt när man tuggar på svamp tycker jag och så smakar all svamp konstigt. Lovisa och Mathilda tog kyckling med grönsaker och där fanns det ingen svamp men jag har oturligt nog fått det varje gång jag har ätit på restaurangen som vi var på idag.
Till efterrätt så bjöd restaurangen på friterad banan med glass eftersom att Lia, min mormor, fyllde 83 år idag, det var snällt ju.

Det var trevligt att träffa Elsa och Mathilda idag tycker jag, Elsa och jag pratade ganska mycket om gymnasiet och alla tider. Elsa hade skönare sluttider än jag varje dag när hon gick första året, jag vet faktiskt inget gymnasium som har så sena tider som Kulturama, på ett gymnasium går de från åtta till fem varje dag men då får de lön varje månad.
Nu så hinner jag inte skriva mer, jag känner att jag stavar fel hela tiden.
/Vispen

Vad kallt det börjar bli nu

Hej!

Det märks att hösten snart är på väg. Det blir kallare och kallare ute för varje dag som går och snart så är det nog dags för mig att byta jacka.

Som vanligt så var jag på Kulturama ungefär en halvtimme innan vi började. Men det var en annan tjej där som jag pratade lite med och det kom några andra ganska snabbt efter att jag hade kommit.
Dagen började med att de som går tredje året på artist och musikerlinjen och de som går andra året på musikallinjen hade en konsert för många på Kulturama. Det var någon äldre man också som var med, han sjöng mest. Han var från ett annat land men jag kommer inte ihåg varifrån.
Efter konserten så fick vi lite information om vad som kommer att hända imorgon. Sedan så var det öppen scen. Då fick de som ville sjunga och spela. Det var mest de som spelade och det var väldigt högt ljud. Jag fick ont i öronen ganska fort. Till lunch idag så åt jag en smörgås med ägg, grönsaker  och lite annat på. Efter det så ringde jag taxin, det var många som åkte hem tidigt idag för det fanns inte så mycket att göra.

Jag träffade min assistents sambo idag, hon verkade trevlig. Hon ska börja jobba på Kulturama en gång i veckan för hon håller på att utbilda sig till sångpedagog. Men hon ska bara ha de som går tredje året och som går inriktningn musikal.
Min dator verkar inte ha kommit än och jag börjar att bli lite stressad eftersom att det kommer en från syncentralen på måndag som ska installera jaws och min punktdisplay. Sedan så börjar ju alla lektioner nästa vecka.
Jag har i alla fall fått veta vilken ensemblegrupp jag kommer att vara med i. Jag känner inte direkt någon i min grupp men jag vet vem Roshanak är, vi ska vara i samma grupp. Vi har ingen som spelar trummor i min grupp så det kommer Mattias att göra.

Lite senare ikväll så ska jag och en del av familjen åka och fira Lia, min mormor, som fyller 83 år idag. Det finns en kinarestaurang som ligger någonstans i Stockholm som vi har ätit på några gånger tidigare och vi ska äta där även idag.
Min pojkvän Adam ska åka och fira sin kompis mamma som fyller år idag.
/Vispen

Sjungit

Hej!

Nu vet jag varför taxin har kommit vid så konstiga tider och varför den var sen igår igen. I måndags så var jag ju inte inskriven men skoltaxin har fått fel schema, de fick bara schemat som gäller från förra veckan och framåt. Men idag så ringde vi taxin och berättade schemat för den här veckan.
Det kom en taxi till mig klockan halv åtta imorse och han som körde ringde på dörren och så. Det väckte mig och jag kunde inte somna om förrän precis innan jag skulle gå upp, det var inte alls roligt!

Jag kom i alla fall till Kulturama väldigt mycket för tidigt, mer än en halvtimme. Han som körde taxin idag körde väldigt fort och så var taxin till och med lite tidig idag.

Alla samlades i alla fall klockan tjugo i elva och efter det så ropades alla upp. Sedan så delades vi upp och jag gick med alla andra som också har valt sång som huvudinstrument. Det finns tre sånglärare på Kulturama, jag tycker att alla verkar bra. Vi började med att sjunga upp, det svåraste var att sjunga alla höga toner och att sjunga långa toner på bokstaven r. Jag kan inte ens säga r, det låter inte bra när jag säger den bokstaven i alla fall.
Vi gjorde en övning där man skulle sjunga och göra lite rörelser, eller inte direkt rörelser, men man skulle böja på knäna och hålla på och göra någonting annat som jag inte hann förstå.

Efter att ha sjungit upp så sjöng vi igenom fyra låtar som olika grupper senare uppträdde med idag. Gruppen som jag hamnade i sjöng en låt som hette People get ready, den texten fanns i alla fall med i låten flera gånger. Jag hade aldrig hört den låten tidigare men jag lärde mig texten till första versen efter ett tag. Det var tre andra tjejer som också sjöng i min grupp, de hette Linn, Ida och Frida. Ida och jag sjöng den första versen tillsammans och så sjöng Linn och Frida varsin vers. Sist så sjöng vi första versen igen och då sjöng jag lite solo.
Vi hade några som spelade instrument också såklart men jag vet faktiskt inte vad de hette. De var jätteduktiga i alla fall.

På eftermiddagen så uppträdde alla grupper för varandra. Jag var väldigt nervös innan men jag får hoppas att jag inte sjöng så dåligt i alla fall. Men jag tycker att alla andra har mycket bättre röst än jag. De flesta grupperna hade gjort så att alla sjöng någonting själva men det var en grupp där alla sjöng allting tillsammans.

Vi slutade en timme tidigare än vad det stod på schemat och det var skönt.
Nu så ska jag sluta skriva för jag har lite annat att göra nu.
/Vispen

Tre år med Adam

Hej!

Nu kom jag hem för en stund sen och jag ska bara skriva ett kort inlägg.
När jag kom till Adam så började vi att göra maten nästan direkt. Först så åt vi mozarellaost med tomat, efter det så åt vi soppa med morötter, blomkål och lite andra grönsaker. Till efterrätt så åt vi först glass, choklad, mango och banan som hade legat i ugnen.
Lite senare på kvällen så åt vi en jordgubbstårta. Den var ganska god men efter ett tag så tröttnade jag på smaken av tårtan.

Det var jätteroligt idag förutom att Adam var så trött i slutet av kvällen precis innan jag skulle åka hem och förutom att vi bråkade ganska mycket ikväll. Det var ett tag sen vi bråkade senast men det var ju otur att vi skulle bråka just idag, menmen.
/Vispen

Tittat runt på Kulturama

Hej!

Jag börjar med att skriva lycka till till min kompis Kim som ska träffa sin idol Felix Engström idag. Felix är skådespelare och har medverkat i en del filmer, han har varit med och dubbat lejonet Aslan i Narnina och varit med i Svensson Svensson. Min kompis Kim har länge tyckt om Felix Engström så jag är jätteglad för hennes skull att hon äntligen ska få träffa honom idag. Oboj, som är en tidning för synskadade, kommer att ha ett reportage med Felix Engström där Kim kommer att ställa frågor till honom.

Imorse så hade jag sovmorgon, det har jag imorgon också. Min taxi skulle inte komma förrän tio i tio, skoldagen började tjugo i elva. Men taxin kom inte, jag stod ute och väntade från tjugo i tio, det är jag helt säker på. Klockan tio så ringde jag min assistent Mattias som ringde upp taxibolaget. De sa att taxin redan hade varit där jag bor och ringt på dörren och allting men det kan den omöjligt ha varit. De skickade i alla fall en ny taxi som kom ganska snabbt och jag kom i tid till Kulturama.

Idag så gick vi runt på Kulturama och de som går andra och tredje året där visade lite av vad de har gjort. Först så gick vi och lyssnade på när de som går inriktningen artistmusiker spelade och sjöng, de var verkligen jätteduktiga. Det fanns två rum och halva min klass var i det ena rummet och lyssnade på några elever och den andra halvan av klassen var i det andra rummet. Där jag var så spelade de mest rock, en discolåt eller vad man ska säga, hann de också med. De var som jag skrev nyss i alla fall väldigt duktiga, undrar om jag kommer att sjunga så bra om två år. Det var ganska högt ljud när de spelade så jag borde verkligen köpa öronproppar.

Efter det så visade de som går teaterinriktning en teater för oss. Teatern handlade om några tjejer som tävlade i os. Tjejerna spelades av killar. Teatern var ganska bra men lite svår att förstå ibland, jag förstod inte slutet.

Innan lunchen så lyssnade vi på när de som går inriktning storband spelade. På Kulturama så får de som går storband träna tillsammans fyra gånger i veckan. Det finns inget annat gymnasium som tränar så mycket, på andra gymnasium i Sverige så brukar de som går storband bara träna en eller två gånger i veckan sa de på Kulturama. De spelade i alla fall tre olika typer av låtar idag, de var väldigt bra.

Jag glömde att ta med mig min matsäck idag, jag lade ner allting i väskan imorse men på något sätt så lyckades jag ändå glömma den. Men alla glömmer ju någon gång, det var ju tidigt på morgonen också haha. Mattias och jag handlade i kafféet istället, jag tog en smörgås och en juice.

Lite senare så gick vi in i gymnastiksalen där de som går inriktning musikal uppträdde. De sjöng några låtar och dansade en del. Jag tyckte väldigt mycket om låtarna de sjöng och alla hade väldigt fina röster.

Efter det så fick de som går inriktning bild och desing tror jag att det var, visa olika bilder och skulpturer som de har gjort. Det fanns inte mycket för mig att göra då eftersom att jag inte fick känna på någonting. Mattias försökte att förklara lite hur bilderna såg ut men det var lite svårt tyckte han och det fanns väldigt många olika typer av bilder.

Det sista vi gjorde idag var att se en film som några av de som går inriktning foto film gjorde förra året. Filmen handlade om en kille som gick på gymnasiet Södra Latin förra året. Han tyckte väldigt mycket om att spela schack, det gör han fortfarande. Man fick se lite hur hans dagar såg ut och filmen handlade om att killen skickade in ett brev för att han ville komma med i det svenska landslaget. Filmen slutade bra och han kom med där, sedan så kom han fyra i någon grej haha.

Taxin var i tid vilket var bra. Jag ska alldeles snart åka till Adam, vi har nämligen varit tillsammans i tre år idag. Det är faktiskt en ganska lång tid ju.
/Vispen

Jag hade roligt idag!

Hej!

Det var väldigt jobbigt imorse och jag skrev ett kort inlägg bara för att jag kände mig så arg. Men taxin kom sen i alla fall. Det var trist att jag missade studietekniken som jag hade velat vara med på. Men jag ska fråga några från min klass imorgon vad de pratade om då. Det var en tjej som berättade lite om det men inte så mycket.
När jag kom till Kulturama så hade de andra sin andra lektion, eller workshop, den handlade om plagiat. Karin, som är svenskalärare, berättade lite om hur man ska göra när man skriver. Vi fick några exempel på texter och vi skulle säga om de var plagiat och om man fick skriva så eller inte. Det var faktiskt ganska intressant, jag har inte så stor koll på vad man får skriva och när man ska sätta in citattecken och så. Jag lärde mig en del fastän jag kom in sent på lektionen. Men vi ska få en mall senare där det står vad man får skriva och hur man ska göra.

Efter den lektionen så satt Mattias och jag med de andra i klassen. Roshanak, en tjej i min klass, kom och hälsade på mig. Jag sa till henne varför jag var sen och klagade lite på taxin haha. Roshanak är förresten väldigt trevlig och hon sjunger jättebra tycker jag! Men nu så kommer inte Roshanak att vara på Kulturama på två dagar för hon ska sjunga och tävla mot några andra på en båt. Hoppas att det går bra för henne. Jag känner nästan igen hennes röst nu förresten.

Nästa lektion hade vi med en idrottslärare som hette Tina. Vi satt först på golvet på någon sorts mattor. Tina pratade lite om avslappning, fokus pratade vi om. Vi pratade om att det är viktigt att äta och dricka när man känner sig stressad, att man ska äta och dricka bra varje dag. En människa ska dricka två liter vatten varje dag och få i sig en liter vatten gnom maten. Jag tror inte att jag får i mig så mycket vatten tyvärr.
Efter att ha pratat lite så fick vi sätta oss eller lägga oss i en ställning då vi kände oss avslappnade. Jag satt först upp men jag fick hjälp att lägga mig ner, det var ett litet rum och det var vädligt trångt där och jag ville inte råka lägga mig på någon annan. Mattias var förresten inte med på den lektionen men det gick bra ändå. När de flesta låg ner så lyssnade vi på ett band som var tretton minuter långt. Där var det en kvinna som pratade, hon sa att man skulle fokusera tankarna på olika ställen i kroppen, till exempel på vänster fot och så vidare. Det var vädligt skönt att få ligga ner en stund. Om man fick ha avslappningsövningar varje dag i skolan så skulle jag må bra haha. När bandet tog slut så slutade lektionen.

