Sista tävlingen i Sverigecupen för b-gruppen

Hej!

Hoppas att alla har haft en bra helg, nu ska jag skriva lite om gårdagen som jag tycker var riktigt rolig även om jag tyvärr inte spelade så bra som jag hade hoppats. Men det var roligt att träffa en del roliga och trevliga människor igår men jag saknade alla i a-gruppen plus en tjej i b-gruppen som tyvärr inte kunde komma igår. Eftersom jag var väldigt nervös kunde jag inte sova särskilt mycket natten till lördag men det hade jag nästan räknat med. Konstigt nog kändes det inte så jobbigt att gå upp på lördagen och jag började inte känna mig trött förrän tävlingen var över:) Taxin var i tid och jag slapp samåkning och det var jag verkligen glad över. På vägen hem var det däremot samåkning då jag fick lyssna på när en äldre person pratade om lite ointressanta saker.

När jag kom fram hann jag prata med lite folk innan tävlingen började. Tyvärr kände jag mig inte särskilt taggad första matchen men det gjorde inte så mycket för jag vann den ändå ganska lätt med två-noll i set. Min motståndare verkade inte heller vara särskilt taggad och jag tycker att både han och jag spelade sämre än vad vi brukar göra i vanliga fall. Nästa match spelade jag mot Marie, henne spelade jag mot på sista tävlingen i Sverigecupen föra året. Jag tycker att båda har blivit bättre sen dess och det var roligt, jag får möta henne igen på SM:) Igår vann jag med två-noll men det tog tid och jag släppte in några onödiga mål. Ett problem jag har är att jag ofta släpper in lösa bollar som jag egentligen borde kunna ta hur lätt som helst. Tredje matchen var mot Kevin och jag tycker verkligen att han har utvecklats mycket sen i november när jag mötte honom för första gången i Växjö. Igår hade han en jätteba koach plus att han spelade väldigt bra. Jag spelade mycket sämre än vanligt, både för att jag var otaggad och nervös så jag förlorade första set. Andra och tredje set vann jag i alla fall.

Sen var det lunch då jag åt pizza, jag hade egentligen beställt en sallad men det hade blivit något fel för den kom inte. Efter lunchen hade jag svåra matcher och den första var mot Johnnie. Tyvärr spelade jag väldigt dåligt och det var inte förrän i slutet av matchen som jag började bli arg och ta i mer när jag sköt. Därför vann han med två-noll, det kändes tråkigt för jag tycker att jag i alla fall försökte göra mitt bästa i andra set, i första set spelade jag inte särskilt bra. Men Johnnie är bra, han har ju hjälpt och lärt mig väldigt mycket. Det gör ju att han tyvärr vet mina svagheter också vilket är en nackdel i tävlingar när vi spelar mot varandra. Nästa match var mot Anna som också var med i SM förra året. Den gången var det väldigt jämnt mellan oss och jag vann med lite tur med två-ett i set. Den här gången var det också ganska jämnt men igår lyckades jag vinna med två-noll, vi kommer också mötas igen på SM och då får vi se hur det går. Näst sista matchen spelade jag mot Kourosh och matchen började inte bra för mig. Han spelade bättre än vanligt och vann första set med elva-tre eller något. Därför trodde jag att det var ganska kört för min del men på något konstigt sätt vann jag andra set med elva-noll. Tredje och sista set vann jag men då var det jämnare igen. Hur som helst tror jag inte att jag hade lyckats vända och vinna matchen om jag inte hade haft en så bra koach:) Jag har märkt att en koach verkligen kan hjälpa till mycket för då känner man alltid att man har stöd från någon och att det finns någon som hejar på än. Sista matchen var mot Helene och det var den roligaste och jämnaste matchen för mig igår. Dessutom var det ju roligt att det blev så jämnt när jag spelade mot en tjej för i till exempel SM eller internationella tävlingar kommer jag ju bara att möta tjejer. Efter en ganska lång och jämn match vann jag med två-ett i set men det kunde lika gärna ha varit hon som hade vunnit. Jag känner i alla fall att jag spelade bättre igår än i Växjö då jag förlorade mot henne. Då förlorade jag ju dessutom ett set med elva-noll men det gjorde jag inte igår utan då var det jämnt i alla tre set:) I gårdagens tävling tror jag att jag slutade som tvåa eller trea och det räckte för att jag skulle vinna b-gruppen och därmed komma med i a-gruppen i höst:) Det känns riktigt roligt och jag ser fram emot att få hårt motstånd i nästa Sverigecup. Tills dess måste jag träna mycket så att jag kanske i alla fall har en chans mot vissa av a-spelarna.

Lite senare gick vi till en kinarestaurang och åt middag. Jag åt nudlar med grönsaker, det kostade en del men var gott och värt pengarna. Dessutom bjöd restaurangen oss alla på friterad banan och glass efteråt:) Några sannade kvar längre på restauranger för att lyssna på när några spelade men jag och några andra gick tillbaka till stället där vi spelade. Där satt vi och pratade en stund innan vi sedan spelade showdown igen. När det ändå fanns ett showdownbord där vi var ville jag passa på att spela för det gör jag ju inte alls så ofta som jag egentligen skulle vilja. Vi körde på ett jätteroligt sätt där man skulle skjuta varannan boll och en person var kung, sen skulle man byta plats när man gjode något misstag och lite sånt. Det var en väldigt rolig lek. Sen spelade vi några korta matcher och jag tror att alla spelade lite sämre eftersom det var kväll. Men jag tycker att det skulle vara jätteroligt att ha en showdowntävling där man spelade dygnet runt, ungefär som på till exempel Malmö open. Då skulle man ju hinna spela en del plus att man skulle få spela vid lite olika tider på dygnet, kul att se hur man spelade sent på kvällen eller natten:) Vi hann sjunga lite karaoke innan jag åkte hem, då var klockan över tolv:) Nästa tävling är i april, då åker jag till Milano och tävlar och det ser jag fram emot:) Nu känns det som vanligt tråkigt att ännu en tävling är över för det är ju verkligen hur roligt som helst att tävla och att träffa alla! Men om 39 dagar vid den här tiden sitter jag förhoppningsvis i Milano och laddar inför nästa tävling.

Imorgon kan man ju säga att sportlovet börjar på riktigt. I fredags kändes det som att lovet skulle bli ganska lugnt och tråkigt för mig men efter att ha tänkt efter lite har jag kommit fram till att jag faktikskt har planerat att göra en del. Dessutom är ju lovet tyvärr inte så långt som man tror från början och det är sällan som jag känner att tiden räcker till. Idag har jag i alla fall bara tagit det lugnt och det har varit lite långtråkigt men skönt. Jag bloggar igen om några dagar.
/Vispen

Fredag, äntligen sportlov

Hej!

När den här veckan började kändes det verkligen inte som att det skulle bli fredag, eller i alla fall att det var en evighet dit. Men nu är det fredag och för några timmar sen fick jag sportlov:) Eftersom det är just sportlov ska jag försöka träna mer än vanigt nästa vecka. På idrotten jobbar vi dessutom med träning och jag håller på att göra ett styrketräningsprogram som jag ska göra några gånger i veckan under fem veckors tid för att sedan utvärdera det. Jag tror inte att jag kommer känna någon skillnad, kanske bara jättelite i så fall men jag tror att jag kommer bli mer motiverad att träna styrka när jag väl har satt ihop ett styrketräningsprogram som passar mig. Förutom att träna hade jag även tänkt hinna träffa en kompis och plugga lite på lovet. En sak som jag aldrig trodde skulle hända var att jag konstigt nog fick g på matteprovet så nu behöver jag ju inte plugga till något omprov! Det är jag verkligen glad över:) Min lärare är verkligen snabb på att rätta prov, jag skrev ju provet i onsdags och fick veta det redan igårkväll. Men tur att min lärare sa det för annars hade jag ju pluggat på det kapitlet i onödan. Nu ska jag istället börja titta lite på nästa kapitel som handlar om geometri för att försöka vara lite förberedd när vi börjar jobba med det.

Gårdagen började med körsång där vi började med en jättesvår låt som hade hur mycket text som helst. Texten var extra svår att lära sig eftersom orden inte rimmade på något sätt och man kunde inte heller gissa sig till vilket ord som skulle komma. Lärarna hade som vanligt glömt att maila texten till mig och den här gången var det ju lite jobbigt menmen. De skämtade om att de skulle ge mig godis för varje gång de glömde att maila mig något, en godis för varje papper. Tänk om det vore så, i så fall skulle många lärare behöva ge mig godis ofta:)

På idrotten testade jag att göra lite olika styrketräningsövningar för att få en känsla för vilka som skulle passa mig. Jag hade sökt efter övningar på internet men inte hittat särskilt många. Men det visade sig att jag ändå hade hittat en hel del då jag kände igen de flesta av de övningar jag gjorde igår. Idag har jag lite träningsvärk så det är skönt, då känner man ju att man har tränat och ansträngt sig:)

Efter lunchen var ensembleuppspelet. Som tur var saknades bara en person, Jocke och jag fick sjunga hennes verser. Vi hann spela igenom alla låtarna innan uppspelet började så det var skönt. Min ensemble spelade som nummer två och det var skönt att inte behöva sitta och vänta så länge men jag hann ändå bli ganska nervös. Sen när vi väl stod där på scenen tycker jag inte att det kändes särskilt bra. Efteråt hörde jag att jag ine hördes särskilt mycket men jag tror att min mick var ganska låg. I låten Come with me hade läraren sagt till mig att jag skulle skrika när jag rappade och det försökte jag göra även om det inte gick särskilt bra. Nu har man i alla fall gjort det och jag tror inte att särskilt många har uppträtt med en rapplåt på Kulturama tidigare. Det här med att röra mig på scenen behöver jag träna mer på till vårens konsert men jag känner ändå att jag rörde mig mer igår än i julas, alltid något. Men jag vill inte ens tänka på hur konstig jag måste ha sett ut, det är ju så svårt att sjunga och röra sig i takt samtidigt. Jag hann lyssna lite på några andra ensemblar igår och det lät bra om dem. Lite senare hade jag sånglektion då jag fortsatte sjunga på God bless the child. Att improvisera på den låten känns mycket svårare än i Fly me to the moon, jag tror att det beror på att det är annorlunda ackord nu och att improvisationen ska låta på ett annat sätt. Hur som helst har jag ju tid på mig innan nästa sånguppspel, det jobbiga är bara att det är ett öppet uppspel då många kommer komma och titta. Men man måste ju göra sånt man tycker är svårt ibland och utmaningar är ganska roligt. Vi får se om jag kommer klara de höga tonerna i sticket, det tvivlar jag på.

