Musikhelgen med USS 2010

Hej!

Idag är det måndag och jag hade tänkt skriva lite om helgen. Egentligen skulle jag ha gjort det igår men då hade jag problem med att komma in på hemsidan där man publicerar nya inlägg. Helgen var enligt mig helt okej och den blev faktiskt roligare än vad jag trodde att den skulle bli. Självklart hade showdowntävlingen varit roligare men för att vara en musikhelg var det i alla fall ganska roligt:) Lappis och jag var kursledning under helgen och jag tycker att det gick bättre för mig den här gången än på statskattjakten som var för några veckor sen:)

Efter att ha slutat den kära skolan klockan fem, som jag alltid på fredagar, åkte jag till Zinkensdamm där vi bodde i helgen. Där träffade jag de andra och vi ställde in våra saker på rummen, bäddade våra sängar och så. Det var inte särskilt många som var med i helgen, många avanmälde sig och det var ju jättetråkigt. Men vi var ändå ett ganska bra gäng som kom och vi hade ju som sagt ganska roligt tillsammans. Ledsagarna var bra också, en kille som heter Michael var där och honom hade jag inte träffat på flera år så det var extra roligt att äntligen få träffa honom igen:) I fredags kväll åt vi middag och körde sedan en musiktävling. Man fick höra olika intron och skulle höra vilka låtar det var och min grupp vann, vilket såklart var trevligt:) Efter det tog jag det mest lugnt, pratade med folk och lyssnade på när några spelade gitarr. När jag kom till rummet lite senare satt alla tjejer vid datorn och därför satt även jag uppe en liten stund med dem. Det var alltså inte bara jag som är lite databeroende:) I och för sig har jag faktiskt märkt att jag kan klara mig utan datorn ganska länge. När jag åker någonstans och tävlar brukar jag till exempel aldrig orka ta med mig en extra väska bara för att få plats med datorn. Jag vaknade jättetidigt på lördagen eftersom en tjej ville gå upp klockan sju. Frukosten skulle inte börja förrän halv nio och jag förstår verkligen inte hur det är möjligt att förbereda sig i en och en halv timme. Det skulle ju bara vara en vanlig dag. Men det var bara att försöka vara trevlig och glad trots att det var så tidigt. Jag är glad över att jag kan göra mig i ordning på bara några minuter på morgonen. Eftersom jag alltid är morgontrött brukar jag alltid gå upp så sent som möjligt, duscha, klä på mig det som ligger längst fram i garderoben, äta en snabb frukost och sedan åka iväg dit jag ska. Frukosten är nästan aldrig något jag orkar lägga energi på, i alla fall inte under veckorna. Där vi bodde i helgen var det ganska bra frukost. De hade gröt och det räddade min morgon:)

Efter frukosten kom Ulf, en låtskrivare, och hjälpte oss att skriva låtar. Vi delade in oss i två grupper och hade sedan förmiddagen på oss att skriva en låt. I min grupp hade vi en tjej som hette Kristina som hade väldigt många idéer. För mig tog det lång tid att komma igång men när jag väl hade gjort det kom jag på några rader till låten. Vi skrev förresten en jullåt som jag tycker blev väldigt rolig. Min grupp har pratat lite om att lägga upp låten på Internet och om det händer kan jag ju länka till hemsidan så att ni som vill får lyssna:) Den andra gruppen skrev en låt om hat.

När vi hade ätit lunch åkte vi in till Skanstull och gick till en studio där vi fick träffa några riktigt sköna killar. Tillsammans med de bestämde vi hur musiken till våra låtar skulle låta och alla i gruppen tyckte att musiken till jullåten blev väldigt bra:) Studion där vi var är förresten samma studio som jag praoade i för ett antal år sen. Det var roligt att få komma dit igen och stämningen var, precis som då, väldigt bra:)

Under eftermiddagen hann min grupp även gå och fika på Blå lotus där flera av oss åt kladdkaka som var ganska god. Sen hann vi gå på stan en stund och jag köpte ett par nya vantar eftersom jag hade glömt att ta med mig några i helgen. Det har ju verkligen varit jättekallt ute de senaste dagarna och idag såg jag att det var ungefär tio minusgrader plus att det har snöat hela dagen. Undrar hur kallt det kommer bli i vinter, jag läste någonstans att den här vintern kommer bli den kallaste vintern på länge men jag håller tummarna för att det inte händer.

I lördags åt vi middag på restaurangen Camarina. Där har de ju verkligen jättegod grekisk mat och jag tog, precis som förra gången jag var där, en vegetarisk tallrik. Efter middagen följde jag med Linus och Lappis till Konsum och handlade godis och frukt till kvällen. Vi handlade cirka tre kilo godis, ett antal mandariner, vindruvor, läsk och lite chips, det kanske låter mycket men det är ju ganska vanligt att man handlar sådär mycket när det är många som ska äta sen:) Godiset brukar ju alltid gå åt, den här gången var det ganska mycket som blev över men jag tror inte att någon störde sig på att ta hem lite:) Lördagkvällen blev väldigt lugn och vi gjorde inte särskilt mycket. Jag var social med lite folk och lyssnade på när några sjöng och spelade gitarr.

Igår var det ju söndag och första advent! Tiden går verkligen fort och nu har jag börjat räkna ner dagarna tills det är jul, idag är det tjugofem dagar kvar till julafton:) Min grupp fick sovmorgon igår, tyvärr spelade det inte direkt någon roll eftersom jag vaknade när tjejerna från den andra gruppen gick upp. Sängarna var dessutom inte direkt de skönaste jag har sovit i men överlevde gjorde man såklart. Efter att ha ätit lite frukost gick vi ut i kylan igen och åkte tunnelbana till studion:) Vi skulle nämligen lägga sång på låtarna och det såg vi fram emot:) Ingen i min grupp kunde texten till jullåten som vi hade skrivit. Därför hade det såklart varit smidigast ifall någon som kunde läsa texten som fanns på ett papper kunde sjunga verserna. Men det var det ingen som ville göra och Johan som var med och hjälpte oss i studion tyckte att jag skulle göra det. Jag var inte uppsjungen och kände mig ganska otaggad men sjöng ändå. Det var faktiskt roligt! Ja, jag trodde inte att jag någonsin skulle uppskatta att behöva sjunga solo men eftersom det var en sådan rolig låt som man blev glad av och Johan och resten av gruppen stöttade mig kändes det faktiskt roligt. Det fick mig att känna mig gladare än vad jag har gjort på länge, det berodde mycket på de som var där, särskilt en viss person, men ändå! Dessutom kändes det skönt att jag faktiskt vågade sjunga för först kändes det knappt som att jag skulle göra det men det gick:) Att jag sjöng var som sagt inte det smidigaste sättet att spela in låten på. Jag fick sjunga in små bitar av låten i taget och glömde texten hur många gånger som helst men det blev till slut en helhet och lät som en låt:) De andra fick sedan spela in kör på refrängerna medan jag peppade dem och därefter lade vi till lite eko på sången och spelade in lite andra ljudeffekter som lades till på vissa ställen i låten:) Det var som sagt roligt trots att jag inte blev särskilt nöjd med min sång. Känslan och glädjen borde i alla fall finnas där för jag kände mig glad när jag sjöng och om det inte hörs på inspelningen är det verkligen konstigt. En annan sak som gjorde mig glad var att alla var så otrligt snälla och jag tyckte verkligen om gruppkänslan och stämningen! Johan sa att jag sjöng bra och jag fick en kram av honom innan vi gick, det gjorde mig otroligt glad. Han är verkligen en av de härligaste människor jag någonsin träffat! Sen sjunger han ju hur bra som helst också!

Igår avslutades musikhelgen med att vi åt lunch, lyssnade på låtarna vi hade spelat in, den andra gruppen hade verkligen skrivit en bra låt, och med att vi utvärderade helgen. Det fanns såklart en del saker som vi som planerade helgen kunde ha gjort bättre och det ska jag tänka på nästa gång jag planerar en aktivitet. Helgen verkade i alla fall uppskattas av alla som kom dit, vilket jag tycker kändes jätteroligt! Nu hinner jag inte skriva mer eftersom jag snart ska åka och träna, jag har verkligen saknat att spela showdown. Det var förresten Zebben som vann den första tävlingen i svenska cuppen vilket ju inte var särskilt oväntat:) Hoppas att ni har det bra!
/Vispen

Skola, träning och lite annat

Hej!

Jag börjar det här inlägget med att skriva grattis till min vän Magnus och min mamma Nina som fyller år idag! Jag vill även skriva grattis i efterskott till mina vänner Sandra och Magdalena som fyllde år igår! Nu har det ju verkligen blivit kallt ute. Det är en massa snö och halt ute på vägarna, i alla fall i Stockholm. Ändå rullar mitt liv på och nu är det mindre än en månad kvar till jul! Jag kan inte beskriva med ord hur otroligt skönt det kommer bli med lov! De flesta känner säkert precis som jag för jag tror inte att någon mår bra av den här stressen i längden.

