Sjuk

Hej!

Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör. Som jag skrev för några dagar sen kändes det som att någon jobbig sjukdom höll på att bryta ut i min kropp. Det kanske inte är särskilt konstigt att jag blev sjuk med tanke på att de flesta i min omgivning har eller är sjuka nu. Att vara sjuk är dock verkligen jobbigt, tråkigt och oerhört frustrerande! Varenda gång jag är sjuk brukar jag sakna att göra de saker som jag brukar göra i vanliga fall, som att träna, sjunga och bara orka känna mig pigg om dagarna. Tyvärr brukar det vara just när jag inte kan göra dessa saker som jag faktiskt förstår hur mycket de betyder för mig. Därför är jag ändå glad över att jag inte blir sjuk särskilt ofta och att det bara händer cirka en till två gånger om året. De senaste dagarna har jag hur som helst försökt göra allt för att bli frisk. Jag har druckit ett antal koppar te med honung, avstått från att vara med på två träningar, försökt prata så lite som möjligt i telefon och bara sjungit när det har varit nödvänligt. Ändå är min hals inte helt bra än och igår fick jag dessutom feber. I och för sig tror jag att febern nästan försvann helt och hållet inatt vilket känns skönt. Imorgon hoppas jag att jag ska vara så pass frisk att jag i alla fall kan träna för jag skulle verkligen behöva avreagera mig lite. Ifall jag åker dit imorgon ska jag dock försöka ta det lite lugt men lite borde jag nog i alla fall kunna träna med tanke på att jag faktiskt har låtit min kropp vila i några dagar.

Eftersom jag mest har suttit hemma och tyckt sybd om mig själv de senaste kvällarna har det inte direkt hänt något särskilt i mitt liv sen jag skrev senast. Jag menar självklart inte att jag hela tiden har tyckt synd om mig själv men lite borde man ju i alla fall få klaga, eller?:) En del saker har jag faktiskt gjort även om det mesta har känts tråkigt. Att plugga har gått ganska dåligt och jag har känt mig omotiverad till det mesta. Men snart kommer det säkert vända för så brukar det ju alltid vara. Det går i perioder och livet kan inte alltid vara lätt för hur skulle vi i så fall kunna njuta av de riktigt bra stunderna vi får uppleva i livet? I måndags fick jag äntligen tillgång till TPB-katalogen vilket innebär att jag nu kan ladda ner de talböcker som finns där utan att behöva ringa och beställa hem dem från mitt lokala bibliotek. Det känns skönt att jag nu kan ladda ner en bok när jag känner för det och att jag inte behöver vänta på att få en viss bok även om det är många andra som lånar den. Läst har jag inte gjort på flera år men nu tror jag att jag kommer börja göra det oftare igen:) När jag var yngre läste jag ibland flera böcker i veckan och att läsa en bok och drömma mig bort en stund tycker jag kan vara riktigt skönt ibland. I sommar ska jag nog passa på att låna en punktskriftsbok också eftersom det var hur länge som helst sen jag läste punktskrift ordentligt senast. Nu gör jag det i princip bara på datorn och jag har märkt att jag läser mycket långsammare idag än vad jag gjorde för några år sen.

Skolan har rullat på som vanligt. Jag har gått dit och försökt göra mitt bästa och det mesta har känts helt okej även om jag har känt mig lite tröttare än vanligt. Den här veckan började vi öva in låten What a wonderful world på kören och estetisk verksamhet. Nästa torsdag åker vi iväg och sjunger på ett äldreboende och det ska verkligen både bli intressant och roligt att se vad vår publik kommer tycka om vår sång. Jag hoppas att de kommer uppskatta att vi kommer och sjunger eftersom vi faktiskt har hållt på med det här projektet ett antal veckor. På ensemblen tränar vi mest på de låtar jag har skrivit om tidigare. I måndags började vi förresten med en ny låt, I'm so happy av Salem al Fakir, en låt som jag blev ganska glad av att sjunga:) Som ni ser är det alltså en helt vanlig vecka i mitt liv som går och som ni vet ser jag verkligen fram emot bättre tider. Dock försöker jag komma ihåg att leva i nuet och jag har bestämt mig för att försöka tänka ut tre positiva saker med varje dag för att göra livet lite roligare. Jag brukar för det mesta lyckas med det och jag tycker om att tänka igenom dagen som gått då jag ligger i sängen om kvällarna. Nu ska jag inte tråka ut er mer utan jag ska istället försöka göra något bättre än att sitta här. Ha en trevlig kväll!
/Vispen

Sommartid och en månad kvar

Hej!

Jag ser verkligen fram emot sommaren då det förhoppningsvis kommer vara varmare ute och då jag inte behöver tänka på skolan och allt plugg. Även om det fortfarande är några månader kvar tills sommaren verkligen är här började jag i alla fall se att tiden går eftersom vi idag ställer fram våra klockor en timme. Jag tycker alltid att det är lika jobbigt att förlora en timme, imorgon kommer det vara extra jobbigt att gå upp. Det enda positiva den här tiden på året tycker jag är att man äntligen kan börja längta till sommaren. Innan det blir sommar har jag som tur är några saker att se fram emot. Om exakt en månad åker jag till Milano och det ska bli helt underbart! Förra året hade jag verkligen trevligt där och det var andra gången jag fick åka utomlands med landslaget. Tänk att det nästan redan är ett år sen dess. Förutom att jag ser fram emot Milano är sista tävlingen i svenska cupen om ungefär två veckor:) Dessutom är det påsklov om tre veckor och eftersom Sven kommer över några dagar då ser jag fram emot det. Att fira påsk är ju dessutom alltid lika trevligt:) Hoppas att ni också har roliga saker att se fram emot!

Jag har inte gjort särskilt mycket sen jag skrev senast. Skolan var som vanligt i fredags och vi hade inte prov på samhällskunskapen som de flesta av oss verkade tro. Efter skolan träffade jag Rebecka och hennes mamma Lotta. Vi åkte först till Skanstull där vi åt middag. Det var ganska underhållande:) Därefter åkte vi till en kyrka där en man från USA sjöng gospel. Han var väldigt duktig och hade cool röst!

En tråkig sak var att jag inte åt någon våffla i fredags trots att det var våffeldagen. Jag måste ta och bli bättre på att fira alla roliga dagar som finns. Igår åkte jag, tillsammans med Nina, Lovisa, Danne och Edvin, för att träffa min kusin Matilda och hennes föräldrar. Hennes pappa Olle fyllde nämligen år för några dagar sen och vi var där och åt våfflor:) Min kära mormor Lia kom förbi också och det var trevligt att träffa alla:) Igårkväll såg jag Körslaget igen och jag blev lite förvånad över att team Jasmine åkte ut. Jag tycker att det fanns körer som var sämre. Mina favoriter än så länge är i alla fall team Gabriel och team Lisa.

