Fredag, snart åker jag

Hej!

Sen igårkväll har det inte hänt särskilt mycket. Men jag gick och lade mig tidigare än vanligt, Adam var däremot uppe mycket längre än jag. Vi var inne på internet och lyssnade lite på olika radiokanaler, det kom några bra låtar men jag störde mig när låten som jag ville höra precis tog slut när vi startade radion.
Imorse vaknade jag lite innan min väckarklocka ringde och efter en stund gick jag upp och duschade. Sedan åt jag lite frukost men bara en smörgås. Ikväll ska vi äta buffé redan klockan fem eller om den börjar lite efter fem och därför ska jag inte äta särskilt mycket innan det. Men jag kanske tar en frukt innan vi åker. Efter frukosten provade jag att sjunga lite men det går fortfarande inte, jag låter lite hes. Det är synd för annars kanske jag hade kunnat sjunga karaoke på båten, jag kanske gör det ändå för min röst är ganska mycket som vanligt. Jag packade samtidigt som jag sjöng, det enda jag behöver ta med mig är lite kläder, pyamas och tandborste, lite pengar har jag också men inte särskilit mycket.
Lite senare åkte vi till Adam i en stor taxibuss. Det blev samåkning och de hämtade någon äldre kvinna.
Nu sitter jag här och bloggade mest för att säga hejdå eller något. Imorgon kommer jag inte att blogga eftersom jag är i Hellsingfors då men jag kommer hem igen på söndag och skriver om resan. En tråkig sak är att jag missar melodifestivalen imorgon, de kanske sänder den på båten men jag vet inte. Nu postar jag det här inlägget i alla fall.
/Vispen

Torsdag, tre och ett halvt år med Adam

Hej!

Idag har Adam och jag varit tillsammans i tre och ett halvt år. Det är ju ganska länge, eller i alla fall ett tag. Jag kommer ihåg när vi blev tillsammans. Det var den tjugosjätte augusti år 2005 och Adam och jag pratade i telefon. Nästa dag skulle jag åka utomlands och vi pratade för att säga hejdå till varandra. Innan vi lade på sa Adam att han var kär i mig och då sa jag att jag var kär i honom också. Vi kanske inte var jätteseriösa eftersom vi bara pratade i telefon och inte träffades men ändå, senare träffades vi i alla fall. En vecka innan vi blev tillsammans hade jag blivit kär i Adam på ett läger men då trodde jag inte att Adam var kär i mig men han har berättat att han blev det i slutet av lägret. Det var i alla fall ett roligt och stort ögonblick för mig när Adam och jag blev tillsammans.

Jag orkade inte plugga igårkväll, vet inte varför. Men ikväll måste jag göra det eftersom jag åker på kryssning imorgon och är borta tills på söndag morgon. Jag ser i alla fall fram emot kryssningen:)
Imorse sov Adam väldigt länge och jag fick väcka honom i över en timme innan han till slut gick upp. Det är ganska ovanligt att jag är morgonpiggare än Adam men idag hände det. Vi åt toast till lunch, jag minns senast jag åt toast och använde vår toastmaskin. Det var väldigt länge sen, mer än fyra år sen. Lovisa hade en råtta som satt i en barnstol bredvid och medan vi åt lyssnade vi på en cd-skiva med Daniel Lindström som Lovisa tyckte mycket om förut. Sedan älskade jag att vara inne på hemsidan www.hogwarts.nu som inte finns kvar längre. Idag när jag åt toast började jag tänka på det där minnet.
Efter att vi hade ätit var jag inne på hemsidan www.playahead.se som jag blev medlem på för länge sen. Men jag var mest inne där för att kolla läget men blev lite beroende och var inne där ganska länge. Lite senare åkte Adam och jag till restaurangen Bambo palace. Adams faster gav Adam ett presentkort till den restaurangen där två bufféer och två läsk ingick. Vi ville fira lite idag och åt där eftersom presentkortet ändå kanske inte skulle ha hållt hur länge som helst. Det blev en trevlig och god middag, jag åt mest krabb och majssoppa, sushi och friterad banan med glass. Lite nudlar, räkor och vårrullar åt jag också. De har god mat på Bambo palace och jag älskar kinamat. Örtagården som jag åt på häromdagen var också en väldigt bra restaurang och de hade jättegoda vegetariska rätter. Hoppas att jag äter där någon mer gång i framtiden=)
När vi skulle åka hem igen fick vi nästan springa för att inte missa tåget. Vi hann med det i alla fall vilket var bra för annars hade vi fått vänta i en halvtimme. Efter att ha kommit hem fick jag mitt legg av Nina. Man kan känna att det är en bild på kortet men man kännr inte vad den föreställer. Jag har hört av synskadade att man ska kunna be banken om att få en sak där det står att jag inte ska behöva skriva under saker. Det vore ju bra om jag fick tillstånd och inte behöver göra det senare, jag skulle ju lätt kunna bli lurad eftersom jag inte ser vad det är jag skriver på. Vi ska gå till banken någon gång och fråga om det. Jag är inte jättebra på att skriva min namnteckning heller.
Nu ska jag plugga samhällskunskap.
/Vispen

Onsdag, bowlat

Hej!

Imorse gick jag inte upp förrän lite efter klockan tolv. Jag tycker om loven på grund av att man kan gå upp sent och sova länge, jag älskar sena mornar! Efter att ha gått upp tog jag en lång dusch, skönt. Sedan åt jag sparrissoppa med ostsmörgåsar, ganska gott. Sjungit har jag gjort idag men min röst orkar inte riktigt sjunga som vanligt än. Jag sjöng i alla fall mest till Sanna Nielsen. Dagen gick och vid femtiden åkte Adam och jag till Högdalen för att spela bowling. Aktiva synskadade har bowling där varje onsdag, det är de som har hand om showdownträningarna också. Jag går aldrig på bowlingen annars eftersom det brukar vara mycket att göra i skolan och jag tycker inte att det är jätteroligt att bowla. Men idag när det är lov och Adam ändå ville åka dit följde jag med. Adam är ändå där varje onsdag.
Det var krångel med datorn på något sätt och det gjorde att jag först inte kunde spela med staket runt bowlingbanan. Men efter ett tag fixade de så att alla hade staket på min bana. Adam, en annan kille och jag spelade på bana två. Lite synd var det ju att de behövde ha staket bara för att jag ville ha det men jag hade inte alls kunnat spela bra utan det.
I början gick det dåligt för mig eftersom jag nästan alltid missade när jag inte hade staket. Men på något konstigt sätt lyckades jag ändå vinna serien med ett poäng:) I andra och tredje serien kom jag bara tvåa, Adam kom sist hela tiden. Men det gick inte lika bra för mig som det brukar göra för jag fick bara en strike och fyra sperrar eller något. Jag lyckades hela tiden bara skjuta ner nio käglor oftast, störande.
Det var inte särskilt många som jag kände idag men några kände jag igen sen tidigare. Jag träffade bland annat en tjej som jag träffade för tio år sen på ett läger, hon kände igen mig=)

Efter att ha bowlat gick Adam och jag till en Vi-butik där vi köpte billig glass. De sålde åtta sandvich för tio kronor, det tycker jag är billigt i alla fall. Sedan köpte Adam popcorn som jag inte tycker om plus två piroger. Sedan tog vi en taxi hem och innan jag skrev det här åt jag middag, fiskbullar.
Nu ska jag ringa en kompis från mitt årskursbesök. Det känns förresten tråkigt att inte kunna åka på årskursbesök längre. Från ettan till nian åkte jag ju på årskursbesök en vecka varje år och träffade andra synskadade kompisar som gick samma årskurs som jag. En del av dem bor jättelångt bort och jag kommer nog inte att träffa vissa förrän om kanske fem år. Men nu ska jag i alal fall ringa och prata med en av dem:)
/Vispen

Tisdag, fettisdagen

Hej!

Igårkväll gick jag och lade mig någon gång vid ett, Adam var däremot uppe ganska mycket längre. Han pratade med mig när han skulle sova men då var jag väldigt borta:)
Imorse gav i alla fall Adam mig frukost på sängen vilket jag blev väldigt glad över. Det händer ju nästan aldrig, förut fick jag alltid frukost på sängen när jag fyllde år men på min senaste födelsedag var det ingen som orkade göra det. Ingen kom och sjöng på morgonen heller vilket också var tråkigt menmen. Jag tycker att det är roligt att få en present på morgonen plus att äta god frukost, morgonen är en rolig del av födelsedagen. Inte förra året men tidigare. Adam gav mig i alla fall smörgåsar och soppa:)
Efter att ha ätit frukost lyssnade jag på musik och sjöng, min röst är mer som vanligt idag, yes! Det som jag lyssnar mest på just nu är EMD och Mollys låtar från melodifestivalen!
Dagen gick och Adam segade sig lite innan vi skulle åka till mig. Men jag terrade honom lite tills han äntligen blev färdig med allt. Vi åkte hemifrån Adam vid femtiden, vi tog bussen och sedan tunnelbanan och åkte till en restaurang som heter Örtagården. Där åt vi vegetarisk buffé som verkligen var hur god som helst! Den var inte direkt billig men det var värt pengarna tycker jag:) Det fanns en del varma rätter plus en massa olika sallader. Sedan fanns det ost och kex, äppelpaj, fruktsallad, lite andra frukter och glass till efterrätt, gissa om jag blev mätt. Jag tyckte speciellt mycket om en pastasallad med pesto och någon pastagrattäng. Det fanns stekt potatis och banan också som var gott. Alla andra grönsaker var också goda, det enda jag inte åt var champinjoner. Medan vi åt var det en pianist som spelade och det var trevligt att höra fin musik samtidigt som man åt.

Efter att ha ätit oss mätta på Örtagården gick vi runt lite på stan innan vi sedan åkte hem till mig. När vi kom hit fick vi veta att Nina hade köpt semlor. Fastän jag var ganska mätt kände jag mig tvungen att äta lite eftersom det är fettisdagen idag. Fettisdagen är ju bara en gång om året och då kan man ju bara inte missa att äta en semla=) Jag lyckades trycka i mig en halv semla och mådde ganska illa efteråt, fastän jag hade fått hjälp med att ta bort det mesta av grädden smakade semlan jättemycket grädde, skumt.
Nu sitter jag i mitt rum och har nyss läst igenom dokumentet om ideologoer:) Nu var jag lite duktig här som orkade plugga säger vi=)
/Vispen

Måndag, lite om dagen

Hej!

Min förkylning känns ungefär som igår men skillnaden är att jag inte låter lika täppt i näsan. Däremot känner jag mig lite hesare menmen. Imorgon kanske den skumma känslan i halsen också har försvunnit.
Adam och jag har i alla fall varit och handlat lite. Efter det lyssnade jag lite på Molly Sandén och EMD. Deras låtar är otroligt bra och jag kan inte få nog av dem!
Klockan halv sex åkte jag till träningen som vanligt. Det var roligt att spela showdown eftersom det var två veckor sen senast. Idag spelade jag fyra matcher och vann tre av dem, en av matcherna var väldigt kort och egentligen kanske inte den räknas men ändå. Den sista matchen jag spelade var roligast för personen jag spelade mot skrek jättehögt när jag lyckades göra mål på honom. Det var förresten honom jag förlorade mot förra gången men idag vann jag med 12-6:) Jag förlorade mot en person med 11-8 men det var bättre än förra gången jag spelade mot honom för då förlorade jag med 11-6. Servar är jag jättedålig på, idag lyckades jag inte göra ett enda mål. Jag måste försöka att hitta handskar eftersom jag inte har några nu, inga bra i alla fall. Handskarna som finns på träningen skyddar inte speciellt bra och de vill helst att man ska ha egna handskar. Ett racket måste jag köpa också. Det brukar vara ganska dyrt men det är ju värt det eftersom jag tränar showdown nu och vill ha saker som håller och är bra.
När jag kom till Adam igen efter träningen åt jag middag. Först soppa och sedan pankakor. Adam försökte göra en sorts morotospankaka i ugnen också men den blev inte särskilt lyckad. Ikväll ska jag i alla fall plugga lite hade jag tänkt. Nästa vecka har jag prov på ideologier i samhällskunskap och jag har inte börjat plugga än. Det är alltså hög tid för mig att göra det nu, jag tycker inte om att bara plugga sista dagen före prov. Men å andra sidan vet jag många som trivs med att göra det. Man känner ju mer press på sig och då kanske man pluggar mer så att hjärnan kommer ihåg mer nästa dag. När man pluggar flera dagar innan ett prov kanske man inte pluggar lika mycket och då kan ju hjärnan glömma bort saker när man bara pluggar lite varje dag. Kunskapen sitter säkert kvar längre om man pluggar lite varje dag men inte särskilt länge då heller. Jag har glömt bort en massa saker som jag gjorde i åttan och nian fastän jag pluggade mycket då. Sedan är ju provresultat och annat det viktigaste och sedan är det ju bara ett plus om kunskapen sitter kvar långt efteråt.
Imorgon åker vi hem till mig och är där tills på torsdag kväll eller kanske till fredag morgon. Nu ska jag sätta igång och plugga om en stund men innan det ska jag äta en vaniljbulle=)
/Vispen

Söndag, en ganska tråkig dag

Hej!

