I Skåne

Hej hej!


Nu är jag i Skåne. Resan tog över fyra timmar plus att det var förseningar. Men nu när jag väl är framme så känns det bra. Jag åkte klockan 10.26 idag. Sedan satt jag på tåget och hade tråkigt, jag försökte sova men det gick inte, jag vet inte varför men det kändes kallt på tåget. Men det var bra för annars brukar jag alltid svettas och tycka att det känns hur varmt som helst!

På tåget så ringde min kompis lite och så pratade jag lite med min syrra men annars så hände det ingenting.

Klockan tre så kom jag äntligen fram till Malmö där min kompis och hans mamma hämtade mig. Vi åt lite på Burger king, jag tog en kycklingburgare som var jättekladdig. Jag fick torka mig efteråt, min kompis hamburgare var bättre, jag ångrar att jag inte tog den. Efter att ha ätit lite så åkte vi hem till min kompis och det tog lite mer än en timme. I den bilen så var det däremot jättevarmt! Vi hämtade min kompis lillebror på vägen, han är snart fyra år.

Min kompis har visat mig runt jättebra här och han är bra på att ledsaga fastän han också är helt blind.

Här så har vi ätit lite, vi åt biff med potatis, jättegott! Sedan har vi ätit tårta för min kompis pappa har fyllt år tror jag. Förut så hoppade vi studsmatta och nu så sitter min kompis och pratar i telefon. Jag har ingenting att göra så jag bloggar lite nu. Vi har också vilat en hel del för både jag och min kompis har varit trötta. På fredag måste jag åka lika långt som idag. Jag ser inte direkt fram emot det men nu så ska jag försöka att ha roligt i tre dagar! Alla är trevliga här och det här huset är lätt att hitta i.

Vi skulle ha spelat lite tv-spel nyss men spelet fungerade inte, störande!

Men nu ska jag sluta skriva. Hoppas att alla har haft en bra dag!


Åker snart

God morgon!

Nu åker jag snart, tåget går om lite mindre än en timme. Jag skriver igen på fredag.
Hoppas att alla får en bra vecka!
Vad ska ni hitta på?
/Vispen

Kusinerna!

Hej!

Kusinerna kom vid fyra idag, vi sa hej och gick runt lite i huset. De hade inte varit här tidigare. Mitt rum är nog ett av de stökigaste. Men här ligger det en massa saker som inte är mina, de andra tycker att det passar bra att ställa saker här för att det finns plats.
Efter att ha gått runt lite så fikade vi. Vi drack saft och åt kakor. Efter det så tog vi kort på oss, vi tog gruppfoton på alla, det brukar vi alltid göra när kusinerna är här. Det tog ett tag innan vi fick bra kort för det var alltid någon som råkade röra sig precis när de skulle ta kort. Särskilt min syrra hade svårt att stå stilla haha. Hon försökte att hoppa upp på mina kusiners ryggar haha.
Vi åt jättegod mat idag, vi grillade! Vi åt kött, potatis och någon sallad men jag åt fisk istället för kött.
Efter middagen så spelade vi kubb, jag tittade mest på. Men när jag provade att kasta så träffade jag faktiskt vid första försöket! Det trodde jag inte. Men det var sämre då jag träffade kungen för tidigt, mitt lag förlorade. Men det ska man ju inte prata om haha. Efter att ha spelat kubb så åt vi grillad banan med glass, mums! Sen gjorde min kusin handvolter på gräsmattan. Det gick inte så bra först men till slut så lyckades hon! Det lät jätteroligt när hon skulle göra handvolter för hon gjorde en massa ljud samtidigt, jag fick en skrattattack.

Kusinerna åkte hem vid kvart över nio redan och det var ju väldigt tidigt. Men både deras föräldrar och Danne ska jobba imorgon. Nina är däremot ledig i fem veckor nu.
Imorgon så åker jag vid tio. Då åker jag till en ny del av Sverige där jag aldrig har varit förut ju, längtar! Jag fick hjälp att packa men jag har säkert glömt någonting, det brukar alltid hända mig.
Men jag ska ta med mig smörgåsar och saft på tåget. Sedan så får jag nog mat någon gång när jag kommer fram.
Nu ska jag snart sova så att jag orkar upp imorgon.
/Vispen

Hemsida

Hej igen!

Jag har precis kommit på att det har gått en fjärdedel av sommarlovet, vad fort tiden går! Även om jag inte har gjort så mycket på lovet förutom att ha varit på läger i början av lovet så är det ändå inte så jättelångt kvar tills lovet är slut.

De kunde hämta mig imorgon och jag kommer till Malmö station tio i tre om det inte blir några förseningar och det brukar ju hända ibland.

Jag sitter framför datorn och har tråkigt! Nu är det bara en timme kvar tills de kommer.
Är det någon som har något tips på någon bra hemsida som jag kan bli medlem på?
/Vispen

God morgon!

Hej!

Jag har sett att många som bloggar skriver någonting på morgonen. Jag har precis duschat efter att ha gått upp vid 11-tiden. Om en stund så kanske jag ska följa med och handla för jag måste handla någonting som jag kan äta på tåget imorgon. Det blir nog inte så roligt att sitta på ett tåg i över fyra timmar. Sedan hade de jag ska till tydligen fått fel tid när jag kommer fram, deras mamma ska hämta mig på stationen imorgon. Så om hon inte kan den tiden då jag kommer så är jag helt körd. Det är bara att hoppas, annars blir jag tvungen att sitta och vänta på stationen i fyra timmar. Det känns inte så roligt med tanke på vad som skulle kunna hända då. Det skulle säkert inte hända någonting, det är bara jag som är lite orolig av mig.

Igår så ringde Adam och var lite ledsen. Han kan inte få tag på sina föräldrar så bra nu för han råkade ha deras mobil i väskan när de lämnade flygplatsen. Men jag tror att det ordnar sig på något sätt.
Alla var i alla fall trevliga mot honom i England och det är ju bra. När vi var där förut så tyckte jag att de flesta var hjälpsamma och glada.

Igår så kom skivan som vi spelade in på lägret, ingen kommer någonsin att få höra den, bara när alla andra sjunger!
Om några timmar så kommer två av mina kusiner så jag måste sluta skriva nu.
Hoppas att alla får en bra dag!
/Vispen

Hemma igen.

Hej hej!

Nu är jag hemma igen från min kompis. Jag åkte dit igår men vi har inte gjort så mycket. Vi tittade lite på några filmer och så åt vi vokad mat, jag åt nudlar med kyckling. Det var verkligen jättegott! Sedan åt vi godis igår och blev lite tjockare haha.
Idag så fyllde min kompis mamma år så det kom några till dem, vi fikade lite. Men jag åt ingen tårta för jag tycker inte om grädde så mycket.
Nu har Adam åkt till England, han kommer ha jätteroligt där ju! Jag ska ju ingenstans i sommar förutom till Malmö. Sedan åker jag ju till Sundsvall på läger också men ändå. Jag hade gärna velat åka utomlands någonstans, det är lite tråkigt att vara i Sverige hela tiden. Men vi hade inte råd i år, vi ska fixa så att jag får åka till England nästa år i alla fall. Det kommer nog att kosta en del. Resten av familjen ska nog åka någon annanstans nästa år, till något land där man kan sola och bada. Det tycker jag är tråkigt. Den senaste resan jag var på var till England och det var rätt kul men vi var bara där i fyra dagar. Innan det, för snart tre år sen så var jag på någon ö nära Spanien. Jag hade jättetråkigt där för det fanns ingenting att göra, bara bada. Jag älskade att gräva på stranden och jag satt i flera timmar och grävde en djup grop medan de andra badade. Men sen kom det en och klagade och sa att jag inte fick gräna längre för att någon kunde ramla ner i gropen och att man egentligen inte fick gräva så mycket på stranden där vi var.
Så efter det så hade jag rätt tråkigt en hel vecka. Men Adam fick följa med oss till England förra året och då hade jag mycket roligare för där fanns det mer att göra.
Jag längtar tills jag får åka kryssning igen till Finland eller kanske till något annat land. Jag har åkt till Finland två gånger och till Estland en gång. Det har alltid varit roligast på båten. Där har vi ätit god mat tills jag har mått illa och så har jag och några andra sjungit karaoke. När jag var i Finland med Adams familj förra året så spelade Adam bort jättemycket pengar på spelautomaterna. Jag hade ganska tur och vann lite pengar på dem istället. Jag brukar spela lite olika spel för att det inte finns så mycket att göra och för att spelen låter så roligt.
Jag ska äta nu.
/Vispen

Bilder

Hej hej!

Idag åt jag sushi till middag, det var ett tag sen jag åt det och det är ju så gott! Jag tog en vegetarisk sushi utan lax och räkor. Lax gillar inte jag men räkor gillar jag så det var synd att jag inte fick det.
Lovisa är hos Björn, min pappa nu för hon skulle på någon fest imorgon, trevligt för henne! Men hon hade glömt presenten här och det var ju mindre bra.
Jag ska ju vara med en kompis imorgon och jag sover där så imorgon skriver jag ingen blogg. Jag och hon kanske ska gå på bio imorgon och sen gå och äta någonstans, det blir roligt. Bio tycker jag kanske inte om så mycket för det finns inte så många filmer som jag gillar, sen behöver jag ju helst få bra syntolkning. Men i vissa filmer så pratar de väldigt mycket och då förstår jag vad som händer utan att någon behöver förklara det för mig.
Nu pratar jag i telefon med Adam, det blir nog nästan sista gången innan han åker. Jag saknar honom redan!
Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. På bilddagboken så fick jag en kommentar av en som har tittat på min youtubevideo. Hon skrev att jag sjöng jättebra och önskade mig lycka till med sjungandet! Sorry att jag skriver varje gång jag får en kommentar men jag blir så glad för det!
Det var länge sen som någon var taskig mot mig eller skrev något taskigt till mig nu faktiskt. Men nu kanske någon kommer att vara det snart bara för att jag skrev sådär.

Men idag så skulle jag lägga in en bild på bilddagboken på klassen, en kompis skickade den till mig. Men jag råkade lägga ut en bild på mig och Adam istället. En kille kommenterade bilden och skrev "vilken stor klass!. Jag som trodde att killen menade att vi var många i klassen skrev då ja, jag vet, det var en bild på båda klasserna, vi var ungefär femtio stycken. Senare ringde min syrra mig och förklarade att jag hade råkat lägga ut fel bild. Då förstod jag det roliga, killen menade ju att det var skumt att det bara var två personer på bilden. Då är man ju en väldigt stor klass, inte.
Nu har jag i alla fall tagit bort bilden och lagt in den rätta bilden istället!

Ibland önskar jag att jag kunde se och det är en sak som jag tycker är så tråkig! Jag skulle så gärna vilja kunna ta bilder själv! Jag kan inte se på gamla bilder från när jag eller mina kompisar var små och så kan jag inte ta några egna bilder när jag är utomlands eller någon annanstans. Jag måste be någon om hjälp varje gång, det känns lite jobbigt! Men jag kan ju spela in och lyssna på filmer med ljud i alla fall. Men det är synd att jag inte kan se bilder som folk lägger u på bilddagboken och så. Det finns de som lägger in bilder varje dag, min syrra är en av dem. Men nu bloggar jag och då kan jag och andra i alla fall läsa vad jag gör varje dag. Men de flesta tycker att bilder är mycket roligare än att sitta och läsa en tråkig text. Det är ju helt sant! En bild kan ju säga mer än tusen ord brukar folk säga. Jag är helt säker på att jag skulle tycka om bilder om jag kunde se men nu när jag är blind så har jag inte lärt mig att tycka om det än. Ibland så tycker jag att det känns tråkigt när andra sitter och tittar på bilder. Även om de förklarar bilderna jättebra så får de säkert en annan bild än jag när de ser bilderna.

Jag kan inte gå på stan när jag känner för det, seende kan bara ta bussen och åka någonstans om de känner för det någon dag. Jag klarar inte av det själv än i alla fall och jag kommer nog aldrig kunna åka och shoppa kläder själv. När synskadade handlar mat så brukar de flesta jag känner inte gå själva i affären, de ringer en stund innan de kommer och så får någon gå runt i affären med dem. Om de ska handla annat så gör dem det med en kompis eller med en ledsagare. Men om personen man ska gå med blir sjuk så står man där och kan inte göra någonting. Jag har varit med om det många gånger. När jag har bestämt att jag ska göra någonting som bara är en gång om året och kanske aldrig mer så har jag inte kunnat göra det på grund av att en person blir sjuk eller inte kan just den dagen. När det har hänt så har jag bara gråtit! Ibland orkar jag bara inte känns det som!
Färdtjänst kan man ju såklart beställa men om jag åker till en adress där jag aldrig har varit innan så klarar jag mig inte själv där, om jag nu inte skulle fråga människor som gick förbi om vägen och om hjälp hela tiden. Men jag vågar inte ta den risken för om inga människor går förbi eller om ingen har tid att hjälpa mig så står jag där, hur kul är det?
Sedan kan ju färdtjänsten komma mer än en timme sent ibland. Det har jag varit med om ett antal gånger. Ändå så finns det vissa som är avundsjuka på mig för att jag åker färdtjänst. De förstår nog inte riktigt hur det är för mig men jag har ibland svårt att förstå varför människor är avundsjuka på mig.
Men som jag har skrivit förut så är det så jobbigt att behöva vara beroende av andra människor!