De senaste dagarna har rullt på ganska bra måste jag säga. Tisdagar är de jobbigaste veckodagarna för mig. På estetisk verksamhet fick vi börja skriva våra låtar och jag har fastnat. Det är ju inte särskilt oväntat med tanke på att jag även har tyckt att skisserna har varit svåra att göra. Men jag ska kämpa på med låten och jag hoppas att musikhelgen ger mig lite inspiration:) På samhällskunskapen började vi med ett nytt grupparbete, jag och en tjej som heter Elin ska hitta bra fakta om SIDA. Om jag ska vara ärlig måste jag säga att jag inte tycker att det är särskilt intressant menmen. Efter samhällskunskapen var det psykologi där vi fick en inlämningsuppgift som ska in ganska snart, om mindre än två veckor. Vi ska beskriva en person i en fallbeskrivning utifrån olika psykologiska perspektiv. Visserligen är det ganska intressant men det jobbiga är att uppsatsen ska vara ungefär fem sidor. Läraren sa först att den max skulle vara fyra sidor men eftersom det var folk som klagade på det höjde hon det till fem. Jag förstår inte hur man kan skriva fem sidor om det! Aja, om min uppsats blir fyra sidor hoppas jag ändå att jag kan bli godkänd. Betygskriterierna verkade vara väldigt komplicerade och att bara få godkänt känns ganska omöjligt. Det var det här som de som läste psykologi förra året har varnat mig för. Dels får vi läxor i ämnet nästan varenda vecka och sen kom dessutom den här uppsatsen precis när man känner sig som mest stressad. Det är ju härligt, eller inte.

Igår var det skola igen och på sånglektionen fick jag en ny soullåt som hter Reach out I'll be there. Efter att ha lyssnat på låten tycker jag att det känns helt okej och vi kommer som tur är inte ha något mer sånguppspel innan jul:) Jag jobbade lite med Stilla natt igår också och fick en chock när jag hörde hur hög låten är. Lärarna måste ju nästan vara galna när de tror att jag ska kunna sjunga låten i den tonarten. Jag börjar nästan undra om de vill att jag ska göra bort mig igen. Det räckte verkligen med förra veckan. På lucia brukar man ju dessutom sjunga för hela skolan, först sjunger man för grundskolan och därefter för gymnasiet. Så var det i alla fall förra året. Varför valde de ingen annan istället? Det har jag frågat mig ett antal gånger. Självklart vill jag göra mitt bästa och träna på låten men jag vet att jag inte kan sjunga i den tonarten de har valt, i alla fall inte på morgonen när jag dessutom är nervös. I nödfall får jag väl strunta i att gå till skolan den dagen, även om det egentligen inte ens är ett alternativ. Jag vill ju vara med och sjunga alla andra låtar där jag slipper höras! Men ska man bli tvingad att sjunga solo då eller? Det är faktiskt inte ens roligt när man får en sådan svår tonart och dessutom måste sjunga inför en massa människor. Det kommer bara göra mig nervös och få mig att känna att jag inte kan njuta av luciatåget.

Kontaktlärartiden var ganska tråkig igår för vi fick inte direkt någon ny information. Efter lunchen hade vi ingen ensemble eftersom läraren var sjuk. Vi skulle egentligen ha repat själva men ingen var i ensemblesalen när jag kom dit. Jag vet att vissa personer inte orkade gå dit eftersom vi inte skulle ha någon lärare och att de därför hade gått hem. Men det är ju inte lång tid kvar till konserten nu så jag förstår inte varför ingen annan vill repa. Det verkar alltså inte bara vara jag som är skoltrött för tillfället. Ida slutade lite senare och vi åkte hem till henne. Som tur var gick hon inte lika fort som förra gången, då stukade jag ju foten. Men eftersom det var en massa snö och halt ute var det klart att jag skulle vrida till foten igen. Den har gjort ganska ont idag men det är i alla fall inte lika jobbigt som när jag stukade den på riktigt. Undrar om jag alltid kommer ha lättare att stuka min vänstra fot nu för så brukar det ju bli efter att man har stukat foten en gång. Dessutom tar det tydligen lång tid för den kära foten att läka också. Det är ju verkligen helt underbart, eller inte. Igår var det ju väldigt kallt ute och mina händer hann nästan frysa till is innan vi var framme.

När vi äntligen kom fram till huset där Ida bor träffade jag Eva och Lennart som hon bor hos. Eva och jag sjöng i samma kör i våras och därför var det såklart roligt att träffa henne igen. Lennart var väldigt trevlig och glad vilket också var trevligt. De hade en stor hund också som försökte slicka mig i ansiktet flera gånger. Efter att ha ätit en god middag som Ida lagade bakade vi lussebullar. Degen behövde jäsa väldigt länge flera gånger men det var roligt att göra bullarna. Mina såg inte riktigt ut som lussebullar men de blev i alla fall goda och det är ju huvudsaken:) Det är ju roligt att ens bullar ser lite speciella ut. Min assistent berättade för mig att han brukade göra fötter, händer och andra kroppsdelar av lussebullsdeg när han var yngre. Jag hade alltså en väldigt trevlig kväll igår hos Ida! Hon är verkligen en bra människa som kan göra en glad, sjunger hur bra som helst och som alla verkar tycka om! Alla mina vänner är verkligen helt underbara på många sätt! Tänk om jag skulle ha några av de bra egenskaper som de har, jag skulle till exempel inte tacka nej till att bli lite smartare. Men nu har jag min hjärna som verkar somna lite då och då och ibland vara helt borta. Men vad ska man göra? Igår glömde jag till exempel helt bort ett telefonmöte som jag skulle ha varit med på. Jag trodde att mötet skulle vara idag och lyssnade inte av min telefonsvarare förrän sent igårkväll då jag märkte att jag hade missat det. Det är verkligen mycket att tänka på nu och en massa saker som jag måste hinna göra.

Den här dagen har varit helt okej. Eftersom det var långa bilköer blev jag lite sen till historian imorse men det var som tur var ungefär bara fem minuter. Lektionen var ganska intressant och vi pratade bland annat om Martin Luther och skillnaden mellan katoliker och protestanter. Efter det var det religion då vi fick diskutera olika frågor som handlade om hinduismen och började sedan med ett grupparbete där vi ska jämföra hinduismen och islam.

Innan jag åkte och tränade idag pluggade jag lite och hann dessutom prata med en kvinna som ringde från en tidning. Jag var inte beredd på att hon skulle ringa men det var såklart roligt att bli intervjuad. Kvinnan frågade lite om hur det går för mig med showdownen och jag fick prata om hur mycket jag tränar, kommande tävlingar och vad jag vill göra i framtiden:) Tre andra tjejer som också är födda 1991 som håller på med andra sporter kommer också bli intervjuade. Jag kommer nog framstå som väldigt dålig i artikeln med tanke på att de andra har vunnit guld och varit med i väldigt stora tävlingar medan jag ju bara har vunnit brons än så länge. De har visserligen tränat längre tid än jag men ändå. Det var hur som helst roligt att någon ville ringa och fråga lite om showdown. Det är ju bara bra om fler människor får läsa om sporten och se att den finns:) Träningen har känts ganska bra både i tisdags och idag. Mitt racket gick dock sönder idag, det hann vara med på många tävlingar och var väl använt och det var ju i alla fall bra. Idag köpte jag därför ett nytt racket, ett svenskt racket där bladet är två centimeter mindre på bredden, finnarnas racketar ser ut ungefär på det sättet. Jag hoppas att jag vänjer mig vid mitt nya racket snart, jag märkte nämligen att det är lite smidigare än den tjeckiska racketen jag brukar använda i vanliga fall. Om det skulle vara så att jag inte tycker om den här typen av racket har jag som tur är två tjeckiska racketar kvar:)

Tyvärr missar jag ju första tävlingen i svenska kuppen för den här säsongen i helgen men det finns ingenting att göra. Jag hoppas i alla fall att de som åker till Östersund och spelar har roligt och att jag känner att jag får ut något av musikhelgen. Det skulle kännas riktigt tråkigt ifall musikhelgen inte skulle bli lyckad för i så fall har jag ju struntat i en showdowntävling i onödan. Men det är en anledning till varför jag ska se till att det inte händer! Jag har besämt mig för att försöka ha så roligt som möjligt i helgen och göra allt för att helgen ska bli uppskattad av de andra som ska vara med! Den här gången har jag verkligen försökt planera och vi är bara två personer som planerar helgen. Men allt löser sig säkert och det ska bli riktigt skönt med helg imorgon:) Tyvärr har några av mina vänner, som jag verkligen hade sett fram emot att träffa, avanmält sig men jag får försöka ha roligt ändå. Hoppas att er helg blir trevlig, jag bloggar snart igen!
/Vispen

En ny vecka har börjat

Hej!

Nu har vecka fyrtiosju börjat och på onsdag är det bara en månad kvar till julafton! Jag längtar verkligen tills det är jul men tills dess känns det som att det är hur mycket som helst att göra. Tiden går ju väldigt fort vilket både är positivt och negativt. På onsdag är det förresten bara två veckor tills jag är ett år äldre också och jag har som vanligt lite ångest över att fylla år, nitton är ju som tur är inte ett år som är jämnt eller så men ändå. Det är inte direkt jätteroligt att bli äldre men det kan man ju inte göra något åt.