Den här dagen har varit ganska seg och tråkig. Igår hade jag ju i alla fall melodifestivalen att se fram emot men idag, då var det bara en tråkig söndag. Eftersom Adam och jag fortfarande är lite förkylda var det ju inte särskilt bra att gå ut idag heller vilket gjorde dagen ännu tråkigare. Men imorgon får vi ta och göra någonting. Jag är ju inte direkt en person som älskar att vara ute eller gå på stan. Men att vara sjuk och sitta hemma är inte heller roligt. I så fall föredrar jag faktiskt att vara ute. Inatt snöade det och det är ju tråkigt men jag har hört att snön inte ska komma tillbaka mer efter idag. Hoppas att det stämmer för snart är ju februari slut och i mars brukar ju våren börja komma. Sommaren är ändå min favoritårstid. Man är ju ledig en stor del av sommaren plus att det är varmt ute och man slipper ha på sig mycket kläder. Men jag tycker om att ha jacka på mig eftersom jag tycker om att lägga mina saker i fickorna. Många tycker att min jacka är tung men jag är van vid det. Okej, det ser kanske lite konstigt ut men jag tycker inte om att ha handväska. Väskor är ju lätta att glömma någonstans plus att de är jobbiga att hålla reda på. Men det enda jag har i min jacka är mössa, vantar, mobil, nycklar, minipiller, färdtjänstkort och kanske något mer. Det är ju ändå inte farligt med tanke på att jag kunde gå runt med annat i fickorna förut, mobilladdare och sådant.

Idag har jag mest suttit vid datorn, jag erkänner att jag inte har världens roligaste och bästa liv men ändå. Jag tittade på lite film och sen har jag lyssnat på musik. Tidigare ikväll sjöng jag lite, min röst börjar låta lite mer som vanligt men jag klarar inte av att sjunga särskilt höga toner än. Adam fick stå ut med att lyssna på min sång och han var nog inte jätteglad. Han ville till och med se en tråkig film som han aldrig skulle vilja se annars bara för att slippa höra mig sjunga. Det slutade med att internet sattes på här, jag vet inte varför men det kanske var för att jag sjöng lite för högt eller något:P Men ändå tycker jag inte att jag tog i särskilt mycket. Adam och jag har tråkig utan internet. På kvällarna kan man inte ha musik på, ine särskilt högt i alla fall eftersom de bor i lägenhet. De stänger av internet och det gör att det blir ganska tråkigt, ofta kan man inte prata heller eftersom det stör andra i huset. Men nu när vi hade tråkigt startade de i alla fall internet, det var ju trevligt:) Adam tittar på någon skum film nu, jag har bara sett lite av den och tycker att den verkar ganska äcklig. Men jag har kommit på att jag är internetberoende, det kom jag i och för sig på för länge sen. Jag är inte alltid det förresten för när jag är på läger eller har roligt med vänner, då klarar jag mig utan internet. Men hemma eller här hos Adam är det svårt att klara sig utan det. Eller om jag har någon rolig bok, antingen en talbok eller helst en bok på punktskrift skulle jag kanske klara mig. Om jag fick lyssna på musik och sjunga vet jag att jag skulle klara mig. Men frågan är hur länge jag skulle klara mig utan internet, en vecka är jag i alla fall säker på att jag skulle klara av. Men för att klara det skulle jag behöva göra andra roliga saker istället. Men när jag är inne på internet använder jag det mycket till att lyssna på musik och annat, eller till att skriva till mina kära vänner! Utan vänner klarar man sig inte och att vara beroende av internet är ändå väldigt vanligt nuförtiden. Det finns värre saker som vissa är beroende av. Internet är också bra för att man kan ladda ner talböcker och annat, det är olagligt men ändå:P

Men om jag skulle komma ut mer, gå ut och festa, då skulle jag ju inte bara sitta hemma. Jag har vänner som går ut sent och är ute till sent på nätterna, sen kommer de hem tidigt på morgonen. En del sover hos vänner och liknande för att inte deras föräldrar ska veta att de är ute sent och många dricker alkohol. Jag har redan bestämt mig för att jag alltid ska vara nykterist men ändå skulle jag inte ha någonting emot att festa vissa helger. Man kan ju ha roligt utan att dricka. Det svåra är bara hur jag ska komma ut, jag har ju mest synskadade vänner som jag umgås med på fritiden, många av dem bor långt bort och av mina synskadade vänner vet jag tyvärr ingen som festar. Det skulle i så fall vara om jag lärde känna en seende kompis väldigt bra och att den tog med mig ut men jag vet inte, de jag umgås mest med i skolan brukar inte heller festa. Eller jag vet inte för jag känner inte särskilt många seende som jag träffar på fritiden. Den enda är i så fall Ellen i min klass men snart ska jag ju få en ledsagare och det blir ju en seende person=)
Jag längtar i alla fall till dagen innan finalen av melodifestivalen! Då ska ju Ellen och jag gå på genrepet!

Förresten såg vi en film efter middagen, den handlade om en kille som var tjugoett år. Det var från början tänkt att han skulle gifta sig med en tjej i hans ålder men sen började han av någon anledning gå ut med tjejens mamma. Sen när tjejen fick veta att de hade haft sex och annat blev hon jättearg såklart. Filmen slutade ändå med att killen gifte sig med den där yngre tjejen, hon förlät honom för allt han hade gjort. Undrar om jag hade gjort det, det hade ju varit skumt att gifta sig med någon som hade hållt på med min mamma. Men ibland är det ju skillnad på filmer och verklighet.
Nu ska jag posta det här inlägget tror jag, när jag skrev började jag tänka en massa och det gjorde att inlägget blev ganska långt. Men jag beundrar er som orkar läsa min blogg! Jag förstår inte hur ni orkar faktiskt:)
/Vispen

Deltävling tre i Leksand

Hej!

Nu ska jag börja med att skriva att jag är glad! Jag är glad både för att EMD och Molly gick vidare! De är ju helt fantastiska och jag älskar Mollys röst!<3
Melodi nummer ett var Velvet som sjöng låten The queen. Jag tycker att låten hade en väldigt bra refräng men versen var sådär. Synd att Velvet inte gick till andra chansen för det tycker jag att hon borde ha gjort.
Melodi nummer två var Rigo and The Topaz Sound feat. Red Fox, har ingen aning om hur det stavas, deras låt hette i alla fall I got you. Låten gick till andra chansen vilket inte jag trodde att den skulle göra menmen, refrängen var i alla fall lite bra.
Melodi nummer tre var Molly Sandén som sjöng låten Så vill stjärnorna! Det finns inte mycket att säga, hon är helt fantastisk och jag bara älskar hennes röst! Låten var bra, jag tycker om ballader, hoppas att det går bra för Molly i finalen. Tänk om hon vinner hela melodifestivalen! Idag röstade jag på henne med mobilen! När man fick veta att hon gick vidare till Globen skrek jag väldigt högt, min hals gör fortfarande lite ont efter det men ändå=)
Melodi nummer fyra var EMD som sjöng låten Baby goodbye. Låten var riktigt bra tycker jag, den passar in i melodifestivalen. Jag fick höra att de dansade väldigt bra också och hade käppar när de dansade. De förtjänade verkligen en plats i finalen!
Melodi nummer fem var Mikael Rickfors som sjöng låten Du vinner över mig. Det enda som var lite bra i låten var refrängen men jag tycker inte att låten var särskilt bra förutom det. Orden du vinner över mig sjöngs ju väldigt ofta, lite för ofta.
Melodi nummer sex var Maja Gullstrand som sjöng låten Här för mig själv. Den var lite skum tycker jag, ingen schlagerlåt. Texten var inte heller bra.
Melodi nummer sju var Sofia som sjöng låten Alla. Det var synd att låten inte var på svenska eller engelska för om den hade varit det tror jag att jag hade tyckt om den. När jag inte förstod ett enda ord av texten var det lite tråkigt. Sofia fick i alla fall den internationella juryns röst.
Melodi nummer åtta var BWO som sjöng låten You´re not alone. Jag hade trott att BWO-s låt skulle vara snabbare men jag tyckte att deras låt var bra, i alla fall refrängen. Men Molly var bättre och jag tror ändå att BWO går till finalen från andra chansen.
Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet ikväll, det enda tråkiga var att Velvet inte gick vidare. Men jag är jätteglad för både Molly och EMD-s skull!

Annars har dagen varit lugn, eftersom både Adam och jag är lite sjuka, i alla fall förkylda, tyckte inte hans föräldrar att vi skulle gå ut idag. Vi fick alltså tillbringa lördagen i Adams hus men det var helt okej:) Till middag åt vi toast med skagenröra, wokade nudlar med räkor, ost och kex och ett vaniljhjärta. Jag känner mig lite tjockare än innan efter att ha ätit ganska mycket god mat.
En tråkig sak är att jag knappt kan lyssna på musik under dagarna jag är förkyld. Jag börjar nämligen hela tiden att sjunga och det är inte bra för min röst, jag borde inte prata lika mycket som jag gör heller. Men jag mår i alla fall lite bättre idag än igår. Hoppas att jag är friks på måndag för då tror jag att det är showdownträning.
Nu ska jag sluta blogga, internet kommer förmodligen att stängas av här snart.
/Vispen

Fredag, äntligen lov!

Hej!

Jag klarade av det sista rycket och hade svenska idag, yes! Nu är det lov vilket är skönt:) Tänk, tio dagars ledighet för mig eftersom jag har studiedag måndag vecka tio. Inse vad skönt att bara kunna sova ut och ta det lugnt, jag har en del att plugga under lovet också men det orkar jag inte tänka på nu.
Igår blev kvällen ganska lugn i alla fall och jag tog det lugnt. En stund fick jag hur ont i huvudet som helst, det kan ha varit migrän för det var verkligen jättejobbigt. Men jag tog en tablett och den hjälpte lite efter en timme ungefär. Sedan satt jag uppe väldigt sent och chattade med några i min parallellklass, de var tydligen lediga idag, lyckos dem! Jag chattade med några synskadade kompisar också och det var ju också trevligt såklart=)

Imorse sov jag till halv tolv eftersom jag gick och lade mig sent igår. Sova är skönt, det kan man inte göra för lite av, jag trivs med sena kvällar och sena mornar=) Efter att ha ätit lite lunch åkte jag till skolan.
Under svenskan idag fick vi läsa andras utkast av argumenterande tal och ge respons. Sedan fick vi tillbaka våra egna utkast, det enda som jag skulle utveckla var att jag kanske skulle ta bort några upprepningar i min text. Förutom det fick jag ingenting som jag skulle utveckla men jag kommer ändå att utveckla lite saker och lägga till några meningar tror jag. Det svåraste med att göra ett argumenterande tal är att få med bra saker som är typiska för just talet tycker jag.
Efter skolan åkte jag till Adam, han har också blivit sjuk nu. Jag tror att vi har ungefär samma förkylning och vi har säkert smittat varandra och kanske blivit smittade av samma person, vem vet. Tur att vi inte åkte kryssning den här helgen.
Jag har lyssnat på några av melodifestivallåtarna som kommer att vara med imorgon. Molly Sandén hejar jag på, hon sjunger ju hur bra som helst!<3 EMD är väldigt bra också men tyvärr tycker jag inte att Velvets låt var lika bra som tidigare gånger hon har tälvat i melodifestivalen.
Nu ska jag posta det här inlägget, har tyvärr ingenting intressant att säga. Men jag kan skriva att jag inte kommer att blogga varje dag under lovet. Vissa dagar kommer det inte att hända någonting och ibland kommer jag inte ha tillgång till en dator, i alla fall inte nästa lördag.
/Vispen

Torsdag, lunchkonsert och engelska

Hej!

Idag mår jag sämre än igår tyvärr men jag klarade ändå av att sjunga, det värsta är över nu! Imorgon är det bara sista rycket för mig innan lovet, då har jag bara en enda lektion. Det är svenska som jag har ganska lätt för tycker jag själv i alla fall.
Imorse vaknade jag vid sjutdein och kunde inte somna om förrän halv nio igen. När klockan var kvart över nio gick jag upp och duschade och lite senare kom taxin. Rebecka mötte mig i skolan och vi gick ner dit där konserten skulle vara. Den var på samma våning som kafféet. Jag hjälpte inte till med att plocka fram någonting men det var många som inte gjorde det. Det var svårt att veta vad man skulle hjälpa till med, det var inte många som förstod det tror jag.
När klockan var lite över elva sjöng den första ensemblen. Jag kommer inte ihåg alla låtar som alla ensembler sjöng men två ensembler sjöng Staying alive. Alla ensembler börjar bli riktigt bra nu tycker jag, min ensemble låter bättre än i höstas. Sångarnas röster kanske inte passar jättebra i min ensemble men det är i alla fall bättre än tidigare. I höstas kommer jag ihåg att ingen av oss fyra sångerskor tyckte att våra röster passade.
Jag var med i ensemble fyra idag och som vanligt blev jag lite nervös innan vi skulle spela upp våra låtar. Mest nervös var jag för att min röst inte skulle hålla på grund av förkylningen. Att prata högt klarade jag inte av men sen när jag stod där vid mikrofonen och skulle sjunga min vers kom det ut toner i alla fall:) På ett ställe i versen hörde jag att min röst lät kontig men förutom det sjöng jag väl ganska okej, inte direkt bra menmen. Det var många som applåderade efter att jag hade sjungit, vet inte varför men ändå. Det kändes nämligen som att jag fick mer applåder än de andra vilket var skumt ju, eller om det bara var jag som hörde det kanske. Have you ever seen the rain var roligast att sjunga, jag kände mig ganska säker på min understämma plus att den var skön för min hals. Jag tycker mer om att sjunga i grupp än att sjunga solo tror jag, när jag sjunger i grupp vågar jag ta i mer.
Efter att min ensemble hade sjungit fick jag ganska ont i halsen, jag ansträngde min röst ganska mycket men det var det värt:) Rebecka hämtade mat till mig från matsalen och jag satt nere i kafféet och hann lyssna på några fler ensembler innan engelskan började. De som går andra året nu sjöng också idag och det var jätteroligt att höra dem. Tvårona är mycket bättre än ettorna tycker jag, undrar om vi är lika bra som dem om ett år=) De sjöng bättre låtar också tycker jag.