Jag ska sluta skriva nu, måste packa lite tills imorgon.
/Vispen

Det jag har gjort och inte gjort 2008

Hej!

Jag hittade nyss ett roligt test och jag har ingenting att göra så jag skriver det nu. X-et betyder att jag har gjort det som står.

2008 hittills har jag:

(x) slagit någon, inte hårt
( ) kallat någon hora/slampa (på skoj) Jag tycker att det är onödigt att göra det.
( ) däckat
( ) spytt
( ) knarkat, aldrig
( ) druckit alkohol, jag vill inte göra det
(x) sovit i motsatta könets säng
(x) hånglat med någon i motsatt kön
( ) hånglat med någon av samma kön
( ) raggat på främlingar
( ) kysst en främling
(x) dansat, det är ju jätteroligt!
(x) gråtit, Det gör jag lite då och då.
( ) rökt
( ) rymt hemifrån
(x) bakat, en misslyckad kladdkaka
( ) sovit utomhus
(x) åkt bil
(x) varit/är kär
(x) saknat någon
(x) sjungit, självklart!
(x) duschat med någon
( ) badat i havet, inte än
( ) skolkat
( ) fått ig
(x) fått mvg, i musik!
( ) fjäskat för en lärare, varför ska man göra det?
( ) käftat mot en lärare
(x) solat utomhus
( ) solat i solarium
(x) Pratat i telefon mer än 2 timmar, mitt rekord är 14 timmar.
( ) fått blommor av någon från motsatta könet, tyvärr inte
(x) gett någon blommor
( ) sett en död människa

Några frågor om skolan, jag tar från nian:

Har du skolkat? Nej men jag var med på kvarsittningen en gång för jag behövde göra klart några uppgifter.
Har du blivit utskälld av någon lärare? Ja, det kan nog ha hänt någon gång men det var länge sen nu.
Har du glömt att göra läxan? Ja, en gång i nian. Då glömde jag papprena i skolan.
Är du duktig i skolan? Nej, inte om jag jämför med vad andra får för betyg.
Brukar du få alla rätt? Nej, jag brukar alltid ha minst fem fel. Men i låg och mellanstadiet så kunde jag få alla rätt på prov och läxförhör ibland.
Har du fått mvg? Ja, i musik!
Sämsta läraren på skolan just nu? Alla är bra på olika sätt.
Har du fuskat på ett prov? Nej, jag har aldrig gjort det, jag skulle få dåligt samvete efteråt i så fall.
Bästa läraren just nu? Min musiklärare och min svenskalärare!
Roligaste läraren? Vet inte men det finns många lärare som är roliga att prata med.
Längsta skoldagen? Onsdagar, då slutade vi halv fyra.
Dina klassföreståndare? Pelle, Malin och Inga-britt
Vad åt du idag? lax
Vilka åt du med? Ingen tyvärr.
Roligaste lektionen idag? Nu är det sommarlov!
Vad gillar du inte med skolan? Att den börjar tidigt varje morgon.
Senaste dagen ni börjar? Vi började alltid 8.10.
/Vispen


Jag kommer att sakna Adam!

Hej hej!

Idag har det inte alls hänt mycket, det är det som är lite tråkigt med sommarlov. När man går i skolan så gör man i alla fall någonting att göra men på sommaren så har jag rätt tråkigt varje år. I juni när sommarlovet precis har börjat så verkar de flesta ha tråkigt! Men en del av mina kompisar är bortresta eller är och träffar andra. Jag var i och för sig med Adam idag. För en stund sen så sa jag hejdå till honom, han åker ju till England på lördag. Jag har inte insett hur mycket jag kommer att sakna honom än! Men även om det ibland kan kännas skönt att slippa Adam ibland så saknar jag honom ändå på något sätt. Sedan känns det jobbigt när man inte kan prata med varandra. Han kommer att ladda sin mobil med lite pengar så att jag kan smsa ibland men varje gång jag skickar ett sms så kommer det kosta pengar för honom så jag kan inte göra det så ofta. Ringa är jättedyrt! Men Adam är inte borta så jättelänge i alla fall och nästa vecka åker jag ju till en kompis några dagar så då får jag annat att tänka på.
Men jag hoppas att Adam kanske köper någonting till mig i England. Jag tycker att det är roligt att samla på saker från andra länder. Jag har inte så mycket än för jag tror att en del slängdes när vi flyttade men jag vill börja samla igen! Förut samlade jag ju på godis och när jag vägde det innan jag slängde det så var det 37 kilo!

Idag fick jag en kommentar på youtube där en skrev att jag sjunger jättebra! Hon som skickade kommentaren skrev att hon tyckte att jag ska satsa på min sång! Jag blev jätteglad för det!

Jag har funderat på att gå och lägga mig ett tag men då kommer jag inte att kunna sova för jag gick upp rätt sent i morse. På fredag så åker jag förmodligen till en kompis som jag inte har träffat på ett tag.
Men jag har nog inget mer att skriva just nu.
/Vispen

Gått på stan

Hej hej!

Idag sov jag till halv tolv, jag och Adam låg och pratade till tre eller kanske fyra inatt. Vi sa inte så mycket men det var ändå trevligt.
Senare idag så åkte jag, Adam och min syrra in till stan med bussen. Där gick vi runt i olika affärer. Jag köpte en mugg med en ko på, jag tycker jättemycket om kor! Jag har aldrig klappat någon men jag tycker om när korna råmar.
På konsum så köpte jag torkad frukt, jättegott tycker jag! Adam köpte en fanta.
Nu sitter jag och Adam och äter marabou apelsinkrokant, det är onyttigt med en massa godis och så men imorgon åker Adam hem och på lördag åker han till England. Jag kommer att sakna honom! Men han får lära mig engelska när han kommer hem. Jag har hört att man får mer finnar om man äter choklad, jobbigt! Men choklad är ju så gott så vad ska man göra?
På måndag åker jag till en kompis som jag inte har träffat på flera år, han bor i skåne! Hoppas att vi får roligt. Han gick på samma årskursbesök som min kompis förut så det är därifrån jag har lärt känna honom. Vi har haft telefonkontakt i några år nu.

Lovisa, min syrra, har hjälpt mig att lägga in lite bilder på bilddagboken. Ni som ser kan ju kolla om ni vill:
Http://vispen91.bilddagboken.se
Lovisa har precis skaffat blogg också:
Http://sjobloom.blogg.se

Jag har börjat vara inne på en Harry Pottersida:
Http://www.fefo.se
Där kan man skriva till folk, de flesta av dem skriver mycket. Men man kan bara ha 200 kompisar där och det är lite synd. Sidan innan fefo kom var hogwarts.nu och där hade jag över tusen kompisar och jag skrev till de flesta. Jag kunde vara inne på hogwarts.nu flera timmar varje dag, jag var beroende. Det var så sorgligt när de blev tvugna att stänga ner sidan för att de inte hade råd att ha kvar den. Nu kostar det att vara medlem på fefo men inte så mycket och jag gillar Harry Potter och det är så trevliga människor där så det är värt att vara medlem tycker jag! Men nu när man bara kan ha 200 vänner på sidan så är det lite synd för man måste vara vän med varandra för att kunna skriva till varandra.

Jag ska sluta skriva nu, måste vara med Adam!
/Vispen

Det regnar

Hej!

Nu regnar det här och jag kom inte på någon rubrik. Nu är jag hos Nina igen, jag, Adam och min syrra åkte från Nykvarn för ett tag sen. Tåget var försenat och så körde det jättelångsamt för det var något fel så vi fick vänta ganska länge på bussen sen. Vi åkte till Ninas jobb, hon jobbar på fritids men hon ska snart börja jobba på syncentralen tror jag.
Vi fick vänta på Nina för vi har inga nycklar till det här huset än, det är väldigt irriterande ibland! Men när vi kom hit sen så var det redan några här som har varit här nästan hela dagen så vi störde oss!

Igårkväll så regnade det jättemycket och på natten så åskade det! Strömmen gick en liten stund men nu funkar allt igen, trevligt. Adam och min syrra blev jätterädda när de såg blixten igår, jag vet inte varför men jag blev faktiskt inte så rädd fastän det lät jättehögt, blixten var nog rätt nära vårt hus. Men inatt låg vi och pratade om en massa läskiga saker som har hänt oss tidigare, Adam hade varit med om mest tror jag.
Jag störde mig på Adam för han väckte mig jättetidigt i morse, eller det var egentligen min syrra som gjorde det för hennes mobil började ringa. Men sen började Adam prata med mig och jag blev jättearg på honom när han frågade om vi skulle gifta oss på skoj. Han brukar fråga det rätt ofta när jag är arg på honom för något. Adam brukar också fråga om vi ska ha sex hela tiden, det stör jag mig också på! Han kommer på så konstiga saker att säga! Jag och Adam bråkar rätt ofta men jag tycker inte att det gör så mycket för vi blir alltid sams igen även om det kan ta lite tid ibland.

Igår var jag jättetrött när jag skulle bädda sängen så jag tog bara ut någonting ur skåpet där lakan och annat fanns.
På morgonen så fick jag veta att jag har sovit på en bordsduk hela natten. Det var kanske lite skumt och den kändes lite konstig att sova på menmen.
Nu ska jag göra annat.
/Vispen

Hos Björn

Hej hej!

Idag är det söndag igen, en gång i veckan så är den sega dagen, det är inte alls roligt! Det händer så lite  men den är bra på vanliga helger för om söndagen inte fanns då så skulle man ju få vara ledig en dag kortare.
Igår åkte jag ju till Adam rätt sent på kvällen. Vi spelade ett Harry potterspel. Det var ett quidditchspel, rätt roligt. Jag har alltid tyckt om Harry Potter, både böckerna och filmerna! Sedan har jag varit medlem på flera Harry Pottersidor men en del av dem finns inte kvar längre, tråkigt!

Nu är jag hos Björn, min pappa, jag åkte tåg dit förut. Det tog rätt lång tid att¨åka från Adam för vi behövde vänta så länge på alla bussar och så. Sedan åkte vi pendeltåg och inte snabbtåget. Min pappa bor i skogen så det finns inte så mycket att göra här, allting ligger en bit bort. Men vi har ätit lite och så har jag och Adam pratat om lite allt möjligt.
Det här inlägget blir nog tråkigt att läsa för jag kommer inte på så mycket att skriva men igår när jag läste andras bloggar så tycker jag faktiskt att min är rätt bra. En del skrev bara fem rader i varje inlägg och så finns det dem som bara skriver en massa konstiga saker. Men okej, min blogg är ju också lite skum men jag är skum som person så det går nog inte direkt att ändra på haha.
Igår kommenterade jag några bloggar och det gjorde att jag fick sju kommentarer igår, nytt rekord alltså! Jag vet en tjej som fick 48 kommentarer på några timmar, jag förstår inte hur man lyckas haha.
Här har jag ingen talsyntes eller punktdisplay, det är därför som det kommer att bli minst 20 stavfel i det här inlägget, jag är dålig på att skriva utan att kunna läsa vad jag skriver.
Min syrra sitter och kollar på tv, jag tror hon såg lilla sjöjungfrun, Adam ville också se den så jag sitter här själv. Jag tror att programmet är tecknat och sådana program har jag aldrig riktigt förstått. Det går ju bra om någon syntolkar förstås men inte annars.
Idag åkte en del av mina kompisar till sikargården, det är läger där varje år. Man ska vara mellan sju och sexton år där så jag hade ju kunnat komma. Men jag kände inte för det i år för många av mina kompisar börjar bli för gamla och jag har tröttnat lite på det lägret, jag har varit där i tio år och det brukar hända nästan samma saker varje år.
Man brukar alltid ha samling varje morgon och där sjunger man några olika låtar, varje dag så sjunger man en ny låt så första dagen sjunger man bara en eller två låtar och andra dagen tre låtar och så vidare. En låt som man har sjungit nästan varje år heter Munkar med hål i eller något, de orden finns i alla fall med i texten. Sedan är man indelade i olika grupper som man hittar på namn till. Grupperna finns för att man har olika tävlingar och när man ska göra olika saker. På tävlingarna så har man en ramsa till sin grupp somm man skriker haha.
Man brukar alltid åka och bowla och det är nästan det roligaste tycker jag! Jag är inte så bra på bowling men det kan vara roligt när man är med sina kompisar. En dag brukar man få åka till stan och gå lite i affärer, det brukar också vara roligt! Men förutom det så gör man inte så mycket, lägret kommer vara tills på lördag. Jag ångrar lite att jag inte åkte dit men jag klarar mig.
Jag och några till kanske ska åka till ett ställe som ligger rätt nära Norrköping tror jag. Man kan köpa jättestora glassar där! Några i familjen var där förra året men då gjorde jag något annat men jag har hört av många att glassarna är jättestora där! Glass är godare än godis tycker jag, i alla fall på sommaren så jag hoppas att vi åker dit i år också!

