Skola, träning, matkväll och lite annat

Hej!

Jag tycker verkligen att det känns att hösten har börjat på riktigt nu. Egentligen brukar man ju säga att det är höst från och med september varje år men jag tycker inte att det började bli kallare förrän för några dagar sen. Sen läste jag någonstans att det redan har varit minusgrader på vissa ställen. Tur att jag bor i Stockholm och inte i till exempel Norrland, jag tycker inte alls om kyla. Aja, det dröjer förhoppningsvis några månader tills det blir minusgrader och snö här:) Förutom att det har blivit kallare känns det att terminen har kommit igång också. I fredags hade jag ju höstens första prov och den här veckan har jag både redovisat min låt i ensemblen och kommer dessutom förmodligen ha prov i historia imorgon eller på fredag.

Sen jag skrev senast har jag hunnit göra lite allt möjligt. I måndags hade jag bara kör och slutade därför direkt efter lunchen, det var såklart väldigt skönt. Senare på eftermiddagen åkte jag hem till Shakti och det var jätteroligt att träffa henne igen! Vi hann prata om allt möjligt trevligt plus att vi spelade in en intervju som jag tror att man kommer kunna lyssna på någonstans på Internet i framtiden:) Det var roligt att bli intervjuad igen och få prata om showdown som jag ju verkligen älskar! Shakti tyckte att jag hade mycket inlevelse när jag berättade om det vilket var kul att höra:) Jag hade nämligen inte velat låta som om jag tyckte att det var tråkigt att prata om showdown för det gör jag ju inte! Dessutom vill jag ju inte hellr låta jätteseg och tråkig när jag spelar in något som andra kommer kunna lyssna på. Måndagens träning kändes ganska bra förutom att jag servade väldigt dåligt. En kul grej som hände var i alla fall att en liten kille kom och testade showdown, jag tror bara att han var runt fem år eller så. Men det gick faktiskt ganska bra för honom och han har ju hela livet framför sig så han kommer kunna bli bra i framtiden:)

I måndags kväll började kvalveckan av Idol! Jag tycker att idolerna har varit duktiga både då och i tisdags men tycker faktiskt att alla var bättre igår än i måndags. Min favorit i måndags var Chris men jag blev lite förvånad när han gick vidare eftersom jag trodde att Sebastian skulle göra det. Av tjejerna tycker jag att Linda var bäst. Igår tyckte jag faktiskt att alla sjöng väldigt bra och jag hoppas att Elin får ett wild card på fredag eftersom hon inte gick vidare igår. Alice var enligt mig verkligen värd att gå vidare så jag blev glad när hon gjorde det:) Andreas sjunger bra och var min favorit bland killarna igår:)

Igår hade jag först estetisk verksamhet där vi skulle göra en melodi till en text vi fick förra veckan. Min assistent fick hjälpa mig eftersom datorerna där de har installerat musikprogram inte fungerar för mig. Jag tycker att det var lite jobbigt att jag inte kunde jobba helt själv eller med någon annan i klassen, läraren tyckte helst inte att jag skulle göra det för att de kanske skulle ta över och göra för mycket eller kanske för att de skulle tycka att jag gjorde för lite eftersom jag inte kunde använda datorn. Men jag tycker att det hade varit roligare att jobba med någon av dem än med min assistent. Texten vi hade fått hette i alla fall Den rätta rytmen och jag valde att ha med några rader av den på de få takter jag spelade in. Man skulle spela in åtta takter och fick gärna ha med repris, därför valde jag att sätta melodi till fyra takter och sedan spela samma sak igen men på ett lite annorlunda sätt. Att använda musikprogrammet var inte direkt det lättaste och innan jag hade hittat på en melodi som jag blev hyfsat nöjd med var lektionen nästan slut. Jag hann i alla fall spela in det mesta:) På någon håltimme ska jag göra klart arbetet. Jag valde att göra en instrumental version eftersom jag verkligen inte kände för att sjunga när alla andra lyssnade. Det var en utmaning eftersom jag ju inte spelar synth och man hade en midikeyboard som var kopplad till datorn men en enkel melodi klarade jag i alla fall av att spela efter att ha spelat den ett antal gånger.

Efter lunchen hade jag samhällskunskap och psykologi. Jag blev väldigt trött eftersom jag hela tiden behövde anteckna, läsa eller skriva saker. Att i flera timmar behöva lyssna på när lärare står och pratar om olika saker är inte så lätt, i alla fall inte efter en stund när man börjar bli seg. I och för sig har jag lättare att koncentrera mig längre stunder sen jag började träna men ändå. På samhällskunskapen fortsatte vi i alla fall att prata om ekonomi och på psykologin fick vi lära oss mer om beteendeperspektivet vilket var ganska intressant men ganska svårt att förstå och komma ihåg allting. Läraren sa igår att hon tycker att det vore bra ifall min assistent är med på lektionerna och vi bestämde att han ska vara det. Läraren delar ofta ut papper som jag får samtidigt som de andra och inte kan läsa. Dessutom skriver hon mycket på tavlan och även om jag hör vad hon säger tycker jag att det kan vara svårt att hinna anteckna allt och jag vill ju inte behöva fråga vad hon skriver hela tiden, det har jag gjort ibland på tidigare lektioner. Det jobbiga är mest att inte kunna läsa papper och liknande och eftersom det ofta är många som behöver hjälp under lektionen hinner inte alltid läraren läsa för mig. Det är ju lite synd men ändå förståeligt. Min assistent verkade inte direkt tycka att det var jättejobbigt att sitta med heller så det får han väl göra i fortsättningen, hellre det än att jag inte hinner med.

Träningen gick bättre igår än i måndags vilket kändes kul. Jag servade faktiskt mycket bättre och gjorde flera serveess när jag spelade mot folk:) Idag är det sexton dagar kvar till European top twelve! Tyvärr lär jag inte direkt hinna träna särskilt mycket tills dess, nästa lördag kommer jag i alla fall ha möjlighet att spela mot lite folk då jag får vara med och visa showdown på ett ställe:)

Igårkväll åkte jag till ungdomsgården där det var matkväll som Adam höll i. Jag tycker att det var en bra kväll och Adam var duktig med tanke på att han inte har hållt i något liknande tidigare. Alla fick hjälpas åt att laga mat, kött, klyftpotatis, grekisk sallad och två olika såser. Jag var i gruppen som gjorde vegetarisk mat vilket var skönt eftersom jag helst inte ville behöva hålla på med köttet:) Maten blev väldigt god när den väl var färdig. Även efterrätten som bestod av hallonglass och ananas, som en grupp hade fått göra, blev jättegod och den ska jag nog göra hemma någon dag:)

Idag var det skola igen och först hade jag sånglektin som rullade på ganska bra. Jag börjar faktiskt tycka om läraren mer och mer, det har jag ju skrivit tidigare, hon blir verkligen bättre för varje gång:) Jag känner redan att jag har lärt mig nya saker som jag kan tänka på av henne vilket är kul. Idag sjöng jag igenom Black orpheus, fick återigen träna lite på att sjunga solo, fick jobba mycket med stödet och även börja sjunga Chain of fools. Det är en riktigt svår låt och jag förstår faktiskt inte hur jag ska klara av att sjunga den och få det att låta bra men ingenting är ju omöjligt:) Dessutom fick jag en ny låt idag som heter In the midnight hour som jag ska kolla in tills nästa vecka.

