Måndag, skola och träning

Hej!

Nu sitter jag hemma och har precis ätit lite middag. Igårkväll åkte jag hem från Adam, som vanligt var det samåkning men jag kom hem till slut. Det enda jobbiga var att personen som kom in i taxin luktade jättemycket rök och jag mådde ganska illa resten av vägen, jag ska aldrig börja röka, det både luktar äckligt och ger risk för sjukdomar och annat. Sen är det dyrt också och man kan ju göra en massa bra och roliga saker istället för att slösa bort pengarna på cigarretter.
Jag tog med mig mina gamla nitsaker hem igår, de har legat hos Adam i flera år. Det var mitt nitbälte, ett nithalsband och två nitarmband som jag använde mycket för länge sen när jag lyssnade mycket på hårdrock och metal. Jag tycker fortfarande att nitsakerna känns roliga och funderar på att kanske ha på mig dem någon dag för skojs skull. Det var ju länge sen och varför inte ha dem någon dag?
Men Adam ringde när jag kom hem och berättade att han hade tagit min tygsmurf som jag fick av min syster för ganska länge sen. Jag har gosedjur i min säng, bland annat en smurf och nu har den legat hos Adam jättelänge. Sen när jag väl skulle ta hem smurfen och hade lagt den i väskan tog Adam ut den precis innan jag skulle åka. Nu stör jag mig på honom eftersom vi kanske inte ens ska träffas i helgen men jag kommer tvinga honom att komma och lämna smurfen.

Imorse kom jag nästan för sent till lektionen, jag kanske till och med gjorde det. Men jag ska ringa och be taxibolaget om att få byta chcufför på måndagar eftersom jag har kommit försent cirka fem veckor i rad nu och eftersom det alltid är samåkning på morgonen. För det första är taxin sen och kommer till mig tjugo eller kvart i nio istället för halv nio och efter det lämnar den någon annan också innan den kör mig till skolan. Det går ju inte att jag ska behöva komma försent på grund av det varenda måndag.
Engelskan idag var en grammatiklektion och vi jobbade med who, which, what, whos, that och whom. Vi skulle sätta in orden i olika meningar och lite sådant. Men min lärare hade som vanligt glömt bort att ge min assistent materialet före lektionen och därför fick jag bara lyssna idag. Men läraren pratade med mig om de olika meningarna, det svåraste var att veta vilket ord man skulle sätta in i frågor. De andra meningarna var ganska lätta.
Ensemblen kändes ganska långtråkig, eftersom jag inte sjunger någon låt med läraren vi hade idag fick jag bara lyssna när Hedda och Ellen sjöng sina låtar. Körerna på låtarna sjunger inte mycket heller men imorgon ska jag kanske sjunga en låt som heter Easy som min andra ensemblelärare hade med sig förra veckan. Det är en lugn låt men den är ganska svår att sjunga, jag tycker inte att min röst passar till den. Men det är ju bra att prova att sjunga olika musikstilar:)

På kören började vi sjunga två nya låtar, en som jag inte kommer ihåg vad den heter och sedan För kärlekens skull. Den låten har jag hört tidigare men melodin som alla skulle sjunga var annorlunda och därför blev låten ändå svår att sjunga. Dessutom tar det tid för alla att lära sig olika stämmor men det är bra att sitta brevid Ellen på kören för hon sjunger alltid starkt så att jag hör melodin och orden man ska sjunga. Min körlärare brukar också glömma bort att skicka låttexterna till mig men jag får hoppas att hon gör det innan nästa måndag:) Men kören blir ibland jobbig eftersom många pratar under lektionen och läraren blir tyst varje gång det händer och upprepar saker som hon redan har sagt ibland bara för att några har pratat. Det blir jobbigt för de som vill sjunga och inte vill lägga ner tid på att bry sig om de som pratar, läraren skulle ju kunna slänga ut de som pratar istället för att ge dem en massa chanser, hon har aldrig slängt ut någon men jag tror att det är det enda som faktiskt skulle hjälpa.
Matten gick sådär och nu ligger jag inte före planeringen längre, när läraren gick igenom en mvg-uppgift förstod jag ingenting faktiskt. Men läraren går mest igenom svåra uppgifter och struntar i de lätta uppgifterna, det är bra att satsa högt men han kanske borde gå igenom lättare uppgifter och inte börja med att gå igenom en mvg-uppgift. Han gjorde det idag när vi skulle börja med en ny del av kapitlet, det blev svårt att förstå då eftersom han började med det svåraste på en gång. Men i och för sig går ju jag i den vanliga gruppen och inte i stödgruppen så det är nog bara jag som är seg som inte förstår. Men den vanliga läraren går alltid igenom lätta uppgifter innan han går in på svårare saker. Provet blir i alla fall efter påsk vilket känns skönt för då hinner jag ju plugga lite under lovet:)
Min assistent och jag gick runt ganska länge i skolan efter matten. Men efter att inte ha sett någon i min klass på en stund och stått och väntat vid klassrummet där vi har mentortid ringde vi Ola. Det visade sig att han hade blivit pappa för andra gången i fredags och nu var hemma, det betydde alltså att vi inte hade någon mentortid idag. På onsdag har vi ingen idrott heller och det känns skönt för då börjar jag inte förrän tio i elva:) Jag satte mig vid datorn en stund innan jag skulle åka till träningen.

Träningen idag gick inte så bra, jag tycker att jag spelade mycket sämre än vanligt men man har väl både bra och dåliga dagar antar jag. Tyvärr förlorade jag mot Lappis som jag inte har gjort på ett tag, dessutom använde han ett vanligt racket som han inte är van vid. Annars brukar han använda ett annat racket som låter på ett helt annat sätt men han var nästan bättre med träracket tycker jag. Jag förlorade i alla fall bara med elva-nio och det var ju inte särskilt mycket. Men jag släppte in många mål på höger sida idag märkte jag och fastän jag försökte träna på att stanna bollen innan jag sköt iväg den ibland gick inte det heller bra. Dessutom sköt jag ganska många bollar i nätet också.
En rolig sak var i alla fall att de bjöd på fika idag eftersom några var på besök från Uppsala. Vi fick muffins, någon sorts bullar, juice, banan och sallad. Men jag åt nästan ingen sallad eftersom jag skulle äta middag när jag kom hem. Det var roligt att träna i alla fall:)
Nu ska jag ringa min kompis Kim som jag inte har pratat med på ett tag. Jag träffade henne på ungdomsgården i tisdags men där hann vi knappt prata med varandra.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0