Måndag, en ny vecka har börjat

Hej!

Igår orkade jag inte blogga eftersom det inte hände något särskilt. Eller jo, en sak hände och det var att jag köpte en cross trainer. Det tog ganska lång tid innan jag hittade någon som i alla fall var lite bra. I en affär hade de en jättebra cross trainer som inte var så dyr men den var slutsåld. Men i en annan affär hittade jag en som var ganska bra som jag köpte, nu är jag 2300 kronor fattigare men det var lugnt värt det:) När vi kom hem fick jag hjälp att ställa upp den i mitt rum och det tog över en timme. Den tar inte jättestor plats så det är bra, sen kan jag ju lyssna på musik samtidigt som jag använder den och det är bra. Musik gör ju stämningen bättre:)

Idag börade vi med kultur och idéhistoria, det ämne som jag förra året tyckte minst om. Nu är naturkunskap värre, nästa år kommer vi ha vanlig historia och religion så alla ämnen som jag tycker är lite sega tar aldrig slut känns det som. Vi har en ny lärare i kultur och idéhistoria i år och ja, jag tro inte att jag kommer få något bra betyg när kursen är slut. I våras låg jag ju på vg+ men den här läraren verkar undervisa på ett helt annat sätt. Egentligen var det nog inte tänkt att vi skulle byta lärare efter halva kursen men nu hade båda lärarna fått byta klasser från förra året och det var ju lite synd. En sak som var störande idag var att jag satt längst bak i klassrummet bredvid några killar som pratade ganska mycket under lektionen. Läraren flyttade en av dem efter en stund men när hon hade gjort det var det ändå några andra som pratade. Ingen i min klass verkar tycka om ämnet och därför är det många som sitter och pratar om annat samtidigt som läraren pratar, det är lite jobbigt men jag förstår om folk gör det. Läraren ska i alla fall skicka över föreläsningen hon hade idag och sen ska jag läsa några sidor i boken tills nästa vecka då vi ska jobba om konstnärer, det låter inte alls roligt ju.

Svenskan var lite roligare, då fortsatte vi läsa om Oidipus, en i min klass läste för mig och hon läste jättebra! Vi pratade lite om handlingen sen och det gick ganska bra. Men det var jättemånga svåra ord i texten som jag knappt förstod. Efter lunchen var det öppen tid då det mest var lärare som pratade. En av lärarna sjöng också och han har cool röst:) Carla i parallellklassen sjöng Stand by me och hon var också väldigt bra! En från syncentralen kom för att visa min assistent hur man scannar men eftersom scannern inte var installerad kunde hon inte göra det. En annan person ska göra det på onsdag, då ska jag få jaws installerat på min lilla dator också. Skolan har beställt en mindre dator till mig nu, äntligen! Då kanske dataväskan inte kommer kännas lika tung att bära längre, nu väger den ju hur mycket som helst! Vi hade den där sceniska grejen idag också och läraren där verkar ganska bra. Men idag var det ingen som behövde sjunga utan vi pratade bara och gjorde några övningar. En övning var lite jobbig för då skulle man säga en ramsa på engelska och hålla på, alla skulle säga olika saker samtidigt. Tur att man inte behövde sjuna i alla fall för jag hade inte velat göra det första gången plus att jag faktiskt inte har hittat någon bra låt än. Nu är jag hemma för jag vet inte om det är någon träning idag, jag har sms-at några och frågat men ingen har svarat. Det känns jobbigt att åka dit i onödan ifall den inte skulle vara men om de svarar snart hinner jag fortfarande åka dit.
/Vispen

Lördag, en rolig dag med Uss, mormor och kusiner:)

Hej!

Den här dagen har verkligen varit bra, det enda dåliga är att dagen snart är slut och att jag känner hur trött jag är. Mitt internet är inte snällt mot mig heller för det tar bort ovanligt många bokstäver när jag skriver. Imorse gick jag upp extra tidigt för att träna lite och det kändes bra efteråt, för ovanlighetens skull känns det i benen att jag har ansträngt mig. Till frukost åt jag bland annat kokt ägg och det var länge sen jag gjorde det, eller okej, det var på VM, jag längtar tillbaka dit!

Taxin kom i tid och det var tur eftersom det var bilkö överallt och broöppning på ett ställe. Jag blev ungefär tio minuter sen till Gröna lund men det fanns andra som också kom senare än halv ett då vi skulle samlas. När vi kom dit fick alla kuponger för inträde och mat och såklart ett åkband:) Efter det gick vi i olika grupper, jag gick med Maja, Ronja, Sara och Nina på förmiddagen. Vi började med att åka berg och dahlbanan som var ganska rolig men tyvärr får jag alltid lite ont i huvudet när jag åker den. Sen åkte vi katapulten som också var ganska rolig. Ronja åkte den för första gången idag och hon tyckte att den var läskig. Jag tycker att katapulten i alla fall är roligare än fritt fall eftersom man får åka upp och ner flera gånger istället för bara en gång, fritt fall åker i och för sig högre upp i luften än katapulten men fritt fall tar ju slut hur fort som helst. Slänggungorna var nästa sak vi åkte och det var ganska tråkigt, gungorna snurrade bara runt lite långsamt. Men man kände vinden när man åkte och det var lite skönt. Nästan alla ville åka en snabbare attraktion sen så det blev insane som är ny på Gröna lund i år. Många har sagt till mig att insane ser roligare ut än vad den är och jag skulle nog kunna hålla med om det. Jag ser ju inte hur den ser ut men eftersom många tycker att det ser ut som att den åker fort och verkar läskig kanske det är så. Jag tycker inte att den var speciellt läskig, Liseberg har attraktioner som går fortare och är roligare. Men insane är enligt mig en av Gröna lunds roligaste attraktioner. Vi fick sitta kvar två gånger när vi åkte insane och det var bra eftersom vi fick köa till den ganska länge. De som skötte attraktionerna sa att vi kunde gå in bakvägen och slippa alla köer om vi ville så vi gjorde det ganska många gånger. Sen var det ju bra att man fick sitta kvar också, Liseberg har också den regeln:) Vi hann åka Extreeme och popexpressen innan vi tog paus för att äta. Jag gillar åda attraktionerna, extremme är ganska skön att åka när man åker upp och ner och på sidan. Men man stannade bara upp och ner första gången vi åkte den, andra gången gjorde man aldrig det så det var ju skumt. Popexpressen är rolig för att man får höra musik när man åker och för att den på något sätt snurrar så att man blir glad, i alla fall jag=)

Det finns ju en del matställen på Grönan så vi köpte från lite olika ställen. Jag åt nachochips med ost, gräddfil och guacamole och det var väldigt gott:) Efter lunchen gick jag med ungefär samma personer som innan, Johan och Micke var med också. Jag tror att vi åkte kvasten först, ja, det gjorde vi. Där var det tur att vi fick gå in från utgången eftersom vi annars hade fått stå i kö i säkert en timme, kön brukar vara längst, eller i alla fall ta längst tid, till fritt fall, katapulten, extreeme, vilda musen och kvasten, säkert till insane nu också eftersom den är ny. Kvasten gick lite segt men den är skön att åka, jag får inte ont i huvudet av den och den åker på ett skönt sätt. Lustiga huset gick vi i sen, det roligaste där tycker jag är trapporna man ska gå upp för i början och flygande mattan man åker i slutet. Sen är tunneln man springer igenom och golvet som snurrar ganska roligt också. Jag gick i lustiga huset med Johan och han var rolig att gå med:) Efter lustiga huset kommer jag inte ihåg vad vi åkte men jag tror bara att vi åkte saker jag hade åkt tidigare under dagen. Klockan blev halv sju alldeles för snabbt och insane var den sista attraktionen jag åkte idag. Jag hade jättegärna velat stanna kvar på Grönan lite längre för jag vet att i alla fall några av mina kompisar skulle göra det. Dessutom var ju sommarkrysset idag men som tur var var ingen av mina favoritartister där. Jag hann i alla fall höra lite av när Alcazar repade. Eftersom jag skulle åka och fira Lia behövde jag åka från Grönan senast halv sju. Taxin var tidig och chauffören lät jättearg när jag kom trots att jag kom runt tjugo över sex för hans skull, han måste ha haft en riktigt dålig dag. Oftast blir man ju bara glad ifall färdtjänsten kommer tidigare än när den är beställd men idag var det inte roligt eftersom jag inte hann säga hejdå till någon förutom Maja. Maja skulle säga hejdå till alla från mig, hoppas att hon kom ihåg att göra det:)

Alla hade precis kommit till restaurangen när jag kom. Mathilda var sjuk idag och det var synd och Elsa var jättehes men hon orkade i alla fall komma så det var ju bra. Alla åt räkchips till förrätt, det brukar vi göra varje gång vi äter på den restaurangen, det är en restaurang som serverar både thailändsk och kinesisk mat. Vi har ätit där ganska många gånger, varje gång Lia fyller år brukar vi göra det. Jag beställde tofu med ris och grönsaker sen och det var gott, jag tror att jag åt det förra eller förrförra året också. Tidigare har jag aldrig orkat äta upp all mat eftersom man får ganska mycket mat där men idag orkade jag göra det. Jag kände mig hungrigare än vanligt, nu när jag tränar märker jag att jag äter mer men det kanske är normalt. Till efterrätt åt jag friterad banan med glass men den var inte lika god som förra året. Det kändes lite som att de kanske hade friterat bananen för länge och som att friteringen var för tjock. Lia åt friterad ananas som jag testade, den var helt okej men banan är helt klart godare:) Restaurangen gör i alla fall väldigt god mat.

Som vanligt gick vi hem till Lia efter middagen och där drack de vuxna kaffe. Vi tittade på filmer med oss när vi var små, några av oss var i alla fall med på filmerna. Jag såg mig själv när jag var ungefär två år då jag undersökte en stol i säkert en halvtimme. Stolen var lite speciell eftersom det fanns snören på undersidan av den, jag förstår inte varför jag tyckte så mycket om snören när jag var liten. Sen förstår jag inte heller hur någon kunde förstå vad jag sa när jag pratade men Nina, Björn och Lia var nästan de enda som förstod mig när jag var liten. Jag höll på med en docka som man kunde plocka isär och sätta ihop ganska länge på filmen också och den kommer jag faktiskt ihåg. Lia hittade dockan idag och jag fick ta hem den. Det är nog en av de få leksaker jag kommer ihåg från när jag var riktigt liten och det är ju lite roligt. När jag kände på dockan idag vägde den mycket mindre än vad jag kommer ihåg plus att den var jättelätt att både ta isär och sätta ihop, när jag var liten tyckte jag att man behövde trycka ganska hårt för att sätta ihop delarna med varandra. Vi såg en film med Elsa också men där var ljudet tyvärr jättedåligt så man hörde knappt vad någon sa. Men man förstod mycket bättre vad Elsa sa när hon var liten. Det fanns en film från när Nina och Olle var små också men den hade inget ljud och det var tråkigt. Även om de beskrev vad de såg kunde jag inte direkt få någon bra bild i huvudet, det får jag aldrig. Jag drömmer inte ens i bilder utan bara i ljud. När det händer olika saker i drömmanra är det som att jag känner vad som händer med händerna eller som att jag hör saker som får mig att veta vad som händer. Nu är jag hemma och hade snart tänkt gå och lägga mig om det inte händer något roligt här vid datorn. Jag är i alla fall väldigt nöjd med dagen:)
/Vispen

Fredag, är väldigt trött

Hej!