På kontaktlärartiden hände faktiskt inget särskilt förutom att Aleks pratade om att vi kommer ha en sådan där härlig elevhälsovårdsdag snart. Dessa dagar har enligt mig varit långtifrån härliga vissa gånger menmen. Den här gången är det i alla fall tänkt att vi som går i trean ska jobba med våra projektarbeten. Jag kommer plugga religion den dagen eftersom vi har prov dagen efter och det känns bra att kunna få en hel dag till att göra det för det är mycket att läsa och plugga in. På religionen får vi nämligen inte ha anteckningar. Aleks pratade även om att vi kommer ha mitterminsuppspel snart. Då kommer alla sångare få sjunga låtarna som de har jobbat med med Petra och instrumentalisterna få spela upp några låtar som de har jobbat med de senaste veckorna.

Sista lektionen idag var ensemble då jag skulle redovisa Save tonight och lära ut den till ensemblen. Det gick faktiskt bättre än vad jag hade trott att det skulle göra. Man fick en halvtimme på sig men jag kände mig klar redan efter lite mer än tjugo minuter, äntligen är jag inte segast:) I och för sig berodde det inte bara på mig utan också på resten av ensemblen som jag tycker var otroligt duktiga idag! De förstod mig väldigt bra och det tog inte lång tid förrän vi spelade igenom hela låten utan att göra ett enda fel. Självklart fanns det saker som jag gjorde dåligt, jag kunde ha gått igenom melodin mer med sångarna, varit mer tydlig när jag pratade med instrumentalisterna och tagit för mig mer. Varenda gång när jag har redovisat något för ensemblen har lärarna sagt att jag ska ta för mig mer och därför är det ju verkligen något som jag behöver bli bättre på. Men jag måste säga att det är bättre nu än när jag gick i ettan. Jag var den sista som redovisade i ensemblen och det kändes hur skönt som helst när jag var klar! Jag har gått och varit nervös inför det i över en månad nu och till och med drömt om det på nätterna. Ibland är det tur att alla drömmar inte går i uppfyllelse för om alla redovisningar och prov skulle gå som jag drömde skulle jag inte bli godkänd i ett enda ämne. Vi fick en ny låt idag, People get ready, den är lite speciell för mig eftersom det var den första låten jag sjöng efter att ha kommit in på Kulturama:) Idag gjorde vi den däremot svårare än i ettan, lade till stämmor och liknande vilket var roligt! Nu är jag hemma och ska nog träna en timme och därefter plugga historia.
/Vispen

Några dagar av mitt liv

Hej!

Nu bloggar jag igen och idag är det söndag. Den här söndagen blir nog ungefär som många andra söndagar, jag har tänkt plugga lite, träna och ta det lugnt. Nästa vecka kommer bli ganska lugn vilket känns skönt. Men jag längtar verkligen till ETT nu, bara nitton dagar kvar tills jag får träffa alla trevliga människor igen!

Jag kan ju skriva lite om vad jag jag har gjort de senaste dagarna. I torsdags hände inget särskilt. Skoldagen rullade på som vanligt och jag hade historia och religion. Nästa vecka kommer vi förmodligen ha prov i historia och om några veckor har vi prov i religion. Historia tycker jag är ganska tråkigt och religion är inte direkt mitt favoritämne men man kan ju inte tycka om allt. Efter skolan hade jag träning och det var roligt att få spela showdown igen! Klockan åtta tittade jag på Idol och det var roligt att få höra när idolerna fick sjunga till ett riktigt band. Det som är synd är ju bara att programmet bara är en timme långt och att det är reklam väldigt ofta. Om det inte var så hade man förmodligen fått höra alla sjunga lite längre, de spelade bara upp några sekunder av de flestas framträdande. Hur som helst är jag ganska nöjd med de som har gått vidare till kvalet nästa vecka. Jag hade däremot velat att Anton skulle gå vidare men Sebastian är ju också duktig och jag tror att många tjejer kommer rösta på honom om han går vidare bland de tio bästa.

I fredags hade jag historia och sedan en lång håltimme där jag pluggade samhällskunskap. Vi skulle nämligen, precis som jag hade trott, ha prov i fredags. Jag tycker att provet var svårt trots att man fic ha anteckningar för man behövde tänka ganska mycket själv. Det var ett antal g-frågor och en vg-fråga. Jag svarade på alla men gissade lite ibland, hoppas i alla fall att det räcker till ett g. Jag satt kvar sist av alla och skrev, jag fick i och för sig provet senare än alla andra men ändå. Det känns lite jobbigt att alltid vara den som sitter kvar längst. Jag brukar ofta bli väldigt stressad när det hänger och därför skrev jag nog ett ganska dåligt svar på vg-frågan. Nu känns det hur som helst väldigt skönt att ha gjort första provet för till nästa prov vet jag lite hur läraren lägger upp proven och när jag får tillbaka mitt första prov ser jag lite hur han bedömer svaren:)

När skoldagen var slut åkte jag hem till Adam. Vi åt middag och åkte sedan till Skanstull och gick till en pub som är öppen en gång i månaden. Där träffade jag en massa trevliga människor, vissa hade jag inte träffat på flera år så det var verkligen roligt att se dem igen! När puben stängde klockan elva gick vi vidare till ett annat ställe där vi var till ungefär klockan ett. I fredags var första gången jag var ute på ett sådant ställe sen jag fyllde arton år och det var ju verkligen på tiden. Jag hade kul och därför kommer jag nog gå ut igen snart:)

Igår tog jag det mest lugnt. Adam och jag åkte till stan en stund men köpte ingenting. Igårkväll åkte jag till Rebecka och fick träffa en av hennes bröder vilket var kul. Han hade sprungit tre mil igår så han var lite trött. Det kan jag verkligen förstå, jag skulle inte ens orka springa en mil... Igår lagade vi middag, efterrätt och tittade på en film som hette Sebbe. Det var ju inte direkt världens roligaste film och man blev inte direkt glad av den men jag har sett sämre filmer i mitt liv så jag överlevde:) När jag kom hem igår pratade jag med Robin, det var länge sen vi pratade senast och det var roligt att höra hans kära röst igen:) Nu ska jag göra något roligare än att blogga. Hoppas att ni får en bra dag!
/Vispen

Ser fram emot bättre tider

Hej!

