Läger imorgon!

Hej!

Igår så provade jag att ta bilder själv och det gick rätt bra faktiskt. Det går att göra det om personerna jag tar kort på pratar hela tiden och om jag får lite hjälp att se hur kameran är inställd. Jag ska träna mer på att ta kort och sen kommer jag att klara det.

Idag så åker vi till Adam vid femtiden, några kommer till dem på middag. Det blir trevligt, jag har träffat dem förut, det är bara vuxna men ändå.
Nu har jag precis börjat packa, jag ska ta med mig kläder och lite annat, lakan och så.

På lägret så kommer vi mest att bada, sjunga, umgås och ha disco sista kvällen. Vi sjunger alltid samma sånger på lägret. En gång så kommer vi att åka motorcykel också.
Nu så hinner jag nog tyvärr inte skriva så mycket mer för jag måste göra lite annat innan jag ska åka. Men när jag kommer hem igen så skriver jag ett långt inlägg. Jag skriver tidigast på lördag eller söndag nästa vecka.
/Vispen

Kamera!

Hej!

Nu är jag hemma igen, som jag skrev förut så skulle jag åka och handla lite saker förut.
I bilen så var det jättevarmt men så är det ju när det är sol. Jag lyssnade på skivan från artistskolan, det är låtarna vi spelade in i våras där jag sjöng Stad i ljus, det lät bättre än vad jag trodde att det skulle göra så det var ju trevligt. De andra sjöng jättebra!
Det var roligt att skivan kom med posten igår tycker jag! Det kan jag ha som minne av alla jag gick på artistskolan med, nu så har jag deras röster inspelade ju!

Först så åkte vi till Skärholmen där vi skulle leta efter skor till mig. Först så gick vi in på Ecko där de säljer skor. Vi hade först tänkt köpa sandaler men det fanns inga bekväma. Vi gick in på lite andra affärer och letade skor också men det var jättesvårtatt hitta ett par som passade, jag har oftast storlek 37 men det fanns bara storlek 36 och 38 i en del skor, det var störande! Men till slut så gick vi tillbaka till Ecko igen där jag bestämde mig för ett par skor med snören på. Det känns lite skumt när man går i dem men jag kanske vänjer mig och sen kostade skorna ändå bara 200 kronor. En lite rolig sak var att de visade barnprogram i varenda skoaffär vi var i idag. I mataffärer så gör de ju alltid reklam för sina varor. Det var skönt att slippa att höra reklam om skor haha.

Efter att ha köpt skor så gick vi till apoteket där jag köpte ett speciellt shampo till mitt hår, c-vitamintabletter med ananas och papayasmak och flourtabletter med smultronsmak. De hade jätteroliga saker på apoteket, en massa olika sorter av allting.

Sen så gick vi för att titta efter solglasögon. De hade två glasögonaffärer, jag vet inte vad de hette. Där stod vi nog i minst en halvtimme. Det var jättesvårt att hitta glasögon som satt bekvämt, de kostade mycket också. Jag hittade glasögon som jag tyckte om men de kostade 600 kronor så de orkade jag inte köpa. Sen fanns det glasögon för 400 kronor som var helt okej. De flesta glasögonen satt jättekonstigt på näsan tycker jag. Jag tog ett par glasögon för 300 kronor som satt rätt okej. Jag köpte solglasögon för att jag tycker att solen gör ont i göonen fastän jag inte kan se solen. Jag råkar titta rakt in i den ibland. Sedan så har jag hört att mina ögon ser konstiga ut. Vissa har sagt att de tycker att jag ska ha solglasögon varje dag i skolan och så men det kommer jag inte att orka. Glasögonen jag köpte idag sitter så konstigt.
Men vid speciella tillfällen så kan jag använda dem. Om det nu känns jobbigt att ta kontakt och prata med mig när jag inte har glasögon så kanske jag använder dem lite oftare men det är ju mest nya människor som tycker det kanske. Jag får börja fråga folk vad de tycker. Det är ju bara att svara ärligt, annars så får man faktiskt skylla sig själv lite. Jag blir inte ledsen om någon säger att mina ögon är jobbiga att titta på eller ser konstiga ut. De kanske tycker att det är jobbigt att jag inte möter deras blick ibland men aja. När jag sökte till gymnasium så hade jag inga solglasögon och ändå kom jag in någonstans, så så jobbigt kan det väl inte vara? Men det synd tydligt på mina ögon att jag är blind men det är ju bättre än att det ser ut som att jag ser för då kanske människor tror det och det skulle ju vara jobbigt.

Efter att äntligen ha köpt glasögon så åkte vi bil till ett ställe där vi tittade på en kamera till mig. Jag vet inte om jag gjorde ett bra val men kameran jag köpte kostade 1300 kronor så det är inte direkt en jättebra kamera. Men jag ska bara ha den för att andra ska kunna ta kort åt mig och så. Det kan ju vara roligt för alla seende människor att se lite vad jag gör och bilder börjar ju bli mer och mer populärt nu känns det som. Skirva kommer man säkert att sluta med om ett tag. Det kommer i alla fall att komma bättre datoerer, till slut så finns det säkert datoerer som man kan prata med. Då slipper man säkert att trycka på tangenter hela tiden, vad snabbt det skulle gå då haha.

Det var lite om min dag, nu så ska jag prova kameran och vara lite med Adam.
/Vispen

Skor

Hej!

Nu åker jag snart till stan med min mamma och Adam. Vi ska titta på nya skor åt mig, eller sandaler. Men jag tycker ändå om skorna jag har nu även om andra kanske tycker att de ser varma ut. Skorna jag har nu är lite trasiga men det är bara för att jag har dem varje dag och ja, då blir det ju så. Ska vi titta lite på en kamera till mig. Jag skriver mer senare.
/Vispen

Test

Hej!

Här är ett test jag hittade, x betyder att jag har gjort det som står, på vissa ställen har jag skrivit också.

Jag har spillt något i sängen [x]
Jag har varit kär i en kändis [x]
Jag har kastat mobilen i en vägg [Nej men på marken]
Jag har velat raka av mig allt hår [ ]
Jag har velat vara det andra könet [x]
Jag har slagit sönder något [x]
Jag har samlat på: godis, jag hade 40 kg som mest, glasspinnar, jag ska börja samla på saker från andra länder.
Jag har haft ett plåster i ansiktet [ ]
Jag har brutit något ben i kroppen [ ]
Jag har köpt ett klädesplagg jag aldrig använt [x]
Jag har haft matkrig [ ]
Jag har sagt något taskigt om läraren så att läraren hört det [ ]
Jag har varit i slagsmål där det användes knytnävar [inte direkt ]
Jag har sportat på fritiden [ja, jag har gått i gymnastik och goalball]
Jag har varit på maskerad [x]
Jag har ljugit för någon [tyvärr]
Jag har gjort sönder ett fönster [ ]
Jag har suttit vid datorn en hel dag [många gånger]
Jag har rivit sönder ett kort [ ]
Jag har lyssnat på en låt mer än 6 gånger på raken [ja, vissa låtar är ju hur bra som helst]
Jag har varit i London [Det var en rolig resa]
Jag har en webbkamera [Den är inte så bra]
Jag har velat flytta ifrån min familj [x]
Jag har åkt vattenskidor [Det var roligt men svårt]
Jag har haft ett bandage runt huvudet [ ]
Jag har varit så full så jag har spytt [vill aldrig vara det]
Jag har aldrig varit på bio [jo, några gånger men det händer inte så ofta]
Jag har klippt håret själv [min mamma klipper alltid mig, jag har bara klippt mig hos en hårfrisörska en gång]
Jag har bytt hårfärg någon gång [ ]
Jag har ett lyckonummer [x]
Jag har fått alla rätt på ett engelskaprov [nej men på ett läxförhör]
Jag har sovit bort halva dagen [x]
Jag har gått barfota i en mataffär [ ]
Jag har spytt på grund av åksjuka [ ]
Jag hatar tivolin [nej, jag älskar dem]
Jag har haft en dröm men vetat att den aldrig skulle bli sann [x]
Jag tycker att livet är svårt att leva ibland [x]
Jag tycker att solen är gul [x]
jag hatar blyga människor [absolut inte, jag är själv väldigt blyg]
Jag har bitit någon [på skoj]
Jag tycker att jag är bäst i världen [ ] 
Jag förstår mig inte på teckenspråk [det skulle kanske vara roligt att lära sig]
Jag hatar choklad [ ]
Jag har ljugit på den här listan [ ]


Humör:

Blir sur för ingenting [det händer ibland tyvärr]
Har starka känslor [x]
skrattar åt ingenting [x]
Brukar gråta minst en gång i veckan [ ]


Humor:

Har särhumor [ja, alltid]
Skrattar när någon ramlar [ ]
Brukar skratta så tårarna rinner [ ]
Är flummig [x]
/Vispen


Gäster från Japan

Hej!

Idag blev jag och Adam väckta av Lovisa halv tolv. Gästerna skulle komma mellan tolv och ett. Jag gick upp och skulle duscha men duschen var upptagen. Efter en stund så blev den ledig men då var varmvattnet slut, det var verkligen inte roligt att duscha. Jag blev arg och skrek lite haha. Adam duschade lite men han ville helst inte göra det, jag tvingade honom eftersom att han inte har duschat på ett tag nu. Han behövde verkligen göra det idag tyckte jag.
Precis när vi hade duschat färdigt så kom gästerna. Det var Dannes kompis Daniel tror ajg att han heter, hans fru och hans två barn. De är från Japan, i alla fall Daniels fru och hans barn. Daniel flyttade till Japan för nio år sedan. Innan det så bodde han i Sverige. De andra kan bara lite svenska men de ska vara i Sverige i ungefär en månad nu. Daniels fru kan engelska så det kan man ju prata. Vi gick ut i trädgården och fikade men jag tog bara en kaka. Jag hade nämligen inte ätit frukost innan så det fick jag göra efter fikat.

Nu så har min lillasyster Lovisa lekt mycket med barnen, hon gör det nu också. Vi har satt upp vattenspridaren för Lovisa ville så gärna bada. Men idag så var det inte så många som orkar åka till badet, vi badade ju igår. Vattenspridaren får räcka för idag. Men imorgon så ska Lovisa åka till några kompisar och där får hon bada jättemycket. Senare idag så ska vi grilla som jag skrev igår, det blir trevligt. Jag får se om jag skriver mer ikväll.
/Vispen

Sent

Hej!

Nu sitter jag hemma i mitt rum och lyssnar på när min pojkvän och Dannes barn spelar något spel, de skjuter på  någonting hör jag.
Det är ganska sent nu, klockan hinner nog bli två innan jag postar det här inlägget. Jag satt och chattade med några nyss men nu ska alla sova, det ska jag också göra snart.
Fkör en stund sen så var vi uppe och tog varsin smörgås. Adam gjorde en konstig blandning med mjölk, socker, flingor och frukt, banan och lite annat. Imorgon så kommer det lite folk till oss. Det är Dannes kompis från Japan, hans fru och hans två barn. Barnen är tre och fem år tror jag, jag är ingen som direkt älskar småbarn och jag är inte så bra med dem men det är däremot min lillasyster och Adam, min pojkvän, så de får ta hand om det imorgon haha. Vi ska grilla och lite sånt, det blir gott i alla fall.
Nu är det dags för mig att sova, jag måste gå upp tidigt imorgon eftersom att de kommer.
Godnatt!
/Vispen

Måste bara skriva lite

Hej!

