Söndag, varit med Adam

Hej!

Det var trevligt igår, kusinerna plus några andra kom. Mina kusiners kusiner skulle ha kommit men det var bara föräldrarna som kom, barnen hade annat att göra. Jag fick en present av Elsa och Mathilda som jag sparar tills jag fyller år. Men både Lovisa och jag fick varsit sugrör som spelar Happy birthday to you när man dricker med det. Mitt sugrör var lila och spelade ljusare toner än Lovisas blå. Av mina kusiners kusiners föräldrar fick Lovisa och jag olika parfymer som jag inte kom på vad de luktade. När de var här igår pratade vi först och efter det åt vi lussebullar, kakor och tårta. Frukttårtan var god men på min bit var det nästan ingen frukt. Senare lekte de andra garader vilket jag inte var speciellt road av. Jag satt där och lyssnade en stund innan jag sedan åkte till Adam.

Igårkväll tog vi det mest lugnt och det har vi gjort idag också. Jag har ännu inte hittat någon nyhet men imorgon har Nina lovat att hjälpa mig med det. Eftersom vi har lång håltimme både på tisdag och onsdag kan jag plugga då. Kultur och idéhistorian måste jag skynda mig med men nästa vecka ska jag försöka göra klart den, det måste gå för sedan ska den lämnas in, snälla, godkänt ska jag väl klara? I engelskan måste jag komma på vad jag ska argumentera om, kanske varför man ska bli vegetarian eller något annat roligt. Sorry att jag tjatar väldigt mycket om mina läxor men det är bara för att jag påminner mig själv om dem samtidigt som jag skriver. I fredags råkade jag förresten skicka fel myttext till min lärare men jag skickade den rätta igår. Det hade tydligen blivit något fel när jag skulle spara och min dator hade blivit skum och struntat i att jag sparade.

Idag är det första advent och tjugofyra dagar kvar till julafton! Jag längtar så att det inte finns, alla julklappar, stämningen och maten, det finns jättemycket att längta till! När Adam spelade julmusik både igår och idag börjae jag längta på riktigt! Julen ger mig ett litet hopp om att jag kanske ska klara av alla jobbiga läxor.
Det finns mycket att längta till nu, förutom att det är jul om mindre än en månad fyller jag ju år om åtta dagar! Jag blir sjutton år gammal, tur att jag inte blir arton för jag vill inte bli myndig och vuxen! Den tionde december ska Lovisa, Nina och jag åka till Norrköping för att se Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp sjunga! De har bara julkonsert där en gång, annars är de i Båstad och dit tar det ju lång tid för mig att åka. Jag ser verkligen fram emot konserten, varje biljett kostade runt femhundra kronor men det var det värt!

Nu ska jag sluta blogga och istället ringa Kim som det var länge sen jag pratade med. Hoppas att alla har haft en bra helg! Imorgon börjar en ny vecka men det är bara tre veckor kvar till jullovet, Magdalena har ju slutat i min klass nu och det känns såklart jättetråkigt. Men jag hoppas att hon får det jättebra på det gymnasium hon har valt nu.
Förresten var MPG Nordic igår där Jonna kom trea, grattis till dig! Det var länge sen jag skrev till dig senast och jag tror inte att du läser det här men ändå haha.
/Vispen

Lördag, kusinkalas

Hej!

Nu väntar jag på att två av mina kusiner Elsa och Mathilda, deras föräldrar, min mormor och några andra människor ska komma. Det är snart kusinkalas här och då ska vi äta tårta och lite sådant. Nina köpte en frukttårta och två buddapesttårtor. Jag kommer bara att äta av frukttårtan.

Igår störde jag mig ännu mer, jag letade nyheter även den lektionen men det är i princip helt omöjligt för mig att hitta samma artikel från flera olika källor, eller okej artikeln ska ju inte se likadan ut men den ska ju handla om samma sak. Imorgon måste jag bara få hjälp eller så kommer jag inte att få det här arbetet gjort. Mattias försökte ocskså att hjälpa mig men det är ju svårt, särskilt när man får upp en massa onödiga träffar på google.
Ellen och Magdalena kom efter ett tag, Magdalena var ledsen eftersom det var hennes sista dag på Kulturama igår. På måndag börjar hon på Huddinge gymnasium, jag kommer att sakna henne i klassen!
Vi åkte tunnelbana och fick byta en gång innan vi sedan fick gå en bit. Magdalena var med när Ellen och jag köpte en chokladkalender till henne, hon hade redan en men det är ju roligt att ha två. De berättade att de alltid brukar ha olika kalendrar som de öppnar luckor på varje dag fram till julafton, jag passade också på att köpa en chokladkalender igår, den kostade bara tio kronor. Tidigare fick jag paketkalender men i år får jag nog inte det tyvärr, det är ju roligt och jag stör mig på att man blir äldre.

På vägen hem till Magdalena trampade jag snett och fick lite ont i foten men det gick över som tur var. Hemma hos Magdalena fick Ellen och jag vänta en stund medan Magdalena hämtade några playstation-spel hos en kompis. Ellen och jag tyckte att Magdalena hade ett jättemysigt hus, det kändes bra att vara där och hennes vardagsrum var så mysigt att sitta i. Senare kom en tjej som hette Karoline. Vi spelade ett spel som hette Buzz, vet inte hur det stavas. På spelet kunde man i alla fall ha olika djur, jag tog ett får eftersom Karro hann ta kossan före mig. Spelet gick inte att spela när man är blind, eller ja, jag tryckte bara lite och det var roligt ändå.
Efter en stund gick vi och bytte kläder, jag hade inte tagit med mig något speciellt eftersom jag inte kom på något roligt jag kunde klä ut mig till. Men jag hade en tomteluva plus ett par vingar. Ellen var polkagris kommer jag ihåg. Vi var bara fyra personer igår, idag kommer det också några människor men varken Ellan, Karro eller jag kunde vara kvar. Innan middagen igår spelade vi Singstar schlager, Ellen och jag var ett lag och vi sjöng mot Magdalena och Karro. Magdalena var jättehes och kunde inte sjunga, mitt lag vann ganska överlägset.

Till middag åt vi lassagne, den var jättegod! Efter det såg vi Idol, Johan åkte ut hörde jag senare för jag hann inte se slutet. Senare på kvällen åt vi en frukttårta och olika kakor, hur gott som helst! De hade bakat allting, jag önskar att jag också bodde i en familj som bakade oftare. De lagade jättegod mat också! Efter det öppnade Magdalena sina presenter, av mig och Ellen fick hon en notbok som hette Hits 2008 eller något. Av Karro fick hon två filmer. Innan vi gick och lade oss spelade vi gitarr och sjöng. Det var jätteroligt att sjunga. Vi somnade någon gång vid två inatt, inte så sent ju men Magdalena hade ont i halsen och orkade inte prata. Jag sov inte jättebra, vaknade hela tiden och drömde skumma drömmar menmen.

Imorse åt jag frukost med Magdalena och Karro, Ellen var tvungen att åka iväg tidigt eftersom hon skulle sjunga med sin kör. Jag satt bara och pratade tills en taxi kom och hämtade mig. Sedan jag kom hem har jag bara duschat och nu skrev jag det här. Senare ikväll kanske jag åker till Adam, han är på en bassar nu och säljer korv. Jag hoppas i alla fall att jag fortsätter att ha kontakt med Magdalena och att jag åker dit igen.
/Vispen

Fredag, hoppas att det blir roligt ikväll

Hej!

Jag måste bara skriva att jag är irriterad, nu har jag letat en nyhet över en timme både i onsdags och i torsdags. Ändå har jag inte hittat någonting bra och det är ju jättesvårt att leta olika källor när det är en massa hemsidor som inte fungerar. Jag kommer att vara körd på onsdag men det får jag ta då bara på grund av alla hemsidor som inte är anpassade, jag har hittat olika nyheter men bara en och samma nyhet på en hemsida. Jag blir så arg, jag tror faktiskt inte att det är många som behöver sitta och leta så länge.

Imorse försov jag mig, jag hann i alla fall äta lite frukost. Som vanligt var min röst skum på sånglektionen, den kändes inte riktigt som vanligt. Jag måste träna tills på torsdag då det är konsert, Nina kanske skulle komma och titta då och höra min underbart vacrka röst, eller inte... Jag ser i alla fall fram emot att höra alla andra sjunga, de är så bra! Efter sånglektionen pratade jag med Rebecka, hon frågade mig olika saker som hon behöver veta när hon skriver sitt arbete. Jag svarade lite allt möjligt på frågorna. Nu sitter jag i mitt rum och väntar på att svenskan ska börja, nästan ingen i min klass är i skolan nu eftersom de inte börjar förrän klockan ett. Senare åker jag med Ellen och Magdalena, hoppas att vi får roligt ikväll. Idol kanske jag missar ikväll menmen, gospel är ändå ingen stil jag tycker jättemycket om. Kusinkalaset imorgon blir säkert okej, plugga hinner jag kanske göa lite på söndag men det är bara så tråkigt och jag får se hur jag gör med det. Jag känner mig duktig eftersom jag faktiskt har hunnit mer än hälften på arbetet i kultur och idéhistoria. Det är i och för sig bara en vecka tills det ska lämnas in snart och jag ligger ungefär där jag ska, jag vet några som har hunnit kortare än jag. Samhällskunskapen måste jag skynda mig med plus engelskan.
/Vispen

Torsdag, tråkig dag

Hej!

Den här dagen har mest känts som alla andra dagar, ingenting speciellt har hänt. Igårkväll skrev jag lite på idé och kulturhistorian plus att jag gjorde klart svenskan, det känns skönt eftersom den ska lämnas in imorgon. Förresten åt vi pizza igår, det var helt okej, pizza är inte så gott tycker jag men det går att äta. Hemmagjord pizza är godare än den man köper men vad man än gör kostar det en del. Men mat är roligt, god mat får ibland kosta mycket pengar tycker jag, okej, det finns en del väldigt dyra ställen där man får jättelite mat fastän man betalar flera hundra kornor, där orkar jag inte äta men ändå.

Nu är jag trött men det är jag väldigt ofta, det är lite skumt för jag har faktiskt börjat sova bättre än vad jag gjorde tidigare. Jag kanske borde börja äta de där tabletterna om de nu ändå hjälper men då måste man ju orka boka tid och en massa jobbigt sådant.
Jag blev klar med det där häftet på svenskan igår förresten, Rebecka som ska skriva om synskadade eller vad det var, läste färdigt det sista. Datorkunskapen var ganska tråkig som vanligt men jag fick i alla fall veta en del hur man ställer in saker med hjälp av tangentbordet. Den tionde december ska vi ha ett möte jag, datorkunskapsläraren och en annan människa, då blir det bättre hoppas jag. Lite segt för snart har ju terminen gått och sen är det bara en termin kvar av första året, efter det är datorkunskapen slut! Kultur och idéhistorian håller på i två himla år... Men man har ju bara det ämnet åttio minuter i veckan.
Datorn som Mattias ska ha har inte ens installerats färdigt än, först tog det över en månad innan datorn kom och nu är det något skumt så att man inte kan scanna och datorn hade tydligen inte installerats färdigt heller. Det har alltså tagit över tre månader och ändå är det inte klart, sen kommer man inte att ha tillgång till internet från den datorn vilket jag tycker är dåligt. Ibland behöver jag ju hämta sångtexter och annat och kanske hitta artiklar och så vidare, då måste Mattias i så fall vara inne på min dator och leta och det är ju onödigt. Sedan hänger sig datorn ibland när jag går in på vissa sidor, störande.

