Har haft en bra helg

Hej!

Nu var det ju ett tag sen jag bloggade senast och därför passar det bra att jag gör det nu innan jag går och lägger mig:) Hoppas att ni mår bra, det gör jag förutom att jag är lite chockad över en grej som har hänt ikväll. De tre senaste dagarna har i alla fall varit bra annars. I fredags hade jag först historia där vi började prata om medeltiden och lite annat, jag kan tyvärr inte säga att jag tycker att det var en jätteintressant lektion men jag överlevde:) Efter att ha haft historia åt jag lunch med en del av tjejerna i klassen och sen hade jag en jättelång håltimme. Men vi diskuterade bland annat EQ och lite andra intressanta ämnen. Min sista lektion var samhällskunskap och där pratade vi om ekonomi och diskuterade vilken typ av ekonomi som är bäst i samhället, det var svårt.

Efter skolan åkte jag till min mormor Lia. Hon fyllde år igår så vi var där och firade henne. Det var väldigt trevligt att träffa henne och kusinerna igen:) Vi åt middag på en restaurang, efterrätten var godast, chokladpannakotta med hallon:) Hos Lia körde vi sedan frågesport där jag lärde mig lite allt möjligt. Man måste ju vara väldigt smart, i alla fall veta väldigt mycket, för att bli bra på frågesport. Det finns ju otroligt många frågor.

Igår var en ny dag och runt tolvtiden åkte jag till Gröna lund för att möta upp en del andra från USS. När jag kom dit delades vi in i grupper och jag gick tillsammans med Hannah, Rakel, Jakob, Linn och Johanna som var ledsagare:) Det var en rolig grupp och alla verkade vara väldigt glada hela tiden. Vi hann åka en hel del igår vilket ju var trevligt. Jag tycker väldigt mycket om popexpressen, man får ju höra musik medan man åker och jag tycker att den snurrar runt på ett så härligt sätt:) Insane är lite rolig också, berg och dahlbanan får jag alltid lite ont i huvudet av eftersom den stannar så tvärt men även den är helt okej. Extreeme orkade jag inte åka igår eftersom jag har fått ont i nacken av den tidigare och jag inte ville riskera att få det men jag kommer förmodligen åka den någon gång i framtiden. Jag var på Grönan till klockan sex, egentligen skulle jag kanske ha stannat kvar längre men så blev det inte. Jag tycker i alla fall att det var en väldigt trevlig dag då jag fick umgås med trevliga människor. Det var många som kom dit och jag hann tyvärr inte vara med vissa som jag inte hade träffat på länge vilket var synd men det hinner man ju inte på fem timmar. Kim följde i alla fall med mig hem och vi hade en trevlig kväll tillsammans. Sen sov hon över här inatt och det var ju ett tag sen senast:)

Idag var jag med Kim under förmiddagen, vi lyssnade mest på musik och pratade. Sedan åkte jag till Adam i eftermiddags och det var också väldigt trevligt. Jag är ju inte där lika ofta som tidigare och därför hade jag verkligen saknat honom och hans familj. Även Adams föräldrar verkade bli glada när jag kom och jag åt en jättegod middag hos dem:) De köpte till och med mango för min skull. Adam och jag hann prata en del, lyssna på musik och göra lite annat kul, vi har nästan alltid roligt när vi ses. Nu är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig. Imorgon börjar en ny vecka då jag förmodligen kommer få ännu mer läxor. Jag ser i alla fall fram emot att träna showdown igen och sen ska jag vara med styrlesen i helgen:)
/Vispen

Mest skola

Hej!

Idag är det torsdag och jag känner mig faktiskt lite nere för tillfället. Det beror nog en hel del på att jag inte har tränat showdown på väldigt länge nu, idag var det nio dagar sen jag tränade senast och nästa riktiga träning har jag inte förrän på tisdag. Det känns ju som en evighet tills dess, jag oroar mig över hur dålig jag kommer vara nästa gång jag spelar. För mig hjälper det inte att inte träna som jag har märkt att det gör för vissa andra. Dessutom tycker jag ju verkligen om att träna och spela så när jag inte får göra det på ett tag känner jag verkligen att det är något som fattas de dagar när jag egentligen skulle ha tränat. Jag saknar det otroligt mycket! Nu när det är skola känns det verkligen som att jag behöver göra något som jag tycker om, att jag kan ha något att se fram emot efter att ha gått en lång och tråkig skoldag men utan showdown känner jag mig inte lika motiverad att göra något. När jag tränar brukar jag kunna koppla bort det mesta som jag tycker känns jobbigt och tråkigt för tillfället och om jag har känt mig arg eller ledsen en dag brukar jag nästan alltid känna att showdownträningen får mig på bättre humör. Det tror jag dels beror på att de jag tränar med oftast är väldigt glada och dels på att jag faktiskt kan slå på showdownbollen hur hårt jag vill. En boll känner ju ingenting och personen som står på andra sidan har ju handskar vilket gör att den inte heller får ont. De flesta jag tränar och spelar med är dessutom killar eller män och därför skjuter de automatiskt ganska hårt vilket jag tycker är bra:) Nej, jag vill träna showdown nu! Det är inte alls samma sak att träna styrka eller kondition även om det såklart också hjälper lite:) En person har i alla fall fått mig på bättre humör idag och jag tror att du vet vem du är:)

Skolan rullar på som vanligt. Igår hade jag min första sånglektion för i år och jag kan säga att jag oroade mig i onödan. Att ha Dimitri i sång var inte alls så jobbigt som jag hade föreställt mig och jag vågade faktiskt sjunga ut ganska mycket igår, redan första lektionen med honom. Med Kerstin kände jag mig blyg och osäker ett helt år. Men eftersom jag har haft Dimitri som lärare i körsång och han har varit med på sånguppspelen visste jag ju i alla fall lite vem han var sen tidigare:) Jag fick en ny låt igår, Black Orpheus som är en bossa-låt. Den ska jag träna på tills nästa vecka och det ska bli roligt att sjunga bossa, det är en stil som jag knappt visste om att den ens existerade. I och för sig beror det nog på att jag ju inte direkt är särskilt insatt i vilka musikstilar som finns, det finns ju en hel del.

Hmm, vad hade jag mer för lektioner igår? Just det, ensemble. Vi pratade först lite om vilka låtar som vi ska lära ut till resten av gruppen. Jag valde låten Save tonight som tydligen bara innehåller fyra ackord:) Eftersom jag inte kan spela något instrument, i alla fall inte särskilt bra, kommer det säkert bli svårt för mig att visa de andra på vilket sätt de ska spela men jag ska sätta mig och lyssna igenom låten i helgen och se i vilken ordning ackorden kommer och så vidare. Igår började vi splea en ny låt också, I want it all, Queen gör orginalet. Det var enligt mig en bra låt, inte direkt en låt som passar min röst men jag gillar ju utmaningar.

Igårkväll åkte jag och vaccinerade mig mot TBE igen och nu har jag alltså tatigt den andra sprutan. I och för sig har jag ju nästan aldrig råkat ut för färstingar men eftersom jag är i skogen ofta och man tydligen kan få men för livet av sjukdomen TBE kanske det var lika bra att jag vaccinerade mig. Jag har kommit fram till att jag brukar reagera efter att ha tagit vaccin, det har jag i alla fall gjort de senaste gångerna och det är jobbigt menmen. Nästa sprunta behöver jag i alla fall inte ta förrän om ett år och det känns skönt:)

