Helg och midsommarfirande

Hej!

Tänk att tiden går så fort, det känns som att dagarna bara springer förbi trots att jag faktiskt inte har gjort så jättemycket. Ändå känns det som att dagarna flyter ihop på något skumt sätt. I fredags var det midsommar och jag firade den hos Björn. Precis som förra året kom det dit folk, inte lika många som då men det var trevligt:) Solen sken och det var lagom varmt ute vilket var skönt. Idag tycker jag faktiskt att det har varit för varmt, när Irre och jag var ute och gick en promenad tidigare idag kändes det nästan jobbigt att orka gå på grund av värmen. Myggorna verkar i alla fall tycka om solen men det får man väl leva med:) På midsommarafton åt vi i alla fall en god lunch med sill, lax, ägg, paj och annat gott. Sen fikade vi lite senare då vi åt tårtor som Irre hade bakat som jag tyckte om. Sen fanns det såklart jordgubbar också, det måste man ju ha på midsommar:) Sill och jordgubbar är två saker som jag tycker är ett måste för att man ska känna att det är midsommar. Många brukar dricka väldigt mycket på midsommaren men det är inget jag tycker om att göra. Någon midsommarstång hade vi inte i år, det var mer när jag var yngre som jag brukade vara med och dansa kring en sådan. Under eftermiddagen spelade vi i alla fall kubb, det har också blivit lite av en tradition för oss de senaste åren. Några kastade yxa också, jag testade att göra det några gånger och lyckades träffa tavlan två gånger:) I kubb gick det däremot dåligt för mig, jag var i samma lag som Björn och Maria och alla missade ganska ofta. Det andra laget utklassade oss två gånger i rad. Runt sjutiden åkte de sista hem, de skulle egentligen ha stannat och ätit middag med oss. Men det gjorde vi istället på midsommardagen:) Vi hade lite problem med internet i fredags men när det inte krånglade hann jag i alla fall prata med en kompis på skype:) Det var trevligt som vanligt, vissa personer kan verkligen göra mig glad:)

På midsommardagen passade jag på att sova ut:) Sen följde jag med och handlade på eftermiddagen innan gästerna kom och grillade med oss. Vi grillade bland annat stora musslor och räkor. Jag hade aldrig ätit den typen av musslor tidigare men jag tycker att de var ganska goda, de smakade inte särskilt mycket men ändå. Efter middagen fikade vi lite och åt jordgubbar och glass. Jordgubbar åt jag även igår och jag kommer säkert bli trött på det snart. Jag kommer ihåg när Adam och jag var tillsammans, de köpte hem jordgubbar nästan varje dag. Men trots att jag alltid brukar hinna bli lite trött på jordgubbar varenda sommar hinner jag alltid sakna dem innan nästa sommar börjar så det gör ingenting att jag nästan föräter mig när det väl finns jordgubbar:) I lördags kväll satt jag uppe länge och det gjorde jag även igårkväll. Men jag hade människor att chatta med båda kvällarna så tiden gick fort:) Både gårdagen och den här dagen har jag tagit det väldigt lugnt, igår kände jag mig extremt seg av någon konstig anledning, det kanske berodde på att det var söndag. Den här dagen är ju snart slut men jag ska nog sitta upe ett tag till och kanske träna lite innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag åka på Allsång på Skansen tillsammans med några i USS och det ska bli roligt. Eftersom första programmet för i år är imorgon kommer det säkert vara jättemycket folk där. Därför lär vi inte få några bra platser men det ska ändå bli roligt och jag hoppas på att det kommer vara fint väder och bra stämning:) Jag bloggar igen någon gång senare i veckan.
/Vispen

Snart midsommar

Hej!

Nu sitter jag i min säng hos Björn och skriver. Klockan är ungefär kvart i tolv vilket betyder att ett nytt dygn börjar snart. Tyvärr känner jag mig inte det minsta trött än, undrar vad det kan bero på, jag gick och lade mig ganska tidigt igårkväll. Nu känner i alla fall jag att det är sommar på riktigt. Jag har börjat vänja mig vid att ha lov plus att det har varit jättefint väder i Stockholm idag. Imorgon hörde jag däremot att det kanske skulle komma någon regnskur lite då och då men så var det även förra året på midsommar. Då minns jag att vi satt under en pressändning och åt medan det ösregnade. Det var ju inte direkt jätteroligt men det var ju lite mysigt på sitt sätt. De senaste dagarna har varit ganska lugna, hela den här veckan har jag passat på att ta det lugnt. Jag har i alla fall både hunnit träna och dessutom fixa lite annat. Igår satt jag med Nina och valde bland olika work shops som man kan välja på lägret i Grekland. Det fanns mycket att välja bland och det var ganska svårt att rangornda tio val men det gick bra till slut. Några av valen jag satte högst upp var att baka, lära sig någon sorts dans och hålla på med musik. Dansa är jag ju extremt dålig på, om jag ska vara ärlig kan jag inte en enda dans och därför kanske det vore bra att lära sig det någon gång, bättre sent än aldrig:) På discon och andra ställen har jag alltid känt att det har varit svårt att dansa, jag ser ju inte hur alla andra rör sig och så vidare. Igår fyllde vi i blanketten för att stå i bostadskö också för jag ska ju flytta om inte allt för lång tid. Mina kära betyg kom igår också plus ett sådant där brev där man såklart blev påmind om när nästa termin börjar. Vi börjar den artonde augusti och de tre första dagarna är tydligen väldigt långa och håller på till klockan sju på kvällen. Det förstår jag inte riktigt hur jag ska orka med eftersom man då förmodligen kommer känna sig väldigt trött men det blir säkert bra. Vi ska tydligen mest repa med ensemblerna för att sedan spela för ettorna som börjar på Kulturama. Mina betyg såg ut ungefär som jag hade väntat mig, på två år har jag läst färdigt sexton kurser. Betygen jag fick i år var två g, några vg och tre mvg, ni ser, jag är ju inte direkt världens bästa i skolan.

