Tävling i svenska cupen i Trollhättan

Hej!

Hoppas att ni mår bra och att ni har haft en trevlig helg. Nu sitter jag i skolan och väntar på att nästa lektion ska börja. Det har blivit en del sång i skolan idag och snart ska jag lyssna på alla duktiga sångare och kanske sjunga lite själv också, vi får se. Medan jag väntar tänkte jag skriva lite kort om helgen:)

I fredags kväll åkte jag iväg till Handen. Trots att det kändes som att jag hade hur mycket tid som helst på mig att packa blev det ändå väldigt stressigt och jag kom på ett antal saker som jag höll på att glömma i sista minuten. Som tur var glömde jag i alla fall inget viktigt men det är ändå störande att jag nästan alltid blir tvungen att stressa för att hinna göra allt innan jag ska åka någonstans. När jag väl var framme träffade jag Christoffer och Daniel som också skulle följa med i helgen. Maria, Madde och Krister gjorde oss sällskap i fredags också, vilket var trevligt:) Vi hade en rolig kväll. Några av oss sjöng lite karaoke och efter det tittade några av oss på en skräckfilm. Jag tror aldrig att jag hade sett en skräckfilm tidigare, i alla fall inte på väldigt länge. Därför blev jag ganska rädd när det hände skumma saker på filmen och det utnyttjade såklart de andra och de försökte skrämma mig hela kvällen. Men det var ganska roligt:)

På lördag morgon blev det tidigt men eftersom vi skulle sitta i en bil i ett antal timmar tyckte jag inte att det gjorde något. En man som hette Magnus följde med oss till Trollhättan, han var med under tävlingen och körde dessutom bilen. Det var ju tur att ingen av oss synskadade körde för det hade förmodligen slutat ganska illa:) Bilresan till Trollhättan gick bra, eftersom jag hade sovit ganska dåligt under natten lyckades jag som tur var sova i bilen och sen pluggade jag en stund. När vi kom fram åt vi lunch på en pizzeria där jag åt en sallad som var ganska god. Efter det var det dags att börja spela:)

Det var tyvärr bara sju personer som spelade i lördags. Vi skulle egentligen ha varit fler men några hoppade av, vilket jag tycker var väldigt synd, menmen. Jag kan ju inte säga att jag hade tagit med mig spelet från Stockholm, i alla fall inte det bra spelet. I första matchen mötte jag Daniel då jag stundtals kände att jag spelade katastrofalt dåligt. Vi spelade dessutom på ett av de äldre borden och att jag för det mesta spelar dåligt på dem är ju ingen nyhet. Efter att ha spelat en jämn match, där vi båda tyckte att vi spelade halvbra, vann jag matchen med två-ett i set. Efter det spelade jag mot Tobbe, Kevin och Damir och mot dem vann jag med två-noll. Matcherna var lite olika jämna och det var roligt att få spela mot alla, särskilt mot Tobbe och Damir eftersom jag aldrig hade spelat mot dem tidigare. Därefter spelade jag mot Anders och det är faktiskt den enda match som jag verkligen inte känner mig nöjd med. Det var en jämn match i alla tre set. När det stod tio-tio i tredje set och jag skulle skjuta sköt jag bollen i mitt eget mål. Det är inte ofta det händer och det som var störande var dessutom att det skulle hända just då, när det var så himla jämnt. Anders var i alla fall snäll och både han och jag tyckte att det var synd att matchen slutade på det sättet. Eftersom jag vann över honom sist tycker jag att han var värd att vinna den här gången och jag tycker verkligen att Anders spelade bra i lördags. Min sista match var den hårdaste men samtidigt den roligaste matchen. Christoffer och jag spelade mot varandra och det blev en jämn match som jag till slut vann med två-ett i set. Eftersom Christoffer vann över de andra med två-noll blev det han som vann den här cuptävlingen. Det blev han verkligen glad över och jag blev verkligen glad för hans skull eftersom det var länge sen han vann en tävling senast! Jag känner dock att det var synd att jag inte kom igång förrän i sista matchen. Trots att jag värmde upp innan matcherna kände jag mig knappt taggad överhuvudtaget. Anledningen till varför jag taggade till i matchen mot Christoffer var nog att matchen var jämn och att den tog mycket längre tid än mina tidigare matcher.

När alla matcher var spelade åkte vi till hotell Trollhättan där vi bodde från lördag till söndag. Det var ett ganska litet hotell men jag tyckte om det, sängarna var ganska sköna och personalen var trevliga:) I lördags åt vi en sen middag på en restaurang där de flesta av oss åt kinamat. Efter det satt vi och pratade på ett rum i några timmar innan vi gick och la oss. Jag hade en trevlig kväll, skrattade mycket och glömde för en stund bort alla jobbiga tankar:)

Igår gick vi inte ner till frukosten förrän runt niotiden och det var skönt att få sova ut:) Efter att vi hade ätit lite var det dags att åka tillbaka till Stockholm igen. Jag tycker att bilresan var ganska seg men det blev roligare när handbollsmatchen mellan Sverige och Spanien började. Sverige förlorade ju tyvärr brons igår men jag tycker ändå att det var en spännande och rolig match! När vi kom tillbaka till Handen igår eftermiddag åt vi tårta eftersom de hade firat en person i lördags kväll och det fanns en massa tårta över. Dessutom tränade vi en stund igår och det var roligt. När jag kom hem igårkväll satt jag en del vid datorn och chattade med några trevliga människor, bland annat Sven. Jag hade verkligen saknat honom i helgen så det var trevligt:) Nu ska jag börja gå till klassrummet och nästa lektion. Det blir spännande att se om jag hittar dit, jag tycker nämligen att vägen är ganska komplicerad. Jag tycker hur som helst att helgen var väldigt rolig trots att jag inte är nöjd med mitt spel.
/Vispen

Bloggar på håltimmen

Hej!

Idag är det fredag och jag har nästan fyra timmars håltimme och väntar på att samhällskunskapen ska börja. Jag måste säga att det känns ganska tråkigt att behöva vänta så pass länge på en lektion som inte ens är en och en halv timme men jag har ändå en del att göra. Som jag har skrivit tidigare är psykologi väldigt intressant men för att klara kursen krävs det att man gör en massa läxor och arbetar mycket utanför lektionstid. Min kära assistent fick nyss försöka beskriva min personlighet och det gick bättre än vad jag trode att det skulle göra. Tyvärr blev det inte riktigt en halv sida text men eftersom det nästan blev det får jag hoppas att den information jag fick räcker för att jag ska kunna jobba vidare med personlighet nästa vecka. Fastän Nina och Jonas känner mig på olika sätt ser deras beskrivningar av mig nästan exakt likadana ut. Det måste ju betyda att jag beter mig ungefär på samma sätt i skolan som när jag är hemma och det tycker jag är ganska intressant. Det känns hur som helst skönt att vara klar med två intervjuer nu.

