Min första showdowntävling

Hej!

Jag hade rätt igår när jag sa att jag inte skulle kunna sova inatt. Eftersom jag visste att det skulle vara lönlöst och onödigt att gå och lägga mig tidigt när jag ändå bara skulle ligga och tänka en massa var jag uppe ganska sent. När jag lade mig i sängen somnade jag efter någon timme eller om det var lite mindre än så kanske. Men jag vaknade flera gånger under natten och när väckarklockan ringde var jag morgontröttare än vanligt. Till slut kom jag upp i alla fall och det enda jag kunde få i mig var lite yogurth men det var ju bättre än ingenting. Taxin kom i tid och körde mig direkt till Haninge där matcherna skulle spelas. Men jag blev körd till fel adress eftersom de hade sagt fel adress till mig och därför fick jag ringa en person som till slut hittade mig:)
Det tog en stund innan matcherna började spelas och på grund av det blev hela spelschemat förskjutet och dagen tog längre tid än planerat. Idag fick jag i alla fall köpa en handske som skyddar bra, nu måste jag bara köpa ett racket också:)
Jag spelade den första matchen mot Marie och vann den med två-noll i set. Men jag spelade väldigt dåligt ibland och en person sa lite dåliga saker som jag gjorde när jag spelade men det är ju bra att få veta det. Okej, jag visste redan de felen innan men ändå gör jag dem ofta. Den andra matchen spelade jag mot Lappis och den vann jag också med två-noll i set, trevligt. Jag trodde åtminstone att han skulle klara av att vinna ett set för det kändes så ganska ofta. Efter matchen fick jag en chokladbit som Anderz köpte åt mig, han köpte godis och dricka till alla=)
Den tredje matchen gick dåligt, jag spelade mot en kille som jag spelade mot på rm för något år sen. Den gången förlorade jag bara mot honom med två-ett i set men idag gick det sämre än så och jag förlorade med två-noll. Men jag störde mig för i andra set ledde jag ganska länge men sen blev jag stressad och släppte in mål och gjorde några misstag. Det stod nio-nio när Joel lyckades göra mål och vinna matchen, i första set förlorade jag med elva-sex, ibland är jag dålig. Joel var väldigt bra också!

Efter att ha spelat tre matcher gick vi och åt lunch på en pizzeria. Vi fick gå en bit men det var ganska skönt att komma ut efter att ha suttit inne i varma lokaler ett tag. Synd bara att det var kallt ute, jag frös ganska mycket. På pizzerian tog jag en räksallad som faktiskt var ganska god, man fick gott vitlöksbröd eller något liknande till salladen också:) Många satt och pratade vid mitt bord men jag var ganska tyst för jag föredrar att lyssna på andra när många pratar och jag brukar bara prata själv när jag är med människor jag känner eller när en eller två personer är med, jag vet inte varför jag är sådan men jag är lite skum. Jag blev i alla fall mätt efter att ha ätit lite och orkade inte äta upp allt.

När vi kom tillbaka till tävlingshuset spelade jag mot Micke som brukar vara med på träningarna. I den matchen hade jag en koach som faktiskt var riktigt rolig och gav mig bra tips på hur jag skulle spela. Han var rolig för när jag gjorde mål eller när det gick bra för mig på andra sätt skrek han och det fick mig att känna mig gladare. Sedan sa domarna Vispen itället för mitt riktiga namn och det kändes bra, innan störde jag mig när de sa mitt riktiga namn för jag vill ju inte bli kallad det plus att det lät otroligt fult varje gång. Ni som läser min blogg och inte vet vad jag heter ska vara glada. I första set mot Micke vet jag inte vad som hände för jag vann med elva-noll. I andra set släppte jag in en massa mål och var okoncentrerad men jag vann det med tolv-åtta eller något.
Nästa match för mig var mot Sofia som också brukar vara med på träningarna. Jag var hur nervös som helst innan matchen. Tyvär förlorade jag stort vilket jag störde mig på, på träningarna har jag ju alltid vunnit över henne menmen. Mina nerver klarade inte av stressen tror jag för när jag låg under gav jag upp och ja, då förlorade jag. Men det är seriöst stressande när det blir mål och domaren låter hur lugn som helst.
Lite senare spelade jag mot en som heter Andreas som jag aldrig hade träffat tidigare. Han var riktigt duktig men jag vann matchen med två-ett i set. Men det kan hända att domaren dömde fel för Andreas blev arg ibland när han tyckte att domaren dömde fel. Jag var ganska körd under matchen och kände mig yr i huvudet. Men jag försökte att dricka mycket och det gick bra att spela efter en stund. Men det var skumt för helt plötsligt började allting bara snurra omkring mig och jag var tvungen att sätta mig ner, mitt huvud gjorde verkligen jätteont och ändå hade jag druckit en del under dagen.