Hoppas att ni mår bra! De senaste dagarna har verkligen känts sega. På radion pratar de mest om politik och Sverigedemokraterna, i och för sig är det ju inte särskilt konstigt men jag känner mig ganska trött på politik för tillfället. Nu sitter jag i alla fall och tittar på slutaudition av idol. Idag blev jag lite besviken på att vissa inte sjöng särskilt bra i sina trios och kvartetter men det momentet är det ju ganska många som har svårt för. Att bara ha en natt på sig att träna in en låt är ju inte det lättaste och det blir ju inte heller lättare av att man kanske känner sig trött efter den första dagen av slutaudition. Dessutom är det säkert många som känner sig väldigt nervösa. Men jag tycker ändå att alla är väldigt duktiga, de som gick vidare från igår har ju verkligen något särskilt. Om jag inte är förkyld och om det inte är någon showdowntävling helgen när man får söka till idol nästa år ska jag söka:) Det är ju en sak som man kommer minnas hela livet, att träffa juryn skulle vara jätteroligt och att få en ärlig bedömning av dem:) Sen skulle jag kanske få prata med lite roliga människor medan jag stod i kö och det skulle vara kul. Ifall juryn skrattade åt mig eller sa att jag inte kunde sjunga hade jag nog inte brytt mig särskilt mycket, självklart hade det känts tråkigt men jag vet redan att jag inte direkt kan sjunga, inte om man jämför med de som går till slutaudition i alla fall.

De senaste dagarna har som sagt känts ganska tråkiga. Jag har inte tränat showdown sen i lördags vilket har gjort att jag idag känner mig ganska desperat efter att få göra det. Mitt humör går verkligen upp och ner, ena stunden kan jag känna mig glad medan jag i nästa sekund kan känna mig arg eller ledsen. I eftermiddags när jag satt i skolan och störde mig på min skoldator, ja, jag har fått tillbaka den från syncentralen nu, kände jag bara att jag ville skrika åt någon. Det händer inte särskilt ofta att jag blir arg men när jag väl blir det tar det lång tid innan det går över. Än så länge har jag inte känt att jag har kunnat få ut min ilska på något sätt men det känns som att det är nära nu. När jag väl har varit arg vet jag att jag kommer börja gråta eller något, jag fungerar så eftersom jag inte gråter särskilt ofta heller. Känner ni inte igen er? Har inte ni också svårt att visa era känslor ibland? Hoppas bara att det inte behöver hända när jag är med andra, det skulle inte vara kul.

Första lektionen i måndags var kör då vi sjöng Man in the mirror som vi nästan är klara med nu. Efter lunchen hade jag och en del av de andra sångarna lektion med Petra. Jag bestämde mig för vilken låt jag skulle sjunga när jag satt i taxin på väg till skolan i måndags. Det enda jag kunde tänka på just då var en av mina vänner som jag vet mår ganska dåligt just nu. Jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa honom på något sätt men vet att det inte går för ibland måste man fatta egna beslut som kan vara ganska avgörande för ens framtid. Hur som helst kände jag bara att jag önskade att min kära vän ska se att jag finns där och därför bestämde jag mig för att sjunga låten I'll stand by you. Chansen att min vän kommer på uppspelet som vi kommer ha om några veckor är inte särskilt stor, jag skulle nästan kunna säga att det inte kommer hända. Jag har hur som helst bestämt låt nu och när jag sjunger upp den kommer jag tänka på min vän som jag verkligen bryr mig om och som betyder otroligt mycket för mig:) I måndags sjöng jag låten för Petra och de andra och det gick väl helt okej. Vi bestämde att jag ska stå ganska stilla på uppspelet men att jag ska göra lite rörelser med armarna och att det är viktigt att jag tänker på hur jag står och lite annat. I efterhand kom jag på att jag kanske borde ha tagit en låt där jag var tvungen att röra mig mer men eftersom vi ändå sjunger sådana låtar i ensemblen tycker jag inte att det gör särskilt mycket att jag sjunger en lugn låt på nästa stora sånguppspel. Sen vill jag kunna förmedla en känsla med min sång och verkligen sjunga den med inlevelse, det tyckte Petra att jag gjorde i måndags så jag får väl försöka lita på henne.

Efter att både ha sjungit själv och hört några av de andra hade jag håltimme då jag var med Ida, hon går ju också på Kulturama nu:) Vi gick på öppen scen lite senare och lyssnade på en person som sjöng gospellåtar, han var både duktig på att spela piano och sjunga. Gospel är en musikstil som jag har börjat tycka om väldigt mycket på sista tiden.

När skoldagen var slut åkte jag hem till Nina som bor i en jättefin lägenhet lite utanför stan. Ronja och Maja kom också dit, vi lagade och åt en god middag och började planera stattsskattjakten som USs kommer ha i slutet av oktober. Det kan säkert bli riktigt kul och den här gången behöver jag inte gå runt på stan som jag har behövt göra när jag har åkt som deltagare. Eftersom jag har varit på stattsskattjakten några gånger nu och fått göra ungefär samma saker varje gång börjar jag bli lite trött på det. Däremot har jag ju inte varit med och planerat aktiviteter särskilt många gånger och därför känns det kul att få göra det:)

Igår var det skola igen och på estetisk verksamhet sjöng några upp den korta text som de hade skrivit till melodin vi fick förra veckan. Tills nästa vecka ska vi istället komma på en melodi till en text som vi fick igår och det kommer jag förmodligen tycka är lättare. Att skriva texter har jag aldrig varit bra på, när jag var yngre skrev jag i och för sig några låtar med två kompisar men de blev aldrig särskilt bra. Igår eftermiddag hade jag samhällskunskap då vi fortsatte jobba med en stencil som vi började med förra veckan och sen fick vi hjälpa till att tyda andras drömmar på psykologin. Jag brukar sällan komma ihåg mycket av mina drömmar men på sista tiden har jag drömt om en kille ganska många nätter i rad. De första nätterna var han hur snäll som helst och vi hade kul men efter några nätter när jag verkligen önskade att jag skulle sluta drömma om honom förändrades han och blev ganska konstig och dum. De andra tolkade det som att det nog är önsketänkande för mig eftersom jag verkligen tycker om den där killen men att jag efter ett tag inte ville tänka på honom längre. Nu har jag inte drömt om honom på ett tag så det var ju skönt att killen blev skum och försvann lite ur mina tankar:)

Idag hade jag sånglektion med Kitte igen och hon blir faktiskt bättre och bättre för varje vecka:) Jag fick jobba med Black orpheus idag också och jobbade ganska mycket med improvisation. Det kunde ha gått bättre men jag överlevde hela lektionen vilket ju var bra. Kontaktlärartiden rullade på ganska bra också och vi diskuterade vilket tema vi vill ha på studentskivan. Klassen röstade fram film och multikultitema. Om jag ska vara ärlig spelar temat ingen roll för mig, det roligaste kommer ändå att vara själva middagen och festen efteråt. Efter lunchen hade jag håltimme där jag störde mig på datorn och efter det var det ensemble. Idag redovisade Elina och Julia, de hade valt lätta låtar, Ingen vill veta var du köpt din tröja och Let it be. Nu är jag den enda som inte har redovisat så det ska jag göra nästa gång, jag är lite nervös men det ska säkert gå bra på något sätt. Nu ska jag plugga lite innan jag går och lägger mig. Vi har prov i samhällskunskap på fredag, proven är ju oförberedda men jag är nästan säker på att det är den här veckan.
/Vispen

Har tränat i helgen

Hej!