Gårdagen var helt okej. På historian diskuterade vi den franska revolutionen och på religionen tittade vi på film. Jag hade lite svårt att förstå vad som hände men förstod i alla fall engelskan ganska bra. Efter skolan var jag hemma i några timmar innan det sedan var dags för träning:) Jag åkte dit lite tidigare för att träffa Maria och hinna prata med henne en stund. Trots att det bara hade gått några få dagar sen vi träffades senast kändes det som att vi hade en del att prata om:) Träningen gick väl helt okej igår men jag ville inte träna särskilt mycket eftersom jag fortfarande har ont i handen och jag inte vill ha ont innan helgen ens har börjat. I helgen åker jag nämligen till Trollhättan för att vara med i den andra svenska cup-tävlingen för den här säsongen. Krister hade köpt in nya hanskar igår och jag köpte en av honom. Den är bättre än handsken jag hade tidigare men den sort som jag helst av allt ville ha fanns tyvärr inte i en storlek som passade mig. Jag hoppas verkligen att jag hittar en bättre handske snart men den jag köpte igår skyddar åtminstone lite bättre än den förra. De andra verkade uppskatta träningen igår, vilket ju var trevligt. Eftersom Claudio var i Stockholm kom han förbi en stund och det var trevligt att träffa honom igen:)

Nu har jag som sagt bara en lektion kvar innan det är helg. Ikväll ska jag åka till Handen där Christoffer, Daniel och jag ska sova inatt. Eftersom vi åker till Trollhättan tidigt imorgon bitti tyckte vi att det var lika bra att vi i alla fall är I Handen på morgonen. Annars hade jag behövt åka hemifrån runt femtiden för att vara säker på att komma i tid till Handen och eftersom jag är morgontrött undviker jag gärna att behöva början resan så pass tidigt. I helgen blir det alltså ett antal timmar då jag får sitta i en bil. Jag kommer som tur är ha trevligt sällskap och det ska bli skönt att komma iväg och tävla igen. De senaste dagarna har jag nämligen känt mig ganska nere. Showdown brukar ju oftast få mig att må bättre, jag mår bra av att ha andra människor omkring mig och jag hoppas att helgen får mig på bättre humör och att jag, i alla fall för en stund, lyckas släppa alla jobbiga tankar. Hoppas att ni får en trevlig helg!
/Vispen

Skola och elevhälsodag

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Jag har börjat smälta förlusten i Finland och försöker se positivt på tävlingen. med tanke på att det var jätterolit att träffa alla trevliga människor gav det mig många underbara minnen och att jag faktiskt fick tävla och åka till Finland känns verkligen stort. Det har egentligen inte hänt något särskilt sen jag skrev senast men jag tänkte ändå uppdatera bloggen lite. Igår var det skola igen och dagen började med estetisk verksamhet. Vi röstade fram sex låtar som vi ska repa in och sjunga på två äldreboenden om några veckor. Jag tycker att det känns roligt att estetisk verksamhet och körsången har ett samarbete och det kommer bli roligt att få sjunga mer i kör de kommande veckorna:) På samhällskunskapen började vi läsa om EU och jag hoppas att jag ska kunna lära mig en del om det framöver. Eftersom jag missade det senaste probet har jag en del att plugga på i samhällskunskepen men det ska nog gå bra. Psykologilektionen var väldigt intressant men eftersom det alltid händer väldigt mycket under dessa lektioner brukar jag bli väldigt trött efteråt. vi fortsatte i alla fall att jobba med personlighet och fick resultatet på personlighetstestet vi gjorde förra veckan. Jag tycker att det mesta faktiskt stämde ganska bra även om det också fanns sådant som knappt stämmer in på mig överhuvudtaget. Tills nästa vecka fick vi i alla fall i läxa att be tre personer beskriva oss. Personerna ska känna en på olika sätt och jag måste skriva en halv sida för varje person jag pratar med. Igårkväll fick Nina försöka beskriva mig och det blev till slut en halv sida vilket ju var bra. Men jag tror inte att det finns särskilt många andra som känner mig så pass bra att de skulle kunna beskriva min personlighet på en halv sida. Idag frågade jag Jonas ifall han kunde försöka beskriva mig och det ska han förmodligen göra på fredag. Jonas kommer nog beskriva mig på ett helt annat sätt än Nina och det ska bli intressant att höra hans tankar. Eftersom han är med mig i skolan varenda dag har han förmodligen sett många dåliga sidor hos mig, särskilt på mornarna när jag är trött. På sista tiden har jag ju dessutom varit väldigt skoltrött. Några bra sidor borde han i alla fall ha sett hos mig också för han har sagt att han trivs med sitt jobb och när jag har frågat honom hur han kan orka med mig hela tiden har han sagt att det inte är några problem:) Vem jag ska fråga förutom Nina och Jonas har jag inte kommit på än men det blir förmodligen en synskadad person som jag antingen har träffat via läger eller via showdownen:) Då har jag alltså tre personer som känner mig på olika sätt.

Idag hade vi en sådan där elevhälsodag på Kulturama. Jag har haft väldigt svårt att uppskatta de tidigare elevhälsodagarna men jag måste säga att den här dagen var en av de bästa elevhälsodagar Kulturama har haft sen jag började där:) Dagen började med att alla treor fick fika, jag drack något skumt frukt-te som var ganska gott och åt en kanelbulle. Efter det samlades vi i en stor sal där vi lyssnade på när några representanter från trygghetsteamet på skolan talade om vad dem gör. Det var bra information för jag visste inte särskilt mycket om dem tidigare. Sedan visades en film där elever pratade om hur de trivs på skolan, vad som kan vara bra att tänka på för att så många som möjligt ska känna sig välkomna i en grupp och så vidare. Därefter gick vi in i olika klassrum och höll i olika aktiviteter som ettor och tvåor fick komma till lite senare under dagen. Artistmusiker och storband hade en aktivitet där man fick lyssna på gamla lp-skivor, dricka varm choklad och bara prata och en avslappningsaktivitet. Jag valde att vara i det klassrum där man fick lyssna på musik och prata eftersom jag inte kände för att hålla på med avslappningsövningar även om det såklart är väldigt bra. Idag hade jag alltså en väldigt lugn skoldag då jag satt och tänkte väldigt mycket och fick höra en del bra musik. Vi lyssnade mest på jazzsångerskor och det var trevligt:) Sådana här elevhälsodagar tror jag behövs ibland för att man ska orka med skolan. De flesta är nog ganska skoltrötta den här tiden på året. Men snart är det vår och om ett antal månader är det sommar:) Nu ska jag snart åka iväg för att träffa mina kusiner Elsa och Matilda och min mormor Lia. Vi ska äta på en kinarestaurang eftersom Elsa ska åka till Barcelona i ett halvår. Hoppas att ni får en trevlig kväll.
/vispen

Pajulahti games 2011

Hej!

Jag var väldigt trött igårkväll när jag kom hem och därför orkade jag inte blogga. Men nu är det måndag och jag kom precis hem från skolan. Idag hade jag bara ensemble och det kändes som en skön start på veckan. Vi jobbade med låten The weight som jag tror kan bli riktigt bra när vi har tränat lite mer på den:) Nu hade jag hur som helst tänkt skriva om tävlingen i helgen:)

Det var tur att jag räknade med att den kära färdtjänsten kunde vara sen i torsdags för den kom cirka tjugo minuter försent plus att det var samåkning. Som tur var kom jag ändå i tid till centralen där jag mötte Maria. Vi bestämde oss för att åka till Arlanda med Arlanda express istället för att ta bussen dit. Tågresan gick väldigt fort och vi var på Arlanda efter bara tjugo minuter. Claudio var redan där när vi kom och vi pratade med honom en stund. Några minuter senare kom även Rikard, Christtofer och Daniel:) Vi checkade in och satt och väntade vid gaten i ungefär en timme innan vi fick gå på flygplanet. Flygresan gick bra och jag kände mig glad över att vi äntligen var på väg till Finland:)

När vi landade i Helsingfors hämtade vi våra väskor och åkte därefter buss till Pajulahti där tävlingen skulle vara. Bussresan tog ungefär en och en halv timme och jag hann sova en stund. På torsdagkvällen hände inte särskilt mycket. Vi åt lite, fick våra rum, tittade på handbollsmatchen mellan Sverige och Polen, pratade och hade trevligt:) Jag som aldrig hade tittat på en handbollsmatch tidigare kom fram till att det var väldigt roligt. Innan vi gick och la oss kom Leander och Sven förbi en stund och det var verkligen trevligt att träffa dem igen!