Nu ska jag skriva lite om engelskan och den vill jag bara glömma! Jag måste erkänna att det här provet gick sämre än vad det får göra, jag kommer att få göra omprov lugnt. På hörförståelsen var det åtta frågor på både a och b-delen. Min lärare sa att man skulle få lyssna igenom hörförståelsen två gånger men det jag inte förstod var att a och b-delen hörde till samma övning. Jag hann inte med att skriva någonting första gången dialogen mellan två personer spelades upp. Svaren på alla frågor kom inte i ordning och det var lite jobbigt för jag hade ingen överblick över frågorna och var tvungen att bläddra upp och ner hela tiden. Men jag tänkte ändå att det var ganska okej eftersom man skulle få lyssna på dialogen en gång till. Men sen när vi lyssnade andra gången hann jag ändå bara fylla i två svar tror jag, det varjättesvårt att hinna med att skriva samtidigt som man lyssnade och skulle hitta rätt fråga. De åtta meningarna på b-delen hann jag inte fylla i överhuvudtaget eftersom jag inte förstod att man tydligen skulle svara på frågorna till b-delen andra gången man hörde dialogen. Förstår ni då att jag är väldigt körd? Jag trodde att b-delen var någon annan sak och att den skulle komma efter a-delen.
Läsförståelsen var också väldigt svår men den gick i alla fall bättre. Där kunde jag ju gå tillbaka i texten men jag har inte hunnit göra klart den än. Jag ska göra det lite senare och sen maila den, jag mailar ändå allt annat till min lärare. Nu har jag ganska ont i huvudet men om det släpper senare ska jag försöka göra färdigt läsförståelsen då. Som tur var gjorde vi inget nationellt prov idag utan det här var ett prov inför det men om man får ig på naitonella provet, undrar om man inte får godkänt på engelska a-kursen då. I så fall får jag göra om alla moment och allting, jättekul, eller inte. Läsförståelsen tog också lång tid för jag kunde ju inte läsa frågorna samtidigt som jag läste texten och det gjorde att jag fick hoppa mellan frågorna och texten hela tiden, det var ganska jobbigt. Tur att jag får mer tid i alla fall.

Som jag skrev nyss har jag väldigt ont i huvudet just nu och därför skriver jag bara jättesnabbt nu. Fastän jag och min musikteorilärare hade bestämt att jag skulle ha min extralektion idag kom han inte. Istället pratade jag lite med Rebecka. Sedan hade jag sånglektion och där kunde jag sjunga lite trots att jag hade ont i halsen. On my own sjöng jag inte idag eftersom min lärare hade glömt att ta med sig noterna till den. Istället sjöng jag Empty room som gick bra att sjunga efter att ha sänkt låten ett steg. Jag sjöng också lite på en låt som heter You bring the sun out, Rebecka valde den låten till mig.
Nu ska jag vila lite.
/Vispen

Onsdag, id-kort

Hej!

Nej, varför, idag är det värre än igår och min hals gör ont. Min näsa rinner och jag stör mig! Varför skulle jag drabbas just nu? Jag vill ju inte, inte på lovet och inte just nu! Innan konserten, imorgon kanske det är ännu värre. Det får inte hända! Varför? Min röst håller inte ens när jag pratar, jag låter lite hes och sådant. Kan man inte bara trolla och göra så att jag blir frisk? Det var ju inte alls länge sen jag var sjuk senast.
Ingen har orkat kommentera heller, jag vet ju att ni läser, jag kan se hur många besökare min blogg har och dessutom vet jag några som läser. Hur svårt är det att posta en kommentar?

Imorse gick jag i alla fall in i någonting när jag skulle gå upp för trappan. Min näsa började blöda och göra lite ont. Men sen när jag kom till klassrummet fick jag hjälp av Ola med att hämta papper.
På idrotten fick vi svara på frågor och skriva hur vi mår psysiskt och fysiskt, hur vi äter, hur vi sover och om vi dricker alkohol. Efter att ha fyllt i blanketen pratade Ola om alla ämnen förutom om hur vi mår. Vi behövde inte lämna in svaren eller visa dem för någon. Jag skrev till slut att jag nog inte mår så bra efter att Ola hade pratat om allting. Men jag kunde ju må sämre än vad jag gör nu. Jag äter ibland inte frukost och sedan kanske jag inte alltid äter helt rätt. Men jag dricker inte alkohol i alla fall:) Sover dåligt gör jag ju tyvärr. Det var intressant att lyssna när Ola pratade i alla fall, jag började tänka mer på mina matvarnor och annat efteråt.

Efter lektionen var jag med Ellen, vi satt och pratade om lite allt möjligt. Sen var det matte och min lärare var sjuk idag också, istället hade vi en vikarie. Som tur är hann jag räkna en del i boken eftersom det mesta var förklarat på ett bra sätt. Däremot tror jag inte att jag kom lika långt som jag borde men jag får plugga lite på lovet.
Till lunch var det någon skum gryta med svamp, jag åt lite men tyckte inte om den. På håltimmen letade jag efter fakta om tv-reklam som är riktad mot barn, vilka regler som finns och så vidare. Tyvärr hittade jag nästan ingenting om det. På svenskan sa min lärare att det inte finns särskilt mycket fakta men att jag mest ska tänka själv och skriva ner mina tankar om det. Vi ska ju hålla ett tal efter lovet och jag har valt att skriva om varför jag vill stoppa tv-reklam som är riktad mot barn. Mina argument är inte jättebra men jag ska försöka skriva ner någonting som åtminstone blir lite bra.

När jag kom hem efter skolan åt jag lite glass. Sedan åkte Nina och jag för att skaffa id-kort till mig. Pass kan man tydligen inte skaffa förrän man visar upp sitt gamla och mitt pass som har gått ut är hos Björn. Det gick i alla fall ganska snabbt, man fick fylla i några uppgifter om sig själv, jag skrev mitt namn och sedan tog någon ett kort på mig. Nästa onsdag ska mitt id-kort vara färdigt.
Nu orkar jag inte skriva mer, imorgon och på fredag har jag ingen samhällskunskap i alla fall och det betyder att jag inte börjar förrän halv elva imorgon. På fredag börjar jag inte förrän halv tre och det enda jag har då är svenska.
/Vispen

Tisdag, tacokväll på ungdomsgården

Hej!


Nu skriver jag det här inlägget i word eftersom jag inte kommer in på min blogg. Hemsidan som jag bloggar på har börjat krångla lite på sista tiden. Tidigare har jag nästan aldrig haft problem med att logga in förutom när alla bloggar flyttades men under den senaste månaden har jag märkt att jag bara kan logga in ibland. Oj, nu gick det tydligen att logga in, trevligt=)

Idag har jag ont i halsen, jag vill inte inse det men tyvärr stämmer det säkert. Hela dagen har jag känt att det gör ont när jag sväljer och min röst har brutits ibland när jag pratar, usch. På torsdag är det ju konsert, varför ska jag bli sjuk just nu innan lovet? Jag vill verkligen inte det, ganska mycket händer ju nu och allting. Att vara sjuk hinner jag inte med, vad kan man göra när man har ont i halsen? Jag fick ett tips idag om att dricka varmt vatten med honung men vi har ingen honung hemma fick jag veta nyss. Nej, blä till att vara sjuk! Jag har känt att jag har lite humörsvägningar idag också vilket jag inte brukar ha annars.

Jag hittade i alla fall till kultur och idéhistorian med bara lite hjälp idag. Jag gick själv men sen fick jag hjälp av en lärare som kom förbi. Nästan alla grupper har redovisat nu, det är bara en eller två grupper kvar. Min dator krånglade lite och därför antecknade jag ingenting, när det bara är en massa fakta har jag svårt att hinna med att anteckna och skriva ner allting på datorn. Sedan när det är en massa namn som man aldrig har hört tidigare blir det ännu svårare, man får ju inte veta hur de stavas.
Tyvärr var jag inte på öppen scen idag på grund av att Rebecka och jag skulle leta fram noter till mig. Efter att jag har sjungit On my own ska jag ju sjunga några låtar som jag väljer själv. Jag tog några låtar, till exempel Sonja Aldén med Här står jag, den låten kommer nog inte min röst att passa till men ändå. Sedan tog jag Bubly som Rebecka trodde att jag skulle sjunga bra och sedan en låt som heter You bring the sun eller något liknande, den har jag aldrig hört tidigare.
Efter lunchen kom en från syncentralen och skulle träna vägar med mig. Ibland känner jag bara att det är onödigt, sedan har jag pratat med andra synskadade idag och de har valt att vilja träna på att åka kommunalt och hitta till mataffärer till exempel. Lektionerna blir de ledsagade till, jag kanske också vill göra som dem för det känns ju viktigare att lära mig att åka kommunalt än att hitta på Kulturama. Det är klart att man väljer att göra annat när man ändå har en assistent i skolan. Sedan får man väl gå med någon i klassen i så fall. På gymnasiet vet jag ändå att nästan allas assistenter har jobbat hundra procent och att det fungerar bra, då kan ju lika bra min assistent också göra det. Att lära mig att hitta i skolan, det är ju ganska mycket slöseri med tid om man tänker efter. Läxor och annat är ju hundra gånger viktigare och vara självständig i skolan, det är väl inte viktigt? Jo, lite kanske men som sagt är det ju roligare att kunna ta sig till olika ställen och åka kommunalt istället för att bara lära sig hitta i en tråkig skola, det måste ju många hålla med om. Att både lära mig att hitta i skolan och samtidigt åka kommunalt, det blir för jobbigt och därför vill jag hellre välja annat än skolan.
Efter att ha tränat vägar idag kände jag mig väldigt trött i alla fall. Sedan var jag på ganska dåligt humör och störde mig som vanligt på att bara jag slösar en massa tid på att träna på att hitta i skolan. Vem bryr sig om skolan liksom? Men Rebecka köpte en plopp till mig innan ensemblen och chokladen gjorde att jag kände mig gladare åtminstone:)

På ensemblen provade jag att sjunga men aj, jag fick hur ont i halsen som helst av det! Ändå fortsatte jag att sjunga även om det kanske var dåligt men efter halva lektionen orkade inte min röst mer. Smart av mig att anstränga mig idag, eller inte. När skolan var slut åkte jag till Adam. Där åt vi middag innan vi sedan åkte till ungdomsgården.
Det var kallt ute och jag frös lite när vi gick mellan tunnelbanan och gården. När vi hörde Maja och Ronja komma bakom oss sprang vi för att dissa dem=) Men efter en stund fick jag ganska ont i halsen och orkade inte springa mer, då hann de springa ikapp oss. Det var jätteroligt att träffa alla idag, eftersom det var tacokväll och synskadade som är med i synteamet också kom idag blev vi mycket fler än vad vi brukar vara. När alla hade kommit fick vi hjälpa till att laga tacosen, jag tittade mest på men ändå:) Adam som går hotell och restauranglinjen på gymnasiet hade såklart jättelätt för att till exempel skära grönsaker. Varje gång han skar en paprika eller tomat gick det jättesnabbt, han behövde bara vicka lite på kniven. Sedan pratade jag lite med Kim men tyvärr hann vi knappt prata någonting alls idag. Vi är lite skumma för vi pratar i telefon ganska mycket men sen när vi träffas på olika läger och annat brukar vi ändå inte vara med varandra särskilt mycket. Ändå ser jag Kim som en av mina bästa vänner:)<3 Maja, Ronja och Rena är också hur snälla som helst!<3

Att äta tacos var gott, jag tog mat två gånger. Men sedan när jag fick veta att det fanns glass till efterrätt var jag redan jättemätt. Lite glass orkade jag äta i alla fall, chokladglass med strössel, mums!
Senare på kvällen förhörde jag Mickis på läxor de har i skolan. Mickis går ju på Adolf Fredrik och de har verkligen jättesvåra läxor där! Ibland kunde jag klaga på uppgifterna i min förra skola men Mickis uppgifter var värre. Dessutom går Mickis bara i sjuan än så länge och jag kunde inte ens svaren på hälften av frågorna hon hade i geografi. I och för sig lärde jag mig inte särskilt mycket på mina solektioner, vi tittade ju mycket på film. Nu däremot lär jag mig mycket mer och samhällskunskapsläraren är absolut en av mina bästa lärare! Svenska-uppgifterna som Mickis hade var inte svåra i alla fall:)
Efter att Mickis hade åkt hem hände inte mycket. En stund satt jag och tittade på när Adam spelade biljard mot några andra. Sedan dansade Maja och jag runt i hela ungdomsgården, i alla rum sprang vi runt. Sedan åkte jag hem och taxin var i tid för en gångs skull! Men när jag öppnade dörren till taxin luktade det rök, hur mycket som helst! Det är verkligen inte det minsta mysigt att sitta i en taxi som luktar cigaretter och rök i en halvtimme, jag lovar. Sedan använde sig chauffören av en GPS som talade hela vägen. Man hörde en kvinnoröst som pratade hela tiden, ganska högt också. Hennes uttal var inte det bästa och ingen radio var på heller, jag tillbtringade resan med att sitta och störa mig på den där himla rösten.
Nu måste jag göra lite annat innan det är dags för mig att sova, snälla, jag vill inte vara sjuk! Det var ju inte alls länge sen jag var det senast! Jag ber till någon högre makt och snälla kommentera och skriv hur man kan göra så att halsont försvinner!
/Vispen


Måndag, engelska är ju hur svårt som helst!