På samhällskunskapen hade vi först ett nyhetskryss, jag hade åtta av tolv rätt, helt okej. Efter det skulle man fortsätta med den där källkritiksuppgiften. Eftersom det trådlösa nätverket var avstängt i skolan var jag tvungen att gå till mitt rum och koppla upp datorn istället. Efter det skulle jag gå in på Sveriges radio för att lyssna på nyheterna där. Sidan var skum och det tog lång tid innan jag till slut fick igång de kära nyheterna och när de väl hade startar började nästa lektion, jobbigt. Jag hade alltså nästan kopplat upp allting i onödan.
Musikteorin var väl okej men vi hade en vikarie, vi gick igenom lite om stora, små, överstigande och förminskade intervaller. Rebecka förklarade för sega mig som förstod ovanligt segt och efter det skulle man srkiva några olika intervall och träna sitt gehör. Jag skrev upp några anteckningar men jag kan ju inte skriva noter så bra att jag kan skriva alla intervaller och sådant än. Hela och halva tonsteg och en massa sådant, det är väldigt ansträngade att komma ihåg och dessutom att höra vilket intervall som spelas. Jag förstår nog lite mer än vad jag gjorde i början av lektionen i alla fall.
Efter lunchen som var sådär, pasta med någon skum grönsak, var det engelska. Vi började att prata om moment tre som lät lite svårt tycker jag. Man ska skriva en argumenterande uppsats, man ska ha en himla headline, rubrik eller vad det nu kallas, inledning, handling, argument och en avslutning. Jag har ingen aning om vad jag ska argumentera om men det får vi se, någon trevlig människa kan ju kommentera det här inlägget och ge mig förslag. Läxförhöret var svårt, man skulle förklara vissa ord på engelska, usch, jag gissade lite och får hoppas att det gick bra.
Nu orkar jag inte skriva mer för jag måste leta nyheter. I helgen orkar jag inte plugga mycket och det kommer jag nog inte hinna heller. Jag åker ju till Magdalena imorgon kväll och på lördag är det kusinkalas. På söndag ska jag kanske vara med Adam och ja, på helgerna vill man helst göra annat än att plugga. Okej, jag måste lära mig den där Paint it blacklåten för annars är jag lite körd på måndag men ändå.
/Vispen

Onsdag, väntar

Hej!

Nu sitter jag och väntar på att den här håltimmen ska ta slut, det är över en himla timme kvar tills svenskan börjar. Då ska vi fortsätta att jobba med det där häftet, efter svenskan är den kära datorkunskapen som jag längtar så mycket efter, eller inte...
Igår firade vi Nina, av Lovisa och mig fick hon ett halsband, en mugg som det stod världens bästa mamma på och en morgonrock. Efter att vi hade ätit middag åkte jag till ungdomsgården. Det var roligt att jag åkte dit för igår var den sista tisdagen innan jullovet som ungdomsgården skulle vara. Den börjar inte förrän i januari igen sen men en lördag kommer det att vara julpyssel men jag vet inte om jag vill åka dit. Igår pratade vi mest och sjöng lite. Adam var där och det var ju trevligt, jag lyssnade på Mickis milestone och pratade med Ronja om skolan. Linnea, Ronjas kompis skrev till Ronja på punktskrift. Hmm, annars hände det inte så mycket mer när jag var där. Jo, jag fick stå och frysa och vänta på taxin en stund. När jag kom hem igår var jag helt slut och gick och lade mig direkt.

Taxin var sen imorse, mer än en kvart sen. Men till slut kom den och den hittade ganska bra till idrottshallen. Jag fick i och för sig ringa Ola men det gick bra. På idrotten fick vi svara på olika frågor som handlade om musik och breoende på vad vi svarade fick vi göra olika övningar, sit ups, armhävningar, upphopp, indianhopp och annat. Jägarstolen var en av de jobbigaste övningarna tycker jag.
Att åka tillbaka till matten gick bra men jag kom lite försent. Men på tunnelbanestationen såg vi Nordman och han som brukar spela när Nordman sjunger, jag och några kompisar tog kort på när vi satt bredvid dem. Nordman hade lite skum röst tycker jag, han lät inte som senast när jag hörde honom prata.
Vi hade samma vikarie på matten som för två veckor sen eller när det var, jag var trött och räknade inte så många tal men ändå. Jag är trött nu också, vet inte varför för inatt sov jag ändå ganska bra. Men jag drömde skumma drömmar och vaknade ibland.
Nu ska jag göra lite annat innan jag börjar.
/Vispen

Tisdag, födelsedagar och glasgodis

Hej!

Jag börjar med att skriva att min mamma Nina fyller femtio år idag, grattis till henne! Min kompis Magnus fyller arton idag, grattis till dig också! Ikväll ska vi fira Nina hemma. De kom hem från Venedig igår, Nina och hennes pojkvän, han gav förresten Nina hennes födelsedagspresent igår redan, hon fick en massagestol. Jag provade att sitta i den och tryckte på några olika knappar men massage har ju aldrig varit någonting för mig. Någon skum grej åkte runt på ryggen, nacken och axlarna, den kittlades och kändes skumt.
Alla fick någonting igår också förresten, Lovisa fick en fotoram av glas, Johan och Edvin fick varsin klocka och jag fick en skål med fyra glasgodisar. Jag samlade ju på godis tidigare, då hade jag 37 kilo, det var ju en del. Godis har länge varit ett stort intresse för mig, jag älskar att se hur godis ser ut från andra länder och så. Att äta godis är gott men inte lika roligt som att spara tycker jag. Men godiset jag hade slängdes till slut eftersom det blev gammalt men nu fick jag fyra godisar som aldrig kommer att bli gamla haha.

Inatt somnade jag inte förrän vid två, väldigt jobbigt. Jag låg och tänkte på en massa saker väldigt länge innan jag till slut somnade. Den första lektionen var kultur och idéhistoria. Vi pratade om en filosof som hette Aristoteles och lite om vad han tänkte, Platon och Aristoteles var ju helt olika varandra. I slutet av lektionen fick vi säga om vi tror som Aristoteles, att vi lever här och nu, eller om vi trodde som Platon, att vi inte lever i någon riktig värld och att det vi ser är en skuggbild.
Efter den lektionen var det öppen scen, de som går teaterlinjen visade upp lite av vad de har jobbat med under den här terminen. Det var lite svårt att förstå vad som hände men i slutet av lektionen läste de upp olika texter som faktiskt var riktigt bra! Senare var det lunch och nu sitter jag här. Jag ska sluta skriva nu för att göra engelskan som de andra gjorde för länge sen.
Ikväll ska vi fira Nina och så kanske jag hinner åka till ungdomsgården en liten stund.
/Vispen

Måndag, en jobbig vecka väntar

Hej!

Idag är det en månad kvar till julafton! Kan någon förstå det, inte jag i alla fall. DEt känns overkligt att jag om en månad kommer att ha jullov och förhoppningsvis vara klar med alla läxor. Den här veckan kommer att bli en av de jobbigaste på länge men jag måste klara det! Det är ju ingen mening med att ge upp och nu måste jag göra så många läxor som möjligt! Det är som det är, kultur och idéhistoria, svenska som jag måste skriva klart när jag får svar från min svensklärare, engelska, jättemycket att göra där! Samhällskunskap, matte och ensemblelåt. Sedan låten jag ska sjunga på sånglektionsuppträdandet och körsångerna. Det är bara för mig att plugga men vem orkar göra det hela tiden? Musikteori också, hmm, nu måste jag ha kommit ihåg allt. Matten är i alla fall ganska okej, jag har ju fått vg++ på båda proven, nära mvg båda gånerna, synd men det är ju ett starkt vg. På engelskan fick jag vg på det muntliga! Titta, jag har blivit bättre! Däremot förstår jag inte riktigt det här med genitiv som läraren gick igenom idag, det här med var apostrofer ska stå och så vidare. Sedan ska jag skriva en grej som de andra gjorde för länge sen, annars sänker läraren mitt mvg som jag fick på moment ett och det vill jag inte. Om jag gör den där grejen får jag mvg och vg på momenten vi har gått igenom, det är ju bra tycker jag, jag är nöjd med tanke på att det är engelska. Till på torsdag ska man skriva någon skum grej också som jag inte riktigt förstod men man skulle låtsas vara en person och komma på vad man vill och inte vill ändra på hos sig själv.

På ensemblen vet jag inte riktigt vilken låt jag ska sjunga men det blir nog Painted black. Den är inte så bra, låten går på samma sätt hela tiden och den är lite tråkig men då sjunger jag ju i alla fall. De andra i min ensemblegrupp ska sjunga You really got me, Daydream och I feel good.
Förresten var det en som frågade mig om hon får skriva om mig för de ska göra något arbete om någon som har ett funktionshinder tror jag det var. Jag sa ja, andra har kommit för att göra arbeten om blinda och liknande och för mig är det helt okej, bara bra att människor lär sig mer om sådant.

På kören sjöng vi en låt som var ganska svår, eller det blev svårt med alla stämmor men ändå. Klockan två gick brandlarmet och alla fick springa ut och stå och frysa. Men det hade stått att larmet skulle gå klockan två och då hade min assistent hämtat min jacka som åtminstone värmde lite. Det har snöat mer idag, jobbigt.
Sedan var jag trött på matten och förstod knappt vad jag gjorde. Det här med median och medelvärde är helt okej i alla fall, jag förstår det mesta. Senare på provet ska jag göra de uppgifter jag kan och bli rättvist bedömd hoppas jag, min lärare pratade med mig om det idag.
Kontaktlärarmötet blev inställt, det var många som skulle åka iväg på någon grej och när jag kom dit var det bara jag och en tjej till som var där. Taxin kom efter en kvart och i taxin satt jag länge och hade tråkigt, det var bilköer som gjorde att jag både kom försent till skolan idag och att jag kom hem senare än vad jag skulle ha gjort.
/Vispen

Söndag, helgen är redan slut

Hej!

Nu sitter jag hemma, Adam gick för en stund sen. Eftersom han varken har någon bussremsa eller något busskort blir han tvungen att gå till pendeltåget. Det är inte jättelångt dit men jag tycker synd om honom som måste gå när det är såhär kallt ute. Jag hörde att det kommer att vara snöstorm inatt, jobbigt men det är tur att man är inomhus.
Igårkväll var jag ute med min syster Lovisa och Adam. Vi gjorde en snölykta som inte blev så lyckad, det var svårt att krama snöbollar eftersom det inte direkt var kramsnö. Men det blev små snöbollar om man ansträngde sig. Adam lyckades däremot göra en jättestor snöboll som säkert vägde mer än femton kilo i alla fall. Snöbollen kallade vi Raltz, vet inte varför men det finns en pokemon som heter så som ser ut som en boll haha. Jag frös jättemycket när jag var ute igår, jag tror att jag har en tjock jacka någonstans som jag måste ta fram. Sedan önskar jag mig en vinterjacka i födelsedagspresent av Nina och jag hoppas att jag får en sådan. Vi skulle ha köpt en födelsedagspresent till Nina idag men vi vaknade sent och alla affärer hann stänga. Men Lovisa ska handla någonting efter skolan imorgon.

Den här dagen har gått segt men den har ändå gått snabbt. Eftersom vi vaknade vid tolvtiden hade ändå en del av dagen gått. Lovisa har tagit kort hela dagen, Björn har nämligen en jättebra systemkamera på sitt jobb som han hämtade idag. Lovisa älskar att ta kort och hon tar kort på nästan allt, människor, blommor, möbler och en massa annat. Därför höll hon på med kameran hela tiden och laddade över en massa bilder till datorn. Bilderna blir ju extra bra med en sådan kamera, Lovisa önskar sig en sådan i julklapp men den kostar ju en del, minst 3500 kronor. Vi får se om hon får en sådan av Björn, hon tjatade om det idag haha.
Vi åt middag på en grekisk restaurang som precis har öppnat nära där jag bor. Det var gott och trevligt, efter middagen tog Adam och jag färdtjänst hem till mig.

Imorgon är det skola igen, jag vill inte! Men jag måste gå dit, jag har dåligt samvete på grund av att jag nästan inte har pluggat alls. Men det är bara mitt eget fel och jag får skylla mig själv sen men ja, nästa vecka måste jag plugga mer! Tur att det är ett tag tills uppgifterna ska lämnas in i alla fall.
/Vispen

Lördag, har tråkigt

Hej!