I fredags var jag på sakomässan i Älvsjö. Där var jag även förra året men i år tittade jag extra mycket på skolor där man kan utbilda sig till socionom. Det är nämligen något som jag har funderat på mer och mer på sista tiden. Psykologutbildningen tittade jag lite på också men eftersom det är otroligt svårt att komma in där tror jag att jag ändå föredrar socionom. Dessutom har jag ingen lust att plugga hur länge som helst och att plugga till psykolog tar ungefär fem år medan det tar tre och ett halvt år att utbilda sig till socionom eller kanske till och med fyra år i den sega takt som jag pluggar. I fredags tittade jag på högskolor över hela Sverige. Om jag får välja hoppas jag på att få stanna i Stockholm men jag tror att jag skulle kunna tänka mig att flytta om det visade sig att jag kom in någon annanstans. Var jag hamnar någonstans får vi alltså se men det är ju faktiskt ganska lång tid kvar innan jag behöver tänka på sådant. Sakomässan var hur som helst trevlig och de jag pratade med gav mig bra information:)

Min helg har varit ganska lugn men det blev sena kvällar både i fredags och i lördags. Båda kvällarna var jag och träffade folk I handen. I fredags var vi och åt på China station, sjöng karaoke och spelade på spelautomaterna som finns där. Madde och jag sjöng både tillsammans och själva vilket var roligt:) I lördags var det karaokekväll för radio Haninge så jag åkte dit en stund. En sak som var rolig var att de som lyssnade verkade uppskatta min sång:) Eftersom det gick så frukntansvärt dåligt för mig i torsdags ville jag göra ett bättre framträdande och ett exempel på det var i helgen. Även om det verkligen inte är samma sak att sjunga på ett sådant ställe som att sjunga i skolan framför en massa duktiga människor kändes det ändå bättre för jag kände mig mycket mer avslappnad när jag sjöng för människor som jag inte känner särskilt bra och jag kunde dessutom känna att det var lite roligt att sjunga för andra och det är ju inte ofta det händer nuförtiden:)

Igår var jag med Rebecka. Vi skulle egentligen ha lyssnat på en spelning men valde istället att vara hemma hos henne och ta det lugnt. Vi tittade på Idol, Ensam mamma söker och åt goda bollar som Alex gjorde. Jag hade roligt som vanligt och skrattade mycket, det är något jag har gjort ganska mycket den här helgen:) I Idol var det ju Andreas Weise som tyvärr åkte ut i fredags. Nu är det två tjejer och två killar kvar och det är ju roligt. I början är det ju alltid flest tjejer som åker ut.

Sen var det skola idag igen och det var helt okej. På kören sjöng vi Staffansvisan, Sankta Lucia, så mörk är natten och delades in i mindre grupper. Som jag har skrivit tidigare ska jag ju vara med och sjunga Stilla natt och det ska bli roligt. Vi röstade förresten fram att Julia i min klass ska få vara Lucia vilket ju är kul och hon blev väldigt glad när hon fick reda på det. Jag röstade faktiskt inte på någon eftersom jag tycker sådant är ganska svårt och eftersom det inte spelade särskilt stor roll för mig vem som skulle bli vald. På ensemblen jobbade vi med Master blaster och nu börjar allt sitta ganska bra:) Det är ju faktiskt bara lite mer än tre veckor kvar tills terminskonserten. Jag kan ju inte direkt säga att det är något som jag ser fram emot men lite roligt blir det nog i alla fall:) Nu ska jag plugga en stund innan jag åker och tränar.
/Vispen

Tror att jag har nått botten

Hej!

Musik är verkligen precis som sport, lika svårt och lika jobbigt. Som ni vet hade vi sånguppspel idag vilket var roligt. Det var jätteroligt att höra alla andra sjunga för när jag hörde hur mycket alla har utvecklats blev jag glad. Dessutom sjöng de flesta bra låtar också och en del av låtarna hade jag aldrig hört tidigare. Men när jag skulle sjunga... Det var verkligen en katastrof och jag har aldrig någonsin sjungit lika dåligt som jag gjorde idag. Ni kan fråga vem som helst och de skulle hålla med om att det här förmodligen var mitt sämsta, eller i alla fall ett av mina sämsta framträdanden någonsin. Jag kände redan när jag satt där och väntade på att det skulle bli min tur att jag började få lite ont i halsen. Så när jag väl hade börjat sjunga verkade min hals bestämma att den tydligen inte alls ville sjunga. Det kom flera jättefalska toner, min röst bröts jättekonstigt och det dröjde länge innan jag kände att jag kom igång. Precis som inom showdownen där det ofta tar tid för mig att komma igång och där jag ofta brukar spela dåligt i början av matcherna sjöng jag hur dåligt som helst idag. Ändå hade jag sjungit upp och allting innan uppspelet. Det känns otroligt störande med tanke på att det här var ett uppspel där folk kunde komma och titta och där det dessutom var många jag kände. Självklart ska folk alltid komma när det går dåligt för mig. Det spelar ingen roll om det är sport eller musik. Jag klarar helt enkelt inte av pressen för när det väl gäller är det som att något tar stopp. Nu borde jag hur som helst ha nått botten, det är mycket att göra i skolan och jag har inte direkt haft världens bästa resultat den här terminen, inom showdownen kom jag fyra i den senaste tävlingen och missade precis medalj, min himla fot gör fortfarande ont, nu var det ju ändå tre veckor sen jag stukade den. Färdtjänsten har krånglat extra mycket de senate dagarna och igår blev jag riktigt arg på att den inte kom och skrek rakt ut, det är inte ofta det händer. Lovisa var med när jag fick mitt utbrott och hon tyckte att jag skulle ta det lugnt men det tog lång tid innan jag kunde göra det. Den katastrofalt dåliga sången idag kom alltså vid helt fel tillfälle. Nu borde det väl komma en sådan där så kallad vändpunkt i livet som det tydligen ska finnas? Som tur är har i alla fall inte mina vänner eller familj övergett mig och jag får väl vara glad så länge inte det händer också. Helt seriöst förstår jag inte varför saker går som de gör för mig just nu... Vad är det för fel? Idag missade jag en träning också och det känns såklart extra surt nu eftersom det gick så dåligt för mig att sjunga. Vi har riktlinjer som vi ska följa och i dem står det att vi ska träna showdown minst två gånger i veckan. Den här veckan har jag bara tränat en gång och konditionsträningen har det också varit dåligt med eftersom jag fortfarande har ont i foten. Musikhelgen jag ska vara med på är samtidigt som svenska cupen nästa helg vilket gör att jag missar ett tävlingstillfälle. Ja, ni ser, det kunde verkligen gå bättre. Jag anstränger mig verkligen för att lyckas och ändå är det såhär, varför?

Några bra saker har i alla fall hänt sen jag skrev senast:) Jag har äntligen fixat talsyntes till min mobil som jag fick för ungefär ett år sen och den fungerar faktiskt ganska bra. Jag måste dock be om att få en licenskod till den ganska snart. På religionen idag fick jag reda på att jag hade vg på islamprovet vilket ju var väldigt trevligt:) Åttapoängsfrågan ska jag inte göra eftersom läraren och jag kom överens om att jag ska koncentrera mig på nästa prov istället. Vi fick tillbaka historieproven vi skrev förra veckan idag också och jag hade vg vilket ju är bättre än vg- som jag fick förra gången. Man kan ju bara få vg på de proven och nu har jag en lång uppsats som ska in om några veckor som jag måste komma igång med snart. Att komma igång med saker är verkligen inte min starka sida men det ska nog gå bra. Planeringen inför musikhelgen går framåt och jag hoppas på att nästa helg blir lyckad:) Vi har hittat fyra ledsagare plus att det faktiskt är ungefär tio personer som har anmält sig till den kära musikhelgen vilket ju är kul. Hmm, det är väl ungefär det som har hänt sen i tisdags. I helgen ska jag ta det ganska lugnt och plugga en del eftersom jag har en massa saker som jag måste ta tag i. Hoppas att ni får en trevlig helg! Fredagen är ju kvar men helgen börjar ju faktiskt imorgon kväll.
/vispen

Mest skola

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Just nu är mitt liv ganska segt och det händer inte särskilt mycket. Jag hade ändå tänkt uppdatera här så att ni som vill kan läsa vad jag har gjort sen i lördags då jag bloggade senast. I söndags tog jag det lugnt hela dagen och det var faktiskt ganska skönt. Jag pluggade en del och tränade på en låt. På torsdag har vi sånguppspel, jag hoppas att det inte blir allt för många som kommer och tittar men vi får se. I söndags var det ju fars dag också och jag gav Björn ett presentkort på Hötorgshallen:) Det är ju verkligen en grej som är typiskt mig att ge bort och Björn verkade uppskatta det:) Rebecka hjälpte mig att ge förslag på bra saker att köpa och jag visste inte ens om att man kunde köpa presentkort från Hötorget men det var ju väldigt roligt:) Jag tycker verkligen om att köpa saker till andra, i alal fall när jag märker att det uppskattas:) Däremot har jag ju ångest innan jag väl kommer på vad jag ska köpa och det beror på att många av mina presenter har varit väldigt misslyckade och dåliga. Men det är tur att jag har vänner som hjälper mig att komma på saker när jag inte har några bra idéer:)