Nu är jag hemma efter att ha varit hos Rebecka. Ida var också där och vi åt en god middag och åt en väldigt god kladdkaka till efterrätt. Vi tittade på tv en del och såg både Ensam mamma söker och resultatet av valet. Tyvärr fick ju alliansen fler röster än de rödgröna vilket jag tycker är tråkigt men om det är det som de flesta i Sverige vill ha är det ju bara att acceptera. En sak som jag tycker är ännu tråkigare är däremot att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och att de till och med fick fler procent av rösterna än vänsterpartiet. Jag har läst en del om Sverigedemokraterna på deras hemsida och det är i alla fall inget parti som jag tycker om. Därför stör jag mig verkligen på att det tydligen är många som röstar på dem.

Min helg har i alla fall varit bra annars. Det kändes riktigt skönt när samhällskunskapen äntligen var slut i fredags. Då åkte jag hem en stund, packade det sista, åt middag och tittade på Idol. Slutaudition verkar kunna bli riktigt bra i år! Jag tycker att alla som fick en guldbiljett i år verkligen förtjänade det och att många av dem sjunger hur bra som helst! Lite senare i fredags kväll åkte jag till Handen där jag har varit och tränat i helgen. Helene, Claudio, Tobbe och jag var där och tränade och jag tycker verkligen att det var roligt. Istället för att sova på hotellet som vi brukar göra i vanliga fall sov vi på samma ställe där vi tränade. Det gick bra och var mycket billigare. Okej, att sova på luftmadrass var ju inte direkt jätteskönt men jag överlevde, hade ju faktiskt underbara människor bredvid mig:) Vi spelade mest matcher igår men jag kände att jag hann träna på några moment som jag har svårt för under matcherna:) Som jag har skrivit tidigare känns det lite som att jag har stannat i utvecklingen och det känns tråkigt. Det är i alla fall kul att se när andra utvecklas och jag blir glad för deras skull! Jag känner i alla fall att jag har haft jättekul i helgen, alla är verkligen jättesnälla och roliga! Vi hann göra lite annat än att bara träna vilket var kul:) Något som jag inte har prioriterat i helgen är att plugga, jag är verkligen skoltrött för tillfället. Imorgon är det måndag också och jag ser inte alls fram emot nästa vecka. Men jag ska försöka vara positiv för det blir ju inte roligare av att man tänker på allt som är jobbigt i livet:) Nu ska jag sova för jag är ganska trött, har bara sovit ungefär sex timmar sen i fredags. Det är ju i alla fall ett tecken på att jag har haft roligt. Jag bloggar igen någon annan dag. Godnatt!
/Vispen

Har röstat för första gången

Hej!

Rubriker är nästan alltid svårt att komma på så idag fick den bli att jag har röstat. Det är ändå en ganska stor händelse för mig eftersom jag aldrig hade röstat tidigare. En del fördelar finns det i alla fall med att vara myndig och en av dem är att jag får rösta. Jag kommer inte ha någon möjlighet att rösta på söndag och därför åkte Lovisa och Björn med mig och förtidsröstade idag. De hjälpte mig att hämta blanketter och lägga de i tre kuvert, ett för riksdagsvalet, ett för det kommunala och ett för landstinget. Socialdemokraterna fick min röst efter att jag hade tvekat en stund mellan att rösta på de eller miljöpartiet. Det gick i alla fall bra och en man tog emot mina kuvert efter att ha tittat på min legetimation:) När jag hade röstat åt vi middag tillsammans och åkte därefter och köpte en luftmadrass till mig. I helgen ska jag ju nämligen träna och för att kunna sova där vi ska vara behövde jag någonting att sova på.

Dagarna har rullat på som vanligt annars. I tisdags jobbade vi med att sätta en text till en melodi, jag ska skriva färdigt den tills nästa vecka. Som tur är behöver den bara vara åtta takter vilket jag tycker är skönt, att skriva låtar tycker jag är jättesvårt. När jag kom till skolan hade jag förresten möte som jag hade glömt bort innan. Vi tog i alla fall inte upp särskilt mycket utan ska träffas igen i mars då vi ska skriva till Huddinge kommun och lite annat. Efter lunchen hade jag samhällskunskap och psykologi. Lektionerna var intressanta, särskilt psykologin. Där jobbade vi med Freud igen och lärde oss mer om att tyda drömmar.

På kvällen hade jag träning då jag i alla fall spelade bättre än förra veckan, grattis. Sedan åkte jag förbi ungdomsgården där jag träffade en kvinna från RFSU som pratade lite om sex. Alla fick kondomer av henne också och det kan ju alltid vara bra att ha:) Det finns ju många olika sorter och till och med vissa kondomer som smakar olika saker. Vi åt kladdkaka på gården också som ungdomsledarna hade bakat, den var god. Jag pratade såklart med en massa trevliga människor också och jag tycker som vanligt att det var en rolig och lyckad kväll. Tyvärr fick jag jätteont i huvudet och kunde knappt sova på natten vilket inte var lika roligt menmen.

Igår hade jag äntligen sånglektion! Tyvärr var min lärare tio minuter sen vilket jag tycker var tråkigt, lektionen är ju bara fyrtio minuter. Men jag ska få femtio minuters lektion ett tag framöver eftersom jag har missat en del. Det känns i alla fall skönt att jag inte har några rester sen tidigare utan att jag kan träna mycket på de två låtar jag har fått hittills. Det är en bossalåt som heter Black orpheus och en soullåt av Aretha Franklin som heter någonting med Chain, den verkar vara väldigt svår att sjunga. Läraren jag har verkar vara ganska bra, jag fick många tips på vad jag kan tänka på och saker som jag behöver träna på. Det känns svårt att kunna göra allt på en vecka men jag ska såklart göra mitt bästa.

Efter sånglektionen hade jag kontaktlärartid då jag faktiskt blev lite besviken på vissa personer i min klass. Förra veckan ställde Julia och jag upp på att vara med i elevrådet eftersom ingen annan verkade vilja det. Igår behövdes representanter till studentkommitén och det tog väldigt lång tid innan det till slut var en kille som erbjöd sig. Helst behövs en representant till men som det ser ut nu har vi alltså bara en från klassen. Jag känner i alla fall att det är ganska dåligt att folk inte engagerar sig lite när jag vet hur mycket alla pratar om studenten och om hur skönt det ska bli. Att vara med i studentkommitén måste ju vara roligare än elevrådet och jag förstår verkligen inte varför det inte var fler som erbjöd sig. Man missar nämligen inga lektioner utan det är bara ungefär ett möte i månaden som man behöver gå på och som alltid kommer ligga på samma tid som öppen scen. Vad är problemet egentligen? Dessutom hörde jag idag att det var vissa som hade klagat på stället där vi skulle ha haft vår studentskiva. De som klagade hade inte hjälpt till att fixa någonting eller sagt vad de tyckte tidigare, några hade lagt ner tid på att fixa ett ställe där vi kunde vara och jag tycker faktiskt inte att man ska klaga om man inte har hjälpt till själv. Förra veckan tog vi dessutom upp det och personerna som erbjöd sig att hjälpa till frågade då om klassen lät de försöka fixa något som de tyckte verkade vara bra och om klassen gick med på att de bestämde sådana saker. Självklart gick vi igenom och bestämde vissa saker tillsammans då som vi tycker är viktiga. Aja, jag orkar faktiskt inte riktigt bry mig men jag kommer inte heller klaga på stället de väljer. Hur som helst är det ju tur att det i alla fall finns några som orkar engagera sig för om ingen skulle orka göra det skulle det ju inte hända någonting. Därför är jag glad över att det ändå finns folk i klassen och parallellklasen som ställer upp och hjälper till:)

