Fredag, skönt att det äntligen är helg nu

Hej!

Nu är det äntligen helg igen, det behövs verkligen känner jag! Igår pluggade jag ganska mycket men hade väldigt svårt att förstå engelskan, hela håltimmen idag gick också åt till att plugga. Nu har jag kommit en bit i alla fall och det känns skönt, jag behöver inte plugga hela helgen nu.
Annars hände inte mycket igår men jag chattade lite med några av mina vänner och pratade med Adam.
Imorse var det sånglektion, jag kom dit mer än tio minuter för tidigt men det gjorde ingenting för det var skönt att inte behöva sitta i taxin länge.
Att sjunga upp gick bättre än det brukar tycker jag, förra veckan kom jag ju försent och då hann jag inte sjunga upp och sånglektionen innan det var jag jätteförkyld. Jag vet inte exakt hur högt jag kom men min röst lät jätteskum på de höga tonerna, det kändes i alla fall bättre än vanligt. Undrar om jag är i målbrottet för ibland när jag skriker eller sjunger bryts min röst, det händer ganska ofta. Det kan räcka med att jag pratar för att rösten ska brytas också.
Men min lärare sa att hon hade sett en intervju med Malena Ernman häromdagen där hon sa att hon sjunger upp för stora framträdanden i fyra timmar, jag förstår inte ens hur man orkar sjunga så länge. Ifall jag sjöng upp i fyra timmar skulle min röst inte orka sjunga vanligt sen.
Idag sjöng jag i alla fall You bring the sun out, det är en lugn och ganska bra låt:) Jag försökte spela in på min milestone men inspelningen verkar inte ha kommit in på grund av att batteriet tog slut när vi spelade in, det innebär att jag inte har något komp att öva till, jobbigt! Men min milestone laddar ur jättesnabbt, efter bara en halvtimme ibland när den egentligen ska räcka i flera timmar, då måste det ju vara något fel. Efter sånglektionen åt jag lunch, det var någon böngryta som faktiskt var ganska god.

Jag hade håltimme från lunchen till halv tre eftersom de skulle se film på samhällskunskapen. Men som jag skrev tidigare pluggade jag då och fick en hel del gjort. Min assistent skulle ha scannat in lite av svenskan eftersom vi började med ett nytt moment idag men han hann inte göra det. Som tur var klarade jag mig ändå ganska bra utan material.
När jag kom till svenskan fick jag veta att de andra nästan hade haft lika lång rast som jag, filmen hade tagit slut efter tjugo minuter. När lektionen började fick vi veta att nästa moment kommer att bli att skriva en sä. Läraren sa att det kommer att bli det svåraste momentet hittills och att det är ganska svårt att skriva en sä men att hon tror att vi klarar det om vi är på alla lektioner. Men jag tycker verkligen att det verkar jättesvårt, när vi pratade om vad en sä är kände jag mig lite körd. Att ta citat från andra texter, skriva källor och skriva ner egna tankar, det är ju hur svårt som helst! Idag läste vi igenom en text och skulle sedan skriva om den, rubriken till texten var Lyckan av att förlora eller något tror jag. Jag tyckte om texten eftersom författaren hade haft med bra exempel och tankar. Men när vi skulle skriva om texten hängde sig min dator, det var jättestörande! Datorn har faktiskt inte alls krånglat mycket sen i höstas, jag har bara behövt lämna in den en gång plus att den krånglade i början av förra terminen. Men nu har den börjat hänga sig oftare och jag märker att den blir segare och segare för varje dag som går. Jag tvivlar på att jag kommer kunna ha den här datorn i trean, då har den säkert bestämt sig för att inte leva längre. Men ett tag till får den faktiskt orka med mig:)
I högstadiet hade jag en dator som krånglade och hängde sig minst en gång i månaden, folk från kommunen och syncentralen fick komma jätteofta en period. I nian var den i alla fall snäll mot mig men det var som att den inte tyckte om mig i början för när andra skrev på den fungerade den jättebra men sen när jag satte mig för att skriva gick det inte och markören ställde sig längst ner i dokumentet och vägrade att flytta på sig.

Efter skolan åkte jag till Adam och nu sitter jag och skriver medan han lyssnar på någon komedi. Nu måste jag sluta skriva för att träna på You bring the sun out. Hoppas att alla får en trevlig helg.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0