Helg och ny vecka

Hej!

Nu håller jag på att förbereda inför redovisningen i estetisk orientering jag ska göra imorgon. Jag kan ju inte direkt påstå att jag har kommit långt med den så i värsta fall får jag sitta uppe en stor del av natten och skriva. Det positiva är i alla fall att det är bland det sista jag gör den här terminen. Jag tror faktiskt att alla krävande uppgifter är slut sen, konserten är ju kvar menmen. Imorgon är det två veckor kvar till skolavslutningen, förstår ni? Sen har jag sommarlov, mitt allra sista någonsin.

I lördags morse åkte jag in till en kyrka där jag mötte Rebecka. Vi möttes i kyrkan på grund av att vi skulle köpa en present till Ida där, Hon fick en cd-skiva med en gospekör av oss, samma kör som Rebecka är med i. Lite senare tog vi tåget till Uppsala. Resan tog ungefär fyrtio minuter men jag tycker att tiden gick långsamt och att det var ganska segt att sitta där och inte ha någonting att göra. När vi kom fram mötte vi upp Ida och gick och åt efter att ha lämnat våra väskor i hennes lägenhet. Vi åt på ett ställe som heter Norrlandsnationen, där hade de goda smörgåsar:) Efter det gick vi och köpte ett par skor till Ida, det tog ganska lång tid men jag överlevde. Sen tittade vi lite på marschen för tillgänglighet, den var tydligen på flera ställen i Sverige. Jag vet att några jag känner gick i Stockholm och jag hade också tänkt gå om jag inte hade åkt till Uppsala. I marschen skrek de hur som helst ganska högt och det var ganska roligt att se, sen hade de skyltar där det stod olika saker som de tycker ska bli bättre i samhället. Hmm, vad gjorde vi sen? Vi gick runt lite mer i Uppsala, jag tror faktiskt inte att jag hade varit där tidigare även om jag har åkt förbi några gånger.

När vi kom hem till Idas lägenhet igen tittade vi lite på reprisen av Så ska det låta. Sen fick Rebecka massage medan jag lyssnade på skivan som Ida fick av oss, den var ganska bra:) På kvällen åt vi tacos och gjorde lite annat trevligt:) Idas kompis var också med och åt med oss så det var roligt. Sen åkte vi tillbaka till Stockholm runt åttatiden och jag åkte till Björn på kvällen.

Igår hände det inget intressant förutom att vi var på restaurang och firade Björn. Maria och hennes barn var också med och vi var nio personer. Vi åt på samma restaurang som för några veckor sen, en kinesisk restaurang som ligger i Södertälje som jag tycker har ganska bra mat. Igår hade de mandarinklyftor också, alltså sådana där på burk, de gjorde mig lite extra glad:) Igår var jag även tvungen att plugga mycket och förberedde den sista redovisningen i kultur och idéhistoria. Jag bestämde mig för att prata om August Strindberg eftersom jag hittade ganska mycket information om honom. En sak som var väldigt störande var dock att datorn krånglade imorse vilket gjorde att jag inte kunde läsa mina anteckningar under redovisningen. Därför fick jag redovisa ändå och det gick tyvärr inte så bra som jag hade hoppats. Läraren sa att det jag sa var ganska ostrukturerat men det berodde ju på att jag inte kunde läsa det jag hade slitit med i flera timmar. Som tur var hade jag ju lärt mig en del i huvuduet också, det hade ju varit synd annars. När jag pratade med läraren efter lektionen sa hon i alla fall att jag får vg i kursen och det kändes oerhört skönt att höra. Nu är jag äntligen färdig och behöver aldrig mer läsa kultur och idéhistoria! Nästa år har jag historia men jag hoppas att det blir lättare, inte för att jag tror det men ändå. Mitt vg i den här kursen var dock ganska svagt, jag är och har alltid varit dålig på att analysera saker och det berodde på det. Men jag fick i alla fall det betyg jag har kämpat för sen jag började med kultur och idéhistoria.

Idag slutade jag tidigt vilket var skönt, jag hade bara en lektion men bestämde mig ändå för att stanna kvar i skolan och äta lunch. Just det, jag borde kanske äta någonting snart, det har jag inte hunnit med eller orkat tänka på sen jag kom hem. Ikväll har jag tränat showdown och det gick väl helt okej även om jag känner att jag spelade sämre än vanligt. Nej, nu ska jag fortsätta med den här redovisningen, läraren har tyvärr inte skickat det hon lovade att hon skulle spela in och göra färdigt till mig och därför är det lite svårt att förbereda allt men jag bestämmer att det här ska gå bra.
/Vispen

Torsdag och fredag, skola, träning och konsert med kören

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Nu hade jag tänkt blogga lite innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag gå upp ganska tidigt eftersom jag ska möta upp Rebecka för att sedan åka till min kära vän Ida, det ska bli roligt:) Igår hade jag en kort skoldag och det enda som stod på schemat var terminsprov. Även om provet bara tog några minuter hade jag gått och varit nervös inför det i över en vecka. Tänk om man bara behövde vara nervös lika lång tid som det man är nervös inför tar. I så fall hade det varit mycket skönare, inför stora prov och tävlingar kan jag ju vara nervös i flera veckor. När jag väl stod därinne och sjöng för sånglärarna igår kände jag mig som sagt väldigt nervös. Ibland brukar jag känna att nervositeten släpper när jag väl ska göra någonting som jag länge har varit nervös inför men så var det tyvärr inte igår. Jag sjöng igenom låten My one and only love och kände att det gick väldigt dåligt. Ibland hade jag svårt att sjunga rätt toner, i alla fall på improvisationen, som tur var glömde jag i alla fall ingen text. När jag hade sjungit hade jag avistadelen kvar och då sa en av lärarna olika toner och intervall som jag skulle sjunga. Eftersom jag inte har haft musikteori i år känner jag att jag är sämre på det nu än förra året. Igår gick det extremt dåligt och jag kunde inte ens sjunga jätteenkla saker som jag lätt hade klarat om jag inte hade varit sådär nervös. Åh vad jag störde mig! När jag väl ska prestera är det ofta som att någonting sätter stopp och som att det inte går, det var precis som på engelskan för några veckor sen, vad är det för fel på mig?! När vi pratade betyg verkade alla lärare tycka att jag ligger på vg i sång. Det tycker jag känns helt okej för det känns inte som att jag kommer kunna få mvg i det. När jag frågade ifall det skulle vara möjligt lät det inte riktigt så, de sa inte att det var omöjligt men att det krävs en hel del för att få det. Det som jag måste bli mycket bättre på är att våga sjunga ut mer. Min lärare sa i alal fall att det har blivit bättre sen förra året och det är ju bra. Men det är framförallt de höga tonerna jag har problem med, jag tycker att det känns väldigt svårt att ta i på dem. Men det är klart att jag vill kämpa och försöka göra mitt bästa för jag vill i alla fall inte få g i sång. Nu när jag har legat på vg ganska länge kan jag ju inte sänka mig, det vore tråkigt. Nästa år kommer jag i alla fall ha Maria i sång istället för Kerstin. Det känns tråkigt att behöva byta lärare nu eftersom jag verkligen har lärt mig mycket av Kerstin de här två åren och eftersom jag tycker att hon är en väldigt bra lärare. Men det kan ju kanske samtidigt vara bra att byta lärare det sista året för då kan jag ju få nya tips på hur jag kan göra för att utvecklas. Hoppas bara att jag kommer känna att jag får ut mycket av sånglektionerna även nästa år.

Träningen var igår! Förstår ni hur glad jag blev när jag ringde Krister och han sa att det var träning? Jag hade verkligen saknat den och igår var det dessutom bara Johnnie och jag som tränade vilket gjorde att jag fick spela hela tiden och jag kände verkligen att jag fick ut mycket av gårdagens träning:) Igår tränade jag mycket på att serva och det gick faktiskt ganska bra efter en stund. Jag försökte träna på att skjuta en forhandserv. Det som jag tycker är svårast med att både serva på det sättet och att skjuta forhandskott är att få de att vara tillräckligt hårda, jag har verkligen svårt att ta i då men därför är det ju viktigt att jag tränar precision för det tycker jag är svårt. Igår tränade jag en del på att valla också för det måste jag verkligen bli mycket bättre på. Sen spelade vi några träningsmatcheer som var ganska jämna men som jag vann så det var roligt:)

Igårkväll tittade jag på den andra semifinalen av Eurovision song contest och det var ju tur att jag såg den med tanke på att Sverige inte gick vidare till finalen. Jag förstår verkligen inte hur Anna inte kunde gå vidare. Något fel måste det ju ha varit för jag tycker att många av låtarna som var med igår var mycket sämre än Sveriges låt. Anna sjöng ju verkligen hur bra som helst igår! Låten fastnade jag för första gången jag hörde den och jag har verkligen älskat den sen dess och tycker absolut att den låten är mycket bättre än La voix som Malena Ernman sjöng förra året, den kom hon ju till final med. Det var ju ganska många länder som skickade ballader i år och det tycker jag var roligt men jag förstår som sagt inte hur Europa röstade igår. Anna var enligt mig verkligen värd att gå till final, det har väl Sverige gjort varenda år sen de började med semifinaler? Jag var absolut inte glad igårkväll och jag ska inte titta på finalen imorgon för det har hittills inte varit någon låt som jag har fastnat för. Det fanns i och för sig några länder som jag tycker hade ganska bra låtar så vi får väl se.

Idag var det riktigt segt att åka till skolan. Taxin var sen plus att det var samåkning och långa bilköer. Men jag hade i alla fall hunnit sjunga upp innan jag kom till skolan och det var tur eftersom vi skulle spela upp våra låtar direkt när jag kom dit. Tyvärr fick vi ingen kritik från de andra lärarna utan vi skulle bara spela upp låtarna för klassen. Rörelserna kände jag mig fortfarande lite osäker på idag men förutom det tycker jag att det kändes helt okej. Efteråt gav i alla fall vår ensemblelärare oss kritik och han sa att han tyckte att det var bra att jag äntligen hade börjat röra mig mer så det var ju bra att han såg det:) Dessutom sa han ingenting om att han tyckte att jag sjöng falskt idag och det kändes också skönt att höra. Det som jag kan göra bättre på konserten är att röra mig ännu mer och att röra mig mer i takt, det blir svårt men jag hoppas att det ska gå bra om jag tränar mycket tills dess.