Nu känner jag mig bara lite nere som alla människor gör ibland. En del av mina kompisar är arga och missförstår mig. Jag chattar med en av dem just nu och hoppas kunna reda ut det. Det är ju lätt att missförstå varandra. Men de andra har blockerat mig så att vi inte ens kan prata om det som hänt. Det kallar jag inte att lösa problem.
Men det händer ofta någonting som gör att någon blir arg. Men just nu så känns det som att jag gör en hel del fel. Men jag ska försöka att bli bättre. Man kan ju inte alltid vara bra.

Min säng gick sönder tidigare idag, det beror på att människor har hoppat så mycket i den tror jag. Lovisa och Johan brottades ju i den tidigare idag och då gör de lite skumma hopp ibland och det påverkar ju hur länge sängen håller. Vi har försökt att laga den nu i alla fall men den kanske går söner igen. Jag trodde ju inte att den skulle gå sönder, det är inte det man tror och de hade ju roligt. Jag sa till dem att sluta förut och då sa de att de skulle bädda sängen efteråt och sen tänkte jag inte mer på det. Det kanske jag borde ha gjort, aja.

Jag chattade med en annan kompis idag som har ett annat problem, jag tycker lite synd om honom just nu.

På något sätt så kan jag känna mig så ensam ibland, det går inte riktigt att förklara känslan. Men jag kan känna så även när jag är med andra, det är konstigt kanske. Men ibland så känns det som att jag inte passar in.
En del verkar ha hur många vänner som helst och de kan skriva jag älskar dig till varandra. Jag skriver inte så till någon av mina vänner, bara till min pojkvän. En del vet precis vilka de har och vilka de litar mest på. Jag har några jag litar på men jag har ingen bästis, ingen jag vet exakt var jag har den. Men jag kan ju inte göra mer än att försöka att göra mitt bästa, jag förstår inte alltid vad jag gör för fel. Vissa människor passar man kanske bättre ihop med än andra.

Ibland så känns det som att man måste vara en annan än sig själv, kanske försöka att vara cool och vara på ett visst sätt. Men jag är ju inte så utåtriktad och jag festar aldrig. Det är nog därför som jag inte känner så många. Jag måste börja att prata mer, jag vet men det är inte så lätt när man inte är van vid det och kanske inte vet vad man ska prata om med folk.
Nu ska jag nog sluta skriva.
/Vispen

Flottsbro

Hej!

Nu sitter jag hemma och lyssnar på när Adam spelar poker på internet och när Lovisa och Johan brottas i min säng. Jag åt en smörgås nyss också. Jag fick en trevlig kommentar på youtube nyss, tack till dig som skrev den och tack till alla som kommenterar min blogg!
Många verkar ha haft en bra dag igår, det ser ut så på de bloggar jag har läst i alla fall.
Idag så vaknade jag ungefär klockan tolv och gick upp halv två, jag och Adam låg och pratade en stund. Jag fick veta att några skulle åka och bada idag och Adam ville följa med dit. Lovisa ville att jag skulle följa med så därför så gjorde jag det. Det hade ju inte varit så roligt att sitta hemma här helt själv.
Men det blev ganska stressat imorse, jag skulle äta frukost samtidigt som jag ville lägga in bilder med Lovisa på bilddagboken. Jag tycker ju inte om att bada så mycket så därför så trodde jag att jag skulle få tråkigt på stranden.

Till slut så satt vi i bilen i alla fall. Vi hade bestämt oss för att åka till Flottsbro som ligger ungefär tio minuter med bil från mig. Där kan man nämligen göra lite andra saker än att bada.
I bilen så satt jag och Lovisa och sjöng, eller vi skreksjöng och hittade på konstiga texter till låtarna vi hörde.
Vi fick gå en bit för att komma till stranden. Jag och Adam satte oss på en handduk medan resten gick och badade. Vi skulle passa våra saker. De andra kom snabbt upp igen för att säga att sjön var dålig, det var en massa sjögräsliknande saker på botten som var äckliga att gå på. Så istället så gick vi till en kiosk som låg i närhten och köpte glass, jag tog en sanwich. Den var inte lika god som sandwich brukar vara tycker jag för det var diplomis och inte gb som jag är van vid.

Efter det så åkte vi till en annan strand istället, den hette Jömmaren och ligger ganska nära där jag bor. Där badade vi, det var jag, Lovisa, Johan och Adam. Det var en massa rötter och stenar på stranden så man fick lite ont i fötterna av att gå där. I början så var det jättekallt i vattnet men sen vande jag mig men sen efter en kvart så blev det kallt igen. I vattnet så red jag på Adam och Lovisas rygg, det var roligt. Men på botten av sjön så fanns det vissa ställen där man sjönk ner jättemycket och Adam ställde mig på ett sådant ställe en gång. Jag åkte ner flera decimeter och kunde nästan inte komma upp haha. När vi gick upp så blev man sandig om fötterna som vanligt.

Ikväll så ska vi äta, sill med potatis tror jag. Jag är hungrig efter den här dagen.
/Vispen

Kväll med familjen

Hej!

Nu ska jag berätta lite om kvällen. När vi fikade idag så pratade vi lite om vilken restaurang vi skulle äta på idag. Danne hade hört talas om en restaurang som Adam och jag sökte på på internet. Men sedan fick vi veta att restaurangen hade fått dåliga recensioner och då bestämde vi oss för att äta på ett annat ställe.
Klockan fyra så åkte vi med bussen till Huddinge centrum. Därifrån tog vi sedan tåget till Stockholms central. På tåget så lyssnade jag på musik som Adam hade i sin mobil. Han hade mest dåliga låtar tycker jag men några var bra. Vi har helt olika musiksmak. Jag funderar på att kanske köpa en ny mobil snart, jag har haft min i två och ett halvt år, inte så länge men jag skulle gärna vilja ha en mobil med mer minne. Jag skulle kunna köpa ett nytt minneskort till mobilen jag har nu men jag tror att min talsyntes ligger på minneskortet och jag vet inte hur man flyttar över saker från minneskortet till mobilen och tvärtom.

Vi fick gå en bit för att komma till restaurangen vi skulle äta på. Restaurangen hette Bambo palace, vet inte hur det stavas. Vi fick sitta och vänta ett tag för vi var lite tidiga, vi ville äta buffén som började halv sex. Det var jättegod mat, jag åt bland annat, soppa, sushi, räkor, kyckling, glass, friterad banan och fruktsallad. Jag provade någon skum sak som inte alls var god. Adam och Johan, dannes barn, åt mest. De åt verkligen hur mycket som helst, Johan satt ner och tyckte synd om sig själv efteråt haha. Lovisa åt nästan ingenting för hon hade ätit precis innan.
Nästa buffé får jag äta i september när jag åker kryssning. Haha, jag älskar mat!

Efter middagen så gick vi till Kungsträdgården. Där var det några som pratade och sjöng låtar som de hade skrivit själva tror jag. Det var inga kändisar men de sjöng jättebra tycker jag!
Nina, min mamma och Dannes, hennes pojkvän, satt någonstans och lyssnade på musiken men vi andra gick runt lite. De sålde lite olika saker och Adam var snäll och köpte remmar till några av oss. Vi gick till Mc donalds där jag köpte en soleroglass, Johan köpte en Milk shake och Edvin köpte en annan glass.

Efter Mc donalds så gick vi en promenad och tittade in i olika affärer, de var stängda men man kunde se in genom fönsterna. De andra fick förklara för mig vad vi såg.
Klockan halv tio så åkte vi hem och nu sitter jag hemma och har lite ont i fötterna. Det har i alla fall varit en rolig kväll, det är trevligt när det händer saker.

Vissa tycker ju att bilder säger mer än tusen ord och Lovisa, min lillasyster, har tagit en massa bilder idag. Jag lägger in dem på bilddagboken senare, då kan ni gå in där och titta.
Http://www.vispen91.bilddagboken.se
Hoppas att alla andra också har haft en bra kväll.
/Vispen

Fjortistest

Hej!

Igårkväll så hände inte alls mycket, jag satt mest vid datorn. Jag var inne på myspace och bilddagboken. Adam spelade en massa spel på internet, poker och sånt. Det gick dåligt för honom. Men för Johan, Dannes barn, så gick det däremot bra. Idag så vaknade jag av en bra dröm, det är inte ofta som jag kommer ihåg vad jag har drömt om under natten men idag så gör jag det.
Efter att ha duschat så satte jag mig lite vid datorn för att titta om jag hade fått några mail. Ett från Nina, hon hade skrivit en inbjudan till inflyttningsfesten vi ska ha här. Den kommer att vara i augusti och det blir väl kanske trevligt.
Jag ska nog äta någonting snart för jag är lite hungrig. Senare idag så skulle alla kanske göra någonting, vi får se vad. Min lillasyster har inte kommit hem än fastän hon skulle komma hem imorse.

Jag gjorde ett fjortistest igår och där stod det att jag är 6,5% fjortis. Det är ju inte så mycket tycker jag. När jag gjorde ett test på hur vuxen jag är så stod det att jag är 75% vuxen. Jag vill inte bli vuxen, man måste ta en massa ansvar och hålla på. Det är många gånger som jag längtar tillbaka till när jag var yngre.
Hmm, jag tror inte att de där testerna stämmer såklart men ändå, det var lite roligt att göra när jag hade tråkigt.
Många har så olika åsikter om hur man är när man är fjortis, jag vet inte riktigt vad jag tror men många verkar tycka att det är negativt att vara det i alla fall. Hur tycker du att en fjortis är?
Det är tur att alla människor är olika, tänk hur tråkigt det skulle vara annars. Men många vill ju vara på ett visst sätt och försöker att vara det så mycket som möjligt. Jag har märkt att många är på ett visst sätt när de till exempel är i skolan eller när de träffar vissa människor. Men hemma är de helt förändrade. Men det är ju bra att kunna anpassa sig. Många säger att det är bra att vara sig själv och det håller jag med om. Även när man förädras och kanske försöker att vara som någon annan så är det ju ändå så att man har valt det. Då är man ju lite sig själv då också.
/Vispen

Ny vecka igen

Hej!