Idag ska jag försöka ta det så lugnt som möjligt eftersom jag tyvärr har blivit förkyld. Min hals gör ont och jag kan alltså varken sjunga eller träna. Det är verkligen hur jobbigt som helst och jag stör mig på att jag skulle bli sjuk just nu! Många i min omgivning har dock varit sjuka på sista tiden och med tanke på det är det kanske inte särskilt konstigt att även jag skulle smittas. Nu när sjukdomen dessutom äntligen har brutit ut kanske det innebär att jag blir frisk snart. Imorgon har jag kör och ensemble, två lektioner där jag kommer behöva sjunga, om jag kommer att klara det vet jag inte än men vi får se. I vilket fall som helst kommer jag gå dit och göra mitt bästa. Tills imorgon får jag väl dricka en del te med honung eftersom det tydligen ska vara bra mot förkylning. Ni får ha det bra tills nästa gång jag skriver.
/Vispen

The mango song

Hej igen!

Medan jag pluggar lyssnar jag på den här låten för att bli gladare och för att få lite energi:) Min assistent tipsade mig om den för några veckor sen. Ni som känner mig vet jag att jag älskar mango och därför tycker jag att den här låten är väldigt rolig:)
/Vispen

Skola, releasefest och träning

Hej!

Hoppas att alla mår bra. Det här blev ett ganska långt inlägg. Jag kände att jag behövde skriva av mig lite men det står ingenting viktigt här. Därför behöver ni inte läsa om ni inte har extremt tråkigt, nu har jag i alla fall varnat er:) Jag lovar att nästa inlägg blir korare!
Nu skriver jag igen eftersom jag ändå inte har något bättre för mig. Jag har i och för sig en del plugg men imorgon kommer jag ha mycket tid att plugga på plus att jag inte direkt har några planer i helgen. Det enda jag ska göra är att träffa en kompis imorgon kväll och sen kanske det händer något mer trevligt, vilket jag hoppas. Även om jag kommer lägga ner en del tid på att plugga kan jag ju inte sitta med det hur länge som helst. Om jag inte får ha roligt och göra saker som jag blir glad av brukar det oftast gå sämre för mig att plugga. Ifall jag har något att se fram emot, som jag kan göra före eller efter att jag har pluggat, brukar det däremot gå bättre. Imorgon är det förresten tre veckor kvar tills jag får påsklov och även om tre veckor känns som ganska lång tid hoppas jag att dagarna kommer gå fort. Nu har det i alla fall äntligen börjat bli varmare ute. I Stockholm har det varit plusgrader hela veckan och det kommer tydligen vara det i helgen också!

Dagarna är som vanligt och det finns egentligen inte särskilt mycket att skriva. I tisdags sjöng vi låten Balladen om Fredrik Åkare på estetisk verksamhet. Jag tycker att låten lät riktigt bra med kör och alla stämmor:) På samhällskunskapen fortsatte vi prata om miljön och jag tror att vi kommer ha prov ganska snart. Psykologilektionen var som vanligt väldigt intressant och vi fick lära oss olika ord som vi kommer använda när vi jobbar med socialpsykologi. Vi pratade bland annat om identitet, hur vi ser på oss själva och på vilket sätt vi kan påverkas av andra.

Efter skolan skulle jag egentligen ha tränat men eftersom Sticks and stones hade sin releasefest i tisdags bestämde jag mig för att åka dit istället. Releasefesten var på Mosebacke och det var många som kom för att lyssna när Sticks and stones skulle spela:) När jag kom dit träffade jag hela Rebeckas familj och det var trevligt att träffa alla igen! Några av mina vänner skulle ha kommit men alla fick tyvärr förhinder, vilket ju var synd. Jag tycker hur som helst att spelningen var väldigt bra och de spelade bland annat låten Silence som är en av mina favoritlåtar på deras debutalbum. Efter spelningen hann jag prata med både Rebecka och Alex och det var väldigt trevligt:) Något som däremot inte var lika trevligt var att jag fick jätteont i huvudet under kvällen och att jag knappt kunde sova kommande natt. De senaste veckorna har jag haft huvudvärk flera gånger och vissa dagar har jag till och med trott att jag ska bli sjuk. Om något irriterande virus eller liknande får mig att bli sjuk tycker jag att sjukdomen kan bryta ut nu så att jag kan bli frisk snart! Att gå runt och känna sig lite halvdålig länge är nämligen oerhört jobbigt. I och för sig kanske huvudvärken mest beror på stress. Jag har fått höra av ganska många att jag borde ta det lite lugnare än vad jag gör och att jag ska sluta stressa. Men jag kan lova att det inte är särskilt lätt då jag hela tiden går runt och tänker på en massa saker som gör mig stressad och då jag dessutom bor i Stockholm, en stad där de flesta verkar vara väldigt stressade, åtminstone får jag det intrycket. Det skulle absolut underlätta ifall dygnet vore några timmar längre eller ifall jag inte behövde sova bort en massa timmar då jag skulle kunna göra annat. Tiden går oerhört fort, jag har hört att det känns som att tiden och åren går fortare ju äldre vi blir. Vi lever inte hur länge som helst och jag har en massa saker som jag vill hinna göra i livet. I år fyller jag tjugo och mitt liv som tonåring är snart slut. Många säger att det finns ett liv även efter det men hur kul är det egentligen? Jag oroar mig ofta över att jag inte kommer klara av att ta allt ansvar som krävs och att jag inte kommer klara av allt som man behöver kunna göra som vuxen. Självklart vill jag lära mig och utvecklas men finns det tid till det? Kommer tiden att räcka till även för de som är som jag, som lär sig saker lite extra långsamt, som ibland måste höra saker och göra saker jättemånga gånger innan de fastnar? Finns det tid för mig att skaffa mig en bra utbildning och att hitta ett jobb som jag trivs med? Kommer jag någonsin hitta någon som står ut med mig och som kommer vilja gifta sig med mig i framtiden? Ifall vi bestämmer oss för att skaffa barn, kommer jag i så fall kunna ge de en bra uppväxt och ett bra liv? Det är bara några av de frågor jag har och ingen vet svaren än för ingen vet vad som händer i framtiden. I och för sig är jag ju redan myndig och jag har redan hunnit känna hur det känns att få ta en del ansvar men att fylla tjugo känns verkligen jobbigt. Då är jag ju inte ens ung längre, det kanske nästan går att säga tant till mig då. Okej, jag ska inte överdriva men det känns inte roligt att bli äldre. Är det förresten vid tjugo som man brukar få den där ålderskrisen eller vad det heter? I så fall är det väl den jag har nu.

Igår började dagen med en sånglektion då jag knappt kunde sjunga. Min hals gjorde ont och det hördes att jag hade en massa slem i den. I och för sig var det ganska tidigt på morgonen men det var ändå störande. Läraren sa som vanligt saker som jag behöver tänka på när jag sjunger. Jag tror nog aldrig att jag ens kommer bli bra på att sjunga trots att jag faktiskt sjunger i princip varje dag nuförtiden. Dock känns det ju bra att jag alltid får tips på vad jag behöver tänka på, utan det skulle jag ju inte utvecklas:) För tillfället sjunger jag låten Till en ängel och jag tycker verkligen om den. Trots att det är en lugn ballad brukar jag känna mig gladare efter att ha sjungit den. Nästa vecka är det uppspel och tills dess har jag en hel del saker som jag behöver träna på. Eftersom jag har redovisat allt som är obligatoriskt för i år är det inget krav att jag ska sjunga upp något mer. Jag känner dock att det är väldigt bra träning att sjunga inför andra och vill därför ta alla chanser som finns att göra det. Efter att den här terminen är slut lär jag nog aldrig göra det igen så man får ju passa på:) Om jag inte gör det är jag dessutom ganska säker på att jag kommer ångra det i framtiden.

