Hej! oj, vilken jobbig dag. Missade redovi...

Hej! oj, vilken jobbig dag. Missade redovisningen på grund av att jag inte kunde ta mig till skolan med min himla fot vilket såklart känns riktigt surt. Var även nära på att missa taxin som ska köra mig till stället där vi ska samlas. Har i alla fall fått låna ett par kryckor för en stund sen som jag ska försöka lära mig att använda på bästa sätt. Men det kommer säkert att gå bra, det ska jag se till. Ha en bra helg nu och ta hand om varandra. /vispen


Ibland stör jag mig

Hej!

Ni som känner mig vet säkert om att jag ganska ofta brukar störa mig på olika saker. Det kan vara alltifrån någon liten småsak till något som faktiskt är riktigt störande. Att störa sig på något eller någon tycker jag kan vara roligt ibland och tänk vad livet vore tråkigt om man inte fick göra det lite då och då. Ibland kan jag tycka att det är roligt att reta någon, så länge som den andra personen förstår att jag skämtar. Sen kan jag även tycka om att bli terrad av folk ibland, att skämta, skratta, göra andra glada och sånt är ju alltid kul:) Aja, nu tänkte jag i alla fall skriva om det som stör mig just nu. Efter skolan idag åkte jag hem till min kära vän Mathias där jag även träffade Ida som såklart också är en av mina kära vänner:) Som jag har skrivit tidigare tycker jag väldigt mycket om lägenheter och Mathias hade en jättefin lägenhet som jag blev förälskad i direkt. Om några år hoppas jag verkligen att jag får flytta till en lägenhet som jag kan tycka om lika mycket som mina vänners lägenheter. Vi hade hur som helst en trevlig eftermiddag tillsammans, lyssnade på musik, pratade, åt korv och makaroner och gjorde lite annat kul. Jag lyssnade när Ida och Mathias spelade gitarr också, det är ett instrument som jag har funderat på att lära mig. Lovisa spelar gitarr här hemma nästan varenda dag nuförtiden också vilket är trevligt:) Det var inte förrän Ida och jag hade åkt tunnelbana som det jobbiga hände. Vi såg säkert ganska roliga ut där vi gick, först gick Idas kära ledarhund, sedan Ida och sedan jag som höll i Idas käpp. Det gick bra väldigt länge och jag tänkte faktiskt att det kanske till och med gick lite väl bra. Därför var det säkert nästan förutbestämt att jag helt plötsligt skulle trampa snett på en trottoarkant som jag inte var beredd på skulle komma. Innan hade jag känt alla kanter och annat med min kära käpp men sen helt plötsligt tror jag att jag trampade i luften på något skumt sätt. Jag kan lova att det inte var skönt någonstans och ett tag visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag låg bara där på marken och kände hur ont det faktiskt gjorde. I och för sig tror jag att det är bra att göra illa sig lite då och då. Man tränar ju upp sin smärtgräns och så vidare och nästa gång jag gör illa mig eller trampar snett kommer jag kanske vara mer van vid den typen av smärta. Vissa har ju hög smärtgräns, andra låg och jag tror att min ligger någonstans mitt emellan. Kroppen har ju någon sorts bedövning vilket ju är tur. Efter att ha haft ont i min fot i några minuter, sagt en massa saker som jag inte vill skriva här för det är ju onödigt att svära i onödan, gick det faktiskt ganska bra att gå igen. Okej, det var ju inte direkt skönt men jag klarade av att gå ungefär femhundra meter eller så och en bit av vägen var på en stig i en skog. Ibland kom det rötter och sånt men jag trampade som tur var inte snett igen:) Ida fick stå ut med att jag klagade men hon verkade överleva:)

Det var inte förrän några timmar senare som jag började få ondare i foten igen. Träningen gick ganska dåligt idag men det var nog bra att jag tränade så att jag hade annat att tänka på än min fot. Nu stör jag mig i alla fall på att det här hände just idag för i helgen ska jag åka på Uss statsskattjakt och där kommer vi gå runt ganska mycket på stan och då har jag såklart ingen lust att ha ont i foten. Jag kommer hålla i statsskattjakten tillsammans med Ronja och Maja vilket ska bli kul. Vi har verkligen planerat och fixat mycket inför den här helgen. Som tur är behöver jag inte vara med i ett lag i år och därför behöver jag nog inte gå runt jättemycket men ändå. Snacka om att jag känner mig handikappad just nu, självklart kan jag gå men det är inte alls skönt och att gå upp eller ner för kanter och trappor gör väldigt ont. Sen är det en stor himla knöl på min fot nu, någon sorts svullnad tror jag, vilket gör att jag tycker att det gör ont att ha sko på den foten. Nu ska jag inte klaga mer men jag stör mig verkligen och det var ju jättedålig timing för det här just nu. Idag har jag i alla fall upplevt något nytt för jag hade aldrig trampat såhär snett tidigare. Men jag har kommit fram till att det är väldigt onödigt och jobbigt att göra det, så om ni kan, undvik att trampa snett! Jag kan lova er att det finns en massa andra saker som är roligare att uppleva. Nu ska jag vara social med lite folk men jag bloggar igen efter helgen. då har jag lov i en hel vecka också och det ska bli riktigt skönt:) Ha det bra!
/Vispen

Snart lov

Hej!

Nu ser jag verkligen fram emot lovet för såhär skoltrött som jag är just nu har jag nog aldrig varit tidigare. Det känns verkligen jobbigt att gå upp varje morgon, åka till skolan och ha de lektioner som står på schemat. Ändå har de senaste dagarna inte varit särskilt jobbiga men av någon anledning är jag bara trött på skolan. Det är tur att jag har mina vänner som alltid finns där för mig och muntrar upp mig när det behövs:) Men det känns jätteskönt att höstlovet är nästa vecka. Då har jag faktiskt inga speciella planer förutom att träffa lite folk som förmodligen kommer till Stockholm. Sen hoppas jag att det blir träning som vanligt för det vore kul eftersom jag inte tränade något i helgen som det var tänkt.

Jag tror inte att jag har särskilt mycket att skriva idag. Kören gick bra i måndags och de två låtarna vi ska sjunga på konserten om några veckor börjar sitta. Efter lunchen tittade vi på konserten från förra veckan och det var kul att höra alla igen även om ljudet tyvärr inte går att jämföra med hur det lät när man såg konserten live. Att höra sig själv verkade många tycka var ganska jobbigt men man lär sig ju väldigt mycket av det. Jag såg ju tyvärr inte mig själv vilket jag hade velat göra för det är ju uttrycket på scen som jag vill utveckla. Min sånginsats är jag inte nöjd med, jag tycker att det lät falskt flera gånger. Men jag kände mig ju nästan inte alls taggad i onsdags men på nästa konsert vill jag verkligen sjunga bättre. Då kommer alla föräldrar och andra som vill och tittar. Träningen var ungefär som vanligt i måndags. Vi var ganska många och därför fick man inte spela särskilt mycket men det var ju kul att det var många som ville träna:)

Igår hade jag först estetisk verksamhet där vi började på vår tredje skiss. Jag valde ju att skriva musik men det gick inte alls bra så det ska jag göra klart under lovet. Det känns nästan omöjligt att skriva en hel låt men det ska nog gå bra på något sätt. För tillfället har jag dock ingen inspiration alls men läraren spelade i alla fall upp en låt som hon har gjort igår. På den sjöng hon bara och spelade inget annat instrument. Det fick mig att känna att det kanske i alla fall finns en lliten chans att jag ska klara det här svåra arbetet. Samhällskunskapen var lika seg som vanligt, grupparbeten kan verkligen vara både roliga och tråkiga beroende på vilken grupp man hamnar i. På fredag ska vi i alla fall redovisa vad vi har gjort, tyvärr tror jag inte att min grupp kommer få godkänt men man kan ju alltid hoppas:) Psykologiuppgiften blev jag godkänd på och det kändes skönt. Det enda jag behöver göra är att kompletera lite med några meningar men det kommer förhoppningsvis gå ganska fort. Gårdagens träning var inställd vilket jag såklart störde mig på! Imorgon hoppas jag verkligen att jag får träna showdown igen!

