Sverigeserien, tävling i Växjö

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Nu sitter jag på tåget påväg till Stockholm och bloggar, lika bra att göra det nu. Det här är första gången någonsin som jag åker första klass, det fanns tydligen inga andra biljetter. En jobbig sak är bara att tåget var ungefär en timme försenat så jag kommer inte komma till Stockholm förrän runt halv tio och sen ska jag åka den kära färdtjänsten hem, håller tummarna för att den är i tid för en gångs skull.

I fredags var skolan som vanligt, engelska och spanska. Engelskan måste jag försöka skriva mycket på nu för har knappt hunnit någonstans med den, kommer sitta med den sista kvällen fastän jag verkligen inte tycker om att spara skolarbeten till sista dagen, tycker inte om att jobba under stress. I spanskan gick vi igenom ett kapitel som kommer att vara med på ett prov som vi ska ha, på min födelsedag, jobbigt att ha prov den dagen men bättre än att ha det dagen efter, vill inte behöva plugga särskilt mycket den dagen. Idag är det bara tio dagar kvar tills jag blir myndig och vuxen, har lite ångest haha.

Efter spanskan åkte ellen och jag direkt till t-centralen och det var tur. Som vanligt är det ju mycket folk där på fredagar, många trängs och är stressade. Hur som helst hann vi i alla fall göra det vi skulle, att hämta ut pengar tog jättelång tid eftersom vi behövde släpa på våra väskor och det inte fanns någon swedbankautomat i närheten av centralen. Jag har ett jättekonstigt och dåligt kort som bara låter mig ta ut från just swedbanks egna automer, måste byta snart för det är otroligt irriterande när man är stressad. Dessutom tar de extra avgifter för allt jag tar ut. Att hämta Ellens biljetter gick i alla fall bra, vi gjorde det i en sån där automat med touchskärm. Tåget kom i tid vilket var skönt, jag pluggade lite under resan och så åt jag en sallad som Ellen och jag hade köpt på Hemkör, länge sen jag var där innan:) Sorry för att det här inlägget kanske blir jobbigt att läsa men jag pratar med lite folk samtidigt som jag skriver plus att en massa människor skriver på msn, ovanligt många faktiskt.

Resan till Växjö gick ovanligt fort, eller det kändes i alla fall så. Ellen och jag pratade en del och det är ju alltid roligare när man har sällskap av någon än att sitta på ett tåg själv. Vi bytte tåg en gång innan vi kom fram till Växjö där vi tog en buss till hotellet. När vi kom dit hann vi titta vem som åkte ut ur Idol, jag tycker att det var bra att Mariette åker ut, hon kom ändå långt. Vi får se vilka som får tävla i finalen, jag tror i alla fall att Tove blir en av dem. Senare på kvällen gick jag in på någras rum och pratade en del med Christoffer, det var trevligt:)

Natten till lördag var jag nervös, ovanligt, eller inte. Det spelar ingen roll vilket tävling det är verkar det som, jag blir nervös varje gång jag ska tävla. Det har nog aldrig hänt att jag har spelat lika bra på en tävling som jag gör på träningarna. Frukosten var i alla fall ganska bra, de hade goda och speciella frukter, jag testade en ny frukt som liknade litchi till smaken. Efter frukosten skulle tävlingen äntligen börja. Först var det några som sa hej och hälsade oss välkomna innan matcherna började. Första matchen spelade jag mot en kille som bara är sju eller åtta år, han var hur bra som helst för att vara så ung, han sköt bra och gjorde några mål på mig. Christoffer var min koach under nästan alla mina matcher och det tycker jag var bra, jag tror inte att jag hade spelat lika bra utan honom för han var bra på att lugna ner mig när jag blev stressad och säga saker som jag skulle tänka på när det gick dåligt för mig. Äen om jag tycker att jag spelade ganska dåligt första matchen vann jag den. Nästa match spelade jag mot någon, kommer faktiskt inte ihåg vem, den vann jag i alla fall. Efter lunchen spelade jag mot Micke och han spelade jättebra, jag spelade väldigt dåligt och förlofrade ett set mot honom men vann till slut med två-ett, glömde bort att spela mitt spel, störde mig efteråt menmen. Jag spelade mot två personer till senare under eftermiddagen och vann de matcherna men känner att jag lärde mig mycket. Det var väldigt roligt att titta på andra matcher också, de som spelade i a-gruppen spelade verkligen hur bra som helst! Så bra vill jag också bli en dag.

Till middag åt jag pizza som inte var god, tycker nästan aldrig om det. På kvällen pratade jag med Ellen och Christoffer och vi hade roligt, tycker i alla fall jag:) Vi tittade på Robinson och det var ganska roligt, tycker att det ofta är ganska spännande för att det ofta händer saker plus att man får följa olika människor och höra deras åsikter, kul att se hur de klarar sig. Igår satt vi uppe till ungefär halv ett så imorse kände jag mig ganska trött men jag får skylla mig själv, det var lugnt värt det:)

Matcherna började tidigare idag eftersom vi bara skulle spela under förmiddagen. Först delade de ut tröjor till alla, det var trevligt, nu har jag en till tävlingströja:) Jag hade två matcher idag, den första var mot Helen, hon var verkligen hur bra som helst! I första set vann hon med tolv-ett, då spelade jag verkligen dåligt. Jag vann andra set men sen vann hon tredje, det var ju synd, jag sköt sista bollen i nät och det kändes ju onödigt, brukar aldrig göra det annars så ja. Men jag lärde mig verkligen mycket av den matchen. Min sista match gick väl sådär, den vann jag med två-ett. Det kändes bra att vinna den eftersom det aldrig är roligt att avsluta en tävling med att förlora. Sen kände jag mig extra taggad eftersom jag hade förlorat matchen innan. Ellen sa att hon tyckte att det var ganska roligt att titta på matcherna och det var ju bra:)

Efter lunchen åkte vi från hotellet och det var verkligen tråkigt! Helgen gick hur fort som helst, jag såg fram emot den i över en månad. De flesta åkte hem tidigare än oss så vi gick runt på stan i några timmar innan vi gick till stationen. Jag hittade ingenting på stan men det var roligt ändå. De hade en julmarknad där det fanns en del roligt, sen var det några som sjöng, spelade och dansade runt en julgran och det var underhållande att se:)

Nu borde jag egentligen plugga istället för att blogga. Men jag känner mig helt slut i hjärnan och det känns i kroppen att jag har spelat. Nästa tävling är sista veckan i januari och tills dess ska jag försöka träna mycket så att jag kanske inte behöver förlora lika mycket. En del set är jag verkligen inte nöjd med men jag vet tre saker som jag vill träna extra mycket på tills nästa gång. Det var i alla fall roligt att spela, jag lär mig alltid en massa saker på tävlingar! Sen var det såklart som vanligt roligt att träffa alla roliga människor:) Utan er skulle inte tävingarna vara samma sak. Hoppas att vi är framme i Stockholm snart för nu orkar jag inte sitta här längre. Postar det här inlägget nu och skriver någon annan dag. Imorgon börjar en ny jobbig vecka då jag inte har någonting att se fram emot, nästa roliga sak jag ser fram emot är när jag ska gå och se julkonsert med Sonja, Sanna och Shirley den fjortonde december:)
/Vispen

Längtar tills i helgen!

Hej!

Om ett dygn sitter jag på tåget påväg till Växjö, förstå hur det känns! På lördag börjar Sverigecupen och det ska bli roligt även om jag är dålig och spelar i b-gruppen. Därför ska jag verkligen försöka vinna så att jag kanske får spela i a-gruppen nästa år. Jag vill verkligen visa att jag är bra så att jag kanske har en chans att stanna i landslaget. Mitt bästa måste jag i alla fall göra vad som än händer. Showdown är ju bäst! Febern och huvudvärken får inte förstöra för mig i helgen, jag mår faktiskt lite bättre än igår även om det bara är lite skillnad. Ellen hade haft feber en vecka efter att hon hade tagit sprutan och det räknar jag också med eftersom febern har varit ungefär densamma i tre dagar nu. Huvudvärken är bättre idag men vissa stunder kan det börja göra hur ont som helst. Nu ska jag skriva lite om vad jag har gjort de senaste två dagarna:)

Igår fyllde Nina år, grattis i efterskott till henne! På kvällen firades hon med bakelser, jag åt en halv chokladbakelse som var väldigt gd, den liknade muffins väldigt mycket. Det var choklad ovanpå den och någon sorts chokladkräm inuti:) Danne gav henne ett restaurangbesök på en restaurang där man får underhållning samtidigt som man äter. Min present var bland de tråkigaste jag någonsin har gett bort, Rebecka och jag kom inte på något bättre än att köpa present i en butik där de säljer olika sorters kaffe och te. Det fanns verkligen hur många sorter som helst, jag luktade kanske bara på tio men ändå, sådana butiker luktar i alla fall väldigt speciellt och man kan alltid känna olika dofter när man är där, det är kul. Kaffet jag köpte innehöll choklad och något mer som jag tror var apelsin men är inte säker. Det hade ju varit tråkigt att ge bort vanligt kaffe när man var i en sådan butik plus att man kan köpa det var som helst. Teet var någon sorts exotiskt som jag tycker luktade godast av de sorter jag fick lukta på, kvinnan som hjälpte mig sa dessutom att det var en populär sort:) Jag gav även bort en sorts hallontryfflar som tydligen ska vara goda att äta till kaffet, jag testade en av dem igår och tycker att de i alla fall var mer än godkända:) Det tråkiga med min present är ju att den tar slut och att det inte är någonting man kan spara. Men det är ju jul snart och då måste jag hitta något bättre, Rebecka och jag ska redan börja leta julklappar nästa fredag. Jag kommer behöva lång tid på mig med tanke på att det är många jag vill köpa till.

Igår var skolan som vanligt, dagen kändes ovanligt lång eftersom jag hade ont i huvudet hela tiden och sedan gör febern att jag känner mig segare. Tyvärr tog jag en huvudvärkstablett efter lunchen då jag inte hade orkat med engelskan annars, jag är verkligen emot att ta tabletter och försöker alltid klara mig utan men igår gick det inte. Matten började vara svår att förstå igen igår, ekvationer, det har jag alltid haft svårt för förutom i sexan när man började med det och lösningarna aldrig behövde vara långa. På naturkunskapen labbade vi för första gången, vi jobbade med ljus, inte så roligt ör mig men ändå. Jonas fick säga hur det såg ut när ljuset tändes, lågan fick olika färger ibland, orkar inte förklara så noga vad vi gjorde. Vi hade ett litet prov på engelskan, i fredags fick vi skriva egna ordlistor där vi skrev upp ord som vi inte förstod. Igår hade vi prov på orden, alla hade alltså olika prov, jag hade glömt några av de ord jag hade valt men hoppas ändå att det gick bra för mig. På svenskan fortsatte vi att jobba med svenska språket, språksociologi och språkhistoria som det heter, plus att läraren delade ut en bok som heter Ett öga rött, den har nog de flesta hört talas om. Det som är speciellt med den boken är ju att författaren skriver väldigt annorlunda, han lägger orden fel i meningar men det är ju medvetet och man förstår ändå alltid vad författaren menar så det är bra.