Träningen var rolig igår och det kom extra många. Jag spelade några matcher och förlorade tyvärr mot Christoffer. Men nu är det lika efter två veckor och vi har båda vunnit över varandra med två-noll och två-ett i set. Det är tur att jag inte behöver spela mot honom imorgon. Ja, imorgon är det ju tävling och jag börjar bli både nervös och taggad. Igår spelade jag mot Madde också och det var väldigt roligt även om jag förlorade. I januari vann jag ju över henne men den gången var det väldigt jämnt. Nu känns det som att hon är bättre än jag.

Idag skulle de andra göra ett lästest på engelskan men eftersom läraren inte hade förberett det för mig fick jag göra ett lyssningstest istället. Det är ju verkligen något som jag behöver träna mer på. Egentligen skulle man bara höra testet en gång innan man svarade på frågorna men jag lyssnade två gånger eftersom min assistent inte läste frågorna första gången. Fastän jag lyssnade två gånger lyckades jag inte svara på särskilt många av frågorna och det var jobbigt. Det här med att lyssna, memorera en dialog och sedan svara på frågor tycker jag är svårt. Men jag känner mig lite säkrare på det nu än förra året och jag är säker på att språkresan har hjälpt mig mycket.

Idag på lunchen hann jag prata en del med Ellen och Julia och det var trevligt. Vi slog bland annat upp olika namn för att se vad de betydde och sen såg min assistent att maträtten skomakarlåda som vi åt till lunch kanske har fått sitt namn eftersom det innehåller biff och att den ser ut lite som en skosula, trevligt, eller inte:) Men det är ju säkert sant. Spanska var dagens sista lektione och vi arbetade med en text om Kuba, vi fick skriva egna frågor till den och sedan diskutera lite olika saker som stod på några kort.

Nu är jag ju som jag skrev tidigare hemma och imorgon är det tävling. Då gäller det att jag kommer minst trea för att komma med i a-gruppen nästa år. Det måste jag verkligen klara för det vore hur roligt som helst! Det tråkiga är bara att jag förmodligen kommer bli bland de två sämsta nästa år och i så fall kommer jag behöva spela i b-gruppen om två år igen. Men att få spela i a-gruppen ett år skulle verkligen både vara roligt och lärorikt. Imorgon får vi se hur det går, det är många bra spelare som har anmält sig till den här tävlingen, det är bland annat fyra tjejer som tävlar vilket känns roligt för det brukar ju i vanliga fall bara vara två eller tre:) Nu var det en kompis som ringde nyss och därför postar jag det här inlägget så att jag kan vara lite social. Hoppas att alla får en bra helg.
/Vispen

Onsdag, prov och noter

Hej!

Nu är det bara två skoldagar kvar till sportlovet, hoppas att det blir fredag snart. Det känns som en evighet dit och jag har mycket skolarbete som behöver göras innan dess. Igår hände inte så mycket, på estetisk orientering fortsatte vi med grupparbetet om dans och musik. Min grupp ska försöka göra en blues och sedan komma på någon sorts dans, vi får se hur det går. Tills nästa gång måste jag komma på en bra vers som ska handla om mig och någonting jag har gjort i mitt liv som jag ångrar. Det finns ju en hel del för det är klart att man har gjort misstag i livet, det gör man ju hela tiden. Ibland lär man sig ju av sina misstag också och det är ju en positiv sak med det:) Vokalensemblen var tråkigare än vanligt eftersom vi bara var tre personer under större delen av lektionen. När man sjunger gospel behöver man ju vara ganska många för att det ska låta bra. På spanskan gjorde jag färdigt provet och skickade in det, jag hoppas att jag får vg. Matteläraren gav oss en diagnos inför matteprovet med olika uppgifter och lösningar. Uppgifterna liknade några av de uppgifter som var på provet. Diagnosen hjälpte verkligen mig jättemycket, synd bara att vi inte fick den tidigare för i så fall hade jag hunnit lära mig mer.

Träningen igår var rolig och jag tränade bland annat på att försöka skjuta flera gånger i sargen, det var svårt att få till bra skott. Sen tränade jag på en av mina svagheter, att försöka förflytta bollen mer på bordet. Det svåraste tycker jag är att både försvara och skjuta bra från vänster sida men det försöker jag bli bättre på. När jag kom hem igår fyllde jag i alla papper om färdtjänsten. Åh vad jag stör mig på att jag måste ha den när jag åker till och från skolan.

Idag är det onsdag och dagen började inte så bra. Taxin kom jättemycket för tidigt och jag hade inte ens hunnit klä på mig när den kom. Men det var tur att jag inte tog den taxin för i så fall hade den kört mig till helt fel ställle. En annan taxi kom och hämtade mig rätt tid och jag kom fram till skolan efter att ha suttit i långa bilköer och chauffören äntligen hittade rätt. Vissa har ganska svårt att hitta till Kulturama. Tyvärr kom jag ungefär en halvtimme försent till matten och det var ju inte bra eftersom vi hade prov idag. När jag satte mig i mitt rum på skolan och skulle skriva det kunde jag knappt koncentrera mig, rummet ligger nämligen väldigt nära några övningsrum där det alltid är någon som antingen spelar högt på ett instrument eller någon som sjunger opera. Opera hörs ju verkligen genom alla väggar, det kan vara underhållande ibland men när man sitter och försöker göra ett prov och hör olika musik från två eller tre håll är det inte särskilt kul. IG får jag definitvt på det här provet men jag ska anmäla mig till nästa omprov och plugga under lovet. Jag tror faktiskt att jag kommer lyckas få godkänt nästa gång eftersom läraren har gett oss en så bra diagnos och jag nu börjar förstå lärarens bildbeskrivningar:)

Fastän jag ska läsa musikteori fjärde året kom en person och hjälpte mig lite med noterna idag. Om två år har jag säkert glömt det mesta men ändå. Efter att ha gått igenom en del nya tecken känns det i alla fall inte helt omöjligt att läsa punktnoter längre:) Nu ska jag plugga lite, idrott och låtarna till ensemblen. Imorgon är det uppspel och sen slipper jag sjunga de där tre låtarna mer:) Förresten pratade jag med min engelsklärare idag om min diskuterande uppsats. Läraren hade gett mig g+ på den, det fick jag ju på förra uppsatsen också men efter att ha pratat lite och strukit en sak som läraren hade glömt tala om för mig inte skulle stå med i uppsasten fick jag vg på den:) Det fick mig att bli väldigt förvånad men glad, jag trodde inte att jag skulle lyckas få vg i något moment på engelskan och jag trodde ju till och med att jag skulle bli tvungen att skriva om den. Aja, nu publicerar jag det här inlägget, hoppas att ni har det bra och att ni som har lov verkligen njuter av det:)
/Vispen

En jobbig måndag

Hej!

Ja, det här med att blogga, det är jag riktigt dålig på. Nu ska jag bara skriva lite kort också eftersom jag sen behöver plugga matte. Egentligen känns det onödigt med tanke på att jag redan nu vet att jag kommer få ig på onsdag. Jag har pluggat i helgen, väldigt mycket, det är nästan det enda jag har gjort. Men ändå känns det inte som att någonting har fastnat plus att jag har behövt plugga kultur och idéhistoria också. Det känns i alla fall som att den här helgen gick väldigt fort, den hann ju precis börja och sen var den helt plötsligt slut. Hos Björn var det hur som helst trevligt, även om jag trivs i stora städer kan det ibland vara skönt att bara åka någonstans där det är mycket lugnare, han bor ju i skogen. God mat äter jag alltid när jag är där och jag kände att jag hann plugga ganska mycket så det var ju bra. I lördags åt vi lasagne till middag, Maria gjorde en god vegetarisk. Efterrätten åt vi framför tv-n och melodifestivalen, glass med banan och mango! Mango är ju enligt mig lugnt den godaste frukten:) Melodifestivalen tycker ju jag är jättebra, på lördag missar jag den men då kommer jag ju tävla och det är också roligt:) Alcazars låt Headlines tyckte jag om, man hör ju så tydligt att det är just Alcazar:) Det var bra att de gick till andra chansen. Efter Alcazar var det ju Johannes som sjöng låten Tonight, jag kan inte stava hans efternamn. Jag tyckte att låten var ganska bra men att Johannes tyvärr inte sjöng den särskilt bra, det lät ju falskt ibland. Elin Lantos bidrag hette Doctor Doctor om jag inte minns fel men den låten fastnade jag inte för även om jag tycker att det var en av Elins bättre låtar. Erik Linder tävlade ju med en låt som hette Hur kan jag tro på kärlek. En av mina körlärare körade bakom honom och det var ju roligt. Jag tyckte väldigt mycket om Eriks låt, den hade jag på hjärnan jättelänge igår. Tyvärr kom han ju femma och åkte ut. En sak som förvånade mig var när gruppen Timoteij gick vidare direkt till Globen. Deras låt hette ju Kom och jag tycker att melodin var väldigt bra men att texten var sådär. Det är ju i alla fall roligt att man kan gå vidare utan att behöva vara känd sen tidigare. Hmm, vilka var mer med i lördags? Jo, en låt hette ju Yeba men jag kommer inte ihåg vad mannen som sjöng låten hette. Låten var väl sådär men det var ju tråkigt att man inte förstod texten. Darin sjöng You're out of my life och jag tyckte om låten, i alla fall refrängen. Crucified Barbaras bidrag hette Heaven or hell och jag tyckte att det var en bra låt, kul med lite rock:) Tjejerna sjöng ju riktigt bra, hoppas att det går bra för dem i andra chansen.