Idag hade jag sånglektion då jag började med en jazzlåt som heter Round midnight. Min lärare tror att den kommer passa mig och jag tycker ju om att sjunga jazz förra året och tycker om låten jag har fått. Idag tränade jag lite på improvisation och sen sjöng jag en del av låten. Vi hade ingen ensemble idag men skulle istället titta på en spelning som tvåorna hade. Först spelade instrumentalisterna och det var lite segt att lyssna på eftersom några instrumentalensembler från vuxenutbildningen spelade precis innan. Alla var hur som helst väldigt duktiga och det var kul att höra dem:) Efter det hann jag höra några av sångarna sjunga innan jag åkte hem. Jag måste verkligen säga att det är bland det bästa jag har hört på länge! Att det går så många duktiga sångare och sångerskor i samma klass har jag verkligen svårt att förstå. Några av de jag hörde idag sjöng verkligen hur bra som helst, jag kan inte beskriva i ord hur bra de var! Jag skulle göra mycket för att få en sådan bra sångröst för jag tror inte att det är många som kan bli lika bra som dem, inte ens om man tränade mycket. Vissa röster fastnade jag verkligen för idag och man kan ju till exempel inte byta ut sin röst. I och för sig kanske det går att göra på något sätt men det är ju inte direkt något som är lätt att göra. Men jag skulle göra mycket för att få en ljusare röst, min röst är ju jättemörk och jag låter ju nästan som en kille ibland vilket inte är särskilt roligt. Oj, nu är det någon som ringer till mig och jag ska nog ta och svara. Sen ska Lovisa och jag göra middag snart, jag skriver igen någon annan dag:)
/Vispen


Fyra dagar med skola och vänner

Hej!

Hoppas att ni mår bra! Det gör jag förutom att jag har väldigt ont i magen men det är skönt att ha det idag istället för att behöva ha det i skolan imorgon:) Det är aldrig kul att behöva vara sjuk och missa en hel skoldag eller att ha svårt att koncentrera sig bara för att man har ont. Idag har jag i alla fall inte haft lika ont som vanligt så det är skönt men ändå. De senaste dagarna har varit både roliga och tråkiga för mig:) I torsdags var det först skola då vi gick igenom det sista om kolonialismen, jag tror vi kommer ha prov någon gång efter lovet. Nästa vecka ska vi i alla fall se en film både på torsdag och fredag. Jag tror jag ska vara med på lektionen och se hur filmen är på torsdag, om jag inte känner att jag får ut något av att se den ska vi försöka hitta en sammanfattning som jag ska läsa. Läraren sa att jag såklart är välkommen att se filmen men att han förstår om jag tycker att det är svårt att hänga med. I fredags såg vi till exempel ett avsnitt ur en film som varken var på svenska eller engelska. Det enda jag förstod var att människor fick lida och att människor blev slagna och annat hemskt. Jag har tur som lever i Sverige där det inte är krig, i alla fall inte för tillfället. Jag får mat varenda dag, går i skolan och bor i ett hus. Ändå önskar jag ibland att jag hade det bättre men det borde jag ju inte göra eftersom det finns så många människor som har det sämre än jag. På religionen såg vi också film i torsdags, vi hade en vikarie eftersom läraren var sjuk eller något. Filmen handlade om en tjej som valde att bli nunna och bo i ett kloster resten av sitt liv. Det skulle nog inte jag klara av, för det första är jag inte särskilt troende och för det andra skulle jag inte kunna tänka mig att vara på ett och samma ställe hela livet. I klostret fick man dessutom inte prata med varandra förutom en eller två timmar om dagen. De läste inte tidningen, tittade inte på tv eller lyssnade på musik. Om jag skulle göra ett sådant val i livet skulle jag verkligen behöva tro på något enormt mycket och jag tror inte att det kommer hända. Ändå förstår jag den där tjejen lite för om man väljer att isolera sig sådär mycket från världen behöver man ju inte uppleva allt jobbigt som händer, det är i alla fall väldigt mycket man missar. Det kloster som tjejen levde i var dessutom bland de mest extrema kloster som finns i Sverige så bara för att man är nunna behöver man nog inte leva exakt sådär.

I torsdags var jag på den kära träningen också och hann träna ganska mycket på servar och att valla på olika sätt. Jag fick reda på att Sverige förmodligen kommer skicka några spelare till Finland i januari eftersom det ska vara en tävling där! Jag hoppas verkligen att jag får åka för det skulle ju vara hur roligt som helst! I så fall skulle jag ha något att se fram emot också även om det är ungefär tre månader tills dess.

I fredags var det skola igen men det orkar jag inte skriva om. Samhällskunskapen var seg och gruppen jag jobbar med har verkligen fastnat och det verkar inte som att någon har koll på det som behövs för att vi ska kunna göra uppgiften. Ingen är intresserad eller motiverad heller och därför är det ingen som direkt verkar vilja bestämma eller ta ansvar. Jag tror att jag nästan blir tvungen att göra det för om ingen gör det kommer vi aldrig komma framåt. Jag tycker verkligen inte om att bestämma saker eller att prata inför en grupp men det känns nästan värre att inte komma någonstans ochb ara sitta utan att knappt göra någotning på en hel lektion.

Efter skolan åkte jag till Adam, vi åt middag och bakade en kaka med banan och choklad som faktiskt blev väldigt lyckad:) Sedan tittade jag på idol och tycker att det var roligt att det var Beatlestema. Linda åkte ju ut men det var tyvärr ingenting som direkt förvånade mig. Alla som är kvar nu är ju otroligt duktiga! Jag tycker att det var synd att Alice bestämde sig för att hoppa av tävlingen men förstår samtidigt henne efter att ha läst hennes blogg:) Minnah fick ju komma tillbaka istället och jag blev glad över att hon verkligen sjöng jättebra i fredags och fick bra kritik från juryn:)

Igår var Adam och jag i Liljeholmen eftersom den stora gallerian som finns där firade ett år. De hade en del bra erbjudanden och sen kunde man höra en tjej sjunga och sånt. Jag köpte en present till min kompis Caroline som fyller tjugo år idag! Grattis till henne! Tyvärr hittade jag ingenting roligt igår så det fick bli ett halsband med en ängel, jag tyckte att det var ganska fint. Presenter är ju alltid så svårt och snart fyller både Lovisa och Nina år, jag har ingen aning om vad jag ska köpa till dem.

Igårkväll var jag på fest hos Caroline! Hon hade bjudit hem både släkt och vänner, det är ju stort att fylla tjugo så det kan jag förstå. Hela hennes familj var där också och det var jätteroligt att få träffa alla igen! Vi åt middag, fikade, tittade när Karro öppnade sina presenter, lyssnade på musik och pratade. Det var en väldigt rolig fest! Kim och jag åkte hem till henne lite senare på kvällen. Vi gjorde egentligen inte särskilt mycket förutom att prata lite med hennes mamma. Just det, sen testade vi att ringa någon sorts dejtinglinje också. Jag fick nämligen något skumt ryck, som jag brukar få ibland, och ville testa att göra det eftersom jag har pratat om det så länge och eftersom jag tycker att det är roligare att prata än att skriva, i alla fall oftast. Dessutom går det ju mycket fortare och sen får man ju höra en röst också. Vi hittade ett nummer dit tjejer ringer gratis och sen ringde vi dit och lyssnade på presentationer av killar. En del av de verkade vara lite skumma och sen fanns det killar som var över femtio år som jag inte hade någon lust att prata med heller. Jag gav upp efter ett tag eftersom jag var trött men jag kanske ringer dit igen för någon gång kanske det är någon rolig kille som råkar ringa dit samtidigt som jag. Det är ju roligt att lära känna nya människor och hitta nya vänner så varför inte? Om det dessutom är gratis för tjejer att ringa är det ju bra också. Egentligen är det ju ganska konstigt, killar borde väl också kunna ringa gratis? I och för sig finns det många fördelar med att vara kille så något måste ju vara bra för oss tjejer också. Jag har lärt känna en kille via internet och vi har känt varandra i över ett år nu så det är roligt. Men han bor tyvärr i Skåne och det ligger ju ganska långt från Stockholm men vi har pratat om att ses ganska länge:)

