Torsdag, åker till Ronja snart

Hej!

Jag vet redan att mina rubriker är dåliga men jag har brist på idéer väldigt ofta. Nu sitter jag i skolan och skulle egentligen ha haft engelska. Men man behöver ju inte gå på lektionen, istället kan man plugga hemma eller någon annanstans. Vi ska ju läsa igenom två noveller och sedan svara på tio frågor till varje novell plus att vi ska översätta glosor. Jag hade verkligen jobbat engelska istället för att blogga om jag hade haft den inscannad. Jag har bara en novell men inga frågor än. Det beror på att scannern i skolan tydligen är trasig, eller jag vet inte vad det är för fel på den. Tidigare provade jag att ringa en från syncentralen men personen svarade inte vilket jag störde mig på. Men min lärare ska maila frågorna till mig och Rebecka ska försöka hjälpa mig att hitta den andra novellen, den fanns nämligen på internet någonstanst. Undrar när min engelskalärare mailar mig för om hon inte gör det på ett tag kommer ju jag att få kortare tid på mig att göra färdigt allt. Men i så fall är det ju inte mitt fel om jag lämnar in engelska lite senare än alla andra. De andra har haft sen förra torsdagen på sig medan jag inte ens har fått frågorna en vecka efter det. Jag ska be om att få en scanner hemma men det går ju inte särskilt snabbt med tanke på att jag måste få hjälp att installera den, dessutom behövs det ett program som tar bort vissa bilder, eller jag har hört att det finns speciella scanner-program som gör det. I så fall vill jag ju ha ett sådant och därför får jag ringa personen från syncentralen igen någon dag. På måndag kommer i alla fall min assistent Mattias tillbaka, det blir trevligt att träffa honom igen. Jag ringde honom en stund idag men då satt han på möte med min musikteorilärare och en person som lär ut punktskriftsnoter, bra att de får komma dit en gång nu. Mattias lät i alla fall tröttare än vanligt men han sa att han saknade mig och lite sådant.

En rolig sak är att Rebecka ska bli min ledsagare nu och därför kommer jag ju att träffa henne fler gånger:) Hon pratade med en från kommunen och nu sa hon att hon var intresserad av det. Det blir säkert bra men jag ska nog försöka få en till ledsagare för det är ju bra att ha två stycken om den ena är upptagen om jag ska åka bort någonstans eller något liknande. Nu har jag i alla fall bestämt en ledsagare, bra att jag slapp få någon jättegammal person och att jag får någon som har humor=) Okej, det är inte många som förstår min humor men jag brukar skratta åt ungefär samma saker som Rebecka ibland. Förresten pratade jag med en annan person som också vill ha jobbet, en kille som går andra året på Kulturama och som sjunger. Han verkade trevlig men pratade inte särskilt mycket, det gjorde i och för sig inte jag heller och både han och jag var nog blyga för varandra kanske. En tjej i min klass vill också bli ledsagare och hon är väldigt snäll och sjunger hur bra som helst, sedan är hon rolig att prata med och därför kanske jag tar henne. Men det är roligt att Rebecka ska bli det för det trodde jag verkligen inte innan hon började jobba istället för Mattias. Då blev hon ju bara assistent men nu blir hon ledsagare helt plötsligt. Jag har ingen kontakt med mina tidigare assistenter förutom med min förra assistent, hon brukar kommentera min blogg ibland:) Men mina andra assistenter vet jag inte vad de gör nu, eller jo, en av de började jobba på min förra skola när jag började nian men jag vet inte om hon jobbar kvar där. Men de flesta assistenterna eller kompanjonlärarna har mest känts som lärare till mig men min förra assistent hade jag ju bra kontakt med. Sedan jobbade ju hon med mig i fem år också, det är ju en ganska lång tid men det kändes inte som fem år tycker jag. Värsta mycket äldre jag hann bli på fem år förresten och jag måste ha förändrats ganska mycket från femman till nian. Jag vet bland annat att jag hade svårt för att skriva i femman, eller jag kom aldrig på vad jag skulle skriva och tyckte inte om att formulera meningar och annat. Nu skriver jag ju nästan varje dag, i bloggen alltså, okej bloggen är inte ansträngande att skriva. Men det känns mycket lättare när jag ska lämna in ett arbete i skolan och jag har ganska lätt för att skriva på svenska nu tycker jag.

Som vanligt hade jag ingen musikteori idag eftersom min lärare är och pratar om noter. De hade tydligen inte hittat någon vikarie heller och nu känns det tråkigt att inte ha haft musikteori sen vecka sju. Det dröjer ju fem veckor mellan den gången och nästa vecka, dåligt!

Om en stund ska jag åka till min kompis Ronja. Vi ska nämligen åka till ett ställe där Shirley Clamp ska sjunga ikväll, hoppas att hon kommer dit och inte är sjuk eller något annat. Men tänk om jag får träffa henne igen, i så fall kommer jag få värsta känslorna! Men det kan ju hända att hon går direkt efter att ha sjungit men man kan ju alltid hoppas=)

Det sista jag skriver nu är en rolig sak! Vi hade ju prov i samhällskunskap i fredags och jag kom ju på ett fel jag hade direkt efter att ha skrivit provet. Jag kom inte på någon framstående person inom konservatismen, eller jag skrev fel person på den frågan. Men på alla andra frågor hade jag rätt och jag hade sjutton av arton poäng på provet. Jag fick MVG! Det känns jättebra med tanke på att jag bara hade g+ på den senaste uppgiften. På det första provet hade jag ju vg+ och nu ska jag verkligen försöka göra bra ifrån mig på de två sista momenten har jag bestämt.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: sarah

hej!

kommer du på alnölägret i sommar:)??

2009-03-12 @ 17:04:58

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0