Igår började dagen med körsång. tyvärr kom jag försent till skolan eftersom den kära färdtjänsten krånglade. De hade i alla fall bara hunnit sjunga upp och prata lite om konserten i lördags när jag kom. Vi började sjunga Luciasånger igår och det var verkligen roligt! Jag tycker jättemycket om Lucia och älskar verkligen stämningen,
lussebullar och sådant. Eftersom jag inte har varit med i något Luciatåg på tre år känner jag mig verkligen taggad i år och jag känner att det ska bli jätteroligt att få sjunga en massa bra Luciasånger för resten av skolan:) Igår gick vi igenom en Staffansvisa, det finns ju många olika varianter av ungefär samma sång, och sen sjöng vi igenom lite av Sankta Lucia. I år är första gången som jag sjunger Luciasånger med en massa fina stämmor. Eftersom jag inte gick i någon musikklass i högstadiet sjöng vi de flesta låtarna unisont då, vi hade i och för sig lite enklare stämmor på vissa låtar men i år kommer det bli ännu bättre:) Igår fick vi även reda på att tjejerna kommer delas in i två grupper och träna på varsin sång. Jag kommer förmodligen hamna i en grupp som ska träna in Stilla natt. Det känns roligt och jag tror det kommer bli fint. Däremot fick jag nästan en chock när körlärarna igår sa att de tycker att jag ska sjunga solo på en vers. Jag vet inte om jag vill göra det för det känns lite läskigt att skämma ut sig inför hela skolan. Det finns så otroligt duktiga människor på min skola, många lärare men framförallt elever som håller på med musik. Därför förstår jag verkligen inte varför de tycker att jag ska sjunga solo för jag är ju inte ens särskilt bra på att sjunga, i alla fall inte jämfört med de andra. De brukar ofta fråga oss alla vem som vill sjunga solo och då brukar det inte vara några problem att hitta folk som vill göra det. Men nu frågade de inte utan sa direkt att de tycker att jag ska göra det. Menmen, om jag inte sjunger solo vet jag att det absolut finns andra som vill göra det så vi får se. Det känns hur som helst bra att de i alla fall inte valde att jag skulle sjunga solo på en låt som jag inte alls tycker om. Stilla natt tycker jag är en väldigt fin låt även om jag tycker att den är lite svår att sjunga, framförallt tidigt på morgonen när vi kommer gå Luciatåget. Men som sagt, vi får se. Men tänk, det är Lucia snart och bara elva dagar efter det är det julafton! Tiden går fort trots att det är mycket att göra fram tills dess.

Ensemblen var helt okej igår och vi började sjunga låten Master blaster. Oj, vilken bra låt det är och Stewie Wonder är verkligen en artist som jag beundrar! Han sjunger ju verkligen med känsla och jag tycker verkligen att han kan beröra. Eftersom vi är tre sångare i min ensemble och låten har tre verser kommer vi förmodligen sjunga en vers var och det känns bra.

Idag hade jag först estetisk verksamhet där vi pratade om slutkompositionen som ska lämnas in ganska snart. Alla ska skriva en egen låt och jag förstår verkligen inte hur det ska gå till. Okej, jag förstår men det känns ganska omöjligt. Vi ska i alla fall utgå från en av de korta skisser vi har gjort under de tidigare veckorna och bygga vidare på den på något sätt. Jag har inte ens bestämt mig för om min låt ska vara på svenska eller engelska än men eftersom jag är bäst på svenska tror jag nästan att jag väljer att göra en låt med svensk text.

Efter lunchen var det samhällskunskap då vår kära lärare gav oss det andra oförberedda provet. Jag kan säga att jag inte alls var förberedd den här gången och idag gick det väldigt dåligt för mig. Eftersom jag har en annan lektion direkt efter samhällskunskapen hann jag inte skriva någonting på vg-frågan men jag får göra den muntligt med läraren imogon istället. vi får se om jag väljer att göra det men det är ju lika bra att jag försöker för det kan ju inte värre än att jag bara får godkänt den här gången. Ekonomi är verkligen ett moment som jag tycker har känts ganska svårt och ointressant även om det såklart är bra att kunna det vi har lärt oss. Det är ju bra att vi får ha anteckningar på proven men jag hinner knappt utnyttja det eftersom det tar lång tid för mig att läsa och att hitta en speciell sak i en lång text tar ju ännu längre tid. Menmen, idag skrev jag bara det jag kommer ihåg från tidigare lektioner och jag hoppas att det räcker till ett godkänt. På psykologin fick vi lära oss mer om kognitiv terapi och sånt, det var ganska intressant:)

Efter skolan åkte jag äntligen på träning igen! Eftersom taxin krånglade igårkväll kunde jag inte ta mig till träningen då och därför kändes det extra roligt att träna idag. Jag hann spela ganska mycket vilket var roligt och det gick helt okej. Sen träffade jag Madde och gav henne sin födelsedagspresent som Rebecka och jag köpte i lördags, en bok med gitarrackord eftersom jag vet att Madde tycker om att spela gitarr, några plektrum och lite godis. Godis visste jag att hon tyckte om och det är ju något som det dessutom inte gör särskilt mycket om man har för mycket utav. Boken med gitarrackord hade hon som tur var inte och hon verkade faktiskt bli glad över min present:) Nu är jag hemma igen och ska nog plugga lite innan jag går och lägger mig.
/Vispen

Lördag natt

Hej!

Det måste verkligen vara något fel på mig. Klockan är nu nästan två på natten och jag känner mig inte det minsta trött. På måndag har jag skola vilket innebär att jag inte kan vända på dygnet nu eller något sådant. Som tur är börjar jag i alla fall klockan halv tio på måndagarna vilket är otroligt skönt:) Men varför är jag inte trött? Idag har jag gjort en massa saker och jag sov inte särskilt mycket igår natt heller. Hur som helst verkar jag inte vara den enda som är vaken såhär sent. Jag chattar med några av mina vänner, några av dem gick i och för sig och la sig nyss men Adam är fortfarande vaken och underhåller mig lite.

De senaste dagarna har varit helt okej. I torsdags läste vi en artikel om slaveri på historian. Det är hemskt att det faktiskt finns människor som lever som slavar än idag. På religionen började vi jobba med hinduismen och pratade bland annat om reinkarnation som jag tror på. Jag tror inte att våra själar dör bara för att våra kroppar inte orkar leva hur länge som helst. En person från syncentralen kom och fixade lite med mina datorer i torsdags och nu fungerar båda två hur bra som helst. Det ska jag verkligen försöka njuta av för det lär ju inte ta lång tid förrän det blir något problem för datorer brukar ju bara fungera bra under korta perioder, i alla fall mina. träningen var ungefär som vanligt i torsdags och jag tränade med Krister och Johnnie. Det var väldigt trevligt och roligt även om jag förlorade ibland.

Igår var det fredag då vi först hade prov på historian. Det hade jag räknat ut med tanke på att läraren inte ville tala om vad vi skulle göra på lektionen då vi skulle ha en vikarie. När jag frågade om vi skulle se film sa han att vi inte skulle göra det. Han sa även att jag inte behövde någon assistent på lektionen men att jag behövde ha något att anteckna på. Dessutom var vi klara med kolonialismen så vad passade inte bättre än att ha prov? Jag svarade på alla frågor men tror tyvärr inte att det räckte till ett vg. Snart måste jag dock ta tag i en stor skrivuppgift som måste lämnas in i början på december. Tyvärr har jag inte ens orkat börja på den men det ska jag som sagt göra nästa vecka. Samhällskunskapen rullade på som vanligt efter den långa håltimmen och vi pratade om globalt samarbete och internationell ekonomi precis som i tisdags. Vi fick prata lite i smågrupper och alla i min grupp verkade vara lika trötta som jag vilket gjorde att vi knappt kunde koncentrera oss på de frågor vi skulle diskutera.

Igårkväll åkte jag hem till Björn. Vi åt en god middag och tittade på Idol. Det var roligt att höra idolerna sjunga till rocklåtar och mina favoriter var Jay och Linnea. Dessutom tycker jag att det var jätteroligt att höra idolerna sjunga duetter, även där tycker jag att Linnea och Jay var bäst. Däremot håller jag inte med juryn om att Olle och Andreas sjöng dåligt tillsammans, jag tycker att de var duktiga. Att Minnah och Elin lät lite som Abba i refrängerna håller jag däremot med om. När Linnea hängde löst igår blev jag väldigt orolig och förvånad med tanke på att hon fick väldigt bra kritik av juryn. Jag störde mig verkligen på det eftersom jag tycker att Linnea är en av de bästa som är kvar. Lovisa och jag röstade till och med på henne för att hon inte skulle åka ut. Elin var tyvärr ingen av mina favoriter i år men jag tycker ändå att det var synd att hon åkte ut redan igår menmen.