Idag så ringde Adam till Michelle, han ska bo hos henne i England sen. Men hon svarade inte så han talade in ett meddelande på telefonsvararen. Det gick faktiskt bra för honom men han var jättenervös innan för han  tycker att engelska är så svårt. Men han fick bara lite hjälp av sin pappa. Nästa år vill jag också åka på språkresa, det är flera av mina kompisar som gör det. Undrar om jag kommer att klara engelskan i höst. Det är så svårt att förstå allting och när man ska lyssna på saker så hör jag bara en del. Jag fick i och för sig vg i engelska förut men ändå, jag låg mellan g och vg tror jag. Matten kommer jag också att störa mig på! Men de flesta säger att matte a i alla fall brukar vara ganska lätt så jag hoppas att det stämmer. Men alla diagram och bilder är så jobbiga att förstå! Men jag ska sluta skriva nu för den här datorn är så jobbig att skriva på!
/ Vispen

61 dagar kvar!

Hej!

Nu sitter jag bara hemma och tar det lugnt, det finns inte så mycket att göra idag. Det är ju lördag men på midsommardagen brukar det ju ändå inte hända så mycket. En del festar säkert eller så men jag brukar inte göra det. Adam är hos några kompisar och mina andra kompisar gör annat, det är lite tråkigt, annars kanske jag kunde ha varit med någon idag. Men imorgon kanske jag är med Adam, jag får se lite vad som händer.
Nu ville min kompis att jag skulle ringa så jag gjorde det.

Jag chattade med en kompis för en stund sen och hon gav mig en länk till en video på youtube där en som gick i min klass förut sjunger! Titta gärna, han är jätteduktig! Ibland tycker jag att låten kanske känns lite för låg för honom menmen.

http://youtube.com/watch?v=WiSke8__MyI


Igår var jag med några i min familj plus Ninas pojkvän och hans barn. Vi grillade ju som jag sa att vi skulle göra igår och åt en massa god mat! Det var trevligt.

Idag är det bara 61 dagar kvar tills jag börjar gymnasiet, jag räknar ner så att jag inte ska få någon chock eller så när jag märker hur kort det är kvar tills jag ska börja sen.
Men rektorn på Kulturama, eller inte rektorn men någon, har hittat en som kanske ska bli min assistent i höst. Han har gått på Kulturama tidigare så det skulle ju vara jättebra ifall han kan bli min assistent. Han kan ju en del om musik och det är ju jättebra för då kan han hjälpa mig att lägga in noter och annat. Men det är inte säkert att han kan jobba i höst men jag hoppas det.

Nu ska jag sluta skriva, jag ska läsa lite andra bloggar och kommentera dem! Det kan vara jätteroligt att läsa vad folk tycker om olika saker och så! Sedan ska jag sjunga lite, det var ett tag sen jag gjorde det nu, jag får se hur det går för jag har ju haft ont i halsen i några dagar men det har blivit bättre nu!
/Vispen

PS: På lägret så var det en av ledarna som kom med i paralympics, hon ska tävla i goalball! Det var ju jätteroligt och hon har aldrig varit med där förut.
Sedan har en av mina kompisar kommit med där, hon ska tävla i judo!


Midsommar!

Hej hej!

Idag är det midsommar och jag firade ju det lite igår redan då vi dansade runt midsommarstången på lägret och åt god mat. Jag ska snart äta här hemma och jag börjar bli väldigt hungrig så det är bra.
Idag sov jag rätt länge, till elva någon gång då min lillasyster kom och väckte mig. Efter frukosten så åkte vi till någon park av något slag där vi skulle fira midsommar. Vi skulle egentligen ha åkt och träffat några familjer idag där vi skulle ha grillat och så men vi orkade inte det, många var trötta och så. Vi får grilla själva istället.
Jag tog en glass i alla fall och lyssnade på när människor dansade, det lät lite roligt när de sjöng haha. Det var en som skrek jättehögt.
Johan och Edvin, Dannes barn köpte lite lotter och spelade på ett chokladhjul, en av dem vann en liten chokladkaka men de slösade bort cirka hundra kronor på det så det var ju lite onödigt. Men det kan ju ändå vara roligt att köpa lotter ibland tycker jag. För något år sedan så spelade Adam på ett chokladhjul och vann två kilo choklad. Han betalade bara fem kronor och satsade på ett nummer och ändå stannade hjulet på det nummer som han hade valt. Jag önskar att jag också kunde ha tur ibland. Men en del säger ju att man har tur i kärlek om man har otur i spel. Jag vet inte riktigt om jag tror på det för det finns ju de som har tur i både kärlek och spel.
Vi var inte på det där stället så länge för det fanns inte så mycket att göra. Edvin ledsagade Lovisa, min lillasyster till bilen idag för att han ville se lite hur man gjorde. Han råkade leda in henne i bilen och glömde att säga till när det kom kanter och annat. När Edvin har ledsagat mig så har han inte direkt gjort det så bra men det tar kanske ett tag innan man blir bra på att göra det.
Senare ikväll ska vi grilla och äta jordgubbar med glass! Jag har tröttnat lite på jordgubbar för jag åt det flera gånger på lägret menmen.

Efter lägret igår så var jag med Adam och han var snäll och hämtade mig på Gotlandsgatan. Men Adam tittade inte så noga på vilket nummer bussen hade så vi åkte helt fel när vi skulle åka hem till honom. Vi hamnade någonstans där ingen av oss visste var vi var så vi fick gå jättelångt innan vi kom fram till en buss-station. Vi gick först av på ett ställe där bussarna gick jättesällan. Det var i alla fall tur att det inte regnade och var så kallt igår. På lägret så var det rätt dåligt väder, det regnade ju när vi var på Gröna lund och så blåste det jättemycket de andra dagarna! Men det var i alla fall sol ibland och idag har det varit jättevarmt ute.

Nu ska jag äta.
/Vispen

Läger på Almåsa!

Hej!

Jag kom alldeles nyss hem efter att ha varit lite med Adam. Men innan det så har jag varit på läger i Stockholm. Vi bodde på ett hotell där man fick jättegod mat! Maten var kanske inte lika god som tidigare år jag har varit där men ändå. Sängen var helt okej, jag delade rum med min kompis Kim. Min kompis Mickis hade också velat dela rum med oss men hon fick dela rum med en annan tjej. Men de lärde känna varandra rätt snabbt, de pratade i alla fall med varandra så det var ju jättebra!

Jag kom till lägret i söndags, vi samlades först på Gotlandsgatan. Efter det så åkte vi till Almåsa där lägret var. Vi fikade och hade namnlekar som vi har varje år. Då skulle man räkna upp allas namn och lite sånt. Ibland kan jag bli lite trött på namnlekar menmen. Efter lunchen så hade vi femkamp, vi var fyra lag som gick runt på olika stationer.På stationerna skulle man bland annat känna igen olika låtar, det var jättelätt! Sedan testade de känsel, lukt och smak också men inte synen såklart haha. Jag kommer ihåg för några år sedan då man skulle gissa vilken färg det var på olika papper. Jag gissade faktiskt rätt på alla, undrar hur jag kunde göra det, papprena kändes likadant, det var nog mest tur men jag blev ändå förvånad haha.
Senare på söndagen så kom Uld som är helt blind och som jobbar i en studio där jag praoade förut. Han pratade lite om hur man skriver låtar och sjöng en låt som han hade skrivit, åh vad bra den var och Ulf hade en jättestark röst som hördes i hela rummet haha! Sedan bestämde vi vilken låt vi ville sjunga på tisdagen. Vissa låtar fanns inte men jag hade en egen bakgrund med mig.
På söndag kväll gjorde vi inte så mycket, jag var med Mickis och Kim och vi flummade och skrattade åt ingenting. Tjejer kan ha så roligt ibland ju! Jag känner inte så många killar som flummar och skrattar så mycket, de verkar vara annorlunda och ha roligt på andra sätt. Men jag och mina kompisar kan verkligen ha skum humor ibland. Men ibland känns det bra att bara kunna skratta åt ingenting även om andra kanske tycker att man är jättekonstig.
Den första natten så hade jag lite svårt att sova, jag vaknade flera gånger men så brukar det bli för mig rätt ofta. Kim kunde inte heller sova så bra så vi låg och pratade rätt sent, det måste man ju göra på läger haha.

Vi väcktes klockan åtta i måndags och jag duschade och hann inte riktigt bli klar så jag stressade på slutet. Frukosten var jättegod, jag åt en smörgås, ett ägg, yogurt med torkad frukt i och drack oboj och juice. Jag åt samma sak varje morgon haha, ibland hade de gröt men jag orkade inte ta det fastän jag egentligen älskar det!
I vanliga fall så brukar jag nästan inte äta någon frukost men det är mest för att jag vaknar så sent och när jag går i skolan hinner jag knappt äta. Sedan brukar jag inte vara hungrig så tidigt på morgonen men på lägret åt jag i alla fall.
På måndag förmiddag satt jag och gjorde halsband som jag sedan gav till Mickis, jag använder inte det som jag gör själv så ofta för det är så sällan som jag blir nöjd med det jag gör. Mickis var förresten jättesnäll och hade köpt örhängen till Kim och en badbomb till mig. Jag måste verkligen köpa någonting till Mickis och ge henne det nästa gång vi ses när det nu blir.
Efter luncen så kom det en som jobbar med teater, han hette Micke och var synskadad. Vi fick först presentera oss och hålla i en speciell kula som lät när vi pratade. Sedan fick vi röra oss till musik och prata om olika saker och ja, göra allt möjligt. Teater har nog aldrig varit min grej även om jag åker på teaterläger nästan varje år men jag är inte så bra på att spela teater. Ingen har sagt det till mig, ibland kan det såklart vara lite roligt kanske men musiken är absolut roligare tycker jag. Jag och några andra gick efter pausen för då fick man välja om man ville fortsätta med teater eller inte. Vi gick upp på ett rum och sjöng istället.
I måndags fick vi äppelpaj till efterrätt! Det älskar jag verkligen!
Efter middagen så åkte vi och köpte godis. Först så trodde jag att jag hade glömt ta med mig pengar men jag blev glad när jag hittade hundra kronor i min jackficka! Jag har en massa saker i min jacka och det kan faktiskt vara bra att bära med sig lite allt möjligt ibland. Väskor är så jobbiga och man kan ju glömma dem hur lätt som helst. Min kompis tappade bort sin väska och på Gröna lund så var det en som blev av med sin väska. Men som tur var så hittade min kompis sin väska igen i alla fall.
I affären så köpte jag torkad frukt, det är godare än vanligt godis tycker jag men tyvärr så är det dyrare också.
På kvällen så läste en lägerledare tjejtidningar för några tjejer, det kan faktiskt vara roligt att läsa ibland! Vi läste om folk som söker brevvänner och om lite allt möjligt. Jag sov mycket bättre andra natten men även då så låg jag och pratade länge. Eller jag vaknade förresten vid femtiden av att jag hade jätteont i halsen. Jag tänkte inte på att Kim låg och sov och sa högt "åh, vad ont i halsen jag har" så att Kim vaknade, jättesmart av mig, eller inte. Men Kim somnade om igen medan jag låg från klockan fem till kvart i åtta utan att kunna somna.

På morgonen så var jag trött såklart och gick upp och var sur som jag brukar vara på morgonen. Men Kim bara skrattade åt mig, jag förstår inte vad som är så roligt med mig ibland. Vissa människor bara har roligt åt mig haha men det är ju roligt att man kan underhålla folk när jag annars ibland är så tyst av mig.
Efter frukosten så åkte vi till studion för att sjunga. Jag hoppas faktiskt att jag slipper höra skivan. Eftersom att jag hade ont i halsen så bröts min röst och lät jättekonstig när jag försökte sjunga. Förra årets låt blev mycket bättre. Jag sjöng i alla fall Bad day och I remember love med Mickis. Mickis har verkligen en jättefin röst, hon har gått i musikklass sedan fyran och hon har utvecklats jättemycket på tre år. Jag hoppas att jag kommer att sjunga mycket bättre sen när jag har gått ut gymnasiet! Men Mickis har verkligen en fin grej i sin röst som jag inte kan förklara men det finns inte så många i hennes ålder eller som jag har hört överhuvudtaget som kan sjunga så bra som hon.
Kim sjöng Amy Diamonds låt Tahnk you och Mickis sjöng en låt ackapella. Det var en Whitney Houstonlåt och andra versen var så sorglig att jag höll för öronen när hon sjöng den.
Nu kommer jag aldrig mer få åka på Almåsalägret och det betyder att jag kanske aldrig mer kommer att få sjunga i en studio men det vet man ju inte. Jag hoppas i alla fall att jag får göra det någon mer gång i livet.
Men det som kändes lite tråkigt var att låten i år inte blev lika bra som den jag sjöng förra året.
Efter att ha ätit lite så åkte vi till Gröna lund. Vi tog tunnelbanan och åkte sedan en båt dit. Vi fick vänta i mer än en halvtimme innan vi fick våra åkband, det brukar ju alltid vara lång kö och sen var det fel på kortet där alla pengar fanns.
Men på Gröna lund så åkte jag bland annat Popexpressen, fritt fall, Vilda musen och flygande mattan. Jag mår illa av flygande mattan och vikingagungan. De åker på ett speciellt sätt som jag tycker känns konstigt. Vi hann inte åka så mycket och jag skulle ha åkt fler skaer men jag var lite ledsen och arg på Adam samtidigt och det gjorde att jag var på rätt dåligt humör på Gröna lund, det var synd att det blev så. Men det började att regna jättemycket när vi var där så det var jättejobbigt! Jag hade regnjacka så det var bra men vissa saker slutade att fungera. Jag tyckte mest synd om några som fastnade i Berg och dahlbanan och fick sitta där jättelänge! Jag vet inte hur länge de fick sitta där men vi hann åka från Gröna lund innan de hade fixat felet.
Till efterrätt i tisdags så fick vi glass med mangobitar i! Ingen vet hur jag kände haha, jag älskar det jättemycket!
De flesta var trötta i tisdags så därför gick vi och la oss ganska tidigt den kvällen och jag sov riktigt bra faktiskt och vaknade bara snabbt någon gång.

