Onsdag, ska plugga snart

Hej!

Nu ska jag skriva ett kort inlägg, dels för att jag skrev ganska långt igår och dels för att jag måste plugga efter att ha skrivit färdigt det här. Samhällskunskapen ropar på mig och det känns faktiskt inte särskilt hemskt, det är inte direkt jätteroligt men ändå helt okej. Ideologier behöver man ändå veta lite om, nästa år är det ju val också:)
Dagen började med idrott och vi har nu börjat jobba med övningar som är bra för högstadieelever. Tidigare har vi jobbat med övningar som passar mindre barn. Idag skulle vi göra ett träningspass som bestod av sju delar, uppvärmning, kondition, styrka, kondition, styrka, kondition och sist en stretch och avslappningsövning. Vi delade in oss i grupper och jag fick hjälpa till att komma på tre konditionsövningar. Min grupp bestämde att vi först skulle göra en följa-Johnövning där en i gruppen sprang först och visade alla andra olika rörelser som vi skulle göra samtidigt som vi sprang. Sedan hade vi en övning där man skulle gå upp och ner för en bänk, alltså göra step up. I den sista konditionsövningen sprang vi idioten vilket inte alls var roligt. Idioten är ju när man springer och vänder jätteofta på speciella linjer. Gruppen som hade hand om styrketräningen gjorde samma övning två gånger men i deras övning skulle man göra lite allt möjligt, armhävningar, sit ups och liknande saker. Under uppvärmningen joggade vi lite och efter den sista konditionsträningen stretchade vi och slappnade av. Efter det åkte vi tillbaka till skolan igen för att ha matte. Men vi fick vänta på tvärbanan i nästan tio minuter och kom till matten i sista sekunden, bra att jag inte fick sen ankomst i alla fall:)

Även idag hade vi en vikarie på matten, min lärare har varit borta länge nu, han blev frisk ett tag men då hade vi inga lektioner och nu hade han tydligen blivit sjuk igen. Jag fick tillbaka mitt ekvationsprov i alla fall och där hade jag vg-. Vg- är i alla fall bättre än g+ eftersom vg- räknas som vg. På alla andra matteprov har jag ju fått vg+ eller mvg- och därför klarar jag ju av att få vg- en gång. Hoppas bara inte att nationella provet lyckas förstöra för mig, jag kommer ihåg att jag hade svårt att göra vg-uppgifterna där förra året trots att jag brukade få vg på de flesta matteproven. Men det var mycket bilder och på den muntliga redovisningen förstod jag ingenting. Jag hann i alla fall räkna några sidor idag men kom inte lika långt som det står i planeringen. Men nästan alla började mycket längre bak än vad vi skulle ha gjort egentligen och vikarien sa att min lärare får hjälpa oss att ta igen det vi har missat när han kommer tillbaka.

Till lunch var det pasta med någon sås som jag inte vet vad den innehöll. Ellen och jag pratade under lunchen och det var ju trevligt, hon var sjuk igår.
På håltimmen pluggade jag och var inne på internet:) Det hände inte särskilt mycket men jag kände mig lite säkrare på samhällskunskapen efter att ha läst om alla ideologier.
Under svenskan fortsatte vi att skriva på våra manus. Jag har fastnat och vet inte hur jag ska gå vidare. Man ska nämligen ha en bra inledning och få alla åhörare att bli intresserade. Jag har inte hittat någon bra fakta om ämnet jag ska prata om och kan därför inte komma på något roligt att säga om det. Men jag får väl göra så gott jag kan och se hur långt det räcker.
Efter svenskan slutade jag för dagen och åkte hem. Jag har inte fått något mail om showdowntävlingen än men en person hade talat in ett meddelande på min mobil och sagt att det börjat klockan nio på lördag. Det betyder att jag måste gå upp tidigt då men det får jag stå ut med. Däremot vet jag nu att det är väldigt många bra spelare som kommer och har därför bestämt mig för att sikta mot att som minst komma näst sist. Jag vill inte komma sist, i så fall kommer jag att sluta spela! Okej, någon måste ju komma sist men jag vill inte vara den som gör det. En lösning är ju att jag struntar i att åka överhuvudtaget men det gör ju inte saken bättre, då kommer jag ju automatiskt sist. En rolig sak är i alla fall att jag får träffa en av mina vänner som jag inte har träffat på jättelänge, det blir trevligt:)
Nu måste jag sätta igång med pluggandet.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Johan

Men hallå Vispen! Man måste börja någon stans. Man kommer sist i början. När vi var nere på Malmö open kom vi tvärsist i öppna klassen, förlorade alla matcher vi spelade och blev gamade i 3 av dem, men trots det så är det fruktansvärt kul och enormt nyttigt! Du lär dig jättemycket när du förlorar och du ser vad du behöver träna mer på! Se det bara som en kul grej liksom. Om ett tag kommer du kanske också tillhöra den där toppen, men då måste du träna!

2009-03-06 @ 18:17:57
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0