Idag har jag alltså bara varit med Kim, jag sov över där och låg på en luftmadrass hela naten. Jag älskar verkligen luftmadrasser, de är ju jättemysiga att sova på! Håller ni inte med om det? Vi gick och handlade lite idag och sen åt vi jättegod mat som Kims mamma lagade och lyssnade på bra musik. Nu har det ju kommit en skiva där de elva idoler som kom till fredagsfinalerna sjunger varsin låt. Skivan heter någonting med det bästa från audition. Den är grym och finns på spotify så den borde ni verkligen lyssna på! Nu ska jag äta så nu hinner jag inte skriva mer.
/Vispen

Träning och mitterminskonsert

Hej!

Det har inte direkt hänt något särskilt sen jag skrev senast. Tyvärr har jag känt mig lite nere de senaste dagarna av olika orsaker. Det orkar jag inte skriva om för det skulle bli alldeles för komplicerat och jobbigt att förklara allt. Men alla har väl sådana här perioder i livet, särskilt på hösten, så jag försöker leva som vanligt och försöker att inte tänka för mycket. Hoppas att ni mår bra i alla fall:)

På gymnasiet är det som vanligt och jag har en del att göra just nu. I måndags hade jag bara körsång vilket var skönt för jag var extremt trött hela dagen. På kvällen åkte jag och tränade som vanligt och det gick ungefär som det alltid brukar göra förutom att jag var lite seg. Det brukar jag alltid vara efter en tävling och det är ju kanske inte särskilt konstigt.

Igår började dagen med estetisk verksamhet då alla lämnade in sitt andra utkast, några redovisade vad de hade gjort för klassen och vi började på nästa utkast. Man fick välja att antingen jobba med musik eller textskrivning nästa vecka och jag valde musik. Tyvärr kan jag ju knappt spela något instrument och därför måste jag nog nynna melodin istället för att försöka spela men det ska nog gå bra på något sätt. På samhällskunskapen började vi med ett grupparbete som går ut på att vi ska skapa en regering tillsammans. Det är en hel del man ska bestämma och frågorna vi fick var dessutom väldigt svåra. Sen blev det ju inte direkt bättre av att ingen i min grupp verkade vara engagerad eller intresserad av det vi skulle göra. Vi har i alla fall ungefär en vecka på oss och jag längtar verkligen tills det är över. På psykologin fick vi en skrivuppgift som jag tycker var ganska svår. Men jag får hoppas att jag förstod uppgiften rätt och skrev den på ett bra sätt. Det handlade om att man skulle visa att man hade förstått olika metoder som används för att bota fobier och att man även kände till klassisk betigning och lite annat.

Igårkväll åkte jag på träning igen, det gick väldigt dåligt för mig men själva träningen var ganska rolig ändå. Jag har mycket att träna på och en sak som jag är dålig på är försvaret. Det känns lite som att det blir sämre och sämre för varje vecka som går, när bollen kommer på höger sida där jag har handsken släpper jag in nästan allt. Förut var försvaret sämre på andra sidan men nu är det som sagt vid handsken som jag släpper in mål hela tiden. Mina skott är ju inte direkt heller särskilt bra men i helgen ska vi förmodligen träna igen och då ska jag verkligen försöka hinna träna så mycket som möjligt! Även om det känns jobbigt just nu tänker jag inte ge upp!

Idag hade jag först sånglektion där jag sjöng igenom I'll stand by you och även fick en ny låt som jag ska titta på tills nästa vecka. Om några veckor har vi sånguppspel på kvällen då föräldrar och andra kan komma och titta. Vi bestämde att jag ska sjunga en jazzlåt eftersom jag fastnade lite för jazz förra terminen och gärna skulle vilja sjunga det mer. På kontaktlärartiden gjorde vi inget särskilt förutom att fylla i en enkät där vi fick svara på frågor om hur vi trivs i skolan.

Efter lunchen var det mitterminskonsert där instrumentalisterna spelade och sångarna sjöng. Instrumentalisterna har nämligen jobbat med egna låtar medan vi sångare ju har jobbat med varsin låt tillsammans med en lärare. Jag tycker att instrumentalisterna spelade väldigt bra men kände att jag saknade någon som sjöng på deras låtar. Ibland tycker jag om instrumental musik men eftersom jag nästan bara håller på med sång är det sången som jag uppskattar mest när jag hör musik. De andra sångarna tycker jag var otroligt duktiga idag! Det märks verkligen att alla utvecklas hela tiden. Jag kommer ihåg att det fanns de som jag inte tycker var särskilt bra i ettan men som jag nu tycker är jätteduktiga och sjunger väldigt bra! Jag blev särskilt imponerad av en tjej idag som sjöng så otroligt bra att jag faktiskt undrade varför jag ens håller på med sång överhuvudtaget. För mig kunde det absolut ha gått bättre idag, ibland sjöng jag falskt och jag känner inte alls att jag lyckades beröra med min sång. I och för sig beror det nog mycket på att jag inte känner samma glädje med att sjunga som tidigare. Det är väldigt jobbigt när jag vill tycka om att göra det och när jag vill prestera och vara lika duktig som alla andra. Men det är ju inte särskilt konstigt att jag inte sjunger bra längre med tanke på att jag sjunger väldigt sällan nuförtiden. Jag tror att det skulle bli lättare om jag kunde känna samma glädje med att sjunga som tidigare och om jag dessutom slutade känna mig så pressad hela tiden. Min vän som jag sjöng låten till hann jag i alla fall tänka på en del medan jag sjöng och det var väl egentligen det enda som var bra med dagens uppspel. Sen var det som sagt roligt att höra alla andra och det var tur att jag inte sjöng efter vissa personer för om det hade varit så hade det nog gått ännu sämre än vad det faktiskt gjorde. Skönt att ännu en typ av redovisning är gjord i alla fall och nu är det dessutom bara sju skoldagar kvar till höstlovet så jag ska inte klaga:) Nu ska jag plugga lite men jag bloggar igen i slutet av veckan.
/Vispen

European top twelve 2010

Hej!

Jag är väldigt trött nu, som jag alltid brukar vara efter en tävling, därför skriver jag inte särskilt långt ikväll. Det är ju hur som helst bra att jag är trött för det är ju ett tecken på att jag har haft roligt och även på att jag verkligen har gjort mitt bästa de här dagarna och ansträngt mig.

I fredags tog jag det ganska lugnt på förmiddagen, packade och åt lite lunch. Eftersom jag var nervös orkade jag knappt äta något och jag har ätit dåligt hela helgen och jag vet inte riktigt vad det beror på. Egentligen borde jag ju vara extra hungrig då jag spelar så mycket. Klockan ett åkte jag till det kära hotellet i Handen, det är verkligen mitt favorithotell och i helgen började jag faktiskt hitta lite bättre där. En sak som var bra var att jag sov på samma våning som vi spelade och var på hela tiden och därför behövde jag bara koncentrera mig på den. Nu kommer det i och för sig dröja länge innan jag bor på det hotellet igen och tills dess har jag säkert glömt bort hur det såg ut där men ändå. Det var verkligen roligt att träffa alla igen i fredags och jag hann hälsa på de flesta innan tävlingen började.