Idag har jag haft två lektioner, historia och religion. I historia har jag Uffe som jag även hade i samhällskunskap a för två år sen. Han fick mig att verkligen tycka om samhällskunskap och därför hoppas jag att han kanske kan få mig att känna att historia i alla fall är lite intressant. Det är nämligen ett ämne som jag aldrig har tyckt om eller varit särskilt intresserad av under grundskoletiden. Men man vet aldrig, det kanske kommer ändras nu:) Idag gick vi bara igenom på vilket sätt vi kommer examineras. Det kommer vara sex oförberedda prov plus att man måste lämna in två skriftliga arbeten. I samhällskunskap b har man också oförberedda prov, det finns ju både för och nackdelar med det men jag tror att man lär sig mer på det sättet och att det kommer göra att en del kommer hitta ett bättre sätt att plugga på. Det finns ju de som pluggar jättehårt inför ett visst prov bara några dagar innan själva provet. Jag brukar inte plugga på det sättet så för mig kommer det nog inte bli annorlunda. Okej, jag kommer kanske känna mig mindre stressad eftersom jag aldrig kommer veta vilka datum proven kommer vara, på ett sätt kommer jag nog känna mig mer stressad på grund av det men vi får se. Närvaro har jag ju i alla fall inte direkt några problem med så jag hoppas att jag inte kommer missa något prov, högst ett i så fall. En bra sak är hur som helst att man får ha med sig sina anteckningar som man har skrivit under lektionerna till proven:) Det borde ju faktiskt göra att det inte är helt omöjligt att få godkänt, för att få vg måste man kunna reflektera, tänka kritiskt och lite annat, jag tycker ju att sånt är svårt men jag satsar ändå på att få vg i både samhällskunskap och historia. Även religion verkar kunna bli helt okej. Där har vi samma lärare som i svenska b, jag hade ju i och för sig inte det särskilt länge men jag tycker ändå att läraren verkar vara väldigt bra. Eftersom han har haft mig tidigare vet han redan att jag behöver få material i tid och att det är bra att han mailar det till mig:) Samhällskunskapsläraren mailade mig förresten idag och bifogade en fil med det vi kommer att arbeta med imorgon. Det var ju riktigt bra för det är inte många lärare som kommer ihåg att göra det och den läraren har jag dessutom aldrig haft tidigare.

Jag avslutar med att skriva något som jag verkligen tycker är roligt. Jag fick inbjudan till ETT idag, European top twelve! Idag är det exakt femtio dagar kvar till den femtonde oktober då tävlingen börjar! Jag kommer behöva ta ledigt från fredagens samhällskunskapslektion vilket gör att jag kanske kommer missa ett prov men det är det absolut värt! Nu har jag ett datum att längta till och det ska bli jätteroligt att få spela mot alla duktiga tjejer igen! Det är ju de tolv bästa spelarna i Europa och det kommer även helt seende spelare. De får ju tyvärr inte tävla i EM så det ska som sagt bli jätteroligt! Idag pratade jag dessutom med Helene om att ha en träningshelg i september så det hoppas jag verkligen blir av. Nu ska jag göra något annat, vi får se vad det blir.
/Vispen

Nu har skolan börjat på riktigt

Hej!

Nu har jag gått mina två första riktiga skoldagar. Igår började dagen med körsång vilket jag tycker kändes skönt. Vi har Linda och Kitte i år och jag hoppas att det kommer bli ett roligt år. Igår började vi sjunga låten Man in the mirror, jag tycker att stämmorna var ganska svåra och därför måste jag verkligen komma ihåg att spela in dem nästa vecka. Nu kommer jag ha problem med att träna på låten menmen, texten kan jag i alla fall lära mig utantill. Efter kören hade jag en lång håltimme då jag pratade lite med Ellen och josefine plus att jag ringde syncentralen. Jag har fått en ny skoldator nu som vi ska lämna in imorgon. Jag hoppas att jag kan få licens snabbt eftersom jag ändå hade licens till jaws 9.0 tidigare men vi får se vad som händer. Efter lunchen hade jag ensemble då vi fick reda på att vi, precis som förra året, ska lära resten av vår ensemblegrupp en låt. Det tyckte jag ju var hur svårt som helst förra gången och nu kommer lärarna säkert vara mycket hårdare när de bedömer än. Tills imorgon måste jag komma på vilken låt jag vill lära ut, det måste ju vara en enkel låt med så få ackord som möjligt. Jag kan ju inte ens spela något instrument och tycker verkligen att det är svårt att ta ut låtar på gehör. Men vi har ju ett skolbibliotek där jag kanske kan kolla efter någon enkel låt imorgon. Lärarna sa i alla fall att man blir tilldelad en låt om man inte har något förslag imorgon vilket ju är bra. Under gårdagens lektion gick vi igenom hur man gör en kompskiss och det tycker jag i alla fall inte verkar vara överdrivet svårt. Jag kommer nog lära ut låten på gehör eftersom det alltid är på det sättet jag jobbar.

Måndagar är en väldigt skön dag för mig eftersom jag slutade direkt efter ensemblen. Senare kommer det vara öppen scen på eftermiddagarna men den har inte börjat än. För mig spelar det egentligen ingen roll att öppen scen ligger just den dagen, det passar mig faktiskt ganska bra med tanke på att jag nog ändå kommer stanna i skolan och åka direkt till träningen runt femtiden. Igår eftermiddag åkte jag däremot iväg efter skolan eftersom jag skulle vara med på en intervju om showdown:) Det var verkligen roligt att bli intervjuad, jag fick ha sådana där stora hörlurar på mig och hörde mig själv när jag pratade. Intervjun tror jag inte direkt blev jättebra för jag kom som vanligt på saker efteråt som jag glömde att tala om menmen, nu finns det ju ingenting att göra åt det. Förutom att prata om showdown igår fick jag även prata lite om valet. Det var däremot ett område som jag inte är lika insatt i. Men eftersom jag får rösta för första gången i år ville de prata lite med mig om det.

Istället för att åka och träna igår åkte jag till Uss kansli och hjälpte till att städa. De ska nämligen flytta ganska snart så igår packade vi ner en massa saker i kartonger och slängde även en hel del. Att lyfta kartonger var ju träning på sitt sätt för jag kan lova att en del kartonger var väldigt tunga.

Idag började dagen med estetisk verksamhet som a och b-klassen kommer ha tillsammans. Jag tycker att det känns roligt men också lite jobbigt att vara så många. I körsång är vi ju i och för sig ungefär också sådär många men i det här ämnet kommer man ju inte bara att sjunga. Min klass fick i läxa tills nästa vecka att göra om en barnvisa på något sätt. Nästa vecka kommer vi i mindre grupper sitta i en midisal och spela in vår tolkning.

Anledningen till varför min klass inte kunde göra arbetet under lektionen var att vi hade mössprovning. Ja, håller ni inte med om att det är skumt? Man hinner inte ens gå i skolan en vecka förrän man ska prova mössor som man ändå inte kommer använda förrän studenten? Eller okej, det finns ju en speciell dag då man har mösspåtagning också men ändå. Två personer visade oss olika mössor och det fanns sex eller sju varianter. De flesta verkade tycka att det var roligt medan jag kände mig väldigt stressad när jag upptäckte det. En sak som gjorde mig ännu mer stressad var att vi även skulle beställa våra studentmössor idag. Jag trodde att man skulle få längre tid på sig att välja men så var det ju inte. Det tog ungefär en timme för mig att beställa en mössa. Först testade jag olika storlekar men kom till slut fram till att storlek femtiofyra nog passade mig bäst. Efter det skulle man bestämma vilken sorts mössa man har och jag bestämde mig till slut för en mössa som hette diamant. Fråga mig inte riktigt varför mössan hette just diamant, alla hade olika namn. Det fanns en standardmössa men den verkade det inte vara någon som valde. Standardmössan hade tydligen ett plastband inuti också som många trode skulle bli obekvämt efter en stund. I diamantmössan var det ett läderband istället vilket tydligen gör att mössan andas bättre eller något sådant. På framsidan av min mössa skrev jag Vispen AM08. Am står för artistmusiker, inriktningen jag går och 08 skrev jag eftersom jag började gymnasiet år 2008. Sen skrev jag Kulturama fria på baksidan eftersom det är namnet på gymnasiet. Sedan satte jag någon blomma av något slag på mössan som alla mössor skulle ha och sedan var det färdigt:) Det blev nog den dyraste mössa som jag någonsin kommer köpa, den kostade ungefär 600 kronor. Men sen tar man ju faktiskt bara studenten en gång i livet och dessutom betalade jag lite i jämförelse med vissa andra. En del mössor kunde man betala över tusen kronor för men det tycke jag var lite väl mycket, jag kanske har fel. Men sen måste man ju ändå lägga ner pengar på att betala för flak, fina kläder och studentskiva.