Onsdagen var rätt lugn, på förmiddagen gjorde jag halsband med små pärlor och på eftermiddagen gick vi en spökrunda. Vi fick först gå in i ett hus där det var mörkt, jag blev inte påverkad av det eftersom att jag ändå inte ser ljus och mörker. Vi fick följa en vägg med olika saker och kom sedan in i ett rum. Där var det en ledare som berättade historier och sedan så sa ledaren att det spökade där. Jag tror nog inte riktigt på det men jag hade ändå roligt. Man kunde höra olika ljud i rummet och någon som skrek.
Igårkväll grillade vi och åt jättegod mat! Vi åt kött med pastasallad och någon annan sallad och en massa annat gott! Efter middagen så var det disco där några uppträdde. Kim och Mickis sjöng en låt som heter Om du var här som var med i lilla melodifestivalen, den låten är jättefin tycker jag och de sjöng jättebra!
De hade några tävlingar som vanligt, dansstopp och limbo, jag var inte direkt med. På dansstopp åkte jag ut direkt för att jag rörde mig när musiken hade stannat i flera sekunder, oj vad konstigt att jag åkte ut, eller inte. Limbo vågade jag inte vara med på haha, jag får så ont av det!
En ledare sa först att vi inte skulle få något godis på discot som vi alltid har fått alla andra år men man fick godis! Men jag tog godis i en mugg och den försvann senare på kvällen och där hade jag en massa goda godisar men så kan det ju vara ibland.
Efter discot så tittade jag på fotbollen, Sverige mot Ryssland. Jag brukar nästan aldrig se sport annars men den här matchen var ju avgörande för Sverige och sedan fanns det ändå inte så mycket annat att göra.
Men jag tycker faktiskt att Sverige spelade dåligt igår, eller så var Ryssland för bra. Adams pappa hejade på Ryssland så han blev jätteglad när de vann sa han.
Men det hände inte så mycket i matchen tycker jag, Ryssland fick in många hörnor och Sverige var nära på att göra mål en gång tror jag, jag såg bara andra halvlek. Men jag sa till en ledare att de i Sveriges lag var tjocka och håriga och ledaren höll med mig haha. Det är ett uttryck som jag använder för de som är mindre bra haha. Sedan kan jag säga att någon är tjock ibland när det är positiv menat också, jag behöver inte alltid mena att magen är tjock alltså haha.
Igårkväll satt jag, Mickis och Kim och var ledsna över att det var mitt sista år på lägret! Det är så mycket som förändras för mig på en gång. Vi flyttar, jag ska börja gymnasiet, jag måste ta mer ansvar och så blir jag för gammal för vissa saker. Det känns ibland konstigt att veta att man är för gammal för saker, när jag var liten kommer jag ihåg att jag längtade efter att bli äldre men nu är det tvätrom. Ibland önskar jag att jag var liten igen.
Men jag har nog en hel del att se fram emot i livet.

Idag plockade vi blommor på förmiddagen och gjorde kransar som man skulle ha i håret. Min krans kliade så mycket så jag orkade inte ha den så länge. Men den blev ändå fin, en ledare gjorde den till mig!
Jag skrattade jättemycket då en kille sparkade en flaska från olika personers mage, det lät så roligt haha!
Efter lunchen så dansade vi kring en midsommarstång, jag var inte med utan stod och tittade på. De flesta dansade men jag hade ingen lust, de sjöng alla gamla vanliga låtarna.
Efter det var det dags att åka tillbaka till Gotlandsgatan men innan det så gick vi runt och kramade alla. Det är sorgligt att jag inte får träffa vissa personer igen. Jag var med för fem år sedan då de hade det första lägret på Almåsa och jag minns det så väl!
Alla ledare var jättebra och jag hade verkligen jätteroligt i år! Det finns en ledare som brukar komma på lägret som inte kom i år, henne saknar jag jättemycket!
Mitt lag kom tvåa i femkampen med 30 poäng och alla fick en dumleklubba, alla lagen fick pris så det var jättebra! Jag har en tandpetare som jag kommer att spara från lägret för jag vill ha något minne från Almåsa!

Nu ska jag sluta skriva för det är sent och jag är trött, jag måste sova ut tills imorgon!
/Vispen


Läger imorgon!

Hej!

Jag vaknade ganska sent idag, jag vet inte riktigt varför men jag är väldigt morgontrött. Men ändå gick jag inte och la mig så sent igår.
Min mamma, Dannes barn och Dannes mamma är och handlar nu, de ska shoppa. Dannes barn fick presentcheckar igår till några olika ställen så idag ville de handla lite. Adam och jag ska snart åka till Adam och jag åker nog direkt till lägret imorgon från honom. De andra ska på en teater ikväll som Johan är med i och de kommer inte hem förrän ganska sent ikväll. Jag hittar ju inte så bra i det här huset än och så har jag inga nycklar hit så därför tyckte de inte att det var någon bra idé att jag skulle vara kvar här själv.
Nu på morgonen så åt jag jordgubbar, nästan de första i år förutom de vi åt i skolan för två dagar sen men då fick man bara två jordgubbar var.
Haha, nu brottas Adam och min syrra i min säng. Min syrra brukar alltid hålla på och anfalla Adam haha.
Vi kanske åker till Huddinge centrum snart, vi var där för några dagar sen men inte så länge. Tyvärr så har vädret varit tråkigt idag och det har regnat mycket. Men det finns inte alls mycket att göra och den här dagen känns bara seg tycker jag. Lite konstigt att jag känner så på en lördag när det annars brukar vara söndagarna som känns tråkiga.
Igår hittade jag en del av de pengar som jag trodde var slängda, yes! Sedan ställde vi in en del i mitt rum igår så nu ser det lite bättre ut i alla fall.
Aja, vi ska åka till stan nu och innan det ska vi hinna äta lite.
Jag får se när jag skriver nästa gång, lägret slutar på torsdag men jag kanske gör någonting annat efter det. Men någon gång ska jag berätta hur det var.
/Vispen

Sommarlov?

Hej!

Nu sitter jag hemma i det nya huset som inte känns som mitt hem än. I bakgrunden kan jag höra hur Dannes barn och Adam sitter och spelar ett fotbollspel. Man fick med spelet när man köpte någon sorts flingor. Då kunde man väja på lite olika spel. Alla handlade om fotboll, bara för att det är em nu eller vad det är så verkar allting handla om fotboll. Jag hänger inte med alls men det beror mest på att jag faktiskt inte är intresserad, borde jag vara det? Sverige vann ju i alla fall för några dagar sedan, har inte koll på om de har spelat igen sen dess.

Johan och Edvin, dannes barn fyller 14 år idag, grattis! Dannes mamma har kommit för att vara med och fira dem.
Vi får se om jag och Adam åker hem till honom senare idag för han längtade hem lite. Om två dagar ska jag åka på läger, längtar! Det blir det första sommarlägret för mig!

Men det känns inte som sommarlov än, bara som någon helg kanske eller så. Men jag kommer nog att inse att det är lov snart. Det är exakt 70 dagar kvar tills jag börjar på Kulturama, jag ska börja räkna ner redan, det brukar jag göra varje sommar.
Förut har det alltid känts tråkigt att börja varje höst men nu längtar jag faktiskt lite. Men senare kommer jag kanske bara att ångra att jag längtade till gymnasiet för det är ju så sjukt mycket läxor och prov! Kommer jag att klara det? Tänk om jag blir tvungen att hoppa av gymnasiet eller att börja någon annanstans! Det får bara inte hända!
Men sommarlovet har faktiskt börjat rätt tråkigt, det är mest en massa kartonger här och det finns inte alls mycket att göra! Jag bor i alla fall lite närmare Stockholm nu. Men jag kan inte åka mellan mina föräldrar på samma sätt längre men det är ju bara att ta tåget men än så länge så hittar jag ingenstans själv, jag hittar bara lite i huset.

Undrar hur många jag kommer att träffa igen av de som gick eller går på Turingeskolan. Man har ju varit med samma människor så länge!
Hoppas att mina nya lärare på Kulturama kommer att vara bra. Men vissa av dem har man ju bara någon termin eller kanske ett år och då spelar det ju inte så stor roll om de nu skulle vara dåliga.

Nu vill Adam spela ett spel på min dator. Det går ut på att man ska salma pengar och sälja korvar haha.
/Vispen

Skolavslutning 2008

Hej!

Nu har jag slutat nian, tänk det! Åh vad jag saknar alla nu! Det kommer jag säkert att göra mer än vad jag tror nu, jobbigt men så är det ju tyvärr. Men det finns ju de som är bättre kompisar med vissa än vad jag är så de kommer ju att sakna varandra mer men många kommer säkert att träffas igen.
Idag gick jag upp halv sju för att duscha och göra mig i ordning lite. Jag hade inte så speciella kläder, en lila tröja med pärlor på bara och ett par byxor.
Jag, Adam och Nina åkte till Turingeskolan klockan halv åtta och vi kom precis fram vid tio över åtta när vi börjar så det var bra. Vi gick först till klassrummet för att samlas och lärarna pratade lite om programmet.
Efter det så gick alla ut, niorna fick stå längst till höger. Det var långt fram tror jag för man hörde rätt bra.
Orkestern spelade lite först och sen var det några som sjöng. Fyrorna och femmorna sjöng Sommartider, förskoleklassen och ettorna sjöng Galen i glass och åtta personer från femman sjöng Molly Sandens låt Det finaste någon kan få. Det var en person som nästan klarade den höga tonen, det lät rätt bra men hon som sjöng den hade inte så stark röst lät det som.
De som vann Småstjärnorna uppträdde, de dansade till sin vinnarlåt.
Alexander från min klass sjöng Robbie Williams låt Angels, jättefint var det! Jag hörde att många började gråta när han sjöng. Det var en lugn låt och Alexander sjöng den så bra men jag grät faktiskt inte. Konstigt nog så grät jag inte på hela avslutningen. Men jag kände att det var nära flera gånger.
Min lillasyster och hennes kompisar sjöng I love rock n roll. Det hördes inte så jättemycket och det blev lite fel på en mikrofon och den började låta jättehögt men förutom det så gick det bra för dem. Lovisa skrattade mer än vad hon sjöng var det vissa som sa.
Några från min klass höll ett tacktal till alla elever och lärare och pratade lite om klassresor vi i nian har varit på. Hmm, jag kan ju inte säga att klassresan i sexan är det roligaste jag har gjort precis men jag har ändå minnen från den.
Efter det så pratade rektorn lite och 5000 kronor delades ut till två elever som hade varit de bästa kamraterna eller hjälpt klassen på olika sätt. Det var faktiskt två personer i min klass som fick dela på 5000 kronor. De hette Sara och Andreas, jätteroligt för dem och jag kan säga att de verkligen var värda det!
Rektorn grät när han sa att niorna hade varit jättebra. Han berättade att medelvärdet av betygen bland tjejerna låg på 250 poäng, jag fick bara 240 poäng menmen. Jag kommer inte ihåg poängen för killarna men någonting runt 230 tror jag det var.

I programmet hade någon skrivit Elvira fastän jag särskilt hade bett min musiklärare att skriva Vispen. När jag sjunger tycker jag att jag kan få heta vad jag vill! Sedan var det ju sista dagen i nian, snälla, jag har blivit kallad Vispen i tre år nu och jag vet att det inte alltid har stått riktiga namn i programmet förut. Så varför inte skriva Vispen? Jag tycker att det är viktigt! Jag kommer absolut att byta namn i framtiden eftersom vissa personer inte respekterar att man vill kallas något annat än vad man heter. Man kan ju till exempel lätt säga Mickis om någon som heter Michaela eller Matte om någon som heter Mathias. Om det finns flera som heter samma sak i en klass brukar man också ha ett smeknamn till en av dem. Även om vissa tycker att Elvira kanske är finare än Vispen så tycker ju inte jag det! Det råkar ju faktiskt vara jag som vill bli kallad Vispen och ingen annan! Mina kompisar säger i alla fall rätt och vissa lärare.