Idag  blir det ett kort inlägg eftersom jag känner mig väldigt trött just nu. Jag skulle ha cyklat ikväll men eftersom det regnar ute och jag känner mig trött och har ont i halsen får det vänta tills imorgon på morgonen. Det kan ändå vara skönt att börja dagen med att träna lite:)

Dagen började med musikteori och alla tvåor samlades först i ett klassrum där vi blev indelade i grupper. Tyvärr får jag inte Micke som lärare i år och det tycker jag känns jättetråkigt med tanke på att han var så bra! Sen skulle ju han scanna in noter till mig och kanske hjälpa mig lite extra, därför hade det ju varit bra ifall jag hade honom även på de vanliga teorilektionerna. Nu hoppas jag att Micke kan hjälpa mig med noterna i alla fall för det verkar inte som att min assistent ska göra det. Men personen som scannar måste ju åtminstone kunna lite punktnoter eller i alla fall veta lite hur det ska se ut när man har scannat in vanliga noter, att scanna in punktnoter var tydligen inte särskilt lätt. Första lektionen i musikteori var i alla fall helt okej, vi repeterade mest saker som vi gick igenom förra året. Jag märkte verkligen att det behövdes eftersom jag hade glömt en del under sommaren. Tyvärr hade ingen förberett provet som alla andra fick göra idag men gehöret gick i alla fall bra för mig. Läraren jag har i år verkar ganska bra och jag hoppas att han är bra på att förklara saker för mig i år. Det är ju skillnad på vanliga noter och punktnoter för jag läser inte ens noter på olika linjer och läraren beskrev ju mest noterna på det sättet. Men det var ju inte lätt för honom att veta att han skulle ha mig, han fick reda på det samtidigt som jag och ingen hade talat om det för honom innan.

Nästa lektion var engelska där de andra fick fortsätta göra grammatikproven. Under en del av lektionen försökte jag hitta nyheter på engelska men jag lyckades inte hitta någon hemsida där det var gratis att läsa sådant. De som var klara med provet fick titta i tidningar som läraren hade med sig men det kunde ju inte jag göra. Det var verkligen skumt att jag inte hittade någon bra hemsida för nyheter finns väl överallt? Alla hemsidor jag hittade var antingen svåra att läsa på eller också kostade det pengar att få tillgång till innehållet. Läraren gick igenom svaren på grammatikprovet lite senare men jag hängde inte med eftersom hon bara skrev på tavlan, jag får be henne att rätta mitt prov sen när jag har gjort det.

Lunchen var god, vegetarianerna fick bakad potatis och de andra fick kebab. Efter det väntade jag på att spanskan skulle börja i över en halvtimme. När några gick och frågade ifall läraren var i skolan visade det sig att någon tydligen hade meddelat alla om att spanskan var inställd den här veckan. Men det kan omöjligt ha varit så eftersom alla elever som skulle ha spanska väntade på läraren idag och dessutom kom ingen ihåg att någon hade sagt det. Taxin kom i alla fall lite tidigare än vad den skulle ha gjort egentligen och jag var hemma redan vid tretiden=)

Bara efter första veckan i skolan har jag saker att göra och på söndag ska jag försöka få så mycket som möjligt gjort. Imorgon ska jag först träna, sen duscha och därefter äta en god frukost. Runt tolvtiden åker jag till Gröna lund där jag möter upp några trevliga människor i Uss. Vi kommer vara där några timmar och det ska verkligen bli roligt att träffa alla! Sen har jag ju faktiskt inte varit på Gröna lund i år, även om jag har tröttnat på det känns det som att jag åtminstone måste besöka tivolit en gång om året nr jag ändå bor nära Stockholm. De har en ny attraktion i år som jag måste testa, den ska tydligen vara rolig:) Imorgon kväll åker jag till en restaurang för att träffa min mormor Lia och mina kusiner Elsa och Mathilda. Lia fyller nämligen år idag, grattis till henne! Nina och jag skulle ha ringt och sjungit för henne idag men hon pratade redan med någon förut och därför blev det inte av, jag får sjunga för henne imorgon istället:)

Jag skulle behöva hjälp med en sak och det är att hitta en bra låt tills på måndag. Ensemblen är inställd nu tre veckor framåt för att sångare och instrumentalister ska jobba för sig. Sångarna kommer jobba med en person och träna på att framföra en låt på ett bra sätt. Jag tror att det handlar mycket om att sjunga med inlevelse och att kunna uttrycka sig på ett bra sätt när man står på scen. Jag behöver ju träna på att röra mig på scenen och lära mig hur man visar någonting med rörelser, kanske ansiktsuttryck och sådant, det ska bli intressant att jobba med det nu. Tills på måndag ska man ha hittat en låt som man tycker mycket om och som man skulle kunna framföra bra, har ni några förslag till mig? Ett förslag har jag redan fått av Rebecka men jag är inte säker på att den låten finns, så kom gärna med förslag om ni kommer på någon låt som ni tror skulle passa mig=)
/Vispen

Torsdag, en vecka sen skolan började

Hej!

Inatt sov jag ganska dåligt men sex timmar kunde jag i alla fall sova. Jag drömde mycket inatt, mycker mer än jag brukar göra och drömmen var riktigt trevlig:) Det var länge sen jag kom ihåg en dröm såhär tydligt och jag glömmer nästan bort allt jag drömmer på morgonen när jag vaknar. Tyvärr vill jag inte säga vad jag drömde inatt eftersom man ibland brukar säga att de drömmar som är bra kan slå in om man har tur och inte talar om för någon vad man har drömt om. Ifall det skulle vara sant vill jag inte berätta om min dröm, sen skulle ni inte orka lyssna på den heller.

Taxin var sen idag eller chauffören hade rättare sagt glömt bort att hämta mig. Det tråkiga var att första ämnet idag var körsång vilket är ett av mina favoritämnen i skolan. När jag väl kom till skolan höll de andra mest på att sjunga upp så jag hade alltså inte missat någonting. Men jag  kan bara säga att jag blev glad när jag kom dit och hörde hur mycket mer alla sjöng idag än förra året! Skillnaden var verkligen hur stor som helst, ett tag trodde jag att treorna också sjöng med oss eftersom de pratade om att tvåor och treor skulle ha kör samtidigt men fastän inte treorna var med lät det verkligen mycket bättre än någon gång förra året. Vi har en lärare som också har sånglektioner med några i min klass. Han är verkligen hur bra som helst för han är rolig och får på något sätt alla att sjunga, i alla fall nästan alla. När vi gör saker bra eller om vi kanske kan förbättra något säger han det och han förklarar bra och ja, han är helt enkelt en jättebra lärare! Jag tror att vi kommer ha en till lärare också men är inte säker, hon var i alla fall inte där idag. Vi sjöng en låt som heter Let me entertain you, Robbie Williams sjunger den egentligen. Verserna var lite svåra tycker jag men jag hade ju ingen text heller som alla andra. Det var en rolig låt att sjunga i alla fall och man blev glad av den:) Tills nästa vecka ska jag lära mig texten utantill.

Efter kören skulle vi ha haft idrott men den blev inställd på grund av att det inte fanns någon lokal att vara i. Jag förstod inte riktigt vad problemet var eftersom de pratade om att vi ändå ska vara ute de första veckorna och eftersom vädret ändå inte var dåligt idag. Min assistent läste i alla fall igenom det vi fick i läxa i svenskan så det känns bra, jag hängde med ganska bra även om en del ord i texten var svåra. Lite senare var jag med Ellen, Josefine och Linn, vi spelade gitarr och sjöng, eller de spelade. Gitarr vore roligt att lära sig, det verkar inte jättesvårt att lära sig ackord och om man kan det kan man ju kompa sig själv när man sjunger. Nästa år skulle jag vilja välja gitarr men det kommer jag inte hinna på grund av att den kursen bara är femtio poäng. Psykologi har jag redan bestämt att jag måste läsa nästa år och den kursen är ju också bara femtio poäng. Därför måste jag ha en hundrapoängskurs förutom psykologin eftersom jag har hundrafemtio poäng att välja till nästa år, det är lite synd.

Lunchen var god, skolan får mat av ett annat företag än förra året och det är mycket bättre. Hela klassen hade ensemble lite senare, alla i min och parallellklassen plus alla ensemblelärare träffades i någon sal. Där pratde vi först lite om vad vi kommer göra i år och diskuterade sedan lite annat. Sen fick alla ett papper med en låt som de skulle skriva om, jag kände inte att jag fick ut någonting av det eftersom jag inte fick några noter. Men Antonia och jag hade sånglektion sen som vi gick på tillsammans, vi kunde göra det idag eftersom jag inte kunde gå ifrån mötet vid den tid då jag skulle ha haft lektion egentligen.

Den första sånglektionen var bra och jag kände att jag vågade sjunga ut mer när jag sjöng tillsammans med någon annan. Både Antonia och jag är altar så det är ju bra och ingen av oss kan sjunga särskilt högt, alltså höga toner. Vi ska börja jobba med Beatles nu och jag fick en låt som heter Hey Jude, vi sjöng den lite på en ensemblelektion förut men det var ingen låt som vi jobbade särskilt mycket med. Låten känns helt okej att sjunga men det dåliga med den är att den känns seg efter ett tag.

Rebecka kom efter sånglektionen och vi åkte för att simma på Eriksdalsbadet. Bussen var seg och vi fick vänta på den väldigt länge menmen, Ellen åkte samma buss som vi så det var trevligt. Att simma såg jag inte alls fram emot, det finns inte mycket som är tråkigare än det. Jag måste komma på någon annan typ av träning som är roligare. Motionscykel har vi ju här hemma plus att jag ska köpa en cross trainer snart, det är tur att jag har sparat pengar så att jag har råd med det. En cross trainer är ju väldigt dyr men jag har räknat ut att jag tjänar mer på att köpa en sådan än att betala för att träna på gym. Springa är i och för sig ganska roligt eller att jogga eller gå snabbt. Det är den enda träningen jag kan komma på, synd att goalballträningen bara är varannan tisdag. Den är ju samma dag som showdownträningen också så därför kan jag inte träna det. Det kändes inte ens skönt efter att ha simmat och därför vill jag inte fortsätta göra det, jag får ut mer av att träna på andra sätt. Nu kommer jag inte träffa Rebecka på ett tag eftersom hon åker till Skottland med sin kör nästa vecka, det låter ju hur roligt som helst! Körerna jag var med i förut åkte aldrig på några resor, jag känner flera i min ålder som åker utomlands med sina körer ibland så det var skumt att jag aldrig ens fick åka någonstans i Sverige och sjunga. Konserterna var alltid bara i Södertälje där kören alltid var. Nu orkar jag inte skriva mer men imorgon är det helg och den är verkligen välkommen!
/Vispen

Onsdag, första vanliga skoldagen och träffat Adam

Hej!

Igårkväll hade jag ganska tråkigt, det enda roliga som hände var att jag pratade med några kompisar. Inatt märkte jag att jag nu har börjat känna mig stressad igen eftersom jag hade lika svårt att sova som på vårterminen. Skolan är bra ibland men en nackdel med den är verkligen att jag stressar upp mig jättelätt och får jättesvårt att sova på nätterna. Det bidrar ju till att jag får sämre resultat och pluggar sämre än vad jag hade gjort ifall jag hade kunnat sova så många timmar som jag egentligen behöver. Det är jättejobbigt att ligga och tänka i flera timmar innan man somnar, jag har testat att lyssna på böcker på kvällarna också men när jag gör det blir jag inne i boken och kan ibland inte sluta lyssna på den om den är spännande. Sen när jag väl har stängt av boken kan jag ligga och tänka på hur det ska gå i flera timmar och därför hjälper det ju inte heller tyvärr. I och för sig kanske det skulle gå ifall jag hittade en bok som var extremt tråkig och som dessutom var inläst av en inläsare som lät tråkig och pratade långsamt, det får jag testa någon dag:)

Imorse var det jobbigt att gå upp men det gick bra till slut och jag han både duscha ganska länge och äta frukost. Tidigare har jag varit dålig på att äta varje morgon men nu har jag bestämt mig för att verkligen försöka göra det. Dagens första lektion var matte och det var roligt att Stephan äntligen var tillbaka! Vi började med att dela ut böcker till alla och det tog ganska lång tid eftersom man skulle registrera det i en dator. Jag installerade matteboken på datorn, matteboken är en av de böcker som har kommit i tid i år. Första kapitlet vi kommer att jobba med handlar om sannolikhet och efter att ha tittat lite på hur det ser ut verkar det ganska lätt tycker jag, i alla fall om man jämför med allt annat som ingår i kursen. De kapitel som kommer sen och som också är mer avgörande för vilket betyg man kommer få ser verkligen mycket svårare ut. Ekvationer, grafer, algebra och andra saker med mycket bilder är det enda som kommer senare i boken. Förstår ni hur det känns? Om jag pluggar mycket i år måste jag i alla fall klara av att få godkänt i kursen, jag vet ganska många synskadade och blinda som har fått ig på grund av att det är mycket bilder och annat som är svårt men det får inte hända mig! Tur att matteläraren är så bra för han är verkligen bra på att förklara saker och jag hoppas att jag kan få tillräckligt mycket hjälp av honom.

