Sammanfattning av år 2010

Hej!

Min dator har krånglat hela dagen men jag ska försöka sammanfatta året. Tyvärr blir det inte någon lång sammanfattning men något ska jag i alla fall skriva. Det är mest för min egen skull så att jag ska ha någonting att läsa i framtiden. Men det är såklart jätteroligt om ni vill läsa också:) Om ni vill läsa mer om en speciell händelse kan ni leta reda på den för jag har skrivit lite längre om alla händelser i bloggen.JANUARI:

Januari började med att jag köpte ett par nya gymnastikskor som jag har använt väldigt mycket i år, både när jag spelar showdown och när jag tränar på cross trainern. New years cup var en liten turnering som spelades i Stockholm i början av året, jag slutade som tvåa vilket inte kändes helt fel:) Dessutom var det då som Madde och jag började lära känna varandra. Under året har vi haft väldigt roligt och vi brukar säga att hon är som en lillasyster för mig:)

Senare i januari firade jag min kusin Mårten som fyllde sexton år och var på middag hos Lia där de flesta åt kalkon. Skolan började igen efter jullovet och jag kämpade för att nå godkänt i matte b. Matte är det enda ämne som jag har haft riktigt svårt för i skolan och jag fick ju till och med IG på ett prov. Eftersom det aldrig hade hänt tidigare var jag ledsen över det. Min lärare Stephan fick mig i alla fall att orka fortsätta plugga, han hjälpte mig alltid när jag fastnade och stod ut med mig trots att det ibland kunde ta lång tid för mig att förstå vissa saker. De andra ämnena gick helt okej för mig men i ensemblen behövde jag bli bättre på att röra mig på scenen och även försöka sjunga bättre och bli bättre på att sjunga starkt genom att använda magstödet mer.

Showdownen var egentligen det enda som fick mig att orka med allt vissa dagar. Aktiva synskadade anordnade en showdownhelg och jag var på Mälargårdarna för första gången. Där träffade jag bland annat Christoffer, Margaritha, Manja, Mariah och Micke och det har varit roligt att lära känna dem bättre i år:)FEBRUARI:

I början av februari var det tävling i Trollhättan. Dit åkte jag tillsammans med några spelare från Stockholm och Rebecka. Det var tur att Rebecka följde med eftersom hon var den enda som kunde se fullt och eftersom det dessutom var en del förseningar och strul med tågen. Människor var stressade i och med alla förseningar och det var ganska jobbigt. Tävlingen var hur som helst väldigt rolig och jag vann alla mina matcher. Då spelade jag i b-gruppen och motståndet var inte alls lika hårt som i a-gruppen men det kändes skönt att vinna. Människorna var verkligen trevliga och jag kände mig gladare än vad jag hade gjort på länge och jag kommer länge minnas kvällen och natten mellan lördag och söndag:) För att ha någonting från Trollhättan och för att minnas den roliga helgen köpte jag en jojo på hotellet där vi bodde. En annan sak som jag kommer ihåg med helgen i Trollhättan var den extremt sociala killen som vi träffade på tåget på fredagen och som kom till hotellet under helgen för att träffa oss igen:)

Melodifestivalen började några veckor senare och min favorit var Anna Bergendahl som ju vann i år. Tyvärr kom hon inte särskilt långt i eurovision song contest menmen. På alla hjärtans dag hade jag ingen att fira med och det hoppas jag att jag ska ha nästa år. Fettisdagen firade jag i alla fall och åt två stora semlor på ungdomsgården:)

Februari avslutades med en cuptävling för b-gruppen där Johnnie vann och jag blev tvåa. Det räckte i alla fall för att jag skulle komma med i a-gruppen vilket gjorde mig otroligt glad. Tyvärr har jag ju missat den första cuptävlingen i höst men det finns inte mycket att göra åt det.MARS:

I mars var det sportlov då jag tyvärr inte gjorde särskilt mycket. Unga synskadade hade i alla fall en upptaktshelg som jag åkte på. Vi bodde på Almåsa och där har jag ju varit ganska många gånger i mitt liv:) På Almåsa äter man ju oftast väldigt mycket, både en massa god mat plus att man fikar flera gånger om dagen. Under helgen pratade vi mycket om funktionshinderkunskap och jag fick lära mig en massa nya saker. Några föreläsare pratade bland annat om media och sociala medier. En person som är helt blind pratade om hur det är att arbeta inom politik och sen var det en intressant debatt mellan några us-are och några politiker. Jag testade även kundalini-yoga och träffade såkart en massa trevliga människor, bland annat Elvira, Ida, Claudio, Anna och Jonas:)

Senare i mars var jag på genrepet av melodifestivalen med Ellen. Vi hade hur roligt som helst! Sponsorerna gav oss olika saker, vi sjöng karaoke och det bästa av allt var när jag träffade Shirley Clamp! Dessutom fick jag en autograf av Måns Zelmerlöw men honom hann jag inte prata med den gången. Att se själva genrepet var såklart också väldigt roligt den kvällen.

I mars var jag även på USS funktionärsmiddag som var väldigt trevlig. Någon vecka senare var USS årsmöte där jag plus åtta andra röstades in i styrelsen. Jag känner verkligen att jag har lärt mig mycket om hur det är att sitta i en styrelse under det här året och jag funderar på att kandidera till styrelsen även nästa år för att jag då kommer ha mer erfarenhet och veta mer om hur det fungerar.

Stockholms handikappidrotsförbund anordnade en dag då de visade upp olika sporter. Jag fick vara med och visa showdown och folk fick utmana mig. Det var roligt och jag fick spela tvåminutersmatcher. Jag vann alla förutom en.

I skolan hade vi sånguppspel då jag sjöng jazzlåten God bless the child. Det var roligt och jag kände mig faktiskt ganska nöjd med mitt framträdande trots att jag inte har kunnat höra hur det lät. Hur som helst lyckades jag i alla fall beröra med min sång vilket kändes bra.

Den långa taxiresan är också något som jag kommer minnas länge. Ni kanske läste inlägget då en taxichaufför åkte in i en hästhage istället för på en väg och när jag fick trycka på gaspedalen medan chauffören stod utanför och försökte få loss bilen ur leran. Jag hade ju ingen som helst erfarenhet av hur man körde bil och eftersom chauffören inte hade förklarat för mig hur jag skulle göra tryckte jag ner gaspedalen så mycket som möjligt eftersom jag trodde att det var det bästa sättet att komma loss på. Det resulterade i att chauffören blev lerig och att vi fastnade ännu mer. En ny erfarenhet var det i alla fall, när jag väl hade förstått hur jag skulle göra lyckades vi faktiskt komma några meter med bilen och loss kom vi efter någon timme med hjälp av en traktor:)


APRIL:

I april var det äntligen dags för tävling i Milano! Jag älskade verkligen Italien på grund av människorna, den glada stämningen och maten! Vi åt en massa pasta och det har jag ju alltid tyckt om. Däremot testade jag aldrig pizza vilket jag får göra om jag åker till Italien någon mer gång eftersom det sägs att den ska vara god. Glassen var förresten väldigt god i Italien! Jag älskade mango, choklad och jordgubbsglassen:) Själva tävlingen var såklart något jag hade sett fram emot länge. Tyvärr kom jag bara åtta individuellt men i trippeln blev Sverige trea efter att ha spelat en oerhört jämn match mot Slovenien. Jag kommer länge minnas den matchen eftersom jag avgjorde när det stod ttjugonio-tjugonio och när jag lyckades göra mål på en av Sloveniens bästa spelare. Självklart var det bara tur att det blev mål men jag kan lova att jag och de andra svenska spelarna blev glada:) Zebben blev trea i Milano vilket ju var roligt. Två saker jag har kvar från Milano är en tröja som det står I love Milano på och en nyckelring med en bild av en boll och två racketar på.

I april var det, förutom tävlingen i Milano, SM i showdown. Sveriges bästa tjejer och killar spelade mot varandra. Zebben vann av herrarna och jag vann av damerna:) Det kändes jätteroligt att vinna SM och jag vann en stor pokal och en medalj som står på skrivbordet i mitt rum:)

Skolan rullade på som vanligt och det var mycket att göra men jag kämpade på så gått det gick.


MAJ:

I maj var det mycket att göra i skolan. Den muntliga delen av engelskans nationella prov blev jag långtifrån nöjd med men av någon konstig anledning blev jag ändå godkänd. Förutom matte b hade jag även lite svårt med engelska b i tvåan men som tur var lyckades jag ju få godkänt till slut.

Ronja hade en fest hemma hos sig eftersom hon fyllde sexton år och det var trevligt att fira henne.

Haninge open var nästa showdowntävling och dit kom en massa trevliga människor. Det var dessutom den första internationella tävlingen där jag blev nöjd med min placering. Jag kom trea och det kändes väldigt roligt:) Johnnie var min coach under i stort sett alla matcher den tävlingen och det var mycket tack vare honom som det gick så pass bra för mig. Zebben kom tvåa bland herrarna vilket ju var roligt också:) I trippeln gick det tyvärr inte lika bra och Sverige ett, laget som jag var med i, kom på en sjunde plats. Sista kvällen var trevlig. Några saker som jag minns extra tydligt är prisutdelningen, när Adde sjöng Breaking the law, när Christoffer underhöll alla med gitarr och sång och när jag för första gången pratade lite med Sven från Holland som idag är en av mina bästa vänner.

Förutom att jag som vanligt tränade en hel del i maj höll jag även på en del med musik. Vi repade inför terminskonserten, övade rörelser med Petra och jag försökte göra allt för att sjunga tillräckligt bra för att min ensemblelärare skulle bli nöjd med mig. Sjöng gjorde jag mest för att jag var tvungen och jag uppskattade inte alls att sjunga solo. Kör var däremot ett av mina favoritämnen och Dimitri och Linda var två riktigt bra lärare. Vokalensemblen var rolig också och jag tyckte om att sjunga i en mindre grupp. Utanför skolan sjöng jag ju i en annan kör och konserten vi hade i våras blev lyckad.


