Mycket att göra

Hej!

Det märks verkligen att det snart är maj. Det positiva med det är att det nu äntligen börjar bli varmare ute och att sommarlovet faktiskt börjar om ungefär en och en halv månad. Det låter ju som ganska lång tid, det tycker i alla fall jag, men med tanke på hur fort tiden går nu så kommer jag nog överleva allt jobbigt som behöver göras innan lovet. Lärarna har nu börjat ge oss extra mycket att göra plus att vi idag började med det första nationella provet. Det här med att lärarna ger en massa läxor och bestämmer datum för viktiga inlämningsuppgifter är det negativa med maj månad. Fastän jag ju inte läser lika många ämnen som jag egentligen skulle ha gjort i år börjar jag bli orolig över att jag inte ska hinna göra allt. Sen känner jag betygspressen för jag vill ju få bra betyg, särskilt i idrott. Men läraren vi har i år verkar verkligen vara hård med betygen och för att få VG eller MVG måste man lämna in en jättestor uppgit. Den ska in snart och den tror jag aldrig att jag kommer klara. Om jag inte får VG i idrott kommer jag seriöst bli väldigt deprimerad för det är ju idrotten som känns viktigast för mig just nu. Aja, nu ska jag skriva lite om vad jag har gjort igår och idag, det kommer gå fort eftersom jag har gjort ovanligt lite.

Igår morse blev jag positivt överraskad, vår mattelärare hade suttit uppe för oss elevers skull och rättat alla prov. Han satt upe till klockan tre i tisdags natt och gjorde det och det tycker jag var väldigt bra gjort av honom. Jag tror aldrig att jag har varit med om att en hel klass får tillbaka ett prov redan dagen efter att man har gjort det. Anledningen till varför läraren rättade proven så fort var i alla fall för att de som behöver ska hinna anmäla sig till omprov och sista dagen för det var idag. Jag visste ju redan vad jag skulle få för betyg på provet, nämligen ig. Men jag öppnade ändå mailet från läraren för att alla ju var tvugna att se resultatet och hur många poäng man hade fått. I mailet stod det att jag hade fått 6,5 poäng och man behövde ha 6 poäng för att få godkänt! Vet ni hur glad jag blev? Det kändes verkligen jätteskönt! Läraren skrev att det nu inte spelar någon roll hur det går för mig på nationella provet utan att jag kommer få godkänt även om jag skulle skriva ig. Jag har klarat kursen matte b! Det trodde jag aldrig att jag skulle göra och för en gångs skull känner jag mig nöjd med att få betyget godkänt i ett ämne. Matte är lugnt det ämne som jag har pluggat mest i år och där jag verkligen har kämpat för att bli godkänd. Jag tror inte ens att jag pluggade musikteori lika mycket förra året fastän den kursen var hundra päng och jag då var tvungen att lära mig allt på bara några månader. Jag satt och kände mig glad resten av mattelektionen och tyckte för första gången på riktigt länge att matte är helt okej. Läraren sa till mig att jag skulle ha sett mig själv igår och hur glad jag såg ut att vara då, det var ju synd att jag inte kunde göra det. Nu pluggar jag inför nationella provet som är om några veckor. Där tror jag inte att jag blir godkänd men det spelar ju ingen roll för betyget så det är för mig bara en bonus om det skulle hända. Jag kan i alla fall slappna av på ett annat sätt nu när det gäller matten och istället lägga ner mer tid på andra ämnen:)

På engelskan pratade vi lite och förberedde oss inför den muntliga delen av nationella provet. Det kommer tydligen handla lite om värderingar och hur vårt beteende förändras beroende på vilken miljö vi är i och vilka personer vi är med. Vi delades in i grupper och jag tycker att min grupp känns helt okej, det jobbiga är bara att jag har hamnat med två killar som jag tror är väldigt bra på engelska, jag vet i alla fall att en av dem är det. Därför kommer det kännas hur jobbigt som helst att prata med dem och jag är rädd för att jag inte ska förstå vad de säger eller att de inte ska förstå mig. Det positiva med min grupp är i alla fall att ingen av oss pratar jättemycket och jag hoppas därför att alla kommer prata ungefär lika mycket och att ingen behöver ta över eller så.

Jag åkte inte och sjöng igår eftersom jag fortfarande hade ganska ont i halsen. Jag vet att jag aldrig skulle klara av att bara sitta ner utan att sjunga med för det brukar jag oftast göra när jag hör andra sjunga, i alla fall när det handlar om att sjunga i kör. Träna ville jag inte heller göra igår eftersom jag inte ville bli sjukare på något sätt och för att min arm fortfarande gjorde ont. Det är verkligen jobbigt att sträcka sig, tur att det hände efter SM i alla fall.

Imorse var jag tvungen att gå upp redan vid halv sju, ni som känner mig förstår nog att jag inte var på världens bästa humör vid den tiden. Dessutom var jag för trött för att orka äta någon bra frukost så jag kände att jag hade lite svårt att koncentrera mig senare på förmiddagen menmen. Sen skulle taxin komma tio över sju, jag kunde kanske ha åkt klockan halv åtta men jag ville inte riskera att komma försent. En i min klass som bara kom någon minut försent fick inte skriva ett av de nationella provetn förra året. Jag vet dock inte om de är lika stränga med det i år eftersom det var flera som kom försent till dagens prov och de ändå fick skriva. Jag hann läsa igenom förberedelsematerialet till provet i taxin och i skolan innan provet började så det kändes bra. När jag om in i klassrummet där vi skulle vara fick jag veta att läraren, som skulle sitta och vara provvakt till oss, inte hade fått något material av min engelsklärare. Jag fick lite panik eftersom jag visste att själva skrivuppgiften såklart inte fanns med i samma häflte som förberedelsematerialet. Det trodde däremot både läraren och min assistent så min assistent gick iväg och när det sedan visade sig att jag inte hade fått uppgiften sulle läraren istället försöka läsa upp den för mig. Men det var ju jobbit för jag ville ju ha instuktionerna och kunna läsa igenom de precis som alla andra. Uppgiften var att man skulle skriva ett personligt brev och sen fanns det flera artiklar som handlade om olika jobb som man skulle läsa igenom. Sen skulle man välja ett av jobben och låtsas söka det. Jag hade ju varken instruktionerna för hur brevet skulle skrivas eller artiklarna så jag fick ringa min assistent som fick springa runt i skolan för att se om han kunde hitta engelskläraren någonstans. Efter en stund fick vi veta att hon tyvärr inte var i skolan idag så då fick vi ringa en annan person som fick gå in på hennes arbetsrum och försöka leta reda på uppgiften. Det tog en stund men jag fick den i alla fall till slut och jag hann som tur var skriva färdigt brevet precis innan tiden var ute. Mitt brev blev nog inte särskilt bra men jag hoppas att jag blir godkänd för det lär jag varken bli på hör eller läsförståelsen. Jag hoppas i alla fall att nästa nationella prov förbereds bättre och att jag får det material som behövs innan provet eller att läraren som kommer vara provvakt har fått provet på punktskrift.

Direkt när jag hade skrivit provet hade jag idrott och idag var det teori. Läraren pratade lite om kost och sen fick vi läsa och diskutera artiklar som handlade om det. Artikeln jag läste handlade om en kvinna som hade skrivit om en metod som kallas mindfulness, det var väldigt intressant. Några andra läste om en kvinna som jag tror bland annat hade använt sig av det och som hade lyckats gå ner ungefär åttio kilo. För henne var det jobbigt i början men det blev lättare efter ett tag. Jag borde nog börja äta nyttigare än vad jag gör för tillfället, nu äter jag något sött ganska ofta, ibland blir det mer än en gång i veckan vilket ju inte alls är bra. Det händer i och för sig inte särskilt ofta men den här veckan har jag till exempel både ätit tårta och glass för att jag vann SM. När man firar en vinst, i alla fall när det handlar om sport, borde man ju inte tänka att man ska stoppa i sig något sött för att fira det. Okej, det är klart att man kan göra det någon gång ibland men ja. Nu kom jag på att jag på lördag ska åka och fira en kompis som fyller år och där kommer man förmodligen äta tårta eller något liknande. På söndag ska jag dessutom träffa min ledsagare och fira SM-vinsten, då kommer vi förmodligen också äta något onyttigt. Ja, ni ser ju hur det kommer sluta, jag kommer seriöst rulla fram snart. Tacka nej vill jag ju inte direkt göra heller för det skulle vara väldigt dåligt när jag vet att de till exempel både köpte glassen och tårtan för att jag hade vunnit, för min skull och för att göra mig glad. Det är klart att jag blev glad och överraskad och jag tycker verkligen om de som gav mig det! Men problemet är ju det att kroppen nog inte blir lika glad när man äter sådant. Om de inte hade köpt det där för min skulle hade jag förmodligen tackat nej. Artikeln jag läste idag handlade om att kvinnan inte kunde stå emot sötsaker eller annan mat utan att hon var tvungen att äta hela tiden innan hon till slut lyckades vända det. Jag hoppas verkligen att jag slipper vara med om något sådant för det skulle ju vara hur jobbigt som helst. Jag borde förresten börja träna oftare för det skulle nog vara bra för mig. Min kondition är verkligen jättedålig och sen har jag inga muskler heller. Jag börjar i alla fall känna mig starkare sen jag började med styrketräning och det är ju tur.

Ensemblen kändes jobbig idag, vi fortsatte jobba med låten If I never see your face again som jag redan har börjat tröttna på. Läraren var inte nöjd med min sång och jag var tvungen att ta i mer, det gick väl bra en liten stund men sen fick jag ganska ont i halsen, bara det inte blir värre för det vore jobbigt. På sånglektionen tränade jag en del på gehör och rytmer vilket verkligen behövdes. Nu när jag inte har läst musikteori på ett tag märkte jag att jag hade glömt en hel del. Det som var svårast var nog att jobba med rytmer och det måste jag bli bättre på innan terminsprovet som är om fyra veckor. Inom gehöret tycker jag att det är svårt att sjunga intervall nedåt och att sjunga olika mollskalor, idag var första gången jag fick träna på att sjunga en mollskala och det var jättesvårt att försöka sjunga olika toner i den när jag inte skulle sjunga dem i ordning. Jag fick en ny låt idag också, jag kommer tyvärr inte ihåg vad den heter men det är en jazzlåt. När jag hörde den för första gången idag var det ingen låt som jag direkt fastnade för men jag tycker att den blev bättre när vi gick igenom melodin och en del av texten igen. Sen jag kom hem har jag mest pluggat men också tagit det lite lugnt. Någon träning blev det tyvärr inte idag heller och det kändes tråkigt. Imorgon har vi en sådan där elevhälsovårdsdag, det blir härligt, eller inte. Jag hörde att det regnade och åskade ute för en stund sen och därför hoppas jag verkligen att vi slipper dåligt väder imorgon. Jag kommer aldrig glömma förra året i juni när vi hade elevhälsovårdsdag och när det regnade och blåste jättemycket ute. Jag var där men kunde verkligen inte göra någonting så det kändes verkligen hur onödigt som helst. Men jag skriver igen någon annan dag. Hoppas att ni får en trevlig helg.
/Vispen

Nu går det dåligt...