Idag åt jag först en stor frukost innan jag åkte till Rebecka. Vi gick på stan i några timmar och jag köpte presenter till Lovisa, min kompis och syster Madde, för er som inte visste det är hon min syster i showdown-familjen, och en grej till Björn eftersom det är fars dag imorgon. Tyvärr köpte jag ingenting till mig själv men det får jag kanske ta och göra någon annan dag för jag borde köpa lite nya kläder snart tror jag. Madde fyller förresten år idag eftersom klockan är över tolv, grattis till henne! Du är världens bästa fjortonåriga syster! Jag passar även på att säga grattis till min vän Damir som också fyller år idag! Tyvärr kunde jag inte vara med och fira Madde idag eftersom tvåorna och treornas körer från Kulturama hade konsert i Immanuelskyrkan tillsammans med några andra körer. Jag var med på den konserten förra året också och även i år gick pengarna som samlades in idag till barn I liberia. Rebecka kunde tyvärr inte vara med på konserten vilket jag tycker var synd men några i min klass var snälla och hjälpte mig vilket ju var väldigt snällt av dem!

När vi kom till kyrkan började vi med att sjunga upp och sjöng sedan igenom de låtar som vi skulle vara med på. Alla tvåor och treor sjöng två låtar tillsammans, With a little help from my friends och Praise god. Dessutom sjöng vokalensemblen en låt som hette Shine som jag tycker var hur fin som helst. Carla sjöng solo på den och hon var helt underbar! Jag ångrar verkligen att jag inte valde vokalensemble i år för i år sjunger tvåor och treor tillsammans plus att de har Linda som lärare som enligt mig är en av de bästa körlärare jag någonsin haft! Praise god sjöng vi tillsammans med en stor orkester vilket gjorde att vi knappt hörde oss själva men det var kul ändå. Efter att ha repat en stund fikade vi och fick jättestora kanelbullar precis som förra året. Jag satt vid samma bord som Ellen, Julia och Cattis och pratade ganska mycket med dem:) Vi diskuterade en massa roliga saker, bland annat kroppspråk, killar, drinkar och fester. Klockan sex började konserten och jag måste säga att den blev roligare än vad jag trodde att den skulle vara. Det var i och för sig några som pratade men ingen pratade överdrivet länge plus att jag tycker att de tog upp bra saker. Syftet med konserten var som sagt att samla in pengar till barnen i Liberia och idag fick vi tillsammans ihop över tretio tusen kronor vilket jag tycker var väldigt bra! Storbandet som var med spelade en hel del men de hade ganska korta låtar och de hade dessutom en kvinna som sjöng på några av låtarna. Det gjorde att jag tycker att det blev mycket roligare att lyssna på storbandet eftersom jag tycker att en låt blir mycket bättre om någon sjunger. Immanuel gospel, en jättebra gospelkör, sjöng några låtar och de var fantastiskt duktiga! Alla klappade och verkade älska musiken, gospel är härligt på det sättet! Vi från Kulturama sjöng våra låtar och jag tycker att det gick helt okej även om jag hade velat sjunga mer. Att sjunga i kör tycker jag är väldigt roligt! Praise god körde vi som avslutningslåt och alla verkade ha hunnit tagga till vilket gjorde att låten enligt mig lät mycket bättre än när vi hade repat tidigare under eftermiddagen:) Efter konserten fick jag springa ut till taxin som väntade på mig trots att jag var en kvart sen. Egentligen ska den bara vänta i fem minuter och därför blev jag otroligt glad över att chauffören kunde vänta på mig så pass länge. Taxin var precis på väg att köra iväg men Julia hann som tur var vinka åt chauffören så att han stannade, ibland har man tur:)

Sen jag kom tillbaka hit har jag ätit middag, ätit mango, pratat med Björn och min farmor Irre, pratat med Sven på skype, spelat ett kortspel över Internet som jag tyvärr förlorade de flesta gångerna, chattat med lite folk, bland annat med mina kära vänner Tobbe, Anton, Mariah, Caroline och Adam och även hunnit skriva det här. Nu ska jag försöka sova så att jag i alla fall får några timmars sömn inatt. Men jag känner att det här har varit en lyckad och rolig dag. Godnatt!
/Vispen

Tre dagar i november

Hej!

Jag vill först säga att jag mest skriver för min egen skull idag för att jag känner att jag behöver skriva lite. Ni får läsa om ni vill men jag förstår verkligen inte hur så många kan tycka att det är intressant att läsa vad jag gör men det känns såklart roligt, tack!
Det är ju jättesvårt att komma på rubriker till blogginläggen och det är därför de blir så dåliga varje gång menmen. Nu sitter jag här framför datorn och tänker lite. Jag fick nyss veta att Zeke, hunden som har levt så länge hos Björn, idag dog på grund av kancer. Det är ju verkligen jättetråkigt att såpass många dör av kancer, det drabbar ju både människor och djur. Zeke levde i alla fall med oss sen jag var sju år. Vi hämtade honom efter att jag hade varit på sommarläger för första gången. Då var jag från mina föräldrar i en vecka och även om jag ibland längtade hem den gången tyckte jag att lägret var roligt. Sen dess har jag ju åkt på en massa läger. Hur som helst tyckte jag att Zeke var en bra hund eftersom han hade slät päls. Jag är inte särskilt förtjust i hundar med långt hår. Dessutom tyckte jag att Zeke var ett roligt och bra namn eftersom jag på den tiden brukade titta mycket på gladiatorerna och det fanns en gladiator där som hette Zeke. Han var Lovisas och min favorit och vi tyckte om att han var så rolig och att han gjorde lite busiga saker som inte de andra gladiatorerna gjorde. Det är synd att det tv-programmet inte visas längre för det var verkligen något som jag tittade på varenda fredagkväll:) Zeke var ganska liten när vi hämtade honom men han växte snabbt och var en ganska stor hund. Jag kommer alltid att minnas honom eftersom han ju bodde hos Björn i många år. När jag hörde honom skälla visste jag direkt att det var han, när han drömde lät han på ett speciellt sätt och ibland suckade han väldigt högt, särskilt när han la sig ner någonstans. Zeke verkade lära sig att jag inte kunde se för han flyttade alltid på sig när jag kom gående och sättet han gick på kände jag igen väldigt tydligt. Zeke tyckte om att ta det lugnt och tyckte om att ligga på olika ställen i huset. Han brukade vakta huset och skällde när han hörde en bil eller något annat utanför. Jag vet att det fanns de som var lite rädda för Zeke för att han var så stor men han var en bra hund. När det kom andra människor brukade han, i alla fall när han var yngre, försöka slicka de i ansiktet när han hälsade på dem. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var störande när han försökte göra det på mig så han lärde sig till slut att inte göra det:) Zeke tyckte även om att gå promenader och eftersom Björn bor i skogen kunde han gå ut när han kände för det. Zeke lärde sig snabbt att öppna ytterdörren själv men att stänga den gick tyvär inte lika bra:) En annan bra sak med Zeke var att han tyckte om mat och han fick alltid äta från våra tallrikar om vi inte orkade äta upp allt. Det senaste året märkte vi att han började ha ont och idag fick han som sagt somna in. Det var kanske lika bra för det är ju aldrig roligt när någon lider. Men självklart kommer det kännas tomt utan Zeke för jag hade ju vant mig vid att han alltid var där när jag var hos Björn. Det är ju synd att de flesta djur inte blir särskilt gamla. Hundar brukar ju till exempel bara bli mellan tolv och femton år.

Dagarna rullar på som vanligt annars. I måndags hade jag först kör då vi repade inför konserten. På ensemblen pratade vi om det sätt vi har arbetat på de senate veckorna då sångare och instrumentalister var i olika grupper. Sen fick alla prata enskilt med en lärare. Jag pratade med Aleks och tycker att det var ett bra samtal. Aleks sa att han tror att motivationen som jag för tillfället har tappat lite kommer komma tillbaka snart:) Det kändes väldigt trevligt att höra att han tror det för det fick mig faktiskt att känna mig lite gladare. Han sa också att han tycker att jag har arbetat bra hittills förutom lite saker men att jag enligt honom ligger på vg i betyg. Det hoppas jag att jag ska kunna få i vår, det fick jag ju i ensemble a och b och därför vill jag såklart ha det i c-kursen också. Efter ensemblen hade vi ett extrarep med kören dit både tvåor och treor kom. Det kändes mycket roligare att sjunga när vi var fler för det lät coolt:) På lördag är ju konserten och det ska nog gå bra!

Träningen i måndags och igår gick helt okej och det kändes roligt att få spela showdown igen:) Det är tur att jag inte har tappat motivation att träna. I och för sig tror jag att jag för tillfället är inne i en period där jag spelar ganska dåligt. Christoffer däremot är inne i en av sina bästa perioder hittills och spelade utmärkt både i måndags och igår vilket ju är otroligt roligt för honom! Dessutom fick han inte ont i axeln när han sköt hårda skott vilket ju är ännu bättre. Han har vunnit över mig båda gångerna vi har spelat den här veckan men nu blir jag inte lika arg när jag förlorar mot honom längre och det är ju bra. Men det är riktigt bra att jag får träna med killar eftersom de skjuter hårdare än tjejer och jag oftast bara behöver möta tjejer, i alla fall på SM och internationella tävlingar.