Kontaktlärartiden igår var som vanligt och vi fick inte direkt någon jätteviktig information. Ensemblen gick ganska bra och läraren blev glatt överraskd över att vi var ganska säkra på de låtar han gav oss för några veckor sen:) Nu är det inte lång tid kvar till slutkonserten. För er som kanske är intresserade av att komma kan jag tala om att konserten kommer att vara torsdagen den nittonde maj. Efter ensemblen hade jag samtal med min kontaktlärare, något som liknar utveklingssamtal. Eftersom jag inte hade något sådant samtal förra terminen kändes det bra att äntligen få prata enskilt med en lärare. Vi diskuterade skolan, hur jag mår och lite annat. Det är mycket att tänka på nu inför studenten. Jag har bestämt mig för att fira studenten med klassen jag går med nu. Studentmottagning för familj, släkt och vänner ska jag dock ha nästa år. Tills dess hinner jag planera mer, eventuellt boka någon lokal och så vidare. Efter gårdagens samtal kände jag att jag hade lite ångest samtidigt som jag faktiskt mådde lite bättre än vad jag gjorde innan samtalet:) Min kontaktlärare sa att det kanske kan vara en bra idé för mig att gå till skolpsykologen. Jag har varit på samtal hos henne en gång tidigare den här terminen men då kände jag tyvärr inte att jag fick ut särskilt mycket av det. Dock känner jag att det är bättre att prata med någon än att inte göra det och att bara få prata ut med någon som har tystnadsplikt tycker jag kan vara riktigt skönt. Trots att jag inte kände att det första samtalet gav mig särskilt mycket kanske det känns bättre nästa gång eftersom jag då redan har träfat psykologen och därför kanske känner att jag kan prata mer avslappnat med henne. Däremot finns det säkerligen andra som har större problem och som bär på mycket svårare saker än jag och i och med det känner jag inte att jag vill ta dyrbar tid från någon som istället skulle kunna hjälpa en person som mår sämre och behöver den tiden mer än jag. Men vi får helt enkelt se hur det blir.

Idag är det torsdag vilket innebär att jag hade veckans kortaste skoldag. På historian handlade lärarens föreläsning om nationalism och på religionen pratade vi om kristdendomen och tittade lite på någon film. Jag förstod inte vad som hände och fick heller aldrig någon tydlig förståelse för vad filmen handlade om. Dessutom kunde jag inte uppfatta allt som sades då en del inte ens pratade engelska. I och med det orkade jag inte lägga ner särskilt mycket kraft och energi på att försöka förstå filmen. Trots att vi har sett en del filmer på religionen känner jag inte direkt att de har haft särskilt stor betydelse på proven och jag har kunnat ta till mig all viktig information genom att läsa och lyssna på det som läraren pratar om på lektionerna.

Ikväll har jag varit och tränat showdown och det kändes oerhört skönt att äntligen få spela igen! När jag kom fram till den kära träningen blev jag lite förvånad då jag såg att två personer från en tidning var där. De ville skriva en artikel om showdown, något som jag tycker var väldigt trevligt:) En man tog kort på mig och en person som brukar vara domare på en del tävlingar. Mannen som tog bilderna bad oss att stå nära varandra och domaren fick stå och hålla om mig, kramar säger jag sällan nej till:) Jag måste dock säga att det kändes lite konstigt att bli kramad av någon som jag nog aldrig har kramat tidigare. Både domearen och jag skrattade då vi stod så pass nära varandra och det måste i alla fall innebära att vi ser glada ut på bilderna:) Efter att ha tagit ett antal bilder utomhus togs även en del bilder när jag och en till spelade showdown. Kameran kunde knäppa bilder i en väldigt snabb följd och det tyckte jag lät roligt. Mannen som tog bilderna talade om att han tog över fyrahundra bilder. Ändå kommer det nog bara användas två eller kanske högst tre av dem i artikeln. Efter att alla bilder var tagna blev jag intervjuad av en kvinna. Tyvärr har jag glömt hennes namn men hon var verkligen trevlig. Kvinnan, eller jag kanske borde säga tjejen med tanke på att hon bara är ett år äldre än jag, berättade om utbildningen hon går och att hon läser till journalist. Om jag inte utbildar mig till socionom tror jag faktiskt att journalist skulle vara väldigt intressant. Jag vill ju gärna jobba med människor på något sätt och det får du ju göra både som socionom och journalist även om arbetsuppgifterna såklart är väldigt olika inom dessa två yrken. För att bli journalist behöver man ju, förutom att vara bra på att prata, även vara bra på att skriva. Det är något jag i så fall skulle behöva träna mycket på. Eftersom jag tycker att det kan vara roligt att skriva känner jag ändå att det är något som skulle kännas som en rolig utmaning och jag tror inte att det skulle vara helt omöjligt för mig att lära mig att skriva artiklar. Som socionom handlar det ju mer om att prata med människor och ibland hjälpa de som har det svårt. Att känna att man kan hjälpa andra, känna att man kan bidra till att andra mår bättre, komma fram till bra lösningar och diskutera saker tycker jag är väldigt intressant och givande. Därför kanske socionom ändå skulle passa mig bättre, jag vet inte. Det kändes i alla fall roligt att bli intervjuad idag och jag hoppas att jag svarade tillräckligt utförligt och bra på de flesta av de frågor som journalisten ställde. Träningen kändes som sagt väldigt rolig idag. Tyvärr spelade jag inte alltid så pass bra som jag ville men att få slå lite på bollen var skönt. På det sättet får jag alltid ut en massa jobbiga känslor som jag bär inom mig. Innan jag åkte hem tittade jag lite på en hockeymatch tillsammans med de andra. Några av mina vänner har tjatat på mig om att jag verkligen borde börja följa hockeyn och de pratar ofta om hur roligt det är att se matcher på tv. Idag bestämde jag mig för att verkligen ge det en chans och vet ni vad? Jag måste erkänna att mina vänner hade rätt för jag tycker faktiskt att det var riktigt roligt att se matchen! Det får alltså bli mer sport och matchtittande för mig i framtiden:) Nu är jag hemma igen och ska snart gå och lägga mig. Först ska jag dock plugga lite samhällskunskap och träna på några låtar. Hoppas att ni får en trevlig helg!
/Vispen

Kort sammanfattning av de senaste dagarna

Hej!

Eftersom jag är väldigt trött och eftersom ni har bett mig om att skriva kortare inlägg kommer en snabb sammanfattning av vad jag har gjort de senaste dagarna. I fredags var det samhällskunskap där det enda intressanta som hände var att vi fick tillbaka ett prov vi hade skrivit. Jag hade nio och en halv poäng av tio och fick ett svagt vg på vg-frågan. Det känner jag mig ändå ganska nöjd med med tanke på att jag tycker att samhällskunskap är ganska svårt. I fredags kväll tog jag det mest lugnt. Björn, Lovisa och jag åt ute och jag beställde en pizza men fick andra saker på den än vad jag hade beställt. Det var lite störande men som tur var hade jag seende personer som kunde hjälpa mig att ta bort det jag inte ville ha.