Efter skolan åkte jag in till syncentralen där Nina jobbar. Där väntade jag en stund medan hon fyllde i några papper och packade ner lite saker inför nästa vecka. Runt femtiden åkte vi in till stan där körkonserten skulle vara. Vi hann äta lite innan kören skulle samlas och vi åt på en grekisk restaurang som heter Kamarina. Där har jag även varit och ätit med USS tidigare och jag tycker att maten är väldigt god där. Både Nina och jag åt en vegetarisk tallrik och då fick vi lite olika små rätter, det gillade jag:) En annan sak som var bra var att vi fick vår mat väldigt snabbt, vi hade lite bråttom och därför var det ju väldigt bra.

Jag var en av de första som kom till kören och jag hann sjunga igenom min vers och kände att det gick ganska bra. Lite senare sjöng vi upp och därefter var det en liten paus innan konserten skulle börja. Vi började med att sjunga inne i ett rum där det satt en massa människor. En del av de åt och sen tror jag att det var ganska många som drack någonting. Stället där vi sjöng på hade nämligen också öppet för att det brukar vara en pub där en gång i månaden eller något sådant, jag vet inte riktigt hur det fungerar men ändå. Kören sjöng i alla fall några snappsvisor och det tror jag att alla tyckte gick bra. Efter det gick vi in i ett annat rum där själva konserten var och det var ganska många som kom för att lyssna på oss vilket ju såklart var roligt:) Jag tycker att konserten gick ganska bra, alla verkade vara taggade och tog i mycket och det lät som att de flesta oftast sjöng rätt stämmor. La dolce vita var rolig att sjunga för den verkade alla känna sig väldigt säkra på och alla verkade ha roligt. Sen sjöng vi en kanon som jag tycker gick helt okej även om vi ibland glömde att lyssna på varandra så att vi ibland sjöng lite i otakt. Efter det sjöng vi Smedsvisan som jag tycker gick sådär eftersom det lät som att vissa var lite osäkra på verserna. Sen tycker jag att det lät konstigt att ha piano till den låten menmen. Därefter sjöng vi låten Vi är en kolloni som jag tycker lät mycket bättre än i onsdags så det var ju bra. Eftersom jag var ensam om att sjunga en stämma fick jag ha mikrofon för att höras. Det fanns två mikrofoner, ljudet lät halvbra men man överlevde. Micke sjöng solo på Smoke on the water och han var sjukt duktig! Det var verkligen roligt för många verkade tycka om låten och sen sjöng alla jättehögt och bra på refrängerna:) Heal the world tycker jag kändes ganska bra, jag sjöng i alla fall rätt text men sen tycker jag att jag sjöng lite falskt på en eller två toner, hoppas att det inte var någon som störde sig på det. Vi avslutade konserten med att sjunga Helan går och det var ju lite roligt:) Nu är kören slut, i alla fall för den här terminen men de kanske bestämmer sig för att fortsätta ha kör en gång i veckan även i höst. I så fall får jag se om jag har möjlighet att vara med, det beror bland annat på vilken dag de väljer att ha kören på. Jag tycker i alla fall att det har varit roligt att få sjunga med den här kören, även om inte nivån har varit särskilt hög tycker jag att vi har haft väldigt roligt tillsammans. Tyvärr kom jag ju in lite sent men det gjorde inte särskilt mycket för jag hann ju lära mig alla texter ändå. Efter konserten var det många som gick in till puben och var där och pratade med folk. Men jag och några andra orkade inte vara där utan gick istället för att äta glass på ett ställe i närheten. Gissa vilken smak jag tog på glassen, mango såklart:) Det var trevligt att sitta och prata med folk och glassen var god. Jag hade alltså en väldigt trevlig kväll. Nu är jag hemma och ska alldeles snart lägga mig i min säng och försöka sova. Men hoppas att alla får en bra helg!
/Vispen

Måndag, tisdag och onsdag, mycket musik

Hej!

Nu bloggar jag igen och det är ju trevligt, det tycker i alal fall jag:) Tyvärr har jag inte gjort särskilt mycket de senaste dagarna och därför har jag inte särskilt mycket att skriva idag menmen. I måndags repade vi med ensemblen och då var vår lärare med. Det gick ju inte direkt jättebra, i alla fall inte så bra som jag tror att många av oss hade hoppats. Jag kände att det var svårt att sjunga, läraren sa som vanligt att det ibland lät falskt när jag sjöng och att jag behövde ta i mer. Sen försökte jag röra mer på mig till musiken och det har jag försökt träna mycket på de senaste dagarna. I måndags tränade vi mycket på låten Video som Linn sjunger och sen tränade vi en del på Smooth. If I never see your face again hann vi knappt spela eftersom de andra låtarna tog väldigt lång tid. Lektionen var tre timmar och därför kände, i alla fall jag, mig väldigt trött efteråt.

Efter skolan var det möte med styrelsen som jag tycker gick ganska bra. Sen blev det tisdag och då hade vi en lektion med Petra där vi jobbade med hur vi ska röra oss på scenen på konserten nästa vecka. I höstas hade vi ju Petra när vi skulle ha en konsert med individuell sång och vi gjorde ungefär samma sak den här gången. Jag känner att jag lärde mig mycket under den lektionen och att jag nu känner mig lite säkrare på hur jag ska röra mig. På Video ska jag bara röra mig lite när Linn sjunger verserna och bryggan. När vi sjunger Smooth bestämde vi att vi skulle göra några speciella rörelser i refrängen, det tycker jag kändes svårt i början. På låten där jag ska sjunga lite solo ska jag inte röra mig särskilt mycket heller förutom att ta några steg och det känns bra.

Igårkväll var träningen inställd igen. Jag blev lite deprimerad när jag fick reda på det för nu har jag inte spelat showdown på över en vecka. Om träningen inte är imorgon kommer jag seriöst gå under eller något liknande. Showdown är ju väldigt bra för att jag då kan slå hårt på en boll och jag brukar ofta känna mig lugnare efter att ha spelat det för att jag då ju har fått vara lite arg och anstränga mig mycket. Bollen har ju inga känslor och därför kan jag ju slå på den så hårt jag vill:) Ungdomsgården var i alla fall öppen igårkväll så därför åkte jag dit för att ha någonting att göra. Det var inte särskilt många som kom dit men det var roligt ändå:) Några av mina vänner var där så jag passade på att krama en del av dem, man får ju passa på när det finns någon kramig person i närheten, nu har jag ju dessutom ingen pojkvän att krama heller. Vi gjorde inte särskilt mycket igår utan pratade mest och lyssnade en del på musik. Det fanns tidningar som man kunde ha läst om man hade velat göra det men de som fanns på daisy är enligt mig väldigt ointressanta. De kan väl vara helt okej ibland men ingen annan verkade vilja läsa dem och man väljer ju lugnt att vara med vänner framför att läsa. I sommar har jag däremot funderat på att låna böcker för det kan ju vara roligt att läsa, jag behöver verkligen träna upp min läshastighet. Punktskrift går ju mycket långsammare att läsa än vanlig text och det är ju väldigt orättvist. Sen dröjer det inte länge förrän man läser segt, för mig räcker det med att kanske inte ha läst på en månad. Talböcker kan ju vara bra att läsa för då kan man ju öka hastigheten, jag brukar aldrig orka läsa sådär långsamt som de flesta talböcker är inlästa på. Det är i så fall om man vill somna för det gör man ju av en del inläsare. Ibland låter det ju som att de tycker att det är hur tråkigt som helst att läsa och det är ju segt. Talböcker tycker jag också kan vara bra för att man kan göra andra saker samtidigt som man läser dem, till exempel träna och det är ju nice:)

Idag började jag inte skolan förrän klockan halv tre, förstår ni hur skönt det kändes? Alla i ensemblen var dessutom i tid idag och det var ju väldigt bra! Men jag tror att de flesta känner att det är viktigt att repa så mycket som möjligt nu inför konserten för att vi ska kunna göra ett bra uppträdande. Vi repade utan någon lärare och kände att en hel del gick bra idag men det fanns också en del som vi märkte att vi behöver träna mer på. På fredag ska vi spela inför en del av ensemblelärarna och få kritik, det ska bli roligt att höra vad de tycker:)

När lektionen var slut åkte Rebecka och jag in till Skanstull för att köpa en present till Adam som tar studenten nästa vecka. Jag är nämligen bjuden till hans student då och det ska bli trevligt att träffa honom och alla andra som ska dit:) Det var hur svårt som helst att hitta någonting till Adam och jag tror inte att han kommer uppskatta det jag köpte men huvudsaken är väl att jag ger honom någonting för det skulle ju se konstigt ut om jag kom dit utan att ha köpt något. Efter att ha gått runt en stund i stan gick vi och fikade och jag åt en god smörgås.

När vi var på väg till kören och gick över gatan såg Rebecka en kille som hade vit käpp som hon trodde var blind. Rebecka sa att hon tyckte att han var väldigt snygg och då störde jag mig såklart på att jag inte kunde se vilken kille det var. Jag tänkte nämligen att jag ju mycket väl kunde ha träffat honom och kanske till och med pratat med honom någon gång eftersom jag har träffat ganska många personer som är synskadade. Tänk hur många snygga killar jag missar när jag är blind haha:) Det roliga var i alla fall när vi hade kommit in i körsalen och killen vi hade sett tidigare helt plötsligt kom in genom dörren, det var alltså han som min ledsagare tyckte var snygg:) Kören gick ganska bra idag förutom att jag tappade bort texten när jag skulle sjunga min vers trots att jag hade tränat på den hela veckan. När vi sjöng låten för andra gången gick det i alla fall bättre. Hela kören verkade dessutom känna sig säkra på alla låtar och därför tror jag att konserten kommer gå bra på fredag:) Nu har jag nog inget mer att skriva men jag bloggar igen i helgen.
/Vispen

Lugn helg

Hej!

Hoppas att alla mår bra och att ni har haft en bra helg. För mig har den här helgen verkligen varit hur lugn som helst, nästan för lugn för att jag har kunnat uppskatta den. Men hellre en lugn helg än att gå i skolan och behöva plugga jättemycket. Igår tog jag det mest lugnt och gjorde faktiskt ingenting roligt förutom att chatta och prata med lite folk. Jag pratade till exempel med två vänner som jag inte har hört av på länge vilket var trevligt:) Sen tränade jag lite på jazzlåten jag ska sjunga på torsdag, tyvärr känner jag mig inte säker på texten än plus att jag inte känner att jag kan sjunga låten med känsla men jag hoppas att det löser sig tills på torsdag. Igår fyllde förresten både min pappa Björn och min vän Ida år, grattis till dem!