Nästa lektion handlade om bildanalys, det var inte så roligt. Men lärare, Örjan, var väldigt bra tycker jag. Jag orkade sitta och lyssna i nästan en timme tror jag att det var och det är inte ofta som jag orkar lyssna så länge på någon utan att börja tänka på annat. Örjan visade i alla fall olika bilder och så skulle man säga vad som fanns med på bilden och vad som inte fanns med, hur ljuset var och lite annat. Man skulle säga vad man trodde att bilden föreställde och så. Man skulle alltså tolka bilder på olika sätt. Jag såg ju inte bilderna så för mig så var det faktiskt inte så roligt. Men jag lyssnade i alla fall.

Nästa lektion skulle ha börjat klockan tolv och hållt på till tio i ett. Men läraren som skulle ha oss då kom aldrig. Men alla väntade till klockan tjugo i ett innan de flesta gick och åt tror jag, jag gjorde i alla fall det. Jag tog med mig mat idag och det kommer jag att göra resten av den här veckan också. Det satt fyra andra tjejer vid samma bord som jag och alla verkade trevliga. Men jag pratade inte så mycket med dem.

Efter att ha ätit lite så gick Mattias och jag ut lite för att få lite frisk luft. Vi pratade lite om tinnitus och om hur det låter, Mattias har det ibland och jag tycker synd om honom för det. Mattias försökte att förklara ljudet han får i öronen ibland för mig och jag blev störd bara av att höra ljudet i några sekunder. Mattias har hört att det till och med finns de som har tagit självmord på grund av att de har tinnitus. Men Mattias har nog fått tinnitus för att han har spelat så mycket trummor och för att det har varit högt ljud ibland när han har spelat på olika ställen. Men nu så har han skaffat olika saker så han borde inte få mer tinnitus i alla fall.
Därför så ska jag se till att skaffa öronproppar snart, jag skulle inte vilka få problem med hörseln också, jag är ju redan blind.
Mattias sambo ringde en stund också, hon ska också vara på Kulturama en dag i veckan tror jag att det var. Hon håller på att utbilda sig till sångpedagog. Jag fick säga hej till henne och jag tycker att hon lät trevligt.

Det finns sju våningar på Kulturama och man måste gå i trapporna hela tiden. Jag kommer att få motion av att gå i trapporna men det är bara bra för mig. Mattias verkade faktiskt tycka att det var jobbigare än jag att gå i trapporna. Roshanak tyckte också att det var jobbigt sa hon. Men hon gick på Kulturama förra året också så hon är van vid det.

Sista lektionen vi hade idag handlade om okända föremål. Andreas, tror jag att läraren hette, visade olika föremål som vi sedan skulle gissa vad de användes till. Det var ganska roligt faktiskt men vissa föremål användes till vädligt konstiga saker. Jag satt i alla fall vid samma bord som Roshanak, en annan tjej och två killar som hette Alexander och Jimmy, de verkade trevliga. Men jag pratade mest med Roshanak idag, hon sa hejdå till mig idag och gav mig en kram.
Läraren som vi hade på sista lektionen var bra, det är synd att jag inte får ha honom i år.

Nu så är jag hemma i alla fall och det känns ganska skönt. En kompis ville prata lite med mig så jag ska göra det nu. Sedan så kanske jag lägger mig och vilar en stund med tanke på att jag sov så dåligt inatt. Jag trivs i alla fall jättebra på gymnasiet, min klass är jättetrevlig och ja, det finns inte så mycket mer att skriva idag.
/Vispen

Nej!

Hej!

Jag har väntat på taxin sen klockan åtta, jag stod utomhus ända till klockan nio. Men jag var inte registrerad för att hämtas. Den som sköter taxin har skickat in allt försent. Jag kommer att missa jättemycket!
Jag är så himla ledsen och arg, det var ju nästan första dagen!
Jag har beställt en ny taxi som kommer senare men jag stör mig jättemycket när sådant här häner, varför just idag?
/Vispen

Skola igen imorgon

Hej!

Nu så sitter jag framför datorn, Adam åkte hem för en stund sen. Lovisa och jag var i Lovisas rum lite nyss men jag gick ner till mitt rum för att skriva lite om dagen.
Jag känner att jag fryser lite, jag blir sällan sjuk men det känns lite som att jag kommer att bli det. Men det får inte hända! Det är ju nu som man lär känna alla och ja, de första dagarna är väldigt avgörande för om man ska få vara ensam senare resten av de tre åren på gymnasiet eller inte. Jag har i alla fall hört att det är så ibland av andra. Snälla, varför just bli sjuk nu? Jag som annars bara är sjuk högst en gång om året, ibland mindre än så...

Idag så låg jag ganska länge i sängen, det fanns inte så mycket att göra. Adam och jag skulle gentligen ha åkt till Adam idag men det blev inte av eftersom att vi sov till så sent på morgonen idag.
Men när vi äntligen kom upp så duschade jag. Efter det så jag frukost och sen så hälsade jag på Lia, min mormor som kom till oss idag. Lia mår bättre nu så det är jättebra!

Min syster Lovisa, Adam och jag åkte till Huddinge centrum lite senare. Men vi var där vid halv fyra och det mesta stängde klockan fyra så det var inte så jätteroligt. Men Lovisa köpte några hårspännen till mig idag som jag blev glad för. Lovisa fick ett presentkort av Ellen, en tjej som var på inflyttningsfesten igår. Presentkortet var på HM och det var 150 kronor.
I Huddinge så hann vi också gå förbi Mc donalds, köpa lite saker på Ica och gå runt på lite andra ställen.

Innan middagen idag så läste jag och Adam lite ur Guinnes rekordbok, det fanns en massa roliga rekord. Men rekordet på flest glasspinnar var bara 439 eller något sådant. Det är inte mycket ju tycker jag. Om jag ville så skulle jag säkert klara av att få fler glasspinnar. Det stod också att rekordet på att skala och äta banan bara var två bananer på en minut, det låter lite tycker jag.

Till middag idag så var det köttbullar och makaroner, jag åt fallafel istället för köttbullar. Jag kunde i alla fall äta bra idag. Min mamma Nina har hjälpt mig att göra pastasallad som jag ska ta med mig imorgon. Hela nästa vecka så kommer jag att ta med mig mat till skolan, vi har nämligen korta lunchraster och det är inte säkert att man hinner att köpa lunch i matsalen.
Nu så ska jag sluta skriva, jag ska försöka att sova om ett tag tror jag men det känns som att det kommer att bli svårt. Jag håller tummarna för att jag är frisk imorgon!
/Vispen

Inflyttningsfest

Hej!
Nu så har de flesta åkt hem, ganska skönt men det var jätteroligt att vara med min kompis Kajsa! Det var flera år sen jag träffade henne senast. Hon adopterades från Vietnam samtidigt som jag. Kajsas syster Andrea adopterades från Kina samtidigt som min lillasyster Lovisa. Det där har jag skrivit tidigare men jag gjorde det igen nu eftersom att alla kanske inte har läst det tidigare.

Efter att jag skrev senast så gick jag upp till köket och hjälpte till med maten. Jag skar bröd och mozarellaost. Sedan så var det några som gjorde vitlökssmör till brödet. Vi åt också pastasallad och lite annat. Till efterrätt så åt vi pannakotta men den var inte lika god som den brukar tyckte både jag och Kajsa.
Nu har Kajsa redan kommit hem och vi chattar. Sedan skrev nyss Eddie till mig, som gick i min parallellklass i nian, jag blev jätteglad när han skrev! Undrar hur han har det i USA.

Det var ganska många som var här idag, Kajsas familj, min mamma Ninas kusin och hennes man, Ninas pojkvän Dannes bror och min gudmor och hennes nya pojkvän och några till som Nina känner. Oj, sorry för att jag skrev och så många gånger i samma mening men jag är lite trött nu så jag orkar inte tänka på grammatik.
Det var roligt att träffa alla. Vi drack först lite, jag drack alkoholfri cider. Sedan så åt vi och de flesta av de yngre satt inne. Jag och Kajsa sjöng en massa, Kajsa har blivit jättebra på att sjunga! När hon gick i sin förra skola så var hon med i ett band och sjöng och deras musiklärare var jättebra. Han hjälpte dem en halvtimme varje dag och sen tränade de flera timmar varje dag. Kajsa och hennes band uppträdde på skolavslutningen i år, Kajsa har sagt att hon ska skicka låten till mig när hon sjöng. Kajsa och jag sjöng i alla fall en massa låtar som vi sjöng när vi var yngre och så sjöng vi en av Molly Sandens låtar. Låten var väldigt hög men Kajsa var bättre på höga toner än jag, hon var bra på låga toner också. Men man utvecklas såklart väldigt mycket om man tränar två timmar varje dag, jag vill också sjunga nu på gymnasiet. Kajsa har 500 personer på msn och flera hundra i mobilen som hon känner, hon känner 500 personer, jag tycker att det låter mycket. Hon känner alla i sin skola, det hade nog känts roligare om jag hade gått i en högstadieskola. Men jag vill kunna sjunga bra!!!!! Det är en av mina högsta önskningar. Men jag tycker jättemycket om Kajsas röst. Kajsa hade förresten varit med några efter skolan i fredags men min taxi är ju beställd varje dag så jag kanske inte kommer att kunna vara med någon efter gymnasiet. Men man borde ju kunna avbeställa taxin i så fall.

Adam drack lite idag men jag gjorde inte det såklart, inte Kajsa heller fastän hon brukar göra det när hon festar.

Jag och Kajsa pratade lite om olika killar och annat ikväll också, det var trevligt och det var länge sen jag pratade med en tjej om sådant. Min och Kajsas familj har förresten närmare att åka till varandra nu så då kanske vi kan träffas oftare än vad vi har gjort sista tiden, det är inte så svårt ju för nu har vi ju inte träffats på flera år.
Det är dags för mig att sova nu.
/Vispen

Städat rummet

Hej!

Jag skrev kanske inte så bra igår eftersom att jag hade väldigt ont i huvudet. Det känns bättre idag i alla fall.

Imorse så vaknade jag vid elva men jag låg och tänkte lite till ungefär halv tolv. Idag så ska vi ha inflyttningsfest här och det kommer att komma ungefär 20 personer hit klockan fem.
Mitt rum är städat nu i alla fall, det tog lite tid att städa men nu ser det ganska fint ut hoppas jag.
Nu så sitter jag i mitt rum och lyssnar på en gammal cd-skiva med smurfarna som någon startade nyss.
Jag och Adam ska hjälpa till att göra vitlöksbröd senare. Vi ska äta lite olika saker ikväll, mat är gott, jag skulle aldrig klara mig utan det! Det var en på mitt gymnasium som älskade mat förresten, hon heter Roshanak. Jag tror att det var hon som gjorde det i alla fall.
Jag var nyss inne på en Harry Potterhemsida och såg att jag hade fått meddelande från en som jag inte har hört av på hela sommaren så det var verkligen jätteroligt att hon skrev till mig!
Men nu så måste jag sluta skriva, jag skriver mer ikväll eller imorgon.
/Vispen

Första dagen

Hej!

Jag kom precis hem men nu så är jag jättetrött, jag ska nog vila lite snart. Lovisa har fått vänner snabbt och hon tog till och med hem några kompisar hit idag.
Det var väldigt svårt att somna inatt, jag har ju lite problem med det. Gå upp var ännu svårare, jag hade ställt väckarklockan men den ringde inte. Det var tur att jag vaknade av mig själv.

Taxin var i tid så det var ju trevligt. Min assistent Mattias mötte mig utanför taxin och vi gick in tillsammans. Vi pratade lite, Mattias verkar trevlig. På måndag så ska jag börja att åka skoltaxi, i början så kommer jag att åka hemifrån en timme innan vi börjar fastän det bara tar en halvtimme att åka. Men Mattias tycker att det är bra så att vi inte behöver stressa. Det var inte stressat idag i alla fall tycker jag.
Vi satte oss i en sal och dit kom också alla andra som började första året på Kulturama idag. Det var väldigt många men det var flest som gick artistmusiker. Rektorn pratade lite om skolan och presenterade några som jobbar där. Efter det så fick alla klasser gå iväg förutom min klass. Vi skulle ta skolfoto, både gruppfoto och porträttfoto eller vad det heter haha.
Vi var tvugna att stå eller sitta ganska nära varandra. Men det gick bra och jag hoppas att fotot blev bra, det gick snabbt för mig att ta kort. Hoppas att jag blev bra där också.
När jag hade tagit fotot på mig så var det en tjej som hälsade på mig. Det var trevligt, hon sa att det var roligt att vi kom i samma klass och så. Men hon sa inte vad hon hette och Mattias kom inte heller ihåg det. Men hon lät trevlig och glad i alla fall. Det kommer nog att ta lång tid innan jag känner igen allas röster.