Jag spelade fem matcher i fredags och det var verkligen roligt att få spela showdown igen eftersom jag inte hade gjort det på nästan en vecka. Men jag tror att det var bra för mig att ta en liten paus från att träna showdown innan tävlingen för jag vann varenda match den dagen. I och för sig mötte jag inte de bästa spelarna men ändå. En eller två av matcherna i fredags tycker jag var ganska lätta att vinna medan det lika gärna kunde ha varit mina monståndare som vann de andra tre. De var verkligen jättejämna, vilket såklart var roligt:) Rebecka var med mig på tre av mina matcher i fredags och när jag mötte Tanja lite senare på kvällen coachade Christoffer mig. Jag blev verkligen överraskad när jag helt plötsligt såg honom men det var såklart jätteroligt att träffa honom igen! Tyvärr missade jag Idol den här veckan men en tävling går absolut före det och jag tycker inte att det var något större problem. Däremot hann jag se vem som åkte ut och det kändes tråkigt att Minnah fick lämna Idol men jag tycker att Alice förtjänade att få stanna kvar och blev förvånad när hon hängde löst.

Igår fortsatte vi att spela resten av våra matcher. Jag var trött på morgonen eftersom jag knappt sov någonting igår natt och jag trodde att jag skulle förlora första matchen på grund av det. Klockan åtta spelade jag mot Michela från Italien, henne förlorade jag mot i Prag och därför kändes det roligt att få vinna den här gången. Om jag minns rätt var det dessutom en väldigt jämn och rolig match. Lite senare mötte jag Sirpa från Finland och även det var en jämn match men som jag vann. De tre matcherna efter det förlorade jag. Då spelade jag mot Stine, Danique och Hanna. Jag blev nöjd med matchen mot Danique för jag trodde aldrig att det skulle gå så bra som det gick men de andra matcherna känner jag absolut att jag kunde ha spelat bättre. Jag har förlorat mot både Hanna och Stine varenda gång vi har spelat och det känns såklart tråkigt. Nu vet jag i alla fall mycket som jag behöver träna på tills nästa tävling så det är bara att köra på. När jag förlorade stort mot Hanna kändes det dock väldigt jobbigt, hon är verkligen hur duktig som helst, det är ju något som jag också vill vara. Därför kändes det jobbigt att förlora just den matchen när jag dessutom hade förlorat de två tidigare matcherna. En stund kändes det bara som att jag ville lägga ner showdown helt och hållet. Jag tycker ju verkligen om att spela men det är såklart inte roligt när man förlorar fastän man känner att man verkligen försöker och dessutom har lagt ner mycket tid på att träna. Som tur var fanns det folk som fick mig att bli lite gladare efter en stund och Rebecka och jag gick ut en stund och köpte en god glass och sånt. Det kändes bra att Rebecka var med ibland för det är ju alltid roligt att veta att det finns någon som hejar på en. Min mormor Lia kom förbi en stund i lördags, vilket också var roligt:) Min sista match var mot Helena från Tjeckien. Första set vann jag ganska enkelt men efter det fick jag verklige kämpa. I tredje set stod det, som varenda gång när vi har spelat, tio-tio eller om det till och med stod elva-elva innan jag gjorde det sista målet. Det kändes väldigt skönt för jag hade inte velat förlora den sista matchen när jag redan hade tre förluster plus att jag förlorade senast när det var sådär jämnt. Eftersom jag förlorade tre matcher kom jag fyra i tävlingen och det kändes väldigt segt. Det hade verkligen känts bättre att komma femma eller sexa för när man kommer fyra är det ju precis så att man missar medalj, vilket i alla fall inte jag tycker är roligt. Det var hur som helst roligt att få tävla för jag hade aldrig spelat European top twelve tidigare och jag beundrar verkligen en del av de andra spelarna som är så himla duktiga. Vissa har spelat länge och har mycket rutin, vilket ju alltid är bra. Därför hoppas jag att även jag snart kommer kunna vinna eller åtminstone komma topp tre i en stor tävling. En del som jag pratade med i helgen sa att de tycker att jag måste ha bättre självförtroende och det är något som jag jobbar med. Men det är ju inte särskilt lätt när man kommer fyra, precis missar medalj och dessutom inte känner sig helt nöjd med allt man har gjort. Menmen, jag ska fortsätta träna och kämpa för jag har ju ändå kommit en bit på vägen. Om jag gör mitt bästa hoppas jag att jag får tillhöra svenska landslaget ett tag till, ibland känns det som att jag inte är värd det men det är såklart verkligen en ära att få göra det.

Igår spelade vi trippel också och jag var i samma lag som Stine och Leo. Det var roligt att få spela med människor som man i vanliga fall inte spelar med. Stine och jag hade pratat en del tidigare medan jag nästan aldrig hade pratat med Leo. Vi pratade lite igår, tyvärr förstod han inte särskilt mycket engelska, vilket var tråkigt men hans fru fick översätta det vi sa. Vi spelade fyra trippelmatcher igår och laget slutade som femma av åtta lag. Jag tycker att det kunde ha gått bättre men jag känner verkligen att alla i laget alltid gjorde vårt bästa och mer än så kan man ju inte göra. Claudio vann trippeln tillsammans med Hanna och Michela. Det tycker jag verkligen var roligt för Claudio vann trippeln även förra året:) Claudio slutade förresten som åtta i European top twelve.

Igårkväll var det prisutdelning och det var roligt eftersom alla som deltog faktiskt fick en medalj. Den ska jag spara och ha som minne från den här tävlingen! Av oss tjejer kom Stine från Danmark trea, Danique från Holland tvåa och Hanna från Finland etta. Av killarna kom Teemu från Finland trea, Pete från slovenien tvåa och Sven från Holland etta:) Jag tycker att det var roligt att Sven vann eftersom han inte har vunnit en tävling på ganska länge. Efter prisutdelningen satt jag uppe med en massa folk och somnade inte förrän klockan var över tre inatt. Men jag hade verkligen en rolig kvääll! Även om det inte gick särskilt bra för mig i tävlingen kände jag att jag för det mesta faktiskt kunde få ut en massa bra saker av att spela och det var förlusterna som jag lärde mig mest av. Sedan var det ju otroligt roligt att få möta såhär bra spelare.

Idag sov jag ganska länge men det var skönt. Sedan åt jag lunch och hann prata och säga hejdå till många trevliga människor:) Madde, Danique och jag sjöng Singstar under eftermiddagen och det var kul. När vi testade det lite igårkväll fick jag inte alls några bra poäng men då hade jag lite ont i halsen och sen brukar jag alltid sjunga ganska dåligt efter klockan tolv på natten. Undrar varför det är så egentligen. Idag spelade jag kort med holländarna också och även det var roligt förutom att jag gav upp ganska snabbt eftersom jag kände mig för trött för att orka koncentrera mig på korten. Nu är jag hemma efter att ha varit med Adam i några timmar. Det känns riktigt tråkigt att tävlingen redan är över för allt som är roligt tar slut så otroligt fort. Jag såg fram emot European top twelve i över två månader och sen var själva tävlingen bara under en kort helg. Dessutom kom jag ju bara fyra och jag måste säga att jag är besviken på mig själv. Men mitt mål var ju att vinna fler matcher än jag förlorade och det lyckades jag ju faktiskt med:) Ändå tycker jag att det är otroligt jobbigt och tråkigt att förlora men jag försöker tänka att alla spelare som var med i helgen är de tolv bästa i Europa. Därför är det ju inte direkt jättelätt att vinna hela tiden. Nästa tävling är inte förrän nästa år men tills dess lär jag ju i alla fall hinna träna ganska mycket. Nu ska jag gå och lägga mig men hoppas att ni alla har haft en bra helg!
/Vispen