Men de som presenterade mig idag sa faktiskt Vispen och det gjorde mig gladare!
Jag och fyra tjejer från nian sjöng Friends forever. Jag vet ju inte hur det lät eftersom att jag inte kunde höra mig själv så bra men jag får hoppas att det lät bra såklart. Men jag tror inte att jag hördes så mycket för det lät som att de sänkte min mick ibland. Men jag sjöng solo i verserna och wailade i slutet av låten. Min assistent sa att hon tyckte att jag såg ledsen ut när jag fick applåder efter låten. Men jag tror att jag tänkte på annat och jag var inte riktigt nöjd heller. Sedan ser jag inte hur de som lyssnar reagerar ju, då vill man kanske höra det så det kanske är en anledning till att man inte ser så glad ut. Det kan man ju säkert göra samtidigt men när man tänker glömmer man det ibland.
Niorna sjöng S L U T, det lät faktiskt väldigt mycket och många tog i!
Vi sjöng tre gemensamma sånger, Ingen klocka ringer mer, Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer.

Vi gick in i klassrummet och fick våra betyg. De ropade upp allas namn och så fick man komma fram och hämta betygen.
Jag hade VG i allt förutom i matte där jag bara hade G och i musik där jag hade MVG! Yes! Jag hade i och för sig MVG förra terminen också men jag är ändå så glad för det!
Vi drack cider och åt vindruvor och jordgubbar också i klassrummet. Björn, min pappa och Nina, min mamma var med lite också. De gick mellan mitt och Lovisas klassrum. Lovisa ska ju börja i en annan skola nu i höst. Hon var verkligen jätteledsen idag. Men hon ser ändå fram emot sjuan i den nya skolan.

Att säga hejdå är aldrig roligt, bara till de som man inte tycker om så mycket. Men idag kändes det faktiskt jobbigt! Jag kramade Johanna i min klass och Beatrice i min parallellklass och sa hejdå till Martin i min klass men kramade honom inte. Jag och Martin var jättebra kompisar under låg och mellanstadiet!

Jag gav alla mina lärare varsin blomma med ett litet kort där jag skrev Tack för de här åren /Vispen med familj på. Vissa kort skrev jag kram på också. Jag skrev förresten inte själv, Nina, min mamma fick göra det igår. Vi hade egentligen tänkt skriva på punktskrift men min reglett har försvunnit när vi har flyttat och den ligger säkert i en kartong någonstans.
Många av mina lärare sa att de hoppas att de får höra mig på tv i framtiden. Tänk om jag någon gång i mitt liv kommer att få sjunga i tv!

Tini, min assistent, Eva en lärare jag har haft sedan förskoleklassen, Emma, min musiklärare och min mentor Pelle fick en present. Jag tror inte att någon av dem läser min blogg förutom min assistent så jag kan ju skriva vad de andra fick.
Eva fick en temugg och te som luktade lite speciellt. Pelle fick en stor mugg som Nina trodde skulle passa honom.
Min musiklärare fick en handduk och några saker som man kan hänga i bordsduken för att den inte ska blåsa iväg. Det var några stenar. Pelle fick också såna där saker som man sätter fast i bordsduken.

Det var jobbigt att säga hejdå till alla lärare, särskilt till Emma faktiskt! Emma sa att hon nästan skulle börja gråta när jag gav henne presenten och då blir man ju ledsen såklart! Sedan har jag haft Emma i musik sedan fyran, Emma har alltså varit min lärare i sex år, det är länge! Tini har bara varit min assistent i fem år, det är inte så bara det heller ju.
Emma sa att hon tyckte att jag sjöng jättebra idag så det var verkligen jätteroligt att höra! Hon sa att jag säkert kommer att bli ännu bättre på att sjunga, det hoppas jag! Några andra lärare sa också att jag sjöng bra och många önskade mig lycka till i gymnasiet!
Men på kortet på Emmas present så skrev jag att hon gärna får höra av sig om hon vill så vi får väl se om hon gör det. Nina, min mamma tyckte att jag skulle skriva min e-postadress till Emma, hon kanske redan hade den innan men ändå. Annars kan jag skriva till henne för jag har hennes mail.

Emma gav mig en cd-skiva som hon spelade in på kärlekstemat förut, där sjöng jag The rose. Om någon vill höra det så kan jag ju skicka låten på msn. Det är inte världens bästa ljud och jag kan ju inte säga att jag sjöng jättebra men ändå.
Cd-skivan som vi spelade in på artistskolan ska Emma skicka senare.

Min assistent och jag har bestämt att hon ska komma och fika hos oss någon dag. Sedan har hon sagt att jag kan få komma till henne om hon skaffar får eller kor. Jag tycker om dem djuren, kanske inte direkt att klappa dem men att höra dem haha.

På min svenskalärare Christels blomma satte jag fast en nyckelring. På nyckelringen kan man vrida på några saker så att det blir punktskriftsbokstäver, man kan göra alla bokstäverna i alfabetet. Jag tyckte att det passade bra att ge nyckelringen till Christel för att hon är svenskalärare.

Efter att ha letat reda på de flesta av mina lärare och gett dem presenter och annat så gick jag tillbaka till klassrummet. Där sjöng alla niorna låten som vi sjöng igår, Sjumilakliv med omgjord text. Texten var verkligen jättebra och passar när man går ut nian. Nästan alla grät och jag kände mig så konstig! Även om jag vill så kan jag inte gråta så ofta. Men när jag väl gråter så brukar jag oftast bli jätteledsen och det brukar ta tid innan det går över. Men jag kände mig mest ledsen inuti. Turingeskolan som jag har gått på sedan slutet av förskoleklassen ska jag nu lämna för att gå i gymnasiet i tre år. Men det ska ändå bli skönt och roligt att få träffa nya människor och nu kommer fler att ha musik som ett stort intresse!

Det sista jag gjorde innan jag lämnade Turingeskolan var att ställa mig med de andra niorna och ta kort på oss. Jag vet inte vilka som tog kort men alla skrattade och var glada i alla fall.

Det är nog en hel del som jag faktiskt har glömt eller bara inte kan skriva. De flesta vet ju hur ni kände när ni lämnade nian.
Om en stund så ska vi fika här som vi alltid gör när vi har fått sommarlov!
/Vispen

Kabaré!

Hej!

Nu har jag precis kommit till det nya huset. Det är rätt kallt här men det varkar helt okej. Mitt rum ligger ju i källaren så det känns bra. Men det finns inte så mycket att hålla sig i när man går nedför trappan, bara ett rep.
Det var långt att åka bussen från Fruängen hit, lite jobbigt menmen. Det finns många rum här och jag kan skriva lite mer om det någon annan dag kanske men idag orkar jag inte det för jag är med Adam och han vill att jag ska skynda haha.

Vi tränade på låten S L U T som alla nior i min skola ska sjunga imorgon. Men jag skrev inte ut texten igen och texten är antingen slängd eller så ligger den någonstans bland allt annat. Men det gick rätt bra att träna på låten. Sedan sjöng vi Den blomstertid nu kommer.
Vi såg på alla filmer som folk hade spelat in. Alla fick diplom för dem senare när lärarna uppträdde för oss. Varje film fick ett diplom alltså.
Till lunch idag så åt vi kyckling och potatisgrattäng! Det var verkligen jättegott!
Åh, nu fick jag veta att min kompis får komma på lägret på söndag, yes!

Lärarna uppträdde för oss, det hade jag längtat så länge efter!
Två av mina lärare, min svenskalärare och min musiklärare sjöng för oss. De hade gjort om Evighet! De sjöng verkligen jättebra!
På slutet av kabarén så sjöng alla lärarna plus eleverna en låt. Det var Martin Stenmarks låt som jag inte kommer ihåg vad den heter haha, just det Sjumilakliv. De hade gjort om den låten så att den skulle passa oss. En del började gråta idag men inte jag faktis,t det kanske jag gör imorgon.
En lärare visade några bilder från att vi gick i förskoleklassen tills vi gick i nian nu, eller jag går ju i nian fortfarande förresten haha.
Alla lärare hittade förresten på en låt om oss nior, de gjorde om en låt från Emil i Lönneberga eller hur det stavas haha.
Imorgon är det skolavslutning, längtar men ändå inte!

Men jag måste sluta nu för Adam stör sig på mig.
/Vispen

Avslutningsfest

Hej!

Nu är klockan snart halv nio och jag ska skriva lite om igår.
Jag somnade inte förrän två eller om det kanske till och med var vid halv tre i måndags natt. Min mamma och min lillasyster skulle städa och packa ihop det sista från huset så jag kunde inte somna. Sedan blev jag väldigt ledsen när jag fick reda på att min mamma kanske har råkat slänga en plånbok som det låg väldigt mycket pengar i. Men hon lovade att jag skulle få tillbaka pengarna om det skulle vara så, hoppas det! Det var nämligen pengar som jag hade tänkt använda i sommar. Jag har ett annat konto också men de pengarna vill jag spara till framtiden, det är inte så mycket pengar men det är ju bättre än ingenting.

Jag vaknade nästa morgon vid sjutiden, min mamma väckte mig, trevligt. Hon brukar annars nästan aldrig gå upp så tidigt förutom när hon jobbar men igår var hon tvungen att göra det. Det skulle komma några med en flyttbil och hämta våra saker. Lovisa, min lillasyster stannade hemma från skolan igår för att hon ville se flytten och för att hon var så trött, det förstår jag. Idag så ska det komma några och städa hos oss också. Flyttbilen och städningen kostade tillsammans 14000 kronor, jättemycket pengar ju! Sedan skulle några gräva eller vad det var och det kostade också pengar. Men de hade varit jätteduktiga och de lyckades få våra saker att nästan inte ta någon plats alls i flyttbilen, de lade allting så bra.

Min assistent kom lite innan halv nio igår då vi hade beställt färdtjänst. Taxin var faktiskt nästan i tid! Vi skulle ju åka till Kulturama.
När vi kom dit så gick vi in genom en liten ingång och kom in på andra våningen där det låg en reception. Där pratade vi med någon, vet inte vad hon hette, som förklarade lite om hur det såg ut på Kulturama. De har grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Jag och min assistent gick runt på alla våningar och såg lite hur det såg ut. Jag tycker inte att det verkar vara så svårt att lära sig hitta där för det var raka korridorer och trapporna var lätta att gå i. Maten kommer man att behöva betala själv där och den kommer att kosta cirka femtio kronor per dag. Så jag får nog ta med mig matlåda ibland.
Efter att vi hade besökt Kulturama gick vi till tunnelbanan och åkte till något ställe som jag för tillfället har glömt vad det heter. Vi åkte i alla fall förbi bland annat t-centralen och hötorget. Det är mina favoritstationer i Stockholm haha. Jag köpte en pastasallad som jag skulle äta till lunch. Efter det så gick vi till specialpedagogiska institutet där jag skulle ha mötet om gymnasiet. Vi satt ute och åt och jag störde mig när jag såg att det inte fanns någon gaffel i min sallad, det är bara vissa som lägger ner det.
Till mötet kom en från Kulturama som heter Louise, två personer från olika syncentraler, min assistent, en som ger rådgivning, en som är blind och har musik och jag såklart. Vi pratade i över två timmar men jag tycker inte att det kändes så länge. Det kanske berodde på att jag faktiskt pratade ganska mycket. På andra möten kan jag ibland tycka att det kan bli långtråkigt när jag knappt säger någonting.
Men vi har fortfarande inte hittat någon assistent till mig. En person som kanske skulle ha kunnat vara det kunde inte det på grund av att han hade småbarn som han behövde köra till dagis ibland. Det var tråkigt! Nu känner jag mig lite stressad faktiskt! Snart tar alla från Kulturama sommarlov och då kan man inte göra mycket. Men de ska beställa mina böcker så snart som möjligt i alla fall hoppas jag. De flesta böckerna kommer jag få på textview, i datorn alltså, men engelskaboken skulle jag få på punktskrift. Jag måste skriva mig i Huddinge så snart som möjligt för annars kan de inte beställa dator och söka om assistent och annat. Det gör mig ännu mer stressad. Men Kulturama skulle försöka att hitta en assistent men då kan det ju komma vem som helst. De flesta assistenterna brukar inte jobba så länge och det är ju jobbigt! Jag har bara haft fyra assistenter när jag har gått i grundskolan och det har ju ändå vara ganska lite. En del jobbar bara några månader och slutar sedan när de kommer på att de vill göra någonting annat. Assistentlönen är ju väldigt låg. Aja, jag måste skynda mig på att skriva nu för snart ska jag gå till musiken och träna på en låt som alla niorna ska sjunga imorgon. De andra städar sina skåp, gör klart sina filmer eller har sovmorgon.
Men jag hoppas att jag kommer vara mer självständig om tre år!
Vi åkte taxi hem vid tio i tre och taxin var till och med några minuter för tidig. Taxichauffören körde väldigt fort men ändå bra så vi kom hem tidigare än vad vi trodde. Vi hämtade sedan min lillasyster och Adam och blev sedan körda till min pappa av min assistent.
Ett träd låg mitt på vägen en bit från vårat hus så vi kunde inte köra så långt. Men vi gick den sista biten. Det blåste jättemycket igår och många har fått strömavbrott har jag hört. Min pappas telefon fungerar inte nu så det är tur att mobilerna finns.

