Fredag, teaterläger!

Hej!

Nu är det bara några minuter kvar tills Adam och jag tar bussen för att åka till det ställe där alla ska samlas. Vi åker sedan tillsammans till gården där vi ska vara i helgen. Igårkväll började jag att läsa en bok som heter Mias systrar. Tidigare har det kommit tre böcker som heter Gömda, Asyl och Mias hemlighet eller något sådant. Böckerna handlar i alla fall om en kvinna som har blivit förföljd i Sverige. Men hon lyckas få asyl i Sverige. Boken jag läste igår har Mia och en annan skrivit, de handlar om andra kvinnor som har varit med om jättehemska saker.
Nu lyssnar jag på en låt som har spelats mycket på rado, I kissed a girl heter den. Låten börjar att bli lite uttjatad tycker jag men den går fortfarande att lyssna på.
Nu ska vi gå till bussen.
/Vispen

Torsdag, köpt present

Hej!

Igårkväll laddade jag över en del filer från min dator till en extern hårddisk som vi har hemma. Jag brukar göra det eftersom min dator dör ibland. När man sedan gör så att datorn får ett nytt liv försvinner ju alla filer och det är ju inte roligt om man har viktiga dokument som försvinner. Adam och jag somnade ganska tidigt igårkväll. Men vi låg och frös ett tag på grund av att det var kallt i mitt rum. Dagen började med att jag städade rummet. Adam hjälpte mig lite med att dammsuga för det skulle ha tagit så lång tid om jag hade gjort allting själv. Vår dammsugare var inte direkt jättebra, den sög inte upp skräp speciellt bra men det lät roligt när dammsugaren sög in olika saker. Förutom att städa var jag tvungen att packa också men det gick ganska fort eftersom lakan och handdukar redan finns i rummen där vi kommer att sova. Jag packade bara ner kläder, tandborste och lite andra tråkiga saker. Nu kom jag på att jag glömde kameran, jag visste att det var någonting jag skulle glömma, så blir det alltid tyvärr. Det kan ju vara riktigt roligt att ta bilder, särskilt när det här förmodligen blir mitt sista teaterläger. Hoppas att jag kan få någon av mina vänner att ta lite bilder. Efter lunchen idag tog vi bussen och åkte till Huddinge centrum. Vädret var inte alls roligt idag, det regnade och blåste. Jag handlade present till min lillasyster Lovisa som fyller år på tisdag, självklart skriver jag inte vad jag köpte eftersom Lovisa brukar läsa min blogg ibland. Efter att ha handlat present tog vi pendeltåget och åkte till en affär där Adam köpte två The sisms-spel. Ibland kan det vara roligt att lyssna på när andra spelar The sims tycker jag men inte när de bygger hus utan bara när de spelar med olika familjer.
Innan vi åkte hem till Adam köpte vi varsin glass, jag köpte en ananas split och Adam köpte en Calippo med ananas och citronsmak. Både jag och Adam tyckte att Adams glass smakade lömskt och konstigt haha. Jag fick lite roliga känslor när jag smakade den. Ananas split som jag aldrig hade ätit tidigare var ganska god även om den kanske inte var värd pengarna. Nu har jag lite ont i ögonen och nu skriver jag inte mer. Men kvällen blir säkert lugn och trevlig. Imorgon åker jag till lägret och nästa inlägg skriver jag inte förrän på söndag. En tråkig sak är att jag missar Idol den här veckan, både fredagens program och reprisen på söndag. Alice syster skrev till mig att temat den här veckan är schlager, jag lyssnar ju en del på schlager och jag stör mig verkligen på att jag missar programmet! Hoppas att alla får en trevlig helg i alla fall!
/Vispen

Onsdag, är med Adam

Hej!

Nu har mer än halva höstlovet gått, det är jättesorgligt ju! När skolan börjar igen nästa vecka kommer man säkert att få hur mycket som helst att göra! Det här inlägget skriver jag från min stationära dator. Den har verkligen börjat sega ihop totalt och laddar hur segt som helst. Vi får se hur länge den orkar innan jag blir tvungen att formatera om den. Jag brukar tyvärr formatera om mina datorer någon gång varje eller varannat år.

Den här dagen har gått ganska snabbt i alla fall. Adam och jag tog bussen och gick av nära en affär som heter Små smulor. De säljer olika saker som människor ger bort. Adam köpte ett datorspel men han fick fel spel i förpackningen märkte han när han kom hem. Jag hittade en film om Pokémon. När jag var yngre älskade jag pokémon och idag hittade jag en film om en av mina favoritpokémon, det är en ko såklart.
Efter att ha gått runt ett tag på Små smulor bestämde vi oss för att åka vidare till Skärholmen. Adam blev lite besviken för att de inte hade en affär som säljer billiga datorspel där men dit ska vi åka imorgon istället. I Skärholmen gick vi i alla fall först in i en affär där jag köpte mangojuice. Efter det gick vi runt på Lidel ett tag, jag köpte lite godis och Adam köpte chips och läsk till teaterlägret. Det är ju Adams sista år på lägret och han brukar tycka om att ta med sig saker att bjuda alla andra på, det är ju snällt. Godiset på Lidel var i alla fall gott, de har en del sorter som inte brukar finnas i andra affärer. Det finns till exempel en sorts ananasgodis som jag tycker om. Efter middagen idag åt jag en bit av en sharonfrukt, de är hur goda som helst tycker jag!
Att åka hem till mig har gått bra. Men här stannar vi bara tills imorgon då vi åker tillbaka till Adam igen. Jag ska bara packa lite och göra lite annat. Nu ska jag lyssna på Sonja Aldén!
/Vispen

Om tisdagen

Hej!

Nu är det onsdag men jag ska skriva lite om vad jag gjorde igår. Nu sitter jag hos Adam, jag tog inte med mig min dator hit för jag trodde ju inte att jag skulle åka hit. Men jag skriver på Adams bärbara dator nu, vi får se hur många stavfel detblir den här gången.
Igår började vi klockan tio igen, en som syntolkar film kom dit. Filmen vi såg igår hette Bron till Terabitia, vet inte hur det stavas. Filmen var nog mest till för de som är lite yngre. Men jag tycker att den var helt okej. Den handlade om en pojke som var ganska ensam men hans lillasyster ville gärna vara med honom. Pojkens föräldrar brydde sig mer om hans lillasyster än om honom. Men det börjar en tjej i hans klass, de blir vänner och börjar att fantisera om ett ställe där bara de två kan vara. Filmen är ganska sorglig ibland men den slutar bra.
Efter att ha sett filmen var det lunch, jag köpte någon skum mat i kafféet. Mickis kom och bjöd mig på godis som hon hade fått och sen kom det några konstnärer som visade hur man gör olika konstverk. De var synskadade, jag satte mig och försökte göra någon grej för serveter, det var väldigt svårt. Jag kom en bit innan jag bestämde mig för att ge upp, det skulle ha tagit lång tid att bli klar med det. Senare var det dags för musikverkstad som de yngre hade i måndags. De äldre skulle skriva en låt tillsammans, jag kom lite sent dit och fick höra låten som de andra redan hade börjat skriva på, den lät såhär:
Den glada kon Klara, skuttar över ängen, käkar bondens blommor, så han blev sur. Sen fortsatte låten med lite andra konstiga ord, haha. Jag tycker inte alls att den var bra. Vi skulle spela instrument och jag spelade på en trumma.
Middag åt vi på Mc donalds, det var många som tog chicken mc nuggets. Taxiresan till ungdomsgården gjorde vi tillsammans. Vi satt och sjöng hela tiden, undrar vad taxuchauffören tänkte haha.  Vår sång var allt annat än vacker men roligt hade vi. När vi var framme träffade jag äntligen Adam! Först hade vi något som kallades dansträning men det var mer uppvärmning. Kvinnan som kom dit var i alla fall hel okej. Jag dansade nästan ingenting igår utan gjorde annat istället. En stund var jag med på poker och det gick ganska bra för mig där. Lite senare på kvällen hade vi en karaoketävling, jag ville helst bara titta på men Ronja och Mickis tyckte att jag skulle vara med och sjunga. Min röst var skum igår men jag sjöng HImlen i min famn och Bady day. Jag kom tvåa, Mickis vann och hon hur bra som helst. Hon sjöng en Whitney Houstonlåt och Främling av Carola. Jag vann i alla fall en ko! Nu har jag en till i samlingen. Det står Beijing 2008 Paralympics på kossan, den är från Kina. Jag ble glad för den såklart!
Annars hände inte mycket igår men det var trevligt. När vi kom hem till Adam gav han mig en grej man har runt halsen, jag vet inte vad det kallas och inte Adam heller. Men den kändes mjuk och det var ju huvudsaken.
Nu ska jag sluta skriva, ingen kommer ändå att läsa det här inlägget eftersom det är vädligt dåligt skrivet. Men hopas att jag får roligt idag, någonting händer i alla fall. Senare åker vi hem till mig för jag måste packa till teaterlägret.
/Vispen


Måndag, kulturfestival för synskadade

Hej!

Idag har jag varit på en grej som jag fick inbjudan till för ett tag sen. Ingen av mina kompisar var ju hemma och då tänkte jag att jag lika bra kunde åka dit idag. Det är imorgon också, då åker jag i alla fall dit på morgonen. Sedan är det disco på kvällen på ungdomsgården som jag brukar åka till varannan vecka. Jag var hur seg som helst imorse, lite konstigt ju eftersom att vi ställde om tiden igår. Taxin var i alla fall i tid och det tog bara lite mer än tio minuter att åka till stället där vi skulle vara. Förmiddagen var ganska seg, de yngre barnen hade drama medan de äldre satt och spelade spel. Jag tittade mest på men var med på Uno där jag kom tvåa. En kille ville spå mig också och jag ställde lite frågor till honom, jag kommer aldrig att bli bra på att sjunga sa han men jag kommer att bli rik. Jag tror inte direkt på sådant där men lite orolig blir man ju. Till lunch åt jag några smörgåsar som jag gjorde igår vid elvatiden på kvällen. De blev ju inte perfekta men de gick att äta. Min kompis Mickis som jag var mest med idag kom lite senare, hon var glad som vanligt. Vi hade körsång efter lunch, personen som ledde kören spelade på en sorts gitarr istället för på piano. Först sjöng vi en låt om choklad, den var lätt men ändå ganska rolig. Efter det sjöng vi en låt om hösten och sist fick man hitta på lite olika verser till ett komp. Några från ett bibliotek kom och informerade om det, jag kanske borde börja läsa mer. Det brukar vara avkopplande men det är svårt att hinna läsa ofta samtidigt som man har en massa läxor att göra. Två personer som jobbar på Huddinges kulturskola kom också, de var trevliga. Vi spelade på olika rör och sjöng.
Sist idag hade vi drama, jag har ju aldrig varit så intresserad av teater. Men vi hittade på olika berättelser och tränade på att tänka snabbt. Min hjärna behövde det men det var svårt eftersom att jag var ganska trött. Imorgon på morgonen ska vi se en syntolkad film som tydligen ska passa för alla åldrar. Personen som syntolkar ska vara bra också. Det var mest yngre barn där idag, jag var absolut äldst och kände mig jättegammal, han som var näst äldst var född 1994 tror jag. Men jag åker hellre dit än att sitta hemma själv och ha tråkigt. Imorgon kväll kommer det i alla fall äldre människor.
/Vispen

Söndag, tagit det lugnt

Hej!