Nu sitter jag i mitt rum hos Björn, jag kom hit vid tvåtiden. Igår hade jag rätt då jag trodde att Johan eller Anna skulle åka ut ur Idol. Det var ju dem som hängde löst, många verkade bli glada när de fick reda på att det inte var Johan som åkte ut. Jag är säker på att det kommer att gå bra för Anna utanför Idol. Hon har en jättefin röst och en speciell stil. Det var dåligt att Robin var en av de tre som hängde löst igår. Men det skulle vara roligt att se Alice och Kevin i finalen. Kevin är bra på det mesta han försöker sjunga. Robin B har också en bra röst och jag tycker nog att han sjunger bäst av de som är kvar nu.
Adam gjorde en god äppelpaj som vi åt efter Idol. I eftersnacket sa de att Carola kommer att vara med nästa vecka och att det är gospeltema, det ska bli intressant att se vad Carola säger om idolerna och hur bra de är.

Imorse väcktes jag klockan tio av att Adam gick upp. Efter att vi hade ätit frukost gick Adam och Lovisa ut och lekte i snön. Tidigare tyckte jag om vintern för att snön kom men nu vill jag bara att det ska bli sommar! Snön gör att det blir jobbigt att gå med käpp ute plus att den inte alls är rolig när den smälter bort. Sedan blir det kallt på vintern och man måste ha på sig en massa tjocka kläder.
Björn kom och hämtade oss lite före ett, vi åkte förbi Mcdonalds och åt lunch. Adam fick en singel med Sibel då han handlade sin mat, de hade nämligen en speciell kampanj eller något.
Vi har inte gjort mycket idag, jag har bara tagit det lugnt men det behöver man ju göra ibland. Det känns svårt att skriva kultur och idéhistorian men Nina har sagt att hon ska försöka hjälpa mig lite med att komma på tankar och annat. Nästa helg kommer det att hända mer, då ska jag både sova hos Magdalena och sedan vara med på kusinkalaset.
Jullov, jag vill att det ska vara jul nu! Samhällskunskapen måste jag göra också, jag har fått ett förslag på en nyhet jag skulle kunna skriva om men än så länge har jag inte hittat någon artikel om händelsen. Tidningar på internet lägger in saker som gör att sidan blir jättesvår att läsa för mig. Jag måste försöka komma på en låt som jag kan sjunga på ensemblen också, jag har ingen aning om vilken. Det ska antingen vara en av de låtarna vi har sjungit eller någon annan låt från 60-talet. Nu skriver jag inte mer här för jag har ändå ingenting att säga. När jag har postat inlägget kanske jag kommer på något men då är det ju redan försent.
/Vispen

Fredag, helg igen

Hej!

Nu är det äntligen helg igen, den var verkligen efterlängtad! Nu sitter jag här med Adam, min syster Lovisa är uppe och gör någonting, vet inte riktigt vad. Helgen kommer i alla fall gå åt mycket till att plugga, om jag nu orkar det, det känns så jobbigt och någon gång måste man ju få vila. Men samhällskunskapen måste jag skynda mig med, den kommer vara jobbig att göra. Jag har faktiskt letat lite men inte hittat någon intressant och bra nyhet än.

Idag på sånglektionen sjöng jag i alla fall, min förkylning är bättre idag och jag låter inte lika skum när jag pratar. På svenskan skulle vi skriva gensvar till varandra, jag kunde inte läsa någon text men min lärare sa att hon skulle maila en text och hjälpa mig lite eftersom jag inte vet hur jag ska gå vidare. En tjej i min klass läste igenom min text men jag tycker inte att jag fick så stor hjälp av det, man skulle svara på frågor på ett papper och jag såg inte vad hon hade skrivit. Men hon sa till mig att hon tyckte att jag har fått med det mesta, en rubrik saknas och den måste jag komma på. Det var ingen idé för mig att sitta kvar under samhällskunskapen, vår lärare har sagt att vi får vara hemma och skriva på uppgiften, bara vi gör den. Imorgon eller senast på söndag ska jag ha hittat en nyhet och börjat skriva lite om den.

Vi skulle ha åkt till min pappa idag, Nina och hennes pojkvän är i Venedig nu, de har det säkert jättebra och skönt medan jag sitter här i Sverige. Men Björn skulle åka på någon grej ikväll så vi åker dit imorgon istället. Nina fyller femtio år på tisdag och Lovisa och jag ska köpa en present till henne imorgon.
Idol var bra som vanligt, idolerna sjöng ju för olika personer, alla sjöng till fansen tror jag. Min favorit idag var nog Robin B, juryn verkade också tycka att Robin var bättre än vad han brukar vara. Jag håller faktiskt med juryn om att Alice inte var lika bra som hon brukar. Men låtarna hon sjöng är ju svåra och hon klarade det ändå bra. Vi får se vem som åker ut ikväll, jag tror antingen att det blir Johan eller Anna tyvärr. Alla som är kvar i Idol är riktigt bra nu i alla fall tycker jag.
Nu ska Adam göra någon efterrätt till Lovisa och mig, det blir säkert gott. Det är bra att Adam är så bra på att laga mat, jag gör hellre andra saker, jag kan gå upp och sjunga för honom nu och se om min sång gör honom gladare. Jag skulle inte tro det för ibland klagar han på grund av att jag sjunger så ofta haha.
/Vispen

Torsdag, slutade tidigt

Hej!

Inatt sov jag faktiskt mer än åtta timmar vilket kändes ganska skönt.
Datorkunskapen var inte alls rolig igår, vi skulle göra tabeller, jag vet inte hur man kunde ställa in det vi gjorde med tangentbordet för min lärare visste bara hur man gör det med musen såklart. Läraren ändrade inställningar på min dator och när jag gjorde de kära tabellerna kunde jag inte alls läsa vad jag skrev på punktdisplayen. När jag äntligen var klar med att skriva menyer på mat och annat öppnade jag ett nytt dokument, inställningarna var fortfarande kvar fastän läraren sa att det inte syntes. Punktdisplayen blev skum och jag kunde inte läsa, läraren ändrade tillbaka en inställning som gjorde det lite lättare men det såg fortfarande konstigt ut för mig. På kvällen fick jag i alla fall hjälp med att ändra tillbaka word, tur det. Läraren visste nämligen inte ens själv vad det var han hade ändrat. Jag fick panik och störde mig, tur att det fungerar nu i alla fall. Men datorkunskapen känns onödig tycker jag när jag inte ens själv kan lära mig hur man ska göra saker. Det känns inte roligt att få hjälp med det man ska göra, jag lär mig ingenting av det! För mig blir det bara störande när jag ändrar en massa saker och ska hålla på. När jag hade mitt utvecklinggssamtal förut sa ju min mentor att han skulle se till att min lärare i datorkunskap kontaktar en annan person och att de lägger upp hur kursen ska se ut för mig. Hmm, det verkar gå segt för ingenting verkar ha hänt än.

Idag slutade jag mycket tidigare eftersom jag inte hade någon engelska, min lärare i musikteori hade inte kunnat ha extralektionen idag och det passade mig bra för då behövde jag inte sitta i skolan och vänta i över två timmar. Efter att ha ätit lunch åkte jag alltså hem och nu sitter jag här framför datorn och ska snart plugga. Nu när jag ändå har slutat tidigt och faktiskt känner mig piggare än vad jag har gjort de senaste dagarna har jag bestämt mig för att jag måste få saker gjorda. Vi fick en uppgift på samhällskunskapen idag som vi kommer att jobba väldigt mycket med fram till jul. Uppgiften är ganska svår, man ska vara källkritisk, hitta en nyhet, gärna någonting som hände nligen i STockholm eller någon annanstans. Sedan ska man läsa olika tidningar, lyssna på radio kommer jag att göra och sedan jämföra vad olika tidningar skriver om händelsen, hur mycket de skriver om den och se vilka likheter och skillnader som finns. Man ska skriva en dataskriven sida om det, undrar vilket nyhet jag ska ta, jag ska leta runt lite sen och se vad jag hittar.

Musikteorin gick ganska bra, jag hade tränat ganska mycket på att klappa den där rytmen. Lite fel gjorde jag när jag skulle visa upp den för alla men det var nästan ingen som klarade att göra rytmen direkt, dessutom kunde de andra läsa precis vad de skulle göra på tavlan, lite orättvist tycker jag menmen. Jag behövde träna in allt utantill men det gjorde jag ju också, om två veckor ska jag vara ännu säkrare på den. Vi kommer att ha en vikarie nästa vecka för vår lärare kommer att vara borta, hoppas att vikarien är bra. Intervaller gick vi igenom också, när läraren frågade mig vilken intervall han spelade tog det lång tid för mig att komma på att det var en ren kvart, störande. Jag har svårast för att höra om det är en stor ters eller en ren kvart, de andra intervallerna vi har lärt oss än så länge är ganska lätta. Men om två veckor ska vi lära oss alla överstigande, små, och förminskade intervall också.

Igår chattade jag med en i min klass, hon ska tyvärr byta skola snart men ändå. Hon fyller år snart och nästa fredag ska jag åka och fira henne, det blir trevligt. Hon ska ha sin fest hela helgen för vissa kunde bara vara där från fredag till lördag och andra från lördag till söndag. Jag stannar tills på lördagen för senare på dagen har vi kusinkalas.
Nu ska jag börja plugga, vi får se hur det går.
/Vispen

Onsdag, håltimme

Hej!

Nu sitter jag här och väntar på att håltimmen ska ta slut. Innan den är slut ska jag titta ienom svenskan och titta lite på musikteorin har jag bestämt. Jag får se om jag skriver någonting på kultur och idéhistorian, den är så tråkig men den måste ju göras någon gång.
Natten var inte alls rolig, jag kunde inte somna förrän två eller halv tre och sen vaknade jag klockan sex, jätteroligt, eller inte... Förkylningen är ungefär som igår, den har varken blivit bättre eller sämre känns det som.

Jag var inte ombytt till idrotten idag eftersom jag inte ville springa runt när jag var förkyld. Men jag åkte ändå dit och det var tur för vi skulle bara massera varandra. Okej, jag blev inte masserad eftersom jag inte ville riskera att förkylningen skulle bli värre, det kan ju hända när man blir masserad. Min lärare visade i alla fall var alla muskler satt och hur man skulle massera. När jag gick i min förra skola blev jag masserad ibland, många tyckte att jag behövde det. De första gångerna kändes det inte så roligt att bli masserad, jag tyckte inte att det var skönt heller men det kanske hjälpte. Idag sa idrottsläraren att han tyckte att min rygg och axlar kändes bra.

Matten var okej även om jag hade svårt att koncentrera mig, vet inte varför men igår var jag helt slut när jag kom hem och låg i sängen i flera timmar, självklart kunde jag inte somna då heller. Läxor orkade jag knappt göra igår och det tror jag inte att jag kommer att orka idag heller, vi slutar ju kvart över fem och jag är hemma runt sextiden. Alla fick tillbaka sitt matteprov, läraren ska maila provet till mig sen men jag hoppas på vg. Mvguppgiften hade jag fel på för den var väldigt svår tycker jag men ändå.
/Vispen

Tisdag, förkyld

Hej!

Jag borde ha pluggat hela lunchrasten men jag var med några kompisar istället. Vädret och min förkylning gör att jag känner mig jättetrött hela tiden, jag fryser ganska mycket också. Förkylningen blev värre inatt och imorse kunde jag knappt prata, imorgon måste det bli bättre! På ensemblen orkar jag inte sjunga mycket alls.