Igår så hade jag en klänning som var svart och lila, ett linne, ett par strumpbyxor ungefär, ett par skor och två flätor. Kläderna passade rätt bra förutom att skorna inte riktigt passade.

Avslutningsfesten var rolig faktiskt, lite bättre än vad jag hade trott kanske! Det var ju Nykvarns nior, niorna från tre skolor så vi var nog ungefär 150 elever plus några lärare. Först åt vi, grillad mat, man kunde välja på lite olika saker, maten var ganska god. Min rektor pratade lite om när han hade varit någonstans och ville att vi skulle ställa oss upp och göra någon skum rörelse haha. Sedan pratade han om att han hade haft någon flickvän förut och lite annat. Till efterrätt var det paj med glass, jättegott! Jag blev väldigt mätt men det gick över rätt fort.
Det fanns en DJ som skötte musiken. Jag kan inte säga att jag tyckte jättemycket om alla låtar och vissa var svåra att dansa till menmen. Jag dansade lite med Adam men jag tror det såg rätt konstigt ut. Jag har aldrig varit bra på att dansa. Men det är rätt roligt när man väl gör det.
En från min parallellklass kom och hälsade på mig igår och jag fick också säga hej till hennes pojkvän!
När jag och Adam stod utomhus så var det en kille från min klass som ställde sig framför oss och höll på haha. Så jag började jaga honom men när jag fick hjälp av Adam så sprang han iväg.
Jag var tvungen att åka hem från avslutningsfesten ungefär en halvtimme innan den slutade för att Adam skulle åka hem med en buss igårkväll.

Men jag är faktiskt jättenöjd med kvällen! Det var verkligen jätteroligt att jag fick ta med mig Adam för det hade inte varit lika roligt om jag hade fått gå med min assistent hela tiden. Min assistent var med de andra lärarna och jag tror att hon trivdes med det. Men jag är glad för att min skola kunde lösa det så att jag fick ta med Adam!

Idag var jag jättetrött, det känns jobbigt när man bara har sovit fyra timmar en natt och sex timmar nästa natt, jag hade svårt att sova inatt också faktiskt.
Kulturama verkar vara en bra skola, lite jobbigt att de flyttar allting så ofta bara. Hon som jobbar där sa att allting kan flyttas varje dag, bord kan ställas på olika ställen och så. Jag hade gärna velat ha kommit dit när eleverna var där för att se lite hur de jobbade och så. Men det hann vi inte med.

Jag måste sluta skriva nu!
/Vispen

Johans inlägg

Hej igen!

Så här skrev min kompis efter att ha läst mitt förra blogginlägg. Han sa att det var okej att jag lade in inlägget på min blogg. Jag gör det för att jag tycker att det han skrev var så bra.
Gå gärna in på hans blogg:
Http://schumacher4ever.blogg.se


Vad sur jag blir!
Okej, sånt här blir jag så otroligt förbannad på!
Jag läste ens blogg. Hon hade pratat med en kille som hade addat henne från Kamrat. När han fick reda på att hon inte såg blockade han henne och sa att
"blinda kan väl inte skriva".
Vad är det för jävla puckon det finns!
Visst, det kanske inte är så lätt för seende att förstå hur det är, men sådant de inte vet något om ska de ge fan i! Han hade säkert bara en massa fördomar
om synskadade och andra funktionshindrade också för den delen och det är han inte ensam om.
Det finns hur många som helst som tycker och tror att så fort man inte är som alla andra, har någon form av funktionshinder e.d. så är man CP-störd och
klarar ingenting. De fattar inte att det finns olika grader av funktionshinder. Bara för att man är synskadad behöver det inte betyda att man är blind,
men så är det för många. Antingen ser man eller så är man blind. Det är antingen eller vilket är helt fel!
Dessutom tror många att man inte klarar någonting alls och behöver hjälp med precis allt. Det är också helt fel. De flesta av dessa personer vill ju säkert
bara vara hjälpsamma, men det är inte alltid så lätt när man inte vet vad personen i fråga vill att man ska/vill ha hjälp med. Det bästa tycker jag därför
är att man frågar personen i fråga om man bwhöver hjälp och definitivt inte bara kommer fram och gör någonting som den funktionshindrade kanske inte alls
vill ha hjälp med.
Men de jag blir mest förbannad på är personer som tror att de vet bättre i alla fall trots att man har sagt att så är det inte alls.
"Joo det är det visst" säger den personen då.
Och hur fan vet du det? Jag bara frågar.
Visst, seende kan läsa sig till viss kunskap om funktionshinder, men de kan aldrig sätta sig in i hur det är. Till en viss del kanske, men de har aldrig
varit i den situationen själva så de vet inte hur det är. Ändå så säger de att "så är det visst". Inte konstigt att man blir sur!
Många seende verkar också gå väldigt mycket på utseendet. Visst, det är väl inte helt oviktigt hur man ser ut, men det är ju absolut inte hyvudsaken. Det
är insidan som räknas.
En del säger att när de träffar någon de gillar är det utseendet de går på först. Det kanske stämmer, men det är ju inte utseendet som avgör. Inte enligt
mig i alla fall.
Vad väljer man?
En snygg sexig blondin, men med IQ= 0
Eller
En lite mulligare korthårig tjej, men med ett hjärta av guld som aldrig sviker?
Det går inte att svara på. Det är olika från person till person, men poängen med det här är att är man riktigt kär så spelar inte utseendet någon roll.
Du kan inte bestämma vem du ska bli kär i. Blir man kär så blir man.
Nu behöver man ju inte bli kär bara för det, men det gäller väl allting. I alla fall för mig. Jag går ju inte och blir kompis med klassens snyggaste tjejer
som jag egentligen inte alls tycker om bara för att de är snygga.
Då umgås man ju hellre med de man verkligen tycker om oavsätt hur de ser ut.

Nu kom jag ifrån ämnet en aning här, men fördomar mot funktionshindrade är bara SÅ fel! De har väl lika stor rätt till allting som alla andra, gäller även
homosexuella och andra.
Alla är helt enkelt lika mycket värda! Glöm aldrig det!
Tänk er för innan ni säger något säger jag bara, det kan så lätt bli fel annars, men var inte rädda att fråga saker. Förhoppningsvis är man snäll och svarar på frågan, om det inte är allt för privat förstås. Men det skadar aldrig att fråga.

Nu är det dags för mig att sova.
/Vispen


Blinda kan visst läsa!

Hej!

Nu sitter jag här och är arg, ledsen och väldigt irriterad på några saker.
Tidigare idag så fick jag veta att min kompis inte får komma på ett läger i sommar, det är så tråkigt! Men det var fullt och hon stod bara på en reservlista. Nu har jag bara en bra kompis som ska åka på lägret. Men man kan ju lära känna nya människor såklart men det är mest yngre som kommer dit.
Men jag tycker synd om min kompis för hon hade sett fram emot lägret hela året.

En bra sak är att en annan av mina kompisar får träffa sin pojkvän idag, hoppas de får det jätteroligt tillsammans!

Jag chattade nyss med en person och det här har hänt mig många gånger. Här är lite av konversationen:
Han: Hej
Jag: Hej, känner jag dig? Bara undrar.
Han: Nej, jag lade till dig från kamrat.
Jag: okej, trevligt, hur gammal är du då?
Han: 18, du då?
Jag: Okej, jag är 16.
Han: Har du bild?
Jag: Ja men jag visar inte den för de jag inte känner så bra tyvärr.
Han: Men snälla, sätt den på msn.
Jag: nej men jag vill inte göra det. Varför vill du så gärna se mig? Är utseendet verkligen så viktigt?
Han: ja, självklart, jag vill ju se om du är snygg eller inte. Men vill du se mig då?
Jag: Nej, jag är blind så jag kan inte göra det.
Han: Men va? Blinda kan ju inte läsa.
Sedan blockerade han mig så att jag inte kunde skriva mer till honom.

Jag blir bara så arg och ledsen! Blinda kan ju visst läsa, bara att det inte går lika snabbt och att man läser punktskrift. Varför går vissa människor runt och tror att man är dum i huvudet bara för att man är blind? Ibland kan jag tycka att det verkar så. Seende frågar ofta om någon sitter och läser för mig hela tiden och om någon skriver åt mig. Men jag använder ju datorn i skolan också! Vissa tror att jag ljuger om att jag är blind bara för att de tycker att det är konstigt att jag till exempel kan läsa en bok eller bara skriva överhuvudtaget. Men varför skulle man ljuga om en sådan sak? Det är ju inte direkt roligt att vara blind.
Många gånger har det hänt mig att människor har chattat med mig jättelänge men när jag sedan har skrivit att jag är blind så har de inte velat skriva mer. Är det fel på en bara för att man inte kan se?
Nu brukar jag skriva på min profil på olika sidor att jag är blind eftersom att jag inte vill råka ut för att någon bara ska strunta i mig senare. Men en del läser inte profilen utan skriver bara ändå, då borde det ju inte finnas en text där man ska skriva om sig själv. Det är ju ingen mening med att skriva någonting som ändå ingen annan läser.

Det känns ibland som att vissa verkar tro att man kan jättemycket saker medan andra tror att man inte kan någonting. En del tror att jag är mycket bättre än vad jag är medan en del tror att jag knappt kan någonting. Jag vill inte att människor ska över eller underskatta mig bara genom att tänka själva. De kan väl fråga istället?
Ibland när jag vill prova nya saker så låter inte folk mig göra det bara för att de tror att jag inte kan. Okej, det är klart att vissa saker är omöjligt men man måste väl prova först och se om det går? Ibland vill jag till och med se själv att saker inte går innan jag kan inse det. Jag var mer så när jag var yngre, nu förstår jag ganska bra vad jag kan göra och inte göra.

En del verkar också tro att alla synskadade och blinda är på samma sätt och tänker likadant om saker. Men så är det verkligen inte! Vi är vanliga människor och tycker och tänker olika men ibland har vi såklart samma åsikter om saker.

Idag blev jag extra arg när den jag chattade med skrev sådär. Men det händer ju ofta så egentligen borde jag inte bli så arg ju. Eller jo, det kanske jag borde.

Jag menar absolut inte att alla seende är såhär. Det finns de som verkligen försöker förstå och vissa verkar verkligen förstå hur det är! Jag tycker att det är helt okej att man frågar hur jag gör olika saker och om man vill veta någonting. Man måste ju fråga för att få veta. Det är ju bara bra så slipper man gå runt och tro saker som inte stämmer. Men jag blir bara arg när människor antar saker som faktiskt inte alls stämmer ibland.
Om jag får en fråga som jag inte vill svara på så säger jag det såklart.

Ni som tycker att det är synd om mig för att jag är blind behöver inte tycka det. Det är säkert synd om mig till en viss del men det är inte jättesynd om mig. Det finns de som har det mycket värre än jag.
Jag kan sjunga som jag älskar och jag kan lyssna på musik och jag kan göra en massa saker!

Om jag jämför mig med seende så är jag nog ganska lik dem egentligen, det är bara det att jag är blind, inget mer. Det finns en del synskadade som har andra handikapp förutom sin synskada men jag är bara blind och det är jag glad för såklart. Jag föddes 14 veckor för tidigt i Vietnam och där har de ju inte lika bra saker som i Sverige så jag är glad att jag överlevde. Jag har varit blind sedan jag föddes och det är i alla fall bättre än om jag skulle ha sett ganska bra när jag var liten och att jag sedan skulle ha sett sämre och sämre med åren.

Jag är inte så smart kanske och jag får aldrig alla rätt på prov men det finns ändå de som får sämre resultat än jag ibland. Men jag jämför mig ofta med seende och blir ofta ledsen till exempel på idrotten när de andra gör allting så mycket bättre än jag. Ibland kan det vara så svårt att acceptera att jag är blind!

Nu ska jag göra någonting annat som får mig på bättre humör, sjunga kanske! När jag har skrivit det här känner jag mig redan gladare!
/Vispen

Waila

Hej!

När jag läser andras bloggar blir jag så avundsjuk på att vissa bara skriver hur mycket som helst som dessutom är intressant att läsa om. Men när jag skriver så gör jag nog det mest för min egen skkull för att jag ska komma ihåg lite vad jag gör varje dag. Sedan om någon läser så är det ju roligt men jag tycker synd om alla som blir uttråkade.