Hej!

Jag vill börja med att tacka alla som har skrivit grattis till mig efter att jag vann SM! Ni är verkligen snälla! Men sen jag vann SM känns det som att det mesta har börjat gå dåligt för mig. På gårdagens träning började jag med att spela riktigt dåligt, det är verkligen stor skillnad på de svenska och de tjeckiska borden. Jag fick inte till några bra skott alls igår. Senare under träningen sträckte jag armen och den gör ont idag också så det är ju inte bra. Det gjorde att jag inte orkade ta i när jag sköt och att jag spelade väldigt dåligt idag. Jag ska hoppa över torsdagens showdownträning så att armen får vila. Det är verkligen tråkigt för nu kommer det alltså vara en vecka mellan showdownträningarna för mig för nästa måndag har vi uppspel med vokalensemblen så då kan jag inte heller träna. Men det som känns tråkigast av allt är att jag inte lyckades skriva g på dagens matteprov. Geometri var sista kapitlet och eftersom jag hade pluggat lite matte nästan varje dag under de senaste veckorna trodde jag faktiskt att jag skulle ha en chans att klara det. Men när jag satt där och läste igenom lärarens bildbeskrivningar förstod jag knappt någonting i alla fall. Nu har jag ju en chans till och jag ska anmäla mig till nästa omprov som är nästa torsdag men det känns riktigt jobbigt och jag tror inte att jag kommer klara provet då heller. Det känns som att det inte spelar någon roll hur mycket jag än pluggar. Att få ig i den här kursen skulle vara hur jobbigt som helst för då har jag alltså läst matte b helt i onödan och när det dessutom slutar vara en obligatorisk kurs nästa år vill jag inte gå ut kursen med ett ig för det är ju onödigt att det ska stå med i betyget. Man kan ju i och för sig göra en sådan där prövning på hela kursen men hur stor är chansen att man får g då? Den är lugnt lika med noll eller kanske högst en procent. Matteskola har jag hört talas om också men jag vet inte om man får något betyg då men det borde man ju får för vem skulle annars frivilligt läsa matte på sommarlovet?

När jag tänker efter kommer jag faktiskt inte på en enda positiv sak som har hänt sen jag skrev senast. Eller jo, vi pratade förresten om att ha en träningshelg nästa helg och träna lite extra inför Haninge open som är helgen efter. Det vore ju riktigt roligt. Frågan är bara om jag kommer hinna träna då eftersom jag har flera viktiga prov veckan efter, aja, jag får se hur mycket jag hinner plugga innan det. En annan rolig sak som har hänt är att vi har firat att det gick så bra på SM på träningarna. På träningen med aktiva synskadade åt vi glass som var väldigt kladdig men god och idag åt vi en jättegod marsipan och chokladmoussetårta på den andra träningen:) Oj, nu kom jag på en till rolig sak som har hänt. I sommar har de ett dataläger där folk från olika länder får vara med. I sommar kommer de förmodligen vara i Grekland, de vet inte om resan blir av än på grund av askmolnet, det vore ju jobbigt om det gör så att man inte kommer kunna flyga på länge. Idag fick jag hur som helst ett mail där det stod att jag fick en av de sex platserna så om lägret blir av får jag åka. Det är däremot ganska dyrt att vara med och jag vet inte om det är värt pengarna men jag ska tänka några dagar innan jag bestämmer hur jag vill göra. Kul att jag i alla fall har chansen att åka för när jag sökte förra året kom jag inte ens med på reservplats.

Skolan har väl mest varit som vanligt. Igår började vi sjunga en ny låt på ensemblen som heter If I never see your face again. Jag tror att det är Maroon five och Rihanna som sjunger den. Min hals gör lite ont nu för att jag igår sjöng fastän jag nog inte borde ha gjort det och för att jag dessutom tog i mycket på dagens vokalensemblelektion. Det jobbiga med mig är att jag verkligen inser hur mycket jag saknar att sjunga när jag har ont i halsen och inte kan göra det. Men när min röst väl är som den ska brukar jag nästan aldrig känna för att sjunga. Igårkväll blev jag äntligen klar med min novell och fick idag en novell som jag ska tolka med ljud. Det ska bli intressant att se hur det blir, jag måste hitta en man som kan läsa in novellen till mig och när jag har gjort det ska jag spela in bra ljudeffekter som kan förstärka vissa händelser och miljöer som finns med i texten. Idag hade jag spanska också då jag fick jätteont i huvudet för att jag hade svårt att koncentrera mig efter en stund. Vi skulle skriva en massa meningar och det blev man väldigt trött av. Nu ska jag ta det lugnt en stund innan jag går och lägger mig.
/Vispen

SM 2010

Hej!

Nu skriver jag lite om SM innan jag går och lägger mig. Jag har, som på de flesta andra tävlingar, inte sovit särskilt mycket på grund av att jag har känt mig hur nervös som helst. Därför har jag sovit några timmar sen jag kom hem och eftersom jag fortfarande känner mig väldigt trött ska jag snart gå och lägga mig på riktigt.

I lördags åkte jag till Haninge där tävlingen skulle vara. Den var på samma ställe som jag tränar på tisdagar och torsdagar så det kändes skönt. När jag kom dit sa jag hej till lite folk och började värma upp inför min första match. Mitt spel var riktigt dåligt när jag testade att skjuta lite. Efter att vi hade hälsats välkomna till tävlingen började matcherna och jag skulle spela mot Mariah. Vi var förresten väldigt få tjejer i år, jag räknade ut att det kunde ha varit nio som hade kunnat komma om de ville men sen var det några som inte anmälde sig plus att en tjej lämnade återbud häromdagen och det var ju väldigt synd. Första matchen spelade jag som sagt mot Mariah och jag kände mig hur nervös som helst i början. Därför spelade jag väldigt dåligt i första set, släppte in mål som jag aldrig skulle ha släppt in annars plus att mina skott var väldigt dåliga. Johnnie coachade i alla fall mig och jag tror aldrig att jag hade lyckats vända matchen utan honom. Första set vann jag med tretton-tio. Efter det tror jag att nervositeten släppte lite för mig och jag vann andra set med elva-fem eller något sådant. Det var väldigt roligt att spela mot Mariah och jag tror att hon kommer bli väldigt bra på showdown om hon fortsätter träna:) Andra matchen spelade jag mot Anna, då hade jag ingen coach men jag vann ändå med två-noll i set så det kändes roligt. Efter det hade jag tyvärr ingen match förrän efter lunch men jag hann titta på några matcher, gå runt och vara lite social och sitta ute och sola en stund. Igår var det ju ganska varmt ute och jag tycker till och med att det kunde kännas för varmt ibland men det var ju ändå ganska skönt med tanke på att det har varit en ovanligt kall vinter i år. En sak som jag tycker är jobbigt är däremot att få solen i ögonen för jag brukar inte få ont förrän efteråt. Solglasögon brukar i alla fall hjälpa till viss del så de ska jag försöka leta fram snart. Jag tycker i alla fall att det är lite störande att jag får så ont i ögonen av solen när jag ändå inte kan se någon skillnad på ljus och mörker menmen.

Efter lunchen var det fortfarande mer än en timme kvar tills jag skulle spela och det kändes lite segt men det var kul att titta på andras matcher. Jag tittade bland annat på när Lappis spelade två matcher och tycker att han spelade ovanligt bra i år:) Klockan tre skulle jag i alla fall spela mot Ida och det var jag väldigt nervös inför men sen hade jag såklart sett fram emot den matchen väldigt mycket också eftersom Ida verkligen är jättebra på showdown. Fastän hon inte har tränat särskilt mycket sen VM spelade hon ändå väldigt bra. Jag skulle bli mycket sämre om jag knappt tränade, på mig märker man skillnad efter bara några veckor utan träning. Under jullovet tog jag ju till exempel en liten paus från att träna showdown och när jag tränade efter jul var jag mycket sämre trots att det bara hade gått några veckor. Aja, det var som sagt jätteroligt att spela mot Ida för att matchen var så jämn. Bäst av tre set vann och det kändes som att båda hade stor chans att vinna. Men jag vann till slut matchen med två-noll i set och blev väldigt glad eftersom jag aldrig hade vunnit över Ida tidigare och för att jag dessutom kom etta i gruppen:)

Lite senare på eftermiddagen spelade killarna kvartsfinaler och tjejerna semifinaler. Jag vann min match ganska lätt och gick vidare till finalen som skulle spelas idag. Ida vann också sin match och därför blev det alltså vi som skulle spela final även i år. Bland killarna blev det Anders och Adde som skulle spela om bronset och Claudio och Zebben som skulle spela final.

Efter middagen var det några som spelade placeringsmatcher men jag orkade inte titta på dem. Istället satt jag i köket och pratade med några, fick lite massage av Ida och lärde mig några nya styrketräningsövningar av henne. Idag har jag lite träningsvärk så det känns bra:)

En stund senare gick jag och några andra till hotellet där de flesta av oss skulle sova. Jag skulle egentligen sova hos en kompis inatt men bestämde mig sedan för att sova på hotellet. Det kostar ju en del men jag känner att det var värt det. Vi hade hur roligt som helst igårkväll och jag träffar ju inte showdownspelarna särskilt ofta, i alla fall inte alla som var med i helgen.

När jag kom till hotellet följde jag med några och bastade och det var ganska roligt även om jag inte orkade sitta i bastun särskilt länge. Att sitta i ett litet rum där det är jättevarmt är inte direkt något jag älskar menmen, det funkade helt okej att sitta på golvet. Jag förstår inte hur vissa kunde sitta jättehögt upp och tycka att det var skönt. Efter en stund var det några som såg att det hade börjat brinna. När vi hällde på vatten hade vi också råkat hälla på en plastskopa. Därför började det lukta väldigt skumt men vi lyckades som tur var släcka elden. Brandlarmet gick tydligen i hotellet eftersom vi inte var tillräckligt snabba med att gå och säga till de på hotellet att det inte var någon fara men brandkåren hann i alla fall aldrig komma så det var ju bra.

