Vad synd att det regnade ikväll.

Hej!

Ikväll regnade det vilket jag tycker var väldigt tråkigt nu när vädret har varit så fint de senaste dagarna.
Middagen var i alla fall god, vi grillade ju som jag skrev förut och jag åt kyckling, kroketter och tsatsiki, haha, jag har ingen aning om hur allt stavas menmen. Det var champinjoner på spetten och jag fick det fastän jag hade sagt att jag inte ville ha det och de smakade lite skumt men jag fick hjälp att ta bort dem sen.
Bananen med glass var också god, det hade jag inte ätit på länge innan.
Efter att jag hade ätit färdigt så cyklade jag och Adam ner till brasan. Nina, hennes pojkvän och hans barn gick dit, en del skulle kanske ha åkt bil dit men både Nina och hennes pojkvän hade druckit vin så ingen av dem kunde köra. Adam cyklade långsamt medan jag ville att han skulle cykla snabbare, dels för att jag ville komma fram till brasan och dels för att jag frös så mycket. Sedan tycker jag att det känns så roligt när man cyklar eller åker någonting snabbt.
Det var kallt ute och jag blev tvungen att byta tillbaka till min vinterjacka igen. Hoppas att jag slipper att använda den mer nu på några månader nu.
Vi hörde hur en orkester spelade Empty room när vi kom i närheten av där brasan låg.

När vi var framme parkerade vi cykeln och gick en bit. En man hade precis börjat hålla tal men jag hörde inte så mycket av vad han sa. Det lät som att han ville att man skulle svara ja och nej på en del av det han sa men han fick nästan inga svar från någon lät det som. Ändå fortsatte han att prata glatt och han verkade inte bry sig så mycket om det.
Efter en stund spelade orkestern några låtar till och några människor började att sjunga med. Det var sådana låtar som man brukar sjunga på Valborg, jag minns faktiskt inte vad de heter. Det borde jag ju kunna, jag skäms lite haha. Men en låt börjar i alla fall med orden Vintern rasar.
Mannen som tidigare hade pratat hördes mest eftersom han höll i en mikrofon. Först lät hans röst rätt mörk och vissa toner lät lite falskt men sen fick han en operaröst eller något på de höga tonerna, det lät lite coolt.
Efter sångerna gick jag och Adam runt lite medan vi väntade på att de skulle tända brasan. När Johan och Edvin kom så köpte vi några lotter. Man kunde vinna choklad och lite annat men det fanns bara ett vinstnummer men det fanns flera lotter med samma nummer på. Sedan kunde man vinna flera nya lotter om man köpte en. Men ingen av oss hade tur idag tydligen.
På ett annat lotteri var det olika luckor man skulle öppna. Man kunde vinna olika gosedjur, bland annat en kossa. Jag samlar på gosedjurskossor och därför spelade jag på lotteriet en gång men oturligt nog så vann jag bara ett litet gosedjur. Men det var ju såklart bättre än ingenting.
Vid brasan började det att ryka lite och jag fick aska i håret. Men när elden väl började att brinna smällde de smällare och annat som lät. Det var roligt att höra, det är ju nästan bara på Valborg och nyår som man smäller smällare.
Efter att smällarna hade tystnat gick vi ifrån elden. Johan och Edvin köpte en påse brända mandlar som de delade på. Det är ju väldigt gott men jag hade inga penagar så jag kunde inte köpa något, jag lånade av Adam bara som inte hade så mycket.
Lovisa hade tydligen hittat remmar i olika smaker, tutti frutti och andra fruktsmaker. Jag hade också velat ha sådana, man kunde köpa tre långa remmar för femton kronor, det är ovanligt billigt tycker jag och sen brukar man inte hitta sådana remmar så ofta.
Jag träffade en tjej från artistskolan idag som kom och sa hej. Moa heter hon och hon verkar jätteglad och snäll tycker jag, det kändes verkligen roligt att hon hälsade.
Sedan träffade jag Linus, Andreas och två killar till som jag inte vet vilka det var för de sa inte så mycket. Men de går i min klass och de kan vara rätt trevliga ibland. Kul att ni sa hej också!
Inga fler som jag känner sa hej men de kan säkert ha gått förbi mig eller tvärtom. Adam sa i alla fall att han trodde att han såg Martin i min klass gå förbi när han gick från tågstationen hem till mig idag.

Idag har jag faktiskt inte pluggat någonting men det får gå ändå, det är ju Valborg. Jag har hört att många dricker idag, en del gör det för första gången och förra året varnade min svenskalärare för att det kunde hända mycket på Valborg. Det kan hända mycket när man tar studenten också. Men man får vara försiktig.
Som det ser ut nu så vill jag inte dricka någonting som innehåller alkohol. Jag tycker det verkar onödigt och jag har klarat mig så bra utan det hitills och haft roligt ändå. Då känns det onödigt att förstöra kroppen. Det kan säkert vara gott att dricka lite ibland och vissa gillar ju själva drycken men jag vill ändå inte prova. Röka, snusa och ta droger är ju såklart värre och det har jag bestämt mig för att aldrig prova.
Kaffe tycker jag inte heller om men det kanske jag kommer att göra som vuxen. Man vet ju inte sånt innan.
Nu är det nog dags för mig att sluta skriva. Jag ska gå och prata lite med Adam men han är bara med de andra just nu.
Hoppas att alla har haft en bra Valborg!
/Vispen

Valborg!

Hej hej!

Idag är det Valborg, den dagen är ju bara en gång om året så därför passar jag på att skriva lite nu. Adam sitter här i mitt rum och spelar några olika dataspel med Johan och Edvin som är Ninas pojkväns barn. Idag har jag bara varit i skolan och haft vanliga lektioner. Vi hade läxförhör på spanskan såklart, bara för att just jag glömde boken igår... Det gick i alla fall inte så dåligt som jag trodde hoppas jag. Nästa gång vi har spanska kommer provet att vara.
Jag spelade lite olika komp och ett fill som var svårt på trumlektionen, det var roligt i alla fall och allt kan ju inte vara lätt.
När jag kom hem så satte jag mig vid datorn och där har jag suttit ett tag nu och skickat lite olika grejer till kompisar och så. Jag känner mig väldigt hungrig just nu, Ninas pojkvän håller på att grilla. Hoppas att jag hinner ta mig till brasan idag, det måste jag ju!
Vi kommer att grilla bananer också och äta glass till det, det är ju jättegott!
Imorgon kommer min kompis hit på eftermiddagen, jag vet inte vad vi ska göra än men det löser sig nog.

Förresten så har jag skrivit lite till Björns flickvän idag. Hon har tydligen träffat mig en gång när jag var tre år. Men då hälsade vi inte på varandra. Det hon kom ihåg om mig var att jag hade stuttit och spelat piano, jag hade spelat blinka lilla stjärna eller något skrev hon.
Hon berättade lite om sig själv och sina barn och jag tycker att hon verkar trevlig. Men sådant kan man ju tyvärr inte veta förrän man lär känna någon ordentligt.

Jag kanske skriver mer senare ikväll när min hjärna känner sig lite piggare, när man är hungrig så blir man seg och konstig.
/Vispen

En tråkig dag.

Hej!

