Konserten

Hej!

Konserten gick bra, nu ska jag och Adam snart åka till honom. Men jag är bara där tills imorgon för det är ju skola igen på måndag.

På konserten så sjöng jag Natural woman och jag sjöng näst först. Först var det en liten kör som sjöng och sen var det jag. Efter det så sjöng några andra. Det var en tjej som går på ett gymnasium som heter Stockholms estetiska som sjöng, hon var jätteduktig! Många jag känner tyckte att hon var bra!
De som kom och tittade som jag känner var min mamma Nina, min pappa Björn, min lillasyster Lovisa, min mormor Lia, min famor Irene och Adam såklart.
När jag kom dit så träffade jag min musiklärare, hon jobbar i den kyrkan där vi sjöng ibland. Hon berättade att det var hennes barn Albin som först såg mig i kyrkan så det var ju roligt. Albin sa innan jag skulle sjunga att han hejade på mig haha. Min musiklärares man sköter ofta ljudet på olika ställen, han har gjort det i vår skola några gånger på avslutningarna och när vi har haft luciatåg.
Det var en del olika låtar som sjöngs idag men förutom min låt så var det en musikal-låt som hette When will someone hear tror jag och några andra låtar som jag inte hade hört förut, jag kommer inte ihåg vad de heter heller.
Efter konserten så fick jag blommor och pengar av min mormor, jag blev glad för det!  Pengar kan ju vara bra att ha i sommar. Min pappa sa att han tyckte att jag hade valt en bra låt och min sånglärare sa att hon tyckte att jag skulle vara nöjd med min sång.
Jag tycker att det gick ganska bra för mig, det kunde ha gått sämre. Men i början så startade de låten för tidigt så jag hann inte börja sjunga så de fick starta om den en gång. Sedan hade jag lite problem med mikrofonen i början men ändå. Låten var ganska låg och jag tycker att det ibland lät lite konstigt på de lägsta tonerna, jag hörde inte mig själv så bra heller och det lät som att min röst hördes efter musiken.
Men idag var det bara ungefär mellan 20 och 30 personer som kom och tittade och jag brukar ju sjunga för lite större publik än så. Men det som kändes lite nervöst och jobbigt var att jag kände ungefär en tredjedel av de som var där, jag visste i alla fall vilka många av dem var.
Jag tycker att det känns värre att sjunga för de jag känner än för de jag inte känner för de behöver man ju inte träffa igen om det skulle gå dåligt.

Aja, vi ska åka snart och jag måste packa lite innan det.
Hoppas att alla får en fortsatt bra dag, det har ju varit jättevarmt hela dagen och man behöver ju bara ha en tröja på sig när man är ute.
Imorgon när jag kommer hem igen så kommer min säng vara borta, vi ska ju slänga den men vi har redan köpt den sängen som jag ska ha i det nya huset.
/Vispen

Tränar på en låt

Hej!

Nu sitter jag här med Adam. Körkonserten börjar snart, den kommer att vara i en kyrka men jag tror inte att så många kommer att komma och titta.
Jag tränar på en låt som heter Friends forever. Den kanske jag ska sjunga på skolavslutningen. Tidigare år så brukar tjejer ha sjungit den låten. Men om jag sjunger den så kanske jag kommer att sjunga själv. Men den är svår att sjunga för det är jättemycket text i den.

Igår såg jag Talang! Zara Larsson var verkligen en värdig vinnare, hon sjöng Celine Dions låt My heart will go on igår. Jag trodde inte att Zara skulle vinna för det är ju ganska många som kan sjunga den låten, inte lika bra som hon men ändå.
Jag trodde att en som jonglerade med sju bollar skulle vinna. Han gjorde det med ögonbindel och misslyckades först men sen lyckades han andra gången! Juryn trodde att han skulle vinna.
David, en kille som var tio år spelade piano. Han var verkligen jätteduktig!
En trollkarl höll på med kort och han var jätteduktig! Han spelade poker med juryn.
Sebastian Krantz var med i finalen, folket röstade fram honom i lördags. Det kunde jag nästan tro för många tycker att han är söt verkar det som. Men han sjunger jättebra också!
Juryn ville att Sofia skulle vara med i finalen, hon sjöng Evighet igår och så hade hon sin orkester som spelade.
Men Zara blev jätteglad när hon vann i alla fall, hon är ju bara tio år så det var ju jätteroligt för henne! Hon fick 500000 kronor!

Nu måste jag gå.
/Vispen

Brev som jag skrev i sjuan!

Hej!

Nu har jag precis läst igenom ett brev som jag skrev till mig själv när jag gick i sjuan. Jag har ju artistskola snart men jag ska ändå försöka att skriva ner det här på bloggen innan det, vi får se hur långt jag hinner. En del av det som står där stämmer faktiskt fortfarande, jag skrev längre än vad jag trodde i sjuan men det var bara för att jag visste att bara jag själv skulle läsa det senare. Men nu får ni som vill läsa. Jag stavade inte perfekt då såklart och det gör jag inte nu heller men jag skriver så som jag skrev i sjuan. Hoppas att ni förstår vad jag menar.

Brevet till mig själv

Hej Vispen! Nu är det jag själv som skriver. Det var väl trevligt, eller hur?
Hoppas du mår bra och allt sånt. Nu sitter jag i skolan och har tråkigt. Sen tänker jag på Adam. Han är min pojkvän för tillfället och han är ju värsta cool och grejer. Undrar om jag tänker så när jag läser det här om tre år.
Då har jag nog fått betyg också, hoppas jag får mvg i musik! Det är hur roligt som helst att sjunga. Jag sjunger i en kör, det kommer jag nog göra när jag har gått ut nian också. Det skulle vara väldigt konstigt annars.
Ikväll ska jag träna goalball, det är första gången efter sommarlovet. Det ska bli kul. Hmm, undrar vad man ska skriva här egentligen...
Jag kan ju skriva att jag är en liten människa som lever på jorden i Sverige och bor i Nykvarn.
Men jag vill inte bo här. Det är tråkigt här ju, man kan ju inte göra någonting här. Jag skulle vilja bo nära massa synskadade. Det är bara jag som är synskadad i skolan. Det är hur dåligt som helst!
Nu håller min assistent Tini på här. Hon är 61 år och har väldigt mörk röst. Det låter roligt när hon sjunger. Kom ihåg att säga till henne att sjunga innan ni säger hejdå till varandra Vispen.
Just det, jag undrar om jag fortfarande vill byta namn från Elvira till Vispen i nian. Elvira är ju jättefult och grejer!
Hoppas att jag har bytt namn när jag har gått ut nian.
Igår sa två kompisar (jag skriver inte deras namn, jag kallar dem D och W) att de inte ville ha kontakt med mig längre. Det var tråkigt men det ordnar sig nog.
D och jag var ihop innan fast nu är jag ju ihop med Adam. Men sen när Adam blir 18 år kommer han att flytta till England, USA eller Australien.
Snart ska jag åka hem med skoltaxin, då har jag ansträngt mig färdigt för idag men jag har några läxor tills imorgon. Vispen, kom ihåg Adam, glöm aldrig honom. Så, nu har jag skrivit det också.
Undrar vad Adam gör nu och undrar om han verkligen är kär i mig. Det kan man ju inte veta men jag är i alla fall väldigt kär i honom.
Idag är det den 7 september 2005.
Om jag inte har dött om några år så kommer jag få läsa det här.
Då kanske jag kommer tänka helt annorlunda än vad jag gör nu.
Just det, jag får inte glömma att säga att jag är hårdrockare, det kanske jag är om tre år också. Min favoritgrupp är Nightwish. De är ju jättebra, särskilt sångaren!
(R) och jag kommer nog fortfarande ha kontakt om två år. Hon är en jättebra och schyst kompis. Vi är inte bästisar eller så men vi har känt varandra sen vi var ett år.
Hägle är cool i alla fall hehe, han sjunger jättebra!
Hmm, undrar om jag har glömt någonting nu. Nu ska vi snart sluta, klockan två.
När jag kommer hem ska jag gå in på msn, hoppas att någon intressant människa är inne.
Nu har jag tråkat ut dig riktigt ordentligt Vispen.
Nyss sa en i min klass till mig att han tycker att jag har skrivit långt. Men det tycker inte jag om man jämför med hur långt jag brukar skriva när jag är hemma. Men när jag är i skolan kommer jag aldrig på vad jag ska skriva när jag ska lämna in någonting till en lärare.
Men hemma började jag skriva dagbok för några dagar sen.
Nu står tini och går igenom vilka läxor vi ska ha tills imorgon. Det är engelska, spanska och lite NO som man ska läsa igenom. Nu går hon tydligen igenom reglerna för do och does.
Nu pratar jag med (K) i min klass, han frågade vad jag gör och jag skriver ju det här brevet.
Jag längtar efter Adam otroligt mycket! Han är min ängel. Han pratar så speciellt och han är nästan alltid glad.
Adam tror att (A) är min drömprins men hans har helt fel. Det är Adam som är det ju, det vet han nog egentlige.
Nu går några människor hem, det ska jag nog också göra snart. Då får jag gå in på datorn. Det är synd att Adams internet inte funkar än, det har varit trasigt ett tag. Hans familj fick lov att beställa ett nytt bredband eller något.
(K) säger att jag bara har skrivit några rader nu. Han tycker det är coolt att jag kan skriva så snabbt på datorn fast jag är blind. Men jag är van vid det och tycker inte att det är ett dugg svårt ju.
Hoppas jag och (D) pratar någon dag snart igen. Även fast han sa till mig att han inte ville ha någon kontakt med mig så hoppas jag att han ångrar sig snart.
Nu måste jag sluta Vispen för snart går taxin. Ha det gött så hörs vi i nian när du läser det här.
Hejdå Vispen!

Ja, jag hann skriva klart men nu måste jag springa till musiksalen!
/Vispen

Gitarr.

Hej!

Nu är svenskalektionen snart slut och jag har ingenting att göra. Jag ska ju vara statist i en film men de ska spela in den nästa vecka.
Min svenskalärare hade kommenterat boken om mig själv. Där hade hon skrivit att hon önskade mig all lycka i framtiden och att hon hoppades att hon skulle få en signierad cd-skiva när jag hade släppt den. Haha, jag tror inte att det är så stor chans att jag kommer att släppa en skiva i framtiden men man vet ju aldrig. Min svenskalärare sa att man ska tro på sig själv och det ska man ju såklart göra. Men vissa saker känns ju lite för overkliga och då har man ju svårt att tro att de kommer att hända.

På spanskan tittade vi på film och där visade de hur man gör olika maträtter och annat som man brukar äta i Spanien. Vi läste igenom och översatte ett recept där det stod hur man gör omelett.

På musiken idag så spelade vi gitarr. Vår musiklärare låter fortfarande väldigt förkyld men det var ju sista lektionen så då tyckte hon att det var viktigt att komma. Men gitarr var svårare än vad jag trodde, det var svårt i alla fall. Jag har provat det lite förut och för några år sedan så spelade jag elbas.
Men idag så lärde jag mig bara två ackord och jag jobbade tillsammans med en kille som inte heller har spelat gitarr så mycket förut.
Man måste ju trycka strängarna mot banden på ett speciellt sätt och jag fick jätteont i fingrarna efteråt haha. Men jag vet ganska många blinda och synskadade som spelar gitarr och det verkar inte alls vara så svårt när man väl kan spela det.
Jag fick bara g på gitarrspelandet men min musiklärare sa att jag inte behövde visa mer. Hon sa att jag har andra talanger.

Om en stund har jag matte, då ska vi gå igenom nationella proven och jag vet ju redan att jag bara fick g så det är lugnt. Det känns ju inte lugnt för mig men jag hade ju bara g i höstas också och jag vet ju att jag kommer att komma in på Kulturama. Men det känns synd att jag kommer sänka engelskan också. Men i tekniken har jag lyckats höja till vg.

Idag har jag läst på Kulturamas hemsida och läst lite om deras musikinriktning. Det verkar bra, man kommer att ha väldigt mycket enseble där och så. Sedan kommer man att få undervisning i sitt instrument och så kommer man förstås att få lära sig noter. Det är tur att jag har sett punktskriftnoter förut i alla fall.

Klockan tre är artistskolan, den sista artistskolan för mig, tråkigt! Undrar vad vi ska göra idag, förmodligen fika och så.
/Vispen

Talang imorgon!

Hej!

Imorgon är finalen av Talang och jag ser fram emot det jättemycket! Hoppas att det går bra för Zara, jag kommer förmodligen ringa och rösta på henne!
Imorgon åker en från min parallellklass till USA, han ska bo där i sommar med sin familj för hans pappa hade fått jobb där eller något, jag minns inte. Men han som ska dit var jag i samma grupp som förut på filmningen.
Men han sa hejdå till mig idag och gav mig en kram, han kanske väljer att gå gymnasiet i USA och det är inte så stor chans att jag får träffa honom igen ju. Men jag kommer kanske inte att träffa någon av de jag går i samma klass som när jag har gått ut Turingeskolan.
Nu lyssnar Adam på låten I´m yours med Jason Mraz. Jag tycker att låten är okej men inte mer än så. Jag har hört andra som sjunger den bättre än vad Jason gör.

Jag visste att vi skulle ha prov i no ju, idag så gick vi igenom olika saker på non inom fysik, inte jättesvårt i alla fall och till och med jag förstod nästan allting. Men vår lärare sa att alla måste vara i skolan på tisdag vid en viss tid även om man ska filma då så får man inte göra det. Imorgon får vi tillbaka boken om oss själva men jag vet ju redan vad jag fick på den men det ska ändå bli roligt att få läsa omdömet jag får! Sedan får vi tillbaka ett brev som vi skrev till oss själva i sjuan, jag tror inte att jag skrev så mycket då för jag tyckte inte alls om att skriva när jag var yngre. I lågstadiet kunde jag skriva en del men sen i trean, i slutet av lågstadiet, så hände det något. Min fantasi försvann och annat konstigt så då fick jag jättesvårt att skriva. Men jag kunde skriva när jag väl skrev och jag har aldrig haft speciellt svårt för stavning, tycker jag i alla fall.
Men det ska bli roligt att se om jag skrev något intressant i sjuna.

Idag är det precis två veckor kvar tills jag har gått ut nian, sorry om jag tjatar om hur många dagar det är kvar i varenda inlägg.

Nu startade Adam en jättebra låt med Melanie C, den heter The moment you believe. Det är en lugn låt så man blir ju inte direkt glad av den men jag gillar den ändå. Den är svår att sjunga till och de flesta av Melanies låtar är väldigt höga.

Imorgon är den sista musiklektionen men tyvärr så tror jag inte att den blir. Emma var i skolan idag men bara en lektion. Den sista artistskolan är ju också imorgon och det känns tråkigt om jag missar det! Sen slutar jag ju där och då kommer jag kanske aldrig mer att få träffa de som är med där, det är nog inte så stor chans. Men det viktigaste är ju att min musiklärare blir frisk.
Min lillasyster och hennes kompisar hade sjungit idag för sin klass, det hade tydligen gått bra för dem och hon sa till mig att de kanske ska få sjunga på skolavslutningen, jag vill också sjunga då men eftersom jag inte har någon låt så kanske det inte blir av.

