Mindre än två veckor kvar

Hej!

Hoppas att ni har det bra! Tretton dagar kvar till studentdagen idag, ja, jag vet att jag tjatar om det men jag ser verkligen fram emot att sluta skolan. Nu börjar dock dagarna kännas lite skönare för jag har mindre att göra och det är mest betygsnack och sådant på lektionerna. Okej, det går inte att sluta kämpa riktigt än för jag har fortfarande några saker kvar att göra men snart är det över och när det väl är det ska jag trycka till och fira riktigt ordentligt! Jaha, vad har hänt sen sist då? I skolan har det mesta känts okej. Jag började med musikteoriprovet i måndags och det gick katastrofalt dåligt, vilket jag så klart stör mig på eftersom jag hade pluggat mycket inför det. Men men, man kan bara göra sitt bästa och jag hoppas att jag lyckas bättre med de sista frågorna som jag ska göra nästa vecka. Vg vill jag definitivt ha och det ska jag se till att fixa! Igår hade jag årets sista lektion i vokalensemble och det kändes faktiskt lite tråkigt. Jag tycker ju om att sjunga tillsammans med andra och om jag har tid i höst ska jag försöka hitta en kör att sjunga i. Det hade nämligen varit roligt att sjunga lite då och då i framtiden också. Kontaktlärartid har jag haft också då vi pratade om elevhälsovårdsdagar, några dagar då vi kommer att vara lediga och så klart studenten. När det gällde studenten var det många som tog upp att de tycker att det är viktigt att köpa in en massa öl att ha när vi åker flak på studentedagen. Ölen ska huvudsakligen vara till för att hällas ut och jag blev lite smått orolig när de pratade om hur mycket öl som många anser behövs. Det kanske bara är jag som tycker att sjuttio flak låter mycket. Ni kan väl i alla fall hålla med mig om att det är lite väl mycket med tanke på att ölen bara ska hällas ut? Okej, att få lite öl över sig är ju tradition när man åker flak, jag kommer ihåg att jag blev jätteblöt förra året, men sjuttio flak öl är ju ett antal hundra burkar som kommer att kosta en hel del. Men men, man tar ju bara studenten en gång i livet så det är väl bara att gilla läget antar jag... Idag hade jag naturkunskap för sista gången och på lektionen fick vi se när läraren gjorde några experiment och ha betygsnack. Jag fick veta att det hade gått bra för mig på det senaste provet och att jag får vg i kursen. Det känner jag mig faktiskt nöjd med med tanke på att naturkunskap aldrig har varit mitt favoritämne i skolan. Idag har jag även fått reda på att jag får vg i projektarbete och det känns helt okej. Jag trodde bara att jag skulle få godkänt eftersom jag tycker att det var svårt att skriva projektrapporten. Imorgon får vi se om jag får g eller vg i klassisk sång, jag hoppas så klart på vg och ska göra mitt bästa när jag sjunger igenom alla sånger.

På min fritid har det inte hänt särskilt mycket. I måndags kväll tog jag det lugnt hemma och det var ganska segt men jag kom inte på något roligt att göra. Många är upptagna såhär innan sommaren och har inte tid att ses, vilket är synd. Igår hände det dock lite mer. Jag åkte in till US och USS kansli där jag träffade Johan och Ronja. Vi skrev program och pressmeddelande inför lördag, tränade på våra låtar, åt sushi, pratade och hade det bra:) Jag ser verkligen fram emot att sjunga på lördag för nu var det länge sen jag sjöng för en publik. Sen ser jag så klart fram emot att höra mina duktiga vänner uppträda och jag är säker på att vi kommer att få några fantastiska timmar på Sergels torg på lördag. Åh vad jag längtar! Det tråkiga är bara att både releasen av US nya skiva och studentdagen kommer att gå fort och vara över väldigt snart men det ska jag försöka att inte tänka på. Jag ska istället försöka njuta så mycket som möjligt av båda dagarna för jag är säker på att jag aldrig kommer att få uppleva studenten fler gånger och att det inte är varje dag man får vara med på en skiva. Innan jag åkte hem igårkväll var jag en stund på USS ungdomsgård. Där umgicks jag med bland annat Rakel, Jeanett och Sara. Vi åt glass, pratade, dansade runt och var glada:) När jag kom hem märkte jag att min hemtelefon hade gått sönder. Det var väldigt störande och jag är glad över att jag har en mobil också. En kväll utan att få växla några ord med min kära hade nämligen inte varit särskilt trevlig. Ikväll har jag varit med Adam. Vi har pratat om allt möjligt, ätit middag tillsammans med hans föräldrar, lyssnat på musik och druckit te. Nu sitter jag hemma i mitt kära rum och lyssnar på musik samtidigt som jag skriver det här. Reza är ute med en kompis och jag hoppas att han kommer hem snart så att vi hinner prata en stund innan jag går och lägger mig. Jag tror inte att jag har något mer att skriva ikväll utan nu ska jag sjunga igenom de klassiska sångerna så att jag förhoppningsvis kommer ihåg alla melodier och texter imorgon.
/Vispen


Möte, eurovision song contest och plugg

Hej!