Nu sitter jag i skolan på en måndag morgon, det är ganska tomt i skolan idag, de flesta klasserna är borta på annat. Från femman upp till nian vet jag är borta, sedan kanske någon annan klass också är det.
Åh vad trött jag är! Jag är alltid morgontrött och måndagar kan ibland vara särskilt jobbiga eftersom att jag sover till så sent på helgerna. Ibland sover jag till elva på morgonen. Men å andra sidan har man ju fått två dagar att vila på, i alla fall utan skola. Men det är ju på helgerna som man har roligt, om man inte har en massa läxor, det händer mig ganska ofta tyvärr.
Men jag har hunnit med att träffa min musiklärare och jag sjöng igenom låten med min vackra morgonröst haha.
Vi bestämde att jag ska waila i de sista två refrängerna, hjälp! Jag har inte tränat så mycket på att göra det och sen skulle jag waila olika i båda refrängerna.
Jag vet att många har jättelätt för det men när jag skulle komma på något bra så lät det bara konstigt! Men jag vill ju bli bra på saker inom musik så jag måste träna och det får jag göra när jag kommer hem. På gymnasiet lär man ju waila nästan i varje låt. Men det verkar bara vara så svårt att hitta på hur man ska sjunga och ändra melodin så att den samtidigt ska passa till den vanliga melodin. Men det mesta känns ju svårt innan man kan det.
På torsdag ska vi sjunga fyra olika stämmor eller vad man ska säga. Den vanliga refrängen, en andra stämma av refrängen, några ska sjunga en tredje sak och sen ska jag waila, undrar hur det går.
Åh, jag skulle verkligen vilja sjunga bra, eller inte bra utan jättebra förresten!
Min musiklärare och en annan av mina kompisar har förresten varit på Celine Dions konsert i Globen i helgen! Jag hade också velat se henne ju! Jag har inte hört så jättemånga av Celine Dions låtar men det jag har hört har jag tyckt om och jag tror inte att jag har hört så många som sjunger så bra som hon, undrar om hon är en av de bästa i världen.
Men biljetterna var dyra, tycker jag. Min musiklärare sa att en biljett kostade 1100 och det tycker i alla fall jag är mycket pengar. Men allt blir ju bara dyrare och dyrare hela tiden känns det som. Jag oroar mig jättemycket för framtiden, tänk om jag inte kommer att ha råd med någonting då. Hoppas bara att man får mat varje dag och så.
Men konserten hade varit i ungefär två timmar och allt hade varit jättebra tydligen. Celine hade tre körsångare och sju personer som spelade instrument.

Men nu ska jag åka hem snart, jag kanske skriver mer senare.
/Vispen

Glass

Hej!

Nu lämnade jag nyss av Adam vid tåget. Idag har jag varit hos Björn, min pappa. Det var trevligt. Vi har sett bra tv-program både igår och idag. Igår såg vi ett program som handlade om en skola i England där det bara gick killar. De skulle göra så att det blev mer musik och sång i den skolan. Jag tycker det är coolt med killar som sjunger, jag känner faktiskt inte så många som gör det och det är lite tråkigt. Men det finns ju en period när de är i målbrottet och då slutar många att sjunga. I programmet gick det först inte bra för skolan men sen när de startade en kör så gick det bättre.
Idag såg vi ett program som handlade om en skola i Malmö, det programmet spelades in för några år sen. Skolan var en av de sämsta skolorna i Sverige och de tog in jättebra lärare till en klass för att försöka göra så att den klassen skulle bli en av de bästa klasserna i Sverige. Jag vet inte om de lyckades med det för jag orkade inte se klart programmet, det var flera timmar. Men jag hörde av en att de inte lyckades med det men att det senare har gått bättre för den skolan.
Förresten så hörde jag att det är jättemånga som börjar på iv, jag kommer inte ihåg exakt hur många procent det var men jag blev förvånad. Men engelska och matte tycker jag är jättesvårt men jag har g i de ämnena som tur är.

Idag åt jag mangoglass och mango, jättegott! Mango är en av mina favoritfrukter.
Sedan har jag och Adam sprungit jättemycket i vår vattenspridare idag och det har varit skönt eftersom det har varit så varmt.
Skola för mig imorgon, jag måste gå upp tidigt som vanligt men det gör jag för musikens skull såklart. Jag ska ju sjunga igenom låten och det blir bra hoppas jag. Men sedan får jag åka hem igen, min musiklärare kör mig, jättesnällt av henne ju!

Undrar hur de andra niorna i min skola har det nu, de ska ju tälta inatt. Det kanske var lite synd att jag inte följde med. Men det är ännu tråkigare att jag inte åker till Gröna lund imorgon. Om jag hade varit seende så hade jag kunnat det ju. Men jag har ingen ledsagare. Åh vad jag önskar att jag inte var blind ibland. Många frågar mig om min högsta önskan är att kunna se men så är det inte. Det kanske finns fördelar med att vara blind, jag har inte direkt kommit på så många men om jag tänker lite så skulle jag säkert komma på saker. Det finns ju saker som man inte vill se, äckliga saker och annat. Det är kanske i och för sig lite mitt eget fel att jag inte kan åka imorgon för om jag hade haft fler kompisar så hade säkert de kunnat ledsaga mig. Men å andra sidan så skulle ju en seende kunnat åka även om den inte hade så många att vara med. Klassen kommer ju inte alltid att gå tillsammans heller utan göra lite olika saker. De flesta kommer nog att gå med sina kompisar.
Men jag har ändå tröttnat lite på Gröna lund för jag har varit där så många gånger. Jag vill hellre åka till Liseberg snart och åka en massa saker.

Men nu ska jag sova snart.
/Vispen

PS: Jag har fått en massa myggbett nu, det är så jobbigt och de kliar så mycket! Men senare på sommaren så vänjer man sig nog vid det.

Solen skiner.

Hej!
Det känns verkligen att sommaren är här. Idag har det varit jättevarmt, nu sitter jag i mitt rum och skriver och fastän fönstret är öppet så blir det jättevarmt och konstigt här inne. Det har inte alls regnat mycket här och det är skönt men det är ju inte så bra om det blir en för torr sommar heller.
Jag sitter och väntar väntar på att Björn ska komma, han blev försenad och var fortfarande kvar i Norrtälje när jag ringde.
Min blogg har flyttat nu och det är bra. Jag har varit inne på andras bloggar och sett att det nu går att kommentera utan att man behöver fylla i en kod med bokstäver och siffror! Äntligen!
Låten går jättebra, jag kan nästan texten utantill nu, det är bara på ett eller två ställen där jag sjunger lite fel.
De andra åker och tältar imorgon, dit kunde jag ju ha följt med men det blir inte så. För det första så har jag inget tält och för det andra så skulle jag nog ha ganska tråkigt där. Det skulle ju vara roligt att träffa alla men jag har ju ingen ledsagare. Hoppas att jag får en bra ledsagare i höst.
/Vispen

Gårdagens inlägg

Hej!


När jag skriver det här så är det fredag. Min blogg håller på att flyttas så jag får lägga in det här inlägget senare.

Nu är jag med Adam och vi har varit hos Björn, min pappa innan. Hans flickvän var också där. Imorgon ska Björn åka iväg med sin motorcykel och träffa några i Norrköping tror jag det var. Björn kommer inte hem förrän sent på eftermiddagen imorgon. Därför ska jag och Adam sova hos Nina, min mamma inatt. Men både Nina och hennes pojkvän är i det nya huset dit jag flyttar på tisdag. Nu har vi nästan packat allting, mitt rum är väldigt tomt och det finns nästan bara kartonger här. När jag och Adam kom hit nyss så trodde jag nästan att Nina hade slängt en massa av mina saker. När vi letade efter dem så hittade vi ingenting. Men när jag ringde Nina så sa hon att det mesta ligger någonstans, hoppas det är så.

Idag åt vi jättegod middag, vi grillade kyckling och åt potatis till det. Sedan åt vi sallad med mozzarellaost. Imorgon ska vi grilla bananer för vi blev så mätta idag.

När vi var och handlade så fick jag en glass med tre kulor, himmelsk röra, after eight och banana spplit. Glass är så gott på sommaren, godare än godis!

Det är skönt att det har varit så varmt i år men ibland kan det till och med kännas jobbigt att vara i solen.


Igår var jag ju på studentfest hos min kusin, det var rätt roligt. Maten var jättegod och jag pratade med en massa människor. Min kusin fick jättemycket saker, mest smycken, blommor och pengar. Vi gav henne ett kort, blommor och pengar.


Nu tittar Adam på en massa filmer på youtube. Just nu tittar han på en kille som sökte till idol förra året men som inte gick vidare.


Men det är dags för mig att hitta på någonting annat nu.

/Vispen


En vecka kvar!

Hej!

Nu sitter jag i skolan och har tråkigt. Jag skriver för att få tiden att gå. Det är inte så många inne på msn just nu men ibland så loggar någon in som jag skriver lite till. Sedan klockan åtta så har jag mest bara suttit vid datorn. Jag var på idrotten ett tag och lyssnade på när de pratade om idrottsdagen som ska vara på tisdag. Jag kan inte vara med då eftersom att jag först ska åka till Kulturama och sen åka på ett möte.
Men på idrottsdagen ska de ha en sak som kallas flergrenstaffett. Då ska några från varje klass tävla i olika saker, det lät rätt roligt.

Ikväll ska min pappa Björn, min lillasyster Lovisa och jag åka till några av mina kusiner. Min kusin Berthine tar studenten idag. Vi ska äta middag där tror jag och det blir trevligt hoppas jag.
Många slutar ju idag men för mig är det en vecka kvar till skolavslutningen.
Då får jag sjunga igen, längtar dit! Men jag kommer att sakna många av mina lärare när jag har slutat. Det kanske inte är så många som gör det men för mig känns det så. De i nian och andra i skolan kanske jag ocks kommer att sakna men inte lika mycket tror jag. Jag kommer fortfarande att kunna chatta med de flesta från nian och det är bra i alla fall.

Igår fick jag bekräftelse på att jag är anmäld till ett läger, jag kanske till och med har fått två bekräftelser förresten. Ett av lägrena är i Stockholm och ett är i Sundsvall. Jag har åkt på ett läger i Norrköping i tio år men i år så ska jag inte dit, det är mest yngre synskadade som kommer dit. Jag har en del kompisar som ska dit i år såklart men jag tycker inte att det finns så mycket att göra där.
På lägret i Stockholm så har vi åkt och spelat in en skiva varje år och det ska vi även göra i år tror jag, min kompis sa att det stod något om det i bekräftelsen. Jag måste verkligen hitta en låt för min röst passar inte till någon av final-låtarna i årets melodifestival. Men det ordnar sig nog eller så sjunger jag inte i år.
Tidigare år så har jag sjungit in Tusen och en natt, Du och jag mot världen, Sing for me och För att du finns.
Förra året så fanns det en låt som hette I remember love som var med i melodifestivalen och jag tror att jag kommer sjunga den om det verkligen inte finns någon annan låt som jag gillar. På lägret i Stockholm så brukar vi alltid klättra klättervägg också. Det har jag gjort två gånger och jag tycker att det är roligt. Men ibland kan jag vara rädd för att linan man är fastspänd i ska gå sönder. Jag vet en annan som var med om det och därför vet jag ju att det skulle kunna hända. Den som ramlade ner från klätterväggen bröt båda benen och höll på att ramla på en som stod nedanför väggen. Men i och för sig så kan det ju hända olyckor överallt.

På lägret i Sundsvall så brukar det alltid komma många kompisar till mig och det är en hel del som är i min ålder där. Man åker alltid tåg fram och tillbaka från Sundsvall, det kan kännas lite långtråkigt ibland men det är i alla fall roligare än att åka helt själv utan kompisar. En gång så flög jag till Sundsvall men det blev för dyrt sen.
På lägret i Sundsvall så har man alltid en samling varje morgon och sen så sjunger vi mycket där. Men ibland finns det inte så mycket att göra och jag åker dit för sista gången i år tror jag.

Vi får se om det blir mer än två läger för mig i sommar, jag kanske kommer att åka på ett usläger och kanske på Gotlandslägret. Men alla mina kompisar som brukar åka till Gotland ska göra annat då och vissa är för gamla för att få åka dit. Men två läger är lite för mig när jag tidigare somrar har åkt på fyra eller fem läger varje år. Det blir ingen utomlandsresa i år heller, det är synd. Förra året så åkte jag både till England, Finland och Estland. Ibland önskar jag att man hade mer pengar. Men jag ska inte klaga för det finns människor i andra länder som inte får mat varje dag. Men om Adams familj åker någonstans så kanske jag får följa med, jag har åkt till Finland med dem två gånger. Men hela deras familj ska ju åka till England och det kommer ju kosta en del för dem. Hoppas att jag får åka på språkresa nästa år.

Snart ska jag gå och äta lunch, det var kycklingsallad idag, helt okej. Min mage kurrar och jag känner mig faktiskt ganska hungrig.
Sedan ska jag träffa min musiklärare halv ett.
/Vispen

Tapas

Hej!