Jag trodde att den här dagen skulle bli lika tråkig som gårdagen. Men imorse fick jag veta att vi skulle åka och fira min kusin Mathilda. Vi köpte hennes present på vägen till henne, ett presentkort på HM och ett litet paraply. Ett sådant borde jag kanske också skaffa eftersom jag inte har något för tillfället och det ju faktiskt finns väldigt smidiga paraplyer. Men å andra sidan vet jag inte om jag skulle orka använda det, nu klarar jag ju mig till exempel alltid utan paraply eftersom jag är van vid det. När vi kom fram till kusinerna regnade och åskade det jättemycket ute, vädret var ju mycket bättre i fredags. Vi behövde i alla fall inte gå särskilt långt och det tog inte lång tid innan vi kom in i deras hus. Vi kom först för en gångs skull, i vanliga fall brukar vi alltid komma försent till sådana där släktträffar och annat. Lite senare var det i alla fall fler som kom, bland annat min mormor Lia. Under eftermiddagen fikade och pratade vi i flera timmar och det var trevligt. Sen åkte alla hem runt femtiden och sen jag kom hem har jag inte orkat göra särskilt mycket. Men jag har i alla fall tränat lite på cross trainern och jag har fortfarande lite träningsvärk efter att ha simmat i fredags, det känns mest i magen. Imorgon börjar en ny vecka då jag förmodligen kommer göra en hel del. Eftersom vi inte kommer ha lika långa skoldagar som vanligt ska jag passa på att förbereda några redovisningar till veckan därpå plus att jag tror att jag ska åka till en kompis i helgen:) Imorgon ska jag dessutom vara med på ett möte med Uss styrelse och det ser jag fram emot.
/Vispen

Fredagkväll, skriver lite om de senaste dagarna

Hej!

Nu var det ju väldigt länge sen jag skrev i den kära bloggen senast. Men det beror på att jag har haft mycket i skolan den här veckan. Nu börjar jag faktiskt se ett slut på den här terminen vilket jag verkligen inte kunde tro för någon månad sen. Idag är det i alla fall bara tjugofem dagar kvar till skolavslutningen och det tycker jag känns riktigt skönt. Dessutom känns det skönt att jag har lämnat in det mesta och gjort de flesta proven nu. Jag har terminsprovet i sång, ensemblekonserten, en muntlig redovisning i kultur och idéhistoria och en muntlig redovisning i estetisk orientering men förutom det tror jag att jag är klar med det mesta:)

Oj, nu när jag inte har bloggat på några dagar känns det lite som att jag har glömt hur man gör, alltså på vilket sätt jag brukar skriva. I onsdags hade jag i alla fall sovmorgon och på engelskan fick vi tillbaka de nationella proven. Läraren gav mig godkänt på den muntliga delen, det trodde jag aldrig. Jag som kände att den gick så otroligt dåligt, hur kunde hon sätta g på mig? Det kommer jag nog aldrig förstå med tanke på att det ju var bland det sämsta jag har gjort men eftersom jag fick g ligger matten fortfarande längst upp på listan bland de sämsta sakerna jag har gjort. I matten har jag ju till och med fått skriva omprov en gång. När vi hade fått reda på våra resultat fick vi gå och då skrev jag på idrottsuppgiften innan kontaktlärartiden började. Där pratade Aleks bland annat om produktionsveckan som är nästa vecka. Det blir en ganska lugn vecka, på måndag börjar jag till exempel inte förrän klockan ett:) Efter skolan åkte jag hem och pluggade och skrev på idrottsuppgiften i flera timmar, det kändes verkligen aldrig som att den skulle bli klar.

Sen blev det torsdag och jag hade äntligen kör igen! Vi sjöng Can you feel the love tonight som vi förmodligen kommer sjunga på skolavslutningen. Sen sjöng vi en annan låt som jag inte vet vad den heter men som de andra började på förra gången när jag var sjuk. Jag förstår inte vad det var för fel på mig igår för jag glömde mina idrottskläder hemma. I onsdags hade jag packat ner dem och allting och idrott som ju är ett av mina favoritämnen. Vi skulle dessutom springa igår och därför var det ju viktigt att vara med på lektionen. När jag pratade med läraren sa hon i alla fall att det ju var första gången jag glömde kläder och att det därför inte gjorde någonting. Hon hade ändå inte tagit med sig något sådant där band som man brukar använda när man springer. Jag fick gå en promenad under lektionen och ska istället springa någon gång under nästa vecka då jag ändå kommer ha hur mycket ledig tid som helst. Man ska springa samma sträcka som förra gången vilket innebär att jag ska springa två kilometer. Då vill jag slå min förra tid men det är jag inte säker på att jag kommer göra med tanke på att det är väldigt varmt ute. Igår blev jag svettig bara av att gå den där promenaden och då kan jag ju tänka mig hur varmt det kommer kännas att springa. Men jag ska göra mitt bästa såklart för jag tycker ju inte om att misslyckas.

Efter lunchen var det ensemble och vi spelade igenom låtarna igen. På måndag har vi ett extra långt rep på tre timmar då jag vet att jag kommer bli fruktansvärt trött på de där låtarna. Men de kommer förhoppningsvis att låta bättre efteråt:) Sånglektionen behövdes verkligen igår eftersom jag har terminsprov nästa vecka. Då ska jag sjunga låten My one and only love som är en jazzlåt plus att man kommer få sjunga efter noter. Det är jag ganska nervös inför men jag hoppas att det ska gå bra. Nu har jag spelat in låten och kommer försöka träna mycket på den. Improvisation tycker jag är svårt, särskilt till just den där låten. Sen märkte jag att jag hade svårt att lära mig låttexten menmen, jag har fortfarande sex dagar på mig.

Träningen var inställd igårkväll också eftersom det var hockey. Snälla verkligen, det är väl viktigare att träna själv än att titta på någon himla hockey? Jag visste inte ens om att det var hockey då men eftersom träningen var inställd måste det ha varit en väldigt viktig match som spelades. Jag ägnade i alla fall kvällen åt att skriva på idrottsuppgiten. Nu är den klar, jag kan inte förklara i ord hur skönt det känns och jag vill inte tänka på hur många timmar jag har lagt ner på den. Ändå tror jag bara att läraren kommer ge mig högst vg för det verkar vara helt omöjligt att få ett bra betyg av henne. Det som är positivt är i alla fall att jag har lärt mig väldigt mycket på idrottslektionerna det här året och jag tycker verkligen att läraren är bra. Att få skriva idrottsuppgiften har också varit väldigt lärorikt. Det känns hur tråkigt som helst att jag, från att den här terminen är slut, inte kommer läsa idrott mer, aldrig någonsin. Hur ska jag överleva det? Jag tränar i alla fall på fritiden och det kommer jag inte vilja sluta med på länge för det är ju verkligen bland det bästa jag vet:) Jag vet att jag även kommer sakna musiken nästa år även om jag nu ibland kan känna mig trött på att sjunga.

När vi kom till engelskan idag sa läraren att vi skulle vara utomhus vilket jag tror att de flesta tyckte var skönt. Vi satt ute på gräsmattan och fick diskutera musik i mindre grupper. Jag känner att det var hundra gånger lättare att prata idag än på nationella provet. När vi sedan skulle prata inför klassen och säga vad vi hade kommit fram till sa jag däremot inte särskilt mycket. Men läraren kommer sätta g på mig vad som än händer. Därför kände jag inte att det spelade särskilt stor roll. Sen kom vi tyvärr inte direkt fram till någonting heller. Vi skulle i gruppen komma överens om den sämsta artisten och låten i världen. Det var väldigt svårt för vi hade såklart olika åsikter och tyckte om olika sorters musik. Så brukar det ju alltid vara så det var ju inte direkt någon nyhet och det är ju bra att vi tycker olika för tänk hur tråkigt livet skulle vara om alla tyckte exakt likadant hela tiden.

Efter engelskan var det spanska då vi hade ett muntligt prov. Jag satt och var nervös inför det hur länge som helst och var bland de sista att få gå ut och prata. Läraren ställde tyvärr inte de frågor jag hade förväntat mig att han skulle ställa. Jag hade förberett mig lite inför provet men jag känner tyvärr inte att det hjälpte särskilt mycket när jag väl satt där. Då sa jag bara det som kom upp i mitt huvud och det blev som sagt inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men läraren gav mig vg i det muntliga plus att jag fick mvg på det senaste provet! Därför kommer jag få vg i kursen och det känner jag mig ganska nöjd med. Spanska steg fyra kommer jag inte läsa nästa år eftersom jag har valt andra kurser. Fjärde året kanske jag kommer söka om att få läsa utökat antal poäng men vi får se. Man hinner ju glömma ganska mycket på ett år och jag tror därför att jag skulle ha svårt att läsa steg fyra efter att varken ha hört eller pratat spanska på ett helt år.

När skolan var slut skulle jag åka och simma eftersom jag inte kunde göra det samtidigt som de andra. Rebecka och jag åkte till en simhall som låg nära Sandsborg och jag tycker att den var bra för att det var väldigt lugnt där. I och för sig tror jag inte att det är många som väljer att simma på en fredag men ändå. Jag tycker att det gick dåligt för mig att simma idag för jag är ju jättedålig på det. Det beror nog dels på att jag nästan aldrig badar förutom när jag blir tvingad till det och dels på att jag inte simmade särskilt mycket under grundskolan. Bassängen vi simmade i var i alla fall inte särskilt djup och det tycker jag var skönt. Men jag hade svårt att simma när det var för grunt för att jag är dålig på att hålla uppe benen tillräckligt högt. Men annars gick det väl helt okej och jag simmade tjugo längder vilket jag inte trodde att jag skulle klara. När vi hade badat åkte vi in till Farsta centrum där vi först gick och åt lite. Rebecka åt mat och jag åt glass, jag älskar verklien glass. Idag kände jag faktiskt att jag kunde köpa det eftersom jag hade simmat innan plus att det ju har varit extremt varmt ute idag. Glass är enligt mig extra gott sådana här dagar. Tre kulor kostade tjugofem kronor där vi var och det tycker jag var ett ganska bra pris, glassen var dessutom väldigt god:) Jag tog smakerna brownie, banan och såklart mango:) Efter att ha ätit lite gick vi runt i affärer och letade efter en present till Björn som fyller år imorgon. Jag har alltid tyckt att det är svårt att köpa presenter till killar och framförallt till föräldrar. Nina brukar oftast vara lättare att köpa till än Björn men det beror nog mycket på att hon ofta brukar ha någonting som hon önskar sig. Björn däremot vet aldrig vad han vill ha så därför har jag alltid fått köpa någonting som jag tror skulle kunna passa honom. Ibland har jag känt att jag har lyckats ganska bra medan jag ibland har känt att jag har köpt någonting som inte alls har varit bra. I år lyckades jag tyvärr inte med att hitta en bra present trots att jag gick runt och letade väldigt länge. Men nästa år fyller han femtio och då gäller det verkligen att jag hittar på något bra, jag får nog börja tänka redan nu.