Natten mellan torsdag och fredag kände jag mig väldigt nervös och kunde bara sova en timme på hela natten. En massa tankar snurrade runt i mitt huvud och fastän jag verkligen försökte sova var det helt omöjligt. På morgonen var det frukost klockan halv åtta och jag åt gröt och frukt. Jag tycker att maten i Finland var ganska god men jag hade tyvärr svårt att äta. Det brukar jag ha på alla tävlingar och jag tror att det beror mycket på nervositet och på att det alltid är en massa saker att tänka på. Min kropp glömmer nästan bort att vara hungrig ibland känns det som och det är ju lite konstigt med tanke på att man ju borde vara hungrig när man spelar hela dagarna. I fredags spelade jag i alla fall sex matcher. De första fem matcherna var det grundspel. Då mötte jag Els från Holland, Stine från Danmark, Monica från Italien, Jaana från Finland och Tanja från Sloveninen. Mot Els förlorade jag med två-ett i set. Det var ganska väntat eftersom Els är den bästa tjejen i Holland och jag hade inte räknat med att vinna över henne. Tyvärr förlorade jag även mot Stine med två-noll. Det kändes väldigt tråkigt eftersom jag har förlorat över henne varenda gång vi har spelat. Därför kände jag mig inte särskilt nöjd med den matchen. Matcherna mot Monica, Tanja och Jaana vann jag i alla fall och det kändes bra. Tanja har jag spelat mot ett antal gånger, vi har alltid varit väldigt jämna vilket ju är roligt. Sven coachade mig i matchen mot Tanja och jag tror inte att jag hade kunnat vinna matchen utan honom. Innan matchen kände jag mig väldigt nervös men när jag väl hade spelat några bollar kändes det mycket bättre. Sven fick mig att känna mig mycket lugnare än innan och det var väldigt skönt. Jag känner bara några få personer som kan få mina känslor att förändras när de är i närheten. Rikard och Maria coachade mig i de andra matcherna och de var såklart också väldigt bra coacher! Maria hade aldrig sett showdown tidigare men hon tyckte att det var väldigt roligt att titta på matcherna:) Maria och jag hade dessutom väldigt roligt i helgen och vi blev riktigt bra vänner. Hela helgen gick vi runt och nynnade på skumma låtar, pratade om en massa trevliga saker och skrattade en hel del. Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen! Efter grundspelet fick jag reda på att jag tyvärr bara hade kommit trea i min grupp. Jag gick alltså inte vidare utan skulle istället få spela om plats sju till tolv. Eftersom mitt mål i helgen var att gå vidare i gruppen och därmed komma topp sex kändes det såklart tråkigt. Att förlora och misslyckas är aldrig roligt. Men jag kände samtidigt att det var ganska skönt eftersom jag hade ganska ont i handen och att jag inte skulle behöva möta de tjejer som skjuter hårdast. I fredags kände jag knappt att jag kunde tycka att det var roligt att spela när jag hade så pass ont i handen. Claudio var den enda av svenskarna som gick vidare och det tyckte vi såklart var väldigt roligt:) I fredags kväll spelade jag min första placeringsmatch mot Helma från Holland. Claudio coachade mig och jag vann matchen med två-noll i set.

Det kändes oerhört skönt att duscha efter att ha spelat en hel dag:) Resten av kvällen var jag med alla svenskar och några holländare. Jag var ganska mycket med holländarna i helgen och det var verkligen trevligt:) Först satt jag och pratade en stund med alla och senare på kvällen var jag med Sven och Leander. Vi spelade kort, pratade och jag hade en väldigt trevlig och underbar kväll! När jag kom till mitt rum somnade jag nästan direkt efter att ha lagt huvudet på kudden:)

Tyvärr väcktes Maria och jag av att en massa människor pratade väldigt högt när de gick upp klockan halv sex på morgonen. Eftersom de dessutom är en timme före Sverige i Finland och jag var van vid den svenska tiden kändes det lite som att klockan bara var halv fem. Men det var bara att försöka se glad ut ändå och det var faktiskt inte särskilt svårt eftersom Maria var väldigt positiv och skrattade mycket. hon är nog den enda som någonsin har fått mig att känna mig pigg och glad så pass tidigt på morgonen. Vid frukosten fick jag veta att Krister hade ringt till Claudio och Rikard ungefär klockan ett på natten för att tala om att det hade blivit något fel och att jag egentligen skulle ha gått vidare från grundspelet. Jag tyckte att det kändes lite onödigt att ta upp det med de som höll i tävlingen eftersom jag redan hade spelat en placeringsmatch och eftersom jag tyckte att Tanja hade varit värd att gå vidare. Hon har nämligen nästan alltid kommit efter mig i alla tävlingar trots att vi alltid har spelat jämna matcher. De andra höll dock inte med mig och de tog upp felet som hade gjorts med en av domarna. Det bestämeds att fredagens placeringsmatch inte skulle räknas och att jag istället skulle få spela om plats ett till sex. I lördags spelade jag fyra matcher. Jag förlorade över Jaana från Slovenien och Hanna från Finland och vann över Anni och Anja från Danmark. Eftersom jag förlorade när jag mötte Anni på EM kändes det extra skönt att vinna över henne:) Eftersom jag kom fyra i gruppen skulle jag få spela semifinal dagen efter. Claudio spelade väldigt bra både på fredagen och lördagen men han slutade som femma i tävlingen och fick tyvärr inte spela semifinal. Han blev dock nöjd med en femteplats och jag tycker att det var roligt att det gick så pass bra för honom:)

I lördags kväll lyssnade vi på när några personer höll tal och åt sedan en god middag. Det var trevligt förutom lite tråkiga saker som hände under middagen som jag inte orkar skriva om här. Efter det spelade de i alla fall musik och de som ville fick dansa. Jag tyckte att det var roligt men gick med Sven och Leander till deras rum efter en stund. Vi spelade kort även i lördags och lite senare kom Helma och spelade med oss också:)

Igår natt sov jag tyvärr väldigt dåligt och det blev bara en timmes sömn även den natten. Det berodde dels på nervositet inför semifinalen och även på att jag hade annat att tänka på. Ibland tror jag att jag tänker för mycket men jag vet inte vad jag ska göra för att slippa alla jobbiga tankar som ploppar upp i huvudet hela tiden, menmen. Matcherna i söndags gick tyvärr väldigt dåligt för mig. Först förlorade jag semifinalen mot Hanna med tre-noll i set och efter det förlorade jag bronsmatchen mot Els med tre-ett. Jag tycker ändå att det var roliga matcher och att jag lärde mig en hel del av dem:) Det är ju ofta av förlusterna man lär sig mest. Dessutom blev jag glad för Els skull när hon vann brons. Det var hennes första internationella tävling och hon verkade bli glad när hon vann. Självklart kändes det jobbigt att förlora, särskilt i början, att komma fyra är ju riktigt jobbigt eftersom man precis missar medalj. Jag kom ju fyra även på European top twelve och att komma fyra två tävlingar i rad är inte roligt. Jag lägger ju ner ganska mycket tid på träningen och jag har börjat fundera på ifall showdown verkligen är något för mig. Det är väldigt roligt att träna och jag älskar sporten men när man har tränat och ändå bara kommer fyra är det klart att det känns tråkigt. Tänk om jag aldrig kommer placera mig bättre än så. I så fall känns det lite onödigt att träna så pass mycket som jag gör. Nu var det ungefär två år sen jag för första gången var på en showdownträning, snart är det två år sen jag för första gången tävlade i SM och i sommar är det två år sen som jag bestämde mig för att satsa på showdown och börja träna flera gånger i veckan. Två år tycker jag känns som ganska lång tid samtidigt som det kanske inte är särskilt länge i sportens värld. Många idrottare har ju tränat ett antal år innan de vinner en internationell tävling eller är med i en final. Därför vill jag inte ge upp hoppet om att kanske även jag kan nå dit. För tillfället känns det dock ganska omöjligt, Hanna vann överlägset över mig igår och även Els var mycket bättre än jag. Jaana och stine vann över mig med två-noll i set den här gången också och dessa fyra tjejer är verkligen jätteduktiga. Jag vet inte hur de har gjort för att bli så pass bra, jag vet inte exakt hur länge de har tränat men jag vill bli lika bra som dem. Det känns som sagt nästan helt omöjligt för jag förlorar över dem varenda gång trots att jag tränar. Varenda tävling när jag ser de spela och de vinner över mig bevisar det ju verkligen hur dålig jag är och hur bra dem är i jämförelse med mig. I helgen kände jag verkligen att jag kämpade för att vinna och ändå gick det inte. Igår vanns hur som helst damfinalen av Hanna och herrfinalen av Sven. Det var två riktigt värdiga vinnare enligt mig! Tyvärr kommer jag inte riktigt ihåg vilka platser Daniel och Kourosh kom på men Claudio kom som sagt femma och Christoffer kom på trettonde plats:)