Hoppas att ni har haft en bra helg! Jag har haft det helt okej men jag känner mig oerhört trött på att plugga nu. Om sexton dagar är det över men jag har fortfarande några prov kvar att göra och nu är det bara att köra på så gott det går. Imorgon har jag prov i musikteori och jag har en känsla av att det inte kommer att gå särskilt bra men jag ska så klart göra mitt bästa. Sen har jag ett stort prov i klassisk sång på torsdag då jag ska sjunga upp alla låtar som jag har fått lära mig i år och med tanke på att jag ligger mellan g och vg tror ajg att det är då det kommer att visa sig vilket betyg jag får. Jag hoppas verkligen att rösten inte bestämmer sig för att krångla mer än vanligt för det hade känts mer än bra att få vg. Men men, den som lever får se hur det går. Förutom att jag har pluggat har det hänt lite annat också. Jag har umgåtts en hel del med min kära och tiden går alltid fort när vi är tillsammans. Min älskade gubbsing är verkligen fin! Vi har haft underbara timmar då vi har varit för oss själva och vi har även hunnit gå lite på stan, ätit och pratat med andra:) Sen får vi inte glömma våra fina nätter, jag tycker verkligen att det känns underbart och tryggt att sova bredvid Reza. Mellan fredag och lördag har jag haft möte med US valberedning och vi hade en hel del att prata om. Jag tycker att det mesta rullade på och att tiden gick relativt fort även om jag gärna hade velat att det skulle hända mer i fredags kväll. Det enda vi gjorde då var att ligga på vårt hotellrum och prata. Ibland kan det vara skönt med sådana kvällar men just i fredags kände jag verkligen att det hade varit trevligt att göra mer än så. Vi åt hur som helst en massa god mat. I fredags kväll åt vi tapas, det hade jag aldrig ätit tidigare och därför ville jag testa det. Vi blev nöjda med vår mat och jag lär äta tapas fler gånger. Det är dock inte den mest mättande maten men det kan säkert fungera någon kväll när man bara vill äta något litet. Idén med tapas gillar jag i alla fall för det är trevligt att få äta några små rätter istället för en större rätt som man brukar göra i vanliga fall. Igår började vi dagen med en helt okej hotellfrukost och sen åt vi creps till lunch, jag tycker att det var ganska gott och vi får se om jag äter det igen.

Igår firade vi Björn som fyllde år i tisdags. Av mig fick han det han hade önskat sig, muggspray, för det lär verkligen behövas i sommar med tanke på att Björn bor i skogen och det alltid är en massa mygg där. Till middag åt vi kräftor och annan mat som vi grillade. Sen åt vi en god kladdkaka till efterrätt. På kvällen tittade vi så klart på Eurovision song contest och oj oj oj vad glad jag och många andra svenskar blev över att Sverige vann, det var ju över tio år sen sist. Jag tycker jättemycket om årets bidrag, att Loreen sjöng mycket bättre igår än vad hon gjorde i torsdagens semifinal och att det var fantastiskt roligt att många i Europa röstade på henne! Nästa år är alltså den stora finalen i Sverige och jag funderar på att försöka få tag på en biljett och åka och se finalen live, det hade varit stort. För mig var som sagt Loreen en värdig vinnare och jag tycker även att Ryssland var värda att komma tvåa för de hade en rolig låt som jag fortfarande kommer ihåg melodin till:) Några andra länder som jag tycker hade bra bidrag var Litauen, Estland och Tyskland. Idag är det söndag och jag har inte gjort mycket alls, bara det gamla vanliga, pluggat, ätit och läst en bok. När jag kom hem till Huddinge gav jag Nina en liten present eftersom det ju är mors dag idag. Det här med presenter är alltid svårt men man brukar ju säga att det är tanken som räknas. Min kära mor fick te, en temugg med hjärtan på, lakrits och lite choklad. Nu ska jag plugga i någon timme till innan jag går och lägger mig.
/Vispen


Stor förändring

Hej!

Idag har jag gjort något stort, jag skulle nästan kunna säga att en bit av mitt liv har försvunnit. Okej, för er som läser kanske det inte är särskilt stort men för mig är det faktiskt det och eftersom det här är min blogg väljer jag att skriva om det. Det är nämligen såhär att jag har klippt mig. Ja, jag hade faktiskt funderat på att skaffa frisyr ett ganska bra tag och nu när det snart är dags för US releasefest och framförallt studenten tänkte jag att det var dags. Nina följde med mig till en frisörsalong i Huddinge där jag hade bokat tid. Där fick jag träffa en kvinna som hette Tina som klippte mig. Vi pratade en lång stund innan jag till slut gick med på att klippa av en lång bit av mitt hår. Oj oj oj alltså, håret känns mycket lättare nu och när det klipptes av kände jag hur en stor del av mitt liv, i alla fall en stor del av mig, försvann... Tänk, jag började spara mitt hår när jag var fyra år gammal och för bara några timmar sedan försvann en stor del av det som jag hade sparat så pass länge. Jag har i och för sig klippt av lite hår åt gången vid några tillfällen för att försöka vänja mig vid att ha kort hår. Idag blev det dock mycket kortare än vad det har varit tidigare. Nu är håret dessutom uppklippt, vilket gör att hårstråna slutar på olika ställen. Jag kan inte säga att jag känner mig nöjd med den nya frisyren och därför hoppas jag verkligen att människor som ser mig lite då och då uppskattar förändringen. Min kära mor och pojkvän gillar den åtminstone och eftersom utseendet uppenbarligen är viktigt i vår värld har jag gjort det här. Nu behöver alltså ingen komma och säga att jag inte anstränger mig för att se fin ut. Nina tog några bilder på mig idag och jag ska försöka lägga upp någon här så att ni får se hur jag ser ut nu:) Nöjd känner jag mig som sagt inte men jag kanske vänjer mig, det kan man ju i alla fall hoppas. Nej, nu ska jag gå och umgås med min gubbsing, han har sovit i någon timme men nu vaknade han och vill säkert ha både mig och datorn:) Hoppas att ni har det bra.
/Vispen

Redan måndag

Hej!