Idag ställde vi om tiden i Sverige och tjänade en timme på det. Det brukar alltid kännas skönt tycker jag men sedan när vi ställer fram tiden en timme brukar det kännas jättejobbigt. Det är konstigt att en timme märks så mycket.
Den här dagen har mest gått åt till att sitta vid datorn. Ute har jag inte alls varit förutom när jag gick till och från bilen en gång. Min syster Lovisa åkte till en kompis imorse för att fira födelsedag där och äta en god frukost. Min frukost var inte heller så dålig, jag åt en massa briost och drack gott te. Annars brukar jag vara dålig på att äta frukost eftersom att jag sällan känner för att äta tidigt på morgonen men på helgerna går jag upp sent och då brukar det alltid finnas tid till att äta lite. Frukost kan faktiskt vara väldigt gott ibland. Adam berättade för mig att de äter jättelyxig frukost, hotellet är väldigt lyxigt och det finns hur mycket mat som helst! På tisdag kommer Adam äntligen hem igen, jag saknar honom!

När jag satt vid datorn var jag mest inne på bilddagboken, fefo och tittade lite på facebook. Facebook var en bra sida innan de gjorde om den, nu fungerar bara facebook på en av mina datorer vilket såklart känns väldigt störande! Dessutom stör jag mig på alla koder man måste skriva in för att posta vissa saker på internet. Igår var jag till exempel inne på Sonja Aldéns hemsida och skulle posta en kommentar till en video och skriva ett inlägg i hennes gästbok. När jag trycker på skicka kommer det upp siffror och bokstäver som man måste skriva in, de använder sådant för att inte bli spammade och så och det kan ju säkert vara jättebra. Problemet är bara att texten man ska skriva in står på ett sätt så att till och med seende ibland måste anstränga sig för att kunna se vad det står. Texten visas inte på punktdisplayen och man kan inte heller välja att få texten uppläst. Förut var det såhär jobbigt när man skulle posta en kommentar på andras bloggar också men nu har de äntligen kommit på att man kan lägga in ljud också. Jag är glad för att jag äntligen kan kommentera. Men facebook, myspace och andra sidor som till exempel Sonja Aldéns hemsida har inget ljud man kan lyssna på eller något annat. De som gör hemsidorna tänker ju inte på att alla ska kunna använda dem!

Sonjas skiva har jag i alla fall lyssnat på idag, låtarna i början av skivan har jag fastnat mer för än låtarna i slutet. Men jag lär mig nog att tycka om nästan alla låtar efter ett tag, det brukar vara så för mig. Middag åt vi på ett kebbabställe idag, jag åt fallafel. Sedan åt jag en halv glass och efter det körde Björn mig till tåget. När jag hade satt mig på tåget kom det en tjej som tittar på biljetter. Jag visade mitt färdtjänstkort och förklarade att jag har åkt på det flera gånger, tjejen ringde någon som sa att kortet inte gäller på deras tåg. Jag tycker att det är konstigt eftersom att jag har åkt på kortet minst tre gånger och då har det alltid gällt. Som tur var hade jag pengar, inte riktigt tillräckligt för en biljett men tjejen sa att det var okej ändå. Hmm, ganska dåligt av personalen att inte veta vad som gäller, nu var jag tvungen att betala mer på grund av att jag har fått åka på kortet tidigare. Om jag hade köpt en biljett hade det ju såklart blivit billigare för mig menmen. Till nästa gång köper jag en biljett i alla fall.
/Vispen

Sonja Aldén!

Hej!

Den här veckan har verkligen varit den roligaste på länge! För det första har vi haft temavecka i skolan hela veckan och det har ju varit en skön och rolig vecka såhär innan lovet! I måndags träffade jag Sanna Nielsen och idag såg jag Sonja Aldén sjunga! Det finns inte mycket mer man kan önska sig just nu känns det som! Det enda tråkiga med veckan är att jag har haft feber och varit sjuk.

Min syster Lovisa och jag tog pendeltåget från Södertälje till Huddinge. Vi var nära på att missa tåget eftersom att det var en man som pratade jättelänge med den som stämplar biljetter. Han stod före oss i kön, jag skulle ju bara snabbt visa mitt färdtjänstskort men ändå fick vi inte gå före. Jag som var otroligt stressad och inte ville sitta och vänta en halvtimme på att nästa tåg skulle komma sa irriterat till mannen framför oss att skynda sig. Mannen stod först och skrev någonting i flera minuter innan han sedan skulle stämpla sin biljett. Tåget åkte precis när vi hade gått på, tur.
Vi kom till Huddinge klockan tolv ungefär, Sonja skulle inte sjunga förrän klockan ett så vi gick runt lite i klädaffärer och letade efter byxor till mig medan vi väntade. Jag hittade ett par till slut, jag köpte ett par svarta och ett par fula grå. Grå är verkligen en ful och irriterande färg! Det både syns och hörs!

Klockan halv ett gick vi och satte oss på några bänkar för att få platser nära scenen, Lovisa gick till Mc donalds och köpte mat till oss. Sonja började att sjunga klockan ett som det hade stått. Tidigare när jag har varit på andra ställen där artister ska sjunga har de alltid börjat lite senare än vad de ska.
Sonja sjöng låtarna Under mitt tak, För någon som du, En del är vackra när de dör, Du får inte och För att du finns. Hon var helt fantastisk och kören var också bra. Sonja berättade att hon växte upp i Huddinge i Fullersta, roligt ju! Sonja berättade också om en del av låtarna på den senaste skivan, när hon hade skrivit dem och så.
Efter att Sonja hade sjungit skrev hon autografer och signierade sin senaste skiva "Under mitt tak". Jag behövde inte köpa skivan igen eftersom att jag hade med mig skivan jag köpte förra veckan. Sonja skrev kram Vispen på skivan. Jag sa inte så mycket till henne, bara att jag kommer på konserten i december, Sonja verkar vara väldigt trevlig i alla fall. Jag fick en affisch där det är en bild på Sonja.

Senare på dagen åkte vi med tåget till Flemmingsberg där vi fick sitta och vänta jättelänge på nästa tåg. Jag ringde Adam och pratade en stund med honom. Han har det bra i Norge men däremot är det mesta väldigt dyrt! Min pappa Björn skulle hämta oss i Nykvarn och medan vi väntade på honom gick vi in i en liten affär som säljer en massa billiga saker. Mitt favoritdjur är ju kossor och jag hittade en ko som jag köpte.
På Ica handlade vi middagsmat, lite godis och billig glass. De hade några glassar från Diplomis, man kunde köpa två glassar för tio kronor. Jag köpte två glassar med små praliner i, de var jättegoda!
Ikväll ska vi äta wokad mat med skaldjur!
/Vispen

Lördag, godmorgon!

Hej!

Det var verkligen jättesynd att Loulou åkte ut på Idol igår tycker jag! Det var många som inte var lika bra som hon igår och jag tycker att hon har en jättefin sångröst! Utseendet spelar ju tyvärr en väldigt stor roll, det kan man lätt se. Varje gång Johan sjunger eller visas på något sätt är det jättemånga som skriker. Johan har ju avslöjat att han är singel och det är jättemånga tjejer som är kära i honom. Men jag såg en intervju med Johan igår och jag tycker faktiskt att han inte verkar vara så intresserad av musik. Idol verkar inte betyda lika mycket för honom som för de andra som är med där i alla fall. Igår var det till och med en i juryn som sa att han tyckte att Johan var bra fastän han senare kom på att han inte tyckte det. Juryn trodde ju att Loulou åkte ut lite på grund av att hon sa att hon tyckte att Abba var töntiga. Men jag tycker att man måste få ha en åsikt om det ju, bara för att Abba råkar vara världskända. Det är ju ändå väldigt många som tycker att de är bra, vad spelar det då för roll om Loulou då inte tycker det? Aja, man kommer säkert ändå att få höra mer av henne, hon sa ju att hon ska fortsätta med musiken.
Förutom att Loulou åkte ut igår var de flesta av de andra idolerna bra igår tycker jag. Alice blir bättre och bättre för varje vecka!

Nu är det inte länge kvar förrän jag ska åka och se Sonja Aldén! Hon signierar sin nya skiva "Under mitt tak", jag har ju redan den men jag blir tvungen att köpa den igen för att hon ska signiera den. Det blir en dyr autograf men det är det värt!
/Vispen

Fredag, höstlov!

Hej!

Jag kom hem alldeles nyss, nu är jag ledig i nio dagar innan jag måste gå till skolan igen. Jag har inte riktigt insett att lovet har börjat än och jag kommer knappt att hinna inse det innan lovet redan är slut. Det brukar bli så för mig väldigt ofta. Sommarlovet är det enda lov man har som åtminstone är ganska långt.
Min feber är nästan borta känns det som men tyvärr börjar jag istället att bli förkyld. När jag vaknade imorse kunde jag knappt prata och det gjorde ont i halsen varje gång jag svalde. Men efter att ha tagit en halstablett kändes det faktiskt bättre. Vi skulle ha börjat klockan nio idag men alla fick vänta i nästan en kvart innan vi fick komma in i idrottshallen där vi skulle vara. När vi väl hade kommit in var det en som pratade och berättade i vilken ordning alla grupper skulle uppträda. Grupp tjugo som jag var med i uppträdde som nummer åtta eller om det var som nummer nio. Efter att personen hade pratat en stund tog det nästan en timme innan den första gruppen äntligen fick visa upp vad de hade gjort. Många av alla uppträdanden var väldigt skumma och jag förstod inte alls mycket av vad som hände. Ingen förklarade för mig och för någon som är blind var det här väldigt tråkigt. Däremot fanns det såklart några grupper som hade bra uppträdanden, en grupp uppträdde med låten Release me. Två tjejer sjöng och de andra gjorde rörelser och så tror jag. En av de som sjöng går i min klass och är jätteduktig!
Vårt uppträdande blev väl sådär, inte sämst i alla fall som jag trodde att det skulle vara. Vi pratade ju i alla fall och det var vissa uppträdanden där det bara spelades musik eller visades någon film.

Efter lunchen hade vi processredovisning, vi skulle alltså tala om hur vi hade jobbat under veckan och hur det gick. Efter det skrev vi en utvärdering och sedan slutade vi, en timme tidigare än vad vi skulle ha slutat. Det var skönt såklart men jag fick ändå vänta ganska länge på taxin.
Nu ska jag ringa min kompis som fyller arton år idag, vi pratade igårkväll och då sa hon att hon såg fram emot att fylla arton. Vi har känt varandra väldigt länge, första gången vi träffades var när jag var sju år. Jag kan inte förstå att hon redan är myndig. Senare åker jag ju till min pappa Björn och sedan är det ju Idol klockan åtta!
/Vispen

Torsdag, sov nyss

Hej!

Jag åkte hem lite tidigare idag på grund av att jag inte mådde bra. Men jag var i skolan i några timmar i alla fall och de flesta hade nog redan slutat när jag åkte hem och då var det ju inte så dåligt. Jag hade feber och huvudvärk och orkade inte stanna kvar. Men imorgon måste jag till skolan, jag får ta en massa tabletter och se till att jag orkar på något sätt.
Det enda jag har gjort sen jag kom hem för lite mer än två timmar sen är att jag har sovit. Febern har nog inte gått ner fastän jag har tagit en tablett, jobbigt. Imorgon ska alla grupper visa vad vi har gjot den här veckan, jag ser fram emot att se alla andra såklart. En tjej i min klass ska sjunga hörde jag. Vårt uppträdande kommer att bli sämst av alla, det kanske kommer att se roligt ut men om man är blind får man inte ut mycket av det. Det enda vi ska göra är ju att flumma runt och spela olika karaktärer i en mardröm. De flesta ska klä ut sig bland annat till fjortisar, fågelskrämmor och tjuvar. En kille ska spela gitarr medan de andra går runt. Tur att jag bara behöver ligga på ett bord och vila medan allt händer och tur att det här inte betygsätts. Efter lunch imorgon kommer vi att redovisa muntligt för några andra grupper hur vi har arbetat, hur samarbetet har fungerat och så vidare. Då ska jag prata lite i alla fall.