Efter en snabb prisutdelning var det dags för lunch och därefter var det dags att packa för att sedan säga hejdå till alla innan bussen kom och hämtade oss. Det kändes jättetråkigt att behöva lämna alla underbara människor och jag saknar dem redan! Flygresan hem gick mycket fortare än resan till Finland, det kändes åtminstone så. När vi landade på Arlanda igen och alla hade hittat sina växkor var det dags att åka hem. När jag hade sagt hejdå till några av svenskarna och de hade gått kom tårarna. Jag kunde inte sluta gråta på länge och de andra måste absolut ha undrat vad det var för fel på mig. Är det bara jag som blir ledsen när roliga saker tar slut? Jag känner ingen som tar det lika hårt som jag. Det är inte ofta jag gråter men igår gjorde jag det igen. Alla var i alla fall väldigt snälla, de gav mig en massa kramar och tröstade mig. Jag tycker verkligen jättemycket om alla och är oerhört glad och tacksam över att de fanns där. Trots att jag bara kom fyra även på den här tävlingen hade jag en underbar helg. Att få åka till Finland och tävla var verkligen roligt, det var roligt att spela alla matcher, förutom när det gjorde jätteont i handen. Finland var ett trevligt land och alla jag träffade var hur trevliga som helst. Jag hade såklart roligt med de andra jag åkte med från Sverige också. Alla är jättetrevliga och har fina egenskaper. Daniel hade aldrig varit med i en internationell tävling tidigare och det var jätteroligt att han fick följa med. Jag hoppas att jag får åka på någon mer tävling i framtiden och att de som bestämmer vilka som får åka på tävlingar ger mig en chans till att visa att jag är tillräckligt bra för att få tävla internationellt. Jag önskar och vill jättegärna göra det. Men jag förstår samtidigt att man inte vill skicka någon som inte vinner medalj. Nu ska jag äta här hemma så nu skriver jag inte mer ikväll. Hoppas att ni får en bra vecka!
/Vispen

Imorgon gäller det

Hej!

Hopppas att allt är bra med er. Jag mår ganska bra idag förutom att jag känner mig väldigt nervös. Min sömn har störts av nervositeten och igår hade jag bara sovit ungefär fem timmar på två nätter. Inatt sov jag dock lite bättre och det var ju tur:) Vi får hoppas att jag kan sova något inatt för sömn är ju oerhört viktigt när man ska prestera dagen efter. Idag är det i alal fall torsdag och dagen som jag har väntat på i flera månaden är äntligen kommen! Jag skulle egentligen ha varit med på historielektionen idag men jag bestämde mig för att hoppa över den eftersom det skulle bli väldigt stressigt ifall taxin inte kom i tid. Den brukar ju krångla ganska ofta och jag ville inte ta den risken. Imorgon missar jag ytterligare en historielektion och det känns tråkigt. Läraren är verkligen bra och jag känner att jag lär mig väldigt mycket på hans föreläsningar. Men nu är det som det är och nu ska jag försöka att bara fokusera på den kommande tävlingen.

Igår förberedde jag det sista inför Finland. Efter skolan träffade jag Rebecka och vi var och växlade pengar till mig och köpte dextrosol. Det är alltid bra att äta det mellan och under matcherna. Efter det åt vi middag hos Rebecka och lyssnade på en massa bra musik. Vi skulle ha tittat på en film också men eftersom tiden gick fort och klockan helt plötsligt hann bli ganska mycket struntade vi i det. När jag kom hem igårkväll började jag packa och nu har jag bara några småsaker kvar att lägga ner i väskan. Om en stund ska jag äta något och sen hoppas jag att taxin är i tid och att den tar mig till cityterminalen där jag ska ta en buss till Arlanda. Där lär man ju få vänta en stund innan planet går men jag tycker väldigt mycket om Arlanda och tycker bara att det är trevligt att vara där:) Vi är fem personer som ska tävla i helgen, Christoffer, Daniel, Kourosh, Claudio och jag. Sen har vi med oss två ledsagare, Rikard och en tjej som heter Maria som jag aldrig har träffat tidigare. När vi pratade igårkväll tycker jag i alla fall att hon verkar vara trevlig och det känns bra. Dessutom känns det lite skönt att inte vara den enda tjejen från Sverige som åker:)  Det ska bli jätteroligt att tävla igen och att träffa alla underbara människor! Jag ska göra mitt bästa och mitt mål i den här tävlingen är att bli etta eller tvåa i grundspelet och att därmed komma topp sex i tävlingen. Eftersom alla spelare är jätteduktiga tvivlar jag på att det kommer gå så pass bra för mig men mål måste man ju sätta upp. Jag tror att det gör att jag kommer kämpa hårdare för när jag har satt upp ett mål brukar jag försöka göra allt för att lyckas och nå dit jag vill. Hoppas bara att nervositeten inte kommer göra att jag spelar sämre och att min hand inte kommer göra lika ont längre. Tyvärr känner jag fortfarande att den gör ont sen förra veckan, vilket jag tycker är jobbigt. Det borde ju ha gått över för länge sen kan jag tycka. Nu lämnar jag bloggen för den här gången och jag skriver igen på söndag kväll när jag kommer hem. Ha det bra tills dess och håll tummarna för mig och Sverige nu, om ni vill:)
/Vispen

Finland om två dagar

Hej!

Nu börjar det verkligen närma sig och i övermorgon åker jag. Det känns hur bra som helst för som jag har längtat... Stackars er bloggläsre som står ut med mitt tjat om Finland i varenda inlägg. Jag ser att ni fortfarande besöker bloggen i alla fall och det är jag verkligen glad över. När helgen och tävlingen är över lovar jag att inte tråka ut er med mitt tjat om Finland, hur många dagar det är kvar och så vidare.

Igår var det skola som vanligt. Kören var inställt och det var skönt men samtidigt väldigt tråkigt med tanke på att jag har saknat kören väldigt mycket sen förra terminen. Nästa vecka är den också inställd men då kommer jag inte störa mig på det eftersom jag förmodligen kommer vara trött efter tävlingen. På ensemblen började vi jobba med musikstilen motown. Den hade jag inte hört talas om tidigare men det ska bli roligt att lära sig mer om vad motown är för något. Jag tyckte om låtexemplen som läraren spelade upp igår och tills nästa vecka ska vi kolla in en låt med Aretha Franklin som jag tyvärr har glömt vad den heter för tillfället men som jag tycker är helt okej:) Vi hade individuella samtal med läraren igår och det var skönt att få veta lite hur jag ligger till. Läraren vi hade igår sa att hon tycker att jag ligger på vg i ensemble och det hoppas jag att den andra läraren också tycker för det vore tråkigt att bara få g i ensemble.