I lördags åkte Björn Lovisa och jag in till stan för att kolla efter presenter till Maria. Eftersom hon har fått dem kan jag säga vad vi köpte. Av mig och Lovisa fick hon te eftersom hon tyckte om den sortens te hon fick av mig i julklapp. Björn gav bort sex vinglas eftersom Maria tycker väldigt mycket om vin. Senare under lördagen åkte jag och träffade mina vänner Mimpe och Ida! Åh vad jag blev glad över att se dem! Vi hade verkligen en trevlig kväll då vi åt en god middag, tittade på Körslaget, sjöng, pratade och hade trevligt. Som jag skrev igår tryckte vi till varandra också, på vårt sätt:) Att Körslaget har börjat igen tycker jag är väldigt roligt och jag har nog aldrig sett så pass bra körer som i år. Tidigare år tycker jag att en del körer inte har varit särskilt bra i det första programmet men den här gången tycker jag däremot att alla körer var bra och att vissa redan nu är riktigt duktiga! Innan jag åkte hem i lördags kväll sjöng mina kära vänner för mig. De var verkligen helt fantastiska! Om jag kunde sjunga som dem skulle jag vara lycklig så det är väl bara att jag börjar sjunga oftare:) Att träffa Ida och Mimpe gav mig en massa energi och jag var glad över att få vara med dem.

Igår morse var jag däremot inte lika glad när jag var tvungen att vakna vid sjutiden för att gå upp och åka till Zinkensdamm på USS årsmöte. När jag kom dit blev jag däremot gladare eftersom alla roliga människor var där och när man är med dem är det svårt att vara ledsen:) Mötet gick bra, det gick snabbt för oss att gå igenom de flesta punkterna och jag hann vara med nästan under hela mötet. Som jag skrev igår blev jag invald i styrelsen och det kändes roligt. Jag känner att jag lärde mig mycket förra året och hoppas att kommande år blir minst lika roligt och givande.

Igårkväll var det dags för kryssning och vi kom dit i god tid och behövde därför knappt köa för att få våra biljetter. Efter en stunds väntan gick vi så småningom på båten och lade in våra saker i hytterna. Därefter var det dags för oss att äta och vi åt middagsbuffé som jag tycker var riktigt bra! De hade mycket att välja mellan, varma och kalla rätter samt efterrätter. Efter middagen gick vi till taxfreen och köpte godis. Jag hittade en stor ask med dumlekolor och eftersom det fanns kolor som smakade apelsin och mango köpte jag asken. De andra fick hjälpa mig att äta upp de smaker jag inte ville ha. Lite senare tittade vi på när folk sjöng karaoke. De flesta var faktiskt riktigt duktiga och det var faktiskt ingen som jag tycker var riktigt dåligt. Självklart fanns det de som ibland inte kunde texten och även några som kunde sjunga någon falsk ton då och då men alla som sjöng var bra på något sätt. Jag hade också tänkt sjunga men eftersom jag inte direkt tycker att det fanns någon bra låt struntade jag i det. En sak som jag tycker var synd var dock att karaoken bara höll på i en knapp timme. När jag har varit på kryssning tidigare har karaoken hållt på i minst två timmar, menmen. Förutom att vi alla åt väldigt mycket då vi var på båten, middagsbuffé, frukostbuffé och lunchbuffé, har vi som sagt även tittat på karaoke, lyssnat på annan musik, spelat på spelautomaterna och varit i hytterna. De flesta av de andra badade i en pool och solade i solarium också men det ville jag inte göra. Bada är ingenting för mig, det är sällan som jag uppskattar att göra det. Att åka på kryssning var väldigt trevligt och jag hoppas att det blir fler gånger.

Ikväll har jag fått en hel del saker gjorda, jag har dels pluggat en del och dels fixat ite andra saker. Den här veckan har jag som tur är inte planerat in särskilt mycket än men jag lär hitta saker att göra och jag tycker om när det händer saker. Dock är det jobbigt att behöva stressa och jag hoppas att jag ska slippa göra det alltför mycket. Hoppas att även ni hade en trevlig helg och att ni får en bra vecka!
/Vispen

Hej! Tänkte bara uppdatera er lite snabbt....

Hej! Tänkte bara uppdatera er lite snabbt. Igår hade jag en fantastiskt trevlig kväll med mina vänner mimpe och ida. Vi åt, tittade på körskaget, sjöng, pratade och tryckte till varandra:) idag har jag varit på uss årsmöte. Jag blev invald till styrelsen tillsammans med sju andra. Det känns bra och jag ser fram emot ett trevligt och bra år. Ikväll ska jag vara med och fira maria som fyller 50 år. Vi är åtta personer som sitter och väntar på att vi ska få gå ombord på en båt. Det ska bli roligt att åka kryssning igen. Skriver mer imorgon kväll. /vispen


Skön fredag

Hej!

Jag som hoppades att våren verkligen var påväg nu hade fel. Det ska tydligen återigen komma en massa snö men eftersom det förmodligen blir plusgrader i helgen hoppas jag att det mesta smälter bort då. Hela den här veckan har varit ganska lugn och skön för mig. I onsdags hade jag först kontaktlörartid där vi bara var några stycken. Det verkade som att många tog en extra lång sovmorgon och inte orkade komma. Vi fick hur som helst en del bra information och jag pratade om de datum jag kommer behöva vara ledig den här terminen. Det verkar som att det inte ska vara några problem, vilket jag är glad över:)

Efter lunchen lyssnade jag på när några från vux sjöng, de var verkligen duktiga och jag blev väldigt glad av att höra dem. Lite senare var det dags för gymnasiet att spela men eftersom vi inte var tillräckligt många från min ensemble som var i skolan i onsdags kunde vi inte spela någon låt. Jag blev väldigt besviken över att det var många som inte dök upp eftersom det ju förstörde för oss andra. De kunde ju åtminstone ha meddelat oss om att de inte skulle komma, ifall de var sjuka eller så. Nu när det inte är lång tid kvar av terminen borde man väl verkligen försöka göra sitt bästa? Efter gymnasiet tror jag inte att särskilt många av oss kommer ha chansen att uppträda oc när vi nu skulle göra det här som en kul grej tycker jag absolut att fler kunde ha kommit, menmen. Det var trevligt att se de andra ensemblerna spela och jag kom än en gång att tänka på hur mycket alla faktiskt har utvecklats sen vi gick i ettan.

I onsdags kväll åkte jag iväg för att vara med på det sista mötet med USs styrelse. Sju av nio personer var där och vi hade ett ganska kort men trevligt möte. Efter mötet åkte de flesta av oss vidare till en restaurang där vi träffade några av ungdomledarna. Vi hade en trevlig kväll tillsammans, jag kände att jag kunde ha roligt trots att jag fick väldigt ont i huvudet under kvällen. Restaurangen var dessutom väldigt bra, den heter Chutney och ligger på Söder. De serverar bara vegetarisk och vegansk mat och maten jag åt var i alla fall väldigt god! Jag drack förresten en jättegod dricka också som hette mango madness som jag fick känslor av:) Än så länge har jag tyckt om allt jag har testat som innehåller mango!