Tyvärr mådde jag väldigt dåligt igår eftermiddag och åkte hem. Det var verkligen inte roligt för jag ville inte missa ensemblen eftersom jag inte har redovisat läxan än. Men jag hade verkligen jätteont i magen och huvudet, när någon pratade gjorde det ännu ondare och då ville jag inte behöva lyssna på hög musik och kände inte att jag orkade sjunga och hålla på. Men det är så orättvist ibland, jag får verkligen jätteont i magen varje gång jag får mens. Tidigare åt jag piller som jag fick recept till på ungdomsmottagningen, de är slut nu så nu har jag börjat få lika ont som jag fick för några år sen. Men jag måste verkligen boka in en tid och hämta ut ett nytt recept för jag orkar inte må såhär en gång i månaden. Det gör ju att jag missar jättemycket viktiga saker och det har jag inte tid med! Idag har jag dock mått lite bättre som tur är:) Skoldagen gick fort vilket var otroligt skönt och efter skolan har jag mest tagit det lugnt. I helgen ska jag träna tillsammans med en massa trevliga människor vilket jag ser fram emot! Nu ska jag snart packa inför det och sedan gå och lägga mig men hoppas att ni får en bra helg.
/Vispen

En lugn helg och en skön måndag

Hej!

Hoppas att allt är bra med er och att ni hade en trevlig helg:) Tyvärr har jag inte särskilt mycket att skriva och det beror på att jag knappt har gjort någonting sen senast. I helgen var jag ju, som ni vet ifall ni läste förra inlägget, hos Björn. Där hade vi gäster i lördags, först kom några förbi och fikade på förmiddagen och sen kom några och åt middag med oss på kvällen. Maria var där också som vanligt. Vi hjälptes åt att baka en sockerkaka med äpple som faktiskt blev ganska god:) Sedan cyklade jag lite på motionscykeln, pluggade, pratade på skype och tog det lugnt. Igår eftermiddag åkte jag in till stan där jag träffade Rebecka. Vi var först på ett ställe där hon åt en sallad, jag var inte hungrig eftersom jag hade ätit innan jag åkte från Björn. Efter att ha suttit på restaurangen en stund, lyssnat på underhållande musik och pratat om lite allt möjligt gick vi och handlade lite och åkte sedan hem till Rebekca och Alex. Två av deras kära vänner kom förbi lite senare och vi åt kex och ost och tittade på Ensam mamma söker som började igår. Det är ett väldigt roligt program tycker jag. Däremot tycker jag att det skulle kännas lite konstigt att dejta tio killar samtidigt och välja bort folk lite då och då. Dessutom skulle det säkert kännas konstigt att vara med flera killar som var kär i än samtidigt. Att säga hejdå till en i taget tills det bara fanns en kille kvar skulle nog inte vara särskilt lätt.

Idag var det skola igen då vi hade läxförhör på With a little help from my friends. Vi delades inte in i smågrupper utan sjöng igenom låten tillsammans. Därför var läxförhöret lättare än vad jag hade trott. Körsång är nog det ämne jag har lättast för i skolan, jag har nästan svårt att förstå varför vissa står och läser i sina papper när man har sjungit samma låt flera lektioner. Till och med under läxförhöret verkade det som att de flesta hade papper, när läraren sedan sa till alla att sjunga utan det lät det faktiskt bättre än innan. I och för sig hade vi sjungit låten en gång då men ändå. Jag skulle kanske också ha papper ifall jag hade kunnat se men det är för det första jobbigt att läsa punktskrift när man står upp och sedan läser jag tyvärr för långsamt för att jag ska känna att det ska göra någon nytta. Nuförtiden läser jag ju sällan punktskrift vilket ju är synd för jag läste mycket snabbare för några år sen än nu. Kör var det enda jag hade idag så jag slutade direkt efter lunchen:)

Träningen rullade på ganska bra idag trots att jag inte direkt spelade bra. Det är i alla fall riktigt kul att se när andra utvecklas, jag märker verkligen att det finns de som blir bättre och bättre för varje vecka:) När jag tittar på mitt spel känner jag dock att jag har stannat i utvecklingen, det måste jag försöka ändra på. Nu ska jag äta lite och sedan skriva färdigt uppgiften i psykologi som vi har tills imorgon. Det är en uppgift där man ska skriva om olika försvarsmekanismer som hjärnan använder ibland vilket jag tycker är intressant. Däremot är det inte lika roligt att behöva gå in i sig själv och tänka på allt jobbigt man har varit med om för att sedan analysera det menmen, jag har inte långt kvar nu:) Tyvärr blev ju inte det här inlägget särskilt bra men jag lovar att skriva något roligare nästa gång jag bloggar. Den här veckan har jag nämligen en hel del att göra.
/Vispen

Vanliga dagar

Hej!

Nu sitter jag hos Björn och bloggar. Egentligen är det inte hans helg men det var ändå okej att jag kom hit eftersom jag ska träna hela nästa helg och det var länge sen jag var här senast:) Jag tycker verkligen att det känns skönt att vara ledig i två dagar nu för det behöver jag. Tyvärr har jag läxor att göra men jag ska även se till att hinna ta det lite lugnt.

De senaste dagarna har rullat på som vanligt. I onsdags pratade vi om studentskiva, min klass ska vara tillsammans med parallellklassen vilket känns bra för vi har ju en del lektioner tillsammans med dem. Det ser ut att kunna kosta en del men man tar ju bara studenten en gång i livet, jag trivs med min klass och eftersom man bara tar studenten en gång innebär ju det att man bara har en chans att ha en studentskiva:) Vi bestämde att vi inte kommer ha en särskilt stor studentskiva utan att vi kanske högst kommer vara runt trehundra personer men det blir säkert roligt:)

Ensemblen rullade på ganska bra förutom att jag hade ont i halsen och kände att det var jobbigt att sjunga. Som tur var behövde jag inte redovisa vilket kändes skönt för jag hade tyckt att det var jobbigt att behöva överrösta alla instrument. Oskar och Fredrik lärde oss i alla fall två nya låtar, Knocking on heavens door och Careless whisper. Jag skulle ha haft sånglektion i onsdags också men läraren är tydligen utomlands och sjunger någonstans. Tyvärr kan jag ju inte säga att det börjar bra eftersom läraren förra veckan glömde bort att kolla schemat och därför missade min lektion. Den här veckan tycker jag faktiskt att hon borde ha fixat en vikarie eftersom jag nu har missat två lektioner i rad. Som tur är tror jag bara att läraren är vikarie för Maria som jag skulle ha haft egentligen. Hoppas att det går bättre när hon kommer tillbaka.

