Finalen av melodifestivalen i Globen

Hej!

Undrar om någon har orkat läsa igenom det långa inlägget jag skrev igårkväll, jag har inte ens orkat läsa igenom det själv så det innehåller säkert många stavfel.
Men precis som jag trodde fick jag en skön natt med mycket sömn vilket kändes väldigt skönt. Imorse kände jag mig faktiskt ganska utvilad och när klockan var lite över elva gick jag upp. Björn ringde precis när jag hade vaknat och jag lät lite skum när jag svarade, efter att ha pratat med honom en stund försökte jag ringa Adam som inte svarade. Lite senare ringde Adam upp mig, då var klockan runt halv ett och han hade precis vaknat. Jag störde mig eftersom Adam skulle ha kommit till mig någon gång på förmiddagen men efter att ha tjatat på honom en stund gick han äntligen ur sängen. Medan jag väntade på att Adam skulle åka hemifrån duschade jag, åt lite och satt vid datorn.
Det visade sig att Adam hade åkt fel två gånger när han skulle åka till mig, han hade satt sig på fel tåg och åkt åt hel fel håll plus att han gick av på fel station med bussen men sådant händer ju ibland. Som tur var kom han till mig till slut och hann vara där en stund innan Björn kom och hämtade oss.

Vi åkte till en släkting där vi skulle äta middag. Maria och hennes barn kom också dit men inte mina kusiner som annars brukar komma när vi äter där. Men det skulle ha varit svårt att få plats sådär många i hennes lägenhet och bara vi som var där idag hade svårt att få plats. Men det var trevligt, min farmor Irre kom också dit. Till middag åt vi först kyckling, sedan ost och kex och sist marängsviss. Det var trevlig stämning och god mat, marängsviss är jag inte särskilt förtjust i eftersom det innehåller grädde och maränger har jag aldrig direkt tyckt om men marängsvissen idag var ändå ganska god:) Maria och hennes barn gick hem lite innan melodifestivalen började, det var ju synd att de inte stannade särskilt länge men de yngre barnen ville gå hem och ville därför att Maria också skulle följa med.

Klockan åtta började äntligen melodifestivalen, det var det sista programmet för i år idag vilket jag tycker är tråkigt! Nu är det bara Eurovision song contest kvar som jag förmodligen inte kommer se. Det brukar inte vara särskilt roligt tycker jag men nu på senare år har jag börjat se det, poängen från alla andra länder brukar vara lite underhållande, att höra när poängen delas ut och att heja på Sverige såklart:)
Precis som igår började programmet och Petra frågade som vanligt om de var i Globen eller i Globen, hon har ju frågat så i alla städer förutom att de inte har varit i Globen då.
Alla artister sjöng och jag sjöng med lite men Lovisa störde sig på det och sa att jag skulle vara tyst. Igår skrek jag med i en del låtar utan att Ellen klagade men det hördes nog inte särskilt mycket eftersom musiken ändå var ganska hög. Stämningen var absolut bättre i Globen än när man tittade på en vanlig tv. Men det blir ju en annan sak när man hör artisterna mer live eller vad man ska säga, tv-n har ju inte direkt världens bästa ljud och dessutom är det många som klappar med i Globen och bidrar till att stämningen blir bättre.
Gladast blev jag i alla fall av Måns, E.M.D och Alcazars låtar. Agnes låt är ju ganska rolig också eftersom den går snabbt.

Efter att alla hade sjungit fick man höra en vacker traditionell snabbrepris och sedan gav den internationella juryn sina röster. Det var roligt att Sarah Dawn Finer fick tolv poäng av dem. Lite senare kom Paul och Pilman, heter dem så? Haha, efter att ha sett hela melodifestivalen har jag inte lärt mig vad de två killarna heter. Men jag förstod ingenting av slutet på deras show som jag skrev igår och jag kände ingenting speciellt när de sjöng sin låt.
Efter att de elva jurygrupperna hade gett sina poäng låg Måns Zelmerlöw etta. Det kändes bra tyckte jag eftersom jag verkligen tyckte om Måns låt. Däremot var det synd att Molly låg sist med två poäng. Sarah Dawn Finer låg tvåa och jag kände att det inte vore helt fel om hon vann heller. Men sedan fick folket fortsätta rösta och det tycker jag var fel. Jag tycker egentligen att folket inte borde få rösta efter att juryn har gett sina röster. Då vet ju folket precis vem som ligger först och det är klart att många då röstar på de som ligger sist eller som inte ligger särskilt bra till i tävlingen.
Efter att man hade fått höra ytterligare en snabbrepris av alla låtar och telefonnummer man kunde ringa var det två personer som sjöng Hero. Det var samma kille som igår som sjöng början av låten men idag kom ju Charlotte Perelli och sjöng slutet istället för tjejen som sjöng igår. Det var ju roligt att man fick se henne lite också:)
När folkets röster delades ut ja, då gick det dåligt för personerna som jag ville skulle vinna. Sarah Dawn Finer fick bara tolv poäng och Måns fick ju inte heller mycket. E.M.D fick ju nittiosex poäng, Caroline Af Ugglas fick etthundratjugo poäng och Malena Ernman fick etthundrafyrtiofyra poäng. Malena blev alltså vinnare av årets melodifestival och det blir hon som får representera Sverige i Moskva. Hoppas att Sverige tar sig vidare till själva finalen och inte åker ut när de ska kvala in.

Jag blev i alla fall inte nöjd med resultatet, när jag fick veta att Malena hade vunnit och att Caroline Af Ugglas kom tvåa störde jag mig. Malena sjunger ju väldigt bra, hon är en jättebra operasångerska men låten är tråkig eftersom jag inte ens hör vilka ord hon sjunger i refrängen tycker jag. Melodin fastnar inte heller på min hjärna och ja, det är helt enkelt inte min musiksmak. Låten passar inte in i melodifestivalen. Caroline Af Ugglas är ju väldigt speciell på sitt sätt men jag förstår ändå inte hur hon kunde komma tvåa. Jag är besviken över resultatet och skulle hellre vilja se någon annan vinnare menmen. Man vet ju inte vad som hade hänt ifall svenska folket inte hade fått rösta längre efter att juryn hade gett sina röster. Men Eurovision song contest känns inte särskilt viktigt för mig nu på grund av att Malena vann. De senaste åren har jag nog aldrig sett någon vinnare som jag har velat. När The ark vann hade jag gärna sett Sarah Dawn Finer som vinnare istället och förra året hade jag velat att Sanna Nielsen skulle göra det. Jag trodde inte att det skulle gå bra för Charlotte förra året och det gjorde det ju inte heller, hon kom nästan sist av alla länder. The ark klarade sig ju inte heller särskilt bra. Svenska folket verkar inte vara bra på att rösta och skicka vidare rätt låtar. Men nu är det bara att hålla tummarna för Malena Ernman.
Innan vi åkte hem smsade jag några av mina vänner, Ellen håller i alla fall med mig om att resultatet var dåligt men vi är glada över att kvällen blev lyckad igår. Det vore jätteroligt att gå på genrepet med Ellen nästa år också!
Nu ska jag sluta skriva eftersom jag ska göra lite annat innan Adam och jag ska sova.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Af Ugglas skulle ha vunnit. Den är ju så dålig så att hade den vunnit hade vi säkert haft en chans att vinna allt just därför att den är så dålig. Vi var ju nere i Göteborg i helgen och alla skrek när hon fick 120 poäng =) vad kul det hade varit om hon vann =)

2009-03-17 @ 17:54:42
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0