JUNI:

I juni hade vi terminskonsert där jag tyvärr inte blev särskilt nöjd med min insats. Det var hur som helst roligt att höra alla andra och läraren gav mig VG i betyg vilket jag aldrig trodde att han skulle göra. Idrotten kämpade jag också med och jag minns att jag satt med uppsatsen vi skulle skriva hur många timmar som helst. Trots att jag bara fick VG på den fick jag MVG i betyg och det kändes enormt skönt eftersom idrotten betyder jättemycket för mig!

Det blev varmare ute och jag fick så småningom sommarlov som för mig började med ett träningsläger med landslaget:) Där lärde jag mig en del nya saker plus att jag fick reda på att jag skulle få åka till Tjeckien och tävla i början av juli.

Midsommaren firade jag som vanligt tillsammans med Björn, Lovisa, Maria, Irre och en massa andra människor. Vi åt en massa god mat, spelade kubb, kastade yxa, fikade och åt en massa jordgubbar:)


JULI:

I början av juli åkte jag till Allsång på Skansen tillsammans med några andra glada USS-are. Vi hade en trevlig kväll tillsammans och jag skrek väldigt mycket, särskilt efter att Anna Bergendahl hade sjungit:)

Några dagar senare var det dags att packa väskan och åka till Arlanda för att sedan sätta sig på ett flygplan mot Prag. Jag hade aldrig varit i Tjeckien tidigare och jag tyckte om landet trots att de flesta inte var särskilt bra på engelska. Maten var däremot sådär men överlevde gjorde man definitivt:) Dessutom hade de en massa gott iste som jag drack varenda dag. När vi var i Prag var det oerhört varmt ute vilket var skönt. Däremot var det inte lika skönt att spela i värmen men jag vande mig efter ett tag. Tyvärr spelade jag inte så pass bra som jag hade hoppats på och slutade som femma. Att titta på när andra spelade sina matcher var i alla fall roligt. Jag blev särskilt imponerad av Leander från Holland och många fick stå ut med att jag tjatade om honom väldigt mycket i Prag.

Min vän Rakel fyllde tjugo år i mitten av juli och hon bjöd några av sina vänner att komma och fira henne. vi bodde i en liten stuga och det var riktigt trevligt. Förutom att vi lekte en del roliga lekar, sjöng, åt god mat och fikade, hann vi även prata mycket med varandra och bara ta det lugnt vilket var jätteroligt:) Jag träffade några av mina vänner och lärde även känna nya människor:)

I slutet av juli åkte jag till Grekland tillsammans med Louise, Trixie, Alexander, Johanna, Anders och Jörgen. Det var en oförglömlig resa då jag lärde känna en massa trevliga människor och dessutom lärde mig en hel del nya saker. Balroom dancing och bcgamon var två saker som jag inte hade testat tidigare. Dessutom lärde jag mig mer om hur det går till att plugga utomlands och det är ju något jag har funderat lite på. Lägret med ICC var verkligen helt fantastiskt! Jag hoppas verkligen att jag i alla fall får träffa en del av de som var med på lägret i framtiden. Philip från Tyskland hade jag till exempel väldigt roligt med och sen träffade jag några trevliga människor från Holland och England som jag gärna träffar igen:) Vi som åkte från Sverige måste verkligen se till att ha en återträff snart!

Den största händelsen i augusti var absolut EM 2010! Det var enligt mig verkligen en av de roligaste tävlingarna där jag ju kom trea individuellt och där Sverige dessutom vann brons i trippeln! Att komma trea i EM kändes väldigt stort och hur roligt som helst. Jag kan inte beskriva hur skönt det kändes att vinna bronsmatchen och när jag sedan fick min medalj. Nu satsar jag såklart högre och hoppas på att komma tvåa eller kanske till och med vinna en internationell tävling i framtiden.


AUGUSTI:

I augusti tog sommarlovet slut och jag började i trean. Precis som förra året spelade vi för de nya ettorna och det kändes roligt.

Sedan fyllde min mormor Lia år och hon, familjen och kusinerna åt på en restaurang för att fira henne. Nästa dag var det dags att besöka Gröna lund med USS och jag hade en väldigt rolig dag.


SEPTEMBER:

I september var det mycket i skolan men jag firade även att jag vann brons i EM tillsammans med några showdownspelare. Dessutom var jag på styrelsehelg där många i styrelsen lärde känna varandra lite bättre och där jag testade att vara ordförande på ett möte.

Senare samma månad var det ju val och jag röstade för första gången. Socialdemokraterna fick min röst och jag tycker att det var synd att det återigen blev det högra blocket som vann. Men om flest personer vill det är det ju det som är bäst. Däremot kan jag säga att jag inte blev nöjd med att Sverigedemokraterna fick så pass många röster i år.

Idol började i september också och jag har tittat på i princip varenda program under hösten:) Mina favoriter i år var Olle och Linnea.

I september var det även en träningshelg som verkligen blev lyckad. Helene, Claudio, Tobbe och jag var med och det var som sagt väldigt roligt. Vi tränade på olika moment och spelade matcher.


OKTOBER:

Oktober var en ganska jobbig månad. jag var väldigt skoltrött och längtade efter bättre tider. Showdownen var i princip det enda som fick mig att orka och mina vänner hjälpte mig såklart också:) Shifs Talangjakt började i alla fall och jag hade en trevlig dag på centralen tillsammans med Helene då vi visade showdown för folk. Vi var även på Beckis och även om jag föredrog centralen träffade jag i alla fall några trevliga människor även den dagen:)

En annan riktigt stor händelse i oktober var när jag klippte mig. Jag klippte ju bort ungefär en halv meter av mitt hår och som jag skrev då kan jag ibland känna att jag saknar att ha långt hår. Det växer ju som tur är ut igen även om det tar tid och många har sagt till mig att det ser bättre ut när jag har kortare hår. Å andra sidan finns det även de som har sagt att de saknar mitt långa hår och jag har fått några kommentarer om att jag ju knappt har något hår kvar.

Några dagar senare var det äntligen dags för European top twelve! Rebecka var med mig under större delen av tävlingen och det var skönt att känna att jag hade stöd från någon. Jag kände mig nöjd med de flesta av mina matcher förutom när jag spelade mot Hanna och förlorade stort. I det stora hela tyckte jag i alla fall att det var en rolig tävling och jag slutade som fyra eftersom jag förlorade tre matcher. Det kändes såklart tråkigt att precis missa medalj men någon gång måste det ju vara så. I trippeln spelade jag tillsammans med Leo och Stine och vi kom femma av åtta lag, vilket ju i alla fall inte var sämst.

I skolan var det mitterminskonsert och jag sjöng I'll stand by you som jag tyvärr inte blev särskilt nöjd med.

Min vän Karro fyllde år och jag var med och firade henne och gav henne ett halsband med en ängel. Kim och jag var med varandra nästa dag och det var trevligt, jag har alltid roligt när jag är med henne:)

I slutet av oktober trampade jag snett och stukade foten för första gången i mitt liv. Eftersom jag var med och anordnade USS statsskattjakten och den var dagen efter ville jag såklart åka dit. Att lära sig att gå på kryckor på ungefär en halvtimme är dock inget jag rekomenderar och det var inte särskilt roligt att min fot svullnade upp ännu mer när jag ansträngde den. Men sånt är livet ibland och jag är glad över att jag åkte på statsskattjakten. De flesta av deltagarna och ledsagarna sa att de var nöjda med helgen vilket kändes roligt. Hoppas att det dröjer länge innan jag trampar snett igen, tyvärr gjorde jag det i november också och min fot gör lite ont än idag men det är nog något jag får leva med.


NOVEMBER:

Min syster Lovisa fyllde femton år i början av november och vi firade henne och åt buffé på en kinarestaurang. På höstlovet tog jag det mest lugnt och gjorde inget särskilt. På ett sånguppspel sjöng jag jazzlåten Round midnight och det gick katastrofalt dåligt. Det kändes verkligen som att jag hade nått botten ett tag för det kändes som att det var många saker som gick extremt dåligt för mig i november. Jag var olyckligt kär vilket kändes jobbigt. Mitt hjärta kände en sak medan min hjärna försökte tränga undan de jobbiga tankarna. Det gick i några månader men tyvärr inte hur länge som helst.

I slutet av månaden var det i alla fall musikhelg med USS. Jag var med och skrev och spelade in en jullåt och kände mig ganska glad under helgen:) Det var roligt att få vara i studion Ljudolf igen. Låten har jag kvar som minne och den kommer jag nog spela upp innan jul även kommande år.


DECEMBER:

I december har det hänt en hel del. En kväll var jag med Ida och Mariah och lagade mat och hade trevligt:) Sedan har vi firat att Nina, Lovisa och jag har blivit ett år äldre och även om det inte är särskilt roligt att bli äldre var i alla fall firandet trevligt:) Några dagar senare fyllde jag nitton år och det var faktiskt inte särskilt jobbigt att bli ett år äldre:) Jag fick många fina gratulationer och presenter.

Sedan har det varit Lucia och det var roligt att få vara med i Luciatåget i år. Jag sjöng ju solo på Stilla natt och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra vilket kändes väldigt skönt:)

USS var på Idolfinalen och det var väldigt roligt! Jag skrek så att jag trodde att jag inte skulle ha någon röst kvar men det hade jag:) Min farmor har fyllt sjuttio år och det firade vi genom att äta lunch och fika hos henne. USS julfest har jag varit på också och där åt vi en massa god julmat, lekte en lek, fikade och gav bort och fick julklappar:)

Samma vecka som skolan slutade lämnade jag äntligen in min första egenskrivna låt, Jag önskar att det var vi två. Den hade jag verkligen kämpat mycket med och det kändes oerhört skönt när den väl var klar.
terminskonserten gick ganska bra nu innan jul och alla var verkligen hur duktiga som helst! Jag kände för första gången på riktigt länge att jag uppskattade att sjunga inför folk.