Sen jag kom hem har jag ätit middag och tittat på Så ska det låta. Det är alltid roligt att höra andra sjunga och jag tycker att det var en person som sjöng riktigt bra idag, jag tror att han heter Samuel. Nu ska jag göra något annat innan jag går och lägger mig. Jag börjar konstigt nog känna mig trött redan nu men det beror nog på att jag har gjort ganska mycket idag. Hoppas att ni får en bra helg.
/Vispen

Skola, träning och kör

Hej!

Nu ska jag snat sova men hade tänkt blogga lite först. Imorgon är matten inställd för att vi har kompledigt och sen har jag ju ingen naturkunskap. Därför behöver jag inte åka till skolan förrän halv tolv så det känns väldigt skönt med sovmorgon, det behöver jag. Idrottsarbetet måste jag verkligen ta tag i imorgon för det borde jag ha gjort för länge sen, bättre sent än aldrig i alla fall.

Igår tittade vi på film på kultur och idéhistorian, det var inte alls roligt eftersom filmen var på franska och jag inte förstod ett enda ord av vad de sa. Min assistent syntolkade i alla fall ganska bra men det var ändå väldigt segt. Nästa lektion ska jag redovisa så att jag får vg. Det verkar nästan som att jag kommer få vg om jag gör det eftersom jag fick vg på det senaste provet, det känns väldigt skönt:) På ensemblen började vi sjunga låten Video av India arie. Jag tyckte riktigt mycket om den låten men nu är det nästan bestämt att jag mestdels ska sjunga solo på If I never see your face again men sen är jag med på refrängerna i de andra två låtarna plus att jag kanske kommer sjunga någon stämma i någon vers, jag tycker ju om stämmor:)

Träningen igår gick lite sådär, jag hade fortfarande lite ont sen jag sträckte armen i lördags så jag försökte ta det lite lugnt. En person kom och intervjuade mig och spelade in showdownljud som kommer att användas till en radiokanal. Intervjun kändes väl inte sådär jättebra men jag pratade i alla fall och personen jag pratade med var väldigt trevlig:)

Idag hade jag det sista nationella provet i år och kanske det sista någonsin. Provet gick inte alls bra för jag förstod inte alls de kära taktila bilderna. Men jag blev faktiskt inte särskilt förvånad över att det gick dåligt idag. Jag kan ju inte direkt säga att jag har pluggat matte särskilt mycket de senaste dagarna. Några timmar har jag i alla fall lagt ner men jag känner knappt att det hjälpte idag vilket ju var synd. G i matte får jag ju hur som helst och det känns som att det är huvudsaken.

Ikväll repade vi med kören igen, det brukar ju vara på onsdagar i vanliga fall men det blev idag för att det tyvärr inte fanns någon ledig lokal imorgon. Träningen var inställd så därför kändes det roligt att ändå kunna göra någonting ikväll. Nu känns det i alla fall som att låtarna börjar sitta och att alla verkar kunna det mesta. Jag måste träna lite mer på versen jag ska sjunga solo på för idag lät det inte bra när jag sjöng. Sen började vi sjunga några korta snappsvisor idag som vi ska sjunga också. Nästa vecka är det sista körrepet innan den lilla konserten vi ska ha nästa fredag, det ska bli roligt:) Idag blev det tyvärr ett väldirt kort och tråkigt inlägg men jag ska försöka skriva mer och längre någon annan dag istället.
/Vispen

Haninge open 2010

Hej!

Tyvärr har jag inte hunnit blogga sen i onsdags men jag har ju varit och tävlat och haft mycket annat att tänka på de senaste dagarna. Nu hade jag i alla fall tänkt skriva lite innan jag går och lägger mig. Inatt sov jag bara ungefär tre timmar så jag känner mig ganska trött.

I torsdags åkte jag ju, som jag skrev att jag skulle göra i onsdags, och handlade med Nina. Förutom att köpa frukt hann vi även gå förbi intersport där jag hittade en jacka och ett par hantlar. Sen skulle tävlingen börja på eftermiddagen så jag åkte till hotellet där den skulle vara. Jag tycker verkligen om det hotellet, på VM sov jag ju där och sen sov Ida och jag där på SM. Under den här tävlingen sov jag på hotellet den sista natten för att jag tyckte att det skulle bli jobbigt att behöva åka hem sent på kvällen. När jag kom till hotellet hann jag säga hej till en massa människor innan tävlingen började och det kändes såklart jätteroligt att träffa alla igen. Jag spelade fem matcher den första dagen och Johnnie coachade mig. Tjejerna och killarna spelade aldrig sina matcher samtidigt vilket gjorde att han kunde coacha mig under alla matcher och det uppskattade jag verkligen! I torsdags spelade vi i fyra grupper med fem till sex personer i varje grupp. Som vanligt kände jag mig väldigt nervös innan första matchen och nervositeten satt kvar under hela tävlingen men jag tycker ändå att jag lyckades spela helt okej, i alla fall ibland. Jag vann de fyra första matcherna med två-noll i set och det kändes såklart väldigt skönt. Det var väldigt jämnt i många av seten och jag kunde lika gärna ha förlorat flera av dem. Den femte och sista matchen jag hade i torsdags förlorade jag däremot med två-ett i set. Då spelade jag mot Helena från Tjeckien och henne hade jag aldrig mött tidigare så det var roligt. Matchen var i alla fall ganska jämn och jag tycker att jag gjorde mitt bästa för att försöka vinna, tyvärr räckte det inte riktigt men det var ganska nära eftersom det stod nio-åtta i tredje set när jag tyvärr råkade släppa in ett mål. Det var de fyra spelarna som det hade gått bäst för som gick vidare och delades in i två nya grupper medan de som inte gick vidare fick spela placeringsmatcher. Jag kom tvåa i min grupp och gick alltså vidare. Helene och Madde gick också vidare och det var roligt:)

På fredagen var det killarna som skulle börja spela och mina matcher skulle inte börja förrän på eftermiddagen. Det tycker jag var skönt eftersom jag ju oftast är väldigt trött på morgonen och tycker att jag brukar spela bäst på eftermiddagarna. Jag åkte till hotellet för att titta när killarna spelade, jag orkade dock inte vara där kvart i åtta när matcherna började men ändå. Det gick ganska bra för de flesta och även om det bara var Zebben som gick vidare till kvartsfinal lyckades de andra placera sig ganska bra och spelade bra i placeringsmatcherna. Efter lunchen hade jag fem matcher. Den första var mot Hanna och hon vann stort över mig. Men hon är ju verkligen hur duktig som helst, jag hoppas att jag också kommer kunna bli bra i framtiden och utvecklas mycket. Nästa match var mot Madde, första set var väldigt jämnt medan andra set inte alls var lika jämnt men det berodde mycket på att Madde slutade spela så det var tråkigt. Lite senare förlorade jag min nästa match mot Bianca från Holland. Vi spelade när jag var där i oktober och den gången var det mycket jämnare, hon hade alltså utvecklats hur mycket som helst sen jag mötte henne senast. Jag kände mig väldigt trött under den matchen eftersom jag hade den förra matchen precis innan och jag tror att jag tyvärr spelade sämre på grund av det också. Lite senare vann jag nästa match mot Michela från Italien, henne hade jag aldrig spelat mot tidigare så det var roligt. Den femte matchen var ganska avgörande för om jag skulle gå vidare till kvartsfinal eller inte och därför kände jag mig såklart väldigt nervös. Jag mötte Sirpa från Finland. När vi spelade på VM i somras förlorade jag mot henne med två-noll i set och det trodde jag att jag skulle göra även den här gången. Hon vann nämligen första set med ganska många poäng och i andra set ledde hon ganska länge men jag hann komma ikapp och vinna. Tredje set var verkligen jättejämnt och man visste inte vem som skulle vinna. Jag tror att det slutade fjorton-tolv eller något sådant men jag vann och blev jätteglad! Efter middagen tittade jag på några matcher innan jag åkte hem. Det enda som är jobbigt med att titta på showdownmatcher är att det låter väldigt högt. Jag tycker att det är en helt annan sak att spela själv även om det såklart låter minst lika högt då. Men då har man ju annat att tänka på än hur högt det låter när man slår bollen fram och tillbaka på bordet.

Igår skulle kvartsfinalerna börja runt åttatiden så jag åkte hemifrån tio i sju, det var ju lagom härligt. I och för sig spelade det inte särskilt stor roll eftersom jag ändå knappt hade kunnat sova den natten. När jag väl somnade drömde jag om showdown och hur dåligt jag spelade. Kvartsfinalen skulle jag i alla fall spela mot Helena som jag hade mött på torsdagen. Eftersom det blev så jämnt då tänkte jag att det nog i alla fall skulle finnas en liten chans att jag kanske skulle kunna vinna. Vi spelade i bäst av fem set och matchen var nog en av de jämnaste jag har spelat. Jag tror att jag hade en fördel eftersom jag ju tränar kondition för jag tror inte att jag hade orkat hålla uppe tempot annars. Helena kanske också tränar mycket men jag tycker att det lät som att hon tyckte att det var jobbigt att orka på slutet. En nackdel var att jag sträckte armen i början av matchen trots att jag hade stretchat jättelänge innan. Det gjorde att jag inte orkade skjuta lika hårda skott som vanligt. I femte set stod det nio-åtta till Helena och jag tänkte att det kanske var kört men ville ändå inte ge upp, Johnnie peppade mig. Helena servade efter att ha tagit timeout men jag lyckades ta serven och gjorde lite senare mål. Sen var det min serv och då gjorde jag ett serveess och vann matchen! Det kändes väldigt bra eftersom jag ju hade förlorat mot henne innan:) Jag missade tyvärr matchen när Zebben spelade kvartsfinal eftersom jag spelade själv då men det gick bra för honom och han vann den.