Efter matten var det naturkunskap och där har vi samma lärare som var vikarie på matten i våras. Tyvärr tycker jag inte att ämnet är roligt överhuvudtaget och det var precis som jag kommer ihåg det från högstadiet. Läraren började med att prata lite om när man kom på att jorden inte ligger i centrum och därefter om förkortningarna för några kemiska ämnen. Sen gick vi igenom målen för kursen och jag tycker att det lät svårt att bara få godkänt. Jag tror faktiskt inte att det bara var jag som tyckte att lektionen var tråkig eftersom jag hörde att många satt och pratade med varandra under lektionen.

När det äntligen var lunchrast fick jag stå i kö i matsalen ganska länge men det kändes i alla fall bra att komma ut från lektionssalen. Engelska var nästa lektion och där hade vi en ny lärare som bara har jobbat på Kulturama sen förra året. Hon verkar i alla fall väldigt bra för hon presenterade sig själv på ett bra sätt och beskrev dessutom målen för kursen bra. Även om jag inte förstod varenda ord av vad hon sa känner jag att språkresan nog har hjälpt lite för jag behövde inte anstränga mig lika mycket för att förstå läraren som i våras:) Alla andra skulle skriva ett grammatikprov sen men eftersom Jonas inte har lärt sig hur man scannar än och jag inte visste att jag skulle ha provet förrän idag kunde jag inte göra det. Provet ska inte betygsättas utan bara användas för att se var alla i klassen ligger någonstans. Om jag hinner ska jag göra det nästa vecka. Det var i alla fall väldigt bra att läraren hade första momentet i kursen på datorn och att hon mailade mig det redan idag. Vi ska läsa tre korta berättelser och skriva om dem, jag hann läsa igenom den kortaste berättelsen på lektionen och jag ska försöka läsa igenom det andra på fredag då vi har engelska nästa gång. En sak som stör mig mycket med engelskan är att jag inte kommer få någon engelskabok i år. Jag blev jättearg när jag fick reda på att de som gör böcker tydligen inte ville göra boken varken i textview eller på punktskrift. Engelska är ju dessutom ett ämne som jag tycker är svårt och nu får jag inte ens någon bok! Hoppas att det går att scanna in en del av boken, det måste man ju kunna göra! Tyvärr kanske det är samma sak med spanskan eftersom jag inte har fått någon bok där heller. En skillnad med spanska är säkert att det är mycket svårare att scanna in eftersom de använder mycket apostrofer och andra skumma tecken. Jag har ju valt till spanska och då vill jag ha samma rätt som de andra att ha en bok och kunna ha hela boken och få den i tid! Ibland hatar jag att vara blind, saker tar sådan tid och det gör ju att jag kommer efter och måste plugga mer än alla andra när jag väl får material. Det är inte alltid lätt att höra att man ska vänta på saker hela tiden och höra att saker tar sin tid, jag tycker att det är orättvist! Boken i musikteori kommer jag också få vänta länge på eftersom det tydligen var dyrt att beställa den och man kan få boken på ett billigare sätt ifall man väntar längre, kanske ett halvår som det brukar vara. Då har ju redan mer än halva läsåret gått, jag kommer gå under i vår när jag både måste hinna med det som alla andra måste hinna plus det som jag ligger efter i. Ni som läser kanske tycker att jag överdriver men jag stör mig otroligt mycket på det! Men nu ska jag sluta klaga för saker blir ju inte bättre bara för att man gör det men när jag har skrivit av mig lite brukar det kännas bättre.

Lite senare på eftermiddagen var det svenska och läraren verkar bra och trevlig:) Vi hade honom på en lektion förra året en av de första dagarna då vi mest gjorde roliga saker. Tidigare idag kom han och pratade med mig och på lektionen hade han med sig material som behövde scannas in plus att han hade mailat mig så att jag har hans mailadress. Det var bra och han verkar förstå vad jag behöver. I svenskan kommer vi jobba lite med drama i några veckor nu. Idag började vi läsa en berättelse om kung Oidipus, honom har vi pratat lite om på kultur och idéhistorian. Vi fick i läxa att läsa några sidor tills nästa lektion som är på måndag, eftersom jag inte kommer hinna få texten inscannad tills dess kanske Jonas kan läsa det för mig någon dag på någon rast.

Kontaktlärartid var det sista som hände idag och den gick ganska fort. Det kändes skönt eftersom jag var helt slut i huvudet efter den här skoldagen. Efter skolan åkte jag för att träffa Adam, det är ju den tjugosjätte augusti idag och några kanske kommer ihåg att Adam och jag blev tillsammans för fyra år sen. Även om vi tyvärr inte är tillsammans längre ville vi ses, den här dagen känns ändå speciell för oss. Under nästan fyra års tid träffades vi nästan varenda helg och det gjorde ju att vi nu känner varandra väldigt bra. Jag hoppas verkligen att vi kommer kunna ha kontakt med varandra och vara vänner nu för det vore riktigt tråkigt annars. Det finns inte många människor som känner mig lika bra som Adam och jag tror inte att det finns många som känner Adam lika bra som jag. Adam har varit till stor hjälp för mig och han har verkligen funnits där när jag har känt mig ledsen eller bara behövt någon att prata med. Under högstadiet som för mig ibland kunde vara en jobbig tid fanns han där. Adam kunde ofta få mig på bra humör och vi brukade ofta skratta åt samma saker. Att åka till honom på helgerna kunde verkligen få mig att må bra. Några minnen jag har med Adam är resan till England och kryssningarna till Finland och Estland. Sen kommer jag alltid att minnas de gånger Adam överraskade mig på olika sätt, det gjorde mig alltid väldigt glad! Som jag skrev tidigare hoppas jag verkligen att vi fortfarande kan vara bra vänner för Adam har och betyder fortfarande mycket för mig! Nu har Adam en ny flickvän och jag är säker på att de kommer ha en bra tid tillsammans:) Hans flickvän verkar trevlig och jag ska få träffa henne när hon kommer till Adam på höstlovet.

Adams mamma lagade i alla fall en väldigt god middag till oss idag, en god sallad till förrätt, rökt lax som jag verkligen tycker jättemycket om till huvudrätt och ostkaka till efterrätt. Det uppskattade jag verkligen, Adams föräldrar är verkligen trevliga! Adam och jag hade en trevlig kväll tillsammans och jag känner att det bästa med den här dagen var att träffa honom!
Nu ska jag snart gå och lägga mig och se hur många timmar jag lyckas sova inatt.
/Vispen

Tisdag, jättebra föreläsning i skolan

Hej!

Gårdagen var en bra dag av mångra anledningar. Dels för att det var en rolig dag i skolan och jag pratade med några som jag inte hade pratat med tidigare, dels för att jag pratade med Christoffer som jag inte hade pratat med på ett tag och dels för att Ellen bestämde sig för att gå kvar på Kulturama! Jag trodde nästan att hon skulle sluta eftersom hon testade en annan skola några dagar men nu vill hon ändå gå kvar i min klass:)

Idag började jag inte förrän klockan tio och det var såklart jätteskönt! Den här dagen var den sista sköna dagen, imorgon börjar de vanliga lektionerna och det är synd att det just är onsdagar som jag har räknat ut kommer vara den tråkigaste skoldagen i veckan. Då har jag nämligen bara ämnen som inte har med musik att göra och det är dessutom ämnen som man behöver plugga mycket i. Ämnena på onsdagar kommer att vara matte, naturkunskap, engelska och svenska, lyssna själva hur tråkigt och ansträngande det låter. Hoppas att läraren i naturkunskap är bra i alla fall eftersom jag alltid har tyckt att just det ämnet är så otroligt tråkigt! I högstadiet kunde jag verkligen nästan somna ibland under de lektionerna.

Föreläsaren idag var i alla fall kanske den bästa jag har hört, jag har i och för sig inte gått på särskilt många föreläsningar men ändå. Özz Nöjen hette personen som föreläste, han brukar tydligen åka runt och göra det ibland. Det han pratade om var i alla fall bra och han verkade få alla att lyssna hela tiden. Han skämtade väldigt mycket men fick samtidigt fram bra saker och det gillade jag:) Föreläsningen var till för att vi ska bli motiverade att plugga i år och jag känner mig faktiskt lite mer motiverad nu. Özz pratade en del om sitt liv, hur det var för honom på gymnasiet och hur det har gått för honom senare. Sen sa han en del om vad han tycker om olika saker och jag märkte att vi hade ganska lika åsikter om vissa saker, det var trevligt=)

Efter att han hade pratat i ungefär en timme pratade en lärare och rektorn lite om vad som har ändrats i skolhandboken sen förra året. Jag hade redan hört det mesta eftersom jag fick höra det av kontaktläraren i torsdags men det gick ganska snabbt att gå igenom det som var nytt. De pratade ganska mycket om Fronter också men det fungerar ju inte för mig. Vi slutade ungefär klockan halv tolv så det här var verkligen en skön dag. Nu ska jag ringa en kompis som jag inte har pratat med på länge.
/Vispen

Måndag, dag med alla artistmusiker

Hej!

Jag vet att jag är dålig på att blogga. Men eftersom det inte hände särskilt mycket i helgen orkade jag inte skriva då. I fredags kom Kim och vi lyssnade på musik innan middagen. Sen grillade vi och åt jättegod mat och efter det pratade vi medan jag cyklade. På kvällen tittade vi på någon skum film på youtube plus att vi sjöng en del, det var roligt. I lördags sov vi till klockan tolv, båda behövde sova ut lite. Efter frukosten pratade vi lite med Robin på skype och lite senare på eftermiddagen åkte vi till Kim. Jag störde mig på den första taxichauffören som sa att han hade ringt på dörren här och tydligen stått utanför och väntat väldigt länge. Han sa också att någon kvinna hade öppnat och sagt att de inte hade beställt någon taxi. Men det kan omöjligt ha varit så eftersom vi stod utanför dörren och väntade innan den tid då taxin var beställd. Sen var ingen hemma hos oss vid den tiden förutom vi och några killar. Vi fick i alla fall en ny taxi när vi ringde till resegarantin. I lördags tittade vi mest på en julkalender som gick på tv för länge sen, imtycker att den är bra och jag tycker att den var helt okej.

Igår hände verkligen ingenting, jag var hos Kim tills på eftermiddagen och när jag kom hem åt jag middag. Efter det satt jag vid datorn väldigt länge, vet egentligen inte hur jag kunde sitta där så länge eftersom det ändå inte hände någonting roligt, det var bara några jag chattade med men vi skrev inget särskilt.