I helgen gäller det

Hej!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge men jag har haft ganska mycket att göra den här veckan. Nu är jag i alla fall äntligen hemma och min helg har faktiskt redan börjat eftersom jag har tagit ledigt imorgon. Tänk så länge som jag har längtat till den här helgen och att få vara med i European top twelve. Förra året minns jag att jag fick information om vilka som fick vara med där men då stod såklart inte mitt namn med. Den gången kommer jag ihåg att jag verkligen önskade att jag skulle få vara bland de tolv bästa i Europa och att jag någon gång skulle få spela den tävlingen. Sen jag fick mail om årets tävling har jag alltså längtat och väntat, i flera månader nu och imorgon börjar det! Gissa om jag är nervös. Aja, nu ska jag skriva lite om den här veckan:)

I måndags var det först kör då vi fick veta att vi tyvärr inte kommer sjunga Man in the mirror på konserten i november. Låten byttes ut mot en mycket tråkigare låt, jag försökte verkligen tycka om den men det var inte det lättaste, dels för att låten hade en tråkig text och dels för att jag verkligen märkte på hela kören att vi inte tyckte om att sjunga låten. Tyvärr får man ju inte alltid sjunga det man önskar så det är ju bara att gilla läget men ändå. Kören hade tränat på Man in the mirror väldigt länge och att då få reda på att vi inte ska sjunga låten när vi äntligen hade gått igenom alla stämmor kändes inte sådär jätteroligt. Efter lunchen hade sångarna lektion med Petra igen då de flesta av oss sjöng igenom våra låtar. Det verkade som att alla hade utvecklats när det gäller att röra sig och gjort det som vi behövde träna på. För mig gick det väl helt okej men jag måste träna på att inte böja fram huvudet när jag sjunger, det är tydligen ett problem som många har. Tyvärr tränade jag inte i måndags eftersom jag behövde plugga och dessutom hade huvudvärk. Det var ju i måndags jag klippte mig och när jag för första gången sen klippningen tvättade håret igår kände jag verkligen hur mycket jag saknar att ha långt hår. Nu fanns det ju nästan ingenting kvar att tvätta kändes det som menmen, nu finns det ju ingenting att göra åt det förutom att vänta i några år och hoppas att mitt hår då är lite längre igen.

Tisdagen var ovanligt lugn. Min assistent försov sig och tyvärr valde han en väldigt dålig dag till att göra det på. Vi skulle jobba med datorerna på lektionen och fick fortsätta med låtarna vi började på förra gången. Det hade ju varit ett utmärkt tillfälle för mig att göra färdigt mina fyra sista takter på men eftersom jag inte kunde vara inne på datorn där musikprogrammen fanns kunde jag inte göra någonting. Jag satt alltså i över en timme utan att ha något att göra vilket jag tycker var störande och tråkigt. Det är jobbigt att behöva vara beroende av andra ibland, den här gången handlade det ju om att jag behövde en seende person som hjälpte mig med datorn och ett musikprogram. Om jag hade fått hjälp hade jag ju hunnit bli klar så hur kul är det?

Efter lunchen hade jag samhällskunskap där vi pratade om ekonomi, finanskriser och sånt. Snart kommer vi nog ha prov igen. Vi fick tillbaka proven vi skrev för ett tag sen i tisdags och jag hade alla rätt på g-frågorna och fick dessutom rätt på vg-frågan också:) Det trodde jag verkligen inte för jag trodde att läraren var sträng med betygsättningen. Men tydligen klarade jag mig och det kändes såklart bra! Psykologin gick ganska bra också. Min assistent var med på lektionen men läraren skrev inte lika mycket på tavlan som vanligt. Däremot delade hon ut ett häfte som jag såklart inte hade fått. Jag har nästan vant mig vid att läraren glömmer bort mig hela tiden så det är ju inte direkt någgot nytt. Däremot stör jag mig fortfarande på det men jag orkar verkligen inte hålla på och tjata på dem om en massa saker för vilken elev vill vara jobbig hela tiden? Vi tittade i alla fall på en ganska intressant film och fick lära oss mer om beteendeterapi och hur man kan bota olika fobier. Filmen handlade om en tjej som hade svårt att vara med många människor samtidigt. Hon orkade inte gå till skolan på grund av det, vilket jag tycker är väldigt hemskt. Själv har jag aldrig haft det problemet utan jag har alltid tyckt om att ha många människor omkring mig även om jag under en period i livet var väldigt blyg och knappt pratade med någon. Däremot kan jag ändå förstå den där tjejen, i filmen fick man i alla fall se hur det gick bättre och bättre för henne och det är ju bra att man kan få bort sina fobier och sådant som man tycker är jobbigt på olika sätt.

Träningen var inställd i tisdags och det var verkligen tråkigt! Jag hade velat träna en gång innan tävlingen men nu är det som det är. vi får väl hoppas att vila hjälper. Idag tränar jag inte eftersom jag vill kunna prestera i helgen, undrar om jag tog rätt beslut där... Igår var jag i alla fall ledig från skolan eftersom vi hade elevhälsovårdsdag och treorna fick extra tid till att jobba med våra projektarbeten. Eftersom jag inte läser projektarbete i år kunde jag istället plugga religion på förmiddagen och det behövde jag verkligen:)

På eftermiddagen åkte jag till min kära vän Ronja! Hon flyttar snart så det var nog sista gången jag var i deras trevliga hus. Hennes familj kommer att flytta till en lägenhet snart, den kommer jag förmodligen tycka väldigt mycket om eftersom jag har lätt att tycka om just lägenheter:) Jag var i alla fall hos Ronja eftersom vi skulle ringa till lite folk och försöka få med de till USS statsskattjakt. Ingen av oss kände att vi ville göra det själva så det var ju bra att vi var två, då har man ju alltid roligare:) Det gick däremot inte särskilt bra att ringa, en del nummer fanns inte och sen var det många som var upptagna helgen då statsskattjakten kommer att vara. Jag tycker hur som helst att vi hade en rolig kväll, vi åt en god middag och hann umgås en del också:)

Den här dagen började med historia då vi jobbade med enväldesstater och lite annat. Ärligt talat kommer jag inte ihåg särskilt mycket av lektionen eftersom jag satt och var nervös inför religionsprovet som vi skulle ha lite senare. Vi hade religion nästan direkt efter historian så det var bara att gå dit och se glad ut. Jag tycker att provet var ganska svårt. Det var flera frågor som jag antingen inte skrev någotning alls på eller som jag bara skrev lite på. Som tur är kan man få ganska många poäng och jag tror faktiskt att det jag skrev borde räcka för att få godkänt. Sista frågan kan man få åtta poäng på och läraren sa att vi kan göra den muntligt nästa vecka. Jag har ju rätt till längre skrivtid men tror att jag föredrar att prata framför att skriva. Datorn krånglade dessutom under större delen av lektionen och jag behövde starta om den och hålla på. Skoldatorn är verkligen seg, den laddar otroligt segt plus att den ibland hänger sig utan anledning. Jag förstår inte varför jag fick en bättre dator men nästa år hoppas jag att jag får en macdator. Det behöver jag ju till musikprogrammen och om kommunen inte förstår det får jag väl köpa den privat. Om det jag skrev idag inte räckte till godkänt finns det ju i alla fall åtta poäng som jag fortfarande har chans att få. Nu känns det hur som helst skönt att ha jobbat färdigt med islam för det var inte direkt något som jag tycker var särskiilt intressant.