Eftersom jag segade mig så mycket med att beställa en mössa och det var lång kö till lunchen fick jag äta mycket snabbare än vanligt idag men det gick bra som tur var. Första lektionen efter lunch var samhällskunskap b. Det ämnet hade jag sett fram emot att ha. Tyvärr fick vi inte den lärare som jag hade hoppats på men jag hoppas verkligen att den här läraren är bra för det avgör ju verkligen ifall jag kommer tycka om ämnet eller inte. Självklart kommer jag försöka lära mig så mycket som möjligt hur läraren än här men det är klart att en lärare som man tycker är bra gör att man blir mer motiverad. I högstadiet var jag ju till exempel knappt intresserad av samhällskunskap överhuvudtaget men när vi sedan fick en jättebra lärare i ettan blev det plötsligt ett av mina favoritämnen i skolan. Det var samma sak med idrott, i och för sig kanske showdownen gjorde att jag blev mer motiverad att träna men lärarna var faktiskt mycket bättre och gav mig roligare uppgifter. I högstadiet fick jag ju oftast antingen gå promenader eller sitta på en motionscykel vilket ju inte direkt var jätteroligt att göra varenda gång. Dagens lektion började i alla fall med att vi fick presentera oss och berätta lite om varför vi har valt att läsa b-kursen och vad vi tycker är intressant inom samhällskunskap. Många berättade att de är intresserade av politik vilket jag tycker var roligt. Läraren gick även igenom kursplanen och betygskriterierna. Det första momentet vi kommer att gå igenom är ekonomi, det är jag inte särskilt insatt i och därför ska det bli intressant:) Alla fick fylla i en enkät idag också där vi fick svara på frågor som handlade lite om på vilket sätt vi lär oss bäst, vilket betyg vi satsar på och vad vi förväntar oss att lära oss i år. Jag tycker att frågorna var bra men hade svårt att svara på några av dem.

Min sista lektion idag var psykologi. Det är ju också ett ämne som jag verkligen har varit intresserad av att läsa länge. Om jag inte hade kommit in på en musiklinje hade jag valt att gå ett program där man läser mycket psykologi. Idag pratade vi först lite om vad begreppet psykologi betyder och fick sedan diskutera ett fall. Det var väldigt intressant och jag ser fram emot nästa veckas lektion. Tyvärr har jag hört av andra att psykologi är en väldigt svår kurs, samma sak med samhällskunskapen men ingenting borde ju vara omöjligt. Tyvärr var träningen inställd idag vilket jag verkligen tycker var tråkigt. Det känns verkligen som att showdown är något jag behöver just nu och nu får jag vänta tils på torsdag eller kanske till och med ännu längre innan jag får spela det igen. Jag ska posta det här nu och skriva lite på psykologiuppgiften som jag inte kunde skriva i skolan. Min privata dator, som jag har fyrtiominuterslicens av jaws på, krågnlade när jag var i skolan och jag fick inte punktdisplayen att fungera så jag måste titta på den datorn ikväll också. Det blir härligt, eller inte. Hoppas att ni har det bra i alla fall:)
/Vispen

Lördag kväll

Hej!

Hoppas att ni mår bra. Det gör jag förutom att jag känner mig ganska trött. Därför ska jag gå och lägga mig om en stund men jag ville bara skriva lite först. I torsdags och igår var det skola igen. Vi repade inför showen vi skulle visa upp för ettorna i torsdags och sen spelade vi upp den i fredags. Ensemblen jag är med i spelade låten Smooth och det kändes bra och det kändes faktiskt roligt att sjunga igen efter sommaren. Jag tycker ju inte om att sjunga solo men däremot tycker jag väldigt mycket om att köra bakom andra. Då hörs man ju inte lika mycket och det är skönt:) Ettorna applåderade under och efter att vi hade spelat låten vilket ju var trevligt, jag hoppas att de tyckte om att titta på när alla tvåor och treor visade upp något för dem. De fick se lite av vad alla inriktningar gjorde förra året.

Igårkväll åkte jag hem till mina vänner Daniel och Desirée. De bor i en jättefin lägenhet och jag tyckte verkligen om att vara där! Jag brukar faktiskt trivas i de flesta lägenheterna, på något sätt tycker jag ofta att lägenheter är mysigare att bo i än hus. Vi var ganska många som kom igår vilket var trevligt. När alla hade kommit lagade vi tacos tillsammans och efter att ha ätit spelade vi Singstar. Det var ju ett tag sen jag spelade det senast och Daniel hade jättemånga låtar på sitt playstation så det var väldigt roligt:) Det var dessutom väldigt roligt att lyssna på när de andra sjöng. Jag tycker ju särskilt mycket om att höra killar sjunga, särskilt om de är bra och Mathias och Daniel sjöng hur bra som helst! Jag sjöng också en del vilket var roligt även om jag fick väldigt dåliga poäng nästan varenda gång. Sen känner jag mig lite hes nu men det är det värt:) Vi hade i alla fall en väldigt trevlig kväll och det kändes riktigt tråkigt när några åkte hem. Några av oss sov i alla fall kvar en natt och jag somnade inte förrän klockan var ungefär halv fem. Ändå kände jag mig inte särskilt trött när jag vaknade runt tiotiden imorse och det var ju skönt.

Idag har vi gått runt lite på stan, vi var bland annat på lagerhouse där de hade en massa trevliga saker. Sen har vi lagat paj som blev jättegod. Jag hjälpte till att göra pajdegen så nu vet jag hur man gör det, jag hade i och för sig gjort paj tidigare men den vi gjorde idag tycker jag blev godare än de jag har gjort innan:) Vi tittade på en film idag också som jag tror hette Planet 51, den var lite rolig:) Rakel och jag tittade på när Daniel spelade Pokémon också och det var kul. Vi avslutade dagen med att spela Singstar igen innan de flesta skulle åka hem. Nu sitter jag alltså hemma och jag känner mig nöjd med den här helgen:) Imorgon blir nog en väldigt lugn dag. Det enda jag har planerat att göra är att träna en timme och träna lite på två låtar vi ska sjunga i kören på måndag.
/Vispen

Första dagen i trean

Hej!

De sista två dagarna av mitt sommarlov var ganska lugna. I måndags träffade jag Rebecka på eftermiddagen. Vi fikade och lagade mat tillsammans:) Det var väldigt trevligt för det var ju ett tag sen vi träffades senast. Träningen var som vanligt på kvällen och då firade vi mig lite och åt god choklad och blåbärsglass eftersom jag tog brons i EM:) Men jag spelade väldigt dåligt både i måndags och igår. Tyvärr brukar jag alltid göra det efter en tävling vilket är lite störande menmen. Det är i alla fall bättre att spela dåligt på träningar än på tävlingar när det väl gäller. Efter måndagens träning åkte jag hem till Christoffer. Där sov jag över natten till tisdag och det var trevligt. Jag känner mig alltid lugn när jag är med honom och jag tycker verkligen om lägenheten där han bor:) Han är verkligen en av mina bästa vänner. Igårkväll hade jag tänkt skriva lite om min sommar men det blev inte av. Det här sommarlovet var ju i alla fall ett av mina bästa lov hittills. Förutom att jag tränade väldigt mycket tävlade jag ju två gånger också, både i Prag och på EM. Dessutom åkte jag ju på dataläger i Grekland och det var verkligen ett läger som jag aldrig kommer glömma. En del av mina vänner hann jag träffa under lovet också och jag hade verkligen jätteroligt när jag var och firade Rakel som fyllde tjugo år:)

Idag började jag trean och jag känner mig verkligen trött nu men jag hoppas att jag snart kommer vänja mig vid att gå upp tidigt, att orka vara koncentrerad och vid allt ljud runtomrking. Skoldagen började med att alla tvåor och treor samlades och fick lite info om skolåret. Egentligen hade det inte hänt särskilt många nya saker, de två största förändringarna tycker jag var att det kommer vara annorlunda om man missar något och vill göra omprov och att skolan kommer testa att använda en annan hemsida än fronter i år. Jag tyckte ju verkligen inte om fronter och hoppas istället att hemsidan de har valt nu ska fungera bättre för mig. Alla kommer få en e-postadress från skolan också vilket ju är trevligt, inte för att jag har något emot att använda min privata e-post men ändå. En sak som är jobbig är ju att jag än så länge inte har någon bärbar dator som fungerar. Men jag ska lämna in skoldatorn imorgon och sen får vi se vad som händer. På måndag börjar vi ha vanliga lektioner och det vore jobbigt om jag skulle behöva vänta på jaws i flera veckor nu. Jag hatar verkligen att missa saker och att komma efter! Syncentralen måste tydligen beställa en licens till jaws från USA och det lär ju ta hundra år innan jag får den men jag får väl överleva på något sätt. En i klassen sa att jag kunde få hennes anteckningar om jag inte har en fungerande dator nästa vecka.

