Snart borjar en ny dag

Hej!

Hoppas att ni mar bra, det g;r jag. Igar hade jag min andra workshop pa eftermiddagen. Pa formiddagen hade alla en introduktionsworkshop dar vi fick sitta vid datorerna. Workshopen jag hade sen kallades i alla fall street music och vi var en liten grupp som bade gjorde ;vningar tillsammans och sedan fick gora latar i mindre grupper. Det var verkligen roligt och det fanns manga som var jattebra pa att sjunga. Min grupp skrev en lat om det har lagret som jag verkligen tyckte blev bra. Igarkvall tog jag det ganska lugnt. De flesta var ivag till olika museum men jag ar ju inte sarskilt intresserad av det och museet som de andra svenskarna var pa ville jag inte folja med till eftersom man inte kunde ta pa nagot. Det kommer man daremot kunna gora dit vi ska idag och det ar ju trevligt. Nu borjar snart en ny dag, jag kom nyss fran frukosten. Jag hoppas pa att fa rolia workshops idag och att jag hinner prata med trevliga manniskor. Igar pratade jag med nagra fran England ocksa och en fran USA.Nu lamnar jag bloggen men ha en bra dag i Sverige eller dar ni nu ar nar ni laser det har. Det ar forresten valdigt varmt har, nastan for varmt for mig men det ar ju bara att gilla laget for det ar ju inte varje dag man ar i Grekland.
Vispen


I Grekland

Hej!

Nu ar jag har i Grekland. Som ni ser kan jag inte skriva de svenska bokstaverna har och darfar skriver jag med a istallet. Hoppas att ni har det bra i alla fall. Igar blev en lang dag och jag har inte direkt sovit mycket inatt heller. Men jag overlever och jag har pratat med en del trevliga manniskor. De andra fran Sverige som akte med ar trevliga och det ar manga fran andra lander har ockso. Jag har pratat med folk fran Tyskland, Slovenien, Holland och Italien. Nu har jag min farsta work shop men vi ick bara ta det lugnt och gora vad jag vill och det ar ju trevligt. Jag kan beratta mer om lagret nagon annan dag nar jag har tillgang till internet. Ville som sagt bara tala om att jag fortfarande lever och har det bra. Rummen vi sover i ar ganska bra ockso.
Vispen

Grekland imorgon

Hej!

Nu har jag nästan packat färdigt, väntar bara på lite kläder som ligger i torktumlaren. Klockan halv fem ska jag åka till ett ställe i Stockholm där jag ska möta några andra som också ska åka på lägret. Vi kommer att sova i Stockholm inatt för att sedan åka till Arlanda runt fyratiden. Eftersom vi ska åka utomlands måste man ju vara på flygplatsen två timmar innan flygplanet går och det går klockan sju på morgonen. Det blir ju härligt att gå upp sådär tidigt, eller inte. Men jag hoppas att jag kommer känna att det var värt det efteråt:) Jag har i alla fall aldrig varit i Grekland tidigare och därför känns det roligt att få åka dit. Sen ska det bli jätteroligt att träffa och lära känna nya människor:)

Gårdagen var ganska lugn. Dagen började med att jag åt en god frukost hos Björn. Därefter packade jag ihop alla mina saker, det var en del eftersom jag hade varit där i lite mer än två veckor. Lite senare på förmiddagen åkte jag för att träffa Rebecka. Vi var hos henne och Alex igår och det var roligt att få komma till deras lägenhet igen, de hade gjort om den lite:) Vi lyssnade på musik, åt lunch och gick sedan ut en stund. Efter att ha ätit glass och gjort lite annat gick vi hem till Rebecka igen och såg en film som hette SÅ olika. Den var riktigt bra och jag tycker att ni borde se den! Träningen var som vanligt igår och det kändes såklart roligt att spela igen! Jag kommer verkligen sakna att spela showdown nu när jag är i Grekland. Zebben var i alla fall med och tränade med oss igår och det var roligt att spela mot honom för han är ju verkligen bra!

Idag har jag egentligen inte gjort något särskilt förutom att träna på cross trainern och växla lite pengar till euro. Nu hinner jag inte skriva mer för jag måste packa det sista innan jag åker. Ni får ha det så bra medan jag är borta! Jag kanske hinner blogga från Grekland för det är ju ett dataläger jag ska åka på så det kommer säkert vara fler som sitter och nördar sig vid datorn ibland:)
/Vispen

Det blev mycket träning i helgen

Hej!

Hoppas att ni mår bra, det gör jag även om jag känner mig lite seg. Idag har det varit ganska kallt här i Nykvarn där jag är nu och det var det igår också. I Stockholm har vädret inte heller varit jättefint menmen, det kan ju inte alltid vara varmt och det är säkert bra att det regnar lite då och då:) Segheten som jag känner kan nog även bero på att jag inte direkt har gjort någonting idag. Men det här är för mig den sista lugna dagen på ganska länge. Efter lägret i Grekland kanske jag i och för sig hinner ta det lite lugnt innan all träning inför EM börjar. Anledningen till varför jag bloggar nu är i alla fall att jag tänkte skriva lite om helgen.

Fredagen började med att jag vaknade klockan tio. Det hade jag aldrig gjort om jag inte hade ställt in mobilen på att ringa då. Efter att ha gått upp, kollat datorn och packat allt, åt jag en tidig lunch med Berthine och Irre. En stund senare satt jag i bilen tillsammans med Björn och Maria. Eftersom de ändå skulle till Stockholm i helgen kunde jag åka till Handen med dem. Innan vi åkte till träningen gick vi runt en stund i Haninge centrum och kollade på presenter till Freja.

Träningen började klockan tre och de andra var redan där när jag kom. Helene och jag var de enda från landslaget som kunde träna i helgen men jag tycker ändå att det var väldigt roligt och vi fick spela mycket vilket ju säkert gjorde att vi utvecklades lite. På fredagen tränade vi på några moment, bland annat servar, raka skott och på envall. Sen spelade vi två träningsmatcher som jag tycker gick helt okej. Helene och jag vann faktiskt lika många gånger i helgen och det tycker jag var roligt:) Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra för oss på EM.

Efter att ha tränat några timmar gick vi till hotellet och checkade in. Vi skulle egentligen inte ha fått sova där och jag tror inte att det blev bestämt förrän samma dag. Men det var ju väldigt trevligt för jag älskar verkligen det hotellet:) Vi åt middag på China station, en resturang som jag verkligen kan rekomendera. Alla verkade tycka om maten och de bjöd dessutom på friterad banan med glass till efterrätt:) Efter middagen satt jag i lobbyn med Madde och Zander en stund innan jag gick och la mig. Sova kunde jag som tur var göra även om jag vaknade många gånger under natten.

