Måndag, när allt kändes bra förstördes glädjen

Hej!

Rubriken stämmer seriöst, igårkväll tyckte jag att allt kändes bra, i alla fall det mesta. Efter att ha ätit en god middag hemma hos Adam åt jag dessutom en bit av en jättegod chokladtårta. Det var choklad rakt igenom hela tårtan och ingen grädde alls, mums! En stund senare satte jag mig i en taxi som bara var några minuter sen och åkte hem. Taxichauffören var trevlig och glad, han pratade om roliga saker. När jag berättade hur namnet Vispen uppfanns skrattade han och kom på en massa roliga skämt om det:) Men när jag kom hem blev allt plötsligt jobbigt när jag märkte att skoldatorn var trasig. Jag fick panik och visste inte vad jag skulle göra, punktdisplayen var skum och det gick inte alls att läsa på den, varken i word eller i textview. När man gick in på internet kunde man däremot läsa en del men inte när man var i skrivlägen eller i adressfällt, skumt att just internet fungerade lite. Men det fanns ingenting att göra åt problemet och jag försökte att återställa datorn och få den att gå tillbaka en månad i tiden men det hjälpte inte heller. Nina fick alltså lämna in datorn på syncentralen idag och den har fortfarande inte kommit tillbaka, dessutom vet de tydligen inte vad det är för fel på datorn heller, väldigt störande. Jag är verkligen beroende av datorn i skolan och en dag utan dator räcker för att man ska komma efter. Jag orkar inte plugga jättemycket hemma bara på grund av det här, håltimmarna gör att man måste sitta kvar länge i skolan i onödan för att sedan bara ha en lektion och efter det komma hem sent. Tänk om datorn är borta hela veckan, det får bara inte bli så, eller ännu värre om jag blir tvungen att starta om windows i den. När jag skulle få hjälp med att kopiera några sidor från en textviewbok igår försvann bara boken när man försökte att markera texten, konstigt det också.
Igårkväll låg jag uppe länge och oroade mig, seriöst vad deprimerad jag var, när allt hade rullat på bra väldigt länge. Varför var datorn då tvungen att sluta fungera? Jag har ofta otur, i lördags fick jag huvudvärk, just när jag tävlade och hade det trevligt med alla människor. Nu är jag inne på min sega stationära dator som tar tio minuter eller mer att bara starta, jag ska önska mig en ny dator i artonårspresent tror jag.

Imorse skulle jag ha scannat in novellerna i engelska plus frågor och glosor till texten. Men utan datorn gick det såklart inte att göra någonting, taxin var som vanligt sen imorse och skulle såklart lämna den där gamla tanten och göra så att jag kom försent till skolan, tur att man inte behövde vara i klassrummet i alla fall och min lärare fick aldrig veta att jag hade kommit sent. En del jobbade hemma idag också. Rebecka fanns i alla fall och hon läste en av novellerna, det var en av de tråkigaste texter jag någonsin har läst tror jag. Det handlade om två män som satt och pratade om ingenting, de drack också och blev lite fulla och sen slutade texten med att de gick ut och att en av dem kände sig gladare än tidigare, oj vad intressant, eller inte... Jag kunde knappt koncentera mig på texten på grund av det tråkiga innehållet och Rebecka läste inte direkt med inlevelse heller vilket gjorde att det blev ännu tråkigare att lyssna på menmen. Efter att ha lyssnat på en novell gick vi ner till kafféet en stund istället. Där pratade vi om lite allt möjligt innan ensemblen började. Där sjöng vi Peace of my heart som Hedda ska sjunga på vårkonserten. Hedda gör låten riktigt bra och vi andra sångare sjunger stämmor som gör att låten blir ännu bättre ibland:)

Till lunch var det någon skum grattäng med grönsaker, jag åt inte särskilt mycket men klarade mig ändå. Efter det var det kör och där sjöng vi de gamla vanliga låtarna. Vi hade vikarie på matten idag också, tråkigt att min lärare aldrig blir frisk, stackars honom! Vikarien var i alla fall bra och förklarade uppgifterna bra, dessutom satt hon en stund med mig och pratade om olika uppgifter. Jag förstår area och volym bättre efter att ha pratat med henne om det:)
På mentortiden lyssnade vi på en jättebra låt med en bra text. Robbie Williams sjöng låten som hette någonting som jag inte minns haha, sorry:(
Innan träningen hann jag äta en smörgås som jag köpte i kafféet. På träningen kom det en person som är riktigt bra på showdown, han gick igenom några övningar med oss men tyvärr hann vi inte göra särskilt mycket idag. Sen fick jag bråttom att springa till taxin när klockan var tio i åtta. Nu ska jag sluta skriva eftersom jag inte tycker om den här datorn, sorry för alla stavfel det här inlägget hade.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0