Hej!

Nu har jag börjat få väldigt ont i halsen men jag har ändå kunnat sjunga idag. Hoppas att jag kan sjunga på torsdag när vi har konsert, annars är jag lite körd. Det blir tråkigt plus att lärarna tittar extra mycket på hur man sjunger och hur mycket man presterar.
Imorse var taxin ungefär en kvart sen och när den väl kom skulle den lämna någon annan tant. Jag störde mig med tanke på att jag kom nästan tio minuter försent till engelskan. Det var tur att Rebecka mötte upp mig vid taxin och att jag kunde gå med henne, ifall jag hade gått själv hade jag säkert inte hittat eller också hade det tagit väldigt lång tid. Min lärare sa att jag var sen när jag kom, som om det var någon nyhet. Lärarna sätter ju frånvaro också och jag vill verkligen inte få en massa frånvaro! Det är ju inte mitt fel att taxin krånglar, förra måndagen kom jag ju också försent. Undrar om man kan ringa taxibolaget och be att få byta chaufför, jag vet inte hur det fungerar.

Engelskan var i alla fall jättesvår! Vi skulle träna inför provet på torsdag och på lektionen hade vi två lyssningstest och ett lästest. Eftersom jag inte hade hunnit få materialet inskannat fick Rebecka sitta med på lektionen och läsa för mig. Det fungerar ju som en nödlösning men hörförståelsen gick dåligt på grund av att jag inte kunde se olika allternativ framför mig och läsa dem själv. I den första texten skulle man kryssa i rutor och skriva vilka yrken olika personer hade. Det var nästan ingen paus mellan dialogerna och jag hann inte få allternativen upplästa mer än i början. Jag hade i alla fall några rätt såg jag när jag fick se de rätta svaren.
Den andra hörförståelsen var ännu svårare, där skulle man skriva hela meningar och svara på en massa frågor. Man fick höra dialogen två gånger men andra gången var det inga pauser. Jag hann inte ens höra alla frågor innan jag hörde konversationen som spelades upp. När de sedan läste upp frågorna kom jag inte ihåg svaren, om jag hade haft frågorna framför mig hade jag ju kunnat fylla i de rätta svaren samtidigt som jag lyssnade.
Läsförståelsen gick väl helt okej, att inte kunna läsa den själv var jobbigt men jag fyllde i svar på en del av frågorna. En del ord hade jag svårt att förstå och engelska är nog det svåraste ämnet i skolan tycker jag. Lektionen tog slut innan jag hann titta igenom de rätta svaren. Tills på torsdag ska jag i alla fall skanna in både hör och läsförståelsen.

På ensemblen provade jag om min röst orkade med att sjunga vilket den gjorde, lite i alla fall. Freja och hennes kompis filmade lite när vi sjöng. Ensemblen har börjat bli lite tråkig på sista tiden med tanke på att vi alltid sjunger samma låtar. Men efter sportlovet börjar vi med nya låtar och då blir det säkert roligare igen.
Jag pratade med Ellen och Rebecka under lunchen, vi pratade om en massa god glass och annat. Vi var i alla fall nöjda med resultatet från lördagens melodifestival.
Kören var som vanligt och vi sjöng Oh happy day och en annan låt. Oh happy day blir man glad av, i alla fall jag:) Snart ska vi börja sjunga andra låtar på kören också.
På matten började vi jobba med omkrets och area, alltså geometri. Jag trodde faktiskt att det skulle gå sämre för mig än vad det gjorde. Jag klarade av att göra nästan alla g och vg-uppgifter, mvg-uppgifterna var däremot svårare.
På mentortiden frågade jag om vi har studiedag på måndag vecka tio och det har vi. Det blir trevligt, jag ska nämligen inte åka på kryssning i helgen utan helgen vecka nio istället. Att jag är ledig måndagen veckan efter betyder att jag får en extra dag att vila upp mig på.
Nu ska jag ringa Adam för han ringde nyss. Sedan borde jag plugga svenska ikväll. Egentligen är det inte jättebråttom med det men jag ska börja lite så att jag slipper göra allting imorgon kväll.
/Vispen

Söndag, är hos Maria

Hej!

Igår skrev jag ju lite om melodifestivalen, det var ju roligt att jag faktiskt blev nöjd med resultatet. Efter att ha bloggat satt jag mest vid datorn, Adam tittade lite på Svensson svensson men jag ville inte se det. Det är inte direkt min humor, än så länge har jag inte hittat något tv-program som jag skrattar mycket åt. Visst finns det program som har en del roliga scener men humorprogram är ingenting för mig. Jag tittar ju inte på tv förutom när något musikprogram visas. Det är tur att melodifestivalen är varje lördag i fyra veckor till, det gör att jag alltid har någonting att se fram emot. När jag sitter på tråkiga lektioner i skolan kan jag tänka på roliga saker som kommer att hända framöver.
Nu har jag ju både sportlovet och kryssningen att se fram emot och jag har ingenting att klaga över. Kulturama ger oss faktiskt inte myckt läxor jämfört med andra skolor och när det är mycket att göra hinner jag oftast göra det på håltimmarna. Men på tisdag försvinner hela min håltimme på grund av att en från syncentralen kommer, vi ska tydligen träna vägar i över två timmar, det känns ganska länge tycker jag och jag kanske ska skriva och be att vi bara ska träna vägar i en och en halv timme, mer än så orkar jag ändå inte.

Dagen har rullat på som vanligt, till lunch åt vi jättegoda baggetter med grönsaker och annat i! Alla verkade tycka att det var jättegott! Efter lunchen duschade jag ganska länge och sedan sjöng jag till en massa låtar. Några bloggar har jag hunnit med att läsa också. Klockan halv sju åkte vi till Maria och åt middag. Vi åt paj, Maria hade gjort en tacopaj och en vegetarisk paj, jag åt ju inte av tacopajen men den vegetariska pajen var verkligen jättegod!
Nu sitter jag här och hör en tv i bakgrunden medan jag skriver. Tyvärr har jag inte mycket mer att skriva idag och därför postar jag det här inlägget nu.
/Vispen

Alla hjärtans dag och deltävling två i Skellefteå

Hej!

Idag är det alla hjärtans dag, hoppas att dagen har varit bra för er!<3 Jag har inte firat på något speciellt sätt men efter middagen åt vi sämlor, inte för att det har med alla hjärtans dag att göra direkt men ändå. Jag åt banan, mandelmassa och florsocker på min sämla. Adam har gett mig gelehjärtan som jag tycker väldigt mycket om. Jag hade inte köpt någonting till Adam på grund av att jag inte har hunnit komma iväg till någon affär eller liknande.
Innan middagen har jag mest sjungit och suttit vid datorn. Wild kids som har börjat att visas på tv tittade jag lite på. Nu ska jag skriva lite kort om kvällens program av melodifestivalen.

Programledaren har jag fortfarande inte fastnat för än, jag tycker inte att hon är rolig plus att hon låter gammal och ja, man kan ju inte tycka om alla människor=)
Melodi nummer ett var Lili och Susie som sjöng låten Show me heaven. Syskonen var riktigt duktiga, jag tycker att det lät som att en av dem sjöng lite bättre än den andra. Låten var också bra tycker jag och Jag hoppas att det går bra för dem i andra chansen.
Melodi nummer två tror jag var Lasse Lindh och bandet och deras låt hette någonting med Jag ska slåss i dina kvarter. Låten var helt okej tycker jag men inte direkt min musiksmak. Den gick inte vidare ju.
Melodi nummer tre var Jennifer Brown som sjöng låten Never been here before. Jag kommer inte ihåg mycket av låten och har helt glömt bort hur den lät. Men Jennifer hade i alla fall en bra sångröst:)
Melodi nummer fyra var en grupp som hette Heat, det kanske var punkter mellan bokstäverna. Deras låt hette i alla fall Thousand miles och jag fastnade för den direkt. Sångaren sjöng bra tycker jag, roligt att de gick till final. Låten var ju lite rockig och i vanliga fall tycker jag inte om det men melodin var bra.
Melodi nummer fem var Markoolio som sjöng låten Kärlekssång från mig. Refrängen var faktiskt bra men jag tycker att Markoolio brukar sjunga bättre låtar annars, jag hade inte förväntat mig att låten skulle vara sådär långsam plus att jag hade trott att Markoolio skulle rappa lite. Markoolio passar bättre till att sjunga snabbare låtar. Låten Värsta schlagern som Markoolio och Linda Bengtzing sjunger tycker jag mycket mer om. Om de hade tävlat med den låten i melodifestivalen tror jag nästan att den skulle ha vunnit.
Melodi nummer sex var Amy Deasismont, eller Diamond är ju hennes artistnamn, låten hette It´s my life. Låten tyckte jag jättemycket om men tyvärr tycker jag inte om Amys röst särskilt mycket. Amy tyckte jag om för några år sen men nu gör jag inte det lika mycket längre, vet faktiskt inte varför. Jag tycker att det lät lite skrikigt idag kanske men det var bra att Amy gick till andra chansen och fick den internationella juryns röst:)
Melodi nummer sju var Cookies and beans, vilket roligt gruppnamn=) Låten hette What if och jag tyckte väldigt mycket om den, tjejerna sjöng bra också! Det var roligt att de nästan bara hade gitarr och trummor i låten. I slutet sjöng de ju solo en bit utan instrument. Men det var lite synd att de liknar en grupp som var med förra året väldigt mycket tycker jag.
Melodi nummer åtta var Måns Zelmerlöw som sjöng låten Hope and glory. Låten var verkligen hur bra som helst tycker jag, bättre än Cara mia till och med! Det var bra att låten gick till final, hoppas att Måns blir minst trea i år!

Efter att alla artister hade sjungit sina bidrag visades den där sketchen där tjejerna i min och den andra klassen syntes. Jag har hört av flera att jag syns lite när jag står längst fram och en person pratar med alla. Här är klippet om ni vill se oss, vi säger ju ingenting men ändå.

http://svtplay.se/v/1444682/melodifestivalen/pihlman_och_pal_i_skelleftea?cb,a1364145,1,f,105608/pb,a1364142,1,f,105608/pl,v,,14446


Nu hinner jag inte skriva mer för min glass håller på att smälta. Men hoppas att alla får en fortsatt trevlig kväll!
/Vispen

Fredag, nu är den här skolveckan slut också

Hej!

Om en stund ska jag ta tåget för att åka till Björn. Adam möter förmodligen Lovisa och mig på tåget, vi får se.
Idag började jag skolan en timme tidigare på grund av att alla skulle vara med och lyssna på när de som hade sånger kvar att sjunga skulle göra det. Men när klockan var halv tio var det bara jag som inte skulle sjunga som var där. Alla andra hade antingen struntat i att komma imorse och andra visste inte om att de skulle vara där. Jag var i alla fall med och sjöng upp men efter det fick jag bara lyssna på alla andra. En del var jätteduktiga! Men många var förkylda, det låter som att nästan halva min klass är sjuka just nu. Min hals är inte heller perfekt.
Egentligen skulle jag inte ha haft sånglektion på fem veckor nu men min lärare var snäll och sa att jag kunde få ha lektion på torsdag istället för på fredag nästa vecka. Vi skulle ha haft kompensation och ingen av min lärares elever skulle sjunga nästa vecka, sen är det ju sportlov och efter det skulle lärarna vara på intagningsprov när andra elever söker till Kulturama. Men eftersom jag inte fick någon lektion idag heller vill jag gärna ha det på torsdag.