Tänk att det redan är måndag, jag tycker verkligen att tiden har gått fort den senaste veckan. Om en liten stund ska jag åka och träffa Reza och det ska bli trevligt. Men innan jag åker tänkte jag uppdatera min kära blogg lite. Om ni läste mitt senaste inlägg vet ni att jag tävlade i helgen. I lördags spelade jag fem matcher. Jag känner att jag gjorde mitt bästa i fyra av dem och att jag kämpade hårt. Men tyvärr räckte det inte den här gången utan jag slutade som femma i tävlingen. Med tanke på att mitt mål var att inte bli sämre än tia känner jag mig dock ändå ganska nöjd. Lördagens matcher kunde så klart ha gått mycket bättre men nu är det bara att bita ihop och träna hårt inför EM i juli. Jag hade inte bestämt mig för om jag skulle följa med dit men eftersom jag har fått veta att flygbiljetterna redan är betalda och de räknar med att jag ska åka får jag helt enkelt göra det. Jag hoppas så klart på en bättre placering på EM och jag ska försöka träna mycket i sommar så att jag har en chans att vinna över de duktigaste spelarna. Zebben fick också spela om plats ett till sex i lördags, han kämpade på bra och kom fyra i tävlingen.

I lördags kväll var det många som var väldigt glada. Jag umgicks en del med Mariah, Ida, Claudio, Daniel, Maria, Zebben och Madde. Sen pratade jag i telefon med min kära gubbsing och förvånades över hur egoistiska vissa verkar vara... Men men, det är en grym värld vi lever i och även om jag inte vill förstå det kanske jag ändå måste göra det snart. Igår kände jag mig trött i stort sett hela dagen eftersom jag knappt fick någon sömn i lördags natt. Men jag orkade umgås med svenskarna en stund på förmiddagen, äta lunch med dem och även äta en glass innan jag åkte hem. En bra sak med sommaren är definitivt att man kan köpa en massa goda glassar överallt:) Igårkväll kände jag mig ledsen över lite allt möjligt men det kändes som tur var lite bättre innan jag somnade inatt. Idag var det skola som vanligt och vi hade boksamtal på svenskan. Jag känner att jag hade svårt att komma in i diskussionen eftersom vi var ganska många men pratade några gånger och hoppas att jag blev godkänd:) Nu måste jag gå så att jag hinner med taxin. Hoppas att ni har det bra!
/Vispen

Haninge open 2012

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Jag ska alldeles snart gå och lägga mig men innan jag stänger av datorn tänkte jag uppdatera bloggen med ett kort inlägg. Nu var det ju några dagar sen jag skrev här senast. Ni kanske minns att jag skrev att jag skulle tävla i Haninge open i helgen. Jag åkte till Handen i onsdags kväll och har varit här sen dess:) Det kändes jätteroligt att träffa alla fina människor igen, både svenskarna och mina internationella vänner. Under dagarna som jag har varit här har jag hunnit prata med ganska många, vilket har varit trevligt. Förutom alla spelare och domare är Mimpe här tillsammans med sin kära pojkvän Sven. Sen har både Ida och Maria kommit förbi. Maria hade jag inte träffat på flera månader och vi hade mycket att prata om. Jag har som ni kanske förstår hunnit skratta mycket de här dagarna och med tanke på att man ju brukar säga att ett gott skratt förlänger livet lär jag nog få leva några år till:) Alla som är här har verkligen sin charm och jag tycker om att umgås med människor även om jag oftast är ganska tyst själv. Men för mig kan det räcka med att lyssna på vad alla andra har att säga för att jag ska känna mig nöjd. Vi har som vanligt bott på Quality hotell, jag delar rum med Madde och med tanke på att vi tyvärr inte ses särskilt ofta nuförtiden känns det roligt att hinna umgås mycket med henne de här dagarna. Det enda jag har saknat är min underbara älskade gubbsing! Om han hade varit här, då hade allt varit på topp, men men. Vad gäller matcherna känner jag mig relativt nöjd med mitt spel. Nervositeten har inte känts alltför jobbig och med tanke på att jag knappt har tränat de senaste månaderna eller i alla fall tagit det mycket lugnare än vanligt, måste jag säga att jag är förvånad över att jag har kunnat hänga med i alla matcher. Hittills har jag vunnit sex matcher och förloat två. Spelarna jag har förlorat mot är från Danmark. Imorgon har jag dock chans att vinna över dem då jag får möta båda igen. Chansen att jag vinner är inte särskilt stor men man vet ju aldrig. Ingenting är omöjligt och jag kommer att göra mitt bästa! Håll tummarna för mig, om ni vill:) Det har gått ganska bra för de andra svenskarna också. Zebben får spela om plats ett till sex imorgon och det skulle inte förvåna mig om han vinner hela tävlingen. På tjejsidan tror jag att Danique från Holland eller Stine från Danmark vinner. Sen tycker jag att det vore roligt ifall Antje från Tyskland vinner silver eller brons för Antje har verkligen utvecklats jättemycket på kort tid och det är kul när nya spelare lyckas placera sig högt. Min målsättning den här tävlingen var att komma topp tio och det ser faktiskt ut som att jag kan klara det. Jag ska inte säga för mycket men om det är som jag anar har jag faktiskt redan nått mitt mål. Det hade varit underbart eftersom det betyder att jag i så fall kan spela morgondagens matcher utan att känna någon press. Jag tror ärligt talat att det har varit bra för mig att inte ha särskilt hög press på mig själv eftersom det uppenbarligen verkar göra att jag känner mig mer avslappnad inför och under alla matcher:) Det bästa av allt är dessutom att jag faktiskt har känt att det ibland har varit roligt att spela! När jag spelade mot Helma tidigare idag kände jag till exempel att det mesta stämde. Jag släppte visserligen in några mål som jag kände mig missnöjd med men jag lyckades göra en hel del mål tack vare att vissa skott satt som de skulle, vilket de inte hade gjort tidigare under tävlingen. Efter matchen fick jag beröm av både Helma och hennes coach, vilket gjorde att jag kände mig ännu gladare. Långtifrån alla matcher har gått så pass bra som matchen emot Helma. Jag har förlorat flera set som har varit väldigt jämna, vilket så klart har känts jobbigt. Men nu ska jag försöka vara positiv och tänka framåt istället för att utgå ifrån att det kommer att gå dåligt för mig imorgon. Jag måste dock erkänna att jag har känt av i armen att jag har spelat men träningsvärk är okej:) Nu ska jag sova så att jag orkar prestera och trycka till bollen och mina motståndare imorgon. Min första match är som tur är inte förrän klockan ett på eftermiddagen och det ska bli skönt att få sova ut imorgon bitti. Sen får vi se vad som händer imorgon kväll, om jag har tur finns det någon som vill underhålla mig en stund:) Ha en underbar helg!
/Vispen
PS: om ni vill se resultat från matcher, höra vissa matcher online eller helt enkelt läsa mer om showdown kan ni gå in på den här länken:
Http://showdownsweden.se