Igår var det skola igen och jag hade historia, religion och en extra körlektion. På historian tittade vi lite på film och diskuterade den. Religionslektionen var lite annorlunda och vi fick, istället för att sitta i skolan, gå till Sjöstadskapellet där vi träffade en präst som svarade på våra frågor. Det var en väldigt intressant och givande lektion. Körlektionen gick bra också och de låtar vi övar på låter bättre och bättre för varje vecka vilket ju är bra:)

Igårkväll tränade jag igen. När jag kom till träningen fikade jag först med några trevliga människor och tittade därefter på när de dansade zumba. Jag har testat det och tycker att det är ganska svårt men samtidigt väldigt roligt. Musiken är ju dessutom väldigt rolig och jag har alltid svårt att sitta still när jag hör den:) Gårdagens träning gick sådär. Jag spelade sju set och förlorade fyra av dem, menmen. Madde och Maria kom förbi en stund och det var trevligt att träffa dem igen:)

Idag har jag mest tagit det lugnt. Eftersom historielektionen var inställd gjorde det att jag fick en exra lång sovmorgon och min skoldag börjar inte förrän halv fyra:) Om en stund ska jag alltså åka till skolan och senare ikväll åker jag till Björn för att sova där tills imorgon. Det känns faktiskt skönt att jag inte har något särskilt inplanerat ikväll eftersom jag har fullt upp resten av helgen och en stor del av nästa vecka. Men det är skönt och roligt när det händer saker:) Hoppas att ni får en trevlig helg.
/Vispen

Tisdag kväll

Hej!

Nu tänkte jag skriva lite så att ni ser att jag fortfarande lever:) Det har faktiskt inte hänt särskilt mycket sen jag skrev senast. Dagarna rullar på som vanligt i mitt kära liv. Visst är det skönt att det äntligen börjar bli lite varmare ute? Även om det fortfarande är en del snö och is kvar på marken ser man att den äntligen har börjat smälta bort. I lördags blev det Eric Saade som vann melodifestivalen. Jag tycker absolut att Eric är en värdig vinnare även om jag gärna hade sett The moniker eller Sanna Nielsen vinna. Både svenska folket och den internationella juryn gav dock flest poäng till Eric så nu får vi hoppas att det går bra för honom i Eurovision song contest.

I söndags passade jag på att sova lite extra länge. Vid frukosten hade jag en lång och intressant diskussion med Björn och Maria där jag bland annat kom fram till att det finns oerhört många vuxna människor som fortfarande är barnsliga och dessutom på ett väldigt omoget och negativt sätt. Att vara barnslig och omogen tycker jag absolut att man måste få vara ibland så länge det inte leder till att någon mår dåligt. Titta bara på mig, ni som känner mig vet om att jag kan vara hur barnslig som helst ibland. Men jag hoppas inte att någon tar illa upp av att jag ibland kan skämta om oerhört skumma saker och skratta åt sådant som nästan ingen annan skrattar åt. Jag har i och för sig vänner som kan vara snäppet värre än jag, vilket känns skönt:) Vi har ju så oerhört många sidor i vår personlighet och jag tycker att det är viktigt att jag faktiskt ska kunna ha en del vänner som jag kan få känna att det är okej att vara barnslig med. Dessa vänner känner mig väldigt väl och det känns skönt att veta att jag kan visa både mina bra och dåliga sidor för dem, att det är okej att ibland ha dåliga dagar och så vidare och att de trots det fortfarande finns kvar:) Vänner är verkligen något vi alla behöver, utan mina vänner skulle i alla fall aldrig jag klara mig.

Senare under söndagen åkte jag för att träffa Rebecka. Det var kul att träffa henne igen och vi hade en hel del att prata om eftersom vi inte hade träffats på några veckor. Rebecka hade precis flyttat och jag fick se hur den kära lägenheten där hon ska bo i några månader framöver ser ut. Även om jag inte fick lika mycket känslor där som jag kan känna i en del andra lägenheter tycker jag att det var ett trevligt ställe. Förutom att vi pratade lyssnade vi på bra musik, gick och handlade, åt middag och tittade på solsidan. Jag har nästan vant mig vid att titta på den serien eftersom det verkar vara något som de flesta svenskar gör. Om jag ska hänga med i snacket får jag väl stå ut, det är ju trots allt bara en halvtimme i veckan.

Igår var det måndag och eftersom det är sökningsvecka, vilket innebär att niorna söker och gör auditions till gymnasiet den här veckan, är de flesta musiklektionerna inställda. Jag måste erkänna att jag inte direkt blev ledsen över att få en lite extra lång helg:) Igår tog jag det mest lugnt, pluggade lite, ringde några viktiga telefonsamtal och åkte och tränade på kvällen. Träningen kändes helt okej och jag vann alla set jag spelade. Det kändes bra, framförallt att vinna över Sofia som verkligen är en av mina förebilder inom showdown. Mitt under träningen ringde min kära vän Sven för att berätta att han hade bokat flygbiljetter och att han kommer till mig när jag har påsklov! Det fick mig att känna mig glad hela kvällen och nu har jag äntligen något att se fram emot! Nästan direkt efter påsklovet är det ju dessutom tävling i Milano och jag kan snart börja räkna ner dagarna dit!

Idag har jag varit i skolan som vanligt. På estetisk verksamhet tränade vi på låtarna som vi ska sjunga på ett äldreboende om några veckor. Jag kände att jag kom ihåg det mesta, vilket kändes bra eftersom det innebär att jag nog inte behöver plugga på låtarna särskilt mycket hemma. På samhällskunskapen fick vi en massa information om miljön och på psykologin läste jag en text om mobbning som jag sedan fick reflektera över. Mobbning är verkligen ett ämne som jag skulle kunna skriva mycket om men det ska jag inte tråka ut er med att göra nu:) Ikväll har jag varit och tränat igen och dagens träning kändes väldigt bra! Först spelade jag lite med Krister och när Christoffer kom lite senare spelade vi elva set, jag vann åtta av dem:) Ikväll fick jag hur som helst mer träning än vad jag har fått på länge och det var verkligen skönt att få anstränga sig och att jag faktiskt kände mig trött efter träningen! Ibland när det är många som tränar hinner jag inte spela särskilt mycket och då kan det hända att jag ibland inte riktigt känner att jag kommer igång förrän träningen nästan är slut. Nu hinner jag inte skriva mer eftersom jag ska träna lite på några låtar tills imorgon. Alla ensembler ska nämligen spela för niorna som söker till gymnasiet då.
/Vispen

Lördag eftermiddag

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Idag är det lördag och jag har inga särskilda planer förutom att som vanligt köra ett konditionspass, plugga lite och börja kolla runt lite efter sommarjobb. Att hitta ett sommarjobb blir nog inte det lättaste men jag ska verkligen försöka hitta något i år. För en stund sen kom jag hem från mataffären med Björn och Maria. Att handla med dem på helgerna har nästan blivit en tradition och jag tycker verkligen om att gå runt och kolla på vad som finns, se ifall det har kommit någon ny rolig vara och att kolla på roligt godis och roliga frukter:) Jag har, sen jag var liten, tyckt om att gå runt i stora mataffärer.