Igår hade jag historia och religion och lektionerna flöt på bra. Senare på eftermiddagen hade jag träning igen! Tyvärr vann Krister över mig även då vilket jag såklart störde mig på. De flesta av seten blev i alla fall jämnare än i tisdags. Men när jag förlorade kändes det bara som att jag skulle kunna lägga ner showdown. Det kommer
jag såklart inte göra, trots att jag ofta förlorar på träningarna vill jag inte ge upp för jag ska bli bättre så att jag
lyckas vinna oftare. Vissa säger att tjejer ska förlora mot de bästa killarna men hur kul är det? Varför är killar starkare än tjejer? Det är ju extremt orättvist! Min reaktionsförmåga skulle i alla fall kunna bli mycket bättre och jag måste verkligen börja träna den på något sätt. Dessutom finns det många slag som jag behöver bli bättre på, jag har alltså en lång väg kvar innan jag är tillräckligt bra för att kunna vinna över de bästa tjejerna och dessutom ha en chans mot bra killar men det är ju bara att fortsätta kämpa! Idag är det exakt fem veckor kvar till European top twelve och där är mitt mål att komma bland de sex bästa, det ska jag verkligen kämpa för! Men hur ska det gå när alla andra också vill samma sak som jag, vinna och bli bäst?

Den här dagen har varit ganska seg. Först hade jag historia där vi pratade om boktryckarkonsten och lite annat. Därefter hade jag håltimme i ungefär fyra timmar innan samhällskunskapen började. Under den tiden pratade jag först med Ellen och några andra och var sedan inne på msn där lite folk fick underhålla mig en stund. Tyvärr började min punktdisplay krångla idag men det verkar bara vara sladden det är fel på. När jag kom hem bytte jag sladd och nu fungerar den som vanligt igen vilket ju var tur:) Däremot har datorn börjat krångla på andra sätt men jag hoppas att jag får skoldatorn snart för där är windows xp installerat som jag är van vid. På samhällskunskapen pratade vi om ekonomi men jag tror att vi kommer börja prata om något annat nästa vecka eftersom vi nu har pratat om plan och marknadsekonomi några lektioner. Jag känner i alla fall att jag lär mig något varenda samhällskunskapslektion och tycker att ämnet är intressant. Dessutom tycker jag faktiskt om läraren, han läste till och med en text för mig idag när datorn krånglade:)

Taxin var tidig när jag skulle åka hem idag vilket ju var ovanligt, dessutom var det ingen samåkning:) Björn hämtade mig nästan direkt efter att jag hade kommit hem eftersom han ändå jobbade i Stockholm idag. Vi åkte och handlade på vägen, jag tycker verkligen om att gå runt i stora mataffärer, det är ju hundra gånger roligare att handla mat än att till exempel handla kläder. Sen vi kom hit har vi ätit en god middag framför tv-n och tittat på Idol! Det har ju gått på tv sen i tisdags och jag börjar som vanligt bli beroende av programmet. Att höra andra sjunga är verkligen jätteroligt och många är ju dessutom jätteduktiga. I år känns det som att de flesta som visas i tv sjunger bra vilket jag tycker är roligt. Tidigare år har det ju varit ganska många som sjunger dåligt på alla auditions. Än så länge finns det flera personer som jag tycker sjunger väldigt bra och jag hoppas att några av dem går vidare bland de tio bästa) Nu lämnar jag den kära bloggen och gör något annat istället men hoppas att alla får en trevlig helg!
/Vispen

Styrelsehelg, skola och träning

Hej!

Hoppas att ni mår bra, det gör jag och eftersom jag har gjort en hel del de senaste dagarna har jag inte hunnit blogga. Men nu ska det bli skönt att få blogga igen och skriva ner lite av mina tankar:) Under fredagens samhällskunskapslektion pratade vi om för och nackdelar med marknadsekonomi. Det är ju lite synd att det inte verkar finnas något system som alla är nöjda med. Men att ha blandekonomi tycker jag verkar vara bäst för jag tycker att det är bra att försöka ta vara på de bra sakerna med både plan och marknadsekonomi.

När skoldagen var slut var klockan fem. Det är jobbigt att sluta så sent varenda fredag men det finns ju inte så mycket att göra åt det. Jag åkte i alla fall till Lidingö folkhögskola där jag bodde i helgen tillsammans med resten av USS styrelse. Det var enligt mig ett bra ställe att vara på, det enda som var mindre bra var dock sängarna. De lät jättehögt så fort man rörde sig plus att de var ganska obekväma. Men jag överlevde trots att jag inte kunde sova särskilt mycket. Helgen var i alla fall väldigt bra och jag trivs verkligen bra med styrelsen. Innan helgen kände jag i och för sig de flesta ganska bra men det kändes verkligen som att vi kom närmre varandra och jag tror att vi kommer fungera bättre som styrelse nu. Både i fredags och lördags kom det personer och föreläste och lärde oss mer om hur man har möten, vad som är viktigt at tänka på och så vidare. Med en föreläsare fick vi mest diskutera lite olika saker. Nina höll i det mesta under lördagen. Då gjorde vi värderingsövningar, diskuterade i grupp, fick vara kreativa och prata om något som gjorde oss arga och det bästa som vi vet i livet. Det var riktigt skönt att både få vara arg och sedan känna sig glad. Jag pratade om att skolan ibland gör mig arg, inte själva skolan utan att till exempel få material försent. Sen sa jag att showdown är det bästa jag vet just nu, mina vänner också såklart:) En annan övning vi gjorde var att alla fick känna på olika verktyg och säga vilket verktyg vi tyckte var mest likt oss. Jag fastnade för en lampa som man vevar på och mitt argument till varför jag var lik lampan var att andra ibland måste veva igång mig för att jag ska börja prata. Det är verkligen sant för ibland har jag svårt att komma igång, särskilt när jag är med folk jag inte känner särskilt bra. Men det kan också finnas vissa stunder när jag känner mig nere som jag vill att någon ska muntra upp mig. Den där lampan hade ju en vev och den lyste starkare när man vevade på den, lite så fungerar jag också. Haha, det är klart att den förklaringen inte var världens bästa men det var det bästa som jag kunde komma på, jag är ju inte direkt världens smartaste. De andra i styrelsen var andra verktyg förutom Ronja som också valde lampan. I lördags eftermiddag hade vi styrelsemöte där vi hann prata och besluta ganska mycket på tre timmar vilket kändes bra:) Jag fick för första gången i livet testa att vara ordförande och även det kändes roligt, de andra stod ut med mig hela mötet:) Men det var svårt och jag behöver träna mycket mer på det för att klara av det helt själv. I lördags fick jag ofta hjälp med att hur jag skulle formulera frågor och liknande. Sen kändes det svårt att fördela ordet ibland eftersom många i styrelsen ville prata ibland och jag tycker att det kändes fel att behöva säga vem som skulle prata hela tiden menmen. Några av ungdomsledarna kom i lördags och var med oss under kvällen vilket var trevligt:) Efter frukosten i söndags åkte en del av oss hem eftersom ungdomsledarna skulle planera och göra lite annat. Jag hörde att de bland annat fick prata om sina förebilder. Vet ni vad? Adam berättade för mig efteråt att han har mig som sin förebild, är han inte snäll? Jag trodde inte att en enda människa någonsin skulle säga eller tänka något sådant. Under helgen bestämde vi förresten att vi skulle komma ihåg bra saker som andra sa och det blev en hel del. Alla fick minst en kommentar på en bra sak som de sa under lördagen:) Det tycker jag kändes bra! Jag är som sagt riktigt nöjd med helgen och tycker att det känns roligare att vara med i styrelsen nu än tidigare.