Den här dagen har varit ganska tråkig, det har inte alls hänt mycket tyvärr.
Jag har skrivit på boken om mig själv som är klar snart. Den kommer bara att bli 6 sidor eller så och en del i min klass skriver mer än 20 sidor men det behövde man inte sa min lärare. Men en i min klass ska skriva ett brev om mig för man ska ha brev med i boken där andra ska skriva om en.
Engelska är ett av de tråkigaste och svåraste ämnena har jag kommit på. Idag var det ännu svårare än igår nästan.
Jag störde mig när jag glömde spanskaboken i skolan idag och det gjorde ju att jag inte kan göra läxan.
Imorgon är det valborg och då ska jag gå och kolla på en brasa här i Nykvarn. Det brukar jag göra varje år. Där brukar man kunna köpa lotter och varmkorv haha. Sedan skulle vi kanske grilla imorgon och det är ju gott att äta sådan mat.

Igår läste jag Roshanaks blogg. Hon diskuterade en fråga som jag tycker är viktig. Frågan var hur man ska se ut, om man är smal eller inte och om hur modeller ska se ut.
Det var en tjej som hade skrivit till Roshanak och frågat om hon var modell och om hon inte var för tjock i så fall.
Roshanak svarade att hon inte var det och att hon inte tycker att man ska vara för smal. Hon är nöjd med sin kropp och det är det ju inte så många som är.
Jag håller med henne, jag tycker inte att man nästan ska behöva ha anorexia för att få vara modell. Jag har aldrig sett modeller men jag vet att de flesta är jättesmala. Men man kan ju se bra ut ändå och vissa gillar ju de som har kurvor.
Roshanak skrev till tjejen som tyckte att hon var tjock att hon ska tänka sig för vad hon skriver för om Roshanak inte hade haft så bra självförtroende så kanske tjejen hade kunnat göra så att hon började banta och så.

Åh, imorgon har jag so från 8.10 till 11 ungefär, suck. Det är jobbigt att ha ett och samma ämne så länge.
Nu är jag sugen på glass, jag har hört att det har kommit många nya glassorter i år. Jag måste bara gå och köpa en glass snart!
Skönt att det har varit varmt hela dagen i alla fall.
Jag har nog inte så mycket mer att skriva idag.
/Vispen

En ganska lugn kväll.

Hej hej!

Sen jag kom hem från skolan idag har jag mest pluggat och tagit det lugnt. Tyvärr har jag inte pluggat så mycket som jag borde menmen. Jag får göra det mer imorgon.
På matten idag testade vi att göra en del av en c-del från det nationella provet som var förra året. Det var inte så jättesvårt men inte jättelätt heller. Jag hoppas i alla fall att det går bra för mig eftersom det var så svårt förra veckan.
På engelskan skulle vi svara på frågor till en text om Irland. Texten var svår att förstå och jag förstod den knappt på svenska haha. Jag fick bara hem papper på svartskrfit så jag har inte kunnat göra läxan till imorgon. Ingen har varit hemma som har kunnat hjälpa mig med det.
Min mamma, min syrra, min mammas pojkvän och hans barn var i det nya huset idag. De mätte lite olika saker och tittade runt lite. Jag kommer att ha mitt rum i källaren. Ingen annan kommer att sova där så det känns verkligen skönt! Det var kallt på golvet i mitt rum så vi ska lägga in någon sorts matta där tror jag.
De åt förresten kinamat idag som inte smakade någonting. Jag åt någon fisk, helt okej.

Jag funderar på att hoppa över sånglektionen imorgon eftersom det är så mycket att göra.

Tidigare ikväll pratade jag med en kompis som gick på samma årskursbesök som jag förut. Det var ett tag sen jag hörde av henne så det kändes roligt att bara ringa och säga hej.

Min kompis berättade för mig att hon har blivit kär. Hon har kommit på det, förut var hon inte lika kär. Hon är kär i en kille som gick på samma konfirmation som henne förut. Haha, kärleken är bra, särskilt när man är nykär.
/Vispen

Någonting.

Hej!

Nu har jag lunchrast och skriver lite.
Idag på slöjden gjorde jag klart det jag höll på med. Men jag vet inte vad jag ska göra sen, jag kommer inte att hinna så mycket tror jag för jag vet att åtminstone en måndag kommer att försvinna. Vi ska till en tidning med skolan då.
Nu är jag inne på myspace, jag lyssnar på Nadja Juslin när hon sjunger When you believe.
De flesta var på badhuset idag och simmade men jag hade glömt badkläder så jag har mest jobbat med annat på förmiddagen.
Jag har börjat läsa lite om mat, motion och hälsa. Det är ganska intressant men inte så roligt alltid kanske. Det stod mycket om ätstörningar och så. Jag hoppas inte att jag kommer att få det senare i livet för det verkar jobbigt. Men det är klart att jag kan tycka att jag är tjock kanske men jag tycker ändå om mat, jag skulle inte klara mig utan det!
Man kan ju träna istället. När vi flyttar vill jag börja gå på gym.
Då kommer jag nog att få plugga dygnet runt, det är ju jättemycket som man ska hinna då. Jag får i alla fall välja en inriktning på gymnasiet.
Oj, nu börjar matten snart, skriver mer ikväll kanske.
/Vispen

Helgen har varit bra!

Hej hej!

Nu kom jag hem för en stund sen, jag var hos Adam innan.
Jag är lite trött så jag kommer förmodligen att skriva en del stavfel nu.
I fredags såg jag Talang! Det var många som sjöng då ju, jätteroligt! Både Nadja och Felix gick vidare. Jag visste inte att han skulle sjunga så det var kul och han sjöng bra. Låten han sjöng hade jag hört tidigare eftersom den finns med på en skiva. Men han var mycket yngre då. Det hördes ganska tydligt att han var i målbrottet för han lät lite rädd för de höga tonerna.
Haha, jag minns när min röst förändrades som mest, då bröts den jätteofta.
Nadja sjöng några olika låtar, Carola och så. Jag trodde inte att hon kunde sjunga så högt. Men det var kul att hon gick vidare!
David spelade piano och han var bara tio år men han var jätteduktig!
En som var lite äldre sjöng också. Jag kommer inte ihåg vad han hette men han sjöng Ave Maria. Han var osäker innan men han sjöng bra tycker jag. Jag tycker att det var modigt av honom att sjunga en sådan låt också.

I fredags fick vi tillgång till vårat nya hus. På torsdag ska några i min familj åka dit igen men jag vill nog inte det för det är ju inte så kul att åka till ett hus när alla möbler inte är där och så tycker jag. Vi flyttar i juni och då kommer jag ju ha en massa tid att vara i det nya huset.