Vi såg på film idag på son, det är fyra avsnitt om hur man levde på 1970-talet eller om det är på 1960-talet, jag har ingen koll haha. Men filmen är lite svår att förstå och ibland händer det jättemycket samtidigt. Sedan handlar det om flera familjer och de byter scen mellan dem rätt ofta.
De andra fick tillbaka sina prov och jag tror att det gick bra för de flesta. Men min assistent hade glömt att lämna in mitt prov igår fastän hon skrev ut det så jag hoppas på att få tillbaka det imorgon istället.

På bilden fick alla redovisa om vad de har gjort under den här terminen, det var en som inte har gjort någonting, undrar om han får g då, det borde han ju inte få. Men han skulle jobba mycket idag och hemma sen och lärarna vill ju såklart helst inte sätta ig så jag hoppas för hans skull att han får g i alla fall.
De flesta i klassen har gjort självporträtt eller kollage, jag har gjort ett kollage ju där jag klistrade fast olika saker. Jag använde tyg, olika sorters papper och läderbitar. Det skulle föreställa ett ansikte men det blev inte så bra haha. Sedan har jag ju gjort mobilen som man händer upp, jag fick den att låta lite mer än förra veckan. Min hand blev klar idag också, den jag gjorde i lera, det var svårare än vad jag trodde att göra den.
De andra i klassen hade också hållt på mycket med lera, det var en annan som också hade gjort en hand, en hade gjort en mugg och en kille hade gjort olika frukter som skulle föreställa ett ansikte. Det finns en kille i min klass som älskar bilar så han hade gjort en bil såklart, inte så svårt att gissa ju.
Jag har nog inte så mycket mer att skriva idag.
/Vispen

Kväll

Hej!
Nu var det kväll igen. Vi fortsätter att packa och vi har beställt en kontainer där vi ska slänga en del saker senare. Jag kommer att få en ny säng och ett nytt skrivbord.
Min nya säng blir 120 cm istället för 80 cm som jag har nu, skönt. Sedan hoppas jag på att få ett bredare skrivbord också.
Vi åt Mcdonalds-mat idag, vi gör inte det så ofta men det händer ibland. jag tog en kycklingburgare av något slag. Den var riktigt god faktiskt. Ninas pojkvän och hans barn kom hit och vi har fikat, då tog jag en morotskaka. Jag har alltså ätit väldigt onyttigt idag men jag får göra extra många sit ups, armhävningar och annat innan jag går och lägger mig ikväll.

Vi har förresten börjat köpa presenter som vi ska ge till våra lärare när vi slutar. Min lillasyster ska ge till tre lärare och det sk jag också göra. Men jag ska ge blommor till alla lärare. En present får bara de som har haft mig extra mycket och så. Haha, det är ju svårt att veta vad man ska köpa men vi har i alla fall köpt olika saker nu. Hoppas att lärarna blir glada.
Jag skriver inte vad jag har köpt till dem, inte för att jag tror att någon av dem läser här men ändå.
Åh, Adam har nästan sommarlov nu, han behöver bara vara i skolan vissa timmar, lyxigt!
Imorgon har jag bara vanliga lektioner. Bild är det enda jag ser fram emot faktiskt.
På fredag kommer en från syncentralen och hämtar olika saker. Jag har saker i skolan som jag har haft sedan ettan som jag inte har lämnat tillbaka. Häromdagen fick vi en lång lista på saker som jag har lånat från syncentralen. Den första saken var från 1993, tänk, det var ju 15 år sedan.
De har redan varit och hämtat en del och då blev bilen full, det kommer nog att finnas en del den här gången också.
Jag ska förresten vara med i en film nu, jag ska vara statist! Några tjejer frågade mig om jag ville vara med i deras film! Då finns det i alla fall någonting för mig att göra nästa vecka. Jag ska spela polis, undrar hur det går.
Nu ska jag gå till sängen och ligga där ett tag innan jag somnar. Ibland kan jag tycka om att ligga och tänka men inte för länge, då känns det bara jobbigt.
/Vispen

Soprov

Hej!

Nu har jag haft det sista soprovet, det gick rätt okej tror jag men jag svarade inte på alla frågor men några gissade jag på i alla fall. Det var nästan ingenting som jag tyckte var jättelätt på provet men ändå. Andra solektionen läste vi i en bok och svarade på frågor. Det var olika dialoger i boken där två personer pratade med varandra om olika saker. Det handlade mycket om hur samhället är och så. Det var mest tonåringar det handlade om, inte så konstigt ju eftersom vi som går i nian är tonåringar haha. Men det stod olika åsikter och de som pratade med varandra i boken diskuterade olika ämnen. Jag tyckte om den lektionen för vi har inte pratat om sådant så mycket förut.
På spanskan fick jag tillbaka en grej där jag hade svarat på frågor till en text, jag fick exilente! Jag hade bara ett fel!!!!! Det var länge sen som det gick så bra för mig!

Igår pratade jag med en kompis som också är trött på skolan och alla läxor. Hon vet att hon egentligen orkar mer och att hon egentligen inte anstränger sig. Men hon har i alla fall g i alla ämnen. Men om man vet att man klarar av vg och mvgnivå så tycker jag att man ska försöka. Men plugga är ju inte allt, man måste ju må bra samtidigt.
Men hon har nästan så lätt i vissa ämnen så att hon bara behöver läsa läxan en gång för att sedan kunna den. Därför skulle ju jag göra det om jag var hon men man är ju olika. Min kompis har inte riktigt förstått varför man pluggar än, det har nog inte jag heller, jag gör det för att komma in på gymnasiet och för att sedan kunna fortsätta att läsa på högskolan eller universitetet. Men om man inte ser varför man måste plugga och inte har någon motivation så är det klart att det går sämre.
Min kompis blir på jättedåligt humör av alla läxor och vem gillar skolan? Jag förstår om hon inte orkar. Jag försöker att göra mitt bästa och jag anstränger mig faktiskt och jag är ju inte sämst i alla fall.

Snart har jag engelska och efter det ska jag ha mentor och sen spela trummor.

Jag pratade med en annan kompis igår också och vi kanske ska träffas i sommar. Vi har inte träffats på tre år nu men det beror på att han bor en bit från mig, det tar några timmar med tåg att åka till honom. Sedan brukar han inte åka på läger så ofta heller.
Men vi pratade om Liseberg igår och om att kanske åka dit med hans ledsagare någon dag, det skulle ju verkligen vara jätteroligt! Jag har inte varit där på flera år nu och Liseberg är mycket roligare än Gröna lund. Balder är absolut roligast!
De har ju en regel där, de har haft det förut i alla fall, att man får sitta kvar flera gånger om man är blind eller synskadad eller kanske har något annat funktionshinder. Min kompis var där och då satt hon kvar i Balder fem gånger, sedan gick hon och åkte en annan grej fem gånger och sen åkte hon Balder fem gånger igen. Det skulle jag också vilja göra, det finns nästan inget roligare än att åka karuseller och berg och dahlbanor!
Men nu börjar engelskan när som helst.
/Vispen

16 dagar kvar

Hej!

Idag är det bara sexton dagar kvar tills jag får sommarlov, yes! Det är elva skoldagar och resten är helgdagar men de sista fyra dagarna blir nog mest att man ska städa och på måndagen så ska ju klassen åka på klassresa.
Nu är jag klar med det där brevet som jag ska öppna om tio år. Min svenskalärare har förresten gett mig ett omdöme till boken om mig själv som jag skrev förut, jag fick vg+ så det var roligt! Hon har förresten sagt att jag får maila henne också sen om jag vill!
Jag kan ju lägga ut en bit av det som jag skrev här på bloggen lite senare.
Idag har jag pluggat till soprovet imorgon men jag har inte lärt mig alla årtal och så. Sedan har jag lite problem med att komma ihåg vad som hände i vissa länder.
Idag har jag börjat packa ur saker ur mitt rum, en del har vi slängt, kläder och så som jag har använt tidigare. Men jag vill inte slänga mina gosedjur, jag är barnslig men jag har haft en del av dem sen jag var liten och de tar ju inte så stor plats. Därför ser jag ingen anledning till varför jag ska slänga dem nu.
En del dockor jag har haft sen jag var liten kommer jag också att behålla, jag vill nog ha kvar det mesta av mina saker.
Men jag kommer att sakna huset där jag bor nu, det finns en del nackdelar med att flytta också.
Jag skriver nog inte mer ikväll, det finns ändå ingenting att säga, jag känner mig helt tom på tankar just nu, jag tänker mest på samma saker hela tiden.
Men jag har ont i huvudet och fryser så jag ska nog sova, lite tidigare än vanligt, hoppas att jag slipper bli sjuk för det orkar jag inte!
/Vispen
PS: Idag berättade jag för studievägledaren på skolan att jag har kommit in på Kulturama, hon blev jätteglad och gav mig en kram!!!!! Det kändes roligt, sedan sa min matte-nolärare och en annan lärare grattis till mig för att jag hade kommit in där.
På engelskan så läste vi igenom lite av den där komedin vi såg igår och när vi såg den igen sen så förstod jag allting mycket bättre! Sedan översatte jag några meningar från svenska till engelska och det gick bättre än vad jag hade trott!

Min dator är konstig ibland.

Hej!

Jag tror att jag kan ha råkat posta samma inlägg två gånger. Det var bara för att det jag skrev igår inte skickades trodde jag. Sedan så postade jag det igen nu på morgonen för att det inte fanns där men då fanns plötsligt det gamla inlägget där också, konstigt. Jag orkar inte försöka mig på att ta bort något av dem så jag skriver att det blev fel istället. Jag är inte så jättebra på datorer heller haha.
Nu ska jag ha svenska, då ska jag fortsätta att skriva på brevet jag kommer att läsa om tio år. Undrar vad jag kommer att tänka då.
/Vispen

Har tråkigt!

Hej!

Idag har jag fått reda på att en tjej läser min blogg, det är ju jätteroligt. Men jag har inte vetat att hon läser den för att hon inte kommenterar. Så om du läser här så får du gärna kommentera så vet jag att du har läst.
Nu har jag tråkigt så jag bloggar lite. Jag har pluggat jättemycket ikväll och det har inte varit roligt!
Jag åt kalkon med potatis och så till middag, det var gott!
Vi såg film idag på engelskan, det var en komedi där de pratade jättesnabbt haha.
Imorgon ska jag på sånglektionen och sjunga, det blir sista gången innan konserten på lördag! Min musiklärare är fortfarande sjuk, hon var i skolan idag men hon ska inte vara där imorgon, undrar om hon orkar vara i skolan på fredag.
Hoppas att soprovet blir det sista provet den här terminen. Men jag känner på mig att vi kanske kommer att ha någonting mer i matte för vår matte och nolärare ger alltid oss en massa läxor och prov de sista dagarna. Vi fick en läxa tills imorgon men den har jag inte fått ta med mig hem så om vi har oförberett prov imorgon så kommer jag att misslyckas igen. Jag vet att man ska inte tänka så.
Adam och jag pratade förut, han kommer nästan att sluta skolan på onsdag, det är bara de som inte har godkänt i vissa ämnen som måste vara i skolan. Adam ska försöka att få godkänt i matte och han behöver bara att vara i skolan i cirka sex timmar på två veckor. Sedan slutar han, en dag innan jag också dessutom. Medan jag ska sitta i skolan när de andra har sitt kära filmtema och annat, inte kul!
Nästa vecka kommer vi att ha filmtema i tre dagar och då ska vissa vara borta från skolan hela dagar, jag vet i alla fall en grupp som ska vara med imorgon för en som är med i deras grupp ska ju åka till Usa på fredag. Han kanske bestämmer sig för att bo där resten av livet sen.
De som går på Kulturama kommer att få sommarlov jättetidigt i år, det betyder ju att de kommer att börja tidigt också sen, medan jag slutar sent. Så jag kommer förmodligen att få kortare sommarlov än vanligt.
Nästa år hoppas jag att jag får åka på språkresa i England eller så. Adam och en annan synskadad kompis jag har ska dit i år. Men jag hinner inte det för vi hann inte planera in det och sen flyttar jag ju snart.
Nej, vad lite det finns att skriva om idag men ändå tänker jag säkert på en hel del sen oroar mig just nu, betygen bland annat men jag kan ju ändå vara säker på att jag kommer in på Kulturama, hur konkurensen än blir. Det sa i alla fall någon som nästan var rektor där eller något.
Men eftersom att jag vet att jag kommer att sänka mitt betyg i några ämnen så är det ju inte bra. Men jag får försöka att bli bättre i höst. Men ändå pluggar jag flera timmar om dagen för att försöka få bra resultat, idag har jag till exempel pluggat i tre timmar, jag har tagit tid och i helgen kanske jag pluggade tre och en halv timme. Hur många andra pluggar så mycket? I min klass är det inte så många som gör det i alla fall, ingen tror jag.

Jag pratar i telefon med en kompis, nu starade hon låten My heart will go on med Celine Dion. Den är ju så bra och filmen Titanic är också bra. Jag såg den senast när jag var 10 år eller någonting och då syntolkade min mamma för mig. Men jag borde kanske se den igen. Jag kommer ihåg att jag började gråta förra gången när jag såg den, nästan i alla fall. Den är så sorglig i slutet och jag har ganska lätt för att få känslor av olika filmer och tänka mig in i händelserna jättemycket!
Men jag är inte direkt någon som ser ofta på filmer, det borde jag börja med, då kanske min engelska skulle bli bättre till och med!
Om det är någon som har förslag på någon bra film så får ni gärna skriva det till mig! Men deckare och andra filmer där folk skjuter varandra och annat har jag aldrit tyckt om.
Nu ska jag sluta skriva, sorry om mina inlägg börjar bli tråkigt men om det inte händer så mycket och om man ändå vill skriva så gör man ju det.
/Vispen

Har tråkigt!

Hej!