Under eftermiddagen repade vi med våra gamla ensembler. Vi kommer få veta de nya ensemblerna på måndag och jag hoppas på att komma med folk som jag trivs med. Varje ensemble ska i alla fall spela upp en låt för de nya ettorna på fredag och min ensemble bestämde att vi ska spela låten Smooth. Det var några som ville spela If I never see your face again men när vi röstadde fick Smooth fler röster vilket jag blev oerhört lättad över. Jag hade verkligen inte velat sjunga solo när det fanns andra som hellre ville göra det. Nu körar jag istället på refrängerna och det känns bra. Eftersom jag knappt har sjungit ordentligt på hela sommaren kändes det jobbigt för rösten att sjunga idag och då körade jag ju ändå bara. Men jag kommer nog in i det snart också får man hoppas:) Det stod förresten på mitt schema att jag kommer ha Dimitri i sång i år. Vi får se hur det går, jag trodde ju att jag skulle ha Maria men det kommer säkert gå bra att ha Dimitri även om det säkert kommer kännas lite konstigt att ha en man som sånglärare i början. Sen kommer jag säkert känna mig blyg i början också, det tog ju ett tag innan jag vande mig vid Kerstin.

Innan skoldagen slutade hade vi skolfotografering. Det tror jag att alla Kulturamas gymnasieelever hade idag och det verkar som att man alltid fotas första dagen man är i skolan. Jag hade glömt bort det men det gick ändå helt okej. För mig var det bara att sitta på en stol och se glad ut:) Efter att ha tagit klassfotot fotades alla för sig och det kändes också ganska bra. Det gick fortare än vanligt på grund av att fotografen var snabb, jag hoppas att resultatet blir bra ändå:) Tyvärr brukar jag ju ofta råka blunda på alla bilder men fotografen sa att jag faktiskt bara hade blundat på en av bilderna hon tog. Därför hoppas jag att de väljer en bild där jag har öppna ögon. I och för sig spelar det inte direkt någon roll för mig men eftersom jag har flest bilder där jag blundar vore det ju trevligt att ha någon där jag tittar också. Däremot tror jag inte att jag lyckades se särskilt glad ut på någon av bilderna och mitt leende såg nog inte särskilt äkta ut menmen. Nu är fotograferingen över för i år och det känns skönt:)

Nu är jag hemma och har alltså gått första dagen av trean. Det känns konstigt att jag nu är en av de äldsta på gymnasiet. Jag hoppas att jag kommer överleva det här skolåret och få betyg som jag blir nöjd med. En del pluggämnen kommer jag ha i år, bland annat historia, religion, samhällskunskap och psykologi. De som har läst samhällskunskap och psykologi har varnat mig och sagt att det är två riktigt jobbiga och svåra kurser. Man kommer till exempel få skriva två stora slutarbeten i båda kurserna vilket man säkert kommer få göra i religion och historia också. Men det är ju bara att kämpa på och jag är glad över att jag inte behöver tänka på projektarbete i år också:) En annan grej som är lite speciell med att gå i trean är ju studenten och allt firande som jag redan börjar få lite panik inför. Det var något som vi redan började diskutera idag trots att det ju är ungefär tio månader tills dess. I och för sig går tiden väldigt fort och man märker verkligen att det är många som längtar till studentdagen. Jag kommer ju gå ett år extra på gymnasiet men det är klart att jag kommer ta studenten tillsammans med klassen som jag går tillsammans med i tre år. Men för mig försvinner ju en del av glädjen med att ta studenten eftersom jag ju trots allt behöver gå ett extra år men jag kommer säkert ändå ha roligt:) Nej, nu orkar jag inte skriva mer idag men nästa gång jag bloggar blir förmodligen på fredag eller lördag.
/Vispen

EM 2010

Hej!

Jag vill börja med att tacka er som har hjälpt och stöttat mig både innan och under EM, det har betytt otroligt mycket för mig. Sen vill jag även tacka er som har gratulerat mig efter att jag vann brons igår. Nu har jag börjat inse att jag faktiskt vann bronsmatchen även om det känns väldigt overkligt. Jag trodde ju nämligen inte att det skulle gå så bra för mig men det visar ju verkligen att träning ger resultat och jag känner att jag har tränat och kämpat hårt det senaste året. Om två år är det EM igen och då hoppas jag på att kunna vinna silver eller kanske till och med guld. Eftersom jag nu har vunnit brons tycker jag att det skulle kännas konstigt att satsa på att kanske vinna brons igen. Det finns ju fortfarande spelare som är mycket bättre än jag och jag vill bli lika bra som dem. Showdown är bland det roligaste jag vet just nu och jag känner att jag vill satsa på det och utvecklas mer.

Jag kan berätta lite snabbt om veckan:) Det här inlägget skriver jag mycket för min egen skull så att jag senare ska kunna gå tillbaka och läsa det i framtiden och minnas den här roliga veckan. Ni som vill får såklart läsa men det är ju ingenting ni behöver göra eftersom ni redan vet hur det gick för mig.

I måndags och tisdags tränade jag tillsammans med resten av det svenska landslaget. Vi spelade mycket showdown och var även på gymmet och tränade. I tisdags kände jag dock att jag inte kunde prestera på grund av att jag hade jätteont i magen, det är verkligen inte roligt att vara tjej ibland. I onsdags mådde jag i alla fall bättre och på förmiddagen tog vi det mest lugnt. Zebben hade tagit med sig en fotboll och en basketboll, båda hade en pingla i sig så att man kunde höra dem. Vi spelade lite fotboll och jag var utan tvekan sämst av alla. Jag missade bollen nästan hela tiden och när jag väl lyckades träffa den landade den inte där jag ville. Det kändes i alla fall helt okej att vara med och sparka på den där bollen ibland men jag vet att det definitivt inte är något för mig. Någon bollkänsla har jag nog aldrig haft. Därför förstår jag inte hur jag lyckas spela showdown och vinna en massa matcher.

I onsdags kväll åt alla middag tillsammans och efter det samlades vi och alla hälsades välkomna till EM. Domarna gick igenom några showdownregler som de tyckte var extra viktiga. Jag kände till allt sen tidigare men tycker ändå att det var en bra och lagom lång genomgång. Vi fick även reda på hur EM var upplagt och hur programmet såg ut.