Idag var det skola igen och när jag kom dit samlades vi i en ganska stor sal. Alla som går storband och artistmusikerinriktningen skulle träffas idag och göra lite olika saker. En lärare delade in oss i grupper och efter det skulle vi göra någon sorts frågesport som handlade om musik. Man skulle lösa ett korsord och skriva ner olika artister och låtnamn, de spelade upp olika låtar. Det var jättesvårt, jag kände nästan inte igen en enda låt och för min grupp gick det inte särskilt bra. I finalen tävlade fyra grupper och det fanns några som verkligen var jättesnabba med att komma på vilka låtar som spelades, det räckte ibland med att bara höra en sekund av en låt innan någon kunde säga vilken artist som sjöng låten. Gruppen som kom trea vann presentkort i kafféet, tvåroan vann presentkort på en bok och gruppen som vann vann en biobiljett, jag tycker att det var bra priser.

Det var öppen scen också idag och där fanns det verkligen några som sjöng hur bra som helst. En tjej som går i ettan sjöng och spelade gitarr och hon var hur bra som helst, mycket bättre än många andra på Kulturama enligt mig. Sen sjöng några tjejer i trean som också var jätteduktiga och några som går storband spelade. Det kan vara roligt att höra sådan musik ibland men jag tycker att det kan kännas lite tråkigt när ingen sjunger. Lite senare gick alla till en park som låg nära skolan. Där åt vi lunch och pratade, det var trevligt och det var varmt ute. En tjej som heter Julia som går i trean gick dit med mig och hon verkar trevlig, vi hade inte pratat med varandra innan. Men hon har valt vokalensemble i år så jag kommer träffa henne där:) Jag pratade med några andra i trean idag också. Ikväll tror jag inte att jag ska göra något särskilt, showdownträningen har tyvärr inte börjat än och det är synd.
/Vispen

Fredag, skönt med helg

Hej!

Ja, det är tur att helgerna finns, fastän jag bara har gått två dagar i skolan nu känner jag mig ganska trött. Men det kanske är för att jag har haft lov innan eller något, hittills har vi ju inte gjort särskilt mycket. Igårkväll cyklade jag i en timme och det kändes skönt efteråt. Sen pratade jag på skype med några trevliga människor och sen somnade jag lite efter klockan tolv.

Skolan började klockan tio idag och när jag kom dit skulle vi samlas i två ensemblesalar för att ställa i ordning allt och repa lite innan ettorna skulle komma. Det gick väl ganska bra tror jag, min ensemble spelade igenom Peace of my heart. Man fick förresten se vilken ensemble man kommer vara med i i år och en sak som jag tycker är bra är att de har blandat båda klasserna den här gången. Jag kommer inte ihåg vilka som är med i min ensemble förutom Linn. Att spela för ettorna gick i alla fall ganska bra tycker jag, jag behövde ju inte göra särskilt mycket. Stämman på High way to hell kändes lite svår i början eftersom jag sjöng en annan stämma i våras som min hjärna hade vant sig vid men det gick bra till slut. Hedda sjöng väldigt bra och de som spelade var duktiga! Jag satt och lyssnade på när några andra från parallellklassen och några från trean spelade efter oss. Treorna var verkligen hur bra som helst, undrar om även min och paralellklassen har utvecklats mycket tills nästa år. Treorna hade väldigt bra låtar också och sångarna sjöng verkligen jättebra! Det var lite synd att både Roshanak och Ellen inte var där idag för det gjorde ju att min ensemble bara hade två sångare och jag tycker att det låter bättre när man har fler stämmor.

På lunchen pratade jag en del med Rebecka, Pixie och Antonia, de är trevliga. Lite senare spelade alla ensemblar igen och sen slutade vi klockan halv tre. Den här dagen var alltså mycket kortare än gårdagen. Nu hade jag mest tänkt ta det lugnt en stund innan Kim kommer. Hon ska sova över här och det ska bli roligt. Det blir första gången hon hälsar på här sen vi flyttade hit. Vi brukar ju oftast vara hos henne eftersom det finns mer att göra där än hos mig. Hemma hos mig skulle nog de flesta tycka att det är tråkigt men någonting borde vi kunna hitta på:) Hoppas alla får en trevlig helg!
/Vispen

Torsdag, första skoldagen

Hej!

Igårkväll hände inte alls mycket, jag hade jätteont i magen och låg mest och störde mig på det. Eftersom det var en värk jag inte kände igen åkte vi in till ett sjukhus, det ligger ändå ganska nära där vi bor. Som tur var var det inte alls många inne på akuten när vi kom dit så det blev min tur nästan direkt. Någon doktor klämde lite på min mage och sen tog de blodprover och lite annat. Efter någon timme fick vi veta att de i alla fall inte såg att det var något allvarligt så det kändes bra. Men jag hade verkligen hur ont som helst och jag hade aldrig haft så ont tidigare. Nu har jag tagit några tabletter jag fick igår och de hjälper i alla fall lite.

Taxin kom tidigare än jag trodde imorse och taxichauffören ringde flera gånger på dörren. Det var lite jobbigt för jag trodde att taxin egentligen var beställd senare men jag fick veta att skolan ändå hade beställt den tidigare än vi hade bestämt från början. Jag kom till skolan ungefär tjugo minuter för tidigt och märkte att de hade spärrat av dörren där jag annars brukar gå in. De bygger om utanför ingången eller någon annanstans i närheten. Någon lärare var i alla fall snäll och hjälpte mig till receptionen där jag fick stå och vänta på Jonas en stund. När han kom gick vi runt och letade efter salen där vi skulle vara och det tog ganska lång tid innan vi hittade dit. Sen fick vi vänta till ungefär kvart över tio innan rektorn började prata. Han pratade inte så länge vilket var skönt. Lite senare gick vi till ett annat klassrum där Ola pratade med oss, vi fick en skolhandbok, schemat för de första skoldagarna och något annat papper. Vi kommer börja följa det riktiga schemat på onsdag och det känns lite skönt att ha fyra lite lugnare dagar nu. Däremot kanske de här dagarna kommer kännas lite sega för ibland händer det väldigt lite, de första dagarna förra året var väldigt sega. Men i år behöver vi i alla fall inte vara ute och titta på tråkiga tävlingar:)

Lunchrasten var nästan två timmar men jag överlevde. Efter det skulle alla ensemblar träna inför morgondagen då vi ska sjunga för alla ettor. Vi var i våra gamla ensemblar och eftersom både Ellen och Roshanak inte var där idag var det bara Hedda och jag de enda sångarna. Ingen hade noter på Easy och därför ska vi sjunga Peace of my heart och High way to hell. Hedda får sjunga båda låtarna eftersom hon passar bäst till dem. Jag känner mig osäker på texten plus att jag ändå tycker om att köra. Att synas är inte min grej, kör är mycket roligare. Sjunga solo kan i och för sig vara roligt när man sjunger för folk man inte känner men annars är det mest jobbigt. Om man sjunger för människor som kan sjunga och som är bra på musik är det hemskt! När min ensemble hade tränat färdigt fick vi vänta i en och en halv timme innan vi skulle fotograferas. Jag tittade lite på en annan ensemble för att få tiden att gå och de var duktiga:)

Fotograferingen gick ganska fort, som vanligt började vi med att ta ett klassfoto. Programmet som fotografen använde krånglade lite i början men efter en stund verkade det som att allt fungerade. Jag fick som vanligt sitta i rader längst fram, gissa varför. Efter fruppfotot fick en och en gå in i ett rum och ta ett foto till Kulturamakortet och jag får hoppas att bilden på mig åtminstone blev lite bra. I och för sig bryr jag mig inte så mycket om det eftersom jag ändå inte kan se den och eftersom jag bara kommer behöva kortet så länge jag går på Kulturama. Mitt andra kort är lite sönder och därför är det ju lika bra att jag byter ut det. Klockan var runt fem när taxin kom och hämtade mig och det var som vanligt lite bilköer. Att skolan har börjat igen känns väl skönt eftersom man nu kommer ha någonting att göra varje dag. Imorse kändes det tll och med lite roligt att börja men så fort jag kom innanför dörrarna i skolan kändes det tråkigt, undrar varför. Nu ska vi snart äta här så nu postar jag det här tråkiga inlägget.
/Vispen

Onsdag, sista timmarna av sommarlovet

Hej!

Samtidigt som jag bloggar lyssnar jag på den här låten, jag gråter lite när jag hör den. Det som har hänt är så sorgligt och även om jag inte kände dig särskilt väl kommer jag alltid att minnas dig, vila i frid!

http://www.lunarstorm.se/Skymningsbarn_/galleri/85


Mötet i skolan igår gick bra, när vi kom dit träffade jag först en från syncentralen. Vi pratade mest om att jag ska börja träna på att åka kommunalt till gotlandsgatan där jag tränar showdown en gång i veckan. Sen ska jag få några käppar till och sen ska jag byta ut min milestone till den nyaste versionen. Jonas kom lite senare och jag tycker att han han verkar vara trevlig. Vi pratade lite själva innan jag skulle åka från Kulturama och då verkade han roligare än när de vuxna var med:) På gymnasiet hade han använt datorer mycket så det låter ju bra. Micke ska vara min musikteorilärare i år också, han ska hjälpa mig att scanna in noter också. Det känns bra att jag ska ha honom i år igen för han förklarar saker på ett bra sätt. Jag fick se ungefär hur mitt schema kommer se ut och det såg väl ut ungefär som förra året. Att sluta runt fem varje dag är inte roligt men jag går ju på gymnasiet och jag får hoppas att de lägger min sånglektion, kontaktlärartiden och vokalensemblen på bra tider. Kitte som jag hade i kör förra året kommer vara lärare i vokalensemble, det blir säkert bra. De flesta lärarna jag kommer ha är nya för i år men Stephan är kvar i matte vilket jag är otroligt glad över.

Adam var inte hemma när jag kom igår men när han äntligen kom åkte vi och bowlade, eller han bowlade och jag tittade på. Bowling är helt okej men jag kände inte för att göra det igår på grund av att jag hade väldigt ont i magen. Det har jag fortfarande och jag förstår inte hur jag kan ha haft ont i magen i över ett dygn nu utan att det har gått över. Inatt hade jag så ont att jag knappt kunde sova så det var störande och ibland gör det verkligen jätteont menmen. Idag gjorde vi inte alls mycket utan vi pratade mest men jag tror att båda kände att vi behövde göra det.

Nu går de sista timmarna av mitt näst sista sommarlov i hela mitt liv och jag önskar verkligen att jag kunde göra något roligt nu och vara glad. Men när jag har såhär ont orkar jag inte alls göra mycket. Jag ska i alla fall kort försöka skriva lite om den här sommaren.

Sommaren 2009 har kanske varit den bästa sommaren i hela mitt liv, eller i alla fall en av de bästa! Språkresan till England var verkligen jätterolig och den kommer jag alltid att minnas. Hoppas att jag åker dit igen något år! Jag lärde mig mycket plus att jag samtidigt hade väldigt roligt. Lägret på alnön var mitt sista läger där och jag kommer sakna alla ledare och deltagare både från sikargården och alnön otroligt mycket! Nu när jag fyller arton år i december blir jag ju myndig och då blir jag för gammal för ganska många saker och dessutom kan jag inte kalla mig barn eller ungdom längre, eller kanske ungdom, jag vet inte hur länge man räknas som det. Det kommer i alla fall kännas konstigt att bli för gammal för saker ju äldre jag blir. Mitt liv är ju snart slut på ett sätt, nästa år ju mitt sista sommarlov och efter det är man ju bara vuxen och sen går det tydligen jättefort att bli gammal. Men det borde ju hinna hända ganska många roliga saker i mitt liv även när jag är äldre, det hoppas jag verkligen!
En annan rolig sak som jag har gjort i sommar är ju att tävla i VM. Det kommer jag också alltid att komma ihåg eftersom det var min första stora tävling i showdown, jag hoppas att jag får åka på fler tävlingar i framtiden! Familjen har jag hunnit vara en del med i sommar också och det känns bra. Jag har även träffat många trevliga människor och lärt känna ganska många, det känns såklart jätteroligt!
Nu måste jag vila lite innan jag går och lägger mig, eftersom jag sov lite inatt ska jag försöka ta igen det lite nu istället. Det här var mitt sista inlägg innan jag börjar andra året på gymnasiet. I år hoppas jag att jag hinner plugga och få betyg som jag är nöjd med, träna tillräckligt mycket för att få vara kvar i landslaget och att jag dessutom hinner träffa kompisar och göra annat som jag tycker är roligt ibland.
/Vispen

Tisdag, möte i skolan

Hej!