Idag har jag fått reda på att en tjej läser min blogg, det är ju jätteroligt. Men jag har inte vetat att hon läser den för att hon inte kommenterar. Så om du läser här så får du gärna kommentera så vet jag att du har läst.
Nu har jag tråkigt så jag bloggar lite. Jag har pluggat jättemycket ikväll och det har inte varit roligt!
Jag åt kalkon med potatis och så till middag, det var gott!
Vi såg film idag på engelskan, det var en komedi där de pratade jättesnabbt haha.
Imorgon ska jag på sånglektionen och sjunga, det blir sista gången innan konserten på lördag! Min musiklärare är fortfarande sjuk, hon var i skolan idag men hon ska inte vara där imorgon, undrar om hon orkar vara i skolan på fredag.
Hoppas att soprovet blir det sista provet den här terminen. Men jag känner på mig att vi kanske kommer att ha någonting mer i matte för vår matte och nolärare ger alltid oss en massa läxor och prov de sista dagarna. Vi fick en läxa tills imorgon men den har jag inte fått ta med mig hem så om vi har oförberett prov imorgon så kommer jag att misslyckas igen. Jag vet att man ska inte tänka så.
Adam och jag pratade förut, han kommer nästan att sluta skolan på onsdag, det är bara de som inte har godkänt i vissa ämnen som måste vara i skolan. Adam ska försöka att få godkänt i matte och han behöver bara att vara i skolan i cirka sex timmar på två veckor. Sedan slutar han, en dag innan jag också dessutom. Medan jag ska sitta i skolan när de andra har sitt kära filmtema och annat, inte kul!
Nästa vecka kommer vi att ha filmtema i tre dagar och då ska vissa vara borta från skolan hela dagar, jag vet i alla fall en grupp som ska vara med imorgon för en som är med i deras grupp ska ju åka till Usa på fredag. Han kanske bestämmer sig för att bo där resten av livet sen.
De som går på Kulturama kommer att få sommarlov jättetidigt i år, det betyder ju att de kommer att börja tidigt också sen, medan jag slutar sent. Så jag kommer förmodligen att få kortare sommarlov än vanligt.
Nästa år hoppas jag att jag får åka på språkresa i England eller så. Adam och en annan synskadad kompis jag har ska dit i år. Men jag hinner inte det för vi hann inte planera in det och sen flyttar jag ju snart.
Nej, vad lite det finns att skriva om idag men ändå tänker jag säkert på en hel del sen oroar mig just nu, betygen bland annat men jag kan ju ändå vara säker på att jag kommer in på Kulturama, hur konkurensen än blir. Det sa i alla fall någon som nästan var rektor där eller något.
Men eftersom att jag vet att jag kommer att sänka mitt betyg i några ämnen så är det ju inte bra. Men jag får försöka att bli bättre i höst. Men ändå pluggar jag flera timmar om dagen för att försöka få bra resultat, idag har jag till exempel pluggat i tre timmar, jag har tagit tid och i helgen kanske jag pluggade tre och en halv timme. Hur många andra pluggar så mycket? I min klass är det inte så många som gör det i alla fall, ingen tror jag.

Jag pratar i telefon med en kompis, nu starade hon låten My heart will go on med Celine Dion. Den är ju så bra och filmen Titanic är också bra. Jag såg den senast när jag var 10 år eller någonting och då syntolkade min mamma för mig. Men jag borde kanske se den igen. Jag kommer ihåg att jag började gråta förra gången när jag såg den, nästan i alla fall. Den är så sorglig i slutet och jag har ganska lätt för att få känslor av olika filmer och tänka mig in i händelserna jättemycket!
Men jag är inte direkt någon som ser ofta på filmer, det borde jag börja med, då kanske min engelska skulle bli bättre till och med!
Om det är någon som har förslag på någon bra film så får ni gärna skriva det till mig! Men deckare och andra filmer där folk skjuter varandra och annat har jag aldrit tyckt om.
Nu ska jag sluta skriva, sorry om mina inlägg börjar bli tråkigt men om det inte händer så mycket och om man ändå vill skriva så gör man ju det.
/Vispen

Det sista nationella provet...

Hej!

Nu sitter jag i skolan och ska snart ha engelska, vi får sedan sluta en timme tidigare för matten blir inställd. Några lärare ska bort på någonting. Men när jag kommer hem idag är det bara att plugga som gäller.

I morse så hade jag det sista nationella provet i matte. Man skulle läsa av ett diagram och svara på olika saker som läraren frågade. Men oj, det gick verkligen jättedåligt för mig! Jag förstod ingenting! Jag tycker verkligen att det är jättesvårt att läsa av diagram och andra bilder. De visas skumt och sen så tycker jag att det är svårt att följa olika linjer och känna vad allt betyder och så. Jag har absolut ig på det provet men nu finns det ingenting att göra ju... Man skulle hålla på och se när en tank började och slutade att fyllas, hur lång tid det tog alltså. Sedan skulle man komma på vilken form tanken skulle ha. Jag tänkte inte på vad jag sa eftersom jag tyckte att diagramet var så konstigt så jag sa helt fel kom jag på efteråt. När man skulle diskutera sa jag inte alls mycket eftersom att jag inte kunde se vad allt betydde.
Avslutningen på nationella proven i nian ville jag bara glömma nu, jag kan säga att det började mycket bättre med svenskan, sen har det bara gått sämre. Engelskan var svår men där fick jag ju i alla fall g+ tror jag, matten får jag nog i alla fall g på för jag skrev ju okej på den skriftliga matten, tycker jag i alla fall, förutom de där himla bilderna som man ska känna på! Åh, vad jag stör mig! Vissa linjer på dem känns otydligt tycker jag och sen har jag ju inte använt bilder så mycket förut så det är säkert därför som jag tycker att det är så svårt. Men jag tror att om jag skulle behöva känna på en massa bilder hela tiden så skulle det ta hur lång tid som helst för mig att göra ett mattetal. Jag behövde i alla fall jättelång tid på mig idag för att läsa av diagramet, inte för att jag lyckades med det men ändå.
/Vispen

Igår åt jag kladdkaka!

Hej allihopa!

Nu kom jag hem för en stund sen. I fredags var jag ju hos min kompis Kim och sen så åkte jag till Adam igår.
De hade gäster och där åt vi kött, ris och mozarellaost och tomat, jättegott! Till efterrätt åt vi glass och hallson och lite senare så åt vi kladdkaka! Det var jättelängesen jag åt det senast!
Det var verkligen jättetråkigt att det gick dåligt för Charlotte Perelli igår ju! Jag har ingen koll på vilken plats hon kom på men ändå. Förut hade jag en känsla av att det faktiskt inte skulle gå så bra för henne och för en gångs skull så hade jag ju rätt haha. Men många sa ju att Charlotte var förhandstippad av många. Sverige blir tvugna att vara med i semifinal nästa år igen ju.
Men jag vet faktiskt inte vilket land jag tycker var bäst i lördags men det fanns faktiskt ganska många länder som jag tyckte var bra. Men jag gillade faktiskt inte Ukraina så mycket och inte Tyskland heller. Men Georgien och Norge var bra. Rysslands låt var helt okej men det var nog framträdandet som gjorde att de vann, de hade ju en skridskoåkare som var med på låten. Men han som sjöng för Ryssland sjöng ju för bara några år sen kommer jag ihåg.

Gästerna som var hos Adam sov över inatt och då sov de i Adams säng. Adam, jag och hans mamma sov i ett annat rum, hon klagade på oss för vi pratade så mycket när vi skulle sova haha.
På Talang i fredags så gick David som spelar piano och trollkarlen som höll på med kort vidare, han hette ju Set förresten. Jag vet inte vilka mer som kommer att vara med i finalen av Talang nästa fredag. Men jag hoppas att det blir någon mer som sjunger. Nadja var bra i fredags men juryn sa ju att hon hade valt fel låt men jag tyckte i alla fall inte att hon sjöng falskt. Bbx8 var inte lika bra som förra gången tycker jag.

Idag är det ju mors dag och jag har gett min mamma en chokladask, Adam köpte också en chokladask till sin mamma men inte en likadan som jag köpte.

Hos Kim var vi inne på youtube jättemycket och sjöng, jag och Kim la upp en video där vi sjunger Sonja Aldéns låt Här står jag. Det blev inte så bra menmen, det var roligt att sjunga i alla fall.
Jag sjöng in en annan låt med Sonja Aldén igår också men den tog jag bort för ljudet blev så dåligt.
Jag måste köpa en ny webbkamera med bättre bild och ljud för de flesta jag känner och jag har dåliga webbkameror.
I lördags så provade jag banankaka för första gången, det var gott!

Både imorgon och på tisdag så måste jag plugga till soprovet, åh, texten är jobbig och tråkig att läsa men det är tur att det är lov snart men det känns inte så.
Jag ska sova nu.
/Vispen
PS: Förresten så gjorde Adam en bra sak idag som var dagens goda järning för honom. På tunnelbanan idag så var det en som spelade gitarr och sjöng, han samlade in pengar.
Adam gav honom tjugo kronor, det var ju bra och mer än vad jag brukar ge till de som samlar in pengar på det sättet. Men jag gav inga pengar idag för jag hade inga haha. Men man vet ju inte vad de ska ha pengarna till, en del köper ju alkohol eller kanske droger men om man vet att den som samlar in pengarna ska köpa mat eller så är det ju en annan sak.

Ja, jag är så glad!

Hej!

Nina skickade ett sms till mig idag och där stod det att jag har kommit in på Kulturama! Yes!
Nu känner jag mig glad, såhär glad har jag inte känt mig på länge!!!!!
Det känns så skönt att veta att jag kommer in på musik och var jag ska gå nu!
/Vispen

Lång rast.

Hej!

Nu har jag extra lång rast. Jag skulle ha haft musik nu och kanske spelat gitarr men min musiklärare blev sjuk. Det känns verkligen tråkigt! Undrar nu hur alla ska hinna spela in sina låtar, det hinns säkert på något sätt men undrar om vi kommer att göra det sista gången då istället, eller om alla kanske träffas på tisdag.
Men igår så hade ju min musiklärare hand om småstjärnorna och det har varit mycket att göra för henne de senaste dagarna, så jag förstår om hon inte mår så bra nu. Hoppas att hon är frisk tills på tisdag i alla fall!

Det blir inget nationellt prov för mig idag för min lärare hade inte hunni ta fram allt material till mig.
Idag hoppas jag att min mamma kommer ihåg att ringa gymnasieintagningen, hon skulle fråga om Kulturama och hur jag ligger till. Jag kommer nog få mina böcker försent, det vet jag redan för man måste beställa dem minst tre månader innan man vill ha dem har jag hört och nu är det ju sommarlov snart och då jobbar inte så många. Vuxna brukar i alla fall ta ledigt i någon månad ju.
Det kommer inte vara roligt att ligga efter, dessutom pluggar jag ju långsamt och jag läser långsamt så ja. Det är därför som jag har börjat känna mig vädligt stressad just nu.

Men vi har i alla fall ansökt om att jag ska få en ledsagare när vi flyttar. Jag har ju funderat på att börja träna på gym och det är ju svårt att göra själv, i alla fall om man inte hittar där. Det kan det ju vara bra att ha en ledsagare om man vill gå och handla eller så.
Nina, min mamma kände någon som kanske känner lite yngre tjejer så hon skulle fråga henne. Det kanske blir någon som är hur sportintresserad som helst. Det kan jag ju säga direkt att jag inte är. Om vi ska gå ut och springa någon dag så kommer jag ju vara ganska körd efter bara några minuter, haha.

Idag får jag i alla fall sluta vid halv två istället för halv tre men det är ju tråkigt att artistskolan inte blir av. Men jag skulle ju ändå inte ha gått på den även om Emma hade varit här idag.

I helgen måste jag plugga till soprovet, man ska läsa om en massa länder och annat. Det är cirka 20 sidor på svartskrift för de andra och en pärm för mig, punktskrift tar ju stor plats.

Jag läser ju en hel del andra bloggar och jag tycker att en del verkar ha mycket skönare än jag just nu. I en skola har de redan haft alla vanliga skoldagar och nu håller klassen på att träna in en musikal, det verkar ju hur roligt som helst! Sedan vet jag några som ska åka iväg en hel vecka med sin klass till något annat land!
Medan det händer sitter jag i skolan och pluggar inför de sista proven och lärarna ger oss bara en massa läxor och verkar strunta i att det är sommarlov snart. Men eftersom det snart är lov tror jag att de tycker att man ska plugga extra mycket nu när man ändå får vila så länge sedan.
Haha, man ska ju inte klaga men det känns ju som att skolan jag går i är väldigt tråkig om man jämför med andra skolor. Okej, min klass har inte samlat in så mycket pengar och jag får inte följa med till Gröna lund. Men jag har ju faktiskt hjälpt till att samla in lite av de pengarna vi hade kvar innan men jag kommer ändå inte att ha någon som orkar ledsaga mig på Gröna lund. Men min klass ska bara vara borta en dag tror jag, förut pratade de om att de skulle tälta men det verkar inte bli av.
Men jag har ju lite svårare att samla in pengar än de andra. Jag kan ju till exempel inte gå och ringa på dörrar, bara om jag går med någon och nu har jag ju inte haft en ledsagare sedan femman ungefär. Sedan tror jag inte att man får utnyttja ledsagare på det sättet, jag har hört det. Det är ju lite synd, annars kunde jag ju kanske ha haft någon som hjälpte mig att dela ut tidningar och då hade jag ju kanske kunnat få lite pengar. Många i min klass pratar om att de jobbar på helgerna och en del har skaffat sommarjobb. Vad är det för jobb som fungerar för mig? I SRF, synskadades fiksförbund, så skulle de kanske kolla sådant men sedan vet jag inte om det har hänt någonting. Men det jag menar är ju att det faktiskt är svårare för mig att hitta ett sommarjobb än för någon seende. Men det är ju självklart inte omöjligt.

Nu börjar spanskan om en stund, det är dags att sluta skriva.
/Vispen
PS, det var bra att Charlotte Perelli gick vidare igår, hoppas att det går bra för henne på lördag!

Ingen artistskola imorgon...

Hej!

Jag läste nyss igenom det inlägg som postades innan det här som jag skrev på fem minuter. Jag tycker faktiskt att jag förstod nästan allt i det, haha, vad bra jag är! Ibland måste man ju få tycka att man är bra.

De som vann småstjärnorna idag var sex tjejer, en av dem hette Elvira. De dansade och mimade till en låt som heter Work this eller något som är från Highschool musical.
Jag vet ju inte om de var bra, en nackdel med att vara blind är ju såklart att man inte kan se hur andra dansar eller så.
De som kom tvåa och trea fick bara en penna var eller något, det var ju lite dåligt kan jag tycka med tanke på att man har fått godis andra år. Men för de som har godisförbud var det ju bra för.
Tjejerna som kom etta fick en t-shirt var.
De som kom trea sjöng på riktigt men de som kom tvåa dansade till en hiphoplåt.
På skolavslutningen ska Alexander sjunga låten Angels med Robbie Williams, jag tycker jättemycket om den låten och jag har hört ganska många killar sjunga den.
Jag vill ju också jättegärna sjunga på skolavslutningen och jag hoppas att det får plats. Men än så länge så har jag faktiskt ingen bra låt på lager.
Vad skönt för Alexander att veta att han kommer in på Fryshuset dit han har sökt. Han fick preleminärt besked snabbt. Han blir den enda killen i klassen tillsammans med 19 tjejer.

Ibland undrar jag om jag har börjat bli glömsk för idag så glömde jag att det var semifinal av Eurovision song contest.
Min kompis berättade för mig att det hade gått bra för Charlotte men att hennes röst hade varit nära på att spricka på de högsta tonerna. Men jag håller såklart tummarna för att Charlotte går vidare till finalen. Men tyvärr så tror jag inte att hennes låt kommer att vinna, jag gillade Tusen och en natt mer.