Igår hade jag först estetisk verksamhet och tills nästa vecka ska jag skriva en text istället för musik. Melodin jag skrev tills igår blev inte sexton takter men eftersom jag bestämde mig för att ha repris på de takter jag blev klar med gör det ingenting. Det var tänkt att vi skulle inspireras av en karaktär. Det gjorde inte direkt jag men i fredags kväll när jag låg och tänkte kom det bara en melodi i mitt huvud som jag fastnade för och då spelade in för att inte glömma bort. Det är ju inte världens bästa melodi men det var det bästa jag kunde komma på just då och jag har aldrig i hela mitt liv skrivit en låt men det är det som är målet och om några veckor ska vi lämna in en färdigskriven låt. Helt ärligt förstår jag inte hur jag ska lyckas med det för jag vet inte var och hur jag ska kunna hitta inspiration. Igår insåg jag dock att det kanske hade varit lättare att skriva en text förra veckan och istället få skriva musik tills nästa vecka. På lektionen fick jag en melodi av en kille i parallellklassen som jag ska skriva text till och det känns ganska omöjligt just nu men det ska nog gå bra.

När jag kom till skolan igår var det förresten en kille i parallellklassen som sa hej till mig när jag var på väg till första lektionen. Han frågade lite hur jag mådde och sånt och det tycker jag verkligen var roligt eftersom det var länge sen vi pratade senast. Ibland är det svårt att hitta folk i skolan och när man bara går förbi varandra är det ju helt omöjligt för mig att veta vem jag går förbi om inte den andra personen hälsar på mig eller om inte personen råkar prata med någon just när han/hon går förbi. Min morgon blev i alla fall mycket bättre efter att ha pratat med killen i min parallellklass eftersom jag blev så glad över att han sa hej, tänk att något sådant kan betyda så mycket ibland. Självklart är det andra som säger hej till mig i skolan också men det var som sagt extra trevligt igår eftersom jag verkligen behövde muntras upp lite och han kom precis i rätt ögonblick:)

Samhällskunskapen var ganska seg igår och vi fick lyssna på när läraren höll en föreläsning om internationell ekonomi, globalt samarbete och sånt. Jag fick veta att vi som inte var med på redovisningen i fredags måste skriva en hel sida om vad gruppen kom fram till och det känns verkligen tungt. Jag som inte tycker om att skriva och mycket hellre hade velat redovisa uppgiften tillsammans med min grupp för det hade inte alls varit lika jobbigt som att nu istället behöva skriva helt själv och dessutom behöva skriva mycket mer än vad jag hade behövt säga. Himla fot, varför var jag tvungen att stuka den just dagen innan redovisningen? Om jag hade vetat det här hade jag lätt gjort vad som helst för att komma till skolan den fredagen, om jag så hade behövt krypa. Dessutom svek jag min grupp genom att inte komma och det känns inte heller bra för nu kanske de inte kommer vilja jobba med mig i framtiden, det är ju verkligen perfekt, eller inte... Okej, jorden går inte under, den är faktiskt fortfarande kvar och jag lever och det är ju tur:) Min fot känns förresten bättre nu även om den fortfarande gör ont. Det skulle dock inte förvåna mig om jag halkar vilken dag som helst eftersom det är väldigt halt ute nu. Det har snöat både igår och idag och jag tycker faktiskt bara att det är störande.

Psykologilektionen igår var väldigt intressant. vi pratade om det humanistiska perspektivet, läste ett häfte med exempel och texter av Carl Rogers. Det handlade bland annat om gruppterapi och tills på tisdag fick vi i uppgift att svara på två frågor som handlar om olika själv som människan har. Jag tycker som sagt att det är väldigt intressant och jag har faktiskt börjat tycka om psykologin som jag i början av terminen inte alls gillade. Men läraren mailade mig och skrev att hon ska bli bättre på att skriva gensvar på mina loggar och bad om ursäkt för att hon inte alltid har gjort det:) Dessutom verkar hon vara väldigt förstående och bra för när jag skrev en sak i en av mina loggar frågade hon om jag har fått hjälp med att bearbeta problemet och om jag hade pratat med andra om händelsen vilket ju var snällt.

Idag har jag haft sånglektion, kontaktlärartid och ensemble. Nästa vecka har vi sånguppspel igen och det kändes faktiskt helt okej att sjunga igenom Round midnight idag även om jag inte kan texten till hundra procent och jag fortfarande känner mig osäker på improvisationen. Men som sagt, uppspelet är redan nästa torsdag och då kommer det ju vara fler än vanligt som tittar eftersom det är på kvällen. Därför börjar jag redan bli lite nervös men jag har ju som tur är fortfarande över en vecka på mig att öva på låten. På kontaktlärartiden hände inget särskilt och vi kom fram till att ingen vet hur man sjukanmäler sig vilket ju är lite jobbigt. Efter lunchen pluggade jag och hann skriva en psykologiuppgift som jag inte hade hunnit göra färdigt än och det känns oerhört skönt att äntligen vara klar! Nu har jag bara en uppgift kvar och den har jag tills på tisdag på mig att skriva. I de andra ämnena har jag däremot mycket mer att göra. Vi kommer förmodligen ha prov i historia när som helst, kanske till och med imorgon. Dessutom ska jag skriva en lång uppgift som ska lämnas in snart. I samhällskunskapen har jag det där kära grupparbetet som jag måste skriva om plus att vi kommer ha prov när som helst. I religionen har jag åttapoängsfrågan kvar från förra provet och eftersom jag har hört att läraren tydligen har fått barn nyligen har han inte varit i skolan på några veckor. Det är såklart förståeligt men jag hoppas att jag får göra uppgiften snart för ju längre tid jag väntar desto mer kommer jag glömma om islam. Det var ju inte direkt en religion som jag tycker var jätteintressant. I ensemblen ska vi börja med nya låtar och vi bestämde idag att vi ska försöka lära oss sex låtar som vi ska spela på terminskonserten. I och för sig har jag ganska lätt att lära mig nya texter men ändå. I kören ska vi börja repa inför lucia nästa vecka och även där kommer vi få en massa låtar så det är som sagt en del att göra nu men det måste jag ju klara på något sätt för jag har ganska mycket håltimmar. Nu ska jag äta så jag bloggar igen någon annan dag.
/Vispen

Ännu en lugn helg

Hej!

Tänk att det redan har gått tre dagar sen jag bloggade senast. Imorgon börjar skolan igen för mig och det känns inte alls roligt. Jag förstår inte hur all motivation till skolan och att plugga kan ha försvunnit nästan helt och hållet. I och för sig kanske det beror lite på att det är höst, väldigt kallt ute och sen kanske det helt enkelt är så att alla har sådana här perioder i livet. Kylan är verkligen jobbig och nu måste man ju ha en massa kläder på sig när man går ut för att inte frysa. Men jag förstår verkligen inte vad problemet är för jag har inte ändrat något i mitt liv på sista tiden utan mitt liv ser nästan precis likadant ut som det gjorde för några månader sen. Den enda skillnaden är väl att jag blir äldre och äldre för varje dag som går. Imorgon är det bara en månad kvar tills jag fyller nitton år och som ni vet tycker jag inte alls om att bli äldre men det ska nog gå bra. Jag har ju inte direkt något annat att välja på. Men jag kanske behöver ändra på något i mitt liv för att motivationen för skolan och en del annat ska komma tillbaka. Men på vilket sätt jag ska göra det har jag tyvärr inte kommit på än.

Min helg har i alla fall varit väldigt lugn. Jag har varit på en helg med aktiva synskadade, jag tror att den kallades aktiv träffpunkt. Där träffade jag hur som helst en massa människor, både folk som jag hade träffat tidigare men även nya människor som jag lärde känna. Självklart lärde jag ju inte känna någon jättebra eftersom det bara var en helg men jag pratade i alla fall med några som jag tycker verkar vara väldigt trevliga. Innan jag glömmer att skriva det måste jag bara skriva att jag för första gången, på i alla fall väldigt länge, träffade någon som är kortare än jag! Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle få uppleva det. Nu menar jag dessutom att personen jag träffade inte är dvärg eller något sådant utan hon var faktiskt 1.47 medan jag är 1.50! Förstår ni hur skönt det kändes? Jag trodde att jag nästan är den enda i hela Sverige som är så kort. Inte ens de asiater jag känner är lika korta som jag och därför kändes det speciellt att träffa någon som var kortare än jag. Vi gjorde inte särskilt mycket i helgen utan man fick göra lite vad som helst. I fredags träffades vi inne i stan och åkte till gården där vi bodde som låg ungefär en och en halv timmes bussresa därifrån. Jag tycker att det var ganska långt och det brukar sällan vara så att jag uppskattar långa resor. När vi kom fram fikade vi i alla fall och sen pratade jag med lite folk innan jag gick och la mig:) Geir fick ju lämna idol i fredags och eftersom han hade hängt löst de två tidigare veckorna också tyckte jag inte att det var särskilt oväntat. Ändå tycker jag att det var roligt att Geir kom så långt, han är ju den absolut äldsta i Idols historia.