Kultur och idéhistoria var första lektionen, vi gick igenom betygskriterierna och skrev lite på en av frågorna till hemuppgiften. Jag skrev bara några dåliga rader eftersom det var svårt att koncentrera sig när de som satt bredvid mig pratade hela tiden.
På öppen tid pratade rektorn på Kulturama och någon mer om högskolan, vilka poäng som behövs för att söka vissa utbildningar och lite annat sådant. Jag visste redan det mesta av det de pratade om men det var ändå bra att få veta igen ju. Jag kommer att söka till högskolan när jag har gått ut gymnasiet, undrar vad jag kommer att jobba med sen. Det enda jag vet är att jag vill hjälpa människor på något sätt. Men för att söka vidare sedan måste man vara godkänd eller mer i alla ämnen och det är ju kanske lite svårt men ändå.

Nu ska jag kolla lite saker på den här datorn innan ensemblen börjar.
/Vispen

Måndag, jobbig dag

Hej!

Fastän det inte har varit jättetråkiga lektioner idag känns det ändå som att dagen har gått jättelångsamt. Jag har bara längtat efter att den ska ta slut men det beror lite på att jag hade ont i halsen och det är aldrig roligt, särskilt när vi hade ensemble och kör idag.

Dagen började med den där muntliga redovisningen om filmen, den gick väl inte bra men det var värre när vi hade muntliga nationella prov i nian. Då tycker jag faktiskt att jag pratade en del men ändå hade min lärare varit förvånad och sagt att jag inte hade pratat. Den här gången vet jag inte vad jag tycker men jag sa mer än i nian i alla fall och det var ju ett framsteg hoppas jag, jag får hoppas på g. Annars borde man ju få en till chans, det får alla och då kan man få samma chans till att få ett bra betyg. Om jag däremot misslyckas även nästa gång jag gör samma del kan jag bara göra om den och få g.

Efter lektionen var jag med Ellen, vi sjöng lite, jag lyssnade mest men ändå. Vi satt och väntade länge på vår ensemblelärare men det visade sig att hon var sjuk. Några i min ensemblegrupp satte oss ändå i rummet och spelade lite men vi fick inte mycket gjort och killarna gick efter en stund. Jag satt kvar med några och pratade om hur det har varit för oss i tidigare skolor och annat, vi kom fram till att alla saknar våra gamla lärare haha.

På kören började vi med julsånger! Däremot hade vi inte fått så bra låtar, Jul jul strålande jul fick vi, den låten tycker jag om men den hade en annan melodi som inte alls är lika bra som den vanliga melodin tycker jag. Vi fick två låtar som jag inte känner igen och Nu tändas tusen juleljus, låten blev jättefin med stämmor! Min hals gjorde ont när jag sjöng och därför satt jag mest tyst.

Matteläraren var lite sen till lektionen men när han kom började vi att jobba med statistik. Det är en del bilder i avsnittet, läraren och jag pratade om hur jag ska göra. På provet kommer han att skriva ner hur diagrammen ser ut eftersom ingen kan göra så att de går att känna. Jag ska mest koncentrera mig på att lära mig median, medelvärde, typvärde och sådana saker. Eftersom jag inte kommer se sådana här bilder senare i livet som man kan känna på bestämde vi att jag inte ska titta så mycket på bilderna som följde med boken. Jag tycker att sådana bilder är svåra att tolka och ja, det känns ju lite onödigt när jag ändå inte kommer kunna använda det så mycket senare i livet.

Kontaktlärarmötet blev inställt idag, det var ganska skönt. Nu är jag hemma och ska plugga, musikteorin måste jag träna mycket på.
/Vispen

Söndag, kväll.

Hej!

Nu är det kväll och jag kom nyss hem från Adam. Tänk att det tog nästan en timme att komma hem. Men det berodde på att taxin var sen och på att det var samåkning. Chauffören körde ganska långsamt också, på radion spelades någon skum kanal med låtar som spelades in för jättemånga år sedan, inte alls bra musik tycker jag.

Igårkväll åkte Adams föräldrar iväg till några gäster, Adam skulle också ha följt med men han stannade med mig istället. Vi hade inte direkt jätteroligt men vi tittade lite på tv, lyssnade på musik och lyssnade igenom två band som var inspelade när Adam var liten. Adam var ganska rolig och sa en del roliga saker, vi skrattade lite åt honom. Senare på kvällen fick jag ont i halsen, det har jag fortfarande. Jag låter inte direkt hes men det gör ont när jag sväljer och annars också. Hoppas att jag slipper att bli förkyld nu när jag har varit sjuk nyligen, det märks att många är sjuka men så brukar det ju vara på hösten.

Imorse sov jag till elva, det var hur skönt som helst. Efter att ha ätit gröt pluggade jag på den där kultur och idéhistorian. Jag svarade bara på en fråga men skrev en halv sida som man skulle göra och en fråga var ju i alla fall bättre än ingenting. Tyvärr har jag gjort de lättaste frågorna först och det jobbigaste arbetet väntar de två kommande veckorna, jag vill inte, kan inte upptiften bara skriva sig själv? Nej, tydligen inte, det var ju väldigt tråkigt. Igår skrev jag förresten på svenskan, jag kom faktiskt en ganska lång bit men nu har det tagit stopp helt för mig och mina tankar är slut. Men nästa vecka ska andra läsa igenom arbetet och ge kommentarer, då kanske jag kommer på mer att skriva. Det är jättebra att andra kan ge tips på vad man ska skriva och förklara bättre tycker jag!

Adam och jag gick ut en stund innan middagen idag, jag frös och ville inte gå så långt, jag hade ingen mössa och mina öron gjorde ont efter ett tag. Vantarna var inte heller tillräckligt bra, de värmde i alla fall lite. Jag måste köpa en ny mössa snart, förut hade jag en som jag tyckte jättemycket om men den försvann när jag var på läger förra året. Jag saknar den mössan, den var hur skön som helst! Vi såg förresten hur det snöade idag, inte jag men jag hörde hur glad Adam blev när han såg snöflingor.
Innan jag åkte hem idag åt vi ostkaka och lussebullar. Jag är glad över att Lucia uppfanns för att luciabullarna kom och för att man började sjunga en massa bra sånger! Imorgon ska vi äntligen börja sjunga julsånger på kören! Kulturama verkar inte ha något luciatåg, det är tråkigt och det missar jag i år, tänk om jag såg mitt sista luciatåg när jag gick i nian, sorgligt men kanske sant.

Nu ska jag ringa min kompis Kim som ville prata lite. Imorgon har jag den kära muntliga grejen då vi ska prata om filmen, snälla, jag måste bli godkänd! Om man får ig kanske delen blir svår att göra om eftersom det är en muntlig del och jag hoppas att det ska gå tillräckligt bra imorgon. Mitt engelska uttal låter verkligen inte bra menmen. Om det finns någon gud eller något annat som kan hjälpa människor kanske den ser att jag behöver hjälp både med kultur och idéhistorian och engelskan.
/Vispen

Lördag, dagen är snart slut.

Hej!

Tänk vad helgerna kan gå snabbt, när det är skola går däremot tiden väldigt långsamt. Ibland önskar jag att tiden stannade så att jag kunde hinna med att göra saker som jag inte hinner nu, plugga mer till exempel. Jag pluggade ingenting igår faktiskt och har inte gjort det idag heller men ikväll måste jag skriva lite i alla fall. Jag orkar bara inte. Den här dagen har redan snart gått, sen är det söndag imorgon och efter det börjar en ny vecka, det är hundra år kvar tills det tar slut.

Igår åkte Robin E ut ur Idol, det var lite synd tycker jag men någon måste ju åka ut. Det var i alla fall roligt att höra när idolerna sjöng duett.
Igårkväll spelade jag förresten lite på ADams piano, det är lite ostämt men om man ändå inte är bra på piano spelar det ingen roll. Jag spelade några skumma toner och försökte att ta ut några låtar, det gick verkligen inte bra men det var ganska roligt haha.

Imorse skulle Adam och jag ha gått upp tidigt för att sedan åka till gymnasiemässan, när klockan ringde stängde jag av den några gånger och tänkte att jag snart skulle gå upp. Men helt plötsligt slutade den att ringa och vi försov oss mer än en timme. Till slut kom vi iväg i alla fall. När vi kom dit träffade jag min kompis Kim, jag trodde inte att jag skulle göra det eftersom det är så mycket människor där. Men efter att ha pratat med Kim och hennes mamma en stund gick vi vidare. Jag vet inte varför vi var på gymnasiemässan men det var ju roligare än att sitta hemma och tråka. Det var roligt att vara där, stämningen var trevlig och man kunde höra människor prata överallt. Olika gymnasium visade upp sina program och annat, man fick en massa papper, godis och andra skumma saker. John bauer som Adam går på bjöd på små smörgåsar och ett annat gymnasium som har restaurang som inriktning bjöd på sushi. Det var ett gymnasium som verkar bra, de hade djurinriktning och man kunde känna på olika djur, jag kände på två sorters sjöstjärnor, en sjöborre och någon sorts mussla. En av sjöstjärnorna rörde på sig men de andra djuren låg stilla hela tiden. Efter att ha varit på gymnasiemässan en stund åkte vi hem till Adam igen. Adam pluggade nyss, det gick snabbt för honom. Nu ska jag också plugga en stund. Hoppas att jag hinner en bit.
/Vispen

Fredag, svenska snart

Hej!

Jag skulle ha pluggat under den här lunchrasten men när jag hade ätit fanns det inte så mycket tid kvar tills svenskan skulle börja och då kände jag inte att det var någon idé att böjra plugga. Idag får vi en skrivuppgift som jag måste skriva någon dag senare men vi kanske får börja med den på lektionen.
Jag har i alla fall pluggat lite på en ensemblelåt och gjort lite annat. Igår skrev jag lite på kultur och idéhistorian, hoppas att jag pluggar på den i helgen också, jag måste få mig själv att göra det.
Sedan är Idol ikväll också, undrar vem som åker ut, jag hoppas inte att Anna gör det för hon har ju hängt löst förut.

På sånglektionen gick det väl helt okej, jag sänkte låten Tror på dig ett steg. Nu går den bättre att sjunga i alla fall. Ikväll åker jag till Adam, vi får se vad vi hittar på för trevligt.
/Vispen

Torsdag, måste plugga idag.

Hej!

Idag måste jag plugga har jag bestämt, det är en massa saker att göra, kultur och idéhistorian ropar på mig. Jag vill bara ha den gjord men tyvärr gör ju inte uppgifterna sig själva utan jag måste lägga ner flera timmar på dem. Uppgiften i kultur och idéhistoria kommer säkert att ta minst tio timmar och det är bara att sätta igång. Det känns bara så otroligt tråkigt och jag har verkligen ingen lust med det! Men vem vill ha ig? Den här uppgiften bestämmer väldigt mycket vilket betyg jag ska få senare, jag har kursen i två år men ändå. Åh, varför ska jag vara såhär seg på att läsa och det? Tänk om jag läste som seende människor, snabbare och om jag kunde skumläsa, tänk om det vore så. Men nu kan jag inte det och måste sega jättemycket med allt.

Igår var jag trött och mådde ju som jag skrev inte så bra, därför pluggade jag nästan ingenting. Det får jag ta igen idag, hur ska jag orka? Okej, när jag väl kommer igång är det väl inte så farligt men att komma igån, hur gör man det i den här skrivningen? Hur gör man för att det här ämnet ska kännas roligare?
Nästa vecka kommer vi att få en uppgift i samhällskunskapen också sa min lärare, då blir det ännu mer att göra. Därför måste jag i alla fall ha kommit en bit på den här tråkiga uppsatsen då, det måste jag! Nu skriver jag i min blogg, det gör jag ju varje dag, ni som läser den kan inte ha så roligt men det är ert val. Om ni vill slösa bort tid på det här, varsegoda.

Nu till bättre saker, på samhällskunskapen fortsatte vi att prata om massmedia, hoppas att uppgiften vi får nästa vecka blir roligare än den här hemskrivningen men det blir säkert också något liknande. I svenskan får vi en uppgift imorgon också kom jag på, det är sjukt mycket just nu.