Innan jul har jag varit på julkonserten med Sonja, Sanna, Shirley, Måns, Brandur och Björn. Det var den bästa julkonsert jag någonsin har varit på och alla sjöng fantastiskt bra!

Mitt jullov har börjat och jag har firat jul med familj och släkt och haft jättetrevligt! Det enda jag har saknat under lovet är att träna men det ska jag försöka göra mer efter nyår. I januari väntar nästa showdowntävling men det är ju inte förrän nästa år:) Jag känner att år 2010 har varit ett väldigt bra år även om jag stundtals har känt mig stressad, ensam och ledsen. Men det är känslor som vi alla känner ibland och det tror jag gör oss starkare. I år har jag ju i alla fall fått uppleva en massa saker, jag ahr rest en hel del och dessutom tävlat mycket. Dessutom känner jag att jag har utvecklats som person. För ett år sen var jag till exempel mycket blygare än vad jag är idag och idag känner jag inte att det är lika jobbigt att prata när jag har många människor runtomkring mig. Jag känner mig nöjd med att jag, från att ha kommit bland de sista förra året, istället kommit på bättre platser på tävlingar i år. Nästa år har jag som mål att komma tvåa i en internationell tävling och vi får se om jag lyckas med det. Kämpa kommer jag hur som helst att göra och jag kommer inte ge upp. Showdown är nämligen något som jag verkligen brinner för och det känns riktigt bra att ha hittat något som jag verkligen uppskattar så pass mycket. Nästa år önskar jag även att jag hittar en pojkvän för det känner jag verkligen att jag saknar i mitt liv. Som jag har skrivit tidigare vet jag som sagt vad mitt hjärta vill, tyvärr kanske jag blir tvungen att ge upp det jag känner för tillfället och det utgår jag ifrån. Som tur är finns det ju fler killar i världen och om det nu skulle vara så att det jag vill aldrig går, hoppas jag på att kunna bli kär i någon annan i framtiden. Det borde ju inte vara helt omöjligt. Vänner har jag i alla fall haft hela året och det känns oerhört skönt!

Nu vill jag i alla fall önska er ett gott nytt år! Hoppas att ni får en underbar kväll!

/Vispen


Två lediga dagar

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Jag mår mycket bättre idag än förra veckan vilket känns jätteskönt. Däremot saknar jag showdown väldigt mycket. Egentligen hade jag kunnat träna idag men jag fick reda på att det var träning väldigt sent och därför hann jag inte åka dit ikväll. Men jag hoppas att jag får träna någon annan dag snart! Showdownen är verkligen något som betyder mycket för mig. När jag inte har spelat på länge känns det som att en viktig del fattas i mitt liv. Det värsta med att jag inte tränar nu är dessutom att det, om inte allt för lång tid, är tävling i Finland. Idag är det bara tjugotvå dagar kvar tills jag förhoppningsvis sitter på ett flygplan på väg till tävlingen:) Det ska bli helt underbart att få tävla igen, jag ser fram emot att träffa alla och har redan börjat bli nervös inför matcherna.

Egentligen har det inte hänt särskilt mycket sen jag bloggade senast men jag ville ändå uppdatera er och mig själv lite:) Igår var Nina och jag på mellandagsrean där jag hittade två par nya skor från Ecko. De var tyvärr inte reade men eftersom jag tycker att de var väldigt sköna köpte jag dem ändå. Det brukar alltid ta lång tid för mig att hitta skor eftersom jag verkligen vill att de ska vara bekväma. Därför brukar jag mest tänka på det och inte bry mig särskilt mycket om priset när jag väl hittar skor som jag tycker om. Igår hittade jag både vinter och vårskor och nu får jag hoppas att de håller i några år:)

Idag åkte jag in till stan för att träffa min vän Jocke. Vi hade länge pratat om att ses och fika någon dag och det fick alltså bli idag. Det var trevligt att träffa Jocke igen. Vi letade först fikaställen en stund, det tog lite tid eftersom en del ställen var stängda, förmodligen på grund av att det är mellan jul och nyår. Till slut hittade vi i alla fall ett ställe nära Skanstull där vi fikade och satt och pratade en stund. Tiden gick fort och jag känner inte att det var svårt att hitta saker att prata om. Vi diskuterade bland annat kryssningar, resor och annt trevligt:) Nu är jag hemma igen eftersom jag inte kunde träna som det från början var tänkt menmen. Middagen väntar på mig så hinner inte skriva mer. Sammanfattning av året kommer i alla fall imorgon eller på fredag.
/Vispen

Nu är julen över

Hej!

Tänk att tiden alltid går fort när man har roligt. Julen är redan över och nu dröjer det nästan ett helt år innan jag får fira jul igen. Men det är ju bra att ha något att se fram emot även om jag inte kommer börja räkna ner dagarna förrän i november nästa år. Juldagen firade jag tillsammans med Adam och hans familj. Vi åt julmat, fikade och hade trevligt. Adams mamma hade som vanligt bakat sin goda ostkaka som jag älskar:) Adam var gladare än vad han har varit på länge vilket var roligt att se. Vem är inte glad när det är jul?

Igår firade jag jul igen men den här gången med min mormor Lia, Nina, Lovisa, Danne, Johan och Edvin. Först åt vi jullunch som var god, Jansson var min favorit eftersom jag inte hade ätit det än i år. Efter maten spelade vi kort, Lia brukar alltid vilja spela maomao när hon kommer och det är en rolig tradition:)

Lite senare delades julklapparna ut och jag fick en handduk och en eltandborste av Danne, pengar av Lia, en kudde av Lovisa, sex muggar med olika siffror på handtagen och en pyjamas av Nina och sockor och en halsduk av kusinerna. Dessutom fick jag en cd-skiva med julmusik som min vän Linn hade skickat till mig:) Förutom att jag fick presenter gav jag såklart även bort en del. Lia fick en bok som heter 150 svenska fåglar och dess läten som jag verkligen tycker passade henne:) Det är alltså en bok där man kan läsa om olika fåglar och även höra hur de låter eftersom det följer med en liten inbyggd bandspelare till boken med alla ljud. Bandspelaren sitter fast i boken vilket är väldigt praktiskt och ljudet är dessutom ganska bra:) Min mormor blev glad för boken vilket ju var bra för jag tycker om att ge bort saker som det finns en tanke bakom. Nina och Danne fick kaffe, choklad och te från butiken Bönor och blad och Johan och Edvin fick ett spel med en massa frågor som handlar om hur svensk man är. Efter julklappsutdelningen pratade jag en stund med några kompisar och gick sen för att äta ris a la malta med apelsin och mango:) Några timmar senare blev klockan över tolv vilket betydde att annandagen var över. Det kändes väldigt tråkigt men vi har en del julmat kvar och kan äta rester idag. Jag är i alla fall nöjd med den här julen och med alla julklappar jag har fått och gett bort:) Snart blir det nytt år också och någon dag ska jag försöka skriva en sammanfattning av året som gått i bloggen:) Eftersom min förkylning nästan är helt borta nu ska jag även försöka träna en del den här veckan. Vad ska ni göra för trevligt?
/Vispen

Juldagen

Hej!

Hoppas att alla hade en trevlig julafton igår! Det hade i alla fall jag och jag firade den med min syster Lovisa, min pappa Björn och släkten på hans sida. Kusinerna plus lite andra kom och hälsade på min farmor Irre:) När alla hade kommit satt jag och nördade mig framför datorn tillsammans med några andra. Jag hade många som jag ville skriva god jul till och jag fick en massa trevliga sms och meddelanden på facebook igår:) Klockan två drack vi glögg, något som vi gör varje år:) Jag tror aldrig att jag kommer kunna lära mig att dricka glögg med alkohol, den alkoholfria glöggen är ju tusen gånger godare! Vi åt jullunch ungefär samtidigt som Kalle Anka började men som tur var kunde jag höra tv-n från där vi satt. Mina favoriter är Djungelboken, Kalle och hackspetten och tjuren Ferdinand:)

Efter att vi även hade tittat en stund på Kan du vissla Johanna delades julklapparna ut. Jag fick inte särskilt mycket igår men Björn och jag ska åka och kolla efter en bättre showdownhandske till mig någon dag och Irre och jag ska som vanligt åka och kolla efter kläder. Kläder brukar ju ofta bli billigare efter jul. Jag fick i alla fall några bra saker igår, bland annat en vitlökspress, lakan och duschkrämer. Eftersom jag kommer flytta hemifrån om inte allt för lång tid har jag ju börjat önska mig saker som är bra att ha när man flyttar så att jag inte ska behöva köpa allt sådant själv. Det är ganska praktiskt att få sådana saker i present när man ändå inte direkt önskar sig något annat. En pojkvän stod i och för sig högt upp på min lista i år men det är ju ganska omöjligt att få en i ett paket:) Efter julklappsutdelningen satt Lovisa och jag och sjöng medan min kusin Mårten spelade gitarr:) Han kunde spela en del bra låtar. Lite senare åt vi risgrynsgröt då Irres syster Eva fick mandeln:)

Innan vi åkte hem åkte vi förbi Maria och hennes barn. Lovisa och jag fick trisslotter i julklapp och jag vann femtio kronor på en av mina lotter. Det har jag vunnit flera gånger och därför kändes det inte särskilt speciellt men det var ju trevligt:) Jag gav också bort en del julklappar i år. Björn fick bland annat en kryddsax, Maria fick te och choklad, Irre fick kaffe, julte och choklad och Lovisa fick en stämaparat och ett kapo till sin gitarr:)

Igårkväll pratade jag med min kära vän Sven på skype och vi spelade monopol över internet som jag vann. Det kändes riktigt skönt att äntligen få vinna! Det är ju sällan som jag har tur i spel och det är därför som jag inte tycker om spel där det i stort sett bara handlar om att ha tur. Sammanfattningsvis kan jag i alla fall säga att jag hade en trevlig julafton:) Nu har juldagen börjat och jag ska snart åka till Adam för att träffa honom och hans föräldrar:) Hoppas att ni får en trevlig dag!
/Vispen

God jul

Hej!