Efter skolan var det träning, jag åkte dit och spelade lite för att vänja mig vid den nya typen av bord. Men jag orkade inte spela lika hårt som jag brukar men kände ändå att mina skott känns ganska bra. Däremot är jag dålig på att försvara ibland, särskilt när bollen kommer framifrån, förut hade jag svårare att försvara från sidorna men nu när jag har tränat på det har jag nästan glömt bort mitten och det är ju dåligt. Sen gör jag ungefär ett misstag varje set och släpper ibland in bollar som rullar långsamt och råkar ibland göra självmål menmen, vi får se hur det går i helgen.

Den här dagen började med kör, äntligen! Vi sjöng först As I went down to the river to pray, jag tycker att vi sjunger ganska bra i kören nu. Sen lärde vi oss en låt som heter Real som jag blev glad av, många av killarna tyckte inte om den eftersom texten handlade en del om Jesus men jag tycker att det är roligt att vi sjunger lite gospel nu:) I vår ska vi sjunga klassiskt och det blir nog tyvärr inte alls lika roligt. Men våra lärare är bra och det verkar som att de kan göra de flesta låtarna att bli bra och roliga att sjunga:) Killarna börjar bli mycket bättre på att ta i, till och med basarna! Vi började även med en annan låt idag som jag inte kommer ihåg vad den hette men som jag också gillade.

Idrotten var inte lika rolig för mig idag eftersom min assistent inte kunde vara med för att han skulle hinna äta lunch innan vi skulle ha möte. Därfö kunde jag inte få någon hjälp, läraren hann inte hjälpa mig samtidigt som hon hade resten av klassen. Därför satt jag mest på mattan och försökte tänka på min andning, vi håller ju på med yoga nu. Hoppas att läraren hinner visa mig några solhälsningar någon annan vecka istället för det är ju bra om jag får lära mig samma saker som de andra. I slutet av lektionen hade vi en avslappningsövning där vi låg på mattor och lyssnade på något inspelat program. Personen som pratade var sådär, jag tycker att jag har känt mig mer avslappnat andra gånger.

Mötet gick bra och jag känner att alla verkade förstå mig ganska bra. På grund av lite olika anledningar som jag inte orkar skriva nu, det skulle ta tid, ska jag förmodligen spara några ämnen och läsa de ett fjärde år. Det känns i alla fall ganska bra med tanke på att vi har väldigt mycket att göra nu och jag har börjat sova dåligt igen på grund av stress. Vi ska kolla upp det också snart och jag ska gå till en person på skolan och prata om hur jag känner. Jag ska också ta blodprov så att de kan se om jag har för lite av något ämne i kroppen, man vet ju aldrig, bättre att kolla än att inte göra någonting. Sen pratade vi om det vanliga, att jag behöver lite hjälp i vissa ämnen och så, alltså att förstå hur jag ska skriva i matten till exempel och att jag inte förstår musikteoriboken. Hur som helst är det kanske bra med ett fjärde år, det är inte många ämnen jag ska skjuta upp, bara kanske fyra stycken på två år. Men nu läser jag ju till exempel mer än de andra eftersom jag har kommit efter i vissa ämnen som skolan inte har kunnat ordna förrän nu. Sen går ju saker segt för mig och vi diskuterade ju ändå ett fjärde år förra året. Det kanske kan få mig att må bättre och känna mig mindre stressad. Nu är det bara kommunen som måste godkänna det så vi får se hur det blir.

Sen jag kom hem har jag hunnit plugga, äta middag och prata med Ellen en genska lång stund. Det blir hon som måste stå ut med mig hela helgen men jag hoppas att hon inte bara ser det som ett jobb utan att hon ser fram emot det också, det säger hon i alla fall:) Hon hade bara behövt vara på kommunen en liten stund idag och skriva på något papper. Nu sitter jag och väntar jag på att torktumlaren ska torka färdigt lite kläder som jag ska packa ner. Förresten har jag nu dessutom köpt en egen ögonbindel plus ett extra showdownracket ifall mitt skulle gå sönder, de brukar ju göra det ibland. Imorgon måste jag komma ihåg att ta ut pengar, hämta ut Ellens tågbiljetter och köpa mat som vi kan ha på tåget. Ingenting får gå fel nu men det går säkert bra hoppas jag. Plugga hinner jag göra på tåget eftersom vi ändå kommer sitta där i flera timmar och inte ha mycket att göra. I Växjö har jag aldrig varit tidigare så det blir roligt. Nu lämnar jag den kära bloggen för att plugga spanska och packa. Hoppas att ni får en jättebra helg, det ska jag försöka ha!
/Vispen

Tisdag, stör mig på vaccin

Hej!

Ja, nu gör jag verkligen det, i alla fall på vaccinet mot svininfluensan! Igår fick jag veta att skolan hade fått in jättemycket vaccin och att alla som ville fick vaccinera sig. Jag funderade verkligen på ifall det är bra eller inte men det kändes ju ändå bra att göra det för att de pratar så mycket om det på nyheterna och folk har dött av svininfluesan. Sen är det ju i och för sig folk som dör av den vanliga influensan också men den här influensan känns mer speciell tycker jag. I vanliga fall brukar jag inte vara särskilt rädd för sprutor men eftersom många hade sagt till mig att den här sprutan gjorde extra ont att ta och eftersom jag visste att de flesta i min ålder har blivit sjuka av vaccinet, det finns ju en massa biverkningar, kändes det inte alls roligt. Det kändes jobbigt när man satt och väntae på att det skulle bli ens tur, alla andra som väntade pratade mest om det negativa med att ta sprutan och de verkade känna ungefär som jag. Efter en stund var det i alla fall min tur och att ta sprutan gick väl bra men jag tycker att den gjorde mycket ondare än andra sprutor.
Det kändes som att nålen trycktes in hur långt som helst plus att det kändes konstigt i hela kroppen, skum känsla. Sköterskan som hjälpte mig var i alla fall bra, man fick en pepparkaka när man hade tagit sprutan och det var trevligt. Tyvärr fick jag jätteont i armen bara några sekunder senare, inte roligt. Förutom det kändes det ganska bra, det var inte förrän igårkväll det började bli värre. Då började jag frysa och inatt kunde jag knappt sova någonting efterrsom jag har haft ont i hela kroppen och tyckt att det har varit kallt, allt det stod med på de kära biverkningarna. Imorse hade jag feber och huvudvärk, huvudvärk har jag ju i och för sig nästan varje dag nuförtiden men idag var det mer än vanligt. Den här skoldagen har känts hur lång som helst och ibland trodde jag aldrig att den skulle ta slut. Nu är jag i alla fall hemma och har lyckats sova ungefär en timme, imorgon måste det vara bättre. Sen är ju Växjö på fredag och då vill jag verkligen inte vara sjuk, det bestämmer jag! Att vara sjuk är aldrig roligt, bara onödigt. Men den här sprutan innehöll ju tydligen metall och annat dåligt så det är ju inte konstigt att kroppen reagerar.

Okej, nu ska jag inte klaga mer:) Skolan rullar på som vanligt. I svenskan har vi fått en jättetråkig uppgift som vi ska göra innan jul, hålla föredrag tror jag att det var men det känns i alla fall bättre än att behöva skriva en lång uppsats. I kultur och idéhistorian har vi prov ganska snart och den här gången måste jag få vg! Matten känns lite svår att förstå men det vi gick igenom idag kändes lättare än det mesta som ingår i kapitlet vi jobbar med nu.

I musikteorin fick jag en jättesvår läxa men jag har två veckor på mig att lära mig olika typer av ackord så det måste jag klara! Ett problem är ju bara att jag inte alltid förstår allt som står i min bok och jag har inte fått tag på personen som hjälpte mig med det förra året än. I datorkunskapen jobbar jag med excel och det verkar vara ett ganska lätt och bra program:) Läraren jag har nu har varit jättebra hittills faktiskt, så bra var han inte i höstas:) I ensemblen fick bassisten och pianisten en chans till att verkligen komma i tid till lektionerna oc göra läxorna så att de kan vara med på julkonserten. Men om de kommer försent igen är de direkt ute. Sångaren hade nog också fått en till chans men han verkade inte vilja det, konstigt. Igår började vi gå igenom låten Smooth criminal och det gick tyvärr inte alls bra, melodin som alla ska sjunga på refrängen tycker jag låter lite konstigt till musiken menmen.

Jag redovisade mina ljud idag på estetisk orientering, det gick bra hoppas jag. Däremot kändes det inte bra när jag skulle recensera andras musik som de hade till sina bilder och säga vilken ism man trodde att de hade valt. De flesta hade valt symbolismen och jag försökte få mina bilder att vara realistiska, i alla fall den andra där jag spelade in när en person dog.

Träningen var igår och jag hoppas att vi ska träna imorgon eller på torsdag för jag behöver träna en gång till innan helgen. Tyvärr har jag märkt en massa saker som jag gör dåligt, jag släpper till exempel in för många mål, ibland är det jag själv som gör misstag plus att jag är seg på att försvara ibland. Undrar hur nervös jag kommer vara i helgen, de första matcherna brukar ju alltid kännas jobbigast och det brukar alltid ta tid innan jag kommer igång. Jag vet en person som ska vara med som tydligen är väldigt duktig, hon har spelat i a-gruppen tidigare så henne kanske jag förlorar mot men i så fall måste jag vinna alla andra matcher! Ellen får vara med på mina matcher och stötta mig haha:) Nu orkar jag inte skriva mer för måste plugga på engelska och lite annat.
/Vispen

Snart ny vecka

Hej!