Träningen känns ganska bra. Jag tränar på cross trainern men känner fortfarande att jag har jättedålig kondition. Motionscykeln har jag inte kunnat träna på på väldigt länge och att cykla är kanske ett bättre sätt att träna kondition på. Nästa vecka får jag kolla om det kanske går att ta fram den. Showdownen känns ganska bra men jag märker verkligen hur mycket jag har kvar att lära mig och att det är många moment som jag skulle behöva träna mycket mer på. Det känns självklart bra att jag faktiskt känner att det finns massor som jag behöver träna mer på men jag börjar samtidigt tvivla på om jag någonsin kommer kunna bli tillräckligt bra för att placera mig bra i tävlingar. Häromdagen pratade vi om att vissa har talang, att det finns de som blir bra på något utan att knappt ens behöva träna. Jag önskar att jag hade lite talang i något, det skulle ju verkligen underlätta menmen, jag är som jag är och jag hoppas att det i alla fall ska räcka en bit på vägen. Idag är det förresten två veckor kvar tills jag åker till Prag och tävlar, jag har räknat ner dagarna väldigt länge nu.

Förutom att träna har jag även hunnit läsa ut tredje boken i Twilighserien, Ljudet av ditt hjärta eller Eclipse som den heter på engelska. Jag tänkte att det var lika bra att läsa ut boken med tanke på att filmen har biopremiär snart. Dessutom hade många av mina vänner tjatat länge på mig om att jag borde läsa den kära boken och jag måste erkänna att jag tyckte om den även om jag inte är lika galen i Twilight som vissa andra:) Fjärde boken har jag ju redan läst men jag tycker inte att det spelade någon roll att jag läste böckerna i lite fel ordning. Nu vore det ju trevligt om jag hittade något nytt att läsa, nu när det ändå är sommar och jag har tid till sådant. Att läsa är ju inte direkt något jag prioriterar när jag har skolan eller något annat att göra som tar tid men på sommaren och på loven kan det ju vara roligt, om man väl hittar någon bra bok vilket inte alltid är så lätt. Nu ska jag nog lyssna lite på musik innan jag går och lägger mig. Jag bloggar igen i slutet av helgen eller kanske på måndag. Hoppas att ni har det bra tills dess och ha en trevlig midsommar!
/Vispen

Träningsläger och mycket showdown

Hej!

Idag är det måndag och jag hade egentligen tänkt skriva om helgen igår men då var jag väldigt trött och orkade därför inte göra det. Helgen började klockan ett i fredags då vi möttes i Handen där jag brukar träna. Jag beställde taxin i god tid och det var tur eftersom vägen tydligen var avspärrad på vissa ställen, jag vet inte riktigt varför. Det kanske var lite på grund av att kronprinsessan skulle gifta sig men vi behövde inte åka genom stan och därför borde det ju inte ha varit några problem menmen. Vi började träningslägret med att prata lite och spelade sedan trippelmatcher under resten av eftermiddagen. Jag älskar ju trippel och kände att det var roligt att spela i olika lag. Sedan kände jag att jag lärde mig mycket av att spela mot de andra, särskilt när jag spelade mot killarna. Middag åt vi på restaurangen Viking, jag åt pasta med grönsaker:) Därefter tränade vi på olika moment, till exempel på att serva och skjuta envallar, jag kände att det var svårt att valla men kände i alla fall att jag hittade en serv som fungerade ganska bra under kvällen. Jag hann också bli intervjuad av två personer som frågade lite vad man kände om att vara med i landslaget. Tidigare i år satte några av oss showdownspelare upp riktlinjer som vi tycker att man ska följa om man vill tillhöra landslaget jag tycker att riktlinjerna är bra och försöker verkligen göra vad jag kan för att följa dem. När vi hade tränat i några timmar gick vi till hotellet och checkade in, vi bodde på Quality hotell I Handen och jag tycker verkligen om det hotellet. Rummen är bra plus att frukosten alltid är otroligt god! På hotellet tittade killarna på en fotbollsmatch, jag satt med där men orkade inte engagera mig riktigt, det var dessutom en tråkig match som slutade noll-noll. Ibland kan jag tycka att fotboll kan vara lite roligt att titta på, det tråkiga är bara att det ofta tar väldigt lång tid innan det blir mål. Senare på kvällen var jag med Helene och Alexander på rummet, vi spelade bland annat ett spel på internet som jag hade väldigt roligt åt och sen lyssnade vi lite på Harry potter innnan jag somnade.