Efter lunchen gick jag upp på rummet ett tag och sedan var det samhällskunskap. Ellen var tillbaka i skolan idag, trevligt:) Hon har varit sjuk hela veckan, i onsdags gjorde hon matteprovet men förutom det har hon inte varit i skolan. Vi pratade lite innan svenskan började. Idag skulle vi välja vilket ämne vi ska prata om och av de nio ämnen som fanns valde jag att prata om att stoppa tv-reklam för barn. Vi skulle komma på tre argument varför vi tycker som vi gör och tills på onsdag har vi i läxa att hitta fakta om ämnet, olika undersökningar kanske och jag ska fråga barn vad de tycker om reklam.
När jag kom hem pratade jag lite med Lovisa, hon har förresten också varit sjuk den här veckan. Jag håller tummarna för att jag inte ska bli smittad. Vi åt i alla fall lite Ben and Jerry-glass. Ellen och jag pratade om det idag och det var ju ett sammanträffande att vi hade köpt det. Jag provade en glass med banan som var god:) Det enda som var dåligt med den var att det var nötter i som jag tycker inte särskilt mycket om. En glass med någon sorts kladdkaka i provade jag också men den mådde jag lite illa av.
Nu måste jag packa, har inte hunnit göra det än.
/Vispen

Torsdag, musikteori och annat

Hej!

Mina rubriker blir dåliga som vanligt menmen. Igårkväll tog jag det mest lugnt, pluggade nästan inte alls men som tur var gick det ändå bra på musikteorin. Kvällen blev istället ganska lugn vilket kändes skönt. Adam ringde en stund och vi pratade lite om våra assistenter. Sedan chattade jag med ganska många men fick inte igång något roligt samtal, jag skrev bara korta svar till alla och kom inte på någonting att säga. Eller jo förresten, till en tjej i min parallellklass skrev jag ganska mycket.

Imorse åkte jag till skolan som vanligt och dagen gick faktiskt bra utan assistent. På fjärde våningen gick jag på magkänsla och det visade sig att jag gick åt rätt håll. Efter att ha stått och väntat i några minuter hörde jag några tjejer i min klass komma och de hjälpte mig till klassrummet. Idag pratade vi om ekologismen på samhällskunskapen, det verkar vara en bra ideologi eftersom de tänker mycket på naturen. Miljöpartiet verkar som ett bra parti tycker jag=) Vi kom inte på särskilt mycket kritik mot ekologismen.
Efter samhällskunskapen fick jag hjälp av Josefine till nästa klassrum. Vi pratade lite om en alla hjärtans dag-fest som många ska åka på. Den skulle ha varit imorgon men är tydligen på lördag istället. Jag blev inte inbjuden eftersom festen bara var för de som är singlar. Men jag vet åtminstone en tjej som ska dit som inte är singel och därför verkar det ju lite skumt men ingen orkade väl bjuda mig:)

Musikteorin gick i alla fall ganska bra. Vi hade en tävling och vår lärare frågade oss olika saker. För varje rätt svar fick man en poäng och för varje poäng fick man gå en minut tidigare från lektionen. Först frågade läraren oss om intervaller, sedan om hur olika pauser och noter ser ut. Intervallerna var ganska lätta, jag hade rätt på alla och fick två poäng. När han frågade om hur olika noter och pauser ser ut sa jag vilka punkter det var på punktskrift och där fick jag också två poäng. Sedan skulle vi framföra den där grejen när man klappar och stampar, där fick jag två poäng fastän jag bara klappade den en gång. Men det berodde på att de andra kunde titta hur den såg ut och det kunde inte jag, jag kom ihåg den utantill fastän det var flera månader sen jag klappade den senast. Tidigare tränade jag ganska mycket på den och det är säkert därför. Jag var den första som framförde klappgrejen och det var nog lite därför som jag fick två poäng också. Efter det skulle vi säga vilka takter och pauser som läraren klappade plus att vi skulle klappa några takter som läraren skrev upp på tavlan, jag hade rätt på båda. Sist skulle vi rita upp en kvintcirkel och det klarade jag, jag sa vilka toner som ska vara med i den. Läraren frågade lite om vilka toner som ska höjas eller sänkas i olika tonarter också och efter det fick jag gå. Jag fick mest poäng av alla idag, trevligt trevligt=) Men jag satt ändå kvar ganska länge eftersom jag ändå inte hade någonting för mig.

När jag kom till matsalen fick jag hjälp av Carla i min parallellklass. Jag satt vid samma bord som några i hennes klass sen också, alla verkar jättetrevliga i den andra klassen tycker jag! Min klass är ju också trevlig men den andra klassen verkar ha bättre sammanhållning känns det som. Carla hade spelat in på sin mobil när några sjöng i torsdags. Hon har en liten bit där jag sjunger och hon skulle skicka den till mig sen för det var ganska dåligt ljud på hennes mobil. Det skulle nämligen vara lite roligt att höra mig själv tycker jag men av det jag hörde på hennes mobil sjöng jag inte direkt jättebra. Nicholas som jag tycker sjunger jättebra hade hon också spelat in, jag blir jätteglad när jag hör honom sjunga, hon skulle skicka lite av hans låt också! I torsdags började sju tjejer att gråta när Nicholas sjöng, förstår ni då hur bra han är? Jag grät inombords för jag har alltid svårt att gråta offentligt, det går bara inte.
Det var i alal fall någon soppa till lunch, den var inte särskilt god men jag åt lite ändå. De andra sa att deras soppa smakade öl, tur att jag inte behövde äta den. Det var säkert inte öl i soppan men det kan ju ha varit något ämne som smakade liknande.

När jag kom till engelskan hittade jag inte sladden till min dator i väskan. Först fick jag lite panik men kom sedan på att jag kanske hade glömt den på musikteorin. Efter lektionen gick Josefine och jag och hämtade den=)
Engelskan var i alla fall väldigt rörig, vi hade ju glosor tills idag och alla grupper skulle göra någon sorts tävling där vi hade med fem av orden. Det var bara jag och en till i min grupp men det gick bra ändå. Vi skrev olika meningar där man skulle sätta in ord. Nästan alla andra grupper hade skrivit alla orden på svenska och engelska och sedan skulle man skriva vilka ord som hörde ihop med varandra. Sist var det en grupp som gjorde lite som hänga gubbe och man skulle gissa på olika bokstäver. Det var många som pratade hela tiden under lektionen och jag fick lite ont i huvudet av det.
På min musikteorilektion med läraren pratade vi lite om kvintcirkeln som vanligt plus att jag fick säga vilket intervall han spelade. Det är väldigt svårt att höra intervaller när man trycker ner två tangenter samtidigt tycker jag. Men om jag tränar ska jag nog kunna lära mig det hoppas jag.
Nu ska jag göra någonting annat, kanske sjunga lite.
/Vispen

Onsdag, inget särskilt har hänt

Hej!


Igår pluggade jag matte ganska länge. Förutom det hände inte mycket, Adam ringde en stund på kvällen bara. De har beställt en hytt till kryssningen! På fredag nästa vecka åker vi till Hellsingfors men vi ska bara vara där under lite av lördagen. Sedan åker vi tillbaka till Sverige och kommer hem på söndagen. Men det är bra för båten och själva resan till Finland är roligast tycker både Adam och jag. Jag ser mest fram emot buffén och karaoken. Jag vet inte om jag ska sjunga där men det är roligt att lyssna på alla andra=) Att få äta en massa god mat är jättegott! Jag kommer att rulla därifrån:) Jag blir hungrig bara av att tänka på all god mat som serveras. De hade fått ett erbjudande och hytten får vi gratis men det är den sämsta hytten. För mig spelar det inte särskilt stor roll, sover gör man ändå bara någon timme per natt. Sedan är man inte i hytten ofta, när man är vaken går man ju runt på båten. Det blir däremot maten som kostar men det ordnar sig=)

Imorse var jag trött som vanligt men i taxin kände jag mig lite piggare. På idrotten skulle vi gå en hinderbana som egentligen är tänkt för barn som går på lågstadiet. Man skulle bland annat gå balansgång vilket jag tycker är svårt, sedan skulle man göra armhävningar, sit ups och hoppa upphopp som var jobbigast. Springa skulle man också göra och det var lätt. Kaninhopp är också ganska lätt för det gjorde jag ofta i min förra skola. Vi gjorde övningarna för att det kan vara bra att träna på och för att man får bättre kropps och rumskontroll. Sedan kan man ju göra övningarna med sina barn om man skaffar det i framtiden.
Efter idrotten åkte vi tillbaka till skolan. Rebecka gav mig ett tuggummi med hallonsmak som var ganska gott men hade lite skum smak efter ett tag. Jag tuggar nästan aldrig tuggummi och därför visste jag inte att det finns en massa olika smaker, jag kanske ska börja köpa det ibland för att prova alla smaker. Det finns en sorts extra-tuggummin med fruktsmak som jag mår illa av. Men det finns någon annan fruktsmak som jag tycker om. Tydligen finns det tuggummin med apelsin, persika och vaniljsmak också, de vill jag smaka!

Matteprovet, det vill jag helst bara glömma. Tyvärr gick det sämre än vad jag trodde att det skulle göra fastän jag hade pluggat ganska mycket. Den sista frågan skrev jag bara jättelite på och sen hoppade jag över en b-uppgift på b-delen plus att jag gjorde fel på a-uppgfiten till samma fråga. På a-delen av provet hoppade jag över en eller två uppgifter, dessutom räknade jag säkert ut alla ekvationer på fel sätt. Vissa uppgifter kom jag inte på hur jag skulle räkna ut med en ekvation och därför räknade jag ut de på andra sätt, man kanske kan få en halv poäng för det, det sa min lärare i alla fall. Kapitlet med ekvationer är i alla fall slut nu:) Jag blir glad om jag slipper att göra omprov.

Efter lunchen kom Freja och hennes kompis och filmade mig. De ska nämlien göra en film som ska handla om hur det är att vara blind tror jag. Först fick jag prata lite men de hade inte förberett några frågor vilket gjorde att jag inte riktigt visste vad jag skulle säga. Lite pratade jag i alla fall, sen gick jag runt med min käpp i korridoren. De kommer tillbaka på måndag och filmar när jag har ensemble, de ville tydligen spela in lite när jag sjunger. På ensemblen sjunger vi i alla fall tillsammans, tur det, om de andra vill sjunga när de filmar vet jag inte.

Svenskan var helt okej, vi pratade om retorik och läste en text. Texten handlade om att alla människor är beroende av pengar och att pengar är makt. Författaren till texten hade tagit ut bra argument och exempel. Efter sportlovet ska alla hålla tal, vi ska prata om media och fick nio ämnen att välja på. Alla ämnen är svåra och jag har nästan gett upp redan nu om att jag ska klara av att prata i tre minuter om något av ämnena. Media, det är ju jättesvårt! Men jag får försöka att söka efter fakta plus att jag får säga lite vad jag tycker och varför.
Nu ska jag ta det lugnt en stund och senare ikväll måste jag plugga musikteori.
/Vispen


Tisdag, ska plugga matte idag

Hej!

Träningen gick väl sådär igår, jag var hur trött som helst. Jag skulle ha ätit någonting innan men jag glömde bort det eftersom jag inte var särskilt hungrig. Men sen efter att ha tränat en stund kände jag mig lite körd. Men jag spelade tre matcher och vann två av dem. En av matcherna vann jag med 11-2 och den andra med 11-9, det var bara tur att jag råkade göra mål. I den tredje matchen sköt jag ut bollen hela tiden och förlorade stort med nästan 11-0, eller kanske inte men vi säger det. Jag är hur dålig som helst på att serva och skjuta raka bollar. Två av fyra gånger rullade bollen in i mål när jag sköt rakt, ibland har man tur=)
När jag kom hem diskuterade Nina och jag ledsagare, hon skulle hjälpa mig att ringa några idag.

Imorse var jag stressad, innan jag gick och lade mig kände jag mig jättetrött men sen när jag låg i sängen blev jag pigg igen, jag fungerar lite konstigt. Därför kände jag mig lite körd när klockan var lite över åtta och jag skulle gå upp, från söndag till måndag sov jag ju också dåligt. När jag skulle dricka råkade jag tappa ett glas på golvet, det gick sönder lite men klarade sig ganska bra som tur var. Sedan hittade jag inte skärvorna från glaset som hade gått sönder fastän jag klampade runt på golvet ganska länge.
Taxichauffören körde mig till skolan på bara lite mer än en kvart, annars brukar det ta mellan tjugo minuter och en halvtimme. Jag klarade av att gå till kultur och idéhistorian själv men det berodde lite på att jag hörde några i klassen prata i klassrummet där vi skulle vara. På lektionen var det ganska segt, ingen grupp redovisade sina bibeluppgifter och därför pratade läraren om medeltiden hela lektionen. Ibland kände jag att jag drömde mig bort och tänkte på annat men jag antecknade ändå det mesta. Att sitta och lyssna i åttio minuter har jag ibland svårt för men det går helt okej. Vissa lärare har jag lättare för att lyssna på än andra.
På öppen tid pratade rektorn om högskolan och olika poäng, jag lyssnade inte jättenoga eftersom det känns ganska långt borta för mig. Men han tog också upp det här med att välja kurser som jag ska göra nästa år, hoppas att jag kan välja psykologi och spanska, det beror ju på vilka tider det är. Om det är samtidigt vet jag inte vilket av dem jag ska ta, om jag läser spanska får jag ett halvt meritpoäng extra och det får jag ju inte om jag läser psykologi. Men å andra sidan har jag länge sett fram emot att läsa psykologi och därför vet jag inte. Jag får hoppas att lektionerna inte ligger samtidigt nästa år.
Till lunch var det pasta som var helt okej. Men senare kom några i min klass och diskuterade vad som fanns i maten, det lät lite mindre trevligt. Om jag visste allt som jag åt och vad det innehöll skulle jag säkert sluta att äta.

