Tisdag, Patrik 1,5

Hej!

Idag började skolan igen, dagen började dessutom med kultur och idéhistoria som inte direkt är mitt favoritämne. Jag kom till skolan i tid i alla fall trots att taxin var sen. Men när jag kom dit märkte jag att jag hade råkat få med mig fel sladd till datorn, jag hade råkat ta med mig en sladd till en annan dator. Det var inte alls roligt men jag fick använda datorn utan sladd, punktdisplayen blev segare men det fungerade i alla fall och batteriet räckte hela lektionen. På lektionen redovisade de sista grupperna sina arbeten och berättade olika berättelser som finns i bibeln. Det var en ganska bra och intressant lektion och i slutet fick vi lyssna på en tolkning av Johannes döparen. Det var en opera på tyska och läraren spelade upp den väldigt högt, jag fick lite ont i öronen. Men det var dramatiskt och bra och personen som sjöng var bra:) Eftersom jag inte hade någon ensemble idag hade jag ingen lektion efter kultur och idéhistorian men jag var ändå på öppen tid en stund. Det var först två personer som pratade om människohandel, det är ju jättehemskt! Men de jobbade med att hjälpa personer som blir utsatta för det. Senare på öppen tid var det en standupkomiker som skulle komma men då var jag tvungen att gå eftersom Rebecka hade beställt en taxi till mig som skulle komma samtidigt. Jag åkte till Adam och när jag kom dit åt jag lite lunch. Adam smsade hela tiden med sin mobil och var lite tråkig först men vi fick roligare efter ett tag och var inne på en rolig hemsida innan Adam åkte för att träna och handla. Jag pluggade och vilade lite medan Adam var borta och när han kom tillbaka började vi bråka, eller inte direkt bråka men diskutera. Men alla måste ju bråka ibland och om man blir sams efteråt är det ju lugnt, jag brukar aldrig vara långsint och inte Adam heller som tur är=)

Vi kom lite sent till ungdomsgården på grund av att bussen var sen och för att tunnelbanan segade sig men vi var där vid kvart över sex. Mickis kom efter en stund och vi pratade lite, hon var väldigt trött idag. Sedan kom Kim, det var verkligen roligt att träffa båda två igen!<3
Många handlade godis och annat eftersom vi skulle se en film idag. Adam handlade en kaka och två godisar till mig men jag ska ge honom pengar senare. Filmen vi skulle se hette Patrik 1,5 och en av ledarna från ungdomsgården syntolkade den. Hon syntolkade riktigt bra faktiskt och hade bra känsla och allting=)
Filmen handlade om ett homoseuellt par som flyttar in i en villa eller något liknande. De vill gärna skaffa barn och har precis fått godkänt från en adoptionsbyrå att adoptera ett. Efter ett tag får de besked om att det finns en svensk pojke som behöver föräldrar och det står att barnet heter Patrik och är 1,5 år. Men det blir inte riktigt som de har tänkt sig när det visar sig att Patrik är 15 och inte 1,5 år. Patrik har dessutom gjort en hel del kriminella saker i sitt liv och hans uppväxt har inte alls varit bra.
Filmen var riktigt bra och det fanns en massa bra scener i den, ibland var jag nära på att börja gråta och filmen väckte ibland mycket känslor hos mig. Men jag tycker att alla som inte har sett den verkligen borde göra det! Patrik 1,5 var nog en av de bästa filmer jag har sett, inte för att jag har sett särskilt många filmer men ändå=)

Efter att ha sett filmen åt jag lite popkorn, det borde jag ju egentligen ha ätit under filmen men det blev inte av. Efter att ha diskuterat skumma taxichaufförer med några vänner gick jag för att spela showdown mot Lappis. Jag testade en handske som tydligen skulle vara liten men ändå var stor på min hand. Lappis spelade med ett skumt racket som psykade mig lite, jag blir störd varje gång jag hör ljudet av det. Jag förlorade matchen med 11-8 vilket inte var roligt med tanke på att det är tävling på lördag och jag kommer att spela mot honom igen då. Men han var tröttare än jag efter ett set och det kan ju vara så att jag kan vinna om jag lyckas trötta ut honom tillräckligt mycket:) I en riktig match måste man vinna två set innan en match är slut. En störande sak är att jag inte hinner träna mer med den där handsken innan tävlingen, den känns klumpig och jag rör mig automatiskt långsammare när jag använder den än annars. Men den skyddar väldigt bra och det är ju bra med tanke på att många kommer att skjuta hårt på lördag. Efter matchen tränade jag i alla fall på servar och jag hittade faktiskt ett sätt att serva på som var helt okej. Det blev ganska många mål men då var det ju ingen som försvarade målet tyvärr:( Men på lördag är mitt mål att inte komma sist och att helst komma bland de fem bästa. Jag kanske siktar lite väl högt med tanke på att det här är min första riktiga tävling men ändå. Jag åker dit för att vinna och inte för att förlora! Tyvärr är mina tävlingsnerver inte alls bra och jag blir alltid nervös innan en tävling eller ett framträdande. Dessutom är det jättelätt att psyka mig vilket också är en nackdel hos mig.

Efter showdownspelandet var jag tvungen att åka hem. Av en ren slump ringde jag till färdtjänsten för att se om min färdtjänstresa var samplanerad och när jag ringde dit fick jag veta att beställningen tydligen hade tagits bort eller också hade den inte registrerats. Jag ringde resegarantin direkt och som tur var kunde de skicka en taxi som kom efter en kvart:)
Nu sitter jag här vid datorn och ska snart gå och lägga mig. Imorgon måste jag gå upp tidigt eftersom jag börjar tidigt och dessutom vill hinna duscha på morgonen. Jag har idrott första lektionen och då kanske det inte är särskilt smart att duscha precis innan det men håret blir i alla fall rent=)
/Vispen

Kommentarer
Postat av: oskar

ska kanske se den filen. jag brukar inte se så mycket film, men det är många som säger att den är bra.



lycka till på lördag!

2009-03-04 @ 13:47:52
URL: http://seigon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0