Senare imorgon åker jag förmodligen till min pappa Björn, det blir trevligt men tråkigt utan Adam. Imorgon sitter Adam med sin familj på ett fyrstjärnigt hotell och har det bra. Jag MÅSTE vara i Huddinge centrum på lördag klockan ett! Om ingen följer med mig dit åker jag själv.
Den här kvällen blir en av de tråkigaste kvällarna på länge, sjunga orkar jag inte men jag ska i alla fall lyssna på musik.
/Vispen

Onsdag, synteamet

Hej!

Fastän jag var lite sjuk idag åkte jag till skolan, jag vill helst inte få någon frånvaro. Om man är med på temaveckan kommer ju att stå i betyget sen och det vill jag inte missa. Det kanske inte betyder speciellt mycket men ändå.
Vi hade en tredje lärare på första lektionen idag, det var läraren som bland annat undervisar i engelska. Hon var jättebra tycker jag och vi fick en del gjort. Efter det åt vi lunch, jag kände inte direkt för att äta men fick ändå i mig lite. Ellen i min klass kom och pratade med mig på rasten, hon berättade att Sonja Aldén ska sjunga i Huddinge centrum på lördag klockan ett! Som vanligt har jag otur eftersom att jag är hos Björn den här helgen men jag måste helt enkelt ta mig till Huddinge på något sätt! Jag minns förra året då jag missade Sonja på grund av att Adam var sjuk, det kändes verkligen jobbigt och jag var ledsen länge. Sonja ska både sjunga och signiera sitt andra album! Jag som trodde att jag inte skulle kunna få skivan som låg hos Adam innan helgen hade tur. Jag åkte till honom efter att vi hade varit på synteamet och hämtade den och ett probelm är löst. Att inte ha ledsagare är ett stort problem, jag kanske inte har någon som kan följa med på lördag. Min sjukdom får inte hindra mig den här gången bara! Min mamma kom ner nyss, hon har ringt kommunen och pratat om ledsagare till mig. Det var tydligen prlbem med att få det, självklart måste man gå på möten och krångla. De kanske måste komma hit verkade det som plus att jag måste åka dit fastän jag har haft ledsagare tidigiare där jag bodde.
Nästa lektion hade vi med de tre lärarna, den gick väl okej, de var inte med så mycket utan vi löste allting själva. Vi ändrade vårt uppträdande nästan helt och hållet. Istället för att vi ska sjunga ska vi nu istället flumma i cirka fem minuter, jag som är dålig på att flumma bestämde att jag hellre vill vara den som ligger och sover och sen vaknar och sätter mig upp i sängen. Det är inte ansträngande men huvudsaken är ju att man deltar på något sätt. Att springa runt på scenen bara för att se rolig ut och säga lite allt möjligt är jag dålig på. Okej, jag kanske borde ha gjort någonting annat men det får bli såhär nu. Sjunga hade varit roligare tycker jag men majoriteten vinner såklart och de ville ta bort allt sådant. Vårt uppträdande kommer nog att bli sämst av alla menmen, jag längtar bara tills den här veckan är slut.

Vi slutade klockan två idag, skönt det. Däremot var jag tvungen att vänta på Adam till halv fyra idag. Vi skulle åka till synteamet tillsammans, jag trodde inte att jag skulle sluta så tidigt. Det har börjat att bli kallt ute märker jag, Adam och jag åkte till Globen där vi gick runt i affärer. Min syster fyller år snart och jag tittade lite efter något smycke på Guldfynd till henne. Men eftersom att jag är dålig på smycken köpte jag ingenting men jag ska titta lite mer där nästa vecka tror jag. Vi tog tunnelbanan till Odenplan och fick gå ganska länge innan vi till slut hittade rätt nummer och rätt ingång på huset. När jag kom dit träffade jag några vänner, det var trevligt. Vi åt pizza till middag och glass till efterrätt. Jag och några andra åt en vegetarisk pizza som var god. Det var tre ledare idag, i alla fall två av dem är psykologer eller jobbar med något liknande.
Klockan sju var träffen på synteamet slut, Adam och jag fick vänta länge på att taxin skulle komma. När den äntligen kom var det samåkning men vi kom till Adam till slut. En stund senare åkte jag hem.
Hoppas att jag känner mig bättre imorgon, att ha feber är jobbigt. Man orkar mindre och blir seg. Imorgon vill jag vara frisk! Imorse kände jag mig jättepigg och glad men i eftermiddags verkade det som att febern kom tillbaka. Inatt blir det kanske värre men jag håller tummarna.
/Vispen

Tisdag, jag vill inte bli sjuk!

Hej!

Idag blir det nog ett ganska kort inlägg som det tyvärr har blivit de senaste dagarna. Men just nu beror det mest på att jag inte mår så bra, jag har känt mig konstig sen jag vaknade imorse. Sedan har andra tyckt att jag känns lite varm vilket betyder att jag kanske har feber. Jag kom hem nyss och tog en alvedon i alla fall och det borde hjälpa. Tur att det är temavecka den här veckan i alla fall och inte vanliga lektioner. Det är ju värre att missa en vanlig skoldag känner jag. Men jag kanske ska åka till synteamet imorgon för att träffa lite kompisar, det är den största anledningen till att jag inte vill bli sjuk! När det väl är någonting som händer, varför bli sjuk just nu? Jag får hoppas att någon magisk kraft hjälper mig inatt. Mina vänner är ju viktiga för mig och då kanske den magiska kraften förstår att jag vill vara frisk.
Min syster Lovisa och jag har i alla fall bestämt att vi ska ta tåget till Björn, min pappa, tillsammans på fredag. Lovisa ska nämligen på bio innan och då passar det bra för jag kommer ändå inte hem så tidigt. Det är inte svårt att gissa vlken film Lovisa ska se, High school musical tre. De andra filmerna har setts många gånger här hemma plus att man ofta hör filmmusiken till dem. Hoppas bara att hon från synteamet säger att det är okej att jag kommer imorgon för jag anmälde mig väldigt mycket försent haha. Aja, det är bara mitt eget fel om hon säger nej.

Dagen har varit helt okej. Den första lektionen var däremot väldigt seg, vi hade inte Ola idag utan en annan lärare. Vi kommer att ha en tredje lärare imorgon och sen läraren som vi hade idag på torsdag och fredag. Det är såklart en nackdel att byta lärare hela tiden för de andra lärarna vet ju inte riktigt vad vår grupp har pratat om innan, bara ungefär. Läraren ställde i alla fall en massa komplicerade frågor som bara fick allting att ta längre tid. Många verkade tycka att det var både tråkigt, segt och jobbigt. Men temaveckan är väl till en del för det. Vi skulle försöka att dra en massa slutsatser och annat, det var jättesvårt tycker jag. Det fanns olika dikter och bilder i ett häfte som vi bland annat har jobbat med både igår och idag. Vi valde ut två saker ur häftet som vi tyckte var bra och hängde ihop till en frågeställning som vi kom på. Den ena dikten har en i min klass skrivit, det fick jag reda på idag. Hon skriver verkligen hur bra som helst, det var bara hon som fick med sin dikt i häftet av alla elever!

Efter den första lektionen lyssnade vi på olika låtar för att komma på vilka som passar bra att sjunga på fredag. Jag som hade tänkt på låtar som handlar om dröm och kontroll hela kvällen igår kom ändå inte på någon. Det var i alla fall en del bra låtar med bra melodi och text.
Vid lunchen satt jag och pratade med Ellen i min klass, efter det hade vi ganska tråkigt. Ingen av oss kom på vad vi skulle göra på jättelänge men till slut bestämde vi oss för att leta reda på skolans bibliotek. Efter att ha letat en bra stund hittade vi det äntligen. Vi var där för att leta efter poplåtar på svenska som kommer att vara nästa tema vi kommer att jobba med på sånglektionerna. Vi hittade en låt med Sonja Aldén, För att du finns, den är i och för sig lite uttjatad tycker jag men jag skulle inte ha något emot att sjunga den. Det är ju en lugn låt och jag vet inte om den räknas som pop. Vi hittade också låten Vågar du vågar jag som Sanna Nielsen sjunger. Lisa Nilssonlåtar fanns det inte många av, vi hittade bara Himlen runt hörnet. Men vi ska fortsätta att leta låtar veckan efter lovet.

Nästa lektion fick vi skynda oss till, jag skulle till tredje våningen och fick hjälp dit. Vi hade tre lärare som pratade lite om vårt uppträdande, jag kände mig väldigt trött och lite yr men jag hängde med ganska bra. Vi bestämde oss för att vi ska sjunga en liten bit av tre låtar. En Whitney Houstonlåt, en Christina Aguileralåt och en låt med någon annan som jag faktiskt har glömt just nu. Efter lektionen sjöng vi igenom låtarna. Det var bestämt att vi skulle sluta klockan tre men precis som igår slutade en del av gruppen halv tre, de som inte slutade halv tre gick nog redan hem vid halv två. Vissa tar nog inte det här så seriöst, jag är en av dem, man vill ju att det ska bli bra på fredag men vårt uppträdande kommer att bli ganska flummigt ändå. Jag kommer att stå i bakgrunden och sjunga lite. Taxin var sen idag, inte alls roligt att få vänta över en halvtimme på den både igår och idag men that´s life tyvärr. När jag åkte hem idag var det såklart samåkning också. Men fastän det var samåkning på väg hem kom jag ändå hem snabbt.

Efter skolan åkte jag till Adam. På fredag åker han till Norge och lämnar mig kvar i tråkiga Sverige. Men jag ska ju åka till Björn i helgen och det är väl okej, Lovisa föreslog att vi ska åka och shoppa och det kanske vi gör. Jag blir tvungen att handla kläder så ja.
Adam och jag åt middag, lyssnade på Sonja Aldén och tog det lugnt. Egentligen hade vi ganska tråkigt men vi pratade ju och det är roligare att ha tråkigt tillsammans än att ha tråkigt själv. Jag glömde Sonjas skiva hos Adam men det var lika bra för annars finns det risk för att jag kommer att tröttna på skivan. Det tror jag faktiskt inte eftersom att jag lyssnar på Sonjas första skiva väldigt ofta fortfarande men ändå. Förresten, Lovisa, jag och Nina, min mamma, ska kanske åka till Norrköping den tionde december för att se när Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp har sin julkonsert! Jag längtar jättemycket dit eftersom att jag älskar att höra när de tre sjunger tillsammans! Jag missade det förra året och därför vill jag jättegärna dit i år, det måste hända!
Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas att jag är frisk imorgon, ibland sker ju under. Sedan börjar jag inte förrän klockan tio, jag får sova ut.
/Vispen

Träffade Sanna Nielsen

Hej!