Efter att ha tagit fotot så gick jag och Mattias upp till fjärde våningen och väntade på de andra. De andra kom efter ungefär fyrtio minuter, det kändes lite segt att vänta. Men jag hann prata lite med min mentor, han heter Ola och är idrott och mattelärare. En musiklärare som förmodligen kommer att ha mig i sång sa också hej.

Vi är 32 personer i min klass och jag tycker att alla verkar trevliga. Det är en kille som mest pratar engelska som har bott i New york tidigare.
När alla hade kommit till klassrummet där vi skulle vara så presenterade sig alla musiklärare, det var väldigt många som spelar elbas. Efter det så satt vi två och två och pratade. Vi skulle lära känna varandra, jag pratade med en tjej som heter Elin. Först så skulle vi gissa saker om varandra men ingen av oss hade så många rätt. Vi berättade om varandra för klassen. De flesta bor i eller nära Stockholm. Många av killarna tyckte om hårdrock men det var en tjej som tyckte om all musik förutom hårdrock.

De andra fick skriva ett brev till sig själva som de senare ska få läsa. Jag ska också skvira ett brev och lämna in det senare. Man skulle skriva om vad man har för förväntningar och hur det hade känts idag och vad man tror om tre år, lite sådant.
Halva klassen fick Ola som mentor och den andra halvan fick en annan som hade ett svårstavat efternamn.
De delade ut mappan med schema och lite annat, klasslistan sotd där med alla adresser och telefonnummer men min adress är fel, det står att jag bor i Nykvarn fortfarande.
Ola pratade om nästa vecka och lite om hur den kommer att se ut, den låter helt okej.
Efter det så fick några busskort och sen slutade vi.

Kulturama verkar vara ett bra gymnasium och jag hoppas att jag kommer att trivas där.
/Vispen

Sammanfattning av sommaren 2008

Hej!

Klockan är tjugo i två och idag så har det gått 70 dagar av sommarlovet. Även om jag har haft tråkigt ibland så känns det ändå som att tiden har gått fort. Ibland så har det känts som att alla dagar har flytit ihop på något sätt. Imorgon så är det dags för gymnasiet, vi får se hur mycket jag kommer kunna sova inatt. Jag har vänt på dygnet lite, jag har ju i och för sig svårt att somna men de senaste dagarna så har jag inte kunnat somna före ett, när jag var med Adam så somnade vi inte förränklockan fyra vissa dagar. Det blir jobbigt att vänja mig vid att gå upp klockan sju varje morgon. Men det kommer förmodligen att gå snabbare än vad jag tror.

Min syster Lovisa hade det bra i skolan idag, hon fick tre nya kompisar sa hon.

Vi håller på att fixa tiderna för skoltaxin. I början så kommer schemat att vara annorlunda men sedan så kommer det nog att bli lite tider i alla fall. Men taxin skulle tydligen beställas hem klockan fem varje dag de första veckorna, jag tycker att det känns väldigt sent menmen. Om vi slutar tidigare någon dag så kommer jag att tycka att det känns tråkigt att sitta kvar själv på gymnasiet och vänta.

Jag hittade nyss några frågor på internet som handlar om sommarlovet som jag kopierade.


Sammanfattning av sommaren 2008


Vad har du gjort i sommar? I sommar så har jag varit på tre läger för synskadade, varit hemma och tagit det lugnt, varit med familjen, träffat vänner och varit med min pojkvän Adam.
Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort tidigare? Jag var i Danmark i några timmar
Dog någon som du kännde? Nej.
Vilka länder besökte du? Bara Danmark tyvärr och det räknas nästan inte eftersom att jag inte var där så länge.
Är det något som du saknar sommaren 2008 som du vill göra sommaren 2009? Jag vill åka utomlands mer och kanske sommarjobba.
Vilket datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas? Jag vet faktiskt inte, det är inget datum då jag har gjort någonting speciellt.
Har du varit sjuk eller skadat dig i sommar? Jag har inte skadat mig allvarligt i alla fall.
Bästa köpet? Min kamera.
Vad spenderade du mest pengar på i sommar? Min kamera.
Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Nej, jag tror inte det, den här sommaren har varit ungefär som tidigare somrar. Det enda som har varit lite tråkigt med den här sommaren är att det inte har hänt så mycket. Tidigare somrar så har jag gjort mer saker med familjen än i år.
Vad önskar du att du gjort mer? Träffat fler vänner, åkt till fler ställen och haft roligare.
Vad önskar du att du gjort mindre? Haft tråkigt.
Blev du kär i sommar? Nej, jag har varit kär i samma kille i tre år snart.
Bästa boken du läste i sommar? Två killar och ett hjärta.
Bästa filmen du sett i sommar? Mamma mia, jag vill se den igen snart!
Vad gjorde du på den första dagen av sommarlovet? Då var jag hemma med min pojkvän och tog det lugnt.
Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Det finns säkert en hel del men jag kommer inte på så mycket just nu. Det enda jag saknar är att åka utomlands och att vara mer med familjen. Jag hoppas att jag har fler vänner att träffa nästa år.
Vad fick dig att må bra i sommar? När människor gav mig komplimanger, när jag åt god mat och när jag gjorde roliga saker.
/Vispen


Många skriver om gymnasiet

Hej!

Jag sitter hemma och tänker lite. Nina och Lovisa är fortfarande och handlar. Det gick säkert jättebra för Lovisa i den nya skolan. Dannes barn åkte iväg för en stund sen för att skaffa pass. Jag är alltså ensam hemma.

Jag läser ganska många bloggar, det är nu som jag hinner det när det inte är en massa annat som händer runt omkring mig. Många skriver om hur de känner inför att börja gymnasiet. Alla jag känner som har hunnit börja gymnasiet nu har det gått jättebra för. De har lärt känna nya människor och tycker att deras klass verkar trevlig. Det får mig i alla fall att känna mig lite lugnare.
Min pojkvän Adam fick förresten sitt schema idag, det är verkligen mycket bättre än mitt. Han börjar visserligen åtta nästan varje morgon men han slutar tolv två dagar och två en dag. Adam slutar tre två dagar bara.

Många skriver att man mognar på en sommar, att man växer från barn till vuxen. Hur kan man göra det på en sommar? Det är klart att man kanske mognar en hel del men jag känner verkligen inte att jag är vuxen än. Ansvar måste jag bli bättre på men jag kan ta ganska bra ansvar, jag gör oftast mina läxor och så.
Tänk om alla i min klass är jättemogna och vuxna till sättet, jag känner mig inte mogen och vuxen! Jag tycker inte att jag har förändrats och mognat mer den här sommaren än förra sommaren. Varför mognar man så mycket bara för att man börjar gymnasiet?
Min förra assistent sa i alla fall att jag ser mer vuxen ut i ansiktet nu, det är ju alltid något. Jag får nästan aldrig finnar längre, det känns skönt.
/Vispen

Det känns lite bättre

Hej!

Jag skrev ju ett ganska långt inlägg igår så idag så finns det inte så mycket att säga.
Min syster Lovisa ska snart åka till skolan, Nina min mamma, ska också följa med, alla skulle ta med sig sina föräldrar till skolan idag. Sjuorna går en kort dag, de går bara från ett till tre ungefär. Efter det så ska Lovisa och Nina åka och handla lite kläder som Lovisa behöver. Min dag blir ganska lugn och det är skönt för sen när skolan sätter igång så kommer jag helt plötsligt att ha en massa saker att tänka på.

Det var inte så mycket som blev sagt vid middagen igår. Nina och Danne åkte iväg till Ikea för att köpa ett köksbord. Nu får vi äntligen plats att sitta inomhus om vi vill. Tidigare så har vi varit tvugna att sitta ute när Dannes barn Johan och Edvin har varit här.

Jag ringde upp Adam en stund för att prata lite, det känns väldigt tomt här utan honom. Adam sitter nog i skolan nu, eller så har de precis slutat sin första skoldag. Andra året på gymnasiet blir nog det året då jag kommer att vara som tröttast på gymnasiet. Jag kommer förmodligen ha hur mycket som helst att göra. Adam såg inte ens fram emot att börja gymnasiet igen efter sommarlovet, jag kanske kommer att känna som Adam om ett år.

Men jag skrev till Kajsa igår, en tjej som adopterades från Vietnam samtidigt som jag. Våra familjer känner varandra lite men nu så har det gått flera år sedan vi träffades senast. Kajsa har förresten en lillasyster som adopterades från Kina samtidigt som Lovisa. Mina föräldrar och Kajsa och Andreas föräldrar adopterade alltså oss barn samtidigt.
Vi träffar dem på lördag när det är inflyttningsfest här. Först så hade det tydligen varit bestämt att det mest skulle vara vuxna här men sedan så blev det bestämt att alla barn här får välja en person som de får bjuda hit på lördag. Sedan så hade Nina ändå bjudit Kajsas familj så det blir ytterliggare två barn som är med på inflyttningsfesten. Danne verkade vara lite emot det men ändå. Det blir ändå mest vuxna här. Men jag tycker att det var bra att vi barn också får bjuda någon för det är ju inte bara Nina och Danne som har flyttat in här. De firar i och för sig hundra år tillsammans men Nina har inte ens fyllt femtio än och Danne firades ändå tidigare i år.

Tidigare så hade vi alltid kusinkalas och då kom alltid mina fem kusiner hem till oss varje år. Men nu så har vi slutat med det och det verkar som att mina kusiner som är på min pappas sida inte bjuds bara för att vissa inte är släkt med dem. Men jag tycker att det är dåligt för vi hade kusinkalasen efter att mina föräldrar skildes men sedan när Danne kom in i familjen så har vi slutat med allt sådant. Nu så är det bara mina kusiner på min mammas sida som får komma hit. Det känns lite fel kan jag tycka för min mamma pratade mycket med mina kusiner på min pappas sidas föräldrar förut och nu så pratar de inte med varandra överhuvudtaget längre.
Sedan så firar vi jul helt annorlunda nu också men vi barn firar i alla fall som vi brukar. Men för mig så känns det tråkigt att aldrig kunna fira någonting med båda föräldrarna samtidigt. När jag fyller arton så skulle jag faktiskt vilja göra det. Mina föräldrar bråkar faktiskt inte så mycket med varandra och nu så har ju min pappa Björn ändå träffat en ny flickvän. Björns flickvän Maria har ju ändå ett ganska bra förhållande till sin föredetta man. De hjälper varandra och så flyttar de ju till barnen istället för att barnen ska behöva flytta till föräldrarna.

När jag fyllde sexton år så var det bestämt att Nina skulle följa med hem till Björn för att äta tårta där. Men hon skulle också åka till Ikea med sin pojkvän Danne samma dag för att köpa någonting. Danne störde sig på att Nina skulle åka till Björn för att fira mig och var lite arg. Då åkte Nina med Danne till Ikea tidigare och struntade i att följa med till Björn. Okej, Nina hade firat mig tidigare på morgonen men jag tycker ändå inte att hon hade behövt ändra någonting som var bestämt.
Andra kanske inte tycker att sådant där spelar någon roll men jag tycker det. När man tidigare har varit van vid en sak och allting sedan ändras bara för att en person kommer in i familjen så känns det jobbigt och tråkigt tycker jag.
Nina hade tidigare en pojkvän innan hon hittade Danne. Björn och han kunde prata med varandra och Björn kunde komma och lämna saker hos oss eller komma och hjälpa till att ta hand om oss barn när Nina var borta. Det var inte några problem med det eftersom att vi hade gjort så tidigare. Jag minns att Ninas förra pojkvän ville resa jorden runt, undrar om han har gjort det nu. Men jag tyckte om honom, han var glad och pratade mycket.
Nina berättade för mig att hon gjorde slut med sin förra pojkvän för att han var så avundsjuk av sig och för att hon inte tyckte att de passade tillsammans.
Danne och Björn har knappt hälsat på varandra, Björn har sagt hej till Danne men Danne har inte ens svarat.
Men Nina tycker om Danne så då respekterar jag det. Men jag och Danne är ganska olika som personer, vi har ganska olika åsikter. Men Nina är kanske lycklig så jag försöker att vara glad för hennes skull.
Men jag hoppas att det blir en släktträff snart för mina kusiner på min pappas sida sa att de gärna ville komma och se hur vi bor nu. När jag frågade Nina om släktträff så sa hon kanske, jag hoppas!

Ursäkta för att jag kom ifrån ämnet där men jag kände att jag bara behövde skriva lite. Men ni som läser fortfarande är bra!