På musikteorin pratade vi först om olika molltonarter och sedan om takter. Vi kallar takterna för bananer, icke bananer, körsbär och icke körsbär än så länge. Till nästa vecka ska alla lära sig en sorts rytmgrej, det är åtta takter man ska kunna klappa samtidigt som man stampar. Det är svårt men det måste jag träna på.

På engelskan hände en jätterolig sak! Vi fick tillbaka våra berättelser och vet ni? Jag fick MVG!!!!! Jag förstår inte. Det har aldrig hänt att jag har fått mvg i engelska någonsin! Förut brukade jag bara få g+ eller högst vg när jag skrev och nu fick jag helt plötsligt MVG, jag förstår inte hur det gick till! Jag fick bara två ord som jag kunde ha ändrat men annars hade jag inga grammatika fel. Ni som läser det här får erkänna att jag var bra nu haha. Tidigare har jag ju verkligen inte tycket om att skriva på engelska och jag trodde aldrig att jag skulle få mvg, seriöst. Jag är jätteglad för det såklart men det är tur att det gick så bra för nästa moment är muntligt, då får det gå som det går men g måste jag få!
Nu ska jag plugga, Adam är på gymnasiemässan nu, han har säkert roligare än jag plus att han får en jättelyxig biobiljett. Han får både en lyxigare plats och en meny med läsk och popkorn för den biljetten!
/Vispen

Onsdag, mår dåligt

Hej!

Det mesta gick bra igår, eftersom det regnade ute tog Adam och jag en taxi till ungdomsgården. När taxichauffören släppte av oss fick vi ändå gå en bit och jag lyckades trampa i flera vattenpölar. När vi kom till ungdomsgården hjälpte vi till med olika saker medan vi väntade på att klockan skulle bli sju. Ungdomsgården hade invigning igår. Vi gjorde bland annat klister, jag hällde i en massa vatten i en bunke och sedan fick några andra röra om, jag tyckte att klistret kändes äckligt. Några stod och blåste upp ballonger, en person tyckte att jag skulle göra det men det gick inte alls bra för jag kan inte få ballongerna att bli stora. Min kompis Maja var på ungdomsgården för första gången igår, det var jätteroligt att träffa henne för det var ett tag sen. Ronja, en annan kompis, hade tagit med sig sitt showdownbord från skolan och jag spelade mot Maja. Showdown är jätteroligt ibland tycker jag för jag spelar det bara någon gång om året. När Maja och jag spelade fanns det inga handskar och bollen kom på mina fingrar flera gånger, det gjorde jätteont. Maja var bra men jag vann mot henne med tolv åtta.

Klockan sju kom det en massa människor, föräldrar, syskon och vuxna som var från olika föreningar. Nästan alla från USS styrelse var där också. När alla hade kommit åt vi tårta och drack läsk. De hade köpt in tio tårtor, jag åt två bitar av en chokladtårta som verkligen var hur god som helst! Chokladtårtorna tog slut snabbast men det fanns också olika frukttårtor och gräddtårtor. Jag åt lite av en jordgubbstårta också som var god. Några vuxna pratade och alla i Uss styrlse plus alla ungdomsledare som är så bra och trevliga fick ett presentkort. Leo sjöng en sång som var ganska bra, hon sjöng den bra i alla fall. Senare på kvällen fick man gå runt och göra vad man ville. Jag tittade på när andra sjöng Singstar, spelade lite mer showdown och sjöng julsånger. Klockan blev tio alldeles för snabbt tycker jag. När jag kom hem lade jag mig direkt, jag hade fått huvudvärk och hade jätteont i ögonen. Jag låg och tänkte på alla läxor och prov en lång stund innan jag somnade. Det brukar ofta vara så för mig att när jag blir stressad får jag huvudvärk, det är riktigt jobbigt men det känns som att det är en massa saker att göra nu.

Imorse mådde jag lite illa och hade fortfarande huvudvärk men jag gick till skolan ändå eftersom matteprovet skulle vara. Jag kom försent till idrotten på grund av att taxichauffören inte hittade. Vi körde runt i över en kvart. Men när jag kom dit lekte de andra kramkull och senare gjorde vi en lek där man skulle vara två och två och leda varandra med hjälp av bandyklubbor. Idrotten är faktiskt mycket bättre i år än vad den någonsin har varit. De andra spelade i och för sig en variant av basket en stor del av lektionen men förra gången gjorde vi lekar som fungerade för mig och det här med bandyklubborna var också väldigt bra! Personen som blev ledd skulle gå baklänges och man styrde varandra med bandyklubborna, sedan skulle man springa och vända olika koner åt olika håll, det var två lag och mitt lag förlorade tyvärr.

När jag kom till matten fick jag veta att internet inte fungerade, jag fick lite panik eftersom matteläraren hade mailat provet till mig och för att jag nu inte kunde hämta det. Men det löste sig eftersom jag hade ett usbminne, det är tur att sådana finns. Provet var ganska kort, man kunde bara få högst tjugoen poäng. Det kommer nog inte att gå lika bra för mig som det gjorde förra gången men jag hoppas på vg. Jag skrev på alla frågor men vet att jag hade fel på minst två av dem. Men man kan ju få delpoäng och jag hoppas på det.

Efter lunchen bestämde jag mig för att åka hem, jag mådde inte alls bra och jag kände mig yr och illamående. Efter att ha kommit hem har jag sovit i flera timmar innan jag sedan gick upp och drack lite. Det är jättejobbigt och tråkigt att känna sig såhär tycker jag men jag har nog blivit smittad för både min mamma och min syster har varit hemma flera dagar. Jag missade två lektioner, svenska och datorkunskap. Det var inte bra men det är ju kanske bättre att jag vilar än att jag blir sämre. Nu ska jag plugga på musikteorin tills imorgon.
/Vispen

Tisdag, prov och annat jobbigt!

Hej!

Jag sov dåligt inatt också tyvärr, nu är jag trött och sitter i skolan på håltimmen. Jag har ungefär på timmar på mig att plugga innan ensemblen börjar. Det här inlägget blirt kort eftersom jag verkligen behöver den här tiden. Matteprov imorgon, det är okej i alla fall. Men idag på kultur och idéhistorian fick vi frågorna till hemskrivningen. Det var åtta frågor och nästan alla frågorna ska man skriva en halv datorskriven sida på. Vet ni hur långt det är eller? Det klarar man ju verkligen, eller inte... Frågorna är svåra och man ska såklart tänka själv och hålla på, gissa vem som aldrig kommer att bli färdig med det! Man ska läsa över trettio sidor i en bok, söka fakta och annat. Man får i alla fall mer än tre veckor på sig, tur det. Men jag kommer att börja med uppgiften och titta i boken idag för det värsta jag vet är att sitta med en uppgift i flera timmar sista dagen innan den ska lämnas in. Det kommer i och för sig bli så för mig hur jag än gör menmen. Jag blir så nervös och tycker oftast att det jag skrivit inte är tillräckligt bra, därför kommer jag att vara ledsen dagen innan uppgiften ska lämnas in, på min födelsedag. Tänk om jag sitter och är ledsen när jag fyller år, roligt då, eller inte... Det kanske blir så att jag blir tvungen att sitta uppe hela natten på min födelsedag. Jag kanske inte ens kommer hinna med att bli firad på grund av det. Jag måste se till att det inte händer! Nu ska jag sätta igån och leta reda på en bra artikel till svenskan imorgon. Läraren sa att man måste ha en artikel, annars behöver man inte komma på lektionen. Undrar om jag hittar någon bra hemsida som fungerar för mig att läsa. Vissa sidor där det finsn artiklar fungerar inte alls men jag ska hitta en artikel om Arbogamorden och det borde ju finnas ganska många. Men den ska passa in på min text ocså, det är det som är det svåra. Ikväll ska jag åka till ungdomsgården, inte så bra att bara ha roligt men det måste man ju få ha någon gång.
/Vispen

Måndag, vanlig dag

Hej!

Adam och jag åkte pendeltåget hem igår eftersom jag inte har hunnit skaffa ett kort som gäller än. Det tog lite längre tid men det gick ju bra för både Adam och jag åkte gratis på mitt färdtjänstkort. Vi hade roligt på tåget i alla fall, pratade och hade roligt varje gång de ropade ut nästa station. Vår humor är lite speciell, nästan ingen förstår den tror jag haha. När jag kom hem ringde några kompisar som jag pratade en stund med innan jag gick för att sova.

Måndagen började inte alls roligt, jag var trött som vanligt men behövde i alla fall inte gå upp förrän klockan åtta. Jag var däremot nära att försova mig eftersom väckarklockan bara ringde två gånger, den skulle ha fortsatt att ringa var tionde minut men klockan bestämde sig för att sluta ringa helt plötsligt. Jag vaknade i alla fall av mig själv ur någon skum dröm och hann se att klockan var lite över åtta.
På engelskan såg vi filmen Breakfast club, om man är dålig på engelska som jag, inte är van vid att se film, inte känner igen allas röster i filmen och har en assistent som hitills bara har syntolkat en gång tidigare kan man inte hänga med så bra, i alla fall inte jag. Filmen handlade i alla fall om fem personer vad jag förstod, de går till skolan en lördag av olika orsaker och ska skriva en uppsats. Filmen är ungefär en och en halvtimme och de pratar mest under filmen. Jag lärde mig inte att känna igen rösterna på killarna och det gjorde att jag inte förstod vem som var med, min assistent hann inte med att säga det heller, därför förstod jag inte riktigt det roliga med filmen när de andra skrattade och så. Snart har vi muntlig redovisning på en av de två filmerna vi har sett, den andra filmen såg vi ju för länge sedan, minns den inte så bra. Men jag kanske kan ta hem någon av filmerna och se igen eller om jag får välja att prata om en bok istället. Jag tycker inte att filmen borde vara så viktig, det är väl att man pratar, eller inte, jag vet inte... Hoppas att den här delen inte väger så tungt i betyget i alla fall.

På ensemblen sjöng vi en ny låt som hade mycket text i sig, den måste jag lära mig så fort som möjligt. Vi sjöng också You really got me som vi lärde oss förra veckan och den där höga låten. Jag försökte att ta i på de där höga tonerna, min lärare sa att det lät bra och då får jag väl lita på det även om jag verkligen inte håller med henne om det. Vi brukar ju ha två ensemblelärare men imorgon har vi samma lärare som idag eftersom den andra läraren inte är på Kulturama imorgon.

Efter lunchen var jag lite med Ellen och Magdalena, sen missade jag en del av kören eftersom jag skulle ha utvecklingssamtal med Ola. Okej, det kanske inte direkt kallas utvecklingssamtal men vi pratade mest om hur jag tycker att det är att gå på Kulturama, vad jag tycker är bra och mindre bra och lite annat sådant. Jag har inte igvarning i något ämne, tur det.
När jag kom till kören sjöng de andra Eagle, kören börjar låta riktigt bra nu tycker jag. Nästa vecka ska vi börja att sjunga julsånger! Jag längtar dit, jag trodde inte att vi skulle sjunga julsånger i år! Men det är roligt för man blir så glad och de flesta julsångerna är väldigt vackra, nu sjunger jag ju inte i någon kör på fritiden och då är det bra att vi sjunger julsånger i skolan tycker jag!

Vår mattelärare var tillbaka idag vilket jag blev glad över! Idag pratade vi om sammanfattningen i boken, jag förstår det mesta men det finns några uppgifter jag inte riktigt förstår, jag får be någon om hjälp med det ikväll eller imorgon. På onsdag är det prov i procent och jag har börjat att känna mig lite nervös inför det. Men procentprovet hade jag till och med vg på i nian och därför hoppas jag att jag får det nu också.
Nu ska jag ringa Adam och prata lite. Imorgon väntar ännu en jobbig dag som börjar med mitt favoritämne elleer inte..., kultur och idéhistoria... Då får vi den där uppsatsen också där man ska tänka mycket själv, jag måste klara det!
/Vispen

Söndag, kusiner

Hej!