Jag var tvungen att sluta skriva förut för att jag skulle träffa min musiklärare. Vi spelade in Stad i ljus och jag sjöng den två gånger. Jag vet inte vilken av gångerna jag tycker blev bäst, det fanns saker båda gångerna som lät mindre bra. Men jag får ta en av inspelningarna och jag hoppas att det kommer att låta okej i alla fall.
Sedan ska jag träna på Friends forever imorgon och förutom det så vet jag inte vad jag ska göra imorgon i skolan. Det kanske bara tar en kvart eller så också att sjunga igenom låten. Men det är bestämt att några tjejer ska köra på den också, det passar nog ganska bra. Imorgon hoppas jag att de kan vara med och träna för sedan har jag bara måndag och onsdag kvar att träna på.
Men jag funderade på att kanske åka till skolan lite senare imorgon för jag ska ändå inte träffa min msuiklärare förrän rätt sent på dagen. Om jag ändå bara ska sitta i skolan och sitta vid datorn så kan jag ju lika bra vara hemma kan jag tycka. Men det kanske inte är så många som håller med mig om det och jag kommer ändå inte att kunna åka till skolan senare imorgon.

På spanskan idag så åt vi tapas, det var smörgåsar som man lade olika saker på. Det fanns oliver, korv, skinka, ost, svamp och någon sorts starka saker. Jag hoppade över svampen eftersom jag inte tycker om det så mycket. Men mina föräldrar har berättat för mig att jag älskade svamp när jag var liten.
Tapas var mycket godare än när vi åt fruktsallad och glass för några år sen tycker jag men fruktsallad var ju också gott såklart.

När jag åt lunch så pratade jag lite med några lärare. Det var min syslöjdslärare, en annan som jobbar på skolan och en lärare som jag hade i förskoleklassen. Det var roligt att prata med lärarna, särskilt hon jag hade för nio år sen. Vi pratade mycket om saker vi gjorde i förskoleklassen. I slutet av året så spelade vi teater och då sjöng jag en låt som hette Små människor. Min lärare sa att både hon och en annan lärare jag hade grät när jag sjöng. Teatern ska finnas på film någonstans har jag hört och jag skulle verkligen vilja se innan jag sjunger innan jag slutar på Turingeskolan.

Efter lunch så fick jag vara med och spela in en till scen av filmen. Den här gången behövde jag bara sitta och låtsas dricka ur en kaffekopp. Det var ganska många statister som var med. Några pratade med varandra och scenen slutade med att en mobil ringde. Gruppens film verkar vara jätterörig och den är väldigt svår att förstå om man är blind i alla fall.
Nu ska jag sluta skriva.
/Vispen

Skolan.

Hej!

När jag skriver det här så sitter jag i skolan som vanligt. Nyss så åt jag en kaka som min assistent hade bakat, det var choklad i den.
Innan det så har jag filmat, jag behövdes bara på en scen ju. Vi fick filma om några gånger för det var alltid några som började skratta. Vi kanske får spela in scenen igen för den blev inte så jättebra. Jag fick sitta i ett rum och jag troro att det var en klass det handlade om. Jag fick vara med och gissa bokstäver till ett namn, namnet var Martin och han hade tydligen mördat någon eller var det nu var, jag kommer inte ihåg så bra.
Men nu har jag varit med lite på en film i alla fall och det känns ju bra.
De tittade igenom det de hade filmat men jag förstod faktiskt inte handligen så bra, aja. Alla filmer kommer att visas om en vecka och de måste vara klara på måndag.
Nu måste jag gå.
/Vispen

Inget prov!

Hej!

Idag på NOlektionen så fick vi ett prov på mer än 50 frågor och man kunde få ett antal poäng som jag inte kommer ihåg. Min assistent läste några frågor för mig men var sedan tvungen att passa klassen. Frågorna var rätt svåra, de första men sedan blev de mycket lättare tycker jag, jag klarade en hel del av dem. Min NOlärare kom tillbaka senare och då fick vi saft, bullar och kakor som hon hade bakat tror jag. Proven fick vi göra vad vi ville med, hon hade bara gett oss dem. Det var bara vi som trodde att det skulle bli prov.
Bullarna var jättegoda och kakorna var helt okej.
Men jag tror att alla blev förvånade när min lärare sa att hon hade skämtat med oss. En elev sa att han hade pluggat jättemycket igår men att det ändå inte hade gått så bra för honom.

Nu sitter jag vid datorn lite men jag ska gå och vila ett tag för inatt sov jag ju dåligt eftersom jag tänkte på provet som aldrig var.
Förut pratade jag med min musiklärare och imorgon ska jag sjunga in Stad i ljus. Jag har ju lyssnat mycket på låten som heter Friends forever och jag sa till min musiklärare att jag tyckte om den låten. Så jag kanske får sjunga den på skolavslutningen. Några andra tjejer vill hålla tal och så och kanske sjunga någonting. Men min musiklärare föreslog att de kunde köra på min låt i så fall så vi får se om det blir så. Det är nämligen ont om tid på skolavslutningen och den får helst inte vara mer än 45 minuter. Det kanske skulle passa med kör på min låt för på den vanliga låten så är det några som körar. Hoppas bara att det låter bra när de sjunger.
/Vispen

God morgon!

Hej!

Undrar hur många som är vakna nu. Klockan är i och för sig halv tio men det är en hel del av mina kompisar som har sommarlov redan, några i alla fall. Men de flesta är i skolan nu och det är jag också. Filmtemat har börjat. Vi samlades i klassrummet och lyssnade på när några lärare pratade om hur man ska redigera filmen och så. Varje film ska bara vara runt fem minuter, det tycker jag är rätt skönt. Annars blir man ju lätt uttråkad. Filmen blir ju längre innan man har redigerat allt. Jag har ingen aning om vad de andras filmer ska handla om men jag får se dem nästa onsdag.
Jag får se när jag ska filma den där scenen med några från min klass, det verkar bli imorgon eller kanske senare idag.
Efter att lärarna hade pratat om filmtemat och efter att min klass och den andra nian hade diskuterat klassresan så hade jag spanska. Jag var den enda eleven som stannade kvar på lektionen. Jag fick olika ord och så skulle jag komma på vilket ord som inte passade in, det var rätt roligt faktiskt och jag lärde mig en del nya ord. Jag hade hört de flesta orden tidigare men när man inte har hört dem på ett tag så glömmer man ju bort dem. Sedan läste min lärare om några städer och jag skulle komma på vilken stad hon läste om, det var svårt. Geografi har jag aldrig varit bra på. Men jag kan de flesta av Europas huvudstäder och en del i Asien och kanske några andra. Det var i alla fall en i min klass som sa att han inte kom ihåg vad Portugals huvudstad heter men det gör jag.
Jag ska ha engelska om lite mer än en timme så nu har jag jättelång tid där jag bara får göra vad jag vill.
Igårkväll så pratade jag med två kompisar, Kim och Mickis. Vi ska åka på samma läger snart, då får vi kanske dela rum, jag hoppas det. Efter att jag hade pratat med dem somnade jag direkt. Men jag har vaknat flera gånger inatt.
Men igår låg jag och tänkte på det där NOprovet hela tiden och störde mig! Men min assistent säger att vi inte ska ha prov bara för att det inte står på en tavla i klassrummet men det tror jag. Men om det skulle vara så att provet inte blir av så har jag oroat mig i onödan ju!

Igår rensade jag mitt skrivbord från allt skräp. Det var väldigt mycket som jag fick slänga, bland annat gammalt godis. Nu luktar det jättekonstigt i mitt rum efter att min mamma tvättade ur lådorna. Eller så är det någonting annat som luktar. Men ingen annan känner någonting, det är bara jag som gör det. Men både min mamma och min lillasyster är lite förkylda, de har varit det i alla fall.

Ikväll ska jag åka på den sista sånglektionen. Jag har tagit sånglektioner i tre år nu tror jag, eller kanske lite mer än så till och med. Jag har haft samma lärare hela tiden så idag får jag säga hejdå till henne. Hon har varit bra och min röst har utvecklats, hoppas jag.

Om en vecka vid den här tiden så kanske jag är på Kulturama. Jag ska besöka gymnasiet för att se hur det är där. Alla elever slutar den femte juni så det kommer bara att vara lärare där, så jag får mest gå runt i lokalerna och så.
Vi har tänkt att jag kanske kommer få två assistenter, en som tar hand om musiken och som skriver ut punktskriftsnoter och annat för det kan inte vem som helst göra. Sedan kommer jag kanske att ha en assistent som är med på resten av lektionerna och som kanske hjälper mig med andra saker. När jag går andra eller tredje året på gymnasiet så kanske jag knappt behöver någon assistent, det är ju det som är mitt mål men nu i början skulle det kännas bra att ha det. Nu kanske jag inte kommer att behöva en assistent på varje lektion men vi får diskutera hur ofta jag ska ha den och när. Vi har möte nästa vecka om det.
Nina, min mamma sa att hon visste en person som kanske skulle vara bra som assistent så hon skulle prata med honom om det.

Om en vecka så är avslutningsfesten också, jag hoppas fortfarande att min klänning passar och att jag inte har blivit för tjock. Några av mina kompisar som också går i nian har råkat ut för att deras klänning inte passat när de har provat den precis innan festen. Jag hoppas att jag slipper det problemet för jag har faktiskt ingen annan klänning än den jag köpte förra veckan eller när det var.

Men nu ska jag sluta skriva för det finns inte så mycket mer att säga.
Men tack Elsa för att du håller tummarna för mig på provet idag. Elsa är min kusin och hon skrev en kommentar till min blogg igår.
/Vispen

Nej, jag vill inte ha prov!

Hej!

Idag försov jag mig lite men jag hann ändå åka med taxin så det var ingen fara.
På syslöjden så gjorde jag färdigt min nyckelring, jag skrev Vispen 2008 på den. Jag satte i spikar så att de såg ut som punkterna i bokstäverna. Min slöjdlärare sa att jag var duktig.
Vi hade ingen so idag för vår solärare var sjuk eller något, han var inte i skolan i alla fall.
På idrotten var vi ute och gick, de andra spelade fotboll och brännboll. Till lunch var det ugnspankaka, gott!
Efter det hade vi matte, då fick de andra sudda sina böcker men de fick behålla noböckerna om de ville. Men de ska använda samma matteböcker nästa år. Vi fick olika tal som vi skulle räkna ut, det var tal där man behövde tänka jättemycket. En grej var så dålig. Vi fick de här bokstäverna: o, t, f, l och s. Sen undrade min lärare vilken bokstav som kom sen. Alla trodde att det hade med ordningsföljder eller något sånt att göra för vi hade fått jättemånga tal innan där man skulle räkna siffersumma och annat. Men nästa bokstav var m. Det var så för att det skulle vara onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag. Åh vad jag störde mig haha.
Imorgon ska alla i min klass vara med på nolektionen och det är då som vi ska ha provet om saker vi har gjort i hela högstadiet. Jag kommer inte att klara det, kanske får jag g men jag vill ju gärna ha vg. Plugga kan jag inte för jag har slängt alla papper och så. Sedan har jag ju inte böckerna, jag har bara fått en del inscanat i datorn men jag tror att det är borttaget nu. Sedan skulle det ta lång tid att skriva ut allt. Min assistent tycker inte att jag ska plugga för hon tror att jag ändå kommer ha glömt allt imorgon. Men det tror inte jag för om jag skulle läsa igenom allt en gång så skulle jag säkert komma ihåg lite av det imorgon eftersom jag har kunnat det en gång. Minnet skulle ju komma tillbaka mer.
Men nu finns det ingenting att göra, det känns verkligen tråkigt!
/Vispen

Sova snart.

Hej!

Nu ska jag sova snart. Jag åkte hem lite senare idag för färdtjänsten hade problem den här helgen. Det kunde bli många förseningar och man var tvungen att beställa taxin längre i förväg än vanligt.
Idag har jag och Adam bara gått på stan och så har vi varit hemma hos honom. Vi gjorde faktiskt inte så mycket men det var ändå roligare än att inte göra någonting. Vi höll på och var väldigt högljudda och Adams mamma blev arg på oss. Hon tyckte att vi var omogna när vi lagade mat i köket och så. Vi åt omelett i alla fall och det var gott! Adam går ju hoetell och restaurang-linjen på gymnasiet och nu börjar han bli bra på att laga mat. Jag måste börja träna mer på att laga mat. När vi har haft hemkunskapsläxor så har jag gjort det men annars så blir det inte av så ofta, bara när jag är med Adam men då gör han det mesta. Men spisen vi har haft hemma hos mig har inte varit så bra, den är svår och man kan inte ställa in saker själv på den, inte jag i alla fall. Men på mikrovågsugnen har vi märkt upp tiden och så. Ugnen tycker jag känns läskig att använda för den blir så varm och jag är ofta rädd för att bränna mig men det kan man ju vänja sig vid såklart.

Ikväll får jag sova på en madrass för vi ska slänga min säng imorgon. Mitt skrivbord får jag ta med dit vi flyttar för vi kommer förmodligen inte hinna köpa ett nytt innan det.
Imorgon är det vanliga lektioner i skolan men på tisdag börjar filmtemat. Men det är då vi har noprov, inte alls roligt. Men fysik tycker jag i alla fall är okej. Hoppas bara inte att det är något prov om saker vi jobbade med i sjuan och åttan. I sjuan tyckte jag att no var jättesvårt och då var jag inte alls motiverad så det gick dåligt för mig då.

Nej, nu måste jag sova.
/Vispen

RSS 2.0