I fredags var det ju Reza som fick lämna Idol och jag verkar vara nästan den enda som tycker att det är synd. Bra att hon fick en så bra avslutning i alla fall och att hon fick sjunga en låt som hon tyckte om:) Nu hejar jag på Calle, han blir bättre och bättre för varje gång känns det som. Erik och Tove verkar ju vara populärast så vi får se vem som åker ut nästa vecka, Erik hängde ju löst i fredags så det är ju inte omöjligt att det blir han. Undrar om han hängde löst för att folk glömde bort att rösta på honom för att man ändå tror att han kommer sitta säkert varje gång eller för att vissa kanske börjar tröttna på honom. Det som vissa tycker är tråkigt med Erik är att han alltid sjunger på samma sätt och att han inte verkar kunna sjunga annat än rock, så är det ju i och för sig med de flesta aritister, att de håller sig till en stil. Erik är ju riktigt bra när han väl sjunger rock, jag tror att det kommer gå bra för honom även utanför Idol nu när folk har fått se hur bra han är.

Igår pluggade jag mest och det har jag gjort idag också. Det är inga prov nästa vecka men till veckan efter har jag däremot en del som ska lämnas in. Redovisningen i estetisk orientering skulle man ju kanske kunna kalla prov, jag måste bli bättre på alla ismer så att jag kan få bra betyg på den. Skönt med en lugn helg nu i alla fall eftersom jag åker till Växjö och tävlar nästa helg. Idag kom Maria och hennes barn över en stund. Vi har ätit paj till middag som var jättegod, det var soltorkade tomater i den vegetariska, känslor! Sen åt jag en hallonisglass för en stund sen, det var flera år sen jag åt isglass senast. Egentligen tycker jag inte om det så mycket men man måste ju äta det för att komma ihåg smaken:) Nu ska jag fortsätta plugga lite innan jag åker hem.
/Vispen

Fredag, helg igen

Hej!

Nu är det änligen helg igen vilket känns skönt även om jag kommer behöva plugga mycket. Jag ser i alla fall fram emot nästa helg, om en vecka vid den här tiden sitter jag förhoppningsvis i Växjö och laddar inför den första tävlingen i Sverigecupen! Åh, vad jag längtar dit, ni förstår inte hur mycket showdown betyder för mig just nu. Kommunen beslutade att jag får ta med mig en ledsagare dit, det blir Ellen i min klass eftersom Rebecka tyvärr inte kan följa med. Ellen och jag brukar alltid ha roligt så det ska bli roligt att ta med henne till en tävling, hon har sagt att hon vill veta vad det är för sport jag håller på med:)

Gårdagen började med att jag åkte för att se någon typ av föreställning. Den började med att man såg en film och därefter fick man stå eller gå omkring i ett rum. De som gjorde föreställningen sa att man gärna fick gå runt för att få olika vinklar av det man såg och lite sånt. Tyvärr tycker jag att det man såg var bland det tråkigaste jag någonsin har sett, även de flesta andra i min klass höll med mig om det. Det enda man såg var några som dansade långsamt, någon som viskade en text och någon som pratade lite på filmen. Texten handlade verkligen inte om någonting, det kändes bara som att man hörde meningar som inte hörde ihop. En mening som sades några gånger innehll orden hemlösa hundra. De sa att man skulle få höra musik, det man hörde var bara en enda ton i kanske fem minuter, tonen blev starkare och starkare hela tiden och till slut fick man ont i öronen. Efter föreställningen fick olika personer spela teater och prata om hur de hade tänkt när de gjorde allt, många verkade ha svårt att veta vad de skulle säga. Men en kille i min klass var verkligen bra på att improvisera och han använde bra ord och allting, det verkade alla tycka.

Vi fick nästan springa för att hinna tillbaka till skolan innan ensemblen skulle börja. Jag hann knappt äta och kom ungefär fem minuter försent till lektionen. Hoppas att läraren inte gav mig sen ankomst, lunch borde man ju ha rätt till, föreställningen slutade nästan en halvtimme senare än vad det stod så ja. Läraren brukar själv komma försent lite då och då och han har själv sagt att det blir stressigt att äta ibland, då borde han förstå mig som annars aldrig brukar vara sen. Igår var han besviken över att alla som vanligt inte kom till lektionen, det är ofta tre personer som antingn inte kommer överhuvudtaget eller också alltid är minst tio minuter sena. Nu ska vi äntligen försöka göra någonting åt det, en kille som sällan kommer är sångare och honom klarar vi oss utan, någon pianist behöver vi inte heller eftersom läraren kan spela piano. Bassist är däremot ett måste så vi ska försöka hitta någon som kan vara det. Hela ensemblen drabbas ju när det är folk som inte kommer och som dessutom inte verkar ha tränat på det man går igenom, dessa tre personer har fått hur många chanser som helst nu så därför tycker inte jag att det är mer än rätt att de inte får vara med på julkonserten. Vi fortsatte i alla fall att spela Owner of a lonely heart och det blir jag som ska sjunga den, hur jag ska komma upp till de höga tonerna har jag ingen aning om, det är klart att man kan pressa rösten men jag tror ärligt talat inte att jag klarar av att sjunga de högsta tonerna. Jag gör mitt bästa och kommer tycka synd om er som kommer och tittar, ingen jag känner behöver göra det.

Sånglektionen gick inte lika bra som jag hade hoppats för jag kom verkligen inte alls upp högt och min röst låter inte det minsta klassisk. Intervallträningen är nog det som går bäst även om jag är väldigt osäker, särskilt när man ska sjunga intervall nedåt eftersom jag bara har tränat på att sjunga uppåt. Sången som jag ska sjunga handlar om en gosse som plockar en ros, rosen vill inte bli tagen men det blir den ändå till slut, en ganska dålig text enligt mig.

Igårkväll hände inte särskilt mycket förutom att jag pluggade och sjöng. Den här dagen började med engelska då vi skulle ta ut egna glosor från böckerna vi läser. Det var svårt att ta ut ord från en talbok eftersom man varken kunde pausa eller se hur de olika orden stavades. Efter ganska lång tid hade jag i alla fall fått ihop femton ord som jag inte kunde innan, i och för sig var det inte jättesvårt med tanke på att jag är dålig på engelska och det finns en massa ord som jag behöver kunna. På onsdag ska vi förhöras på de ord vi har valt och jag hoppas att jag klarar det, analysen är ju viktigast i det här momentet men ordprovet räknas ju in i betyget.

Spanskan kändes som vanligt ganska stressig på grund av att läraren alltid går igenom allt väldigt fort. Det är i alla fall bättre än en lärare som jobbar med saker för länge så att man inte hinner gå igenom det som ingår i kursen. Idag märkte jag att ett kapitel vi läste i boken inte innehöll samma ord i min bok som för de andra. Vet ni hur jobbigt det kändes, nu när jag ändå har en bok? Därför får jag be Jonas skriva ut allt i fortsättningen så att jag slipper läsa texter med färre ord och så vidare.

Efter skolan hämtade Rebecka mig och vi åkte in till stan. Ellen och Julia gjorde oss sällskap en bit och det var trevligt, jag kände mig extra glad under eftermiddagen så de fick stå ut med att jag pratade väldigt mycket och skrattade åt ingenting, ni som känner mig vet hur jag kan vara ibland, förlåt kära vänner men jag är bara mig själv. Många skulle nog tycka att jag är jobbig ibland och vissa har sagt att de tycker att det är stor skillnad på hur jag är när jag är i skolan och på andra ställen. I skolan är jag oftast väldigt tyst och pratar bara ibland men när jag är med folk jag känner kan jag prata hur mycket som helst. Jag vet faktiskt inte vad det beror på men skolan är ju en ganska deprimerande plats oftast, där är jag alltid stressad och har hur mycket som helst att tänka på.

På stan letade jag efter en födelsedagspresent till Nina som fyller år nästa vecka. Det tog lång tid innan jag till slut hittade en ganska tråkig sak men vad ska man göra? Att köpa presenter till föräldar är bland det värsta som finns, man vill ju ha en present att ge bort men sen känns det samtidigt som att de har allt och som att det man köper ändå inte kommer användas och uppskattas. Jag testade lite olika kläder idag också men hittade ingenting som passade, så kan det ju vara ibland. Vi var inne i två roliga hälsokostafffärer där jag hittade en massa saker som jag aldrig hade sett tidigare, bland annat olika sorters kakor och godis. Haha, jag vet, jag är lite speciell. Nu dröjer det länge innan jag träffar Rebecka nästa gång men vi kanske gör det nästnästa vecka, det skulle passa mig för då har jag ändå ingenting att se fram emot. Då ska vi börja titta på julklappar till folk, jag vet att det kommer ta mig flera gånger att köpa det till folk för jag har otrolit svårt för sånt och vet många som jag vill köpa till i år.

Nu är jag hemma hos Björn, taxichauffören som körde mig förstod ovanligt snabbt hur man hittade hit:) Vi har hunnit äta middag och titta på Postkodslotteriet och Idol. Det var ju lite kul att en kändis var med i Postkodslotteriet, Amys mamma verkar vara väldigt lik Amy tycker jag. Sen var alla bra i Idol också! Calle börjar bli riktigt bra plus att jag börjar tycka om Tove mer och mer, hon var ju verkligen jätteduktig på att spela piano! Nu ska jag gå och se vem som åker ut och därefter titta på eftersnack, jag skriver mer någon annan dag. Hoppas ni får en trevlig helg!
/Vispen

Onsdag, en månad kvar

Hej!

Idag är det en månad kvar tills jag får jullov, därför kan man ju börja räkna ner dagarna dit. Snart borde jag köpa mig en julkalender också, jag brukar ha det för att det är roligt att kunna öppna en lucka för varje dag. Tyck att jag är barnslig om ni vill, jag bryr mig inte. Dessutom vet jag ändå att det finns fler i min ålder som fortfarande köper julkalendrar och annat sånt. Jag hörde faktiskt några ha en diskussion om det senast idag plus att Ellen och jag pratade om vilken julkalender som är bäst att köpa för en stund sen. Hon verkar ha bra koll på vilka som finns och så har hon testat de flesta.

I måndags rullade skoldagen på som vanligt. På kultur och idéhistorian kändes det som att jag skulle kunna somna vilken sekund som helst, jag förstår ärligt talat inte varför man ska behöva läsa det ämnet. Det är ju obligatoriskt när man går estet men varför? Är det inte nog med att man har historia? Dessutom har vi något annat ämne i trean där man fortsätter att läsa om det som man inte har hunnit läsa om i kultur och idéhistoria, inse vad tråkigt. Svenskan var roligare, där tittade vi på ett till avsnitt av Värsta språket, jag tror att det heter så, programmet är underhållande:)

Efter lunchen satt jag och försökte ta ut ackord till låten som ensembleläraren sa att jag skulle lära ut till de andra. Fastän jag satt i ungefär en och en halv timme med låten och bara hade en vers att ta ut hittade jag inte ett enda ckord som passade, nu ser ni verkligen hur seg jag är ibland. Nackdelen med att bara sjunga är ju att man intte lär sig ackord eller kan ta ut låtar på samma sätt som när man spelar instrument. Därför borde jag lära mig gitarr, piano skulle jag aldrig orka med, det har jag ju redan testat i fyra år och hur mycket utvecklades jag på den tiden? Verkligen ingenting.