Det är i alla fall så att jag och Kajsa ska börja på samma gymnasium i höst. Hon ska gå inriktning design sa hon. Det känns jätteroligt att jag i alla fall känner någon som ska börja på Kulturama i år! Jag och Kajsa känner inte varandra så bra längre men jag vet i alla fall lite om vem hon är.
En som heter Jack ska också börja på Kulturama i år. Han ska gå musik så jag och Jack kanske hamnar i samma klass. Jack och jag känner inte varandra längre men vi chattar ibland. Tidigare så var min mamma Nina och Jacks mamma bra kompisar. Vi brukade träffa deras familj varje sommar och en gång så åkte våra familjer utomlands tillsammans.
Det var nog förresten den sista resan jag gjorde med båda mina föräldrar.
Jack har en lillasyster som heter Sara som Lovisa var mycket med tidigare. På somrarna så åkte vi till Dalsland där min mormor hade sitt sommarställe förut. Jag kommer fortfarande ihåg det.
Jack började först på Rytmus, gymnasiet där jag helst ville komma in. Men Jack tyckte att det var för flummigt där och bytte gymnasium, han började på Kungsholmen istället. Där gick han inriktning språk. Men nu så vill Jack byta gymnasium igen för att han vill hålla på med musik. Kulturama hade inte plats för att Jack kunde börja andra året där så Jack ska gå om första året istället. men han får ett skönt år för han behöver inte vara med på de kurser han redan har läst på det förra gymnasiet.
Jack är förresten jättebra på att spela gitarr, jag har hört honom.

Nu ska jag gå och äta någonting. Det här inlägget blev längre än vad jag trodde.
/Vispen

Nu så är det inte många dagar kvar.

Hej!

Jag kom precis hem från gymnasiet, jag är så trött i huvudet så jag kommer nog inte ihåg så mycket av den här dagen. Jag åkte hem med Tini i alla fall, min förra assistent, hon var med på mötet idag. Mattias, som jag fick veta att han stavades, ville att Tini skulle vara med idag och så ville Tini träffa mig. Hon har gått i pension redan men hon ska ändå vara vikarie på Turingeskolan och jobba lite med sexorna nästa vecka.
Vi får se hur det här inlägget ser ut när det är klart.

Det var en rätt okej kväll igår, inte lika bra som de andra kvällarna måste jag säga. Jag och Adam blev lite osams så det var en tråkig sista kväll för oss. Men den slutade bra i alla fall. Nu har Adam åkt, han åkte lite senare än jag idag, jag försökte att ringa honom nyss men han svarade inte på mobilen. Det känns lite tråkigt för jag skulle vilja prata lite med honom om det som har hänt idag. Men jag ska ringa min kompis Kim också snart för det var ett tag sen som vi pratade.

Imorse så var jag väldigt trött, det kändes verkligen jättejobbigt att gå upp! Jag ville bara sova och ligga i sängen och tänka. Men efter att ha duschat idag så kände jag mig piggare. Det blev en snabb lunch för mig idag, nudelsoppa, Adam och Lovisa åt lasagne men det var köttfärs i den så jag ville inte ha den.
Mitt hår var väldigt svårt att borsta ut idag, det är ganska ovanligt. Men jag är inte säker på att jag använde balsamet lika bra som jag annars brukar göra. Sedan så har jag haft flätat hår och det brukar göra att det ibland blir svårare att borsta ut.

Taxin var fem minuter tidig idag så jag fick säga hejdå till Adam tidigare än vad jag hade räknat med. Alla höll på med min färgindikator jättemycket imorse, den säger fel färger ibland. Sedan så kan den säga olika färger när man trycker på knappen även om man håller färgindikatorn mot samma sak.

När jag kom fram till Kulturama så väntade alla på mig. Det var Tini, Mattias, två personer som jobbar på olika syncentraler, en lärare och studierektorn på Kulturama tror jag. Tini hälsade på mig och sa att det var roligt att se mig. De andra hälsade också på mig.
Mattias ledsagade mig för första gången idag, han hade en skinnjacka på sig. Han var helt okej på att ledsaga, jag vet många som är sämre första gången när de ledsagar någon.

Vi satte oss i ett rum och pratade. Alla presenterade sig och berättade vad de ville prata om under mötet. Jag är väldigt nervös nu faktiskt. Jag måste lära mig alla vägar så snart som möjligt och så måste jag lära mig att åka hem själv från skolan eftersom att vi ibland kommer att slua vid andra tider än de som står på schemat. Sedan så brukar man ibland fika efter skolan eller repa kanske. Då blir jag tvungen att åka kommunalt hem. Jag åkte ju hem med Tini idag och då tyckte jag att vägen kändes svår men så är det kanske i början. Jag måste först gå en bit, efter det ta tvärbanan, sedan ta tåget, sedan ta en buss och sedan gå en bit. Självklart så vill jag vara självständig men just nu så känns det svårt.

Vi pratade om att jag ska försöka att klara mig så mycket som möjligt utan min assistent men i början så kommer Mattias att vara med, det känns bra.
Min dator måste få alla program installerade, både musikprogram och jaws. De brukar bara beställa in datorer med windows vista och det gjorde mig lite rädd. Nin från syncentralen sa att det är annorlunda att läsa i windows xp och i windows vista. Men han som beställer datorer ska ändå beställa en dator med windows xp. Jag fick veta att Mattias inte är så bra på att använda en dator för han har mest rest runt och spelat i sina band länge nu. Han har varit i Holland och USA sa han tror jag. Så jag får försöka att lära Mattias lite saker.

De har bokat in kurser som några ska gå på, Mattias, min mattelärare, en annan lärare som jag tror är speciellärare och någon till kanske. Jag kommer inte ihåg om idrottsläraren skulle gå den kursen men det kanske hade behövts. Jag hoppas att idrotten blir bättre än vad den var i högstadiet. Men de kommer att ha idrott på ett annat ställe de första veckorna och då ska jag vara kvar på Kulturama och träna på olika vägar tror jag.

Efter att ha pratat länge så gick vi och tittade på elevskåpen. Det var precis så att jag inte nådde upp till kroken där man kan hänga jackan i det översta skåpet. Därför så måste jag få ett skåp som är jättelångt ner istället, det är väldigt jobbigt att vara så kort som jag är, jag kommer ju att se helt skum ut om tio år.

Sedan så gick vi för att titta på rummet som Mattias kommer att dela med en annan lärare, hon hjälper elever som har svårt för vissa ämnen. Jag kommer inte att få en nyckel till det rummet, jag hade ju en nyckel till rummet jag hade på Turingeskolan så att jag själv kunde hämta mina böcker där och så. Men Mattias ska alltid lämna och hämta mig vid alla lektioner och ta med de böcker som behövs. Jag ska själv ansvara för min dator och ta dit och hem den från skolan varje dag. Men jag får se hur det blir. Om Mattias blir sjuk någon gång så får jag fråga den andra läraren om alla böcker och så.

Jag fick en väckarklocka av Margareta, som jobbar på den andra syncentralen och en ny reservkäpp. Väckarklockan pratar lite hela tiden och den är inte så bra. Men den fungerar och det är ju bra, tidigare så har någon fått väcka mig eller så har jag vaknat av mig själv. Ibland så har jag ställt mobilen men det händer att den inte alltid ringer.
Vi ska ha kvar reservkäppen i skolan, det är ju ganska bra men om någonting skulle hända med min käpp som jag har nu under en helg eller under ett lov så har jag ingen reservkäpp.

Jag fick se mitt preleminära schema idag, det såg inte bra ut. Vi hade ganska många håltimmar, vissa håltimmar var i flera timmar. Sedan så kommer vi att gå till fyra eller till efter fyra nästan varje dag, en dag så kommer vi att sluta kvart över fem. Men vi kommer att börja vid nio de flesta dagarna förutom en dag då vi börjar halv nio tror jag att det var. Det är ju många klasser på Kulturama och då blir det ju så att man har håltimmar och så. Men jag vet många som har mycket bättre tider än jag. Sedan när man har tagit sig hem varje dag så har man en massa läxor att göra, jag kommer kanske inte att få någon fritid alls men så är det väl kanske.

Jag kommer att gå i klass a och ha en musiklärare som mentor. Hon känner en synskadad sångpedagog så det var därför som det var lite bra att hon ska vara min mentor. Jag vet vem sångpedagogen är som musikläraren känner. Jag tror att min mentor heter Maria eller något. Det var i alla fall en lärare som heter så. Vi kommer också att ha en idrottslärare som mentor för den andra halvan av min klass. Han heter Ola Svesson hörde jag. Vi kommer att vara 32 elever i min klass, i min förra klass så var vi 27 elever så det blir bara fem elever mer än förra året. I mellanstadiet så var vi 48 elever i min klass, det var bara ibland som vi hade halvklass så jag är van vid stora klasser.

I min klass så kommer det bara att vara elever som går artist och musikerinriktningen. I min parallellklass så kommer det att vara sexton elever som går artist och musikerinriktningen och sexton elever som går inriktningen storband.

På det preleminära schemat så stod det att jag kommer att vara i tretton olika klassrum, det känns lite jobbigt.

Vi tittade inte så mycket på lokalerna idag för det ligger saker överallt och så var vi ganska trötta. Men det får vi göra någon annan gång. Vi diskuterade om jag skulle ha hisskort eller intte. Jag tycker kanske att det skulle vara skönt för ibland så kan det kännas jobbigt att gå i alla trappor, särskilt när det är många andra elever som springer där. Det är sju våningar på Kulturama, det är ju ganska mycket tycker jag.

På vägen hem idag så pratade jag och Tini. Tini gick runt lite i vårt hus för att se hur vi bor nu. Hon tyckte att det var fint här. Tini sa att jag får ringa någon dag när jag känner mig trött på allt så det ska jag nog göra. Det kommer nog att vara många dagar då jag verkligen bara kommer att vara trött på allt.
Men det här är bara tre år, jag har klarat av högstadiet och det kändes verkligen jättejobbigt vissa stunder. Men då tyckte jag om min assistent och min klass, hoppas att jag kan känna så på gymnasiet också. Nu känner jag ju ingen, när jag började högstadiet så hade jag Tini kvar sen femman plus att jag kände min klass. Jag gick ju i samma skola sen slutet av förskoleklassen tills jag slutade nian.
Nu så känner jag ingen, inga lärare, inte min assistent och ingen annan som ska börja på Kulturama. Adams kompis går där, han går foto filmlinjen och honom har jag pratat lite med. Jag har hört att han är kompis med alla elever och en del av lärarna pratar han mycket med.

Men det här känns ändå ganska bra, alla andra verkar känna att det här känns hur bra som helst och de tror att det här kommer att gå bra. Nu så kan jag bara vänta tills på fredag och hoppas på det bästa. Det känns lite som att starta ett nytt liv och börja om allt. Jag hoppas att jag kommer att tycka om de flesta på Kulturama, det finns alltid lärare som man tycker bättre och mindre om än andra. Jag hoppas att jag kommer att få kompisar och trivas med min assistent.
/Vispen

Ungdomsmottagningen

Hej!

Jag orkade inte skriva mer igår för jag kände mig lite trött då. Men idag så ska jag göra ett försök att skriva lite. Vi ska äta snart så det här inlägget blir ganska kort.
Igår så kände jag bara att det är så mycket som händer på en gång just nu, ibland så känns det som att jag bara vill ge upp!
Men jag sa till en av mina kompisar att jag älskade personen igår och det är första gången som jag säger till en kompis att jag älskar den.

Imorse så vaknade jag vid elvatiden men jag låg och tänkte till tolv ungefär. Då gick jag upp för att ringa en som jobbar på syncentralen för att prata med henne om morgondagen. Men hon svarade inte så jag fick ringa till Nina som pratade med henne på syncentralen, hon ringde upp mig senare idag. Men hon ville ingenting speciellt, bara fråga om det var något särskilt som jag ville göra imorgon. Men jag sa att jag inte riktigt vet, en till från en annan syncentral ska tydligen också vara med imorgon, det är hon som sköter om datorer och så. Hon som ringde idag ansvarar för att lära människor att hitta och så.

Efter att ha pratat lite med henne från syncentralen så var det väldigt bråttom. Jag skulle nämligen åka till ungdomsmottagningen och jag hade en tid att passa. Ingen hittade till ungdomsmottagningen och det kom vi på ungefär en kvart innan vi skulle åka, datorn krånglade så det tog lång tid att hitta en karta på internet.
Vi trodde att bussen skulle gå 13.48 men när vi väl var framme vid busstationen så visade det sig att bussen gick tio minuter senare, vintertidtabellen har börjat gälla.