Igår var det skola igen och då hade jag körsång där vi sjöng With a little help from my friends som vi kommer ha läxförhör på nästa vecka. Jag tycker att låten är ganska enkel och hoppas därför att läxförhöret kommer gå bra för mig. Efter lunchen hade en del av sångarna lektion med Petra där några fick sjunga sina låtar och träna på att röra sig på olika sätt för att uttrycka och förmedla en känsla bättre. Det var jätteroligt att höra några av sångarna igen för jag tycker verkligen att framförallt två av dem har utvecklats sen jag hörde de senast:) På öppen scen kom politiker och pratade om sina partier, alla riksdagens partier förutom moderaterna var där. Jag tycker verkligen att det var intressant att höra partiernas åsikter och känner fortfarande att jag tycker mest som de rödgröna. Vi får se om jag röstar på socialdemokraterna eller miljöpartiet men något av de två blir det:)

Igårkväll var det träning igen då jag spelade helt okej. Det var i alla fall skillnad i jämförelse med idag då jag förlorade varenda set, Krister slog mig med sju-noll. Han är såklart väldigt duktig men jag spelade också väldigt dåligt stundtals. Aja, idag tränade jag i alla fall på ett slag som jag ska försöka bli bättre på innan European top twelve. Igår bokade jag förresten in en ny intervju, eller det kanske kallas reportage eller något annat, jag kommer i alla fall få berätta lite om mig själv och prata om showdown:) Det ska bli roligt för ju fler som känner till showdown desto bättre. Däremot kanske jag inte direkt är den bästa personen att fråga med tanke på att jag ofta är ganska dålig på att prata, särskilt i intervjuer och annat för då blir jag ofta nervös och min hjärna blir ofta väldigt seg. Saker som jag kanske har tänkt säga glömmer jag helt bort vid sådana tillfällen och jag kan verkligen låta hur skum som helst.

Skoldagen idag flöt på ganska bra. På estetisk orientering gick vi igenom kursplanen, undrar varför de alltid måste använda så komplicerade meningar i den. Sedan började vi jobba med låtskrivande, till en början kommer vi bara göra kompositioner som innehåller ungefär åtta takter. Jag tycker dock att det är en del eftersom jag i princip aldrig har skrivit låtar tidigare eller jobbat med komposition. Men därför ska det blir intressant och jag gör hellre det än att behöva plugga in svåra mattetal i huvudet eller läsa någon seg bok. Samhällskunskapen var ganska intressant också, vi pratade mycket om planekonomi. Psykologin var också intressant och där fick vi en svår läxa tills nästa vecka.

Ikväll har jag varit på ungdomsgården igen som äntliggen har öppnat efter sommaren. Många av mina vänner var där idag vilket var roligt. Sandra hade jag till exempel inte träffat på väldigt länge. Idag tittade vi bland annat på idol och det känns verkligen roligt att det har börjat igen! Jag tycker att programmet var ovanligt bra idag för de visade inte lika många som inte gick vidare utan det var ju mest folk som var riktigt duktiga. Jag blev särskilt imponerad av en kille som tydligen sökte till idol även förra året och som då hade fått dålig kritik men som i år istället gick vidare och enligt mig var en av de bästa i kvällens program. Det är ju så coolt att man kan utvecklas väldigt mycket på ett år, det innebär ju kanske att jag skulle kunna bli bättre på att sjunga om jag sjöng lite varje dag. När jag hörde alla bra människor sjunga idag fick det mig att bli lite sugen på att börja sjunga mer igen men jag vet inte riktigt. Det är ju tyvärr så att vissa har talang och att andra inte har det. Sång är nog inte riktigt min grej ändå, det är kul att sjunga på fritiden men att få betyg i sång är inte alls roligt. För några år sen sjöng jag ju i stort sett varje dag men då kändes det knappt som att det hände mycket med min röst så jag orkar nog inte satsa på sång. I så fall är showdown roligare för där kan man verkligen märka om man har utvecklats eftersom man kan tävla i det och det är mätbart. Idol är ju i och för sig också en tävling men där är det inte bara sången som spelar roll utan även utseende och sceniskt uttryck. Många sjunger dessutom rent, människor fastnar för olika röster och så vidare. Nu ska jag sova för jag känner mig otroligt trött men jag bloggar igen när jag har något att skriva.
/vispen

Skola och en trevlig kväll

Hej!

Hoppas att ni mår bra, jag har känt mig ganska seg idag men känner att det ska bli skönt med helg snart. I och för sig kommer den här helgen inte bli särskilt lugn. Jag ska nämligen åka på helg med uss styrelse och vara borta tills på söndag. Eftersom jag aldrig har varit på någon styrelsehelg tidigare tycker jag att det ska bli roligt. Det är ju inte riktigt samma sak som att vara med på ett styrelsemöte som bara är några timmar. Den här helgen kommer vi hinna ta upp mycket mer än vanligt och eftersom vi inte har haft något möte sen i våras passar det ju riktigt bra att ha styrelsehelg nu. Jag har en del läxor men känner att jag kommer hinna med de också, det hoppas jag i alla fall:)

Sen jag bloggade senast har det varit skola som vanligt. Min klass hade gemensam kontaktlärartid då vi både hade Ola och Aleks, det var roligt att se Ola igen:) Vi pratade mest om vad vi skulle vilja göra på kontaktlärartiden i år och det kom upp några förslag som jag tycker var bra. På eftermiddagen hade jag ensemble där vi fortsatte med låten I want it all, tills nästa vecka ska jag kolla in slutet. I onsdags kväll hände inte särskilt mycket, inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Gårdagen började med historia där vi fortsatte att prata om medeltiden. Jag tycker fortfarande inte särskilt mycket om ämnet men det är helt okej. Om vi hade haft en annan lärare är jag nästan helt säker på att jag hade tyckt ännu sämre om historia och förmodligen nästan somnat varenda lektion. Efter historian var det religion där vi pratade om islam, det var faktiskt ganska intressant:) Tyvärr krånglade min dator hela lektionen och det gjorde att jag inte kunde anteckna någonting. Åh vad jag stör mig på datorer ibland, nu har jag fått licens till jaws och allting men då är det klart att det istället är någonting annat som krånglar. Torsdagar är i alla fall min skönaste skoldag för jag slutar direkt efter lunch:)