Datorkunskapen började äntligen och jag började jobba med microsoft excel. Tyvärr fick jag inte den lärare jag hade velat ha och som jag önskade, de missförstod mig på mötet. Den jag har nu verkar i alla fall helt okej. Vi upptäckte att det fanns vissa saker som jag inte kunde läsa i excel, åtminstone visste ingen av oss hur vi skulle göra för att det skulle fungera. Dessutom stod det ibland fel på punktdisplayen vilket också var irriterande, när man till exempel var på rad fyra stod det rad sex och så vidare. En del saker fungerade i alla fall bra för mig och det känns skönt att datorkunskapen äntligen har kommit igång igen. Läraren skulle kontakta en person tills nästa vecka och fråga om alla problem vi hittade, det tycker jag är bra för den förra läraren gjorde ju aldrig det.

Efter datorkunskapen hade jag då ensembleprov, jag måste säga att det var tur att killen som spelar piano inte var där i måndags eftersom jag inte hade kommit på vad han skulle spela. Tonerna som basen skulle spela spelade jag i alla fall upp på pianot plus att jag visade sångarna hur de skulle sjunga. Gitarristerna spelade ungefär som bassisten och det lät enligt mig ganska bra, trummisen spelade en rytm som passade:) Gruppen var ovanligt tyst när jag lärde ut vilket jag uppskattade eftersom jag inte har en särskilt stark röst, en gång var jag tvungen att skrika att de skulle vara tysta och då hördes det knappt. Jag fick gruppen att spela igenom låten två gånger och andra gången lät det väl i alla fall ganska bra. Läraren verkade ge mig godkänt för han sa inget annat utan bara att jag hade lyckats få alla att göra det de skulle. Däremot måste jag bli bättre på att ta plats och det vet jag ju redan, åh vad sånt är svårt när man inte tycker om att höras. Under resten av lektionen fortsatte vi att spela Owner of a lonely heart, samma låt som jag försökte lära ut lite av. Sen bestämde vi fyra låtar som vi ska spela upp på ensemblekonserten innan jullovet, jag blir nog tvungen att sjunga Owner of a lonely heart men jag ska inte klaga, det kunde ha varit värre:)

När skoldagen var slut skulle jag träna vägen till träningen. Nu känner jag mig ganska säker på vägen till tvärbanan och skulle kanske kunna gå den utan att någon går bredvid snart, det är bara på ett eller två ställen som jag känner mig lite osäker. När jag hade gått av bussen och gick igenom tunnelbaneuppgången kom en kvinna springande och trampade av min käpp, det kändes inte roligt för jag hade ingen reserv med mig. Som tur var fanns en ganska lång bit kvar av käppen och det var tillräckligt för att jag skulle kunna gå resten av vägen själv även om jag tappade bort mig på några ställen. Tur att kvinnan sprang sönder käppen istället för att springa in i mig i alla fall även om det var tråkigt att just den käppen gick sönder, jag hade haft den i över två år och lärt mig att tycka om den. Handtaget var slitet på ett speciellt sätt som gjorde att jag kände igen den och allting, nu har jag en ny och vi får se hur länge jag hinner ha den innan även den går sönder.

Träningen gick sådär, jag fortsatte att träna på att skjuta forhand-slag och det går ibland och ibland inte. Tyvärr har personen som håller i träningen som brukar vara på tisdagar och torsdagar varit sjuk ganska länge nu och därför har jag inte tränat där på ett tag. Hoppas att han är frisk tills nästa vecka i alla fall för den helgen är ju tävlingen i Växjö!

Igår hade jag lite sovmorgon och det var skönt. Vokalensemblen var ungefär som förra veckan och vi fick veta att vi ska sjunga både Midnatt råder som egentligen heter något annat och Let it snow på julavslutningen. Stämmorna börjar sitta redan och jag börjar känna mig säker på texterna vilket känns bra:)

På spanskan fortsatte vi jobba med ett kapitel som handlar om någon tjej, ganska tråkigt. Sen tränade vi på att säga meningar i perfekt, jag märker att jag glömmer ord hela tiden och det beror säkert på att jag varken hör eller pratar spanska med någon. Tills på fredag ska jag lära mig en massa glosor och vi får se hur det går. Matten flöt på och för första gånen på länge kände jag att jag faktiskt förstod vad vi jobbar med, i och för sig förstår jag bara g-uppfiterna och kanske någon vg-uppgift men det är ju bättre än ingenting även om jag är dålig.

Igårkväll pluggade jag plus att jag pratade med folk på skype, jawscirkeln är ju varje tisdag. Vi gick igenom lite om hur man använder Spotify och jag lärde mig lite nya saker, nice:) Snart kommer det tydligen ut ett liknande program för film och det tror jag är bra med tanke på att det är många som laddar ner filmer, om man hade ett program som var lika lätt att använda som Spotify skulle nog många sluta göra det.

Matten idag var inte lika rolig, hela den här dagen har faktiskt känts jobbig på grund av att jag sov dåligt inatt. Det är precis som det har varit tidigare, att jag kan somna ganska bra men sedan vaknar någon gång vid fyra eller fem och inte kan somna om igen. Så var det natten till tisdag också men den dagen hade jag inte hunnit börja känna mig särskilt trött än. Vi fick tyvärr inte tillbaka provet på naturkunskapen men jag vet att jag antingen fick g eller g+. På engelskan började jag äntligen skriva på analysen, nu tror jag att jag har bestämt mig för att skriva mer om hur de två ledarna i boken förändras under den tid de är på ön, vad de gör och hur de är mot varandra och resten av gruppen. Ni som inte har läst Lord of the flies förstod nog inte det där men ändå.
 Eftersom svenskan var inställd idag ställde våra kontaktlärare in kontaktlärartiden så jag slutade tidigare än vanligt:) Sen jag kom hem har jag mest pluggat, sjungit på körlåten plus lite andra låtar och pratat med Ida på skype. Nu ska jag försöka hitta någon mer trevlig att prata med.
/Vispen


Musikhelg med USS och US mitt

Hej!

Nu var det några hundra år sen jag bloggade men det finns ju verkligen både bättre och roligare saker att göra ibland. Den här helgen vill jag i alla fall inte glömma så därför skriver jag om den nu:) I fredags var skolan som vanligt, först engelska där vi fortsatte jobba med boken. Imorgon måste jag börja skriva på min analys, det verkar väldigt svårt men läraren hjälper förhoppningsvis till om man kör fast. Spanskan var lite jobbig, eftersom vi ligger ganska mycket efter på grund av att läraren har varit borta många gånger är tempot högt på lektionerna och jag tror faktiskt inte att det bara är jag som har svårt att hänga med. När jag kom hem pluggade jag lite olika ämnen innan jag åkte till den kära t-centralen.

När jag kom fram märkte jag att det inte var lika lätt att hitta till SJ-s kundservice som jag hade trott, när Ronja hade förklarat vägen tidigare lät det inte alls svårt. Efter att ha frågat några stressade människor om hjälp och bara fått otrevliga svar ringde jag Ronja. En ledsagare gick för att leta efter mig men hittade mig inte trots att hon gick till ingången två gånger. Till slut hittade en av deltagarna mig, taxin hade släppt av mig vid fel ingång. Det kändes lite jobbigt för jag hade ändå frågat chauffören var jag blev avsläppt eftersom t-centralen är ganska stor och det finns flera ingångar.

Vi åkte en buss till Almåsa där vi skulle vara. Stämningen var bra och de flesta verkade glada. För några år sen åkte jag ju på läger på Almåsa varje sommar så det var jätteroligt att få komma dit igen! Det enda som var störande var att jag nu sov väldigt långt ifrån det stora huset och att varken Ronja eller jag hittade särskilt bra, vi delade förresten rum:) Middagen var god, fyllda paprikor med ris. Till efterrätt var det gino med vaniljglass som också var väldigt god, man fick känslor! Efter middagen samlades vi och delades in i fyra grupper. Jag kände ingen i min grupp men det var ändå trevligt. Några hade jag ändå hört talas om eller chattat med plus att det bara är roligt med nya människor. Vi började skriva ner ord som vi ville skulle vara med i vår låt. Låten skulle egentligen ha någonting med synskada att göra men så blev det tyvärr inte, jag tycker att det var synd på ett sätt för på skivan som ska spelas in 2011 måste ha någonting med det att göra, i alla fall lite. Senare på kvällen fick alla ett munspel och det var ju lite roligt:) Ronja och jag var med Alibn och Oskar en stund innan vi gick och la oss på kvällen. Vi lyssnade på musik, mest rock men även en del låtar som vi brukade lyssna på när vi var yngre.

I lördags skulle vi gå upp tidigt vilket var jobbigt, jag var ganska körd men det kändes bättre när jag hade duschat. Ronja var pigg som vanligt, jag förstår inte hur man kan vara det när man knappt har sovit någonting. Frukosten var god som vanligt:) Efter det började vi skriva vår låt, det gick ganska segt i början men vi kom i alla fall på hur melodin på refrängen skulle låta under första passet. På nästa pass skulle vi spela munspel och det gick jättebra för alla andra men jag lärde mig såklart väldigt segt. Det var jättesvårt att blåsa i rätt hål och dessutom kunna andas in så att munspelet lät. Sen försökte människan lära oss att göra så att tonerna lät på olika sätt, det lyckades jag inte alls med. Vi fikade förresten på förmiddagen och åt dumlekakor som var goda:)

Under lunchen kom en kille på att en person som var med i helgen lät jättelik Måns Zelmerlöw och det var coolt. Innan tredje passet började lyssnade jag på när några spelade gitarr och Ida spelade piano och sjöng. Det var roligt och Ida var verkligen bra, hon är ju bra på allt och grejer! Det gick bättre för min grupp på eftermiddagen och vi hann skriva färdigt låten. Den handlade om att vi åkte runt i en buss och besökte olika städer. Vi gjorde tre verser, en om Skåne, en om Göteborg och en om Stockholm. På nästa pass började vi spela in men vi hann bara spela in instrumenten, ett band kom och spelade in alla låtbakgrunder, de var duktiga:) Vår låt bytte stil flera gånger och det tycker jag var väldigt speciellt.