På lördagen skulle vi börja träna klockan nio. Efter att ha ätit en god frukost på det kära hotellet tränade vi showdown hela förmiddagen. Jag tycker inte att jag spelade särskilt bra men Helene gjorde i alla fall det vilket ju var bra. Vi ringde till en sportaffär för att fråga om de hade några handskar kvar och de hade ett par som var ganska små. Jag åkte till sportafärren tillsammans med en som brukar vara domare på tävlingar. Handsken jag testade kändes helt okej och jag köpte den fastän den nästan kändes lite för liten, de sa att den kommer töjas ut efter att man har använt den lite. När jag testade handsken i söndags kände jag nästan att handsken jag har nu skyddar bättre och därför bestämde jag mig för att använda min gamla handske tills den går sönder och ha den andra handsken i reserv.

Vi beställde lunch från pizzerian där George jobbar och medan vi sedan väntade på maten lyssnade vi på bra musik. Efter att ha ätit åkte vi till Almåsa för att bada. Jag som verkligen inte tycker om att göra det kände mig inte särskilt glad när jag fick veta att vi tydligen skulle vara där ganska länge men när vi väl var där kände jag i alla fall att det kunde ha varit värre. Som tur var var det inga andra som badade när vi var där och därför var det lugnt i bassängen, förutom där några av de andra kastade en boll till varandra. Jag simmade en stund och även om det inte direkt kändes skönt kunde det ju som sagt ha varit värre. Jag drunknade inte eller så och det var ju trevligt även om jag har hört att drunkna är ett av de skönaste sätten att dö på. Efter att ha badat satt jag i bastun en stund med Helene. Jag tycker ju inte om när det är för varmt men när jag satt så långt ner man kunde komma var det helt okej. Innan vi åkte tillbaka till Handen träffade jag Margaritha som bodde på Almåsa den här veckan och det var verkligen roligt att träffa henne igen. Vi hann prata om lite allt möjligt en stund innan en taxi kom och hämtade oss.

En sak som var synd var att vi skulle ha grillat i lördags men eftersom det var dåligt väder och regnade hade vi ingen möjlighet att göra det. Istället åt vi återigen på China station men det var ingen som klagade:) Den kvällen hade de dessutom karaokekväll på restaurangen och medan vi åt lyssnade vi på när andra sjöng vilket jag tycker var väldigt roligt. Vissa brukar ju säga att de tycker att jag är kritisk när jag hör andra sjunga men jag kan lugnt säga att jag var snäll i jämförelse med några av de andra. De som jag tycker sjöng helt okej eller till och med bra tyckte de antingen nästan var dåliga eller kanske att de bara kunde sjunga lite. Det var hur som helst en väldigt rolig kväll. Jag tycker till och med nästan att det var värt att skämma ut mig. Jag sjöng en låt, jag vet inte varför jag gjorde det men jag tappade i alla fall aldrig bort texten även om jag var nära på att göra det några gånger. Det som var jobbigt var att musiken var så hög att jag inte kunde höra mig själv så därför lät det säkert väldigt falskt men jag överlevde i alla fall och det var ändå ganska roligt att sjunga. Madde och Helene sjöng också och de var verkligen jätteduktiga:) Sen spelade vi på spelautomater som fanns på restaurangen, jag tittade mest på när de andra spelade men det var roligt:)

Igår spelade vi matcher igen under förmiddagen och en domare var med och dömde en match:) Innan jag åkte hem runt tvåtiden åt vi lunch tillsammans och då gick det bra att grilla eftersom vädret var bättre än i lördags. Jag tycker att det var en väldigt roligt helg och känner att det var bra att få träna sådär mycket i helgen. De vanliga träningarna är ju såklart också bra men att träna en hel helg är ju helt klart ännu bättre:) Idag är det bara tretton dagar kvar tills träingslägret inför EM börjar och det ser jag fram emot. Då kommer jag ju även få träffa resten av landslaget och till EM kommer det ju en massa spelare från andra länder. Nu ska vi äta här men jag ska försöka blogga igen innan lägret.
/Vispen

Snart träning

Hej!

Nu är det ju redan helg, i alla fall snart. Jag ska träna i helgen och det ser jag fram emot för det finns väldigt mycket som jag behöver träna mer på i showdownen. Sen behöver jag ju verkligen träna nu innan jag åke till Grekland. De senaste dagarna har varit lugna, precis som nästan hela min sommar hittills. Därför känns det skönt att äntligen få träna lite nu. I tisdags träffade jag Rebecka. Vi gick först runt en stund i Haninge centrum och tittade i olika affärer. Jag störde mig på en del musik som affärerna spelade, en del affärer spelar ju verkligen jättedålig musik. När jag hör den känner jag bara att jag vill gå därifrån, man blir ju väldigt irriterad när en låt låter nästan exakt likadant i tre minuter eller mer. När vi hade gått runt en stund gick vi och grillade och det var trevligt. Vi åt halomiost, bananer med choklad coh lite annat trevligt. Lite senare på eftermiddagen tränade jag och det kändes helt okej förutom att det hände en väldigt tråkig sak.

Min onsdag var också lugn. På eftermiddagen cyklade jag en timme och det var väldigt skönt. Sen åt jag mango och det var ju ett tag sen sist:) På kvällen åkte jag till Christoffer för att fira honom, han fyller tjugoett år idag, grattis:) Vi var några stycken som träffades hos honom och när alla hade kommit gick vi till en pizzeria. Tyvärr höll de på att bygga om, det gör de ju överallt nuförtiden. Eftersom vi tyvärr inte kunde äta där åkte vi istället in till Skanstull och åt på en restaurang som heter läckerbiten. De hade ganska god mat även om vi tyckte att den var ganska dyr. Trevligt hade vi i alla fall och hann prata mycket:)

Gårdagen orkar jag inte skriva särskilt mycket om för jag gjorde knappt någonting. Mina kusiner Berthine och Mårten var här och det var trevligt. Jag läste förresten färdigt boken Genom dina ögon igår. Det känns tråkigt att ha läst ut den för den var ju jättebra, det är aldrig roligt när bra saker tar slut. Nu hinner jag inte skriva mer för jag måste packa lite inför helgen och kanske äta något innan jag åker. Men hoppas att alla får en bra helg!
/Vispen

