Måndag, vanlig skoldag och träning

Hej!

Jag hade lite svårt att somna igår efter att ha duschat men det gick bra till slut:) Imorse var det jobbigt att gå upp, min kropp kände nog att den gick upp en timme tidigare än vad den var van vid. Taxin var sen som vanligt men jag hann precis i tid till engelskan när jag skyndade mig. Vi jobbade först med prepositioner, tidsprepositioner och sådant. Det var ganska lätt tycker jag men en del meningar var svåra, min assistent scannade i alla fall in allt senare under dagen. I slutet av lektionen lyssnade vi på ett kapitel ur boken, det handlade om en tjej som var väldigt kär i en kille. Jag förstod faktiskt det mesta av texten för tjejen som pratade hade mycket inlevelse och lät glad när hon berättade om det som hade hänt. När olika saker hände spelade hon lite teater kan man säga, några i klassen tyckte inte att det var bra men jag tycker att det gjorde att jag lättare förstod texten.

Efter engelskan skulle vi ha ensemble men efter att ha väntat på läraren i över en kvart förstod vi att han inte skulle komma. Istället lånade vi nyckeln till salen där vi skulle vara och gick in där en stund. Men det var mest de som spelar instrument som spelade och de spelade ingen av låtarna som vi sjunger, dessutom var det någon från en annan klass som var där. Ellen och jag gick efter en stund, det fanns ju ändå ingenting för oss där att göra. Efter att ha ätit lunch gick vi ut och tog en promenad. Vi gick förbi godisaffären där min assistent köpte glass till mig i fredags och Ellen och jag gick in där och köpte två sandvich. Det finns tydligen en sandvich med krossad mörk choklad som är en nyhet för i år. Ellen köpte lite godis också men det var mest lakrits som jag inte tycker om. Men hon bjöd mig på en hjärna, godisarna hette och såg ut som hjärnor, det lät inte så trevligt kanske och hjärnan smakade slämmigt men helt okej tycker jag. Glassen var god men jag föredrar vanlig sandvich, chokladbitarna i glassen smakade lite skumt tycker jag eller den passade inte särskilt bra ihop med kexen utanpå glassen.
Efter att ha ätit upp glassarna gick vi runt i Hammarby sjöstad ganska länge, i ungefär en timme. Det kändes skönt att ta en promenad för det var ganska varmt ute. På vissa ställen blåste det jättemycket men på andra ställen var det jättevarmt och skönt. Kören var inte inställd idag som tur var och låtarna gick ganska bra att sjunga. Däremot är det lite tråkigt att alla inte sjunger på kören, basarna hörs knappt och bland tenorerna hör man bara en del av killarna. Tjejerna sjunger mer men jag tror att även vi skulle kunna sjunga ut mer. Jag sjunger inte särskilt starkt på kören men det beror ju på att jag skulle höras jättemycket då och i en kör ska ju alla höras ungefär lika mycket. Men när det är vissa som knappt sjunger överhuvudtaget blir det ju tråkigt.

På matten mailade jag min lärare och frågade ifall han kan maila provet till mig på onsdag. Jag behöver ju ha det inlagt i datorn och alla prov brukar finnas som dokument redan. Det enda jag behöver hjälp med är att ändra en del tecken så att jag kan se dem och min lärare är väldigt bra på att göra så att proven går att läsa för mig. Jag har hört att han jobbar lite hemma samtidigt som han är sjukskriven och då kan han ju kanske hjälpa mig med provet. De andra får ha en formelsamling på provet också och det måste ju någon hjälpa mig att få eller åtminstone skriva hur man räknar ut de figurer som kommer med på provet. Jag känner mig i alla fall ganska förberedd inför provet men ska ändå plugga matte på håltimmen imorgon hade jag tänkt.
Eftersom min mentor fortfarande är hemma med sitt barn som han fick nyligen hade jag ingen kontaktlärartid idag. Istället satt jag vid datorn till halv sex då taxin körde mig till träningen. Det brukar bara ta fem minuter att åka dit från skolan och det är skönt, jag kanske borde boka taxin lite senare än halv sex men det är ändå skönt att komma i god tid.

Träningen gick bättre än den brukar idag, jag vann alla matcher jag spelade och lärde mig en ny serv. Serven är ganska lik den jag redan kan men den går lite snabbare plus att jag skjuter den på ett lite annorlunda sätt. Lappis som vann över mig förra veckan var inte där idag vilket var synd för jag får bra träning av att spela mot honom. Han skjuter väldigt hårt och jag behöver träna på att stoppa bollarna innan jag skjuter iväg dem igen.
En väldigt rolig sak är att jag är tillräckligt bra för att tävla i SM i showdown. Det är i Östersund vecka sjutton och jag hade tänkt åka dit. Rebecka har sagt att hon kan följa med och det blir säkert roligt. Men många av tjejerna som ska tävla där har varit med i EM också och de är hur bra som helst. Lycka till att jag då ska klara av att vinna över dem, jag vill inte komma sist! Men om jag vinner en match blir jag glad och det är ju roligt att jag kom med på SM för det är ju inte alla som gör det. Ingen annan från min träning kom med där vilket känns tråkigt för jag blir kanske den enda som åker från Stockholm, eller någon mer kanske gör det men ingen jag känner. Bra att jag får en ledsagare som jag känner lite i alla fall:) Jag kanske blir tvungen att ta ledigt en lektion från skolan på fredagen och jag tycker ju inte om att missa skolan. Men jag borde ju få ta ledigt på grund av sm, jag ska fråga min mentor för om jag inte får det kan jag ju inte åka. Jag vill inte skolka eller något. Men det borde ju lösa sig på något sätt för jag hinner ju ta igen en lektion, vi har svenska sista lektionen och om jag frågar vad de ska göra kan jag ju göra det hemma istället kanske. Men hoppas att det går något tåg ganska sent på eftermiddagen som jag kan ta. Jag måste boka resan själv men föreningen jag är med i betalar både resa och boende för mig, det är ju bra:)
Nu ska jag ringa Adam för jag tror att han ringde nyss.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0