Imorgon ska jag åka till en kompis, Kim, henne var det ett tag sen jag träffade. Jag sover där tills på lördag så imorgon ska vi titta på Talang och heja på Nadja haha, det ska i alla fall jag göra.
Bbx8 får jag inte glömma heller haha.
På lördag eftermiddag ska jag förmodligen åka till Adam för de har fest på kvällen. Då ska det komma några äldre dit. Adams familj bor ju i lägenhet och det är inte så stort där men de som kommer ska ändå sova där. De ska sova i Adams rum för han har en ganska bred säng.
Oj, nu berättade min kompis att det var en blind sångerska från Georgien som sjunger. Haha, oj, vad många synskadade man ser på tv helt plötsligt.

Igår var ju jag med i tidningen, länstidningen som kommer ut i området där jag bor och på några andra ställen runtomkring. Men vi glömde att köpa tidningen igår så jag får försöka att få tag på den på något annat sätt för jag hann inte ens läsa artikeln på något sätt ju.
Men en person berättade för mig att det hade stått där att mina kompisar kallar mig Vispen. Men hallå!!!!!! Jag heter ju Vispen, nästan i alla fall, när jag blir 18 år vill jag kolla om det går att byta namn till det, undrar om de kommer att tillåta det, de som bestämmer sådant alltså.
Men min ledsagare på rm sa hela tiden Elvira och jag störde mig, det var säkert därför som de på tidningen trodde att jag bara kallas så av mina kompisar.
Haha, på en bild i tidningen så hade jag legat på marken, det var under judon de hade tagit den bilden. Då hade mitt hår legat så det syntes jättebra tydligen. Läraren i förskoleklassen som jag pratade med idag frågade om någon hade brottat ner mig men så var det inte. Det var en övning som började med att man skulle ligga ner. Haha, hoppas att inte alla som ser mig tror att jag är svag nu, inte för att jag är stark menmen.

Efter matten idag så hade vi håltimme, idrotten var inställd. Då passade jag på att skriva klart brevet i spanska så nu är det äntligen färdigt, yes! På bilden gjorde jag klart min mobil och satte på de sista pärlorna. Den låter inte som jag hade förväntat mig men det gick inte att göra någonting åt det.
Jag hängde upp mobilen så att den hängde tillsammans med de andras målningar och annat som de hade gjort, några hade gjort figurer i gips också.
Efter det så började jag hålla på med lera, jag började att göra en hand, haha. Min assistent sa att det var andra som hade gjort det. Från början så hade jag tänkt göra någonting som man kanske kan använda, som till exempel en skål eller så ju men nu blev det en hand för skålar verkar lite svårt att göra om de ska se tillräckligt bra ut.
Efter bilden var det lunch, kyckling röda rosen kallades det.
På rasten var det en tjej som frågade ifall jag ville sitta och prata med några i kaffeterian, trevligt ju!
Jag lyssnade mest och några frågade mig saker.
På son så visades det film igen, det sista avsnittet av en sak, jag hängde inte riktigt med.

Men nu ska jag sluta skriva för jag har inte så mycket mer att säga. Men nu kanske jag inte skriver förrän på söndag för jag ska ju till Björn, min pappa i helgen sen när jag har varit hos Adam. Sedan måste jag plugga till soprovet på onsdag.

Det känns lite tråkigt att missa artistskolan imorgon i alla fall. Vi ska ju spela in låtar som sedan ska brännas på cd-skivor. Men alla kommer inte att hinna spela in imorgon och de låtar som jag ska köra på kommer inte att spelas in imorgon för de personerna kommer inte. En av dem är i Finland.
Men jag ska träffa Emma på tisdag och då ska vi spela in Stad i ljus och sedan gå igenom några frågor från provet. Jag svarade ju inte på alla och sen hade hon tydligen glömt att fråga mig några saker. Men Emma sa att jag inte behövde plugga till någonting. Det hade inte gått dåligt på provet sa Emma när jag frågade idag. Men det är ju bara en gång kvar av artistskolan sen efter imorgon innan jag slutar, det känns verkligen tråkigt. Sedan får jag kanske aldrig mer träffa de jag sjunger med eller Emma... Jag kommer att sakna artistskolan! Det är det bästa på fredagarna!

Godnatt /Vispen

Turingeskolans dag!

Hej!

Jag ska snart åka och äta tårta hos min pappa för han fyller år idag! Det hade jag faktiskt nästan glömt, jag hade fått för mig att den var den 21 maj idag, haha, tur att man fick veta att det faktiskt är den 22 idag.
Idag var det Turingeskolans dag. En del av pengarna går ju till avslutningsfesten så det är bra. Jag kom dit vid fem fastän det egentligen började fyra men det finns inte så mycket att göra där tycker jag.
Jag och min mamma pratade lite med rektorn och med en lärare som jag hade i förskoleklassen. Sedan köpte vi en chokladboll innan vi gick in och fikade. På fikat tog jag en bit sockerkaka, den var ganska torr men helt okej.
Efter det gick jag till gymnastiksalen för att titta på småstjärnorna som är varje år. Det kallas så alltså, då mimar folk till olika låtar. Det är bara de yngre som får vara med. För två år sedan så hade man en tävling för de äldre också och där var man tvungen att sjunga men nu har de slutat med den. Annars kunde jag ha sjungit ju!
Det var åtta grupper som uppträdde och två av dem sjöng. Men mickarna verkade vara sänkta eller något för det hördes inte så mycket när de sjöng. Sedan var det några som sjöng lite falskt och så menmen.
En kille i min klass som heter Alexander sjöng i pausen, han var duktig. Han ska gå ett gymnasium med inriktning musik i höst!
Men nu ska jag tydligen åka, jag skriver mer när jag kommer hem, sorry för detta röriga inlägg.
/Vispen

Kläder till avslutningsfesten!

Hej hej!

Idag borde jag verkligen ha pluggat mer än vad jag har gjort men man kan ju inte alltid ja, göra det man ska, inte om man heter Vispen i alla fall.
Vi hade det sista läxförhöret i spanska idag, yes! Haha, det känns skönt även om jag har rätt lätt för spanska.
Det gick sådär på läxförhöret men det beror på att vissa ord inte stod och att en del var felstavat av det jag skrev ut igår så idag fick jag bara se de rätta orden på morgonen och spanskan var ju på förmiddagen.
På son fortsatte vi med redovisningarna, vi har också fått de sidor som vi ska läsa och ha prov på till nästa vecka.
På engelskan så skrev jag en massa olika meningar med olika ord i. Man skulle bland annat använda orden be able to och may och might, would, should och så vidare. Det var svårt!
Idag pratade vi om avslutningsfesten i skolan. De andra fick skriva på papper vad de tyckte om att jag ska ha med mig Adam dit. De flesta i min mentrosgrupp tyckte att det var orättvist och att de också borde ha fått ta med sig kommpisar eller pojkvänner/flickvänner om jag skulle få det. Men i min mentorsgrupp förklarade jag ju att jag behövde en ledsagare och att jag inte kan klara mig själv och att jag inte känner någon annan som ser så bra så att den kan hitta på nya ställen och så. Sedan var det ju inte mitt förslag från början att Adam skulle följa med dit. En person sa då att den ändrade åsikt, det tycker jag var bra, han förstod hur jag menade på ett annat sätt.
De andra kanske också förstod utan att de sa någonting, jag vet faktiskt inte.
När vi diskuterade frågan innan jag fick säga min åsikt så var det faktiskt en person som tyckte att jag skulle få ta med Adam och så var det några som inte tyckte att det spelade någon roll. Det var mest tjejerna som inte förstod tror jag.
Men i en annan mentorsgrupp hörde jag att en hade skrivit att den tyckte att det skulle bli roligt och att det kunde vara roligt för mig att slippa min assistent någon gång. Haha, det kändes roligt att någon förstod!
Men det var en som sa att det finns de på andra skolor som blir mobbade och det är ju verkligen jättetråkigt! De borde ju kunna lösa det på något sätt men Turingeskolan där jag går löste det där med ledsagare till mig.
Jag gick förskoleklass på en annan skola förut , om jag hade gått kvar där i ettan så hade jag inte ens fått vara med resten av klassen. Jag hade fått sitta själv i ett rum med någon lärare kanske och med andra som hade andra svårigheter. Men jag har ju inga svårigheter förutom att jag är blind. Jag har inte jättelätt för mig och jag har inte mvg i något ämne förutom i musik men det finns ju andra seende som har svårare för saker än jag, tror jag i alla fall, även om det ibland känns som att jag anstränger mig jättemycket och ändå får dåligt resultat.
Men det var tur att jag bytte skola. Men jag vill inte att folk ska tro att jag varken är bättre eller sämre än vad jag är. Ibland verkar det som att folk tror att jag inte kan någonting och ibland så tror folk att jag helt plötsligt är jättebra.

Idag har vi köpt kläder till avslutningsfesten. Jag har provat lite olika och äntligen bestämt mig för vad jag ska ha.
Men nu måste jag sova.
/Vispen

En vanlig dag.

Hej!

Jag vill börja med att skriva att det känns jätteroligt att en del läser den här bloggen och kommenterar! Nu har jag fått sex kommentarer. Haha, en del av dem är lite skumma menmen.

Idag har jag inte alls gjort mycket, jag har bara tagit det lugnt eller nej förresten. Först hade jag det jobbigt i skolan och sen har jag pluggat en hel del.
Vi har spanskaläxa tills imorgon men spanska är i alla fall lite lättare än engelska.
På lunchrasten idag så haglade det ute, det hördes jättemycket där jag satt i klassrummet. Jag undrade först vad det var som lät men efter reasten så pratade vi lite om det på lektionen.
På sånglektionen sjöng jag till Natural woman, jag måste spela in den igen och lägga upp den på youtube, jag har den ju redan där men jag sjöng inte så bra när jag spelade in den.
Min sångpedagog sa i alla fall att det lät bra idag.
Till middag åt jag nudlar med kyckling, det var gott!
Imorgon har jag trummor igen, jag får förmodligen inte skaffa ett vanligt trumset hemma fastän jag kommer att ha mitt rum i källaren, jag stör mig!
Jag känner rätt många som har vanliga trumset och jag har testat flera digitala trumset och jag har inte fastnat för något av dem. Det känns konstigt att spela på dem! Sedan måste man ju lägga ner rätt mycket pengar på digitala trumset för att det ska vara bra ljud och så.
De jag känner som har vanligt trumset hemma får bara spela vid vissa tider.

En bra nyhet som faktiskt får mig att känna mig glad!!!!!
Min mamma ringde Kulturama idag eftersom de inte svarade när vi mailade. De sa att eftersom att jag ligger på andra reservplats så är det ganska stor chans att jag kommer in där!!!!!
Jag håller tummarna, eller alla fingrar förresten för att jag ska komma in där!
Men jag kommer nog inte att höja mina betyg nu, det behövs ju, jag kommer däremot kanske att sänka mig med fem poäng. Den där teknikuppgiften tror jag aldrig att jag klarar! Ingen jag känner kan hjälpa mig med det.

Men jag har faktiskt ingenting mer att skriva idag.
Hoppas att vädret blir bättre snart i alla fall, snön borde ju ha försvunnit för länge sen!
/Vispen

Vad jobbigt det är att ha ont i huvudet!

Hej hej!

Nu skriver jag, lite tidigare än vanligt. Idag har jag haft ont i huvudet och känt mig yr och konstig hela dagen, inte alls roligt! Igår var jag trött när jag skrev och det är jag nu också.
Eftersom att jag inte pluggade alls i helgen så fick jag göra det när jag kom hem idag... Vi har engelskaläxa tills imorgon, en svår text, tycker jag, som man ska kunna en massa glosor till. Sedan ska man kunna översätta meningar och så i texten och skriva dem från svenska till engelska. Det blir garanterat läxförhör imorgon, det blir alltid det när jag inte har pluggat så mycket. Medan när jag verkligen har pluggat så blir det nästan aldrig läxförhör, störande!
Igår såg jag Talang hos Adam förresten, det var bra att Zara gick vidare! Hon sjunger ju hur bra som helst!
En orsak till att jag har ont i huvudet nu kan vara att jag kanske inte har sovit så mycket som jag borde eller så är det bara så att jag har fått det, jag får det rätt ofta, aja.
På son idag skulle de som inte har redovisat om sina länder göra det, idag hann tre personer redovisa, grattis...
Många av de som inte har redovisat än vill inte göra det och kommer med en massa ursäkter om varför de vill göra det om två dagar eller någon annan gång.
Idag slutade vi tidigare bara på grund av att min lärare inte kunde få någon att redovisa.
Nästa vecka ska vi ha prov på det här men jag tror faktiskt inte att alla kommer ha redovisat innan det.
Sedan har ju en del valt att skriva om samma länder och då har man tagit fakta från ungefär samma ställen. Det gör att många tycker att det är tråkigt att lyssna på samma saker flera gånger. Men jag tycker ändå att alla ska redovisa, annars borde de ju få sänkt betyg.
På idrotten var jag ute och gick för de andra gjorde någonting som jag inte kunde vara med på.
Nu är det bara 24 dagar kvar och sen är det sommarlov, tänk! Då behöver jag inte plugga på jättelänge!
Jag längtar tillbaka till rm, det hade varit roligare om det var några dagar längre! Jag har så roligt där och träffar så många roliga määnniskor! Det är ett år kvar tills det är igen och om tre år är det mitt sista år där, sedan blir jag för gammal...
Jag vill inte bli äldre, det är så många tråkiga saker som har hänt och inte alls så mycket roligt.
Sedan ska man börja jobba och tänk om man inte får ett jobb som man trivs med eller tänk om man inte får något jobb överhuvudtaget! Sedan måste man ta mer och mer ansvar hela tiden. Men jag längtar tills jag flyttar hemifrån. Det är jobbigt men det är också jobbigt att bo med så många som jag kommer att göra från i sommar.
Alla är yngre än jag också, av barnen, två killar som kanske kommer att bli jättejobbiga när man lär känna dem bättre eller när de blir några år äldre.
På svenskan skrev jag ju lite olika tankar om skolan och lärarna med en kille. Vi kanske fortsätter med det imorgon, min assistent tyckte att det vi hade skrivit var bra och hon hade lämnat det till min svenskalärare.
Oj, vad jag har svårt att komma på någonting att skriva men jag måste skriva nu för annars börjar jag bara att tänka på en massa tråkiga saker!
Idag har jag känt mig konstig i hela kroppen, jag tror att jag kan ha sträckt armen på något sätt i lördags, sedan tränade jag ju goalball i söndags och idag kändes armen verkligen skumt. Men det kan ju ha varit för att jag har tränat också.
Min kompis opererade ögonen idag, de ska försöka att göra så att hon får bredare synfällt tror jag. Hon har pratat mycket om operationen och varit orolig för den men jag hoppas verkligen att det gick bra för henne idag!
Jag ska gå och göra något annat nu, plugga...
/Vispen

Rm 2008!

Hej alla!

Nu kom jag hem för en stund sen. Sedan i fredags har jag ju varit på rm och innan jag åkte hem idag så åkte jag förbi Adam en stund.