Min pappa skulle träffa en tjej igår, de har chattat ett tag.
Hon har fyra barn, tre som är yngre än jag och ett som är äldre tror jag. Om de blir tillsammans så kommer det bli många ju. Min mammas pojkvän har ju också två barn och sen har jag min syrra. Men de är inga halvsyskon för mig. De kommer in så sent i mitt liv och jag kallar de bara för min mammas pojkväns barn eller kanske min pappas flickväns barn.
Men i deras familj gör de så att barnen bor på samma ställe hela tiden och föräldrarna får åka och vara med dem varannan vecka. De delar alltså på två hus. Det skulle jag också vilja. Det är ju föräldrarna som har skilt sig. Då borde ju inte barnen behöva åka fram och tillbaka. Sedan tycker jag att föräldrarna ska kunna vara lite vänner åtminstone om det går. Mina föräldrar bråkade inte så jättemycket och de separerade först. Efter det skilde de sig på grund av att de inte ville betala allting tillsammans tror jag. Sedan kunde min pappa fortfarande komma ibland och vi firade fortfarande jul och påsk med varandra. Senare fick min mamma en ny pojkvän. Han och min pappa pratade med varandra och så. Sedan tog det slut mellan dem, jag vet inte varför. Men jag tyckte om honom, han gick att prata med om lite allt möjligt och så var han glad och så. Hans dröm var att resa jorden runt. Undrar om han har gjort det nu.
Min mamma har ingen kontakt med honom längre.
Ett tag senare fick min mamma en annan pojkvän, det är honom hon har nu. Men då ändrades allting. Min pappa har sagt hej till honom men han har inte svarat och jag tycker det är dåligt! Om man inte svarar när han säger hej tycker han att det kan vara dåligt.
Nu firar vi inte någonting tillsammans och det tycker jag känns fel. Saker kan förändras men förut vet jag att det mest var på grund av att min mammas nya pojkvän tyckte att det var jobbigt.
Förut tänkte jag att de kanske kunde bli lite vänner, min mammas pojkvän och min pappa. Min pappa skulle i alla fall kunna prata med honom. Men tydligen inte. Jag förstår inte varför man inte bara tar chansen att prata när man kan. Jag tycker att man ska ge alla människor en chans. Det har hänt en del jobbigt i familjen tycker jag menmen. Nu kan min pappa knappt komma in här längre, konstigt.
Jag vet många som firar jul och påsk tillsammans med hela sin familj och med andra om föräldrarna har skaffat någon ny. Sedan finns det ju föräldrar som bråkar så fort de träffas, då blir det ju en annan sak. Men man borde lyssna på sina barn också. Men jag hatar när föräldrarna snackar skit om varandra, i alla fall när barnen hör det. Jag tycker det är dåligt att snacka skit överhuvudtaget.
Jag har funderat på att skaffa barn men just nu tror jag inte att jag kommer att vilja ha några i framtiden. Men jag kommer kanske att ändra mig senare i livet.
Hoppas bara inte att min pappa får några fler barn. Om jag var barn skulle jag i alla fall inte vilja ha föräldrar som var för gamla.

Ibland önskar jag att kärlek inte fanns...
Men ändå kan den vara så underbar och bra. Men det är så jobbigt när den tar slut eller när man bråkar.
Jag och Adam bråkar en del men det kan bara kännas skönt ibland. Vi blir vänner igen rätt snabbt efteråt och båda behöver skrika på varandra ibland haha.
De jag har varit tillsammans med, även om det inte räknas kanske, har jag kontakt med fortfarande. Det känns bra att bara kunna höra av dem och träffa dem ibland. Om man kan ska man försöka att vara vänner, man har ju haft något särskilt ihop även om man kanske har hittat någon annan efteråt.
Att vara olyckligt kär är däremot jobbigt men för mig har det gått över. Jag har bara varit det en gång.
Undrar om jag har varit kär på riktigt, en del säger ju att vissa förhållanden är mer seriösa än andra. Men man tycker ju olika.
Men det finns många tankar om kärleken.

Klockan börjar bli mycket, bäst att jag går och lägger mig, en ny vecka börjar imorgon. Men jag kanske inte kommer kunna sova. Jag har alltid haft svårt för att kunna sova på nätterna.
/Vispen

Jag sjöng idag!

Hej hej!

Idag sjöng jag i skolan på den där avslutningen. Det var svårt att komma på en låt som passade min röst. Det skulle ju också vara en kärlekslåt.
Men till slut hittade vi The rose. Den har jag hört en del innan och sjungit på ett gymnasium som jag sökte till förut. Men jag hade ändå glömt texten lite märkte jag efter att ha provat att sjunga låten en gång. Så jag gick och hittade texten på internet och tränade lite på den.
När jag sjöng idag sjöng jag bara fel på ett ord, hoppas att det inte hördes så mycket haha. Min musiklärare berättade för mig efteråt att de andra i klassen hade vevat med armarna på något sätt när jag sjöng tror jag för att visa att det var bra. Men sedan hade någon kommit på att jag inte såg det så jag märkte ju ingenting, bara att några skrattade.
Men det var såklart roligt att sjunga! Jag blir glad varje gång jag gör det. Men ändå har jag funderat lite på att sluta sjunga bara för att det gick så dåligt på alla gymnasium. Jag kanske inte ens kommer in någonstans. Då kommer jag ju inte att kunna utvecklas heller och tänk om jag inte kommer att trivas där jag börjar!
Sedan måste jag hitta gymnasieskolan där jag ska börja nu i vår för de behöver beställa in mina böcker. Det skulle ha gjorts i april någon gång men det kommer inte att bli av så jag kommer nog komma efter. När man beställer böcker på punktskrift tar det flera månader innan de blir klara.
Det var några andra som uppträdde idag också. Några tjejer dansade till en låt med BWO och så var det två tjejer som sjöng till Eloise. En kille i min klass sjöng till en låt också men jag har glömt vad den heter. Han var jätteduktig i alla fall!
Sedan fick alla tjejer och alla killar sjunga en låt var. Tjejerna sjöng Shirley Clamps låt Att älska dig och killarna sjöng Markolios låt Ingen sommar utan reggae. Killarna var nog bäst även om deras låt inte är en kärlekslåt. Men snart är det ju sommar igen så det var kul att få höra den låten.

Efter att de som ville hade uppträtt fick vi dansa Vals och bugg. Jag dansade inte på den första låten men sen när vi skulle dansa Bugg dansade jag med Emma, min musiklärare. Det var svårt men rätt kul, när jag snurrade blev det lite konstigt. Jag vet inte vad som hände men jag tror att jag blev lite yr i huvudet efter en stund. Det brukar jag ju aldrig bli annars, jag älskar karuseller och så!
På den sista låten var det Vals igen. Då dansade jag med min idrottslärare Roland. Det var inte lika svårt.
På artistskolan tränade vi på våra låtar som vanligt. Emma tyckte att de tre låtarna som jag är med på och som sjungs av mig och de som är med i min grupp lät bra.

Maten idag var jättegod! Innan vi åt samlades vi i musiksalen. Lärarna pratade lite m allt möjligt, grafisk design och så. Sedan spelade två lärare lite teater, en av dem spelade tjej men det var två killar egentligen.
De satt och åt vid ett bord och sen var det en lärare som blåste i en visselpipa varje gång de gjorde något fel. De fick till exempel inte ha armbågarna på bordet, tugga med öppen mun eller dricka för fort. Sedan skulle tjejen alltid bli serverad först och så vidare. Det handlade alltså om vett och etikett vid matbordet.
Efter det gick vi in i matsalen. De flesta blev nog placerade så att man satt varannan tjej och varannan kille. Men där jag hamnade så satt det bara killar. Det var min parallellklass som gjorde bordsplaceringen. Hmm, vissa sa att de hade gjort så att de satt med sina bästa kompisar och sen satte de bara resten någonstans. De killarna jag satt med var rätt omogna eller vad man ska säga. Eller så är jag övermogen haha, jag vet faktiskt inte vilket men det gjorde inte så mycket. De var trevliga på sitt sätt, de pratade en del, mest med varandra men jag pratade faktiskt ovanligt mycket idag tycker jag själv i alla fall.
Men en av dem tuggade med öppen mun hela tiden sa en kille till mig och sedan så rapade dem och höll på och åt konstigt. Haha, det är tur att man är blind ibland, då slipper man se allt i alla fall. Men det var en kille som störde sig på det. Han blev också kallad för tjej eftersom jag var den enda tjejen vid bordet. De höll på att reta honom under hela lunchen och jag tror att de höll på så mycket bara för att terra honom. Han blev arg och skrek ganska högt till slut, han höjde i alla fall rösten. Men de brydde sig inte, jag förstod faktiskt inte varför de höll på så mycket! Stackars honom! Men de skämtade nog bara. Men ibland förstår jag inte killars skämt.
Till förrätt åt vi i alla fall en macka med skinka, ost och lite olika grönsaker på. Sedan åt vi kött med klyftpotatis och sås, jättegott! Sist åt vi äppelpaj med vaniljsås! Det var absolut det bästa. Jag fick faktiskt en ganska stor bit tycker jag.