Mötet i skolan gick snabbt, min grupp slutade redan klockan halv tre och jag behövde inte ens be om att få sluta tidigare. Jag som var så orolig för det innan. På mötet fick alla i min grupp säga vad de tyckte om filmerna vi såg och föreläsningen. De flesta tyckte som jag, att man inte fick ut mycket av det.
Min assistent och jag fick stå ute och frysa en stund innan taxin kom. Det gick mycket snabbare att åka dit jag skulle än vad jag trodde. Anna från tidningen Oboj kom och mötte mig vid taxin. Vi gick in på ett caffé där jag tog en pago multivitamin-juice. Vi satt och pratade ganska länge medan vi väntade på att klockan skulle bli fyra. Jag kom ju mycket tidigare än vad jag trodde.
När klockan äntligen hade bestämt sig för att bli tio i fyra gick vi till skivbolaget där vi skulle träffa Sanna. Men när vi kom dit fick vi veta att Sanna var ungefär femton minuter försenad. Vi satte oss och väntade i en soffa, jag blev ännu nervösare än innan såklart eftersom att jag var rädd för att jag inte skulle hinna prata med Sanna om hon skulle vara mer än en kvart försenad. Jag hade nämligen redan beställt en taxi som skulle köra mig hem. Anna lugnade mig lite i alla fall, hon läste upp andra artister som skivbolaget jobbar med. Många av artisterna tycker jag jättemycket om, bland annat Sonja Aldén och Shirley Clamp. Skivbolaget hade fått några diplom av något slag för en del melodifestivalskivor också.

Efter att ha väntat tills klockan var lite mer än kvart över fyra kom hon äntligen. Det som jag hade sett fram emot så länge hände. Sanna hade varit och klippt sig och det var därför hon var sen. När Sanna kom var det jättemånga som tyckte att hon var fin i håret såklart. Efter att hon hade pratat med dem en stund gick Anna och jag in i ett litet rum med henne och pratade. Jag ställde ganska många frågor, kommer inte ens ihåg alla men jag får ju höra en del av vad vi pratade om i nästa obojnummer.
Sanna var i alla fall jättetrevlig och glad. Jag fick Sannas autograf och så tog jag kort på oss. Adam ville också ha en autograf sa han förut och jag tog en till honom också. Texten syns däremot inte så tydligt på autograferna men ändå. Det var tur att jag tog med mig kameran idag som jag var nära på att glömma imorse. Sanna spelade in lite på mn milestone också när hon sjöng. Hon började först att sjunga Empty room men jag bad henne att sjunga någonting annat eftersom att jag har hört henne sjunga den låten så många gånger och tröttnat lite på den. Sanna sa att hon aldrig tröttnar på låten fastän hon sjunger den väldigt ofta.
Sannas favoritdjur var katt och hon tycker mycket om glass och godis. Jag frågade henne om hon känner några artister och då sa hon att de hon känner bäst är Sonja Aldén och Shirley Clamp. De har en julshow i Båstad i november och december som jag vill åka på, jag ska försöka att göra det för jag vill så gärna se dem tre sjunga! Sanna sa att hon tycker om Celine Dion mycket och att hon har sett henne live flera gånger. Redan när Sanna var elva år kom hennes första album, då hade hon fått alla låtar skrivna också. Idag hade Sanna ett par svarta jeans och en lila tröja, hon tycker alltså om samma färger som jag sa hon. När Sanna inte sjunger tycker hon om att köpa nya saker till sitt hus.
Det är synd att man inte får se Sanna i melodifestivalen nästa år. Jag frågade hur man kan få tag på henne och då sa hon att jag kan maila till en annan person som sedan ger mailet till Sanna och det ska jag göra.
/Vispen

Måndag, temavecka

Hej!

Nu sitter jag i skolan och skriver, vi har ju temavecka den här veckan med temat dröm och kontroll. Jag åt lunch för en stund sen, det behövdes verkligen. Imorse var jag trött som vanligt men taxin kom i tid. Vi började klockan halv tio idag men vi kommer att börja klockan nio de andra dagarna den här veckan. Alla i min grupp var inte med på förmiddagen men vi var nog lite mer än tio stycken från olika klasser. Min grupp verkar väl helt okej men vi hade lite svårt att komma igång idag. Eftersom att vi inte känner varandra är det många som inte pratar så mycket. Först var vi i alla fall på möte med min kontaktlärare. Han berättade lite om hur veckan kommer att se ut, vi kommer att sluta runt halv fem varje dag. Men det verkar som att en del går hem tidigare för att de inte orkar att vara kvar här. Jag blir ju tvungen att gå tidigare idag eftersom att jag ska träffa Sanna Nielsen men jag kommer att vara med hela tiden resten av veckan. Efter att Ola, min kontaktlärare, hade pratat en stund samlades vi i gruppen. Vi fick ett häfte med olika texter som vi tittade igenom och pratade om. Alla fick säga ett ord som man tänker på när man hör orden dröm och kontroll. Det gick väl helt okej, senare på förmiddagen visade de lite olika korta filmer. Det var skum musik i dem och bilden var suddig, jag förstod inte varför vi såg filmerna. Efter det var det en konstnär som gör lite olika saker som pratade och visade lite vad hon har gjort tidigare.
Snart ska vi samlas igen för att prata om vad vi har kommit fram till tror jag. Klockan tio över tre åker jag för att träffa en som jobbar på Oboj, tidningen för synskadade. Sanna kommer också dit hoppas jag för annars blir det ju tråkigt. Jag har skrivit ut en del frågor till Sanna, det var faktiskt ganska svårt att komma på olika frågor men några har jag i alla fall.
/Vispen

Söndag, tar det lugnt

Hej!

Nu sitter jag hos Adam och lyssnar lite på när han spelar datorspel. Jag sitter vid min dator och chattar lite. Igårkväll såg vi en film med Adams familj, filmen var ganska bra men det var många som dog och det var dåligt. Jag tycker inte direkt om att se filmer där många människor dör. Men det gör ju ibland en film mer spännande och på det sättet kan det ju vara okej om någon dör.
Idag har det inte alls hänt mycket, jag har bara tagit det lugnt. Adam har försökt att installera ett virusprogram på sin dator men det var svårare än vad man tror att göra det.
För en stund sedan lyssnade jag på Sonja Aldéns skiva, den är helt okej. Det tar ganska lång tid för mig att tycka om en del låtar men jag brukar tycka om det mesta när jag har lyssnat på det några gånger. Men det var en del låtar på skivan som jag fastnade för direkt.
Om några timmar ska jag åka hem, det känns inte roligt men det är ju skola imorgon. Jag har inga planer för vad jag ska göra nästa helg men någonting blir det väl. Imorgon är det i alla fall temavecka och det ser jag faktiskt fram emot. Hoppas att min grupp blir bra.
Nu ska jag följa med ADam till tvättstugan och hämta en matta.
/Vispen

Lördag, varit på stan

Hej!

Lördagen är redan snart slut, eller okej, klockan är bara snart sex men ändå.
Igårkväll gick jag och lade mig vid tolv och somnade vid ett. Adam och jag låg och pratade imorse tills klockan var kvart över tolv då vi gick upp. Efter att vi hade ätit frukost duschade jag. Adam gjorde pankakor samtidigt som han sedan bjöd mig på, jag visste inte att han skulle göra det och det var ju trevligt.
Lite senare tog vi bussen och åkte till stan. Jag ville åka till stan för att leta efter Sonja Aldéns nya cd-skiva. Vi gick runt i flera affärer där de inte hade den. Vi fick gå långt innan vi till slut hittade en affär som sålde den nya skivan.
Efter att ha köpt cd-skivan gick vi runt lite på hötorget. Vi gick förbi ett ställe där det var människor som dansade och sjöng. I en affär som sålde mobiler hittade vi en ny mobil som hade inbyggt tangentbord. Jag tycker inte att den mobilen verkar bra för knapparna kändes otydligt på den. Femman som alltid brukar vara utmärkt var inte det plus att siffrorna på mobilen låg på annorlunda ställen än vad de brukar.

Innan vi tog tunnelbanan tillbaka tittade vi runt lite på hemköp. Adam köpte billiga gelehallon och jag köpte någon skum sorts godis. Godiset som jag köpte låg i en påse där mer än halva påsen innehöll luft.
När vi åkte bussen tidigare idag var det förresten en man som kom gående. Han hade en hund med sig och bara för att hunden gick lite före honom sparkade han hunden flera gånger och svor och skrek jättehögt. Jag förstår inte hur man kan göra illa djur som inte ens har gjort någonting.
Ikväll händer det nog ingenting speciellt. Jag ska lyssna på skivan och ta det lugnt. Hoppas att det blir någon god mat sen.
/Vispen

Fredag, den här dagen tog också slut

Hej!

Hoppas att alla har det bra och att ni får en trevlig helg! Jag minns imorse då jag tänkte att den här skoldagen aldrig skulle ta slut. Men tänk att det gjorde den i alla fall!
Igårkväll låg jag vaken länge och funderade på alla prov och allt som skulle hända idag. Fastän jag pluggade i flera timmar kändes det som att ingenting fastnade i mitt huvud.
Någon gång sent på natten somnade jag och drömde om en massa skumma saker. Jag vaknade till flera gånger och när väckarklockan ringde var jag helt slut. Någon frukost fick jag inte i mig eftersom att jag var så otroligt nervös inför uppsjugningen. Taxin var i tid och körde mig ganska snabbt till skolan. Jag försökte att läsa igenom samhällskunskapen i taxin men det gick inte speciellt bra eftersom att jag mådde ovanligt illa.

Det gick bra att gå upp till fjärde våningen, jag bar datorväskan på ryggen, höll en väska med kläder och annat i ena handen och käppen i den andra. Det var ganska många som hade kommit och som hälsade på mig när jag kom. När två sånglärare kom gick vi in såklart, den tredje läraren var ledig. Att sjunga upp gick sådär, min hals kändes ovanligt konstig och jag kände mig lite hesare än vanligt. Det lät i alla fall jättefint när alla delade upp sig och sjöng i olika stämmor tycker jag. Däremot hade jag lite svårt att hitta min stämma idag. Nästan alla sångare var där vilket var bra. En tjej i min klass började med att sjunga sin visa, hon hade en jättefin röst och sjöng verkligen med inlevelse. Alla andra som sjöng efter henne var också otroligt duktiga. Efter att ungefär femton personer hade sjungit var det min tur. Jag tror nästan aldrig att jag har varit lika nervös som jag var idag. Jag glömde texten i början av låten och kunde knappt komma på vad jag skulle säga när min lärare frågade mig vad min visa handlade om. När jag äntligen sjöng hördes det verkligen hur nervös jag var. Jag fick jättesvårt att andas och andades väldigt ofta, det råkade höras mycket i mikrofonen. Jag fick i alla fall aplåder och gick och satte mig. På rasten var det några som sa till mig att jag sjöng bra och det var ju roligt, jag kommer inte ens hiåg när jag stod där och sjöng.
Efter rasten sjöng vi våra andra låtar. Bluesen gick bättre för mig tycker jag själv. Jag glömde en del text men jag var inte lika nervös som när jag sjöng visan.

Sånglektionen var mellan klockan nio och tolv men det kändes verkligen inte som tre timmar, tiden bara flög iväg.
Till lunch idag var det lassagne som är en av mina favoriträtter. Vi åt förresten sushi igår som såklart gjorde mig på bra humör. Efter lunchen satt jag och Ellen i min klass och pluggade till provet. Vi frågade varandra saker och det lärde jag mig på. På svenskan hade alla grupper redovisningar. Det gick väl ganska bra för min grupp. De andra i gruppen läste tillsammans upp dikten som vi jobbade med, jag hade ju inge papper, efter det sjöng vi tillsammans.