Min ledsagare var bra, hon hette Malin.
På fredagen kom jag ju lite senare på grund av att vi hade den där konserten innan. Haha, jag som trodde att jag skulle slippa att sjunga Stad i ljus igen men tydligen inte... De filmade konserten men de skulle tydligen ha spelat in den på skiva också så på fredag får jag sjunga den igen.
Det var inte så många som tittade förresten, bara femtio personer eller något sånt. Jag sjöng lite falskt ibland på de låga tonerna, en ton var särskilt svår att sjunga och jag kom inte riktigt ner men annars sjöng jag väl helt okej.
Det fanns de som var mycket bättre än jag, deras röster passade jättebra till de låtar de hade valt! Jag har några jag tyckte var extra bra men jag skriver inga namn här.
Men det var ingen som var dålig i alla fall och jag tycker att alla var bra på sina egna sätt! Några låtar som var med var:
Tommy Nilssons låt Jag tror på människan, hon som sjöng den var jätteduktig, bättre än Tommy tycker jag! Hon hade en bra röst och så lät det som att hon levde sig in i låten bra!
The worrying kind sjöngs av två tjejer, de hade coola röster och ibland lät det verkligen jättebra! Jag blev glad när jag hörde dem. De dansade mycket också och det var inte så många som gjorde det, inte så mycket i alla fall. Jag stod helt stilla på min låt men jag hade några som gjorde rörelser bakom mig.
En kille sjöng låten Kom och ta mig och så körade några killar, han glömde texten på genrepet men jag hörde i alla fall inte att han sjöng fel en enda gång på konserten. Kom och ta mig är verkligen en låt som man blir jätteglad av tycker jag!
Du finns i mitt hjärta hette en låt som var med i lilla melodifestivalen 2003 tror jag. Två systrar sjöng den, en av dem hade haft halsfluss hela veckan men det hördes inte så mycket när hon sjöng. Men när hon pratade hörde jag inte ens att det var hon haha.
Två tjejer sjöng Cecilia Vennerstens låt Det vackraste jag vet, den tycker jag om att sjunga till men den känns lite hög i slutet. De sjöng bra i alla fall, de kanske inte hade så jättemycket inlevelse men ändå.
Lena Philipssons låt Dansa i neon var det en tjej som sjöng och dansade till. Det märktes att hon hade roligt på scenen.
Nordmans låt I lågornas sken sjöng en kille, det var den enda låten som var med i årets melodifestival som någon valde att sjunga.
Marie Lindberg var ju med i melodifestivalen förra året med låten Trying to recall. Åh, hon som sjöng den var jättebra! Hon kanske kommer att jobba med musik i framtiden. Jag har aldrig hört henne sjunga så bra till någon annan låt. Men hon var med och sjöng The worrying kind också och den var hon nästan lika bra på!
Fames låt Give me your love Sjöng en tjej och en kille, det kanske inte lät jättebra men jag har hört de som sjunger sämre. Tjejen som var med och sjöng Give me your love sjöng också Tusen och en natt, det lät bättre!
En tjej sjöng Sonja Aldéns låt För att du finns, Sonja Aldén var ju nästan min idol förut och jag var med och körade på den låten. Tjejen som sjöng den var jättenervös innan och gick på toaletten fem gånger men ändå gick det jättebra för henne. Många blev rörda av hennes röst och hon har något speciellt i rösten som jag tycker om.
Eloise sjöng en tjej också och det gick jättebra! Hon var också nervös men det hördes nästan inte!
En tjej som skulle ha varit med var sjuk så det var synd.
När vi sjöng Värsta schlagern så kunde jag nästan alla rörelser, en del jag gjorde såg nog inte så bra ut men Emma sa att det fanns de som var sämre och att alla inte kunde rörelserna utantill, tur!
Jag kanske glömde att skriva någon låt som var med, sorry i så fall.

Klockan var lite över åtta när jag kom till rm som ligger på Bossön på Lidingö.
Taxichauffören hade jättesvårt att hitta dit, vi åkte runt i minst tio minuter innan vi till slut hittade rätt ingång.
Det var ett möte med information och lite sånt som tog rätt lång tid. Jag visste redan det mesta innan men en del var nyss. Nästa år ska rm vara på ett annat ställe.
Efter mötet så gick jag till rummet där jag och min ledsagare skulle sova. Vi sov i hotelldelen och inte på vandrarhemsdelen, det var skönt. Sängarna var ganska bekväma.
Efter att jag hade ställt in min väska på rummet så gick jag ner och pratade med några kompisar. En av dem hette Mickaela och sedan träffade jag hennes kompis Frida. Sedan var Wendela där också. Jag hade inte träffat Mickis på nästan ett år så det var jätteroligt att få prata lite med henne. Jag letade efter andra kompisar också men min ledsagare visste inte hur de såg ut så vi hittade ingen av dem. Så vi gick och la oss tidigt i fredags, jag somnade redan vid halv 12 eller någonting tror jag. Andra år när jag har varit på rm så har jag varit vaken minst till fyra på nätterna haha.

På lördagen så var det tidig frukost, den började tjugo över sju och höll på till halv nio. Jag åt en smörgås, äggröra och ett wienerbröd. Haha, jag vet att jag inte alltid är så nyttig men wienerbrödet var mindre än ett vanligt wienerbröd. Många tyckte att jag var lite skum som åt wienerbröd så tidigt på morgonen men jag var inte den enda som gjorde det.
Jag har förresten kommit på att jag hellre skulle äta och bli tjock än att banta. Träna skulle jag kunna göra men inte banta och hålla på.
På frukosten kom min kompis Rakel och sa hej till mig, det var enda sen i somras som jag träffade henne. Vi brukar inte prata i telefon så ofta men när vi pratar eller när vi träffas så har vi ändå jätteroligt tillsammans, tycker jag i alla fall!
Emma och hennes ledsagare satt vid mitt bord, vi pratade om lite allt möjligt, det var trevligt. Sedan kom hennes kompis Ronja och då började de att prata om en massa roliga saker. Jag skrattar ofta åt dem haha, de kan säga rätt roliga kommentarer ibland.
På lördag förmiddag gjorde jag faktiskt inte så mycket. De yngre hade sina showdownmatcher då så jag tittade på några av dem, särskilt på min kompis Ronjas. Hon vann tre av fyra mathcer.
Två personer som jobbar för en tidning i Södertälje kom och tog lite bilder och intervjuade mig och en annan synskadad kille, de ska kanske göra en artikel om rm i tidningen senare. Han som tar alla bilderna hade jag träffat tidigare när han har varit i min skola.
En som höll i rm visade lite om vad man kunde göra på rm för de som jobbade på tidningen och vi gick ner dit där man kunde prova på olika saker, eller vi åkte en hiss förresten.
Man gick genom en gång där det luktade konstigt och sen fanns det olika idrottsalar där. Några saker man kunde prova på var step, judo, rodd, simning och dykning. Jag hade inte anmält mig till något av de sakerna men senare på dagen provade jag faktiskt judo. De från tidningen ville ta lite bilder och så.
Sedan ville en av dem utmana mig i elektronskytte. Det hade jag inte gjort på över tre år haha men jag fick faktiskt 97 av 100!!!!!
På judon så sprang vi först runt och värmde upp i ungefär en halvtimme med att göra olika saker. Sedan fick vi prova en fasthållning och så och efter det så var jag tvungen att gå.
Förresten så ska en av de som var med på judon kanske vara med i paralympics i sommar!!!!! Det är ju verkligen jätteroligt för henne!
På showdownen gick det inte så bra för mig. Jag fick spela tre matcher och jag vann två av dem. Men den första mathcen mot Ida förlorade jag stort. Ida vann hela showdownen så det var ju inte så konstigt att jag förlorade. Sedan hade jag inte spelat showdown på ungefär ett år.
Jag skulle ha spelat fyra matcher men en jag skulle spela mot var sjuk så det var tråkigt!
Oj, det är sent och jag ska snart sova så jag får skynda på att skriva haha.
Efter middagen på lördagen så satt jag och några kompisar och pratade innan kamratfesten. På kamratfesten så fick man uppträda om man ville. Jag hade egentligen tänkt sjunga kanske men det blev inte av.
Men det var många som var bra där. Marie som var med i Talang tidigare skulle ha kommit till rm men hon kunde tydligen inte det, annars kanske jag hade fått höra henne sjunga igen ju.
Min kompis Christoffer sjöng jättebra! Jag tycker jättemycket om hans röst!
En annan tjej, Louise, sjöng med sin kompis. Hon hade förresten också varit med i Talang i år. Tänk två blinda var med i år haha.
Efter kamratfesten så var det två synskadade killar som spelade musik och man fick dansa om man ville. Men jag gick och satte mig och pratade med några av mina kompisar istället. Vi spelade kort, vänd tian, jag kom sist.
Klockan tolv gick jag och la mig och sen låg jag och min ledsagare och pratade till halv ett.

Idag var jag tröttare än igår, det brukar alltid bli så att jag blir extra seg på söndagarna. Imorgon måste jag ju gå upp tidigt igen, jobbigt!
Efter frukosten så spelade jag goalball i den avancerade gruppen. Det var roligt men några killar skjöt bollen jättehårt så jag blev lite rädd ibland. Några som är med i goalball landslaget höll i goalballen.
De var jätteduktiga och bra tycker jag!
På goalball har man ju en boll som låter och sen slänger man sig när bollen kommer. Därför kan det göra ont att till exempel få bollen i magen.
De som var med i landslaget berättade att bollen ibland kan komma i 80 kilometer i timmen, jag förstår inte att man inte skadar sig om man blir träffad av en sådan boll. Man dör ju om man blir överkörd av en bil som kör så fort eller om man sitter i bilen och krockar. Okej, en bil är såklart större än en goalball men ändå.
Men de i landslaget sa att det kändes men att man inte märker det så mycket när det är match. Det kan ju stämma om det verkligen är så att man vill vinna.
Mitt goalball-lag kom trea tillsammans med ett annat lag och det var fyra lag. Då kan man ju räkna ut att mitt och ett annat lag var sämst haha.
På lunchen så delades alla priser ut. Ida kom ju etta i showdownen, det gjorde hon förra året också. Christoffer kom också etta. Ida vann över honom men de fick lika mycket poäng så det var schystast att göra så ju.
Tvåa kom en kille som heter Johan. Honom spelade jag mot för några år sen kommer jag ihåg, då vann jag över honom men det var ju ett tag sen och sedan var det nog mest en slump att jag vann, det kunde lika gärna ha varit han som gjorde det.
Jag fick guld i elektronskytte! Det trodde jag inte. Jag trodde att jag skulle ha kommit tvåa eller trea men de som skjöt bättre än jag var med i en annan klass tydligen. De var lite äldre alltså. Det finns olika synklasser på rm, man delas in beroende på hur mycket man ser eller beroende på vilket år man är född.
Tio i ett så kom taxin och hämtade mig, det var tråkigt att lämna rm och alla kompisar!

Nu har jag skrivit lite i bloggen om vad jag har gjort, jag har säkert glömt en massa roliga saker men jag skriver de imorgon i så fall.
Jag är jättenöjd med helgen i alla fall! Det var många som var med på rm i år som jag inte hade träffat tidigare men jag blev inte direkt kompis med någon, de flesta var ganska mycket yngre än jag. Men det är roligt att det kommer så många nya ju!
Nu är det hög tid för mig att sova.
/Vispen

Rm snart!

Hej!

Om några timmar åker jag till rm, längtar!
Men innan det så ska jag ha artistskola och konserten. En frågade mig om jag är nervös men det känns inte så nu men nervositeten brukar komma precis innan jag ska sjunga. Men sen brukar den släppa när jag börjar sjung, så har det i alla fall varit för mig förut.
Nu chattade jag med min pojkvän nyss, han sa att han inte hade tyckt om Sanna Nielsen eller något, konstigt haha. Men det är tur att man tycker olika, tänk vad tråkigt det skulle vara annars!
Idag hade jag musikprovet, jag hade fel på ett instrument fastän jag lyssnade på exemplena på skivan i över en timme...
sedan så hamnade jag inte i någon grupp på svenskan som jag skulle skriva manus med. Men jag fick sitta med en kille som har gått i nian på Turingeskolan och vi pratade lite om vad vi tyckte om olika saker. Vi skrev ner en del av det.
Men sedan var det några tjejer som frågade honom om han ville vara med i deras film, så nu är jag själv igen.
Lärarna ska göra på ett annat sätt än att gå in och prata med klasserna om avslutningsfesten. Jag skriver inte vad eftersom någon från min skola kanske läser det här.
Men nu är det dags för mig att gå till gymnastiksalen där konserten ska vara. Vi ska sätta upp scenen och träna lite.
/Vispen

Tråkigt att missa Rix fm festival!

Hej!

Nu känner jag i alla fall att jag inte behöver ha dåligt samvetet eftersom jag nu har pluggat i stort sett hela kvällen. Det känns jätteskönt att veta. Jag kan inte allting perfekt men man kan ju bara göra så gott man kan.
Förut var jag ledsen men nu känns det faktiskt lite bättre. De jag var osams med förut har jag pratat med nu och den som var mest arg på mig har nästan förlåtit mig tror jag. Hon får gärna vara arg ett tag, det förstår jag om hon kommer vara.

Jag fick några exempel av Emma på en skiva med olika instrument som jag nästan kan nu.
Innan jag går och lägger mig snart så ska jag träna på rörelserna till Värsta schlagern. Jag kan de nästan också, inte så bra men ändå.

Det var synd att jag missade Rix fm festival idag. Men jag ska kolla om någon annan artist har konsert i sommar.
Vad roligt för alla som fick se Sanna Nielsen idag!
Jag vill inte höra Adam berätta om det. Då kommer jag bara att bli så ledsen och arg!

Imorgon ska jag sjunga Stad i ljus för sista gången på länge! Det blir skönt att inte behöva sjunga den sen haha.
Sedan ska jag äta pizza innan jag åker till rm. Där får jag träffa några av mina synskadade kompisar som jag inte har träffat på jättelänge! Hoppas att min ledsagare kommer att vara bra.

Nu är det dags att sova.
/Vispen

Jag hatar att vara ledsen! Kommer jag aldrig att lyckas?

Hej!

Läs inte det här om du inte vill se mig tycka synd om mig själv. Jag känner att jag bara måste få skriva lite hur jag känner även om jag vet att man inte ska tycka synd om sig själv. Men jag gör det ibland...

