Söndag, tagit det lugnt

Hej!

Idag ställde vi om tiden i Sverige och tjänade en timme på det. Det brukar alltid kännas skönt tycker jag men sedan när vi ställer fram tiden en timme brukar det kännas jättejobbigt. Det är konstigt att en timme märks så mycket.
Den här dagen har mest gått åt till att sitta vid datorn. Ute har jag inte alls varit förutom när jag gick till och från bilen en gång. Min syster Lovisa åkte till en kompis imorse för att fira födelsedag där och äta en god frukost. Min frukost var inte heller så dålig, jag åt en massa briost och drack gott te. Annars brukar jag vara dålig på att äta frukost eftersom att jag sällan känner för att äta tidigt på morgonen men på helgerna går jag upp sent och då brukar det alltid finnas tid till att äta lite. Frukost kan faktiskt vara väldigt gott ibland. Adam berättade för mig att de äter jättelyxig frukost, hotellet är väldigt lyxigt och det finns hur mycket mat som helst! På tisdag kommer Adam äntligen hem igen, jag saknar honom!

När jag satt vid datorn var jag mest inne på bilddagboken, fefo och tittade lite på facebook. Facebook var en bra sida innan de gjorde om den, nu fungerar bara facebook på en av mina datorer vilket såklart känns väldigt störande! Dessutom stör jag mig på alla koder man måste skriva in för att posta vissa saker på internet. Igår var jag till exempel inne på Sonja Aldéns hemsida och skulle posta en kommentar till en video och skriva ett inlägg i hennes gästbok. När jag trycker på skicka kommer det upp siffror och bokstäver som man måste skriva in, de använder sådant för att inte bli spammade och så och det kan ju säkert vara jättebra. Problemet är bara att texten man ska skriva in står på ett sätt så att till och med seende ibland måste anstränga sig för att kunna se vad det står. Texten visas inte på punktdisplayen och man kan inte heller välja att få texten uppläst. Förut var det såhär jobbigt när man skulle posta en kommentar på andras bloggar också men nu har de äntligen kommit på att man kan lägga in ljud också. Jag är glad för att jag äntligen kan kommentera. Men facebook, myspace och andra sidor som till exempel Sonja Aldéns hemsida har inget ljud man kan lyssna på eller något annat. De som gör hemsidorna tänker ju inte på att alla ska kunna använda dem!

Sonjas skiva har jag i alla fall lyssnat på idag, låtarna i början av skivan har jag fastnat mer för än låtarna i slutet. Men jag lär mig nog att tycka om nästan alla låtar efter ett tag, det brukar vara så för mig. Middag åt vi på ett kebbabställe idag, jag åt fallafel. Sedan åt jag en halv glass och efter det körde Björn mig till tåget. När jag hade satt mig på tåget kom det en tjej som tittar på biljetter. Jag visade mitt färdtjänstkort och förklarade att jag har åkt på det flera gånger, tjejen ringde någon som sa att kortet inte gäller på deras tåg. Jag tycker att det är konstigt eftersom att jag har åkt på kortet minst tre gånger och då har det alltid gällt. Som tur var hade jag pengar, inte riktigt tillräckligt för en biljett men tjejen sa att det var okej ändå. Hmm, ganska dåligt av personalen att inte veta vad som gäller, nu var jag tvungen att betala mer på grund av att jag har fått åka på kortet tidigare. Om jag hade köpt en biljett hade det ju såklart blivit billigare för mig menmen. Till nästa gång köper jag en biljett i alla fall.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0