I lördags var det frukost runt åttatiden då jag åt ganska mycket, ovanligt men man måste ju passa på när det är bra frukost:) Sen började vi spela klockan nio och vi spelade matcher. Alla spelade mot alla och jag tycker att det var väldigt roligt och lärorikt. Jag började med att förlora mot Claudio med två-noll i set men jag lyckades i alla fall göra några mål vilket kändes roligt:) Sedan spelade mot Kourosh och vann med två-noll i set men det var en rolig och jämn match. Därefter förlorade jag mot Anders med två-ett och det kändes verkligen tråkigt för det hade varit roligt att vinna över honom men Anders är en spelare som jag verkligen har svårt för. Även om jag för det mesta visste ungefär var bollen skulle komma var jag ändå för långsam för att hinna blockera hans skott ibland, särskilt när han sköt hårda kantskott. Nästa match spelade jag mot Zebben och den förlorade jag ckså med två-noll och det var ju inte särskilt konstigt med tanke på att han för tillfället är den bästa spelaren i Sverige och kanske en av de bästa spelarna i världen, han kom ju till exempel trea på VM. I ett set lyckades jag i alla fall få nio poäng och det var ju i alla fall bättre än noll:) Den sista matchen spelade jag mot Helene och det var också en rolig och jämn match. Claudio coachade Helene medan Zebben coachade mig. Jag vann till slut matchen med två-noll i set men det var som sagt väldigt jämnt. När alla matcher var spelade åt vi lunch på Mc donalds, inte precis jättenyttigt men ändå. Därefter berättade de att det var fyra spelare som kom med i landlsaget, Zebben, Claudio, Helene och jag. Jag blev verkligen glad när jag fick veta det. Innan EM ska jag dessutom åka till Prag och tävla vilket ska bli jäteroligt! Helene, Anders och Kourosh följer också med dit och jag tycker att det var bra att de andra killarna får vara med på en tävling även om de inte tillhör landslaget. Under eftermiddagen spelade vi fler lagmatcher, en del av de blev inte särskilt jämna men det var roligt ändå. Sen gick vi till ett gym och tränade kondition, jag cyklade på en motionscykel i en timme och igår hade jag verkligen träningsvärk vilket kändes skönt:) Vi åt middag på en pizzeria där vi ofta brukar äta när vi är i Handen. På kvällen tittade vi på fotboll och såg även en del av Kronprinsessans brölopp. Tänk om man hade ett så stort blölopp, det verkade verkligen vara roligt. Jag älskar verkligen fester och annat där det är mycket folk. Sen hade de ju en jättestor tårta som tydligen var tre meter, dubbelt så lång som jag. Undrar om gästerna åt upp hela. Vi gick och lade oss ganska sent den kvällen eftersom vi tyckte att det var roligt att sitta uppe länge och prata.

Igår spelade vi tre matcher i bäst av fem set. Jag mötte Helene och vann med tre-ett i set, det var en rolig match. Sen spelade Claudio och Zebben mot varandra och Claudio vann med tre-två vilket jag tycker var roligt eftersom Zebben vann i lördags när de spelade. Kourosh vann över Anders vilket jag också tycker var roligt eftersom Kourosh förlorade alla sina matchr i lördags. När matcherna var spelade pratade vi lite om helgen innan de flesta sedan gick tillbaka till hotellet, packade ihop det sista och checkade ut för att sedan åka hem. Jag tycker i alla fall att helgen var väldigt bra och jag kände att jag lärde mig en hel del nya saker plus att jag dessutom kände att jag lärde känna de andra lite bättre. Om sjutton dagar åker jag till Prag och sedan är EM i augusti och då har vi ett till träningsläger precis innan det.

När jag kom hem igår hann jag sova en stund innan min mormor Lia kom och fikade lite. Förutom det hände inte särskilt mycket igår. Idag har jag också mest tagit det lugnt, det enda jag har gjort är att träna kondition, lyssna på en talbok och prata med lite folk. Resten av den här veckan ser lugn ut och jag har tyvärr inga planer överhuvudtaget vilket känns tråkigt. På fredag är det ju midsommar så då ska jag väl förmodligen fira det på något sätt och sen hoppas jag att jag hittar på något mer att göra för annars lär jag ju bli väldigt uttråkad. Hoppas att ni har det bra i alla fall.
/Vispen

Träningsläger imorgon

Hej!

Hoppas att ni mår bra. Jag mår faktiskt mycket bättre idag än vad jag gjorde både igår och i tisdags och det känns bra. Imorgon åker jag ju nämligen på träningsläger och då vill jag vara helt frisk så att jag verkligen kan göra mitt bästa. Huvudvärken känns fortfarande lite men den borde vara borta tills imorgon. Sen jag skrev senast har jag inte gjort särskilt mycket. Igår lyssnade jag en del på musik och sjöng faktiskt lite också, det är ganska ovanligt att jag brukar sjunga nuförtiden men igår sjöng jag trots att jag inte hade någon särskild låt som jag behövde träna på. På kvällen kom Dannes jobbarkompisar hit och vi grillade och åt middag. Sen chattade jag med några av mina vänner och det var trevligt.