Innan provet pluggade jag, Magdalena och Ellen lite och jag fick lite hjärnsläpp när jag satt där. Samhällskunskapsläraren pratade lite innan provet började och sa det som alla lärare brukar säga, att man såklart inte fick prata under provet. Efter det delades proven ut och alla började att skriva. Det var bara åtta frågor på provet och en av dem var en mvgfråga. Vi hade ju prov på demokrati och välfärd men ändå hittade jag ingen fråga som hade med välfärd att göra. Det var jättekonstigt tycker jag men jag kanske skulle ha tänkt mer själv och skrivit om välfärden någonstans eftersom att den säkert hörde ihop med någon fråga. Min hjärna var i alla fall inte tillräckligt smart för att komma på var välfärden passade in, jag skrev alltså bara om demokrati, hur en lag blir till och om kommunen. Man måste ha sju poäng för att få g, elva för att få vg och femton för att gå mvg, jag blir glad om jag får ett vg men g är ju huvudsaken.

Taxin kom och hämtade mig och körde mig till Adam. Sedan jag kom hit har vi ätit, pratat och så har jag sett Idol. Alice var bra även idag. Snart får jag veta vem som åker ut, juryn sa tidigare ikväll att de tror att Yazmina ska åka ut. Jag tycker synd om henne om hon gör det men tyvärr måste ju någon åka ut varje gång.
Nu börjar det, oj, nu har jag sett programmet. Yazmina åkte ut... Åh, vad tråkigt, jag blir ledsen varje gång någon åker ut. Nu ska jag skriva till Yazmina på bilddagboken.
/Vispen


Torsdag, mycket imorgon

Hej!

Idag har det bara varit lektioner som vanligt. Imorgon börjar jag däremot tidigare plus att jag har både redovisningar och prov hela dagen. På varenda lektion kommer det att vara någon typ av prov. Det känns overkligt att morgondagen snart kommer att vara över men jag längtar dit! Jag ska försöka att plugga mycket ikväll och lära mig en del men jag hörde av någon att det gick dåligt för en annan klass som redan har haft samma samhällskunskapsprov som min klass ska ha imorgon. Hoppas bara att det går okej för mig imorgon, annars kommer jag att vara både arg på mig själv och ledsen hela helgen.

Idag fick vi i alla fall plugga halva samhällskunskapslektionen, det var bra ju! Sedan pratade vi lite om temaveckan, det gjorde vi på engelskan också.
Musikteorin var jättejobbig idag! Vi gick igenom kvintcirkeln som de andra ritade. Jag försökte att anteckna på datorn hur den skulle se ut men det var svårt när jag inte såg någon bild i huvudet. Jag förstod en del av det vi gick igenom idag men inte alls mycket, om det är någon som orkar förklara för mig hur och varför man använder den där himla cirkeln får ni gärna göra det. Vi har lärt oss några ramsor som tydligen ska vara bra till någonting, att hitta tonerna men jag förstår helt enkelt inte. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vad det är som jag inte förstår och det gör det ännu svårare. När jag pratade med läraren efter lektionen verkade han också tycka att det var svårt att förklara för mig. Jag ska försöka att komma på något bra sätt att förstå allting på själv, hmm.

Engelskan var helt okej, vi skulle diskutera filmen i måndags men gruppen jag var med i pratade mest om annat och vi kom inte fram till så mycket. I slutet av lektionen pratade vi om temaveckan, några läste några verser av någonting och efter det fick hela klassen sjunga I have a dream. Temat nästa vecka kommer att vara dröm och kontroll. På samhällskunskapen lyssnade vi på en låt och fick sedan säga våra tankar om den. När engelskan var slut fick jag bråttom att gå till taxin. Min assistent kom inte men jag fick hjälp av en i min klass.
Nu måste jag plugga, både samhällskunskap och låtar.
/Vispen

Onsdag, grupparbete i svenska

Hej!

Fastän jag började senare idag har dagen ändå känts ganska lång. Imorse körde taxin fel, jag ringde och beställde om den igår, den kom i rätt tid men de hade tydligen inte förstått att jag skulle direkt till Kulturama. Jag var nära på att bli avsläppt där vi brukar ha idrott men som tur var hann jag säga till innan och taxin körde mig till rätt ställe.
Matten gick faktiskt bra, det tog ganska lång tid för mig med vissa tal och att förstå hur man ska räkna ut en del saker. Jag förstår inte varför man räknar på vissa sätt och varför man gör på de sätten man gör men det fungerar rätt okej. Jag hann nästan klart med det vi skulle hinna men jag har en del som jag ska räkna nästa vecka och på lovet.

Vid lunchen fick jag nästan ingen rast eftersom att jag skulle träffa Sara som hjälper mig med punktskriftsnoter. Jag hade glömt att matten har blivit förlängd eftersom att vi börjar mycket senare nu än vad det var tänkt från början. Jag hann i alla fall sitta och prata med några ett tag och det var trevligt.
Jag gick igenom några låtar till formskissprovet, jag ska göra provet vecka 45 eller 46. Det var jobbigt att lära sig en massa nya saker på en gång och jag fick huvudvärk ganska snabbt. Men jag tror att jag förstod en hel del i alla fall.

Svenskan skulle ha varit förlängd idag och datorkunskapen blev inställd eftersom att vi skulle få mer tid till svenskan. Det passade tydligen datorkunskapslärarna bra. Vi fortsatte med grupparbetet, vi klistrade färdigt all text och försökte att få en massa meningar att passa med varandra. Efter det skulle vi göra en redovisning till det. I början tyckte jag att min grupp var jobbig och det var rörigt. När vi skulle klistra färdigt var det några som skrattade åt att det satt ett hårstrå på klistret och höll på att klistra på varandra haha. Det slutade med att vi kom på att en person ska spela gitarr, en ska sjunga och vi andra ska härma den som sjunger. Det passar ju bra för mig att härma den som sjunger eftersom att jag inte kan se texten som är skriven på pappret. Han som sjunger sjöng i alla fall en låt om knark som han har skrivit, den var faktiskt riktigt rolig.
Vi slutade lite tidigare än vad det var tänkt idag eftersom att min grupp blev färdiga ganska snabbt. Vår redovisning kommer nog inte alls att bli bra menmen.
/Vispen

Tisdag, ungdomsgården

Hej!

Klockan är elva om ett tag och jag kom nyss hem från ungdomsgården. Det var roligt där precis som förra gågen, min kompis Kim var där idag. Jag övertalade henne att komma och det var roligt att vara med alla trevliga människor.
Annars har dagen varit ungefär som den brukar. Imorse hade jag däremot problem med att få upp ytterdörren. Den var trög och det var omöjligt att låsa upp den. Taxichauffören ringde och frågade om han kunde hjälpa till med något men det kunde han ju inte. Taxin åkte alltså och det tog mig kanske en kvart till innan dörren äntligen gick upp. Jag ringde och de skickade en ny taxi, som tur var kom jag bara fem minuter sent till lektionen i kultur och idéhistoria. Vi pratade om Apollon och tittade lite på en film. På öppen tid uppträdde några från teaterklassen och en tjej sjöng. Efter lunchen var jag med några tjejer från klassen innan jag sedan tränade väg med en från syncentralen. Hon tyckte att det gick jättebra för mig verkade det som och det betyder ju att all träning faktiskt har gett reultat. Idag tränade jag på vägen till ensemblesalen och lite så. Lite innan två gick jag för att lyssna på ensemblegrupperna i min klass, alla uppträdde för varandra idag. Alla var otroligt duktiga och det var verkligen roligt att höra. Min grupp sjöng två låtar, Please please me och Oh carol. Det gick väl helt okej tycker jag.

Ensemblen slutade lite tidigare idag vilket var skönt. Jag åkte direkt till Adam, vi lagade mat som faktiskt inte blev så lyckad. Vi skulle ha gått till ungdomsgården idag men vi åkte färdtjänst istället eftersom att vi fick bråttom. Det tog bara ungefär tio minuter att åka dit och när vi kom dit hade inga andra kommit. Men när de andra kom spelade vi spel, sjöng singstar, köpte godis och pratade. Det är roligt för många synskadade jag känner sjunger jättebra.
Pluggat har jag gjort lite idag och jag hoppas att provet ska gå bra på fredag. Imorgon kommer jag hem ganska sent men på torsdag hinner jag plugga en hel del. Idrotten blir inställd imorgon och jag behöver inte åka hemifrån förrän tio imorgon, jag får sova. På fredag har jag ju en tidig dag och då jämnar det ut sig. Svenskan blir förlängd imorgon och det blir ingen datorkunskap, jag kan inte säga att jag är ledsen över att missa den även den här veckan. Jag tittade på grupperna som kommer att vara under temaveckan, jag kom i grupp tjugo och min mentor är ansvarig för den. En kille kommer att vara i samma grupp som jag från min klass, jag känner inte honom, vet inte ens hur hans röst låter men ändå.
Nu ska jag snart sova.
/Vispen

Måndag, ganska glad

Hej!

Jag kom hem för en stund sen och är ganska trött. Men samtidigt känner jag mig ganska glad eftersom att jag fick veta mitt resultat på matteprovet, jag fick vg+ och hade bara ett halvt poäng från mvg. Det är ju bra eftersom att jag bara hade g i matte i nian. Första avsnittet har alltså gått bra för mig men det beror nog mycket på att det inte vara en massa jobbiga bilder, tur det.

Imorse började vi med att se filmen, jag kom till skolan precis innan den började. Jag trodde ett tag att jag skulle bli sen till lektionen eftersom att taxin kom sent. Min assistent syntolkade i alla fall bra, det var ju första gången han gjorde det. Han hade inte lyckats få tag på filmen som vi skulle se men det gick bra ändå. Men jag måste säga att den hade ett konstigt slut. Engelskan var lite svår att förstå också ibland menmen. Namnet på filmen minns jag inte men den handlade om en polis som hade höjdskräck. Filmen började med att de visade en scen då polisen hade varit nära på att dö, när en annan polis försökte att hjälpa honom ramlade han istället. De var på ett tak när det hände alltså.
Senare i filmen är det en man som ber polisen att förfölja en kvinna som mannen säger är hans fru. Det visar sig senare att mannen bara sa det för att han ville döda sin riktiga fru. Kvinnan som mannen har bett polisen att förfölja blir kär i polisen. De kysser varandra innan kvinnan sedan låtsas hoppa ut från ett kyrktorn. Efter rättegång är polisen deprimerad för att han älskade den där kvinna väldigt mycket. Efter att polisen har legat på sjukhus ett tag går han ut på stan. Han känner igen kvinnan i många kvinnor han ser. Han träffar kvinnan som bara har spelat, blir jättearg på henne såklart. Filmen slutar med att de står uppe i tornet igen och att man hör ett skrik. Ja, filmen slutar jättekonstigt i alla fall. Jag förstod inte slutet men vi ska diskutera filmen på engelskan på torsdag.

På ensemblen sjöng vi igenom Oh carol, Painted black, Please please me och Return to sender. Vi har inte riktigt bestämt vilka av låtarna vi ska sjunga på uppspelet imorgon. Det går nog bra i alla fall.
På kören sjöng vi de vanliga låtarna, vi började inte med någon ny. Innan matten satt jag och pratade med några i min klass, det var trevligt. Vi hade inget kontaktlärarmöte idag eftersom att min mentor behövde åka iväg och träffa sitt barn som ligger på sjukhus nu. Hoppas att det går bra, vi får se om det blir någon idrott på onsdag.
Nu orkar jag inte skriva mer, jag ska ta det lugnt en stund innan middagen.
/Vispen

Söndag, marknad

Hej!