Jag hoppade över träningen igårkväll eftersom jag behövde plugga. Nu i efterhand har jag dock kommit fram till att det var ett ganska dåligt beslut. Idag blev träningen inställd på grund av att folk var upptagna med annat eller inte orkade träna. Imorgon tror jag att några har tänkt träna men då behöver jag förbereda lite saker inför på torsdag och har därför ingen möjlighet att göra det. Det känns riktigt segt och jag hoppas verkligen inte att jag kommer förlora matcher i helgen på grund av att jag har tränat för lite den senaste månaden. Risken är tyvärr ganska stor men det finns ingenting att göra åt det. I helgen är tjejerna uppdelade i tre grupper med sex tjejer i varje grupp. De två bästa tjejerna från varje grupp går vidare och jag känner mig ganska körd eftersom alla i min grupp verkligen är jätteduktiga. Men jag tänker inte ge upp innan jag ens har börjat kämpa för det kommer jag absolut göra. Att förlora och veta att man har gjort sitt bästa är mycket bättre än att förlora och veta att man inte har kämpat. Idrottsgalan visades ju på tv igårkväll och den passade jag på att se eftersom jag var hemma. Programmet fick mig att bli taggad och jag blev glad av att se alla idrottare. Nästa år kanske jag till och med ska boka en biljett och titta på programmet i Globen, det lär ju vara en häftig känsla att få se det live. Igår hejade jag lite extra på Zebben som var nominerad till årets idrottare med funktionshinder. Anders olsson vann ju det priset och det tycker jag också var lite roligt. Jag träffade honom i höstas och tycker verkligen att han verkar vara väldigt trevlig. Anders tal var ju dessutom jättebra igårkväll:)

Inatt sov jag dåligt och jag tror att det beror på nervositet. De senaste dagarna har jag gått runt och varit nervös i stort sett hela tiden och på nätterna drömmar jag mardrömmar. Jag vaknade klockan fem inatt och kunde inte somna om, vilket kändes extremt jobbigt med tanke på att jag inte behöver åka hemifrån förrän klockan tio. Nervositet är verkligen ett stort problem för mig. Jag känner väldigt ofta att jag spelar dåligt på grund av det och att jag sover dåligt inför tävlingar är inte heller bra. Vad ska jag göra åt det? Skoldagen började hur som helst med estetisk verksamhet där vi började med ett nytt moment, nämligen körsång. Vi kommer repetera in låtar, både på kör och estetisk versamhetslektionerna för att sedan sjunga upp låtarna på två äldreboenden. Vi måste anpassa reportoaren efter publiken och det ska bli intressant att välja vilka låtar vi ska sjunga. Jag ska försöka leta fram något tills nästa vecka, har ni något förslag? Låten ska vara eller gå att göra om till en körlåt och den får inte vara allt för svår eftersom vi inte kommer ha särskilt lång tid på oss att repa in varje låt.

Samhällskunskapen flöt på som vanligt och vi pratade om några U-länder, teorier om varför de har blivit U-länder och diskuterade vad som behöver göras i dessa länder för att de ska bli I-länder. På grund av nattens dåliga sömn kändes det som att jag skulle somna hela tiden men på något sätt höll jag mig vaken hela lektionen och hängde i alla fall med lite i diskussionen med min grupp. På fredag missar jag tyvärr samhällskunskapen och det känns lite jobbigt med tanke på att vi förmodligen kommer ha prov då. I april har man chans att göra omprov och det kommer jag kunna göra. Det jobbiga är dock att det bara är ett enda omprovstillfälle på hela vårterminen och det betyder alltså att jag måste vara med på varenda prov i fortsättningen och att jag dessutom måste skriva minst g på dem. Om jag är sjuk någon mer gång då det är prov är jag alltså körd och jag förstår inte att det bara finns ett enda omprovstillfälle på en hel termin. Men jag hoppas att jag ska klara samhällskunskapen och att få godkänt verkar inte vara överdrivet svårt. Det här med oförberedda prov tycker jag inte om för det gör, att i alla fall jag, går runt och tror att det ska vara prov hela tiden istället för att jag i lugn och ro kan förbereda mig inför det.

Dagen avslutades med psykologi och idag fick vi träffa läraren som vi kommer ha den här terminen. Karin hette hon och henne hade jag även en termin i ettan då jag läste svenska a. Till skillnad från läraren vi hade förra terminen tyckte hon inte att min assistent behövde vara med på lektionen och när hon skrev något på tavlan talade hon alltid om vad hon skrev. Det var länge sen jag hade en så pass bra lärare, jag hade nästan glömt bort att det faktiskt kunde vara sådär bra:) Vi började jobba med personlighet idag och det ska verkligen bli intressant. Alla fick försöka beskriva sin egen personlighet och sen fick vi göra ett personlighetstest med åttiofyra frågor. Läraren hade inte testet på datorn med erbjöd sig att läsa det för mig istället och det var ju väldigt bra. Tänk att hon orkade göra det för mig. I slutet av lektionen fick vi tillbaka uppgiften vi skrev förra terminen och jag blev oerhört lättad när jag fick reda på att jag fick vg:) Jag som bara trodde att jag skulle få g på den uppgiften och det stod dessutom att jag till och med kan ha chans att höja mitt betyg till mvg för att mina loggar har varit så pass välskrivna. Det känns verkligen som en bra start på den här terminen och det betyder alltså att det var värt att lägga ner all den tid jag la ner på psykologiläxorna varenda vecka:) Nu ska vi äta middag här hemma och därför hinner jag inte skriva mer den här gången. Men med tanke på hur nervös jag känner mig lär jag skriva ytterligare ett inlägg innan jag åker på torsdag. Hoppas att ni får en trevlig kväll.
/Vispen

Uppsökeriutbildning

Hej!

Nu är jag hemma efter att ha varit på unga synskadades uppsökeriutbildning. Det har verkligen varit en bra helg och jag känner att jag har lärt mig en hel del. Eftersom jag är ganska trött för tillfället och vi diskuterade en massa saker i helgen är det mycket som har pressats in i min hjärna på kort tid och därför känns det som att jag inte kommer ihåg särskilt mycket av det vi pratade om. När jag har vilat några timmar och efter en natts sömn tror jag dock att jag kommer minnas det mesta, det brukar ju alltid ta lite tid för saker att sjunka in, i alla fall för mig och min hjärna. Helgen var hur som helst väldigt trevlig och jag träffade en massa trevliga människor från hela landet. Några av dem hade jag träffat tidigare men sen lärde jag även känna lite nya människor och sådant tycker jag alltid är trevligt:) Jag var den första som kom till Almåsa i fredags. De andra kom med en buss bara några minuter senare och när de hade kommit checkade vi in på våra rum. Rakel och jag delade rum, vilket var trevligt. Det var ganska länge sen jag träffade henne senast. I fredags åt vi en god middag tillsammans och efter det körde vi några olika improvisationsövningar och lärde oss att hitta på Almåsa. Till och med jag som har väldigt dåligt lokalsinne lärde mig faktiskt att hitta lite i helgen. På Almåsa hade jag i och för sig bott några gånger tidigare men det var länge sen sist.

Igår och idag har vi alltså pratat mycket om uppsökeri. Vi har bland annat fått lära oss vad som kan vara bra att veta och annat som kan vara bra att tänka på när man ringer och värvar nya medlemmar eller om man ringer någon för att tipsa om ett kommande läger eller något annat roligt. Idag pratade vi till exempel om hur man kan inleda ett samtal, beroende på vem man ringer till och sen diskuterade vi även på vilket sätt alla distrikt har jobbat med uppsökeri tidigare och på vilket sätt vi vill fortsätta jobba med det i år. Eftersom jag inte tror att uppsökeri är något som intresserar er särskilt mycket ska jag inte tråka ut er genom att i detalj skriva vad vi pratade om. Men vi hade många långa och intressanta diskussioner, lite argumentation och som sagt en del improvisationsövningar:)

Förutom att jobba med uppsökeri hann vi även med att göra lite andra saker i helgen. Igårkväll var det till exempel många som badade och bastade. Jag var istället i ett rum där de hade olika träningsmaskiner och det passade mig mycket bättre än att bada:) Vatten har nog aldrig varit min grej, det är gott att dricka och det är tur att man kan duscha i det men det är enligt mig inte alls roligt att bada och simma runt i. Det lilla gymmet var i alla fall trevligt:) Varje gång jag är på Almåsa brukar jag förresten äta en massa mat och den här helgen var inget undantag. De hade alltid god mat och sen kändes det som att vi fikade väldigt ofta. Eftersom jag sov väldigt lite i helgen, det brukar inte bli många timmars sömn på US-läger, drack jag många koppar te och choklad för att orka hålla mig vaken och det kändes i alla fall som att det gjorde mig lite piggare. Kaffe hade kanske varit det bästa men det har jag inte lärt mig att dricka än och det kanske är lika bra med tanke på att jag vet att det är lätt att bli beroende av det. Det bästa med den här helgen var absolut att träffa alla och jag känner att vissa gav mig lite ny energi och de spred verkligen glädje omkring sig:) Alla intressanta diskussioner och allt roligt som hände fic mig verkligen att må bra. Nu är det bara fyra dagar kvar till Finland och dessa dagar kommer jag ha en del att göra men jag ska träna lite och kämpa på i skolan den här veckan. Jag bloggar igen innan jag åker iväg.
/Vispen

En vecka kvar

Hej!