Igår gick jag och lade mig ganska sent. Adam satt och spelade ett spel på datorn som han ville klara, han kom ganska långt. Imorse åt jag sushi till frukost, det fanns en del kvar sen igår, det var gott! Sedan duschade jag och efter det städade jag mitt rum lite. När klockan var lite över tolv kom tre av mina kusiner, Berthine, Jakob och Mårten. Vi skulle fira min syster Lovisa som fyllde år i tisdags. Först åt vi en smörgåstårta som var hur god som helst! Efter det åt vi en tårta med mandariner, marränger, choklad och ganska mycket grädde, jag tog bort marrängerna från min bit. Tårtan var helt okej, godare än prinsesstårtan i tisdags i alla fall.
Lovisa fick smink och tvåhundra kronor av våra kusiner. En av mina kusiner har börjat jobba på dagis nu berättade hon. Det händer inte så mycket just nu, Lovisa leker med två yngre barn som kom för en stund sen, barnen är ett och tre år eller någonting. Småbarn är inte direkt min grej, jag skulle inte vilja jobba med barn i alla fall, eller okej, om man får betalt är det ju en annan sak.

Ikväll åker jag hem igen, vi får se vilket tåg jag tar, jag har inte hunnit köpa någon biljett än och det är lite svårt att göra det verkar det som. Matten måste jag titta igenom också lite senare. Det är inte så långt kvar tills vi har prov på procent, hoppas att jag får vg.
Nu ska jag gå och prata lite med mina kusiner. Jakob är här och pratar med Adam nu.
/Vispen

Lördag, sitter och har tråkigt

Hej!

Nu är det äntligen helg igen! På svenskan igår började vi lektionen med att läsa igenom några myter. Efter det fick man välja en myt som man sedan skulle skriva om huvudpersonerna i och försöka att koppla en annan text till myten. Jag ska försöka leta reda på en bra artikel om morden i Arbåga som jag ska koppla till min text.
Vi ska börja att jobba med massmedia på samhällskunskapen. Det ska vi göra fram till jul och det blir säkert helt okej. Igår pratade vi bara lite om vad massmedia är och vad de gör, i slutet av lektionen svarade vi på frågor om förra veckan. Nyhetskryss kanske det kallas föresten, jag hade nio av tolk rätt och det var ganska bra för annars brukar jag bara ha sex eller sju rätt.

De flesta av idolerna var bra igår, Kevin var en av de bästa tycker jag. Kevin brukar vara bra annars också men igår var han extra bra. Alice sjöng mycket bättre till rock än vad jag trodde att hon skulle göra. Anna var däremot inte lika bra som andra fredagar men Robin B sjöng väldigt bra. Robin E hade ju länge sett fram emot rocktemat och han sjöng riktigt bra igår, jag blev förvånad när han hängde löst. Lars åkte nog ut lite för att han stod stilla under hela sitt uppträdande tror jag. Men Lars kommer säkert att klara sig bra utan Idol, han har ju en egen stil och han kommer säkert att släppa en skiva snart.

Idag har jag åkt runt till lite olika affärer. Först var min pappa och klippte sig medan Adam, Lovisa och jag gick runt i olika affärer. Adam köpte lite godis i en godisaffär där det finns många sorter. Lovisa fick högtalare till sin mp3spelare i födelsedagspresent, högtalarna var bra och hade bra ljud tycker jag. Men de kostade femhundra kronor men de var värda pengarna. Till middag ska vi äta sushi och snart ska vi gå och hjälpa till med det. Oj, precis nu ropade min pappa, se vilken känsla jag har för att veta precis när man ska göra saker haha.
/Vispen

Fredag, glömde datorn

Hej!

Nu är det äntligen fredag, jag sitter i skolan och ska snart ha svenska. Vi kommer att börja med det där skrivarbetet, det låter inte alls roligt tycker jag. Jag satsar i alla fall på att få vg. Men myter är svårt så vi får se.

Imorse på sånglektionen tränade jag mycket på att använda magen och gjorde olika övningar. Jag ska träna på att säga r och sådant men det känns ganska omöjligt haha. Jag sjöng upp lite och spelade in några av övningarna på min milestone. Efter det tittade jag på låtar, min lärare hade Ett långsamt favräl och Jag tror på dig. Lisa Nilsson sjunger båda låtarna och jag bestämde mig för att jag vill sjunga Jag tror på dig. Den låten har jag hört någon gång tidigare tror jag för jag kände igen den men det var länge sen i så fall. I helgen ska jag alltså träna på låten, plugga matte och plugga in moll och durterser. Hoppas att jag får lite fritid i alla fall, ikväll ska jag se Idol har jag bestämt. Jag tror på dig lät i alla fall för hög tcker jag så vi kanske sänker låten nästa vecka. Den fjärde december ska vi ha uppsjugning igen, föräldrar och andra får också komma. Tur att det är ett tag kvar tills det datumet för jag måste hinna träna mycket innan.

Igår tog jag hem datorn för att jag tog med mig den till musikteorin och sedan inte hann gå tillbaka och lämna den i mitt rum på skolan innan taxin skulle komma. Idag glömde jag att jag hade tagit med mig datorn hem eftersom jag aldrig brukar göra det på torsdagar. När min assistent frågade efter datorn idag kom jag på att jag hade glömt den. Men när vi ringde skoltaxin skickade de en taxi hem till mig som körde datorn till skolan. Jag får ta färdtjänst hem istället och det går ju bra, hoppas bara att den är i tid. Min mamma var hemma och pluggade idag och det var tur att hon kunde lämna datorn till taxichauffören. Datorn hann komma lite innan svenskan började och jag hann skriva in alla terser och till och med blogga lite.
Ikväll åker jag till min pappa, det blir säkert trevligt. Vi får se om jag tar tåget själv den här gången också eller om jag åker med Lovisa eller Adam.
Nu ska jag gå till lektionen.
/Vispen

Torsdag, musikteori

Hej!

Jag kom inte på någon bra rubrik idag och därför skrev jag musikteori som jag har haft två lektioner idag. Mina extralektioner i ämnet började och det var faktiskt väldigt bra för då hinner jag prata med läraren om sådant jag tycker är svårt och få hjälp med det i lugn och ro.

Det gick bra på svenskan igår, vi har börjat jobba att med myter. Läraren läste först en myt som handlade om varför vi har vinter, vår, sommar och höst på jorden. Efter det fick vi ett häfte där vi läste tre myter, imorgon kommer vi att få en skrivuppgift om någonting, det lät väldigt svårt men jag hoppas att jag klarar det. Jag fick tillbaka min beskrivning om staden som jag skrev för några veckor sedan och jag fick vg+! Det var bättre än vad jag hade trott, jag har alltid haft svårt att beskriva saker. Men den här gången behövde jag bara beskriva saker som jag hör och känner dem. Tidigare fick jag en kommentar av en person som ville att jag skulle lägga upp min text om staden i bloggen och här är den:


Staden


Det är morgon, klockan är ungefär sex och människorna i staden har precis börjat att vakna. Affärerna har inte öppnat än men man kan höra hur bilar åker förbi när människor åker till sina jobb. En del bilar åker långsamt och andra snabbt. Det är tisdag, en helt vanlig dag. Men ändå så är det ingen som vet precis hur just den här dagen kommer att se ut. Förutom att man hör bilar ibland så kan man också höra fåglar som kvittrar och hur en kyrkklocka ringer någonstans långt borta. Lukten av rök och avgaser känns. Man kan se hur solen lyser och kastar sina starka strålar över staden, det är ganska varmt ute och sommaren har precis börjat. Vinden blåser och gör att det ändå inte känns så varmt när man står i skuggan. Inifrån en lägenhet hör man ett barn gråta och hur någon försöker att trösta det. Plötsligt öppnas porten till lägenheten och man kan se en äldre kvinna komma ut. Som alla andra dagar så ska hon gå en promenad genom staden. Staden har förändrats mycket sen kvinnan gick där första gången. En del affärer finns inte kvar längre och tidigare så såg det mesta i staden finare ut. Nu har människor börjat förstöra mycket av det som finns där. Kvinnan börjar långsamt att gå längs en liten gågata. Gatan är byggd av ganska stora stenar som känns tydligt när man går. Kvinnan går förbi små butiker, då och då stannar hon och ser in genom olika fönster. En man kommer gående längs gatan, han ser trött ut. Men mannen går fort och verkar vara väldigt stressad.

- God morgon säger kvinnan.

Mannen vänder sig mot kvinnan men svarar inte. De fortsätter att gå bredvid varandra en stund innan mannen sedan snabbt går förbi kvinnan och försvinner runt ett hörn.

Kvinnan går förbi ett café där det luktar nybakat, man kan höra musik spelas därinne. Musiken är lugn, tonerna som hörs är mjuka och rösten som sjunger är ljus och vacker. Alla som jobbar på caféet är trevliga, särskilt en smal kvinna som har ett ganska litet ansikte. Hon ler ofta och låter nästan alltid glad. Tunnelbanan ligger precis bredvid caféet och där hör man ibland hur de ropar ut vilka tunnelbanor som snart ska komma. Klockan har hunnit bli mer nu och man hör ofta människor komma springande. En del människor som står och väntar på tunnelbanan pratar högt med varandra. Andra verkar vara för trötta för att orka säga någonting. På en bänk längre bort sitter en man som inte ser ut att må så bra. Bänken ser ut att vara nymålad men om bara några månader kommer den förmodligen att se sliten ut igen. Bredvid mannen ligger det ett dragspel som säkert är gammalt och har använts länge. Kvinnan står och ser på det som händer en stund innan hon sedan börjar gå tillbaka mot lägenheten.

På vägen tillbaka går hon förbi ett vattenfall, hon hör hur vattnet rinner, det låter vackert och hon stannar och lyssnar en stund. Plötsligt syns grå moln på himlen och efter bara någon minut börjar regnet att falla. Regndropparna faller först ganska långsamt och man kan känna och räkna varje regndroppe som faller ner på huvudet. Men efter en stund börjar regndropparna att falla snabbare och kvinnan ökar stegen. Efter bara några minuter kan man se det gula huset med alla små lägenheter. Det sista man kan se är när kvinnan går in genom den tunga porten och hur den långsamt stängs efter henne.


Igårkväll hände det inte mycket, jag var trött och somnade en stund på kvällen. Men på natten kunde jag inte somna. Idag började vi dagen med samhällskunskap. Först fick alla tillbaka sina prov och vi gick igenom de rätta svaren på alla frågor. Jag hade vg+ på provet och det är jag nöjd med, i nian fick jag bara vg på mina soprov. Vi diskuterade valet i USA också och pratade lite om demokrati.

Musikteorin var helt okej, vi pratade mest om kvintcirkeln idag också, jag kan inte ha lika stor nytta av den och därför måste jag lära mig en massa ramsor utantill. Till nästa vecka ska jag veta vilka dur och molltonarter som är parallella till varandra. Det är ganska svårt tycker jag men jag får plugga på det. Än så länge har vi bara gått igenom durtonarter men molltonarterna kommer senare.

Vi skulle ha sett den andra filmen idag på engelskan. Men filmen hade inte kommit och därför fick vi se en annan film istället. Jag kommer inte ihåg vad den hette men den handlade om en tjej som hette Juno och som av misstag hade blivit gravid. Eftersom Juno bara var sexton år kunde hon inte behålla barnet själv. Juno ville inte göra abbort utan ville ge barnet till en annan familj. Filmen var ganska svår att förstå tycker jag, de använde en del amerikanska ord som jag inte förstod. Sedan pratade de väldigt snabbt men lite förstod jag i alla fall. Först syntolkade en i min klass filmen, hon hade sett den förut. Men jag tror inte att hon orkade syntolka hela filmen så efter en stund fick min assistent göra det. Vi ska i alla fall inte göra någon muntlig redovisning av filmen, det är tur.
Nu ska jag sjunga lite.
/Vispen

Onsdag, formskissprov

Hej!