Natten till torsdag kände jag mig ganska nervös även om jag inte ens kan jämföra det med hur nervös jag kände mig natten till lördag. Men jag tror att jag hade ganska tur när de lottade grupperna för oss tjejer. I och för sig hade jag Jana i min grupp och hon vann ju VM förra året. De andra spelarna i min grupp var såklart också väldigt duktiga men det fanns till exempel två personer i den andra gruppen som jag förmodligen inte skulle ha vunnit över, det kan man ju aldrig veta men ändå. En av dem har vunnit över mig varje gång när vi har spelat och den andra tjejen är också otroligt duktig. Men ibland måste man ju ha lite tur och jag behövde inte spela mot någon av dem under EM. I torsdags började jag med att möta en tjej som spelade sin första internationella match. Det var nog tur för mig att jag fick börja med att möta henne eftersom jag var väldigt nervös. Vi spelade ganska jämnt ett tag men jag vann till slut matchen. Senare under eftermiddagen hade jag ytterligare fyra matcher. Tre av dem vann jag utan att förlora ett enda set men den sista matchen förlorade jag med två-ett. Det kändes såklart väldigt tråkigt men Annie som jag mötte hade utvecklats en del sen senast och det tycker jag var roligt. När vi har mötts tidigare har jag vunnit över henne så jag tror att hon blev glad när hon vann. Tredje set var dessutom ganska jämnt och slutade elva-åtta till henne så det kunde ju ha varit värre. Både Rikard som var min coach under alla matcher och Nina som var och tittade på matchen sa att de var nervösa eftersom matchen var så jämn. Efter middagen spelade vi trippel och vann två av tre matcher. Jag tycker att det kändes riktigt roligt att vi vann över både Holland och Italien som vi förlorade mot senast:) Matchen vi förlorade var mot Finland, den var jämn och det stod tjugofyra-tjugofyra tills jag kom in och släppte in alla mål. Då kände jag mig hur dålig som helst och jag kände verkligen inte att jag förtjänade att få tillhöra laget just då. Men de andra tyckte att jag skulle spela eftersom Helene hade ont i sin hand och därför inte kunde spela. Jag tyckte verkligen synd om henne under EM, hon blev skadad när Zebben av misstag råkade skjuta en goldboll på hennes hand när hon inte hade någon handske på sig. Om det inte hade hänt vet jag att det hade gått mycket bättre för Helene för hon spelade riktigt bra innan händelsen. Tyvärr kunde man ju inte göra något åt det som redan hade hänt men jag hoppas verkligen att det går bättre för henne i kommande tävlingar för det förtjänar hon verkligen med tanke på hur mycket hon tränar.

Fredagen såg ut ungefär som torsdagen. Tjejerna började inte spela förrän på eftermiddagen båda dagarna vilket jag tycker var skönt med tanke på att jag är väldigt morgontrött. Under förmiddagen tittade jag på när Claudio och Zebben spelade några av sina matcher, båda hade gått vidare sen torsdagen. Vi åt lunch på restaurangen China station som jag har skrivit lite om i ett tidigare inlägg. Maten där är väldigt god. Klockan tre hade jag min första match mot Sirpa från Finland. Det var roligt att spela mot henne för matchen var otroligt jämn. Jag förlorade första set men vann nästa och vann även tredje set med sexton-fjorton. Egentligen slutar ett set när man har elva eller tolv poäng, därför kanske ni förstår hur jämnt det var. Nästa match spelade jag mot Angela från Italien och den matchen vann jag med två-noll i set men andra set var jämnt och det stod nio-nio när jag gjorde det sista målet. Min sista match den dagen spelade jag mot Jana och det gick i alla fall bättre än när vi spelade senast. Den gången kommer jag ihåg att jag förlorade stort och fick noll poäng i ett av seten men den här gången fick jag fem poäng i det första setet och nio i det andra, alltid något i alla fall:) Sverige spelade trippel senare på kvällen men vi förlorade tyvärr mot Slovenien. Tyvärr kändes det tråkigt eftersom matchen var väldigt jämn men vi kände i alla fall att vi gav de en match:) På fredag kväll fick jag reda på att jag kom tvåa i min grupp och därför gick vidare till kvartsfinal. Den låg jag och var nervös inför en stor del av natten, det var inte särskilt roligt menmen.

Alla tjejer skulle spela sina kvartsfinaler klockan åtta på lördag morgon. Jag lyckades äta lite frukost och hann värma upp inför matchen. Tyvärr minns jag inte särskilt mycket av matchen förutom att jag hela tiden trodde att Anja skulle vinna. Hon spelade väldigt bra och jag kände mig chanslös ibland när hon sköt sina bollar och det blev mål. Vi spelade i bäst av fem set och vi vann varannat set fram till fjärde set och eftersom jag vann det fjärde setet trodde jag att hon skulle vinna femte set men det blev istället jag som gjorde det. Det går inte att beskriva hur lättad och glad jag kände mig efter det. Eftersom jag vann kvartsfinalen var jag bland de fyra bästa tjejerna, det förstod jag knappt. Semifinalen spelade jag mot Hanna från Finland. Henne hade jag även spelat mot tidigare och jag minns särskilt förra gången när hon krossade mig och vann med tre-noll i set. Jag hade noll poäng i två av de seten. Igår gick det däremot bättre. Jag vann första set, det förstår jag fortfarande inte hur jag kunde göra. Efter det vann hon däremot andra, tredje och fjärde set men andra och fjärde set var jämna vilket kändes roligt och jag lyckades få poäng i varenda set:) Under den matchen hade jag förresten stöd av svenskarna:) Björn och Maria var dessutom där och tittade. Jag måste ju säga att det var lite synd att jag förlorade just de matcher som mina föräldrar tittade på. I matchen mot Hanna kände jag i alla fall att jag verkligen försökte göra mitt bästa och konstigt nog kände jag mig inte nervös på samma sätt som när jag spelade de andra matcherna. Det tror jag berodde mycket på att jag visste att Hanna är bland de bästa spelarna i världen och att jag därför inte skulle ha någon chans mot henne. Eftersom jag förlorade semifinalen skulle jag istället få spela om brons. Innan lunchen tittade jag på när killarna spelade. Det var verkligen roligt att se för det går väldigt fort när killar spelar eftersom de är starka och skjuter hårt.

Eftermiddagen började med att Sverige spelade trippel mot Tjeckien. Det var tur att Zebben och Claudio spelade bra för jag kände att jag spelade extremt dåligt. Som tur var släppte jag i alla fall inte in alltför många mål men jag är ändå inte nöjd med hur jag spelade. Trippel tycker jag i alla fall oftast om att spela, så länge jag inte förstör för laget. Det som är roligt med att spela trippel tycker jag i alla fall är att man spelar i lag och att jag alltid får spela mot minst en kille varje match. Ett trippellag består oftast av två killar och en tjej, det måste vara minst en tjej för att man ska få spela. Men beroende på i vilken ordning lagen väljer att spelarna ska spela, får man som tjej antingen spela mot en eller två killar:) Sverige vann matchen mot Tjeckien och vann alltså brons i trippeln:)

Nästan direkt efter att ha spelat trippel skulle jag spela om bronset. Tyvärr har jag inte mycket att skriva om matchen och det beror på att jag nästan inte kommer ihåg någonting av den. Det enda jag kommer ihåg är att jag kände mig nervös hela tiden och att det kändes som att jag när som helst skulle bryta ihop. Tanya som jag spelade mot verkade till skillnad från mig vara helt lugn. Hon gav mig i alla fall det intrycket men min coach sa att hon också såg nervös ut. Jag kommer ihåg att jag spelade dåligt i första set och att jag inte kunde koncentrera mig på spelet. Resten av seten kommer jag knappt ihåg men en sak jag kommer ihåg var när jag låg under i ett set och gjorde två serveess. När jag vann andra set fick det mig att känna mig lite gladare. Det fick mig att tänka på hur roligt jag faktiskt tycker att showdown är och jag tror att det hjälpte mig och gjorde att jag i alla fall spelade lite bättre efter det. Jag kommer även ihåg när min coach tog timeout i femte set och sa åt mig att vara tyst, att jag skulle försöka gå in i mig själv och koppla av. Det tror jag måste ha hjälpt för som ni vet lyckades jag ju, jag vet inte hur, vinna det femte setet. Jag tror inte att det berodde på skicklighet, i alla fall inte de sista bollarna för då tror jag knappt att jag tänkte någonting förutom att jag ville att matchen skulle ta slut. Jag tror inte att jag har varit så nervös i hela mitt liv som jag var under gårdagens match. Sista bollen i femte set kommer jag ihåg, det var när det stod tio-tio när jag fick serva, när domaren blåste i visselpipan två gånger förstod jag att matchen var över. Rikard som var min coach under EM kramade mig och jag grät. Jag grät för att det kändes så skönt att matchen var över, all press och nervositet släppte på en gång. Det hade nog känts ungefär på samma sätt även om jag hade förlorat matchen. Det tog flera timmar innan jag faktiskt började inse att jag hade vunnit. Några har berättat för mig att en kvinna intervjuade mig direkt efter matchen men jag har inget minne av intervjun och har alltså ingen aning om vad vi pratade om. Jag kommer inte ens ihåg om jag tackade Tanya för matchen men det hoppas jag verkligen att jag gjorde. Tanya kom i alla fall fram till mig senare igår och sa att hon tyckte att det var trevligt att spela mot mig och att hon tyckte att det var en bra match, det håller jag absolut med om:)