Idag tränade jag lite på förmiddagen och ringde till en kompis som jag inte hade pratat med på länge. Sen har jag varit på showdownträning som vanligt. Anders var med idag också vilket ju var trevligt:) Tyvärr kände jag att jag spelade ganska dåligt, det blev i alla fall oftast ganska jämna matcher så det var ju i alla fall bra. Jag tycker att Anders spelade väldigt bra med tanke på att han inte har tränat någon showdown sen Haninge open. Om jag inte hade tränat på sådär länge vet jag att jag hade spelat jättedåligt. Nu ska jag nog börja packa lite inför helgen och därför hinner jag inte skriva mer. Men jag bloggar igen på söndag när jag kommer hem. Då vet jag också ifall jag kommer med i landslaget eller inte.
/Vispen

Sommarlov

Hej!

Idag är det tisdag och nu har jag sommarlov! Förstår ni hur skönt det känns? Det ska bli oerhört skönt att kunna ta det lugnt utan att behöva ha dåligt samvete för att man egentligen borde plugga. Som vanligt kommer det nog ta en vecka innan jag faktist inser att jag är ledig och sen kommer förmodligen lovet kännas hur kort som helst. Men jag ska försöka ta vara på varenda ledig dag och göra något bra av den. Tyvärr känns det inte alls roligt nu eftersom jag igår var och vaccinerade mig mot TBE, den där sjukdomen som en del fästingar kan ha. Min kropp verkar verkligen inte gilla vaccin för idag har jag mått ganska dåligt och det känns lite som att det kommer bli ännu sämre imorgon. Då kanske jag ska träffa en kompis så därför tycker jag att min kropp väljer helt fel tillfälle att bli sjuk på. Sen har vi ju landslagsträningen i helgen också. Nu har jag mest huvudvärk, även om det är jobbigt har jag ju i alla fall ingen feber och det klarar jag mig verkligen jättebra utan.

Aja, nu ska jag inte klaga mer utan istället berätta lite roligare saker:) I söndags träffade jag mina kusiner Berthine, Jakob och Mårten, min farmor Irre ska köpa en ny hund snart och därför ville de åka och titta på några hundvalpar. Jag valde att vänta hemma tillsammans med Björn för hundar är ju inte direkt någonting som jag älskar, jag har verkligen ingenting emot dem men jag tycker inte om när det är för många hundra på ett och samma ställe. Hundar sm har tjock päls tycker jag inte om särskilt mycket heller eftersom de fäller mycket hår. Ibland kan jag dessutom känna att jag är lite rädd för främmande hundar, egentligen vet jag inte riktigt varför men jag kan tycka att det låter som att en del hundar låter jättearga när de skäller. När jag var fyra år blev jag ju hundbiten i ansiktet och det kanske har lite med det att göra, jag har fortfarande kvar ärren men som tur är syns de inte särskilt tydligt. Händelsen kommer jag hur som helst ihåg ganska tydligt, vi fick ju åka till tre sjukhus innan vi fick hjälp vilket var lite jobbigt. När kusinerna kom tillbaka lite senare åt vi i alla fall pankakor och fikade lite:) Det enda som var jobbigt var att det var hur mycket myggor som helst där vi satt. Jag tror att jag fick nästan tio myggbett på tjugo minuter, rekord för mig. Björn hittade förresten mangoglass i lördags och sen gjorde han mangosås som gjorde att mangosmaken kändes ännu mer, jag älskar verkligen mango, utan tvekan min favoritfrukt! Senare på söndagen gjorde vi vårrullar och det var roligt att göra de även om det tog ganska lång tid.

Igår tog jag det mest lugnt, Lovisa, Irre och jag åkte och vaccinerade oss. Vi tittade lite efter kläder också men hittade inget bra. Idag var det skolavslutning för de som går i ettan och tvåan på Kulturama. Treorna tog studenten i fredags och hade sitt utspring då. När jag kom till skolan var jag en stund med Miren innan repetitionen inför avslutningen började. Idag blev det bestämt att min klass bara skulle sjunga Länge leve livet, jag vet inte varför menmen. Det kändes hur som helst roligt att sjunga och jag hoppas att det lät bra. Ettorna sjöng två låtar med kören, Every breath you take och Smoth criminal, de var verkligen hur duktiga som helst! De som går musikal sjöng låten Seasons of love och det lät också väldigt bra! Desutom tycker jag om den låten väldigt mycket. Konst och design visade något de hade gjort, kläder tror jag. Danseleverna dansade, Joachim i parallellklassen sjöng en låt och ett band där Mattias i min klass spelar trummor spelade en jättebra rocklåt. Rektorn höll ett fint tal och sen fick alla sjunga En vänlig grönska, jag tror i alla fall att sången heter något sådant. Tyvärr hittade jag inte särskilt många i min klass efter avslutnigen och det kändes lite tråkigt att inte få säga hejdå till någon av dem. I grundskolan samlades man alltid efter avslutningen för att säga hejdå och i åttan och nian för att få sina betyg. Nu skickar de hem betygen istället, jag tycker att det känns lite tråkigt menmen.

När jag kom hem sov jag i ungefär två och en halv timme, dels för att jag sov dåligt inatt och ddels för att jag skulle orka träna ikväll. Jag mådde bättre efter att ha sovit lite vilket kändes skönt. Träningen kändes ganska bra idag, jag spelade mest matcher men försökte ändå träna på lite olika saker. Madde var där idag också och vi hade roligt som vanligt:) Nu har jag inget mer att skriva men jag bloggar innan jag åker till träningslägret på fredag.
/Vispen

Snart sommarlov

Hej!