Natten var lite störande. Jag sov tillsammans med Ida och hennes kära ledarhund Lana som jag tycker snarkade väldigt högt. Sen flög det runt en massa irriterande flugor i rummet som såklart också störde mig. Jag sover dessutom nästan alltid dåligt första natten på nya ställen men några timmars sömn fick jag i alla fall:) Det var förresten väldigt många som hade ledarhund i helgen, det kanske jag kommer skaffa i framtiden men som det är nu skulle jag aldrig orka med det. Att sköta om en hund tar ju en massa tid och sen är jag inte särskilt intresserad av hundar. I lördags förmiddag spelade jag i alla fall lite showdown och det var roligt. Tyvärr hade jag glömt mina showdownsaker hemma så jag spelade med en väldigt stor handske vilket gjorde att jag försvarade mig sämre än vanligt men det gjorde inte särskilt mycket. Jag satt en stund framför brasan tillsammans med en massa folk innan lunchen också:) Vi grillade mat till lunch och det var trevligt förutom att man luktade rök resten av dagen och att jag hade lite svårt att andas när jag stod nära elden men så brukar det ju alltid vara. Under eftermiddagen spelade jag showdown igen, satt framför brasan, fikade och kollade in studion och lyssnade på några inspelningar som folk hade gjort tidigare:)

Sen var det disco efter middagen eftersom det var halloween. Innan det åt jag en halloweentårta med godishjärnor på. En liten kille hjälpte mig att ta tårta och han gav mig en tårtbit med två hjärnor på och sa att han trodde at det skulle göra att jag blir smartare, vi får hoppas att han har rätt:) Några hade byggt en sorts ballonger som flög upp i luften när man tände dem så de hade en tävling om vilken ballong som flög längst. Efter det fick alla barn priser. Alla blev tvingade att gå en spökrunda också, den tog som tur var bara någon minut och när jag hörde att Mia som gick innan mig skrek jättehögt trodde jag att den skulle vara läskig. Men när jag kom in i rummet där den var skulle man bara känna i någon skål där det låg något äckligt som jag senare fick reda på var ketchup, honung, marshmallows och klementin vilket jag tycker var en skum blandning men de som kom på den var ju lite roliga:) En kille satt och skrek skumt också för att man skulle bli rädd men jag tyckte mest att det var roligt och skrattade åt det i flera minuter. Igårkväll spelade jag kort också där jag som vanligt kom sist. Jag fick bara ett enda litet par när vi spelade finns i sjön trots att jag verkligen gjorde mitt bästa och kom ihåg vilka kort alla hade. Men jag hade otur hela tiden vilket ju var tråkigt. Jag har dessutom kommit på att det inte stämmer att man har tur i kärlek om man har otur i spel eller tvärtom. Nästan alla jag umgås med är tillsammans med någon, både i skolan och utanför. De jag känner som inte är det vill inte vara tillsammans med någon. Jag har i och för sig en vän som har ungefär lika otur som jag, som ofta blir kär i fel personer och som också har svårt att bli kär. Men nu börjar jag verkligen störa mig på att jag inte har någon rolig pojkvän som jag kan krama ibland och som kan göra mig lite glad. Jag vill göra allt det som mina vänner pratar om och jag vill inte vänta tills jag blir en gammal tant, seriöst! Man lever ju bara en gång, i alla fall i det liv man har nu. Jag vill bli kär på riktigt och då inte bli kär i någon som är upptagen och inte heller i någon som jag aldrig i hela mitt liv kommer få av någon annan anledning, det är inte roligt någonstans. Jo, det kan vara roligt ett tag men inte om kärleken för människan aldrig försvinner. Oj, var var jag någonstans nu då? Just det, jag pratade med en annan kille som också går estet musik igår och vi pratade om hur skönt schema han har i jämförelse med mig och diskuterade musik och låtar som vi tycker om:)

Idag lyssnade jag medan en kille som heter Philip pratade om datorspel för synskadade. Philip visade några spel som han har gjort och pratade lite om hur man gör om man vill utveckla egna spel. Han har en hemsida som ni kan besöka här:
Http://blastbay.com
Efter att ha ätit en god pumpasoppa, paj och nybakat bröd till lunch städade vi våra rum plus något mer ställe i huset där vi bodde och åkte sedan bussen tillbaka till Stockholm igen. Jag tycker att helgen har varit trevlig och tycker såklart att det var roligt att träffa alla:) Det var varken den bästa eller sämsta helgen jag har varit på hittills men jag tycker absolut att det var värt att åka och vara med på den. Nu har jag nog inget mer att skriva så ha det bra tills nästa gång jag orkar blogga.
/Vispen

Höstlov

Hej!

Precis som de flesta andra som fortfarande går i grundskolan eller på gymnasiet har jag höstlov nu. I år har jag mitt sista riktiga höstlov och det känns lite tråkigt. Aja, nästa år får jag värma upp lite inför hur det kommer vara sen och även om jag kommer ha höstlov även då kommer det kanske kännas lite annorlunda. Tänk att lovet nästan redan är slut. Det känns som att dagarna har gått väldigt fort trots att jag knappt har gjort någonting. Jag har mest tagit det lugnt och vilat upp mig inför de kommande veckorna innan jul. Då brukar det alltid vara mycket som ska lämnas in och mycket att göra. Eftersom jag för tillfället är väldigt skoltrött har jag försökt plugga så lite som möjligt den här veckan och hoppas att jag istället ska känna mig mer motiverad att göra sådant nästa vecka. Att vila en period tror jag faktiskt kan hjälpa lite. En sak som jag tror kommer hjälpa mig lite nu är i alla fall att jag häromdagen äntligen fick tag på en persom från ungdomsmottagningen som kunde skriva ut ett årsrecept på de minipiller som jag åt tidigare. Det hoppas jag kommer göra så att jag inte behöver ha lika ont i magen som jag har haft de senaste månaderna och i så fall är det verkligen hur skönt som helst!

I tisdags hände ingenting förutom att jag var på träning. Vi brukar för det mesta nästan bara spela träningsmatcher under träningarna nuförtiden men som tur är hinner jag träna på en del moment som jag tycker är svåra då vilket är bra. Dessutom behöver jag träna mer på att försvara mig, särskilt när skotten kommer på min högra sida. Därför passar det väldigt bra för mig att spela matcher då jag både behöver försvara och skjuta mycket. Min fot gjorde lite ont i tisdags och det gör den även idag men att känna smärta lite då och då kan nog vara bra ibland:) Dessutom har jag hört att det ibland krävs träning för att foten ska bli lika stabil och bra som innan jag stukade den så jag tänker att det nog är bra att gå ganska mycket nu. Min kära mormor Lia var förresten på besök hemma hos oss i tisdags också och då åt jag den första lussebullen för i år, spelade kort och pratade en del med henne:) Att spela kort är väl ändå väldigt vanligt att man gör med sin mormor eller farmor? Jag tycker i alla fall att det verkar så.

Natten till igår var en av de jobbigaste nätterna på länge för mig och jag kunde inte sova utan låg istället och tänkte och var ledsen i flera timmar. Som tur är mår jag mycket bättre nu och även om jag fortfarande känner att jag är inne i någon sorts höstdepression eller något kunde det verkligen ha varit mycket värre än vad det är:) Igår eftermiddag åkte jag hem till min kompis Kim där jag även träffade Damir och Mickis som såklart också är mina vänner. Vilken tur att det finns så roliga människor på jorden, de fick mig faktiskt att må mycket bättre och känna att det nog ändå är bra att leva:) Vi fikade och åt jättegod kladdkaka. Kims mamma hade bakat en och sen hade hon köpt Frödinges kladdkaka. Vi fick gissa vilken som var vilken och de flesta tyckte mest om den kladdkaka som Kims mamma hade bakat vilket ju var tur:) Jag däremot tyckte att båda kladdkakorna var lika goda och kunde inte avgöra vilken som var godast. Därför får Frödinges kladdkaka ett riktigt bra betyg av mig för sådant man köper som redan är färdigt brukar ju sällan vara lika gott som det man bakar själv. Efter att ha varit med mina vänner i några timmar åkte jag vidare för att ha möte med USS styrelse. Det var väldigt trevligt att träffa alla igen och innan mötet lagade vi pastasallad som jag tycker blev väldigt lyckad. Mötet gick enligt mig bra även om det som vanligt tog längre tid att gå igenom alla punkter än vad jag trodde att det skulle göra. Vi pratade bland annat om statsskattjakten som jag var med och ordnade och tyvärr hade vi inte lyckats lika bra med den som jag hade trott eller önskat. Men man brukar ju oftast göra misstag och man kan ju inte lyckas hela tiden. Nu ska jag ju snart vara med och hålla i en musikhelg och jag hoppas verkligen att det går bättre då för annars kommer nog ingen i styrelsen lägga ett sådant ansvar på mig igen och jag vill såklart att de ska kunna känna att de litar på mig och så vidare. Men att ta ansvar och planera har nog aldrig varit något som jag är särskilt bra på.
Jag kan ibland tycka om att planera men det kan ofta bli så att jag har för dåligt tålamod och att jag inte riktigt orkar planera saker så mycket och noggrannt som jag borde. Det enda som jag i alla fall skulle kunna säga att jag oftast lyckas med är att vara punktlig och jag brukar sällan komma försent till saker. Min kära dagordning som jag försökte skriva inför mötet var tyvärr inte heller så bra som den borde och jag glömde en massa saker som jag absolut inte förstår själv hur jag kunde glömma bort att ha med. Men nu finns det ju ingnting att göra åt det som har hänt och jag får väl försöka göra saker bättre tills nästa gång för några månader till har jag ändå på mig att försöka visa att jag klarar av att sitta i den kära styrelsen.

