Söndag, en lugn dag

Hej!

Efter att ha bloggat igårkväll var Adam och jag uppe en stund till. Jag tittade runt på några hemsidor och läste andras bloggar. Adam och jag somnade inte förrän runt tvåtiden, vi hade ganska mycket att prata om igårkväll plus att båda kände oss ganska pigga.
Imorse vaknade jag ungefär klockan halv elva, Adam väckte mig på ett irriterande sätt men ändå. När jag väl hade blivit väckt en gång kunde jag inte somna om men det var klart att Adam kunde göra det, det dröjde inte länge förrän han somnade om igen efter att ha väckt mig.
Senare idag lyssnade Adam på musik i Spotify, det är ett ganska bra musikprogram där man kan lyssna gratis på musik. Alla låtar finns däremot inte där men en del nya låtar har jag hittat:) Adam lyssnade på barnvisor och på smurfarna för att terra mig och det lyckades han ganska bra med. När han startade julsånger fick jag nog och gick ner för att äta lunch. Det är ju över nio månader kvar till jul och därför klarar jag inte av att höra julsånger nu, jag längtar otroligt mycket till julen då och det kan jag ju inte börja göra redan.

Efter lunchen skulle jag börja plugga engelska. Jag såg att min lärare hade mailat mig frågor och glosor men jag fick ju inte mailet förrän i torsdags eftermiddag. Sen dess har jag helt enkelt varken haft tid eller lust att plugga. De andra som fick allt de behövde redan i slutet av förra veckan får ju mycket längre tid på sig att göra klart allt. Därför borde inte min lärare klaga ifall jag lämnar in uppgifterna lite senare än alla andra tycker jag, det är ju inte mitt fel att scannern är trasig och att jag inte kunde få hjälp att scanna in frågorna. Den ena texten har jag och imorgon får jag ringa syncentralen igen och fråga om de vet vad det är för fel på scannern, samma fel har varit flera gånger och därför borde det ju inte vara svårt att rätta till. Men hoppas att de svarar bara för annars vet jag inte vad jag gör. I och för sig behöver man inte svara på alla frågor själv och om man vill får man göra det två och två så om jag frågar någon klasskompis kanske jag kan få några av svaren. Vi kommer att ha prov på både glosorna plus att vi ska jämföra de två texterna med varandra om någon vecka. Huvudsaken är ju att jag då har läst igenom den andra texten.
När jag satt där med frågorna plus den första texten idag märkte jag att det var väldigt svårt att hitta en del svar. Jag förstod det mesta av innehållet i texten men kunde ändå inte skriva några bra svar, jag svarade i alla fall på några av frågorna. Imorgon ska jag fortsätta på engelskalektionen och då hoppas jag att jag åtminstone hinner göra färdigt en av texterna. Usch, engelska är både jobbigt och svårt! Hur ska jag klara av engelska b nästa år?

Vid fyratiden åkte vi och handlade lite, det var ju trevligt att det hände någonting idag. Men vi handlade mest mat, Lovisa ville handla godis också och det fick hon. Jag valde att köpa en glass istället för godis eftersom jag faktiskt har tröttnat lite på godis känns det som. Jag tog en magnum mystica, undrar hur länge den glassen kommer finnas kvar. Det har ju förresten kommit två nya magnumglassar i år men de fanns inte i affären där vi var. De nya magnumglassarna är i alla fall lite mindre än de vanliga men de ligger i en pappersförpackning som känns lite roligt, jag såg ju hur glassen såg ut i Finland. Lovisa ville gärna köpa Ben and Jerry också och det fick hon göra, vi köpte någon glass med choklad och lite sådant. Adam köpte en morotskaka som var väldigt god, jag smakade lite av den:)
Till middag åt vi fisk och kött, Björn lagade fisk för min skull. Igår åt jag ju kyckling eftersom vi blev bjudna på det men jag äter kött så lite som möjligt. Det är ju synd om fisken också men fisk är ju ändå nyttigt och på något sätt känns det lite bättre att äta upp en fisk än att äta någon annat djur tycker jag. Men i skolan äter jag ju varken kött eller fisk.

Tåget gick som vanligt från Södertälje vid halv nio och vi kom dit nästan tjugo minuter för tidigt. Men Adam och jag hade roligt ändå, Lovisa ville inte åka hem ikväll men hon följde ändå med till stationen och sa hejdå till oss.
När jag kom hem vägde vi min datorväska, väskan, datorn, punktdisplayen, sladden plus kanske någon sak till som låg i väskan väger tillsammans sju och ett halvt kilo. Det är väldigt mycket ju plus att jag ibland blir tvungen att släpa runt på väskan, tur att det oftast är min assistent som får göra det, det är inte mer än rättvist. Men undrar om jag kanske någon gång kommer att få en mindre och lättare dator, jag har sett att de finns. Dessutom kostar de ju inte jättemycket, okej, de är inte billiga men ändå. Datorn som jag använder nu kanske jag får ha kvar ett tag till men om jag går på Kulturama i kanske fyra år kanske jag skulle få byta dator efter två år, datorn blir ju ändå segare och segare hela tiden. Det är ju viktigt att jag har en bra dator för skolarbete och liknande. Sedan blir det ju inte skolan som får betala dt utan kommunen, om de inte ger pengar till hela datorn skulle jag ju kunna betala en del själv i så fall. Annars kan man ju söka någon fond eller något, jag har många vänner som gör det. I Stockholm ger ju inte syncentralen ut datorer vilket de gör i andra städer, det är ju lite synd. Jag vet att man kan söka fonder till hjälpmedel som inte syncentralen ger ut än, min kompis ska till exempel söka en fond till att få en talande gps. Det skulle ju jag också kunna göra kanske, syncentralen har inte godkänt det hjälpmedlet än tydligen eftersom de anser att det inte är tillräckligt bra än. Men gps-en tar bara fel på kanske några meter och jag har hört att de brukar fungera ganska bra. Ibland vore det skönt att ha en gps för den säger ju hur man ska gå om man trycker in en adress man ska till.
Aja, nu orkar jag inte skriva mer, jag vill sjunga lite istället. Dagen har i alla fall varit lugn och det är ju skönt att bara få ta det lugnt ibland.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Elsa

Gillar du att skriva?

Intresserad av en ny bloggdesign? Titta gärna in på min blogg då. Jag designar efter dina önskemål+HELT GRATIS!

2009-03-16 @ 18:27:43
URL: http://elsasdesign.blogg.se/
Postat av: Johan

Funkar bara GPS'erna bra så är de ju ett jhättebra hjälpmedel...

2009-03-17 @ 17:45:16
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0