Trött efter allt pluggande

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! De senaste dagarna har jag inte hunnit göra mycket mer än att plugga, vilket säkert förklarar varför jag känner mig seg. Både igårkväll och ikväll har jag skrivit på en essä om musik och sång som äntligen är färdig! Om jag orkar bearbeta ytterligare en text återstår att se. Det beror på vilket humör jag är på imorgon men jag tror att jag ska göra det med tanke på att jag vill känna att jag har gjort mitt bästa när jag väl får mitt slutbetyg. Som det är nu ligger jag bara på godkänt i svenska eftersom jag varken har skrivit några bra texter eller framfört tillräckligt bra tal. Men om jag bearbetar en text, om jag får ett okej betyg på essän och om jag säger bra saker på boksamtalet nästa vecka finns det en liten chans att jag höjer mig till vg. Chansen är inte särskilt stor men den finns där och även om jag känner mig hur skoltrött som helst vill jag inte ge upp nu när allt snart är över. Naturkunskapen är det samma sak med, där ligger jag mellan g och vg och vilket betyg jag får visar sig imorgon när jag ska skriva det sista provet samt göra några kompletteringar. I klassisk sång har jag ingen aning om var jag ligger men jag skulle gissa på att jag bara får godkänt. Jag har visserligen utvecklats men det har gått långsamt. Där känner jag i alla fall att jag har gjort mitt bästa och mer än så kan man ju inte göra. Nu är det dock bara att träna in de sånger som jag behöver lära mig i klassisk sång och vokalensemble och med tanke på att jag tycker att det kan kännas ganska roligt att sjunga ska det nog gå bra. I musikteorin har jag ett stort terminsprov om två veckor och jag hoppas på att få vg på det. När jag skriver vad jag har gjort de senaste dagarna låter det kanske inte särskilt mycket men den himla essän har jag lagt ner tio timmar på och i naturkunskapen är det många sidor att läsa och mycket att lära sig. Men men, snart är det över, om fyra veckor vid den här tiden är jag inte längre studerande utan arbetssökande. Jag hoppas verkligen att jag hittar ett jobb för jag tror att jag skulle må bra av att göra något annat än att plugga. Sen känner jag att det börjar bli aktuellt att flytta hemifrån men vi får helt enkelt se vad som händer i höst.

Förutom att plugga har det som sagt inte hunnit hända särskilt mycket på sista tiden. I söndags umgicks jag en stund med Adam och Sarah. Vi åt lunch hemma hos ADam och åkte sedan in till stan där vi kollade runt i affärer. Jag köpte ingenting förutom ny deodorant. Under eftrmiddagen gick vi förbi en stor coca colabil som delade ut gratis coca cola till alla. Jag brukar inte dricka läsk särskilt ofta men bestämde mig för att ta en burk eftersom den var extra liten och såg ut som en sådan som man kan köpa på flygplan:) Middag åt vi tillsammans med Adams föräldrar på Örtagården, ett ställe där de hade många vegetariska rätter, sushi, glass och annat gott:) Jag tycker verkligen om buffé för att man får äta hur mycket man vill. Många säger att jag är stor i maten, vilket säkert kan stämma. I söndags åt dock både Adams pappa och framförallt Adam mer än jag. Jag förstod ärligt talat inte hur Adam kunde äta så pass mycket som han gjorde. Vi hade hur som helst en trevlig stund på Örtagården:)

I skolan har Carla börjat jobba med mig istället för Jonas. Jag måste erkänna att jag saknar Jonas lite för det hade varit roligt att ha honom den sista månaden. Men jag har absolut ingenting emot Carla och allt har gått bra hittills. Nu ska jag snart sova för imorgon gäller det att prestera på provet i naturkunskap som handlar om miljö. Imorgon kväll börjar dessutom Haninge open. Vi är ett antal svenskar som representerar Sverige och jag bestämde mig, efter över en månads beslutsångest, för att delta i tävlingen. Jag har inte tränat särskilt mycket de senaste månaderna och därför förväntar jag mig definitivt ingen topplacering. Mitt mål den här gången är dock att bli bland de tre bästa i gruppspelet på torsdag och att inte bli sämre än tolva totalt. Att ge upp från första början vore inte likt mig och jag tror att jag har en chans att nå mitt mål:) Sen hoppas jag som vanligt att nervositeten inte kommer att störa mig alltför mycket samt att jag kan känna att det känns roligt att tävla. Förutom att jag kommer att spela en del showdown i helgen kommer jag så klart även få möjlighet att umgås med en massa trevliga människor, vilket jag ser fram emot. Mimpe kommer för att se tävlingen tillsammans med Sven plus att min kära vän Maria förhoppningsvis kommer förbi en liten stund någon av dagarna! Det enda som känns tråkigt är att jag inte kommer att ha min pojkvän på plats som hejar på mig men man kan ju inte få allt här i världen och med tanke på att showdown inte är Rezas grej skulle han förmodligen få tråkigt plus att jag ändå inte brukar vara på världens bästa humör när jag har förlorat. Om allt går som planerat får jag hur som helst träffa min kära på måndag kväll och jag kan lova er att det hade varit mer än underbart! Jag saknar honom oerhört mycket! Nu går jag, ta hand om er!
/Vispen

Lördag och en månad kvar

Hej!