När vi kom fram till Huddinge centrum så fick vi gå en bit men det var inte så långt till ungdomsmottagningen. Jag fick gå in direkt, Adam och Lovisa väntade utanför.
Det tog inte alls lång tid att få ett recept på minipiller utskrivet. Hon som jobbade på ungdomsmottagnigen som jag fick prata med hette Christina tror jag. Christina var väldigt trevlig. Hon frågade lite om hur det har gått för mig att äta minipiller och om min mens. Jag fick testa mitt blodtryck och efter det så fick jag receptet. Jag tog också fyra kondomer, förpackningarna såg lite roliga ut, inte som vanligt, eller jag hade inte sett sådana förut i alla fall. De var runda och inte avlånga. Kondomerna luktade gott, godis och det var lite roligt ju. Jag har fått kondomer tidigare som ska smaka jordgubb men det gör dem inte tycker jag. Jag hade över trettio kondomer innan vi flyttade men de slängdes tyvärr. Det var lite tråkigt för jag hade jättemånga olika sorter och kondomerna gick inte ut förrän 2011. Sorry för att jag pratade så mycket om kondomer där men jag tycker att det är lite roligt. Vi fyllde en kondom med vatten i skolan en gång. Jag kommer inte ihåg hur mycket som rymdes i den men jag har hört att en kondom ska rymma tio liter.
Det var i alla fall bra att jag fick ett recept på ett år idag för då slipper jag att ha mens så ofta och så får jag inte så ont i magen varje måndag. Innan jag åt minipiller så var jag tvungen att gå hem från skolan varje gång jag fick mens, det var inte alls roligt.

Efter att ha varit på ungdomsmottagningen så gick vi förbi Ica där Adam köpte en cider som innehöll 2,25% alkohol. Jag vill aldrig dricka alkohol! Jag har nästan bara hört negativa saker om att dricka. Det enda positiva med det är att vissa dricker för att de tycker att det är gott.
Vi gick förbi Lindex och där så köpte jag två bh-ar. De var faktiskt bekvämare än vad jag trodde att de skulle vara.
Sedan så gick vi till HM där Lovisa letade efter smink men hon köpte ingenting. Men på JC så köpte Lovisa lite kläder.
Vi gick förbi en tobaksaffär där Lovisa och jag köpte varsin glass, Adam köpte oboy som var jättegod!

Jag har chattat med några idag som har börjat på Rytmus och alla säger att det har varit fantastiskt! Tänk om jag också hade kommit in där! Jag vill också kunna sjunga jättebra!
Min förra assistent Tini har tydligen träffat Mathias idag och visat honom lite olika saker, hur man ska göra och så, jag vet inte riktigt vad hon har gjort men Mathias skrev till Nina att han har lärt sig mycket i alla fall.
Vi får se hur det går på mötet imorgon och hur mycket vi hinner prata om och göra.
/Vispen

Kusinkalas

Hej!

Sorry för mitt korta inlägg igår men jag skulle bara skriva lite.
Nu så är jag i Huddinge igen, vi tog tåget från Sollentuna någonstans. Snart så ska vi äta men det är nog ett tag tills dess. Vi håller på att tapetsera om i köket. Ming säng verkar ingen orka fixa fastän Nina lovade att de skulle ha fixat den dagen efter att den gick sönder, nu så har det gått ungefär en månad sen dess.

Det var trevligt hos Björn i alla fall men igår så åkte han iväg med sin motorcykel med några vänner. Lovisa var på fest igår hos en föredetta klasskompis, det var bara Adam, min farmor Irre och jag som var hemma igår alltså.
I fredags så hoppas jag och Adam studsmatta, vi kastade också äpplen till varandra haha, Adam tyckte att det var en rolig lek.
Igår så hade vi inte så mycket att göra men innan Lovisa åkte till sin kompis så var vi med henne. Adam och jag skulle kanske ha träffat en kompis men det var ingen som svarade när vi ringde hem till henne och ingen av oss hade hennes mobilnummer.
Igårkväll så skrev jag in lite födelsedagar på min mobil, jag måste komma ihåg att skriva in min kusin Jakob som fyller år idag. Jag har börjat att samla på födelsedagar, mitt mål är att ha någon som fyller år varje dag på hela året, jag vet en till som samlar på födelsedagar också. Men jag känner ingen som samlar eller har samlat på godis.

Det blev sent igårkväll fastän vi skulle gå upp så tidigt idag. Jag blev väckt vid halv tio redan, Adam och jag duschade och sen så åt vi lite. Klockan elva, eller lite över elva, så åkte vi med Irre, min farmor, till Stockholm där Irre bor. Där gjorde sig Irre i ordning, Lovisa flätade mitt hår och sminkade mig lite. Jag tycker inte om smink så mycket men idag så tvingade Lovisa mig haha. Jag tog ingen mascara i alla fall och när allt äntligen var klart, det tog en kvart att sminka mig, så såg man nästan ingen skillnad alls, väldigt onödigt ju!
Medan vi väntade på att Irre skulle bli klar med allt så tittade vi lite på OS, det var första gången som jag såg det i år, det var duktigt av mig ju! De tävlade i någonting skumt där de hoppade men ingen från Sverige var med.
Efter en stund så var Irre färdig, Susanna följde med också en som bor hos Irre. Hon är lite över tjugo år tror jag.

När vi var framme så hälsade vi på alla och åt lite japansk mix. De hade tv-n på och de tittade på OS såklart men jag orkade inte lyssna så mycket, det var i alla fall någon från Polen som kom tvåa i löpning tror jag att Adam sa. Adam är ju från polen så han hejar lite extra på det landet.
Fikade gjorde vi såklart, det var först fruktsallad med lite olika saker till, kakor och annat. Senare så fick man någon sorts äppelkaka också, den var väldigt god!
Vi var inte så många idag, jag, Adam, Irre, Lovisa, mina kusiner Berthine, Jakob och mårten, deras föräldrar, några av deras kusiner och några vuxna. Jakob visade sina två mopeder, han har två stycken, den ena har han ärvt av sin pappa.
Efter det så var jag med Lovisa och Adam. Vi satt och fikade lite till, sen så spelade vi något frågespel och efter det så åkte vi tåget hem.
Min kusin Jakob fyllde sexton år idag förresten och han fick mest pengar tror jag och en tröja.
Nu så orkar jag inte skriva mer.
/Vispen

Är med Adam

Hej!

Jag skrev idag i alla fall, jag är hos Björn. Men han är ute med motorcyklarna.
Imorgon så ska vi åka till min kusin, han fyller år då. Men vi ska bara fika där och sen åker jag hem till Nina igen. Adam åker kanske hem imorgon, vi får se.
Adam tycker inte att jag ska skriva nu så jag får göra det imorgon istället. Vi åt i alla fall kräftor och lasagne igår. Det var jättegott!
/Vispen


Synskadade och jobb

Hej igen!

Förut så skrev jag ju lite om jobb, jag är väldigt orolig över det. Såhär skrev min kompis Johan om det:

Arbetslösheten minskar. 143 000 arbetssökande var registrerade i slutet av juli och det är ju inte bra för oss synskadade. Minskar de lediga jobben
blir det väl ännu svårare för oss att få ett jobb. Jag vet inte när det var, men en siffra jag har är att det bara är 18% av alla synskadade män som har
ett heltidsjobb och bara 8% av kvinnorna. Det är svårt det där med jobb. Är man synskadad måste man i princip vara lite bättre än alla andra för att få
jobbet och plugga vidare efter gymnasiet är nästan ett måste.
Vi tar ett exempel. Ett ledigt jobb på en mack. Man söker jobbet, men problemet är bara att det gör ca 150-200 andra också. Varför skulle ägaren då anställa
en synskadad av alla de sökande? Det gör de ju inte. För att få jobbet måste man vara lite bättre än alla de andra sökande vilket kan vara lite svårt till
ett jobb som inte ens har någon speciell utbilldning. Då är det nog bättre att satsa på något jobb med utbilldning, men då gäller det att man lyckas med
det så att man kan få något jobb efteråt i alla fall vilket inte alls är säkert om man inte ser, men man kan ju hoppas.
Det finns ju många som säger att man inte klarar saker bara för att man inte ser, men det är bara bullshit. I vissa fall kanske det stämmer som om man
vill bli brandman eller kirurg. Det kanske inte är så lämpligt om man inte ser, men det mesta går ju att klara av även om man inte ser. Man måste ju åtminstone
få en chans att visa vad man går för. Är det några jag inte gillar så är det såna som dömmer personer direkt utan att veta vad de kan och inte kan.


Det var det, bra skrivet, bättre än vad jag skriver, jag tror och tycker samma sak som Johan om jobb och jag frågade honom om jag fick kopiera det här innan jag gjorde det.
Hans bloggadress är fortfarande:
Http://www.schumacher4ever.blogg.se
/Vispen

Jaha.

Hej!

Idag har varit den tråkigaste dagen på länge faktiskt, jag har bara suttit vid datorn. Min kompis ringde i alla fall på eftermiddagen och det gjorde dagen lite rolig. Men min kompis var lika seg som jag tyvärr, om hon inte hade varit det så kanske hon hade kunnat få mig att bli lite gladare. Det fick hon i och för sig men ändå.
Jag vill prata med någon, eller maila någon som jag tycker om eller bara ha någon att skriva till! Jag känner att jag behöver skriva av mig och jag vill att någonting ska hända ikväll. Klockan är redan halv tio, det är rätt sent redan.
Adam och jag tar förmodligen ett tåg klockan elva imorgon till Nykvarn, vi får se om jag orkar upp klockan halv tio, jag tror inte det.
Jag måste ringa till ungdomsmottagningen imorgon och boka tid, jag behöver nya minipiller!

Nina har bokat kryssning nu men vi kommer bara att vara borta en natt, jag tycker att det är dåligt eftersom att jag tycker bäst om att sova på båten. Kvällarna är bäst. Vi kommer bara att äta buffé en gång vilket jag också tycker är tråkigt, maten är också det bästa. Karaoken brukar jag tycka om och den blir också bara en gång. Det jag tycker om blir alltså bara hälften så mycket som det brukar. Sedan så kommer vi att åka Viking och inte Silja line som vi från början hade bestämt. Vi satt och pratade om det förut allihopa och bestämde Silja line ju! Jag tycker att Nina borde ha frågat lite innan hon bara bokade, resan är inte värd pengarna tycker jag! Det blir säkert roligt men inte lika roligt som det bukar vara.
Vi ska åka till mariehamn och sen ska båten vända, vi är framme på eftermiddagen nästa dag.
Adam och jag får i alla fall en egen hytt.

Min mormor ligger på sjukhus och det är ju tråkigt, hon hade fått ont i hjärtat och känt sig dålig. Hon åkte in idag, senare så ringde hon Nina för att säga att hon har tråkigt, det finns ju inte så mycket att göra när man ligger på sjukhus. Jag hoppas att det inte är något allvarligt men min mormor är ju ganska gammal så ja.

Ett brev har kommit från Kulturama där det stod lite allt möjligt om skolstart och annat som kommer att hända. Alla datum för det här året stod, Nina skulle maila Åsa och be henne maila informationen till mig. Nästa sommarlov får jag den tolvte juni, en vecka senare än vad Kulturamas elever slutade i år, mycket skola för mig, så blir det ofta.
Vi har i alla fall skolfotografering under introduktionsveckan. Man fick med regler för vad som fick vara med på koret och inte, det stod bland annat inga cigaretter, ingen narkotika, inga rassistiska saker och lite annat. Det var självklara regler tycker jag.

Det finns nog inte mycket mer att skriva idag, nästa gång jag skriver blir på söndag eller måndag. Ha det så bra tills dess!
/Vispen

Eftermiddag

Hej!

Klockan är lite över tre och jag sitter i mitt rum och lyssnar lite på radio, rix fm. Men nu så är det en låt som jag inte känner igen. Det ser inte ut som att det kommer att hända så mycket idag, Adam och jag åker till Björn imorgon på morgonen.
Idag så kan man säga att det har gått nio tiondelar av sommarlovet och det är bara en liten tiondel kvar av lovet nu.
De flesta jag har pratat med om gymnasiet längtar dit även om de känner sig nervösa. Jag längtar dit väldigt mycket ibland för det börjar faktiskt kännas tråkigt att bara sitta hemma hela dagarna. Sommarlovet är nog roligare för de som gör saker varje dag och som har många vänner att vara med.

Adam gick upp till köket för en stund sen, han ville ha något att äta tror jag fastän vi åt lunch för inte så länge sen. Jag sov ganska bra inatt i alla fall men innan jag somnade så låg jag och Adam och pratade tills jag såg att klockan var halv fyra på natten. Vi pratade om assisteneter som vi gjorde häromdagen också. Mathias blir den första killen som jag har som assistent, alla andra har varit tjejer. Undrar om han kommer att orka med mig och allt som jag kommer att behöva hjälp med och allt som behöver göras. Han måste lära sig lite punktskrift för det måste man kunna för att lägga in punktskriftsnoter. Adam sa att han tyckte att Mathias såg lite rädd ut när vi pratade om det i tisdags.

Nu spelar de en låt med BWO på radion, den är väldigt uttjatad tycker jag, förut så tyckte jag att BWO var helt okej att lyssna på men efter att ha hört några av deras låtar på radio så tycker jag att de flesta låtarna låter väldigt lika varandra.