Igår åt alla middag tillsammans och därefter var det prisutdelning. Jag fick först, tillsammans med resten av det svenska landslaget, ta emot en bronsmedalj eftersom vi kom trea i trippeln. Slovenien kom tvåa och Finland etta. Efter det delades det ut pris till herrarna. Sven från Holland kom trea, Teemu från Finland kom tvåa och Alexander från Slovenien etta. På damsidan kom Tanya från Slovenien fyra, jag trea, Jana från Slovenien tvåa och Hanna från Finland etta:) Det kändes verkligen bra när jag fick gå fram och ta emot min bronsmedalj. Sen kändes det såklart roligt när de andra fick sina medaljer för jag tycker verkligen att alla var värda det. Det enda som var tråkigt var att Zebben tyvärr inte vann medalj den här gången. Det brukar han ju alltid göra och det var nog länge sen han inte gjorde det. Därför förstår jag verkligen att han inte kände sig nöjd med att komma femma.

Efter prisutdelningen gick de flesta och la sig. Det var många som åkte hem tidigt imorse och därför fick jag säga hejdå till många redan igårkväll. Jag satt uppe en stund men gick och la mig runt tolvtiden. På grund av nervositet och lite annat jobbigt har jag sovit ganska dåligt den här veckan. Men igårkväll hade jag ovanligt lätt att somna. Inatt sov jag till och med med medaljerna under kudden:)

Imorse åt jag den sista hotellfrukosten på länge och därefter var det dags att packa och checka ut. Lunch åt jag tillsammans med några andra på radion och åkte sedan hem runt tretiden. Nu ska jag alldeles snart gå och lägga mig. Jag behöver nämligen sova ut innan skolan börjar igen på onsdag. Jag skulle inte ha någonting emot att ha sommarlov några veckor till men nu är det som det är och det är bra att tiden går eftersom jag ser fram emot nästa tävling. I oktober är European top twelve som är en tävling där de tolv bästa spelarna i Europa tävlar. Det ser jag verkligen fram emot och jag ska träna hårt tills dess för det finns mycket som jag behöver bli bättre på. Jag vill avsluta det här inlägget med att skriva att EM 2010 enligt mig var den roligaste tävlingen jag har varit med i hittills. Jag vann i och för sig brons även på Haninge open men EM känns större eftersom alla Europas bästa tjejer var med och tävlade. Förutom att det var roligt att tävla var det också roligt att träffa alla igen. Det finns ju några som jag alltid brukar prata med när jag åker på internationella tävlingar och jag tycker dessutom jättemycket om alla som är med i det svenska landslaget. Sen är jag verkligen glad över att det finns folk som ställer upp och coachar och är domare under sådana här tävlingar. Nu postar jag det här, ha det så bra, jag bloggar igen snart:)
/Vispen

Hej! Nu har jag spelat färdigt mina match...

Hej! Nu har jag spelat färdigt mina matcher och nu dröjer det två år innan det är em igen. Det känns väldigt tråkigt men jag ska snart titta på finalen. Jag har spelat tre matcher idag och jag slutade som trea, jag har inte insett det än. Det var verkligen en jämn match när jag spelade om bronset. Men nu känns det i alla fall bra för jag trodde aldrig att jag skulle bli bland de fyra bästa. Men nu blev jag ju trea! Zebben slutade som femma och det var synd. Jag kommer hem imorgon och då berättar jag mer. /vispen


Hej! Jag tänkte bara skriva att jag är v...

Hej! Jag tänkte bara skriva att jag är vidare! Idag har jag spelat tre matcher, vunnit två av dem och förlorat en. Men jag förlorade mot jana, hon är ju bäst i världen så det var ju inte så konstigt kanske. Jag måste träna mer innan jag blir så bra. Vi spelade trippel idag också men förlorade tyvärr mot slovenien men det var en jämn och rolig match och jag kände inte att jag förstörde för laget idag. Imorgon spelar jag kvartsfinal, klockan åtta på morgonen. Då lär jag ju vara lagom pigg men jag ska verkligen göra mitt bästa. Håll tummarna för mig! Jag har i alla fall nått mitt mål och kommer bli sämst åtta i em. Det känns bra. Nu ska jag snart sova så att jag orkar spela imorgon. Då ska sverige även tävla om att vinna brons i trippeln. Zebben har förresten också gått vidare till kvartsfinal och det är ju riktigt bra! /vispen


Hej! Nu har em börjat och jag tycker verk...

Hej! Nu har em börjat och jag tycker verkligen om att vara här! Idag har jag spelat fem matcher och vunnit fyra av dem. Tyvärr vet jag inte om jag har någon chans att gå till kvartsfinal men jag hoppas såklart att jag gör det. Imorgon har jag tre svåra matcher och jag ska göra allt och verkligen kämpa! Vi har även spelat trippel idag och sverige vann två av tre matcher. Jag kände att jag förstörde för laget när vi spelade mot finland, de gjorde en massa mål på mig. Men fastän jag har förlorat en match, både en individuell och en trippelnatch känner jag att den här dagen har varit rolig och det finns verkligen snälla och trevliga människor här! Jag skriver ett längre inlägg när ja kommer hem ha det bra så länge! /vispen


Redo för träning och EM

Hej!

Nu har jag precis packat färdigt allt, jag hann ju knappt packa upp förrän jag skulle åka iväg igen. I och för sig hade jag inte med mig några Sverigekläder till Grekland vilket gör att packningen ser lite annorlunda ut den här gången men ändå. Snart ska jag i alla fall åka till Quality hotell i Handen där jag kommer bo den här veckan. Det är även där som EM ska spelas. De har bra lokaler där och som jag har skrivit tidigare trivs jag verkligen på det hotellet. Imorgon och på tisdag ska vi träna och sen börjar EM på onsdag. Matcherna kommer att spelas från torsdag till lördag och det ser jag verkligen fram emot.

Egentligen har jag inte gjort särskilt mycket sen jag skrev i fredags. Jag har i alla fall försökt vända tillbaka dygnet lite och det har faktiskt gått bättre än vad jag trodde att det skulle göra, än så länge:) Sedan köpte vi en dator till mig igår, den är ganska stor även om den är bärbar. En sådan skulle vara jobbig att behöva bära fram och tillbaka till skolan. Den nya datorn verkar i alal fall helt okej. Jag installerade en talsyntes på den och testade att göra lite olika saker. Imorgon ska vi lämna in den och sen lär det ju ta lång tid innan jaws är installerat och allt fungerar som det ska. Förutom att jag köpte datorn igår köpte jag även ett par nya datorhörlurar med mikrofon, mina förra hade gått sönder. Sen köpte jag en dyr försäkring till datorn också men jag tror att den kan ha varit värt pengarna. Igårkväll åkte jag till Björn igen och vi åt en god middag och jag gick och la mig nästan direkt efter att ha ätit. Även om man inte kan ta igen sömn har jag känt mig extra trött sen lägret och sovit mer än vad jag brukar göra i vanliga fall. Men det behöver jag nog, på EM lär jag ju inte direkt kunna sova överdrivet mycket, dels på grund av alla trevliga människor som kommer att vara där men framförallt på grund av nervositet. Jag har börjat känna av den nu och det är inte direkt jätteroligt. Mitt mål är i alla fall att komma topp åtta på EM, alltså att få spela kvartsfinal på lördag. Det skulle verkligen vara roligt! Jag tror att vi är nio eller tio tjejer i min grupp och de fyra bästa går vidare. Åh vad det ska bli roligt att tävla igen! Men jag kommer såklart bli besviken om det inte går lika bra som jag hoppas för jag är ju en tävlingsmänniska men topp åtta borde ju inte vara omöjligt. Nu ska jag gå men hoppas att ni får en bra vecka. Njut av sommarlovet, för er som fortfarande är lediga. Jag lovar att skriva ett eller kanske flera inlägg från mobilen under veckan så titta gärna in på bloggen om ni har tid över.
/Vispen

Bloggar om sista dagen i Grekland

Hej!