Idag är det lördag och exakt en månad kvar tills jag tar studenten. Att plugga har gått segt de senaste dagarna trots att jag vet att slutet är nära. Jag vet inte varför jag inte orkar ta tag i vissa saker men jag har i alla fall pluggat lite varje dag och ikväll ska jag skriva lite på en essä som ska lämnas in på onsdag. Okej, nog pratat om plugg nu, jag är som ni säkert förstår väldigt trött på allt som har med skolan att göra just nu.

De senaste dagarna har gått ganska långsamt och jag har saknat min kära Reza väldigt mycket. Tyvärr får jag inte träffa honom på länge nu och det känns jobbigt. Men men, nästa vecka kommer förhoppningsvis kännas kortare:) I tisdags tränade jag en stund med Stine och det var trevligt. Jag tror faktiskt att vi båda kände att vi fick ut mycket av träningen och jag tycker att det känns roligt att vi är ungefär lika duktiga. Vi har bestämt att vi ska träna mer i sommar för i juli är ju EM i showdown. I onsdags hände inte särskilt mycket, jag var i skolan där jag läste på svenskan och tittade på film på naturkunskapen. På kvällen åkte jag på ett extra årsmöte som USS hade. Mötet gick fort, vilket jag tycker var skönt. Kvällen avslutades med att vi åt middag tillsammans och satt och pratade i en soffa. Nu när jag inte tillhör styrelsen längre var jag inte med på styrelsemötet. Emma, Rakel, Jeanett, Jakob och Johan var inte heller med under hela mötet utan vi underhöll varandra och pratade om allt möjligt trevligt. Okej, allt vi pratade om var inte särskilt trevligt men det var trevligt att få umgås med dem:) I torsdags tog jag det lugnt. Det enda som hände var att jag hade klassisk sång där jag fick anstränga mig riktigt ordenligt och kämpa hårt. Läraren ställer höga krav men hon är bra och jag lär mig något nytt varenda vecka! Vissa veckor märker jag faktiskt att min röst utvecklas och det är det som får mig att fortsätta sjunga.

Igår var det fredag och jag måste säga att dagen började bra. Det var lagom varmt ute och Jonas mötte mig vid taxin. Igår var förresten Jonas sista dag som assistent. På måndag börjar han sitt nya jobb då han ska köra postbil. Jag tycker så klart att det är roligt att Jonas har hittat ett nytt jobb. Men det är klart att det känns lite tråkigt att han slutar när jag bara har en månad kvar på gymnasiet. På måndag ska Carla, en tjej som gick i min parallellklass förra året, hjälpa mig istället. Vi får se hur det blir att ha henne som assistent men det blir säkert bra. Carla vet i alla fall vem jag är sen tidigare och med tanke på att hon har sett Jonas ledsaga mig många gånger känner jag mig inte särskilt orolig. Jonas och jag åt lunch i skolan och bestämde oss sedan för att gå till Gamla stan. Jag tycker som sagt att det var lagom varmt ute, vilket gjorde att jag uppskattade den långa promenaden dit:) Jonas berättade vilka affärer och restauranger vi gick förbi och det var underhållande. Vi var inne i en bokaffär där Jonas köpte en bok som han länge har velat ha plus att vi var inne på bodyshop där jag köpte body butter som luktade jordgubb:) Efter det gick vi till en glassbar där vi köpte varsin stor glass. Jag valde mina favoritsmaker, jordgubb, choklad och mango/passion. Det fanns tyvärr ingen sort som bara smakade mango. Glassen var i alla fall väldigt god och eftermiddagen med Jonas blev alltså lyckad. Vi får se när vi ses nästa gång, jag hoppas verkligen att vi ses fler gånger. Jonas fick förresten en present av mig igår. Att köpa presenter är inte min starka sida, vilket är synd eftersom jag verkligen tycker om att överraska folk. Jag tycker inte att jag hittade något jätteroligt den här gången, jag letade länge efter någon mangogrej men hittade inget bra. Därför bestämde jag mig till slut för att köpa två burkar, en kaffeburk och en sockerburk. Kaffeburken köpte jag eftersom jag vet att Jonas tycker väldigt mycket om kaffe:) Jag fyllde så klart burkarna lite och att den ena burken innehöll kaffe kändes tydligt även när de inslagna burkarna låg i Jonas väska. Förutom burkarna gav jag bort en upplevelsebox där man får välja en upplevelse ur en liten bok. Jag hoppas att Jonas hittar något roligt att göra. Ovanpå paketet knöt jag fast ett kuvert som innehöll ett tackkort och en inbjudan till min studentmottagning. Jonas fick även en lite gosedjursko som han kan ha kvar som minne av mig. Jag älskar nämligen kor, vilket Jonas har fått höra ett antal gånger:)