Innan middagen hann jag vila lite eftersom jag kände mig trött. Till middag var det bland annat halomiost som jag blev glad av:) Sen var det chokladmoss till efterätt men jag orkade inte äta upp allt. Man kände sig förresten ganska tjock i helgen på grund av att man åt en massa söta saker. På eftermiddagsfikat i lördags var det äppelpaj och mockarutor, inse vad gott!

Nu skyndar jag mig att skriva färdigt det här eftersom jag har ont i huvudet. Efter middagen körde vi en musikquiz. Jag tycker att de flesta frågorna var ganska lätta men sen kom min grupp ändå näst sist och det var såklart störande! Senare på kvällen pratade jag mest med folk, mycket med Ronja, Ida och Claudio, det var nice:) Sen körde vi några lekar lite senare, en som var lite lik mördarleken, en lite svårare lek där man skulle komma på vad man fick ta med sig till någon ö, en musiklek och sist snurra flaska eller sanning eller konsekvens som den också heter. Det kändes lite roligt att leka den leken för det hade jag inte gjot på några år. En sak som var störande var när jag sa konsekvens och Sara sa att jag skulle sjunga någonting. Jag kunde inte göra det eftersom jag kände en del av de som satt i rummet plus att jag tyckte att det var pinsamt att sjunga inför folk som är hur bra som helst. Ronja fick en fråga om vem hon helst skulle vilja döda av de som var med i helgen och vem hon ville skulle överleva om hn fick välja, den frågan var ju kanske inte så rolig att få haha.

Igår kände jag mig ännu tröttare men gick upp till slut. Min grupp skulle spela in sången direkt efter frukosten vilket inte var särskilt roligt. Ingen verkade vara särskilt taggad och jag tycker att vi sjöng mycket bättre i lördags än vad vi gjorde sådär tidigt på morgonen. Hur som helst gick det väl helt okej, de som sjöng verser var duktiga men refrängerna kunde ha blivit bättre. Det var bara ungefär tre personer som sjöng i varje refräng, jag tycker att alla borde ha varit med då istället. Jag pratade lite med Johanna innan jag gick och packade.

Efter lunchen fick vi lyssna på alla låtar. De andra grupperna hade gjort bättre låtar än oss, de hade bättre melodier och roligare texter. Sen hörde man inte alltid vad vi sjöng på vår inspelning och det var lite dåligt för vår låt var nog mest tänkt att vara rolig. Utvärderingen kändes lite seg men alla fick som vanligt säga vad man tyckte var bra, mindre bra och vad man kan göra bättre till nästa gång. Jag känner verkligen att det här nog var den roligaste helgen med US jag har varit på hittills! Det var så roligt att träffa alla och få lära känna fler som tycker om musik. Många roliga diskussioner har jag hört och deltagit i i helgen också. Det är som sagt synd att jag inte får vara med under inspelningen av skivan för det verkar bli roligt menmen. Jag kände mig i alla fall verkligen glad i helgen, jag brukar aldrig vara så glad annars.

Vi åkte tillbaka till centralen med buss och när vi kom dit kom Rebecka och hämtade mig. Det kändes tråkigt att säga hejdå till alla och som ni vet tycker jag verkligen inte om när roliga saker tar slut. Jag kan verkligen bli deprimerad och gå runt och störa mig länge.  Som tur är är det bara elva dagar kvar tills Sverigecupen börjar! Då får jag tävla och träffa folk igen!

När vi kom hem till Rebecka åt vi, tittade lite på Idol och såg filmen Män som hatar kvinnor. Idol är faktiskt helt okej även om Rabih har åkt ut, alla var ovanligt bra i fredags! Tove sjöng mycket bättre än annars, Reza sjöng hur bra som helst och jag tycker inte att det spelade så stor roll att hon kanske sjöng lite fel ord ibland, jag märkte det knappt. Calle börjar bli bättre och man märker att han har utvecklats och Mariette var till och med bra. Erik var bra som vanligt och Eddie sjöng bra till Takidalåten men jag kan ändå förstå att han åkte ut. Jag hörde förresten att Olas kör vann Körslaget och jag tycker att körerna som var i finalen var ungefär lika bra. I och för sig tror jag att Olas kör vann lite på grund av att det är många som tycker om Ola men ändå. Män som hatar kvinnor var väldigt bra förutom att filmen slutade lite konstigt. Jag vill se Flickan som lekte med elden när den kommer ut på DVD. Många säger att första filmen är mycket bättre men ändå. Den var seriöst väldigt bra för jag brukar inte tycka om deckare och sånt i vanliga fall. Nu orkar jag inte skriva mer så vi får se när jag orkar göra det nästa gång.
/Vispen

Mycket i skolan

Hej!

Nu har jag verkligen hur mycket som helst att göra. Men jag tänkte ändå bara skriva hej och lite sånt så att ni ser att jag lever:) Nu har jag pluggat sen jag kom hem och bara tagit en paus en gång för att ringa till kommunen och för att äta. Kommunen är seg, man måste skriva jättenoga hur mycket ledsagning man behöver, jag vet ju inte hur många timmars aktiv ledsagning det blir på showdownhelgen men jag får skriva ihop något ändå så att de blir nöjda. Det konstiga är att de inte har varit sådär noga innan, ledsagaren är ju ändå med hela tiden så varför vill de veta exakt hur många timmars aktiv ledsagning det blir?

Igår var den jobbigaste dagen, naturkunskapsprovet gick inte bra trots att jag hade pluggat mycket till det. G eller g+ får jag men inte mer än så. En sak jag kunde ha gjort var att skriva ig med mening och få skriva ett omprov senare. I och för sig är det jobbigt med omprov men de bukar ju nästan se ut precis som de vanliga proven. Kultur och idéhistorians omprov hade tydligen haft exakt samma frågor vilket jag tycker var dåligt, då kan man ju bara plugga på de frågorna, lärarna borde ju i alla fall ändra några frågor. I engelskan ska vi skriva en analys om boken vi har läst och det verkar svårt, jag måste fundera på en bra frågesätllning som jag kan skriva omkring. Svenskan var ganska rolig för nu jobbar vi med svenska språket och det är intressant:) Vi jobbade med lite olika frågor igår och fick prata om vilka ord och uttryck vi stör oss på inom tal och skrift i svenska. Många störde sig på folk som använder särskrivningar och när folk förkortar ord, till exemple skriver mkt istället för mycket och dt istället för det. Igårkväll var jawscirkeln där jag lärde mig lite nya saker om jaws och kommandon som kan vara bra:)

Den här dagen började med utvecklingssamtal och det kändes bra. Vi pratade bara lite om hur jag mår nu och det är väl sådär. Stressen har ju börjat och nu sover jag dåligt igen, bara fem till sex timmar per natt. I vår kanske det blir tre till fyra timmar, det är kanske inte tillräckligt men jag kan inte sova mer eftersom jag inte kan somna på kvällarna och när jag väl gör det vaknar jag tidigt och kan inte somna om sen. Dålig sömn brukar leda till huvudvärk för mig vilket är jobbigt. Min kropp borde ju förstå när den ska sova och vara vaken, det är så konstigt att det blir såhär varje gång det är mycket i skolan. Sömntabletterna jag tar hjälper tyvärr inte särskilt bra heller. En rolig sak jag fick veta på utvecklingssamtalet var i alla fall att en av körlärarna tycker att det är roligt att ha mig i kören för att jag är glad och lär mig låtar snabbt. Det kändes roligt att höra eftersom jag verkligen älskar kör!

Jag missade en stund av kören och det var ju tråkigt! Men när jag kom dit sjöng de andra en jättebra låt som jag tror heter någonting med Down to the river and pray, verkligen hur bra som helst! Nästa vecka är ju kören inställd så vi fick i läxa att lära oss låten tills om två veckor:) På idrotten började vi jobba med yoga, det var roligt att testa men jag tycker inte att jag kände mig lika avslappnad som när jag testade bikramyoga. Ensemblen gick segt, två personer försökte lära ut låtar men en av dem hann inte komma längre än att instrumentalisterna spelade introt. Vi sångare hann inte ens jobba någonting med sången eftersom tiden tog slut, man fick ungefär en halvtimme på sig. Läraren gav mig en låt som jag ska lära ut på måndag, som tur är behöver jag bara lära ut en vers men det är ju inte mer än rätt eftersom jag bara får fyra dagar på mig och de andra fick ungefär en månad på sig. Versen verkar inte jättesvår men jag måste ta ut alla ackord själv och det är jag ju väldigt dålig på. Det ska jag i alla fall försöka hinna göra imorgon eftermiddag.

Jag började med klassisk sång på sånglektionen. Låten jag ska sjunga handlar om en ros tror jag haha. Hur som helst har jag aldrig sjungit klassisk sång tidigare så det känns väldigt nytt och svårt. På något sätt måste jag försöka få fram en annan klang i min röst som låter lite mer klassisk och operaaktig. Nu hinner jag inte skriva mer, läxorna väntar på mig men jag bloggar igen på söndag eller måndag. I helgen åker jag nämlgigen på en musikhelg med US! Det ska bli jätteroligt att träffa alla och att få vara med och skriva och spela in en låt!
/Vispen


Dagarna går

Hej!

Ja, dagarna går vare sig vi vill det eller inte. Nu när det bara är en vanlig tråkig skolvecka känns det som att varje dag går hur långsamt som helst. Fastän jag inte ser att det blir mörkt ute tidigare på dagarna känner jag att mycket börjar kännas jobigare och tråkigare att göra. Dels beror det nog på att det märks så tydligt på omgivningen och dels för att man blir tröttare utan solen och värmen, så är det nog för de flesta. Dagar när det regnar känner man ju sig ofta hur seg som helst.

Igår var det måndag och på kultur och idéhistorian pratade vi om upplysningstiden. Jag hade bara vg- på provet vilket jag inte blev nöjd med. Men felet är att jag är dålig på att förklara saker och skriva långt om dem men jag hade ju nästan ingen tid på mig att skriva provet plus att jag verkligen är dåligt på sånt. Det känns på något sätt lättare när man har längre tid på sig och när man gör en skrivuppgift. Men när det däremot är prov brukar ju lärarna bara kräva rätt svar på frågor, kanske en längre förklaring på vissa frågor men det brukar ju alltid stå i så fall. Det var bara på mvg-frågan som det stod att man skulle beskriva och där skrev jag väldigt lite men på resten av frågorna tycker jag att jag skrev svar men tydligen var det inte tillräckligt bra. Vg måste jag i alla fall kunna få i ämnet för förra året låg jag ju på vg+.