Vad roligt att så många har läst min blogg på sista tiden, jag har ju två stycken och en av dem fick hundra besökare på en dag:) Nu skriver jag igen, tyvärr har jag inte särskilt mycket att skriva om eftersom jag inte har hunnit göra något roligt sen sist. Jag har nog alltid tyckt att dagarna innan man får sommarlov är lite sega. Det brukar ju nästan inte hända någonting och det tycker jag känns tråkigt, så har det varit även i år. Vädret har dessutom inte direkt varit roligt, här har det blåst och småregnat både igår och idag. Sådant väder brukar i alla fall göra att jag känner mig tröttare. I torsdags var det skola som vanligt. Tjejen som var med mig på idrottsdagen var med mig en stund även då och jag kände att vi faktiskt kom ganska bra överens vilket ju var roligt. Nu kommer hon nog aldrig mer jobba med mig och det är ju lite tråkigt, när jag väl hade börjat tycka om henne menar jag. På kören fick vi veta att vi ska sjunga både Can you feel the love tonight och Länge leve livet på skolavslutningen. Jag tycker att det känns jätteroligt att vi äntligen ska sjunga upp något med kören! Omdömena sätts inte förrän efter avslutningen och därför tror jag att det kommer vara många som kommer dit. När vi skulle sjunga i kyrkan tidigare i år var det ju knappt någon som kom och det var ju väldigt tråkigt. Vår lärare blev dessutom ledsen för det och därför tror jag att det nu är många som verkligen vill komma och visa henne att de tycker att körsång är roligt. Jag har fått en känsla av att det är många fler som tycker om kören nu, i alla fall många fler än förra året. I torsdags tycker jag att låtarna lät väldigt bra, Länge leve livet sjöng vi acapella och det lät jättebra med alla stämmor! Läraren mailade texten till mig idag, lite sent ju men eftersom jag är ledig på måndag kommer jag hinna träna mycket på låten då.

På idrotten skulle vi ha betygsamtal. Det hadde jag gått och varit nervös inför hur länge som helst kändes det som. För några veckor sen lämnade jag ju in det där stora arbetet som jag har skrivit lite om tidigare. Men det kändes inte särskilt roligt när jag fick tillbaka det eftersom jag bara hade fått vg. Läraren förklarade för oss att hon hade varit hård med betygsättningen, det var det många av oss som tyckte eftersom jag faktiskt inte tror att det var någon av oss som fick mer än vg på uppgiften. Eftersom vi gick efter klasslistan och mitt efternamn börjar på S fick jag vänta länge innan det till slut blev min tur att prata med läraren. Medan jag väntade pratade jag med en del av de som hade samtal före mig. Några blev verkligen ledsna över att de fick ett lägre betyg än de hade hoppats. Jag kände det lite som att jag hade misslyckats eftersom idrott ju är det ämne som jag verkligen kände att jag hade kämpat i och satsat jättemyket för att få mvg i. Det kändes verkligen hur jobbigt och tråkigt som helst. Till slut blev det i alla fall min tur och det kändes knappt som att jag ville prata med läraren. Men hon lät väldigt glad och förklarade att min uppgift hade varit bra trots att jag bara hade fått vg på den. Sen sa hon att hon har sett att jag har kämpat och att jag har utvecklats mycket sen i höstas. Därför gav hon mig mvg i betyg och hon sa att det hade varit roligt att sätta det betyget eftersom jag var en klar mvg-elev. Jag blev verkligen hur glad som helst över betyget eftersom jag ju hade kämpat hårt för att få det! Den där uppgiften lade jag ju ner hur många timmar som helst på och praktiskt har jag ju också alltid försökt göra mitt bästa på lektionerna. Sen har jag ju tränat mycket, både under träningsperioden vi hade tidigare och på fritiden.

Tyvärr hade jag varken ensemble eller sånglektion på eftermiddagen men lite senare var det träning som vanligt:) Det var bara Krister och jag som var där vilket ju var lite synd men det som var bra med det var att jag fick spela hela tiden. Jag tränade mycket på att serva och hittade en serv som jag lyckades göra mål med väldigt ofta och en serv där jag i alla fall gjorde några mål. Man ska ju ha minst tre servar och därför måste jag försöka hitta en tredje serv också. Tidigare hade jag en serv som ofta gick bra men som jag nu nästan aldrig lyckas göra mål med, det är lite konstigt för servar tränar vi nästan på varenda träning. Vi spelade några set också i torsdags och det gick väldigt dåligt för mig, ibland var det i alla fall jämnt.

Igår hade vi inga lektioner eftersom treorna tog studenten. Därför gjorde jag knappt någonting på hela dagen. På eftermiddagen pratade jag med Sven på skype, det var väldigt trevligt och han förstod vad jag sa, oftast i alla fall, trots min kära engelska. Lovisa och jag åkte till Björn lite senare under dagen och här har jag varit även idag. Kusinerna skulle ha kommit men de kommer imorgon istället. Idag har jag därför mest tgit det lugnt, vi åkte in till stan en stund eftersom Lovisa skulle köpa biobiljetter till den tredje Twilightfilmen som kommer på bio snart. Den ska jag kanske också gå och se någon dag, Maja såg ju den andra filmen med mig och det var ju väldigt roligt. Nu hinner jag inte skriva mer för vi ska äta när som helst. Nästa gång jag bloggar blir förmodligen när jag har fått sommarlov. Ha det så bra tills dess!
/Vispen