Idag är det julafton vilket betyder att julen har börjat på riktigt! Jag ska fira med min syster Lovisa, min pappa Björn och släkten på hans sida. Det ska bli trevligt att träffa alla, kusinerna träffade jag ju igår också men ändå. Tyvärr är min förkylning fortfarande kvar men jag tror i alla fall inte att jag smittar längre och det är ju väldigt roligt att fira jul. Det kan jag ju såklart inte strunta i bara för att jag råkar vara lite förkyld. Julen är enligt mig bland det bästa på hela året:) Det finns verkligen jättemånga fina traditioner, i alla fall i min familj, till exempel att äta en massa god julmat, titta på Kalle Anka klockan tre, ge och få julklappar, äta risgrynsgröt och att bara få träffa släkten, umgås och ha kul. Hur firar ni? Nu ska jag lyssna på lite bra julmusik. HÄr kommer några låtar som jag har lyssnat extra mycket på i år!

God jul på er! Hoppas att ni också firar och att ni får en bra julafton!
/Vispen

Bilder

Hej!

Nu tänkte jag lägga in lite bilder från dagen. Jag märkte nyss att jag inte kan lägga in bilderna själv. Om någon person som läser det här använder jaws, precis som jag, får ni gärna tala om hur ni gör för att infoga bilder i era blogginlägg. Jag hittar allt förutom just den länken. Idag får jag hur som helst hjälp vilket ju är trevligt:)


Den första bilden är på mig, Lovisa tog den innan alla släktingar kom:)


Det här är en bild på min syster Lovisa.


På den här bilden syns min farmor Irres hund Mörzy, vår katt Sillen och julgranen som min pappa Björn hämtade imorse. En fördel med att bo i skogen är att det finns många granar att välja mellan och att man kan hämta de när som helst:)


Såhär såg granen ut när vi hade klätt den. Jag hjälpte till att hänga dit några julgranskulor.
Det var i alla fall några bilder, hoppas att ni kan se dem:)
/Vispen


Ska snart börja fira jul

Hej!

Idag var det ju inte lite kallt ute, över tjugo minusgrader. Menmen, snart blir det vår och imorgon är det julafton och därför ska man ju inte klaga:) Dessutom mår jag lite bättre idag vilket känns skönt. Förkylningen är kvar men febern har nästan försvunnit helt och hållet. Jag sitter för tillfället hos min farmor Irre och väntar på att lite folk ska komma hit så att vi kan börja fira jul. Vi börjar alltid fira lite den tjugotredje december:) Ikväll ska vi äta lite julmat, fika och klä granen:) Jag hade även tänkt hinna med att titta lite på uppesittarkvällen eftersom Sonja, Sanna, Shirley och Måns ska sjunga. Lovisa ska ta lite bilder ikväll som jag ska försöka lägga in på bloggen. Det var nämligen några som önskade att jag ska lägga in fler bilder för att ni vill se vad jag gör och inte bara läsa. Hoppas att ni får en trevlig kväll!
/Vispen

Mitt jullov kunde ha börjat bättre

Hej!

Mitt jullov kunde verkligen ha börjat bättre. Jag kände av det redan igår när jag vaknade och idag är det ännu värre. Egentligen är det inte så farligt, jag stör mig bara på att jag skulle bli sjuk just nu. Att vara förkyld, ha ont i halsen, huvudvärk och dessutom ha feber är inte direkt roligt. Det enda positiva med att jag blev sjuk nu är att det inte är någon showdownträning på ett tag och att jag inte missar någon skola eftersom jag faktiskt har jullov. Därför ska jag väl inte klaga och min kropp valde faktiskt ett ganska bra tillfälle att bli sjuk på. Nu håller jag tummarna för att jag ska bli tillräckligt frisk för att kunna njuta av julen och att jag ska orka fira den tillsammans med släkt och familj:) Att vara sjuk är som sagt någonting som är otroligt jobbigt och tråkigt! Man orkar ju knappt göra någonting överhuvudtaget, inte träna, inte sjunga och inte heller gå ut och träffa någon. Sen sover man dåligt på nätterna på grund av att man knappt kan andas när man är förkyld. Ja, det finns ganska många negativa saker med att vara sjuk. Men det finns inget att göra åt och idag ska jag försöka vila och dricka mycket vatten.

Julkonserten har varit det roligaste den här veckan! Jag skrev till Shirley på facebook och hon svarade vilket ju var roligt:) Många artister hinner ju inte svara när man skriver till dem. Igår var det julavslutning då de flesta inriktningarna visade upp något. Ettornas kör sjöng två låtar, några teaterelever pratade om julen och spelade upp en film, några grundskoleelever dansade och sjöng, dans och musikal dansade och sjöng, vokalensemblen sjöng låten Shine som de sjöng i Immanuelskyrkan tidigare i höst, den låten är verkligen fin! I söndags träffade jag förresten min gamla vokalensemblelärare Karro när Rebecka och jag var på en julkonsert där Karro och hennes vän Angelica sjöng. De var duktiga och Karro kände igen mig och vi hann prata en stund efter konserten:) Förutom alla uppträdanden igår höll förstås rektorn tal:) Efter avslutningen pratade jag med lite folk och önskade de god jul innan taxin kom och hämtade mig.

Senare under eftermiddagen åkte jag och tränade men tyvärr spelade jag inte särskilt bra. Det berodde förmodligen på att sjukdomen var på väg. När jag kom hem tittade jag på en julshow med Sonja, Sanna och Shirley som spelades in för två år sen:) Några låtar som de sjöng och som jag saknade i år var Light a candle, Oh holy night och Ave Maria. Imorgon får jag se dem sjunga igen då de är med i tv fyras uppesittarkväll. Då ska även Måns Zelmerlöw sjunga och det får man ju inte missa! Nu orkar jag inte skriva mer men jag lovar att blogga snart igen. Eftersom jag har jullov nu kommer jag lägga ner mer tid på bloggen som några av mina kära läsare har önskat.
/Vispen

Årets julkonsert

Hej!

Jag känner mig väldigt glad för tillfället och är bara tvungen att posta ett inlägg på bloggen innan jag går och lägger mig. Som jag skrev tidigare ikväll skulle jag se Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp ikväll och det gjorde jag också. Nina och jag åkte in till Cirkus där konserten skulle vara och färdtjänsten var nästan i tid! Förutom Sonja, Sanna och Shirley var även Måns Zelmerlöw, Björn Kjellman och Brandur, samt en massa duktiga musiker som spelade instrument med på julkonserten. Alla var verkligen helt fantastiska och de spelade och sjöng en massa jullåtar och även lite andra låtar. Shirley Clamp sjöng bland annat Aretha Franklin's låt Natural woman. Den låten är ju lite speciell för mig eftersom jag sjöng den på ett intagningsprov när jag sökte till gymnasiet:) Ikväll hade de även gjort om låtarna de sjöng när de deltog i melodifestivalen till jullåtar och de nya texterna de hade skrivit var roliga:) Sonja, Sanna och Shirley fick mig som vanligt att bli otroligt glad, de sa en massa trevliga saker mellan låtarna och verkade dessutom ha väldigt roligt själva! Låtarna från deras nya skiva är verkligen bra, låten Tänd ett ljus har de till exempel gjort om till en ballad:) Jag kände dock att jag saknade en del av de låtar som de har sjungit på de tidigare julkonserterna men det är ju bra med lite förändring ibland:) Nästa år hoppas jag hur som helst att de har sin julkonsert igen! Det är verkligen en av årets höjdpunkter för mig!

Efter konserten kom artisterna ut så att man kunde träffa dem. Jag köpte ingen skiva eftersom jag redan har de flesta men jag spelade in hälsningar från Sonja, Sanna, Shirley och Måns på min milestone. Brandur och Björn hann jag tyvärr inte prata med. En inspelning betyder såklart mycket mer för mig än en bild:) Nu har jag två inspelningar med Sanna och Shirley och en med Måns och Sonja:) Det kändes jätteroligt att få träffa Sanna, Sonja och Shirley igen för det var verkligen länge sen jag träffade de senast! De var snälla som vanligt och önskade mig en god jul!:) Måns var också trevlig och frågade mig om jag hade haft roligt och den frågan svarade jag såklart ja på. Kvällen har verkligen varit fantastisk! Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen. Då är det julavslutning i skolan som säkert kommer bli underhållande. Godnatt allihopa!
/Vispen

Julkonsert ikväll

Hej!

Ikväll ska jag äntligen gå på julkonsert och höra Sonja Aldén, Sanna nielsen och Shirley Clamp sjunga igen! Det ska bli helt fantastiskt! De släppte ju ett nytt album i år som heter Vår jul där de sjunger låtar på svenska. På deras förra album, Our christmas, sjunger de bara på engelska. Båda skivorna är enligt mig hur bra som helst och de kan jag verkligen rekomendera! Här kommer en låt från deras nya album:) Hoppas att ni också får en trevlig kväll.
/Vispen

Terminskonsert, bra föreläsning och lite annat

Hej!