Igår tog jag det mest lugnt och det var väldigt skönt. Jag sov till klockan tolv på morgonen så nu kanske jag nästan har vänt dygnet fel igen menmen. På torsdag börjar vi i alla fall inte förrän klockan tio men däremot kommer min första skoldag vara lång. Vi fick några papper hemskickade där det stod om skolstarten och lite annat viktigt. Det enda som hände igår var i alla fall mest att jag vilade, lyssnade på musik, sjöng och pratade på skype. Skype är ett bra program, där kan man ju prata gratis men ibland krånglar ljudet och det är lite störande. Snart ska Nina och jag åka till Kulturama, en från syncentralen kommer dit också. Vi ska tydligen utvärdera förra året och prata om ifall jag behöver några nya hjälpmedel. Jag ska fråga ifall jag får byta ut min milestone till den nyare som jag inte har. Den verkar bra eftersom man kan öka hastigheten när man lyssnar på daisyböcker i den. Jag orkar ine lyssna på böcker i den milestone jag har nu eftersom man måste lyssna med den hastighet som boken är inspelad i. En del inläsare pratar ju hur långsamt som helst så att man nästan somnar. En annan sak händer idag också och det är att jag ska träffa en person som kanske kommer bli min nya assistent. För några dagar sen fick jag veta att Mattias ska sluta för att han ska börja jobba med musik på heltid. Det känns ganska tråkigt tycker jag för han hade ju lärt sig det mesta plus att han var trevlig och bra. Nu får jag hoppas att personen jag träffar idag är bra, han heter Jonas och är tjugo år, det är det enda jag vet om honom. På ensemblekonserten i våras skötte han ljudet och ljuset och jag har hört att han ska vara bra på datorer. Egentligen behöver man ju inte vara jättebra på det för det enda man ska kunna göra som assistent är ju att scanna in material och kanske hålla på lite med noter. Jonas blir i alla fall min yngsta assistent hittills, jag undrar hur han är. Sen ettan har jag haft fem assistenter och det är ju inte jättemycket. Jag har två år kvar på gymnasiet och under de åren hoppas jag att jag inte behöver byta assistent någon mer gång nu. Det kommer jag kanske göra för assistent är ju inte direkt ett roligt jobb, nästan alla skulle nog välja andra jobb framför att vara assistent. Jag vet att många brukar tröttna efter ett tag, en lärare på Kulturama sa att de elever som har assistent där brukar få byta ganska många gånger. Det är ganska jobbigt att byta tycker jag för det tar ju alltid lite tid för assistenten att lära sig hur allt fungerar och vad personen behöver göra för att saker ska fungera så bra som möjligt. Efter att jag har varit i skolan åker jag i alla fall till Adam, det ska bli roligt att träffa honom. Sen bloggar jag mer imorgon och då ska jag väl skriva hur tråkigt det är att skolan börjar igen. Dagen innan skolan börjar brukar jag alltid känna mig lite nere, jag har aldrig varit någon som direkt älskar skolan.
/Vispen

VM i showdown 2009

Hej!

Nu skriver jag igen och eftersom jag är väldigt trött orkar jag inte skriva ett jättelångt inlägg. Hoppas att allt är bra med alla er som läser min blogg i alla fall:) Nina körde mig till hotellet i måndags och det var bra för ingen som jag kände var där när vi kom dit. Hotellrummet där Ida och jag bodde var bra och sängarna var sköna. Vi gick runt lite och satt en stund i några skumma fotöljer innan de andra kom. Man sjönk ner jättemycket när man satt i fotöljerna och jag försvann lite när jag satt i dem. Men man kunde gunga lite när man låg ner i dem och det var skönt. När de andra kom pratade vi lite, mest de andra men ändå. Jag tycker att det kan vara svårt att prata när många är med ibland. Lite efter att klockan var tio gick jag och la mig. Men jag sov dåligt, dels för att jag alltid brukar göra det när jag sover på nya ställen och dels för att man ofta kunde höra när tågen körde förbi, det hördes hur tydligt som helst. Sen hörde man en himla klocka som plingade väldigt ofta. Fastän Ida hade öronproppar när hon sov tyckte hon att det kändes som att tågen skulle köra in i huvudet på en, jag höll med om det

I tisdags skulle vi träna, Rebecka kom när vi skulle äta frukost. Frukosten var verkligen hur bra som helst, jag har kanske aldrig ätit så bra frukost förut. Det fanns mycket att välja på och jag åt ganska mycket varje dag, annars brukar jag inte kunna äta någonting om jag går upp tidigt på morgonen. Jag åt alltid en smörgås med ost och paprika, ägg med någon fiskrom och oftast någon frukt. De hade smothie och pankakor som var väldigt gott också. Efter frukosten pratade vi lite om dagen och sen tränade vi showdown. Jag tycker att det gick dåligt för mig den dagen och att jag spelade dåligt. Vi tränade på att skjuta bra servar och på att skjuta envallar. Jag kunde få två servar att fungera ganska bra men kom aldrig på någon bra tredje serv. Envallar var svårt åt ena hållet men det gick ibland. Jag är dålig på att ha kontroll på bollen fastän jag har börjat träna mer på det nu. Lunch åt vi på en kinarestaurang, samma som på träningslägret tror jag.

På eftermiddagen började vi spela matcher och jag förlorade stort mot Claudio och Ida. Lite senare gick vi till ett gym som fanns på hotellet och där cyklade jag motionscykel i ungefär en timme. Det kändes som att tiden gick fortare än när jag cyklar hemma eftersom jag var med andra på gymmet och man hörde musik i bakgrunden. Träningen var slut sen och jag kommer inte ihåg mycket mer av vad som hände på tisdagen. Jo, det var förresten då som vi pratade om vad vi hade för mål med VM, både individuellt och i trippeln. Mitt mål individuellt var att inte komma sist och målet med trippeln var att Sverige minst skulle komma på tredje plats. När vi hade pratat om våra mål och skrivit ner några regler som var viktiga under VM fick alla gå in och prata med vår lagkoach om ifall man ville vara med och spela i laget för trippeln. Det tog en stund innan jag fick prata och när jag var klar var klockan över tolv. Vi fick våra landslagskläder den dagen också, storlek medium var lite för stor för mig, i alla fall en tjocktröja och ett par mjukisbyxor men de tunna tröjorna passade ganska bra.

Det var inte roligt att gå upp på onsdag morgon och jag hade lite träningsvärk, det brukar ju inte hända särskilt ofta. Efter frukosten spelade vi matcher igen och jag spelade mot dem som jag inte spelade mot i tisdags. Den enda jag vann mot var Anders men det kändes ändå roligt att inte förlora varenda set. Dessutom tycker jag att jag spelade bättre i onsdags än i tisdags. Vi spelade lite i lag sen, jag var en av de fem som kom med i Sveriges trippellag. Men Ida spelade hela tiden av oss tjejer och det var tur, jag ville inte förstöra för laget. Det var roligt att spela trippel i onsdags i alla fall.

På eftermiddagen fick man göra någon synkontroll. Två läkare kom och pratade lite med alla. För mig tog det bara lite mer än tio minuter men det var kanske inte särskilt konstigt, jag är ju helt blind. Jag hade glömt vad mitt synfel hette men jag visste att det var mina näthinnor som var trasiga och det räckte. Sofia kom och spelade med Ida sen och det var roligt att se. De är verkligen jätteduktiga! När vi åt middag hade många från andra länder kommit, det var roligt att höra så många språk. Några länder som var med och tävlade förutom Sverige var Finland, Danmark, Slovenien, Polen, Holland, Italien, USA, Tyskland, Tjeckien och Estland. Efter middagen samlades alla och VM startade. Alla nationalsånger spelades upp och efter det pratade några personer och hälsade alla välkomna och lite sådant. Senare tittade jag medan Ida blev masserad, jag blev också masserad en liten stund men det gjorde jätteont och var obekvämt. Det kanske är så att jag är mer spänd än tidigare, i nian fick jag ju massage i skolan ibland men det får jag ju inte längre. Den kvällen blev jag lite övertrött också och skrattade åt ingenting.

I torsdags började frukosten klockan sju och halv sju träffades vi för att värma upp. Det gick bra för mig förutom att jag ramlade och skrapade upp benet lite men det var inte så farligt. Efter frukosten var jag nervös, jag tror aldrig att jag hade varit så nervös i hela mitt liv. Det går verkligen inte att beskriva hur nervös jag var och även om det kan vara bra att vara lagom nervös inför stora tävlingar var jag för nervös för att kunna spela som jag brukar göra. Första matchen spelade jag mot Sirpa från Finland klockan kvart i nio. Det gick verkligen inte bra för mig, okej, jag lyckades göra några mål men jag lyckades också släppa in en massa bollar som gick långsamt och när jag skulle serva blev det felserv flera gånger. Efter matchen kändes det i alla fall lite bättre och nervositeten släppte lite. Min nästa match var mot en från Holland, hon vann VM förra gången och oj vad människan var bra. Jag lyckades bara göra mål en gång så ja, jag har mycket mer att lära mig och det finns en massa saker som jag måste bli bättre på. Min sista match var mot Helena från Tjeckien, den gick faktiskt bättre och jag ledde ett tag. Men sen förlorade jag och det kändes jobbigt för då hade jag ju förlorat alla mina matcher. Jag gick undan en stund för att jag inte orkade prata med folk men jag blev på bättre humör när Ida kom. Hon hade också kommit sist i sin grupp och vi var båda ganska arga så det kändes bra. Alla jag spelade mot var i alla fall jätteduktiga, jag vill bli lika bra som dem! Jag märkte att många av tjejerna spelade annorlunda om man jämför med många jag har spelat mot i Sverige och det var ju bra att jag fick se hur andra tjejer spelar.

På eftermiddagen tittade jag på några andra matcher innan trippeln började. Första laget vi spelade mot tror jag var Estland. Det var verkligen hur spännande som helst, jag tycker att det är roligt att titta på showdownmatcher för att det kan bli jämnt och för att man hela tiden hör vad som händer. En trippel spelas tills ett av lagen förlorar med trettioen poäng eller mer, man måste förlora med minst två poäng. Sverige vann till slut matchen med trettiosju-trettiofem. Det var roligt att heja på laget, Jonnie hade en tuta som han tutade med varje gång Sverige gjorde mål. Nästa match var mot Holland och vi förlorade tyvärr lite, Sverige ledde ganska mycket en stund men sen lyckades Holland ändå vinna. Sista matchen som var mot Italien vann vi i alla fall och det var ju bra. Jag tycker att alla i Sveriges lag spelade bra, det gick bra för Ida och det var ju roligt eftersom det inte hade gått så bra för henne på förmiddagen. Efter middagen var jag hur trött som helst, jag sov dåligt natten innan, klockan fyra vaknade jag och kunde inte somna om. Därför somnade jag redan runt niotiden på torsdagen och även om jag inte sov lika mycket som jag borde den natten var det ju i alla fall några timmar.

Nästa morgon hade jag jätteont i huvudet, det var störnade att det inte hade gått över under natten som det annars brukar göra. Men det var mer synd om Ida som ramlade ner för en trappa och slog i huvudet när vi skulle äta frukost. Rebecka fick åka in med henne på ett sjukhus och den resan var tydligen väldigt rolig, Ida sa att hon kanske kommer blogga om den sen. Läs gärna hennes blogg:
Http://idaostlund.blogg.se
Nu mår hon i alla fall bättre och det är ju jättebra!