På svenskan började vi jobba med det svenska språket, det har något finare ord egentligen som jag har glömt. Vi såg en film som gick på SVT tidigare där de pratade en del om vilka nya svenska ord som har kommit plus lite annat. Sen fick vi rätta olika meningar och byta ut ord som inte passade, det var ganska svårt.

Musikteorin gick dåligt, nu har jag i alla fall äntligen fått böckerna på punktskrift, bara nästan två och en halv månad försent. Problemet jag har nu är att jag inte har gått igenom alla tecken som står där och att jag kommer behöva hjälp med det, vi får se hur det löser sig. I boken beskrivs inte alla tecken men jag kan ju ändå lära mig hur själva teorin fungerar. Jag verkar vara en av de första synskadade eleverna som faktiskt lär mig noter. Jag känner en eller två till som kan det litegrann men förutom det lär sig de flesta saker på gehör. Det gör ju jag också eftersom jag inte hinner läsa noter i samma takt som seende så det känns ju onödigt att jag ska kunna en massa sånt egentligen. Igår hade jag hur som helst svårt att förstå vad jag läste så det var störande. Nästa vecka har jag ingen lektion så därför ska jag ha hunnit jobba långt i boken tills om två veckor.

Ensemblen var tråkig för jag kände inte att jag kunde hänga med. Alla har i uppgift att lära ut en låt till gruppen. Än så länge har jag inte fått noter på någon låt som jag kan lära ut men de skulle tydligen fixa det. När de andra lärde ut låtar hade jag såklart ingen text på någon av dem så jag satt där och sjöng med så mycket jag kunde och det gick ju inte sådär jättebra. En låt hade hur mycket text som helst men den andra låten kändes i alla fall lite lättare. På ett sätt känns det skönt att jag tog ledigt förra veckan för ifall jag hade varit på ensemblen då hade jag ändå inte känt att jag kunde göra någon nytta där när man ändå bara jobbar med varje låt i ungefär en halvtimme och jag inte kan lära mig en text på den korta tiden.

Innan träningen tränade jag vägen till tvärbanan, åkte buss och tränade vägen till huset där träningen är. Det gick väl sådär men jag känner att jag gör framsteg:) Själva träningen gick väl helt okej, jag försöker träna på att skjuta backhand eller vad det heter och det går långsamt. Alla andra spelade i alla fall bra igår, bättre än vanligt tycker jag. Adam ringde igårkväll och vi pratade ganska länge, nu när vi pratar ganska sällan har vi mycket att prata om när vi väl hörs och det känns bra:) Hoppas vi hinner ses snart, vi pratar om det ganska ofta men sen blir det aldrig av.

Estetisk orientering var inställd idag och jag störde mig eftersom jag så gärna ville göra min redovisning. Nu måste jag vänta två veckor till eftersom vi nästa vecka ska gå och se någon typ av föreställning tror jag. Tyvärr ligger den nästa torsdag vilket innebär att jag kommer missa kör som är min favorilektion varje vecka. Varför ska jag missa just kör som är roligast? Det är verkligen så typiskt och det är alltid så, det känns som att jag har missat många körlektioner nu. Vokalensemblen var helt okej, vi började sjunga jullåtar idag. En av låtarna var Midnatt råder men den var omgjord och gick i femtakt, den andra hette någonting med snow och var ganska bra.

Spanskläraren var i skolan idag och vi började jobba i boken. Jag märkte att min bok inte har samma sidor som resten i klassens böcker och det var inte roligt. Det kommer ta lång tid för mig att hitta rätt kapitel och sidor varenda gång, läraren sa dessutom att vi skulle jobba på många olika sidor idag så det tog lång tid för mig, kanske ska be min assistent att fixa allt sånt åt mig innan lektionerna, det är ju hans jobb. Matten var otroligt jobbig, nu förstår jag knappt någonting i kapitlet trots att jag har jobbat många timmar hemma med det. Efter att läraren hade förklarat lite om hur man ska räkna förstod jag lite bättre men det finns fortfarande saker som jag inte förstår hur man räknar ut, när jag gjorde som läraren sa fick jag ändå fel svar på en del uppgifter, störande! Nu måste jag fortsätta plugga naturkunskap, har prov imorgon och vill att det ska gå bra! Jag hoppade faktiskt över ungdomsgården på grund av att jag behövde plugga så det var ju lite bra av mig.
/Vispen

Kusinkalas och en månad kvar

Hej!

Igårkväll pratade jag länge med Robin, en kompis som jag har lärt känna via internet. Undrar om vi kommer ses någon gång i framtiden, vi har pratat om det. Tidigare har jag faktiskt aldrig träffat någon som jag bara har chattat med men jag har faktiskt pratat med Robin också och hört att han låter äkta. Dessutom känner en av hans kompisar en person som jag känner så det får mig att bli säkrare. En annan tjej som bor ganska nära Stockholm har jag också pratat med på riktigt och vi ska ses någon dag, vi har bara inte bestämt när än.

Jag sov länge även idag och det var jätteskönt! Lovisa väckte mig vid tolvtiden och det var tur för annars hade jag nog sovit när kusinerna kom. De kom som vanligt senare än bestämt men det gjorde ingenting:) Idag firade vi både Lovisa och mig eftersom vi förmodligen inte kommer hinna fira två gånger när vi ändå fyller år ganska nära varandra. Nu är det exakt en månad kvar tills jag blir myndig och som der ser ut nu ser jag inte alls fram emot det. Många säger att det inte alls är stor skillnad när man har fyllt arton år förutom att man får gå på krogen och rösta men ändå. Ifall jag kunde se hade jag lugnt velat ta körkort men nu försvinner den möjligheten. Dessutom ser jag ingen glädje i att kunna dricka alkohol eftersom jag känner att jag kan ha roligt utan det. En sak som jag ska göra när jag har fyllt arton år är i alla fall att söka efter min vietnamesiska mamma, det är en sak som jag har sett fram emot länge. Enda sen jag var runt tio år har jag velat göra det och jag kommer så väl ihåg hur ledsen jag var när jag fick reda på att jag måste vänta i åtta långa år till innan jag kunde göra det. Även om föräldrarna visste om det och gav sin tillåtelse behövde man ändå vänta och det tycker jag var fel. Ju fortare man söker upp henne desto lättare måste det ju vara att hitta henne. Hon kan ju till exempel ha hunnit flytta kortare på tio än på arton år.
Jag är självklart medveten om att hon kanske inte är intresserad av att träffa mig eller också kanske hon inte ens lever längre. Men jag vill bara veta, kanske att jag kommer få veta varför hon lämnade mig och om hon vill träffa mig skulle jag gärna vilja göra det. En annan sak jag har funderat på är att byta namn men än så länge har jag inte kommit på vad jag vill byta till. Vispen älskar jag verkligen eftersom jag inte känner mig som det jag heter egentligen. Nu när jag har känt så i över fem år och dessutom velat bli kallad för annat sen väldigt många år tillbaka känns det rätt att byta namn. Om man blir irriterad när folk säger ens namn och vissa inte förstår vad problemet är och bara fortsätter att säga det man egentligen heter är det ju lika bra att byta så att jag kan respektera att folk tilltalar mig med det namn som står i alla papper. Namnet jag ska byta till måste vara ett namn som jag tycker är okej. Men jag kommer ändå vilja kallas Vispen så mycket som möjligt så därför måste namnet likna det och helst innehålla ett V. Kom gärna med förslag på namn:)

När jag är arton år kallas jag helt plötsligt vuxen, det känns som ett stort steg och jag känner mig inte det minsta vuxen än. Men allt sånt där kommer nog med tiden, hoppas jag. Om jag ska vara ärlig tycker jag fortarande att många vuxna känns gamla och tråkiga. Det är oftast helt okej att prata med folk som är under trettio och jag kan känna att jag har saker gemensamt med dem och så vidare. Men sen känns det svårare att prata med de flesta som är över trettio, eller inte svårare men det känns verkligen att man är yngre än dem. Jag har hört att man börjar tycka att åldern spelar mindre roll när man blir lite äldre och så har det inte riktigt börjat kännas för mig än. Det kanske betyder att jag är seg i utvecklingen, jag vet inte men som det ser ut nu tror jag till exempel inte att jag skulle kunna ha en pojkvän som var tio år yngre eller äldre än jag.

Vi pratade om gamla minnen medan vi åt smörgåstårta. Björn är verkligen bra på att göra smörgåstårta, det är bara när jag är hos honom som vi äter det. Ett minne vi pratade om var när vi gick runt i ett museum och vi barn tyckte att det var hur tråkigt som helst. Sen var det roligt en gång när vi var på Skansen och det hände en massa roliga saker, haha, jag tror inte att någon som inte var med skulle förstå det roliga så därför orkar jag inte skriva om det. Efter tårtan öppnade vi presenter, av kusinerna fick jag en morgonrock och några lotter. Morgonrocken var bra eftersom jag inte hade någon innan:) Det var roligt att skrapa lotterna men tyvärr vann jag bara femtio kronor, i alla fall bättre än ingenting. Någon gång ska jag gå och byta vinstlotten mot två nya lotter. Det känns onödigt att ta ut femtio kronor, då kan jag lika bra slänga bort pengarna eller också kanske vinna mer pengar på två nya lotter, jag slösar ju ändå inte bort några pengar på att byta. Ire gav mig lite pengar och det är ju alltid bra att ha:) Lovisa fick också pengar av henne och så fick hon parfym och någon sminksak av kusinerna. Lite senare åt vi kladdkaka och tittade lite på tv innan kusinerna skulle åka. Vi såg bland annat ett program som hette Mammas pojkar som jag tycker var ganska underhållande:) Bonde söker fru var också roligt, jag följer faktiskt ingen sådan serie men funderar på att kanske börja göra det. Tidigare gick det ju en serie på tv som handlade om tre fruar som bodde i Hollywood med rika män, många verkade prata om det programmet. Jag tittade på lite av ett avsnitt men sen blev det aldrig av att göra det igen, vet inte varför. Ibland kan det vara riktigt roligt att höra folks åsikter och se hur de lever:) I och för sig är det nog inte alltid så att personer är som tv vill framställa dem. Sen skrivs det ju så mycket i tidningarna som inte är sant, ibland kan jag tycka synd om kändisar på grund av att det går så mycket falska rykten om dem men det får man nog nästan räkna med. Innan jag åkte tillbaka till Nina igen tittade jag lite på filmen Grottbjörnens folk. För några år sen läste jag första, andra och tredje boken och tyckte om serien väldigt mycket. Filmen var däremot inte lika bra, den var svår att se på grund av att de nästan inte pratade någonting plus att skådespelarna tydligen inte spelade särskilt bra heller. Plugga har jag hunnit göra idag också, bland annat kultur och idéhisotira, naturkunskap och estetisk orientering. Matten ligger jag långt efter i och jag förstår knappt någonting överhuvudtaget men den ska jag försöka jobba med imorgon. Nu ska jag ta det lugnt en stund och sen kanske träna lite kondition, det behöver jag verkligen.
/Vispen

Rolig körkonsert och kladdkaka

Hej!