Sista dagen av en skön helg idag, det känns lite jobbigt menmen, nästa vecka i skolan är som vanligt men vecka 43 är det ju temavecka och det ser jag fram emot. Dessutom kanske jag träffar en av mina idoler då.
Jag vaknade vid halv tio idag, åt frukost och duschade. Efter det åkte jag, Adam, min pappa Björn och hans flickvän Maria till en marknad som var i Nykvarn. Marknaden är en gång varje år och det var lite bra att den var den här helgen när jag är hos Björn. Jag gick mest runt och tittade på olika saker, de sålde mycket naturgodis där och Adam köpte lite. Efter att ha gått runt ett tag träffade vi en tjej som gick i samma skola som jag förut, hon går i nian nu. Det var jätteroligt att träffa henne! Vi var med henne i några timmar innan vi sedan åkte hem till Björn igen. Jag köpte ingenting speciellt idag förutom en langos med räkor och krabba. Man mådde lite illa av den efter ett tag haha. Vi tittade på några pokemonfigurer som såg roliga ut, det fanns de som var jättetjocka. Adam köpte också en langos och en soft airgun.
Det var ganska många människor på marknaden idag och det var ganska trångt på olika ställen. Jag råkade trampa på någons sko och personen blev ganska arg. Hon verkade tro att jag trampade på hennes sko med mening. Men till och med seende människor råkar ju trampa på andra ibland. "Det är en som trampar på mina skor hela tiden" sa hon till den hon gick med fastän jag bara gjorde det en gång. Men hon kanske hade en dålig dag.
Adam ska åka hem snart och det känns lite tråkigt men han måste plugga till ett prov som han har snart. Jag måste plugga matte sen när Adam har åkt hem.
Jag längtar tills på tisdag när ungdomsgården är igen!
/Vispen

Åt middag nyss

Hej!

Nu sitter jag här i min säng hos min pappa Björn ochkänner mig mätt och ganska glad. Den här dagen har nog varit den tråkigaste på länge men ändå inte. Adam och jag har bara suttit och spelat det här datorspelet som jag skrev om tidigare idag hela dagen. Jag vet, vi är skumma som bara gör det men det måste ju nästan bero på att vi har väldigt tråkigt, spelet är väl helt okej men jag börjar att tycka att det känns lite uttjatat nu. Vi har roligt tillsammans men ändå inte haha. Min syster Lovisa är hos en kompis, de och alla andra jag känner har nog haft en roligare dag än jag. Men det är klart, det är roligare att ha tråkigt när man är med någon en att sitta själv och ha tråkigt. Det är i och för sig hundra gånger värre att vara ensam kom jag på att jag tycker nu.
Vi har i alla fall varit ute lite i regnet. Efter att ha följt med och lämnat Lovisa åkte vi och handlade på Lidel och Villys. De hade billigt naturgodis på Lidel och det gjorde min dag lite bättre. Till middag åt vi kyckling och efter det åt vi glass med mango. Jag gjorde stora gropar i glassen med glasskopan efter att ha doppat skopan i varmt vatten.
Jag ska inte klaga för mycket på den här dagen. Men regnet får mig att bli tröttare, det är en sådan här typisk höstdag då man mest sitter inne och tråkar känns det som. Jag har tyvärr varit dålig på att plugga idag men jag tvingade mig själv att läsa igenom samhällskunskapen en gång, även om det känns som att det jag läste inte gick in i huvudet kanske det gjorde det, lite åtminstone. Imorgon kommer jag i alla fall ut mer även om det regnar har jag bestämt.
Nu ska jag lyssna lite på musik och se om det kanske kan få mig på bättre humör.
/Vispen

Lördag, lugn dag

Hej!

Jag åkte till min pappa igår men innan jag åkte så kanske ni som läste min blogg märkte att jag var arg och irriterad. Nu är det bättre i alla fall men alla stör sig ju på saker ibland. Jag ville bara skriva lite hur jag kände, det hjälper faktiskt att skriva ibland när jag känner olika saker tycker jag.
Vi åt sushi igår, det var hur gott som helst, vi räknade ut att alla åt ungefär 20 sushi var.
Idol såg jag också och min favorit var Alice! Hon blir bara bättre och bättre! Förra veckan och den här veckan var hon ungefär lika bra tycker jag, jag tycker om hennes röst!

Adam sitter här bredvid och spelar ett jätteroligt spel! Det går ut på att man ska plantera olika växter, djur och grönsaker och sedan sälja dem. Senare i spelet kan man köpa olika djur också. Jag hör precis vad som händer på spelet och det gör att det blir roligt att lyssna på.
Idag blir det en lugn dag, det kommer nog inte att hända så mycket. Imorgon däremot ska jag åka på en grej som är nära där jag bor. Den är en gång om året och de säljer olika saker där, många som bor här brukar åka dit.

Samhällsprovet om demokrati och välfärd ska jag försöka att plugga lite till idag. Det är ju prov om sex dagar och jag har faktiskt inte pluggat så mycket än. Men det värsta jag vet är att behöva plugga jättemycket sista dagen, tyvärr kan det bli så för mig ibland. Men det känns som att jag glömmer en massa saker på proven även om jag har pluggat mycket. Jag kanske pluggar på fel sätt eller så kanske jag har svårt att lära in saker.
Nu ska jag gå och duscha, det känns verkligen som att jag behöver det.
/Vispen

Mitt liv är ju förstört!

Jag kan ju inte göra någonting...
Mitt liv är ju förstört bara för att jag är blind.
Allting tar ju hundra år.
Ingen förstår ju och min synskada hindrar mig från att göra en massa saker.
Jag vill inte att allt ska ta så lång tid att lära sig, jag vill ju kunna göra det nu!
Jag orkar bara inte med det här längre. Varför ska jag behöva slösa en massa extra tid på saker?
Inte ens åka ett himla tåg själv utan behöva ta färdtjänst och nej, jag kan ju verkligen inte riskera att sitta där och kanske inte komma av tåget sen.
Oj så farligt om jag skulle hamna någon annanstans, då är det ju bara att åka tillbaka senare. På stationen kan jag ju såklart inte heller vänta själv bara för att en person kanske inte hittar mig. Ta bussen själv kan jag ju inte heller göra. Jag kan ju gå någonstans nu och se var jag hamnar... Jag orkar verkligen inte bara sitta här...
Att åka färdtjänst själv, hur roligt är det? Varför ska jag bli tvungen till det? Nu kan jag ju gå till bussen och om jag inte hittar märker jag ju det, jag lär ju inte dö där ute. Människor verkar tro att jag inte klarar någonting själv, någon gång måste man ju prova... Att åka en jobbig färdtjänst med någon som kör långsamt, fel väg och kanske stå ut med samåkning... Nej, nu orkar jag bara inte det här... Mitt liv är alltså förstört. Det är klart att det som seende planerar ska gå, de kan ju bara åka medan jag måste sitta här och vänta på en himla färdtjänst... Det spelar ingen roll vad någon säger, det är ändå som det är... Det är ju klart att det som andra planerar, det ska såklart gå bra för dem men för mig, tydligen inte...
Om jag kunde se, jag hade aldrig behövt slösa tid på möten, syncentral eller något annat. Jag hade bara kunnat leva normalt!

Fredag, sjöng nyss

Hej!

Nu kom jag precis tillbaka från min sånglektion. Nu är det bara att vänta tills klockan är ett då svenskan börjar, ha samhällskunskap efter svenskan och sedan åka hem. Det var skönt att börja lite senare idag men nästa fredag börjar alla som sjunger klockan nio för att sjunga sina låtar för varandra.
Det gick okej att sjunga idag i alla fall, jag ska hitta på lite till den där bluesen men visan gick bra.
Kören gick bra igår, det var ju en gospelkör. Vi sjöng mest om Jesus och det var okej. Det var bra att det var människor i alla åldrar som kom till kören men jag vet inte om jag vill fortsätta där, jag får se hur jag gör med det.
Ikväll åker jag till Bjrön, min pappa, vi kanske ska äta sushi ikväll! Sedan ska jag se Idol såklart! Hoppas att alla kommer att sjunga bra!
Nu ska jag gå och äta lunch.
/Vispen

Torsdag, moderna museet

Hej!

Nu är jag äntligen hemma, trött är jag som vanligt. Men jag kom vid lite innan fem och det var ju lite skönt i alla fall. Men jag skriver fel bokstäver hela tiden på datorn och det här inlägget blir nog lite svårt att läsa. Ni som läser får alltså skylla er själva om ni fortsätter att läsa.
Dagen har annars varit helt okej, vi började med samhällskunskap som vanligt. Då pratade vi om olika ämbetsverk och de som jobbar för staten. Vi skulle ha haft ett nyhetskryss också, vi har bara haft det en gång hitills men det hade varit fel på skrivaren och det gick tydligen inte att skriva ut frågorna till det. Därför fick vi sluta tidigare, det var bra eftersom att min lärare skulle lägga in alla lektioner som vi har haft på mitt usbminne. Precis när han trodde att han hade lagt in alla kom han på att han hade glömt en och det tog nästan tjugo minuter för honom att kopiera in den. Men det spelar inte så stor roll för jag hade ändå fyrtio minuters rast innan musikteorin började.

Det har börjat två elever i min klass och två i den andra, klasserna är alltså helt fulla nu. Musikteorin gick bra idag tycker jag, jag hade lite svårt att förstå vissa saker men ändå. Jag ska plugga på det i helgen och efter det måste jag förstå allting har jag bestämt. Jag måste plugga mycket so också, inte mycket fritid för mig alltså, plus att jag måste sjunga igenom sångerna. Aja, vi pratade om intervaller, jag har äntligen börjat att lära mig en låt till varje intervall och idag kom jag på ganska snabbt vilket intervall läraren spelade upp på pianot. Andra i min grupp verkar ha svårare för det än jag. Men däremot ska vi lära oss ramsor och lära oss tonerna i alla skalor, vilka man ska höja eller sänka, det hade jag lite svårt att förstå.

På engelskan tog det ett tag innan min grupp samlades. Det enda vi hann göra idag var att läsa upp min berättelse, de andra i gruppen fick läsa på min dator eftersom att min punktdisplay för första gången den här terminen hade bestämt sig för att inte fungera. Jag fick kommentarer av tre personer och det betyder att jag nu är färdig med det första momentet i engelska! Jag har ju redan skrivit berättelsen på datorn och då är det ju ingen idé att skriva samma sak en gång till, de andra behöver renskriva sina berättelser. Men de andra tyckte att jag hade skrivit bra, de sa i alla fall inte vad jag skulle göra om eller förbättra. Därför låter jag berättelsen vara som den är. Nu är det bara att hoppas att jag minst får g på den här uppgiften. Nästa uppgift är jag osäker på om jag kommer att klara av. Då ska vi skriva om en film, vi kommer att se två filmer framöver och efter det får man välja vilken film man vill skriva om. Jag har svårt att hänga med i filmer, både på handling och på vad de säger. Så ja, jag blir överlycklig om jag lyckas få g, när jag skriver i engelska så använder jag lätta ord, inte alls komplicerade heller. Men jag hoppas att jag inte ligger så mycket efter, igvarningar kommer att skickas ut nästa vecka och då får jag se var jag ligger. Lärarna har sagt att igvarningar kan bero på olika saker, jag förstod inte riktigt menmen.

Efter engelskan var skoldagen slut för de andra men den fortsatte för mig. Min assistent Mattias och jag åkte till moderna museet. Mailet som min svenskalärare skickade till mig var det något skumt med för det gick inte att öppna. Det gjorde att jag inte vet vad de andra fick för uppgift igår. Uppgiften man skulle göra skulle tydligen vara bra för temaveckan. Men vi ska ju vara många i varje grupp och då kanske jag får hjälp av någon.
Färdtjänsten var i tid idag och vi kom till museet lite mer än en halvtimme för tidigt. Guiden som vi hade kom i alla fall i tid klockan tre, de som jobbade på museet sa att de annars brukar vara sena. Det var bara jag och någon äldre som skulle gå med guiden som hette Martin. Jag var väldigt trött då Martin berättade om olika konstnärer och annat. Vi fick känna på några skumma tavlor och på en skulptur. De var konstigt gjorda tycker jag, konstnärerna som har gjort dem tidigare har nog bara tänkt och gjort någon sorts bild på olika saker. Bilder och annat har aldrig intresserat mig, jag tycker inte att jag fick ut så mycket av besöket på museet men nu har jag varit där i alla fall och ingen kan klaga på mig.