Att vara ledsen och känna sig sviken är den värsta känslan...
Nu känner jag mig bara så ledsen som jag inte har gjort på länge...
Jag orkar inte förklara exakt varför men jag känner mig sviken av min pojkvän.
Han lyssnar aldrig på mig och ingen kommer att förstå även om jag förklarar.
Tänk om han också var blind... Då skulle han få se hur det är...
Det är så jobbigt att alltid vara beroende av vandra människor!
Jag önskar att jag bara kan göra saker själv!!!!!!!!!!
Utan att behöva ta hjälp av andra hela tiden.
Om jag läste snabbare och om allt inte tog så lång tid för mig så skulle det ha gått idag... Då hade jag kunnat åka... Men jag lär mig så långsamt och lärarna tror ju att man itne har något annat för sig än att plugga. Varför skulle jag just få läxor tills imorgon? Varför?
Ni som ser behöver inte andra för att göra vissa saker, ni kan bestämma själva hur ni vill göra.
Men om jag vill åka någonstans då måste jag helt plötsligt ta med någon för annars går det inte...
Förut ville jag åka på en grej och jag hade bestämt med min pojkvän att vi skulle åka dit. Men sen blev han sjuk. Då kunde jag helt plötsligt inte åka dit bara för att jag behövde ta med mig någon dit.
Men nu idag när jag måste plugga så åker han fastän han sa igår att han inte skulle dit. Men nu när han har pluggat färdigt så kan han bara bestämma sig för att åka, det hade jag aldrig kunnat göra ju!!!!!!!!!!
Han kan åka helt själv... Utan att behöva bry sig om någon annan kan.
Jag skulle ha kunnat åka men bara på grund av att skolan förstörde så går det inte!!!!! Läxor, varför?
Sedan tar det minst en timme för mig att åka dit, jag hade behövt beställa färdtjänsten minst en timme i förväg så därför var det försent när jag fick veta att han skulle åka dit nu efter att klockan var fem, när det börjar klockan sju.
Nu börjar det om mindre än tjugo minuter...
En av mina idoler, hon sjunger hur bra som helst i alla fall, ska dit.
Min pojkvän åkte bara dit för att han fick lust att göra det och för att han har nära dit.
Han har inte ens någon som han gillar speciellt mycket som kommer dit.

I skolan fortsätter alla problem. Jag oroar mig för betygen och jag är nästan säker på att jag kommer att sänka några.
Idag missar jag en sak som bara är en gång per år bara för att jag behöver plugga tills imorgon. Ändå vet jag att jag inte kommer att få mvg. Medan vissa som inte pluggar alls bara klarar det ändå.
Förut pratade vi om hur mycket vi pluggar varje vecka i våra mentorsgrupper. Då var jag lugnt den som pluggar mest.
Jag har försökt anstränga mig sedan sjuan för att få bra betyg och jag har alltid gjort mina läxor. Men ändå har jag bara ett mvg. Det är ju inte så konstigt att man känner att man ger upp till slut.

Många är arga för det där med balen, bara för att jag behöver en ledsagare där. Då måste jag ta med mig min pojkvän om jag inte vill ha min assistent på 62 år. Det är ju inte så kul att dansa med henne och dessutom så ville hon ju vara med lärarna då.
Bara där klarar jag mig inte själv...
Jag fick ju inte vara med när min pojkvän hade avslutningsfest...
Men det märks att många är arga och avundsjuka. Jag förstår inte hur ni tänker!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I måndags gick några ifrån mig och det känns som att en del gör allt för att förstöra.
Igår när jag gick i skolkorridoren var det några killar som kom, jag hörde inte vilka det var. De åkste på någonting och när jag kom gående körde de nästan in i mig. En av killarna skrattade och slog mig i magen, inte jättehårt men ändå.
Det var inga killar från nian lät det som i alla fall.
Idag när jag gick i korridoren för att äta lunch så var det en som sa blindstyre till mig. Undrar vad de kommer att göra imorgon...
Självklart finns det de som har det värre än jag! Men man blir ändå ledsen och det känns lite som att jag blir utfryst. Även om vissa inte säger någonting så märks det ändå.

På svenskan ska vi ju ha det där filmarbetet, det har jag inte skrivit om tidigare. Men vi ska först skriva manus och sen filma någonting. Det ska vara vårt sista svenskaarbete. Lärarna verkar tro att alla tycker att det är roligt.
Vi har filmat i mellanstadiet också och i måndags så filmade ju de andra. Jag var inte med då eftersom de struntade i mig. Men när vi såg filmerna i tisdags så var ljudet dåligt och de filmade inte det de skulle, man fick speciella uppgifter.
Då känner jag mig inte motiverad till att vara med. Nu ska lärarna försöka att sätta in mig i en grupp. Men det känns inte roligt om man vet att den gruppen man är med i inte vill vara med en egentligen och att man bara känner sig ivägen för dem.

Lärarna skulle prata om avslutningsfesten idag på lärarmötet. Sedan kommer någon förmodligen att gå in och prata med klasserna. Tyvärr är jag rädd för att det bara kommer att göra saken värre.
Men jag förstår inte varför en del som inte går i nian har börjat hålla på! Jag har inte gjort dem någonting, så varför?

Nu ska jag äta och sen plugga. Om ni bara visste hur mycket jag försöker men ändå lyckas jag inte.
/Vispen

I´m just a girl

Hej hej!

Idag var vi och såg en teater med skolan som jag tror hette I´m just a girl, det är därför jag skrev den rubriken.
Men jag kan skriva om lite annat innan jag berättar om den.
Fastän jag gick och la mig tidigt igårkväll så somnade jag inte förrän halv ett inatt, jobbigt!
I skolan idag redovisade jag son och om Vietnamkriget. Min assistent tycker att det gick bra för mig men jag var lite nervös innan. Jag vet faktiskt inte varför för jag tycker inte att det är så jobbigt att prata inför folk men det kändes svårt och jag trodde inte att det skulle bli bra. Men min solärare sa att det var jättebra men det sa han till alla haha.
Efter son så spelade jag trummor, lite tidigare än vanligt eftersom att en del i min klass åkte bort på eftermiddagen.
Min musiklärare var lite sen idag när jag skulle träffa henne för hon letade efter en scen till artistskolan och hon hittade en. Vi ska ha den på fredag.
Vi hann bara gå igenom hälften av det vi skulle ha hunnit för jag skulle inte missa spanskan. Men ändå gjorde vi inget speciellt på lektionen, jag kunde redan det vi gick igenom. Därför så missar jag son igen imorgon, inte bra det heller ju. Men imorgon ska en del redovisa. Nu är det sju som har redovisat på två lektioner, egentligen tre men den lektionen jag missade såg de på film. Men min solärare pratar jättemycket och så verkar det som att han glömmer bort att andra ska prata ibland haha.
Jag behöver bara göra halva musikprovet på fredag och det känns skönt.

Efter att jag hade ätit så åkte jag och Tini till teatern i hennes bil, de andra tog bussen.
Jag fick en glass för vi kom dit så tidigt. Jag tog en kula som hette panakotta. Det var glass med nötter smakade det som.
Tini hann också att köpa en skiva med Elvis Presley.
Precis innan vi skulle gå in på teatern så kom två av mina lärare som också skulle se den. De frågade om vi ville dricka kaffe med dem, eller frågan var nog mer riktad till Tini, jag dricker inte kaffe. Så vi gick in på en sushi-restaurang. Jag kan ha ätit där förut men det var inte det stället jag brukar äta sushi på i alla fall. Men min assistent känner de som jobbar där, en gång så hjälpte hon dem att städa hela restaurangen så nu får hon oftast äta där gratis. Sushi är en av mina favoriträtter.
Deras kaffekoppar såg lite speciella ut, de var fyrkantiga. Lärarna pratade mycket om olika saker som de gillar att äta och jag pratade också en del. En av lärarna hade aldrig provat sushi förut och alla rekomenderade henne att göra det. Hon berättade förresten att hon dricker åtta koppar kaffe om dagen ungefär.
Sedan pratade vi om glass och godis och annat gott.

Innan teatern började kom det fram en till mig och pratade lite om handlingen och om hur scenen såg ut. Min lärare hade sagt att jag var blind och så och det var roligt att se att de brydde sig om att prata med mig innan.
På teatern så träffade jag förresten tre tjejer som jag har gått i samma klass som förut, de är trillingar. Jag kände inte igen dem på rösten förrän Tini sa vilka det var men å andra sidan sa de bara hej och då är det ju inte så lätt då kanske. Men jag fick reda på att en av dem ska gå media.

Teatern idag handlade om en kvinna, hon spelade 28 år i teatern och var 27 år egentligen. Hon hette Nina i teatern och var från ett annat land, Assyrien tror jag det heter haha, sorry jag skäms.
Teatern var en timme lång och den utspelade sig hela tiden på samma ställe, hon berättade sina tankar samtidigt som hon slog på en boxningsboll och tränade på andra sätt.
Nina var kär i en svensk kille men det vågade hon inte berätta för någon i sin familj för de skulle inte tycka om det.
Hon berättade lite om sin kärlek till Erik som killen hette och lite om hur hon jobbade. Hon kände alltid en stor press på sig. Alla i familjen tjatade hela tiden om att hon skulle gifta sig.
Hennes syster var äldre än henne men ingen tjatade lika mycket på henne om att gifta sig för att de tyckte att hon hade en karriär framför sig. Hon höll på att utbilda sig medan Nina bara höll på med boxningen. De verkade tycka att tjejer inte ska hålla på med sådant och att det inte spelade någon roll hur duktig hon är var.
Jag tycker att Nina verkade lite osäker men ändå stark.
Man vet inte hur teatern slutar, det får man tänka ut själv.
Det är säkert en del som skulle känna igen sig i teatern men jag gjorde faktiskt inte det så mycket. Men alla har ju sina problem.
Många som kommer från något annat land och som till exempel bor här i Sverige kan säkert ha sådana problem. En del går no sina egna vägar medan en del lyssnar på sin familj.
Man märkte att Nina försökte att strunta i att hennes mobiltelefon ringde hela tiden när hon visste att den hon var kär i ringde. Hon hade gjort slut med honom tidigare för att hon inte visste vad hon skulle göra. Men det märktes ändå att hon egentligen visste vad hon ville.
Jag tycker att handlingen i teatern var lätt att förstå i alla fall.

Men nu ska jag nog sova för jag har skola imorgon ju.
/Vispen

Länk till Bad day

Här kan ni se när jag sjunger, bilden är inte så bra men jag lägger upp länken ändå.

http://www.youtube.com/watch?v=oeptyjCEk2w


Tisdag

Hej!

Idag har jag inte alls lika mycket att skriva som jag brukar. Den här dagen har det nästan inte hänt någonting.
På sånglektionen provade jag att sjunga i mick, det var ju trevligt.
I skolan hade vi bara vanliga lektioner och jag fick tillbaka spanskaprovet där jag hade vg++. Det är så dåligt! Det är ju bara vg och inte mvg. På non höll vi på med elektronik och så skulle vi koppla ihop olika saker och få lampor att lysa, inte så kul.
Min mamma har mailat Kulturama idag och jag hoppas att de säger att de brukar ta in de som hamnar på reservplats. Värmdö gymnasium verkar inte roligt att gå på. Många jag har chattat med säger att de inte trivs där.

Idag råkade jag ta bort The rose från youtube, det störde mig! Jag hade fått en hel del tittare och många kommentarer.
Haha i min blogg har jag bara fått två kommentarer, det är ju jättemycket, eller inte...
Det finns ju de som får en kommentar om dagen eller mer. Men det är nog ingen som orkar sitta och läsa om vad jag gör varje dag. Det blir nog bara jag som kommer att göra det i framtiden.

Nu är jag osams med en del av mina kompisar igen, det är aldrig roligt. Men vi brukar oftast bli sams igen och man kan ju tyvärr inte alltid vara vänner. Men de blev arga på mig för en småsak idag tycker jag så nu orkar jag inte prata om det och de lyssnar ändå inte.

Nu ska jag sova, imorgon ska vi gå på en teater med skolan. De frågade några klasser ifall de vill vara provpublik.
Sedan ska jag träffa Emma då, min musiklärare, hon var sjuk idag.
/Vispen

Jag åt mangoglass idag!

Hej hej!

Som ni ser på rubrikerna så har jag ganska svårt att komma på det varje dag. Därför skriver jag bara någonting där varje gång som jag bara kommer på.
Idag gick jag upp och duschade innan jag sedan åkte till tågstationen med Tini, min assistent.
Vi fick bara vänta på tåget i några minuter men det var ganska varmt ute så det gjorde ingenting. Men det blåste ganska mycket idag och det var inte så roligt, det gör ju att det blir kallare. Sedan var det ju så varmt både i lördags och söndags.
Jag borde ha pluggat till musikprovet och lite so på tåget men det blev inte av. Först fanns det inga sittplatser och sen när det fanns det så blev det inte av att jag tog upp alla papper.
När vi kom fram till Stockholms central så gick vi upp för några trappor och åkte rulltrappa. Nu tycker jag inte att det känns lika jobbigt som för ett tag sedan. Förut var jag rädd för att jag skulle gå av fel och ramla och så.
Vi delades sedan in i grupper i min klass. De som var i min grupp frågade innan om de skulle vara med mig. De frågade min assistent och inte mig menmen. Sedan frågade de ifall min assistent skulle gå med oss och då sa hon ja.
Efter att vi hade gått igenom vad vi skulle göra så delade min lärare ut filmkameror till alla grupper. Efter det skulle min assistent skriva min lärares mobilnummer. Medan hon gjorde det så gick de i min grupp iväg utan att vänta på oss. Det var ju inte så smart för min assistent hade allt vi skulle göra på ett papper.
Därför så ringde vi dem och bad dem att komma tillbaka. När de kom så frågade vi varför de inte hade väntat, de svarade inte på frågan utan en av tjejerna i grupper sa bara "jaja, nu går vi".
Min assistent sa då att hon tyckte att de kunde få sköta sig själva och att vi skulle sköta oss själva.
Min lärare frågade då varför och då sa min assistent att det märktes av deras attityd att de inte ville ha oss med. Undrar varför.
Men det kan ju bero på att det kanske inte är så roligt att ha med en blind person när man ska filma, jag kan ju inte direkt göra så mycket eller hjälpa till.
Men jag tycker ändå att det var taskigt av dem. Man väntar väl ändå?
Min assistent tror att det mest var tjejerna som var med i min grupp som ville gå utan oss för det märktes på deras ansiktsuttryck. Sedan tycker de att det är orättvist att jag får ha Adam med på balen. Men de kan ju gärna få ledsaga mig hela kvällen. Det är ju inte mitt fel att jag inte hittar. De verkar tro att det är roligt att vara blind och att alltid behöva vara så beroende av andra. Men alla som tror det har fel!
Sedan kom det fram förut att alla tror att jag fuskar på proven bara för att Tini ibland är med mig. Men det är inte sant.
Ibland så sitter jag i ett annat rum när jag gör proven bara för att vi inte alltid flyttar datorn. Men på det senaste provet så var inte ens Tini med där inne. Då hade jag ju inte kunnat fuska!
Och hur kommer det sig i så fall att jag inte har mvg på alla prov? Det enda jag brukar få bra på är musiken, spanskan och hemkunskapen ibland. Sedan får jag väl vg på det mesta men det är ju för att jag pluggar.
Förut så hade vi en diskussion i våra mentorsgrupper om hur många timmar vi pluggar varje vecka. Då pluggade jag kanske mellan fyra och fem timmar och det gör jag fortfarande, ibland till och med mer än så. De andra sa att de pluggade en eller två timmar varje vecka. Sen var det en som pluggade tre timmar och vissa pluggade inte alls.
Eftersom jag läser långsammare än de flesta så tar det längre tid för mig och jag försöker ju att få bra resultat. Då känns det faktiskt inte alls roligt när andra tror att jag fuskar på proven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoppas bara att min lärare inte tycker att det beror på mig nu men hon verkade i alla fall att förstå. Hon höll med mig idag när jag sa att jag tycker att det var dåligt att de bara gick.