Ikväll ska jag se Talang igen. Jag vet att åtminstone en person kommer att sjunga då, Nadja Juslin! Hon är jätteduktig tycker jag och jag har skrivit och önskat henne lycka till och jag tror att det kommer att gå jättebra för henne!

Nu ska jag gå och plugga som vanligt.
/Vispen


Matteprov...

Hejsan!

Idag började jag dagen med att ha nationellt prov i matte, inte alls kul! Det gick dåligt också tror jag, vissa uppgifter svarade jag inte ens på. Man fick kort tid på sig, 40 minuter för att göra 20 tal och jag jobbar inte så snabbt. Sedan såg texten konstig ut så det var jobbigt att läsa. Det fanns några bilder till och jag förstod inte hur jag skulle känna på dem. Det gick bara inte och det var kanske fem uppgifter som hade bilder. De trycker bilderna dåligt. Jag har inte tränat på att se sådana bilder så mycket tidigare heller för jag har mest haft bildbeskrivningar i min mattebok. Innan nationella provet kommer jag ihåg att jag beställde att jag ville ha bildbeskrivningar istället för bilder, varför fick jag inte det då?
Efter det första provet hade vi rast i fem minuter. Sedan hade vi b-delen. Den var också rätt svår men som tur var så slapp jag att hålla på med geometri och så. Men det var två tärningar som man skulle hålla på och räkna ut saker från. De skulle vändas på olika sätt och när man hade gjort det några gånger på olika tärningar skulle man komma fram till en slutsats och ett samband. Det kom jag inte på men jag skrev i alla fall lite, grattis... Det hade kanske varit bättre ifall jag hade haft två tärningar framför mig. Jag vet en annan synskadad som också har gjort samma prov som jag och hon fick ha det. De andra hade ju möjlighet att rita men det kunde inte jag. Därför fick jag ju svårare än de andra... På tärningarna skulle man multiplicera olika sidor med varandra och sedan räkna ut summan av svaren man fick. Aja, nu är de nationella proven snart slut också, jag har den muntliga delen kvar bara.
Jag hörde att man skulle ha 23 poäng för att få godkänt och inte ens det första provet kunde man få 23 poäng på. På det andra provet kunde man få 10 poäng. Man kunde alltså bara få 30 poäng sammanlagt. Då tycker jag att 23 är väldigt mycket för att man ska bli godkänd.

Efter b-delen av provet så hade vi dans på idrotten. Vi började med att dansa lite vals. Vi fick bara lära oss grundstegen och jag tyckte det var ganska lätt. Jag fick dansa med lite olika killar. Haha, jag har kommit på att de flesta av killarnas röster har ändrats jättemycket! Jag hör knappt vem som är vem längre ju.
Men jag känner igen de som går i min klass och det är mest parallellklassen jag märkte det på idag. Men jag fick till och med fråga en kille i min klass vem det var idag.
Efter valsen dansade vi bugg, den musiken var roligare och gick snabbare. Där dansade jag inte med någon kille, vet inte varför. Men jag lärde mig några steg och min idrottslärare visade lite hur man skulle göra.

Efter idrotten hade vi lite bild. Då kom det förresten en äldre man och pratade om lite olika saker. Han satt i Nykvarn och ansvarade för moderaterna någonting tror jag. Jag lyssnade inte så noga haha. Men han frågade lite om vilka linjer vi ska välja till gymnasiet. Han sa att Nykvarn har gått fyra miljoner back förra året tydligen.
Sedan frågade han om det var något vi ville ändra på. Det var några som tog upp saker men jag brydde mig inte så mycket eftersom jag ändå kommer att flytta till Huddinge i sommar. Men min pappa kommer ju att bo kvar i Nykvarn.
På bilden funderade jag mest på vad jag ska göra när jag är klar med den där mobilen. Min assistent åkte nämligen hem efter provet så då kunde jag inte göra klart den idag. Men jag vill nog hålla på med lera sen för då kommer jag att kunna jobba ganska självständigt och så kanske jag kan visa lite mer vad jag kan. Men jag har inte kommit på vad jag vill göra i lera än, kanske något föremål som kan användas i hemmet eller så.
Några i klassen fick klippa ut hjärtan på bilden. De ska användas imorgon till bordsplaceringen. Tjejerna fick ljusare hjärtan än killarna tror jag. Ett namn skulle skrivas i varje hjärta. Undrar om det blir så att lärarna bestämmer vem man ska sitta bredvid. Det skulle faktiskt vara roligt tycker jag för då kanske jag får sitta bredvid någon social person eller inte. Jag kan ju prata om jag vill och om det är någon rolig person eller så kan jag vara tyst. Men killar kan faktiskt vara trevliga, ibland föredrar jag killar framför tjejer. Men tjejer brukar ibland vara mer öppna än killar.

Efter bilden var det lunch, det var biffar med ris och någon vitlöksås. Ovanligt gott för att vara skolans mat, jag äter nästan alltid maten i skolan och gillar det mesta men ändå. Jag satt vid samma bord som några lärare. De satt och diskuterade lite olika saker, jag lyssnade mest. Jag trivs med att bara sitta och lyssna ibland. Senare kom en kille från min parallellklass och satte sig vid bordet. Då började de att diskutera invandrare. Vissa sa att de inte fick sjunga Sveriges nationalsång bara för att det var för många invandrare. Det tycker jag var fel. Men annars jag har såklart ingenting emot invandrare. Alla människor är ju lika mycket värda och alla har rätt till ett bra liv.

På so-n såg vi en engelsk och rätt tråkig film. Ingen syntolkade för mig och ljudet var konstigt och så satt jag en bit från tv-n. Men jag hoppas inte att vi kommer att behöva diskutera filmen sen för i så fall vet jag en som är körd!
Emma, min musiklärare, kom in under filmen. Hon frågade ifall jag vill sjunga imorgon och det vill jag tror jag. Lärarna sa ju i måndags att alla ska försöka göra någonting men sen idag hörde jag att det inte alls var många som visste vad de vill göra. Emma tycker i alla fall att jag ska sjunga I remember love. Men jag är lite trött på den låten. Sedan tror jag inte att så många andra gillar den. Men om jag inte hittar någon annan låt så blir det nog den jag får sjunga. Men min röst kanske har blivit ännu mörkare nu det senast året men det hoppas jag verkligen inte. Men Emma tycker tydligen att jag gör den låten bra så det är ju kul att någon tycker det haha.

Sista lektionen idag var no. Då fick vi klippa ut kuvert som såg ut som hjärtan när de var klara. I dem fick vi skriva någonting fint. Kuverten ska sedan delas ut till någon i klassen. Jag hade som vanligt jättesvårt att komma på något bra att skriva, jag kom inte ens på vad jag själv skulle bli glad av att få. Min lärare tyckte att det kunde vara en bra idé att kanske komma på någonting fint ur en sång jag gillar men jag kunde inte ens komma på det. Ibland vet jag inte vad det är med mig, jag kan ju ändå en hel del låtar och gillar att sjunga så mycket.
Jag vill inte säga vad jag skrev för det var en så dålig och tråkig grej. Stackars den som får mitt hjärta, jag kanske till och med får det själv, det är ju inte så stor chans men det vet man ju inte.