Efter lunchen var det sånguppspel då jag sjöng både bossalåten plus en av soullåtarna. Det kändes verkligen skönt att få det gjort och det var dessutom inte överdrivet många som lyssnade heller. Bossalåten kändes ganska bra att sjunga medan jag inte riktigt blev nöjd med Chain of fools eftersom jag inte kände att jag förmedlade ilska som det var tänkt att jag skulle göra. Läraren sa i alla fall att jag sjöng låten bättre än vad jag har gjort på tidigare lektioner så det var ju bra. De andra var såklart duktiga idag, i och för sig tror jag inte att jag tycker att det var någon som var bättre än vanligt men ändå. Man kan ju inte vara bra på alla genrer och inte heller vara på topp varje gång. På onsdag har vi nästa uppspel och jag hoppas att det kommer gå bra för alla:)

Ikväll ska jag plugga lite eftersom det är något som jag varken kommer ha ork eller tid till i helgen. Sedan ska jag packa det jag ska ha med mig, mest kläder men kanske även något mer. Imorgon börjar det och det ska verkligen bli jätteroligt! Det kommer bli den hårdaste tävlingen jag någonsin har spelat eftersom alla både ska hinna spela elva singelmatcher plus ett antal trippelmatcher på två dagar. Claudio och jag är de enda som tävlar för Sverige, Zebben har tyvärr inte möjlighet att vara med. Därmed försvinner nog hoppet för Sverige om att ta medalj men ingenting är ju omöjligt. Jag ska göra mitt bästa och hoppas i alla fall att jag vinner fler matcher än vad jag förlorar. Eftersom jag spelar elva matcher vill jag alltså minst vinna sex matcher och förlora fem men vi får se hur det går. Det kan ju verkligen gå hur som helst med tanke på att alla är så himla duktiga. För er som vill följa oss kan ni gå in på:
Http://showdownsweden.se/
Jag tror att den hemsidan kommer uppdateras ibland. Där kommer man även ha möjlighet att lyssna på matcherna. Från ett av rummen där vi kommer ha våra matcher kommer de förmodligen spela in. Jag får se när jag bloggar nästa gång men jag kanske skriver lite kort om hur det går. Hoppas att ni får en bra helg i alla fall!
/Vispen

Nu har jag klippt mig

Hej!

Ja, som rubriken säger har jag klippt mig nu. Seende personer kan se hur jag ser ut på min profilbild. Lovisa tog som tur var bilder både före och efter klippningen och jag har sparat en bit av det hår som Nina klippte av. Det känns seriöst ganska deprimerande att ha kort hår nu. Jag visste redan att jag skulle sakna det innan det åkte av och jag hade helt rätt. Nu slutar håret bara helt plötsligt på ett och samma ställe och även om det kanske ser bra ut kan jag tala om att jag inte tycker att det känns bra överhuvudtaget. Dessutom känner jag mig inte som mig själv utan långt hår. Det var ju en del av mig och nu är den borta. Jag lever fortfarande, tydligen, vilket kanske inte är särskilt förvånande men ändå. Nu kommer det dröja ungefär fem år innan jag har långt hår igen, kanske till och med längre tid än så. Undrar om jag ens kommer hinna uppleva att ha långt hår igen i mitt liv men det hoppas jag för nu har jag testat hur det känns att klippa av det och det var ju inte alls roligt. För varje gång som Nina klippte med den där himla saxen och det försvann mer och mer hår kände jag verkligen hur en massa hår försvann och istället åkte ner på golvet. Som sagt sparade vi en bit av håret vilket ju är tur. Nu har i alla fall ni som har tjatat på mig om att jag ska klippa mig för att se hur det är fått se resultatet och det har jag själv också fått uppleva. Om man kunde backa tiden, bara några få timmar, skulle jag absolut göra det och i så fall klippt mig men inte ta bort en sådan lång bit av håret som jag gjorde. Som sagt, nu är det bara att börja spara igen och hoppas att det dröjer ett tag innan jag börjar få gråa hår.
/Vispen

Bloggar om helgen och SHIF's talangjakt

Hej!

Hoppas att ni mår bra idag, det gör jag förutom att jag har lite ont i huvudet. Jag förstår inte varför jag har börjat ha det oftare på sista tiden för det är ju inte alls roligt. Nu hade jag i alla fall tänkt skriva om de senaste dagarna. I fredags var första lektionen inställd vilket gjorde att jag slapp sitta i skolan och ha ungefär fyra timmars hål innan samhällskunskapen. Jag bloggade ju till och med i fredags kom jag på nu och som ni kanske har läst var jag på Stockholms central och visade showdown. Ifall jag hade haft skola den dagen hade jag inte kunnat vara med men nu hade jag ju tur eftersom läraren behövde åka iväg och plugga någonstans och vi inte hade någon vikarie:) Talangjakten hade som sagt sitt första stopp i Stockholm. Svenska handikappidrottsförbundet (SHIF) ordnade den och den kommer även att vara i andra städer i framtiden. Om ni då får chansen att åka dit eller vara med och visa en sport tycker jag verkligen att ni ska göra det. Det var verkligen roligt på centralen, stämningen var bra och det var många som ville se hur showdown går till. Sedan fanns det ganska många som ville testa att spela också så Helene och jag turades om att spela mot folk:) Förutom showdown kunde man bland annat testa att köra rullstol, skytte och pingis. Ibland fick vi som var med och visade de olika sporterna prata i en mikrofon så att vi skulle höras bättre och sen var det ofta någon som kommenterade en match eller utmaning som folk kunde välja att göra. Jag tycker som sagt att det var en rolig dag och jag träffade en massa sociala och glada människor. Dessutom kände jag några av de som kom förbi och pratade lite med dem. Vissa var ganska bra på showdown och det var kul. Vi kom på i lördags att de hade spelat med längre racketar än vi men det var ju bara bra för annars hade det kanske blivit mål nästan hela tiden och det hade varit lite tråkigt. En sak som jag tyckte var lite jobbigt, i alla fall i början, var att de spelade ganska hög musik ibland och att det var mycket ljud omkring oss. Det gjorde att det ibland blev svårt att höra showdownbollen men man vande sig efter en stund:) De som jobbade och hjälpte till med att hitta folk som ville titta på sporterna var också väldigt trevliga, positiva och glada. De jobbade alltså med att vara med på olika evenemang och jag tycker att deras jobb verkar väldigt roligt och skulle verkligen kunna tänka mig att jobba med det i framtiden. Då får man ju träffa en massa människor och kanske se något som man inte har sett tidigare, de som var med i fredags hade inte hört talas om showdown innan. De som testade att spela showdown verkade tycka att det var en rolig sport och det var ju bra:)

Samhällskunskapen var ganska seg i fredags. Jag som trodde att vi skulle få tillbaka våra prov hade fel, läraren hade tydligen inte hunnit rätta färdigt dem än. Vi fortsatte att jobba med ekonomi och fick ett häfte som vi skulle läsa och sedan göra några uppgifter i. Gruppen jag jobbade med var rolig och alla verkade vara trötta och flummiga, jag har hört att esteter ibland kan vara extra bra på det:) Läraren lät oss sluta lite tidigare eftersom det vi skulle ha gått igenom i fredags hade försvunnit från hans dator. Jag måste säga att det var skönt för jag hade inte orkat lyssna på en lång föreläsning.

När skoldagen var slut åkte jag till hotellet i Handen, det är verkligen mitt favorithotell! Jag sov inte där i helgen men det ska jag göra nästa helg vilket känns roligt:) Tänk, nu är det bara fem små dagar kvar till European top twelve. Förstår ni hur mycket jag längtar? I fredags åt vi middag på China station och det var lika bra som vanligt. Efter det tittade jag på Idol tillsammans med några av de andra. Jag tycker att idolerna var duktiga den här veckan men att vissa tyvärr hade valt lite tråkiga låtar. Sen blev jag ledsen när Sassa åkte ut eftersom jag verkligen hade velat se henne mer. Jag kan hålla med juryn om att hon behövde jobba med sina mjukare toner men när hon sjöng låten för andra gången märkte man verkligen att hon hade lyssnat på vad juryn sa och då gjorde hon, i alla fall enligt mig, låten mycket bättre. Därför tycker jag att hon förtjänade att gå vidare, jag ringde till och med och röstade på henne för att jag tyckte att hon var så bra! Innan jag åkte hem lite senare på kvällen pratade jag lite med mina kära vänner och testade ett spel på Claudios mobil. Det var roligt men jag störde mig såklart när jag förlorade mot honom flera gånger i rad för jag tycker ju aldrig om att förlora!