När jag kom hem igår försökte jag träna på Save tonight. Nu tror jag att jag har kommit på vilka ackord som finns med i låten, det tog lång tid för mig att komma på det för som jag har skrivit tidigare är jag lite efter när det gäller sånt. Usch, jag vill inte tänka på den där himla uppgiften, det känns verkligen jättetråkigt och jobbigt att behöva lära sig en hel låt utantill och dessutom veta exakt hur alla instrument ska spela och hur sångarna ska sjunga. Jag kan nästan lova att jag kommer få ig, hoppas bara att några andra kan lära ut sina låtar före mig så att jag kan se lite hur de gör. Tills på måndag har jag dessutom fått i uppgift att veta vilken låt jag vill sjunga när jag övar mitt sceniska uttryck med Petra. Det gjorde jag ju även förra året och det är ju något som jag behöver träna mer på. Problemet jag har nu är bara att välja en låt som jag tycker om men det ska nog gå bra:)

Igår hade jag äntligen träning i Handen igen! Jag hade verkligen saknat stället vi tränar på, att få spela showdown på ett tjeckiskt bord, alla trevliga människor och den bra stämningen! Vi tränade inte på några speciella moment igår utan spelade bara träningsmatcher men jag tycker att det var väldigt roligt och kände att jag behövde det efter att inte ha tränat ordentligt på över två veckor. Jag kände mig glad hela träningen, till och med när jag förlorade! När vi hade tränat en stund fick jag veta att vi ju kunde fira att jag vann brons i EM. Så lite senare gick vi till restaurangen China station och åt middag. Jag tycker ju verkligen om den restaurangen, alla är otroligt trevliga och hjälpsamma där och känner alltid igen oss när vi kommer:) Jag blev både bjuden på mat och kokosglass igår och det var verkligen hur gott som helst! Vi satt på restaurangen länge och pratade om en massa roliga saker. Det är inte ofta som jag känner mig så glad som när jag är med de människorna och det var ju verkligen jättesnällt av dem att de ville följa med och äta och jag blev verkligen glad och överraskad! Ibland är det skönt att leva och att få vara med så mycket trevliga människor! Jag känner verkligen att jag har utvecklats som person sen jag började träna showdown och det är såklart mycket tack vare alla människor jag har runtomkring mig och utan alla som hjälper till och stöttar mig hela tiden hade jag aldrig kommit såhär långt. Jag menar inte att jag har nått toppen än för det har jag ju inte men att komma trea i EM kändes ändå väldigt roligt om man jämför med förra året då jag kom näst sist. Igår hade jag som sagt väldigt trevligt och när jag kom hem somnade jag nästan direkt efter att ha lagt huvudet på kudden:)

Idag har jag bara haft historia då vi hade vikarie. Det var i alla fall samma lärare som jag har i samhällskunskap och han verkar faktiskt vara bra. Han har kommit ihåg att maila mig nästan varenda lektion hittils:) Nu ska jag plugga en stund innan samhällskunskapen börjar men hoppas att ni får en trevlig helg. Jag tror att jag kommer ha roligt med styrelsen.
/Vispen

Ibland är det jobbigt med långa håltimmar

Hej!

Ja, jag tror att de flesta av er skulle hålla med mig om att det faktiskt inte alltid är roligt med håltimmar, särskilt inte om det beror på att en lärare är sjuk utan att ens ha medelat det och man istället för att åka till skolan klockan halv nio kunde ha åkt hemifrån klockan tio i elva. Nu är det ju hur som helst som det är men ändå. Det tråkiga är bara att det var sånglektionen jag missade. När jag kom till skolan fick jag veta att jag tydligen kommer ha Kitte i sång istället för Dimitri. Många i klassen har sagt att hon är väldigt sträng så vi får väl se hur det går för mig i framtiden. Jag tycker att det är synd att jag bara fick ha Dimitri en lektion för jag fick ju en låt av honom förra veckan som jag verkligen hade tränat jättemycket på tills idag eftersom jag ville ha kritik av honom. Dessutom verkade han vara en väldigt bra lärare som jag tror att jag kunde ha lärt mig mycket av men jag hoppas att även Kitte är det. Ibland kan det ju faktiskt vara bra att lärare är stränga, i alla fall om det behövs:)

Dagarna rullar på som vanligt annars och i måndags började jag med körsång där vi började sjunga en låt som jag tror heter With a little help from my friend eller något liknande. Jag tycker att låten var väldigt rolig att sjunga och kör är mitt favoritämne i skolan i år! Alla verkar tycka om kör och det är många som sjunger ut mycket mer i år än i våras:) Lärarna är riktigt bra också. Efter kören hade jag håltimme tills efter lunch då ensemble började. Där jobbade vi mycket med gehör eftersom alla ska lära ut en låt snart. Jag har börjat träna på Save tonight nu men känner att det är väldigt svårt att hitta rätt ackord, sådant är jag verkligen dålig på. Sen är det svårt att höra vad alla instrument spelar hela tiden. När läraren spelade olika ackord i måndags och man skulle hitta grundtonen verkade det dock bara vara jag som tyckte att det var svårt så nu får jag försöka träna och bli bättre.

I måndags fick jag äntligen spela showdown igen, tyvärr har de ju inget tjeckiskt bord på måndagsträningarna men det är absolut bättre än ingenting! De ska dessutom skaffa ett tjeckiskt bord snart eftersom det är den typen av bord som brukar användas på tävlingar. Igår var träningen inställd igen vilket jag tyckte var jättetråkigt men jag fick ju i alla fall spela lite i måndags. Det märktes tydligt att jag inte hade spelat på ett tag, jag förlorade stort mot Sofia, precis som förra gången. Hon är ju väldigt duktig så det kanske inte är särskilt konstigt men nästa gång har jag bestämt att det är min tur att vinna! I måndags kom vi förresten fram till att jag måste träna upp min reaktionsförmåga eftersom många bollar hinner rulla ifrån mig på grund av att jag är så seg. Därför ska jag köpa en boxboll eller något liknande snart som jag kan slå på. Det kan jag ju träna på helt själv och många tror att det skulle hjälpa. Det är i alla fall värt ett försök för jag har själv märkt att jag behöver bli bättre på att hinna ta bollen istället för att den ska rulla ifrån mig. Ju fler gånger jag hinner slå på bollen desto bättre.

Igår hade jag först estetisk verksamhet där vi jobbade i en av skolans midisalar. Jag jobbade med Erik, Jasmine och Sara. Vi försökte göra en egen tolkning av Blinka lilla stjärna men hann tyvärr inte spela in särskilt mycket. Syftet med lektionen var att vi skulle lära oss att använda ett musikprogram och därför gjorde det ingenting att vi inte blev klara. Vi fick däremot lyssna på en låt som en annan grupp hade gjort. Deras låt var lång och gjord på ett väldigt bra sätt. Läraren berättade att vi kommer jobba med att spela in musik nästan hela den här terminen och jag tycker att det ska bli intressant och roligt.

Efter lunchen hade jag samhällskunskap och psykologi. På samhällskunskapen pratade vi om bland annat marknads och planekonomi, det var intressant att få lära sig mer om hur marknaden fungerar. Psykologin var också intressant, där fick vi först skriva ner fakta om Freud och sedan skriva och diskutera en del av hans tankar. Det är ungefär det jag har hunnit göra det senaste dagarna. Jag skriver igen snart.
/Vispen

RSS 2.0