Idag fick jag i alla fall inte vänta lite länge på taxin. Men jag gick ut en stund tidigare än vanligt för vi slutade lite tidigare. Det var rätt skönt i solen men det kändes nästan lite för varmt ibland. Åh vad jag är sugen på en glass eller någonting annat kallt nu. Men vi har ingenting hemma så jag får klara mig utan det.
Jag borde verkligen sätta mig och plugga spanska idag för det är mindre än två veckor kvar tills det stora spanskaprovet är.
Jag ska nog göra det nu. Hoppas att alla har det bra.
/Vispen

Mina tankar om färdtjänst och taxi!

Hej!

Jag kom nyss hem, en timme försent.
Det berodde på att skoltaxin hade glömt att hämta mig fastän jag tidigare idag smsade med den som hämtar mig.
Jag tycker det är väldigt dåligt. Nu har jag åkt soltaxi sedan jag gick i femman. Om jag räknar hur många timmar jag har fått vänta på taxin så kan jag säga att det lugnt är flera hundra timmar. Om jag sedan ska säga hur många timmar jag har väntat på vanlig färdtjänst så tror jag nästan att det är lika många även om jag inte åker färdtjänst lika ofta.
Jag får vänta mellan 20 och 30 minuter per dag på taxin och vissa dagar som till exempel idag kan det ta upp till en timme för den att komma. En del dagar har den till och med glömt att hämta mig.
Det är väldigt många seende som tycker att det är orättvist att jag får åka taxi men jag kan säga att jag så gärna skulle vilja gå hem istället. Även om jag har en bit hem så skulle jag spara tid på det.
Det tar ungefär fem minuter för mig att åka till och från skolan. Ändå får jag ibland vänta för att taxin kör hem andra innan mig. Jag kan störa mig hur mycket som helst på alla dåliga taxibilar också!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igår skulle jag åka till sånglektionen. Jag beställer då färdtjänsten 17.10, sånglektionen börjar 17.40, lite senare till och med. Det tar 20 minuter för mig att åka dit. Igår var taxin bara fem minuter sen. Det var jobbigt att vänta men lite sena får de ju vara ibland. Men jag hade beställt taxin till Kulturskolan i Södertälje. Problemet var att taxichaufören hade fått helt fel adress dit. Så när vi var framme och jag fick hjälp till dörren kom vi på att jag hade kommit fel.
När jag försökte ringa på min mammas mobil var det helt upptaget. Det störde mig eftersom chaufören inte hittade till den rätta adressen och därför tycker jag inte att min mamma hade behövt prata i telefon just då.
Men vi fick fråga en massa folk och till slut kom jag rätt. Jag kom till sånglektionen 25 minuter för sent och den höll bara på i en kvart till. Eftersom jag sjunger med en annan tjej så får vi 40 minuter tillsammans istället för 20 minuter så hon hade hunnit sjunga lite när jag kom.
Men de ska ju uppdatera sin gps på färdtjänsten och skriva rätt adress. Det har också hänt många gånger att de skriver fel tid när jag har beställt taxin. Sen måste man vänta i 20 minuter innan man kan ringa resegarantin och även där kan man få stå i en kö som kan ta upp till 10 minuter.
Ibland är det samåkning och då kan det ta jättelång tid extra att lämna personen.
Det finns väldigt många dåliga saker med taxi och nu orkar jag inte klaga mer.
En positiv sak är i alla fall att det är sol och varmt ute idag. Hoppas att det kommer fortsätta att vara varmt nu för det är jobbigt när det är kallt.
Haha, jag måste byta både jackan och skorna. Jackan är tjock och skorna är ganska varma, jag svettas inte direkt i dem men man borde nog ändå byta.
Haha, jag borde sjunga lite nu, har inte gjort det så mycket idag.
Idag på trummorna gick vi igenom hur man ska slå på trummorna. Det var svårt att få in rätt rörelse tycker jag för den känns speciell. Sedan spelade jag lite olika komp och lade till lite olika fill.
Jag kanske skriver senare ikväll, jag får se lite vad som händer.
/Vispen

Feministiskt självförsvar.

Hej hej!

Nu har jag rast och skriver lite som vanligt.
Jag började dagen med att jag vaknade av en jobbig och tråkig dröm. Eftersom klockan var mycket så gick jag up, inte kul menmen.
I skolan började vi med att ha något som kallades våga fråga. Då fick tjejerna ställa frågor till killarna och tvärtom.
Tjejerna kom på 40 frågor och killarna 27 tror jag.
När vi skulle svara på frågorna som killarna hade ställt fick var och en göra det. Jag fick säga svaren till min assistent. Det var ju inte så kul kanske men ändå. Det var en fråga som var om jag hade haft sex och på den svarade jag bara att de inte har med det att göra.
Killarnas svar på tjejernas frågor var helt okej svar tycker jag, lite korta ibland men en del var roliga och så.
Efter det så hade vi feministiskt självförsvar. alla tjejer hade det, killarna fick göra någonting annat.
Jag hade provat på det en gång förut för några år sen men jag hade glömt en del så det var bra att jag fick ha det igen.
Vi fick träna på lite olika slag och sparkar och på att använda kroppen.
Sedan fick vi skrika nej när vi skulle testa de olika slagen. Feministiskt självförsvar var intressant och kul.
Efter det åt jag lunch. Det var fisk som det är varje onsdag i skolan.
Men nu ska jag nog sluta skriva för lektionen börjar nu, jag vet inte om jag ska vara med. Vi ska göra affischer med hjälp av ett dataprogram. Jag behöver nog inte vara med men jag ska gå dit en stund i alla fall.
Jag har fortfarande inte kommit på någon bra sång som jag kan sjunga på fredag på avslutningen av kärlekstemat. Det finns ju en hel del bra låtar men min fantasi är inte direkt den bästa. Alla skulle tydligen göra någonting och teater passarinte direkt mig och inte dans heller.
Aja, nu går jag. /Vispen

Så var den här dagen snart slut också...

Hej!

Mitt internet fungerar igen idag, tur det. Men det är däremot mycket segare än förut. Men det är bättre än ingenting.
Nu sitter jag hemma och pratar i telefon med Adam. Vi kanske ska ses i helgen så det blir trevligt.
Jag blev spådd förut. Jag fick välja några olika kort, 10 stycken. Sen talade hon som var där om vad korten betydde. Jag hade inte direkt någon speciell fråga så jag fick bara veta lite saker om mitt liv och mig själv.
Ett av korten visade bland annat att jag är självsäker. Sedan trodde hon att jag kommer att få prata mer sen och stå mer för mig själv och så.
Sedan tänkte jag på en fråga och då fick jag dra ett nytt kort och jag fick ett bra kort. Haha, jag tänkte på en grej som har oroat mig länge och som jag länge har undrat över. Men jag talade inte om för henne på vad jag tänkte på och jag vill inte skriva det här heller.
En sak som inte stämde så jättebra tycker jag var att jag har tyckt att högstadiet har känts tryggt. Lärarna har ju varit jättebra men jag har inte direkt haft några bra vänner. Men trygghet är ju inte direkt så kanske, det är kanske mer att man har känt sig trygg och jag har ju inte känt att någon bara ska slå mig när som helst eller så haha.
Jag fick ett kort där det var en som grät. Jag är ledsen ganska ofta så det stämde ju. Sen oroar jag mig jättemycket inför gymnasiet och framtiden.
Men hon som spådde sa att alla människor är starka och att man ska kämpa. Men man hör ju ofta om ungdomar som tar sitt liv eller gör liknande saker. Det är ju så hemskt! Men då har de ju i och för sig tagit det beslutet själva.
Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om sånt där. Hon som spådde mig sa att man kunde ta det som man vill och att man ändå bestämmer lite själv hur saker kan bli. Det var rätt kul i alla fall. Det fanns mest bra kort.