När vi hade bastat färdigt satt vi mest och pratade, några åt goda mackor eller drack något. Jag drack cola och det var gott, jag brukar ju inte dricka läsk särskilt ofta längre. I helgen har jag däremot gjort det flera gånger eftersom det bara fanns läsk och loka att välja mellan till maten. Jag satt uppe ganska sent igår för jag visste att jag ändå knappt skulle kunna sova något inatt. Att bara ligga i sängen och vara nervös kändes inte alls lockande när det ändå fanns andra som var uppe. Vi satt och diskuterade väldigt intressanta saker, både showdown och annat:) Jag tycker verkligen om att lyssna på vad andra har för åsikter om saker, sen är det ju inte säkert att jag tycker precis som dem eller att jag pratar särskilt mycket själv men ändå. Jag tycker om att lyssna men börjar bli bättre på att prata också. En del har sagt att de tycker att jag har förändrats ganska mycket på ett år och det är ju bra att jag har börjat prata mer nu. Förut tyckte jag att det var väldigt svårt och det gör jag fortfarande ibland.

Jag tror att jag kanske lyckades sova lite inatt men jag var i alal fall vaken när Ida vaknade runt sjutiden. Vi pratade lite och jag fick testa att lägga en salva på armen som jag tycker kändes skum. Armen blev först jättekall men sedan ganska varm, salvan gjorde tydligen att blodcirkulationen skulle bli bättre. Lite senare åt vi frukost och jag åt ovanligt mycket, brukar aldrig kunna äta sådär tidigt på morgonen i vanliga fall. Sen packade jag ner allt och gick dit där matcherna spelades. Jag kom en stund innan damfinalen skulle börja och hann därför värma upp lite. Om ni visste hur nervös jag kände mig, det kändes värre än vad det brukar göra. Lite innan matchen skulle börja fick jag veta att Johnnie som hade sagt att han kunde coacha mig tyvärr inte kunde komma idag så det kändes tråkigt. Men min ledsagare Rebecka kom för att se finalen, hon var med igår också och tittade på matcherna:) Christoffer coachade mig idag och det kändes väldigt bra, jag brukar både kunna tagga till, bli arg och störa mig på honom men samtidigt kunna känna mig lite lugnare när han är i närheten. Det är konstigt att jag kan känna så mycket olika känslor när jag är med honom men det är ju samtidigt väldigt bra. Christoffer försökte reta mig innan matchen för att jag skulle tagga till och det fungerade ganska bra:) Patrik var domare i damfinalen och det var han även förra året. Jag hade tyvärr fel när vi singlade slant om vem som skulle börja serva och det blev Ida som fick göra det. Sen spelade vi... Jag försökte vara fokuserad hela matchen, lyssna på de tips som Christoffer gav mig och verkligen göra mitt bästa för att vinna. Jag behövde aldrig ta timeout för jag hann prata med coachen både mellan seten och när Ida tog timeout. Både semifinalerna som spelades igår och finalerna och matcherna om tredje pris som spelades idag spelade man i bäst av fem set. Jag trodde aldrig att jag skulle orka göra det, eller i alla fall inte att jag skulle orka vara koncentrerad hela matchen. Men det kändes ändå ganska bra och jag känner att jag har fått lättare att koncentrera mig sen jag började träna kondition. I första set var jag stressad men vann ändå efter en stund. Jag hade svårt att skjuta en del skott men försökte valla mycket och jag lyckades på det sättet göra några mål. I andra set spelade Ida väldigt bra och det var ganska jämnt. Eftersom hon skjuter ganska hårt kände jag att jag hade svårt att få tag på bollen, som jag har skrivit tidigare är det verkligen en nackdel att vara så kort som jag är. Men när jag väl fick tag på bollen försökte jag skjuta skott som jag känner mig ganska säker på och det gick väl helt okej även om jag missade mål väldigt många gånger. Jag vann andra set men det var som sagt jämnt. I tredje set kände jag mig väldigt nervös för jag visste ju att jag skulle vinna matchen om jag vann det setet. Men det kändes ändå bra att jag hade vunnit de två tidigare seten för ifall det hade varit Ida som hade gjort det tror jag att jag hade känt mig ännu mer nervös och stressad. Tredje set kändes ganska bra att spela, det kändes tyvärr inte lika jämnt som de andra två seten, eller jag tror att det var ganska jämnt men att Ida hade otur med skotten. Jag tror att matchen slutade med att bollen åkte ut från bordet och när domaren blåste i visselpipan tog det en stund för mig att inse att jag hade vunnit. Men när jag väl insåg det blev jag såklart väldigt glad för jag hade ju aldrig vunnit en showdowntävling tidigare! En kvinna från en tidning kom och intervjuade mig men jag tror tyvärr att jag gav ganska dåliga svar på hennes frågor. Det var nämligen precis när jag hade vunnit och att prata med någon då och försöka svara på frågor på et bra sätt var inte direkt det enda jag tänkte på just då. Jag tycker ju att sådant är svårt i vanliga fall också, det är något jag måste träna på om jag vill bli journalist eller jobba med något liknande arbete. I och för sig blir det ju jag som ställer frågorna då och då behöver jag ju inte tänka ut bra svar så det är säkert lättare på ett sätt men ändå.

Lite senare på förmiddagen var det prisutdelning. Först fick tjejerna, eller damerna som man kanske ska säga, sina priser. Anna kom trea precis som förra året men Ida och jag bytte plats från förra året, jag blev etta istället för tvåa och hon tvärtom. Vi fick varsin fin medalj och jag fick en stor pokal:) Den ska jag spara och nu har jag i alla fall ett minne från den här tävlingen. Bland herrarna blev Adde trea och det blev han förra året också. Men sen var det Zebben som vann istället för Claudio. Jag tittade på finalmatchen mellan dem och den var verkligen rolig att se:) Båda spelar ju jättebra i internationella tävlingar, så bra vill jag också bli! Men det är mitt mål inom showdownen. Efter lunchen började alla åka hem men jag stannade kvar tills de flesta hade åkt och jag hann säga hejdå till alla. Det kändes tråkigt att SM var slut och att alla matcher var spelade. Men jag tycker att det var en rolig tävling och att alla spelare var jätteduktiga! Även om jag inte känner mig nöjd med mitt spel i alla matcher förlorade jag ju i alla fall inga set i den här tävlingen och jag blev ju nöjd med resultatet för man kan ju inte bli mer än etta. Eftersom jag har tränat mycket sen SM förra året kändes det bra att vinna idag och jag känner därför att träningen har gett resultat:) Det är som tur är inte särskilt långt kvar tills nästa tävling. Den trettonde till sextonde maj är Haninge open som är en internationell tävling. Då får jag i alla fall träffa en del av dem som var med på SM och det känns roligt:) Nu när jag sitter här hemma känner jag att jag saknar alla och den bra stämningen! Men nu ska jag sova så att jag åtminstone är lite utvilad imorgon. Då börjar en ny vecka då jag har massor att plugga, ska bland annat skriva årets första nationella prov i engelska men förmodligen också hinna ha roligt. Min kompis Ronja fyller år i helgen och jag är bjuden till henne:) Sen ska jag träffa Rebecka på söndag och då kommer förmodligen Ida också. Vi ska äta tårta och fira att det gick så bra på SM och det ska bli trevligt:) Hoppas att ni har haft en bra helg och att kommande vecka inte blir för stressig för er. De flesta verkar ju ha mycket att göra nu innan sommaren men det är bara att hålla ut. Solen och värmen får i alla fall mig att känna mig lite gladare och piggare om dagarna:)
/Vispen

Är nervös

Hej!

Nu sitter jag här hemma och borde ha gått och lagt mig för länge sen. Problemet är bara att jag tyvärr inte känner mig särskilt trött. Det beror dels på att jag har varit ledig från skolan idag och därför sov till klockan halv elva imorse men det beror mest av allt på att jag känner mig jättenervös inför imorgon. Jag har såklart varit mer nervös andra dagar men nu känner jag mig tillräckligt nervös för att inte kunna sova. SM ska i alla fall bli riktigt kul, både att tävla och att träffa alla! Men jag känner att jag har lite press på mig att antingen vinna eller komma tvåa. Mitt mål är faktiskt att vinna i år, jag vet att det är att sikta högt men jag kom ju tvåa förra året och jag vill ju gärna se att jag har utvecklats, det har jag säkert gjort med tanke på hur mycket jag har tränat sen dess. De andra som ska tävla har såklart också tränat men inte lika mycket som jag. Ida som vann förra året ska vara med och det blir roligt att spela mot henne igen och se vem som vinner den här gången:)

Annars rullar det på som vanligt. Idag fick jag ett mail av min engelskalärare där hon skrev att jag hade fått godkänt på senaste provet och det känns skönt, det var ju bara ett g-test:) Sen var det gemensam sång igår och jag sjöng låten Kärleken är. Själv tycker jag inte att det kändees särskilt bra men några som lyssnade sa att de tyckte att det lät fint så det var ju trevligt. En av lärarna sa att det lät lite som att jag hade en inbyggd auto-tuner i min röst och att jag sjöng väldigt rent och det var ju bra. Men sen vet jag inte om jag lyckades beröra någon men det hoppas jag. Det var som vanligt roligt att höra alla andra igår och jag blev väldigt inspirerad av att höra de flesta sjunga jazz. Nästa låt jag ska sjunga blir en jazzlåt för jag insåg att jag saknade jazzen:)

Sista träningen innan SM var ju igår och jag känner att jag spelade sämre än vanligt. Vi spelade mycket med de små racketarna och då förlorade jag varenda match. Då kände jag mig riktigt dåligt och än så länge har jag inte börjat känna mig taggad inför morgondagen men det kanske kommer.

Idag har jag pluggat en del, läst igenom häftet som vi fick på engelskan i onsdags. Det är en del svåra ord som jag måste kolla upp vad de betyder men jag känner att jag förstod det mesta av texten. Hoppas att vi får skriva om något roligt ämne på torsdag eller att man åtminstone kan välja ett ämne som är lätt att skriva om. Min fantasi är ju otroligt dålig och att hitta på saker är verkligen inte min grej. Novellen skrev jag lite på idag och det går långsamt men jag ska bara hitta på ett slut nu. Under efteriddagen och kvällen har jag varit med en kompis och det var riktigt trevligt:) Sen jag kom hem har jag packat och jag hoppas att jag inte har glömt något viktigt. Det skulle i och för sig vara typiskt mig. Nu ska jag försöka sova några timmar innan jag ska gå upp och äta frukost och sen åka iväg till Haninge där vi ska spela. Hoppas att ni får en bra helg!
/Vispen

Känner mig trött

Hej!

Det här inlägget skrev jag igår men det verkar inte ha postats så försöker posta det igen nu:)
Eftersom jag har en del att göra i skolan nu och har haft ganska fullt upp de två senaste dagarna känner jag mig ganska trött. Därför ska jag gå och lägga mig snart, har haft svårt att sova de senaste nätterna också så det är jobbigt. Men det är säkert lite för att jag är nervös inför kommande prov plus att SM är i helgen. Sen jag skrev senast har jag inte direkt gjort något intressant men jag skriver lite ändå för har inget bättre för mig nu och behöver skriva av mig lite innan jag går och lägger mig.