Nu ska jag äta snart och efter det ska jag och Nina, min mamma, åka till en kör som ska börja idag. Den ligger nära där jag bor och det är ju bra. Jag har ju gått i kör sen jag var fem år men när jag flyttade i våras gjorde ju det att jag inte kunde fortsäatta på kören som låg där jag bodde förut nu i höst. Jag tycker att det var synd att sluta att sjunga i kör för jag tycker ju att det är roligt och därför ska jag gå och se om den här kören verkar bra. Okej, det förra som jag gick på kallades artistskola men där sjöng vi mest, vi tränade inte direkt på andra saker och man kan nästan kalla det kör tycker jag. Innan det gick jag i alla fall i en vanlig kör och sånglektioner har jag tagit sen jag var tolv år, Nu får jag ju gratis sånglektioner på gymnasiet.
/Vispen

Onsdag, slutade tidigare

Hej!

Det kändes skönt att sluta tidigare idag, på onsdagar brukar jag ju annars inte vara hemma förrän vid sextiden. Jag slutar senare imorgon istället så det jämnar ju ut sig men idag känns det skönt såklart. Igår somnade jag vid tolv, ovanligt tidigt då jag annars brukar få ligga vaken till ett, det är jobbigt att inte kunna sova. Jag kanske borde gå till läkaren och be om att få de där tabletterna som en del synskadade äter, de är ju inte skadliga på något sätt för kroppen och skulle bara hjälpa mig så varför inte. Det kan mycket väl vara så att jag har det problemet att min kropp inte känner av när det är natt och dag eftersom att mina ögon inte tar in ljuset som de ska. Mina sömnproblem har hållt på i flera år nu och det stör mig, jag har aldrig kunnat somna fort på nätterna, inte ens om jag är jättetrött. Det kan som snabbast ta en halvtimme för mig att somna. Aja, nu orkar jag inte skriva mer om det.

Idrotten började halv nio idag, jag mådde illa i taxin som vanligt, taxichauffören körde ganska konstigt. Vi började med att värma upp, jag gick runt lite i idrottshallen för att se hur den såg ut, det var en ganska stor idrottshall kändes det som men idrottshallar brukar ju vara storta så egentligen var den nog normalstor eller till och med lite mindre än vanligt kanske. Jag sprang inte idag för det vågar jag knappt göra när jag går själv och när någon går före mig. Det känns läskigt och som att jag när som helst ska gå in i någonting. Efter uppvärmningen delades vi in i olika grupper och skulle sedan göra åtta stationer. Man skulle bland annat göra sit ups, armhävningar, upphopp och hoppa hopprep. Varje övning gjorde vi i en och en halv minut. Jag blev ganska trött efteråt. I slutet av lektionen pratade vi om dynamisk och statisk styrka. Rummet där alla tjejer ska byta om och duscha är väldigt litet. Vi har också väldigt bråttom att byta om och sedan åka tillbaka till skolan, vi har nästan en timme på oss men det är knappt att den tiden räcker. Idag var det många som inte duschade och när vi kom till tunnelbanan fick vi vänta i fem minuter på den, sedan byta efter en station och vänta fyra minuter på nästa tunnelbana. Ibland får man vänta i tio minuter, om jag har sådan otur vilket jag är säker på att jag någon gång kommer att ha kommer jag aldrig att komma i tid till matten.

Vi började med procent idag, det har jag lätt för jämfört med geometri och annat. I helgen måste jag räkna flera sidor för att hinna med men det måste nog de flesta, om man inte är hur snabb som helst och hinner att räkna allt på lektionerna. Det är tur att det mesta av matte a-kursen är repetition av nians matte. Jag har glömt en del och en del känns nytt men det går ändå bra för mig tycker jag.

Efter lunchen fick jag vänta en stund på taxin, när den äntligen kom skulle den först lämna en äldre kvinna. Taxin hade såklart ingen GPS och när den äldre sa att chauffören körde fel lyssnade han inte på henne utan fortsatte att åka i flera minuter innan han sedan kom på att han visst hade kört fel. Det var lite irriterande tycker jag, om den man kör ser och talar om att man åker fel kan man ju vända.
Nu ska jag plugga lite på låten tills på fredag.
/Vispen

Tisdag, haft möte

Hej!

Imorse så började den här tisdagen som vanligt med kultur och idéhistoria. Vi pratade om olika gudar, vilken sorts gudar de var och lite sådant. Det var väl okej, svårt att komma ihåg alla namn men det ska jag lära mig innan provet.
På öppen scen var det uppträdanden, jag kom lite sent dit eftersom att jag pratade om att jag ska åka till museum på torsdag istället för imorgon. Det blir bra för då slutar jag tidigt imorgon men senare på torsdag, det blir alltså lika mycket tid för mig i skolan. Just det, på öppen tid var alla jätteduktiga! Det var många som sjöng, en tjej kom av sig lite men hon sjöng ändå nästan bäst av alla tycker jag, hon sjöng Du måste finnas. Sedan var det några tjejer som sjöng When you believe tror jag att låten heter. Tvåorna och treorna som går artist och musiker sjöng en gospellåt. Det var verkligen jättefint, alla är hur duktiga som helst!

Efter lunchen tog jag en liten promenad innan mötet började klockan ett. Det var ganska många som var med på mötet, en från syncentralen var tyvärr fortfarande sjuk. Men nu har jag både bestämt tid för att träna på olika vägar, att lära mig noter och annat. På mötet så pratade vi om träningsbesök för mig och matteläreren, för idrottsläraren och för musikteoriläraren. Personen som var sjuk idag ska vi prata om datorkunskapen med senare och se hur vi ska göra för mig där. Vi kommer att ha information för hela min klass plus en del av den andra klassen om synskadade, vi kanske pratar lite om hur man ledsagar, hur det är att inte kunna se och vad som kan vara bra att tänka på. Vi bestämde också att jag ska försöka att bli mer självständig men det har vi ju sagt länge. Imorgon är jag med på idrotten för första gången, det blir säkert roligt. Jag har fått mycket sämre kondition nu när jag inte har haft idrott sen i våras menmen. Min assistent ska vara med på idrotten så det känns bra men jag får se vem som kommer att springa med mig. På kontaktlärarmötet ska vi förresten prata om min synskada, kanske visa en film och lite sådant. Mötet gick bra annars, det kändes faktiskt inte segt. Annars brukar jag tycka att möten kan bli långtråkiga. Men jag skrev under ett papper också efteråt. Jag och hon som jobbar med punktskriftsnoter gick igenom formskissen till provet. Men vi ska träffas mer nästa vecka också.

På engsemblen sjöng vi Oh carol och pratade lite om Painted black. Alla fick en cd-skiva med olika låtar som vi ska lyssna igenom och sedan välja några låtar som vi tycker om som vi senare kanske kommer att sjunga. Nästa vecka har vi uppspel och då ska jag sjunga en vers av en låt, det går nog bra för den låten är inte hög.
Nu ska jag ringa Adam en stund.
/Vispen

Måndag, en ny vecka har börjat

Hej!

Igårkväll så hände inte alls mycket, jag åkte hem från Adam vid nio och gick för att sova ganska tidigt fastän jag ändå inte kunde somna. Idag så var jag väldigt trött men jag kom upp i tid. På engelskan så läste jag igenom min berättelse, på torsdag så ska man jobba i olika grupper och läsa sina berättelser för varandra och sedan skriva om dem. En del har redan kommit så långt men en person var borta från min grupp, de två andra jobbade med sina berättelser och hjälpte varandra men eftersom att jag ville titta igenom min så gjorde jag det. Nästa vecka ska vi se film på engelskan, hoppas att min assistent eller någon annan kan syntolka för mig.
På engsemblen sjöng vi en ny låt, den kommer jag inte ihåg namnet på men den var hög och jobbig. Jag fick några höga toner som jag ska sjunga solo på, det låter inte alls bra när jag sjunger dem eftersom att jag verkligen inte kan sjunga starkt när de där tonerna kommer. Nästa vecka har vi både uppspel i engsemblen och på våra blues och visor. Jag ser inte fram emot att sjunga inför alla sångare. Det är såklart roligt att sjunga men min röst låter konstigt till låtarna plus att jag inte tycker om dem. Man ska ju kunna sjunga många olika musikstilar men ja, alla är väldigt bra och jag blir lätt nervös.
På kören sjöng vi Eagle och en annan låt. Ikväll måste jag träna både på engsemblelåtarna och bluesen och visan.

Efter kören var matteprovet som jag inte alls såg fram emot. En dålig sak var att jag hade glömt att tala om för min mattelärare att jag inte kan läsa vilket prov som helst utan att vissa tecken ser annorlunda ut. När jag öppnade provet kom jag på det såklart när jag såg att det stod symbol istället för en del tecken. Min assistent fick alltså läsa provet för mig, det var okej men det gjorde mig väldigt stressad. Provet var i alla fall en a och en b-del. På a-delen fick man inte använda miniräknare, jag vet inte om jag förstod alla talen rätt men jag svarade på de flesta av frågorna där. B-delen var däremot svårare men jag gissade på två eller tre tal och lät två tal bara, det var bara fem uppgifter på b-delen. Det var speciellt ett tal som jag störde mig på, jag brukar kunna räkna ut liknande uppgifter men min hjärna bestämde sig för att inte kunna det idag. Man skulle räkna ut hur mycket ett visst antal gram ost kostade. G är jag i alla fall ganska säker på att jag får på provet, annars blir jag förvånad.

Kontaktlärarmötet var som vanligt, vi fick information om temaveckan. Vi kommer att jobba i olika grupper, det kommer att vara en eller två från varje klass från varje inriktning i varje grupp. Sedan ska vi jobba tillsammans och redovisa någonting som jag har glömt, temat var i alla fall någonting med drömmar. Det finns inget schema för veckan utan det ska man bestämma i grupperna. Jag ska alltså fråga min grupp om jag får gå tidigare den dagen då jag förmodligen ska göra den där intervjun för Oboj.

Nu sitter jag hemma, börjar att bli lite hungrig. Men nu ska jag sätta igång att plugga på låtarna så att det blir gjort.
/Vispen

Söndag, har varit med Mickis och Kim

Hej!

Nu sitter jag hos Adam och jag skriver bara ett kort inlägg nu innan jag måste plugga matte. Matteprovet är ju imorgon och jag vill inte få ig, jag klarar mig bra utan sådana haha.
Igår så var jag med mina två kompisar Mickis och Kim, de är synskadade eller blinda som jag och jag har träffat dem på olika läger. Vi har känt varandra väldigt länge.
När jag kom till Kim så hade Mickis redan varit där ett tag. Men efter att ha ätit lite så lyssnade vi på oboj, en tidning för synskadade. Sedan såg Kim tv-programmet Svensson Svensson och efter det tittade vi på lilla melodifestivalen. Det var trevligt, jag tycker att alla låtar hade en bra melodi och att de flesta sjöng jättebra! En del låtar hade bra budskap också. Jag tyckte särskilt mycket om Hilda, Nils, Jonna och Linn. Men som jag skrev nyss var alla låtar bra på sitt sätt. Vi tittade inte så mycket på programmet eftersom att Kim och Mickis var ganska flummiga och det gjorde att man inte hörde allting så bra menmen. Vi somnade ganska tidigt igår faktiskt för vi var trötta. Idag efter frukosten så har vi mest pratat, lyssnat på musik och tittat lite på tv. Vi såg bland annat Idol, Alice är hur bra som helst tycker jag!
Till lunch åt vi ugnspankaka som var jättegod och efter det åt vi ostkaka. Sedan har vi ätit en massa godis också i helgen och nu känner jag mig lite tjockare. Nu måste jag sätta igång och plugga, det känns verkligen inte alls roligt men ja, vad ska man göra. Igår på dagen var jag och Adam på Ikea och på lite andra ställen och tittade runt. Men vi köpte ingenting, jag kanske skulle ha gjort det men jag orkade inte.
/Vispen

Fredag, helg igen

Hej!