Lugna dagar

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. De senaste dagarna har varit väldigt lugna och det har varit skönt. Allt skolarbete är ju klart nu och det märks att alla bara går och längtar tills sommarlovet ska börja. Vädret har varit fint också, till och med idag då vi hade elevhälsovårdsdag i skolan:) I måndags hade jag bara en lektion, kultur och idéhistoria. Där var det en tjej som redovisade och sedan tittade vi färdigt på den kära filmen som vi började med förra lektionen, den var ju på franska, jag förstod jättemycket, eller inte. Jag kommer inte ens ihåg vad filmen heter men det spelar inte så stor roll, jag tycker ändå inte att den var bra. Efter den korta skoldagen åkte jag hem en stund innan träningen. I måndags var sista träningen och nu börjar den inte igen förrän i höst, förstår ni hur tråkigt jag tycker att det är? Det är ju på sommaren som man borde ha tid att träna mer, då borde man ju inte lägga ner! Som tur är tränar jag ju med två klubbar och jag hoppas att jag ska kunna träna med de andra en del i sommar också, annars kommer jag ju vara helt körd på tävlingarna, om jag nu kommer med i någon av dem. En sommar utan showdown, det går ju inte! I måndags gick det i alla fall ganska bra att träna, jag vann alla träningsmatcher och det var väldigt trevligt:)

Igår började dagen med estetisk orientering och läraren tyckte att vi skulle vara ute eftersom det var varmt. Först hade vi betygsamtal och jag får vg i kursen vilket känns ganska bra. Det verkar knappt som att någon i vår klass får mvg. Efter betygsamtalen pratade läraren lite om folkmusik och lärde oss några låtar. En stund senare hade jag vokalensemble där vi fikade och pratade om lite allt möjligt:) Tyvärr ska vi inte sjunga på skolavslutningen eftersom vi inte har varit särskilt många de senaste lektionerna. Det är synd att många börjar skolka på våren. Efter lunchen hade jag spanska där vi lyssnade på en spansk saga och på spansk musik, sagan förstod jag en del av medan jag inte alls förstod mycket av vad låtarna handlade om. Musiken hördes högre än sångarnas röster, annars hade jag kanske förstått mer. Det kändes i alla fall lite tråkigt att jag hade den allra sista lektionen i spanska igår, jag har verkligen lärt mig mycket det här året och jag tycker att läraren är väldigt bra. Efter spanskan hade jag matte då alla lämnade in sina matteböcker. Jag hade ingen bok att lämna in eftersom jag ju har den på datorn men gick ändå till lektionen för att säga hejdå till läraren. Nästa år kommer jag säkert se honom ibland men det är ju inte riktigt samma sak. Matteläraren är nog den lärare som jag känner att jag har fått mest hjälp av i år. Han har verkligen varit hur bra som helst och han verkade verkligen vara glad för min skull för att jag fick godkänt i kursen, jag fick till och med en kram av honom igår.

Träningen gick dåligt igår, för dåligt för att jag ens vill skriva om den. Tur att det bara var träning i alla fall och imorgon måste jag spela bättre! Lite senare på kvällen åkte jag till ungdomsgården där det var avslutning. Det är tråkigt att allt roligt slutar innan sommaren! När jag kom dit fick jag i alla fall hjälpa till att grilla, det gick ju inte direkt jättebra men grillspetten blev klara till slut och det var många som gillade dem:) Jag hade väldigt trevligt igårkväll och jag kommer sakna alla i sommar! Några kommer jag i alla fall hinna träffa, min kompis fyller till exempel år i juli och hon har bjudit jättemånga till sin fest.

Idag var då den kära elevhälsovårdsdagen. Som jag skrev tidigare har det varit ganska varmt idag och det har varit skönt. Men förutom det hade jag faktiskt väldigt tråkigt idag. Precis som förra året var det nästan ingen från min klass som var där, bara Josefine och några andra tjejer som jag inte pratade särskilt mycket med eftersom de mest spelade brännboll. Seriöst vad jag tycker att min klass är tråkig ibland när de aldrig är med på sådana här dagar men det kan jag kanske förstå lite med tanke på att det nästan inte är någon som tränar. När jag kom till idrottsplatsen där vi skulle vara träffade jag en tjej som jobbade istället för min assistent idag, han valde att jobba på ett annat ställe. Tjejen hade med sig sin syster och jag tror verkligen att båda tyckte att hela dagen var tråkig. En sak som var jättestörande var att tjejens syster först inte verkade tro att jag kunde prata eftersom hon frågade sin syster saker om mig, till exempel vad jag ville göra eller om jag ville sätta mig någonstans. Sådant kan jag verkligen störa mig på ibland, okej, jag är blind men jag kan ju faktiskt prata ändå. Jag pratade med en massa andra människor idag men den där tjejen verkade tydligen tycka att det var svårt att prata med mig av någon skum anledning. Idag tävlade i alla fall alla olika inriktningar mot varandra i fotboll, brännboll och pictionary. Jag kom fram till att allt skulle vara svårt för mig att göra. Pictionary skulle vara helt omöjligt eftersom man ju måste kunna se vad andra ritar, brännboll eller fotboll kanske jag hade kunnat vara med på men tjejen jag hade idag verkade inte direkt vara taggad på att spela och jag känner inte att jag hade vågat springa med henne eftersom hon inte hade ledsagat någon tidigare. Därför fick jag mest titta på idag och det var lite segt, de andra som tittade på fick nog ut mer av det än jag som ju inte kunde se vad som hände. När artist och musiker, inriktningen som jag går, spelade brännboll fick jag i alla fall matcherna lite halvt förklarade för mig men det gick tyvärr väldigt dåligt för dem och de kom näst sist. Skoldagen skulle ha slutat halv tre men jag åkte hem lite tidigare eftersom jag verkligen inte kände att jag fick ut någonting av dagen. Sen kändes det tråkigt att tjejen som jobbade med mig idag verkade tycka att hennes jobb var tråkigt, hennes syster ville gå därifrån så fort som möjligt, det märktes jättetydligt. Jag undrar lite varför hon tog med sig henne, det var säkert för atthon ville ha sällskap av någon. Imorgon har jag henne igen men efter det kommer jag ha min vanliga assistent, jag har faktiskt saknat honom lite de senaste dagarna, särskilt idag. Nu ska jag snart åka och vaccinera mig, det var ett tag sen jag gjorde det senast. Hoppas bara inte att jag blir lika sjuk som när jag vaccinerade mig mot svininfluensan, då var jag ju sjuk i över en vecka efteråt. De säger i alla fall att det här vaccinet inte har lika många biverkningar. Jag bloggar igen snart.
/Vispen