Efter lunchen skulle jag leta reda på glosor till ett kapitel i engelskan. Men glosorna fanns såklart inte i min bok, inte någonstans. Seriöst, vad jag störde mig på det! I min bok ligger inte kapitel på samma sidor som i de andras böcker och innehåller bara ungefär samma sak som de andras bok. Vilka är det som trycker böckerna egentligen? När vi beställde mina böcker sa vi att vi ville ha exakt samma bok som de andra och gav ett speciellt nummer som stod på deras bok. Men ändå skickar de en gammal bok till mig, de är ju lite sega. Det verkar som att det bara är gamla människor som jobbar på det där stället. Okej, det kanske kostar mycket pengar för dem om de ska trycka en nyare version av boken men snälla människor, det är ju inte mitt problem. Hur svårt kan det vara, sitter de bara och fikar hela tiden eller? Att bara göra en ny bok tar ett halvår eller ibland mer, om det är så måste de ju vara otroligt sega. Allt måste hålla på och godkännas av människor men för seende kan man däremot trycka böcker hur snabbt som helst, mycket snabbare än vad kära resurscenter syn kan göra. Okej, nu har de tydligen bytt namn också men jag orkar inte bry mig.
Jag fick alltså sitta och slå upp varenda ord vilket ingen av de andra behöver göra. Alla ord fanns inte ens i den ordlista jag använder på internet. Den hemsidan har inte många ord alls men nu har skolan beställt en ordbok till mig som kommer snart hoppas jag.

Nu när jag har klagat en stund ska jag istället säga att senare pluggade jag lite matte och min hjärna har äntligen börjat att förstå lite hur ekvationer fungerar och hur man ska skriva. Men ikväll ska jag plugga mycket så att jag klarar provet imorgon.
Rebecka och jag gick till ett rum i slutet av håltimmen och tränade på On my own. På fredag har jag ju ingen sånglektion och därför är det ju bra om jag kan låten lite tills nästa gång. Det är ju jättebra att Rebecka kan läsa noter och spela piano:) I låten finns det ganska många höga toner och där är jag lite körd. Min röst försvinner ibland, undrar när min röst är färdig. Det känns fortfarande som att jag är i målbrottet ibland.
Efter ensemblen åkte jag hem och nu sitter jag här och ska plugga matte. Det är väldigt tråkigt tycker jag men man måste ju göra tråkiga saker också.
/Vispen

Måndag, ingen kör som vanligt

Hej!

Nu sitter jag här och väntar på att matten ska börja. Tydligen har vi ingen kör idag på grund av att läraren är sjuk. Förra veckan missade jag ju också kören eftersom vi spelade in den där sketchen till melodifestivalen. Innan det var det kör en eller två gånger men innan det var läraren sjuk. Det känns som att vi har misat många körlektioner både den här och förra terminen. Sedan får vi betyg i vår, det kommer ju att vara svårt för läraren att betygsätta alla. Jag låg i alla fall på vg där när det förra omdömet skickades ut.

Under engelskan skulle vi läsa ett kapitel i boken och svara på frågor. Det var fyra personer i min grupp och de andra fick läsa för mig. Kapitlet var skumt, det handlade om två personer som skulle skjuta en busschaufför. De två männen bjöd barnen som satt i bussen på godis med någon drog i. Ett av barnen dog eftersom drogen var farligare än vad männen hade trott. Sedan fick man inte veta om de sköt busschauffören eller inte. Texten hade många svåra ord tycker jag, vi fick glosor som vi ska lära oss tills på torsdag.
Ensemblen kändes ganska seg, vi sjöng som vanligt Have you ever seen the rain och lite på en annan låt. Men för att man ska lära sig en låt måste man ju sjunga den jättemånga gånger.
Efter lunchen fick vi veta att kören var inställd och jag gick upp på rummet och tittade igenom några mattetal, på onsdag har jag prov på ekvationer. Hoppas att sega jag klarar av att få åtminstone g+, vg vill jag ha men det är verkligen omöjligt. Ekvationer känns svårt hur mycket jag än tränar. Att få x fritt och skriva en massa bra uträkningar, det är jättesvårt!
Rebecka och jag tränade på att gå till både matte och kultur och idéhistoria-salarna. Seriöst är jag hur seg som helst på att lära mig en väg, seende har ju mycket lättare. Men det måste vara min hjärna som segar också för jag klarar aldrig av att komma ihåg en väg efter att ha gått den två gånger. En stund efter att ha gått samma väg blir jag jättetrött också, det är inte så att det är jobbigt att gå men det blir jobbigt att komma ihåg hur jag ska gå hela tiden.

Nu ska jag sluta skriva och göra någonting annat. Förresten fick lilla jag vg på det engelska tacktalet om Adam! Lite bra var jag där i alla fall. Man fick ju kommentarer från andra i klassen och vissa hade inte skrivit någonting som jag ska förbättra. Men en skrev att jag ska se gladare ut, några andra att jag ska träna på mitt uttal och några att jag ska träna på att inte vara lika nervös. Min lärare sa att det inte hade märkts särskilt mycket på mig. De bra kommentarerna var också olika och vissa skrev att jag gjorde talet bra och lite sådant, en skrev att jag hade bra uttal och det är väl olika vad man tycker. Men mitt uttal är verkligen dåligt tycker jag själv men det kanske blir bättre i sommar.
/Vispen

Söndag, korv och varm choklad

Hej!

Igår skrev jag bara lite om melodifestivalen och förutom det skrev jag ingenting annat men jag hade inte alls mycket att skriva. Gårdagen var väldigt lugn, Adams föräldrar åkte iväg på kvällen vilket betydde att Adam och jag var ensamma hemma hos honom och tittade på melodifestivalen. Programledaren tycker jag verkligen inte om och jag vet många som håller med mig. Hon låter otroligt gammal plus att jag tycker att hon är tråkig. När Shirley Clamp kom sist blev jag jätteledsen. I och för sig kan jag hålla med om att hennes framträdande inte var lika bra som vanligt men det berodde ju mycket på att Shirley har varit sjuk hela veckan. Vad jobbigt det måste kännas för henne, att vara sjuk den dagen då man ska sjunga i melodifestivalen som man kanske har sett fram emot jättemycket. Man hörde att Shirley inte riktigt kom upp på de högsta tonerna i låten.
Efter melodifestivalen igår bloggade jag ju och sen var jag inne på lite andra hemsidor. Under natten sov jag väldigt dåligt, jag hade svårt att somna vilket var lite jobbigt men Adam somnade inte heller förrän ganska sent och han höll mig sällskap ett tag.

Vi blev väckta runt åttatiden imorse, Adam kunde somna om men det kunde däremot inte jag göra. Men jag låg kvar i sängen till nästan halv tio. Efter det gick jag upp, åt en snabb frukost, duschade och tog sedan en taxi till Hellasgården. Där skulle Unga synskadade Stockholm ha en aktivitet, vi skulle åka skridskor. När jag kom dit var Maja redan där, vi gick runt lite och märkte att det var hur halt som helst och is överallt. När de andra hade kommit fick vi reda på att personen som hyr ut skridskor avrådde oss från att åka eftersom det var jättemycket vatten på isen. Det skulle inte ha varit roligt att åka eftersom vattnet skulle rinna in i skridskorna. Vi ringde till lite olika ishallar och frågade om det var någon av dem som hade öppet och hyrde ut skridskor men vi hittade inget bra ställe. Några av oss hade med sig skridskor men inte alla. Därför bestämde vi oss för att grilla korv, vi hade ju åkt ända till Hellasgården och om vi inte hade gjort någonting där hade ju det varit onödigt. Jag hade glömt att meddela att jag är vegetarian men soyakorvarna räckte till mig:)
Efter att nästan alla hade börjat att frysa och vi hade ätit färdigt tog vi bussen till Slussen. Det var verkligen skönt att kliva på bussen efter att ha suttit ner länge och sedan hoppat runt lite på stället. Mina fötter var jättekalla trots att jag hade sockor över strumporna. Efter att ha gått av vid Slussen gick vi en bit till en restaurang som också var ett kaffé. Där beställde alla varsin kopp varm choklad, det var verkligen hur gott som helst! Varm choklad dricker jag nästan aldrig nu för tiden, den var extra god på kafféet också. Hemma köper vi bara lättmjölk som jag inte har lärt mig att tycka om. Tydligen är mellanmjölk farlig men jag dricker ändå alltid den i skolan och därför kan den väl inte vara jättefarlig om den köps in där? Det är i alal fall den enda mjölken jag dricker och det borde ju finnas saker som är värre än att dricka mellanmjölk, lättmjölk är kanske nyttigare men ibland tycker jag att man ska dricka det man tycker är gott:)
På kafféet satt vi och pratade en ganska lång stund innan Ronja och jag beställde färdtjänst och åkte hem. De andra åkte nog hem kommunalt eller jag vet inte. Det har varit en härlig och rolig dag i alla fall fastän vi inte åkte skridskor. Jag åkte mest dit för att träffa vänner och umgås, skridskor är jag ändå dålig på och därför gjorde det inte särskilt mycket att det inte gick att åka idag.
/Vispen

Melodifestivalen, deltävling ett i Göteborg

Hej!

Nu ska jag skriva lite om den första deltävlingen i Göteborg. Hoppas att jag kommer ihåg allt nu för när jag skriver det här är jag på otroligt dåligt humör.

Melodi nummer ett var Nina Söderquist som sjöng en låt som heter Tick Tock. Jag tycker att låten var helt okej och den hade en bra melodi i refrängen. Jag hörde dock att hon var klädd ganska konstigt.
Melodi nummer två var Jonathan FAgerlund som sjöng låten Welcome to my life. Jag fick låten på hjärnan direkt och tycker verkligen att den borde ha gått vidare. Refrängen var ju jättebra och Jonathan sjöng inte dåligt heller!
Melodi nummer tre var Shirley Clamp som sjöng låten Med hjärtat fullt av ljus. Shirley var ju helt underbar!<3 Låten var ju jättebra men kanske för lugn för att vara med i melodifestivalen. Men jag kan fortfarande inte förstå hur hon kunde komma sist! Shirley är ju helt fantastisk och har en jättebra sångröst! Låttexten var ju jättebra och allting!
Melodi nummer fyra var Scotts som sjöng låten Jag tror på oss. Jag fastnade aldrig för den och tycker att texten var ganska konstig. Det lät lite som en dansbandslåt, det enda de hade gjort var att göra så att den gick lite snabbare än en del andra dansbandslåtar.
Melodi nummer fem var Emilia som sjöng låten You´re my world. I början tyckte jag inte att låten verkade särskilt bra men sen blev den bättre. När jag hörde låten för andra gången var den väldigt bra. Emilia verkade bli jätteglad när hon gick till finalen och jag tycker verkligen att hon förtjänade det.
Melodi nummer sex var Alcazar som sjöng låten Stay the night, jag tror att den hette så i alla fall. Refrängen var bra och de lät jätteglada när de sjöng! I Globen hoppas jag att det går bra för dem.
Melodi nummer sju var Caroline af Ugglas som sjöng låten Snälla, snälla. Caroline sjöng i alla fall bättre än när hon var med i melodifestivalen för två år sen tycker jag men låten var verkligen inte alls bra. Jag störde mig när hon hela tiden sjöng Snälla, snälla och låten var för lugn för att vara med i melodifestivalen tycker jag, den passade inte in där. Men ändå gick Caroline till andra chansen plus att hon fick den internationella juryns röst.
Melodi nummer åtta var Marie Serneholt som sjöng låten Disconnect me. Låten var bra och jag fick den på hjärnan ganska snabbt. När jag hörde låten ville jag dansa runt och vara glad. Det var synd att den inte gick vidare.

Det som jag stör mig på just nu är att Shirley inte ens gick till andra chansen. Hur kunde hon komma sist, seriöst? Enligt mig var hon absolut bäst och det fanns många låtar som var sämre. Men Shirley har ju i och för sig redan varit i final två gånger och därför vet hon ju hur det känns. Jag ska gå in på SVT snart och lyssna på hennes låt igen, man kan redan lyssna på alla låtar som inte gick till andra chansen eller finalen. Låtarna som gick direkt till Globen tycker jag alltså om men varken Scotts eller Caroline är min musiksmak.
/Vispen

Fredag, skola som vanligt

Hej!