När jag skriver det här är klockan lite innan tolv men när jag postar det här kommer klockan vara över tolv så då är det inte kladdkakans dag längre. Innan visste jag inte ens att den dagen fanns men det var tur att en person talade om det för mig, dagar då man kan äta goda saker och fira någonting skadar verkligen inte. Okej, kladdkaka är ju inte direkt nyttigt och jag börjar definitivt gå upp i vikt med tanke på hur mycket jag äter. Tur att jag tränar i alla fall för om jag inte hade gjort det hade jag rullat fram haha:)

Gårdagen var i alla fall ganska bra, på engelskan skulle vi skriva en läslogg om vad vi tyckte om kapitel ett till fem. Oj vad förvånad jag blev när jag hörde ordet läslogg, eller inte, jag är verkligen trött på dem nu! Lärarna verkar däremot älska att låta oss skriva just läsloggar. Inlämningen till andra momentet är i alla fall att skriva en analys, det är ju ett annat ord men liknar läslogg ganska mycket. Eftersom jag är seg och tycker att engelska är svårt hann jag inte skriva färdigt den kära läsloggen så det måste jag göra imorgon. En bra sak som hände på lunchen var att det fanns ananas och mango! Det har aldrig funnits frukt tidigare, maten var också ovanligt god, undrar varför. Förra året var det också sådär bra en dag men då berodde det på att någon som kontrollerade maten kom till skolan och då vågade de väl inte göra annat än att servera bra mat. Andra dagar är ju maten helt okej, jag vet inte om jag tycker att den är värd trettio kronor men ändå. Spanskan var inställd på grund av att läraren aldrig kom, när vi frågade efter honom i receptionen visste de inte var han var, så var det tydligen i tisdags också och det var ju konstigt. Vi har missat jättemånga spansklektioner nu och det känns jobbigt för jag vet inte hur vi ska ta igen det. Jag tror att det är tillräckligt många lektioner för att vi faktiskt inte kommer hinna med det vi ska. Om man ska lägga in fler lektioner ibland kommer det bli problem för att många har olika schema men jag vet inte hur sådant fungerar. Ronja var förresten på Kulturama i fredags för att se hur skolan såg ut. Hon tyckte att den verkade ganska bra lät det som så det var ju trevligt, hoppas att hon börjar där i höst.

Efter skolan åkte jag hem en stund innan jag senare på kvällen åkte till Rebecka. När jag kom dit bakade vi kladdkaka, bättre att fira dagen i förtid än att inte fira alls:) Det gick bra att baka förutom när jag skulle ta mjöl oh glömde att det var just mjöl jag tog och råkade hälla lite över mina kläder, smart av mig, eller inte. Elvispen använde jag ganska mycket vilket var roligt, jag tycker om att vispa saker och jag är ju extra bra på det för jag är ju släkt med de kära visparna:) Vi bakade en annan kaka också som det nästan inte var något socker i överhuvudtaget och som Rebecka ville göra. Istället var det en massa mörk choklad och filadelfiaost i den, jag tyckte verkligen inte om kakan men det kanske berodde på att jag hade ätit kladdkaka precis innan. En sak som förstörde kvällen igår var när Rabih åkte ut ur idol. Ärligt talat förstår jag inte hur svenska folket röstar ibland, Eddie sjöng ju falskt flera gånger plus att det hördes att låten var för svår för honom. Ändå hängde han inte ens löst, många måste ha röstat på honom för att de inte ville att han skulle hänga löst för tredje eller fjärde veckan i rad. Rabih var en av mina favoriter och nu när både han och Erika har åkt ut kanske jag nästan ska sluta titta i år, jag får se hur jag gör. Det var i alla fall som vanligt roligt hos Rebecka igår, hennes föräldrar var där också:)

Imorse sov jag länge och det behövdes verkligen. Klockan halv två åkte jag till en kyrka där några körer plus några sångerskor skulle sjunga. En av lärarna som jag har i kör skickade ett mail till mig med dagens tider och jag blev verkligen glad över att hon kom ihåg att göra det med tanke på att jag var ledig i torsdags:) För min och parallellklassen var det tydligen frivilligt att komma idag eftersom vi inte har hunnit öva särskilt mycket på låtarna. Därför var det bara fyra personer från hela tvåan som var där, förstår ni vad lite när vi egentligen är över fyrtio personer? Läraren sa att det vi tvåor sjunger idag inte spelar någon roll för betyget men det tycker jag bara kändes bra för då kunde man ju slappna av på ett annat sätt och bara sjunga för att det är roligt=) En del personer som inte kom idag brukar annars alltid komma på alla lektioner och jag förstår inte hur man kunde missa att vara med på den här konserten. Det var dessutom en välgörenhetskonsert och man går ju musikinriktning just för att få göra sådana här saker, så är det i alla fall för mig. Många av treorna var i alla fall där idag och för de var det obligatoriskt och det var nog tur för annars kanske vi knappt hade varit några från Kulturama. En av de personer som sjöng solo idag var Cyndee Peters, vet inte hur det stavas. Hon sjöng i alla fall hur bra som helst för hon hade en väldigt speciell röst och hon passade till att sjunga gospel. När vi repade med henne sa hon verkligen hur hon ville att vi skulle sjunga och det var bra. En annan sångerska som sjöng opera var också jätteduktig! Fastän hon sjöng utan mikrofon lät det starkt och hon kunde verkligen ta jättehöga toner. Det gick bra att repa innan konserten , jag lärde mig stämmor på två låtar som jag aldrig hade repat tidigare, Gabriellas sång var svårast men det gick helt okej efter att ha hört stämman två eller tre gånger, ibland tog jag bara en ton som passade till det ackord som spelades också.

Konserten var verkligen bra och det var roligt att få vara med och sjunga! Det var som jag skrev innan en välgörenhetskonsert där man skänkte pengar till barn i Liberia. De talade om att man idag fick in över trettio tusen kronor så det var ju riktigt bra:) Lovisa från trean hjälpte mig när vi skulle gå på och av scenen  och det gick bra. Sen fick jag väldigt mycket hjälp av Rebecka också, snällt att folk hjälpte mig ju! Sista låten var roligast att sjunga för den var glad och så lät det så mäktigt och coolt när alla var med och sjöng samtidigt. Sjunga i kör är verkligen jätteroligt! Det hjälper verkligen ibland när man känner sig ledsen, i alla fall att sjunga gospel för det är en så glad musikstil och det är lätt att ryckas med i musiken. Den här konserten var absolut en av de roligaste jag har varit med i! Hoppas att kören hinner ha fler konserter innan jag slutar.

Efter konserten åkte jag till Björn och sen jag kom hit har vi bland annat bakat kladdkaka, jag åt en bit eftersom det är den rätta dagen idag:) Imorgon kommer tre av mina kusiner och då ska vi fira Lovisa och mig. Team Pontare åkte ut ur Körslaget och det kunde jag nästan gissa. Nästa lördag missar jag nog finalen och det spelar kanske inte så stor roll för jag tycker att de två körerna som är kvar är ungefär lika bra men på olika sätt. Mamma mia gick på tv ikväll och jag hann se en bit av filmen, det var roligt att sjunga med till låtarna:) Nu ska jag göra lite annat innan jag går och lägger mig. Nästa gång jag bloggar blir förmodligen på måndag eller tisdag.
/Vispen

Musikläger i Danmark

Hej!

Nu är jag hemma igen och är väldigt trött. Det är ungefär en vecka sen jag sov ordentligt nu så ikväll ska jag se till att gå och lägga mig ganska tidigt för att orka med skolan imorgon. I måndags var jag precis som jag trodde nervös. Men färdtjänsten var i tid vilket jag tackade någon högre makt för. En person som jobbar med punktskriftsnoter och lite annat sånt, Rena och jag flög till Danmark tillsammans. Jag blev självklart glad över att få åka till kära Arlanda igen! En sak som var trevlig med flygplanet vi åkte var att de hade musik i bakgrunden när man gick på och av. Det har de inte haft på något annat plan som jag har åkt. Eftersom jag var otroligt trött i måndags somnade jag nästan direkt när jag hade satt mig på rätt plats. Jag märkte inte ens när planet lyfte utan vaknade inte förrän de väckte mig för att fråga ifall jag ville köpa någonting.

Assistansen mötte oss när vi kom fram och de verkade väldigt trevliga även om jag hade svårt att förstå vad de sa. En jobbig sak var att det inte alls verkar vara många i Danmark som kan förstå eller prata engelska, så var det i alla fall både på flygplatsen och i skolan där vi var. Några av ungdomarna kunde prata bra engelska men de vuxna verkade knappt föstå vad man sa. För första gången någonsin fick jag åka elbil på en flygplats. Jag tror faktiskt inte att jag hade åkt elbil tidigare och jag blev nästan rädd när jag trodde att jag bara skulle sitta och vänta på ett ställe och det jag satt på plötsligt började köra ganska fort. Men efter en stund tyckte jag baara att det var roligt, det fanns någon sorts ringklocka på bilen som man tryckte på när folk skulle flytta på sig:)

Efter att ha checkat ut allt bagage var det en person som körde oss till skolan där vi skulle vara. I bilen pratade jag med två tjejer från Norge, Kristin och Isabel, de var väldigt trevliga plus att båda kunde ganska bra svenska. Jag hade jättesvårt att förstå danska, norska gick däremot helt okej. När vi kom fram var det några som visade oss runt på skolan, en del gick där och andra visste väl hur det såg ut ändå tror jag. Jag gick med två personer, Anders som kallades Anas, vet inte hur det stavas, och Camilla. Senare under förmiddagen samlades vi och Lisbeth som höll i lägret plus några andra hälsade oss välkomna.