Förlåt för att jag påpekar hur lång tid det är kvar tills tävlingen i Finland i varenda inlägg men det är verkligen det enda som får mig att orka just nu. Nu är i alla fall flygbiljetterna bokade och om exakt en vecka vid den här tiden är jag förhoppningsvis framme i Finland. Då får jag äntligen träffa alla underbara människor igen och på fredagen får jag dessutom tävla! Jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag längtar. Samtidigt känner jag som vanligt press och att jag måste placera mig bra eftersom jag så gärna vill åka på andra tävlingar i framtiden. För tillfället ligger jag trea på rankinglistan över de bästa spelarna i världen och vi får se hur länge jag kan hålla mig kvar där. Till Finland kommer de absolut bästa spelarna och dessutom en ny tjej som tydligen ska vara hur duktig som helst. Vi får se hur det går helt enkelt men nervös är jag, samtidigt som jag längtar och räknar ner dagarna.

De senaste dagarna har varit ganska lugna. I tisdags tränade jag och det gick helt okej förutom att jag förlorade mot Christoffer. Sen fick jag flera hårda bollar på ett och samma ställe på handen och den svullnade upp en del, vilket inte direkt var särskilt skönt. Jag har i och för sig aldrig varit med om något liknande tidigare och jag vet andra som har blivit skadade på allvarligare sätt av showdown. Därför ska jag inte klaga och det var ju tur att det hände i tisdags och inte senare eftersom det hade varit jobbigt ifall jag hade haft ont på tävlingen. Att jag fick så pass ont, trots att jag hade min handske på mig, är hur som helst ett tecken på att jag verkligen måste försöka hitta en handske med bättre skydd. Min handske skyddar bra när jag spelar mot tjejer och när jag köpte den för ungefär två år sen fick jag i princip aldrig ont. Nu tror jag dock att skydden har blivit lite sämre, min handske har blivit väldigt sliten och sen beror det framförallt på att sporten har utvecklats väldigt mycket på sista tiden. Vi har fått bättre spelare och många skjuter hårdare än vad de gjorde för två år sen, särskilt killarna. problemet med att hitta en bra handske till mig är dock att de flesta handskarna är väldigt stora och dels att det inte finns särskilt många handskar med tillräckligt bra och hårda skydd. Idag kom vi fram till att det enda sättet för mig skulle vara ifall jag kan köpa en stor handske och att sedan hitta någon som kan sy in fingrarna på den till mig. Problemet är bara att jag inte känner någon som kan sy och jag vet inte heller var jag skulle kunna lämna in handsken i så fall. Det är ju inte direkt många som brukar lämna in saker på olika ställen för att få dem sydda, i alla fall inte handskar. På något sätt ska det säkert lösa sig i alla fall:) Träningen i tisdags gick som sagt bra och idag var jag mest där och höll de andra sällskap medan de tränade. Jag ville inte riskera att träna på grund av att jag redan hade ont, jag hann i alla fall träna servar en stund innan de andra kom och ville spela:)

Igår natt hade jag huvudvärk och ont i ett av mina ögon. Det känns fruktansvärt irriterande att jag ibland får ont i ögonen. Den enda funktion mina ögon gör är att de sitter i mitt ansikte, det rinner tårar ur dem lite då och då och sen kan jag såklart öppna och stänga dem. Något jag däremot inte kan göra är att se, det som de flesta använder sina ögon till. Med tanke på att mina ögon inte direkt gör särskilt mycket stör jag mig på att jag får ont i dem ibland. På sista tiden har det hänt ganska ofta. Jag kanske borde be om att få droppar utskrivna igen, det hjälpte ju i alla fall lite sist. Igår hade jag tyvärr så pass ont att jag kände att jag inte orkade gå till skolan. Som tur var missade jag inte särskilt mycket, bara en sånglektion och ensemble där de tydligen mest hade tittat på film från terminskonserten vi hade innan jul. Sånglektionen hade jag verkligen velat gå på eftersom jag började på en låt innan jul som jag behöver jobba med menmen.

Igårkväll var jag på styrelsemöte med USS och eftersom jag hade vilat i stort sett hela dagen kände jag att jag orkade koncentrera mig ganska bra under kvällen. Huvudvärken hade som tur var släppt lite, vilket kändes skönt. I och för sig kände jag inte att jag var särskilt aktiv på mötet men att jag i alla fall orkade vara med kändes bra. Idag hade jag vårterminens första skoldag som bestod av historia och religion. På historian fick vi tillbaka det tredje g-provet som vi skrev innan jul och jag fick vg och blev ganska nöjd med lärarens kommentarer:) Nu måste jag bara se till att skriva en inlämningsuppgift som jag tyvärr inte har hunnit göra färdigt än. Två sådana uppgifter ska lämnas in om man siktar på att få vg eller mvg i kursen och jag tycker att det vore skönt att åtminstone få vg när jag har skrivit vg på varenda prov hittills. På religionen gick vi igenom det sista om hinduismen. Tyvärr känner jag att hinduismen är minst lika svår att lära sig som islam men på något sätt ska jag försöka lära mig så mycket som möjligt. Det är nog bäst att jag pluggar en stund innan jag går och lägger mig eftersom jag inte direkt lär hinna plugga något i helgen då jag ska på uppsökeriutbildningen. Hoppas att ni får en trevlig helg!
/Vispen

Snart är jullovet slut

Hej!

Nu var det ju ett tag sen jag skrev senast. Sen dess har det egentligen inte hänt något särskilt men några saker har jag i alla fall hunnit göra:) I fredags tränade jag i några timmar tillsammans med Anders. Det var trevligt och vi tränade en del på några särskilda moment plus att vi spelade några set. Jag kan säga att jag kände mig ganska trött efteråt med tanke på att jag ju spelade en massa matcher i torsdags också. Det brukar för det mesta verkligen kännas som en stor urladdning och jag brukar alltid känna mig trött efter en tävling eftersom det är en hel del att tänka på. Känslan jag brukar känna när all nervositet släpper, när alla matcher är spelade och efter att jag har varit koncentrerad en eller flera dagar, är verkligen en skön känsla:)

I fredags kväll åkte jag hem till Björn och när jag kom dit hjälpte jag till att göra middagen, sushi:) Vi tittade lite på Let's dance också. Jag visste redan om att Andreas Weise skulle vara med i år men hade missat att Anders Bagge skulle tävla. Det var väldigt roligt att se honom i en annan tävling än Idol:) I lördags hade jag väldigt tråkigt tills Björn, Lovisa och jag kom på att vi kunde se ifall det gick några bra filmer på bio. Vi bestämde oss för att se den första delen av Harry Potter och dödsrelikerna. Jag tycker verkligen att filmen var bra, den var ganska lik boken och det gjorde att jag hade ganska lätt att förstå vad som hände. Nu är jag ju dessutom bättre på engelska än för några år sen. Eftersom jag inte vet om ni som läser den här bloggen har sett filmen ska jag inte skriva särskilt mycket om den men om ni har läst boken och tyckte att den var bra tycker jag absolut att ni borde se filmen. Eftersom den sjunde boken är uppdelad i två filmer slutar såklart den första delen på ett väldigt störande sätt. Jag längtar verkligen tills del två kommer på bio.