Många som jag känner har sommarjobbat den här sommaren, jag skulle också ha velat sommarjobba. Men jag letade faktiskt inte så mycket efter något sommarjobb, jag ska försöka att hitta någonting nästa år. Men om jag åker till England så kanske jag inte orkar sommarjobba, jag vill vara lite ledig också. Men det verkar som att man måste känna någon som behöver någon som jobbar för att få sommarjobb. Det är i alla fall svårare att få sommarjobb om man är synskadad eller blind, jag kan ju inte göra vad som helst. Men någonting borde jag ju kunna hitta kanske. Det är mycket svårare att få vanliga jobb också har jag hört. Sedan så är ju jag tjej och lönen är ju för det mesta lägre för tjejer än för killar, det är dåligt att det är så tycker jag!
Jag vet en som är synskadad som sökte jobb och han fick nej flera gånger bara för att han var synskadad.
Aja, nu så ska jag sluta skriva.
/Vispen

Jag har tråkigt!

Hej!

Jag kom hem för en stund sen, jag och Adam var ute och gick lite förut. Vi åkte till Huddinge station och gick lite i Huddinge centrum och lite utanför. Jag köpte ingenting men Adam köpte en glass, Twister, jag smakade lite av den och den var faktiskt väldigt god. Egentligen så skulle jag också ha köpt en glass men det blev inte av.
Nu så sitter jag hemma och har tråkigt, varför har man tråkigt? Vad ska man göra när man har tråkigt?
Det är bara nio dagar kvar nu tills gymnasiet börjar, det känns både roligt och jobbigt på samma gång, den första veckan blir nog mest rolig hoppas jag. Vi ska inte ha vanliga lektioner då ju.
Min syster Lovisa är hos Björn, min pappa, Adam och jag åker dit imorgon kväll eller på fredag morgon.
Vädret är lite konstigt här, det kan vara hur varmt som helst en stund och sedan så kan det börja regna helt plötsligt.

OS är ju nu men jag har faktiskt ingen koll på hur det går för Sverige, förra gången när sommar OS var, för fyra år sen, OS är väl var fjärde år? Då tittade jag jättemycket på OS men det var kanske mest för att jag hade en pojkvän då som älskar sport. Hans bror var med i Paralympics för fyra år sen men i år så skulle han tydligen inte vara med. Men en kompis till mig eller vad man ska säga, jag känner inte henne jättebra men lite, ska vara med i Paralympics i år och tävla i judo.
Någon som orkar får gärna kommentera och berätta hur det har gått för Sverige än så länge.
/Vispen

Kulturama

Hej igen!

Jag är bara tvungen att skriva nu, jag kom precis hem från Kulturama. Vi var i tid fastän taxin var lite sen och det var samåkning. Men taxichaufören lämnade mig och Adam först. Jag har förresten fått ett nytt färdtjänstkort nu som är giltigt till år 2018.

När vi var framme så gick vi in i receptionen och frågade efter Åsa. Hon kom ganska snabbt efter det, Nina och Mathias kom efter några minuter, de hade varit på promenad i huset och gått genom alla korridorer. Medan Åsa, Adam och jag väntade på Nina och Mathias så pratade Åsa lite med mig. Åsa såg att jag hade Nightiwshtröjan på mig och hon visste att de har skaffat en ny sångare. Jag sa att jag inte tycker om Nightwish lika mycket som förut, jag har faktiskt bara hört en enda låt med den nya sångaren.

Nina och Mathias kom efter en stund. Mathias hälsade på mig, hans röst var väldigt speciell, det är svårt att förklara hur den lät men den lät lite surrande. Men Mathias lät snäll i alla fall. Vi gick ner en våning där kafféet brukar vara, idag var det såklart stängt eftersom att skolan startar den 22 augusti. Vi satte oss och pratade. Nina, Åsa och Mathias pratade ganska mycket medan jag mest satt tyst och lyssnade. Mathias är 33 år, ungefär 30 år yngre än Tini, min förra assistent. Det känns faktiskt bra för det är roligare att ha de som är lite yngre tycker jag. Det sades mycket idag och jag har glömt en hel del. Mathias sa att han spelar trummor och Nina berättade för mig att Mathias hade varit i Holland i fyra år och spelat. Mathias sa något om att han spelar trummor i band och att han kan sjunga samtidigt som han spelar. Det är ju jättebra för jag kommer ju att välja trummor som bi-instrument när jag går andra året på gymnasiet. Mathias sa att han kan ge mig privatlektioner om jag vill, han sa att det var svårt att sjunga och att spela trummor samtidigt i början men att han först försökte att tugga tuggummi samtidigt som han spelade och sedan försökte att sjunga. Det låter som ett roligt sätt att lära sig på tycker jag haha. Nina berättade att Mathias bor med en tjej som håller på att utbilda sig till sångpedagog.

Åsa sa att hon hade pratat med en musiklärare på Kulturama och att hon tyckte att det var roligt att jag skulle börja. Musikläraren hade sagt att jag hade mycket känsla i rösten när jag sjöng tydligen, det har jag en annan kompis som också säger så det kanske stämmer.

Vi pratade om att det har kommit några kartonger med böcker till mig men de ska jag få senare. På tisdag så ska vi träffas igen men då ska jag åka själv till Kulturama. Margareta, en från syncentralen, Åsa, Mathias och jag ska träffas då.

Den 22 augusti så fick jag veta att vi ska börja klockan nio och att vi ska gå ungefär till klockan fyra. Sedan så kommer vi att ha en introduktionsvecka där vi kommer att sjunga mycket, bra att man inte behöver plugga så mycket första veckan!
Nina delade ut några häften där det stod lite om hur man ska ledsaga och lite annat, jag ska ta med mig fler saker nästa vecka och ge till Mathias.

Några vaktmästare gick förbi som jag hälsade på idag också. Det var lite roligt för en av dem hade varit Sveriges bästa dansare ett år och den andra hade varit Japans bästa sångare eller något sådant, jag minns inte riktigt.
Åsa sa att jag fick komma till hennes rum och säga till om det var någonting, det var bra, hon sa att många elever säger att hon är väldigt rak och lite sträng men att hon ändå är bra. När vi träffade henne idag så skrattade hon mycket i alla fall, det gjorde Mathias också.

När vi åkte hem idag så sa Nina att hon tycker att det känns jättebra, jag vet inte riktigt vad jag känner än men det känns bättre än vad jag hade förväntat mig. Huddinge kommun har inte direkt tagit några beslut än sa Åsa men hon hade pratat med någon som sa att det var självklart att jag ska få en assistent, det var bra! Men när jag går tredje året på gymnasiet så kanske min assistent bara kommer att jobba halvtid, vi får se hur mycket hjälp jag behöver då.
/Vispen

Åker till Kulturama snart

Hej!

Inatt så vaknade jag flera gånger på grund av att det är så kallt i mitt rum, vi satte på elementet igår men det blir ändå inte varmt fastän vi har satt elementet på näst högsta värmen. Men jag låg vaken från ungefär halv sju till tio och tänkte. Jag tänkte på allt jag har gjort i sommar, på alnön och baklängesdagen vi hade. Den har jag glömt att skriva om förresten. Men på baklängesdagen så gjorde vi allting baklänges, vi åt middag tidigt på dagen och frukost på kvällen. Det var roligt faktiskt men det kändes inte så speciellt för lunchen och middagen kändes inte baklänges.
Igårkväll så såg Adam en jättestor spindel i mitt rum, inte så trevligt tycker jag. När vi försökte att fånga spindeln i en mugg så kröp den undan någonstans och Adam ser ju dåligt så efter det så hittade vi inte spindeln igen. Att bo i källaren är dåligt ibland, det har hänt flera gånger att vi har hittat saker som flyger omkring här fastän fönstret brukar vara stängt.

Jag gick upp vid ett idag i alla fall och började att leta efter en handduk, det tog tid för jag har fortfarande inte lärt mig var allt finns i det här huset. Köksgolvet är i alla fall färdigt nu. Efter att ha duschat så åt jag lunch, fisk med potatis. Adam åt bröd samtidigt, brödet gick ut idag men vi trodde inte att det var någon fara. Men ändå så fick Adam möggel i munnen och ja, jag tyckte att det var väldigt äckligt. Det kanske inte är så äckligt egentligen men man ska ju inte äta möggel och sen så luktar det så himla äckligt!

Nu så är det mindre än en timme kvar tills jag ska åka till Kulturama och träffa Mathias som kommer att vara min assistent på gymnasiet, i alla fall ett tag hoppas jag. Jag hoppas att jag inte behöver byta assistent så ofta. Adam och jag låg och pratade om assistenter igårkväll. Jag hoppas att min assistent kommer att vara bra, inte sträng och så. Det skulle vara roligt om jag kunde se min assistent lite som en vän och inte bara som en sorts lärare. Jag och Tini kunde prata mycket med varandra och jag tycker att det kändes bra. Assistenterna jag har haft tidigare innan Tini har mer känts som lärare. Jag menar inte att man ska vara med sina assistenter hela tiden utan bara att man ska kunna känna att de går att prata med.
Mina tidigare assistenter har varit olika gamla, Tini var över 60 medan de andra var lite över 30, Mathias är också lite över 30 har jag hört.
Det är tur att jag inte ska träffa honom själv i alla fall, min mamma Nina, Åsa, någon sorts rektor på skolan och Adam ska vara med också. Adam är ju här nu så därför så bestämde vi att han ska följa med idag, Nina är på Kulturama redan för att titta lite hur lokalerna ser ut.
Men jag är lite nervös, hoppas att det släpper när jag väl är på Kulturama. Det är i alla fall bra att jag hinner träffa min assistent lite innan gymnasiet börjar. Adam sa att han kommer att skratta åt mig om Mathias är en sådan där sträng och konstig person, jag håller tummarna för att han är bra. Mina tidigare assistenter har varit helt okej så varför skulle inte Mathias vara det? Om jag känner att vi inte alls passar ihop så kanske jag kommer att ha svårt att stå ut med honom.
/Vispen

Måndag igen

Hej!

Idag så vaknade jag av att telefonen ringde, det är inte direkt det roligaste sättet att vakna på. Adam svarade såklart, väldigt onödigt tycker jag för personen som ringde hade vi pratat med väldigt mycket både igår och i förrgår. Efter att Adam pratat lite så gav han telefonen till mig och jag lade på ganska snabbt. Eftersom att vi vaknade vid halv tvåtiden idag så tyckte vi inte att det var någon idé att äta frukost så vi åt någon sorts lunch istället. Först så åt vi gröt med banan och nektarin och efter det så åt vi mozarellaost med tomat, det var gott!
Efter det så packade Adam lite och lade in låtar på sitt usbminne. Sen så beställde jag färdtjänst när Adam duschade. Innan vi åkte så gick vi till en affär där Adam köpte några klubbor. Jag tycker om affären vi var i och nu kommer jag inte att vara där på ett tag så det var roligt att vi gick dit en liten stund. På vägen hem så började det att ösregna och det var inte alls roligt, vi gick där och kände hur vi blev blötare och blötare.
Taxin var i tid idag men den ställde sig på fel sida av huset så det var tur att Adam såg den.

Nu så har jag bara suttit vid datorn en stund. Vi åt middag nyss, spagetti med köttfärsås. Jag åt fallafel. Nina pratade lite om sitt nya jobb, hon har börjat jobba på syncentralen nu med de äldre. Men senare så kommer hon att börja jobba med de vuxna istället, barn och ungdomsteamet är fullt.
Danne pratade om gymnasiet där han jobbar och pratade om hur mycket det kostar att äta lunch där. För att äta med eleverna så kostar det 24 kronor per dag och för att äta med lärarna så kostar det 48 kronor per dag. Jag skulle verkligen välja det billigare allternativet för jag skulle nog inte tycka att det är så viktigt att äta med andra lärare, man kanske ändå hamnar vid samma bord som någon lärare när man äter med eleverna. Men det verkar som att Danne kommer att välja det dyrare allternativet tror jag.
På gymnasiet där jag ska gå så kommer maten att kosta 45 kronor per dag, det tycker jag är dyrt med tanke på att man inte behöver betala någonting alls på andra gymnasium. Kulturama är nog det dyraste gymnasiet jag har hört talas om tror jag men jag fick inte veta att maten kostar förrän jag visste att jag skulle börja där. Men Kulturama är ju ett frigymnasium så det beror nog lite på det men det finns ju många andra gymnasium som ocskå är det och där behöver man bara betala ungefär hälften så mycket pengar som man behöver betala på Kulturama eller så är maten gratis.