Det här inlägget blir kort eftersom Adams familj får gäster snart och då kan jag inte blogga. Det kommer en man som bor i Finland, vi åt middag hos honom när vi åkte till Finland tidigare. Sen jag skrev igår var min käke och det bedövad i flera timmar till. Jag skrev lite på mina läsloggar som ska lämnas in idag. Klockan halv tolv började den äntligen att försvinna, först i tungan och sedan i läppen, då var jag väldigt hungrig och kände mig lite yr i huvudet. Jag åt alltså middag mellan halv tolv och tolv men det gick det också=)

På sånglektionen sjöng min lärare några låtar och sen fick jag välja några av dem som jag tycker är bra. Jag valde bland annat två låtar som heter Hallelujah och The way you make me feel. Vi kommer att ha egna val efter att alla har sjungit två musikallåtar och då kanske jag sjunger någon av de där två låtarna. Men jag ska också be någon följa med mig till biblioteket och leta efter låtar som jag tycker om. Den andra musikallåten som jag ska sjunga heter On my own och är från samma musikal som Castle on a cloud. Låten är bra men väldigt hög, jag kommer bara att kunna sjunga de höga tonerna väldigt svagt.

Efter lunchen träffade jag Margareta från syncentralen, vi tränade vägar på tredje och fjärde våningen. Sedan pratade vi lite om vilka datum hon ska komma framöver under våren. Filmen om feminism var ganska bra och intressant. Innan svenskan började satt jag och pratade med Rebecka och Ellen, sedan träffade jag Nicholas i parallellklassen och sa att jag tycker att han sjöng hur bra som helst igår! Nästan alla hade tydligen gråtit när han sjöng och jag fick känslor men grät inte.
Vi diskuterade filmen under svenskan och kom fram till vad filmens tema och motiv är, det kan ju vara flera saker. Efter det började vi att jobba med nästa moment som är rättorik. Läraren delade ut häften till alla, hon ska maila informationen till mig. Alla fick komma på ett argument till jag är, jag sa att jag har långt hår för att jag har sparat det i över tio år. Sedan var det en person som sa att han är sig själv därför att han föddes som det. Det var många roliga och bra argument som alla kom på.
Efter att ha kommit hem till Adam har vi bara ätit lite och nu kommer gästerna när som helst.
/Vispen

Torsdag, engelska, sång och tandläkare

Hej!

Det har varit en händelserik dag. På svenskan igår såg vi färdigt filmen och imorgon ska hela klassen prata om den.
Det här inlägget kommer förmodligen att ha många stavfel och liknande saker. Det beror på att jag nyss kom hem från tandläkaren och nu tänker jag på min bedövning och den gör att jag blir okoncentrerad. Jag är bedövad i läppen, i en bit av tungan, i en bit av kinden och i örat haha. Det känns otroligt konstigt, sedan får jag inte bita mig i läppen eller tungan nu för i så fall kommer ju det att göra ont sen. Äta kommer jag inte att kunna göra på flera timmar och det betyder att jag kommer att bli på dåligt humor snart. Jag åt lite innan jag åkte men inte alls mycket, hoppas att bedövningen går över till senare ikväll i alla fall.

Imorse när jag kom till skolan stod Ola på fjärde våningen. Han hjälpte mig till klassrummet där vi skulle vara, Rebecka var inte i skolan på hela dagen. På samhällskunskapen började vi att prata om feminism, det verkar ganska intressant för feminister kan ju tycka väldigt olika om saker.
Efter lektionen hjälpte Josefine mig, Ellen kom också sen. Musikteorin var ganska rolig, vi höll på ganska mycket med gehör. Men sedan höll de andra på med kvintcirkeln och jag var seg fastän jag har tränat ganska mycket på att komma ihåg alla positioner i ansiktet.
När jag skulle gå från lektionen fick jag hjälp av Elin. Jag ville gå upp och äta och frågade var de andra skulle äta, de flesta hade med sig mat och skulle äta på fjärde våningen eller någon annanstans. Jag sa att jag klarade mig själv bara jag fick hjälp till trappan men det verkade inte som att de andra trodde det. Därför tyckte de att det var bättre att jag skulle vänta på Ellen. Det gjorde vi men när hon hade slutat skulle hon gå för att träffa sin pappa. Därför följde några andra med mig till matsalen. Men när vi skulle ta mat kom det fram en som jobbade där och sa att hon skulle hjälpa mig. Hon satte mig vid ett jättelitet bord och sen gick de andra iväg. Men efter att jag hade fått min mat och ätit lite kom några fram och frågade om jag ville sitta med dem istället. Jag satte mig vid deras bord och det var ju trevligt. Några av dem gick sen men Elin och Josefine satt kvar där. Jag kände mig jättejobbig när mattanten frågade ifall jag behöver hjälp imorgon vilket jag behöver. Hon sa i alla fall till Elin och dem att hon tyckte att de var jättesnälla som hjälpte mig. Som jag har skrivit tidigare tycker jag synd om de som ska hjälpa mig ibland. Egentligen är ju det assistentens jobb och jag vill inte utnyttja mina klasskompisar på det sättet, det är klart att de kommer att tröttna på mig i så fall. Det blir ju fel när deras kompisar går iväg någon annanstans. Då blir ju vi själva och jag vill ju ändå att de i klassen ska kunna vara med andra fastän jag är med och behöver lite hjälp. Det känns jättetaskigt av mig och även om de i klassen säger att det är okej att hjälpa mig får de ju ändå tråkigare en om de hade varit med sina vänner. Men efter att varje lektion är slut får alla bråttom och springer eller går snabbt ut ur klassrummet. Jag som måste packa ihop datorn och bära den där tungan väskan, det tar ju jättelång tid, då hinner jag aldrig att gå ut samtidigt som de andra. Sen hinner de gå till någon annan våning och då hittar inte jag dem, det är störande! Assistent är ju bra för att den hjälper mig till och från alla lektioner men den är ju inte med på lektionerna förutom när jag säger till om det. Ibland bär de min datorväska i alla fall, det är faktiskt rättvist tycker jag med tanke på hur tung den är och hur mycket de andra bär. Sedan måste ju assistenten ha något att göra och då får de gärna bära min väska ibland, den är ju hur jobbig och tung som helst.

Under engelskan skulle vi hålla våra kära tal. Alla hann inte göra det idag men de som inte har talat får göra det någon annan dag. Man skulle i alla fall skriva två kommentarer om vad som var bra till personen som talade. Sedan skulle man skriva en kommentar om vad personen kunde ha gjort bättre. Det var svårt att komma på kommentarer till alla och till vissa kom jag inte ens på någonting som var mindre bra.
Innan jag skulle tala var jag jättenervös, seriöst, jag tycker inte om att tala inför klassen och ändå var vi bara halsklass. Mitt engelska uttal är nog det värsta som finns, man brukar i alla fall förstå vad jag säger. När det var min tur fick jag hålla mitt tal utan stödord. Skrivaren fungerar ju inte och därför kunde jag inte skriva ut stödorden på ett punktskriftspapper. Sedan ville jag inte sitta vid datorn och redovisa. Men när jag stod där och talade minns jag knappt vad jag sa, orden kom av sig själva på något sätt och jag pratade på om varför jag ville tacka Adam. Efter talet kom jag däremot på en massa saker från texten som jag hade glömt att säga. Hoppas bara att mitt tal tog mer än två minuter, min lärare sa i alla fall att jag hade fått g när jag frågade, tur!

Efter engelskan hade vi bara fem minuter på oss att gå till en sal där alla sångare som går första året skulle sjunga sina musikallåtar.
Efter att ha sjungit upp var det en massa människor som sjöng. Alla är jätteduktiga och vissa fastnade jag extra mycket för! En del sjunger så att man får känslor och jag blir jätteglad när jag hör vissa röster! Vissa fick ingenting som de behöver jobba mer med men andra fick saker som de skulle tänka på. Efter att lärarna hade gett vissa kritik fick de sjunga om en bit av sin låt.
Min låt är ju väldigt kort, bara en vers, en refräng och sedan en halv vers. Jag sjöng i alla fall helt okej idag tycker jag själv i alla fall, inte lika bra som vissa andra men helt okej. Efter att ha sjungit en gång fick jag sjunga en gång till och då skulle jag försöka att vända mig åt olika håll och ibland låtsas som att det fanns människor som satt högt upp och så vidare.
När klockan var halv fem var jag tvungen att åka hem eftersom jag skulle till tandläkaren. Josefine hjälpte mig ut och vi fick stå och vänta på taxin i över en kvart innan den till slut kom. Vi stod och frös och störde oss på att det tog sådan tid, taxin har nog aldrig varit en kvart sen när jag har bott i Huddinge. Det var i alla fall roligare att vänta med någon än att stå själv och ha tråkigt.

Jag lyssnade av min mobil idag också, en hade ringt till min mobil och talat in ett meddelande till Nina, mitt nummer står under hennes namn. Sedan var det en som hade ringt och frågat om ledsagning men det lät som att hon trodde att jag behövde någon dans-grej men det behöver jag ju inte. Jag vet inte om personen ringde fel eller om det var menat till mig. Senare ringde mobilen igen och en till från Kulturama ringde. Först trodde jag att han var en annan person som jag känner som ringde och därför blev samtalet lite skumt men sen förklarade han att han går andra året på Kulturama och sjunger, han hade sett min annons. Först visste jag inte vad jag skulle säga men till slut sa jag att han kunde maila mig och att vi kunde höras senare. Han verkade trevlig i alla fall. Jag har dessutom fått ett till mail där en tjej som bor i Huddinge och går danslinjen är intresserad av jobbet. Sedan har en tjej i min klass frågar också, jag har alltså fyra personer som jag är säker på skulle vara intresserade. Jag väljer ut två av dem sen tror jag eller kanske tre, det är ju bra att ha flera ledsagare ifall en av dem inte kan en viss dag. När man går på gymnasiet brukar man ju ibland få läxor som gör att man inte har tid att till exempel jobba.

Hos tandläkaren skulle jag laga ett hål på höger sida i munnen. Först fick jag sprutan som gjorde att jag blev bedövad, det tog ganska lång tid innan bedövningen började att hjälpa. Men efter bara någon minut började det att kännas konstigt i tungan, det kittlade till lite. Sedan kändes det efter en stund konstigt i läppen och när jag tog på den kändes det annorlunda. Men läppen och örat började inte att kännas konstigt förrän jag satt i bilen på väg hem. Det gjorde inte särskilt ont när tandläkaren borrade i alla fall men ibland ilade det till lite. Jag försökte att tänka på annat, bland annat på musiken som spelades på radion som fanns i rummet, tyvärr var det en låt som jag inte tycker om. Efter att tandläkaren hade borrat fyllde de igen tanden med någon plastmassa. Det gjorde inte ont men efteråt när jag bet ihop kändes det konstigt. De fick ta bort lagning tre gånger innan det till slut kändes ganska normalt att bita ihop.
Nu sitter jag här hemma och börjar att bli hungrig, det här inlägget tog lite tid att skriva men att skriva fic mig i alla fall att tänka på andra saker än bedövningen. Jag tror att jag ska läsa igenom mina läsloggar i svenskan som ska lämnas in imorgon. Man fick ju kommentarer på vad man ska förbättra, att skriva läsloggarna i en löpande text och hela tiden ha en röd tråd förstår jag inte hur man ska göra. Däremot har jag förlängt mitt slut av texten och försökt att dra fler slutsatser. De flesta andra fick nästan inga kommentarer alls, vissa är ju lite bättre. Men jag är mig själv i alla fall och jag får se hur långt det räcker. Anstränger mig gör jag alltid och mer än så kan man ju inte göra.
/Vispen

Onsdag, har varit och simmat

Hej!

Det var ganska roligt på ungdomsgården igår. Adam hade lite tråkigt först eftersom ingen av hans vänner kom men sen spelade han ändå billyard under en stor del av kvällen. Jag satt först och pratade med Ronja, eller vi sa inte särskilt mycket. Några personer stod ute och skulle vara ledfyr till några synskadade som inte hittade till gården. Det såg nog ganska konstigt ut och seende människor som gick förbi tänkte nog lite konstiga tankar om dem, en kvinna hade frågat om de lekte kurragömma.
Senare kom det en journalist och några som tog bilder till en tidning. De intervjuade mig och Mickis lite. Om man ville fick man prova på Cheer leading också men jag orkade inte göra det. Jag var ovanligt trött igårkväll, väldigt synd med ttanke på att jag inte vill vara trött när jag träffar mina vänner. Alla andra kvällar när jag bara sitter hemma är jag oftast mycket piggare. Lite fyra i rad hann jag i alla fall spela igår men jag förlorade stort. När jag kom hem kände jag mig tvungen att plugga engelska. Jag startade min stationära dator som jag nog inte har använt på över en månad. Datorn har verkligen blivit hur seg som helst, bara att starta upp den tog över en kvart. Sedan segade den otroligt mycket när jag var inne på internet, jag föredrar min bärbara dator där jag ändå har alla läxor. Men igår tyckte jag inte att det var någon idé att ta med mig datorn hem eftersom jag ändå knappt skulle hinna vara inne på den.