En rolig helg med vänner

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Med mig är det bra och jag har nog nästan ingenting att klaga på för tillfället:) Efter att ha cyklat, duschat och gjort mig i ordning i fredags åkte Maria och jag in till T-centralen. Det var bara lite köer men vi klarade oss ganska bra eftersom vi skulle åka in mot stan, det brukar ju mest vara köer åt andra hållet på eftermiddagen. Det blev däremot lite stressigt när vi väl hade kommit fram eftersom jag behövde ta ut pengar. Men vi hann göra det också och fick till och med vänta några minuter innan ledsagningen kom. Ledsagningen fungerade faktiskt precis som den skulle både på väg till och från Sala, bra SJ:) I Stockholm hade jag samma ledsagare båda gångerna vilket var skönt, jag har tyvärr glömt vad killen hette men han var väldigt trevlig och pratade mycket. Många av mina vänner har tydligen också haft honom som ledsagare här i Stockholm vilket ju är trevligt:)

Tågresan var ganska seg och det hände ingenting under resan som tog ungefär en timme och en kvart. Christoffer och jag satt i samma vagn men tyvärr inte särskilt nära varandra eftesom han hade en bestämd plats och jag inte hade det menmen. När vi äntligen var framme i Sala kom Rakels mormor och en som heter Barbro och hämtade oss:) De körde oss till en liten stuga där vi skulle vara, jag satt i samma bil som Desirée och Barbro medan Christoffer och Daniel åkte i den andra. Jag hade träffat Desirée några gånger tidigare men inte pratat särskilt mycket med henne, därför var det väldigt trevligt att göra det i helgen:) När vi kom fram till sommarstugan träffade vi Rakel, Belinda, Emma och Kim som hade kommit dit tidigare. Efter att ha sagt hej till alla, ställt in packningen i stugan och sagt hejdå till de vuxna, de ville förresten ta kort på oss också, gick vi ner till en sjö. Det var väldigt trevligt där förutom att det såklart var hur mycket mygg som helst men det överlevde jag även om jag fick väldigt många nya myggbett i helgen. Vid sjön grillade vi korv och det gick bra även om vi inte fick igång grillen förrän ganska sent på kvällen. Christoffer hade med sig gitarren och vi spelade och sjöng. Han terrade mig lera gånger och spelade låten Mitt lilla rugbylag, jag tror absolut att det är en av de sämsta låtarna som existerar. Några män satt en bit bort och ibland pratade de med oss och en av dem satte sig med oss lite senare och några drog dåliga skämt och berättade roliga historier:) När vi kom tillbaka till stugan igen tog vi det lugnt en stund, blåste upp luftmadrasser, bäddade, pratade om roliga saker och lyssnade på musik. En del av oss gick och la sig ganska tidigt eftersom vi ville orka vara uppe länge på lördagen, jag var en av dem.

Efter några timmars sömn, jag drömde väldigt jobbiga saker, gick jag upp och åt frukost med Emma och Kim. Sedan tog vi det lugnt under förmiddagen, några av oss sov väldigt länge och jag tror att nästan alla låg på luftmadrasser och ingen av oss orkade göra någonting. Men lite senare hjälptes vi åt att göra lunch, smörgåstårta som jag tycker blev god:) Efter lunchen diskuterade vi Twilight och lite annat roligt innan klockan blev fyra och en tjej som heter Linnea kom förbi en stund. Tyvärr fick hon ont i magen och ville åka hem ganska tidigt vilket var synd. När hon hade kommit fikade vi i alla fall och åt kladdkaka och glass. Rakel hade bakat en jättestor kladdkaka som verkligen var jättegod. Vi sjöng såklart för Rakel också för hon fyllde ju år i fredags. Sedan körde vi femkamp, mitt lag vann och det är klart att vi var bäst:) Haha, jag vill ju alltid vinna när jag tävlar för hur roligt är det att förlora? Jag förstår mig knappt på de som inte är tävlingsmänniskor, för mig är det en självklarhet att man ska kämpa om man tävlar, nästan oavsett vad man än tävlar i. I en av grenarna blev det jämnt mellan lagen medan mitt lag vann resten av dem. Tyvärr hade Rakel tänkt att en gren skulle vara Singstar men det gick tyvärr inte. Först trodde vi att det bara saknades en kabel och när vi väl hade fått den märkte vi att vi även saknade en kontroll som vi behövde för att välja låtar och sånt menmen, vi bestämde att vi ska ha en Singstarkväll i augusti:) Vi körde i alla fall den där klassiska bokstavsleken som jag alltid brukade leka på musiklektionerna i högstadiet när vi hade vikarie. Sen körde vi ljudcharader vilket var roligt, det var enligt mig såklart mycket roligare än vanliga charader.

På kvällen regnade och åskade det ute. Men det var mysigt att kunna ligga i stugan och lyssna på regnet. Vi låg och pratade om människor och Rakel och jag pratade om killar. Efter att ha ätit jordgubbar, sjungit lite och när jag hade skrattat mycket åt att några hittade på roliga verser till en låt, berättade Christoffer historier som han kom på, det var roligt att lyssna på honom för han kan verkligen komma på roliga saker ibland:) Sen pratade vi om Pokemon vilket också var roligt för vi kom fram till att nästan alla tyckte om det när vi var yngre. Jag var ju verkligen beroende av spelen för några år sen. När vi såg att det började ljusna ute och jag såg att klockan var ungefär halv fem på natten gick jag och la mig.

Igår väckte Rakel mig vid elvatiden och efter att alla hade ätit mycket, ändå blev det en massa mat över, när vi hade packat ihop allt och hunnit prata om en massa, både trevliga och mindre trevliga saker, var det dags för oss att åka till tågstationen. Det kändes tråkigt att säga hejdå till alla, speciellt till de som bor långt från Stockholm eftersom jag tyvärr träffar de väldigt sällan. Men jag ser fram emot Singstarkvällen för dit skulle så många som möjligt av oss försöka komma. Dessutom hann jag krama alla mycket, några hann jag till och med krama flera gånger och därför kändes det ändå ganska okej att säga hejdå. Jag hade i alla fall en väldigt rolig helg med mina vänner och lärde dessutom känna några bättre än innan och det var verkligen roligt att så många kunde komma till Rakel och att hon hittade ett så bra ställe att ha sin fest på. Från början hade hon bjudit sexton personer men vi blev bara åtta, förmodligen för att många är väldigt upptagna på sommaren. Jag skulle också gärna vilja fira nästa gång jag fyller år, jag brukade ju ofta ha fest tidigare men nu var det ganska många år sen. Tyvärr är det ju inte jättelätt att hitta någonstans där man kan vara, särskilt inte på vintern men det borde man ju kunna lösa på något sätt.