Efter middagen idag så kom en kompis till Nina och hälsade på, hon tittar runt lite i huset, jag tror att hon kommer ner för att se mitt rum snart. Ninas kompis är mamma till en kille som är synskadad men honom har jag inte träffat på flera år. Han tar i alla fall pianolektioner och spelar gitarr i ett band fick jag veta idag. Jag kanske skulle tycka att det var roligt att sjunga i ett band men jag vet inte om jag skulle orka träna så ofta. Men om de andra i bandet är personer som är roliga att vara med så skulle jag säkert kunna vara med i något band.
Nu så har jag inte mycket mer att skriva idag.
/Vispen

Kräftor!

Hej!

Det var rätt trevligt igår, vi blev hämtade av Björn och Lovisa, de var lite sena för Lovisa hade varit och klättrat klättervägg och så innan det.
Vi åkte förbi en bensinmack där Björn tankade lite. Efter det så åkte vi till Marias sommarställe. Jag hälsade på Marias fyra barn, Freja, Tora, Disa och Harald. De var 17, 14, 9 och 7 år. Jag och Adam satt och pratade lite och höll på med våra mobiler innan middagen. Vi åt kräftor, en jättegod ostpaj och hamburgare. Jag åt bara kräftor och paj. Skaldjur är en av mina favoriträtter! Men igår så åt jag nog bara mellan femton och tjugo kräftor men jag åt ju paj också. Sedan så hade de en sodastream så de gjorde egen läsk. Jag drack någon jordgubbsläsk och coca cola.
Efter middagen så beställde jag färdtjänst och igår så var den faktiskt i tid, de andra sov kvar hos Maria men det skulle ha blivit trångt ifall jag och Adam skulle ha gjort det.
Efter det så gick jag till stugan där Freja och Tora bodde, de har två stugor. Lovisa var också hos Freja och dem. Adam orkade inte följa med in dit för ja, han är lite blyg och sen så ville han se lite hur området såg ut så han tog en promenad istället. I stugan så lyssnade vi först på musik. Enligt mig så var det ganska tråkiga låtar men de var rätt okej. Men senare så började de göra teman till sina mobiler, de lade alltså in olika bilder och så. Jag tyckte att det var tråkigt för det tog lång tid att bara välja en enda bild för de höll på och tyckte att det var jätteviktigt hur bilderna såg ut. Så jag gick ut därifrån och pratade lite med Adam istället. Ibland så är det bra att vara blind tycker jag för då slipper jag att se mig själv. De flesta verkar tycka att de är fula för det mesta.
I den andra stugan så satt Björn och Maria och tittade på tv, de såg reprisen av Allsång på Skansen. Det var lite roligt i alla fall.
När vi kom hem till Adam igen igår så lyssnade vi på en talbok som jag inte kommer ihåg namnet på.
Ibland så skulle jag vilja att mina föräldrar gjorde som Marida och hennes föredetta pojkvän gör. De har två lägenheter och barnen bor i samma lägenhet hela tiden. Föräldrarna flyttar till barnen varannan vecka och delar alltså på två lägenheter. De har en liten lägenhet som de bor i när de inte är med sina barn. Egentligen så borde ju föräldrar som skiljer sig göra så för det är ju inte barnens fel, varför ska barnen behöva åka till föräldrarna när det är föräldrarna som har bestämt att de inte vill bo tillsammans längre?

Idag så har vi gått lite på stan men vi hittade inget speciellt. Både jag och Adam har ett intresse för att gå i mataffärer eller i andra affärer som säljer saker billigt. Så idag så gick vi bland annat in på Hemköp och Prisextra. Jag köpte torkad banan, Trokadero som jag tycker jättemycket om, choklad för fem kronor som faktiskt var god och lite annat.
Nu så vill Adam ha datorn, jag skriver mer någon annan dag.
/Vispen

Lördag

Hej!

Nu så skriver jag lite, klockan är halv ett och Adam sover fortfarande, jag har försökt att väcka honom länge nu, sen elva ungefär men nu så har jag gett upp.
Det var roligt igår, jag, Adam och vår kompis Viktor var i Kungsträdgården. Vi mötte Viktor vid Slussen och därifrån så åkte vi sedan till t-centralen. Jag och Adam bråkade förresten jättemycket på vägen dit.
När vi kom fram till t-centralen så gick vi till Kungsträdgården, det var inte så långt att gå. Viktor pratade jättemycket på vägen dit så det var trevligt, jag sa inte så mycket.
I Kungsträdgården så lyssnade vi när Sarah Dawn Finer sjöng. Hon var verkligen jättebra tycker jag! Det var några som spelade också och tv var där och filmade tror jag.
Sarah sjöng först några låtar som jag inte hade hört tidigare men de var ändå bra. Hon pratade mellan låtarna och jag tycker att Sarah lät jättetrevlig och så. Den sista låten Sarah sjöng var I remember love, den hade jag inte hört på länge. Förut så kunde jag ibland tycka att låten kändes uttjatad men igår så sjöng Sarah den så bra också. Hon wailade mycket och så.
Efter det så åkte vi hem, vi gick förbi Mc donalds där Adam köpte en paj och en vatten.
Det var roligt att träffa Viktor igår i alla fall.
Nu så ska jag försöka väcka Adam igen för jag är hungrig.
/Vispen

Ska ut lite snart

Hej!
Nu är jag hos Adam, snart så ska vi gå ut lite. Det är ju rätt sent men Adam skulle tydligen träffa en vän. Vi ska bland annat åka till Kungsträdgården sen för det är några som sjunger där ikväll, det blir trevligt.
Idag så var jag ju hos Mickis, jag sov hos henne igår. Men vi hittade inte på så mycket, vi var sega båda två, mest jag tror jag. Vi ringde vår kompis Emma och hon tyckte säkert att vi var lite skumma för vi flummade så mycket. Vi försökte att ringa andra som vi känner också och det kanske var lite tur att de inte svarade haha. Jag och Mickis hade roligt i alla fall.
Adam har varit med Viktor i två dagar, det är förresten Viktor som vi ska träffa ikväll.

Imorgon så är det kräftskiva hos Björns flickvän Maria. Det blir jag, Adam, Björn, min pappa, Maria, hennes barn och kanske min syster Lovisa men jag tror inte att hon skulle med. Men jag älskar kräftor jättemycket så jag tycker att det ska bli roligt imorgon!

Vi får se när Finlandskyrssningen blir. Vi hade ju tänkt att boka i väldigt god tid men tydligen så gick inte det. Danne, Ninas pojkvän skulle till högskolan några dagar och han visste inte när, så jag stör mig såklart!
Nu så måste jag sluta skriva, det finns ändå inte mycket att säga.
/Vispen

PS: jag läste nyss en kommentar från Ronja där hon skrev att hon skulle till Sommarkrysset idag och ta Sanna Nielsens autograf och jag blir avundsjuk såklart! Men hoppas att det blir roligt att träffa henne, det är ju en av mina idoler!

Är med Mickis

Hej!

Nu är jag med min kompis Mickis. Det blev bestämt igår att jag skulle vara med henne så nu är jag det. Jag och Mickis har känt varandra sen vi var små, eller i alla fall sen jag var fyra år. Mickis är 13 år alltså lite yngre än jag. Vi träffades för att både jag och hon är blinda.

Idag så har vi inte gjort så mycket, mest pratat, spelat in på Mickis Milestone, ätit godis och lyssnat på musik. Sjungit har vi också gjort såklart. Mickis går i musikklass så hon sjunger verkligen jättebra!
Till lunch idag så åt vi jättegoda smörgåsar och till middag så åt vi kyckling med nudlar. Efter det så åt vi mango!
Ikväll så ska vi vara uppe länge och prata. Vi ska sova själva för Mickis mamma ska sova hos sin pojkvän.
Adam har också varit med en kompis idag, Viktor, en som var med på lägret förra veckan. Det är bra att han också har roligt, igår så sa Adam att han var lite ledsen för att jag skulle vara med Mickis så jag är glad för att Viktor ringde.
Jag skriver mer någon annan dag, hoppas att alla har haft en bra dag och att ni får en trevlig helg!
/Vispen

Tråkigt

Hej!

Nu sitter jag lite vid Adams dator medan han pratar i telefon. Jag pratade också nyss men det fanns inte så mycket att säga och sedan så ville jag sitta här lite. Det var en kompis som sringde från lägret, trevligt!
Idag har jag inte gjort mycket, vi har laddat över en massa saker från Adams dator till hans externa hårddisk, det gick bra och allt är snart överfört nu.
Vi har bara suttit inne hela dagen, vi borde kanske gå ut och göra någonting snart. Men förut så regnade det och det vädret känns så tråkigt!
Jag önskar att det fanns mer att göra!
Ikväll så ska vi starta om Adams dator, det går nog bra och då kommer den att bli mycket snabbare än vad den är nu.
Vad finns det att skriva? Ingenting mer tror jag så det får jag försöka att göra en annan dag istället. Nu så känner jag för att lyssna på musik men det finns ingenting som jag gillar tror jag.
/Vispen

En rolig dag!

Hej!

Nu måste jag skriva snabbt för Adam behöver datorn snart. Han har köpt en ny hårddisk med 250 gb idag så han ska föra över allt på den. Hans dator är ju lite skum men nu fungerar den lite i alla fall.

Klockan halv två så var vi på t-centralen för att möta Aron och Anton, tåget var försenat såklart. Deras nästa tåg som skulle ta dem till Alvesta skulle gå kvart över två och det förra tåget var en timme försenat så de hann inte ta det. Därför så hann ve vara med dem lite.
Vi gick först till kundtjänst men där var det så lång kö och vi orkade inte vänta, de var hungriga och annat. Så vi gick till Max istället, där köpte jag en cheseburgare, den var dyr och kostade 18 kronor. På Mc donalds så kostar den bara 12 kronor ju. Efter att ha varit där så gick vi runt lite på stan. Deras tåg skulle inte komma förrän vid kvart över sex. Aron och Anton var arga för att de hade missat tåget och för att de skulle komma hem så sent. Men de tyckte nog att det var lite roligt att vara med oss i alla fall hoppas jag. Jag hade jätteroligt och har nog inte skrattat så mycket som jag gjorde idag på länge.
En sak som var väldigt irriterande var när jag gick lite med Anton. En gubbe som Anton kallade honom, råkade trampa på min käpp så att den blev böjd. Han bad inte ens om ursäkt och ja, det kändes jättekonstigt att gå med käppen efteråt. Men jag har en reservkäpp hemma som tur är.
Vi mötte Adams mamma klockan halv fem, Adam skulle köpa en extern hårddisk och ett par skor. Han får ju det mesta, hans skor kostade tusen kronor, det är jobbigt att behöva betala alla kläder och så själv. Adam får sitt studiebidrag plus femhundra kronor och kläder. Efter att ha köpt hårddisken så gick vi till Hötorget, det är verkligen roligt där! Jag älskar att höra när de försöker att sälja olika saker, de låter så glada och jag tycker verkligen om stämningen!
Vi gick in i hötorgshallen och där smakade vi på nötter och lite torkad frukt, men det mesta var slut. Anton köpte fyra påsar med olika saker, torkade jordgubbar bland annat. Jag köpte torkad mango haha.
Vi var förresten på en galleria idag och tittade runt lite, allting var dyrt tyckte vi. Men jag köpte en mangoglass där. Vi var också på guldfynd där jag funderade på att köpa en sak till en kompis plus min syrra men så blev det inte eftersom att jag inte är säker på vad de vill ha.
Anton var jätteglad idag och han skrattade jättemycket, Aron verkade inte så glad idag tycker jag. Han tycker att staden Stockholm är för stor för honom men det är ju inte så konstigt med tanke på att han bor i en jätteliten stad i Norrland. Men det gör i och för sig Anton också men han älskar Stockholm, jag längtar tills nästa gång de kommer. De fick i alla fall 75 kronor att handla för på tåget på grund av förseningen.

Idag så ska jag försöka att få Adam att hjälpa mig att lägga in bilder på bilddagboken för det var ett tag sen jag gjorde det senast.
Jag som trodde att den här dagen skulle vara tråkig och sen blev det en toppendag!
Att säga hejdå var inte alls roligt, vi stod där på tåget och kramades länge och flera gånger!
Men vi måste ses igen snart! Nu kom Adam och ville att jag ska vara med honom så då är jag det.
/Vispen

En ny vecka har börjat

Hej!

Idag är det måndag och jag får hoppas att den här veckan blir en bra vecka, snart är ju sommarlovet slut och innan det så vill jag bara kunna ha roligt!