Nu ska jag klaga lite här så läs inte om du inte vill slösa tid i onödan. Den här dagen har som jag skrev i rubriken varit väldigt jobbig och jag har känt mig stressad hela dagen. Inte ens nu har känslan av stress försvunnit, inte roligt. Nu har jag fått veta att jag tydligen måste ta färdtjänst till och från skolan... Huddinge komun, ibland undrar jag hur ni tänker. Okej, jag förstår att ni vill tjäna pengar men snälla... Ifall taxin kommer vara sen varje dag, om jag inte ens kommer veta när det är samåkning, ifall jag inte kan ringa och kolla var taxin är förrän den är tjugo minuter sen, vad är det för dåligt? Det är ju skola och då är det ju viktigt att komma i tid och nu när det här med att bara ha taxi kurir och kunna ringa direkt till deras växel fungerar så bra, då känns det ju riktigt onödigt att behöva ändra på det. Åh vad jag är trött på det här. Nu måste vi fylla i några papper och skicka in dem men det borde ju lika gärna kommunen kunna göra när det nu är de som tar sina dåliga beslut. Politiker vore ändå roligt att ha som jobb i framtiden, att påverka det här kära samhället lite. Idag var det i alla fall helt stopp i trafiken och taxin var ungefär en timme sen. Dessutom tog det minst en timme att åka till skolan när det annars bara tar mellan tjugo minuter och en halvtimme. Det jobbiga var att jag hade prov första lektionen. När jag kom till skolan var lektionen redan slut men som tur var hade min assistent fått provet av läraren och jag fick göra det när jag kom. Den här gången vill jag verkligen ha vg och det kändes faktiskt som att jag kanske lyckades med det. Frågorna kändes inte jättesvåra, jag hade i och för sig som vanligt svårt att skriva om konsten plus att jag glömde bort vad några tänkare inom några ideologier hette men förutom det kändes det som att jag fick med det mesta.

Efter lunchen tittade jag lite på en konsert som var på öppen scen. Det var riktigt bra musiker som var på skolan och spelade idag, de är tydligen ganska kända. Lite senare skulle vi ha haft ensembleuppspel men jag fick veta att det var inställt på grund av att så många var sjuka och att det dessutom var problem i trafiken. Nu ska vi spela på torsdag istället och det känns skönt för jag kände mig inte det minsta taggad idag. Låtarna lät inte särskilt bra idag eftersom tre personer var borta från ensemblen men vi ska repa imorgon och det kan nog bli bra till slut. Efter ensemblen tränade jag vägen till träningen men det kändes ganska onödigt. För det första var det ju jättekallt ute, imorse var det ungefär -25 grader här hemma. Sen är det ju hur mycket snö som helst nu så många kanter och annat som man i vanliga fall kan känna med käppen kändes knappt. Träningen blev inställd idag eftersom flera som tränar inte kunde komma dit så det kändes tråkigt. Jag hade verkligen velat träna och avreagera mig lite. Nu ska jag då försöka plugga lite matte, läraren har nu svarat på en grej jag skickade in till honom och så har han skickat lösningar till lite olika uppgifter. Jag är glad över att jag en så bra mattelärare för även om jag tycker att matten är jättesvår skulle jag aldrig klara det utan hans hjälp. Hoppas att ni har haft en bra helg och att resten av den här veckan går fort.
/Vispen

En vecka kvar till sportlovet

Hej!

Nu var det ju länge sen jag bloggade och jag är ledsen för att jag är så otroligt dålig på att uppdatera. Men jag har haft en del att göra och tiden räcker ju tyvärr inte alltid till. Det blev i alla fall helg till slut, det trodde jag verkligen inte i måndags när den här veckan började och jag skulle gå upp tidigt för att gå till skolan. Den här helgen kommer jag behöva plugga en hel del eftersom vi har flera prov plus ensembleuppspel nästa vecka. I kultur och idéhistorian hoppas jag ju på att få vg och i matten önskar jag ju att jag kan få g så att jag slipper göra omprov. Tyvärr tror jag att det är kört med matten men om jag får ig har jag ju faktiskt sportlovet på mig att pplugga. Då skulle jag förmodligen hinna plugga mycket eftersom man är ledig då. Än så länge har jag inte planerat att göra särskilt mycket på lovet så om någon vill träffa mig får ni säga till:) Jag är dock upptagen både helgen vecka åtta och nio men resten av dagarna har jag inte planerat någonting förutom på tisdagen då jag ska följa med och titta på bussar med syncentralen. Det låter ju inte direkt roligt men jag gör det för att träffa en person som jag varken har träffat, pratat eller chattat med på flera år.

Hmm, vad har hänt sen sist då? I skolan har jag som tur är inte haft jättemycket att göra den här veckan. Jag förstod faktiskt ovanligt mycket av genomgången läraren gjorde på matten i onsdags vilket kändes bra:) På engelskan skulle vi göra anteckningar när läraren pratade om old English, idag gick vi igenom middle English men jag kom tyvärr försent till lektionen vilket var jobbigt för då missade jag en del. Dessutom tar det ganska lång tid för min dator att starta upp, egentligen borde jag ju alltid försöka starta den innan varje lektion börjar.

Vi hade möte i onsdags då vi mest pratade om det fjärde året, för er som inte vet det ska ju jag som är så otroligt seg gå fyra istället för tre år på gymnasiet. Det blev bestämt att jag ska läsa musikteori b det fjärde året och det känns ganska bra. Läraren jag har där har ju inte tid att träffa mig särskilt ofta eftersom vi har valt en dålig tid då han ofta har viktiga möten han måste gå på. Sen har jag inte hunnit få hjälp med punktskriftsnoterna än heller och därför känns det lika bra att läsa kursen om två år och då hoppas på att jag hinner få mer hjälp. En annan sak jag fick veta i onsdags som gjorde mig väldigt glad var att man nästa år kommer få välja bort vissa ämnen som har varit obligatoriska för estetelever tidigare. Det gör att jag till exempel inte behöver läsa kursen nutida konst! Det känns riktigt skönt för jag tror att den kursen hade varit både svår och tråkig för mig då det tydligen handlar mycket om konstnärer och bilder. Synd bara att det här bestämdes i år för matte b blir då nämligen ingen obligatorisk kurs längre, tänk om jag inte hade behövt läsa den... Då hade jag ju varit glad. Men så blir det tyvärr inte nu.

Det var en ganska bra dag igår förutom att jag fortfarande var förkyld. Imorse hade jag ont i halsen också men nu ikväll har det känts som att förkydlingen äntligen håller på att släppa:) Gårdagen kändes extra jobbig på grund av att jag behövde sjunga mycket, jag hade ju kör, ensemble och sånglektion. Det orkar jag inte berätta så mycket om förutom att vi på ensemblen inte är särskilt bra på låtarna vi ska spela upp på måndag och att det ju är lite jobbigt. Men vi har ju helgen på oss att träna plus att vi ska lägga in ett extrarep på måndag så det ska nog gå bra till slut:) På sånglektionen fick jag en ny jazzlåt som jag ska sjunga på det stora sånguppspelet, den tjugofemte mars tror jag att det är så nu vet alla det. Den här gången sjunger jag ju en lugn jazzlåt och det ska bli intressant att se hur den är att sjunga. Den lite snabbare jazzlåten kände jag ju mig faktiskt ganska nöjd med. När jag fick höra den låt jag ska sjunga tyckte jag först att den var väldigt skum, särskilt melodin. Men efter att ha lyssnat på den några gånger känns det som en ganska rolig och bra låt:)

Igår på idrotten var det teori då vi fick sätta upp ett eget mål. Mitt mål är att träna min styrka så att jag orkar skjuta och ta emot hårdare skott när jag spelar showdown. Det tog tid för mig att komma på målet och att dessutom formulera det i en bra mening men jag blev ganska nöjd till slut. Tills nästa vecka ska jag skriva hur det känns i nuläget, en handlingsplan och dessutom göra ett styrketräningsprogram. Man kunde även välja att göra ett konditionsprogram men eftersom jag redan tränar lite kondition kände jag att jag vill fokusera på styrka nu. Träningen var ju igår också och det kändes riktigt roligt att spela igen:) Tyvärr vann Christoffer över mig med två-noll men när vi spelade igen lite senare på kvällen vann jag med två-ett. Det är roligt att vi i alla fall spelar jämnt ibland:)

Idag hade jag ju som jag skrev tidigare engelska som jag kom lite försent till. Det berodde på att jag inte hittade till klassrummet, det brukar jag annars göra men idag gick jag lite fel. De flesta fick tillbaka sina uppsatser idag men läraren hade tyvärr glömt att rätta de uppsatser som skickades in via internet. Jag är nästan säker på att jag kommer få saker som jag behöver förbättra i min text för min uppsats blev ju inte alls bra, jag skriver aldrig bra under stress och sen var det ju svårt att komma på bra argument. Men med lite tur fick jag godkänt och det som är bra med läraren är ju att hon aldrig sätter ig utan att de som inte är godkända istället får ta hem texterna, förbättra dem och sedan lämna in dem igen:)

På spanskan hade vi oförberett prov vilket jag tror att många tyckte var ganska jobbigt. En fördel med oförberedda prov är ju att man faktiskt inte hinner vara nervös innan och att man inte sitter och pluggar i flera timmar varje dag inför dem. Idag var det hur som helst länge jag gjorde ett oförberett prov, i högstadiet hände det ju ibland men jag tror aldrig att det har hänt på gymnasiet. Provet vi gjorde idag tycker jag som tur var inte var särskilt svårt. Det är klart att det fanns saker jag gjorde fel på men jag får hoppas att det jag skrev räcker till ett vg. Tyvärr hade min assistent bara scannat in ungefär halva provet så jag måste göra en del nästa vecka menmen. Det som jag tycker var svårast idag var i alla fall att kryssa rätt allternativ på några frågor som bland annat handlade om vilka olika personer var och om platser och befolkning i Spanien. De återstående delarna av provet som jag inte har gjort än är tydligen svårare än det jag gjorde idag men jag hoppas som sagt att jag i alla fall får vg.

Efter skolan åkte jag till Rebecka. Vi gick runt lite på stan och hon köpte doppresenter till sin syssling. Sen fikade vi på en chokladfabrik och det var väldigt trevligt. Jag köpte en chokladbakelse, det var browniebotten med någon sorts chokladkräm ovanpå. Det går inte att beskriva i ord hur god bakelsen var:) Brownien var inte alls lik någon brownie jag hade ätit tidigare, den var mjuk och väldigt god. Däremot blev jag väldigt besviken över en liten tryffel som det stod skulle smaka kokos och mango. Den smakade kokos men jag kände ingen mangosmak alls.

När vi skulle åka tillbaka till Rebecka var det såklart väldigt många som skulle hem på en fredagkväll. Det kom flera tunnelbanor som vi inte kunde gå på på grund av att de var proppfulla. Det slutade med att vi fick ta en taxi efter att ha stått och väntat i över en halvtimme. Taxin som jag åkte till Björn hade väldigt svårt att hitta hit men jag kom hit till slut och ikväll har jag ätit och pratat en del med Björn och Maria. Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag går och lägger mig. Jag får se när jag hinner uppdatera nästa gång, jag har ju mycket att plugga inför nästa vecka men ett kort inlägg hinner jag nog skriva på söndag eller måndag, ha det bra tills dess:)
/Vispen

Fettisdagen, semmeldagen

Hej!