Igår började vi skriva på våra noveller på estetisk orientering och jag skrev min karaktärsbeskrivning och började skriva på novellen. För att göra det lite enklare valde jag att skriva om samma person som jag började med förra veckan. Då fick jag ju en bild av en tjej som klättrar på en klättervägg. Novellen handlar om henne och jag har skrivit om när hon åker till idrottshallen och nu är hon där och har precis börjat klättra lite. Tyvärr har jag inte kommit på vad som ska hända sen men jag har fått några olika förslag av folk så ska bara välja något av dem och sedan försöka skriva ihop ett slut. Novellen ska vara minst en sida men det är ju som tur är inte särskilt långt:)

På vokalensemblen sjöng vi färdigt den sista låten som vi ska sjunga på konserten snat så det kändes skönt:) Nu ska vi bara träna på alla nästa vecka och sen är uppspelet måndagen veckan efter, jag hoppas att det kommer gå bra. Efter lunchen var det spanska då vi bestämde vad som ska vara med på nästa prov, det är en hel del så jag ska börja plugga till det ganska snart. Matten flöt väl på ganska bra och idag har jag fått några bildbeskrivningar av läraren som jag faktiskt förstod ganska bra.

Träningen var rolig igår och jag känner att jag spelade helt okej. Imorgon är sista träningen innan SM:) Sen ska jag nog inte träna så mycket på fredag för att det kanske är bra att ta det lugnt lite innan en
tävling.

Idag var det skola som vanligt. Jag gjorde engelskaprovet och hoppas att jag fick en ganska bra poäng, det var ju bara ett g-test och jag tycker att det var skönt. Vi fick ett litet häfte som vi ska läsa igenom innan nästa torsdag då första nationella provet är. Det är det skriftliga provet och jag hoppas på att minst få g+ på det. På kontaktlärartiden fick vi bra information om en elevhälsovårdsdag nästa fredag plus att vi pratade lite om vad de hade tagit upp på förra elevrådsmötet.

Ikväll var det kör igen och vi fortsatte att sjunga Heal the world som vi började med förra veckan. Sen började vi sjunga Smoke on the water och det är kul att få sjunga rock för det behöver jag ju träna mer på:) Nej, idag blev det ett dåligt inlägg men jag uppdaterar igen snart. Godnatt!
/Vispen

Kort inlägg om min helg och måndagen

Hej!

Hoppas att allt är bra med er och att ni hade en bra helg. Det hade jag trots att jag knappt gjorde någonting. Ibland är det ju skönt att bara ta det lugnt men i helgen kände jag faktiskt att det hände för lite. Jag var ju hos Björn i helgen och det var skönt, jag pluggar oftast extra bra när jag är där, vet inte varför men ändå. Jag hann få en hel del plugg gjort när jag var där, idrotten är det största problemet nu för jag kommer inte på något bra jag kan göra för att jobba med stress, har ni några förslag? Matteläraren mailade mig idag och skrev att matteprovet är flyttat från onsdag den här veckan till tisdag nästa vecka vilket jag tycker är bra för läraren var ju sjuk hela förra veckan. Då kanske jag har en chans att få godkänt i alla fall och det vore riktigt trevligt:)

I lördags tittade jag förresten på Körslaget och jag blev glad när team Picasso gick vidare till nästa vecka. Däremot var det tråkigt att team Mojje åkte ut veckan innan för jag gillade den kören väldigt mycket. Igårkväll var vi och åt på en kinesisk restaurang där de hade buffé som var god, inte min favoritrestaurang men ändå helt okej:)

Idag var det skola som vanligt och på kultur och idéhistorian lyssnade jag lite på när läraren pratade om några kända personer under 1800-talet och början av 1900-talet plus att jag hann läsa några sidor i boken. Allt som står i den känns verkligen tråkigt att lära sig och jag har svårt att få det att fastna i huvudet. Men efter sommaren behöver jag inte läsa kultur och idéhisotiran mer och jag är jätteglad över att jag kunde välja bort att läsa nutida konst. Efter den lektionen hade jag en lång håltimme till tjugo i fyra där jag pluggade lite. Sen var det ensemble då vi sjöng Smooth som vi nu nästan är klara med. Läraren tog med en massa låtar som vi fick lyssna på och på torsdag ska vi få rösta på vilka låtar vi vill spela. Det är ändå läraren som bestämmer låtar sen men det är ju bra att vi i alla fall får vara med och säga vad vi tycker:)

Istället för att träna idag som jag egentligen skulle ha gjort åkte jag till USS kansli. Idag var det nämligen rundrigning då vi skulle ringa till en massa folk och prata lite om vad som kommer hända i USS framöver och kollade ifall rätt e-postadresser, telefonnummer och adresser fanns i registret. Först kände jag mig lite osäker när jag skulle ringa och hur jag skulle göra, säga saker och så, men jag började som tur var med att ringa Kim som jag känner. Därefter rullade det på ganska bra och nästan alla jag ringde till svarade:) Ronja och jag satt i samma rum och ringde och det var kul. Hoppas att jag får vara med på någon mer rundrigning i framtiden för det var verkligen roligt att prata med alla:) Dessutom tycker jag om de andra som sitter med i styrelsen, de är trevliga och glada:) Nu ska jag gå och lägga mig för jag börjar bli väldigt trött.
/Vispen

Saker jag har gjort sen jag skrev senast

Hej!

Egentligen har jag inte gjort särskilt mycket sen jag bloggade senast men jag kan ju ändå skriva lite. Det är i alla fall tur att Milano inte var den här helgen med tanke på att alla flyg från Sverige är inställda, hoppas att man får börja flyga snart igen:) Den här helgen kommer nog bli ganska lugn och jag har inte planerat att göra något förutom att plugga. På onsdag är sista matteprovet och om jag får godkänt på det kommer jag få godkänt i matte b. Att få ig på nästa prov skulle verkligen vara hur jobbigt som helst och det klarar jag mig verkligen utan. Nästa helg är det ju i alla fall SM så nu är det bara att göra allt tråkigt den här helgen. Det kommer kännas lättare när jag faktiskt har någonting att se fram emot.

I tisdags började vi jobba med kreativt skrivande på estetisk orientering och det verkar svårt. Vi gjorde några övningar i grupp och det gick ganska bra. Men nästa vecka ska vi börja skriva varsin novell och det kommer jag ha stora problem med. Att skriva har ju aldrig varit min starka sida och att hitta på en massa saker är ju hur svårt som helst. Novellen behöver i alla fall bara vara lite mer än en sida så det ska nog gå på något sätt hoppas jag.

På vokalensemblen fick vi veta att vi ska ha ett uppspel om några veckor så nu håller vi på att träna in låtar inför det. Border song är vi nästan klara med nu, Don't worry be happy börjar sitta lite bättre och de två gospellåtarna kände vi oss ganska säkra på för ett tag sen så det kommer säkert bli bra. Uppspelet kommer ligga till grund för betyget och förmodligen ha ganska stor betydelse eftersom vi aldrig har haft ett uppspel i vokalensemble tidigare. Men det ska bli kul, treornas vokalensemble ska också vara med och det blir roligt att höra dem:)

På spanskan jobbade vi med en text och lyssnade sedan på några hörförståelseövningar. Jag tycker att det är väldigt svårt att lyssna på spanska för de pratar ju otroligt fort, håller ni inte med? Sen kan man ju inte direkt träna på att lyssna på sådant heller för jag hör ju aldrig någon prata språket och därför får man ju en chock när man väl hör spanska på lektionerna. Snart kommer vi ha prov, både ett skriftligt och ett muntligt och det ser jag inte fram emot. Men jag ska försöka få ett bra betyg på den skriftliga delen för jag är verkligen jättedålig på att prata, har världens sämsta uttal och känner mig alltid osäker när jag pratar inför läraren. Matten var inställd i tisdags vilket var skönt. Träningen var lite senare och i förra inlägget skrev jag ju att vi firade att det gick så bra i Milano och det var trevligt:) Däremot spelade jag mycket sämre än vanligt då och det var inte lika kul men man kan ju inte alltid vara på topp.

I onsdags hade vi en vikarie på matten som först verkade tro att jag inte kunde prata. Men när jag pratade med honom lite senare pratade vi lite om hur jag använde datorn och han sa att han tyckte att det var intressant. På engelskan pluggade jag inför provet som jag skulle ha skrivit idag men som jag får skriva på onsdag istället eftersom jag inte kunde läsa de flesta av frågorna. Läraren hade skrivit in det i datorn och kom ihåg att maila mig den här gången vilket ju var bra men sen var det skrivet på lite fel sätt för att jag skulle kunna läsa. Det känns segt att behöva skriva på onsdag istället men det finns inget annat sätt att göra på vilket ju är synd.

Kören var som vanligt i onsdags och vi sjöng tyvärr mest de vanliga gamla låtarna. Det kändes lite segt för nu har vi bara fyra gånger kvar innan den lilla slutkonserten vi ska ha och jag tycker att vi borde ha lite fler låtar tills dess. Om de som tycker att låtarna är svåra skulle träna mer hemma skulle det säkert gå snabbare menmen. Vi fick i alla fall veta att vi nästa vecka ska börja sjunga en låt av Michael Jacksson, det ska bli kul. Igår började skoldagen med kör och det var kul. Vi började sjunga låten Can you feel the love tonight och det gick bra och det lät fint med alla stämmor:)

På idrotten var det sista gången vi var i idrottshallen i skolan. Kommande veckor ska vi ha teori, vara ute, simma och kanske göra något annat. De andra spelade mest olika bollsporter igår och jagkörde igenom styrketräningsprogrammet. Min balans har i alla fall blivit bättre sen jag började träna. De har ju en balansplatta i skolan och igår slog jag mitt rekord med flera minuter och tror att jag lyckades hålla balansen i alla fall i några minuter, det är bra för att vara mig:)

Sen var det ensemble då vi sjöng låten Smooth av Santana och den tyckte jag faktiskt om väldigt mycket för den var väldigt skön att sjunga och man blev glad av den:) Tyvärr har låten bara två verser som de andra två sångarna ska sjunga men jag körar i alla fall på refrängerna:) På sånglektionen fick jag nästan panik när jag fick reda på att det är sånguppspel redan nu på torsdag och att jag alltså bara skulle ha den lektionen på mig att träna lite på en låt jag skulle sjunga. Efter att ha letat efter noter i skolans bibliotek i nästan en timme i onsdags och min assistent hade läst upp hur många låtar som helst i olika böcker bestämde jag mig för att antingen sjunga låten Kärleken är eller Ängeln i rummet. När vi hade tittat på tonarterna igår valde jag Kärleken är. Ängeln i rummet hade jag knappt lyssnat på tidigare medan jag har hört Kärleken är några gånger. Vi sänkte bara låten ett tonsteg och jag tvivlar på att jag kommer klara av att sjunga de höga tonerna nästa vecka. Det är i alla fall tur att vi bara sjunger för varandra då och att det inte kommer vara några andra som lyssnar.