Lite senare under förmiddagen skulle vi spela trippel och jag var i samma lag som Zebben, Adde och Kladde. Eftersom Zebben mådde lite dåligt blev det oftast Adde, Kladde och jag som spelade och Zebben som fick coacha oss. Tyvärr hade vi otur och förlorade tre jämna matcher mot Finland två, Holland och Italien ett. Därför gick vi tyvärr inte vidare men jag tycker ändå att det kändes roligt att spela.

På eftermiddagen skulle jag spela semifinal mot Hanna och den vill jag helst inte ens behöva tänka tillbaka på. Jag spelade ovanligt dåligt samtidigt som Hanna spelade väldigt bra. Hon gjorde mål på mig på lite olika ställen men hittade mina svagheter ganska fort. Vi hade ju dessutom spelat tidigare så hon visste ju precis vad jag är dålig på. Sen verkade hon inte ens vara nervös men hon visste ju att det bara var mig hon skulle möta. De två första seten förlorade jag med tolv-noll och i tredje set blev det elva-sju. Att förlora så stort kändes väldigt jobbigt, jag tycker ju inte om att förlora överhuvudtaget och i de första seten vet jag inte varför jag spelade sådär dåligt, jag förstår inte hur jag kunde göra det. Men jag måste ibland bli riktigt arg för att kunna spela bra och ta i när jag skjuter. För mig hjälper det att bli arg och när jag taggar inör matcher vet folk att de ska försöka göra mig arg för att jag ska spela bra. Tänk om jag skulle unna jobba bort nervositeten, i alla fall till viss del, i så fall tror jag att jag skulle spela mycket bättre. Sen behöver jag träna mer på att valla, som vanligt, plus att det finns minst tio saker till som jag gör dåligt. Ibland känns det omöjligt att kunna bli bra när man möter sådär bra spelare. Men när jag väl gör det ser jag att det finns mycket kvar att träna på och det gör att jag känner mig taggad att träna mer. Min sista match spelade jag mot Anja från Danmark. Den var också väldigt jämn även om jag vann både första och andra set. Anja vann tredje set och sen var hon nära på att vinna fjärde set men jag lyckades vända det och göra mål när det stod nio-nio. Det gjorde att jag kom trea i den här tävlingen och det känner jag mig ändå ganska nöjd med för jag har aldrig tidigare vunnit medalj i en internationell tävling. Mitt mål var ju att komma topp sju och det lyckades jag med! En del av de matcher jag spelade vet jag om att jag spelade väldigt dåligt och jag vet en massa fel som jag gjorde men nu kan man ju tyvärr inte göra någonting för att ändra det eftersom det redan har hänt. Tills nästa tävling som förmodligen är i juli ska jag försöka träna mycket och jag vet flera saker som jag behöver bli bättre på. Det gick bra för Zebben igår och han fick spela final mot Sven. Den förlorade han tyvärr men jag tycker ändå att han spelade väldigt bra.

Igårkväll var det middag och sedan prisutdelning. Jag applåderade mycket när de läste upp namnen på alla. Sen kändes det roligt när jag fick bronsmedaljen och det var Johnnie som delade ut prisen till damerna:) Holland vann ju guld i allt, i trippeln, dam och herrklassen. Sen kom Finlands två lag tvåa och trea i trippeln och Hanna kom tvåa i damklassen och Zebben i herrklassen. När alla priser hade delats ut var det karaoke och det var riktigt underhållande! Alla verkade vara glada och det var ganska många som gick upp och sjöng. Jag hade verkligen hur roligt som helst när Adde sjöng Breaking the law, det kommer jag nog aldrig glömma:) Christoffer spelade gitarr och sjöng och jag hade verkligen en rolig och trevlig kväll med alla! Jag kände till och med att jag vågade prata engelska med ganska många och jag tror att i alla fall de flesta förstod vad jag sa. Jag märkte att det var ganska många som inte kunde prata engelska utan att säga fel ibland och därför kändes det okej att prata för det verkade knappt vara någon som brydde sig om när man råkade säga fel på något ord eller så!

Imorse åt jag en god frukost på hotellet, låg och vilade en stund, åt lunch och satt sedan och pratade med folk i några timmar innan jag skulle åka hem. Den här dagen har verkligen gått fort och det känns som att tiden har sprungit iväg de senaste dagarna. Haninge open 2010 tycker jag verkligen har varit en rolig tävling! Idag räknade jag ut att det är femtiotre dagar kvar tills det är en tävling som jag hoppas att jag ska få åka på. Annars är EM om åttiosju dagar och även om jag inte blir uttagen dit har jag bestämt att jag i alla fall kommer åka och titta när de andra spelar. Oj, nu är klockan mycket så nu ska jag stänga av datorn och gå och lägga mig. Men hoppas att alla har haft en bra helg!
/Vispen

Misslyckande men snart tävling

Hej!

Håller ni inte med om att det är skönt att det nu äntligen börjar bli varmare ute? Solen har faktiskt gjort att jag har känt mig piggare idag. Nu börjar jag, som alltid innan en tävling, känna mig nervös. Jag tycker om den känslan samtidigt som den verkligen kan förstöra och kännas jobbig. När jag väl står där vid showdownbordet och ska spela tycker jag till exempel att det är otroligt jobbigt att vara nervös för att jag då spelar mycket sämre än vad jag gör på träningarna. Undrar om jag någonsin kommer kunna känna mig lite avslappnad innan en tävling, det tvivlar jag på. Imorgon är det bara tjejerna som spelar och då kommer jag få spela ganska många matcher. Men det ser jag fram emot. Gruppen jag har hamnat i ser faktiskt inte allt för svår ut, den ser absolut inte lätt ut men jag hoppas att jag kan hamna bland de tre bästa och därmed gå vidare i tävlingen. Jag ska inte förvänta mig något men mitt mål är att komma bland de åtta bästa för i Milano blev jag ju åtta så jag kan ju inte börja sikta lägre. På lördag kanske vi kommer spela trippel också, om det finns någon tid över, det hoppas jag för jag älskar ju verkligen trippel och känner alltid att jag brukar tagga till lite extra då. Det känns annorlunda än att spela individuellt. Eftersom det är tävling imorgon har jag mest vilat idag och inte tränat någonting. Igår och i måndags tränade jag ju däremot och det kändes ganska bra:)

I skolan kan jag ju inte direkt säga att det har gått bra för mig de senaste dagarna. För det första har den kära färdtjänsten krånglat både igår och idag och gjort att jag har kommit väldigt försent till skolan. Idag störde jag mig otroligt mycket när de hämtade en person som satt i rullstol. Personen kan såklart inte hjälpa det men det jobbiga är ju att det tar ganska lång tid innan dessa personer sitter fastspända i taxin.
Det som var mest störande idag var att chauffören skulle ha lämnat av mig först när vi hade hämtat den andra personen. Men då börjar personen klaga över att hon tydligen har så bråttom och verkligen har en tid att passa. Chauffören säger att han ändå inte kan lämna henne först men efter en stund säger han att vi ändå kan göra ett undantag den här gången och lämna henne först. Snälla verkligen, som att inte jag hade bråttom... Ska jag då börja klaga varje gång det är samåkning och hoppas att de kanske lyssnar på mig? Varför skulle de göra det? Men det är klart att det tydigen passar sig när det är en gammal person som har bråttom... Ingen tycker ju om samåkning så vad var det för dåligt? Hoppas att den där chauffören inte får lika mycket betalt nu eller så för han pratade om att det var att bryta mot färdtjänstens bestämmelser.

Igår spelade jag i alla fall in de sista ljuden till mitt arbete i estetisk orientering. Läraren skulle hjälpa mig att klippa ihop allt igår men jag hann tyvärr inte göra klart arbetet eftersom läraren även behövde hjälpa andra elever. Men hon ska göra färdigt både mitt och en annan i min klass arbete för att vi inte kommer ha någon möjlighet att göra det själva. Sen är det redovisning om några veckor och jag hoppas att den ska gå bra och att jag får vg på det jag har gjort, det vore trevligt:)

På vokalensemblen började vi sjunga låten Master blaster av Stevie Wonder, jag tyckte verkligen om den och tror att jag ska börja lyssna mer på Stevie. De låtar jag har hört med honom har jag nämligen tyckt om och känt att jag blir glad av:) Efter lunchen hade jag det sista spanskaprovet. Först skulle vi ha en hörförståelseövning som jag trodde att jag inte skulle hinna hänga med på men som jag faktiskt kände gick ganska bra. Det berodde nog mycket på att vi har lyssnat på texten vi hörde igår tidigare och jobbat lite med den men ändå:) Resten av provet tycker jag kändes ganska lätt förutom några meningar som man skulle översätta. Jag hppas i alla fall att jag skrev vg och skulle faktiskt bli förvånad om jag inte gjorde det. Mattelektionerna den här veckan har väl rullat på som vanligt och nu är det ju prov på tisdag. Eftersom jag har en del annat att plugga på tror jag inte att jag kommer orka lägga ner särskilt mycket tid på matten men jag ska i alla fall läsa igenom en formelsamling som jag fick idag och repetera några saker som jag ycker har varit extra svåra i kursen, bland annat ekvationssystem, PQformen och olikheter.