Nästa match var i alla fall mot en annan Andreas som var äldre. Den matchen blev också väldigt jämn men jag vann till slut med två-ett i set. Jag fick en huvudvärkstablett av någon, inte för att den började verka direkt men efter en stund kändes huvudvärken åtminstone lite bättre.
Den sista matchen jag spelade var mot Anderz som är med på träningarna varje vecka. Jag vann matchen med två-noll i set vilket jag inte trodde att jag skulle göra med tanke på att jag hade ont och kände mig lite skum. Sedan brukar ju han vara svår att vinna över annars. Jag hade förresten koach på nästan alla eftermiddagens matcher, det var mycket roligare. Dessutom var det några som hejade på mig och klappade händerna när jag gjorde mål.
Egentligen skulle matcherna vara klara klockan sex men allting blev ju senare än vad vi hade tänkt. Därför kunde jag inte vara med och spela de sista två matcherna eftersom andra chansen började klockan åtta. Jag ville inte riskera att missa den för reprisen går ju på måndag när jag är i skolan och musiken går före showdownen. Jag hann ju ändå spela åtta matcher idag och vann sex av dem, jag är ganska nöjd. Men det tråkiga var ju att jag automatiskt förlorade de två sista matcherna som jag inte spelad men jag vet att jag hade förlorat en av dem om jag hade varit kvar.
En cool sak hände idag och det var att Sofia vann över Christoffer, han hade tidigare vunnit tjugo matcher i rad och var nära på att spela sig igenom hela cuppen utan att förlora en enda match. Men Sofia lyckades vinna över honom med ett poäng, jag förstår inte hur hon lyckades, seriöst, jag fick värsta rycket när jag fick höra att det hade hänt!

Det har i alla fall varit en rolig dag idag och jag tycker att det var värt att förlora två matcher för melodifestivalens skull, jag skulle kunna offra ganska mycket för att få se den. Jag är en väligt dålig förlorare men det har blivit lite bättre än tidigare tror jag, jag visar det inte lika tydligt som jag hade gjort för några år sen. Men det är svårt att inte ge upp när man ligger under tycker jag och jag kan fortfarande inte ha kontroll över bollen när jag skjuter iväg den. Det är störande men jag ska träna på det plus att jag måste lära mig någon mer serv än den jag använder nu för jag har bara en serv som jag känner mig säker på. Men jag har ju bara tränat sen efter jul och det är ju inte direkt jättelänge. Tidigare har jag bara tävlat på rm.
Att träffa alla underbara och trevliga människor idag har varit roligt, värsta snälla alla är och grejer!<3
Idag var den sista tävlingen för cuppen vilket jag tycker är tråkigt, det är ju bara mars och i höstas var det tydligen nästan en tävling varje månad och då tränade ju inte jag showdown. Men showdown-sm ska tydligen vara snart, svenska mästerskap men jag är inte tillräckligt bra för att åka på det. Men jag måste vänta ända tills i höst innan nästa tävling, det är jättelänge ju... Men då har jag någonting att se fram emot efter sommarlovet när skolan börjar igen. Oj, tänk om jag inte hinner med showdownen då med tanke på att många säger att andra året på gymnasiet är det jobbigaste året. Men jag får se hur allt blir.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: ronja

Har funderat på att börja på dinträning men jag är så jävla kass i jämförelse med ala andra där. P rm brukar jag vara bra men i år ska jag ju inte ens dit. Ingen rolig ska ju typ det och det kostade lika mycket som en flygresa till Emma fram och tillbaka, så nej tack.

Fast om goalballen kommer igång snart så blir den nog viktig för mig, jag har ju mitt bord på ungdomgsgården, så helt utan showdown blir jag ju inte en på ett tag.

2009-03-08 @ 16:22:44
URL: http://musikfreakar.blogg.se/
Postat av: Johan

"Druckit en del under dagen", ja, det låter ju.. ;P



Du vann ju i alla fall några mat"Druckit en del under dagen", ja, det låter ju... ;P



Du vann ju i alla fall några matcher! Grattis =)



Lite segt att nästa tävling inte är förrän i höst.. så är det för oss med, men vi ska fixa lite andra grejer nu i vår och så =)

2009-03-10 @ 22:23:08
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0