Igårkväll var träningen inställd så jag pluggade mest plus att jag pratade med några roliga människor på skype:) Sen var det ju inte så roligt att komma till skolan idag och märka att jag inte kunde göra provet. Efter lunchen åkte i alla fall Rebecka och jag till Huddinge kommun där jag skulle på ett möte om ledsagning. Tillståndet om att jag får ha ledsagare går nämligen ut ganska snart och därför pratade vi om det idag. Jag ska ansöka om att få ledsagning igen såklart men nu behöver jag inte lika många timmar som jag har haft hittills. Det jag ansöker om är i alla fall att få tjugo timmar i månader under vanliga månader och trettio timmar under lovveckor. Det dåliga nu är bara att man inte kommer kunna spara och flytta timmar längre som jag har gjort tidigare vilket jag tycker är dåligt. Vissa månader vill man ju göra mer än andra menmen. Igår var jag förresten med på ett annat möte som handlade om assistent-tjänsten, jag hoppas att Jonas kan jobba kvar även nästa år för det skulle vara jobbigt att behöva byta igen.

Efter dagens möte gick Rebecka och jag till Mc donalds där jag åt en Mcflurry och hon drack kaffe. Därefter tog vi en buss och åkte hem till mig, hon hade aldrig varit där tidigare så det var ju lite kul att hon fick se hur jag bor. Jag har ju varit hos henne väldigt många gånger. Lovisa och jag åkte till Björn lite senare och vi åt en god middag framför tv-n och tittade på lite av Postkodslotteriet och Talang. Tyvärr tycker jag inte att det var särsilt många bra talanger den här veckan men jag fastnade för en man som trollade, han rimmade väldigt bra och berättade alltid vad han gjorde plus att han gjorde det med mycket inlevelse. Sen var det en kille som var åtta år, han hade bara spelat fiol i två år men var ändå hur bra som helst redan! Nu ska jag träna lite på låten jag ska sjunga på torsdag innan jag går och lägger mig. Men hoppas att ni får en bra helg!
/Vispen

Showdowntävlingen i Milano

Hej!

Nu hade jag äntligen tänkt försöka skriva lite om Italienresan. I och för sig har jag ju redan skrivit lite om den men vill ändå skriva lite mer så att jag inte glömmer allt roligt som hände. Oj vad svårt det blev att veta hur jag skulle börja nu, jag borde ha skrivit direkt när jag kom hem för att det då hade varit mycket lättare menmen.

Att gå upp tidigt på onsdagen var i alla fall inte roligt för jag hade bara sovit ungefär tre timmar den natten. Det var som tur var nästan inga bilköer på väg till Arlanda när vi åkte dit så det var skönt:) Sen lät det som att det var ovanligt lite folk där eller också var det väl för tidigt på morgonen för att vissa skulle orka vara glada och prata. Ändå tog det lite tid att stå i incheckningskön men det var helt okej. Jag träffade de andra en stund senare och det gick bra att gå igenom den sista säkerhetskontrollen och att sedan sätta oss på flygplanet. Resan gick bra också men jag lyckades knappt sova någonting vilket var lite jobbigt.

Ungefär två och en halv timme senare kom vi fram till Milano och när vi hade hämtat allt bagage åkte vi bil till hotellet där vi skulle bo. Jag tycker att det var ett ganska bra hotell, rummen var bra och frukosten var helt okej. Vi åt mat på olika restauranger förutom under själva tävlingen då alla åt tillsammans ungefär på samma ställe där matcherna spelades. Italien hade verligen mycket bättre mat än i Holland men jag känner mig fortfarande ganska trött på att äta pasta nu. Jag kunde ha ätit pizza också men det tycker jag inte om särskilt mycket så det åt jag bara en gång.

På onsdag eftermiddag gick vi runt en del utomhus och tittade lite hur det såg ut. Sen satt vi i en park en stund och det var trevligt. På kvällen gick vi till en glassbar där de hade jättegod glass. Som jag skrev i ett tidigare inlägg smakade glassen mycket mer än i Sverige. De hade bland annat en mangoglass som jag tyckte om väldigt mycket och sen var choklad och jordgubbsglassen väldigt god också:) Vi gick och lade oss ganska tidigt på onsdagen för alla verkade vara trötta eftersom vi hade rest en del. Jag kände mig riktigt seg efter att ha suttit på flygplanet sådär länge.

Sen blev det torsdag och eftersom tävlingen inte skulle börja förrän på kvällen åkte vi in till stan på förmiddagen. Vi åkte spårvagn och det var ju ett tag sen jag gjorde det senast. När vi var framme gick vi runt och några tog kort på saker vi gick förbi, jag kanske får de sen för det vore ju lite kul att ha men det är ju segt att jag inte kan se dem. De andra tyckte att jag skulle bestämma lite vad vi skulle göra under dagen för att jag inte brukar bestämma annars så då bestämde jag lite var vi skulle gå och så. Men som tur var behövde jag inte bestämma särskilt länge:) På eftermiddagen gick vi förbi ett ställe där de sålde lite olika saker. Jag köpte en tröja som det står I love Milano på, eller det står ett hjärta istället för love men man kan i alla fall känna texten:) Det var några som köpte någon grej som man kan blåsa i så att det låter roligt, jag skrattade jättemycket åt dem:) Skratta var förresten något jag gjorde mycket under resan för jag hade verkligen roligt med personerna jag åkte dit med.

När vi kom tillbaka till hotellet var det några andra som också hade kommit dit så vi sa hej till dem och lite sånt. Lite senare gick vi dit där tävlingen skulle vara och testade att spela på showdownborden, det var tjeckiska bord som är min favorit:) Sen var det invigning där några hälsade oss välkomna, det var alltid en person som pratade italienska och sedan någon som översatte det till engelska. Ibland blev det lite segt menmen. Efter middagen skulle vi spela vår första trippelmatch. Egentligen skulle vi ha spelat två matcher den kvällen men eftersom Estlands lag inte kom fick vi bara spela mot Litauen. Zebben, Kladde och jag fick spela i laget och de andra var reserver. Matchen gick ganska bra, jag kommer inte ihåg exakt hur många poäng vi vann med men det var i alla fall roligt att vinna och att det gick så bra för oss:) Jag tycker alltid att det är jätteroligt att spela trippel för det är ofta väldigt bra stämning och sen peppar man ju alltid varandra i laget.

På fredagen skulle alla spela matcher och jag spelade fem matcher den dagen. Som vanligt kände jag mig jättenervös och gick på toaletten hur många gånger som helst mellan matcherna. Men jag drack ganska mycket vatten också så det var ju inte så konstigt. Christoffer och jag försökte tagga varandra inför alla matcher och det var kul för vi taggar alltid varandra på lite speciella sätt. Han gjorde alltid så att jag störde mig på honom och sen försökte vi slå varandra i huvudet och sådant, inte hårt alltså haha. Första matchen vann jag i alla fall ganska lätt men sen förlorade jag nästa match mot Stine. Hon vann med två-ett i set och jag tycker att vi var ganska jämna så det var kul:) Efter lunchen spelade jag resten av matcherna och jag kommer tyvärr inte riktigt ihåg hur det gick för mig då. Men jag vann i alla fall två av de matcherna och blev tvåa i gruppen. Man skulle vara minst fyra för att gå vidare i tävlingen. Jag vann förresten alla tre matcherna men förlorade ett set vilket var väldigt onödigt, tjejen jag mötte var nämligen inte särskilt bra men hon blev glad över att ha vunnit ett set eftersom hon sa att det var första gången hon gjorde det. Det gick ganska bra för de andra svenskarna också, Madde, Kladde och Zebben gick vidare, Madde tävlade inte för landslaget men ändå.

Efter middagen var det trippel igen och Sverige skulle spela mot Danmark. Det var kul för vi vann. Lite senare spelade vi mot Holland men den matchen förlorade vi tyvärr men vi gjorde i alla fall vårt bästa. Jag satt uppe ganska sent och pratade med de andra den kvällen och det var kul:) Egentligen borde jag kanske ha sovit mer förra veckan men jag hade jättesvårt att somna på kvällarna plus att jag vaknade flera gånger varje natt, det berodde nog mycket på nervositet.

Sexton tjejer och arton killar hade gått vidare och fick spela på lördagen. De andra fick spela placeringsmatcher. Jag tror att jag hade sex matcher den dagen och det gick väl sådär. Först skulle jag möta Madde och jag var väldigt nervös innan matchen. Vi spelar nästan alltid jämnt på träningarna så det är roligt att spela mot henne. Hon vann första set men sen lyckades jag vinna andra och därefter blev det ett jämnt tredje set som jag till slut vann. Efter att ha vilat en stund spelade jag mot en tjej som heter Anja och henne förlorade jag mot med två-noll i set så det var inte så roligt. Men hon var duktig och spelade bra. Andra set vann hon med tretton-elva så det var ju väldigt jämnt vilket var kul. Efter lunchen spelade jag mot Annie från Danmark och den matchen tror jag att jag vann med två-noll, Krister coachade mig och jag brukar alltid spela bättre när jag har coach. Sen kom däremot de svåra matcherna och jag skulle möta tre väldigt bra spelare. Först mötte jag Jana från Slovenien, hon vann VM så jag räknade med att bli utklassad. Konstigt nog vann hon bara första set med tolv-tio och jag blev förvånad. Men sen hade hon däremot hittat mina luckor där jag släppte in mål och jag hade blivit väldigt nervös så då vann hon med elva-noll, det var ju riktigt dåligt spel av mig. Nästa match spelade jag mot Danique från Holland och mot henne förlorade jag också med två-noll men jag fick i alla fall bättre poäng än när vi spelade i Holland i oktober eller när det var. Sista matchen var mot Helma som också är från Holland och den vann jag med två-noll i set vilket jag blev förvånad över eftersom Helma har vunnit EM tidigare. Sen var det i alla fall middag då jag fick reda på att jag hade gått vidare eftersom jag blev bland de fyra bästa i gruppen, det tordde jag inte att jag skulle göra så det kändes roligt:) De hade förresten ganska god mat där vi åt, de åt alltid någon pastarätt först, sedan en kötträtt och sist efterrätt. En dag var det någon vaniljpudding som var helt okej och de andra dagarna var det kakor, det var till exempel en god fruktkaka som smakade väldigt likt den som Adams mamma brukar baka ibland, okej, ni vet ju inte hur den smakar men ändå.