Nu har en ny vecka börjat, det är ju bra och dåligt på samma gång. Alnön, lägret jag ska på börjar inte förrän på söndag och inte på lördag som jag trodde. På lägret så får jag träffa många kompisar som bor på olika ställen i hela Sverige.
Jag och Adam kom hem från Huddinge centrum nyss. Adam ville åka dit, vet inte riktigt varför men vi hade ändå ingenting annat att göra. Vi gick mest runt i affärer, teknikmagasinet, game och en mataffär. På Mc donalds så köpte jag chocolate dream som är en ny glass för i sommar, den var jättegod! Adam köpte en soleroglass med mango och pationsfrukt, den var också hur god som helst.
Adam lagade förresten jättegod lunch idag, han har blivit mycket bättre på att laga mat sen han började hotell och restauranglinjen på gymnasiet.
Idag så skulle vi äta Mc donaldsmat till middag fick jag veta nyss, Nina ringde och sa det. Ni skulle bli rädda om ni såg hur mycket tjockare jag har blivit i sommar, ni som känner mig kanske knappt skulle känna igen mig om ni såg mig nu. I höst ska jag börja träna, det behövs verkligen.
Lovisa skrev till mig på msn förut och sa att hon skulle åka till Maria, Björns flickvän. Sen kommer hon hem imorgon för då ska vi kanske göra någonting. Vi ska förmodligen gå och äta någonstans och efter det kanske gå och titta på några som ska sjunga i Kungsträdgården, det är inga kända men ändå.
Jag kanske skriver mer ikväll, kommer inte på något intresant att skriva just nu.
/Vispen

Jag har

Jag har:


X snott den här listan från någon, den är rolig och så har jag inte så mycket att göra.
rökt en cigarett
snusat
varit full
varit hög
hånglat med någon av samma kön
X Hånglat med någon av det andra könet
X varit kär, ganska många gånger
blivit dumpad
x dumpat någon, jag har gjort slut med två personer men aldrig på ett taskigt sätt
fått sparken
x rymt hemifrån, en gång men bara i en halvtimme kanske, sen hittade min pappa mig haha.
X haft känslor för någon som inte känt samma sak, tyvärr
blivit aresterad
hånglat med en främling
gått på en blinddejt
X ljugit för en kompis, det kan jag säkert ha gjort någon gång men det är inte ofta jag gör det.
varit kär i en lärare
skolkat
sett någon dö
varit kär i en av mina internetkompisar
varit i Kanada
X flugit
X ätit sushi, det är jättegott!
varit i ett våldsamt förhållande
tagit smärtstillande
X älskar eller saknar någon just nu
legat på rygg och sett molnen flyga förbi
X gjort en snöängel
haft ett te-party
X byggt ett sandslott, när jag var yngre
X hoppat i en vattenpöl
X hoppat i en lövhög
X åkt släde
X fuskat när jag spelat spel, jag är en dålig förlorare
X varit ensam
somnat i skolan/på jobbet, nästan
använt ett falskt id
tittat på en solnedgång
varit med i en jordbävning
X rört en orm
sovit under stjärnorna
X blivit kittlad, jag är jättekittlig!
blivit rånad
X blivit missförstådd
tagit hand om ett råddjur/get
X vunnit en tävling, ingen stor tävling
X gått mot rött, en gång när jag hade bråttom
blivit avstängd från skolan
varit med i en bilolycka
haft kramp
X känt mig som en utstött
ätit ett helt glasspaket på en natt
dansat i månljus
X hatat mitt utseende, ibland
varit vittne till ett brott
varit besatt av post-it lappar
X gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
X varit vilse, det händer ganska ofta.
X varit på andra sidan landet
X simmat i havet
X gråtit mig själv till sömns, många gånger.
X lekt polis och rånare, på dagis.
X sjungit karaoke, det är hur roligt som helst!
X betalat för mat med bara mynt, det är onödigt att ha kvar en massa småmynt, sedlar är lättare.
X gjort något med mig själv som jag inte borde ha gjort
busringt
X fångat en snöflinga på tungan
X dansat i regn
X skrivit ett brev till tomten
tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
X blåst bubblor, jag är dålig på det.
X gjort upp eld på en strand, inte själv.
förstört en fest
X åkt rullskridskor
X fått en önskan inslagen, när jag var yngre men nu var det länge sen det hände.
X burit pärlor
hoppat från en bro
X ätit hund/katt-mat, jag ville veta hur det smakade, det är ingen mat jag rekomenderar haha.
sagt till en främling att du älskar honom/henne
kysst en spegel
X sjungit i duschen, nästan alltid.
X burit en svart klänning
X drömt att jag gifter mig med någon
X limmat fast min hand i något
fastnad med tungan i metall
kysst en fisk
varit en cheerleader
X suttit på ett tak
X skrikit så mycket att jag inte fått luft
byggt en kärra
X pratat i telefon i mer än 6 timmar, mitt rekord är fjorton timmar.
X stannat uppe hela natten, jag var inte så trött efteråt som jag trodde att jag skulle vara.
inte duschat på en vecka
X plockat och ätit ett äpple direkt från trädet, hos min pappa.
X klättrat i träd, det gjorde jag jättemycket när jag var yngre.
X Klättrat i berg
haft en träkoja
X är rädd för att titta på skräckfilm ensam, jag tycker inte om sådana filmer.
X tror på spöken
burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
spelat kyckling
blivit puttad i en pool med kläderna på
X blivit tillsagd av en främling att du är vacker
X Blivit tillsagd av en lärare
brutit ett ben
brutit en arm
X fångat en fisk och sedan ätit den
fångat en fjäril
X skrattat så mycket att jag grät
X gråtit så mycket att jag skrattade
X haft en Britney Spears-skiva
X glömt någons namn
X sovit naken
X svimmat
gråtit på tunnelbanan/buss/spårvagn/tåg
snattat
pratat med en främling i mer än 5 minuter
spottat på någon jag ogillat
hoppat fallskärm
varit otrogen
X varit svartsjuk, det ska man kanske inte vara och jag försöker att inte vara det.
X jag kan skriva utan att titta på tangenterna
X sjunga en låt för nästan varje tillfälle
varit på hockey
varit på fotboll
X slagit sönder något
sett Lutande tornet i Pisa
varit uppe i Eiffeltornet
varit med om en brand
simmat under vattnet mer än 20 meter
X opererats, jag opererade ett öga när jag var liten men det hjälpte inte.
X ätit bulldeg/pepparkaksdeg så att du fick ont i magen
träffat en kändis, jag skulle vilja det!
kört för fort
X varit med i en klubb/förening
X sträckläst en bok
X varit i en annan världsdel
X tagit mediciner
hackat en dator
X blivit tagen för en annan person
/Vispen


Ska titta lite på tv snart

Hej!

Nu har jag och Adam äntligen kommit till Huddinge igen. Taxin var beställd till 21.10 och den var lite sen. När taxin äntligen kom så fick vi veta att den inte hade någon gps, det var väldigt irriterande. Det brukar högst ta en halvtimme att åka från Adam till mig men idag så tog det en timme. Vi fick stanna många gånger och fråga människor om vägen men det var många som inte hittade så bra och sa fel. Ibland så stör jag mig på färdtjänstbilar, det var i alla fall bra att Adam var med för utan honom så hade det känts ännu tråkigare att åka runt så länge.

Igår så var det ju fest hos Adam, de kom till slut, lite mer än en timme sena var dem. Först så drack vi lite, Adam var den enda av oss ungdomar som drack vin för ingen annan av oss är över arton år. Jag vill inte börja dricka alkohol när jag blir arton år tror jag. Men Adam sa att han tycker att det känns roligt att dricka nu för att han får göra det, det är inte alltid så gott tycker han.
Till middag igår så åt vi först avokado med räkor, jag fick Adams räkor. Sedan så åt vi kött med ris, i köttet så var det mozarellaost och tomat. Sist så åt vi glass med mango och vinbär och frukt och prinsesstårta.
De satt mest och tittade på film igår, bland annat Stockholm live. Det var inte så jätteroligt tyckte jag men ändå. De åkte hem vid tolvtiden.

Idag så har jag inte gjort mycket, tagit det lugnt. Jag och Adam var ute och spelade lite fotboll också på eftermiddagen.
Men nu ska jag gå och titta på tv med Adam. Hoppas att alla andra har haft en bra dag.
/Vispen

Fest snart

Hej!
Nu väntar vi på att Adams kompisar ska komma, det är Adam och hans mamma som ska firas idag. De är cirka 40 minuter sena nu. De har varit ganska stressat här innan men det hade ju inte behövts. De brukar alltid vara lite sena men det är ju rätt bra. Adams mamma kom precis på att de inte hade någon vinäger hemma så Adam fick nyss springa till en affär som ligger nära här och köpa det.
Jag kom till Adam vid fyratiden, hemma så satt jag mest vid datorn. Några kom på besök till oss idag, det var Nina, min mammas, gamla barndomsvän och hennes man. De tittade lite på hur vi bodde och så. Sen åt vi bullar och drack saft.
Men nu måste jag gå.
/Vispen

Ja!

Hej!

Jag passar på att blogga igen nu när jag ändå är hemma. Innan så har jag ju varit hos Adam och där tycker jag inte om att vara inne på datorn. Det är jobbigt att skriva på svenska med en engelsk talsyntes och min engelska är ju dålig så jag kan inte använda mig av det språket tyvärr, inte så bra i alla fall.
Sen jag skrev sist så har jag läst bloggar, ätit middag och pratat med familjen. Nu chattar jag med en kompis så har varit i Bosnien i flera månader, det är verkligen roligt att äntligen få höra något från honom igen. Han berättade att vissa pratar med honom som om han vore mycket yngre. Jag har också varit med om det, det är så jobbigt! Vissa verkar tro att jag inte förstår vad de säger eller att jag inte kan göra vissa saker bara för att jag är blind. Men sen när de märker att jag kan göra någon liten småsak så tror de plötsligt att jag är bättre än vad jag egentligen är och att jag plötsligt är jättebra på allt, det är så jobbigt!

Anledningen till att jag skrev ja som rubrik i det här inlägget är för att vi nästan har bestämt att vi ska åka kryssning till Finland från den femte till sjunde september. Jag får följa med och dessutom så kanske Adam också kan. De andra skulle förmodligen hitta på någonting annat nästa helg eftersom att jag så gärna vill följa med till Finland. Jag är så glad för det! Jag bara älskar båtarna! Att först få äta jättemycket och att sen gå och titta på när de sjunger, det brukar alltid vara några som sjunger i barer på kvällarna plus att det är karaoke. Jag brukar sjunga då, det kanske är lite skumt att göra det men jag älskar ju att sjunga!

I veckan så har vi pratat om att kanske göra någonting någon dag men än så länge så har vi inte kommit på vad. Vad finns det för roliga ställen i eller nära Stockholm?
På torsdag så kommer några av Dannes kompisar hit, de bor i Japan. Undrar om de kan svenska, de kanske har bott i Sverige tidigare, jag har ingen koll.

Jag har hittat flera som bloggar som gick i nian på min skola förut och andra som gick på Turingeskolan. Det känns roligt för då kan jag ju läsa vad de gör och hur det går för dem. Många av dem skriver mycket bättre än jag, mina meningar när jag skriver är ju inte alltid de bästa. Men jag skriver ju mest för mig själv och för att få skriva av mig.

Nu ska jag ringa Adam och fråga om han har lust att följa med i september. Vi måste nämligen beställa tre hytter i så fall. Danne ville sova själv med Nina sa han medan det inte spelade någon roll för Nina var hon sov. Hon kunde sova var som helst sa hon. Jag sa att det inte spelade så stor roll för mig var jag sov men att jag gärna vill sova med Adam i så fall. Danne tyckte att jag och Adam skulle få vara ifred på kryssningen så därför beställer vi tre hytter. Lovisa, Johan och Edvin får sova i den tredje hytten.
/Vispen

Fredag

Hej!