På eftermiddagen hade jag tre matcher och den första var mot Angela från Italien. Patrik var min koach och det kändes bra. I första set spelade jag sådär och förlorade men andra och tredje set lyckades jag vinna! Åh, vad roligt det kändes att vinna en match, jag blev verkligen hur glad som helst när det hände! Men det var jättebra att jag hade en koach för jag tror inte att jag hade kunnat vinna annars. Det är verkligen till stor hjälp när man har en person som man kan prata med ibland under matchen och som kanske kan säga vad man ska förbättra eller vad motståndaren kanske inte är så bra på. Rebecka var min koach under de flesta andra matcherna och hon var också bra=) Den andra matchen som var mot en från Estland förlorade jag och det var synd men jag tycker ändå att jag spelade ganska bra. Jag skulle ha spelat mot Ida sen men eftersom hon ville orka spela i trippeln senare ville hon vila. Rebecka och jag gick och köpte en glass istället, jag testade en av Ben and Jerrys glassar som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men jag tror att jag åt en liknande eller kanske till och med samma glass när jag var i England, det var en glass med browniebitar i. Choklad är verkligen gott!

I trippeln skulle vi spela mot Tjeckien och vi behövde vinna den matchen för att gå vidare till semifinal. Tyvärr förlorade vi och därför gick vi inte vidare. Men vi fick spela om femte till åttonde plats och vi spelade två matcher till på fredagen som vi vann:) Ida spelade hur bra som helst fastän hon hade jätteont i huvudet, jag förstår inte hur hon orkade. På kvällen kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände, jag har glömt mycket vad vi gjorde och jag borde ha skrivit ner lite anteckningar varje dag. Men vi hade verkligen jätteroligt tycker jag och därför orkade jag inte skriva eller göra sådant i veckan. Men jag masserade Claudio lite för att jag ville att det skulle gå bra för honom på lördagen, han och Zebastian hade gått vidare och var bland de åtta bästa.

Igår var sista hela dagen och det kändes tråkigt, jag tyckte verkligen om hotellet och stämningen. Under förmiddagen tittade jag på när Zebben och Claudio spelade några matcher, Zebben gick vidare till semifinal. Jag trodde att han skulle vinna den matchen när han vann första set ganska lätt men tyvärr förlorade han och fick spela om tredje eller fjärde pris. Men det var ju väldigt bra det också! Claudio kom sexa på VM och det var ju också väldigt bra!

Efter lunchen spelade Ida gitarr och sjöng, hon sjunger hur bra som helst! Jag fick även höra en låt där hennes syster sjöng och hon var också jätteduktig! Finalen i trippel tittade jag på, Slovenien vann mot Finland. Finland var förresten med i finalen i allt, i trippel och i individuellt spel för tjejer och killar. Idas kompis Sanna kom senare och hon var väldigt trevlig. Jag fick veta att hon flyttade till Stockholm för bara några dagar sen och att hon bor ganska nära mig. Därför kanske vi ska ses någon dag, det skulle vara väldigt roligt. Nina kom sen också för att titta på några matcher, den roligaste matchen tycker jag var när Zebastian spelade om tredje pris. Matchen gick snabbt och det var bra, tjejmatchen kunde nästan kännas lite seg ibland. Tjejerna stannade bollen ganska länge varje gång och ibland tog varje boll ganska lång tid. Matchen var väldigt jämn och det stod två-två i set men sen vann Jana från Slovenien. Den andra finalmatchen var också ganska jämn men det blev till slut en från Nederländerna som vann. Zebastian kom trea och det var ju jätteroligt, han vann med tre-noll i set.

Middagen åt alla på hotellet igår och maten var jättegod! Jag hade ganska tråkigt en stund sen men det blev roligare lite senare när jag satt i ett rum med en massa folk och Anders spelade munspel och sjöng. Han improviserade melodier och hittade på någon text ibland, de flesta slog på någonting eller stampade och höll takten, det var jätteroligt och några spelade in det:) Jag pratade lite med en tjej som heter Stine som är från Danmark, hon var trevlig men jag var som vanligt blyg med att prata engelska. Jag kände i alla fall att jag förstod det mesta av den engelska jag hörde i veckan. Några spelade någon dansbandsmusik i ett rum men jag tycker inte alls att de var särskilt bra, det var nog nästan inga som dansade. När de senare startade annan musik lyssnade jag mest på den men dansa ville jag inte göra. Jag gick runt lite och lyssnade på vad människor pratade om sen och efter det tittade jag på när några spelade billiard. Efter det gick klockan fort och jag ville inte gå och lägga mig fastän jag var trött. Sista natten ville jag orka vara uppe länge eftersom vi skulle åka hem idag. Det var många som var vakna tills klockan i alla fall var över halv tre men efter det började många gå och lägga sig. Någon gång när klockan var ungefär fem tror jag att Claudio och jag somnade till lite i en sådan där skum fotölj. Anders och Adde somnade också där. Någon som skulle dammsuga väckte oss lite senare och vi gick till våra rum.

Imorse var det verkligen inte skönt att gå upp eftersom jag bara hade sovit ungefär två timmar. Jag var väldigt borta men vaknade lite mer när jag hade ätit lite. Klockan nio var det prisutdelning som tog ganska lång tid men det var roligt. Jag klarade mitt mål med att inte komma sist på VM, jag kom näst sist. Efter prisutdelningen samlades Sveriges landslag en sista gång och vi gav Patrik en rubixkub och en Sverigetröja där vi hade skrivit våra namn. Några åkte hem innan lunchen men jag stannade och hann prata lite med Adde, Claudio och Anders. Jag tycker om Sveriges landslag, alla är verkligen trevliga. Ida och jag hade jätteroligt den här veckan tycker jag! Taxin var sen som vanligt och jag fick beställa tre resor innan den till slut kom. Det var tydligen något fel med systemet på färdtjänsten så det var ju roligt att några andra från Sverige stannade kvar lite längre så att jag kunde vara med dem.

När jag kom hem sov jag några timmar och när jag skriver det här känner jag mig verkligen inte utvilad. Men nu ska jag snart gå och lägga mig för att sova länge, det behöver jag. Snart börjar skolan igen och jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort när man har roligt. Den här veckan har verkligen inte känts som en vecka utan som kanske bara tre dagar. Jag längtar tills nästa tävling som är i Breda i oktober. Innan det har jag bestämt att jag ska träna jättemycket, om jag gör det kanske jag i alla fall hinner utvecklas lite. På en och en halv månad hinner det kanske inte hända jättemycket men jag ska i alla fall försöka bli lite bättre. Nu när jag har spelat mot andra tjejer och vet lite hur de spelar vet jag mer vad jag behöver träna på. Det är synd att Ida inte har råd att följa med till Breda men jag får hoppas att killarna är snälla mot mig=) VM 2009 som var min första internationella tävling har i alla fall varit jätterolig att vara med i och jag lärde mig mycket! Det roligaste med tävlingen var nog när jag vann den där matchen i fredags även om jag bara vann mot en person som också hade förlorat matcherna i sin grupp i torsdags. Att träffa alla människor var såklart också jätteroligt!
/Vispen

Söndag, lugn dag

Hej!

Idag har det inte direkt hänt någonting, ingenting intressant i alla fall. Jag kanske skulle ha träffat en kompis men nu blev det inte av eftersom hon är sjuk, det var synd menmen. Träna showdown kunde jag inte heller göra för personen jag brukar träna med svarade inte när jag ringde. I förrgår åkte jag till Magdalena och när jag kom dit kollade jag runt lite i hennes rum. Hon har några parfymflaskor som ser roliga ut, en av parfymerna som luktade körsbär tyckte jag om. Men den parfymen fanns bara i en liten flaska och var ganska dyr. Jag har funderat på att köpa någon parfym snart men i så fall ska det vara en som verkligen luktar gott, de flesta jag har testat brukar lukta hur starkt som helst och jag brukar bli lite yr i huvudet av för stark parfym. Någon som kanske inte luktar jättestarkt och som inte är överdrivet dyr borde jag ju kunna hitta. Vi satt vid Magdalenas dator och lyssnade på bra musik sen, en av hennes kompisar skickade en låt där hon sjöng. Efter middagen pratade vi mest och lite senare spelade vi The sims tre. Det är roligt att höra när seende spelar olika dataspel tycker jag, spelen som finns för synskadade är ju mycket tråkigare. Trean verkade i alla fall ganska lik tvåan men en del saker hade förbättrats. Jag gjorde en ny familj och det var roligt att skriva in allas personligheter och bestämma vilken röst alla skulle ha. En sak som var bättre i trean var att simmarna inte verkar bli på dåligt humör lika lätt som i ettan och tvåan. I de tidigare spelen blir ju simmarna ledsna hur lätt som helst och vill inte göra någonting man säger att de ska göra.

När vi åt glass senare på kvällen spådde Magdalena mig. Jag tror inte direkt på sådant men det var ändå roligt, när jag fick veta vem jag ska gifta mig med i framtiden var det däremot inte lika roligt längre men ändå. Vi sjöng mycket när jag var där och det är ju bra att Magdalena spelar piano. Hon hade några böcker med låtar och vi sjöng lite allt möjligt. Jag förstår inte hur Magdalena både kan spela och sjunga bra, orättvist. Jag lärde mig en ny låt som heter Shoreline, den var verkligen bra! Innan vi gick och la oss drack vi grönt te, det är ju både nyttigt och gott. Eftersom det var fullmåne såg vi Twilight men när datorn segade sig stängde vi av filmen och pratade istället. Killar pratade vi om nästan hela tiden medan jag var där, det var roligt, Magdalena är nog nästan den enda som jag brukar prata om killar med. Det är ju svårt att prata om killar med mina killkompisar, det blir ju inte samma sak.

Igår eftermiddag åkte jag till Björn och sen jag kom hit har det inte hänt någonting. Det var nästan för varmt utomhus tycker jag men det händer ju inte ofta att det är sådär varmt i Sverige. Jag vet inte om jag har skriit att vi har skaffat katt här, hon heter i alla fall Bianca. Tidigare hade vi två katter som hette Rasmus och Kalle, Kalle var lite som min katt när jag var liten. Men nu tycker jag inte om pällsdjur särskilt mycket, mina favoritdjur är orm, landsköldpadda, stora spindlar och sniglar med skal. Inget av de djuren har ju pälls. De spindlar jag tycker om är alltså de som finns på djurparker och som nästan är lika stora som en hand, de är coola. Giftiga ormar tycker jag inte om men jag gillar kopparormar lite men mest stora ormar som man kan ha runt halsen.

Det har i alla fall känts skönt med en lugn dag nu innan nästa vecka då jag inte kommer vara hemma. Men det blir säkert en rolig vecka, jag ska försöka göra den rolig eftersom det är min sista lediga vecka innan skolan börjar igen.  När jag kommer hem ikväll ska jag packa, hoppas att jag inte glömmer något. Imorgon kväll åker jag till hotellet i Haningen där vi ska bo hela veckan. Där kommer jag dela rum med Ida och det blir säkert trevligt. Förmodligen bloggar jag inte mer innan jag åker imorgon för jag kommer ändå inte ha något roligt eller intressant att skriva så vi hörs igen på söndag. Då ska jag skriva om VM och hur det gick för mig, mitt mål är att inte komma sist. Någon måste ju komma sist men det får inte bli jag säger vi. Jag tror inte att det finns Internet där vi ska bo men om det gör det kanske jag skriver något kort inlägg. Jag skriver i alla fall ett långt inlägg nästa söndag.
/Vispen

Fredag, ska träffa Magdalena

Hej!