Senare idag var jag på sånglektion som vanligt. Då sjöng jag Sanna Nielsens låt Empty room och så fick jag lyssna på en låt från High school musical. Den var jättehög på slutet! Min assistent kommer imorgon på eftermiddagen och fixar det nationella provet till på torsdag.
Aja, nu orkar jag inte skriva mer för jag har lite ont i huvudet och i ögonen. Jag har kommit på att jag får ont i ögonen av solen tror jag. Det blir ofta så att jag råkat titta in i den och ha öppna ögon mot den. Då får jag jätteont efteråt!
Hoppas att ni som läser det här har haft en bra dag!

Snart ska jag bli spådd.

Hej hej!

Nu är det fel på mitt internet hemma, det var därför jag inte bloggade igår. Jag skulle ha gjort det på rasten igår i skolan men det blev inte av.
Men jag hoppas att mitt internet kommer att fungera hemma så snart som möjligt.

Det var många som ville bli spådda men tänk, de drog mitt namn igår!
Så det ska bli spännande att se hur hon kommer att göra. Jag bloggar senare och skriver vad hon sa till mig. Haha, hoppas det inte blir så privata saker.
Min assistent har fått hjärnskakning så hon fick åka hem tidigare idag. Hon ramlade på ett berg igår eller något.
Nu sitter Lovisa här i mitt rum i skolan. Vi lyssnar på EMD med All for love. Låten är jättebra! Jag har hört att de har kommit ut med en ny låt också men den har jag aldrig hört.
Igår såg vi en film eftersom vi har kärlekstema den här veckan. Filmen var på norska och jag kommer inte ihåg vad den heter. Men den var ändå bra och min assistent syntolkade för mig. De sa många roliga kommentarer i den.
Filmen handlade om en tjej som var 16 år tror jag. Hon var kompis med några tjejer och alla dem hade haft sex förutom hon. Så hon var ledsen för det och skrev om det. Hennes högsta dröm var att bli författare och hon sökte till en skola i Kanada.
Tjejen var kär i en kille som gick i hennes skola. Han var väldigt populär och hade haft många tjejer innan.
Så innan hon skulle gå på en fest med honom så tyckte hennes kompisar att hon skulle ha sex med en annan kille. De hittade bara en åt henne och tyckte inte att hon skulle bry sig om vem han var. Det var lite skumt ju.
Men det hände en massa saker i filmen och den slutade bra i alla fall.

Nu lyssnar vi på en låt med Mika. Den bästa låten med honom tycker jag är Grace kelly.
Idag på matten fick vi testa att göra lite av ett nationellt prov som har varit tidigare. Det var verkligen jättesvårt! Förra veckan fick vi också göra en b-del och den var mycket enklare. Men den vi gjorde idag handlade mer om att man skulle rita saker och förklara och det är jag så dålig på! Jag har inte tränat på att rita så mycket och sen tycker jag det är jobbigt med bilder överhuvudtaget. Just i år kommer det säkert att komma ett sånt jobbigt prov, bara för att jag ska göra det. Haha nej men det känns lite så.
Aja, nu börjar non snart.
Hoppas alla har det toppen!

God morgon!

Hej!

Idag vaknade jag väldigt sent, ungefär vid 1 eller så. Igår var jag och Adam uppe till ungefär halv 2. Men jag var sovit så dåligt den här veckan så jag behövde sova länge idag.
Efter att jag hade gått upp duschade jag och åt frukost.
Sedan har jag mest suttit vid datorn. Adam sitter och spelar CS nu. Det är ett tråkigt spel för seende ju där man bara springer runt och skjuter varandra har jag förstått det som.
Johan och Edvin är här, Ninas pojkväns barn. Lovisa, min lillasyster är med några kompisar tror jag.
Jag har spelat ett Tarzanspel för synskadade idag, jag klarade det!
Igår på körslaget åkte Markolio ut. De sjöng värsta schlagern. Jag tycker att Malin, tjejer som sjöng solo med Markolio sjöng sådär. Men jag tycker inte att de var sämst igår. Brolles eller Bettans kör kunde ha åkt ut tycker jag.
Bettan var vikarie för Lotta igår och de sjöng en låt på norska. De var rätt bra men lite tråkigt att man inte förstod alla ord av låten. Men jag är ju i och för sig lite seg också haha.
Linda Bengtzings kör sjöng Hur svårt kan det va. Hon hade några andra som var med och sjöng på låten, de var riktigt bra!
Joakims kör sjöng Hearts of fire. Joakim hade en så cool röst och låten är bra också!
Brolles kör kommer jag inte ihåg vad de sjöng. Han sjöng bra men låten var inte direkt min favoritlåt.

Igår åt vi en ny maträtt, pasta med ost och soltorkade tomater. Till det åt vi kött eller soyakorv. Jag åt soyakorv eftersom jag har funderat på att bli vegetarian den senaste tiden. Jag skulle sakna kyckling i så fall men det är synd om djuren och jag tror att jag skulle klara mig ganska bra utan kött.
Maten var god i alla fall.
Jag och Lovisa satt och sjöng till lite olika låtar igår och det var kul. Det finns en låt som heter Don´t speak med No doubt som jag gillar. Den är rätt gammal tror jag men man blir glad av den. Men jag klarar inte av att sjunga de höga tonerna i den.
Nu ska jag nog göra någonting annat än att sitta vid datorn. Ha det bra alla!

Boken om mig själv.

Hej!

Nu håller jag på att skriva på en grej i svenskan. Den heter boken om mig själv och den handlar om mitt liv från att jag var liten till nu.
Det går rätt bra men nu har jag lite svårt att komma på vad jag ska skriva om.
Lite senare idag kommer Adam hit. Det blir trevligt.
Vi får se vad vi hittar på.
Om ngåon vecka har vi spanskaprov. Det blir förmodligen det sista provet den här terminen så jag hoppas att det går bra för mig.
Sedan ska jag redovisa om punktskriften i tekniken och skriva en uppsats om mat i hemkunskapen.
Nu pratar jag lite i telefon med några kompisar men nu ska jag bara sätta mig och lyssna lite på musik tror jag.

Talang var tråkigt ikväll...

Hej hej!
På Talang var ingen bra ju!
Eller det var de säkert men de flesta gjorde mest saker som man ser och inte som man hör. Men vissa var väl okej.
Det var lite kul eftersom vi pratade om fioler på musiken. De där som spelade det var duktiga. Det lät inte svårt när de gjorde det.
Vi tränade på olika rörelser som vi ska sjunga på våran gemensamma sång värsta schlagern idag. Min musiklärare fick visa allt för mig när vi hade slutat. Det gick bättre än vad jag trodde faktiskt och hon trodde att jag skulle klara det.
Annars tycker jag bara att den här dagen har varit en dålig och tråkig dag.
Förut sjöng jag lite men inte ens det verkar kunna få mig på bättre humör idag.
Jag har chattat med fler som har sökt till rytmus. Alla jag har skrivit till har kommit in. Då känner man sig inte så bra.
Men grattis till alla jag känner som har kommit in! Ni är jättebra!
Det kommer vara lite blandat under kärlekstemat nästa vecka. Det ska komma en som kan spå lite men man får bara bli spådd med kort. Tur är väl det, jag vill inte se en massa hemska saker. Men man skulle ju i och för sig kunna förbereda sig på allt hemskt som ska hända då.
På musiken nästa fredag skulle vi träna på uppträdanden som vi ska göra senare på dagen för klassen. Men jag vet inte om jag vill göra någonting.
Ibland önskar jag att jag hade en talang. Någonting speciellt som inte så många andra har. Men nu är jag bara någon men jag kanske inte har hittat mig själv än. Det har nog inte så många gjort i min ålder kanske.
Men åh vad jag skulle vilja bli bättre på att sjunga, jag vill utvecklas!
Hoppas att Adam kommer imorgon så att jag slipper att vara ensam.

hmm...

