Tisdag, vanlig skoldag

Hej!

Det var jätteroligt att prata med Kim igår, vi lyssnade på musik och sjöng lite.
På kultur och idéhistorian fortsatte vi att prata om Aristoteles och en bok som han har skrivit, Om diktkonsten heter den tydigen. Under andra halvan av lektionen tittade vi på filmen Rosens namn. Vi började se den förra veckan och ska svara på olika frågor till den men jag har fortfarande inte hittat ett enda svar. I filmen var det många som dog och sen skulle några försöka ta reda på varför det hände. Helt plötsligt när några skulle gömma sig på ett ställe hade de sex, jag förstod ingenting för det hördes jättehögt på filmen och då var det ju skumt att de inte blev hittade. Ja, ni kanske förstår att filmen var svår att förstå, en massa munkar sprang runt i ett kloster och det gick inte att hålla reda på vem som var vem. Sen pratade de på latin ibland och höll på, nästa vecka får vi i alla fall se hur filmen slutar:)
Efter lektionen ringde jag en person som kommer att hjälpa mig med punktnoter. Vi bestämde att hon ska komma vecka sexton på tisdagen och onsdagen när jag har håltimmar och på tisdag vecka arton. Det är ju ett tag kvar dit men jag får försöka repetera det jag kommer ihåg från när jag läste punktnoter i nian. Min assistent ringde för att beställa en bok åt mig där det tydligen står noter men de visste inte om boken fanns inte vilket betyder att den förmodligen kommer om ett halvår, grattis... Jag blir trött, vad gör de som jobbar på det där stället egentligen? Om jag behöver en bok nu kan det ju inte ta ett halvår att trycka den på punktskrift, i så fall måste de som arbetar där vara otroligt sega.

Efter lunchen pluggade jag i alla fall engelska och lite senare tränade jag vägar med en från syncentralen. Vi gick först runt i kafféet en stund och efter det gick vi ut för att gå till tvärbanan. Jag vill nämligen lära mig att åka till Adam, det är lättare än att åka hem, man tar bara tvärbanan till Liljeholmen och byter sedan till en buss och går av på slutstationen. Sedan är det ju en bit till Adam också men ändå. Vägen till tvärbanan verkar i alla fall inte vara jättesvår men för seende ser nog vägen lättare ut än vad den är om man är blind. Jag var i alla fall inte ute särskilt länge eftersom det blåste och var kallt ute. Egentligen hade vi inte planerat att gå ut idag men sen gjorde vi det ändå. Min assistent ska träna den vägen med mig ibland nu så att jag lär mig den.
Ensemblen var okej men vi spelade aldrig igenom Easy. Däremot fick Ellen en till låt som hon ska sjunga solo på, jag vet inte hur låtnamnet stavas och därför struntar jag i att skriva det. Ellens röst passade väldigt bra till låten i alla fall och nu har hon två låtar att välja mellan till konserten. Men jag får be min assistent att följa med mig till biblioteket och leta efter en låt från 1970-talet som jag kan sjunga för annars kommer ju jag få sjunga jättelite på ensemblen. Men jag vet inte särskilt många låtar som kom då och låten ska ju helst passa min röst också.
Nu måste jag göra lite annat, plugga engelska kanske. Fastän jag läste igenom novellerna en gån till idag hittar jag inga likheter, det måste vara något fel på mig...
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Sandy

Tror att "Mandy" eller va den nu heter faktiskt är gjord på 70-talet. Men kanske inte din musiksmak? Sen finns ju alltid Feelings med Morris Albert eller When will I be loved med Linda någonting. You are so beautiful med Joe Cocker eller I don't like to sleep alone med Paul Anka. Jag har en massa andra förslag som jag tror att du skulle göra helt suveränt, men här var iaf några. Lycka till!

2009-03-25 @ 01:31:41
URL: http://lilzandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0