Ja, mitt liv är ganska tråkigt för tillfället. Det enda som händer är att jag tränar mycket inför nästa vecka. Jag längtar verkligen till VM men under själva tävlingen kommer jag säkert vara så nervös att jag knappt kan spela. Det blir alltid så för mig vad jag än gör känns det som. När jag spelar showdown, sjunger eller har svåra prov blir jag alltid nervös. Att vara lite nervös kan ju vara helt okej, kanske till och med bra men att vara lika nervös som jag blir kan nog vara dåligt.  Igår tränade jag med Sofia och några andra, det gick väl helt okej men bordet jag spelade på kändes väldigt annorlunda jämfört med borden de ska ha på VM. Tur att jag har hunnit spela ganska mycket på dem nu innan själva tävlingen. Jag fick låna en ögonbindel igår eftersom jag inte kommer hinna köpa det innan nästa vecka. Danne var och köpte en ny sladd till den här datorn så nu kan jag fortsätta vara inne på den, det känns bra. Konstigt nog har min dator börjat tycka lite mer om internet nu för det blir inte lika många stavfel när jag skriver som innan, undrar om det hade med att sladden var skum att göra men det tror jag inte. Det blir ju fortfarande stavfel ibland utan anledning så det måste ha med jaws att göra.

Vad har hänt mer? Hmm, jag vet faktiskt inte riktigt, jag har blivit dålig på att blogga på sista tiden som ni kanske märker. Men efter VM ska jag skriva ett långt inlägg, det lovar jag både mig själv och er andra som vill läsa! Jag cyklade lite för en stund sen men fick ont i halsen ganska snabbt, säg inte att jag håller på att bli sjuk. Det vore typiskt mig med tanke på att jag ofta blir sjuk innan jag ska göra något roligt eller vad som helst som kanske är lite speciellt. Jag har bestämt att det absolut inte får hända! Därför tror jag att jag ska ta det lite lugnt både idag och imorgon så att min kropp får vila lite, egentligen borde jag träna jättemycket men jag vill ju inte bli sjuk. Om jag inte är sjuk kommer jag ju orka mer på tävlingen så det kanske är bäst att vila lite.

Om en stund åker jag till Magdalena, det blir trevligt. Vi har inte träffats sen senaste ensemblekonserten och det var ju ett tag sen. Ellen skulle ha varit med men hon skulle tydligen åka iväg någonstans med sin familj i helgen. Det är svårt för oss tre att hinna träffas på sommaren för det har alltid varit så att någon av oss inte är hemma när de andra två kan träffas. Ändå har vi pratat om att göra det hur länge som helst. Men Magdalena och jag får säkert en trevlig kväll, jag ska sova där inatt också.
/Vispen

Onsdag, allt rullar på som vanligt

Hej!

Nu bloggar jag igen, det är ju lite trevligt:) Jag tränar mycket nu eftersom VM är nästa vecka. Det är bra att jag har lov för då hinner jag träna mycket istället för att gå i skolan. Det känns roligt att träna, när skolan börjar måste jag hinna träna också för annars är det ju segt. Undrar om jag överlever andra året på gymnasiet, det är ju det jobbigaste året, jag vet folk som nästan har gått under för att de har behövt plugga hur mycket som helst. Men att gå estet musik kanske inte direkt är världens jobbigaste linje. Jag ska ju läsa spanska nästa år och jag har glömt allt från högstadiet känns det som. Men jag valde spanska eftersom jag tycker att det var roligt och något ämne var jag ju tvungen att välja. Hoppas att läraren är bra i alla fall för om man har en bra lärare blir man ju mer motiverad och det.

Jaha, jag har tränat både igår och idag. Jag tränade med en från landslaget, Jonnie, ingen som läser vet nog vem det är men ändå. Han är bra på att lära ut och det känns som att det går framåt fastän jag lär mig segt. Okej, det som stör mest är ju att jag ibland förstår vad det är jag ska göra men sen kan jag försöka minst hundra gånger och kanske bara lyckas göra rätt en eller två gånger, då är man seg. Jag tränade i alla fall tre timmar både igår och idag och imorgon ska jag träna med några andra. Det finns förresten en hemsida man kan gå in på och läsa om showdown, hemsidan är på engelska men det står lite om sporten och VM där, gå in och läs om ni vill:
Http://www.showdownsweden.se

Det har varit varmt både igår och idag, hoppas att vädret fortsätter vara bra åtminstone hela den här veckan. Nu behövs ju solen för jag tycker inte direkt att det har varit ett varmt år i år, i alla fall inte där jag bor. Min mormor Lia kom idag och det var trevligt. Vi fikade, spelade kort och åt middag för en stund sen. När Lia och jag spelar kort spelar vi alltid ett spel som heter Maomao, det är ganska lätt att lära sig plus att det kan gå lite hur som helst när man spelar. Jag vann ganska stort idag så det var roligt. Men vi ska spela nästa gång vi träffas också.
Nu ska jag snart gå och cykla lite på den kära motionscykeln men jag skriver mer någon annan dag.
/Vispen

Måndag, det här har hänt de senaste dagarna

Hej!


I lördags åt vi kräftor till middag, de var ganska goda men jag har ätit mycket godare kräftor andra gånger. Efter middage åkte Lovisa och jag hem och jag fick låna en sladd som passar till min dator. Men jag måste köpa en ny sladd den här veckan. En annan sak som jag måste hinna köpa den här veckan är en ögonbindel, alla måste ha det på VM. Sen behöver jag gå till ungdomsmottagningen för att hämta nya minipiller, jag får ringa dit imorgon och boka tid eller också får jag gå dit när de har öppen mottagning men jag vet inte när de har det. På kvällen cyklade jag på motionscykeln vi har hemma, det var skönt och jag ska göra det senare ikväll också.


Igår var det söndag och jag sov till halv två. Jag vet att det var väldigt länge men det behövdes nog med tanke på hur lite jag sov under alnölägret. Klockan halv sex åkte jag till Rebecka, hon fyllde nämligen tjugofem år igår. Presenter är ju alltid svåra att hitta men eftersom Rebecka hade sagt att hon önskade sig en garderobsblomma köpte jag en sådan. Fastän jag tyckte att den såg skum ut verkade Rebecka tycka att den var lite fin. När jag kom dit pratade jag med Rebeckas föräldrar och Alex, Rebeckas pojkvän. Jag fick testa en sak som man tryckte ner i håret som tydligen skulle vara skön men jag tyckte bara att den kändes konstig och obehaglig. En ring testade jag också, den skulle få igång blodcirkulationen när man drog den över fingrarna, det kändes lite speciellt att göra det men inte lika konstigt som hårgrejen. Till middag grillade vi och Rebecka är verkligen hur bra som helst på att laga mat, seriöst! Vi såg en massa luftballonger flyga förbi medan vi satt ute och åt, jag vet faktiskt inte ifall jag hade hört ljudet av en luftballong innan. Nu känner jag i alla fall igen det eftersom det säkert flög förbi åtta stycken. Det vore roligt att testa att flyga luftballong någon gång faktiskt. Jag tycker ju om att vara högt uppe i luften och det kanske är en speciell känsla att stå i en luftballong, när man sitter i ett flygplan har man ju väggar omkring sig.


Efter middagen spelade Rebecka på ett dragspel som hon fick i present av Alex, jag testade också att spela men det gick inte alls bra. Lite senare åt vi tårta, det fanns en chokladtårta och en tårta med nötter, jordgubbar och grädde. Jag smakade chokladtårtan och även en bärpaj som de andra hade ätit tidigare på dagen. Pajen var hur god som helst och chokladtårtan var ännu bättre, särskilt med jordgubbar till. Det är synd att många saker som är goda antingen är dyra eller innehåller en massa fett. Alex brände en cd-skiva till mig med några låtar där han och Rebecka sjunger, jag blev jätteglad över det för de sjunger hur bra som helst! Det vore roligt att kunna skriva låtar, jag har försökt göra det flera gånger men de låtar jag har börjat skriva har antinengen aldrig blivit klara eller också haft en dålig text eller melodi. Några andra kom senare på kvällen men jag pratade inte särskilt mycket med dem. Klockan halv tolv åkte jag hem och efter att ha suttit en stund vid datorn gick jag och lade mig. Kvällen igår var i alla fall hur bra som helst och det var verkligen jätteroligt att träffa alla! Jag fick förresten höra Rebeckas två bröder Zimon och Davids röster igår, de lät trevliga.


Idag har det inte hänt mycket alls, Nina och Danne åkte till en strand och badade. Jag funderade på att följa med dit och simma men bestämde mig för att inte göra det eftersom de skulle stanna där flera timmar. Isabel och jag pratade en stund, en från alnön som jag delade rum med. Nu ska jag snart cykla en stund, det känns alltid skönt när man har tränat på något sätt. Tidigare idag tränade jag bollteknik men det är ju verkligen inte samma sak att träna det utan showdownbord. Imorgon ska jag träffa Jonnie och träna showdown ett tag och det ser jag fram emot.

/Vispen


Lördag, sista lägret på alnön är slut

Hej!

Jag har precis märkt att min bärbara dator är trasig, sladden som man laddar datorn med har gått sönder inuti och en bit av den har på ett skumt sätt fastnat i datorn. Det är tur att jag har sommarlov nu i alla fall men jag får hoppas att man inte behöver lämna in datorn för att den ska fungera igen. Här kommer det jag skrev om onsdag och torsdag och sen skriver jag en snabb sammanfattning om fredag och lördag, hoppas att jag hinner göra det innan datorn laddar ur.

Onsdagen den 29 juli

Hej!


Igår på tonårssnacket pratade vi om vänskap, alla verkar tycka att en bra vän ska vara snäll, trevlig, omtänksam, pålitlig och lite annat. Vi gav varandra komplimanger också, det är ju både roligt att ge och få. Därefter blev det jobbigt när vi satt på ett rum senare eftersom vi inte fick prata särskilt högt och det var många som skrattade eller pratade högt. När vi till slut fick det att fungera skulle vi gå och lägga oss men vi får hoppas att vi lyckas få en bättre stämning ikväll. Sandra, Isabel och jag hade roligt sen för Sandra och jag bestämde oss för att träna lite. Vi cyklade med benen, gjorde armhävningar, sit ups, sådan där jägarvila och lite annat jobbigt. Jag höll på i en timme och det var roligt och ganska jobbigt. Sandra hejade på mig hela tiden vilket gjorde att jag orkade mer än vanligt.


Imorse var det havregrynsgröt till frukost, jag tror att mannagryn är min favorit men havregrynsgröt är godare än risgrynsgröt. De hade gjort ägg också men alla var väldigt löskokta. När jag smakade ett hårdkokt ägg var det alldeles för hårdkokt för min smak. På samlingen sjöng vi faktiskt en ny låt som de tydligen sjöng för första gången på Sikar. Låten var faktiskt ganska bra, i alla fall efter att ha hört den en gång. Den kommer nog att vara bra hela lägret och eftersom det här är mitt sista år kommer jag nog aldrig höra den igen sen. Förmiddagen gick ganska segt, vi åkte och badade men eftersom det var kallt i vattnet klarade jag mig utan det. En nackdel med sandstränder är verkligen att man blir sandig överallt även om man bara sitter ner någonstans hela tiden. Jag blev väldigt irriterad när två personer skakade sina handdukar så att jag blev helt sandig men nu har jag som tur är duschat. Sanden kändes verkligen jättestörande för den är ju ganska jobbig att få bort ibland plus att det känns äckligt på händerna efter att man har tagit på den.


På eftermiddagen skrev vi fyra frågor till en tipspromenad, i år behövde inte varje grupp göra varsin tipspromenad, så har det varit tidigare år. Våra frågor var vad den nya marabouchokladen heter, någon tennisfråga, vem som vann Idol förrförra året och något mer som jag har glömt. Efter det fick jag låna internet för att hitta låttexten till en låt som jag förmodligen kommer sjunga på fredag. Låten heter Utan dina andetag, en tjej i min klass sjöng den hur bra som helst i våras! Kent sjunger låten egentligen men Erik Linder som var med i Talang i år har även spelat in en cover. Erik Linder har ju till och med fåtts pela in ett album, det har ingen annan från Talang fått göra tror jag. Jag ska se ifall någon kanske kan spela gitarr när jag sjunger för jag tror inte att det skulle passa att sjunga låten utan musik. Det fanns tydligen ingen instrumental version heller.