Idag fyller min lillasyster Lovisa femton år! Jag kan inte förstå hur hon kan ha hunnit bli så gammal redan, tiden går verkligen fort. Nu får hon ju både köra moped, om hon tar ett sådant körkort, ha sex om hon vill och dessutom se filmer på bio som hon inte har fått se tidigare. Sen är hon ju straffmyndig nu vilket kanske inte är lika roligt men jag tror inte att det har särskilt stor betydelse för sådana saker håller hon ju som tur är inte på med:) Vi har i alla fall firat Lovisa genom att gå ut och äta ikväll. Vi åt middag på restaurangen Bamboo palace i Stockholm där jag tror att de har både japansk och kinesisk mat. Det var hur som helst väldigt gott och Lovisa och jag åt en massa sushi:) Ikväll har jag inte planerat att göra särskilt mycket men Lovisa ska öppna sina presenter snart. I helgen kanske jag ska åka iväg på en helg med aktiva synskadade. Några av mina vänner ska dit så det vore ju trevligt, jag vet dock inte om jag får plats där än men det får vi se. Om jag inte åker dit vet jag som tur är lite annat som jag kan göra istället, det är ju alltid bra att ha en b-plan ifall saker inte blir som man har tänkt. Hoppas att ni får en bra helg!
/Vispen

USS statsskattjakt 2010

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Idag mår min fot i alla fall lite bättre och det känns bra. Tyvärr har jag dock såpass ont att jag inte kan träna showdown. Nu sitter jag och stör mig på det och tycker lite synd om mig själv. Varför skulle det här just hända nu på lovet? Då har man ju tid att träna och göra en massa annat roligt. Aja, det var inte det jag skulle skriva om utan jag hade tänkt skriva lite om USS statsskattjakt som var i helgen:) Dit åkte jag eftersom jag var med och planerade helgen tillsammans med Ronja och Maja. Jag hade verkligen inte stått ut med att sitta hemma, ha tråkigt och veta att andra hade jätteroligt!

Jag trodde först att taxichauffören hade kört mig till fel ställe i fredags eftersom det var väldigt dött där jag blev avsläppt. Men som tur var hade jag hamnat på rätt ställe och var dessutom den första personen som kom dit. Efter en stund kom de kära ledsagarna, vi hade tre ledsagare i helgen och fastän ingen av de hade varit ledsagare tidigare tycker jag att det fungerade väldigt bra. Förra året då vi bara hade nya ledsagare på statsskattjakten var det mycket sämre så vi hade tur i år:) Ledsagarna som var med i år var dessutom väldigt roliga och sociala:) En av dem verkade vara lite osäker i början men det gick hur bra som helst för honom både under själva skattjakten och på kvällarna. När alla roliga deltagare äntligen hade kommit och alla hade ställt in sina saker på rummen gick vi och åt middag på en pizzeria. De hade god mat där och jag åt någon sorts vegetarisk pasta. Efter middagen fick jag hålla i en presentationsrunda men jag gjorde den inte särskilt lång eftersom alla redan visste vilka alla var, i alla fall de flesta. Sen märktes det att folk tyckte att det var tråkigt och att då ha en lång sådan där tråkig namnlek hade ju inte alls varit populärt. Det var däremot många som ville titta på Idol eller bara prata så jag lät folk göra det. Vi hann se några av idolerna sjunga och när Idol var slut höll Ronja i parlamentet som vi brukar köra varje år. En del av frågorna var svåra men det var en rolig lek:) Lite senare tittade vi på Idol igen och jag tycker att det var väldigt synd att Daniel åkte ut eftersom han var en av mina favoriter. Men alla som är kvar nu är ju otroligt duktiga och jag har verkligen ingen aning om vem som kommer vinna i år. I finalen hoppas jag i alla fall att Olle är med! När Idol var slut gick de flesta och la sig.

Några timmar senare var det lördag och dags att gå upp. Alla hade fått frukostlådor i rummen och även om jag inte direkt tyckte om frukosten åt jag lite. Efter det delades deltagarna in i två lag, fick en massa uppgifter som de skulle göra och gick sedan ut på stan. Några av uppgifterna var bland annat att sjunga eller dansa på plattan, hälla diskmedel i en fontän, få något från Hötorget, krypa genom en galleria, skaffa kondomer, smöra för domarna och sånt. Det fanns även lite seriösare frågor som handlade om US eller andra bra saker, till exempel att hitta skyltar som stod i vägen, hitta en tunnelbanestation där det inte fanns ledstråk och att skriva upp numret till nummerupplysningar. Medan lagen var utetillsammans med två av ledsagarna var Ronja och jag och handlade godis och frukt till eftermiddagen och kvällen. Det gick ganska bra även om det tog lite tid eftersom jag hoppade runt på kryckor. Jag tyckte synd om de andra som behövde stå ut med att jag var så seg hela tiden och för att de alltid var tvugna att gå väldigt långsamt för att jag skulle kunna hänga med. Efter att ha gått med kryckor ett tag blev jag dock bättre på det och i lördags kväll gick det faktiskt ganska bra:)

Lunch åt vi i ringens köpcentrum och efter det åkte vi till Odenplan för att se en teater. Det tog lång tid innan vi hittade till den kära teatern men när vi väl äntligen hittade till rätt adress och jag satt i en stol kändes det mycket bättre! Skådespelarna spelade jättebra och handlingen fick mig verkligen att börja tänka mycket och inse hur bra vi faktiskt har det här i Sverige. Teatern vi såg hette Jag skulle ha ropat för länge sen. När teatern var slut fortsatte skattjakten en stund innan middagen. Vi åt middag på Bamboo city där vi även åt förra året. Det verkade som att i alla fall de flesta tyckte om maten:) När vi var tillbaka på boendet igen gick vi igenom alla uppgifter och lagen visade vad de hade gjort. Båda lagen hade hunnit göra fler uppgifter än vad vi trodde att de skulle hinna göra på en dag och det var såklart roligt. Kvällen var ganska bra annars, jag pratade med en massa folk, åt frukt, godis och drack te lite senare på kvällen:) Jennifer, Angelica, Anneli och jag delade rum och vi hade väldigt trevligt:) Alla blev flummiga och glada när klockan var över tre på natten, som tur var var den då bara lite över två eftersom vi bytte till vintertid i söndags.

Igår fick vi sovmorgon och träffades inte förrän klockan halv tio då alla hade packat färdigt och började bli lite piggare. Vi hade en kort utvärdering där alla fick säga vad de tyckte hade gått bra och vad som kan göras bättre nästa år. Alla tyckte att det hade varit en rolig helg och en tjej sa till och med att det var den roligaste helgen hon någonsin varit på:)

Istället för att både äta frukost och lunch igår åt vi brunch på Fåfängan. Jag åkte färdtjänst dit eftersom jag förmodligen inte hade kunnat komma upp för alla trappor med min onda fot. Som tur var hittade taxichauffören till slut en väg att köra upp för berget på:) Jag tycker att de hade bra brunch på Fåfängan och jag hade faktiskt aldrig ätit brunch tidigare, i alla fall inte på ett särskilt brunchställe. Men det var som sagt väldigt trevligt och gott! Vi avslutade helgen med att dela ut pris till lagen. Egentligen skulle vi ha köpt någon liten sak som gick att spara men eftersom alla affärer där man kunde köpa sådant var stängda när vi hade tid att handla vann lagen bara lite godis. Vinnarna fick varsin godispåse medan förlorarna bara fick en liten chokladbit. Alla ledsagare fick en chokladask för vi brukar alltid köpa något till de som är ledsagare. När vi hade delat ut allt sa alla hejdå till varandra och åkte sedan antingen kommunalt eller tog en färdtjänst från brunchstället:) Jag tycker som sagt att statsskattjakten var rolig i år och jag kanske är med och planerar den någon mer gång. Även om Ronja höll i mer saker än jag den här gången kändes det bra att för första gången vara med och planera och hålla i en hel helg. I och för sig kändes det lite konstigt att vara äldst av alla som var med i helgen. Till och med ledsagarna var yngre än jag men som tur var kände jag mig inte särskilt gammal:) Om några veckor kommer jag tillsammans med en person hålla i en musikhelg som USS ska ha sista helgen i november. Dit hoppas jag att det kommer en massa trevliga människor!

Jag åkte hem till Rebecka igår och det var trevligt att få vara i deras kära lägenhet några timmar:) Vi skulle egentligen ha gått på stan men det gick inte eftersom jag hade ganska ont i kroppen sen i lördags och för att min fot gjorde ganska ont. Därför blev det en ganska lugn söndag då vi segade oss, lyssnade en del på musik, pratade, sjöng, tittade på tv-programmet Vem vet mest i några timmar, åt middag och tittade på Ensam mamma söker.

Idag har det verkligen inte hänt något roligt överhuvudtaget. Jag hoppas på att foten är bättre tills imorgon så att jag kan träna igen för det vore både roligt och behövligt. Det här blir förmodligen ett av de segaste och tråkigaste loven på länge men jag ska försöka vila ut, hinna träna och även träffa några av mina kära vänner. Hoppas att ni som har lov den här veckan har roligare än jag och vem vet, det kanske i alla fall händer något kul:)
/Vispen

RSS 2.0