Efter middagen förberedde vi oss för trippel igen då vi skulle spela mot Slovenien om tredjeplats och brons. Eftersom Claudio tyvärr hade hoppat av för att han hade ont i armen fick Anders spela istället. Början av matchen gick inte särskilt bra för Sverige och jag tror att Slovenien ledde med tjugotvå-fjorton ett tag, något sånt var det i alla fall. När jag spelade skulle jag försöka skjuta ut bollen så att Sverige bara skulle få ett minuspoäng istället för två då vi trodde att personen jag spelade mot skulle göra mål när som helst. Att skjuta ut var däremot inte det lättaste vilket jag trodde att jag skulle klara, det är något jag behöver träna mer på för det behöver man ju kunna i sådana situationer. Men sen kom Anders in och spelade och han spelade otroligt bra och lyckades nästan göra så att det blev jämnt. Efter det gick Zebben in och spelade och jag hoppades verkligen att han skulle avgöra matchen för att det skulle vara enda chansen för Sverige att kanske lyckas vinna. När det stod tjugonio-tjugonio skulle alltså jag gå in och spela igen och jag ville verkligen inte göra det. Det kändes som att det hade gått så bra för oss då vi hade lyckats spela så bra ett tag och att vi hade varit så nära att lyckas få brons. Sen ville jag inte förstöra för laget heller för att släppa in ett mål eller göra misstag i en sådan match och förlora är ju inte roligt. Det fanns ju tyvärr inget annat att göra än att jag skulle spela och personen jag spelade mot är verkligen hur bra som helst, han vann hela tävlingen i Milano. Men när jag stod där kände jag bara att jag ville göra mitt bästa men det är klart att det kändes ganska kört när han sköt jättehårt, det är verkligen en nackdel att vara så kort som jag är för jag har svårt att nå bollar ibland och många hinner rulla ifrån mig. Men ja, det som jag verkligen inte trodde skulle hända hände och jag reagerade inte förrän flera sekunder efter att domaren hade blåst, jag hade gjort mål! Den känslan var verkligen så bra och jag blev verkligen jätteglad! Jag var glad väldigt länge efter det och det var dessutom jätteroligt att titta på finalmatchen mellan Holland och Finland som Holland till slut vann.

På söndagen spelade jag tre matcher och jag förlorade alla. Först spelade jag mot Hanna som kom tvåa på VM och hon var verkligen jättebra och vann med två-noll. Efter det spelade jag två placeringsmatcher mot Stine och Sanja som jag ju förlorade. Jag hann i alla fall titta på finalen mellan Peter och Teemu och lite av tjejernas final. Precis som på VM var det Jana som vann och Hanna som kom tvåa men båda är ju riktigt bra! Jag ska träna mycket för jag vill verkligen bli bra på showdown! Nu har jag ju ändå tränat ett tag, i juli är det ett och ett halvt år sen jag började träna.

När de sista matcherna var spelade tackades några personer plus att priserna delades ut. Zebben kom trea plus att Sverige ju kom trea i trippeln:) Alla spelare fick dessutom en nyckelring som det är en bild av en showdownboll och två racketar på, den är cool och den har jag som minne från tävlingen! Sista lunchen tillsammans med alla var bra men det kändes tråkigt att tävlingen var slut. När vi hade sagt hejdå till en del av de andra, de flesta åkte hem på söndagen, gick vi till hotellet och skrev tillsammans dokument för hur vi tycker att man ska träna för att både komma med på internationella tävlingar och för de som vill träna på elitnivå. Jag funderar på att försöka träna mer för det måste jag ju göra för att kunna bli lika bra som de andra tjejerna. Satsa kan jag ju alltid göra och sen får jag se hur långt det räcker. I söndags var jag vaken ganska länge, jag tror att klockan hann bli lite efter tre innan jag somnade. Men det var trevligt att prata med alla, jag visste knappt vad jag sa till slut.

Tyvärr blev det måndag sen och jag packade ner det sista. Allt gick ner i min väska även när jag åkte hem och det hade jag aldrig trott för den gick knappt att stänga när jag åkte från Sverige och jag brukar ofta känna att saker tar större plats när jag försöker packa ner dem igen. Efter frukosten åkte vi i alla fall till flygplatsen där vi hann gå runt en stund i taxfreen innan vi skulle åka tillbaka till Sverige. Det kändes riktigt jobbigt när flygplanet skulle landa och jag kände mig ganska nere. När jag sitter och skriver det här saknar jag verkligen Italien och alla roliga människor! Men jag hoppas att jag blir uttagen till någon mer internationell tävling för det skulle verkligen vara hur roligt som helst. Det är ju lite därför jag tränar också, det är klart att det är roligt att träna men sen är det ännu roligare när man får tävla och träffa alla! I söndags sa de att det kommer vara tävling i Milano även nästa år och om jag tränar kanske jag får följa med även då, vi får se. Idag är det faktiskt bara tio dagar kvar till SM och det ser jag fram emot. Förra året kom jag ju tvåa så i år siktar jag faktiskt på att vinna. Att komma tvåa vore inte helt fel men nu har jag ju ändå tränat ganska mycket så jag känner att jag i alla fall borde kunna ha en chans att vinna. Det blir fler tjejer än förra året så det kommer nog bli svårt menmen, jag ska kämpa och såklart göra mitt bästa.

Igår på träningen firade vi att det gick så bra i Italien. Jag fick två svettband vilket jag verkligen behöver, nu har jag egna och behöver inte skrapa upp handleden när jag spelar:) Jag blev som sagt verkligen glad över dem och jag trodde verkligen inte att de skulle ge mig något. Vi köpte mat från en pizzeria också där de har goda sallader:) Imorgon är det träning igen och det ser jag fram emot, livet skulle inte alls vara lika roligt utan showdown:) Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon.
/Vispen

Hemma igen

Hej!

Nu är jag hemma igen och jag ville bara skriva hej så att ni ser att jag fortfarande lever. Jag såg i alla fall att de två inläggen som jag försökte sms-a in till bloggen postades vilket ju var kul. Men sen blev det tyvärr inte av att jag orkade starta min mobil igen och skriva något mer. Eftersom jag har sovit väldigt lite de nätter jag har varit borta och dessutom varit på styrelsemöte flera timmar idag är jag helt slut nu och orkar därför inte skriva särskilt mycket om resan. Det får jag göra imorgon eller på onsdag. Men jag kan ju säga att jag verkligen har haft jätteroligt i Italien och det känns verkligen inte som att jag har varit borta i fem dagar för tiden har verkligen gått hur fort som helst. Tyvärr kom jag bara åtta i tävlingen men jag känner mig ändå ganska nöjd med vissa matcher, det är klart att jag hade kunnat spela bättre ibland menmen. Nu är det bara att fortsätta träna inför SM som är om tolv dagar, det är alltså inte särskilt lång tid kvar tills nästa tävling:) En rolig sak är i alla fall att Sverige kom trea i trippeln, alltså lagspelet och det känns riktigt roligt. Zebben kom trea och det var ju väldigt bra! Men som sagt, jag skriver mer imorgon för just nu känns det som att jag skulle kunna somna när som helst.
/Vispen

Hej! Sitter och laddar inför nästa match...

Hej! Sitter och laddar inför nästa match. Jag har än så länge vunnit en match och förlorat än. Tre matcher kvar idag och jag måste komma minst fyra i min grupp för att gå vidare. Jag hoppas att jag gör det. sverige vann en match när vi spelade i lag igår så vi får spela mer ikväll. Vi har roligt här annars och jag gillar italien! Vill inte ens tänka på hur tråkigt det kommer vara att åka tillbaka till sverige igen. Det är väldigt varmt här vilket är skönt. Hoppas att ni har det bra! /vispen


Hej! Nu testar jag att skriva mitt första...

Hej! Nu testar jag att skriva mitt första blogginlägg från mobilen. Vi får se om det kommer fram. Idag har vi mest tagit det lugnt och alla har nog känt sig lite sega på grund av att vi har fått åka ganska långt. Maten är helt okej här och sen har vi ätit jättegod glass som är mycket godare än i sverige och som smakar mer. Imorgon ska vi testa showdownborden här och sedan kanske tävla i lag, det ser jag fram emot. Hoppas att ni har det bra! /vispen


Om några timmar åker jag

Hej!

Ja, nu är det bara några timmar kvar innan flygplanet går. Anledningen till varför jag sitter uppe såhär sent är för att jag känner mig helt klarvaken och dessutom har jätteont i magen. Undrar om det beror på nervositet eller om det är något annat problem, kanske mensvärk, det får ju vi tjejer stå ut med ibland. Det känns väldigt overkligt att jag om några timmar kommer sitta i ett flygplan på väg till Italien. Imorgon ska jag åka hemifrån halv sju och det blir ju säkert jättehärligt att behöva gå upp klockan sex, eller inte. Jag är ju verkligen morgontrött vilket inte gör det roligare menmen, sen kommer jag bara behöva sitta i en bil i någon timme, kanske längre tid om det är bilkö. Sedan kommer jag till min favoritflygplats Arlanda där jag ska möta upp de andra och tjecka in allt bagage och därefter gå igenom den där pipande kontrollen. Skönt att Nina kan köra mig till flygplatsen i alla fall för färdtjänsten kan man ju inte lita på och sen går det tyvärr inte att åka till Arlanda med färdtjänst vilket jag tycker är konstigt.