Förlåt för att jag inte bloggar igen förrän nu men igår var jag för trött för att orka göra det och idag märkte jag att min bärbara dator är helt sönder. Den startar inte ens upp och eftersom man inte kan läsa på min datorskärm längre, vet inte varför, finns det inte särskilt mycket jag kan göra för att lösa problemet. Skärmen har varit sönder ett tag men jag har fortfarande kunnat använda datorn men jag väntade bara på dagen när den skulle dö för den har blivit segare och segare för varje dag. Det känns verkligen jättejobbigt för jag behöver ju en dator när skolan börjar, annars kommer det bli riktigt jobbigt för mig. Men vi ska åka och titta på en dator imorgon för jag fick pengar till en ny dator i födelsedagspresent förra året. Nu hade jag hur som helst tänkt skriva lite om min sista dag i Grekland.

Dagen började med att jag hade min sista workshop som kallades feeling good. Vi fick ligga ner, göra lite olika andningsövningar och sedan bara ligga och försöka slappna av till musik. Jag kan ju säga att jag var nära på att somna flera gånger. Efter att ha haft en kort paus fick vi massera varandra och sedan slappna av till musik igen. Killen jag jobbade med verkade veta mycket om massage och jag kände mig väldigt dålig eftersom jag inte direkt har någon erfarenhet av massage, i alla fall inte att ge massage. Men killen jag masserade överlevde i alla fall, jag hoppas att han inte fick för ont. Jag tycker ju inte direkt om att bli masserad men det kändes ändå helt okej.

Efter lunchen förberedde vi oss lite inför uppträdandet som Sverige skulle göra. Vi behövde bara träna några gånger innan alla kände oss säkra på de två sångerna vi skulle sjunga. Lite senare gick vi ut på stan och många ville titta på kläder. Jag ångrade att jag följde med dit men det var i alla fall skönt att gå en promenad:) När jag hade duschat och packat ner det mesta var det middag. Därefter tränade vi en sista gång på sångerna och lyssnade på bra musik. Sen blev klockan halv åtta och alla samlades för sista gången. Vi sjöng vår ICC-låt, en väldigt kort låt som några skrev under veckan. Därefter fick de som var ansvariga för lägret och vollontärerna presenter. Efter det visade alla länder upp sina uppträdanden och det var verkligen roligt att se. Några länder berättade olika historier eller spelade teater och andra sjöng något. Några hade skrivit låtar om lägret som jag tyckte var väldigt bra. Sen var det en tjej som sjöng låten Unfaithful, hon var verkligen jätteduktig. Vi svenskar sjöng de två sångerna från Pippi och det gick helt okej, det kunde ha gått sämre. Efter alla uppträdanden spelade ett band där en tjej som heter Emelie sjöng. Hon var hur duktig som helst! Men musiken var väldigt hög för det var även en man som sjöng och han sjöng väldigt starkt. Därför orkade jag inte sitta och lyssna särskilt länge, i alla fall inte i samma rum, det hördes väldigt bra även när man satt två våningar upp:) Resten av kvällen och natten pratade jag med folk och hade hur trevligt som helst. Sen lyckades jag dygna och jag var därför väldigt trött hela dagen igår men jag tycker verkligen att det var värt det. Det där lägret får man ju bara komma på en gång i livet.

Hemresan gick bra igår förutom att jag var väldigt trött men det var vi alla. Jag sov under en stor del av flygresan och när vi kom tillbaka till Sverige åkte jag till centralen och åt lite med några som skulle ta tåget lite senare. Det var inte roligt att säga hejdå sen och jag kände mig väldigt ledsen när jag satt i taxin påväg till Björn. Men jag hade verkligen en jätterolig vecka och saknar redan alla hur mycket som helst! Nu är jag istället hos Nina men imorgon eftermiddag åker jag tillbaka till Björn igen och sen börjar det tredje träningslägret på söndag, jag längtar verkligen dit! Jag vet faktiskt inte när jag bloggar nästa gång eftersom jag inte kommer ha tillgång till en dator nästa vecka men något litet inlägg från mobilen skriver jag nog så att ni som vill kan läsa hur det går för mig på EM.
/Vispen

Grekland dag sju

Hej!

Hoppas att ni mar bra idag. Jag kanner mig valdigt trott trots att jag sov ungefar sju timmar inatt, de andra natterna har jag ju kanske bara sovit tre eller fyra timmar sa jag trodde att jag skulle kanna mig piggare idag men tydligen inte. Det ar i alla fall tur att jag sover med Trixie som ar valdigt morgonpigg, annars skulle jag nog aldrig komma upp pa morgonen. Imorse var jag extra trott men folk ar sa glada har sa nu kanns det battre an nar jag vaknade, det kanske beror pa att jag har atit frukost ocksa. Inatt ska jag i alla fall, som de flesta har, forsoka vara uppe hela natten for jag vill verkligen hinna vara med folk sa mycket som mojligt nu innan vi aker hem imorgon. Vi far se om jag lyckas dygna men det maste ga, nar man blir tillrackligt trott brukar man ju nastan bli pigg.

Igar dansade jag igen pa formiddagen och det var roligt och jag larde mig nagra nya danssteg, det mesta var i och for sig sant som vi gjorde forra gangen ocksa men det ar ju alltid bra med repetition. Pa eftermiddagen hade jag en workshop dar man fick testa olika gratisprogram till datorn. Det fanns skarmlasare och lite annat men jag tycker inte att de var sarskilt bra for jag brukar ju alltid vilja lasa sjalv nar jag sitter vid datorn och inte bara lyssna pa en talsyntes. Men jag fick aven se nagra andra anvandbara saker som inte var gratis men som verkade vara valdigt bra. Igarkvall akte vi inte ivag nagonstans, i alla fall inte vi svenskar. Efter att ha atit middag kopierade vi lite saker till vara usb/minnen som vi har fatt har, det var svart att valja vad man ville ha pa det lilla minnet for det finns mycket bilder och sant som man ju skulle vilja spara. Nar vi hade suttit vid datorn en stund tranade vi lite pa vart upptradande. Alla lander maste upptrada och visa nagot for de andra idag. Sverige kommer att sjunga latar fran Pippi langstrump for att Astrid Lindgren ju ar kand i Sverige. Det blir saker bra aven om jag inte direkt ser fram emot att sjunga Pippi. Hoppas att de andra gor nagot roligare. Lite senare igarkvall gick vi till en glassbar dar de hade en massa god glass. Jag tog tva kulor men de var minst lika stora som tre kulor i Sverige. Smakerna jag tog var choklad och mango, inte sarskilt ovantat ju. Nar vi kom tillbaka till boendet var klockan lite over tio sa jag satt och pratade med lite folk en stund innan jag gick och la mig. Nu ska jag ha min sista workshop den har veckan, feeling good heter den sa jag far hoppas att jag mar battre efter att ha haft den. Sen maste jag packa och det kommer inte bli roligt att forsoka trycka ner allt i min lilla vaska. Ikvall ska vi ha farvallparty och jag vet redan att jag kommer vara ledsen nar vi ska aka hem imorgon. Men jag ska forsoka ha roligt ikvall och prata med sa manga som mojligt. Sen har jag traffat en kille har som ar valdigt trevlig, honom kommer jag formodligen aldrig traffa igen men anda. Alla fran Sverige bor langt fran mig ocksa och alla fran andra lander som jag har pratat med, jag vill verkligen inte lamna det har lagret och alla manniskor. Idag ar det i alla fall bara en vecka kvar till EM sa jag har ju det att se fram emot men anda. Jag har verkligen haft sa roligt har! Manga sager ju att det ar bra borta men att det ar bast hemma men det tror jag verkligen inte att jag tycker. Det kan vara bra hemma men sen ar det ju anda alla roliga saker man aker pa som man ser fram emot hela tiden, i alla fall jag. Nu maste jag sluta skriva men jag bloggar igen imorgon eller pa fredag nar jag ar tillbaka i Sverige igen.
Vispen

Grekland dag sex

Hej!