Nu har det äntligen blivit helg igen och det känns otroligt skönt! Den här veckan har jag nämligen gjort saker i princip varenda dag och hela tiden haft inlämningar att göra på kvällarna. Träningen har tyvärr kommit i andra hand vilket jag såklart har dåligt samvete över. Under jullovet kommer jag i alla fall kunna lägga ner mycket mer tid på att träna för trots att jag behöver plugga en del då kommer jag ha mycket mer fritid än vad jag har haft de senaste kvällarna:)

I torsdags kom jag nästan en timme försent till skolan vilket jag störde mig på. Jag kan verkligen bli arg när det är en massa köer och förseningar i trafiken. Som tur var tittade de bara på film på historian och jag fick en sammanfattning av filmen som jag har läst eftersom jag tycker att det kan vara svårt att hänga med när klassen ser film. På religionen tittade vi också en del på en film som hette Ghandi som verkar helt okej. Sen pratade vi lite om hinduismen eftersom vi ska ha prov på den efter jullovet.

Efter lunchen hade vi först soundcheck och sedan genrep av konserten vi skulle ha senare på kvällen. Precis som jag hade trott började jag känna mig nervös på onsdag kväll innan jag skulle sova vilket gjorde att jag inte kunde sova särskilt mycket under natten. På genrepet kände jag mig ganska otaggad och hörde knappt mig själv när jag sjöng och det tror jag var en anledning till varför jag inte kände att jag kunde prestera till hundra procent. Efter att min ensemble hade repat följde jag med några tjejer och underhöll de lite medan de gjorde i ordning sig, sminkade sig, tog på sig finare kläder och sådant. Innan vår sista konsert i vår ska jag verkligen köpa några fina kläder som jag kan använda då. Dessutom behöver jag köpa några fina kläder till studentskivan med klassen, studentdagen och studentmottagningen men det kommer säkert ordna sig. Trots nervositeten jag kände i torsdags gick tiden ganska fort. En av mina vänner ringde dessutom innan konserten och önskade mig lycka till. Det var verkligen jättesnällt och det är verkligen synd att de flesta av mina vänner bor långt från Stockholm. Annars hade de ju kunnat komma och kolla på oss:)

Klockan sex började vår kära konsert och det var ganska många som kom och tittade vilket såklart var roligt. Vi var fem ensembler som spelade upp fyra, fem eller sex låtar var. Det var både äldre och nyare låtar och vi hade inget särskilt tema som vi har haft på de tidigare uppspelen. Jag måste i alla fall säga att jag tycker att det var en jätterolig konsert och att alla var helt fantastiska! Det märks verkligen att alla har utvecklats enormt mycket sen ettan! Min ensemble spelade fyra låtar och vi började med I want it all där jag tyvärr tappade bort mig i början men jag kom som tur var in i låten efter en stund. Elina sjöng i alla fall hur bra som helst! Efter det kändes det som att det flöt på bättre och jag kände att det gick bra att sjunga stämmor och annat. Låten jag sjöng solo på var Calleth you Cometh I och det kändes faktiskt ganska bra att sjunga den. Eftersom det inte alls är min typ av låt eller musikstil var det verkligen en utmaning för mig att sjunga just den låten men på konserten var medhörningen mycket bättre än på genrepet och sen taggade jag till lite extra när jag stod framför all publik:) Dessutom hade jag hört en massa duktiga människor spela före mig och det gjorde att jag blev glad och också ville prestera. Nervosieten släppte faktiskt en hel del när jag stod på scenen. Vår tredje låt var Indestructable som Julia sjöng lead på och hon var grym! Vi avslutade med Master blaster där vi även hade några från storbandslinjen som spelade, det blev riktigt bra! Instrumentalisterna var såklart också hur duktiga som helst, jag blev särskilt imponerad av några av gitarristerna:) En sak som jag blev väldigt glad över i torsdags var att jag faktiskt kände att jag tyckte att det var roligt att uppträda trots låten. Det kändes skönt att ha de andra som stöd bakom mig hela tiden och eftersom många sa till mig att de tyckte att jag var duktig och att de uppskattade det de hörde gjorde det mig väldigt glad. Några som jag aldrig hade pratat med tidigare kom fram och pratade med mig efteråt och det kändes jätteroligt! Jag har hört en del av dem sjunga och tycker verkligen att de är duktiga. Därför kändes det extra roligt när de pratade med mig efter konserten. Under ungefär två år har jag känt mig väldigt trött på att sjunga men nu har jag börjat bli mer inspirerad igen efter att ha hört många jätteduktiga sångare och sångerskor:) Nu har jag ju bara en termin kvar av trean och den ska jag verkligen försöka utnyttja för jag vill verkligen utvecklas och lära mig så mycket som möjligt nu. Nästa år kommer jag inte få sjunga alls men jag har funderat på att se ifall jag kan byta ut någon av mina valbara kurser mot vokalensemble eller något annat instrument. Jag tror nämligen att jag skulle sakna att sjunga annars och att gå På Kulturama utan att ha någon musik skulle inte vara samma sak. Det känns nästan lite konstigt att jag tycker om att sjunga igen. Vi får se hur länge den känslan håller i sig men efter att ha varit ganska trött på något i två år och sedan börja uppskatta det igen känns otroligt skönt. Dessutom går jag ju estet musik och jag har länge funderat på ifall jag gjorde rätt val efter nian men det känns faktiskt så. Att få sjunga och känna att man blir uppskattad och att dessutom få höra en massa andra duktiga människor är riktigt roligt. Det är inte mycket som slår det. Jag skulle inte vilja sjunga om jag inte kunde beröra andra och förmedla något med min sång. Ett tag har det mest känts som att jag har sjungit för att jag har varit tvungen att göra det. Det har gjort att jag har känt mig pressad på grund av betyg och annat. Men eftersom flera har sagt till mig att de har blivit berörda av min sång på sista tiden tror jag att det har hjälpt mig att hitta glädjen med musik och fått mig att uppskatta att sjunga igen:)

En riktigt bra sak som fick mig att bli ännu mer inspirerad var gårdagens föreläsning. Andreas Carlsson kom till Kulturama och föreläste. Han pratade om sitt liv, vad han har jobbat med inom musiken och hur mycket han har fått kämpa för att lyckas. Andreas är verkligen en person som jag respekterar oerhört mycket, särskilt efter att ha hört honom prata. Han har skrivit en massa bra låtar till kända artister, bland annat Celine Dion, jobbat med en massa projekt och nu har han ju även suttit med i idoljuryn i några år. I och med det vet han ju verkligen mycket om musikbranschen och har en massa erfarenhet om hur det är att jobba med musik. Gårdagens föreläsning inspirerade mig som sagt väldigt mycket och jag skrev ju min första låt den här veckan. vi får se om det blir fler i framtiden. Den första låten som man skriver helt själv blir ju sällan bra och min blev långtifrån en bra låt. Men jag kände ändå att jag lyckades få ihop en text och en melodi. Det lilla jag kan på piano hjälpte mig lite och igår träffade jag dessutom en av mina vänner som lärde mig några nya ackord:)

Eftersom föreläsningen var väldigt intressant kom jag väldigt mycket försent till samhällskunskapen. Till min stora lättnad satt de andra bara och pratade när jag kom till lektionen och vi hade alltså inte prov som jag hade oroat mig över:) Ibland har man tur, till och med jag:) Samhällskunskapen var dessutom min sista riktiga lektion den här terminene! Min fredagkväll spenderade jag ute med några vänner. Det var verkligen skönt att få koppla av utan att ha dåligt samvete över något jobbigt skolarbete och jag träffade dessutom lite nytt folk vilket ju alltid är trevligt:) Eftersom det blev en ganska sen kväll sov jag över hos Adam inatt. Det var ett tag sen jag var hemma hos honom senast och det var riktigt trevligt att få träffa hans föräldrar igen! Adam och jag har dessutom inte haft någon egen tid på otroligt länge även om det fortfarande händer att vi pratar med varandra ett antal timmar i telefon vissa kvällar. Jag tycker hur som helst att det känns otroligt skönt att vi fortfarande är såpass nära vänner trots att vårt förhållande tog slut för ungefär ett och ett halvt år sen, tiden går verkligen fort. Men att sluta träffas helt tycker jag skulle kännas fel, när vi var tillsammans pratade vi flera timmar om dagen och träffades nästan hela tiden. En person som en gång har betytt såpass mycket för en skulle i alla fall inte jag kunna släppa särskilt lätt. Dessutom fungerar det ju bra så som det är nu och även om vi inte är tillsammans längre kan vi fortfarande göra nästan allt som vi kunde göra då:)

Idag kom Björn och hämtade Lovisa och mig ganska tidigt på morgonen. Efter att vi hade varit och handlat lite, jag fick bland annat ett par tofflor i tidig julklapp, åt vi på Subway innan vi åkte hem hit. Maria och hennes barn kom lite senare och idag har vi bakat pepparkakor och gjort julgodis. Det är något som vi har gjort nästan varenda år och den traditionen hoppas jag ska kunna vara kvar länge, i alla fall några år framöver:) Idag har vi bland annat gjort chokladkola, trillingnötter och sen ska vi göra knäck lite senare. Snart är det jul och imorgon ska Rebecka följa med mig och handla de sista julklapparna. På måndag ska jag skriva färdigt reflektionen i estetisk verksamhet och berätta om tanken bakom låten jag skrev för några dagar sen. Dessutom har jag julkonserten med Sonja, Sanna och Shirley att se fram emot! Nu ska jag gå ner en stund och se vad som händer där. Hoppas att ni har det bra och att ni också känner den härliga julstämningen och har julkänslor precis som jag:)
/Vispen

Luciafirande, rep och träning

Hej!

