Torsdag, tränat på gym

Hej!

Våfflorna var riktigt goda igår faktiskt, kanske inte de godaste jag har ätit men ändå helt okej:) Jag hade bara jordgubbssylt på men det gick bra. Sedan gick en stor del av kvällen åt till att plugga engelska, min snälla mamma hjälpte mig att slå upp ord i en ordbok eftersom jag inte har fått någon själv än. Skolan kan tydligen inte beställa den hur som helst har jag fått veta nu och det har alltså inte beställts någon svensk-engelsk ordbok fastän jag har trott det jättelänge. Jag måste skaffa ett bibliotekskort och efter det kan jag beställa boken, det är ju helt sjukt att det ska vara så för boken är ju ett hjälpmedel, snälla människor... Förut kunde man ju beställa böcker direkt från tpb, tal och punktskriftsbiblioteket men nu måste man tydligen gå en mycket jobbigare väg och tpb måste skicka boken till Huddinge eller något annat bibliotek som jag har bibliotekskort på för att jag ska kunna låna boken. Det är ju bara en omväg för annars skulle ju tpb kunna skicka boken direkt till mig men nejdå, det ska tydligen vara otroligt svårt... Undrar vem som bestämmer allt sådant där, det måste vara en ganska osmart person.

Jag har fått en kod nu till en hemsida där jag ska välja kurser för nästa år. Spanskan och psykologin ligger samtidigt... Vet ni hur ledsen jag blev när jag fick reda på det? Tänk om det är så i trean också, i så fall kommer jag att välja psykologi fastän spanska ger extra meritpoäng. Psykologi har ju jag sett fram emot hur länge som helst men spanska är också roligt. Jag vet inte om man måste ha läst psykologi a för att sedan kunna läsa någon sorts utbildning till psykolog på högskolan. Bara för att komma in på högskolan krävs det ju att man har jättebra betyg och att man passar till jobbet, jag har hört att de gör speciella intervjuer när man söker till psykolog. Vem som helst kan tydligen inte bli det, de tittar på personligheten hos människor tror jag. Det betyder att chansen för mig att komma in och läsa till psykolog på högskolan nästan är en omöjlighet. Därför måste jag åtminstone kunna läsa psykologi a på gymnasiet har jag bestämt, det måste jag göra! Även om det blir svårare för mig att komma in på högskolan sen struntar jag seriöst i det, jag tror inte att jag kommer ångra mig om jag läser psykologi för det har jag velat sen mellanstadiet. Men dessa meritpoäng verkar jobbigt, det kommer nya system hela tiden, det är ju bra att kunna ett språk såklart men ja, vad ska jag göra? Nästa år hoppar jag över psykologin då eftersom det ändå bara är en kurs och sen läser jag det i trean men då missar jag steg fyra av spanska. Det finns inget annat sätt att göra på. Man gör val hela livet och jag har redan bestämt mig för det här, nästa gång jag väljer kurser är jag arton år och då kan inte mina föräldrar bestämma över mig längre, okej, jag kom på ett plus med att vara myndig=)

Igårkväll skickade en kompis några låtar från 1970-talet till mig, en av dem var bra men när jag kollade upp när den kom var det tyvärr på 1980-talet och jag måste fortsätta leta.
När jag kom till skolan idag fick jag veta att samhällskunskapen var inställd. Det störde jag mig på för om jag hade fått reda på det tidigare hade jag inte behövt åka till skolan sådär tidigt. Men jag pluggade engelska istället vilket gick ganska bra. Musikteori hade vi i alla fall idag och vi jobbade med olika intervaller. Jag har lite svårt att räkna ut vilka intervaller det är ibland från olika toner men jag börjar förstå hur man gör och ser att kvintcirkeln äntligen är bra! Dessutom har jag faktiskt tränat en del på den och läraren sa att han märkte det idag, grattis, han märker att jag tränar! Annars hade jag nog gett upp med tanke på att jag har tränat på den ganska mycket den här veckan men eftersom han ser att jag är bättre på den nu gav det mig nya krafter och jag ska fortsätta träna:)

Efter lunchen hade vi prov på moment fem i engelskan, de kära novellerna. Ja, jag vet ju inte hur det gick än men det var faktiskt väldigt svårt. Jag svarade i alla fall så gott jag kunde på frågorna, på skrivuppgiften som jag visste skulle komma skulle man skriva om hur personerna i de två novellerna påverkades av alkohol. Man skulle skriva tvåhundra ord och det gick ju såklart inte. Det fanns ingenting att säga men jag skrev lite om hur jag trodde att personerna påverkades och lite om vad som hände innan och efter att de hade druckit. När jag räknade orden hade jag skrivit lite mer än hundrafemtio och det borde ju vara godkänt får jag hoppas. Annars får jag skriva om det en annan dag men jag kommer inte kunna skriva mer om det för jag skrev verkligen allt jag kom på. Jag satt som vanligt kvar till slutet av lektionen och jag var den enda som gjorde det. Oj, vad seg jag är men man fick ju hela lektionen på sig och jag brukar alltid utnyttja tiden och ta lång tid på mig. Jag hoppas att jag blir godkänd i det här momentet för man måste ha godkänt på allt för att få betyg i engelska a men det klarade jag av säger vi:) Det känns skönt att det här momentet är slut nu i alla fall och nu kan jag lägga novellerna bakom mig.

Efter min extra musikteorilektion kom Rebecka och hämtade mig, det var roligt att träffa henne igen:) Vi gick en bit och tog tvärbanan en station. Sedan gick vi till ett gym som hette Nautilus eller något. Det är ganska dyrt att träna där, fyra månader kostar ettusen åttahundra kronor vilket i alla fall jag tycker är en del. Men Rebecka hade fått tre gratisbiljetter till gymmet så jag kan i alla fall se hur det är där. De har inget klippkort man kan köpa utan man måste direkt köpa ett månadskort och därför var det ju bra att man kan testa gymmet gratis.
Först gick jag i alla fall på någon maskin där man använde både armar och ben, det var inte jättejobbigt men efter tio minuter började det kännas lite. Det stod hur många kalorier man tränade bort hela tiden och jag blev förvånad över hur långsamt det går att bara få en kalori att försvinna.
Efter en stund sprang jag på ett springband eller vad det heter, det gick bra men det var synd att knapparna knappt kändes på det. Där sprang jag också runt tio minuter, lite mindre kanske, eller jag joggade förresten bara. Kalorierna försvann i alla fall snabbare där:)
Hmm, vad gjorde jag mer? Just det, det var en maskin där man skulle sitta på någon stol och trycka på en sak med benen, den var nog jobbigast idag tror jag. Jag testade en grej för armarna också där man skulle lyfta upp sig själv. Förutom det hann jag inte göra särskilt mycket mer idag, det fanns jättemånga maskiner på gymmet men vi ska gå dit nästa vecka också tror jag.
Nu ska jag inte störa er mer eftersom jag måste träna lite på min sång tills imorgon.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0