Så till det riktigt jobbiga och dåliga med den här dagen... Jag hade nationellt prov i engelska och den muntliga delen idag. Usch vad nervös jag var, det kändes verkligen värre än vad det brukar göra. Vi fick förbereda oss inför provet och jag hann läsa igenom allt. Sen när vi satt därinne var det som att min hjärna slutade fungera och jag visste inte vad jag skulle säga. Vi hade fått varsit kort som vi skulle beskriva och jag tyckte att det kändes som att jag nog skulle klara av att göra det innan provet men ja, någonting hände och jag glömde bort allt jag hade förberett att jag skulle säga... Det måste absolut vara något fel på mig när jag ju hade chansen att prata och allting. Jag sa helt fel saker än vad som stod på kortet och blev helt tyst flera gånger. Det vi skulle göra sen var att diskutera två ämnen och då kände jag också att jag knappt sa någonting heller och det berodde mycket på att killarna jag var i samma grupp som pratade jättemycket. Jag hade verkligen svårt att hinna säga någonting då för jag kunde ju inte direkt avbryta dem, så kände i alla fall jag, även om det kanske är så det är tänkt att man ska göra. Därför fick jag lugnt ig på den delen också. Ja, jag vet, jag är verkligen den sämsta människan på jorden som misslyckades igen. Det var samma sak på hörförståelsen... Nu känns det så himla kört och jag vet inte ens om ajg kommer få godkänt i engelska b, i så fall kan jag ju lika bra gå och gräva ner mig någonstans eller något, seriöst. De som satt därinne med mig, killarna och framförallt läraren, måste absolut ha tänkt att jag var dum i huvudet. Jag förstår inte, jag som verkligen ville klara det här i år och sen misslyckas jag ändå. Ibland hatar jag verkligen mig själv... Det är väl en sak att kanske skriva ig någon gång men det jag gjorde idag var ju absolut rekord i det sämsta som en människa kan göra någonsin. Det här var nog bland det sämsta jag har gjort i hela mitt liv. I flera veckor har jag drömt om det här himla provet och känt mig nervös men samtidigt verkligen försökt ladda upp inför det och skrivit ner mina åsikter om olika saker om sånt som jag trodde att vi skulle prata om. Vi gick nämligen igenom lite av vad det muntliga provet skulle handla om, inte exakta ämnen såklart men vi fick ju prata om värderingar och beteende i klassen för några veckor sen. Det är ju viktigt med engelska och jag förstår verkligen varför det är bra att kunna det. Men jag är ju ändå så oerhört dålig. Jag blev ju tilldelad en plats på det där datalägret i sommar, undrar om jag ens kommer förstå ett enda ord av vad de säger där eller ännu värre, tänk om de andra inte kommer förstå mig. När jag var i England förstod faktiskt inte alla vad jag sa, de vuxna jag pratade med förstod oftast plus att jag tror att ungdomarna gjorde det. Men sen var det en tjej som inte alls förstod mig. Aja, nu fortsätter väl livet fastän jag har fått ig igen, det är konstigt att man fortsätter leva fastän man gör så många dåliga saker i livet och misslyckas så mycket som jag. När jag satt där idag önskade jag verkligen att jag kunde falla ner någonstans så att ingen skulle behöva se mig men det är klart att jag inte gjorde det utan jag satt bara där på den där stolen och såg dum ut.

Ikväll har jag inte gjort särskilt mycket, bara pluggat lite och tagit det lugnt. Imorgon ska Nina och jag åka och ta ut pengar till tävlingen plus att vi ska handla någonting litet som jag kan äta när jag laddar inför matcherna under tävlingen, frukt och sådant. Sen åker jag vid tretiden imorgon men jag kanske bloggar någon gång i helgen eftersom jag kommer sova hemma alla förutom den sista natten. Det skulle bli dyrt för mig att sova på hotellet hela tävlingen men det är absolut värt att göra det sista natten! Hoppas att ni hinner njuta av den lite extra långa ledigheten som i alla fall en del av er får.
/Vispen

Helg och måndag

Hej!

Hoppas att ni mår bra, jag mår mycket bättre idag än vad jag gjorde förra veckan men förkylningen sitter tyvärr fortfarande kvar. Jag har aldrig varit sjuk såhär länge tidigare men det tyckte tydligen min kropp att jag skulle vara med om i mitt liv. Nu hade jag tänkt blogga lite innan jag sedan ska plugga spanska, imorgon har vi nämligen ett jättestort prov som jag har bestämt att jag måste ha minst vg på.

I lördags sov jag ganska länge vilket kändes skönt. När jag vaknade åt jag lite samtidigt som jag pratade i telefon med Karro. Det skumma var att vi pratade i flera timmar fastän jag ju skulle åka till henne senare på dagen. Vi pratade tills det var tio minuter kvar tills våra taxibilar skulle komma och hämta oss. Min taxi var såklart samplanderad så det tog ganska lång tid för mig att åka till glasstället där vi skulle mötas. Jag hade aldrig ätit deras glass tidigare så det var trevligt och den var riktigt god. Jag tog tre kulor, choklad, jordgubb och citronsorbet. Karro verkade vilja slå något glassrekord eller något för hon åt hela sju kulor. Det skulle jag aldrig kunna äta, inte ens om jag var jättehungrig. Vi mötte förresten Karros pappa, hans flickvän och Karros syster Ellinor på glasstället också och när vi hade ätit glassen åkte vi hem till dem. De bodde i en lägenhet där jag verkligen kände att jag trivdes, en del bor ju så mysigt. Jag brukar dessutom ha extra lätt att trivas i lägenheter och kan ibland tycka att villor känns för stora. Karro och jag tittade mycket på film när vi var hos henne. Vi såg bland annat filmerna Vinnare och förlorare, Älskar, älskar inte och en film som hette Oskar Oskar som nog är den konstigaste film jag någonsin sett. Den handlade om en man och så visade de hur hans vardag såg ut. Jag väntade spänt på att någonting skulle hända men det var inte förrän i slutet av filmen som det började hända saker. Slutet tycker jag var riktigt tråkigt och filmen hade ju en så otroligt seg start. Karro somnade nästan i soffarn för att hon tyckte att filmen var så seg medan jag satt och väntade på att någonting skulle hända och skrattade mest åt den sega handlingen. Ni måste nog se filmen för att förstå vad jag menar. Det positiva är hur som helst att jag kommer komma ihåg just den filmen länge på grund av handlingen. I helgen hann jag även plugga en del, både Karro och jag hade med oss våra datorer så vi satt och nördade oss ett tag. Sen hann vi såklart äta mat och sen testade jag marabou passion som jag tycker var väldigt god, eftersmaken var dock lite konstig men ändå. Igårkväll somnade jag i taxin på väg hem för att jag kände mig så trött efter helgen. Men jag hade väldigt roligt och det kändes riktigt roligt att få träffa Karro igen, vi ses ju tyvärr inte särskilt ofta. Hennes familj var väldigt trevlig också, jag hann träffa de flesta igår eftersom de kom över på middag och det var trevligt:) En sak som jag tycker var lite synd var att jag ju fortfarande var ganska förkyld i helgen, jag lät i alla fall ganska täppt och tyckte att det kändes jobbigt att sjunga. Om jag inte hade varit det hade jag, precis som många av tjejerna i min klass, sökt till idol i lördags. Men det ska jag istället göra nästa eller nästnästa år hade jag tänkt för det är verkligen något jag vill hinna uppleva. Det verkar ju jätteroligt att stå i kö jättelänge för att sedan se hur bra man orkar sjunga. Den första juryn brukar ju inte säga särskilt mycket om vad de tycker om ens sång utan de säger ju oftast att man inte går vidare och får träffa den riktiga juryn. De som går vidare är ju mest de som ser bra ut i tv plus att det såklart är en del som har talang och är duktiga. Det man gör hos den första juryn visas ju varken i tv eller någon annanstans så då behöver jag inte skämma ut mig inför någon och det känns ju skönt:)

Idag gjorde jag provet i kultur och idéhistoria som handlade om tiden fram till andra världskriget. Jag hoppas verkligen att jag lyckades skriva vg på det för det är ju det jag vill ha i slutbetyg. Nu har jag bara en redovisning kvar att göra i det ämnet och den ska jag försöka börja skriva på snart. Problemet är bara att jag måste komma på vem jag kan prata om för det måste vara en person som vi har läst om antingen förra året eller i år. Efter lunchen gick jag på öppen scen och fick lite information om projektarbete. I höst har jag ju den kursen, om jag inte väljer att skjuta upp den ett år, det kändes i alla fall bra att få lite mer information om vad som gäller. Än så länge har jag ingen aning om vad jag vill fördjupa mig i och jobba med så det måste jag fundera på. Det jobbiga är att jag nu har tänkt i över ett år men verkligen inte kan komma på någonting som jag tycker verkar vara intressant. Självklart är jag intresserad av saker men det är ju ändå inte så lätt att komma på någonting. Det måste ju dessutom vara någonting som man kan koppla till något av de ämnen jag har läst på gymnasiet.

På ensemblen sjöng vi igenom de två låtarna som vi har jobbat med de senaste veckorna, Smooth och If I never see your face again. Min röst är fortfarande inte direkt på topp men jag orkade i alla fall ta i lite idag. Efter skolan tränade jag vägen till showdownträningen tillsammans med en kvinna som jobbar på syncentralen. Idag kände jag att det var ganska lätt att hitta. Träningen gick faktiskt bättre än vad jag hade hoppats även om mina servar tyvärr var väldigt dåliga. Men med tanke på att jag inte hade spelat på ungefär två veckor kände jag mig ganska nöjd med spelet emellanåt och jag vann alla träningsmatcher idag. I och för sig är ju spelarna inte direkt lika bra som på den andra träningen men ändå, träning som träning:) Tre dagar kvar nu och jag börjar bli riktigt nervös. Det är ju dessutom en internationell tävling så det känns extra roligt. Däremot tror jag inte att det kommer gå särskilt bra för mig eftersom jag ju knappt har hunnit träna överhuvudtaget på flera veckor menmen, roligt blir det i alla fall och Helene kommer förmodligen vara med och spela den här gången också. Då blir jag alltså inte den enda tjejen som tävlar för Sverige:) Nu ska jag plugga lite spanska, sista rycket!
/Vispen

Fredagkväll

Hej!

Hoppas att allt är bra med er. Förlåt för dålig uppdatering av bloggen men jag har faktiskt inte hunnit göra särskilt mycket sen jag bloggade senast. Dessutom har jag tyvärr inte mått så bra som jag hade hoppats de senaste dagarna men jag börjar som tur är känna mig piggare igen nu:) Idag är det bara sex dagar kvar till Haninge open och jag längtar såklart! Eftersom jag har varit sjuk har jag inte kunnat träna en enda gång den här veckan vilket känns jättejobbigt och tråkigt menmen.