Idag är det onsdag och bara sex dagar kvar tills jag och alla andra trevliga människor i min skola, plus en massa andra människor, får jullov! Jag kan inte beskriva hur skönt det ska bli. Nu är det bara att köra på de sista dagarna och göra sitt bästa. Jag känner verkligen att jag har kämpat på och försökt göra allt som lärarna gett oss innan lovet. Det känns som att de ger en extra mycket bara för att de vet att det snart är lov. I och för sig har vi inte direkt fått särskilt mycket läxor under julen vilket är skönt:)

I måndags blev det en tidig morgon eftersom det var Lucia och Artistmusikertreorna skulle vara med i Luciatåget. I år var kanske sista gången jag gick i ett luciatåg på väldigt länge men jag ska se till att börja i någon kör i framtiden för jag tycker verkligen om Lucia och jag hade verkligen saknat att vara med i ett luciatåg. I nian blev det ju ganska lyckat och det måste jag säga att det blev även i år. Vi sjöng de gamla vanliga luciasångerna, bland annat Nu tändas tusen juleljus, Så mörk är natten, Staffansvisan och såklart Sankta Lucia. Sen sjöng vokalensemblen Himlen i min famn och det är ju verkligen en sång som jag tycker om väldigt mycket. Några tjejer sjöng Jul jul, strålande jul och det märktes att de hade tränat mer än gruppen som sjöng Stilla natt. Jag sjöng i alla fall lite solo på Stilla natt och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra med tanke på hur nervös jag kände mig. Solot gick helt okej medan jag tappade bort mig lite i andra versen och sjöng altstämman lite fel men jag hoppas att det inte hördes, resten av tjejerna var hur som helst duktiga. Många applåderade efteråt vilket ju var snällt av dem. Mina körlärare sa dessutom att de tyckte att jag sjöng bra och jag får hoppas att de var ärliga. En av dem började tydligen gråta lite viilket ju var bra, jag tycker om att beröra med min sång för det är det enda som får mig att vilja sjunga för andra. Luciatåget var som sagt trevligt och jag tycker att det kändes skönt att det gick bättre för mig den här gången än på det senaste uppspelet.) Då gick det katastrofalt dåligt. På eftermiddagen fick alla ensembler spela upp en låt. Det var roligt att få höra ettorna och tvåorna för de har jag inte hört särskilt många gånger. Min ensemble spelade Master blaster och det gick ganska bra för oss.

I måndags kväll skrev jag färdigt min kära låt som vi hade i uppgift i estetisk verksamhet. När jag var färdig med den var det som om en stor sten lämnade mitt hjärta. Jag har haft drömmar om uppgiften och tänkt på den varenda dag. Det var inte förrän i söndags kväll som jag fick en idé om vad min låt skulle handla om. Som tur är är det bara läraren som behöver höra den vilket är bra för jag är långtifrån en bra låtskrivare. I måndags skrev jag i alla fall min första egna låt och det var ju trevligt att det faktiskt gick till slut:) Igår skulle jag ha spelat in låten men jag fick ta med mig en bandspelare hem istället eftersom läraren ville att jag skulle sjunga in låten när jag inte lät lika nervös och att jag skulle lära mig texten utantill. Det kan tydligen göra att jag kanske får vg och inte bara g som jag hade trott:)

Samhällskunskapen och psykologin var ungefär som vanligt igår. Det känns lite som att samhällskunskapsläraren kommer lägga in ett prov på fredag. Det hoppas jag verkligen inte eftersom en person kommer föreläsa i skolan samtidigt som lektionen på fredag och jag skulle vilja höra föreläsningen. Andreas Calrsson, som har varit jury i Idol i några år nu, kommer komma och prata. Han kommer ju inte direkt varje dag och jag tycker verkligen att det skulle vara intressant att gå på en föreläsning med honom. Det kanske till och med är värt att missa ett prov, jag kanske dessutom oroar mig helt i onödan. Nackdelen med oförberedda prov är verkligen at man aldrig kan veta när lärarna bestämmer att de ska vara. Fördelen är att man får ha med sig anteckningar men eftersom jag läser väldigt långsmat lönar det sig knappt för mig. För att jag ska hinna med krävs det nästan att jag lär mig allt utantill. På psykologilektionen fick vi veta att vi kommer få tillbaka våra skrivningar första lektionen i januari så jag och alla andra får gå och vara nervösa hela jullovet innan vi får veta hur det gick.

Igår tränade jag igen och nu dröjer det enda tills nästa tisdag innan jag får träna showdown igen. Men vet ni vad? I måndags fick jag reda på att jag kommer få åka till Finland i januari och tävla! Jag blev såklart väldigt glad när jag fick veta det och nu ska jag träna hårt inför tävlingen. Alla Europas bästa spelare kommer dit och därför är det ju viktigt att jag gör mitt bästa. Ett mål som jag har satt upp nästa år är att komma tvåa i en tävling. Det vore verkligen roligt att få spela final någon gång även om jag vet att jag skulle vara alldeles för nervös för att kunna vinna första gången jag är i final. Därför hoppas jag på att kunna komma tvåa nästa år och att jag kanske kan komma till final även på EM om två år. Det låter väl bra? Ett problem med att sätta upp mål är bara att jag sällan brukar lyckas med målen jag sätter upp. I och för sig hade jag som mål att komma till kvartsfinal på EM i år och då blev jag ju trea. I skolan har jag som mål att ha tio mvg när jag går ut och vi får se om jag lyckas med det. Tyvärr ser det ganska mörkt ut nu men man ska ju aldrig säga aldrig:) Finland ska hur som helst bli riktigt roligt! Igår kände jag mig extra taggad på träningen och spelade bättre än vad jag har gjort på länge! De andra höll på och terra mig väldigt mycket vilket gjorde att jag blev lite arg och slog ännu hårdare på bollen. Men jag spelar ofta bättre när jag är lite arg så det är bara bra att de som känner mig vet hur de ska göra för att få mig att bli irriterad.

Idag hade jag först sånglektion där läraren var väldigt hård men jag tror faktiskt att det ger resultat. Varenda gång jag går från sånglektionerna känner jag mig väldigt trött eftersom jag alltid behöver vara koncentrerad och orka leverera. Ändå är varje sånglektion bara fyrtio minuter men jag tycker att det är lagom för mycket längre tid än så skulle jag inte orka jobba. De som går gospellinjen på Kulturama hade en lunchkonsert idag som jag hann lyssna lite på. Alla var verkligen duktiga och min kära vän Ida sjöng hur bra som helst! Idag har jag även repat mycket med ensemblen och imorgon treorna terminsuppspel. Än så länge har jag varken börjat känna mig taggad eller nervös men jag kan lova er att det kommer lite senare ikväll innan jag ska sova. Nu ska jag ringa en kompis som ringde för en stund sen. Ni får ha det bra tills nästa gång jag orkar skriva här.
/Vispen

Idolfinal, sjuttioårsfest och julfest

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Jag mår bra men just nu händer det en massa saker före jul. Det ska bli riktigt skönt med jullov snart! I torsdags hade jag först historia och religion. Jag kände mig trött och det kändes lite som att jag sov mig igenom lektionerna. Självklart antecknade jag och lyssnade men jag satt mest och tänkte på en massa annat medan lärarna pratade om kungar, hinduismen och sådant. På eftermiddagen hade vi sånguppspel och det var som vanligt roligt att höra de andra sjunga. Jag fick lite ångest när jag skulle sjunga. Det berodde nog på att det gick väldigt dåligt för mig att sjunga Round midnight på det tidigare uppspelet. I torsdags gick det väl inte särskilt lysande men jag lyckades sjunga igenom verserna och sticket och fick jobba lite med låten. Det som är bra när sångarna har våra uppspel tycker jag är att vi ofta får jobba lite med låten vi håller på med och att en lärare säger något vi ska tänka på. Det är ju bra att få åsikter från någon av de andra sånglärarna eftersom det förmodligen ganska ofta är så att läraren man har i vanliga fall har glömt bort att säga något man ska tänka på eller att läraren inte har tänkt på något som en annan lärare tycker är viktigt.

I torsdags var det träning igen som flöt på ganska bra och sen var det fredag och en lång skoldag som jag inte orkar skriva om. Vi hade förresten prov i historian som jag faktiskt kände gick riktigt bra:) Vi får se om jag får vg, vilket jag verkligen hoppas.

I fredags var jag på Idolfinalen tillsammans med några Ussare:) Det var väldigt trevligt och jag hade riktigt roligt. Idolerna var jätteduktiga och jag tyckte väldigt mycket om vinnarlåten. Däremot tycker jag att det var lite tråkigt att det var uppenbart att Jay skulle vinna men han har verkligen varit bra varenda vecka. Minnah var däremot min favorit i fredags och jag hoppades lite extra på henne men Jay var självklart värd att vinna! Jag skrek väldigt mycket under programmet och jag har nog aldrig skrikit lika mycket som jag gjorde i fredags. Men allt blev så mycket roligare då tycker jag och vi satt längst bak i Globen på handikapplatser. Det gjorde att det kändes som att vi satt väldigt långt ifrån resten av publiken. Därför ville jag skrika lite extra eftersom det inte var särskilt många av oss som skrek. En äldre kvinna som satt framför mig verkade ha en riktigt dålig dag för hon lät hur otrevlig som helst när hon klagade och sa att jag inte skulle skrika. Men när man åker till Globen på Idolfinal tycker jag att man får vänta sig att folk skriker. Om man vill slippa sådant kan man ju lika gärna gå hem och se programmet på sin egen tv där man får bestämma volymen själv, det sa jag till kvinnan. "Vilka är det som tar hand om er egentligen?" sa hon då. Det var lite kul för det var faktiskt ingen som tog hand om oss, vi är ju tillräckligt gamla för att kunna ta hand om oss själva. Dessutom var kvinnan otrevlig och därför orkade jag inte direkt bry mig om henne. Jag ångrar i alla fall inte att jag skrek. Min röst är fortfarande kvar även om den ibland låter lite konstigt. I pauserna sjöng förresten Andreas, elin, Linnea och Olle. När Olle sjöng blev jag lite galen och kände mig helt förälskad:) När jag stod och väntade på taxin lite senare på kvällen hade jag jätteroligt tillsammans med några andra tjejer. Vi pratade om en massa roliga saker, spanade efter heta killar och hade roligt när vi pratade med några av dem:) Hoppas att Uss åker på något liknande snart igen för jag hade som sagt en riktigt rolig och trevlig kväll!