Idag vaknade jag runt elvatiden och det var skönt att kunna sova mer än åtta timmar inatt:) Jag började morgonen med att cykla och därefter åt jag lunch och satte mig sedan och chattade med mina vänner en stund och fortsatte lyssna på boken Genom mina ögon, nu börjar den bli riktigt spännande. Lite senare på eftermiddagen åkte Björn, Maria och jag in till stan och åkte till en lägenhet där Björn satte upp en stege och fixade med några hyllor, han är ju snickare:) Därefter åkte vi och åt middag på en restaurant som heter Herrmans där de hade vegetarisk buffé. Örtagården är en annan restaurant som också har vegetarisk buffé och efter att ha ätit på båda ställena kan jag säga att jag tycker att båda är bra men på olika sätt. På Ötragården fanns det mer att välja bland medan jag tycker att en del mat faktiskt var godare på Herrmans. På Örtagården ingår det efterrätt men det gör det inte på Herrmans, det kan jag tänka mig att många ser som en fördel med Örtagården men å andra sidan blir man ju väldigt mätt efter att ha ätit en massa mat vilket gör att man knappt orkar någon efterrätt. Aja, nu är jag hemma igen och imorgon ska jag träffa Rebecka och sedan hoppas jag att det är träning som vanligt:) Ha det bra tills nästa gång jag bloggar.
/Vispen

Ser fram emot helgen

Hej!

Nu har min dator krågnlat i några dagar, Internet också. Jag hade nyss skrivit ett ganska långt inlägg som försvann vilket var väldigt störnade, därför orkar jag inte skriva särskilt långt nu menmen. I onsdags träffade jag Rebecka och det var verkligen roligt att träffa henne igen eftersom det ju var ett tag sen. Eftersom det var varmt ute gick vi runt ganska mycket utomhus, satte oss nära vatten och tog det lugnt. Jag kan ibland tycka om att vara nära vatten även om jag badar väldigt sällan. Vi gjorde egentligen ingenting annat men det gjorde ingenting:)

Igår hände inget särskilt förutom att jag var och tränade. Helene var där och hon vann över mig men det var en jämn och rolig match:) Vi brukar vinna ungefär varannan gång när vi spelar vilket är roligt, därför är det ju min tur nästa gång:) Nästa helg kanske vi ska träna tillsammans igen, det skulle jag verkligen behöva eftersom jag sedan åker till Grekland en vecka på läger och där lär jag inte kunna träna. Hur ska jag överleva? Aja, det kanske är bra för kroppen att få vila lite, när jag kommer tillbaka till Sverige igen har jag ju både ett träningsläger och EM att se fram emot:) Jag började läsa en ny bok igårkväll, Genom dina ögon av Stephenie Meyer, alltså samma författare som har skrivit Twilightserien. Boken verkar vara väldigt bra och jag fastnade för den direkt. En del böcker har ju väldigt seg inledning och de brukar jag aldrig orka läsa färdigt på grund av det.

Nu ska jag snart äta lite och sedan sätta mig en stund på motionscykeln. Irre hade en cykel hemma som hon inte brukar använda särskilt ofta. Därför tog vi hit den igår för att jag ville kunna träna när jag är här, på sommaren är jag ju dessutom här ganska ofta. Senare i eftermiddag ska jag ta tåget och åka till min kompis Rakel som fyller tjugo år idag:) Tänk vad tiden går fort, första gången jag träffade Rakel var hon bara sex eller sju år. Nu har hon i alla fall bjudit några av sina vänner till en sommarstuga där vi ska fira henne i helgen. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla och hoppas att vi kommer få en rolig helg tillsammans:) Sen hoppas jag att ledsagningen kommer fungera bra också, i alla fall bättre än förra gången. Igår ringde jag och beställde ledsagning och personen jag pratade med lät som att hon förstod allt:) Det vore ju lite jobbigt ifall det inte skulle komma någon ledsagare. Jag tror inte att jag skulle kunna hitta till rätt tåg varken i Stockholm eller Sala. Till och med seende personer verkar tycka att T-centralen är svår att hitta på. Aja, det löser sig säkert på något sätt hur det än går. Hoppas att ni får en bra helg! Jag bloggar igen på söndag eller måndag.
/Vispen

Tävlingen I prag

Hej!

Nu sitter jag hos Björn och skriver. Eftersom jag kom hem väldigt sent igårkväll och jag kände mig väldigt trött orkade jag inte blogga då. Men det gör jag nu itället för jag vill komma ihåg den här resan och tävlingen även om jag inte är nöjd med att jag bara kom femma.

I torsdags åkte Nina och jag till Arlanda, det gick faktiskt ganska bra för mig att gå upp sådär tidigt på morgonen:) Som tur var behövde vi inte sitta i några långa bilköer så det tog bara en timme för oss att åka till flygplatsen, det brukar alltid ta längre tid annars. När vi kom dit checkade jag in mitt bagage medan jag väntade på de andra. De flesta kom samtidigt när klockan var ungefär tio och det kändes såklart roligt att träffa alla igen:) De checkade in och sen gick vi till gaten. Där väntade vi ganska länge men vi fick gå på flygplanet först av alla. Jag hann till och med somna innan planet lyfte men vaknade lite senare och kunde sedan inte somna om. Jag har alltid svårt att kunna sova när jag flyger. Resan gick i alla fall bra och vi åkte med Chech Airlines.

Några hämtade oss på flygplatsen och körde oss till hotellet där vi skulle bo. Det låg väldigt nära skolan där vi spelade vilket var skönt. Hotellet var väldigt bra, jag tyckte om rummen och frukosten var helt okej. Efter att vi hade ställt in packningen på våra rum, åt vi lite och gick sedan till skolan där vi skulle spela. Där träffade vi alla andra trevliga människor och fick skriva våra namn på ett papper för att de skulle veta att vi hade kommit. Lite senare var det middag men jag tyckte inte att maten var särskilt god och därför var det ju bra att jag hade ätit innan. Maten var faktiskt ganska bra de andra dagarna och det var bra, jag tycker i och för sig att den vegetariska maten är bättre i Sverige men ändå.

Lite senare på kvällen samlades vi och hälsades välkomna till tävlingen. Precis som jag trodde var de inte särskilt bra på engelska i Tjeckien så det var alltid en person som fick översätta allt till engelska men det gick bra:) Innan vi gick tillbaka till hotellet hann vi spela lite på ett showdownbord. Det kändes verkligen bra att få göra det eftersom jag inte hade spelat på några dagar. Jag tränade lite med Kourosh och Sven och det var kul:) Helene tränade också mot Sven och hon spelade väldigt bra.