Idag är det fredag, en dag som jag brukar tycka om. Men idag har det inte hänt mycket. Jag är hemma nu, åkte hem från Adam klockan tre. Adam skulle åka och träna nu, han har ju gymkort, det vill jag också ha.
Igårkväll så höll vi på med tv-n hemma hos dem, nu har de över 200 kanaler men de flesta försvinner om några veckor. Vi lyssnade på en talbok igår som heter Två killar och ett hjärta. Det är fortsättningen på Linas kvällsbok. Den har jag inte läst men jag har sett filmen. Böckerna handlar om en tjej som heter Lina som skriver dagbok, de är rätt bra. Författaren, har glömt vad hon heter, skriver så bra om allt. Men jag känner inte direkt igen mig i böckerna.

Jag vill att det ska hända någonting, det är sommarlov men ändå så är jag bara hemma eller med Adam, vad finns det att göra? De flesta av mina kompisar är bortresta någonstans eller så gör de saker. Imorgon har Adam sin artonårsfest i alla fall, de firar hans mamma samtidigt för de fyller ju år så nära varandra. Men imorgon så är det bara en familj som kommer. Det är två barn, Robert och Philip och deras föräldrar. Jag brukar inte alltid ha så roligt eftersom att jag är enda tjejen och eftersom att de mest tittar på filmer. Adam syntolkar inte och ja. Då är det inte så roligt. Men jag ska ändå åka dit imorgon.
Det finns tyvärr inte mycket att skriva heller eftersom att det inte händer så mycket för mig just nu. Nästa lördag så åker jag på läger i Sundsvall. Då kommer jag att sitta på ett tåg i flera timmar men det är okej eftersom att det är ganska många som åker tåg till lägret.
/Vispen

Mamma mia

Hej!

Igår fyllde ju Adams mamma år så då var jag och såg Mamma mia, jag visste inte att vi skulle göra det innan men det var jätteroligt när jag fick veta det. Filmen var jättebra och de sjöng väldigt bra. filmen slutade bra också, jag trodde inte att den skulle sluta så.
Efter att vi hade varit på bio så gick vi på en restaurang. Där åt jag räkor med grönsaker och ris.
På restaurangen så träffade jag en kompis som jag inte har träffat på länge, vi träffades på olika läger förut. Hon ska få barn om två veckor, det är ju roligt.
Igårkväll så åt vi tårta som var jättegod, det var frukttårta och det är nog min favorit.
Nina och dem har pratat om att vi skulle åka kryssning till Finland någon gång men det fanns tydligen inte så många resor och den enda som fanns var när jag är på läger. Jag tycker att det är dåligt om de åker när jag är borta! Jag och Adam kunde inte följa med på Gröna lund idag för Adam har inte så mycket pengar och jag tycker att det är tråkigt utan honom. Sedan så är det roligare att åka dit när mina kusiner Elsa och Mathilda följer med tycker jag.
Men det känns tråkigt att jag inte får följa med till Finland för jag tycker om att åka utomlands men jag hoppas att vi åker någon annan gång istället.
Nu håller Adam på att koppla in en digitalbox till tv-n. De har skaffat nya kanaler. Adams pappa var och lånade talböcker till oss idag som vi kanske ska läsa någon gång, några av dem verkade bra. Idag har exakt halva sommarlovet gått, om 36 dagar så börjar jag gymnasiet! Okej, jag har bara haft lov i 35 dagar men sista dagen på sommarlovet brukar ändå vara tråkig, det brukar inte alls hända mycket.
Lovisa smsade mig idag och sa att hon tyckte att Kvasten var rolig att åka, det tycker inte jag för jag tycker att den går så långsamt. Jag tycker bäst om att vara på Liseberg för där finns det fler saker att åka och så är Balder hur rolig som helst! Men jag hörde att det hade varit en olycka där för några dagar sedan och att några hade blivit skadade. Förra året hände det ju också någonting på Liseberg så det känns ju lite läskigt att åka dit ibland kanske.
Jag får se om jag åker hem idag eller imorgon, jag måste i alla fall hämta nya rena kläder.
/Vispen

Kväll

Hej!

Nu så är jag hos Adam. Adam, hans mamma och hans pappa tittar på Morden i midsummer men jag vill inte se det för jag gillar inte den typen av filmer.
Igår så försökte jag och Adam grilla men det gick inte så bra på grund av att det var dåligt väder så det var lite tråkigt. Idag har vädret varit lite bättre men inte jättebra. Adam och hans pappa badade idag, jag kunde inte göra det eftersom att jag inte tog med mig baddräkt hit och så var det kallt i vattnet så jag ville ändå inte göra det. Det tog lång tid innan Adam doppade sig men han simmade rätt länge.
Imorgon så fyller Adams mamma år så då ska vi äta tårta och lite sånt, det blir trevligt. Sedan så kanske vi skulle gå på bio men vi får se.
På middagen idag så pratade vi om autografer och att man kan få jättemycket pengar för dem. När Adam var i England så hade han sina föräldrar med sig. Hans föräldrar var på en auktion där de sålde autografer. En autograf med Abba såldes för 400 pund, det är ungefär 5000 kronor ju. Ibland önskar jag att jag var rik men om jag var rik så skulle jag inte vilja ha jättemycket pengar, bara lagom mycket. Jag skulle vilja ha råd med en lägenhet men det kommer jag nog aldrig att ha.
 Idag så plockade jag och Adam vinbär och kursbär för vi hade inte så mycket att göra. Men det var rätt roligt och vinbär är goda ibland tycker jag. På yorsdag så har halva sommarlovet gått, jag kan inte förstå att tiden går så fort. Men jag hoppas att Kulturama kommer att vara ett bra gymnasium. Jag längtar tills jag får ha musiklektioner!
Nu så måste jag sluta skriva för jag stör mig på att inte ha punktdisplay.
/Vispen

Hos Adam

Hej!

Nu är jag hos Adam och här har jag ingen punktdisplay, bara en talsyntes som pratar engelska. Men jag får försöka att skriva ändå. Jag kom ju hit ändå och av Adam så fick jag godis som han köpte i England.
Sedan fick jag ett par solglasögon men de var lite trasiga. Men det var ju ändå trevligt. Vi cyklade nyss till affären och där köpte vi korv, bröd, grillkol, tändvätska och två chokladmunkar som det var extrapris på.
Vi ska grilla ikväll. Det gjorde vi ju på lägret igår och sen har jag gjort det mycket i sommar men så brukar det ju vara. Nu kom Adam och kittlade mig nyss haha.
Annars så har det inte hänt mycket igår. Vi sov till ett idag, rätt länge men både jag och Adam behövde nog sova länge.
På torsdag så kanske några ska åka till Gröna lund och då så kanske jag och Adam följer med. De som ska dit är Nina, Lovisa, Danne, Johan och Edvin, Dannes bror och hans barn.
Men nu så måste jag sluta skriva för Adam har tråkigt.
/Vispen

Uss sommarläger

Hej!

Nu har jag precis kommit hem och duschat efter att ha varit på läger sen i tisdags. Jag duschade såklart på lägret också men där vi var så var vattnet lite salt så då kändes mitt hår skumt och det störde jag mig lite på. Det var ett läger med unga synskadade och det var jätteroligt där! Jag träffade några av mina kompisar och lärde också känna en del nya människor.
På lägret så kunde man segla, åka vattenskidor, åka på en ring, paddla och åka roddbåt. Jag paddlade och åkte roddbåt en gång. Men jag badade aldrig, det var kallt i vattnet och så tycker jag ju inte om att bada så mycket. Men lägret var på ett jättebra ställe men det var lite svårt att gå där för det var stora stenar och berg överallt. Fastän lägret var fyra dagar så lärde jag mig aldrig att hitta där, bara till ställen där det fanns ledfyr.
Igår så hade jag jätteroligt! På morgonen så gick jag till affären med en som kallas Lappis plus en annan person. Vi handlade mjölk, kaffe och lite andra saker. Det var många som var beroende av kaffe på lägret haha. Jag har ju inte lärt mig att dricka kaffe än men det kanske jag gör senare. Efter att ha varit i affären så fikade vi lite och åt kakor. Efter det så ville en som heter Johan baka kladdkaka med mig och jag hade ingenting för mig så vi gjorde det. Men det fanns inga ägg kvar så Johan fick springa till affären och köpa det. Det tog lite mer än en timme för mig att gå till affären och tillbaka men för Johan så tog det bara 25 minuter.
Kladdkakan var jättegod och vi hade i jordgubbskräm eftersom att vi saknade en grej som skulle vara i kakan. Det kändes inte så mycket på smaken att det var kräm i kakan, bara lite.
Till lunch igår så åt vi pastasallad, det var jättegott! Efter lunchen så spelade vi kort, sjuan. Jag hade bara spelat det spelet en gång tidigare. Det är ganska roligt men det kan ta lång tid och så är det jobbigt att komma ihåg vilka kort man kan lägga varje gång. Jag kom näst sist igår. Jag lärde mig ett kortspel som heter svälta räv som verkligen är tråkigt! Ni som har spelat det vet kanske varför. Jag orkar inte förklara hur man spelar för jag ska äta snart och efter det ska jag åka till Adam så det är därför som jag inte skriver så mycket nu.
Efter att ha spelat kort så pratade vi lite om en ungdomsgård som uss ska börja ha. Den kommer att vara varannan vecka och jag kommer att åka dit ibland om jag hinner. Det beror på hur mycket läxor jag kommer att ha i gymnasiet. Igår så pratade vi lite om vad vi ville göra på ungdomsgården och hur vi ska få andra att åka dit. Men man får ju prata med sina kompisar och så.
Vi åkte båt till en restaurang igår där vi åt middag. Som vanligt så hade jag svårt att bestämma mig för vad jag ville äta men till slut så tog jag en kycklingsallad med fårost. Den var väldigt god.
Efter middagen så tog vi gruppfoto och varje gång som någon tog kort så var det en som kittlade mig så att jag började skratta jättemycket.
På kvällen så firade vi min kompis Rena som fyllde 17 år idag, vi firade henne lite för tidigt haha. Det var då som vi åt kladdkaka, glass, marränger och chokladsås! Rena blev jätteglad när vi sjöng för henne sa hon.
Senare igår så hade vi allsång och då sjöng vi igenom en massa låtar, schlager och andra låtar som man känner igen. Rena sjöng jättebra och Johan spelade gitarr hur bra som helst! Vi sjöng bland annat en låt som heter Heaven som jag tycker är jättefin.
Jag var uppe till fem igår då jag somnade. Men vi hade så roligt igår och vi pratade om en massa roliga saker. Jag fick tips på en sida som heter:
Http://www.pizzaonline.se
Där man kan beställa pizza som sedan kommer hem till en. Det är någon som kör hem den alltså, jag skulle vilja prova det någon gång för att se om det fungerar, det låter lite roligt. Sedan så fick jag tips på var man kan hitta bra dataspel för snskadade.
Imorse så var jag såklart jättetrött och seg när jag vaknade. Men efter att ha ätit frukost så kändes det bättre. På bryggan så var det några som tävlade om att kasta ner varandra i vattnet. Det var roligt att se för en av ledsagarna förklarade så bra vad det var som hände. Hon hade verkligen inlevelse haha.
Lappis hade msn i mobilen som jag testade, jag trodde inte att man kunde ha det om man inte ser. Jag skulle gärna vilja skaffa det men jag vet inte om man kan ha det i min mobil och sen så kostar det ju en del.
Till lunch idag så åt vi hamburgade, jag testade att ha fårost på min och det var jättegott faktiskt! Efter det så åkte jag hem, det var tråkigt att lägret tog slut så fort!
Nu kommer jag inte att träffa Maja på jättelänge!
Men nu ska jag äta och sen så ska jag åka till Adam.
Vi får se när jag skriver nästa gång, det här inlägget blev inte så bra som mina inlägg brukar bli och jag har säkert stavat fel på många ord. Men jag har lite bråttom.
/Vispen

Godnatt!