I onsdags hade jag matte och engelska och båda lektionerna var väldigt lugna. Nationella provet i matte är ju ganska snart och min lärare mailade en person för att fråga om det finns några gamla nationella prov för synskadade med bildbeskrivningar och sådant. Men idag fick vi tyvärr besked om att det inte finns så jag får klara mig utan det och det känns lite jobbigt. Okej, jag är nästan säker på att jag kommer skriva ig på provet hur det än blir men det borde ju finnas kvar gamla prov tycker jag för det är väl fler synskadade som också behöver det? På engelskan fick vi lite information om dagens prov och om det muntliga provet, jag ska göra det på onsdag och börjar redan känna mig nervös.

Senare på kvällen åkte jag till kören och vet ni? Jag lyckades vara där nästan utan att sjunga en enda ton på och en halv timme, ni måste erkänna att det var bra av mig:) Däremot småsjöng jag ju lite men det var nog ingen som hörde det förutom personen som satt bredvid mig som sa att hon hörde att jag viskade fram min stämma lite svagt. Snart har vi en liten konsert med den kören och det blir säkert roligt:) Däremot är vi fortfarande lite osäkra på vissa låtar och vi är ju inte direkt snabba med att lära oss nya saker. Jag har en del text som jag måste plugga in tills om två veckor plus att jag ska sjunga solo på en vers, fråga mig inte hur jag kunde gå med på det. Egentligen tycker jag ju varken om att synas eller höras, i alla fall inte när det handlar om att sjunga helt själv menmen, ibland kan det vara lite roligt och när man har en kör som faktiskt är med och sjunger det mesta av en låt tycker jag att det kan vara helt okej att kanske sjunga en vers.

När jag kom hem igen lite senare började jag däremot må ganska dåligt och jag fick verkligen jätteont i huvudet. Det gjorde så ont att jag till och med började gråta och det brukar ju inte hända ofta. Men det kändes faktiskt helt okej efter att ha gråtit ut för när jag väl hade lyckats börja gråta kändes det som att allt jobbigt kom på en gång, all stress över allt som händer just nu, betygen som snart ska sättas, stress över att jag inte har hunnit träna särskilt mycket på sista tiden, vänner, skolan och lite annat jobbigt. Jag var ledsen i ungefär två timmar men jag brukar ju fungera så, att jag gråter väldigt länge de gånger när jag väl gör det och det brukar ju hända ungefär två till tre gånger om året så det är ju inte så farligt. Nere och deppig känner jag ju mig ganska ofta men sen har jag väldigt svårt för att börja gråta och det kan jag tycka är väldigt jobbigt för det finns stunder då jag önskar att jag skulle kunna göra det då det inte går. Men jag tror att vi alla behöver vara ledsna ibland, arga också, tänk hur tråkigt livet skulle vara om man aldrig bråkade med folk. Nu har jag knappt någon att bråka med, tidigare hade jag ju Adam och vi kunde bråka ganska ofta men det gjorde ju ingenting för vi blev ju alltid sams efteråt och visste att våra bråk inte spelade någon roll:)

Igår bestämde jag mig för att stanna hemma från skolan. Det kanske var ett dåligt beslut och jag funderade verkligen på att gå dit. Men jag var väldigt förkyld, kände att jag knappt orkade prata, hade huvudvärk och feber. Sen hade jag bara musik den dagen och jag visste redan att jag knappt skulle orka sjunga. Kören kändes tråkig att missa för nästa torsdag är man ju ledig och då blir det ingen kör. Vi hade läxförhör eller som ett mindre prov på Can you feel the love tonight och jag kände verkligen att jag kunde min stämma och all text, därför kändes det tråkigt att jag inte fick chansen att visa det för lärarna. Sånglektionen kändes också otroligt tråkig att missa eftersom jag nu bara har en enda lektion kvar innan det stora terminsprovet. Jag hade verkligen behövt träffa min lärare och spela in jazzlåten så att jag kan träna på den. Nu håller jag i alla fall på att plugga in texten, My one and only love heter låten, det är ju ett fint namn, synd bara att jag ännu inte har kommit på någon som jag kan tänka extra mycket på när jag sjunger låten. Om jag hade det hade jag nog kunnat sjunga den med mer känsla så jag får se till att komma på en person som jag verkligen tycker om innan terminsprovet, det finns ju ganska många som betyder något för mig så det borde ju inte vara särskilt svårt.

Igår låg jag alltså hemma hela dagen och vilade, drack mycket vatten, åt lite och sov en hel del. De säger ju att vatten och sömn hjälper när man är sjuk, jag sov nog i nästan femton timmar igår om man räknar med natten och dagen och det är ju nästan dubbelt så mycket i jämförelse med vad jag brukar sova i vanliga fall. Inatt hade jag såklart svårt att sova för att jag hade sovit väldigt mycket under dagen men jag hann i alla fall sova några timmar innan jag skulle gå upp runt halv sju för att duscha och göra mig i ordning.

Anledningen till varför jag gick upp så tidigt imorse var för att vi skulle ha nationellt prov i engelska, både läs och hörförståelse. Taxin krånglade som tur var inte utan den var i tid:) Sen hann jag prata lite med några tjejer i klassen innan klockan var åtta och proven skulle börja. Jag blev glad när läraren sa att vi skulle börja med läs istället för hörförståelsen:) Däremot tycker jag att båda proven gick väldigt dåliggt för mig. Trots att jag satt i det klassrum där man fick lite längre tid hann jag ändå inte med att läsa särskilt mycket och jag tycker att mycket av det jag läste var svårt att förstå. Engelska är ju inte direkt något som jag är bra på så jag blev inte förvånad när jag ibland knappt förstod vad jag läste. I och för sig hade jag säkert skrivit bättre om jag inte hade varit sjuk, tyvärr känner jag mig alltid lite segare och tröttare när jag har feber eller så. Nu har nog febern försvunnit nästan helt och hållet men imorse kände jag mig lite varm. Men det kändes viktigt att skriva provet idag eftersom man ju inte får göra nationella prov vid ett senare tillfälle även om man är sjuk, det tycker jag är riktigt dåligt. Jag har såklart förståelse för att man kanske inte borde få göra samma prov som de andra i så fall men det borde ju finnas något annat prov som man kan få göra istället. Några frågor hann jag svara på på den kära läsförståelsen men jag hann långtifrån bli klar eller ens hinna läsa hälften, eller okej, halva häftet hann jag nog läsa men inte mer än så. Hörförståelsen var hur som helst jobbigast idag. Det var tänkt att den skulle låta lite som ett gammalt dåligt radioprogram för det prasslade ibland plus att rösterna man hörde ibland lät hackiga och försvann. Dessutom hade några av personerna som pratade väldigt annorlunda dialekter som jag knappt har hört tidigare. Det gjorde såklart också att det blev svårare. En man pratade en dialekt som jag tycker var omöjlig att förstå och jag hörde knappt ett enda ord av vad han sa och hade aldrig kunnat uppfatta vad han pratade om. Nej, det var som sagt hur svårt som helst och det var verkligen ingenting jämfört med de hörförståelseövningar vi har tränat på tidigare. Jag hann knappt läsa en fråga förrän de började prata på det där himla bandet och sen blir jag alltid så otroligt stressad när jag lyssnar på sådant där. Så det gick verkligen hur dåligt som helst och jag är helt säker på att jag skrev ig idag. Men läraren har sagt att nationella proven i alla fall inte kan sänka betyget och eftersom jag låg på g+ innan kommer jag i alla fall få godkänt i kursen. Den skriftliga delen var ju förra veckan och där hoppas jag i alla fall att jag lyckades skriva ett godkänt brev, annars blir jag seriöst förvånad. Sen har jag ju den muntliga delen kvar och vi får se hur det går, hoppas att ämnena inte kommer vara allt för svåra att prata om. I nian kände jag ju till exempel knappt att jag hade någonting att säga om ämnena och fastän jag verkligen försökte säga allt jag kunde komma på sa läraren att hon tyckte att jag pratade alldeles för lite. Förra året kände jag att vi hade lättare ämnen att prata om och fick vg på det muntliga, jag har kommit fram till att den läraren säkert måste ha varit snäll mot mig eller något för jag förstår inte hur jag lyckades med att prata tillräckligt bra för att få vg. I somras var jag ju på språkresa i England och jag tycker att den borde kunna hjälpa mig lite på onsdag. Det tycker jag att den borde ha kunnat göra idag på både läs och hörförståelsen men jag kände inte att det var ett dugg lättare än förra året då det enligt mig var mycket lättare än vad det var i år.

Efter lunchen hade jag spanska då vi fick skriva ett nytt läxförhör, läraren verkade inte vara nöjd med hur vi skrev i tisdags och idag hade han dessutom lagt till att vi skulle böja meningar i perfekt men det tycker jag är ganska lätt så det gjorde ingenting. Däremot tycker jag att preteritum är svårare, särskilt hur man böjer de oregelbundna verben men det börjar jag äntligen förstå lite bättre nu. På tisdag har vi det sista provet i spanska och jag hoppas att jag skriver vg då för sen har vi muntligt prov som kommer gå dåligt för mig, hoppas bara att jag slipper hamna med de bästa i spanskagruppen för det vore jobbigt, jag hinner ju knappt ens höra vad de säger. Vi får i alla fall förbereda oss inför det vi kommer behöva prata om och idag fick vi varsin lapp med ett yrke, jag fick musiker och ska läsa lite mer om det för att läraren sedan ska få ställa frågor till mig. Det kändes i alla fall helt okej att få musiker för det fanns andra yrken som jag hade tyckt var mycket svårare att prata om. Läraren lät oss plugga inför provet den sista kvarten av lektionen och det var ju snällt. Jag känner mig faktiskt ganska säker på en hel del av det vi ska kunna och behöver bara läsa igenom allt några gånger till innan det förhoppningsvis sitter. Ikväll har jag mest tagit det lugnt och tittat på Så ska det låta. I helgen har jag inte planerat att göra särskilt mycket förutom att träffa en kompis under morgondagen, hur länge jag är med henne beror på hur roligt vi har och hur länge hennes familj låter mig vara där. Det ska hur som helst bli väldigt roligt och sen får jag ta tag i skolarbetet på söndag. Många tävlar förresten i SM i helgen, det är tydligen både i skytte och goalball. Ibland saknar jag goalball och funderar på att kanske börja spela när de startar något lag i Stockholm. Nu verkar det ju mest vara bra spelare som tränar och de är tyvärr för bra för mig menmen. Hoppas ni får en trevlig helg!
/Vispen

Väldigt segt

Hej!