Igår tränade jag igen och då var både Anders och Christoffer med:) Förra veckan tränade jag alltså tre gånger och det kändes bra. Idag är det tio dagar kvar till Finland och jag hoppas att dessa dagar kommer gå fort:) Igårkväll träffade jag Rebecka och det var såklart roligt att träffa henne igen! Vi åt middag och tittade på en film som hette Bröderna Karlsson. Filmen var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara och jag blev väldigt glad av den:) Det är förresten väldigt ovanligt att jag ser två filmer på två dagar. För några år sen uppskattade jag knappt någon film överhuvudtaget men det senaste året har jag börjat tycka att det ibland kan vara ganska roligt att se en film. Det beror såklart väldigt mycket på vad en film handlar om och jag tror att jag har haft väldigt tur med de filmer jag har sett på sista tiden för jag har tyckt att alla har varit helt okej:)

Idag är det måndag och på onsdag sätter skolan och stressen igång igen. Därför ska jag försöka ta det ganska lugnt tills dess, plugga lite och förmodligen träna. Förutom att jag börjar skolan igen på onsdag ska jag även åka på möte med USS styrelse. I helgen ska jag iväg på en uppsökeriutbildning med US och jag kommer därmed ha en del att göra den här veckan. Tiden kommer i alla fall förhoppningsvis gå fort och ju snabbare det är Finland desto bättre:) Hoppas att ni också ska göra något roligt den här veckan och att ni har något att se fram emot.
/Vispen

New years cup 2011

Hej!

Igår var det då äntligen dags för New years cup 2011! Precis som förra året var tävlingen i Handen och jag kom dit i tid:) Det kändes riktigt skönt att äntligen vara på radion igen där vi brukar ha träningarna och igår fick jag spela showdown hela dagen:) Vi skulle egentligen ha varit åtta personer som spelade men det blev bara sju eftersom det var en tjej som hoppade av. Jag tycker att det var synd med tanke på att hon är riktigt duktig och för att det dessutom innebar att jag var den enda tjejen som deltog i tävlingen. Att få möta killarna gav mig hur som helst väldigt bra träning och trots att jag inte är nöjd med varenda match känner jag att gårdagens tävling verkligen gav mig något:)

Eftersom jag inte hade spelat showdown på över två veckor trodde jag att jag skulle spela dåligt hela dagen igår men så var det faktiskt inte. Första matchen spelade jag mot Krister och den vann jag med två-ett i set. Det var dock en väldigt jämn match och det är inte ofta som jag lyckas vinna över Krister så det kändes riktigt roligt:) Nästa match spelade jag mot Kourosh och jag tror aldrig att han hann komma igång och han spelade sämre än vad han brukar göra i vanliga fall. Jag vann första set med tolv-tre och det andra setet med tolv-ett. Den trejde matchen spelade jag mot Daniel som började spela showdown för inte alls länge sen. Jag måste säga att han är riktigt duktig för att vara nybörjare och jag tror att han kommer vara hur bra som helst om ett år. Det blev en lång match som jag till slut vann.

Lunch beställde vi från Georges pizzeria och jag åt en räksallad som var ganska god. Efter lunchen fortsatte matcherna igen och jag spelade min nästa match mot Christoffer. När vi spelade första set kände jag mig väldigt otaggad av olika anledningar och trodde faktiskt att jag skulle få noll poäng. Som tur var blev det inte riktigt så pass illa och jag förlorade setet med tolv-sex. Jag låg under även i andra set men tog en timeout, lyckades vända och vann till slut med elva-nio. I det tredje setet kände jag att jag ville kämpa och fick tillbaka känslan som jag ibland brukar känna när jag spelar mot Christoffer. Han kan verkligen få mig att bli taggad ibland, vilket ju är väldigt bra, framförallt i internationella tävlingar då jag alltid brukar vara väldigt nervös. Utan hans coachning är jag säker på att det inte hade gått lika bra för mig i vissa tävlingar. Igår var han ju dock inte min coach utan min motståndare. Tredje set vann jag med elva-fem. Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas vända matchen och vinna men det kändes bra. Christoffer var tyvärr lite sjuk igår, jag tror att även det kan ha varit en anledning till varför jag vann matchen. Jag tycker verkligen att det var starkt av Christoffer av orka spela hela dagen och han kom dessutom trea i tävlingen. Min näst sista match spelade jag mot Anders. Jag blev verkligen förvånad när jag helt plötsligt hörde hans röst igår eftersom jag hade fått höra att det var en annan Anders som skulle komma. Det var hur som helst en rolig överraskning och jag blev riktigt glad över att få träffa Anders igen. När jag kom med i landslaget år 2009 var Anders med där och vi har träffats på en del träningsläger och tävlingar:) Matchen gick faktiskt väldigt bra för mig med tanke på att jag alltid har förlorat mot Anders när vi har spelat mot varandra tidigare. Igår kände jag verkligen att jag ville göra allt för att vinna och att det var min tur den här gången. Setsiffrorna blev elva-sex och elva-tre till mig. Min sista match är egentligen den enda matchen som jag känner mig riktigt missnöjd med. Johnnie och jag möttes även förra året och då vann han över mig med elva eller tolv-noll i båda seten, vilket ju inte alls var roligt. Den här gången gick det i och för sig bättre än så men tyvärr förlorade jag med tolv-sju, elva-nio. Det som kändes tråkigast var att jag bara hade behövt en enda liten poäng till för att vinna tävlingen och om jag hade vunnit ett set mot Johnnie eller vunnit med två-noll i någon annan match hade det räckt för att jag skulle vinna. Nu blev det istället Krister som vann och jag blev såklart glad för hans skull. Men det kändes riktigt jobbigt att förlora sista matchen när jag tycker att jag spelade ovanligt bra i några av de tidigare matcherna. Dessutom spelade jag extra dåligt mot Johnnie för att jag kände mig pressad och nervös eftersom jag visste om att jag bara behövde en poäng till. På träningarna brukar vi vinna ungefär varannan gång men igår var Johnnie bättre än jag och jag gjorde en massa onödiga misstag i matchen som jag i princip aldrig brukar göra i vanliga fall. Några saker som jag måste bli bättre på tills nästa tävling är att kunna spela bra trots att jag är nervös, att jag måste bli bättre på att koncentrera mig på mitt spel och inte tänka på eller i alla fall inte bli påverkad av saker som händer runtomkring mig och att jag behöver träna mer på vissa moment. Mitt mål med showdown är att vinna både svenska och internationella tävlingar och att jag alltid ska kunna känna att jag åtminstone har en chans mot de bästa svenska killarna och mot de bästa tjejerna i världen. Jag vet att jag har en lång väg kvar att gå men jag tänker inte ge upp och jag tänker verkligen försöka kämpa och träna, antingen tills jag uppnår mitt mål eller tills jag ser att det verkligen är helt kört. Jag kom tvåa i New years cup även förra året och det visar ju i alla fall att jag fortfarande har en chans och att jag fortfarande kan spela jämnt mot en del av de svenska killarna. Det känns ganska bra även om det kändes tungt att förlora igår när showdown betyder så otroligt mycket för mig. Det finns ju i och för sig andra som också tycker om showdown och som vill vinna lika mycket som jag så att förlora känns nog lika jobbigt för alla. Om ni vill läsa fler av gårdagens resultat kan ni gå in på:
Http://showdownsweden.se

Igårkväll åt jag pizza till middag. Det är inte direkt min favoriträtt men jag tycker att det kan vara helt okej att äta det ibland. Jag är absolut medveten om hur dåligt det är att äta pizza, hur mycket fett en pizza innehåller och så vidare och därför ska jag träna extra hårt de kommande dagarna. Jag vill verkligen inte bli tjockare än vad jag är nu och jag borde kanske börja äta mindre. Jag menar inte att jag ska sluta äta men jag kan ibland känna att jag äter väldigt mycket och att jag måste börja tänka mer på vad jag äter och hur mycket. Många har som nyårslöfte att börja äta mindre och nyttigare. Det var ingenting som jag tänkte på när jag satte upp mål för 2011 men att äta rätt är självklart något som jag tycker är väldigt viktigt. Vi pratade en del om vikt, mat och träning igår och det fick mig att börja tänka på dessa saker. Jag hade trevligt igårkväll och jag kände mig väldigt glad över att få vara med alla trevliga människor igen:) Nu vill Lovisa att jag ska komma ner och vara med henne en stund så nu lämnar jag bloggen för ikväll. New years cup blev, enligt mig, lyckad i år och jag hoppas verkligen att tävlingen blir av även nästa år och att det då är ännu fler personer som deltar. Hoppas att ni får en trevlig helg!
/Vispen

Femte januari

Hej!