I fredags var det frukost runt sjutiden och sedan började tävlingen ungefär en timme senare. Alla länder hade ett eget rum där man kunde sitta mellan matcherna. Det tycker jag var väldigt bra eftersom det var lugnare där än om vi hade suttit någon annan stans. Vi delade förresten rum med några från Tyskland och det var trevligt. Jag fick vänta ganska länge innan jag fick spela min första match men jag hann titta på en match medan jag väntade. Första matchen gick väldigt dåligt för mig, egentligen borde jag ha kunnat vinna så det var störande. Men jag brukar nästan alltid spela dåligt på morgonen, särskilt första matchen. Nervös var jag ju också som vanligt. På natten tittade jag på klockan hur många gånger som helst och drömde skumma saker. Aja, Michela som jag spelade mot var i alla fall väldigt duktig och hon spelade mycket bättre än när jag mötte henne senast:) Hon kom förresten trea i tävlingen och var från Italien:) Efter att ha spelat den första matchen fick jag vänta väldigt länge innan jag fick spela nästa. Vi hann äta lunch och gå till en bensinmack där några handlade lite. När jag äntligen fick spela igen mötte jag en tjej från Slovakien, jag kommer tyvärr inte ihåg vad hon hette men jag vann i alla fall matchen ganska lätt med två-noll i set. Men efter det hade jag mina två svåraste matcher kvar mot Tanja från Slovenien och Magdalena från Tyskland. Men det gick bättre än jag trodde och jag vann båda matcherna med två-noll i set. Om jag inte hade gjort det hade jag inte gått vidare men nu kom jag tvåa i gruppen. Det stod mellan Magdalena och mig om vem som skulle gå vidare. Innan middagen tittade jag på några av Helenes matcher och coachade henne, det var väldigt roligt. Tyvärr är jag inte direkt världens bästa coach men hon ville i alla fall ha mig som coach hellre än att jag bara skulle titta på:) Helene gick tyvärr inte vidare vilket ju var synd men det hade hon säkert gjort om hon inte hade haft ont i handleden. Även jag kände mig lite seg under tävlingen menmen.

Efter middagen var det ingen av oss svenskar som hade någon match och eftersom vi kände oss ganska trötta och det inte direkt var någon viktig match som skulle spelas gick vi tillbaka till hotellet. Först gick vi till macken och köpte glass, jag åt någon strutglass som inte finns i Sverige, i alla fall inte vad jag vet, den var god:) När vi kom till hotellet duschade jag och det går knappt att beskriva hur skönt det var med tanke på att det hade varit hur varmt som helst. Man blev ju jättevarm bara av att sitta stilla och när man spelade var det ännu värre. Jag hörde att det hade varit runt fyrtio grader i skuggan en av dagarna, då vill jag inte ens tänka på hur varmt det var i solen. Jag var med Helene, Sander och Madde på kvällen, eftersom jag var övertrött skrattade jag åt det mesta och det var kul:)

I lördags hade jag fyra matcher. Den första var mot Jana från Slovenien. Första set gick väldigt dåligt men i andra set vann hon med elva-fem så det var ju ändå helt okej. Det skumma var bara att domaren först dömde mål till mig men sen sa någon att bollen var ut och då ändrade sig domaren vilket jag tycker var dåligt.  Om det inte hade varit så hade det ju kunnat stå nio-sju istället menmen. Sedan pratade folk mellan bollarna och det får man egetnligen inte göra så det tyckte jag var lite störande. Domaren hade dessutom inte sagt att Jana hade coach och det var ju fel av henne att inte tala om det. De andra tyckte att jag skulle skriva en protest, jag tyckte inte att det spelade särskilt stor roll eftersom Jana ju är mycket bättre än jag och vinner över mig hur lätt som helst. Vi lämnade i alla fall in den och de beslutade att jag skulle få spela om matchen. Jana blev arg då vilket jag kunde förstå för hon hade ju inte gjort något fel och inte coachen heller. Men de sa också att det inte spelade någon roll att matchen skulle spelas om eftersom Jana hur som helst skulle vinna den. Lite senare fick jag veta att Jana inte ville spela matchen och det tycker jag var väldigt synd även om jag förstår henne. För mig hade det ju varit bra träning att få spela mot henne igen. Hoppas bara att hon inte är jättearg på mig för det vore ju jobbigt, jag tycker att hon verkar vara väldigt trevlig. De andra tre matcherna jag spelade gick i alla fall inte bra. Mot helena från Tjeckien förlorade jag mot två-ett i set men matchen var jämn, vi spelar ofta väldigt jämnt mot varandra. Mot Sanja som också är från Slovenien förlorade jag med två-noll, första set var jämnt medan hon spelade bättre i andra set. Jag vann den sista matchen mot Hanna, inte Hanna från Finland såklat utan mot en annan Hanna. Eftersom jag inte blev bland de fyra bästa i gruppen gick jag inte vidare och det tycker jag var lite synd menmen. Det kändes i alla fall bra att jag fick vinna min sista match för det är aldrig roligt att avsluta en tävling med att förlora. Krister var den enda av svenskarna som gick vidare bland herrarna. Han slutade som nia och det tycker jag var bra:) Innan middagen tittade jag på när männen spelade kvartsfinaler. Först spelade Peter och Jaromir, Peter vann ganska överlägset. Sedan spelade Sven och Leander, Leander vann matchen vilket jag inte trodde att han skulle kunna göra men det var ju roligt för honom. Leander berättade att han bara har tränat i ungefär ett år och jag förstår inte hur han har kunnat bli så bra på så kort tid, Sven vann ju VM och allting menar jag. Men Leander sa till mig att hans mål var att vinna över Sven i tävlingen och det lyckades han ju med:) Han var förresten väldigt trevlig, hoppas att jag träffar honom igen någon gång i framtiden:) När vi hade ätit middag såg jag två matcher. Först vann Sven tredje pris vilket var ganska väntat, det är inte många som kan vinna över honom. Men jag hejade på Sven och blev glad när han vann:) Sedan vann Michela över Helena och det tycker jag var roligt. Matchen var lång och väldigt jämn och därför var den rolig att se och jag tycker verkligen att Michela var värd att komma trea. I lördags kväll var jag mycket med några av svenskarna och med Sven och Danique från Holland. Vi spelade först fotboll, eller de spelade och jag tittade mest på. Sen gjorde vi lite annat roligt, pratade och kastade fotbollen till varandra, jag missade hela tiden. Den enda sporten som jag åtminstone är lite bra på är showdown, allt annat är jag riktigt dålig på.

I söndags skulle finalmatcherna spelas. I den första matchen spelade Jana och Sanja mot varandra, båda är ju från Slovenien och Jana vann matchen med tre-noll i set. Sanja var däremot nära på att vinna ett av seten och jag hejade lite extra på henne eftersom Jana ju har vunnit ganska många tävlingar. Peter och Leander möttes i den andra finalen. Leander vann första set men sen vann Peter tre set i rad och vann därför matchen. Det blev alltså två slovener som vann tävlingen och de är ju verkligen hur bra som helst. Peter och Jana möttes i en tredje final lite senare, det brukar tydligen alltid vara så att vinnarna möter varandra. Peter vann med tre-noll i set men det är ju ofta så att killar är bättre än tjejer, inte alltid såklart:) Senare på förmiddagen delades priserna ut och de spelade Sloveniens nationalsång, jag tycker om den och börjar nu känna igen den efter att ha hört den några gånger.