Nu sitter jag i skolan och väntar på att svenskan ska början. Vi kommer att börja med något nytt där, undrar vad det blir. Igår på ensemblen sjöng vi en låt som var helt okej, man blev glad av den. När jag kom hem träffade jag min mormor Lia. Vi åt en god middag lite senare och efter det kom min farmor Irre. Efter att ha pratat en stund om skolan och annat åt vi prinsesstårta. Jag åt bara en liten bit av tårtan eftersom jag inte tycker om grädde. När jag fyller år brukar jag oftast vilja ha smörgås eller frukttårta. Vi sjöng för Lovisa också och jag sjöng med mörk röst. Lovisa fick ganska mycket i födelsedagspresent, bland annat pengar, mp3spelare, olika presentkort, kläder och ett armband. Hon ska också få åka och handla saker till sitt nya rum hos min pappa. Han har förresten inte gett Lovisa något än men det får hon nog i helgen. Armbandet var coolt tycker jag för man kunde känna de olika djuren man kan vara född i i Kina. Jag är född i getens år och geten kändes rolig på armbandet, jag önskar mig också ett sådant armband nu.

Inatt hade jag huvudvärk och det var jättejobbigt såklart. Jag somnade inte förrän vid halv två, vaknade flera gånger under natten och skulle gå upp vid halv åtta imorse. Idrotten gick i alla fall bra, taxichauffören hade lite svårt att hitta dit men jag kom ändå i tid till lektionen. Vi delades in i tre grupper och hittade på olika lekar som alla skulle göra. Min grupp gjorde en hinderbana och alla skulle blunda när de gick den. En seende person gick hela tiden bredvid personen som blundade och talade om hur han/hon skulle gå. Det blev lite rörigt ibland men det gick ganska okej för alla. De andra grupperna hade faktiskt också gjort bra lekar. Den ena gruppen hade bestämt att man skulle leka kull men att alla skulle springa två och två. Några personer skulle kasta bollar på de som sprang, när man blev träffad av en boll skulle man ställa sig rygg mot rygg med den man sprang med. Sddan skulle en person prata vanligt och en prata som ett djur, det var riktigt roligt faktiskt. För att bli befriad skulle två personer komma och sedan skulle man byta person att springa med. Den tredje gruppen gjorde en lek där man skulle stå och hålla varandra i handen, sedan skulle man tillsammans bilda olika former, till exempel en cirkel, en triangel och en kvadrat. Medan man gjorde det skulle alla blunda, det var en bra samarbetsövning tycker jag.

Som vanligt blev det ganska stressat när vi skulle åka till skolan från idrottshallen. Fastän vi har ungefär en timme på oss att byta om och åka till skolan tar det längre tid än man tror. Först ska man gå en bit, sedan ta tunnelbanan och åka en station, efter det vänta på en annan tunnelbana och sedan gå en bit för att komma till skolan. Jag och några tjejer stod och pratade om lussebullar och om att baka. I deras familjer bakar dem ibland medan vi nästan aldrig bakar i min familj. När vi lite senare såg att de sålde lussebullar nära tunnelbanan kunde vi inte låta bli att köpa varsin. Jag åt alltså den första lussebullen för i år.
Vi hade vikarie på matten idag också, jag förstod inte riktigt när vikarien förklarade hur man gör för att räkna ut vissa saker. Matteläraren vi har i vanliga fall förklarar nästan alltid så att jag förstår direkt, jag har haft tur som har fått honom som lärare. Hoppas att han är tillbaka på måndag.

Efter lunchen idag gjorde jag mitt formskissprov. Min ensemblelärare och jag bestämde igår att jag skulle göra provet idag. Det var lika bra för jag kände att jag ville bli av med provet och ha det gjort. De andra gjorde ju provet för över en månad sedan. Jag kan inte säga att provet gick bra, Alex spelade på pianot och sedan skulle jag klappa och sjunga till det som stod i noterna. Det var ganska svårt att hinna läsa i samma takt som jag skulle sjunga i fastän jag hade läst noterna innan. Det var extra svårt när jag skulle hoppa i texten för att hitta vissa tecken jag skulle sjunga ifrån. Efter att ha sjungit igenom låten skulle jag läsa upp bokstäver som stod på et papper, det fanns repristecken och codatecken på några ställen i texten, det var svårt och jag hade fel på ett ställe. Min lärare sa i alla fall att han såg att jag har förstått det här och att det gick bra för mig på provet. Vi kommer att ha flera liknande prov senare.

Nu ska jag göra lite annat, vila lite kanske.
/Vispen

Tisdag, i skolan

Hej!

Idag slutar jag ganska sent som vanligt, nu sitter jag i skolan och väntar på att håltimmen ska ta slut. Den är ju tre timmar och det är ju ett tag. På kultur och idéhistorian pratade läraren mest, jag antecknade så mycket jag hann och det gick väl okej. Vi jobbade med olika filosofer och om vad de tänkte om olika saker. Nästa vecka kommer vi att få en hemskrivning som vi får några veckor på oss att skriva. Hemskrivningar har jag alltid haft svårt för, man ska fundera mycket själv och svara på en massa frågor om vad man tänker och tycker om saker, jag får hoppas att jag får godkänt. Kultur och idéhistoria är ett väldigt svårt ämne tycker jag.
När det var öppen scen spelade först några som går storbandslinjen, en person var bra på att spela piano. Efter det var det två tjejer, en från musikalettan och en från musikaltrean som sjöng, de var duktiga.
Till lunch var det någon potatisgrattäng med grönsaker som var ganska god. Efter lunchen skulle jag ha träffat en från syncentralen men hon var sjuk idag. Det var synd eftersom jag skulle ha fått en ny klocka av henne, det känns jobbigt att behöva fråga andra vad klockan är hela tiden. Jag är ganska beroeende av att ha klocka, förut när min klocka fungerade tittade jag på den väldigt ofta, särskilt när jag hade tråkigt. Jag var i alla fall med Ellen och Magdalena en stund nu har de piano och sånglektion, vi spelade igenom varandras låtar. För att du finns känns ganska hög och tråkig och HImlen runt hörnet känns antingen alldeles för hög eller låg. Jag får be min lärare om hjälp med det. Ellen ska sjunga en låt med Patrik Isaksson som jag tycker att hennes röst passar jättebra till.

Om lite mer än en timme ska jag gå till ensemblen, vi har ju olika lärare på måndagen och tisdagen och sjunger olika låtar med dem. Vi får se vilka låtar det blir idag.
Sedan när jag kommer hem ska vi fira min lillasyster Lovisa som fyller tretton år idag. Nu är det bara tonåringar i familjen. Min mormor kommer och det blir säkert trevligt.
/Vispen

Måndag, skola igen

Hej!

Fastän jag är hemma nu när klockan är runt sex känns det mycket senare. Dagen har känts längre än vanligt men den har varit helt okej. Imorgon och onsdagen kommer att kännas längre, torsdagen och fredagen också för den delen. Nu ska jag sluta klaga för det orkar ingen läsa och jag orkar inte skriva negativa saker nu för det gjorde jag ju igårkväll.

På engelskan gjorde jag ingenting alls faktiskt. Vår lärare hade skrivit ut papper till de andra med fonetisk skrift och glosor som vi kommer att förhöras på senare. Fonetisk skrift har jag aldrig jobbat med, jag vet inte ens om det finns på punktskrift men däremot får jag ju lära mig hur alla ord ska uttalas och så. Glosorna tycker jag faktiskt att min lärare kunde ha mailat till mig när hon vet att fronter inte fungerar för mig eller så hade hon ju kunnat ge de till mig tidigare så att jag hade kunnat få de inskannade i datorn. Nu när vi översatte dem kunde jag inte hänga med och göra det och det betyder att jag måste göra det senare och det tar ju tid. Jag kan dessutom inte alla ord utantill och översätta dem och nu kan jag ju inte få hjälp med det på samma sätt. Lektionen kändes alltså ganska onödig.

Efter engelskan var det ensemble. Vi sjöng en ny låt som också var från 60-talet. Jag tror att låten hette If you really got me. Vi sjöng på den där höga låten också, det är helt omöjligt att sjunga de höga tonerna, jag hörs knappt men ändå.
Efter lunchen som bestod av någon skum gryta gick jag till biblioteket med Ellen och Magdalena för att leta efter en låt som jag ska sjunga på min individuella sånglektion. Nu ska vi ju sjunga en poplåt på svenska, jag vet inte riktigt vad som räknas som pop, om man får ta lugna låtar. Men jag tog två låtar som jag ska prova att sjunga igenom imorgon, Himlen runt hörnet och För att du finns. Lisa Nilsson som bland annat sjunger Himlen runt hörnet är en bra sångerska tycker jag, jag hittade ingen annan låt med henne och det var ju lite synd. Sonja Aldén tycker jag ju jättemycket om och jag tog För att du finns ifall Himlen runt hörnet inte skulle passa min röst.

På körlektionen sjöng vi ingenting utan det var då min mamma Nina och Margareta från syncentralen kom och pratade. Jag pratade också förresten, det var trevligt och gick bra tycker jag. Först visades en film där en vuxen man som är synskadad pratade lite om vad som är viktigt att tänka på som seende och hur han upplever olika saker. Efter filmen frågade Margareta mig olika saker som jag fick svara på, några elever ställde också frågor. Lite senare fick alla testa att ha ögonbindel och ledsaga varandra lite i skolan, efter att ha gjort det pratade vi lite mer och sedan hade åttio minuter gått. Alla fick ta med sig en broschyr där det står lite om hur man ledsagar och några andra viktiga saker tydligen, jag har inte läst broschyren. Sedan fick alla ett punktskriftsalfabet också. De flesta verkade tycka att lektionen var bra och att de lärde sig något av den.

Mattelektionen gick ganska bra tycker jag, jag hann med det mesta av det man ska hinna göra tills på onsdag. Matteläraren var inte i skolan men vi hade en vikarie som också hette Stephan. På kontaktlärarmötet fick alla säga vad de tyckte om temaveckan, jag sa att jag tyckte att den var sådär, de flesta tyckte att den var ganska rolig medan några tyckte att den var jättetråkig.
Nu ska jag äta spaggetti med någonting till som jag inte vet än.
/Vispen

Söndag kväll, trött

Hej!

Hoppas att någon har läst inlägget om teaterlägret som jag lade in tidigare idag. Nu är det kväll och jag känner mig ganska seg. Jag ser inte alls fram emot att åka till skolan imorgon. Men det måste man ju tyvärr göra. Tidigare ikväll satt jag och tänkte på en massa tråkiga saker med skolan och kom mest på negativa saker med den. Men högstadiet var nog värre, då kände jag bara att jag inte orkade gå ibland men jag gick ändå och skolkade aldrig. Det skulle ha varit skönare att ha temaveckan efter lovet och starta lite lugnt. Men imorgon jobbar vi på som vanligt och kommer säkert att få jättemånga läxor redan första dagen. Helgen går nog mest åt till att plugga tyvärr. Jag har i alla fall ensemble imorgon, tur det. En annan tråkig sak är att mina extra lektioner i musikteori ligger på torsdagar när alla andra har slutat. Torsdagar är den enda dagen då jag slutar tidigt och då är det klart att det känns tråkigt att sluta senare just då. Min klass har nog ett av de sämsta scheman som finns. Okej, där kanske jag överdrev lite men det känns faktiskt så när vi har över sex håltimmar plus att vi har väldigt långa raster mellan vissa lektioner. Extralektionerna kunde ju ha legat där men nej, det är klart att det gick ju inte. Förut såg jag i alla fall fredagens program av Idol på tv fyras hemsida, Alice var ju en av de som hängde löst. Det var synd tycker jag men hon fick ju gå först och jag gissade tyvärr nästan på att Sepideh skulle åka ut. Jag tycker att det finns de som är sämre än hon i Idol.
Nu ska jag sluta skriva, jag vet inte varför jag skrev det här men jag kände bara för att skriva av mig och skriva alla tråkiga tankar, det känns faktiskt lite skönare efteråt.
/Vispen

Teaterläger 2008

Hej!