Idag gjorde jag inte särskilt mycket under dagen förutom att packa. Som vanligt har jag säkert glömt någonting, hoppas bara inte att det är något viktigt. Tyvärr var träningen inställd idag vilket jag tycker var tråkigt för det hade känts bra att få spela idag med tanke på att jag faktiskt inte har spelat på snart en vecka. Ikväll var i alla fall ungdomsgården öppen och Adam och Viktor hade planerat ett disco. Det var riktigt trevligt att träffa alla, jag träffade både gamla och lite nyare vänner. Sen var Adams flickvän Christine där idag och henne hade jag ju inte träffat på jättelänge så det var verkligen roligt! Christine verkar verkligen vara en jättesnäll och rolig tjej, synd att hon bor så långt härifrån. Sen träffade jag en kille som heter Jocke idag också för första gången. Det var kul eftersom vi bara har sms-at varandra innan och att vi sedan ville träffa varandra, det var trevligt även om vi inte hann prata särskilt mycket idag:) En del av ungdomsledarna var där idag och det var kul, de är trevliga och alltid så glada:) Många hade fått reda på att det skulle vara disco idag och därför kom extra många till gården. Det var bra stämning hela kvällen och alla verkade vara glada! Vi sjöng Singstar, några körde limbo och sen blev det final i karaoketävlingen. Linnea och jag fick sjunga varsin låt, hon valde Manboy och jag valde This is my life. En jury sa lite vad de tyckte och sen skulle de bestämma vem som hade vunnit av oss, det blev jag vilket jag blev glad över men Linnea var också duktig. Låten jag sjöng idag hade jag inte sjungit särskilt mycket tidigare och jag hade aldrig sjungit den för någon annan. Men det gick väl helt okej även om jag tappade bort mig några gånger och sjöng falskt på vissa ställen. Hoppas bara att jag lyckades sjunga med lite känsla och kanske beröra någon för det är ju mitt mål när jag sjunger för andra. Hmm, det var nog ungefär det som hände idag. Eftersom det var disco dansade vi såklart också men det kunde man ju räkna ut:) Jag är verkligen sämst på att dansa, det måste verkligen se skumt ut när jag stampar runt och viftar lite med armarna menmen, om man har roligt funkar det väl helt okej ändå och dessutom är ju de flesta på gården synskadade:) Kvällen var som sagt väldigt trevlig och rolig och jag känner att jag hann prata med en massa roligt folk:)

Nu ska jag ta en dusch innan jag lägger mig i sängen och förhoppningsvis lyckas sova några timmar innan jag ska gå upp igen. Nervositet är verkligen bland det jobbigaste som finns och jag börjar bli nervös redan innan tävlingen ens har börjat. Jag vill inte ens tänka på hur nervös jag kommer vara när vi väl är framme. Sömn är ju viktigt men jag brukar aldrig kunna sova mycket innan tävlingar på grund av att jag alltid känner den här känslan och ofta får ont i magen. Jag tror att det är tjugosex eller tjugoåtta tjejer som tävlar i Milano och mitt mål är att komma bland de femton bästa. Sist vill jag i alla fall inte komma, det får inte hända! Men ha det bra nu allihopa och håll
tummarna för Sverige! Nästa långa blogginlägg skriver jag på måndag eller tisdag. Vi får se hur mycket jag orkar på måndag för ska nämligen på mitt första styrelsemöte då, åker dit direkt från flygplatsen men det är ju kul när det händer saker:) Om ni vill kan ni gå in på bloggen någon gång i helgen då jag kanske har lyckats skriva något kort inlägg från mobilen, jag är inte säker på om det kommer fungera att sms-a in inlägg men det har fungerat en gång tidigare när jag testade att göra det:) Godnatt!
/Vispen

Nu är påsken över

Hej!

Eftersom det är måndag nu och klockan snart är tolv kan man ju säga att påsken tyvärr är över för i år. Som tur är har jag ju påsklov nu vilket är skönt och i övermorgon vid den här tiden är jag inte i Sverige längre. Nu har jag börjat känna mig nervös på riktigt men jag längtar också såklart. Tyvärr har jag varit dålig på att blogga under lovet och sämre kommer det bli då jag är borta från onsdag till måndag och tror att jag ska lämna datorn hemma med tanke på att jag inte vill att den ska bli stulen eller så. Dessutom kommer jag ju inte kunna koppla in datorn i något eluttag i Italien och sen vet jag inte ens om det finns något internet där. Men någon dag kanske jag bloggar från mobilen, det är smart för man kan ju skicka vanliga sms direkt till bloggen och det som är bra är att det inte är dyrare än att skicka vilket sms som helst:) Därför kanske jag sms-ar något kort inlägg någon dag och talar om hur det går för mig. Det är ju bättre än att jag ska sms-a alla som undrar för det skulle ju bli ganska dyrt.

I lördags firade jag påsk hos Björn. Det var trevligt för vi var ganska många men det var synd att det bara var en av mina kusiner som följde med. Jag var som vanligt med när några förberedde lunchen och när alla fick säga hur många ägg de ville äta. Det är något vi gör varje år och skriver upp i ett särskilt block. Jag såg att jag hade ätit två löskokta ägg de senaste åren men bestämde mig för att ta tre i år. Sen jag började träna har jag börjat äta mer plus att jag känner mig hungrig oftare. Lunchen var god och förutom att vi åt ägg åt vi bland annat sill och lax. Irre gör alltid god gravad lax:) Efter lunchen var jag ute en stund innan vi skulle fika. I lördags var det ju väldigt varmt ute vilket jag tycker var skönt. En jobbig sak är bara att flugor och getingar har börjat flyga runt överallt. Men idag trodde jag nästan att det var ett skämt när jag vaknade och såg att det var snö ute. Som tur är har det mesta smält bort nu men ändå, det är ju april! Som jag skrev innan fikade vi lite senare på dagen och då åt vi en god jordgubbstårta, det var förresten första gången jag åt jordgubbar i år:) Därefter fick vi leta efter våra påskägg och jag hittade mitt ägg ganska snabbt:) Det är kul att vi fortfarande får påskägg och att de göms varje år. Den traditionen hoppas jag kommer vara kvar i alla fall några år till och när jag skaffar barn får jag gömma deras ägg och så vidare.

I lördags kväll tittade jag på Körslaget och jag tycker verkligen att alla körer är bra, i alla fall nästan. Sen tycker jag att Gabriel Fors ger bra kritik och jag brukar nästan alltid hålla med om det han säger. Linda Sundblads kör åkte ju ut och det störde jag mig lite på för jag tycker att det fanns andra körer som var sämre. Men jag hejar på Marie Picassos kör också och sen tycker jag att Mojjes kör är bra, de sjöng en rolig låt i lördags som handlade om bananer:) Maries kör sjöng This moment och jag blev verkligen berörd. Efter Körslaget åt vi en sen middag, vi äter alltid sent hos Björn men det är ganska bra för då behöver man ju i alla fall inte bli hungrig sent på kvällen, det brukar jag ofta bli om jag äter middag tidigt.

Sen var det söndag och påskdagen och det var verkligen en av de segaste dagarna på länge. Jag gjorde verkligen inte mycket alls utan satt mest vid datorn. Björn och jag spelade ett spel på facebook som heter Mafia wars, han hjälpte mig lite:) Nu ska jag börja spela det för det fungerar ganska bra för synskadade och ibland när jag har tråkigt kan jag ju alltid spela det:) Lovisa och Freja bakade muffins och jag fick nitmuffinsen, de hade lagt en makaron i den så det var ju lite kul:) Igårväll tittade jag lite på Wipeout som jag tycker var ett ganska tråkigt program men det kan man ju kanske se när man har lika tråkigt som jag hade igår. Sen tittade jag lite på Ballar av stål som enligt mig också var ganska tråkigt. Tyvärr skrattar jag nästan aldrig åt saker som det är tänkt att man ska skratta åt. Sådana där komedier tycker jag nästan aldrig är roliga att titta på. Igårkväll satt jag uppe och chattade med en kompis till klockan två på natten, jag vet, det var ju verkligen länge men det var trevligt.

Imorse fick jag veta att vi tydligen skulle fira påsk hos Nina också så då blev det lite bråttom att åka till tåget. Men vi hann i alla fall komma hit innan min mormor så det var ju bra. Vi åt ungefär samma saker idag som i lördags så det orkar jag inte skriva om.

När vi hade ätit åkte jag till min kompis Manja. Vi skulle egentligen ha träffats tidigare på dagen men det gick bra för henne att jag kom lite senare på grund av lunchen. Däremot kändes det lite jobbigt att behöva åka tillbaka till Södertälje eftersom jag nästan hade varit där tidigare menmen. Jag kom fram efter att taxichauffören hade letat efter rätt adress ganska länge. Vi hade först svårt att komma på vad vi skulle göra och vi gjorde egentligen inte särskilt mycket idag men det var trevligt ändå. Eftersom det är annandag påsk var ju de flesta affärerna stängda, i alla fall när jag hade kommit. Men vi fikade lite och drack te i stora temugar. Sen lyssnade vi på musik och sjöng till en massa schlagerlåtar. En person kom förbi och sa att vår sång hördes ut, det kanske var lite synd om grannarna men det var i alla fall ingen som knackade i vägggen eller ringde på och klagade:) Dessutom var ju klockan inte särskilt mycket och därför spelade det kanske inte så stor roll, sjunga måste man ju få göra. Vi åt middag tillsammans också, spagetti och soyafärs, Manja var bra på att laga mat. Sen pratade vi mycket och det var trevligt. Klockan blev helt plötsligt väldigt mycket och jag beställde färdtjänst och åkte hem. Men det var trevligt att träffa Manja idag för vi har alltid så roligt när vi ses. Jag har flera kompisar som jag har roligt med men som jag tyvärr inte hinner träffa särskilt ofta. Det är nog ungefär det jag har gjort de här dagarna, det här inlägget blev dåligt men jag orkade inte anstränga mig när jag skrev det, sorry. Vi får se om jag orkar blogga innan onsdag, tror tyvärr inte det eftersom jag nog kommer göra lite annat imorgon och dessutom behöver packa och hålla på. Än så länge har jag inte orkat ta tag i det men imorgon får jag göra allt istället. Egentligen är det ju inte särskilt mycket som jag behöver förbereda så det ska nog gå bra. Men hoppas att ni får en fortsatt bra vecka och en trevlig helg. Jag ska verkligen spela så bra jag kan i Milano och kämpa för att inte komma sist eller bland de sista men vi får se hur det går. Håll tummarna för mig och de andra i det svenska landslaget.
/Vispen

Nu har påsklovet börjat

Hej!

Ja, idag har påsklovet börjat på riktigt för mig och det känns otroligt skönt. Sen måste jag ju såklat skriva att det idag bara är fem dagar kvar tills jag åker till Milano! Det kommer jag tjata om mer och mer nu de kommande dagarna, förlåt men jag ser verkligen fram emot den här resan och tävlingen!

Igår var ju skärtorsdagen och tråkigt nog kom det inga påskkärringar till oss och ringde på vilket jag tycker var synd. Det brukar ju annars vara ganska underhållande:) För några år sen bodde jag i ett villaområde där det bodde många barn så dit kom det påskkärringar varenda år. Det finns säkert en del barn där jag bor nu också men kanske inte lika många, jag vet inte. Hoppas bara inte att det här med påskkärringar håller på att försvinna för det vore ju verkligen hur tråkigt som helst. Eftersom jag för många år sen blev för gammal för att gå påskkärring själv vill jag istället se andra som gör det så att jag kan få komma ihåg hur roligt det var. Sen får jag ju inte glömma att skriva att det var första april igår, tyvärr kom jag inte på någonting roligt som jag kunde lura folk med men det brukar jag tyvärr aldrig göra så det var ju inte direkt någon skillnad från tidigare år.