Igår var jag hemma hos min farmor Irre som hade sjuttioårsfest. Där träffade jag kusinerna och lite andra bekanta, vilket såklart var trevligt. Vi åt en massa mat, fikade och åt sedan mat igen. Jag kommer fira julafton med Björn i år och då kommer jag åka till irre igen och det blir säkert trevligt:) Hon bor i en stor och fin lägenhet. Igårkväll åkte jag och träffade bland annat Madde och Kristen på radion där de hade karaokekväll. Madde och jag sjöng som vanligt och det var bra stämning:)

Idag vaknade jag väldigt sent men det kändes skönt att få sova ut. Klockan ett mötte jag upp Rebecka i Skanstull för att återigen handla julklappar. Vi gick runt hur länge som helst utan att hitta något roligt. Vissa dagar går sämre än andra. Jag köpte hur som helst fem julklappar på ett och samma ställe, vad jag köpte skriker jag efter jul:) Men butiken där jag köpte fem julklappar är väldigt bra och de som jobbar där är verkligen trevliga:) Det tog lång tid för mig att välja vad jag skulle ha men de orkade med mig och lät ändå trevliga hela tiden:) Rebecka gav mig förresten en födelsedagspresent. Tuggummin med olika smaker och julskivan Vår jul med Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp! Det blev jag verkligen glad över.

Ikväll har jag varit på Uss julfest där jag har varit de senaste åren. Vi åt en massa julmat, lekte en musiklek som mitt lag vann, delade ut och fick julklappar och åt ris ala malta. Min julklapp var en cd-skiva med julmusik. Jag fick choklad i julklapp men den gav jag bort eftersom jag kände att jag ändå kommer äta en massa choklad i jul och för att jag tyckte att en kompis behövde den bättre än jag:) Ikväll har jag förresten träffat en massa trevliga människor, både lärt känna lite nytt folk men även träffat några av mina vänner. Många av dem har jag dessutom fått krama och av en persn fick jag en extra lång julkram:) Jag läste någonstans att vi behöver få ett antal kramar varje dag för att må bra och jag märker verkligen att jag mår bättre när jag får en kram lite då och då. Det är verkligen en anledning till varför jag saknar en pojkvän. När jag hade Adam kramade jag honom väldigt ofta. Nu har jag mina vänner och det är i och för sig också trevligt men jag saknar som sagt en pojkvän. Tänk om jag kunde få en i julklapp. Det hade ju varit roligt ifall jag fick ett stort paket och att jag märkte att en kille stod inuti det när jag öppnade det:) Det drömde jag häromdagen och det är tur att drömmar kan vara väldigt fantasifulla och bra:) Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon är det Lucia vilket jag tycker ska bli riktigt mysigt! Nina hjälpte mig att leta fram mitt gamla Lucialinne som fortfarande passar eftersom jag inte har växt någonting sen i nian då jag använde det senast. Som ni vet kommer jag förmodligen sjunga solo på Stilla natt imorgon, jag är lite nervös och vi får se hur det går. Ha det bra tills nästa gång jag bloggar.
/Vispen

Nu är jag nitton

Hej!

Jag vill börja med att tacka för alla gratulationer jag har fått idag! Jag har faktiskt räknat ungefär hur många som har sagt eller skrivit grattis och det är nästan tvåhundra personer. Jag trodde verkligen inte att så pass många skulle komma ihåg att det var min födelsedag. En del av alla gratulationer har jag fått via facebook och där brukar man ju alltid se vilka som fyller år vilket ju är väldigt bra:) Nu är jag hur som helst nitton år och mitt sitsta år som tonåring har börjat, i alla fall i den här kroppen och livet jag lever nu. Eftersom jag inte vet vilken tid på dygnet jag är född kan jag inte vara hundra procent säker på att jag är nitton år än men jag skulle tro det eftersom en stor del av dygnet har gått. Den här dagen har i alla fall varit ungefär som alla andra onsdagar och det har känts som att tiden har gått ganska långsamt stundtals. Tyvärr var min sånglektion inställd på grund av att läraren var sjuk. När jag fick reda på det hade jag redan vaknat och kunde därför inte somna om. Imorgon är det ju sånguppspel och det var riktigt synd att läraren skulle vara sjuk just idag. Om hon inte är i skolan imorgon heller kanske jag inte sjunger men vi får se. Kontaktlärartiden var som vanligt rätt tråkig och det enda vi blev informerade om var några saker som hade tagits upp på en konferens plus att vi fick lite mer info om nästa vecka. Självklart var informationen bra men det kändes lite segt eftersom vi blev släppta från lektionen ungefär tjugo minuter innan den egentligen ska sluta.

Jag missade att min ensemble hade lagt in ett extrarep idag men hann i alla fall vara med en liten stund plus att vi dessutom hade ensemblelektion idag. Nu är det bara åtta dagar kvar till terminsuppspelet men jag tror faktiskt att det kommer gå ganska bra:) Låten jag ska sjunga solo på heter Calleth you, Cometh I och det kändes helt okej när vi spelade igenom den idag. Det är inte min typ av musik men att utmana sig själv är nog bara bra ibland:) De andra låtarna vi ska spela tycker jag också låter bra men vi behöver träna en del på alla låtar innan de sitter helt.

Tyvärr mådde Nina inte särskilt bra idag och därför kunde vi inte åka och äta någonstans som det från början var planerat:) Men istället har vi ätit middag här hemma och sen åt vi mangoglass och mango till efterrätt:) I födelsedagspresent har jag fått en del saker som är bra att ha när man flyttar hemifrån, saker till köket bland annat. Sen fick jag en sak som man kan ha datorn på eftersom jag brukar ha den i sängen väldigt ofta. Av Nina fick jag även biljetter till julkonserten med Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp. Det ska bli riktigt roligt att se den för det har jag ju gjort alla år de har haft sin julkonsert:) De sjunger ju helt underbart! En av mina vänner som inte bor i Sverige ringde mig några minuter efter att klockan var tolv inatt för att säga grattis. Det blev jag verkligen glad över för det är det aldrig någon som gör, särskilt inte när det är onsdag och man har jobb eller skola några timmar senare. Men det var ju väldigt omtänksamt av min vän att ringa när jag inte kunde sova och verkligen behövde någon att prata med:) Sen ringde nyss några showdownmänniskor och sjöng och spelade gitarr, det gjorde mig otroligt glad! Men jag hade ju kunnat träna med dem idag och nu missade jag flera timmars träning. Jag har istället suttit hemma och fikat och blivit tjockare, vilket jag måste säga känns lite deprimerande. vi brukar inte träna på onsdagar men idag hade de tydligen gjort det utan att säga något till mig. Tänk att få träna på sin födelsedag, showdown. Det fick inte jag göra nu då men det får jag kanske göra något annat år, vem vet:) Min mormor Lia har även ringt idag och spelat munspel som hon brukar göra varje år, det är en fin tradition!

Den här veckan har varit ganska bra annars. I måndags hade jag dock väldigt ont i huvudet, vilket var störande eftersom jag behövde skriva min psykologiuppsats. Vet ni vad? Nu är den inlämnad och klar! Det känns verkligen jätteskönt för jag trodde aldrig någonsin att jag skulle lyckas skriva flera sidor om olika psykologiska prespektiv och sådant. Min uppsats blev i och för sig varken fyra eller fem sidor men den blev lite mer än tre och det är ju i alla fall något:)

Igår var det skola och sen träning. Det kändes skönt att få spela showdown igen för det hade jag inte gjort på en vecka. Jag vann de matcher jag spelade och tränade lite på att skjuta forhandslag. Det är väl ungefär det som har hänt sen i söndags. Nu ska jag prata med lite folk innan jag går och lägger mig! Hoppas att ni har det bra:)
/Vispen

Hej! Nu är det bara några minuter kvar... ...

Hej! Nu är det bara några minuter kvar... Jag ligger i min säng och kan inte sova. Min sista dag som artonåring har varit helt okej, jag har i alla fall fått träna. Sen har jag pratat med en helt underbar person! Nu har jag lite ångest över att jag alldeles snart är nitton istället för arton år. Det var visserligen värre att ta steget från att vara barn till att bli vuxen men från och med att jag är nitton har jag bara ett år kvar som tonåring. Jag har dock bestämt mig för att försöka göra det till ett bra år nu ska jag sova några timmar för ska upp tidigt imorgo. /vispen .


En fullbokad helg

Hej!