Idag är ju fettisdagen och det är ju egentligen en ganska onyttig dag, i alla fall om man har grädde på semlorna. Hur brukar ni äta semlor, brukar ni ha något särskilt på dem? Jag är inte säsrskilt förtjust i grädde men har kommit på att det är gott att ha banan på semlorna:) Banan kan man ju ha på det mesta:) Men det här med att ha mjölk till semlor har jag inte riktigt fastnat för. Jag trodde att det var en vecka kvar till den här dagen och när jag fick reda på att den var idag trodde jag att jag skulle bli utan semlor. Men som tur var blev det inte så eftersom vi åt semlor på ungdomsgården, det var ju bra att de hade det där och att jag åkte dit idag:) Jag åt både en liten vanlig och en vegansemla, vegansemlan var godare:) Nu är jag ju vegetarian och jag har börjat fundera på att även bli vegan men jag tror inte att jag skulle klara mig utan till exempel mjölk och ägg, korna blir ju ändå bara glada när man mjölkar dem och hönor värper ju ägg automatiskt. Men jag skulle säkert kunna vänja mig vid att vara vegan också, varför inte? Hur som helst var det ju bra att jag faktiskt åt semlor idag, den här dagen är ju bara en gång om året och då kan man ju inte bara strunta i den:) Traditioner är bra och det är bra att någon har bestämt att fettisdagen ska vara en gång om året, då har man en ursäkt att äta något onyttigt:) Dessutom är det bra att den här dagen ligger i slutet av vintern för det är ju en liten ljuspunkt:) Snart blir det vår, ljusare ute och förhoppningsvis varmare. Även om jag inte ser ljus märker jag verkligen när det blir mörkare eller ljusare ute, det märks ju så mycket på omgivningen också:) Ljuset och värmen gör ju till exempel många gladare och piggare om dagarna.

Igår var det måndag, en ganska tråkig dag som jag inte orkar berätta särskilt mycket om. Skolan var som vanligt och nästa vecka har vi prov i kultur och idéhistoria, inte roligt men jag satsar på vg den här gången, om jag får vg- igen kommer jag bara få g i slutbetyg och det vill jag inte! Läraren förra året sa ju att jag låg på vg+ eller mvg men då fungerade ju redovisningar och prov annorlunda, vi hade ju till exempel en uppgift som vi fick skriva hemma och en muntlig redovisning då vi jobbade i grupper. Nu har vi bara skriftliga prov som vi gör i skolan och det tycker jag är svårare. Ensemble hade jag igår också och på måndag har vi uppspel, bara för min och parallellklassen och det känns ganska skönt. Senare i vår har vi ju en konsert där föräldrar och andra får komma. Igår började vi på en ny låt, Crazy med Seal, en ganska bra låt:) Solot som jag ska sjunga är ganska kort och det känns skönt för då behöver jag inte lära mig så mycket utantill, dessutom tycker jag ju inte om att höras när det gäller att sjunga. Träningen var inställd igår vilket jag tycker var väldigt tråkigt. Men det kanske var lite bra för jag hade ändå ganska ont i halsen. Idag har jag blivit mer förkyld än att ha ont i halsen och det är verkligen jobbigt. När man sover kan man ju knappt andas ibland plus att det blir jobbigt att prata, träna och sjunga. Träningen idag kändes dock inte särskilt jobbig.

På estetisk orientering började vi med grupparbeten. Jag hoppas att min grupp ska kunna göra något bra men uppgiften är väldigt svår. Vi ska göra en danskoreografi och själva göra musiken till den. Man fick välja att ta en låt som redan finns men de flesta i gruppen ville att vi ska spela själva. Jag vill hellre spela någonting än att behöva dansa inför alla men vi får se hur det blir. Ni som har sett mig dansa förstår nog varför. För det första har jag ju absolut ingen taktkänsla och för det andra kan jag inte alls röra mig smidigt eller bra på något annat sätt. Att sjunga samtidigt som man ska röra sig i takt är ju absolut svårast, det känns ju nästan omöjligt. Vokalensemblen är ett bra exempel, där skulle vi gå och gunga i takt samtidigt som vi sjöng, gissa hur det gick för mig, jo, riktigt dåligt. Där är ett stort fel på mig, min hjärna eller något, jag har ju tränat hemma på just det där enkla men ändå har jag inte fått det att sitta än.

På spanskan jobbade vi med en jättesvår text som handlade om presidenter och annat segt. Man skulle hitta på frågor utifrån texten och det var svårt, både att förstå texten och att formulera bra frågor. Sen gick vi igenom diftonga verb eller vad det heter och det tycker jag däremot verkar vara ganska lätt:) I matte är jag verkligen helt körd nu och nästa onsdag har vi prov. I helgen ska jag sitta med matten och kultur och idéhistorian, i matten kan jag ju räkna med att få göra omprov redan nu och jag tror inte ens att jag kommer klara det. Men kapitel fyra som kommer sen är tydligen lättare enligt många och det innebär ju att det här kapitlet är det sista svåra i kursen och därför måste jag bara klara det.

Det kändes som att träningen gick bra idag. Jag spelade mot tre personer och vann mot alla, det kändes extra bra att vinna över Christoffer. Idag var det första gången jag vann över honom med två-noll i set men nu har jag ju uppnått ett av mina mål:) Nu gäller det bara att jag lyckas vinna över honom fler gånger, sen finns det ju andra personer på träningen som jag brukar förlora mot som jag vill vinna över härnäst. Men det borde gå om jag kämpar, kanske. Nästa tävling är ju ganska snart och nu börjar jag bli taggad:) Som jag skrev tidigare åt vi semlor på ungdomsgården. Förutom det hände inte så mycket, Elsa var där och jag gjorde ett känseltest, Ronja hade bättre känsel än jag, i alla fall på ovansidan av handen. Jag pratade som vanligt med en massa sociala människor på gården och det var trevligt:) Nej, nu är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen. Imorgon har jag dessutom ett möte där vi ska prata om det där fjärde året och lite annat, jag hoppas att det ska gå bra. Nästa gång jag bloggar blir förmodligen på torsdag eller fredag. Hoppas att alla har det bra, som jag har skrivit tidigare är det jätteroligt att så många läser min blogg:)
/Vispen

Fjortonde februari

Hej!

Jag kom tyvärr inte på någon bättre rubrik, det brukar alltid vara svårt att komma på både rubriker och hur man ska börja ett inlägg. Aja, nu är det avklarat i alla fall även om det blev dåligt:) Nu märker jag att jag skriver sämre än vanligt så ni behöver inte läsa det här. Idag är det alla hjärtans dag men jag har inte firat den, det är synd att jag inte har någon pojkvän. Den fjortonde februari tycker jag nämligen är kärlekens dag och idag vet jag många par som skulle hitta på något särskilt. Nästa år hoppas jag att jag har någon, i alla fall på alla hjärtans dag:) Det är ju bra att det finns en sån här dag varje år.

Kim var ju här i fredags och det var trevligt. Vi åt tacos till middag och jag tycker att det kan vara väldigt gott ibland, särskilt på fredagarna:) Däremot skulle jag inte vilja äta det för ofta för i så fall skulle jag tröttna. Efter middagen lyssnade vi på musik, sjöng lite och tittade på en film. Vi hann såklart prata en del också:) Igår åkte jag till Rebecka på eftermiddagen och när jag kom dit gick vi och handlade på Konsum. Jag tycker att det kan vara roligt att handla när jag gör det med folk som inte är jättestressade och tycker att det är tråkigt. Därför är det kanske en fördel att handla mat på dagen ifall man kan det, jag förstår att det kanske inte är lika roligt att handla på kvällen efter att man har jobbat hela dagen, då man är trött och behöver stå i långa köer. Lite senare fikade vi och lyssnade på bra musik, bland annat Beyoncé. Hon är ju verkligen hur bra som helst, både på alla inspelningar och live! Det är ju inte många som har en så bra röst. Även om en del av hennes låtar har spelats mycket på radio kan jag fortfarande tycka om att lyssna på dem ibland. Listen, If I were a boy och Halo är låtar som jag tycker om med Beyoncé.

Rebecka och jag lagade mat, wok, och efterrätt, chokladmousse, igår. Det blev väldigt gott tycker jag:) Jag träffade två av Rebeckas vänner igår också som kom på kvällen:) Sen var melodifestivalen klockan åtta som jag såklart såg. Igår tycker jag att det var helt rätt låtar som gick vidare. Eric Saades låt Manboy blev jag glad av plus att melodin var lätt att komma ihåg. Andreas Johnson tycker jag hade en bra låt för den fastnade också på hjärnan. Sen var det ju Pauline och Kalle Moraeus som gick vidare till andra chansen och jag tyckte att deras låtar var helt okej:) Hanna Lindblads låt fastnade jag inte alls för. Andra generationen och Dogges låt tyckte jag inte om, varken texten eller själva låten. Det var ju en grupp som hette Highlights eller något, kommer inte ihåg, deras låt hette i alla fall Come and get me now och jag tyckte om refrängen lite. Anna-maria Espinosa tycker jag sjöng bra men att låten var sådär.

Idag har jag pluggat, kultur och idéhistoria och matte. Matten förstår jag fortfarande knappt. Oj, nu måste jag sluta skriva för nu kom Lia. Vi ska äta sushi ikväll och det ska bli gott:)
/Vispen

Helg igen:)

Hej!

Idag är det exakt två veckor kvar till sportlovet. Dessa två veckor kommer att bli ganska jobbiga för att jag kommer ha mycket att göra i skolan men det ska nog gå bra. Helgen om två veckor är ju den tredje och sista tävlingen i sveriecupen för b-gruppen och då blir det viktigt för mig att komma minst tvåa. Ettan och tvåan i b-gruppen kommer nämligen få spela i a-gruppen i höst och det är ju ett av mina mål:) Nu efter två tävlingar ligger jag först men det beror ju mycket på att det inte var så många som spelade i Trollhättan. Nu i februari vet jag att det kommer vara fler som är med och spelar och jag vet att några är väldigt duktiga.