Hej!
Jag kom hem nyss, sitter bara och känner mig lite nere.
Jag kom in på reservplats på Rytmus men det stod inte vilken. Men de flesta som kommer in där väljer nog att gå där så förmodligen kommer jag inte in på den skolan.
Då finns det nästan inga  andra kvar som jag vill gå på.
Man känner sig ju jätteglad... eller inte...
Jag är arg ppå Adam... Han som sa att han skulle anstränga sig och plugga. Sen gör han bara ne massa annat istället. dåligt. seriöst... När man bestämmer någonting med honom så struntar han ju i en.
Kul att plugga i helgen men det måste man ju tyvärr göra.
Nu känns bara allting tråkigt helt plötsligt. Det finns inget att göra och man bara sitter hemma och det finns ingen som bara kan göra en glad...
Det är så jobbigt att känna så!
Det känns som att det inte är någon bra idé att kämpa för bra betyg om man ändå inte kommer att komma in någonstans där man vill...
Jag orkar bara inte känns det som ibland!
Många jag känner säger att de är ledsna inuti men ingen märker det för de låtsas vara glada. Det lyckas ju. Medan jag som inte är så glad så ofta ändå inte kan visa mig glad någon gång.
Att vara ledsen och deprimerad är den värsta känslan.
Jag vill så jättegärna komma in på musik!
Det finns inget annat ämne som är så kul. Jag orkar inte gå samhäll.
Jag är inte bra på något sånt ämne. Sen vill jag inte bara sitta och plugga hela tiden.
Hela livet är ju inte förstört men eftersom man förmodligen inte kommer kunna jobba med musik i framtiden så vill man ju hålla på med det i tre år åtminstonde!
Skolan tar ju upp så mycket tid nu. Jag vill göra det jag tycker om också ju!

Snart helg!

Hej!
Nu är det äntligen snart helg, jag har bara eftermiddagens lektioner kvar i skolan.
Jag ska mest jobba själv tror jag. På svenskan ska vi hålla på med datorer och layout och sånt som man mest kan göra när man ser tror jag. Men jag har ju en massa annat som jag skulle behöva jobba med så det är bra.
Igår hade jag noprov, jag hade delen för vg och mvg. Men det gick inte så bra, hoppas på att behålla mitt vg.
Sedan var jag inne på gymnasieintagning igår. Sidan var lite svår att förstå men jag hade kommit inpreleminärt på ett ställe. Det var i Huddinge, jag valde ett gymnasium där eftersom att jag kommer flytta dit i sommar. Det är med inriktning samhäll och människa beteende.
Allra helst vill jag ju gå musik men om jag inte kommer in där så får jag gå i huddinge.
Förut idag hade jag musik. Vi går igenom saker som kommer att vara på ett prov senare, idag gick vi igenom stråk och stränginstrument. Vi pratade om gitarrer och fioler, jag hade aldrig direkt känt på en fiol förut så det var ju trevligt att jag fick göra det idag.

Efter skolan idag så åker jag på kören, eller det kallas egentligen artistskola men det är nog lite mer som en kör. Skillnaden är att man nu är i grupper, vi är ungefär tre i varje gång. Sen tränar man på olika låtar och hur man ska framföra dem. Temat den här terminen är schlager, det finns många bra låtar men min röst passar inte direkt till någon.
Till slut kom jag fram till att jag ska sjunga stad i ljus som tommy körberg sjöng för ett tag sen. Det är en lugn och rätt tråkig låt tycker jag men jag kom inte på något bättre.
De andra två tjejerna som jag jobbar mest med just nu sjunger låtarna eloise och för att du finns. Vi ger varandra respons och körar på varandras låtar. De andra kommer att röra sig till min låt för jag är ju inte så bra på det. Men jag kommer sluta där i höst för jag kommer aldrig ha slutat så tidigt på fredagarna och samtidigt hinna dit. Jag hoppas att det finns någon annan kör att sjunga i som ligger närmare där jag bor, eller om jag kommer att gå någon estet linje.
Jag kommer att sakna mina lärare mest från Turingeskolan, i alla fall en del av dem. Eleverna kommer jag ju kunna chatta med ibland.

Ikväll är det Talang, det får man ju inte bara missa, haha.
Sen är det körslaget imorgon som jag kanske ska se. Jag såg ju det förra veckan och det var ett helt okej program.

Nu skriver jag nog inte mer för jag börjar snart, ska skriva so-n och en grej i hemkunskapen.

Sorry om jag stavar lite fel ibland men jag orkar inte läsa igenom det jag skriver hela tiden.

Bild.

Hejsan!
Nu har jag nyss ätit, det var kycklinglassagne.
Den var ganska god men den smakade inte så mycket.
Nu sitter jag i skolan och väntar på att so-n ska börja.
Tidigare idag hade jag matte, då fick jag prova att göra ett nationellt prov som har varit tidigare för att få se lite hur det är. Det var inte så svårt som jag trodde i alla fall. Man behövde inte rita någonting men det kommer man säkert behöva i år, bara för att jag alltid har en sån otur.
Efter matten hade vi förlängd bild idag. Förra gången hade vi längre idrott men jag hade bild då också för jag var inte med på den. Min assistent var sjuk.
Jag håller på att göra en mobil, en sån som man hänger någonstans alltså och som låter. Den är snart klar, jag ska bara sätta fast lite pärlor på den. Ljudet i den är inte direkt vackert menmen, jag kommer förmodligen inte att ha den själv. Det mesta jag gör brukar jag ge bort till någon.

Inatt sov jag dåligt, vet ine varför men jag har börjat göra det på sista tiden.
Nu ska man kunna logga in och kolla vilka gymnasium man kanske kommer att komma in på. Eller vilket...
Men en del av dem kommer inte att stå där men jag kommer ändå inte att våga gå in och kolla, haha.

Förresten har jag märkt att bilder betyder jättemycket för seende personer. På hemsidor frågar många mig hela tiden om bild och om jag har msn och cam. Men jag har ändå skrivit på min sida att jag inte visar mig i cam för de jag inte känner. Det är ju mest på grund av att det finns så många som utger sig för att vara någon de egentligen inte är. Men så många säger att man är söt och snygg men jag undrar hur många som menar det. De kanske sitter och skickar så till alla ju. Det är inte många som läser andras sidor i alla fall, det har jag märkt. Jag kan bli lite irriterad på det. För det är ju ingen mening med att skriva en sida som ändå ingen läser. Jag har ansträng mig rätt mycket med den.
Aja, nu ska jag börja snart. Bäst att sluta skriva, kanske skriver mer senare.

Prov...

Jaha... Nu är jag klar med de nationella proven i engelska. Jag har precis skrivit klart och nu har jag rast i några minuter:)
Men det var ganska svårt att komma på vad jag skulle skriva fastän jag fick förslag, skriva har jag aldrig varit bra på!
Man fick två ämnen att välja mellan, antingen om en sak som betydder mycket eller om någon man är stolt över.
Jag skrev om min kära dator haha. Det var tydligen många i min klass som hade gjort det.
Menmen, man överlever kanske även om det gick dåligt...

Jag har kommit på en sak som är väldigt störande med bloggarna. Det är att varje gång man vill posta en kommentar så måste man skriva in några tecken.
Det finns inget ljud utan bara en bild. Det är ju dåligt för bloggarna ska väl fungera för alla, eller?
En gång såg jag en kändis-blogg som hade ljud också men det är bara den. Jag har inte sett några inställningar där man kan ställa in sådant heller.
Haha, man ska inte klaga så mycket kanske för man kan i alla fall använda bloggen. Men det är någon grej också som gör att det är svårt för mig att läsa min och andras bloggar.