Jag ska alldeles snart gå och lägga mig i min kära säng. Men jag ville bara uppdatera bloggen lite och skriva lite om vad jag har gjort i helgen:) I fredags var jag med mina vänner Ida och Mariah. Vi var hos Ida och lagade mat tillsammans, vegetarisk lasagne som blev jättegod:) Sedan gjorde vi päronpaj till efterrätt som också blev lyckad. Idol tittade vi på och jag tyckte att det var jättetråkigt att Olle åkte ut. Minnah och Jay är också duktiga såklart och de förtjänar verkligen att stå i finalen båda två men Olle tycker jag är speciell och jag blir alltid glad när jag hör honom sjunga. Jag får hur som helst se honom nästa vecka när han sjunger i pausen eftersom jag ska på finalen i globen! Min fredagkväll var hur som helst väldigt trevlig och jag skrattade och var glad och träffade ju trevliga människor:)

Igår kom mina kusiner Elsa och Mathilda, deras föräldrar och min mormor Lia på besök. Eftersom Nina, Lovisa och jag fyller år ganska nära varandra firar vi oss samtidigt varje år. Av kusinerna fick jag tvål som luktar mango som jag såklart tycker var en bra present. Jag tycker om presenter som det är en tanke bakom och eftersom jag älskar mango var det ju roligt att de kom ihåg det:) Lia gav mig en tröja med en ros på och sen ska jag få lite pengar så att jag kan köpa mig ett par bättre vinterskor eller kanske en tjockare dunjacka, jag behöver båda delarna så jag får se vad jag väljer att lägga pengarna på:) Vi fikade igår och åt en massa onyttiga saker, bland annat frukttårta, lussebullar, pepparkakor och dammsugare. Jag åt inte särskilt mycket men det jag åt var gott. Sen körde vi något frågesportspel som jag tycker var ganska tråkigt eftersom frågorna var svåra och ointressanta men det har börjat bli en tradition att vi kör frågesport när vi träffas och jag gillar traditioner:)

Igårkväll var jag ute på krogen tillsammans med några vänner, bland annat Adam. Det var faktiskt första gången som jag var ute på en riktig krog och jag måste tyvärr säga att jag blev ganska besviken. Musiken var otroligt hög och jag trodde flera gånger att öronen nästan skulle lossna, okej inte riktigt men jag trodde att jag skulle få tinitus eller något sådant. Som tur var hände det inte för jag höll för öronen när de höjde musiken och gick ut emellanåt för att slippa höra musiken hela tiden. Det tråkiga var bara att man knappt kunde prata på grund av att musiken var hög och därför kände jag inte att jag fick ut särskilt mycket av att vara där. Men det var trevligt att träffa vännerna igen såklart. Sen kom det fram några killar till oss igårkväll, en av dem pratade med mig och sa att han hade sett mig på en konsert och att han tyckte att jag sjöng bra. Det gjorde mig väldigt glad och jag uppskattar verkligen när folk kommer fram och pratar. Det har hänt flera gånger att människor jag har chattat med har skrivit att de har sett mig ibland men att de aldrig har vågat komma fram och säga hej. På den senaste tiden har jag dock träffat flera personer som jag har chattat med på nätet och då har jag alltid blivit glad och överraskad när de har kommit fram och pratat:)

Idag träffade jag Rebecka på förmiddagen. vi var i Sickla och handlade julklappar. Jag är faktiskt väldigt nöjd med mig själv för jag lyckades handla julklappar till fem personer på ungefär två timmar. Det är ovanligt bra för att vara jag:) Utan Rebecka hade det såklagt gått, det är bra att hon hjälper mig att komma på vad jag kan köpa. Eftersom det är ganska många som läser min blogg och även de jag handlade till idag kan jag tyvärr inte skriva vad jag köpte. Men efter jul kan jag ju berätta.

Under eftermiddagen och kvällen har jag, för första gången i mitt liv, varit på spa. Yasuragi hette stället vi var på och det var verkligen ett trevligt ställe. Jag var där tillsammans med några från USS, vi som sitter i styrelsen eller är ungdomsledare fick en eftermiddag och kväll på spa i julklapp:) Det kändes verkligen som att jag behövde få koppla av lite för nu innan jul är det verkligen hur mycket som helst som jag måste hinna göra. Idag gick vi bland annat på en aktivitet som hette klangresa där vi fick ligga på madrasser och slappna av, jag somnade till och med en stund medan kvinnan gick igenom muskelavslappningen men vaknade igen när hon bad oss tänka och föreställa oss någons vackra leende. vem jag tänkte på håller jag för mig själv:) De hade ett antal olika bassänger på Yasuragi och några av oss badade i en utomhusbassäng. Utomhus var det minusgrader medan det var fyrtio grader varmt i bassängen. Därför var det verkligen en häftig känsla att bada där. Till middag åt vi olika japanska rätter som jag inte tänker försöka stava till eftersom det inte skulle bli särskilt lyckat. Maten var hur som helst god, jag åt bland annat en förrätt som liknade sushi, en soppa till huvudrätt och hjortron och chokladmousse till efterrätt:) Att gå på spa var verkligen trevligt och det gör jag gärna om igen i framtiden:) Alla fick med sig en baddräkt och en kimono, en sorts rock som de brukar ha i Japan, som minne av Yasuragi, vilket ju är roligt. Sen jag kom hem har jag pratat lite med Sven på skype och nu ska jag sova. Min helg har i alla fall varit väldigt trevlig och jag har träffat många människor som jag tycker om:) Hoppas att ni också har haft det bra!
/vispen

Vecka 48

Hej!

Nu bloggar jag igen eftersom några har bett mig att uppdatera bloggen oftare. Tyvärr kommer jag inte ha tid att göra det före jul eftersom det är mycket att göra nu. Sen händer det faktiskt inte särskilt intressanta saker i mitt liv men som jag har skrivit tidigare tycker jag att det är roligt att ni läser:) Två gånger i veckan kommer jag i alla fall skriva lite här.

Nu har vecka fyrtioåtta börjat och första advent har ju redan varit. Än så länge har jag dock inte känt några julkänslor och de känslorna har jag saknat lite i år. Lussebullar har jag i alla fall ätit, inga pepparkakor än men det kommer jag förmodligen göra på Lucia. Om mindre än en vecka fyller jag nitton år och mina sista dagar som artonåring kommer vara väldigt stressiga men jag hoppas att allt som jag måste hinna göra tills dess kommer att gå bra. Ute är det väldigt kallt och här i Stockholm har det ibland varit ungefär tjugo minusgrader. I skolan är det väldigt mycket just nu. I måndags hade jag körsång och ensemble. På kören tränar vi inför Lucia och jag tycker att alla stämmor börjar sitta ganska bra förutom på Nu tändas tusen juleljus som vi började sjunga i måndags. Men den var ganska enkel och texten har man ju kunnat sen många år tillbaka:) På ensemblen spelade vi igenom Master blaster och började med låten Indestructible som finns med på ett av Robyns album. Vi bestämde att Julia ska sjunga den låten och hon sjöng verkligen helt underbart och berörde verkligen, i alla fall mig.

I tisdags tipsade min lärare mig om ett sätt att hitta inspiration på som kan vara användbart när man skriver låtar och jag tror faktiskt att jag ska kunna få ihop en låt på det sättet. Jag har börjat skriva på en text och försökt hitta melodier, det går väldigt segt men det måste ju gå på något sätt. Imorgon har vi redovisning på samhällskunskapen och då ska jag och en till prata om Sida, det förberedde vi i tisdags. Psykologin var som vanligt ganska ansträngande och jag kommer inte ihåg särskilt mycket av vad vi pratade om. Vi har ju den kära uppsatsen som ska lämnas in snart och jag har i alla fall hunnit börja på den nu.

Taxin var en och en halv timme sen när jag skulle åka hem från skolan i tisdags. Det var verkligen jättestörande eftersom jag ville hinna träna då jag inte får göra det idag för att det är styrelsemöte. En stund hann jag i alla fall spela och det var roligt även om det gick ganska dåligt för mig. Efter träningen följde jag med och åt på en grekisk restaurang inne i stan där de hade god mat. Det var väldigt trevligt och sällskapet var det inget fel på heller:) Tisdagen blev alltså ganska bra trots problemet med färdtjänsten och den jobbiga skoldagen som kändes som att den aldrig skulle ta slut.

Igår kände jag mig lite nedstämd hela dagen. Jag vet inte riktigt varför men sådana dagar tror jag att alla har ibland. På sånglektionen fick jag nästan en chock när min lärare talade om att vi ska ha sånguppspel igen redan nästa vecka. I och för sig är den mest till för de som har rester från i år eller förra året. Jag har inte hunnit träna in någon ny låt men vet ni vad? Vi bestämde att jag ska sjunga Round midnight igen eftersom jag blev väldigt missnöjd med den på det senaste uppspelet. Den här gången ska jag se till att det blir bra och det känns hur bra som helst att jag faktiskt får en chans till att sjunga upp den! Även om det kanske inte kommer bli bra då heller är det hur som helst inte ett öppet uppspel utan bara till för oss sångare. Det får mig att känna mig lite lugnare och jag hinner sjunga igenom låten på nästa sånglektion:) Nästa låt jag ska sjunga heter Reach out, I'll be there och den ska jag börja träna på också. Sen kanske jag sjunger solo på Stilla natt på Lucia men vi får se hur jag gör med det. Utmaningar är ju något jag för det mesta tycker om men eftersom jag vill undvika att göra bort mig inför hela skolan är jag tveksam. Lärarna har i alla fall gett oss några andra alternativ på hur vi kan välja att framföra låten och sagt att jag, om jag tycker att det känns för jobbigt, får sjunga understämman medan en annan tjej i klassen sjunger den vanliga melodin på första versen, så kanske det får bli. Klassen hade ensemble igår också och då spelade vi låten Calleth you Cometh I som jag kommer sjunga på terminsuppspelet. Som tur är har låten en ganska enkel text och det känns skönt eftersom det ändå är en massa annat att göra innan jul. Dessutom ska vi sjunga två låtar tillsammans och sen ska jag köra på tre låtar.

Den här dagen har varit som de flesta andra torsdagar. På historian pratade vi om Gustav Vasa och på religionen hade vi en vikarie som faktiskt var helt okej. Vi fick redovisa det vi började med förra veckan och prata om skillnaderna mellan islam och hinduismen. Det känns skönt att i alla fall en redovisning är över:) Imorgon är det fredag och det ska bli skönt med helg även om jag måste plugga ganska mycket då. Nu ska jag fortsätta skriva på låten. Ha det bra i kylan!
/Vispen

RSS 2.0