Hej!

Nu är klockan lite över tolv och jag har precis gjort mig i ordning och borstat tänderna. Snart så ska jag sova men innan det så ville jag bara skriva godnatt. Det kommer förmodligen att dröja till nästa gång jag bloggar, för er som läser min blogg så kan jag säga att det inte är någon idé att gå in igen förrän på måndag tidigast. Min dator kommer nog att stå kvar hos Björn ett tag, vi får se hur lång tid det tar tills någon hämtar den. Sedan kommer jag nog att vara mycket med Adam nu när han kommer tillbaka från England och där har jag ingen dator med punktdisplay så jag tycker inte om att blogga där. Sedan så vill jag ju vara med honom och då finns det inte så mycket tid att skriva.
Vi åt vokad mat till middag och efter middagen så har jag fått lite hjälp av Maria med att försöka leta present åt Adam på internet. Det gick inte alls bra, saker börjar bli så dyra och dessutom så finns det mest tråkiga saker. Jag vill hitta speciella saker. Det fanns bra saker i en affär som låg i Karlshamn eller någonting men det är ju fem timmar med bil minst för mig att åka dit.
Jag har i alla fall ätit fruktsallad senare ikväll som var ganska god. Men Björn hade haft i någon skum krudda som gjorde att det blev annorlunda smak.
Det finns inte så mycket mer att skriva för mig just nu. Imorgon så kommer jag att få gå upp tidigare än vad jag brukar men det är lika bra att jag vänjer mig vid det för på lägret så kommer vi att gå upp klockan åtta varje morgon.
Det finns säkert saker som jag har glömt att skriva nu men jag får lov att överleva ändå.
Vi hörs någon dag! Hoppas att alla har det toppen tills dess!
Glöm inte att kommentera medan jag är borta. Om ni gör det så blir jag jätteglad när jag kommer hem och ser en massa kommentarer!
/Vispen

Sorry

Hej igen!

Jag råkade posta samma inlägg två gånger men ni behöver ju bara läsa ett av dem haha.
Hoppas att alla får en trevlig kväll. Skriv gärna en kommentar och säg hej!
/Vispen

Stan idag

Hej!

Nu ska jag berätta lite om idag. Till frukost så åt jag en och en halv macka med briost. Det är min favoritost! Efter frukosten så satt jag lite vid datorn och skrev in dagens fråga, tack för alla som har svarat. Magnum och twister verkar vara de glassar som flest personer tycker om.
Björn fortsatte att bygga lite på Lovisas rum, vi ska ju sätta upp en vägg och en dörr. Rummet är färdigt snart tror jag.
Klockan tre så skulle vi äntligen åka till stan, eller till Södertälje. Det är inte direkt stan eftersom att det är så litet men det blir lätt att man kallar det så. Innan vi satte oss i bilen så skulle Björn ta in hönorna i hönshuset, Lovisa sa att det såg jätteroligt ut när hönorna sprang till Björn.
Först så åkte vi till centrum för att ta ut pengar åt mig. Jag har ett konstigt kort som bara tillåter mig att ta ut pengar på vissa ställen. Jag tror att jag har någon form av ungdomdskort från Swed bank. När jag försöker att ta ut pengar från något annat ställe än just i centrum så kommer kortet ut precis när jag har slagit in koden. Jag har testat att ta ut pengar från andra automater hur många gånger som helst och det blir så varje gång. Men när jag blir 18 år så ska jag byta kort och snart så ska jag skaffa ett kort för långtidsparande.
Det finns ju en knapp på en del uttagsautomater som det står tal på eller något liknande. Men det är nästan aldrig som jag har sett att det fungerar. En gång så har jag hört en automat där talet fungerade. Varför finns det en sådan knapp om talet ändå nästan aldrig fungerar?
Det gick i alla fall bra att ta ut pengar. Nu ska jag fortsätta att skriva och ni som inte har slutat att läsa kan ju fortsätta att göra det en stund till.
Efter centrum så åkte vi till en bensinmack för att hämta Lovisas kompis. Vi passade också på att tanka lite. I Södertälje gick Lovisa och hennes kompis till Tom tits. Björn, Maria och jag gick för att äta, det blev kebab. Eftersom att jag inte var så hungrig så tog jag en kebab med bröd, Maria tog en kebabtallrik och Björn tog en kebabrulle. Vi beställde en pomes frites också men vi fick två.
Efter lunchen så var klockan ungefär fyra. Vi gick in i några olika affärer för att köpa presenter till Adam, Rakel och Mickis. Tyvärr så hittade vi faktiskt inte alls mycket. Jag hittade en ganska tråkig sak till Rakel som jag köpte. Jag vet att hon inte läser min blogg men hennes kompisar gör det så jag vill vara på den säkra sidan och säger inte vad jag köpte till henne.
Till Adam så köpte jag bland annat haribonappar som jag vet att han älskar. Det är ju en dålig artonårspresent men det är ju bättre än ingenting. Sen så kan ju inte jag hjälpa att Adam har det mesta heller? Imorgon så ska vi åka förbi teknikmagasinet, det är en av Adams favoritaffärer och där hoppas jag att jag hittar någonting som passar honom.
Adam ringde förresten från en telefonkiosk idag för att berätta att pengarna på hans mobil är slut. Det betyder att vi inte kan höras mer innan han kommer hem, lite tråkigt menmen. Han är med sina föräldrar nu tror jag, han skulle vara med dem från eftermiddagen till kvällen. Undrar vad han får för fint av dem. Han kommer i alla fall att få tillgång till ett konto där han har jättemycket pengar. Han har ett till konto också med ännu mer pengar på, det kanske inte är så bra att skriva exakt hur mycket han har men det är över 100000 i alla fall. Tänk att vissa har mycket pengar!
Vi tittade också lite på sovsäckar idag men de flesta var väldigt dyra så vi köpte ingen. Hoppas att man kan ta med sig lakan till lägret imorgon.
Björn köpte en soda stream vilket jag tyckte var ganska onödigt. Jag skulle hellre vilja att vi sparar pengar så att vi kan göra någonting tillsammans istället för att vi ska dricka en massa läsk och bli tjockare.

Det har inte hänt mycket mer för mig idag, ikväll så ska jag packa det sista. Jag kanske skriver hejdå antingen ikväll eller imorgon på morgonen.
/Vispen

Stan

Hej!

Nu ska jag berätta lite om idag. Till frukost så åt jag en och en halv macka med briost. Det är min favoritost! Efter frukosten så satt jag lite vid datorn och skrev in dagens fråga, tack för alla som har svarat. Magnum och twister verkar vara de glassar som flest personer tycker om.
Björn fortsatte att bygga lite på Lovisas rum, vi ska ju sätta upp en vägg och en dörr. Rummet är färdigt snart tror jag.
Klockan tre så skulle vi äntligen åka till stan, eller till Södertälje. Det är inte direkt stan eftersom att det är så litet men det blir lätt att man kallar det så. Innan vi satte oss i bilen så skulle Björn ta in hönorna i hönshuset, Lovisa sa att det såg jätteroligt ut när hönorna sprang till Björn.
Först så åkte vi till centrum för att ta ut pengar åt mig. Jag har ett konstigt kort som bara tillåter mig att ta ut pengar på vissa ställen. Jag tror att jag har någon form av ungdomdskort från Swed bank. När jag försöker att ta ut pengar från något annat ställe än just i centrum så kommer kortet ut precis när jag har slagit in koden. Jag har testat att ta ut pengar från andra automater hur många gånger som helst och det blir så varje gång. Men när jag blir 18 år så ska jag byta kort och snart så ska jag skaffa ett kort för långtidsparande.
Det finns ju en knapp på en del uttagsautomater som det står tal på eller något liknande. Men det är nästan aldrig som jag har sett att det fungerar. En gång så har jag hört en automat där talet fungerade. Varför finns det en sådan knapp om talet ändå nästan aldrig fungerar?
Det gick i alla fall bra att ta ut pengar. Nu ska jag fortsätta att skriva och ni som inte har slutat att läsa kan ju fortsätta att göra det en stund till.
Efter centrum så åkte vi till en bensinmack för att hämta Lovisas kompis. Vi passade också på att tanka lite. I Södertälje gick Lovisa och hennes kompis till Tom tits. Björn, Maria och jag gick för att äta, det blev kebab. Eftersom att jag inte var så hungrig så tog jag en kebab med bröd, Maria tog en kebabtallrik och Björn tog en kebabrulle. Vi beställde en pomes frites också men vi fick två.
Efter lunchen så var klockan ungefär fyra. Vi gick in i några olika affärer för att köpa presenter till Adam, Rakel och Mickis. Tyvärr så hittade vi faktiskt inte alls mycket. Jag hittade en ganska tråkig sak till Rakel som jag köpte. Jag vet att hon inte läser min blogg men hennes kompisar gör det så jag vill vara på den säkra sidan och säger inte vad jag köpte till henne.
Till Adam så köpte jag bland annat haribonappar som jag vet att han älskar. Det är ju en dålig artonårspresent men det är ju bättre än ingenting. Sen så kan ju inte jag hjälpa att Adam har det mesta heller? Imorgon så ska vi åka förbi teknikmagasinet, det är en av Adams favoritaffärer och där hoppas jag att jag hittar någonting som passar honom.
Adam ringde förresten från en telefonkiosk idag för att berätta att pengarna på hans mobil är slut. Det betyder att vi inte kan höras mer innan han kommer hem, lite tråkigt menmen. Han är med sina föräldrar nu tror jag, han skulle vara med dem från eftermiddagen till kvällen. Undrar vad han får för fint av dem. Han kommer i alla fall att få tillgång till ett konto där han har jättemycket pengar. Han har ett till konto också med ännu mer pengar på, det kanske inte är så bra att skriva exakt hur mycket han har men det är över 100000 i alla fall. Tänk att vissa har mycket pengar!
Vi tittade också lite på sovsäckar idag men de flesta var väldigt dyra så vi köpte ingen. Hoppas att man kan ta med sig lakan till lägret imorgon.
Björn köpte en soda stream vilket jag tyckte var ganska onödigt. Jag skulle hellre vilja att vi sparar pengar så att vi kan göra någonting tillsammans istället för att vi ska dricka en massa läsk och bli tjockare.