Igår så åkte Elias ut ur Idol. Det var lite synd tycker jag för jag tycker att det fanns några som var sämre. Idag så är det i alla fall både tjejer och killar som sjunger.
Jag sitter hemma hos Adam nu och skriver, jag tränar på låten som jag sjunger på sånglektionerna samtidigt. Det är en visa som heter Jag väntar vid min mila eller något sådant.

Idag kom jag lite försent till sånglektionen på grund av att det står fel tid på mitt schema. Det gick nog i alla fall ganska bra att sjunga men jag har inte så stark röst och jag måste träna på att skrika lite haha. Bluesen behövde jag i alla fall inte sjunga idag.
Efter lunchen så var svenskan och då började vi att läsa olika dikter. Senare så kommer vi att få göra ett kollage och göra egna dikter och jobba i grupp tror jag att läraren sa. Min lärare berättade också att vi kanske ska besöka ett museum på onsdag, undrar hur det blir för mig. När vi har varit på olika museum tidigare med min förra klass så har det inte alltid gått så bra eller varit så roligt för mig. På museum är det ju mest bilder och ibland är det skulpturer men de är ju oftast larmade och man kan därför inte känna på dem. Men om man ringer till museet innan kan man ju berätta att jag kommer dit. Då kanske de kan fixa något speciellt för mig.
Samhällskunskapen gick väl sådär, vi fortsatte att prata om demokrati och om olika partier. Det var intressant för jag visste inte hur det går till när riksdagen ska ta olika beslut.

Nu är det helg igen vilket känns skönt men nästa vecka är det prov och möte för mig på tisdag.
Jag gick till sånglektionen själv idag, jag var lite nervös innan men det gick jättebra att gå dit. Min assistent gav mig en chokladkaka, en marabou, som jag ska äta senare ikväll. Det var jättesnällt av honom ju!
Nu ska jag fortsätta att plugga.
/Vispen

Torsdag, har pluggat

Hej!

Nu så har jag äntligen pluggat, i över två timmar faktiskt. Det känns jätteskönt och jag tycker att jag har varit duktig nu haha. Innan jag började skriva det här så kände jag mig glad men nu så känns det tråkigt igen för jag fick nyss veta att jag inte kan vara med Adam på höstlovet när han åker till Norge med sin familj. De har olika rabbatter, både på hotell och resan och det blir för dyrt för mig att följa med när jag inte har några rabbatter. Ibland så betyder pengar mycket, man kan göra roliga saker, nästan allt som man ska göra behöver man pengar till. Nu så har jag ingenting inplanerat för höstlovet förutom teaterlägret som är en helg, det är i alla fall något. Om jag hade läxor att göra på lovet så kanske jag skulle ha gjort dem. Men lärarna ger såklart bara en massa läxor då man går i skolan och inte på loven. Men det är ibland så att jag har minst att göra varje gång det är något längre lov. När man får läxor så går man ju i skolan hela dagen och sen när man kommer hem så ska man sitta och plugga i flera timmar, sen går hela kvällen åt till det.

Jag är i alla fall glad för att jag nästan är klar med svenskan och för att jag har kommit igång lite med engelskan. Nu så har det däremot tagit stopp och mina idéer om vad jag ska skriva om finns det inte så många kvar av längre.
Det var i alla fall en kort dag i skolan idag. På samhällskunskapen så fortsatte vi att prata om demokrati. På fredag om två veckor så har vi prov på välfärd och demokrati. Hoppas att det går bra för mig. Sedan så har vi ju matteprov på måndag så i helgen så ska jag skriva på engelskan och plugga matte hade jag tänkt.
På musikteorin så pratade vi om intervaller, man ska lära sig olika låtar till varje intervall. Det enda intervallet som jag känner mig osäker på är nog stor ters. Jag ttrodde först att jag kunde det men när musikläraren spelade upp det för mig så kunde jag det knappt. Förutom intervaller så ska vi lära oss att spela olika skalor, vi ska lära oss tonstegen och att kunna spela skalan från alla toner.

Efter lunchen så hade vi engelska, då så började jag att skriva om när jag spelade in här är jag Elvira. Det var ju det bästa jag kunde komma på. Jag fick ju förslag på andra saker också men jag kunde inte komma på så mycket att skriva om dem. Okej, det här med filmen går inte heller så bra menmen. Hemsidan finns fortfarande kvar från det i alla fall.
http://www.ur.se/hararjag/elvira.html
Där kan ni gå in om ni vill och lyssna på när jag pratar. Min röst har förändrats en del sen dess men inte så jättemycket säger andra.
Engelskalektionen var lite rörig som vanligt men jag hann i alla fall skriva en del.

Jag måste be om att få ledigt från ungefär klockan tre på måndag vecka 43. Vi slutar i vanliga fall fem, jag vet inte hur gymnasieskolor är när de ger ledigt. Men en som jobbar på en tidning för synskadade hörde av sig till mig idag och berättade att hon har bestämt att hon ska träffa Sanna Nielsen den måndagen klockan fyra. Hon skrev att jag får följa med och ställa frågor om jag vill och det skulle verkligen kännas jätteroligt tycker jag! Sanna Nielsen är en av mina idoler och har varit det sedan länge, jag tycker jättemycket om hennes sångröst! Så om inte skolan ger mig ledigt så kanske jag skolkar. Jag har aldrig skolkat förut men om jag skulle få välja... Ja, då vet jag faktiskt inte hur jag skulle göra. Men vi har temavecka den veckan och då vet jag inte om vi har vanliga lektioner. Annars så missar jag en del av matten och den skulle jag ju kunna jobba med hemma och efter matten så har jag kontaktlärarmöte. Det kanske är bra att vara med på men inte så jätteviktigt kanske, jag vet inte. Men jag vet inte ens om vi har vanliga lektioner den veckan så ja.
Men nu så ska jag fortästta att plugga lite.
/Vispen

Två skoldagar kvar den här veckan

Hej!

Nu så sitter jag hemma, har precis ätit middag. Jag kom hem senare än vad jag brukar idag, taxin var sen så jag var inte hemma förrän lite efter sex när jag annars är hemma vid kvart i sex, inte så försenat i alla fall så det var skönt. Min assistent verkade störa sig mer än vad jag gjorde men det är nog för att jag är ganska van vid sena taxibilar.
Det gick helt okej på datorkunskapen, den vanliga läraren var där. Han ska maila allting till mig och sen så får jag se vad som fungerar. Jag är fortfarande negativt inställd till datorkunskap i alla fall. Kursplanen lät inte sådär jätterolig.
En bra sak är att jag inte behöver skriva så långt på svenskan som jag trodde, jag har hunnit att skriva mer än halva texten och ska bara avsluta den, det gör jag imorgon. Sen ska jag maila den till läraren på fredag så det blir bra. Vi läste upp våra texter för varandra idag, en tjej i min klass läste sin text för mig. Hon använder mycket mer komplicerade ord än jag plus att hennes beskrivningar var tusen gånger bättre än mina. Men jag hoppas på att kunna få g på den här texten. Beskrivningar har jag ju alltid haft svårt för. De flesta andra har skrivit vilka färger saker är och hur saker ser ut, det kan jag inte göra på samma sätt som dem. Jag har i och för sig läst en del sådant men jag kommer inte ihåg hur allt ser ut ju haha. Hon som läste min text sa i alla fall att hon tyckte att den var bra, jag förstår inte varför menmen. Jag hade nämligen bara hunnit skriva några rader på den när hon läste den. Den förra filen försvann från datorn...

Det känns skönt att det är onsdag för nu så är det bara två skoldagar kvar den här veckan.
Jag kanske borde plugga men jag känner att jag är alldeles för trött för det tyvärr. Det skulle vara roligt att prata med någon men ingen verkar ha tid att prata av de jag har ringt.

Klockan åtta så är Idol i alla fall, då ska jag se de sju tjejerna som är kvar! Alla sjunger verkligen jättebra tycker jag! Idol är nästan bättre i år än tidigare år på något sätt men det kanske är för att det är fler som söker.
Vad ska ni hitta på ikväll?
/Vispen


Onsdag, har håltimme igen

Hej!

Det har varit något fel på bloggsidan och jag har haft problem med att logga in men nu så gick det. Jag sitter på Kulturama, jag har håltimme i nästan två timmar nu, det är bara jobbigt! Okej, jag kan ju plugga men jag känner inte för det just nu. Jag kanske ringer någon från min klass sen, jag tror att jag lade in en i mobilen förut men ajg är inte säker.
Det var jätteroligt igår i alla fall! Då var jag ju på ungdomsgården. Jag åkte först till Adam och sen gick vi till Aspudden där ungdomsgården ligger. Det var skönt att gå lite tycker jag men det var två jobbiga backar haha.
När jag kom dit så träffade jag mina kompisar Ronja och Mickis. Adam hade en kompis som han umgås mycket med som var där så det var bra.
Jag spelade ett spel som hette Bop it eller något, man skulle trycka på olika knappar och dra i spakar. Det var olika ljud eller en röst som pratade hela tiden. Två personer från olika tidningar intervjuade oss, det var svårt för mig att svara på frågorna om hur ungdomsgården var eftersom att det var första gången jag var där och eftersom att jag bara hade varit där i tio minuter när den första personen frågade. Förutom att jag spelade det där spelet så lyssnade jag på när andra sjöng och spelade gitarr, pluggade lite och köpte en chokladboll i caféet. Jag var tvungen att titta igenom matten igår, jag förstod inte så mycket av mattetalen eftersom att det inte beskrevs i boken hur man skulle räkna menmen.
Jag längtar tills på tisdag om två veckor då ungdomsgården är igen. Den är varje dag men USS har den bara en gång varannan vecka.

Igårkväll så kom jag hem och hann precis se att Rasmus åkte ut ur Idol. Jag tycker att Jesper borde ha åkt ut istället. Jesper sa ju själv att han tycker att Rasmus skulle ha gått vidare. Ikväll så sjunger i alla fall tjejerna, det behöver jag i alla fall inte missa.

Idag så slutar jag inte förrän kvart över fem och sista lektionen är datorkunskap. Jag hoppas att den vanliga läraren har kommit tillbaka idag eller att vikarien gör någonting som jag också kan göra. Hoppas att läraren är bra, jag har aldrig träffat honom än.
Min mattelärare och jag pratade i alla fall om provet på måndag idag. Vi bestämde att han ska maila provet till mig på måndag morgon och att jag får den tid jag behöver på mig att göra det.
Att träna på vägar gick väl okej idag men jag gjorde inte det så länge, vet inte varför menmen. På tisdag så har vi möte och då ska jag ha kommit på vad som har varit bra och vad som har varit dåligt med att gå på Kulturama.
Nu så ska jag göra lite annat.
/Vispen

RSS 2.0