Igår hände faktiskt inte så mycket. I kören skulle vi ha läxförhör på en låt men jag tycker inte alls att det var lika seriöst som i julas då vi delades upp i grupper och inte fick ha några papper utan var tvugna att kunna låten utantill. Jag tycker att man borde kunna en låt utantill på ett läxförhör men igår var det däremot jättemånga som hade låten framför sig när vi sjöng. Det kändes ju lite dåligt tycker jag eftersom jag hade ansträngt mig och lärt mig låten utantill. Hoppas att läraren åtminstone tycker att det var ett plus. Det brukar oftast vara så att jag lär mig låtarna på gehör på kören för jag hinner inte läsa lika snabbt som man sjunger och jag skulle aldrig hinna med att läsa noter tillräckligt fort. En del låtar är det ingen som får någon text till och jag tycker att alla lär sig ganska snabbt på gehör så det är roligt:) Igår frågade jag i alla fall en av mina körlärare om mitt omdöme och vad jag ska göra för att få mvg i vår och läraren verkade tycka att jag jobbar bra nu så det var ju trevligt. Hoppas bara att den andra läraren håller med om det för de sätter ju betyget tillsammans.

På idrotten dansade vi igen och det gick väl ganska bra förutom att jag hade svårt att hänga med ibland när musiken gick fort. Nu på gymnasiet är dansen mycket svårare än i grundskolan. Tills nästa vecka fick vi i uppgift att antingen göra ett kondition eller styrketräningsprogram som man ska kunna göra både hemma och i skolan. Jag tror att jag ska välja att göra ett styrketräningsprogram för det känns som att jag behöver bli starkare. Det svåra blir bara att hitta bra övningar, jag ska ju dessutom veta varför jag väljer varje övning och på vilket sätt den är bra för mig men jag ska söka lite på nätet och se vad jag hittar.

Ensemblen och sånglektionen var inställda igår på grund av att några studenter från Washington skulle komma. De studerade på en högskola eller om det var ett universitet där, jag kommer inte riktigt ihåg. De hade hur som helst först en workshop och därefter en gospelkonsert. Gospel blir man ju så otroligt glad av och kören som var i skolan igår sjöng verkligen hur bra som helst! De hade jättemycket känsla och sjöng bra låtar, jag kände nästan igen alla:) Det var absolut den bästa gospelkonserten jag har sett, inte för att jag har sett så många men ändå, jag tror i alla fall inte att det finns någon kör i Sverige som är lika bra.

Tyvärr var träningen inställd igår och det kändes jättetråkigt. Igår hade jag verkligen sett fram emot att spela men det är ju ofta så att man längtar mer efter saker när man vet att de inte blir av. Nästa vecka är det i alla fall träning igen, hoppas jag. Igårkväll hände därför nästan ingenting, jag försökte träna lite men det gick inte så bra eftersom jag hade ont i halsen. Idag känns det nästan värre så jag funderar på att kanske inte träna så mycket, kanske bara en liten stund. Nu är det ju den tid på året då många blir förkylda eller går runt och hostar så det skulle inte vara så konstigt ifall även jag blev sjuk.

Idag skulle vi föra anteckningar på engelskan och det var väldigt svårt. På svenska brukar det väl gå ganska bra men på engelska var det mycket svårare. Det kändes som att läraren pratade ganska fort plus att det kunde vara svårt att stava vissa ord. Det svåraste tycker jag är att skriva samtidigt som jag ska lyssna på vad någon pratar om. Spanskan var ganska seg, vi skulle skriva meningar i preteritum och använda oregelbundna verb och jag har ganska många meningar att skriva färdigt tills på tisdag. Vi fick en text också som jag knappt förstod ett enda ord av där vi ska svara på frågor, det känns inte heller direkt lätt men ändå.

Nu är det helg och om en stund kommer KIm hit. Hon ska sova här och det blir säkert trevligt, då kanske jag blir lite gladare och piggare än vad jag känner mig nu:) Imorgon ska jag träffa Rebecka under dagen och på kvällen är ju den kära melodifestivalen! På söndag hade jag tänkt hinna plugga en del och det blir tråkigt men ändå, nu kommer jag ju förmodligen ha roligt både ikväll och imorgon, tråkigt bara att spara det sämsta till sist. Vad ska ni göra i helgen då? Jag vet att ganska många jag känner åker och tävlar i Malmö open, det är synd att showdown inte finns med där men jag hoppas att de tar med det nästa eller om några år:)
/Vispen

Det har inte hänt så mycket

Hej!

Nu bloggar jag igen fastän jag inte har så mycket att skriva. En sak känns i alla fall skönt och det är att Milanotävlingen är under påsklovsveckan vilket innebär att jag inte behöver ta ledigt från skolan för att åka dit:) Det känns riktigt bra faktiskt för då behöver jag ju inte missa någonting:) Däremot har jag hört att brottsligheten är hög i Italien, Milano är ju en stor stad så det får man väl nästan räkna med när man åker dit. Jag får i alla fall hoppas på det bästa och jag behöver ju inte direkt ta med mig jättemycket pengar eller andra värdefulla saker dit. Hoppas bara att jag inte blir nerslagen eller något för sånt kan ju också hända, jag skulle inte ha någon chans mot någon man. Det borde ju kunna gå bra om jag går med andra hela tiden och aldrig är ensam.

I skolan är det faktiskt ovanligt lugnt just nu men vecka åtta har jag flera prov, bland annat i matte och kultur och idéhistoria. Sen har vi ensembleuppspel den veckan också så det blir mycket att göra. Men jag har börjat plugga redan nu för att slippa göra allting de sista dagarna. Det är klart att man pluggar extra mycket då men det hjälpder ju om man har pluggat lite varje dag innan, så är det i alla fall för mig. Estetisk orientering var inställd i tisdags och jag tänkte att det skulle bli skönt med sovmorgon eftersom jag hade sovit dåligt natten innan. Men eftersom jag var tvungen att ringa taxin tidigt på morgonen och ändra tiden för när den skulle hämta mig kunde jag såklart inte somna om sen. Sånt är så otroligt störande, håller ni inte med om det?! Igår hade jag alltså vokalensemble, spanska och matte. Matten är svår och idag fick jag veta att jag kanske även måste läsa om den fjärde året på grund av att man tydligen måste ta bort ett visst antal poäng för att få gå ett fjärde år. Men tanken med det fjärde året för mig är ju att jag samtidigt ska hinna gå en kurs på syncentralen och att jag vill träna mer på att åka kommunalt då. Därför vill jag ju inte att det fjärde året ska bli så jobbigt för i så fall kommer jag ju inte hinna göra någonting sånt överhuvudtaget. Jag stör mig verkligen ifall det är så för om jag nu ändå ska gå det där fjärde året vill jag absolut flytta hemifrån sen och kanske börja plugga eller söka något jobb. Men det låter ju konstigt om det ska behöva vara så att man ska läsa ungefär lika många poäng alla fyra år, det var ju inte det som var tanken för mig. Dessutom har jag ju faktiskt klarat två prov i matte b och vill därför gärna inte behöva göra om det ännu en gång. I så fall har jag ju pluggat det i onödan och kämpat för ingenting. Nej, jag orkar verkligen inte läsa om kursen nu när jag har hunnit så långt och jag vill inte behöva ta bort något mer ämne.

Träningen igår gick väl helt okej men jag tycker att jag släppte in flera onödiga mål när vi spelade matcher. Ungdomsgården var jag på en stund också och det var ganska trevligt. Men det dåliga var att jag förlorade mot Christoffer i ett hörseltest som Elsa gjorde. Nästa gång måste jag vinna över honom! Imorgon kommer vi behöva spela mot varandra på träningen men hur kul är det när man ändå bara förlorar? Okej, man lär sig mycket av det men någon gång måste jag ju klara av att vinna över honom också, annars är det ju något fel. Det är så störande att jag inte har någonting som jag är bra på, det känns som att jag antingen är dålig eller halvbra på saker. Men det finns ju ingenting som jag är extra bra på, som jag kan göra bättre än andra.

Idag är det onsdag och i skolan hade jag matte, engelska och kontaktlärartid. Min mattelärare beskrrev några bilder för mig för att jag ska lära mig att räkna utifrån beskrivningar. När vi beställde nationella provet för inte så länge sen valde jag att få bilderna beskrivna istället för att få taktila bilder. Förra året valde jag ju de taktila bilderna men eftersom jag inte hade tränat på att använda sådana förra året förstod jag såklart knappt någonting av dem. Därför testar jag att välja de beskrivna bilderna nu istället. På engelskan pratade vi bara lite om nästa moment och efter det fick de som ville prata med läraren. Jag hann inte göra det idag men jag tror ändå inte att jag hade så mycket att prata om heller, jag vet redan vilket betyg jag ligger på och att jag har lämnat in allt vi har gått igenom. Kontaktlärartiden var lite seg men vi pratade bland annat om skoltröjor och konserter. Det är väl ungeär det som har hänt sen i måndags kväll. Nu ska jag träna lite och efter det får jag se om det finns någon tid till att kanske ringa någon.
/Vispen

Nu är jag glad:)

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Här kommer ett inlägg som jag skrev igårkväll men eftersom hemsidan krågnlade då lägger jag upp det nu istället.
Nyss fick jag veta en sak som verkligen gjorde mig glad! Det är att jag får följa med till Milano i april och tävla! Det är den åttonde till elfte och jag tackade såklart ja till att vara med! Det är alltså nästa stora tävling att se fram emot för mig! I höstas åkte jag ju till Breda i Holland och tävlade och det var verkligen hur roligt som helst! Att få tävla internationellt igen känns verkligen roligt! Därför vill jag ju hinna utvecklas en del de här två månaderna som är kvar innan tävlingen och sen ska jag verkligen göra mitt bästa. Nu när jag har blivit uttagen vill jag verkligen visa att jag kan spela för jag vill verkligen det här så mycket och jag vill inte att de ska ha tagit ut mig för ingenting. Då kommer jag spela för Sverige igen och det känns roligt. Det finns bara ett problem och det är det här med skolan, jag har redan tagit ledigt mycket i år och nu måste jag ta ledigt ytterligare en torsdag och fredag. Jag tror verkligen inte att jag kommer få vara ledig då och om jag inte får det, då blir det förmodligen första gången jag skolkar i mitt liv. Egentligen kanske det var dåligt av mig att tacka ja till tävligen och jag kanske istället borde gå i skolan de där två dagarna. Men å andra sidan tycker jag ju verkligen om att tävla och internationella tävlingar är väldigt sällan, dessutom kanske jag inte blir uttagen nästa år ifall jag tackar nej nu, då kan det ju ha kommit många andra bra spelare. Nu i april är det till exempel bara tre killar och två tjejer som får följa med. Därför är det ju inte alls säkert att jag får en plats nästa gång. Nästa och nästnästa år kommer jag ju också gå i skolan och då kommer ju ändå problemet om ledighet så därför kommer jag åka den här gången. Men jag kommer ha dåligt samvete om jag skolkar för det har jag aldrig någonsing gjort. Förra veckan tog förresten kontaktläraren upp att min klass har väldigt hög frånvaro och det är ju inte bra. Jag ska hur som helst prata med honom om april på onsdag och se vad han säger.