Igår eftermiddag åkte jag hem till min kära vän Karro. Karro flyttade in i en egen lägenhet för mindre än en månad sen och det var jätteroligt att få se hur hon bor:) Vi pratade, lyssnade på musik och tog det lugnt en stund innan vi bestämde oss för att gå ut för att köpa någonting att äta. Ingen av oss hittade särskilt bra men vi tänkte så klart att vi kunde fråga oss fram. Med tanke på att det var fredag trodde vi att många skulle vara ute. I efterhand kan jag dock säga att vår lilla promenad inte gick lika lätt som vi hade förväntat oss. När vi var ute och gick kom plötsligt en person på skateboard emot oss. Vi stod helt stilla men trots det var människan tydligen tvungen att köra över mina fötter. Jag kan lova er att det var mindre skönt och att jag dessutom blev väldigt irriterad när människan bara körde vidare utan att ens be om ursäkt. Att hitta tillbaka till Karros lägenhet tog mycket längre tid än vad vi hade räknat med. Jag hade ont i fötterna sen människan på skateboarden körde över dem, vilket gjorde att jag inte orkade gå särskilt fort. När vi frågade människor om hjälp var det knappt någon som stannade. Många gick bara vidare utan att bry sig om oss, himla Stockholmare... Okej, jag är en själv men jag tycker att man i alla fall kan stanna när någon pratar med en. Vi ringde personer som vi känner men de vi fick tag på kunde inte hjälpa oss eftersom de inte hittade särskilt bra i området och inte visste exakt var vi var någonstans. Det ösregnade ute, vilket inte direkt gjorde saker och ting roligare och jag hann trampa snett ett antal gånger, gå i flera djupa vattenpölar, samt sträcka min vänstra arm på något underligt sätt, under timmarna som vi försökte hitta hem. När vi hade gått runt i över två och en halv timme såg vi plötsligt en bil komma körande och stanna framför oss. I bilen satt Karros pappa, hans flickvän och Karros syster. De hade tydligen blivit oroliga och åkt för att ta reda på var vi var. De körde hem oss till Karro och det visade sig att vi var ganska nära hennes lägenhet. Även om mina fötter gjorde ont hade jag åtminstone fått motion under kvällen:) Ytterligare en positiv sak var att det här hände när det var plusgrader ute. Att gå vilse på vintern är nog mycket jobbigare.


Idag har jag lite ont i fötterna, särskilt i den vänstra som blev mest mosad igårkväll. Men men, jag orkar i alla fall gå och idag har Nina och jag gått runt i Skärholmen centrum. Vi skulle nämligen köpa en studentklänning till mig och efter att ha provat några klänningar bestämde vi oss för att köpa två av dem på öppet köp. Jag ska prova klänningarna igen hemma innan jag bestämmer mig för vilken jag vill ha. Förutom att vi köpte klänningarna köpte vi även en kofta och ett par tygskor som jag ska ha till klänningen. Nu har jag alltså kläder till studentdagen, vilket känns underbart! Tänk, om en månad vid den här tiden på dygnet har jag ätit studentlunch med alla treor på Kulturama, sprungit ut, åkt flak, duschat och träffat de flesta som har valt att komma på min studentmottagning. Jag hoppas verkligen att den tolfte juni i år blir en bra dag då jag är frisk, pigg och glad! Min älskade har sagt att han tar ledigt för att fira med mig och hela familjen, släkt och vänner kommer förhoppningsvis ha möjlighet att vara med under studentmottagningen, oj oj oj alltså... Nu ska jag snart äta middag och efter det ska jag plugga. Hoppas att ni har det bra!
/Vispen

Fem veckor kvar

Hej!

Hoppas att ni mår bra och att ni njuter av det fina vädret. Jag tycker att det är skönt att jag bara behöver ha en tunn jacka på mig när jag är ute. Tiden går och idag är det bara fem veckor kvar tills jag tar studenten. Kan ni tänka er, fem veckor. Jag tycker verkligen om att ha något att se fram emot. Innan jag tar studenten ska jag hinna göra en hel del. Det är förhoppningsvis bara helgen som kommer som blir lite seg. Beroende på när US releasefest är, vi kommer kanske bli tvungna att flytta den, ett träningsläger, ett möte med US valberedning, en tävling och lite annat kan det hända att jag har saker att göra varenda helg fram till studenten och det hade varit trevligt:) Igår skickades det förresten ut inbjudningar till min studentmottagning till mina släktingar och andra som jag tycker att det hade varit roligt att träffa. Med tanke på att jag aldrig har haft någon stor fest tidigare hoppas jag att vi blir många. Nu har jag gått i skolan i tretton år och därför vill jag definitivt fira att jag äntligen tar studenten! Mina vänner har fått inbjudningar via facebook och jag hoppas verkligen att jag inte har glömt att bjuda in någon nära vän. Det hade varit riktigt jobbigt! Men men, det här blir säkert bra i slutändan och jag ska snart bestämma mig för vad jag vill ha för mat på festen. En tårta ska vi så klart fixa också plus att jag behöver en eller två nya klänningar. Den tjugotredje maj har jag dessutom bokat in en klipptid eftersom jag skulle vilja ha en ny frisyr.