Igår fortsatte talangjakten och då var vi i Bromma istället. Där finns ett stort idrottcenter med simhall, gym och lite annat. Det fanns fjorton olika handikappsporter som man kunde testa, en del av dem hade jag inte hört talas om tidigare. Eftersom jag var med och visade showdownen kunde jag ju inte testa något själv, jag hann i alla fall titta in i ett annat rum där de bland annat visade goalball och judo. Lördagen var helt okej, inte lika rolig som fredagen eftersom det inte var lika många som kom och tittade. Showdownbordet stod dessutom i ett rum där det ekade jättemycket så man blev ganska trött i huvudet efter att ha varit där en stund även om man såklart överlevde. Ida kom i alla fall förbi på eftermiddagen och var med oss och åkte med oss till hotellet när vi var klara i Bromma. Vi låg och pratade på ett hotellrum i några timmar och åt sedan middag på en restaurang som jag tror heter Viking. Efter det var jag på hotellet med Helene, vi lyssnade mest på musik och hon tipsade mig om några bra låtar. Jag åkte hem lite senare på kvällen men kände mig inte särskilt trött när jag kom hem och satt därför vid datorn en stund innan jag gick och la mig. Jag ville inte att dagen skulle ta slut eftersom jag hade haft så otroligt roligt! Jag fick ju både vara med folk som jag tycker om och dessutom spela showdown både i fredags och lördags. Nästa helg blir förhoppningsvis lika rolig som den här eftersom jag ska tävla då. Det kommer dock kännas tomt utan vissa personer men jag får ju samtidigt träffa en massa folk från Europa som jag bara träffar några gånger om året och det ser jag fram emot:)

Idag har jag sovit ut, pluggat religion och vilat en del. Jag blir så otroligt trött efter att ha läst och försökt lära in en massa information. På torsdag har vi prov på islam och jag förstår inte hur jag ska klara det. Tyvärr tycker jag att religion är ganska ointressant, i alla fall islam. Man behöver veta ganska mycket och lära sig två långa häften på kanske ungefär femtio sidor plus två föreläsningar utantill. Men det är bara att kämpa på och jag har ju tävlingen att se fram emot i helgen och det jobbigaste den här veckan blir provet. På torsdag kommer vi även ha sånguppspel. Tyvärr är det ett stängt uppspel för oss sångare men jag tror att vi kommer ha ett öppet uppspel senare i höst. Toppa håret är något som jag ska göra innan ETt också. Då kommer jag klippa av ungefär en halv meter av mitt hår. Nu tror jag att det är ungefär en meter långt så det kommer ju bli ganska kort sen men jag ska spara ut igen. Jag vet redan nu att jag kommer sakna att ha långt hår när jag har klippt mig, det känns verkligen som en stor del av mig. Allt kommer i alla fall inte klippas av vilket känns skönt men ändå, en halv meter är ju ganska långt ändå och det är klart att jag kommer känna skillnad när det bara försvinner. Nu ska jag plugga lite till och sedan gå och lägga mig.
/Vispen

Hej! Jag ville bara skriva att jag verklig...

Hej! Jag ville bara skriva att jag verkligen har haft roligt idag! Eftersom första lektionen var inställd åkte jag istället till stockholms central där jag har varit med och visat showdown i några timmar! Jag har träffat jättemånga trevliga människor och det har varit jättemånga som har tittat och spelat! Som sagt, hur roligt som helst! Nu sitter jag i en taxi på väg till skolan. Efter samhällskunskapen ska jag åka och möta upp helene igen och gå och äta någonstans. Det blir kul! Sen blir det visning av showdown igen imorgon! Hoppas att ni har det bra! /vispen


Skola, träning och möte

Hej!

Jag tycker att man kan sammanfatta mina senaste dagar med de tre ord som står i rubriken. Mitt liv rullar på som vanligt och jag hoppas att ni mår bättre än vad jag gör idag. Jag har sovit väldigt dåligt de senaste dagarna och det är nog en anledning till varför jag mår som jag gör. Jag försöker verkligen att inte känna mig stressad men det är inte särskilt lätt. Vi får mer och mer att göra i skolan nu plus att jag ju snart ska på en stor tävling. Det ska såklart bli jätteroligt men jag känner också press för jag vill ju så gärna att det ska gå bra. Det vill ju alla som är med där för om man är en av de tolv bästa spelarna i Europa vill man ju fortsätta vara det. Men jag har hört att det nog skulle kunna gå hur som helst för mig för när man inte har spelat särskilt länge kan det gå bra på en tävling och sedan jättedåligt på nästa. Nivån på spelet kan alltså variera väldigt mycket och jag kan lova att nästan vem som helst kan vinna över mig när jag har mina dåliga dagar. Därför är det ju ändå tur att det är ungefär en vecka kvar till tävlingen för om jag hade behövt tävla i helgen vet jag att det hade gått dåligt. På lördag ska jag visa showdown och det har jag ju gjort en gång tidigare också. Den här gången kommer Helene och kanske någon mer från landslaget vara med så det känns skönt att inte behöva göra det själv. Jag skulle aldrig orka spela i sex timmar utan paus. Vi får väl se hur det går på lördag, förhoppningsvis mår jag bättre då för när jag ska visa sporten vill jag verkligen att andra ska se hur roligt det är för det tycker jag verkligen. Tänk hur roligt det skulle vara om Sverige fick fler bra spelare och om showdown i framtiden blev tillräckligt stort i världen för att bli en paralympisk sport. Jag hoppas att jag kanske kommer hinna leva medan det händer och att jag även kommer kunna delta där om jag fortfarande spelar då. I och för sig tror jag att det kommer dröja minst till år 2020 innan showdown blir en paralympisk sport och då är jag tjugoåtta år. Det innebär ju att min bästa ålder kommer vara över då men vi får väl se. Tjugoåtta är ju inte hur gammalt som helst, jag tycker i alla fall inte att man skulle kunna säga att man är tant när man är tjugoåtta och jag har ju faktiskt vänner som är över trettio som jag tycker är ungefär som jag förutom att de råkar vara lite äldre. Dock har jag svårt att se mig själv om tio år, kommer jag verkligen bli så gammal? I och för sig trodde jag att mitt liv skulle ta slut dagen innan jag fyllde arton men det fortsatte som om ingenting hade hänt. Aja, ett tag till hoppas jag i alla fall att jag får leva för det skulle ju vara lite tråkigt annars. Vi diskuterade liv och död idag på religionen och det fick mig att börja fundera över vad som händer efter döden. Läraren frågade oss om vi tror på himmel och helvete och det var några i klassen som gjorde det. Jag tror att det kan vara skönt att ha någonting att tro på för jag hoppas att det i alla fall händer någonting efter döden. Hur kul vore det att bara sluta leva helt plötsligt? Självklart blir det roligare om man tror på att det finns en himmel, ett paradis eller att man har flera liv:) Det är i alla fall min åsikt och jag tror som sagt att vi hamnar någonstans när våra hjärtan slutar slå, det är ju bara våra kroppar som inte orkar längre. Jag har läst att en hjärna kan fungera i flera hundra år så varför skulle det inte vara så?

Hmm, idag har jag som sagt inte mått särskilt bra eftersom jag har haft ont i magen hela dagen. Det är verkligen så himla störande och idag har jag känt mig arg på hela världen. Ja, det är faktiskt helt sant. Ett tag kändes det bara som att jag ville slå någon när jag kom en halvtimme försent till historielektionen. Det var inte bara det som fick mig att bli arg utan det var även andra saker. Som tur var missade jag inget prov eller något annat som var jätteviktigt. Ingen blev slagen av mig heller vilket ju var tur men om några timmar får jag förhoppningsvis åka och slå på showdownbollen hur mycket jag vill. Det är tur att bollar och cross trainers inte har någon känsel:) Okej, om någon läser det här tror jag att ni tänker att jag måste vara jordens mest arga och deprimerade människa men jag lovar att jag faktiskt kan vara glad och skratta också även om det kanske är svårt att tro. Nu ska jag i alla fall skriva lite roligare saker.