Bloggar igen

Hej!

Nu var det ganska länge sen jag skrev och jag vet faktiskt inte varför. Ibland har jag varit nära på att göra det men sen har det inte blivit av av någon skum anledning, nu gör jag det i alla fall:) I torsdags kväll var jag ju på Adams studentmottagning. Han fick en massa fina presenter av folk, bland annat en massa pengar, presentkort, glas och ett studentroll. Jag var bland de första att komma dit och det var trevligt. Efter någon timme åt vi middag, pajer som Adam och hans mamma hade gjort, de var verkligen jättegoda! De hade gjort en paj med soltorkade tomater som jag såklart tyckte väldigt mycket om. Lite senare åt vi efterrätt, tårtor och ostkaka, Adams mamma kan verkligen göra jättegod ostkaka! Adams pappa höll ett fint tal där han sa bra saker om Adam och pratade om en del minnen han hade från när Adam var yngre. De frågade om jag ville sjunga något men eftersom jag inte kom på någon låt blev det inte av. Sådant där är ju väldigt jobbigt men jag trodde inte att de skulle vilja höra mig. Alla sjöng i alla fall studentsången, den kan jag knappt texten på men den får jag väl lära mig tills nästa år:) Under kvällen hann jag prata ganska mycket med en del av de som var där, bland annat Peter som också går på Kulturama och Adams faster Kerstin som brukar läsa min blogg ganska ofta. Sen pratade jag såklart mycket med Adam och Christine. Jag åkte hem någon gång runt tio och kände mig ganska trött efter dagen men jag hade verkligen en väldigt trevlig kväll:)

I fredags var det skola som vanligt. På engelskan gjorde vi någon slags musikquiz men för mig gick det otroligt dåligt. Egentligen vet jag jättelite om musik, olika instrument och kända artister menmen. Pontus hade i alla fall flest rätt av alla och vann en påse med kanelbullar, det var ju ett bra pris. Spanska flöt på ganska bra och vi tittade på film som jag som vanligt hade svårt att förstå. De pratar ju ofta jättefort plus att de har olika dialekter. En riktigt rolig sak var i alla fall att läraren pratade med mig och sa att om jag försökte förstå filmen i fredags och försöker förstå några låtar vi ska lyssna på på tisdag kommer jag få mvg i kursen! Förstår ni hur roligt det skulle vara? Jag trodde verkligen inte att jag ens skulle ligga i närheten av mvg i spanska. På tisdag ska jag i alla fall göra mitt bästa för att visa läraren att jag kan, om det nu är möjligt. Min fredagkväll var lugn och spenderades mest framför datorn. Vi åt förresten grillad mat och tittade på Så ska det låta:)

Igår tog jag det mest lugnt under förmiddagen och tränade lite innan jag åkte till Kulturama. Där träffade jag Rebecka och vi var där för att se när de som går första året på vuxenutbildningen sjöng. Jag tycker att en del av sångarna var jätteduktiga och att de flesta av låtarna var bra. De som går yrkesutbildningen ska däremot vara bättre men jag tror tyvärr inte att jag har möjlighet att se dem nästa vecka vilket är synd. Efter konserten åkte vi till Kungsträdgården. De hade ju nämligen smak av Stockholm där, eller vad det heter. Vi åt libanesisk mat, inte särskilt mycket Stockholm men ändå. Efter det tittade vi på när några sjöng på en scen men jag tycker inte att de var särskilt bra. Tyvärr tycker jag inte att stämningen var lika bra som jag trodde att den skulle vara igår och jag vet inte vad det berodde på. Det var i alla fall sjukt mycket folk som var där, tydligen flera tusen. Igårkväll satt jag uppe till nästan klockan fyra och chattade. Jag vet, det var verkligen hur sent som helst och så länge har jag nog aldrig varit uppe när jag har varit ensam, det är ju såklart en helt annan sak när man är med andra, då kan jag lugnt vara uppe en hel natt utan problem.