Okej, nu kan jag ju skriva lite om vad jag har gjort sen jag bloggade senast. Igårkväll åt vi en jättegod middag, pitabröd med falafel, grönsaker, goda såser och lite annat trevligt. Vi brukar ofta äta väldigt god mat hos Björn eftersom det ofta läggs ner myket tid på den. Jag måste bli bra på att laga mat för när jag flyttar hemifrån om några år skulle jag aldrig klara mig utan god mat, det man äter bidrar ju till ifall dagarna blir bra eller inte:) I taxin påväg hem pluggade jag musikteori men efter halva vägen började jag må väldigt illa och fick ont i huvudet. Illamåendet kanske hade att göra med att jag läste samtidigt som jag åkte bil men det brukar aldrig vara några problem annars. Huvudvärk har jag haft hela den här dagen också vilket inte alls har varit roligt men jag har överlevt:)

Den här dagen har varit ganska seg men det har absolut funnits några bra saker med den. Först hade jag kultur och idéhistoria där vi pratade om olika ideologier och fick läsa om hur musiken utvecklades under 1800-talet. Därefter hade jag håltimme fram till lunch då jag pluggade matte, tyvärr känner jag inte att det gav något resultat. Skollunchen idag var inte alls särskilt god, det var pasta med en ostsås som luktade jätteskumt men som knappt smakade någonting. Ellen, Josefine och jag diskuterade bland annat bloggar lite senare och jag fick några förslag på bloggar som jag kan börja läsa. Det kan ju vara riktigt roligt att läsa om vad andra gör och vad de tycker om olika saker. Däremot tycker jag inte alls om modebloggar och det beror nog mycket på att jag aldrig har tyckt om kläder och på att jag dessutom inte kan se bilderna på det som läggs ut. Vilka bloggar brukar ni läsa? Skriv gärna några ni tycker är bra:)

Eftersom min musikteori var inställd även idag gick jag till öppen scen där de som går yrkeslinjen på Kulturama uppträdde. Jag måste säga att det var det bästa jag har hört på länge! Bandet spelade hur bra som helst och alla sångare/sångerskor sjöng verkligen jättebra! Det lät jättebra när alla sjöng tillsammans och när en eller flera personer sjöng solo lät det också coolt! Ni som bor i eller nära Stockholm borde se någon av deras konserter någon gång! Jag kände igen de flesta av låtarna som de spelade idag, de avslutade med att sjunga olika schlagerlåtar och det var roligt:) Öppen scen var alltså ett stort plus med den här dagen och jag är riktigt glad över att min musikteorilärare inte hade tid att träffa mig idag. På ensemblen sa han att han hade funderat på att ringa mig när mötet han egentligen skulle vara med på var inställt. Men när han såg mig gå till öppen scen hade han ändrat sig:) Tur att det var en musiklärare, någon som inte var det hade nog inte ställt in en lektion som man egentligen skulle kunna ha på grund av att eleven ville se några musiker spela.

Ensemblen gick inte så bra för mig idag, jag måste träna på att sjunga ut mer och använda den kära magen mer när jag sjunger. Det kändes i alla fall som att jag till slut lyckades sjunga min solovers på Fields of gold helt okej men rappen går inte alls framåt. Nu kan jag åtminstone texten utantill men det svåra nu är att rappa på rätt sätt, att få fram en arg och skrikig röst.

Idag var jag tyvärr tvungen att hoppa över träningen på grund av att vi skulle åka till banken för att aktivera internetbanken till mig. Ett tag trodde jag inte att jag skulle hinna till banken i tid på grund av att det var mycket bilköer. Vi kom i alla fall dit till slut och jag fick en sån där dosa som pratar. Det kommer nog ta tid innan jag vänjer mig vid att logga in på Swedbank för det verkar vara jobbigt att slå in en massa koder och hålla på. Efter att ha varit på banken åt vi på Mc donalds, maten är ju varken god eller nyttig där. Dessutom kändes det tråkigt att behöva hoppa över en träning också idag men imorgon ska jag träna som vanligt:) Nu har jag inte mycket mer att skriva men jag bloggar mer någon annan dag.
/Vispen

Nu har melodifestivalen börjat

Hej!

Även om jag har pluggat en del den här helgen har jag också försökt hinna med att bara ta det lugnt. Min kropp har säkert mått bra av det även om det ibland har känts som att jag har velat att något mer skulle hända. Ikväll när jag kommer tillbaka till Nina ska jag träna en timme för det behöver jag efter en sån här lugn helg. De kommande två helgerna har jag inte heller planerat att göra någonting så det vore roligt ifall någon skulle vilja träffa mig:)

Den här helgen har som sagt varit ganska lugn och därför har jag inte så mycket att skriva. Rabih åkte ju ut ur Let´s dance i fredags och det tycker jag var tråkigt men jag får hoppas att jag får se honom i något annat program i framtiden. Rabih verkar verkligen vara en så glad och trevlig person. Igår följde jag med och handlade lite mat plus att jag även köpte lite naturgodis:) Sen hade de extrapris på sharonfrukt vilket gjorde mig glad. Briost köpte vi också, det är något jag äter nästan varenda gång jag kommer hit, traditioner är bra:) Senare på eftermiddagen hjälpte jag till att göra lite efterrätt som vi skulle äta framför tv-n då vi tittade på melodifestivalen. Vi gjorde en liten cheesecake som jag tycker blev lyckad förutom kanterna. Sen gjorde vi chokladmousse med frukt och extra mycket choklad som jag tycker blev väldigt gott.

Igårkväll klockan åtta började äntligen melodifestivalen som jag hade sett fram emot väldigt länge, ungefär sen förra årets tävling avgjordes i Globen. Melodifestivalen måste lugnt vara det program som jag tycker bäst om på hela året, tyvärr vet jag redan nu att jag kommer missa den sista deltävlingen eftersom det är tävling den lördagen. Förra året hoppade jag ju till och med över några showdownmatcher för att hinna hem till andra chansen. Men nu känns det viktigt för mig att vinna så mycket som möjligt så att jag kommer med i a-gruppen nästa år. Igår var mina favoriter i alla fall Ola som sjöng Unstoppable och Linda Pritchard som sjöng You're making me hot hot hot. Jag tycker att Linda i alla fall borde ha gått till andra chansen. Salem Al Fakir gick ju till Globen först och jag tycker att hans låt var helt okej men att hans röst tyvärr inte passade särskilt bra till att sjunga den. Det som var bra med låten var i alla fall att jag kom ihåg melodin på refrängen efter att ha hört låten en gång och att låten fastnade snabbt på hjärnan, i alla fall för mig. Olas låt kom jag också ihåg efteråt och det var bra att han också gick direkt till finalen. Låten I did it for love som Jessica Andersson sjöng tycker jag var fin och jag hoppas att det går bra för henne i andra chansen. En del tycker säkert att hennes låt är för lugn och att det inte direkt är en bra schlagerlåt men det finns ju alltid länder som skickar lugna låtar. Den enda nackdelen jag kan komma på med låten är att den verkade vara väldigt svår att sjunga. Jenny Silver var ju med igår också men jag fastnade tyvärr inte alls för hennes låt och jag tycker att det är viktigt att man ska fastna för en schlagerlåt första gången man hör den. Pain of Salvation trodde jag skulle ha en mer rockig låt och jag blev förvånad över att den var så lugn. Sångaren tycker jag hur som helst sjöng bra och låten var helt okej. Låten som Anders Ekborg sjöng tyckte jag inte om särskilt mycket och Frispråkarn som sjöng låten Singel tycker jag var sådär. Låten skulle förmodligen bli mycket sämre på engelska eftersom orden säkert inte skulle rimma på samma sätt längre.

Ja, det här var nog allt jag hade att skriva nu. Idag har jag inte alls gjort mycket, bara skrivit till lite folk på internet. Det är ju alltid roligt att lära känna nya människor, även att chatta med sina vänner såklart:) Hoppas att ni har haft en bra helg.
/Vispen

Skönt med helg

Hej!

Nu är det helg vilket känns riktigt skönt även om jag tyvärr har en del att plugga. Men eftersom jag var och tävlade förra helgen ska jag inte klaga. Jag måste bara skriva att jag saknar alla otroligt mycket, varenda dag sen i söndags har jag tänkt på förra helgen. Imorgon är det tre veckor kvar tills nästa tväling då bara b-gruppen tävlar.

Nu sitter jag hos Björn och sen jag kom hit har vi hunnit äta middag. Därefter har jag tittat lite på Let´s dance efter att vi var tvugna att skotta snö från taket då det var väldigt dålig mottagning på tv-n. Det är hur mycket snö som helst här på vissa ställen. Vi ska ta en bild där jag står ute i snön eftersom det inte har varit såhär mycket snö på flera år. Nu vill jag gärna att det bli vår snart och sen kan sommaren gärna skynda på lite också. Imorgon börjar äntligen melodifestivalen och det ser jag fram emot. Min mormor gav mig biljett till genrepet av finalen och den ska bli rolig att se även i år! Förra året hade ju Ellen och jag hur roligt som helst och jag hoppas att vi kommer ha minst lika roligt även i år:)

Igår var det torsdag och skoldagen började med körsång. Nästa vecka har vi läxförhör på låten Käraste bröder så då måste jag kunna allt utantill, jag satsar ju på mvg i kör och vi får se hur det går. Efter kören var det idrott då vi först dansade vals och sen spelade basket. Att dansa gick inte sådär jättebra för mig eftersom jag inte alls har någon taktkänsla, jag tycker i alla fall att det är svårt att röra mig i takt. Men man fick dansa med några och det gick ganska bra då jag dansade med en kille i min klass när han räknade in rätt takt lite då och då.
Basket spelade jag inte med de andra utan jag fick istället träna själv med en boll. Det gick till en början ganska bra men då jag märkte att jag studsade bollen mot ett gummigolv som gjorde bollen elektrisk blev jag lite orolig. Min assistent och idrottslärare fick små stötar ibland och man hörde att bollen var elektrisk när man drog handen över den. Att studsa bollen tycker jag gick ganska bra men att gå samtidigt hade jag lite svårt för. Ett sorts kast fick jag träna på också och det gick ganska bra till slut.