Igårkväll var jag på styrelsemöte där jag träffade alla i styrelsen och några som jobbar på kansliet. Det var trevligt. Först åt vi middag och sen hade vi möte i ungefär tre timmar och det gick ganska bra. Jag har lite saker som jag måste göra innan nästa möte men det ska nog gå bra:) Igår hade jag sista sånglektionen innan vi ska ha terminens första uppsjugning. Läraren sa att hon var osäker på om vi ska sjunga en eller två låtar så jag ska träna på båda för säkerhets skull. Låtarna är svåra på olika sätt, Black orpheus har ett solo som jag känner mig lite nervös inför och Chain of fools är riktigt svår att sjunga. Jag måste låta mycket argare när jag sjunger och det tycker jag är svårt.

På kontaktlärartiden igår pratade jag med Ola om nästa fredag och han sa att det inte var några problem att jag var ledig nästa fredag vilket ju är bra eftersom tävlingen börjar ganska tidigt på dagen:) I måndags var det kanelbullens dag då jag faktiskt åt en bulle eftersom Nina köpte hem fika. Jag äter nästan aldrig bullar annars men eftersom den dagen bara är en gång om året måste man ju göra det, jag tycker om traditioner:) Sedan tycker jag att bullar kan vara ganska gott ibland. Att ha studiedag både i måndags och tisdags har inte varit helt fel heller och jag hann faktiskt få en del gjort. Nu ska jag nog plugga lite religion innan den kära träningen börjar. Jag ville bara blogga eftersom det var länge sen och jag behövde skriva lite. Hoppas att ni har det bra.
/Vispen

Söndag igen

Hej!

Hoppas att ni mår bra och att ni precis som jag har en bra söndag. I och för sig har jag inga särskilda planer idag men att ta det lugnt är ganska skönt, i alla fall en stund. Gårdagen blev i och för sig också väldigt lugn för min del och ett tag kändes det som att jag skulle få något ryck för att jag inte gjorde någonting på i stort sett hela dagen. Min kompis Caroline skulle ha kommit hit och sovit över här men hon blev tyvärr sjuk vilket jag tycker var väldigt synd eftersom vi inte har träffats på länge. Dessutom hade jag velat göra någonting igår för jag tycker nästan aldrig om att ta det lugnt flera dagar i rad. Imorgon och på tisdag har jag studiedag också och då lär det väl inte direkt hända överdrivet mycket. Det är hur som helst skönt med studiedagar ibland för jag har en del skolarbete att göra.

De senaste dagarna har väl varit helt okej. Jag räknar såklart ner dagarna och idag är det bara tolv dagar kvar till ETT! Torsdagen var lugn, vi hade inte prov på historian utan fortsatte att lyssna på medan läraren pratade om kolonialismen. På religionen diskuterade vi ett häfte som vi hade läst, det gick väl ganska bra. Snart har vi prov och då måste man kunna två långa häften, text från en powerpoint och säkert något mer som jag har glömt. Jag förstår inte hur jag ska kunna lära mig allt. Tänk om man hade haft fotografiskt minne, det hade ju verkligen underlättat. Men nu har jag bara en hjärna som är otroligt seg, särskilt vissa dagar då jag kan läsa saker jättemånga gånger och kanske ändå inte förstå eller komma ihåg vad jag har läst efteråt. Senare i torsdags hade jag träning som gick ganska bra. På tisdag ska vi mest träna moment vilket ska bli både roligt och tråkigt. Roligt för att jag behöver göra det och för att det var ett tag sen senast och tråkigt för att jag kommer misslyckas med det mesta. När jag kom hem från träningen tittade jag på Idol och jag tycker att de flesta var väldigt duktiga både i onsdags och i torsdags. Alla killar i torsdags tycker jag hade varit värda att gå vidare. Det blev ju Geir som gjorde det och jag tycker att det var roligt att han fick flest röster trots att han är fyrtiosju år. Jag kan dock känna att han kanske borde ge yngre talanger chansen, jag läste att han redan har varit med i melodifestivalen i Finland och även gjort något annat som jag inte kommer ihåg för tillfället. Olle gick ju vidare som tittarnas wild card i fredags och det tycker jag var bra, han är ju sjukt duktig och har en speciell röst! Jag hade gärna velat se Jimmy bland de elva bästa men han gick ju tyvärr inte vidare. Mina favoriter i år är i alla fall Olle, Daniel, Linnea och Minnah. Alice var min favorit tidigare men jag tycker att hon har valt fel låtar de senaste gångerna som inte passar henne särskilt bra. Okej, de passar henne men jag tror att det skulle finnas andra låtar där man fick höra hur bra hon verkligen kan sjunga, det trodde ju juryn också. Jay tycker jag är duktig men jag har tyvärr lite svårt för hans röst men han sjunger ju bra:) Sassa måste jag nog höra fler gånger innan jag kan säga vad jag tycker, har en kompis som verkligen älskar henne så jag kanske också kommer göra det snart, det kanske bara tar tid för mig att inse hur bra hon är. Jag tycker i alla fall att de elva som gick vidare i fredags är hur bra som helst. idol blir bara bättre och bättre för varje år!

I fredags hade vi det första provet i historia som handlade om medeltiden och den vetenskapliga revolutionen. Det var bra att man fick ha sina anteckningar och jag tycker att det vore konstigt om jag inte får godkänt. VG får jag däremot inte eftersom jag inte kom på särskilt mycket att skriva på vg-frågan. Men vi kommer ha fem prov till plus två stora hemskrivningar så det är ju i alla fall inte helt kört. På samhällskunskapen verkade nästan alla vara jättetrötta och tycka att det var jobbigt när läraren gick igenom en massa nya saker, delade ut en lång text som vi skulle läsa och gav oss frågor som vi skulle diskutera. Ärligt talat orkade jag knappt hänga med alls men jag antekcnade en del och ska läsa igenom texten tills på fredag då vi har samhällskunskap igen.

Björn hämtade mig efter skolan och vi åkte som vanligt och handlade innan vi åkte till Nykvarn. Nykvarn är verkligen litet och jag började inte riktigt uppskatta det förrän jag flyttade till Huddinge. Men jag tror att jag föredrar stora städer men att jag kan tycka om att vara i mindre orter lite då och då. När jag flyttar till en egen lägenhet vill jag gärna bo mitt inne i stan där man kan höra människor och trafik utanför fönstret hela tiden. Det är ju jätteskönt för då hör man att folk lever. Jag tycker jättemycket om att somna till lagom hög trafik och av att höra människor gå förbi utanför. Håller ni inte med om det? Att bo helt själv tycker jag däremot inte verkar vara särskilt roligt så jag hoppas att jag antingen kommer bo med en eller flera kompisar eller kanske med en pojkvän om några år. Jag tycker nästan aldrig om att vara ensam och det har jag aldrig gjort. De enda gångerna då jag faktiskt uppskattar att vara helt själv är när jag är ledsen eller arg, då vill jag sällan att någon ska störa mig. Jag kom ju som sagt hit i fredags och här har jag mest tagit det lugnt. Vi har ätit en massa mat, tittat på tv och sånt. Igår visades bland annat Harry Potter och halvblodsprinsen som jag tittade på en stund. Den sjunde filmen ska tydligen komma ut i november och det är ju ganska snart. Men den kommer ju komma ut i två delar och jag kommer säkert störa mig jättemycket när första delen slutar eftersom sådana slut alltid brukar vara störande för att man ju såklart ska vilja se nästa film. Nu har jag nog inget mer att skriva så jag bloggar igen någon gång i framtiden:)
/Vispen

RSS 2.0