Det har inte hänt mycket mer för mig idag, ikväll så ska jag packa det sista. Jag kanske skriver hejdå antingen ikväll eller imorgon på morgonen.
/Vispen

Fråga

Hej!

Jag har sett att många som bloggar har frågor som andra får svara på. Så nu frågar jag:
Vilken är din favoritglass?
/Vispen

Frågor och svar

Hej!

Tack till alla som har ställt frågor till mig. Här kommer frågorna och svaren.

Hur många besökare har du per dag? Det beror på, om jag läser och kommenterar många bloggar en dag så kan det bli uppåt 50 besökare, men annars så brukar jag bara få 20 besökare per dag.

Sjunger du om inte vad gör du på din fritid? Musik har alltid varit mitt största intresse och sjunger är det enda jag gör just nu. Tidigare så har jag spelat piano, elbas och trummor. Jag funderar på att fortsätta att spela trummor. Förutom musik så sitter jag en hel del vid datorn, pratar i telefon och träffar mina vänner.

Favoritfilm? Jag tittar inte på film så ofta, inte på tv heller, bara på musikprogram eller på program där de pratar mycket. Men några filmer jag tycker om är Harry Potter och Bombay dreams.

Favoritbok? Jag hinner tyvärr inte läsa så ofta men jag tycker om fantasy, noveller och kärleksromaner.

Favoriträtt? Sushi, skaldjur, lasagne och stark mat.

Vilket land kommer du från? Jag är adopterad från Vietnam men jag kom till Sverige när jag var fyra månader. Jag har inte varit i Vietnam sen jag kom till Sverige men jag skulle gärna vilja åka dit någon gång.

Vad gör du helst en ledig dag? Oj, den frågan var svår, det beror helt på vad jag känner för. Ibland så kan det vara skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Om någon vill vara med mig så kan ju det vara trevligt.

Hur gammal är du? Jag är 16 år och fyller 17 den åttonde december.

Har du släppt en skiva någon gång? Nej, det har jag tyvärr aldrig gjort men jag skulle jättegärna vilja det.

Vad skulle du göra om du fick en miljon? Det mesta av pengarna skulle jag spara för framtiden. En del pengar kanske jag skulle använda för att åka till USA och gå på ett stort nöjesfällt.

Varför gillar du just inte techno för? Jag varken gillar eller ogillar techno. Techno går att lyssna på men det är svårt att sjunga till eftersom att det mest är musik. Så det är nog lite därför som jag inte tycker om techno så mycket.

Vilket kör du helst med, talsyntes eller punktdisplay? Jag använder alltid punktdisplay, talsyntes använder jag bara när jag måste. Det är roligast att läsa själv.

Goalball eller showdown? Showdown, goalball kan vara roligt ibland men showdown har jag fastnat mer för, vet faktiskt inte riktigt varför. Men i goalball så kan man ju få fler skador plus att jag är lite rädd för bollen när den rullar snabbt mot en haha.

Vilket är viktigast, utsidan eller insidan? För mig så är insidan självklart viktigast. Jag är ju helt blind så jag ser inte hur människor ser ut. Jag kan inte säga att jag bryr mig så mycket om mitt eget utseende heller. Det viktigaste för mig hos en person är hur personen är.

Varför vägrar du ditt riktiga namn? Sen ettan så började människor runtomkring mig att kalla mig för andra saker än mitt riktiga namn. När jag var yngre så kommer jag ihåg att jag frågade mina föräldrar varför de just döpte mig till det jag heter idag. Jag kände mig verkligen inte som Elvira. I sexan så kom en tjej på smeknamnet Vispen till mig istället för Elvisp och sen dess så har jag velat bli kallad för Vispen av alla. En del har sagt till mig att de tycker att namnet Elvira är jättefint och att Vispen är konstigt. Men det är ju jag som råkar heta Elvira och inte ni och eftersom att jag verkligen inte tycker om namnet så tycker jag att ni får acceptera det! Jag funderar på att byta namn när jag blir 18 år.

Vad händer under närmaste framtiden? I höst så börjar jag gymnasiet och det ser jag verkligen fram emot. Jag hoppas att jag får bra betyg där så att jag senare kan söka vidare till högskolan. I framtiden så skulle jag helst vilja jobba med musik men jag vet att det är svårt att få jobb inom det. Kurator eller psykolog kanske skulle vara roligt. Jag vill i alla fall jobba med människor på något sätt.

Vilken är din favoritförening, SRF, Aktiva synskadade eller US?

Min favoritförening är Unga synskadade (US). Där har jag träffat jättemånga roliga människor och fått en del nya vänner.

Varför började du blogga? Jag ville skriva vad jag gör varje dag för att senare kunna läsa och komma ihåg det. Sedan så känns det jätteroligt att andra också kan läsa om vad jag gör och se mina åsikter om olika saker.

Har du någon favoritblogg? Det finns många bloggar som jag läser och tycker om. Längst ner på min blogg så har jag länkat till några av mina vänners bloggar plus några andra som jag tycker är bra. Ibland så lägger jag till nya länkar där också.

Vad gillar du gör musik? Det jag lyssnar mest på just nu är pop, schlager och ballader. Som jag skrev förut så sjunger jag väldigt mycket och min röst passar bäst till sådan musik. Men jag kan lyssna på nästan vilken musik som helst.

Favoritaffär? Jag har ingen för tillfället men jag tycker om affärer som säljer billiga saker.

Vad är din favoritlåt? Ingen aning faktiskt.

Vilken typ av bloggar läser du/fastnar du för? Jag tycker mest om att läsa människors åsikter om olika saker. Att läsa vad någon har gjort en dag kan inte vara fel det heller.

Vad kan du inte leva utan? Det finns mycket, vänner, kärlek, musik, att äta och dricka såklart.

Vad har du för drömmar och mål med livet? En av mina drömmar är att få jobba med musik i framtiden. Om jag inte jobbar med musik så hoppas jag att jag kommer att trivas med det jobb jag har. Jag har inte kommit på vad mitt mål med livet är än.

Är du blind på allvar? Ja, jag är helt blind och jag har varit det sen jag föddes./Vispen

Adam 18 år!

Hej!

Idag så fyller min pojkvän Adam 18 år, han blir myndig alltså! Jag saknar honom jättemycket såklart! Men Adam brukar alltid vara bortrest på sin födelsedag så det var ju väntat även i år.
Vi har varit tillsammans i snart tre år nu och jag tycker att det har känts bra även om vi har bråkat ganska ofta. Ibland så vet jag inte vad jag skulle göra om inte Adam fanns. Han brukar oftast göra mig glad när jag känner mig ledsen. Vi har gjort en massa roliga saker tillsammans, bland annat åkt till England, Finland, Estland och Liseberg.
En sak som är lite tråkig är att Adam har det mesta och han önskar sig inte så mycket. Men jag vill ändå köpa någonting till honom.
Är det någon som har något förslag på vad man kan köpa till någon som fyller 18 år?
Det här inlägget blev säkert inte så roligt att läsa men jag ville ändå skriva det. Jag skriver mer senare idag.
/Vispen

Skriver lite

Hej!

Nu sitter jag i mitt rum hos Björn och fryser lite. Fönstret är öppet och det regnar ute. Men jag var tvungen att öppna fönstret förut eftersom att det var dålig luft härinne. Innan jag flyttade med Nina och dem så var det antingen jättevarmt eller jättekallt i mitt rum, det var lite irriterande ibland. Det gick inte att få normal temperatur i rummet. Men dit jag har flyttat nu är det bättre.
Det där var jätteintressant att läsa, eller hur eller inte, haha.
Idag åt vi middag vid halv nio, det blir oftast rätt sen middag här hemma. Vi äter frukost någon gång vid elva, lunch vid tre och middag vid niotiden. Det passar mig utmärkt med tanke på att jag är så morgontrött och sover till sent på förmiddagarna. Jag går ju och lägger mig sent också. Alla kompisar brukar logga in på msn på kvällarna och sen så brukar jag på något sätt fastna framför datorn.

Idag så var jag inne på gymnasieintagning.se. Jag vet ju redan var jag ska börja i höst men det var ändå intressant att se lite hur jag låg till. Jag tror att jag skulle ha kommit in på ungefär hälften av de gymnasium jag sökte till. Medianen låg högt på de flesta skolorna. Men jag kom in på mitt förstahandsval och det är jag jätteglad för såklart! Rektorn på Kulturama skulle höra av sig någon gång i slutet av juli och berätta om de har fått tag på någon assistent åt mig. Annars så kommer jag nog att få lite panik! Hoppas att det blir en bra assistent i alla fall. Jag brukar alltid oroa mig lite över det.

Vi ska också försöka att få tag på en ledsagare till mig. Det kan ju vara någon från sexton år så jag kanske hittar någon själv till och med som skulle vilja vara det till mig. Det är inte så jättebra betalt tror jag men om jag är kompis med personen som blir ledsagare så borde det kanske inte göra så mycket.

Nu ringde min kompis och det är svårt att blogga och att prata i telefon samtidigt.
Hoppas att alla får en fortsatt bra kväll.
/Vispen

Lite om igår.

Hej!

Jag glömde ju att berätta om igår! Vi var i Taxinge och fikade. Det tog ungefär tio minuter med bil för oss att åka dit.
När vi kom fram så såg vi att det var någon grej med hundrar, det var hur många hundar som helst! Innan vi gick in på fiket så gick vi förbi lite olika djur. Det fanns får, kaniner och grisar. Lovisa ville titta lite.
På fiket så var det rätt många människor och vi fick stå i kö i kanske tio minuter. Det fanns ganska många olika tårtor men jag bestämde mig till slut för att ta en chokladtårta. Det var mycket grädde på de flesta av tårtorna och det tycker inte jag om så mycket, jag mår illa av för mycket grädde.
Vi fikade utomhus i ett tält. Min tårtbit var inte så stor men man blev ändå väldigt mätt av den. Jag åt en liten bit av en morotskaka också men den var inte lika god som de brukar vara tycker jag.
Många verkar tycka att fikat på Taxinge är hur bra som helst men jag kan tyvärr inte säga att det var så speciellt precis.
När vi skulle gå så hade jag råkat spilla lite av min tårta på stolen och jag råkade sätta mig i den. Vi försökte att torka bort tårtan från byxorna och vi fick bort det mesta. Men det syntes ändå en del och Lovisa sa att det såg ut lite som att jag hade bajsat på mig. Det var inte så kul. Som tur var så hängde mitt hår för fläcken ganska bra. Ibland kan det vara bra att ha långt hår!
Efter att vi hade fikat så ville Lovisa bada och det låg ett bad ungefär 200 meter från fiket. Innan Björn och Lovisa badade så gungade vi gungbräda. Jag och Lovisa satt på ena sidan och Björn satt på den andra, vi vägde lika mycket när Björn lutade sig framåt och när vi lutade oss bakåt. Vi tog kort på det.
Eftersom att det var kallt igår så nöjde jag mig med att stå på stranden när de andra badade. Björn och Maria badade benen och Lovisa var den enda som doppade sig.
Jag lyssnade lite på musik som några på stranden hade med sig. Jag är inte säker på vilket land de var ifrån men de pratade ett språk som liknade spanska. Jag förstod faktiskt lite av vad de pratade om.
Efter badet så åkte vi förbi affären för att köpa insektsmedel. Jag följde inte med in med tanke på mina byxor.
Till middag igår så åt vi vokad mat, kyckling, nudlar och grönsaker.