Det här är ett väldigt flummigt och dåligt inlägg som ni inte behöver läsa.
Ja, just nu känns det mesta segt. Det tog över en vecka innan min förkylning som jag har känt av sen innan SM bröt ut. I måndags fick jag väldigt ont i halsen och idag har det blivit ännu värre, det tråkiga är att jag varken kan sjunga eller träna nu för jag vill ju inte att det ska bli värre. Sen får jag ont i halsen bara av att prata med folk, det känns nästan omöjligt att överleva den här förkylningen för såhär förkyld har jag nog aldrig varit, i alla fall inte så länge jag kan minnas. Att knappt ens kunna prata med någon är ju hur jobbigt som helst. Idag har jag försökt vara ovanligt tyst i skolan och det gick väl inte sådär jättebra, jag är ju inte direkt den som pratar jättemycket men ändå. Nästa vecka är det ju tävling också och idag missade jag ännu en träning på grund av att jag mår som jag gör. Jag kanske borde strunta i nästa tävling för när jag knappt har tränat någonting känns det ju inte som att jag kommer spela bra då heller. Det kostar dessutom ganska mycket att få vara med så jag har börjat fundera på att kanske spara pengar nu och istället satsa på en tävling om några månader. Men det tråkiga är att det inte kommer vara någon tävling på länge efter Haninge open så jag kommer nog ändå vara med och tävla då. Dessutom vore det tråkigt om jag inte fick träffa alla och sen älskar jag ju verkligen att spela! Nio dagar kvar idag och tills dess måste jag vara frisk! Jag har en del prov innan det också som jag verkligen inte ser fram emot att göra. På fredag har vi både läs och hörförståelse i engelska, några har muntligt prov också men det får jag som tur är göra på onsdag nästa vecka istället:) Jag hade aldrig orkat göra tre olika prov på en och samma dag. Jag kommer vara helt körd bara efter att ha gjort hörförståelsen. Synd att det är den vi kommer börja med klockan åtta på morgonen, då är man ju sådär lagom pigg. Nästa vecka har jag prov i kultur och idéhistoria, det är sista provet för terminen i det kära ämnet! Jag har i och för sig en jobbig redovisning kvar också men det ska nog gå bra. Vg måste läraren ge mig för annars har jag ansträngt mig i onödan och det vore ju riktigt tråkigt. På tisdag har jag det sista provet i spanska och det blir förmodligen det sista spanskaprovet jag gör i mitt liv. Vi kommer ha muntligt prov i spanska också och där vet jag redan att jag kommer få ig, kanske g om jag har tur men det tvivlar jag på. Förutom det har jag ju som sagt muntligt prov nästa onsdag och sen har vi fått en jättestor idrottsuppgift som snart ska lämnas in. Den har jag verkligen ångest för... Under de senaste dagarna och nätterna har jag verkligen känt mig hur stressad som helst, inatt vaknade jag nog minst tio gånger och tittade på klockan, sen hade jag svårt att somna också, jag tror till viss del att nattens dåliga sömn beror på att jag är så förkyld för tillfället, det är ju jättesvårt att andas då. Men ja, jag kommer säkert överleva det här, det gjorde jag ju förra året.

Jag har knappt gjort någonting sen i söndags. I skolan har jag känt det som att jag är helt borta ibland och knappt har orkat koncentrera mig, det är verkligen en nackdel med att vara förkyld, jag känner mig alltid så trött och seg då. Taxin var väldigt sen igår och jag kom fyrtiofem minuter försent till skolan. Det var hur störande som helst för det var sista lektionen innan provet och att komma dit när det bara var ungefär tjugofem minuter kvar och sedan ha håltimme i cirka sex timmar kändes onödigt. På ensemblen orkade jag knappt sjunga, de andra sångarna var också förkylda så man kan ju inte direkt säga att det lät bra om oss. Efter den lektionen hade jag då uppspel med vokalensemblen. Om jag inte hade haft ont i halsen hade jag verkligen uppskattat det. Men igår kändes det mest jobbigt, det uppspelet låg ju till grund för betyget. Under soundchecket sjöng jag lite och under själva uppspelet försökte jag sjunga så mycket jag orkade, jag hoppas att min lärare hörde på mig att jag inte mådde särskilt bra för jag vill ju få ett bra betyg i vokalensemble! Nu känns det i alla fall skönt att ha sjungit de där fyra låtarna för sista gången:) Don't worry be happy, Border song, Lord make me over och Higer in the lord. De kommer jag nog komma ihåg hur länge som helst med tanke på hur många gånger jag har sjungit dem. Treorna var också med igår och de sjöng hur bra som helst! De sjöng bland annat låtarna Tro, True colours och People get ready som var den första låten jag sjöng efter att ha kommit in på Kulturama, därför känns den speciell för mig.

Idag började jag spela in ljud till novellen jag jobbar med. Min assistent fick läsa in novellen eftersom det är en man som är huvudperson i den. Men han läste faktiskt bra och med inlevelse:) Sen började jag försöka hitta ljudeffekter som jag kan använda. Vi försökte spela in ljudet av när folk äter och ljudet av när bilar kör förbi, det var ganska svårt, särskilt att få med ljudet av när man öppnar och stänger en bildörr. Nästa vecka har jag några andra ljud att spela in plus att jag ska klippa ihop allt och det ska bli roligt att se hur det blir:) På spanskan hade vi ett läxförhör som jag tycker var svårt och på matten pluggade jag inför nationella provet. Jag har saknat träningen idag men på torsdag hoppas jag att jag är tillräckligt frisk för att kunna träna igen för det vore ju riktigt nice:) Nej, nu ska jag göra något annat än att sitta här när jag ändå inte har något att skriva. Jag tycker synd om er som har läst det här, jag varnare ju faktiskt om att det här inlägget var onödigt, men jag hoppas i alla fall att ni mår bättre än vad jag gör idag.
/Vispen

Valborg och helg

Hej!

Nu ska jag snart sova men eftersom det var tre dagar sen jag bloggade senast och jag förmodligen kommer ha fullt upp nästa vecka tänkte jag ändå blogga nu och skriva lite om vad jag har gjort i helgen.

Elevhälsovårdsdagen i fredags var väl helt okej och jag kommer förmodligen få uppleva en liknande dag om ett år då alla treor kommer ha mösspåtagning, jag kommer räkna det som att jag tar studenten nästa år fastän jag ska gå gymnasiet även ett fjärde år. Det var hur som helst ganska roligt, först pratade rektorn, därefter sjöng Cattis och så spelade Jack gitarr, de var duktiga. Sen fick man se när eleverna tog på sig sina kära studentmössor och  efter det tror jag att det var några lärare som sjöng den vanliga studentsången. Lite senare gick vi för att titta på när några skulle springa runt en sjö som ligger nära skolan. Eftersom jag inte springer särskilt snabbt ville jag inte vara med i laget men det hade ändå varit roligt att få gå eller springa i sin egen takt, vi skulle ha haft ett sådant lag också. Men det var tyvärr inte tillräckligt många som ville vara med i det. Tävlingen var i alla fall ganska rolig att se för alla olika estetiska inriktningar tävlade mot varandra och hade olika hejarramsor och annat. AM, Artist och musiker, som jag är med i vann tävlingen precis som förra året så det var kul, jag trodde inte att AM var särskilt bra på idrott men det är de tydligen, i alla fall vissa:) Treorna hade en liten poängtävling sen men jag hann inte titta på den eftersom min taxi var beställd till en viss tid och det var försent att ändra den. Men jag tycker som sagt att dagen var helt okej och det var för det mesta varmt ute vilket var skönt:)

Senare på kvällen åkte jag till Björn och efter middagen åkte vi som vanligt för att titta på en majbrasa. Där var det som vanligt ganska bra stämning, en del folk och sen fanns det en del stånd där man kunde köpa olika saker. Vi köpte brända mandlar som var goda och sen köpte vi lotter men alla var tyvärr nitlotter förutom några som gjorde att man fick ta en till lott men vi vann tyvärr ingenting. En rolig sak som hände var att jag träffade en av mina gamla lärare som jag hade i förskoleklassen. Hon hette Barbro och det var verkligen roligt att hon kom fram till mig och sa hej, kul att hon kommer ihåg sina gamla elever:) Jag har faktiskt kvar ett brev från henne för hon skrev det till mig när vi gjorde en bok i nian där vi skulle skriva om oss själva. Synd bara att jag inte fick brev från fler lärare för det hade varit roligt att ha som minne.

Igår var det lördag och det enda som jag orkar skriva om då är att jag var på fest hos Ronja. Det var en riktigt rolig och trevlig kväll då jag träffade en massa trevliga människor och gjorde en massa roliga saker:) Ronja kallade det för sweet sixteen och vi var sexton personer så det var ju lite kul. När vi kom dit hann vi prata lite innan vi hade en presentationsrunda. Därefter åt vi middag och körde sen en frågesport där Ronja ställde frågor om sig själv. Jag tyckte att det var lite svårt att komma på svar pp dem men det var väl ändå helt okej för det slutade med att alla förutom ett av lagen vann:) Ronja öppnade sina paket, hon hade fått många. De flesta gav henne smycken och sen fick hon en del choklad. Maja och jag gav henne örhängen, ett kinderägg, en chokladkaka och en övningkörningsskylt, det var såklart för att skämta men det var kul:) När vi hade fikat och jag hade tittat på när några spelade Kallaha, det spelade jag mycket när jag var liten, var det dags för mig att åka hem igen.

Idag åkte jag till Rebecka på eftermiddagen och där träffade jag även Ida. Vi hade verkligen jätteroligt ikväll! Ida spelade piano och sjöng hur bra som helst, vi åt god mat, lyssnade på musik, gick och handlade lite, fikade och åt en god kaka som Rebecka bakade och sen lyssnade vi på ett radioprogram som Rebecka var med i för ett tag sen. Jag hade som sagt jätteroligt ikväll och skrattade mer än vad jag har gjort på länge! Nu hinner jag inte skriva mer, har jätteont i halsen och hoppas att det har gått över tills imorgon. Då har vi nämligen ett litet uppspel med vokalensemblen som jag absolut inte får missa.
/Vispen

RSS 2.0