Ikväll är ju finalen av melodifestivalen och den ska jag såklart se! Vem eller vilka hejar ni på ikväll? Jag tycker att det skulle vara roligt ifall Sanna Nielsen eller The moniker vann. Deras låtar är verkligen bra och jag tror att det skulle kunna gå riktigt bra för dem i Eurovision song contest! Men jag tror att Sverige kommer skicka Eric Saade eller Danny. I så fall får vi väl hoppas att resten av Europa tycker att de är lika snygga som de flesta svenska tjejer verkar tycka:) Oavsett vem som vinner ska det i alla fall bli roligt att se finalen ikväll! Nästa år får jag försöka fixa biljetter till Globen för det vore kul att se finalen live på plats.

De senaste dagarna har varit ganska lugna. Funktionärsmiddagen var trevlig i onsdags. Dit kom de som hjälpt till i USS förra året. Vi åt på den grekiska restaurangen Kamarina på söder och maten var som vanligt väldigt god:) Ronja blev årets funktionär även i år, grattis till henne! Efter att vi hade ätit lyssnade vi på när gruppen Piroth spelade och sjöng. Jag hade aldrig hört de spela live tidigare så det var roligt:) Kvällen var som sagt trevlig och det var roligt att träffa alla härliga människor!

Skolan var som vanligt i torsdags och fredags. Tyvärr tränade jag inte i torsdags eftersom folk antingen var sjuka eller bortresta. Därför blev min kväll ganska tråkig och ensam men jag överlevde. Eftersom både Nina och Lovisa är i Romme och åker skidor i helgen bestämde jag mig för att åka till Björn. Igår hämtade han upp mig efter skolan och vi åkte tillsammans till Marias vänner Jenny och Jonas som bodde i en trevlig lägenhet. Där åt vi en god middag. De lagade jättegod vegetarisk mat till mig som bland annat bestod av linser, soyakött, vinbladsdolmar, falafel och jordnötssås. Efter middagen fick jag testa Marias iphone eftersom jag har funderat på att kanske köpa en. Jag känner dock att det var bra att fick testa en för det fick mig att förstå att iphone verkligen inte är något jag vill ha. Att skriva gick mycket långsammare än på en vanlig mobil och att hitta saker tog jättelång tid. Jag tror självklart att man kan vänja sig vid att använda en iphone och jag tycker att det är väldigt praktiskt att det finns en massa appar och att man kan ha både facebook och andra bra saker i den. Det jag störde mig på var som sagt att det mesta tog tid att göra och jag har hört att även seende personer stör sig på det. Med en mobil tycker jag att det är viktigast att kunna sms-a och ringa. Om det tar lång tid att sms-a, vilket jag redan tycker att det gör med en mobil med knappar, kanske jag inte orkar köpa en iphone. Den är ju inte direkt billig heller men jag får se. I framtiden kanske jag, precis som många andra, inser hur bra den faktiskt är. Ett stort plus är ju faktiskt att det finns talsyntes i telefonen redan när man köper den och att man inte behöer installera det själv:) För länge sen köpte jag en ny mobil men det har inte blivit av att jag har fått en licens till en talsyntes till den. Jag har helt enkelt tyckt att det har varit för jobbigt att fixa när jag ändå har en annan mobil som fungerar. Dessutom tycker jag att den nya mobilen hänger sig oftare än min gamla men ändå. Det här med att orka fixa den nya har jag alltså inte gjort än. Däför tror jag att det vore bra för mig att köpa en mobil där allt fanns från början. Seende personer kan ju göra det och de behöver inte hålla på och krångla och åka iväg för att få sin mobil fixad. Igårkväll kände jag mig ganska trött och gick och la mig nästan direkt efter att vi kom hem. Innan dess pratade jag i alla fall en stund med Sven och det var trevligt:) Nu ska jag göra något annat än att blogga, kanske äta något och därefter träna på några låtar. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg.
/Vispen

Nu bloggar jag igen

Hej!

Nu sitter jag i skolan och har över fyra timmars håltimme. Det är ganska segt men jag tänkte blogga en stund eftersom jag ändå inte har något bättre för mig. Egentligen kanske jag borde plugga men när jag försökte göra det för en stund sen hade jag ingen som helst inspiration och kände mig omotiverad. Omotiverad har jag känt mig mer eller mindre hela vårterminen, vilket stör mig! Jag vill verkligen göra mitt bästa nu när det snart är sommar. När det äntligen har börjat bli lite varmare ute trodde jag att inspirationen och motivationen skulle komma tillbaka. Tyvärr har den inte gjort det än men det kanske kommer.

De senaste dagarna har känts ganska jobbiga och tunga. Längtan och saknaden har varit stor, framförallt på kvällar och nätter. Så länge jag gör något brukar det kännas helt okej men när jag är ensam och börjar tänka för mycket blir det jobbigt. Det är ju som tur är de första dagarna som är värst och jag är glad över att jag har mina underbara vänner som finns där för mig när jag behöver dem:) Dessutom är jag oerhört tacksam över att skype finns eftersom det är helt gratis att använda och jag kan prata med vem som helst där oavsett var personen bor. Måndagen var precis som de fleta andra måndagar. På kören började vi träna på låten Twist and shout som jag tyckte om att sjunga. Ensemblelektionen var också helt okej och vi började med en ny låt även där, en låt av Pink som jag tror heter So what. Eftersom jag kände mig ganska trött i måndags blev det ingen showdownträning för mig. Nästa vecka ska jag i alla fall åka dit eftersom det var ett tag sen jag träffade de som brukar vara där.

Igår var det pankaksdagen, den internationella kvinnodagen och fettisdagen. Jag firade ingen av dem, vilket ju är ovanligt eftersom jag tycker om traditioner. Innan semlorna slutar säljas för i år har jag i alla fall bestämt att jag måste hinna äta en. Ifall jag hade haft en affär lite närmare där jag bor eller om jag hade hunnit gå till en affär från skolan hade jag lätt köpt en semla igår men nu blev det inte av. Gårdagen var i alla fall en helt okej dag. Den började med ett möte i skolan där vi pratade lite om hur det går för mig, vad som behövs inför nästa termin och så vidare. Eftersom jag har kommit fram till att psykolog nog inte är något jag vill utbilda mig till i framtiden har jag valt att ta bort psykologi b nästa år för att istället läsa något musikämne. Jag har nämligen kommit fram till att det skulle kännas konstigt att gå på KUlturama utan att få sjunga. Trots att sång inte är något jag kommer jobba med och även om det inte direkt är något jag älskar att göra, föredrar jag ändå att sjunga framför att läsa många andra ämnen. Dessutom tror jag alltid att sången kommer betyda mycket för mig och därför känner jag att jag vill utveckla min röst när jag ändå har möjlighet till det. Klassisk sång eller vokalensemble b kommer jag välja att läsa nästa år och jag hoppas att åtminstone en av kurserna blir av. Ifall det inte är tillräckligt många som väljer någon av dem vet jag inte vad jag vill läsa men det får jag ta ställning till senare i så fall. Förutom att jag valde att ta bort psykologin pratade vi om ljudtekniken och musikteorin som jag kommer börja läsa i höst. Tills dess behöver jag få en bättre dator där jag kan installera alla program som behövs. Skolan kommer söka pengar från kommunen och vi får verkligen hoppas att de säger ja. Skolan ska även skicka in en ansökan om att jag behöver gå ett fjärde år på gymnasiet och om att jag fortfarande behöver en assistent. Nästa år kommer det nämligen bli mycket som behöver scannas in och på ljudtekniken kommer jag nog alltid behöva lite extra hjälp eftersom jag inte kommer arbeta med samma program som de andra. Mötet kändes hur som helst bra igår och jag tycker att vi hann prata om en hel del bra och viktiga saker. Resten av skoldagen rullade på som vanligt. Twist and shout lät ganska bra på estetisk verksamhet, på samhällskunskapen tittade vi på en film som handlade om miljön och på psykologin tittade vi färdigt på filmen De ofrivilliga.