Som jag skrev i onsdags var ju kören inställd igår men jag kom ändå till skolan en stund innan idrotten började för att få hjälp med att göra mina val inför nästa år. Jag måste säga att jag hade lite ångest inför det för valen jag gjorde igår var de sista valen och nu har jag alltså valt kurser inför både år tre och fyra. Eftersom skolan nu har bestämt att de från och med nästa år kommer ha valbara kurser hade jag bara hundra poäng kvar att välja eftersom jag redan har läst en del kurser som de som ska börja ettan eller tvåan i höst kommer kunna välja bort. Lyxigt för dem att inte behöva läsa matte b. Jag valde i alla fall psykologi a och b och jag hoppas att jag inte kommer ångra det senare. A-kursen kommer jag läsa nästa år och b-ursen i fyran. Sen hade jag etthundrafemtio poäng kvar av mitt individuella val och där hade jag väldigt svårt att bestämma mig för vad jag skulle välja. Tyvärr fick jag reda på att det egentligen är tänkt att man, om man vill läsa ljudteknik nu, måste välja att läsa b-kursen i trean och jag har ju inte läst a så det skulle ju bli svårt. Men vi skrev ändå att jag gärna vill läsa a-kursen nästa år och sen får vi se om de lyckas lägga in den på mitt schema på något sätt. Det vore nämligen bra ifall jag har läst ljudteknik för det ska tydligen gå bra fastän man är blind och jag har hört att man kan bli ljudtekniker och liknande, det skulle kanske inte vara helt fel. Förutom ljudteknik valde jag till slut samhällskunskap b och nu håller jag verkligen tummarna för att jag får samma lärare som jag hade i samhällskunskap a förra året. Han fick mig verkligen att tycka om ämnet. Det fanns andra kurser förutom samhällskunskap som jag gärna skulle läsa och jag kanske ångrar att jag inte valde en kurs där jag får lära mig spela ett instrument plus vokalensemble b istället. Men det kanske är bra att ha läst samhällskunskap b om jag skulle vilja läsa vidare på högskolan sen för jag tror inte att jag kommer gå någon musikutbildning då. Dessutom kanske jag kan söka om att få läsa utökat antal poäng om jag vill, det får man tydligen göra om man inte har något ig och det har såklart inte jag. Jag har hört att man ibland läser mer än 2500 poäng på gymnasiet och att det är det minsta man brukar läsa. Därför borde jag ju kanske unna läsa femtio eller hundra poäng mer om jag skulle vilja det tycker jag. Men vi får se hur jag känner nästa år och fjärde året kommer jag nog ändå inte ha jättemycket att göra. Ansöka kan man ju alltid göra och om man får nej har man ju i alla fall försökt.

På idrotten gjorde jag för sista gången mitt styrketräningsprogram under en lektion. Jag är säker på att jag kommer fortsätta träna styrka ibland även på fritiden fastän arbetet snart är slut. Tyvärr har jag inte uppnått mitt mål riktigt eftersom jag inte har tränat styrketräning så många gånger i veckan som jag skrev att jag skulle göra, det känns väldigt dåligt för det borde jag ju ha klarat av. Idrott som dessutom känns viktigt för mig, det kommer kännas jobbigt att lämna in min träningsdagbok till läraren där hon kommer se hur lite jag har tränat. Jag satsar ju faktiskt på ett högre betyg. Läraren sa i alla fall att hon tyckte att mitt styrketräningsprogram såg bra ut och det kändes ganska bra att höra. Nästa moment är stresshantering och igår fick vi en kort genomgång. Tre veckor framöver ska vi på något sätt jobba med att försöka känna oss mindre stressade. Mitt mål tror jag kommer handla lite om att få bättre sömnvanor men jag tycker faktiskt att de nu är mycket bättre än för några månader sen. Det är klart att jag fortfarande känner mig stressad ganska ofta men nu när det är bestämt att jag ska läsa fyra år på gymnasiet och när jag känner att jag faktiskt hinner göra en hel del och samtidigt hinner med skolan ganska bra känns det bättre. Men jag tror att jag kanske ska försöka hitta någonting som jag kan göra innan jag går och lägger mig för att bli mer avslappnad och lugn men jag har tyvärr inte kommit på vad än. Att lyssna på någon musik som gör än avslappnad eller att kanske lyssna på ett sånt där program där man går igenom hela kroppen och ska slappna av tycker jag också verkar vara något som kanske skulle passa mig.

Efter lunchen hade jag verkligen sett fram emot att för sista gången det här läsåret ha ensemble då sångare och instrumentalister skulle vara för sig. Men tyvärr hade vi istället ett oförberett prov vilket jag inte alls tycker var roligt. Först skulle vi försöka skriva bokstäver i ordning efter en sådan där kompskiss eller vad det heter. Tyvärr hade jag glömt hur man gör det och gjorde fel. Läraren hade såkalrt glömt bort att fixa något prov till mig så han fick istället skriva det jag sa. Han sa att han tyvärr hade glömt bort att göra ett prov på punktskrift till mig eftersom han inte har haft mig på några veckor nu, den ursäkten tycker jag var ganska dålig menmen. Om jag hade fått läsa själv hade det ju varit bättre men å andra sidan har jag ju knappt läst några noter överhuvudtaget varken förra året eller i år så därför vore det ju mycket svårare för mig att skriva ett bra prov än för de andra som ser noter varje vecka. Hur som helst hade jag glömt lite om vad vissa tecken betyder och det var ju inte så bra. Men när alla senare fick göra ett annat prov gick det bättre. Läraren talade om några takter för mig och sen fick jag slå på en trumma och spela dem. Jag gjorde aldrig fel där och även om läraren inte sa varenda takt till mig, det skulle ju vara svårt för mig att lära mig allt utantill, hoppas jag att han ändå gav mig ett bra betyg på det provet.

Sånglektionen var ganska rolig. Först fick jag lära mig några ackord på piano, oj vad jag var seg med att lära mig dem. Jag hade svårt att komma ihåg vilka tangenter jag skulle trycka på och sen tog det dessutom väldigt lång tid för mig att växla mellan de olika ackorden. Anledningen till varför min sånglärare lärde mig några ackord var för att vi pratade om att det kanske vore roligt att testa att skriva någon egen låt. När jag har testat att göra det tidigare har det i och för sig gått väldigt dåligt men ifall jag lär mig att spela olika ackord på ett instrument kanske det gör att jag kommer igång på ett annat sätt. Igår gick vi bara igenom några ackord och jag tror inte att jag skulle komma ihåg dem ifall jag satte mig vid ett piano idag menmen. Jag ska nog ge det en chans i alla fall, det ingår som tur är inte att skriva något eget i sångkursen vilket jag är otroligt glad över för jag skriver aldrig bra under press. Eftersom jag tyvärr inte hade valt någon låt tills igår sjöng jag istället igenom låten Jag tror på dig. En del av texten kom jag inte riktigt ihåg fastän det bara var ungefär ett år sen som jag uppträdde med den men jag tycker ändå att det kändes helt okej när jag sjöng den för andra gången. Däremot kändes det annorlunda att sjunga den igår än förra året, vet inte varför men jag tror att det lät på ett annat sätt också. Tyvärr kändes det som att jag inte alls kunde sjunga låten med känsla igår, usch, jag vill inte att känslan i min röst ska ha försvunnit för om jag inte kan beröra ska jag sluta sjunga.

Sen var det träning igår som jag tycket började ganska bra då jag vann ett set med tolv-fyra mot en person som jag inte trodde att jag skulle vinna över. Tyvärr förlorade jag andra och tredje set sen och då var jag inte alls nöjd med mitt spel menmen. Sen spelade Madde och jag, både med små och stora racketar och det är roligt för vi är ganska jämna:) Det blir kul att se vem som vinner av oss ifall vi får spela mot varandra i Milano, jag tror kanske att hon skulle göra det men ändå. Men tänk att ha fått växa upp med showdown, att ha fått spela ofta sen man var liten. Hur kunde jag leva i ungefär sjutton år utan att knappt spela alls?! Lite senare lyssnade jag medan Krister sände radio, det är nämligen hans jobb och det ligger på samma ställe som träningen. Det var väldigt underhållande och jag önskade ERic Saades låt Manboy:) Men han sa först mitt namn som jag verkligen inte tycker om men sa sen efter låten vad det är jag vill kallas för och det var ju bra och sen sa han att vi snart ska åka till Milano så det var lite kul:) Jag lyssnade när han satte ihop en reklamjingel också och det var väldigt roligt att höra hur man gjorde det och sedan höra att resultatet blev väldigt bra! Att sända radio vore ett ganska roligt jobb. Dessutom såg jag ju igår att det fungerar även om man är blind:)

Det är först idag som jag har börjat inse att jag faktiskt har påsklov! Nu är jag ledig i hela elva dagar, fick ju ledigt måndagen vecka femton också:) Långfredagen är ju idag och den har faktiskt känts ganska seg, i alla fall på förmiddagen. Imorse sov jag länge för det kände jag att jag behövde och sen började jag dagen med att träna lite styrka innan jag duschade. Även om idrottsuppgiften i princip är färdig vill jag göra övningarna för min egen skull nu, då behöver jag i alla fall inte få dåligt samvete över att jag tränar sällan sen. Meningen med att lära sig det här var ju ändå lite att vi ska lära oss att ta hand om våra kroppar i framtiden och det vill jag göra även om jag inte har någon lärare som sätter betyg i det:) Det gör bara att jag känner mig lugnare. Lite senare på eftermiddagen åkte Lovisa och jag till Björn. Taxichauffören körde en lång omväg men vi hamnade som tur var i alla fall inte i någon hästhage den här gången:)

När vi kom hit åt vi mellanmål, jag åt lite fryst mango:) Det är seriöst väldigt beroendeframkallande. Ikväll åt vi middag framför tv-n, det är något vi ofta gör när vi är här. Vi tittade på Postkodslotteriet och första avsnittet av Talang 2010! De var i Göteborg och letade talanger och jag tycker att de hittade ganska många bra. Det var bland annat en kille som var tretton år som var väldigt bra på att spela piano, jag tycker dock att låten han valde var lite tråkig. Men sen var det också några som sjöng, tyvärr visade de mest två äldre personer, en kvinna som sjöng bättre än vad jag trodde att hon skulle göra och en man som jag tror många blev förvånade när de hörde. Han sjöng nämligen väldigt bra, tyvärr inte min stil direkt men ändå. De visade ett band i slutet också där alla spelade bra och där sångaren sjöng med mycket känsla:) Hmm, det är väl ungefär det jag har hunnit göra sen jag bloggade senast. Jag får se när jag skriver igen men det blir i alla fall minst en gång till innan jag åker till Milano! Hoppas att ni får en bra helg och jag önskar er alla en glad påsk!
/Vispen

RSS 2.0