Idag så har det inte alls hänt mycket, jag har mest suttit vid datorn. Nu krånglar den inte lika mycket som imorse i alla fall. Lovisa har varit ute och hoppat studsmatta idag fastän det spöregnade ute. "Jag kom mycket högre upp" sa hon. När hon hoppade på ryggen och gjorde någon grej så var hon nära på att flyga av studsmattan. Jag tycker inte om vår studsmatta så mycket eftersom att det inte finns nät på den men det ska vi köpa snart tror jag.

Min kompis Emma fyller 14 år idag, Grattis! Läs gärna hennes blogg:
Http://hopelosthead.blogg.se
/Vispen

25 dagar

Hej!

Idag har jag haft sommarlov i 25 dagar, det känns rätt länge men ändå inte. Idag har jag itne hunnit göra mycket, jag har ätit frukost, duschat och suttit vid datorn och stört mig. Mitt jwas fungerar inte som det ska och msn startar inte så jag kan inte logga in där. Men jag ska försöka att fixa det på något sätt.
Igår så satt jag uppe ganska länge och chattade, jag gick och la mig någon gång runt två. Det gick lättare att sova inatt för man hörde nästan inga insekter. Igår så köpte vi insektsmedel och sprutade in det i väggen.

Jag pratade med Adam igår, han ringde. Han hade varit med på någon fest och där hade de bjudit honom på öl och vodka och så. Men han hade inte druckit så mycket sa han men det vet man ju aldrig. Imorgon så fyller han 18 och på onsdag skulle han med på någon mer fest. Det är tur att inte jag är med där.
Några kompisar ville prata med mig igår men jag orkade aldrig hämta telefonen och så pratade Lovisa. Jag får ringa dem idag istället.
Det finns inte mycket att skriva eller att göra idag. Jag och Lovisa kanske ska göra någonting senare för hon ville det. Men vädret är dåligt här, det regnar. Det här blir nog en väldigt seg dag.
/Vispen

Frågestund

Hej igen!

Jag har ganska tråkigt för tillfället och jag har sett många bloggar som har en frågestund där de låter andra kommentera och ställa frågor. Så jag tänkte att jag också kunde ha det.
Därför så skulle jag bli jätteglad om ni frågade saker som jag kan svara på.
När jag har fått en del frågor så sammanfattar jag frågorna och svaren i ett nytt inlägg.

Ha det så bra tills nästa gång jag bloggar!
/Vispen

Frukost

Hej!

Jag hade väldigt svårt att somna inatt på grund av insekterna som har sitt bo i väggen precis över min säng. Men till slut så blev de lite tystare och jag kunde äntligen somna. Vid halv åtta så vaknade jag igen av några irriterande insekter. Vid halv tio somnade jag om och sov till elva då Lovisa väckte mig. Igår sa jag till henne att jag ville vakna själv så jag störde mig.
Nu har jag precis ätit frukost, jag brukar oftast vara dålig på det. Men idag så åt jag två frallor, ett ägg och en halv mango. Mango är nog min favoritfrukt just nu tror jag. Jag får det inte så ofta så det kanske är därför, jag hinner längta efter det hela tiden.

Senare idag så ska vi åka till Taxinge för att fika. Det finns ett ställe där de säljer en massa olika tårtor och annat gott. Någonstans i närheten av fiket så finns det ett bad också och där ville Lovisa bada. Björn skulle bada lite med henne men jag och Maria hoppar över det.
Vad ska ni göra idag?
/Vispen

Dagens blogg

Hej!

Jag är med i en tävling där man kan bli dagens blogg. Om man blir det så får man fler besökare till sin sida och kanske fler kommentarer. Var med du också, här är länken:
http://marresbok.blogg.se/2008/july/vill-du-bli-dagens-blogg-tomorrow.html
/Vispen

Middag snart.

Hej!

Nu är jag hos Björn och jag fick med mig datorn hir. Den fungerar, tänk! Det är inte så ofta som det händer haha.
På onsdag så åker jag på läger, jag visste faktiskt inte att jag var anmäld dit men igår så fick jag papper om det. Jag gör ju ändå inte så mycket från onsdag till söndag så därför så kan jag ju lika bra åka. Lägret skulle vara på Värmdö någonstans tror jag, eller jag minns inte förresten. Men det är Unga synskadade som ordnar det. Det är ett sommarläger där vi säkert kommer att bada mycket, det är ju inte så roligt tycker jag men jag åker dit för att träffa mina kompisar. Jag får åka till Adam på måndag eller kanske på söndag kväll, jag får se om och när han orkar träffa mig haha.

Innan jag åkte till Björn idag så var jag, han och Maria, hans flickvän och handlade. Vi trodde först inte att vi skulle handla så mycket men det blev ändå så att vi gick runt hela affären. Vi skulle ha ätit vokad mat till middag men det blir biffar istället för att vi kom hem så sent nu och det hade tagit jättelång tid att tina kycklingen.

Lovisa, min lillasyster, har fått ett eget rum här nu och det är både jag och hon glada över tror jag. Innan så har vi alltid delat rum här och jag stör mig på det för Lovisa snarkar så mycket när hon sover. Förut när vi sov i samma rum så kunde jag inte sova på flera timmar på grund av att hon snarkade så högt hela tiden och slog på ett skåp ovanför hennes säng i sömnen. Jag var inte glad efter det.
Adam snarkar också jättemycket och ibland så stör jag mig på det men på något konstigt sätt så kan jag sova rätt bra även om han ligger i samma rum.

En sak som jag stör mig på just nu är att jag har ett getingbo eller någonting i mitt rum, eller det finns någonstans i väggen, det är i alla fall många getingar eller bin som flyger omkring hela tiden. Jag hör hur det surrar precis ovanför mitt huvud när jag ligger i sängen har jag märkt. Om man slår lite i väggen så slutar det surra ett tag men efter någon minut så flyger de tillbaka till samma ställe igen. Vi har ingen insekts-spray hemma så jag får ändå försöka att sova inatt.
/Vispen

Färger och kläder

Hej!

Nu åt jag frukost för ett tag sen men jag börjar bli hungrig igen för det var mer än två timmar sen. Jag och Nina har satt in pengar på mitt konto, det var ett tag sen vi gjorde det senast. Nina har köpt en del kläder till mig för jag köper nästan aldrig det själv eftersom att det är en av de tråkigaste sakerna jag vet. Det är okej att gå i andra affärer och det kan till och med vara lite roligt ibland. Men tyvärr så har jag aldrig kommit på vad som är så roligt med att köpa kläder. Jag vet hur många som helst som älskar att göra det men många av mina synskadade kompisar tycker att det är tråkigt, jag förstår inte hur synskadan kan ha med det att göra. Men det kanske är roligare att gå i klädaffärer om man ser alla fina kläder. Handla mat förstår jag ju varför man gör, annars överlever man ju inte. Men kläder brukar jag mest önska mig i födelsedagspresent eller i julklapp eller vid något annat tillfälle på året. Jag kan såklart vara med och köpa kläder men när jag handlar kläder med familjen så är det oftast så att de måste titta på kläder åt sig själva också och för vissa så kan det ta jättelång tid att välja vad de vill ha. Då brukar jag tröttna och tycka att det känns segt. Vad är det roliga med att man ska vara så fin hela tiden? Okej, det är ju viktigt att man ser lite bra ut och att man inte går runt med trasiga kläder. Men jag förstår inte varför det är så roligt att stå och titta på kläder i flera timmar.
Jag har sett en del som bloggar och dem lägger in bilder varje dag på dagens outfit och liknande. De har olika kläder varje dag verkar det ibland som och de skriver ofta att de har varit och shoppat. Jag förstår inte hur de kan ha råd, jag har inte så mycket pengar så att jag skulle ha råd att köpa nya kläder varje vecka. Det beror ju i och för sig på vad kläderna kostar men ändå. Jag vill spara till andra saker också och inte bara köpa kläder, man sliter ju dessutom ut kläder rätt snabbt ibland. Vissa tycker att det är viktigt med märkeskläder också och märkeskläder kan ju kosta jättemycket, ett par byxor kan kosta flera tusen kronor. Jag känner en som köpte ett par underbyxor för 500 kronor. Det förstår inte riktigt jag, jag skulle aldrig göra det! Man går ju ändå inte och visar upp dem heller? De syns väl knappt? Jag har aldrig hört eller sett någon som pratar om det. Jag kan ofta höra att någon har köpt en ny tröja, nya byxor eller någonting annat men aldrig underkläder. En del killar har byxor som de nästan tappar när de går, det kan väl inte vara skönt? Vissa jag har pratat med om det säger att de har vissa kläder bara för att deras kompisar har det eller för att det är inne just nu. Men jag orkar bara inte följa modet, det skulle ju vara okej om kläderna var bekväma men inte annars. På tv och i en del tidningar så står det hur mycket som helst om kläder och så men jag kan inte läsa dem och bilderna kan jag ju inte se.
Jag kan störa mig på de som dömmer folk efter utseendet. I en del gäng så är det ju nästan så att man måste vara och se ut på ett speciellt sätt för att bli accepterad. Jag känner en tjej som tidigare blev mobbad på grund av att hon hade "konstiga kläder". Hur kan det vara så viktigt? Men det är ju mycket som man kan bli mobbad för. Det är synd att sådana saker händer.
Det är inte så konstigt att de som gör märkeskläder är rika.

Jag tycker att färger ibland kan vara viktigt fastän jag är blind. Vissa seende tycker att jag är skum som tycker så men vad då? Lila har jag tyckt om sen jag var liten och senare så har jag börjat att tycka om blå och svart. Jag vill till exempel bara ha på mig svarta och lila kläder just nu. Så för mig kan sådant kännas viktigt ibland. Grönt och rött tycker jag inte om. Men jag kanske skulle ändra åsikt om färger om jag någon gång fick se hur de ser ut. Några har försökt att förklara färger för mig och då har de sagt att himlen är blå till exempel. Men det säger inte mig så mycket. Det känns lättare för mig att kunna förstå en färg om de tar någonting som går att känna på som exempel istället.

Nu ska jag äta. Ha en fortsatt bra dag!
/Vispen

En vecka

Hej!