På ensemblen spelade vi Fields of gold som vi började med i måndags. Jag tycker om både låtens melodi och text. Efter ensemblen var det sånguppsjugning då alla sjöng en jazzlåt. Alla var hur duktiga som helst och jag tycker att en del passade riktigt bra till att sjunga jazz. Några jazzlåtar jag hörde igår tycker jag var väldigt bra. För mig gick det ganska bra att sjunga men jag fick sjunga om improvisationsdelen tre eller fyra gånger. Improvisation är ju riktigt svårt men alla har ju saker som man behöver träna på.

Lite senare på eftermiddagen hade jag träning som gick ganska bra förutom att jag som vanligt förlorade mot en person. Men när jag spelade fem set mot en kille vann jag med tre-två, det var spännande på slutet. Igårkväll hände inte mycket alls och jag hade ovanligt tråkigt.

Den här skoldagen var ganska lugn. Först var det engelska då vi först gjorde en ordlek och därefter pratade lite om nästa moment. Läraren sa att hon inte tror att nästa examnation blir förrän efter lovet och det känns såklart skönt. Jag har två svåra prov i matte och kultur odh idéhistoria som jag kommer behöva plugga mycket till. På spanskan hade vi precis som i tisdags en vikarie. Idag gick vi igenom hur man böjer verb i preteritum och imperfekt. Nej, nu kommer jag inte på något mer att skriva men jag skriver mer när helgen är slut. Hoppas att alla får en bra helg! Jag har faktiskt inte planerat att göra något särskilt den här helgen men det kan ju vara skönt att bara ta det lugnt ibland.
/Vispen

Skoldagar och träning, tråkigt inlägg

Hej!

Det här inlägget försökte jag posta igår men såg att det inte hade lagts in av någon skum anledning så lägger in det nu:) I och för sig är det ett väldigt tråkigt inlägg menmen. Många tjatar ju på mig om att jag borde blogga oftare.
Jag vet att det var länge sen jag skrev senast och anledningen varför är nog mest att jag inte har hunnit göra något särskilt. Sen har jag haft en del att plugga också. Det är nästan alltid mycket att göra i skolan vilket är väldigt jobbigt. Nyss skickade jag i alla fall iväg ett mail till min engelsklärare med uppsatsen vi skulle skriva idag. Den blir garanterat inte godkänd men jag hoppas att läraren gör som förra gången och skriver hur man kan göra för att förbättra texten. Förra gången behövde ju inte jag jobba mer med min text eftersom jag fick g+. Men jag måste bara skriva en sak som känns bra, det var att jag hade g- på matteprovet vilket ju är ungefär samma sak som g, i alla fall enligt min lärare. Han sa att man får godkänt i kursen även om man får g- på alla prov och det är ju godkänt jag vill ha i matte. På provet skulle man ha sju poäng och det hade jag som tur var:) Det trodde jag ju aldrig eftersom jag var väldigt stressad då jag behövde skriva om hela provet men det var väl någon ängel eller något som hjälpte mig.

Nu har jag förresten fått mina omdömen för i år också och de såg väl helt okej ut. Nu kommer bara ointressant information om det så läs inte mer om ni inte vill bli riktigt uttråkade. En sak som jag aldrig trodde var att min ensemblelärare hade satt vg på mig, undrar om han har råkat sätta fel omdöme för han har ju nästan aldrig verkat vara nöjd med det jag gör. Det han skrev i omdömet var i alla fall att jag ska bli bättre på att röra mig och det försöker jag ju träna på. Min röst skrev han ingenting om men det pratar han ju ändå ofta om på lektionerna. I individuell sång låg jag också på vg men läraren skrev ingenting om hur jag kan göra för att höja betyget, det var ju lite störande men jag ska fråga om det imorgon. I engelskan låg jag på g+ och det jag ska bli bättre på där är bland annat grammatik. Mina meningar brukar inte bli så bra när jag skriver för jag brukar glömma vissa ord som är viktiga. Läraren skrev något mer också som jag har glömt. I musikteorin ligger jag på g+, läraren skrev att jag är på g och så skrev han plugga mer = mvg. Vg hoppas jag i alla fall att jag får i den kära kursen. I estetisk orientering ligger jag på vg- och jag måste bli bättre på att skriva med mer komplicerade ord när jag analyserar saker. Det verkar svårt men vg vill jag ju ha. I körsång låg jag på vg+ och det är jag nöjd med, det är ju det högsta man kan ligga på i omdömet:) Lärarna hade inte skrivit någonting där så det ska jag också kolla upp imorgon. Vokalensemble stod det också vg+ på men nu kanske betyget ändras eftersom vi har en annan lärare nu som vi kanske ska ha hela terminen. Hon kanske tycker helt annorlunda men jag får hoppas att hon håller med om att jag i alla all ligger på vg.
I kultur och idéhistoria ligger jag på vg- och jag måste ju bli bättre på konst och på att analysera, det har jag alltid varit dålig på.

Skolan har rullat på de här tre dagarna och jag har ibland känt mig ganska frånvarande, det har ibland känts som att jag har varit någon helt annan stans än i skolan, i alla fall i tankarna. Vissa dagar tänker jag verkligen hur mycket som helst och när det händer har jag svårt att koncentera mig på någonting överhuvudtaget. Men jag har verkligen saknat förra helgen och alla människor som var där. Tränade gjorde jag både i måndags och igår men jag spelade dåligt båda dagarna. I måndags hann jag knappt spela någonting eftersom vi var ganska många på träningen och igår när jag spelade förlorade jag stort mot en person. Sen pratade vi bort en stor del av gårdagens träning men vi kom in på intressanta ämnen. Vi pratade till exempel om att lära känna nya människor och hur man kan göra för att hitta folk. Ett sätt som tydligen var bättre tidigare än vad det är nu var olika ställen man kunde ringa och prata med folk, alltså olika linjer. Det är synd att de har blivit sämre och att det finns så många konstiga människor som ringer dit, annars kanske det vore ett roligt sätt att lära känna folk på, då får man ju i alla fall höra rösten till personen man pratar med. Nackdelen med att chatta är ju att man inte ens kan höra en röst och därför verkar ju telefonlinjer ändå lite säkrare. Någon gång ska jag ta och ringa dit och se hur det är, man vet ju aldrig vem man kan hitta där. Men jag orkar inte ringa något dyrt nummer utan i så fall måste det vara något som inte kostar så mycket. Dessutom måste jag komma på något smeknamn jag kan ha där också, i och för sig heter jag ju inte Vispen i några papper men det känns nog ändå lite för personligt att kalla mig det. Vispen känns ju som mitt riktiga namn för det är ju bara det jag lyssnar på och jag känner mig inte som någon annan än Vispen. Men det är nog bara att hitta på något för det är klart att man inte vill ge ut sitt riktiga namn när man ringer till såna där ställen. Det gör man ju inte på internet heller.

Förutom attgå i skolan och träna har jag inte hunnit göra så mycket mer. Igårkväll pratade jag med några vänner och det var trevligt:) Nu kommer jag inte på något mer att skriva så jag bloggar någon annan gång i framtiden:)
/Vispen

Showdowntävling i Trollhättan

Hej!

Nu är jag hemma igen och ni vet redan hur jag känner... Varför är det alltid så att saker man har sett fram emot hur länge som helst tar slut hur fort som helst? Det är hundra år kvar tills nästa tävling, i och för sig kommer det vara en i Handen i slutet av februari och det ser jag fram emot men då kommer bara b-gruppen att spela och det känns tråkigt för jag tycker att det finns så många trevliga och roliga människor i a-gruppen som jag tyvärr inte kommer få träffa då. Nu ska jag i alla fall skriva om den här kära helgen innan jag går och lägger mig.

I fredags var det skola som vanligt och på engelskan fortsatte vi jobba med den där uppsatsen vi ska skriva på onsdagens lektion. Det är hur svårt som helst att komma på bra argument eller exempel till texterna, jag tänker på det hela tiden och har lite ångest och måste komma på något bra snart! På lunchen var jag med Ellen, Julia och Mirey och det var trevligt:) Sen var det spanska där vi jobbade med en text hela lektionen, det var ganska segt men gick väl helt okej.

Efter spanskan var skoldagen äntligen slut och då åkte jag till Rebecka. Där hann jag lyssna på några bra låtar innan vi åkte till t-centralen. Eftersom det var fredag var det hur mycket människor som helst där och även om jag i vanliga fall tycker om när det är mycket folk blev det nästan lite väl jobbigt. Det var svårt att ta sig fram och tog lång tid innan man kunde komma någonstans. Vi fick sitta och vänta på de andra en ganska lång stund och när de väl hade kommit tog det jättelång tid att hitta dem. Därför blev det väldigt stressigt att hinna gå till tåget med all packning och samtidigt se att alla hängde med. Vi hann i alla fall dit i tid och fick till och med vänta på tåget som var ungefär en halvtimme försenat. När det väl kom kom det in på fel spår också och det var väldigt jobbigt. Alla tåg verkade vara sena och därför var det många som först inte visste vilket tåg som hade kommit. Till slut gick allt bra i alla fall och efter att ha gjort ett tågbyte som egentligen inte skulle ha behövts men som berodde på förseningen kom vi fram till Vänersborg. Därifrån tog vi en taxi till hotellet där vi skulle bo och när vi kom dit satt vi mest och pratade innan vi gick och la oss. Margaritha och jag delade rum och det var trevligt, jag blir alltid glad när jag är med henne:) Hotellet där vi bodde var väldigt bra, sängarna var sköna och maten var god. Men det var däremot väldigt svårt att hitta där, det tyckte både Rebecka och de flesta synskadade jag pratade med.

Igår var det inte roligt att gå upp för jag hade knappt kunnat sova under natten. Ändå kände jag mig inte lika nervös på den här tävlingen som jag annars brukar göra. På morgonen kändes det i alla fall ganska lugnt och jag åt ganska mycket frukost. De hade gott bröd, gott pålägg och grönsaker, bra flingor och annat man kunde ha i yoghurten, ägg, bra äggröra, pankakor och fruktsallad. De dagar då man äter bra frukost blir man ju lite extra glad, i alla fall jag:) Efter frukosten samlades vi innan alla matcher skulle börja. På spelschemat såg jag att jag inte skulle ha någon match innan lunch och därför hann jag istället titta på några andra matcher. Jag försökte koacha Micke i en match men det var ganska svårt och han förlorade tyvärr den. Men det var första gången jag koachade någon och jag tycker ändå att det gick bättre än vad jag hade trott. Det märktes att Micke var nervös och sen tappade han koncentrationen när en av domarna dömde fel flera gånger i rad men förutom det gick matchen ganska bra, man kan ju tyvärr inte alltid vinna. Att titta på showdownmatcher tycker jag är väldigt roligt, i alla fall om spelarna spelar bra och matchen är jämn.