Vi åt lunch på hotellet och efter det åkte vi in till stan. Jag kollade runt lite men hittade ingenting som jag ville köpa. Sven var också med oss och det var roligt. Krister och han pratade mycket om showdown, det var kul. Folk brukar alltid säga till mig att jag pratar för mycket om det, särskilt Madde. Men ändå måste jag säga att det finns de som är värre än jag och det är ju tur:) Vi åt middag på en restaurang där de hade god mat:) Sen åt jag chokladcheesecake som smakade lite som kladdkaka, jag gillade den:) På kvällen satt jag uppe och pratade med folk och det var verkligen trevligt:) Finalen i fotboll mellan Holland och Spanien spelades ju förresten i söndags. Jag hejade på Holland och tycker att det var synd att Spanien vann, alla holländare förutom Sven ville se matchen men det kan jag ju förstå, jag hade velat titta ifall Sverige hade spelat final och jag hade även sett den här finalen om några fler svenskar hade gjort det. Det tråiga var ju bara att matchen var på tjeckiska så man hade ju inte förstått vad som hände, okej, man hade ju märkt när det blev mål men säkert inget annat.

Igår började vi med att äta frukost tidigt. Holländarna skulle åka klockan halv åtta så vi ville hinna säga hejdå till dem. Efter frukosten vilade jag en stund och packade sedan ner det sista. Vi åkte in till stan lite senare på förmiddagen. Där åt vi lunch på något kycklingställe och gick sedan runt i lite affärer, bland annat Outlet. Helene, Sander och jag tittade på parfymer också, jag hittade en parfym som jag tyckte om men den var för dyr för att jag skulle ha råd med den. Parfym är inget som jag brukar använda, dels för att jag inte har hittat någon som jag tycker tillräckligt mycket om än och dels för att många ju är allergiska mot det och inte tål när man har för stark parfym. Innan vi åkte tillbaka till hotellet igen för att hämta våra saker gick vi till ett ställe där de hade jättegod smothie. Jag drack en med choklad och banansmak:) På väg tillbaka till hotellet pratade vi om roliga saker, bland annat om den nya showdownfamiljen:) I den familjen har jag, som det ser ut nu, en mamma, en pappa, två syskon, en morfar, två morbröder och en farbror. Jag tycker om min nya stora familj:) De sista minuterna på hotellet hann jag dricka iste:) Jag älskar verkligen iste men här i Sverige är det ganska svårt att hitta plus att det är dyrt. Okej, halvlitersflaskorna är ganska lätta att hitta men inte om man vill ha större flaskor. I Tjeckien köpte jag i och för sig också mest mindre flaskor men det var billigare där än i Sverige, det mesta var faktiskt lite billigare än vad det är här.

Jag kände mig verkligen ledsen när vi lämnade hotellet. Det kändes redan jobbigt i lördags när jag hade spelat färdigt alla matcher och i söndags när de flesta åkte hem efter prisutdelningen. Tur att holländarna också stannade till måndagen för jag var mycket med dem. På flygplatsen var det många som var stressade och det tycker jag kändes lite jobbigt men allt gick bra och resan tillbaka till Sverige kändes mycket kortare än resan till Tjeckien. Björn och Lovisa kom och hämtade mig på flygplatsen och vi åkte hit. Jag somnade nästan direkt när jag la mig i sängen och det kändes skönt. När jag är på tävlingar sover jag ju alltid alldeles för lite men det är ju verkligen värt det:) Som jag skrev tidigare tyckte jag väldigt mycket om den här tävlingen och jag hoppas att jag får åka till Tjeckien igen i framtiden. Som tur är är det inte särskilt långt kvar tills nästa tävling, idag är det tjugonio dagar kvar till EM! Jag längtar otroligt mycket, både efter alla människor och efter att få spela!

Idag har jag varit och tränat igen. Helene var också där så det var kul. Jag vann över henne när vi spelade men det var en jämn match. Jag vann över Christoffer och Kourosh också men förlorade mot Krister och det störde ag mig på. Nu ska jag fixa lite saker innan jag går och lägger mig men jag bloggar igen en annan dag, ha det bra tills dess.
/Vispen

Hej! Nu var det ju ett tag sen jag skrev, ...

Hej! Nu var det ju ett tag sen jag skrev, jag sitter på hotellet och vi ska snart äta lunch. Tävlingen är över och jag kom femma. Det känner jag mig inte särskilt nöjd med men jag har i alla fall ändå haft roligt här i prag och det ska inte bli kul att åka tillbaka till sverige imorgon. Vädret har varit väldigt fint också. Jag bloggar igen när jag är tillbaka i sverige. /vispen


Prag imorgon

Hej!

Nu sitter jag här och tänkte blogga för sista gången innan jag åker iväg. Om allt går som det ska, vilket jag hoppas, sitter jag om ett dygn i Prag. Där har jag aldrig varit tidigare så det ska verkligen bli roligt att åka dit och tävla. Jag har dock hört att de flesta tyvärr inte är särskilt bra på engelska i Tjeckien men det ska nog gå bra ändå:) Förstår ni hur fort tiden har gått? Jag räknar ju alltid ner dagarna inför nästa tävling och nu är det bara en dag kvar:) Ikväll ska jag packa och då hoppas jag att jag kommer ihåg allt, jag glömmer ju alltid något men som tur är har det inte alltid särskilt stor betydelse. Lite senare väntar en natt då jag förhoppningsvis i alla fall lyckas sova några timmar, gissa hur nervös jag känner mig just nu. Vid sjutiden imorgon måste jag gå upp och sedan åka till Arlanda och möta upp de andra. Trots att jag nu känner mig väldigt nervös är jag också förväntansfull och glad, jag älskar ju att resa och tävla och ser verkligen fram emot att träffa alla igen, både de från Sverige och de andra:)