Idag är det bara en vecka kvar tills Adam kommer hem, jag längtar dit! Det ska bli roligt att träffa honom igen. Vi pratade lite igår och han har haft det hur bra som helst, han har slösat bort 2000 kronor på en vecka. De har en jättebra lärare i England som lär de en massa sånger och att dansa, Adam får lära mig när han kommer hem. Men igår när jag bad honom sjunga lite så ville han inte göra det.
Jag somnade ganska sent igår eftersom att jag sov en del på dagen. Jag pratade lite med några kompisar men jag sa inte så mycket.
Nu ska jag äta frukost, lite sent men bättre sent än aldrig.
Senare idag så åker jag till Björn och där stannar jag nog ett tag. Men jag tar kanske med mig datorn dit för jag har lite svårt att överleva utan den ibland. Det är jobbigt att ta med sig en stationär dator menmen. När jag börjar gymnasiet så kommer jag att få en bärbar dator som jag blir tvungen att bära fram och tillbaka till skolan varje dag.
/Vispen

Hemma från Malmö

Hej!

Nu är jag hemma igen, jag är minst lika seg som jag var i måndags. Jag har bara sovit sen jag kom hem faktiskt men sen väckte Nina mig när hon skulle åka och handla. Vi skulle tydligen äta fisk till middag.
Jag var vaken till tre inatt och låg och pratade med min kompis, vi hade säkert kunnat vara vakna längre men vi var så trötta eftersom att vi inte hade sovit förra natten heller. Då vaknade jag jättemånga gånger av irriterande insekter som flög omkring i rummet. Men vi såg Bombay dreams igårkväll. Det är en av mina favoritfilmer, jag skulle gärna vilja veta mer om min biologiska mamma. Hon heter i alla fall Ngo thi Thuan. Undrar om hon lever fortfarande. Förut så ringde vi och frågade om man kunde få hjälp med att spåra upp föräldrar men de sa att man måste vara 18 år för att få göra det. Jag var tio år den gången tror jag och jag blev så ledsen när jag fick höra det, jag skrek jättelänge och var arg. Jag skulle gärna vilja veta lite hur min mamma är, vad hon gör nuförtiden, varför hon inte kunde ta hand om mig och om hon kanske har flera barn. Det är ändå tur att jag fick komma till Sverige, jag hade nog inte haft ett sådant här bra liv i Vietnam. Jag vet faktiskt inte vad blinda får göra där och om de får gå i skolan och så. Men jag kom till Sverige när jag var fyra månader och Nina och Björn hämtade mig på sjukhuset för jag föddes 14 veckor för tidigt.

Bombay dreams handlar förresten om en tjej som heter Ebba. Hon vet först ingenting om sin mamma i Indien men hon hittar några brev som hennes mamma har skickat där hon berättar lite om sig själv och varför hon inte kunde ta hand om Ebba. När Ebba frågar sin mamma om Indien så säger hon att det inte finns någonting därifrån och då blir Ebba såklart jätteledsen för det. Ebba och hennes kompis bestämmer sig för att åka till Indien tillsammans och samlar ihop pengar till flygbiljetter. Men det slutar med att Ebba och hennes mamma träffar Ebbas indiska mamma.

I morse var det värre än vad jag trodde att gå upp. Vi blev väckta klockan sex för att gå upp och äta frukost. Jag fick i mig en smörgås i alla fall. Min kompis mamma sa att det var jag som såg tröttast ut. Efter att ha packat färdigt allting så åkte vi till Malmö station klockan kvart över sju. I bilen så lyssnade vi på melodifestivalen 2007 och Fame factory skivan. Vi kom på att jag och hans mamma har lite lika musiksmak. Min kompis satt och klagade över musiken och ville hellre höra hip hop. Men vi struntade i honom haha, stackars honom.
På stationen så fick jag hjälp på tåget av min kompis mamma. Det kom ingen ledsagare fastän vi hade beställt ledsagarservice. När jag åkte till Malmö så kom tågpersonalen ibland och frågade om jag behövde hjälp med någonting. Men under hemresan så var det ingen som gjorde det, jag tänkte inte så mycket på det eftersom att jag aldrig behövde hjälp någonstans. Idag så kunde jag faktiskt sova lite på tåget, det kunde jag inte förra gången. Men jag var ju så otroligt trött så det var inte så konstigt att jag somnade.
När jag skulle gå av tåget så kom ingen för att hämta mig, jag blev lite rädd först men Nina hann gå på tåget och hämta mig innan det åkte igen. Tågpersonalen sa att de tydligen inte hade fått veta att det fanns en blind person på tåget idag och det var ju dåligt. Det kunde ju ha hänt någonting, aja, nu är jag ju hemma så nu ska jag inte klaga.
Nu ska vi äta här.
/Vispen

Danmark

Hej!


Nu sitter jag och min kompis och lyssnar lite på Akon. Eftersom att det är sista kvällen som jag är här så ska jag inte skriva så mycket men jag ville bara säga hej haha.

Idag har vi varit i Danmark och där åt jag bland annat röd korv som det kallas där. Där säger man typ röd pölse eller någonting sånt. De äter korv lite annorlunda än i Sverige, man får korven och brödet för sig, man stoppar alltså inte in korven i brödet utan man doppar både korven och brödet i ketchup och senap. Men jag tog bara ketchup till min korv och ketchupen smakar annorlunda i Danmark än i Sverige. Jag tycker nog mest om den svenska ketchupen men den är jag ju mer van vid också. Korven jag köpte idag var längre än en svensk varmkorv.

Sedan åt jag jättegod glass idag. Jag tog två kulor, choklad och jordgubb, struten var jättegod!

Vi åkte till och från Danmark med båt och det var roligt. Min kompis köpte öl på båten men det gjorde inte jag. Jag har hört att man kan köpa om man är 16 år i Danmark men jag vill ändå inte det. När vi gick runt i Danmark så fanns det jättemånga affärer där de sålde vin och sprit. Det är billigare än i Sverige också ju. Jag tycker att jag klarar mig utan drickor som innehåller alkohol, det verkar inte gott och så luktar det äckligt tycker jag. I framtiden så kanske jag kommer att dricka ett glas någon gång ibland men jag vill inte bli full. Då kan man ju göra en massa saker som man kanske ångrar sen och dessutom så vet jag inte hur jag skulle reagera om jag drack mycket.

På kvällen så har vi badat och det har varit roligt. Min kompis mormor har ju en pool hemma, vi jagade varandra och sprutade vatten på varandra haha. Jag red på min kompis rygg när han sprang.

Imorgon så måste vi gå upp klockan sex för att äta frukost och sen åka till Malmö station, jag ser inte fram emot det. Efter det så kommer jag att sitta på tåget i över fyra timmar.

Snart ska vi hjälpa till att baka äppelkaka, min kompis mamma är jättesnäll och hon ville baka lite för min skull tror jag eftersom att ingen bakar hemma hos mig.


Vi bakade nyss, jag och min kompis fick hjälpa till att lägga in äpplen. Efter det så har vi spelat uno och jag vann flest gånger! Annars så brukar jag ju ha rgnska otur i spel och jag vet inte om jag har tur i kärlek heller. Jag har ju Adam nu och det är jag jätteglad för i alla fall!

Nu måste jag gå.

/Vispen


Pizza!

Hej!


Snart ska vi gå och äta pizza, det blir trevligt. Vi kom nyss tillbaka från min kompis mormor där vi badade. Det blev ingen kinarestaurang tyvärr men vi åt Mc donaldsmat istället och det är ju också okej. Jag ska ta den pizzan som jag nästan alltid tar, marinara heter den. Det är en pizza med räkor och musslor. Egentligen så tycker jag inte om pizza så mycket och inte hamburgare eller tacos heller, det går att äta men det är ingen av mina favoriträtter. Många älskar ju sådan mat verkar det som men jag gillar nog sushi, skaldjur och stark mat mest.

Jag badade faktiskt idag, det var i en pool där det var 27 grader, rätt kallt tycker jag men några tyckte att det var varmt. Vi var rätt många där och sen fikade vi och åt muffins, tigerkaka och andra kakor. Jag kommer att vara tjockare när jag kommer hem än vad jag var innan jag kom hit. Vid badet så träffade jag min kompis bästis och han var trevlig.

Min mobile speak fungerar igen så nu kan jag smsa, äntligen!

Men nu är det dags att åka.

/Vispen


Onsdag!Godmorgon!

Godmorgon!


Tack för att ni kommenterar min blogg, jag blir glad varje gång någon gör det!

Jag och min kompis vaknade för rätt länge sen men vi orkade inte gå upp förrän vid kvart över elva. Vi har nyss ätit frukost och snart ska vi åka och äta på en kinarestaurang och efter det så kanske vi ska åka och bada. Jag ser mest fram emot kinamaten för jag älskar sådan mat! Jag tog ju med lite pengar så jag hoppas att de ska räcka. Imorgon så ska vi förmodligen åka till Danmark, där har jag aldrig varit förut så det blir ett nytt land för mig haha. Min kompis duschar nu så jag passade på att skriva lite. Jag kan inte förstå att tiden har gått så fort, jag åker hem i övermorgon redan. Det blir inte roligt att gå upp då för mitt tåg går runt nio på morgonen och det tar lite mer än en timme att åka till tågstationen från min kompis. Ni som känner mig vet ju hur morgontrött jag är. Om jag har tur så kanske jag kan sova lite på tåget i alla fall.

/Vispen


Teater!

Hej!


Jag har det verkligen jättebra här och jag längtar inte alls hem!

Idag vaknade jag runt elvatiden och efter det så duschade jag och åt frukost. Min kompis mamma gjorde varma mackor som var jättegoda! Efter frukosten så tog vi det lite lugnt och efter det så gick vi tillsammans med min kompis mamma och lillebror till affären. Min kompis var jättebra på att ledsaga mig, han hittar rätt bra ute.

Jag och min kompis följde inte med in och handlade utan vi satte oss på ett kaffé istället. Där tog jag en bakelse med hallon och en fanta, jättegott! Efter det så gick vi hem igen och åt köttbullar med stuvade makaroner. Hans mamma gjorde köttbullarna själv, hon både bakar och lagar mat jättebra!

Efter maten så åkte vi in till en park för att se en teater som hette någonting med Cykelakuten. Den handlade om två killar som hade hand om en cykelaffär kan man säga och dit kom det kunder. De sjöng låtar ibland som de hade gjort om texterna på. Teatern var jättebra och en biljett kostade bara 130 kronor, det var verkligen värt pengarna! Min kompis mamma hade köpt lite godis till oss, min kompis åt upp godiset innan teatern började haha.

Efter teatern så åt vi en stor smörgås plus chokladmuffins som min kompis mamma hade bakat. Hans mamma bakar ibland flera gånger i veckan, jag skulle vilja att någon i min familj bakade oftare. Jag ska nog börja göra det.

Innan vi åkte tillbaka till min kompis så åkte vi linbana, vissa tycker säkert att det är jättebarnsligt men alla är nog lite barnsliga ibland och jag tycker faktiskt att det var roligt! När man blir vuxen så får man ju inte göra så mycket roliga grejer.

Nu ska jag sluta skriva, det är inte kul för min kompis att jag sitter här. Hoppas att alla har haft en så bra dag som jag.

/Vispen


RSS 2.0