Oj, nu börjar lektionen, måste sluta skriva nu.

Tisdag idag.

Hej hej!

Nu kom jag nyss hem från skolan, eller det var ett tag sen nu.
Idag hade vi vanliga lektioner. Nästa veska ska vi ha kärlekstema så det bli jätteroligt! Noprovet hann jag inte göra idag för jag pratade lite med kuratorn på skolan. Det känns bra att bara få prata ibland. Även om vännerna är bra kan vuxna behövas ibland också. Vi pratade mest om bra och dåliga sidor hos människor och om lite allt möjligt.
Jag har hittat många kompisar som bloggar. Det är ju jätteroligt! Det är ju så olika vad man skriver om i sin blogg!

Imorgon har jag nationella prov i engelska, tråkigt! Undrar vilka ämnen det kommer bli i år. Jag måste bara få godkänt!
Jag fick tillbaka min svenska idag förresten från nationella proven. Jag hade vg!
Senare idag har jag sånglektion. Nu sjunger jag en låt som heter natural woman. Den blir man så glad av. Jag hörde den första gången för någon månad sedan. Det var en av de obligatoriska låtarna som man kunde välja när man sökte till Rytmus.
Jag kanske skriver mer senare, måste plugga nu. Jag ska skriva en artikel om en som heter Sioma. Han överlevde andra världskriget och han satt i ett koncentrationsläger då.
Egentligen hade jag skrivit klart den men den har tydligen inte skickats till min svenskalärare. Sedan hade den försvunnit från datorn, Det är så jättekul när sånt händer... eller inte...

Det pratas ju jättemycket om Engla på nyheterna förresten! Stackars henne och hennes föräldrar. Igår tände min familj ljus för henne och alla andra barn som har dött på sista tiden.
Vad jag har hört så hade ju Engla chattat med mördaren på internet och gett ut en hel del om sig själv. Det var ju inte bra, det kanske borde pratas mer om hur farligt det är att ge ut saker om sig själv till främmande människor. Men självklart vill man ju tro gott om alla, sådan är jag i alla fall.
Hoppas att mördaren får ett bra straff och att barn inte kommer att mördas på länge!
Men jag är ändå emot dödsstraff. De som gör sånt här borde bara få sitta i fängelse hela livet och få arbeta hårt tyckr jag. Men det dem gör är ju oförlåtligt.

Pluggat idag

Hej!

Idag är det måndag, en ganska tråkig dag tycker jag. Den första dagen på veckan och det betyder ju att det är långt kvar tills det är helg igen.
Jag började dagen med att ha syslöjd. Jag blev klar med det jag håller på med. Jag virkade lite. Innan det har jag stickat och broderat. Sedan har jag hållt på en del med symaskinen. Nu är jag klar med alla moment inom det. Nu får jag välja vad jag vill göra men det har jag inte kommit på en.
Är det någon som har något förslag på vad jag kan göra?
Efter syslöjden hade jag so. Vi håller på att jobba med kalla kriget och man ska skriva om lite olika saker. Jag har valt Vietnamkriget. Jag är ju född i Vietnam så då kan det ju vara lite bra att veta lite om vad som har hänt i landet tidigare.
Senare kommer jag att hålla tal inför klassen. Jag hoppas att jag kommer att få vg eller mvg i so.
Efter son hade jag idrott. Då fick jag träna lite i ett speciellt rum.
Matten blev inställd idag, det var lite tråkigt men ändå skönt.
Efter det hade jag engelska. Då skulle vi skriva en sammanfattning. Jag hann inte börja på den så därför fick jag skriva klart den hemma idag.
Sedan har vi jättemånga andra läxor.
Datorn strulade förra veckan och det gjorde att jag måste göra det jag missade hemma också.
Det är så himla irriterande!
Hela kvällen har jag pluggat och nu sitter jag bara och tar det lugnt. Imorgon har jag noprov.
Nu ska jag sluta skriva för jag ska sova snart. Det måste man ju göra ibland.

Skriver bara lite.

Hej hej!

Idag har jag bara varit hos Björn, min pappa. Jag är där varannan helg och jag sov där från igår.
Igår bakade vi pizza och den blev jättegod faktiskt. Jag hade räkor, ost och lite annat på pizzan.
Klockan åtta såg vi körslaget. Jag tycker det var synd att Agnes kör åkte ut. Hon var verkligen inte sämst enligt mig!
Men det är ju tyvärr så att någon måste åka ut.
Jag åt våfflor igår också förresten, haha.
Idag har jag mest haft tråkigt. Vi har vg och mvgprov i non på tisdag så jag har faktiskt pluggat lite. Men just idag kändes det som att jag hade svårt att koncentrera mig.
Nu är jag hos nina, min mamma igen. Skolan imorgon, inte kul!
Men jag har kommit på att det är mindre än 2 månader kvar tills jag slutar idag! Längtar så mycket dit! Jag måste verkligen börja plugga mer och tänka på betygen. Ibland vet jag inte vad det är med mig.
I fredags på g-provet i no gick det dåligt. Datorn strulade och det gjorde att jag fick sätta mig i ett rum och göra provet med min no-lärare. Det blev så svårt och sen var jag konstig då och bara glömde allting helt plötsligt. Jag som hade pluggat i minst 10 timmar till provet och jag överdriver inte!
På gymnasiet blir det ännu jobbigare har jag hört och ännu mer att göra.
Hoppas bara att jag får fler vänner då.
Äh, jag skriver bara en massa onödigt nu, stackars dig om du läser det här!

talang 2008

Hej igen!

Igår och förra fredagen såg jag Talang 2008. Det finns ju så himla många som är bra!
Förra året följde jag inte programmet men nu har jag börjat göra det. Ni som inte ser det borde verkligen göra det!
Förra veckan tycker jag att Marie Andersson var bäst! Hon sjöng väldigt bra.
Jag har hört henne sjunga på rm innan, rm åker man till och tränar i olika sporter för synskadade, så jag visste att hon var bra! Men hon har verkligen utvecklats sen sist jag hörde henne sjunga!
Igår fanns det ganska många som var bra. Zara som var 10 år hade verkligen jättebra röst! Hon lät verkligen glad när hon hade gått vidare.
Sedan var Sofia bra!
Många verkade tycka om Sebastian Krantz och jag tycker hans låt var helt okej. Hmm, undrar om han var snygg, juryn sa ju det.
Aja, nu ska jag gå och äta lite.
/Vispen

Hej Hej!

Hej!
Nu har jag ganska tråkigt så skriver lite.
Egentligen borde jag plugga men jag orkar inte det just nu. Senare ikväll ska jag åka till min pappa.
Adam skulle ha kommit idag men det gick inte för han har tappat bort sitt kort som gör att han får åka tåg billigare.
Nu har jag i alla fall sökt gymnasium!
Jag sökte till sju stycken. Rytmus, stockholms estetiska, värmdö gymnasium, södra latin, kulturama, viktor rydberg och scengymnasiet.
Jag sökte inriktning musik och sång.
Det var jätteroligt att sjunga men jag var ganska nervös såklart.
Hoppas att jag kommer in någonstans!

Nu är det förresten inte långt kvar tills jag ska flytta, ungefär tv månader.
Det kommer bli roligt att bo närmare Stockholm! Flytta har jag velat göra sen mellanstadiet.
Men nu hinner jag inte skriva mer.
Hoppas att alla har det bra!
/Vispen

RSS 2.0