Imorse var jag hur trött som helst, jag förstår inte hur alla morgonpigga människor fungerar. Efter att ha ätit lite, jag fick tvinga i mig en smörgås och lite yogurt, kom taxin. Istället för att ha idrott tillsammans med min klass idag skulle jag åka och simma. Jag gjorde det för betyges skull och ingenting annat. Simmar eller badar gör jag inte direkt frivilligt. De andra är ju inte tvugna att göra det och det står ingenting om det i betygsplanen men jag gjorde det idag eftersom jag ändå har Rebecka nu och inte Mattias. Med Mattias vill jag inte simma, vi skulle ju inte kunna byta om i samma rum till exempel. Taxin körde mig först till något skumt ställe, porten var låst och allting. Sedan körde han mig till en port där man behövde ett kort för att komma in. Till slut körde han mig till den rätta ingången.
Jag glömde att ta med mig ett hänglås vilket man behöver till skåpen men jag delade skåp med Rebecka och det gick bra. Efter att ha duschat lite gick vi ut till bassängerna. Det var kallt i vattnet och jag frös jättemycket i början. Men jag märkte att jag fortfarande kan simma, det gick. Men det gick väldigt långsamt och jag tyckte att det ibland kändes obehagligt att simma där det var djupt. Det var lika djupt i hela bassängen och jag vet inte ens hur djupt det var. Efter att ha simmat några längder visade en av personalen oss till en bassäng när det var mycket grundare. Jag bottnade precis där, där kändes det bättre att simma också.
Helt plötsligt satte det igång bubblor och någon grej som sprutade, jag blev ganska rädd för jag stod precis bredvid saken som sprutade. Ingen verkade vara beredd på det. Innan vi gick och duschade igen satt vi en stund i bubbelpoolen. På mötet sa de att jag fick göra annat också och inte bara simma hela tiden. I bubbelpoolen var vattnet mycket varmare i alla fall men jag vet inte direkt om jag tycker att det var skönt att sitta där. Att simma var i alla fall inte lika hemskt och tråkigt som jag trodde innan men jag gör hellre annat när jag tränar.

Vi hann precis komma i tid till matten, idag tittade vi på olika lösningar, vad som är g, vg och mvg. Sedan fick jag tillbaka lösningar på alla ekvationer som min lärare ville se hur jag räknar ut. Det är verkligen jättesvårt, jag hade nästan inte gjort någon uppgift på rätt sätt. Jag hade skrivit ekvationerna konstigt eftersom jag hade gjort ny rad väldigt ofta. Men jag gör ny rad eftersom det är svårt att läsa hela talet om jag inte delar upp det. Ekvationer har jag aldrig varit bra på och jag blir glad bara jag får g på provet nästa vecka, jag kan inte räkna med vg.
Nu ska jag plugga och göra lite allt möjligt innan svenskan börjar.
/Vispen

Tisdag, tränade showdown igår

Hej!

Efter att Lovisa kom hem igår åt vi lite. Innan taxin som skulle köra mig till träningen kom pluggade jag lite på engelskan. Jag måste kunna talet utantill på torsdag, eller man får bara ha stödord. Men nu när jag sitter i skolan och märker att skrivaren som skriver ut punktskrift inte fungerar stör jag mig otroligt mycket på det! Nu måste jag sitta vid datorn för att träna på mitt tal. Om jag kunde skriva ut det kan jag ju träna på det i taxin och på ungdomsgården ikväll, värsta dåligt att det inte fungerar!

När jag kom till träningen gick jag in genom en port, någon släppte in mig. Men när jag hade stått där ett tag och klockan var över sex började jag undra varför ingen annan hade kommit. När jag ringde till personen som var ansvarig för träningen svarade han inte, det lät som att hans mobil var avstängd. Men till slut lyckades vi få tag på varandra, jag hade gått in i fel port.
Träningen gick i alla fall bra, jag spelade först mot en kille och vann med 11-0. Sedan tränade jag på servar men det gick inte alls bra, att skjuta raka bollar är jag inte heller bra på. Tidigare gick det mycket bättre för mig men det beror nog på att jag tränade mer då. Jag hade ju ett showdownbord hemma innan vi flyttade och då spelade jag mot Nina eller Björn ibland. Min ledsagare spelade också med mig ibland och ibland tränade jag på att skjuta speciella skott. Men man blir ju sämre. När jag spelade mot Anders som höll i träningen förlorade jag stort med 12-6, jag störde mig. Ett av målen han gjorde på mig var självmål också.
Jag råkade ha racketen skumt och sköt sedan bollen i mitt eget mål, smart jag är, eller inte.
Efter träningen åkte jag i alla fall hem, taxin var sen plus att det var samåkning. De lämnade någon gammal farbror först. Jag åt pankakor till middag och efter det skrev jag till en tjej som går andra året på Kulturama och som kanske ska bli min ledsagare. Jag har besämt mig för att vänta tills den här veckan är slut och se om någon mer hör av sig till mig.

Kultur och idéhistorian gick ganska bra. Innan lektionen gick min grupp igenom vad alla skulle säga. Sedan redovisade vi först eftersom vi ville ha det gjort. Jag sa bara två saker men alla pratade bara två gånger var tror jag, det gick i alla fall helt okej. Min grupp pratade ju om Noaks ark och lite om syndafloden. Sedan var det två grupper som pratade om David och Goliat och Moses. Berättelsen om Moses hade jag hört tidigare. De andra grupperna var inte klara med allt och kunde inte reodivsa idag. Istället lyssnade vi lite på gregoriansk musik från medeltiden och läraren visade de andra hur de första noterna såg ut.
På öppen tid lyssnade vi på när några musiker spelade och efter det har jag bara ätit lunch. Nu ska jag plugga engelska och kanske lite svenska. Musikteori måste jag också plugga men den känner jag mig ändå ganska säker på. Senare är det ensemble och då ska vi sjunga Isn´t she lovely.
/Vispen

Måndag, spaleade in lite av en sketch till melodifestivalen

Hej!

Idag slutade jag tidigare för en gångs skull men det var bara på grund av att inspelningen gick snabbare än vad jag trodde.
Innan ensemblen träffade jag två tjejer från en annan skola. De hade varit på Kulturama ganska länge och väntat på mig. Det var tur att de hann se mig när jag kom till skolan för de var nära på att gå. De skulle i alla fall spela in en film och frågade om jag ville vara med där, filmen ska handla om funktionshindrade tydligen. Jag är ju blind och det är ju ett funktionshinder, jag tackade ja till att vara med i deras film i alla fall. Hoppas bara att jag inte missar några lektioner men jag har ju en massa håltimmar.
Ensemblen gick ganska bra, vi sjöng bara Have you ever seen the rain, vecka åtta ska alla ensembler uppträda med två låtar och en av låtarna vi ska sjunga är Have you ever seen the rain. Jag sjunger en understämma i refrängen och på en liten bit av andra versen. Tills nästa måndag måste jag lära mig hela texten på låten för jag är fortfarande lite osäker på vissa ställen.

Precis efter ensemblen skulle vi samlas i receptionen. Där träffade jag alla tjejer och efter en stund gick vi till tvärbanan. Jag åt en smörgås på väg till Liljeholmen, jag hade inte klarat mig utan att äta någonting tror jag. Vi bytte senare till en tunnelbana och åkte till Hägerstensåsen. Efter det gick vi en bit och till slut hittade vi dit vi skulle. När vi kom in till något ställe, de spelar in olika saker där i alla fall, fick vi vänta en stund. Sedan fick alla fylla i en lapp där man godkände att man var med i en sketch och att den fick användas av SVT. Jag skrev min namnteckning men bara mitt förnamn.
Senare fick vi vara statister, vi skulle först stå utanför ett rum och när dörren öppnades skulle vi springa in där. Vissa skulle skrika men jag valde att inte göra det, andra skulle bara se glada ut eller vara ganska spända och förväntansfulla. Vi skulle låtsas om att vi gick in till en audition. Först provade jag att gå bakom Ellen men det gick inte särskilt bra för när vi skulle springa hann jag inte med eftersom det blev ett stort tryck och alla sprang in i mig kändes det som. Men sedan fick jag gå sist med någon äldre dam som jag inte kände. Vi hann inte ens komma in i rummet förrän de ropade stopp och inspelningen var över men ändå.
Efter att vi hade gjort om samma inspelning tre eller fyra gånger skulle vi stå i rummet och prata med varandra. Jag pratade med Carla om lite olika saker, jag visste inte vad jag skulle säga och det var mest hon som pratade. Men alla skulle försöka att prata ganska högt med varandra. Sedan kom det in en man som ropade att alla skulle hålla käften och då skulle vi vara tysta. Mannen delade in oss i grupper och vi skulle ställa oss på olika ställen i rummet. Sedan pratade mannen om att vi såg skumma ut som stod som vi gjorde tror jag, jag minns inte riktigt. Efter att ha gjort det några gånger var inspelningarna som vi skulle vara med i slut. Vi ringde en taxi och den kom efter ungefär en kvart.
Det var roligare att vara statist än att sitta i skolan i alla fall men jag tror inte att jag vill vara det igen. Ibland blev det ganska rörigt och det var ju det som var meningen men statist är nog roligare för de som spelar teater tror jag. Man kommer i alla fall att kunna se oss nästa lördag, alltså vecka sju när melodifestivalen är i Skellefteå.
Nu ska jag plugga engelska.
/Vispen

Söndag, hemma igen

Hej!

Nu sitter Lovisa och tjatar på mig om att hon vill sova här inatt. Hon fårar jättehögt men jag börjar senare imorgon än vanligt eftersom jag inte har någon engelska och därför kommer jag inte låta henne göra det. Lovisa kommer att gå upp mer än två timmar före mig imorgon och jag kommer inte att kunna somna om efter att hon har gått upp.
Igår tog jag ingen tablett och jag somnade inte förrän kanske vid halv fyra. Adam ville inte att jag skulle gå ner och hämta den och därför orkade jag inte göra det, det skulle ju vara ansträngade att gå ner för trappan=) Men när jag tänker på det efteråt var det tråkigt att ligga vaken i tre och en halv timme och inte kunna sova men nu kan jag ju inte göra någonting åt det.
Nu kliar det på min fot, lite störande, undrar varför det gör det. Lovisa sitter och kliar min fot nu haha:) Vi är lite skumma syskon. Hon bet mig i foten nyss och nu minskar chansen att hon får sova här. Lovisa försöker att muta mig med att säga att hon kan ge mig frukost på sängen ifall hon får sova här ibland och nu ökade chansen igen. Nu skrattar vi åt min fot.
Till frukost idag åt jag en smörgås med briost plus lite nudelsoppa. Adam var skum och försökte att klippa av mig lite hår med en sax, han klippte av några hårstrån. Jag ville klippa av honom lite hår också men det gick inte för Adam höll i saxen och han är starkare än jag ibland.

Vad hände mer idag? Det känns skumt att skriva samtidigt som Lovisa kliar min fot för jag blir okoncentrerad. Jag tog en dusch efter frukosten vilket var ganska skönt. Sedan satt jag vid datorn och räknade lite matte. Jag kan inte räkna ut alla tal som min lärare vill men jag får be honom om hjälp med det. Ganska snart kommer vi att ha prov på ekvationer, jag hoppas att jag får vg åtminstone. Sedan var jag inne på Nextstars hemsida och lyssnade på ungdomar som sjunger, alla är jätteduktiga! Tio av sextio ungdomar går vidare till final sen.
Innan vi skulle åka till tåget var vi inne på Tradera. Lovisa lyckades köpa en mp3spelare som liknar en Ipod. Hon köpte den för lite mer än fyrahundra kronor. Efter att Lovisa har fått sin nya mp3spelare ska jag få låna hennes gamla mp3spelare. Det blir trevligt för i så fall kan jag lyssna på musik när jag sitter i taxin på väg och hem från skolan.
När vi skulle åka till tåget var det broöppning. Det stod inga skyltar om det och när vi såg det var det försent för att vända och åka en annan väg. Det tog cirka femton minuter innan bron stängdes igen.

Innan vi åkte till tåget åkte vi förbi Mc donalds och åt middag. Jag tog en bönburgare med pomes frites och en bönsallad. Sedan köpte Björn en paj med vanilj och jordgubb till mig när vi satt och hade tråkigt. Vi var nämligen tuvgna att vänta på att nästa tåg skulle gå. Pajen var ganska god, jag hade aldrig ätit den tidigare. Adam och Björn satt och läste hur många kalorier olika saker innehåller. Jag räknade ut att jag åt för lite mer än tusen kalorier men det var ju ändå lite bra för jag hade bara ätit den där smörgåsen och lite soppa tidigare på dagen.
På tåget satt Adam och Lovisa och pratade om kameror och annat tråkigt. Nu är jag hemma och Lovisa tjatar fortfarande:) Imorgon ska jag bara ha ensemble och efter det ska alla tjejer i min och den andra musikklassen åka och spela in reklamen till melodifestivalen. Sedan kanske jag åker och tränar showdown imorgon, därför bloggar jag förmodligen inte förrän ganska sent på kvällen eller på tisdag nästa gång.
/Vispen

RSS 2.0