På lunchen hade jag väldigt roligt. Jag satt och pratade med några och de fick mig verkligen att skratta hur mycket som helst. Det var när jag åt en cheesecake som jag blev extra hög och flummig och det var kul:) Lite senare skulle jag äntligen spela min första match och då var jag ganska taggad. Matchen var mot Micke och den vann jag med två-noll i set och kände inte att jag gjorde så många misstag vilket var skönt. I Växjö förlorade jag ju ett set mot honom på grund av att jag släppte in för många bollar till vänster, då hade ju Micke en jättebra koach också som hjälpte honom. Igår var Rebecka min koach i alla matcher förutom en och det gick ganska bra, hon tyckte för det mesta inte att det fanns så mycket som jag skulle tänka på. Nästa match spelade jag mot Margaritha och den matchen började verkligen dåligt eftesom jag släppte in tre mål på exakt samma ställe. Men efter att ha tagit timeout gick det bättre och jag vann även den matchen med två-noll. Därefter spelade jag mot Kevin och i den matchen spelade jag inte lika bra som jag brukar men det gick bra ändå och jag vann den. Fjärde matchen var mot Lappis och jag hade längtat efter att spela mot honom. Jag hejade på honom i flera matcher och sen hejade han på mig då jag spelade min sista match och det var roligt. Men jag tycker om att spela mot honom eftersom det brukar vara roligt att vinna över honom, han försökte psyka mig innan matchen:) Psykningsförsöket gick ganska bra då jag var mest nervös inför min sista match och mest försökte ladda inför den. Mot Lappis vann jag i alla fall med två-noll men mot honom behövde jag skjuta lite hårade än mot de andra. Den sista matchen spelade jag mot Kourosh och då koachade Christoffer mig. Han var ju min koach ganska mycket i Växjö och därför kändes det roligt att han ville vara det i en av mina matcher även den här gången. Även om jag tycker om att tävla mot honom och verkligen inte tycker om att förlora mot honom hejade jag på honom. Han får gärna vinna när han spelar mot andra:) I matchen var jag hur som helst väldigt nervös, i synnerhet i andra set då det var jämnt och jag hela tiden trodde att jag skulle släppa in mål av misstag. Jag kommer faktiskt inte ihåg ifall jag behövde ta någon timeout men i så fall var det i första set, det jag brukar göra när jag tar timeout är mest att tänka och kanske att försöka komma in mer i matchen och därefter försöka spela mitt spel, alltså på det sätt som jag är van vid och bäst på, ibland går det och ibland inte. Till slut vann jag i alla fall sista matchen med två-noll och det kändes bra eftersom jag förlorade ett set när jag spelade mot Kourosh i Växjö. Det kändes väldigt tråkigt när alla matcher var slut, det hade varit roligt att spela även idag men så blev det inte eftersom vi var ganska få och de tydligen tyckte att det var bra att spela färdigt alla matcher samma dag.

Runt sjutiden gick en del av oss för att äta middag på en kinarestaurang. Det var väldigt kallt ute så det var tur att det inte var så långt att gå. Dessutom var det väldigt halt och jag var nära på att halka flera gånger. Restaurangen serverade väldigt god mat och alla verkade vara nöjda. Under middagen hade jag roligt och pratade ganska mycket, ibland blir jag ju väldigt tyst men igår kändes det bra att prata, eller åtminstone som att jag vågade göra det. Vi diskuterade bland annat kärleken och Adde föreslog killar som kanske skulle passa mig. Det var ganska roligt för det vore ju trevligt att hitta någon snart. Tyvärr har jag märkt att jag oftast har väldigt otur med kärleken, i alla fall just nu, de killar jag börjar tycka om eller de som jag tycker verkar vara extra trevliga är antingen upptagna eller också är de inte intresserade. En del säger ju att man inte ska leta efter killar utan att de kommer automatiskt men det beror säker på, lite måste man säkert anstränga sig i alla fall. Vi pratade om att gå ut igårkväll också men det blev inte av sen vilket jag tycker var ganska tråkigt. Än så länge har jag inte gått på en enda nattklubb fastän jag har fyllt arton år och det är något jag vill hinna göra innan jag dör. Vi får hoppas att jag inte blir besviken för det som verkar tråkigt är att musiken för det mesta tydligen är väldigt hög och att man knappt kan prata med varandra, det som jag tycker verkar roligt med att festa är ju att lära känna nya människor och det verkar ju vara väldigt svårt om man är på ett ställe där man inte kan höra mycket annat än hög musik. Hur ska man då kunna höra var folk är och kunna gå fram och prata med dem? Seende personer brukar ju först ta ögonkontakt med någon som de tycker ser bra ut innan de går fram och börjar prata men det är ju lite svårt när man är helt blind.

Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet igen där vi satte oss och pratade. Stämningen var ganska bra men jag kände att det hade varit roligt att vara gladare. Jag köpte skumbilar plus att jag fick smaka mörk choklad som Rebecka köpte men inget av det fick mig att bli gladare. Senare på kvällen blev jag däremot det och det berodde nog mycket på att alla andra var glada och jag har kommit fram till att jag inte behöver dricka alkohol för att ha roligt. Dock har jag inte testat det men igår räckte det till exempel med att se de andra dricka, stämningen som blev sen kände jag också sen. Men det är ju oftast så att man påverkas mycket av omgivningen. Vi körde en lek igår som hette Jag har aldrig som var väldigt rolig. Man såg inte alltid när de andra drack men det var oftast någon som sa det och man fick reda på lite roliga saker:) Lite senare på kvällen när några av oss hade gått upp till ett av hotellrummen gick brandlarmet. Det var ett väldigt jobbigt larm som lät väldigt högt och som fick mig att få panik och bli stressad. I och för sig är det ju bra att man blir stressad av brandlarmet eftersom det är meningen att man ska gå ut när man hör det. Den rädsla jag kände igår berodde nog lite på att det var svårt att hitta på hotellet och jag trodde att det skulle vara svårt att ta sig ut. Som tur var fick vi veta att det bara var ett falskt larm och det var ju bra:) Larmet lät däremot väldigt länge även efter att vi hade fått veta det och det var lite störande men ändå. Resten av kvällen och natten var Margarita och jag inne hos Adde och Tobbe och det var väldigt trevligt:) Micke var också där en stund. Egentligen pratade vi inte om särskilt mycket men det var ändå hur trevligt som helst och absolut en av de bästa kvällarna på länge.

Imorse kände jag mig ganska borta eftersom jag knappt hade sovit någonting. Nästa vecka kommer jag få skylla mig själv och gå runt och vara extra trött i skolan men det är absolut värt det. Jag träffar ju inte de här personerna särskilt ofta och har nog aldrig lika roligt som jag har på tävlingarna. Efter frukosten hann jag i alla fall vila en stund och det var skönt:) Innan lunchen hände en rolig sak, en kille som vi träffade på tåget i fredags kom till hotellet för att han ville se hur showdown går till. Tyvärr spelade vi ju inga matcher idag så det var synd men det var ju ändå roligt att han kom förbi, det trodde jag aldrig. Killen var i alla fall väldigt trevlig och social och han var med oss ganska länge idag. När vi hade ätit lunch på en pizzeria och sagt hejdå till Adde skulle vi åka hem. Jag hann köpa en jojo i den lilla butiken som fanns på hotellet, jag vet inte varför jag köpte just den men jag ville köpa en sak som jag kan ha kvar och som alltid ska påminna mig om Trollhättan och den här helgen. Hemresan gick bra förutom att ett av tågen var inställda, vi fick ta en buss istället som var sen. Det gjorde att vi var tvugna att springa till nästa tåg som vi precis hann med. Killen som vi träffade i fredags och idag som heter Guftav hjälpte oss och utan honom hade vi nog inte hittat rätt tåg. Tåget gick i tid men efter inte alls lång stund var vi tvugna att stanna på grund av ett växelfel, vi stod stilla i ungefär en timme innan vi kunde åka igen och vi kom till Stockholm ungefär en och en halv timme senare än beräknat men det gjorde inte så mycket för min del. Jag var ändå ganska ledsen och deprimerad hela resan och var glad över att Margaritha var med för hon fick mig i alla fall att känna mig lite gladare. Vi köpte lite mat i bistrovagnen, det enda vegetariska som fanns var en liten smörgås med ost och gurka men det var ju i alla fall bättre än ingenting. Jag åt en liten yoghurt också som var ganska god.

Nu är jag ju som sagt hemma och ska nu gå och lägga mig i min säng och försöka sova. Hoppas att jag kan sova inatt och inte bara kommer ligga och tänka hela natten, tyvärr somnade jag lite på tåget och det gör kanske att jag kommer ha svårt att sova inatt menmen. Den här tävlingen var som sagt en av de roligaste och bästa jag har varit med på. Både att träffa alla människor och att spela har varit hur roligt som helst! Spelet har ju aldrig gått så bra för mig som det gjorde igår för jag förlorade ju inte ett enda set på fem matcher vilket jag känner mig ganska nöjd med. Dessutom är det roligt att märka att alla utvecklas och blir bättre varje gång jag spelar mot dem. En del roliga saker som jag och andra har varit med om i helgen vill jag inte skriva här i bloggen men jag hoppas att jag ändå ska komma ihåg dem när jag läser det här inlägget i framtiden. Det är verkligen bara med vissa människor jag kan känna mig såhär glad och showdown är ju det som för tillfället får mig att orka tänka framåt. Några som var med den här helgen har verkligen fått mig att må bättre och det är jag verkligen jätteglad över! Jag saknar alla redan och ser fram emot SM då jag hoppas att jag får träffa de flesta av er igen! Hoppas att ni som läser det här också har haft en bra helg. Nu är det bara att kämpa på i skolan/jobbet nästa vecka. De tre kommande helgerna har jag inte planerat in någonting förutom att plugga så om någon vill träffa mig får ni gärna säga till.
/Vispen

RSS 2.0