En del frågor på tipspromenaden var lätta och andra svåra. En fråga som har varit många gånger var vad Harry Potters kompisar heter, oj vad svårt verkligen, eller inte. Vi grilladee och åt korv till middag. Sen har jag handlat godis och sjungit men mest lyssnat på när andra sjöng. Nu är det snart tonårssnack så jag ska börja gå nerför trappan.

/Vispen


Torsdagen den 30 juli

Hej!


På gårdagens tonårssnack började vi med att spela rollspel. Det tycker jag är väldigt svårt, i alla fall om man spelar det över internet. Men igår förstod jag allt även om jag inte spelade själv. Man fick ge exempel på olika situationer som man kanske kunde tycka var svåra i vårdagen och sedan fick några personer spela upp dem. Ibland stoppades roppspelet för att andra kunde hjälpa de personer som spelade att de förbättra saker. Jag tycker att idén med roppspel var bra men att en del situationer kändes overkliga. Alla förutom jag ville ha massage efter en stund så jag satt och tittade på medan folk masserade någon och blev masserade samtidigt. Det var tydligen svårt att massera någon samtidigt som man blev masserad själv eftersom vissa slappnade av mycket och glömde bort att massera personer som satt framför. Kvällen blev ganska tråkig fastän jag var med alla tonåringar. Därför gick jag till rummet redan vid elvatiden. Men när jag kom dit tränade Sandra och jag lite innan vi somnade.


Samlingen var som vanligt idag och vi fick lära oss en ny vers på låten vi sjöng igår. Efter det pratade vi lite i gruppen och en sak vi måste ha med på uppträdandet imorgon är musikal. Killarna i min grupp ska göra en musikal om Johan Palm, de tycker inte om honom särskilt mycket så de kanske kommer vara taskiga mot honom. Tur att det bara är en pjäs och inte på riktigt. Innan lunchen tränade jag mycket på Utan dina andetag, nu kan jag texten ganska bra. Till lunch åt vi ugnspankaka som var ganska god och efter det satt jag mest och tittade när några gipsade sina händer. Gips tycker jag inte om att ta på, det är helt okej när det är blött men när det har torkat tycker jag inte om känslan av det. Klockan tre åkte vi för att bowla men jag åkte mest dit för att vara social och för att man får lite träning när man kastar iväg klotet. Mitt bra humör höll tyvärr inte i sig under bowlingen eftersom det nog var den sämsta bowlingserien jag har spelat i hela mitt liv. Ni ska bara veta vilka dåliga poäng jag fick och när jag dessutom spelade på samma bana som två personer som satt i rullstol tog det ju oftast lång tid mellan gångerna man fick spela. Killarna som spelade på en annan bana gick det mycket snabbare för och de hann spela ungefär dubbelt så mycket som oss. Jag säger inte att jag var jättesnabb heller eller att jag har någonting emot folk som sitter i rullstol men de kunde ju ha blandat oss mer så att alla kunde få spela så mycket som möjligt. En sak som störde mig jättemycket var när jag precis hade fått sperr och tiden gick ut, det gjorde ju att jag inte fick några poäng för kastet när det äntligen hade gått lite bra för mig en gång. Nej, bowling vill jag inte spela på länge nu, det är ju mest tur och inte skicklighet ifall bollen träffar många av käglorna. Det finns ju i och för sig några som är riktigt bra på bowling men när man inte har spelat det särskilt mycket skulle jag mer säga att det är tur om man råkar få strike. När vi åkte tillbaka till lägergården Stornäset pratade jag med en av ledarna om pengar och försäljning. Han jobbar med att sälja städsaker och det var intressant att höra hur han gör för att sälja så mycket som möjligt. Pengar är jag väldigt intresserad av ibland, han berättade också om hur mycket pengar var värda tidigare och lite annat, det var trevligt att höra honom prata om det.


Efter middagen var det lekar och idag tävlade man en och en. En fördel med att inte tävla i lag är att man inte kan skylla på någon annan om man förlorar. Vi skulle tävla i sju grenar och eftersom vi var sju personer i min grupp fick varje person tävla en gång. Min grupp var bra och vann fyra av sju grenar. Till och med jag lyckades vinna när man skulle kasta sin egen sko så långt som möjligt. Jag trodde verkligen att det skulle gå hur dåligt som helst men av någon skum anledning lyckades jag kasta iväg min sko ganska långt. Det måste ha berott på att det var tävling och jag hatar ju att förlora plus att det hade gått dåligt på bowlingen tidigare. Efter tävlingar var det godiskiosk och jag köpte slut mina pengar. Anledningen till att jag inte handlar godis på fredagarna när jag är på sikargården eller alnön är för att jag antingen brukar tappa bort mitt godis när jag dansar på discot eller för att det mesta av det goda godiset brukar ha tagit slut då. Det kändes riktigt tråkigt att handla för sista gången eftersom det här är mitt sista år på alnön och mitt sista år på sikargården var för två år sen. Jag räknade ut att jag under alla år har handlar godis för tvåtusen trehundra femtio  kronor, det är ju en hel del pengar men jag har å andra sidan varit på sikargården tio gånger och på alnön sex gånger nu. Varje gång jag har varit där har jag tagit med mig hundrafemtio kronor förutom i år då jag tog med mig hundra kronor. Då kan vi räkna ut att det blir en del. Den sista kronan ville jag lägga på godis som har funnits alla år då jag hr varit på sikargården och alnön och jag kom fram till att det var meshmallows, vet inte hur det stavas och sockerbitar.


För en stund sen tränade jag på låten med Elin, en av lägerledarna. Hon är både duktig på att sjunga och spela gitarr, imorgon ska hon spela när jag sjunger. Jag märkte att jag glömde bort en del av texten när jag sjöng utan musik, tidigare hade jag bara sjungit låten med musik samtidigt som artisten sjunger men det blir ju alltid svårare när man ska försöka sjunga själv. Vi kom i alla fall fram till en bra tonart och ett ganska bra tempo, jag vet dock inte om jag tycker att låten passar jättebra med gitarr. Men det är bättre med gitarr än att sjunga med bakgrundsmusik där artisten sjunger eller att sjunga accapella. Imorgon har jag bestämt mig för att verkligen försöka sjunga bra nu när det är mitt absolut sista år på SRF-s sommarläger. Sandra har lovat att filma när jag sjunger, både på genrepet och på det riktiga uppträdanet. Ifall det går dåligt en av gångerna har jag i alla fall förhoppningsvis en bra inspelning sen. Nu ska jag gå och se vad de andra gör, alla försvann för en stund sen.

/Vispen

Det var inget tonårssnack i torsdags eftersom många behövde träna på sina uppträdanden. Igår hände inte särskilt mycket på förmiddagen, det enda vi gjorde var att träna och ha ett genrep. Men då kar det bara killarna som ville uisa sin teater för de andra ville vänta med att uppträda tills det riktiga uppträdandet och jag ville inte sjunga eftersom  Elin inte var med. Till lunch var det spagetti och köttfärsås, qornfärsen var hur god som helst! Efter lunchen var jag nervös ganska länge, det som kändes jobbigt var ifall jag kanske skulle sjunga jättedåligt. På mitt sista år ville jag göra ett så bra uppträdande som möjligt. Jag satt och pratade med två ledare och några tjejer medan jag väntade på att tiden skulle gå. Oj, seriöst vad jobbigt det är att skriva utan att sladden är i, det går jättelångsamt att både läsa och rätta alla stavfel.

Alla grupper var i alla fall bra igår och för mig gick det väl halvbra, det kunde ha gått sämre. Men när jag hörde en inspelning av när jag sjöng senare var jag tyvärr inte särskilt nöjd. Sandra läste en dikt som hon hade skrivit, hon skriver verkligen bra! Mickis och Fritti sjöng, inte tillsammans men ändå. Isabel spelade på en synth, Sarah var nyhetsuppläsare, Killarna i min grupp spelade en teater om Johan Palm plus att det hände annat roligt. Jag tror att ledarna egentligen skulle ha spelat upp någonting eftersom de talade om att de tränade inför det innan men det gjorde de ändå inte. Till middag var det hamburgare och pommes frittes, det var helt okej men hamburgare är ingen rätt som jag direkt älskar. Efter middagen var det disco och jag dansade ganska mycket. Jag var inte med på limbo eftersom jag inte alls är vig, Elin klarade att gå under pinnen när den var jättelåg. Någon danstävling var det tyvärr inte i år och det var synd tycker jag. Sista låtarna vi dansade till igår var I kissed a girl och Ikaros, Ikaros är alltid sista låten. Som vanligt sjöng vi Ta mig härifrån och gick i ett tåg genom hela lägerhuset efter discot, det var roligt och jag sjöng mitt högsta för första gången trots att jag hade haft jätteont i halsen hela dagen:) Tidigare år sjöng jag aldrig med på den låten eftersom jag tycker att den är ganska tråkig och dålig. På kvällen pratade jag med alla trevliga människor och jag somnade vid halv tre inatt, det är ovanligt tidigt för att vara sista natten på ett läger men ändå.

Imorse blev vi väckta med att Wille och någon mer ledare kom in och spelade och sjöng. De slängde glassen på min hals i år:) Jag åt upp glassen trots att det var en isglass som jag aldrig skulle äta i vanliga fall. Sen blev det stressigt när jag skulle packa allt på bara tio mnnuter men det gick bra=) Efter frukosten var sista samlingen och jag sjöng med på varenda låt. Sandra spelade in de flesta låtarna och hon har lovat att maila de till mig, jag måste spara dem! När Wille frågade ifall någon ville säga någonting innan samlingen var slut tackade Aron och jag för alla år. Jag har ju varit tio gånger på sikargården, sex gånger på alnön och tio gånger på teaterlägret. Ledarna har alltid varit samma, i alla fall några av dem! När jag stod där och pratade kände jag verkligen hur jobbigt det var att det i år var mitt sista år och började gråta. Det har jag aldrig gjort på någon avslutning tidigare, inte på skolavslutningen, på något annat läger eller någon annanstans. Men jag började gå på sikargården när jag var sex år och har sen dess träffat samma ledare och lärt känna en massa underbara männirkor! Att vara för gammal för det nu känns så otroligt tråkigt, jag grät medan ledarna sjöng Ikaros och grät i minst en halvtimme efteråt. När vi gick ut från vandrarhemmet, satte oss i olika bilar och ja, sa hejdå, det var hur jobbigt som helst verkligen! SRF-s sommarläger kommer jag aldrig att glömma, det är något jag alltid kommer att minnas! Jag ska skriva ett inlägg om alla lägerminnen jag har någon dag.

Tågresan hem var väldigt seg, alla verkade trötta och jag satt mest och kände mig ledsen hela resan. Men jag måste träffa alla vänner utanför läger också! Ledarna får jag hoppas att jag träffar någon mer gång i mitt liv! Tots att jag inte kände någon av de jättebra har de varit bra och jag har ju träffat de varje år under en lång tid. Nu sitter jag hos Björn men eftersom datorn krånglar åker jag hem idag, imorgon fyller Rebecka år och då ska jag åka dit. Jag skriver förmodligen mer imorgon, den här datorn är som sagt väldigt jobbig just nu och att köpa en ny sladd kostar tydligen flera tusen kronor. Innan jag lämnade in datorn till syncentralen glappade inte sladden men det är klart att den krånglade när jag fick tillbaka datorn, det är klart att man blir irriterad då!
/Vispen


RSS 2.0