Igårkväll var det träning som vanligt och eftersom det bara var jag och Krister som var där hann jag spela ganska mycket. Maria kom förbi också och vi hann prata och ha roligt en stund:) När jag kom hem tog jag det mest lugnt, tränade lite på en låt och pratade med några underbara vänner på skype. Dessutom ringde min vän Jonas som jag inte hade pratat med på flera månader. Jag blev verkligen överraskad och glad när han ringde och vi hade ett trevligt och långt samtal!

Idag har jag än så länge bara haft sånglektion där jag började jobba med en ny låt, Till en ängel av Sonja Aldén. Jag tycker verkligen om den låten och eftersom det var ett tag sen jag sjöng på svenska senast känns det roligt. Nu sitter jag här i ett rum på skolan och väntar på att Ida ska komma tillbaka från sin lektion. Vi ska snart gå och äta lunch och efter det får jag se vad som händer. Hoppas att ni har det bra!
/Vispen


Fem underbara dagar

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Eftersom jag känner mig ganska trött blir det här inget långt inlägg men jag ville ändå logga in här och skriva lite:) Som ni kanske redan vet har jag spenderat de fem senaste dagarna med min helt fantastiska och underbara vän Sven! Det här har verkligen varit en av de bästa veckorna i mitt liv, utan tvekan! Att få träffa någon som betyder otroligt mycket för en, hinna lära känna personen ännu bättre och att helt enkelt bara hinna umgås har verkligen betytt mycket för mig! Tidigare hade jag bara träffat Sven på showdowntävlingar och eftersom man då behöver tänka på sina matcher och vara koncentrerad hela dagarna har vi inte hunnit umgås särskilt mycket då. Jag kan inte uttrycka i skrift hur oerhört tacksam jag är över att Sven ville komma till Sverige den här veckan och att han faktiskt tog ledigt från sitt jobb några dagar för att komma hit. Under dessa dagar har vi bland annat varit på ungdomsgården men eftersom jag skrev om det i tisdags ska jag inte säga mer om det förutom att det var trevligt:) Mina vänner som var där och som aldrig hade träffat Sven tidigare sa att de tyckte att han var trevlig och det var ju roligt:) Tränat har vi såklart gjort för showdown är något vi båda tycker om. Tyvärr känner jag fortfarande att min högra hand gör ont ibland, vilket nog innebär att jag får ringa och boka en ny tid på vårdcentralen. Läkraren jag träffade senast fick det att låta som att mitt finger skulle vara helt återställt efter bara några dagar men eftersom det har gått några veckor sen jag var där är det kanske bäst att jag åker och kollar det igen för säkerhets skull. Jag orkade i alla fall spela några matcher med högerhanden och det var trevligt även om jag inte vann någon av dem. Några set lyckades jag i alla fall vinna och jag blev extra glad när jag vann över Sven. Han och Christoffer är nog de som kan få mig att tagga till mest för tillfället:) När jag spelade med min vänstra hand gick det ungefär lika dåligt som vanligt. Som tur var är det inte bara jag som är dålig med vänsterhanden utan det blev jämnt när jag spelade mot Sven och att faktiskt lyckas vinna en match med vänsterhanden kändes oerhört skönt!

Våra kvällar har varit trevliga också. Vi har spenderat mycket tid med bland annat Krister och Madde. I onsdags var vi och åt på China station och i fredags var vi på en grekisk restaurang som ligger på Söder:) Maria kom förbi en stund och träffade oss också och det var trevligt:) Hon sjöng karaoke med oss och var lika glad och skrattade lika mycket som vanligt:) Vi har varit både hos Nina och Björn. Hos Nina hann vi inte göra särskilt mycket förutom att sova och ta det lugnt. Nina och Danne har jobbat den här veckan, vilket gjorde att vi inte hann umgås särskilt mycket med dem. Igårkväll var vi i alla fall hos Björn där vi åt en god middag, drack milkshake, jag drack mangomilkshake såklart, och tittade på melodifestivalen tillsammans med honom och Lovisa. Jag tycker att det var roligt att the Moniker gick vidare eftersom jag tycker att hans låt är rolig! Sven, Lovisa och jag har gått runt och nynnat på den både igårkväll och idag. Att Sara Varga skulle gå vidare trodde jag inte men jag blev faktiskt ganska glad när hon gjorde det, hennes låt är ju ganska speciell:) Däremot tror jag att hennes låt kanske inte skulle bli lika bra om den översattes till engelska. Det enda som jag tycker var synd med gårdagens program var att Shirley's angels inte gick vidare. När vi hade tittat på melodifestivalen igårkväll spelade vi kort och jag blev som vanligt lite irriterad när jag förlorade. Spel som bara bygger på tur är inte riktigt min grej. Resten av kvällen var i alla fall trevlig förutom att jag redan då började tänka på att vi knappt hade någon tid kvar tillsammans. Ibland önskar jag att jag kunde njuta för stunden istället för att bara tänka framåt hela tiden. Jag brukar ofta känna mig ledsen innan roliga händelser ens är slut, då jag istället borde lägga min energi på att försöka ha roligt så länge som möjligt. När det roliga väl är över brukar jag tänka tillbaka på det som har hänt och vara lite ledsen, då jag istället borde tänka framåt och se fram emot kommande saker som ska hända. Det där är alltså något jag borde försöka träna på för jag vill verkligen kunna ha trevligt så länge som möjligt. När det roliga väl är slut tycker jag dock att det kan kännas skönt att få vara ledsen en stund om det behövs. Självklart känner jag mig ledsen över att dessa fem dagar redan är över och att tiden har gått fort men det är ju samtidigt ett tecken på att jag verkligen har haft trevligt. Samtidigt som jag känner mig lite nere och ensam är jag oerhört glad över att jag faktiskt har haft så pass trevligt och att jag dessutom alltid kommer kunna minnas de här dagarna! Ibland kändes det nästan som att jag drömde och nu när jag sitter här och skriver har jag nästan lite svårt att tro och förstå att min vän, som bor i Holland väldigt långt ifrån mig, faktiskt har varit här. Jag har verkligen känt många känslor den här veckan men jag har oftast känt mig glad och lycklig tack vare min underbara vän och jag hoppas verkligen att vi ses snart igen!