På förmiddagen så gick jag och Tini runt i olika affärer som hon tyckte var roligt. Men jag tittade i alla fall på lite olika klänningar för jag ska ju köpa en till balen sen. Jag vet inte var jag ska köpa den än men jag tittade i alla fall på lite olika sorters kläder. Tini tycker att jag passar i rött men rött är nog den färg som jag gillar minst av alla färger. Jag vet inte varför men den låter inte vacker.
Lunchen åt jag på Burger King, eller hur det stavas. Jag tog Chicken Mc nuggets med Coca Kola. Men jag tycker att Mc donalds är bättre. Man får mer för pengarna och så är maten godare.
Efter maten så gick jag till ett ställe där de sålde glass som vi hade gått förbi på förmiddagen. Jag tog tre kulor för jag tycker så mycket om glass. Det kan vara godare än godis ibland. Jag tog choklad, jordgubb och mango!
Mangoglass hade jag aldrig ätit förut och det var så gott!!! Det var nog det bästa med att vara i Stockholm idag haha.

På eftermiddagen så var vi på tidningen Dagens nyheter. De gör också Expressen och Stockholm City.
Vi fick först se en film som var 22 minuter och efter det så pratade vi lite om deras olika tidningar. Dagens nyheter är en morgontidning och Expressen är en kvällstidning. Stockholm city är en gratistidning.
Efter att vi hade pratat lite så fick vi hålla på med ett dataprogram som jag inte kommer ihåg vad det heter. Det var ju jättelätt för mig, eller inte... Så jag fick göra en löpsedel istället där jag skrev ungefär såhär:

Ny schlagerstjärna föddes idag
Hon vann melodifestivalen
"Lyckligaste dagen i mitt liv" säger Vispen

Haha, det var ju bara på skoj såklart men det var kul ändå. Sedan tog de ett kort på mig. Jag hade inte så mycket roligt att tänka på så jag tror inte att jag såg så glad ut.
Vi gjorde också en löpsedel med klassen. Bilderna blev suddiga menmen.

Klockan tre ungefär åkte jag färdtjänst till Adam. Där hade jag roligt i alla fall. Vi var ute lite och gick i affärer också, eller i en affär som vi gillar som ligger nära honom.
Till middag idag åt jag fisk med räkor, gott!
Sedan gjorde hans mamma fruksallad med jordgubbar, banan, hallon, pationsfrukt och några fler frukter.
Innan jag åkte hem så sjöng jag lite. Vi filmade när jag sjöng My number one, jag kanske lägger ut det på youtube sen.
Nu ska jag sova, hoppas att alla har haft en jättebra dag!
Jag ska ju inte klaga för Stockholm var snäppet bättre än skolan. Sedan hade jag ju kort till Adam därifrån och så brukar måndagarna inte vara så roliga.
Imorgon skulle ja ha träffat kuratorn på min skola men jag ska träffa Emma, min musiklärare samma tid så jag får se hur det blir. Men nu var det fyra veckor sedan jag träffade henne senast och snart slutar jag ju i Turingeskolan.
/Vispen

Hej!

Hej igen!

Jag ska bara se ifall det går att göra en sak.
/Vispen

Åh vad varmt det är!

Hej!

Den här dagen har bara varit tråkig, jag har nog alltid tyckt att söndagarna är den tråkigaste dagen på veckan oftast, i alla fall när det är skola dagen efter.
Idag har det varit otroligt varmt och jag har svettats jättemycket. Det är jobbigt att vara ute för att det känns för varmt.
Adam åkste hem klockan åtta idag eftersom att han skulle till kyrkan och minestrera. Jag kunde ha följt med honom men jag trodde att jag skulle vara med min kompis Josefin. Men när jag ringde henne senare idag så skulle hon åka och handla med sin mamma och sen skulle hon ringa mig men hon har inte ringt så jag tror inte vi gör någonting idag.
När vi hade lämnat Adam idag så åkte vi hem till min pappa igen och då gick jag och vilade en stund. Klockan elva gick jag upp och sen dess har jag bara haft tråkigt.
Björn körde mig och Lovisa hem till Nina för jag har ju dator här, det har jag inte där.
Jag har börjat fundera på teknikuppgiften. Den är svår men min lärare tycker ju att jag ska satsa på mvg och jag behöver höja mig mycket för att komma in på Kulturama.
Det är nog mer en dröm att göra det än verklighet för det är ju så många som höjer sig nu på de sista betygen.
Adam hade förresten haft det jättelyxigt idag. Efter kyrkan så gick han och hans familj till ett ställe som heter Sturekatten, adam åt en stor räksmörgås. Jag älskar räkor så jag blev jätteavundsjuk haha.
Sedan hade de gått till ett ställe där de hade billigt godis.
Jag åt lite kött och annat som blev kvar från igår när vi grillade. Det var god mat och jag blev verkligen mätt.
Björns flickvän var här i helgen och jag har pratat en del med henne, hon verkar trevlig.

Igår på Körslaget så vann Joakim, inte så kul tycker jag. Men varken han eller Brolle var någon av mina favoriter, jag hejade på Linda som åkte ut för två veckor sen.

Jag blev lite besviken i fredags när jag såg Talang. De som gick vidare var såklart duktiga och så men jag hade gärna velat se Sofia eller Sebastian sjunga i finalen.
Nästa vecka är jag på rm så då missar jag Talang, lite tråkigt men jag tror att någon kan spela in det åt mig.

Imorgon ska vi åka till Stockholm med skolan till de där tidningarna. På förmiddagen ska min klass gå i grupper och filma olika saker, bland annat så ska vi göra en reklamfilm om Stockholm på 30 sekunder tror jag. Sedan skulle det se ut som att någon blir överkörd i en scen, hoppas bara att det inte händer på riktigt för det vore ju lite tråkigt. Men det är tur att man kan göra så mycket saker på film.
Adam och jag ska kanske träffas imorgon kväll för jag är ju ändå i Stockholm då.
På torsdag är det Rix fm festival och det vill jag gärna gå och se. Sanna Nielsen är en av de som kommer dit och jag tycker att hon sjunger otroligt bra!!!!! Förra året var jag på Svenska favoriters konsert och då var hon med. Då sjöng hon en låt som jag inte kommer ihåg vad den heter men jag blev verkligen rörd. Sonja Alden skulle också komma dit men jag hann inte se henne för jag gick dit med Adams pappa som skulle bort senare samma dag. Adam fick feber just den dagen, det var så otur!
Jag fick veta av en kompis att hon fick en kram av Sonja och pratade med henne jättelänge, det skulle jag också vilja!

Nu ska jag göra någonting annat än att blogga för jag har ändå ingenting intressant att skriva. Det har jag i och för sig inte så ofta menmen.
/Vispen

Genrep

Hej!

Inatt kunde jag inte sova som vanligt men ändå var jag inte så jättetrött idag faktiskt. Men det kanske berodde på att det var roliga lektioner idag.
Jag fick ha musik och det kändes ju roligt!
Vi gick igenom slagverksinstrument och orkestrar. Jag visste inte att det fanns så många orkestrar men man lär sig ju nya saker varje dag.
Sedan har jag lärt mig mycket av de som kom till skolan från rfsl. Det kunde ibland bli lite tråkigt att sitta och lyssna på dem så länge men det var ändå intressant.

Idag på artistskolan så hade vi genrep och då sjöng vi igenom alla låtar som ska vara med på konserten nästa vecka.
Jag är riktigt trött på min låt nu som är Stad i ljus. Den går så långsamt och så känns det som att alla tycker att den är tråkig. Men det brukar nog ofta vara så att låten man ska uppträda med känns uttjatad när man väl ska sjunga den sen.
Jag och Emma, min musiklärare, ska gå igenom alla rörelser till Värsta schlagern på tisdag. Hon berättade förresten för mig att hon ska sjunga jättemycket i helgen, hoppas att det går bra för henne.

Ikväll ska jag försöka skriva lite mer på hemkunskapen och så ska jag självklart se Talang!
När jag kom hem idag så hade Adam redan kommit. Jag blev jätterdd när hon skrämde mig i hallen haha.
Nu sitter vi bara i mitt rum och tar det lugnt. Han har precis skaffat blogg förresten.
Http://www.adamljunggren.blogg.se
Skriver mer ikväll eller kanske på söndag, jag ska till Björn, min pappa senare.
/Vispen

Fem veckor kvar nu!

Hej!

Idag är det bara fem veckor kvar och sen har jag sommarlov!
När jag skriver det här så är det kväll och om fem veckor kommer jag kanske aldrig att se Turingeskolan mer.
Någon gång kanske jag kommer att hälsa på där men jag vet faktiskt inte. Det känns såklart skönt att gå ut nian. Men det jag kommer att sakna mest är mina lärare! Det har varit så bra och jag har lärt mig en massa saker av dem!

Idag var jag och pratade om mina gymnasieval. Nu har jag bekräftat min ansökan, jag vill helst gå på Kulturama. Som det ser ut nu så ligger jag på andra reservplats och jag har fyra poäng för lite för att kunna komma in där. Därför måste jag bara höja mig! Men jag vet nästan att jag kommer att sänka mig i engelskan och bara höja mig i teknik till vg. Därför ligger jag ju fortfarande på samma poäng. Sedan är jag dålig på no så risken finns ju tyvärr att jag sänker mig där också. Men det får inte hända! Jag vill jättegärna gå på Kulturama!
Men alla brukar ju höja sig när de får det sista betyget och det känns så jobbigt att veta att det är nästan omöjligt att göra det!
Jag måste verkligen försöka att göra något. Hmm. Men det är redan försent...
Jag får ta att jag inte är så bra.
Om jag inte kommer in på Kulturama så börjar jag förmodligen på Värmdö gymnasium. Där går det redan två blinda som jag känner lite. De trivs i och för sig där men de har ju inte alls så många musikelever där, bara en klass eller något. Dessutom har en av de jag känner där sagt att de brukar glömma att ge henne allt material i tid och att lärarna inte vill gå på kurser eller någonting.
Därför känns det inte så kul att gå där ju.
De har i alla fall erfarenhet av synskadade men det har Kulturama sagt att de också har.

Jag hann knappt göra någonting på bilden idag eftersom att jag gick till Susanne idag och pratade om gymnasium. Jag hann bara sätta dit några pärlor på mobilen men den är klar snart.

På non idag skulle vi jobba med lite saker som vi har gjort i sjuan. Jag blev jätterädd när Ulrika sa att vi skulle ha ett prov från det vi har gjort i sjuan.
Men det var inte så farligt i alla fall. Vi skulle bara gå ut i skogen och plocka lite olika barr, kottar och löv från träd som vi kände igen.
Jag var i samma grupp som Martin och Kristian från min klass.
Jag blev ledsagad av Martin och det var en del som skämtade om det eftersom vi har varit tillsammans innan.
Kristian pratade mycket som vanligt, trevligt, jag gillar folk som pratar. Så idag pratade jag faktiskt ovanligt mycket i skolan. Vad duktig jag är!
Men Kristian kom med förslaget att vi ska gå på bio någon gång, det skulle jag kunna tycka var roligt eftersom vi kanske inte kommer träffas efter nian. Annars kan man ju gå på bio efter nian någon gång när man inte har träffats på ett tag. Det vore ju lite kul att åtminstone ha kontakt med någon från ens skola där man har gått i nio år.
Men Martin och jag pratade faktiskt också en del om lite allt möjligt idag. Vi träffades ju varje helg nästan under lågstadiet och början av mellanstadiet och då hann vi göra en hel del tillsammans. Vi pratade om hur mycket vi spelade dator, playstation och gameboy, jag tyckte om att lyssna när Martin spelade. Men när vi spelade Playstation och Tekken, ett spel där man slåss, så hörde jag bra vad som hände och då vann jag nästan alltid över Martin, haha.
Elin, Martins storasyster som har en tvillingsyster har jag inte heller träffat på länge. Hon var min ledsagare förut, det måste man ju göra någon gång!

Ikväll så har jag mest pluggat, hela kvällen har gått åt till det...
Men hemkunskapen är snart klar och imorgon ska vi lämna in boken om oss själva. Min är ju inte den längsta men jag hoppas på att det mest är innehållet som räknas.
Jag har fått reda på att jag förmodligen fick vg+ på spanskaprovet vilket är rätt bra. Det är klart att jag hellre hade velat ha mvg men man kan ju inte få allt och sen glömde jag det kära ordet empezar.

Imorgon blir nog en bättre dag. Jag hoppas på att få ha musik, annars sänks såklart procenten i hur en bra dag ska vara för mig.
Några från RFSL kommer och ska prata om hur det är att vara homosexuell eller liknande och det blir intressant. Men jag hoppas faktiskt på att vi slipper ta musiklektionen till det. Jag vill så gärna bara ha prov nästa vecka och hinna spela gitarr minst en gång. Min klass ska ändå åka bort en fredag och då går musiken bort igen, snälla. Nu ber jag för det!
Om vi har musik imorgon så ska vi gå igenom slagverksinstrument och något mer som jag faktiskt har glömt för tillfället. Men klockan är mycket så jag har det som ursäkt.

Idag har jag förresten läst en jättebra blogg! Den handlar om en tjej som är stark! Hon har haft ätstörningar förut och nu har hon äntligen försökt att ta sig ur det. Hon har haft det i sju år och hon hoppas på att sjukdomen ska ta slut snart och att hon ska bli frisk. Det är bra av henne att skriva i sin blogg om vad som händer i hennes liv tycker jag.
Det var så sorgligt men hon verkar vara stark och även om hon är rädd för att hon inte ska komma ur sjukdomen och att hon kanske kommer att ha den hela livet så verkar hon positiv och jag hoppas att det går bra för henne!
I bloggen skrev hon att hon inte fick den hjälp hon behöver för att det finns de som har det värre än hon och det tycker jag är fel. Man förstår ju såklart att de inte kan ta in hur många som helst men då får man väl skaffa fler ställen som man kan vara på? Ätstörningar är nog vanligare än vad man tror.

Aja, hoppas att alla har det bra!
/Vispen

Jag längtar tills jag får sommarlov!

Hej hej!

Nu har jag faktiskt äntligen börjat på hemkunskapen och kommit en bit, den ska ju in nästa måndag men lärarna vill helst ha in den tidigare.
Idag hade jag spanskaprov. Jag glömde ordet empezar som betyder börja och det fanns i flera meningar... Jag stör mig så mycket på att jag alltid glömmer någonting.
Sedan skulle man skriva lite om en kille som reste till Kanarieöarna med en flyktingbåt och då skulle man ha med ett visst antal ord i texten. Jag fick inte med alla men en hel del faktiskt. Men jag skrev inte så bra meningar för jag blev stressad på slutet och alla andra hann bli klara. Men jag hoppas på att jag får vg i alla fall.
På son idag jobbade vi färdigt med det vi höll på med. Jag har ju skrivit om Vietnamkriget och kårhusockupationen.
Engelskan idag var inte rolig! En annan klass höll på att slå i väggarna och skrika. Sedan läste vi en text som jag tyckte var lite svår att förstå så när vi gick igenom den så kunde jag inte koncentrera mig.
Jag och min trumlärare missade precis varandra idag så idag blev det inga trummor.