Efter lunchen började det roliga, vi hade körsång! Läraren hette Brian och han var verkligen jättebra på att lära ut saker plus att han sjöng jättebra och hade en cool ton när han sjöng:) En annan sak som var rolig var att alla var väldigt duktiga på att sjunga och att vi lärde oss stämmor och låtar snabbt. När man är synskadad eller helt blind kanske man har lättare att lära sig vissa saker utantill, ingen av oss hade papper men det gick ändå ganska fort, i alla fall mycket fortare än vad det gör i skolan om lärarna säger att vi ska lära oss saker på gehör. Jag läser ju knappt noter utan lär mig nästan bara på gehör nu så för mig kändes det inte konstigt och det verkade inte vara det för någon annan heller. Uppsjugningen var rolig eftersom vi gjorde roliga övningar. Efter det lärde vi oss en ramsa och två låtar, låtarna hette Do you love me och I opened my mouth tror jag. När vi hade fikat delades vi in i två grupper, min grupp lärde oss I´ll stand by you, jag hade hört låten tidigare men kunde inte texten. Det som tog mest tid var att lära oss stämmor, tjejen som sjöng solo hette Vicki och hon sjöng verkligen jättebra! Vi hann inte mer än att börja jobba med låten under eftermiddagen. På kvällen pratade jag med en massa folk, sjöng och hade trevligt:)

I tisdags var jag ganska trött på morgonen men det var ingenting om man jämför med hur jag till exempel kände mig imorse. De åt ungefär samma frukost som i Sverige, jag fick havregrynsgröt som gjorde mig på bättre humör:) Efter frukosten pratade vi om hur musikutbildningarna ser ut i olika länder och vad som finns att välja på. Jag kom fram till att det vore roligt att gå musikutbildning på skolan där vi bodde och jobbade. Där verkar man lära sig mycket plus att lärarna verkade bra där. Tyvärr vill jag ju inte jobba med musik i framtiden, det är ju nästan omöjligt att få ett sådant jobb, så att åka till ett annat land och studera det blir nog inte aktuellt för mig. I och för sig verkar det ju mest vara ett roligt år att gå där innan man börjar högskolan men det är ju tyvärr dyrt att studera utomlands.

När vi hade pratat om vad som finns i olika länder hade vi en lektion där vi mest tränade på olika rytmer, att gå runt i takt, klappa händerna och sjunga. Det kändes ganska segt men det var helt okej. Därefter fortsatte vi att jobba på låten både på för och eftermiddagen. Min grupp fick även lära oss stämmor på låten som den andra gruppen jobbade med, Unchain my heart. Brian frågade mig ifall jag ville sjunga andra versen på I´ll stand by you, jag blev väldigt förvånad eftersom det verkligen fanns folk som var bra. Det var ärligt talat konstigt att han ville att jag skulle sjunga när Vicki ändå var så bra och jag inte ens kunde låten innan. Jag tackade ja till att sjunga, fråga mig inte varför, annars brukar jag ju aldrig vilja sjunga solo, i alla fall inte i skolan men det beror nog på att allt handlar så mycket om betyg då och att man hela tiden känner att man måste prestera.

Innan middagen började vi spela in i studion. Anas som sjöng Unchain my heart sjöng verkligen hur bra som helst, jag har inte träffat många killar som sjunger så bra. De andra killarna som sjöng var också väldigt bra, några kunde sjunga på många olika sätt plus att de verkligen sjöng bra, det går inte att beskriva hur bra vissa var! För mig gick det inte så bra att spela in, vi hade bråttom så jag hann bara sjunga in vers och refräng jättesnabbbt två eller tre gånger och tycker att det alltid lät falskt på något ställe.

Efter middage åkte vi in till Köpenhamn där vi gick på något kafféliknande ställe. Det var trevligt för jag hann prata ganska mycket med folk:) Vi kom inte tillbaka till skolan förrän väldigt sent, klockan var i alla fall över tolv så jag var helt körd. Igår började vi dagen med att repetera alla stämmor och stod sedan i studion några timmar och spelade in dem. Det tog verkligen längre tid än jag trodde att det skulle göra men det gick bra till slut. Jag hann inte sjunga om min vers vilket jag nog hade velat göra men ändå.

Under eftermiddagen hade vi en konsert för några som jag tror gick eller jobbade på skolan, någon sa att det var runt hundra personer som tittade. Jag var dålig och glömde texten när jag skulle sjunga, som tur var verkade det inte märkas så tydligt men det var såklart ändå störande. De andra var i alla fall bra så jag hoppas att de som filmade, tv och några till, var bra och tog med det som verkligen borde visas! Innan middagen utvärderade vi lägret och pratade om vad vi ville skulle bli bättre till nästa gång och så vidare. Alla tyckte att det hade varit roligt men önskade att lägret kan bli lite längre nästa gång. Vi pratade även om hur alla ska hålla kontakten och de flesta har e-postadresser, facebook och skype så jag hoppas att det ska gå bra:)

Avslutningsmiddagen var trevlig och vi åt god mat och efterrätt. Efter det hade vi bara roligt, sjöng till musik, pratade och annat trevligt. Stämningen var verkligen bra hela kvällen! Det var så roligt ibland när man startade en låt och alla sjöng med! Jag tror inte att jag har varit så glad på länge. Den kvällen vill jag alltid komma ihåg!

Ni vill inte veta hur trött jag var imorse och hur tråigt det kändes att åka hem. Det känns som att tiden har gått för fort och som att vi knappt hann komma till Danmark förrän vi skulle åka därifrån. Ibland när jag sa hejdå till folk var jag nära på att börja gråta och det är inte ofta det händer. Jag har fått så många nya vänner och jag hoppas att jag kommer träffa alla igen någon gång i framtiden!

Flygresan tillbaka till Sverige gick bra förutom att vi landade senare än planerat. Sen jag kom hem har jag mest pluggat, jag har hur mycket som helst att göra nu men det kädes verkligen värt att ta ledigt fyra dagar för att åka på det här lägret. Jag önskar att jag kunde känna den glädje jag kände igårkväll oftare, nu känner jag mig bara trött och nere, hoppas att det känns bätre när jag har sovit några timmar:) Imorgon blir väl det mesta som vanligt igen när jag åker till skolan och har lektioner. Hoppas att alla får en trevlig helg!
/Vispen

Funkishelg med US

Hej!

Det här blir nog den kortaste sammanfattningen jag någonsin har skrivit men det beror på att jag är väldigt stressad när jag skriver det här. Imorgon ska jag gå upp jättetidigt för att sedan ta en taxi klockan halv sju, hoppas att den kommer i tid. Eftersom man inte kan åka direkt till Arlanda med färdtjänsten ska jag åka dit med en vanlig taxi tillsammans med min kompis Rena och en till. Från Arlanda går flygplanet till Danmark vid niotiden så jag håller tummarna för att allt ska gå bra. När jag packade var jag stressad men min kära mamma hjälpte mig vilket nog var tur, jag är glad över att jag fortfarande bor hemma och att jag har hjälpsamma föräldrar. Att bara komma hem, packa om väskan och vända, det känns som gjort för att glömma någonting. Ikväll ska jag bara duscha snart och sen gå och lägga mig. I och för sig vet jag att jag inte kommer kunna sova inatt, jag blir alltid såhär när jag ska åka någonstans och när jag är stressad. Dessutom har jag dåligt samvete över att jag åker bort nu och missar skolan, jag vill inte att folk ska tro att jag är en person som inte pluggar och anstränger mig, det är verkligen inte så! Till viss del ångrar jag att jag tackade ja till att åka med men ja... Nu går det inte att ändra på och nu kommer jag vara körd när jag kommer tillbaka till Sverige igen.

Jag är hur som helst i alla fall jättenöjd med den här helgen. Unga synskadade, (US), är verkligen en jättebra förening! Jag blir verkligen glad av att träffa folk plus att jag har lärt mig en massa bra saker den här helgen. Tågresorna fram och tillbaka till Örebro gick bra även om jag fick stressa mycket för att hinna i fredags. Vandrarhemmet vi bodde på var jättebra och hade bra frukost och mat:) Den vegetariska maten var mycket bättre än på många andra ställen! Jag träffade många som jag aldrig har träffat tidigare, några som jag kom på vilka det var efter en stund och några som jag kände lite. Det var väldigt trevligt, stämningen var bra hela helgen och jag pratade med ganska många nya människor=) Under helgen kunde man välja mellan att lära sig mer om hur man gör reportage, ansvarar över ekonomi eller håller i möten. Jag valde föreningskunskapsdelen och lärde mig en del svåra ord som brukar användas på möten. Vi jobbade en del i grupper och fick bland annat testa att skriva en kallelse, en verksamhetsberättelse, en verksamhetsplan och planera en aktivitet, skriva vad allt skulle kosta och så vidare. Dessutom testade jag att vara ordförande på ett möte som vi låtsades ha, det gick inte särskilt bra men ändå. Idag hade vi en tävling där vi skulle kunna en del svåra ord som vi lärde oss igår och min grupp vann över de andra två grupperna med tio-ett, vad bra vi var haha. Jag blev mer taggad att komma ihåg saker när man skulle tävla mot andra men det brukar ofta vara så med mig, jag hatar verkligen att förlora, vad det än är man tävlar om. När vi spelade kort idag gick det förresten ovanligt bra för mig, jag vann bluffstopp, de andra märkte inte att jag bluffade en enda gång:)

Förutom att bara lära oss saker hann vi göra annat också. De som ville fick bada i en varm tunna, det kallades så, jag hoppade över det. Jag såg däremot en jättebra film igårkväll som hette Ping pong kingen. Den var verkligen hur bra som helst, i början var den lite seg men i slutet blev den verkligen spännande! Filmen fanns syntolkad och personen som syntolkade var bra, en del som gör det tycker jag låter väldigt uttråkade och robottaktiga men den här personen var i alla fall bättre än så. Sovit har jag inte gjort särskilt mycket i helgen, det var kallt i stugan där jag bodde plus att jag inte direkt ansträngde mig för att sova när det fanns andra som var vakna:) Vi lekte en jätterolig lek igår som kallades mördarleken, alla verkade skratta mycket och tycka att den var rolig. Nu hinner jag inte skriva mer men jag är som sagt jättenöjd med helgen och ser fram emot att åka på fler helger med US! Nästa gång jag bloggar blir förmodligen på torsdag eller fredag kväll. Hoppas att alla får en bra vecka!
/Vispen

RSS 2.0