Den här dagen har alltså varit jobbig på många sätt och vis samtidigt som jag också har några underbara minnen från den. Vår sista natt var till exempel helt underbar, trots att jag kände mig ledsen imorse fick Sven mig att känna mig glad och skratta en del och jag känner dessutom att vi hann ta farväl av varandra på ett bra sätt innan vi lämnade sven på Arlanda:) Eftersom jag inte känner att jag kan uttrycka min glädje, tacksamhet och kärlek i ord över allt jag känner just nu avslutar jag med att säga att det här som sagt var en av de bästa veckorna i mitt liv! Imorgon börjar skolan igen och det är nog en hel del att göra innan nästa lov som är om ungefär en och en halv månad. Som tur är kan jag tänka tillbaka på dessa underbara dagar när det känns tungt och om inte allt för många veckor kan jag börja räkna ner dagarna till då jag, tillsammans med det svenska landslaget, åker till Milano! Nu ska jag snart gå och lägga mig, jag har inte sovit särskilt mycket den här veckan men det har absolut känts värt det och nu har jag all tid på mig att sova.
/Vispen

Hej! Sista dagen tillsammans med sven idag...

Hej! Sista dagen tillsammans med sven idag! Solen skiner och det är varmare än vad det har varit på länge! Jag hoppas att det här kan bli en fantastisk dag och det ska jag se till! Jag är lycklig, glad och ska försöka njuta av varenda minut! Hoppas att ni också har det bra! /vispen


Vi har det bra

Hej!

Eftersom jag inte vill slösa min tid vid att sitta framför datorn när Sven är här tänkte jag bara skriva att vi har det bra:) Det är verkligen helt underbart att vara med Sven! Vi har det verkligen bra, i alla fall enligt mig. Egentligen gör vi inte särskilt mycket, tränar showdown, umgås och har trevligt helt enkelt. Ett av mina mål denna vecka var ju att vinna ett set över Sven och det har jag lyckats med, häromdagen vann jag med elva-två! Dessutom vann jag över honom igår med två-ett i set när vi spelade mot varandra med vänster hand. Det var riktigt skönt med tanke på att jag inte tycker om att förlora! Igår var jag och såg musikalen Roemo och Julia med USS och den var helt fantastisk! Måns Zelmerlöw spelade Romeo och han sjöng underbart bra! Nu ska vi snart åka och träna och därefter förmodligen äta på en restaurang! Jag ville som sagt bara skriva att vi har det bra och jag bloggar igen på söndag när Sven har åkt hem. Jag ser verkligen inte fram emot den dagen men nu ska jag försöka njuta av den tid vi har kvar tillsammans. Hoppas att ni får en underbar helg!
/Vispen

En riktigt bra dag

Hej!

Jag vill börja med att tacka för alla mail, sms och meddelanden där ni har skrivit grattis på namnsdagen:) Trots att jag inte tycker om namnet Elvira är det ju väldigt omtänksamt av er att faktiskt ha skickat en grattishälsning! Nu hade jag hur som helst tänkt skriva lite kort om dagen. Tyvärr sov jag väldigt dåligt inatt på grund av att jag kände mig lite spänd, jag vaknade mitt i natten och kunde inte somna om på flera timmar. När jag väl somnade om var klockan ganska mycket och när jag återigen vaknade, några timmar senare, upptäckte jag att jag hade försovit mig. Det var inte det minska roligt och jag fick skynda ur sängen och var tvungen att duscha på bara några minuter. Nina kom hem från jobbet precis när jag hade duschat färdigt och vi åkte direkt. Som tur var slapp vi bilköer på väg till Arlanda, vilket var skönt. Eftersom de tydligen håller på att bygga om i parkeringshuset tog det däremot lång tid för oss att hitta en parkeringsplats där. Väl inne på Arlanda fick vi gå ganska långt för att hitta rätt terminal och trots att jag trodde att vi skulle komma försent fick vi ändå vänta i ungefär en halvtimme innan Sven kom. Ett tag trodde jag nästan inte att han skulle komma och jag tänkte att jag kanske hade fått fel information eller liknande. Men plötsligt såg vi honom komma tillsammans med en ledsagare:) Efter att ha sagt hej åkte vi till ett Mc donalds i närheten där vi åt lunch. Jag kan ju säga att jag kände mig nervös och sa därför inte särskilt mycket. Men Nina och Sven pratade på bra, vilket ju var trevligt.

Efter att vi hade ätit lite åkte vi hem till mig och när vi kom hit visade Lovisa och jag Sven hur huset såg ut. Han verkade tycka om vårt hus. Efter det tog vi det lugnt i några timmar och det var inte förrän då jag kände att nervositeten släppte lite. Timmarna gick fort och plötsligt var klockan sex och vi fick äta en snabb middag innan det var dags för oss att ta en taxi till ungdomsgården:) Jag tycker verkligen att vi hade en trevlig kväll där! Kvällens tema var showdown och vi spelade en hel del. Jag spelade med min högra hand för första gången på ungefär en månad och det gick helt okej. Tyvärr känner jag dock att handen fortfarande gjorde ont ibland, vilket ju verkligen är jättestörande! En positiv sak är åtminstone att jag känner att styrkan i armen verkar sitta kvar och jag lyckades vinna ett set mot både Christoffer och Ida så jättemycket sämre än tidigare kan jag ju i alla fall inte ha blivit:) Däremot förlorade jag när jag mötte Sven. När det stod åtta-åtta lyckades jag göra mål och jag tycker verkligen att jag kunde ha fått någon liten poäng till. Men nej, det gick såklart inte utan det var itället Sven som gjorde två mål. Åh vad jag störde mig när det hände men jag har bestämt mig för att åtminstone lyckas vinna ett set över honom den här veckan! Förutom att vi spelade en del showdown ikväll åt vi hamburgare, pratade och hade trevligt. Det var en massa trevliga människor på gården idag, bland annat Adam, Ida, Sara, Christoffer, Daniel, Rakel och Emma! Emma hade jag inte träffat på jättelänge så det var roligt att få prata lite med henne. Eftersom jag har känt mig väldigt glad i princip hela dagen ville jag ge alla lite extra kärlek. Kärleken är ju verkligen det finaste som finns samtidigt som den kan vara det jobbigaste och såvraste som finns. Idag kramade jag i alla fall alla en massa och kände mig glad och lycklig hela kvällen!

Nu är vi hemma här igen och ska snart gå och lägga oss. Ingen av oss sov särskilt mycket igår natt så vi får hoppas att det blir bättre inatt. Hoppas att ni har haft en lika underbar dag som jag, jag känner mig verkligen gladare än vad jag har gjort på länge! Trots att det fortfarande känns konstigt att prata engelska ibland och även om det ibland går väldigt dåligt har jag överlevt den här dagen och jag är verkligen glad över att ha min vän här! Godnatt och kram till er alla!
/Vispen

RSS 2.0