Idag ar det tisdag och nast sista dagen har, jag vill inte tanka pa hur trakigt det kommer vara att aka tillbaka till |Sverige igen. Det enda jag saknar dar ar att spela showdown och idag missar jag annu en traning vilket jag verkligen har daligt samvete over. Nu hade jag i alla fall tankt skriva lite om gardagen. Da var vi ju ute pa en heldag dar vi gjorde olika saker. Forst akte vi till en djurpark som var valdigt stor. Dar gick vi omkring med nagra guider som berattde om de olika djuren vi gick forbi, lat oss kanna pa lite olika saker och mata en del av djuren. Jag alskar ju inte direkt palsdjur men det fanns aven ormar som man fick kanna pa som jag tyckte om. Att mata djuren var helt okej ocksa. Sen fick man kanna pa taggar och tander fran olika djur, de var lite coola. I slutet av besoket fick vi klappa delfiner och det var verkligen roligt. De hade ingen pals och jag tycker att de kandes ganska speciella. Sen lat det coolt nar de andades. Delfiner verkar ju vara ganska smarta djur for vi fick forst se en show dar delfiner och sjolejon upptradde.

Pa eftermiddagen akte vi till stranden, man kunde valja att besoka ett kant tempel ocksa men det orkade jag inte gora pa grund av varmen. Jag orkade inte bada heller for vattnet var valdigt salt i Grekland och sen tycker jag ju inte direkt om att bada annars heller men jag satt pa stranden och pratade med lite folk. Restaurangen vi at middag pa serverade fisk som var valdigt god, bland annat friterad blackfisk. Jag och nagra andra hade jatteroligt och pressade ett halvt glas med bara citron som jag skulle dricka, for att vi skulle ha nagot att gora. Det var valdigt surt och jag orkade inte dricka upp hela men vi hade som sagt roligt. Nar vi hade atit tog vi lite kort och sen dansade vi lite. Manga verkade tycka att det var valdigt roligt men jag orkade inte gora det sarskilt lange. Lite senare pa kvallen akte vi tillbaka till boendet och det kandes verkligen skont att fa stalla sig i duschen och tvatta haret efter att ha varit ute i varmen hela dagen. Nu maste jag ga for snart borjar den forsta workshopen for idag, jag tror faktiskt att jag far dansa igen. Nagon traning maste jag ju fa nar jag ar har och sist jag dansade kandes det faktiskt jobbigt for varje workshop ar ju tre timmar och forra gangen dansade vi ibland till valdigt snabb musik. Hoppas att ni far en bra tisdag.
Vispen

Grekland dag fem

Hej!

Nu har den femte dagen borjat har och idag kommer vi att aka pa en utflykt. Forst kommer vi aka till ett zoo, sedan till ett tempel eller nagot liknande, darefter aka till stranden och avsluta kvallen pa en restaurang dar de har grekisk mat. Jag tror att det har kan bli en bra dag aven om jag kanner mig valdigt trott for tillfallet. Igar blev det valdigt sent och jag somnade nog inte forran runt tretiden. I och for sig ar det inte sarskilt sent men nar man gor saker hela dagarna och ofta behover vara koncentrerad och dessutom prata engelska nastan hela tiden blir det ju lite jobbigt. Sen gar man ju upp runt sjutiden ocksa. Jag hade hur som helst en bra kvall igar och det var vart att vara uppe sent.

Igar formiddag hade jag en workshop dar man fick lara sig att dansa, bade ballroom dancing, grekisk dans och nagon mer sorts dans som jag tyvarr har glomt namnet pa. Det var i alla fall valdigt roligt for jag dansar ju i princip aldrig. Sen var det inte alltfor svara steg vi fick lara oss heller, sjalvklart gjorde jag fel manga ganger och killarna jag dansade med fick sta ut med mina misstag och att jag ibland inte forstod hur man skulle gora vissa saker men anda. Pa eftermiddagen tog vi forst ett gruppfoto pa alla som ar har och det gick bra, vi fick saga tzatsiki och lite sant och forsoka se glada ut. Efter det hade jag en workshop som handlade om att studera utomlands. Mannen som holl i workshopen var valdigt bra, jag hade latt att forsta honom och fick mycket information. Jag har funderat lite pa att kanske plugga utomlands efter gymnasiet, det kostar ju tyvarr ganska mycket och sen tror jag att jag skulle sakna Sverige men det skulle saker vara roligt och sen skulle jag ju bli battre pa engelska. Igar fick vi information om lite olika allternativ som finns om man vill plugga utomlands och sen pratade vi om vad alla i gruppen vill gora efter gymnasiet. Som tur ar var det inte bara jag som inte riktigt vet vad jag vill jobba med an. Workshopen var som sagt rolig och de som var med i den var valdigt bra pa engelska, jag kande mig ganska dum nar jag satt dar. Jag kan i alla fall gora mig forstadd har vilket ju ar tur. Igarkvall akte jag med en buss till taktila museet, jag tror i alla fall att det heter sa. Dar fick man ta pa allt och statyerna och allt annat som fanns var bra gjort, jag kunde faktiskt kanna vad en del saker forestallde trots att jag oftast tycker att det ar svart med bilder. Det mesta som fanns pa museet forestallde manniskor, en del av de stod bara upp och sen var det manga som satt pa hastar. Vi tog lite bilder igar sa de kan jag ju kanske visa for er senare. Om man inte hade kunnat ta pa saker i museet hade jag inte alls tyckt att det var roligt men nu var det helt okej. Ingen av oss verkade vara jatteintresserad sa vi stannade inte kvar sarskilt lange, dessutom var det valdigt varmt ocksa. Jag har i alla fall klarat mig fran att brannas av solen och det vet jag faktiskt ingen som har gjort an. Idag ska jag nog anvanda solkram eftersom vi ska vara utomhus hela dagen, jag har bara en med solskyddsfaktor tjugo sa jag tror inte att den kommer hjalpa sarskilt mycket nar det ar ungefar fyrtio grader har. Nej, nu maste jag ga for nu ska vi aka, hoppas att ni har det bra.
Vispen

Grekland dag fyra

Hej!

Tiden gar verkligen fort har, det verkar alla tycka, i alla fall de jag har pratat med. Vi har verkligen roligt och jag har pratat med annu fler trevliga manniskor. Eftersom jag bara far gora det har en gang i livet ska jag verkligen forsoka ta vara pa tiden jag har kvar har. Igar hade jag forst en workshop dar jag fick lara mig att spela Bcgamon. Det var svart i borjan men jag kom in i det efter ett tag och det var ganska roligt. Pa eftermiddagen hade jag en workshop dar jag fick lara mig mer om ett program som heter klango player och det var valdigt roligt och intressant. Man fick skapa en profil, adda vanner och testa att gora lite annat.

Pa kvallen var det manga som akte ivag nagonstans. Vi svenskar var pa ett stalle som heter Acropolis rocks som ligger nara Acropolis som ar ett museum. Igar hade vi en guide som berattade lite om det vi gick forbi. Alla fick kanna pa olika saker som var bygga och vi gick runt dar en stund. Jag kan ju inte direkt saga att jag tycker att det var jatteroligt men jag overlevde och nu kan jag ju i alla fall saga att jag har varit pa en kand plats i Grekland. Vi tog lite bilder ocksa som nog kommer laggas upp pa natet senare. Innan vi akte tillbaka till boendet igen hann jag och nagra andra ata en jattestor glass. Det var egentligen tankt att vi skulle dela pa tre kulor men vi fick istaller tre kulor var. Jag madde valdigt illa efter att ha atit upp all glass eftersom kulorna var stora men jag kande mig tvungen att ata upp glassen for den var dyr, ungefar sextio kronor. Igarkvall satt jag uppe lange och pratade med lite folk och vi hade verkligen roligt och trevligt. Jag tror att de flesta sover alldeles for lite nu nar vi ar har men jag far forsoka ta igen all somn nar jag kommer hem, inte for att det kommer ga menmen. Nu maste jag sluta skriva for jag har min forsta workshop snart, ballroom dancing. Hoppas att ni far en bra dag.
Vispen

RSS 2.0