Hoppas att ni mår bra, jag mår bättre idag än vad jag har gjort de senaste dagarna. Igår hände nästan ingenting överhuvudtaget och eftersom jag knappt har gjort någonting sen i lördags började jag såklart tröttna på det. En positiv sak med att arbeta eller plugga är absolut att det händer något och att man alltid har något att göra, i alla fall på vardagarna. Loven är såklart helt underbara när det väl händer något. Att ta det lugnt kan enligt mig vara skönt i en eller två dagar men jag blir ganska snabbt rastlös och vill gärna att det ska hända saker nästan hela tiden. Igår gjorde jag som sagt inget särskilt men jag var med Lovisa en stund och sen pluggade jag lite. Tills nästa vecka har jag en låt att lära mig plus att det vore bra om jag har lärt mig mer om hinduismen eftersom vi ska ha prov i religionen ganska snart. Igårkväll satt jag vid datorn ganska länge och lärde känna lite nytt folk vilket var trevligt. Dessutom pratade jag i telefon med några trevliga människor, bland annat mina vänner Philip, Karro och Sven:)

Det jag saknade igår var dock att träna och idag är det femton hela dagar sen jag tränade showdown senast. Det har jag riktigt svårt att förstå. Hur kan det vara så pass länge sen som jag senast stod vid ett showdownbord och slog på en showdownboll?! Idag kom dock en oerhört rolig nyhet som fick mig att bli på mycket bättre humör! När jag vaknade såg jag att jag hade fått ett sms från Krister som skrev att det imorgon är dags för New years cup! Jag hade ingen aning om att tävlingen skulle bli av men blev såklart jätteglad när jag fick reda på det. Det är ju dessutom ett utmärkt tillfälle för mig att träna inför den kommande tävlingen i Finland och imorgon får jag träffa en massa trevliga människor igen och dessutom spela ett antal matcher. Jag hoppas att det kommer bli en trevlig dag och att jag i alla fall kommer vinna några matcher. Men det blir hårt och jag förväntar mig ingenting med tanke på att jag inte har tränat showdown på flera veckor. Hoppas att ni hejar på mig i alla fall:)

Idag har jag varit med Adam, han sov när jag kom hit, det är skönt att det i alla fall finns någon som sover längre än jag på dagarna:) Adam fick sin julklapp av mig idag eftersom jag glömde att ge den till honom förra gången. Jag gav honom en biocheck och ett spel som hette matspelet som är ett frågesport-spel med en massa frågor som handlar om mat. Under eftermiddagen har Adam och jag varit på stan och gått runt i olika butiker. Vi åt på Subway och jag köpte mangojuice som är fantastiskt god. Det känns som en riktigt bra uppladdning inför morgondagen att dricka det:) Nej men jag har ätit pasta också och tränade lite på min cross trainer både igår och imorse så jag känner mig i alla fall lite duktig:) För en stund sen kom vi hem till Adam igen och jag tycker alltid att det är lika trevligt att träffa hans föräldrar! Snart ska vi äta middag och nu hamnade jag här framför datorn en stund. Adam sitter framför sin dator i ett annat rum. Vi är lite osociala men så är det ju ibland och jag vet att Adam har trevligt med sina vänner:) Nu ska jag sätta igång med pluggandet. Hoppas att ni får en fin kväll!
/Vispen

Ett nytt år har börjat

Hej!

Det här blir det första inlägget jag skriver år 2011:) Hoppas att allt är bra med er. Anledningen till varför jag inte har uppdaterat bloggen på länge är att det inte har hänt särskilt mycket de senaste dagarna. Jag hade i alla fall en väldigt trevlig nyårsafton i Nykvarn tillsammans med Björn, Lovisa, Maria och Irre. På kvällen åt vi en god middag och sen åt vi gino till efterrätt:) När klockan närmade sig tolv åkte vi iväg för att se alla fyrverkerier och smällare. Vi brukar alltid försöka hitta ett ställe där det bor många människor och där det smäller mycket. Mellan år 2009 och 2010 var det nästan inga som smällde men den här gången var det ganska många som gjorde det:) Jag tycker väldigt mycket om sällare som låter högt och det finns en särskild sort som brukar pipa lite innan den smäller som är min favorit. Efter att ha tittat på alla smällare och när jag hade skickat en massa sms till mina kära vänner där jag önskade de gott nytt år, åkte vi tillbaka hem och åt igen. Under jul och nyår har jag verkligen ätit mycket mer än vanligt men så brukar det ju alltid vara och även om det kanske inte är särskilt bra är det en tradition:) Lovisa fick ett frågesport-spel i julklapp som vi spelade. Jag tycker att de flesta av frågorna var väldigt svåra och att det mest var en massa tråkiga frågor som man behövde vara minst fyrtio plus för att kunna. Det kan i och för sig också vara så att det är jag som knappt kan något men att vara äldre är såklart en fördel eftersom man då har hunnit lära sig mer än när man är yngre.

Min helg har varit väldigt lugn. Jag har tagit det lugnt både i lördags och igår och har egentligen inte gjort någonting alls förutom att sova extra länge, träna lite, sjunga en del och prata med mina vänner. Idag har jag däremot varit med min farmor Irre på stan. Jag fick i julklapp av henne att vi skulle gå och kolla efter kläder och det passade bra för oss att göra det idag. Det är något vi brukar göra varje år och det har därmed blivit en tradition. Tyvärr hittade vi inte särskilt mmycket kläder som var reade idag och det mesta var ganska dyrt. Tre par byxor och en tröja fick i alla fall följa med tillbaka hem:) Trots att jag har ätit en hel del den senaste månaden upptäckte jag att jag i år behöver en storlek mindre i byxor än vad jag behövde förra året. Det måste ju betyda att jag i alla fall inte har gått upp särskilt mycket i vikt det senaste året och det känns skönt:) I och för sig skulle det ju kunna vara så att storleken jag hade förra året har gjorts om och blivit större men det hoppas jag inte.

Nu sitter jag i mitt rum och fick nyss två nya racketar som Björn har gjort till mig, han är snickare vilket ju är bra. Racketarna ser lite olika ut och Björn gjorde två sorters racketar som jag ska testa. De har såklart samma mått som de vanliga racketarna men ser lite annorlunda ut och vi ska försöka hitta något som passar extra bra för mig:) Någon dag ska vi åka och kolla efter en ny handske igen också eftersom min börjar bli gammal och har gått sönder lite. Sist vi kollade efter handskar var sorten jag letade efter slut överallt men en affär beställde in nya handskar förra veckan. Hoppas att vi hinner hitta en bra innan Finland, idag är det bara sjutton dagar kvar och jag längtar verkligen! Ikväll åker jag hem till Huddinge igen och jag får hoppas att taxin hittar hit:) En del chaufförer brukar ha svårt att hitta även om man förklarar exakt hur de ska köra. Det har jag många exempel på. Den här veckan har jag inte planerat in att göra särskilt mycket förutom att träna, plugga och kanske träffa någon kompis. Men det blir skönt att ta det lite lugnt innan skolan och all stress sätter igång. Jag bloggar igen när det har hänt något roligt.
/Vispen

RSS 2.0