Lovet är snart slut, nu är det bara några underbara timmar kvar. Imorgon är det skola som gäller igen. Jag har saknat att blogga under de här två dagarna jag har varit borta. Men jag har haft hur roligt som helst och teaterlägret kändes kortare än vanligt. Nu skriver jag lite kort om lägret.

Det gick bra att åka dit vi skulle samlas i fredags men vi hade lite svårt att hitta alla andra. Alla var glada i bussen och satt och flummade och sjöng. När vi kom fram till gården åt vi lunch, jag tror att det var kyckling. Efter lunchen var det samling som en av ledarna höll i. Vi presenterade oss och fick lite information om vad som skulle vara med i våra teaterpjäser. Det viktigaste var att tre känslor skulle märkas tydligt och att teatern skulle ha någon vändpunkt. På samlingen gjorde vi också olika övningar, byggde olika statyer med våra kroppar och låtsades vara positivt och negativt inställda till olika saker. När samlingen var slut fikade vi och åt en ganska god sockerkaka. Efter det samlades vi i våra grupper, lägerdeltagarna var indelade i fyra grupper med ungefär sju personer i varje grupp. I min grupp var nästan alla äldre än jag eller jag var förresten ungefär i mitten. Vi började att prata om vår teater och kom först fram till att Viktor i min grupp ville spela polis och att jag ville spela ko. Eftersom att det här kanske var mitt sista år på teaterlägret ville jag såklart se hur det var att spela ko. Vår teater handlade om en polisstation, Adam spelade också polis, han skulle anställas där. Jag var en ko som hette Blenda som Adam fick när han tog studenten. Det fanns också en bonde, en elak slaktare, en polis till och en receptionist med i teatern. Första kvällen när vi spelade igenom vår teater tog det en timme och fyrtiofem minuter. Men efter att ha spelat igenom den några gånger var den bara lite mer än tio minuter. Klockan åtta i fredags var det sångsamling. Två ledare spelade gitarr medan alla andra sjöng, okej jag rörde mest på munnen och sjöng inte så mycket. Låtarna var i alla fall lägerlåtar som har sjungits alla år då jag har varit på SRF-s läger. Efter samlingen var jag med några kompisar, vi satt mest och pratade tills klockan var elva då vi var tvugna att gå till våra rum. Jag delade rum med en tjej som jag har känt sen jag var ett år. Vi låg och pratade en stund innan vi bestämde oss för att sova. Första natten sov jag dåligt, jag vaknade flera gånger och hade svårt att somna om.

På lördagen väcktes alla klockan åtta, frukosten var halv nio. Jag åt mycket mer än vad jag brukar göra på morgonen men det var nog mest för att det fanns mannagrynsgröt. Klockan nio skulle alla grupper gå till olika ledare som hade hand om olika saker, de hjälpte till på olika sätt för att göra alla teatrar bättre. Min grupp var först och pratade med en ledare om hade hand om en grej som kallas röst och kropp. Han hjälpte oss lite med våra repliker, vilka bitar av tatern som man skulle ta bort och lite om hur man ska röra sig. För mig var det inte så svårt, jag behövde bara krypa omkring på alla fyra och råma högt haha. På nästa station skulle vi hitta på en sång till vår teater, jag kan ju skriva låttexten så att jag kan ha den som ett minne här innan jag glömmer texten. Melodin vi hade var I ett hus i skogen slut:

Redan på dagis lär vi oss, mjölk är hälsosamt förstås, mjölken kommer ur en spen och ger starka ben.
Blendas mjölk är speciell, stärker arg och stärker snäll, hon är inget vanligt djur, vet ni eller hur.
Slaktare och en polis, påverkas på olika vis, Blenda hon tar allt med ro, för hon är en ko.
Blendas mjölk är speciell, stärker arg och stärker snäll, ni har lärt er mycket nu, som att säga mu.
Vi sjöng som att säga mu tills alla i publiken också sjöng mu i slutet av låten.

Igår på lunchen satt jag och pratade med några kompisar, bland annat med Emma. Adam åt sjutton fiskpinnar medan jag bara åt sex. Efter lunchen gick vi till ett ställe där vi fick våra kläder vi skulle använda idag. Jag hade en mössa med två öron, ett skynke som var färgat lite som en ko, tre spenar och ett skärp. Jag hade också en bjällra runt handen och ett rep som jag bands fast med. På den sista stationen skulle vi bygga saker vi behövde på scenen. Vi gjorde en yxa, ställde i ordning plintar och skrev tre skyltar med våra olika känslor som skulle visas i teatern, känslorna var förvånad, ledsen och glad.

Efter middagen igår var det disco, jag dansade inte så mycket förutom på danstävlingen. Discot blev i alla fall lyckat och musiken var helt okej. På den sista låten som var Ikaros ställde sig alla i en ring och kramades. Senare på kvällen var jag med Rakel, Viktor, Adam, Johanna och Kim. Vi åt chips, drack läsk och hade trevligt.

Imorse var jag ganska ledsen, mest för att lägret snart skulle vara slut. Alla grupper fick spela igenom sin teater en sista gång precis som den skulle vara och lite senare kom några föräldrar och syskon och tittade på oss. Min grupp spelade upp vår teater sist, alla andra grupper hade gjort bra teatrar och man skrattade en del. Det gick ganska bra för min grupp, vi fick applåder i alla fall. Jag råmade högt och blev mjölkad några gånger. Min mjölk var magisk och förstärkte människors känslor. Den hjälpte också till att hitta en mördare och att återuppliva en död person. Tänk om det vore så lätt i verkligheten.
Efter lunchen idag gick bussen tillbaka till Stockholms central. De som inte åkte med bussen fick jag säga hejdå till innan vi åkte. Jag kommer att sakna alla lägerledare och vänner. Jag trivs väldigt bra på läger!
/Vispen

Teaterläger 2008

Hej!

Lovet är snart slut, nu är det bara några underbara timmar kvar. Imorgon är det skola som gäller igen. Jag har saknat att blogga under de här två dagarna jag har varit borta. Men jag har haft hur roligt som helst och teaterlägret kändes kortare än vanligt. Nu skriver jag lite kort om lägret.

Det gick bra att åka dit vi skulle samlas i fredags men vi hade lite svårt att hitta alla andra. Alla var glada i bussen och satt och flummade och sjöng. När vi kom fram till gården åt vi lunch, jag tror att det var kyckling. Efter lunchen var det samling som en av ledarna höll i. Vi presenterade oss och fick lite information om vad som skulle vara med i våra teaterpjäser. Det viktigaste var att tre känslor skulle märkas tydligt och att teatern skulle ha någon vändpunkt. På samlingen gjorde vi också olika övningar, byggde olika statyer med våra kroppar och låtsades vara positivt och negativt inställda till olika saker. När samlingen var slut fikade vi och åt en ganska god sockerkaka. Efter det samlades vi i våra grupper, lägerdeltagarna var indelade i fyra grupper med ungefär sju personer i varje grupp. I min grupp var nästan alla äldre än jag eller jag var förresten ungefär i mitten. Vi började att prata om vår teater och kom först fram till att Viktor i min grupp ville spela polis och att jag ville spela ko. Eftersom att det här kanske var mitt sista år på teaterlägret ville jag såklart se hur det var att spela ko. Vår teater handlade om en polisstation, Adam spelade också polis, han skulle anställas där. Jag var en ko som hette Blenda som Adam fick när han tog studenten. Det fanns också en bonde, en elak slaktare, en polis till och en receptionist med i teatern. Första kvällen när vi spelade igenom vår teater tog det en timme och fyrtiofem minuter. Men efter att ha spelat igenom den några gånger var den bara lite mer än tio minuter. Klockan åtta i fredags var det sångsamling. Två ledare spelade gitarr medan alla andra sjöng, okej jag rörde mest på munnen och sjöng inte så mycket. Låtarna var i alla fall lägerlåtar som har sjungits alla år då jag har varit på SRF-s läger. Efter samlingen var jag med några kompisar, vi satt mest och pratade tills klockan var elva då vi var tvugna att gå till våra rum. Jag delade rum med en tjej som jag har känt sen jag var ett år. Vi låg och pratade en stund innan vi bestämde oss för att sova. Första natten sov jag dåligt, jag vaknade flera gånger och hade svårt att somna om.

På lördagen väcktes alla klockan åtta, frukosten var halv nio. Jag åt mycket mer än vad jag brukar göra på morgonen men det var nog mest för att det fanns mannagrynsgröt. Klockan nio skulle alla grupper gå till olika ledare som hade hand om olika saker, de hjälpte till på olika sätt för att göra alla teatrar bättre. Min grupp var först och pratade med en ledare om hade hand om en grej som kallas röst och kropp. Han hjälpte oss lite med våra repliker, vilka bitar av tatern som man skulle ta bort och lite om hur man ska röra sig. För mig var det inte så svårt, jag behövde bara krypa omkring på alla fyra och råma högt haha. På nästa station skulle vi hitta på en sång till vår teater, jag kan ju skriva låttexten så att jag kan ha den som ett minne här innan jag glömmer texten. Melodin vi hade var I ett hus i skogen slut:

Redan på dagis lär vi oss, mjölk är hälsosamt förstås, mjölken kommer ur en spen och ger starka ben.
Blendas mjölk är speciell, stärker arg och stärker snäll, hon är inget vanligt djur, vet ni eller hur.
Slaktare och en polis, påverkas på olika vis, Blenda hon tar allt med ro, för hon är en ko.
Blendas mjölk är speciell, stärker arg och stärker snäll, ni har lärt er mycket nu, som att säga mu.
Vi sjöng som att säga mu tills alla i publiken också sjöng mu i slutet av låten.

Igår på lunchen satt jag och pratade med några kompisar, bland annat med Emma. Adam åt sjutton fiskpinnar medan jag bara åt sex. Efter lunchen gick vi till ett ställe där vi fick våra kläder vi skulle använda idag. Jag hade en mössa med två öron, ett skynke som var färgat lite som en ko, tre spenar och ett skärp. Jag hade också en bjällra runt handen och ett rep som jag bands fast med. På den sista stationen skulle vi bygga saker vi behövde på scenen. Vi gjorde en yxa, ställde i ordning plintar och skrev tre skyltar med våra olika känslor som skulle visas i teatern, känslorna var förvånad, ledsen och glad.

Efter middagen igår var det disco, jag dansade inte så mycket förutom på danstävlingen. Discot blev i alla fall lyckat och musiken var helt okej. På den sista låten som var Ikaros ställde sig alla i en ring och kramades. Senare på kvällen var jag med Rakel, Viktor, Adam, Johanna och Kim. Vi åt chips, drack läsk och hade trevligt.

Imorse var jag ganska ledsen, mest för att lägret snart skulle vara slut. Alla grupper fick spela igenom sin teater en sista gång precis som den skulle vara och lite senare kom några föräldrar och syskon och tittade på oss. Min grupp spelade upp vår teater sist, alla andra grupper hade gjort bra teatrar och man skrattade en del. Det gick ganska bra för min grupp, vi fick applåder i alla fall. Jag råmade högt och blev mjölkad några gånger. Min mjölk var magisk och förstärkte människors känslor. Den hjälpte också till att hitta en mördare och att återuppliva en död person. Tänk om det vore så lätt i verkligheten.
Efter lunchen idag gick bussen tillbaka till Stockholms central. De som inte åkte med bussen fick jag säga hejdå till innan vi åkte. Jag kommer att sakna alla lägerledare och vänner. Jag trivs väldigt bra på läger!
/Vispen

RSS 2.0