Sen jag skrev senast har det inte direkt hänt något. I måndags och igår tog jag det mest lugnt, tränade kondition men tyvärr ingen showdown eftersom jag inte fick tag på någon. Det känns lite jobbigt för det hade ju kanske varit bra för mig att träna en gång den här veckan inför tävlingen men nu är det som det är. Idag var jag med Ellen igen och det var roligt. Jag tror att det var lika varmt idag som förra gången vi träffades, i alla fall nästan. Vi gick runt på stan även idag. Först gick vi till Forex eftersom jag behövde växla lite pengar, i Tjeckien har de ju en egen valuta. Först kom vi till en Forex där de tyvärr inte hade tjeckiska kronor men det fanns som tur var på ett annat ställe, det hade ju blivit lite jobbigt annars. I och för sig behöver jag nog inte direkt handla något särskilt i Tjeckien förutom kanske lite mat och vatten. Jag är glad över att jag bor i Sverige där man ju faktiskt kan dricka vattnet, därför är jag inte van vid att behöva köpa det när jag åker utomlands. Efter att ha växlat pengar gick vi i alla fall runt i olika sportaffärer där jag letade efter tjocktröjor. Vi var inne på några HM också men där hittade jag inget bra. Tyvärr hittade jag ingen tjocktröja i spotaffärerna heller förutom en gul tröja, den kostade bara femtio kronor och därför köpte jag den. Färgen är ju inte direkt fin men Ellen tyckte att den var tillräckligt fin för att vara värd priset. Den kändes helt okej att ha på sig också men det är ju inte direkt en tröja som jag kommer använda mycket. Idag letade jag även efter tejp att linda mina racketar med men det var inte lätt att hitta någon tejp som jag blev nöjd med. Vi gick runt och kollade och frågade på flera ställen. I sportaffärer tycker jag i alla fall att personalen är trevliga. Till slut tror jag faktiskt att jag hittade ungefär den tejp jag var ute efter så det kändes skönt:) Hmm, vad gjorde vi mer idag? Jo, vi gick förresten runt på Hötorget! Där var det bra stämning som vanligt, jag skulle ha köpt något också men det blev inte av. Vi promenerade mycket idag också och det var skönt även om jag tycker att det kändes alldeles för varmt i solen. Jag föredrar i alla fall lugnt sommaren framför vintern:) Nej, nu tror jag faktiskt att jag lämnar den kära bloggen för några dagar. Datorn hade jag inte tänkt ta med mig till Prag men jag kanske kan blogga från mobilen någon dag. Det gick ju bra att göra det från Milano:) Håll tummarna för mig nu, om ni vill, ha en fortsatt bra vecka och helg!
/Vispen

Några lugna dagar

Hej!

Ni behöver inte läsa det här inlägett för det står varken något intressant eller viktigt i det. Anledningen till varför jag inte har bloggat på såhär många dagar är att jag knappt har gjort någonting, i alla fall inget intressant. Idag har ungefär en tredjedel av lovet gått och det är förmodligen den lugnaste delen av lovet för mig. Efter Prag kommer det i och för sig två veckor då jag inte har särskilt mycket planerat men jag hoppas att jag i alla fall hittar på någonting roligt att göra några av de dagarna. Sen åker jag på läger i Grekland och efter det är det några dagars träning inför EM och sedan själva tävlingen.

I fredags gjorde jag inget viktigt, tog det mest lugnt och tränade lite kondition och styrka, alltså en helt vanlig lugn dag. I lördags började dagen med showdownträning:) En av tränarna var lite besviken på hur jag spelade i torsdags och det kan jag förstå. Jag kände mig lite seg i kropen då men jag försökte göra mitt bästa, det räckte inte särskilt långt. Ibland är jag verkligen inte nöjd med mig själv för jag vill ju verkligen utvecklas och prestera så mycket som möjligt och att både jag och de andra som tränar ska bli bättre. Det kanske vi blir också men det känns ibland som att det, i alla fall för mig, tar lång tid att lära in saker. I lördags började vi till exempel med att träna på att valla, jag tränade bara på att skjuta forhand. Men det fick jag ju inte att fungera trots att jag verkligen försökte, okej, det blev mål några gånger men det var ju inte bra. Ändå har jag tränat på den typen av skott länge nu. Tänk att det tar så lång tid för mig, att bara få ett enda moment att fungera. Självklart förstår jag då att de som lägger ner tid på att träna med mig blir besvikna när jag inte spelar bra. Som jag har skrivit tidigare tycker jag att showdown är bland det bästa och roligaste som finns just nu. Därför känns det tråkigt när jag inte lyckas. Nu är det ju förresten juli och ett och ett halvt år sen jag började träna, tänk vad fort tiden går. I och för sig började jag inte träna på riktigt förrän förra sommaren men jag har i alla fall spelat regelbundet i ungefär ett och ett halvt år, det känns verkligen kul:) Hur som helst vill jag i alla fall lyckas, jag har ju sett andra, både män och kvinnor, spela hur bra som helst, därför vet jag hur bra det går att bli. Tyvärr kanske jag aldrig kommer kunna bli lika bra som de spelare som är bäst i världen med tanke på att jag utvecklas så långsamt, de utvecklas ju också hela tiden vilket gör det ännu svårare. Om jag hade börjat spela när jag var yngre kanske det hade gått, kanske är det försent att börja satsa på något när man nästan är vuxen. Jag kom i alla fall med i landslaget och det blev jag ju väldigt glad över. Oj, jag var bara tvungen att skriva ner lite av mina tankar där. Efter att ha tränat på att valla kom en person som ibland är domre på tävlingar och dömde några matcher. Christoffer och jag spelade mot varandra och det var roligt eftersom det, som det alltid brukar vara, var väldigt jämnt mellan oss. Dessutom var det roligt att träna med honom igen, han hade ont i axeln några veckor men det är ju bra att han nu kan spela utan att få ont:) En sak som jag tycker gick bra var i alla fall att jag inte fick någon illegal defense i någon av matcherna. Det som gick dåligt var att jag ofta inte hittade några bra vinklar, att mina servar oftast var dåliga och att jag ibland gjorde misstag och släppte in onödiga mål.

Efter träningen åkte jag hem till Josefin. Det var ju ett tag sen vi träffades senast och jag hade saknat henne. Eftersom det var ett tag sen sist hade vi en del att prata om vilket ju var trevligt:) Förutom att prata lyssnade vi en del på musik, åt middag, gick en promenad, tittade på film och sjöng. När vi var yngre sjöng vi alltid när vi träffades, en gång sjöng vi till exempel på en julgransplundring. Sen tyckte vi om att spela Singstar och andra tv-spel:) Det blev en ganska sen kväll och jag tror att klockan hann bli halv tre innan vi kom på att vi kanske borde gå och lägga oss. Men det var ju i alla fall ett tecken på att vi hade roligt:) Igår var det, precis som det har varit de senaste dagarna, väldigt varmt ute. Men igår morse var det nog varmare än vad det har varit på länge, hela trettiosju grader i solen. Jag tycker att det var alldeles för varmt men det fick jag ju överleva. Efter att vi hade ätit frukost satte vi oss på balkongen och tog det lugnt ett tag innan jag åkte hem. Igårkväll gjorde jag inget särskilt förutom att prata i telefon med några kompisar och spela monopol mot en av dem över internet, jag vann men det var väldigt jämnt:) Den här dagen har precis som fredagen gått väldigt långsamt. Men jag ska inte klaga, det är ju snart torsdag!
/Vispen

Allsång på Skansen, träning och lite annat

Hej!