Igårkväll så chattade jag mest, det kommer jag inte att kunna göra på en vecka nu för jag ska till Adam och hans dator är konstig, det hände någonting med den häromdagen.
Adam hade förresten jätteroligt igår och jag är glad för hans skull!
Idag så ska vi träffa Aron och Anton klockan halv tre, det blir trevligt! Annars så vet jag inte vad som händer idag. I veckan så tar jag det nog mest lugnt, jag kanske skulle träffa en kompis men jag har inte fått tag på henne än. När jag ringde igår så var det inget svar och nu kommer jag ju inte att vara hemma men jag ska ringa henne från Adam.
Jag har inte hunnit se hur vädret är än men jag hoppas att det är finare än vad det var igårkväll i alla fall. Då regnade det och åskade här. Min syster har blivit sjuk, hon är förkyld och låter inte som vanligt och så har hon feber. Min mammas pojkvän har ont i magen också, jag hoppas verkligen att jag slipper att bli sjuk nu i slutet av sommaren.
Nu kommer taxin snart så jag måste sluta skriva, hoppas att den är i tid idag. Det var lite problem med att beställa för det hängde sig på något konstigt sätt flera gånger när jag ringde.
Vad ska ni göra den här veckan? Kommentera gärna och berätta.
/Vispen

Tar det lugnt och tänker lite

Hej!

Nu sitter jag hemma, ska tillbaka till Adam igen imorgon. Vi ska träffa min kompis Aron, han var en av de som kom på lägret. Han bor i Norrland, väldigt långt från mig och imorgon så åker han förbi Stockholm när han ska till sin kompissom bor i Skåne. Det är därför som det är så roligt att träffa honom, det blir bara två timmar men det är ju alltid något. Jag träffar honom nästa måndag också när han åker hem igen.

Tvätta tar lite tid, mina kläder ligger fortfarande i tvättmaskinen, de har legat där sen jag kom vid fyratiden.
Adams familj skulle gå ut lite på eftermiddagen och äta glass, gå på bio och förmodligen äta någonstans. Adam ville jättegärna äta buffé på Bambo palace, det stället vi var och åt på med min familj förut. Jag blir lite avundsjuk men det finns ju fler tillfällen när man kan äta där.

Igår så var Adam jättetrött, han somnade vid åtta redan och jag låg där och kunde verkligen inte sova! Så jag låg och tänkte lite och lyssnade på när det regnade enda tills klockan var tolv och jag somnade. På lägret så var det en som åt medicin varje kväll, två tabletter, det behövs ibland om man är synskadad. Tabletterna innehåller något ämne så att kroppen ska känna när det är dag och natt. Jag räknade ut att min kompis betalar åtta kronor för att få sova en hel natt och det känns ju ganska mycket. Men det kanske är värt det, jag har jättesvårt att sova på nätterna! På gymnasiet så hinner jag inte ligga vaken flera timmar varje natt. Så jag kanske ska prova tabletterna, de innehåller inget farligt ämne.

Det var så mycket som jag funderade på innan jag började skriva men sen helt plötsligt så försvann allt.

De har hört av sig från Kulturama och hittat en person som kanske kommer att bli min assistent, han hette Mathias. Jag ska träffa honom den tolvte augusti, det blir spännande. Hoppas bara att jag tycker att han verkar bra och trevlig för annars kommer det att bli jobbigt! Jag vet kompisar som har haft assistenter som de verkligen inte har trivts med och det är ju ganska viktigt även om assistenten inte är ens kompis. Man måste ju kunna prata med personen och säga hur man vill ha allt och så. Jag har i alla fall varit nöjd med assistenterna jag har haft tidigare. Men jag vet ju inte hur länge Mathias kommer att jobba om han blir min assistent. Hon som var speciellärare på Kulturama eller vad hon nu var haha, berättade att assistenterna där inte brukar jobba så länge. Det är ju inte så konstigt med takne på att man inte har en så bra lön. Sedan så kanske de tycker att jobbet är tråkigt, jag vet inte. Men det blir jobbigt för mig om jag blir tvungen att byta assistent för då måste de lära sig allt flera gånger. Det finns i alla fall kurser som lärarna kan gå och lära sig lite saker som kan vara bra och jag tror att några från Kulturama ska göra det i höst.

Jag har börjat att bli nervös, det är ju mindre än tre veckor kvar tills jag börjar nu. Jag vet att vissa som börjar på gymnasiet som börjar på musiklinjen kommer att känna varandra sen tidigare. Det är i alla fall ganska vanligt att det är så för en del har säkert gått musikklass och så tidigare. Kulturama har ju mellanstadium och högstadium på skolan också och det kommer säkert att börja frolk på gymnasiet där som gick i nian i våras. Men kanske inte så många för de kanske har tröttnat på skolan om de har gått där länge. Men om det är många som känner varandra så kanske jag kommer att ha svårt att komma in i klassen. Det är i alla fall bra att vi kommer att ha musik som gemensamt intresse.

Undrar hur det kommer att gå för mig, jag kanske inte alls hänger med. Tempot på gymnasiet är jobbigt och ja, vissa som går på gymnasiet säger att de pluggar från att de kommer hem varje dag till tolv varje natt. Jag tror inte att jag kommer att orka det för ja, jag vill ha fritid också! Men jag måste ju försöka. Men allting tar så lång tid för mig, jag läser inte alls snabbt om jag jämför mig med seende personer. Sedan så är jag inte direkt lättlärd. Men jag har ju kommit in på gymnasiet nu i alla fall, det är jag jätteglad för. Men tänk om jag kommer att ha glömt en massa i höst, det har jag säkert gjort! Engelska, jag blir glad om jag får g i det och det är samma sak med matten. Det finns de som får mvg i allt och en massa vg och det vill jag ju också ha! Hur gör ni?
Många har höga krav på sig själva och det är klart att man har det! När man ska söka vidare sen så måste man ju ha höga betyg! Jag vill få ett bra jobb i framtiden som jag trivs med, jag vill kunna gå upp på dagarna och tänka att det ska bli lite roligt att jobba åtminstone, jag vill inte tänka att det känns tråkigt varenda dag!

Jag har hört att man inte kan ändra betygen som man får i gymnasiet utan de betygen man får kan man aldrig läsa upp. Det känns också väldigt jobbigt. Det är bara om man får ig som man kan få g.

Nu så ringde min kompis Kim så nu ska jag vara lite social.
/Vispen

Läger på Alnön i sundsvall

Hej!

Nu sitter jag här hos Adam och skriver med den irriterande talsyntesen så det här inlägget blir nog inte så bra.
Som ni vet så har jag varit på läger nu, jag åkte dit i söndags. Det blev stressigt hemma hos Adam som vanligt och han trodde att han glömde en massa saker men som tur var så hade han fel, han kom ihåg allt faktiskt, jag kom ihåg det mesta.
På tåget så träffade jag alla kompisar, det var jätteroligt såklart. Tågresan var däremot inte så rolig, man satt bara och väntade på att komma fram, det var varmt och jobbigt.
När vi kom fram till Sundsvall så åkte vi bil till Stornäset där lägret var, det tog ungefär femton minuter. När vi kom fram så tittade vi lite var vi skulle bo, jag fick bo med Johanna, vi gick på samma årskursbesök förut. Efter det så var det samling, då sjöng vi den vanliga låten På läger som jag kallar den. Efter samlingen så salmades vi i våra grupper och hittade på gruppnamn och ramsa och lite annat. Vi bestämde att vi skulle heta Fårbollarna, mitt förslag var först Hårbollarna men så blev det inte, många tyckte att det var lite äckligt eller något. Så det blev Fårbollarna istället, haha, det är jag som har kommit på fåra och fårboll. Våran hejarramsa var såhär:
Vi kan fluffa, vi kan bluffa.
Fåra högt och vinna ofta.
Akta er vi luktar kofta.
Bä!

Det där gjorde vi förresten på måndagen kom jag på nu menmen. Vi hittade också på frågor till en frågesport. De andra grupperna i år hette Rea på Rusta, Vargarna och Lacy daisy.
På kvällarna så satt vi mest och pratade på rummen, vi som var från tretton år och en som var tolv år fick sitta uppe till tolv medan de andra fick gå till sina rum klockan tio.
Några dagar så hade vi tonårssnack och då pratade vi om lite allt möjligt. En dag så var det en som kom och informerade lite om US. En kväll så skrev vi lappar med olika personligheter. Jag fick en lapp av en där det stod att jag var ärlig, jag tog lapparna där det stod positiv och hemlighetsfull. Jag gav positiv till min vän Rakel och hemlighetsfull till en som heter Isabelle. På söndagen så fick jag byta rum för att ledarna tyckte att jag var för lite i mitt rum, jag var mest med Adam, Aron, Anton och Saman som delade rum. Så jag fick sova med en som hette Mathilda istället. Men jag hade lite svårt att sova med henne för hon rörde sig så mycket i sömnen så på onsdagen så fick jag sova med Rakle, Emma och Sandra istället.

På tisdagen så åkte vi motorcykel, det var tolv personer som kom och körde oss, det var jätteroligt. Det fortaste jag fick åka i år var 140 kilometer i timmen, jag tycker om när det går snabbt. Det kom några från olika tidningar, Sundsvalls tidning bland annat. De tog kort på när jag och Adam kramades.
I onsdags så var jag och Adam med i tidningen på framsidan, det var roligt för det var ett tag sen som jag var med i tidningen senast. Jag tog inte med någon tidning hem för det glömde jag och så orkade jag inte det haha. Det var i alla fall några som sa att vi var fina. Det stod lite om var vi bodde och hur länge vi har varit tillsammans och så. De skrev Vispen Sjöblom!

På onsdagen så gick vi lite på stan på eftermiddagen, det var roligt. Vi gick in på Guldfynd där Adam köpte en ring till mig, den var lite för stor men jag tyckte ändå om den. Vi åt glass också, jag tog en mjukglass med chokladströssel, den var jättegod! Men precis när jag hade tagit den så såg Adam att det fanns en mangoglass så jag störde mig såklart haha.
Vi var inne i någon tidningsaffär där Aron köpte fem tidningar. Anton köpte en trisslott på Pressbyrån men han vann tyvärr ingenting. Annars så brukar han alltid göra det, tänk om jag också hade tur i spel!
På lägret så brukar vi alltid ha uppträdanden varje fredag och det hade vi även i år. Min grupp sjöng låten I´m yours som har gått jättemycket på radio nu. Det är en bra låt tycker jag men nu är jag väldigt trött på den. Jag sjöng i alla fall solo på första versen och en tjej som heter Frida sjöng en annan grej solo. Sabrina sjöng Total eclipse of the heart, det var jättefint! De andra grupperna gjorde teatrar och så.
Jag, Adam, Aron, Anton, Jennie och Rakel gjorde en teater fastän vi inte var i samma grupp. Jag tyckte inte alls att den blev bra men eftersom att de andra så gärna ville spela upp den så gick jag med på det. Teatern handlade om mig och Adam, vi gite oss och var på brölloppet. Aron spelade präst och han hade problem med att skilja mellan make och maka så han sa fel hela tiden haha.

I torsdags så gjorde vi inte så mycket, vi var på ett badhus på eftermiddagen bara, det gick inte att vara på stranden för där var det algblomning och då kunde man tydligen få utslag om man badade. Jag badade inte utan låg och vilade under ett parasol med min kompis Kim hela tiden.
I tosdags kväll så hade vi tävlingar som vanligt, det hade vi förresten varje kväll. Min grupp kom först i en tävling där man skulle vara bra på lukt, smak, känsel och hörsel. Min grupp hade hand om smaken och de andra grupperna fick smaka på olika saker. Men min grupp var däremot sämst på frågesporten.
Godiskiosk hade vi varje dag och jag handlade för hundra kronor, max var etthundrafemtio kronor. Man är ju inte på läger så ofta så jag tyckte att det var värt att slösa bort lite pengar på godis. På vägen ner till en strand så fanns de kor och tjurar. Men jag glömde kamerna just då, det var jätteirriterande! Jag hade nämligen gått runt med den hela dagen utan att ha tagit en enda bild på hela dagen.
Igår så var det disco, några tjejer sjöng och vi dansade. Det var danstävling och Adam vann! En av tjejerna som sjöng igår hade en jättestark och bra röst!
Samlingen idag var inte alls rolig, många var ledsna, särskilt dem som inte får komma tillbaka nästa år. Men chefen för lägresa till Adam att de kan höras igen år 2010 då han kanske fårbli lägerledare!
Jag har i alla fall fått några nya människor som jag ska adda på msn plus att jag har fått någras mobilnummer. Jag lärde känna en tjej som heter Sarah som bor nära Stockholm så vi kanske ses någon dag snart, jag hoppas det!

Igårkväll så var vi tio personer som tryckte ihop oss i fyra sängar i samma rum, vi var uppe väldigt länge. Klockan fem på morgonen när jag nästan inte hade sovit någonting så var det några som väckte ledarna med att slå med kastruller och sjunga, jag fick tyvärr inte följa med men ändå. Det får jag göra nästa år.

Jag är jättenöjd med den här veckan! Jag har verkligen haft jätteroligt! Jag åker förmodligen hem imorgon för att hämta kläder och så, jag skriver mer då.
Det enda som var lite tråkigt den här veckan var att vissa bråkade jättemycket men så kan det ju vara ibland.
/Vispen

RSS 2.0