Jaha, vad har hänt sen jag bloggade senast? Min helg var väldigt lugn och jag valde att vara hos min kära pappa Björn. På lördagen åkte vi och handlade lite och jag hittade en present till min assistent Jonas. Det var ingen jätterolig grej men men, det är ju tanken som räknas:) På kvällen grillade vi och åt lax med pressad potatis. Till efterrätt åt vi banan med choklad och vaniljglass, det var jättegott:) En sak som jag verkligen behövde göra i helgen var att plugga och jag måste faktiskt säga att jag kände mig duktig som pluggade flera timmar både i lördags och i söndags. Det blev några timmars läsning samt en hel del skrivande. Imorgon har jag prov i naturkunskap och jag känner inte att jag har lärt mig allt än men det löser sig säkert, det ska jag se till. Igår började jag dagen med musikteori och oj vad svårt jag tycker att det är att lära mig all teori. Nästa vecka ska vi jobba med gehöret och en eller två veckor efter det har jag mitt sista musikteoriprov någonsing. På något sätt ska jag se till att klara det och med tanke på att det hade varit trevligt att få vg i kursen ska jag plugga hårt. Nu när jag börjar se ett slut på allt pluggande tror jag att det åtminstone kommer att kännas lite lättare att plugga de sista veckorna:) Igår höll jag tal på svenskan. Att prata inför folk är inte direkt något jag gillar men jag måste faktiskt säga att det kändes bättre och lättare än vad jag trodde att det skulle göra. När jag läste upp talet för Nina i söndags kväll tog det fyra minuter men när jag väl stod i skolan tog det sex, vilket jag tycker var lite konstigt men men. När jag frågade läraren om det skulle göra att jag fick IG sa hon nej och jag hoppas verkligen att jag fick godkänt så att jag inte behöver framföra ett nytt tal. Ämnet jag valde att prata om igår var hur som helst fördomar i vår tid eftersom jag anser att det är något som vi bör fundera över lite då och då. Alla har ju fördomar och så kommer det nog alltid att vara. Men jag tror att det kan vara bra att påminna både sig själv och andra att fundera över vilka fördomar vi har och att det är viktigt att komma ihåg att till exempel inte dra alla handikappade, homosexuella eller invandare över en kam. Alla är ju individer och jag har väldigt svårt att förstå hur det kan finnas människor som verkar bestämma sig för att ha något emot dessa människor från första början och att det till exempel kan räcka med att ha ett utländkst namn eller utseende för att stämplas som lågutbildad. Jag är ju blind och har märkt att det är ganska vanligt att människor har fördomar om mig eller andra personer som har en synnedsättning. Det händer att jag stöter på människor som tror att jag inte kan prata. Det har även hänt att personer har pratat med mig som om jag vore mindre vetande och som att jag skulle ha svårt att förstå vad de sa. Åh vad jag kan störa mig på sådant... Men men, det är bara att inse att det alltid kommer att finnas människor som behandlar en konstigt. Nu ska jag plugga en stund innan jag åker iväg på en intervju. Efter det ska jag träna showdown några timmar och det ska bli roligt!
/Vispen

En ny månad har äntligen börjat

Hej!

Hur mår ni? Håller ni med mig om att det är skönt att maj har börjat? Jag tycker att april var en oerhört seg månad och är glad över att vi förhoppningsvis kan se fram emot varmare och bättre tider. Hade ni det bra på valborg? Som jag skrev i mitt förra blogginlägg firade jag med min kära Reza, Ponkidonk och min kära vän Dosse. Vi gick ut och åt på kvällen men jag tycker tyvärr inte att maten var mer än okej. Trevligt hade vi i alla fall och efter middagen hade vi en lugn kväll tillsammans:) Första maj gick vi demonstrationståg och det var väldigt roligt och underhållande! Efter det åt vi vegetarisk mat på Andrum som jag tycker var hur god som helst. Sen gick vi en promenad i solen, det var ju jättevarmt och skönt ute i tisdags, åt glass och störde oss på lite av varje, innan vi åkte hem till Reza. Kvällen avslutades med att vi spelade schack. Den himla gubbsingen är ju verkligen bra på schack medan jag tycker att det är ett komplicerat spel. Min hjärna kanske inte är tillräckligt utvecklad för sådant där, jag vet inte. Någon bra förlorare i spel kan jag inte påstå att jag är, vilket så klart inte hjälpte mig. Det slutade med att vi bestämde oss för att det skulle bli oavgjort och jag tycker att det kändes okej. Men jag hoppas på att snart få utmana min kära i något som jag har en chans att vinna. Ibland vill man ju, i alla fall jag, få känna att man är lite bra på något. Reza är bättre än jag på det mesta. Det är så klart bra att ha en pojkvän som är bra på en massa saker men det hade som sagt varit trevligt att få känna sig bäst någon gång. Om vi skulle köra en showdownmatch eller tävla i Singstar skulle jag förmodligen vinna men eftersom det är ganska självklart hade det inte varit lika kul som att faktiskt få vinna i något som vi var ungefär lika bra på. Aja, schack är inte min grej men trots det gick jag med på att möta min pojkvän som har spelat mycket mer än jag. Jag har dessutom seglat tillsammans med honom och några till i veckan, något som inte heller är min grej. Att jag är bufflig, osmidig och har dålig balans får jag höra ganska ofta och jag blev inte förvånad över att det gick dåligt för mig att göra saker i båten. Men men, det är både utvecklande och bra att göra sådant som man är dålig på och jag tycker oftast om utmaningar även om jag stör mig på att det tar lång tid för mig att lära mig saker. Det man vill bli bättre på får man göra fler gånger och när man håller på att lära sig något måste man ju tyvärr inse att man är sämre än de som redan kan det man håller på att lära sig.

I onsdags morse var det inte roligt någonstans att behöva gå upp klockan fem för att ta ett tåg från Göteborg som skulle gå klockan sex. Både Reza och jag var trötta och sega och det tog tid för oss att göra oss i ordning. När vi äntligen var klara och ringde efter en taxi visade det sig att det inte fanns några bilar. Vi reagerar ju på olika sätt när vi är stressade och jag hade väldigt svårt att hålla mig lugn. Reza fick till slut tag på en taxi som kom ganska snabbt efter att vi hade ringt. Chauffören var snäll, körde extra fort för vår skull och hjälpte oss till spåret som tåget skulle gå ifrån. Vi hann precis gå på tåget innan det rullade ut från Göteborgs station:) Tågresan var sådär eftersom både Reza och jag var trötta och vi till en början fick hjälp till några platser där vi inte kunde sitta på grund av att Reza är allergisk mot pälsdjur. Jag tror att jag lyckades sova en timme på tåget och det var nog tur för annars hade jag nog somnat i skolan. En positiv sak med tågresan var hur som helst att min kära ville ligga i mitt knä trots att vi hade stört oss på varandra bara någon timme tidigare.

