Fredag, testat nya magnum temptation

Hej!

Nu kom jag nyss hem från skolan, den här helgen kommer jag behöva plugga en del men det passar mig ganska bra med tanke på att den här kvällen blir lugn och jag hade ändå inte tänkt göra något särskilt. Det var på svensklektionen som vi fick i läxa att läsa ut några säer från ett häfte men det tar nog inte jättelång tid. Vi ska välja en sä som vi ska plocka ut tankar ifrån och sedan skriva omkring dem tror jag. Tanken är att vi till slut ska ha skrivit en egen sä, undrar om jag klarar det, det verkar väldigt svårt. Idag när vi läste igenom en sä blev alla klarar innan jag tror jag men jag läser ju väldigt segt. Tur att jag läser ganska snabbt för att läsa punktskrift för annars hade jag varit väldigt körd. Men det är jobbigt att jag bara kan se en bokstav i taget och jag vet att jag lägger ner mer tid på att plugga än de flesta andra eftersom det tar längre tid för mig att göra det. Ibland vore det skönt att kunna se, tänk hur mycket jag missar egentligen... Men jag får leva med mina problem, alla har ju problem i livet:) Ändå känns det inte som att jag skulle vilja kunna se nu även om jag fick chansen. Det skulle vara jobbigt att lära mig allt på ett annat sätt och nu har jag ju ändå varit blind hela livet. Men när saker tar tid för mig som seende inte ens behöver tänka på alls eller lägga ner någon tid på känns det jobbigt. Jag har börjat tänka mer på hur det är att se nu än när jag var yngre faktiskt. Undrar om man i framtiden kommer kunna göra något åt min synskada, det är näthinnorna som är trasiga på mig. Eftersom jag har börjat fundera på att kunna se mer och mer kanske jag ändå skulle vilja göra det i framtiden om jag fick chansen, man vet ju inte vad jag kommer tänka omkring det om tjugo år. Annars vore det bra att på något sätt göra så att blinda kan läsa snabbare men det verkar ju svårt. Det finns talsynteser till datorn och om man gjorde så att en talsyntes faktiskt hade en röst som inte var jobbig att lyssna på skulle man kunna använda den för att det ska gå snabbare att läsa. Ett problem med det är bara att man inte ser hur olika ord stavas och i så fall skulle jag bli dålig på att stava om jag alltid läste med talsyntesens hjälp. Okej, jag gör det ibland när jag är inne på internet men jag tycker inte om att lyssna på min talsyntes som uttalar ord fel och låter som en robot. Sen vill jag kunna stava bra så att människor förstår vad jag skriver, det är ju viktigt. Men jag kommer säkert ändå inte jobba med att skriva mycket i framtiden, kanske en del för i ganska många yrken behöver man ju kunna skriva. Men det blir förmodligen inget tidningsarbete eller något annat arbete där man skriver artiklar eller böcker eftersom jag inte har någon talang för att skriva. Dessutom har jag ingen fantasi och därför vore ett sådant yrke ganska uteslutet.

Dagen har känts ganska bra, det gick inte lika bra för mig att sjunga upp som det gjorde förra veckan. Mina höga toner låter seriöst jätteskumt, om några veckor har vi konsert. Det blir på onsdag vecka sjutton och tills nästa vecka ska jag bestämma vilken låt jag vill sjunga då. Jag har sjungit igenom tre låtar som jag har valt själv nu, Empty room, You bring the sun out och Här står jag. Men jag har ingen aning om vilken låt jag vill ta av dem. Vad tycker ni?

Innan lunchen lyssnade jag på två andra låtar som Rebecka valde med mig förut, en låt med Rihanna som heter Rehab och en låt med någon annan som heter Bubbly. Jag fastnade mest för Bubbly och vill kanske sjunga den på sånglektionen senare.
Till lunch var det spagetti med köttfärsås, jag åt kornfärs som var jättegod. Maten kan ha varit extra god eftersom någon matchef var där idag eller jag vet inte, någon som jobbade i matsalen sa det när min assistent frågade varför maten såg extra god ut. Eftersom samhällskunskapen var inställd även idag hade jag en lång rast innan svenskan började. Mattias och jag gick vägen till tvärbanan, jag ska bara koncentrera mig på att lära mig vägen dit till att börja med. Även om vägen tillbaka blir samma väg och man går spegelvänt blir det ändå för mycket för mig att lära mig på en gång, ni ser ju hur bra jag är på att lära mig vägar, eller inte:) Vägen är lätt i början men efter att ha gått hela vägen hade jag glömt en hel del. Men jag kommer säkert lära mig vägen om jag går den några gånger till.
På väg tillbaka till skolan gick vi förbi en godisaffär där min assistent köpte en glass till mig. Jag bestämde mig för att ta den nya magnumglassen för i år som heter magnum temptation. Glassen lå i en pappersförpackning istället för i det där vanliga pappret som magnumglassar är inslagna i. Jag hade bara sett magnum temptation i Finland förut men blev glad när jag såg den idag:) När jag öppnade pappersförpackningen såg jag att glassen hade en annan form än de andra magnumglassarna. Den kändes roligt och var dessutom väldigt god. Jag vet inte vad glassen innehöll eftersom det inte stod någonstans men det kan ha varit vaniljglass med nötter och någon sorts karamell, sen var det choklad runtomkring glassen såklart:) Enligt mig är det en av de godaste glassarna GB har gjort, köp den!

Svenskan har jag ju redan skrivit om och nu sitter jag hemma och tar det lugnt. Jag känner mig lite hungrig och jag ska kanske ta en smörgås innan jag sätter igång och pluggar. Det är lika bra att göra svenskan nu så att jag får det gjort. Jag ser fram emot morgondagen då jag får se Sonja Aldén igen! Livet känns lättare när man har någonting att se fram emot. Hoppas att alla får en trevlig fredagkväll!
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Lisa

oj oj oj vad mycket du skriver :D haha men intressant ^^

2009-03-28 @ 00:36:23
URL: http://trillingsystern.blogg.se/
Postat av: Lia

Du påstår att du inte har talang att skriva.

Helt fel! Du är suverän på att uttrycka vad som

händer och vad du känner. T

2009-04-01 @ 15:46:47
Postat av: Lia

Du påstår att du inte har talang att skriva.

Helt fel! Du är suverän på att uttrycka vad som

händer och vad du känner. T

2009-04-01 @ 15:48:39
Postat av: vispen

2009-04-01 @ 18:10:39
URL: http://Http://vispen91.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0