Tiden går och idag är det bara en vecka kvar tills jag åker till Prag för att tävla. Jag längtar verkligen dit! Nu hade jag tänkt skriva lite om vad jag har gjort de senaste dagarna. I tisdags missade jag tyvärr en showdownträning på grund av att jag skulle åka på Allsång på Skansen med USS. Även om det kändes tråkigt överlevde jag och jag hade faktiskt aldrig varit på allsången tidigare. Sofia och jag hjälptes åt att ordna aktiviteten och det gick väl lite sådär men jag tycker ändå att det gick helt okej för att vara min första aktivitet. Det är klart att jag kunde ha gjort saker bättre för så är det ju alltid men det kändes bra att inte ordna aktiviteten helt själv utan att jag faktiskt gjorde det tillsammans med någon. Klockan tre mötte jag i alla fall Sofia på hennes jobb och vi gick tillsammans till Slussen och tog sedan båten över till Gröna lund. Därifrån gick vi sedan till Skansen och vi mötte de flesta på vägen dit. Maja, Ronja och hennes kusin var några av de som också var med under kvällen. När vi hade kommit in på Skansen gick vi för att försöka hitta en bra plats. Alla bänkar var såklart upptagna men vi kunde i alla fall sitta på gräset. Allsången är ju tydligen väldigt populär. Om man har tur kan det hända att man får en plats om man är en av de första som spriinger in när Skansen öppnar tidigt på morgonen. Det hade vi ingen lust att göra men det ska jag göra någon gång i framtiden. När vi väl hade satt oss var det lite mer än tre timmar kvar tills allsången skulle börja men vi hade ganska roligt under tiden vi väntade. Vi åt, pratade och lyssnade medan några av artisterna repade. Lite innan klockan var åtta gick vi och ställde oss lite närmre scenen för att höra bättre. Nära scenen kom vi aldrig, vi stod säkert hundra meter därifrån eller så men ändå. Allsången var verkligen bra i tisdags! Först sjöng de som vanligt Stockholm i mitt hjärta, låten som de både börjar och avslutar programmet med. Några artister som var där och sjöng var The ark, Carola och Anna Bergendahl. Alla artister sjöng varsin låt plus att de sedan valde en allsång som alla var med och sjöng. Jag tycker verkligen att stämningen var bra för det lät coolt när publiken sjöng med till låtarna. Anna sjöng jättebra som vanligt, hon sjöng This is my life under själva programmet och valde att sjunga Have a heart efter att tv-sändningen var slut. Jag tycker att Have a heart lät bättre än This is my life för Anna sjunger verkligen den låten med mycket känsla. Låtarna som The ark och Carola sjöng kommer jag inte ihåg vad de hette men Carola valde Idas sommarvisa som alla var med och sjöng på. När allsången var slut åkte alla båten tillbaka till Slussen innan alla sedan åkte hem. Men jag tycker att det var en väldigt rolig kväll och jag hoppas att USS åker på allsången även nästa år:) Den håller ju på några tisdagar varje år så det borde man ju hinna göra tycker jag.

Igår åkte jag in till stan för att träffa Ellen. Det var verkligen roligt att träffa henne igen, trots att vi ju träffades på skolavslutningen som inte var för så jättelänge sen tycker jag att det kändes som att det var ganska länge sen vi träffades senast. För att vi skulle ha någonting att göra föreslog Ellen att vi ju kunde åka till Skansen och titta på djuren. Jag är ju inte särskilt intresserad av djur men tyckte att det var helt okej att åka dit eftersom vi förmodligen inte skulle kunna komma på något bättre att göra. Skansen hade jag inte varit på särskilt många gånger tidigare, jag minns att jag var där en gång när jag var tre år och sen kanske jag har varit där en gång sen dess. Därför kändes det skumt att jag nu åkte till Skansen två dagar i rad, allsången och djuren ligger visserligen ganska långt från varandra men ändå. En rolig sak som jag i alla fall lyckades göra under det korta Skansenbesöket, jag tröttnade ganska snabbt på att gå runt där, var att jag hann titta på både getterna och korna. Jag är ju född i getens år enligt den kinesiska kalendern och därför känns getter lite speciella för mig. Vi hade en get när jag var liten också. Kor började jag inte tycka om förrän för några år sen när Adam började prata om det. "Du ser ut som en tänkande ko" sa han plötsligt till mig en dag, haha, fråga mig inte vad han fick det ifrån. Vi hade i alla fall roligt åt det länge efteråt. Vissa hade kanske tagit illa upp om någon sa så till dem men jag tycker mest att det var kul. Bland annat tycker jag att det är roligt att kor verkar vara väldigt lugna djur. Det fick jag också bevisat igår när vi gick fram till kossorna. En av dem stod stilla i flera minuter och tuggade gräs:) Till slut rörde en av kossorna på sig och gick tillräckligt nära för att jag skulle kunna ta på henne. Jag rörde bara jättelite vid den och en ko kändes verkigen inte som jag trodde att den skulle göra. Någon annan gång ska jag kanske försöka träffa kossor igen för att lite noggrannare se hur de ser ut. Igår var jag inte ens förberedd på att det skulle finnas kor på Skansen men jag blev glad när Ellen sa att hon såg flera stycken. Korna råmade en del också, efter att vi hade stått och väntat ganska länge på att någon av de skulle göra det började helt plötsligt många göra det på en och samma gång, det var kul. De lät mycket högre än vad till exempel fåren gjorde:)

Efter att ha varit på Skansen en stund åt vi lite och gick sedan runt i en liten galleria. Jag köpte två träningströjor på Intersport. Tyvärr fanns det bara en tröja i den storlek som jag helst ville ha men jag köpte två tröjor med olika storlekar, jag får hoppas att båda passar bra. Innan vi åkte hem åt vi glass och pratade om idol och en massa annat trevligt:) Igårkväll hände inte särskilt mycket, jag tränade lite och chattade med några kompisar. Idag är det enda roliga som har hänt att jag har varit och tränat. Vi var fyra som var där och det var kul. Vi spelade mest matcher idag men jag förlorade tyvärr de flesta, det var störnade. Nu ringde Karro så nu ska jag prata lite med henne. Hoppas att ni får en bra helg!
/Vispen

RSS 2.0