Nu är det bestämt att skolbalen ska vara den tionde juni. Jag hoppas på att den blir roligare än när vi hade insparksfest. Jag har fått tillstånd av rektorn att ta med Adam dit. Han ska vara min ledsagare där. I sjuan kommer jag så väl ihåg när vi hade insparksfest som niorna på skolan ordnade för sjuorna. Det var varmt och jobbigt och sen fick jag gå med Tini, min assistent. Jag har ingenting emot henne men det är bara det att det är roligare att gå med någon som är i ens egen ålder såklart.
Sedan har jag inte direkt så många kompisar i skolan. Jag kan ju prata med alla men det finns ingen i klassen som jag träffar på fritiden.
Men nu hade tydligen en del av niorna blivit arga för att jag tar med mig Adam dit.
Men jag håller inte med eftersom jag inte hittar där och ingen annan har ju erbjudit sig att gå med mig där. Tini vill vara med de andra lärarna eftersom att hon kommer att gå i pension samtidigt som jag slutar så då blir det så.
Några i min klass hade sagt att några i en annan skola som ska vara med på balen blir mobbade. Men det handlar ju inte bara om det och jag blir ju inte mobbad.
Det är förresten tre skolor som ska vara med på balen, Turingeskolan, Björkestaskolan och Lillhagaskolans nior.
Undrar hur det blir, jag tycker om när det finns människor runt omkring mig men ibland kan det kännas lite rörigt.

Vissa tror tydligen att jag inte kan prata, det berättade min assistent för mig idag. Men jag tror faktiskt att det beror lite på att jag är blind för då blir det ju lättare att tro andra saker också.
Okej, jag är dålig på att prata och jag tycker bäst om att lyssna på andra men jag kan prata.
Prata måste jag bli bättre på. Men jag kan faktiskt prata en del med mina kompisar och jag trivs mycket bättre med att skriva mina tankar och att chatta. Men för att lära känna nya människor måste man ju prata, så är det ju bara.
Men jag vet redan en del om de som går i min skola och sen mellanstadiet har jag bara blivit tystare. Det känns inte som att man har så mycket att säga och de säger ju inte så mycket till mig heller.
På gymnasiet har jag bestämt mig för att bli bättre, det har jag lovar mig själv!

Nu har jag över 200 tittare på youtube som har sett när jag sjunger, tänk det haha.
Nu ska jag sova snart.
Hoppas att alla har haft en bra dag!
/Vispen

Ibland har man otur.

Hej!

Den här dagen har bara varit jobbig och tråkig! Det började med at jag vaknade, klockan nio... Jag försov mig och det har jag inte gjort på hur länge som helst. Senast jag gjorde det när jag skulle till skolan kanske var i fyran eller kanske ännu tidigare. Jag brukar bara komma försent till skolan när taxin är sen ibland. Men just idag när vi hade nationella prov så försov jag mig mycket... Hur otur får man ha?
När jag kom till skolan kvart över nio så fick jag på mig till klockan tio att göra provet. Om jag hade kommit i tid hade jag haft 100 minuter på mig och jag som verkligen behöver all tid!!!!!
Ingen får veta hur dåligt det gick för mig. Det var såklart bilder och frågorna med bilder svarade jag knappt på alls. Sedan var det uppgifter som skulle ha tagit jättelång tid så de hoppade jag också över. Det är bara att sluta att tro att jag kommer att få vg i matte. Det var nog i alla fall inte ig. Nu känner jag mig bara så himla trött och nere. Ikväll ska jag duscha för det hann jag inte göra i morse och det har verkligen känts. Sedan hann jag inte äta någonting heller innan jag gick till skolan så jag var hur hungrig som helst när vi åt lunch vid kvart över tolv. Det var kyckligt som en av mina lärare inte tyckte såg så god ut. Det var inga färger eller vad hon sa, tur att man är blind. Men kycklingen gick att äta i alla fall och jag tyckte att den var helt okej.
På non så höll vi på med tändstickor och skulle testa olika saker hur man släckte eld och så. Nu ska jag börja skriva på mitt hemkunskapsarbete. Men jag har sökt på internet och försökt att hitta fakta men jag hittar inte så mycket. Men jag kanske ska skriva om genmodifierade och kravmärkta livsmedel. jättekul, eller inte... Men man ska ju försöka att vara positiv även om det är svårt ibland.

Nästa helg ska jag ju åka på rm, riksmästerskap. Då ska jag tävla i showdown och så ska jag spela goalball men det kan man inte få någon medalj för. Nu räknas jag som att jag går i gymnasiet på showdownen och det blir jobbigt. Alla är jättebra på gymnasiet och jag kommer säkert att förlora stort. Eftersom att jag är en dålig förlorare så kommer jag förmodligen inte kunna tycka att matcherna blir roliga menmen.
Hon som ska vara ledsagare till mig på rm ringde idag, det var bra för då vet jag ju vem hon är, eller jag vet vad hon heter och inte så mycket mer. Jag kommer att åka till rm lite senare eftersom vi har konserten med artistskolan innan och den vill jag inte missa, jag har ju tränat så mycket till den.

Igår var slutaudition i Talang! Jag såg den fastän jag egentligen hade behövt plugga då. Men de flesta som jag tycker är bra gick vidare till semifinal!
Nadja Juslin och Zara Larsson sjunger ju så bra båda två och jag hoppas att åtminstone få se en av dem i finalen. David som spelar piano gick vidare och det tycker jag var bra, han är så duktig för att vara tio år.
Det var tråkigt att inte han som härmade Elvis Presley gick vidare, jag tyckte om hans röst och jag tycker att det fanns många som var sämre än honom.
Sebastian Krantz gick ju vidare men inte Felix.
Bbx8 gick vidare och det visste jag nästan innan, det skulle ha varit konstigt annars.
Familjen Hellgren som inte direkt var en av mina favoriter gick vidare. Men det är många som tycker att de är roliga och sen är de absolut inte dåliga! Tilda som härmade Siv Malmkvist gick inte vidare, lite synd tycker jag för jag tyckte om hennes röst.

Klockan är mycket och jag vill få hemkunskapen klar.
/Vispen

Lite om helgen.

Hej hej!

Nu är det tre dagar sen jag skrev senast, det känns länge. Jag funderade på att skriva igår när jag kom hem från Adam. Men då var jag så trött så att jag nästan gick och la mig direkt. Men ändå kunde jag inte sova inatt, jag sov bara fem timmar. Det är antingen så att jag inte kan somna på natten eller så är det så att jag vaknar vid tre eller fyra och inte kan somna om. Det är så himla störande!

I helgen var jag med Adam, eller jag åkte till honom i fredags kväll efter Talang. Vi tog det mest lugnt.
På lördagen åkte vi till stan och jag köpte en glass haha, Magnum Mystica, ingen aning om hur det stavas. Den glassen är ny för i år i alla fall, det var chokladglass inuti den istället för vaniljglass, det är en av de bästa Magnumglassarna jag har ätit tror jag. Men det är synd att de har tagit bort Magnum dubbel i år!!!!!
Jag och Adam var på Hötorget också, haha, jag tycker det är så roligt att höra när de ropar högt om att man ska köpa de dem säljer och försöker sänka priserna och det. De sålde bland annat jordgubbar och därför var jag ju bara tvungen att köpa lite haha, det är så roligt att gå runt och lukta på dem tycker jag. De luktar verkligen sommar! Men egentligen så tycker jag inte om jordgubbar så mycket. Men jag och Adam fick hjälpas åt att äta upp dem igår.
På stan köpte Adam en ratt till datorn. Man använder den när man ska köra bil och så tror jag eller köra andra saker på datorn.
I lördags kväll var vi hos några grannar till Adams familj. Där åt vi middag och pratade, det var trevligt. Det var mest de vuxna som pratade men ändå. Vi åt paté med ris, det var en fiskpaté och en grönsakspaté. Det hade jag aldrig ätit tidigare men det var gott! Till efterrätt åt vi glass, päron och grädde. Sedan drack vi te och åt en chokladkaka. Jag var ganska mätt när jag gick därifrån men det var däremot inte Adam. Därför åt han upp allt mitt godis på natten.
Igår var vi bara hemma hos Adam och jag pluggade lite spanska och så.
Oj, jag måste verkligen skriva hemkunskapen! Jag har bara kollat lite men inte ens börjat skriva än. Jag förstår inte riktigt uppgiften menmen.

Nu har jag fått mer än 100 som har tittat på när jag sjunger på youtube! Det är bara tre som har kommenterat och det är lite tråkigt men det blir nog fler som gör det med tiden.
Nu ska vi ha matte, eller no, vet inte riktigt. Vi kanske skulle byta från matte till no idag.
/Vispen

Talang!

Hej hej!
Nu är jag med Kim och Adam, vi såg Talang nyss samtidigt som vi åt en massa chips och godis haha.
BBx8 hade skrivit till mig flera gånger innan och påmint mig om att de skulle vara med idag så därför kändes det lite extra viktigt att titta idag.
De var jätteduktiga i alla fall tycker jag! Hoppas att de kommer att vara med i finalen. De sjöng ett musikalmedley idag. Jag måste se den sista gallringenpå måndag kväll där de tar ut de sista som inte får vara med i semifinalen.
Nu har jag förresten laddat upp två videor på youtube. De har inte fått så många stjärnor menmen. Men gå in här om du vill titta: Bilden är inte så bra.
http://www.youtube.com/watch?v=oeptyjCEk2w
Förutom Bbx8 så tyckte jag om de som sjöng sist, de som sa att de var byggarbetare. De sjöng bra och det lät så roligt när många sjöng samtidigt.
Den där kvinnan som var 38 år och mamma till tre barn sjöng bra, precis som juryn sa så tycker jag att hon hade en speciell röst.
Det var ju många som dansade och spelade trummor och trummor kan ju bli lite tråkigt om det inte är några andra instrument också tycker jag.
Hon som var från Ryssland och som spelade piano var bra men det tyckte inte Adam. Han tyckte att det bara var normalt att hon spelade så bra tydligen eftersom att hon hade tränat så mycket. Men det är ju inte så många som blir så bra fastän de tränar mycket.
På bilddagboken laddade jag upp några nya bilder idag. Lovisa råkade ta bort hela min presentation på bilddagboken så det var inte roligt! Jag blev tvungen att skriva om hela...
Till middag idag åt jag pastaoch grönsaksbiffar. Jag hade aldrig provat de biffarna förut men de var verkligen jättegoda!
Om en stund ska jag och Adam åka hem till honom. Då måste jag ta med en massa läxor dit och hålla på.

Det kändes tråkigt att det inte var någon artistskola idag! Jag saknade den verkligen! Det är så roligt att sjunga och att bara få vara med andra som gillar det!
Aja, nu ska jag sluta blogga för det blir tråkigt för Kim när jag bara sitter här vid datorn. Nu kommer jag inte att kunna skriva förrän på söndag och jag kanske inte ens hinner göra det då.
Kim fyller år på söndag förresten, hon blir femton år! Ronja fyllde 14 år igår tror jag om jag har läst rätt haha.
/Vispen

Bloggberoende!

Hej hej!

Idag har jag kommit på att jag nästan är beroende av att blogga! Jag kan bara inte gå och lägga mig utan att göra det haha. Men jag har ju precis börjat med det och jag kommer säkert att tröttna snart, jag är sådan.

Idag vaknade jag vid tio-tiden. Adam sov ju här och vi gick och la oss vid två inatt. Vi åt soppa till lunch som inte var så god. Vi blev inte mätta heller fastän det stod att det var tre potioner.
Efter lunchen satt vi mest vid datorn.
Min kompis Kim kom vid fem idag. De andra var ju i det nya huset, de höll på och köpa grejer till en vägg, de skulle bygga den.
De åt Mc donalds mat idag och vi åt någon fisk. Den var inte så god men den gick att äta. Vi blir i alla fall inte lika tjocka som dem haha.
Jag och Kim har mest sjungit lite låtar idag och filmat. Vi försökte lägga ut dem på youtube men det gick inte. En gång lyckades jgag lägga ut när jag sjöng Natural woman men sedan tog jag bort den för att det stod fel på den, jag råkade skriva ett W innan jag skrev Vispen. Det såg så konstigt ut haha.
Men förutom Natural woman så sjöng jag Bad. Kim sjöng Only hope och Walking on sunshine.
När de andra kom hem så åt vi lite mackor och drack Coca Cola och fanta.
Efter det satt vi lite i Lovisas rum och lyssnade på olika låtar. Jag sjöng in The rose också men den blev inte så bra tycker jag.
Men nu vill Kim att vi ska gå ner och dricka så då gör vi det.
/Vispen

Förlåt för alla stavfel i bloggen.

Hej hej!

Nu har jag lagt ut länken till min blogg på lite olika ställen. Jag vill bara skriva att jag inte sitter och rättar alla stavfel innan jag postar kommentarer så ibland kan det stå fel ord eller så kan bokstäverna stå lite konstigt. Men jag hoppas att ni som läser i bloggen förstår vad jag menar i alla fall.
/Vispen

Vill bara be om ursäkt.

Hej!

Jag vill bara be om ursäkt till en vän. Du vet nog själv vem du är. Du har ringt mig ett antal gånger och frågat om vi ska göra något.
När vi pratade senast bestämde vi att vi skulle träffas någon gång under påsklovet. Men då åkte du bort så det var verkligen tråkigt att det inte blev av då.
Men resten av gångerna då vi har pratat om att träffas så är det tyvärr jag som inte har kunnat göra det.
Det har absolut inte någonting med dig att göra eller att jag tycker att du är tråkig eller så. Det är bara så att det händer så mycket just nu och så har jag haft väldigt mycket att göra i skolan.
Idag fick jag extra dåligt samvete när du ringde och jag sa att jag hade lovat att gå med Adam till brasan. Jag ångrar verkligen att jag inte gick med dig. Om du hade varit med hade det varit roligare och Adam kunde ha gått med Johan och Edvin kanske för de var ändå med oss idag.
Jag ska verkligen försöka att träffa dig så snart som möjligt. Hoppas att vi kan åka till Liseberg i sommar! För mig är du en bra vän och jag hoppas att vi kommer att känna varandra länge till, kanske till och med hela livet.
Du är bra på att lyssna och så har du jättebra åsikter och det hade känts mycket svårare om jag aldrig hade träffat dig.
Hoppas att du inte har haft för tråkigt idag i alla fall och jag förstår om du känner att jag sviker dig.
Jag kan bara säga att jag känner mig jätteledsen och be om ursäkt för att jag bara struntar i dig. Det låter kanske så men jag bryr mig faktiskt.
Jag har lagt in ditt mobilnummer nu, tack för att du gav mig det.
/Vispen

RSS 2.0