Idag är det ju söndag och det tycker jag känns ganska segt. Jag har i alla fall varit och träffat mina vänner Robin och Kim, Kim träffade jag för inte särskilt länge sen medan det säkert var flera år sen jag träffade Robin senast. Det var hur som helst väldigt trevligt att träffa dem igen idag, vi pratade om en massa trevliga saker och jag skrattade mycket, dock inte lika mycket som Kim för det är ju ganska svårt:) Ikväll har jag inget planerat men jag ska nog träna och kanske börja lyssna på en talbok som en kompis har tipsat mig om.
/Vispen

Skola, träning och konsert

Hej!

Nu skriver jag ett ganska kort inlägg eftersom jag snart ska åka och fira Adam som tar studenten idag, det ska bli roligt:) Tyvärr slutade vi ganska sent idag och det gör att jag får åka direkt till Adam från skolan. Nackdelen med det är att jag dels inte hinner byta om till finare kläder och dels att jag inte kan hämta hans present som ligger hemma. Men det ordnar sig säkert ändå, jag kommer ju träffa Adam fler gånger:)

I tisdags gick redovisningen jättedåligt för mig. Min lärare skulle ju ha fixat min inspelning och det hade hon även gjort till en annan tjej i klassen. Hennes arbete gick bra att spela upp men mitt blev det något fel på, inspelningen hade helt plötsligt inget ljud vilket ju var väldigt tråkigt menmen. Jag fick redovisa ändå och det gick ju inte direkt så bra som jag hade hoppats men jag överlevde. De andra visade upp bilder som de hade målat och det var ganska segt eftersom jag inte kunde se dem. Nästa lektion var i alla fall vokalensemble, gissa hur många elever som kom, två, Jocke och jag. Men det var en ganska rolig lektion ändå och vi sjöng lite olika låtar, bland annat två Stevie Wonderlåtar. Läraren hade redan satt betygen och jag fick mvg! Åh vad roligt det kändes för jag trodde faktiskt bara att jag skulle få vg.

Efter lunchen var det spanska där vi fick prata mycket. Sen var mattelektionen inställd men Jonas och jag sprang istället. Det gjorde ju de andra förra veckan då jag tyvärr glömde att ta med mig idrottskläder. Att springa gick tyvärr mycket sämre i tisdags än förra gången,  det kan dels ha berott på att vi inte hade något sådant där band mellan oss, jag brukar känna mig friare då. Men det jobbiga med att använda det är också att jag inte känner mig lika trygg med att springa, särskilt inte utomhus, min assistent har ju visserligen ledsagat mig mycket men ändå, jag vågar knappt springa med någon. Springband är det som jag tycker fungerar bäst, där vet jag alltid var jag är och behöer inte oroa mig för att springa in i något. I tisdags var det väldigt varmt ute så därför blev jag svettig redan innan jag ens hade börjat springa men det kändes i alla fall skönt att röra på sig efter att ha suttit stilla en hel dag. Lite senare åkte jag till träningen och det kändes roligt att träna igen:) Mina forhandservar gick bättre än backhandservarna och det brukar vara tvärtom annars så det var lite konstigt.

Igår började jag inte förrän klockan ett vilket kändes skönt. Först var det soundcheck i ungefär en och en halv timme och därefter var det genrep. Konserten började klockan sex och jag tror faktiskt inte att jag orkar skriva särskilt mycket om den. Det var i alla fall väldigt roligt att höra alla andra ensembler, en del sjöng verkligen bra! Under dagen kände jag mig inte särskilt taggad men det kändes i alla fall bättre när jag väl stod på scenen, sen hann jag såklart vara nervös i några timmar också, som vanligt. Idag tittade vi på konserten som filmades igår. Jag kan ju inte direkt säga att jag blev nöjd med låten jag sjöng, jag som tyckte att jag tog i igår tycker knappt att jag hördes på filmen menmen. Det är ju något jag behöver jobba med, nästa år är ju sista året som jag kommer ha chansen att utvecklas inom sången och sista gången som jag kommer vara med på någon konsert, då har jag bestämt att jag vill utvecklas och att jag åtminstone ska känna mig lite nöjd när jag går ut trean. Det känns enligt mig som ett bra mål. Min ensemblelärare sa i alla fall att han såg att jag rörde på mig mer igår och det var ju bra.

Idag jobbade vi med första hjälpen på idrotten och det var ganska intressant. Jag hade lärt mig en hel del om det tidigare men känner att det var bra att gå igenom det igen. Vi fick läsa lite i ett häfte och därefter jobba med varandra och blåsa i en docka och trycka på den för att försöka få igång hjärtat. Jag tycker att det var svårt i början men att det gick lättare när jag väl hade kommit på hur jag skulle göra. Under eftermiddagen har jag ju tittat på konserten och sen hade jag ett kort möte där vi bestämde vilka kurser jag ska flytta till fjärde året. Förutom att jag ju i år har tagit bort svenska b, naturkunskap a och musikteori b kommer jag nästa år att ta bort psykologi b, ljudteknik a och projektarbete. Det gör att jag tror att jag kommer överleva nästa år utan att behöva känna mig jättestressad hela året. Stressen kommer jag definitivt känna på våren men det hade ju absolut varit mycket värre ifall jag inte skulle ha tagit bort några kurser. Nu måste jag sluta skriva eftersom taxin kommer snart, hoppas att den är i tid.
/Vispen

RSS 2.0