Sen i onsdags har det inte hänt något särskilt. Jag har varit på vårdcentralen och fått en salva som förhoppningsvis ska hjälpa mot något konstigt som jag har i ansiktet. Sen jag vaknade igår har jag haft ont i halsen. Att vara förkyld är alltid lika jobbigt och nu känns det som att förkylningen har brutit ut halvt men som att det lär ta ett tag innan den försvinner. På grund av att min hals krånglade igår blev jag tyvärr tvungen att avstå från att gå på den klassiska sången. Det är ju ganska påfrestande för rösten att sjunga klassiskt och när jag försökte ta några toner på morgonen lät det allt annat än bra. Gårdagen blev i alla fall bättre än onsdagen som jag definitivt skulle ha klarat mig utan men som nog ändå behövdes. Ibland behöver vi ju ha dåliga dagar eftersom de hjälper oss att kunna uppskatta de dagar då allt känns bra och går som vi vill! Min kära var fin och ville och hade tid att vara med mig. Vi hade en lugn eftermiddag och kväll tillsammans då vi åt god mat och njöt av att vara tillsammans. Idag har vi kunnat umgås hela dagen och det har varit underbart! Jag har gått på stan med honom och Oja, fikat och letat efter någon rolig present till min kära assistent Jonas som slutar på torsdag. Jonas har nämligen fått ett annat jobb. Att han skulle få det en månad innan jag slutar känns lite surt men jag är så klart glad för Jonas skull. Jag kan dock lova er att det inte är lätt att hitta någon bra present till honom men jag får helt enkelt fortsätta att kolla runt på stan och fundera vidare. Runt åttatiden var min kära tvungen att ta tåget till Göteborg och den här gången kunde jag inte följa med honom dit. Att säga hej då var inte roligt och med tanke på att det dröjer länge innan vi ses nästa gång kändes det extra jobbigt idag! Nu är jag hos min kära pappa Björn. Sen jag kom hit har jag hunnit äta vegetarisk lasagne, lite torkad mango, prata i telefon med Adam och min kära samt chattat med min vän Robin. I helgen behöver jag plugga en del och tycker att det känns skönt att vara här då det oftast är lugnare här än i Huddinge. Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. Efter att ha haft min kära bredvid mig i ungefär en vecka kommer det att kännas väldigt konstigt och tomt utan honom och jobbigt att behöva sova ensam. Men men, nätterna med min kära har varit underbara och det har faktiskt varit flera nätter då jag nästan inte har drömt några mardrömmar överhuvudtaget! Förutom att det har känts obeskrivligt skönt har det bästa av allt varit att få somna och vakna bredvid Reza som betyder mer och mer för mig för varje dag som går. Att jag är kär tvivlar jag inte en sekund på och jag har äntligen börjat inse att det kanske inte bara är jag som är kär utan att känslorna är besvarade. Sammanfattningsvis kan jag alltså konstatera att de senaste dagarna har varit väldigt bra eftersom jag har fina vänner och en underbar pojkvän som gör mig lycklig! God natt!

/Vispen


Göteborg

Hej!

Hur mår ni? Jag hoppas så klart att ni mår bra! Jag har mått ovanligt bra de senaste dagarna, i alla fall psykiskt! Fysiskt är det lite sådär för jag känner att någon sorts förkylning är på väg men jag mår mycket hellre fysiskt än psykiskt dåligt. Att få vara ledig fyra dagar och att dessutom få vara i min favoritstad som numera är Göteborg känns oerhört bra! Ett tag såg det ut som att jag inte skulle kunna ta mig hit men vi lyckades som tur var lösa det till slut. Hur jag tar mig tillbaka till Stockholm vet vi inte än eftersom alla tågbiljetter är väldigt dyra. Om jag inte hade haft skolan att tänka på hade jag definitivt stannat här några dagar till men på onsdag sätter det igång igen och då ska jag köra hårt den sista månaden innan gymnasietiden är över! Men men, det behöver jag inte riktigt tänka på ännu utan nu ska jag försöka njuta av mina sista timmar i Göteborg. Jag trivs som sagt jättebra här och på dagarna är jag med min kära Reza. Hans föräldrar bor hos honom just nu och jag har pratat lite med dem. Eftersom jag inte kan persiska och de inte kan svenska har vi svårt att kommunicera och även om det går långsamt känner jag i alla fall att det går framåt. Vi har så klart träffat Oja och Ponkidonk som är Reza och Ojas barndomsvän. Jag hinner inte skriva särskilt mycket ikväll eftersom jag snart ska gå och umgås med de andra. Jag kan i alla fall lova er att jag har trevligt och att Reza är fin och tar väl hand om mig. Vi har umgåtts mycket, ätit god mat, både hemma och på en indisk restaurang, seglat, jag tyckte att det var sådär eftersom det gick långsamt och vädret inte var det bästa men jag överlevde, spelat schack, nu har vi vunnit två gånger var och vi får se vem som vinner nästa gång. Med tanke på att Reza tydligen har vunnit en schacktävling en gång i tiden skulle jag verkligen tycka att det vore kul om jag vann men det återstår att se. Imorgon ska vi gå demonstrationståg, det har jag aldrig gjort tidigare men tycker att det ska bli roligt att testa något nytt. Jag hoppas på fint väder och bra stämning! Nej, nu ska jag gå och dricka te med de andra. Ta hand om er själva och varandra!
/Vispen

RSS 2.0