Delfinal fyra i Malmö

Hej!

De sände melodifestivalen från båten vilket betydde att jag kunde se det! Nu skriver jag lite kort om vad jag tyckte. Men ljudet var inte jättebra på båten och man hörde inte jättebra men jag skriver lite ändå=)
Melodi nummer ett var Agnes som sjöng låten Love love love, när jag hörde låten första gången tyckte jag bara att den var sådär. Jag trodde inte att låten skulle gå till final men det gjorde den ju och låten blev bättre när jag hörde den andra gången. Agnes sjöng bra i alla fall och det var roligt att få se henne för det var ett tag sen. Okej, hon har ju en låt som är populär och spelas mycket på radio nu men ändå.
Melodi nummer två var Star pilots som sjöng låten Higher. Jag fastnade för låten direkt och tycker att den var jättebra, jag visste inte att Johan Becker var med i den gruppen förrän i slutet av programmet. Men han är ju duktig på att sjunga tycker jag och det var ju han som sjöng mest i låten. Jag hoppas att Star pilots går vidare till Globen från andra chansen.
Melodi nummer tre var Susanne Alfvengren som sjöng låten Du är älskad där du går. Det var en ballad som jag först trodde att jag skulle tycka om. Men tyvärr tyckte jag inte om låten, det kan ha varit gotländskan som jag störde mig lite på kanske men själva låten var inte heller bra. Susanne kom ju sist också och därför är det nog många som håller med mig.
Melodi nummer fyra var Anna Sahlene och Maria Haukas Storeng som sjöng låten Killing me tenderly. Jag blev lite besviken för jag trodde att jag skulle tycka om deras låt. Tidigare har jag tyckt om en av Annas låtar och Marias låt förra året är ju hur bra som helst! Tyvärr gick de inte vidare, synd.
Melodi nummer fem var Thorleifs som sjöng en låt som hette någonting med Sweet kissing in the moonlight. Jag trodde inte att det skulle gå bra för dem men de kom ju ändå femma till slut. Låten var inte direkt den musikstil jag tycker bäst om men den var väl okej.
Melodi nummer sex var Sarah Dawn Finer som sjöng låten Moving on. Jag hejade på Sarah hela kvällen och tycker att hon borde ha gått till final. Men hon gick ju bara till andra chansen och blev den internationella juryns val men det var ju bra det i alla fall. Sarahs låt var bra, kanske inte riktigt lika bra som I remember love men jag kanske lär mig att tycka om Moving on. I remember love fastnade jag inte för direkt men efter att ha lyssnat på den några gånger blev den mycket bättre. Hoppas att jag lär mig att tycka om Moving on, jag tycker om Sarahs röst, hon verkar trevlig också:)
Melodi nummer sju var gruppen Next 3 som sjöng låten Esta noche. Jag trodde först att hela låten skulle vara på spanska men blev glad när den inte var det. De rappade ju mycket i låten och det är inte min musiksmak, refrängen var inte heller särskilt bra.
Melodi nummer åtta var Malena Ernman som sjöng låten La voix, vet inte hur det stavas. Jag fastnade inte alls för hennes låt och tycker inte att låten passade in i melodifestivalen. Men Malena gick ju till final vilket jag blev arg över, jag tycker att Sarah borde ha gjort det istället men ändå. Kanske lär jag mig att tycka om Malenas låt, vi får se.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Star pilots hade ju plagierat Velvets låt! Det hördes ju såå tydligt!

2009-03-06 @ 19:13:59
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0