Torsdag, mycket imorgon

Hej!

Idag har det bara varit lektioner som vanligt. Imorgon börjar jag däremot tidigare plus att jag har både redovisningar och prov hela dagen. På varenda lektion kommer det att vara någon typ av prov. Det känns overkligt att morgondagen snart kommer att vara över men jag längtar dit! Jag ska försöka att plugga mycket ikväll och lära mig en del men jag hörde av någon att det gick dåligt för en annan klass som redan har haft samma samhällskunskapsprov som min klass ska ha imorgon. Hoppas bara att det går okej för mig imorgon, annars kommer jag att vara både arg på mig själv och ledsen hela helgen.

Idag fick vi i alla fall plugga halva samhällskunskapslektionen, det var bra ju! Sedan pratade vi lite om temaveckan, det gjorde vi på engelskan också.
Musikteorin var jättejobbig idag! Vi gick igenom kvintcirkeln som de andra ritade. Jag försökte att anteckna på datorn hur den skulle se ut men det var svårt när jag inte såg någon bild i huvudet. Jag förstod en del av det vi gick igenom idag men inte alls mycket, om det är någon som orkar förklara för mig hur och varför man använder den där himla cirkeln får ni gärna göra det. Vi har lärt oss några ramsor som tydligen ska vara bra till någonting, att hitta tonerna men jag förstår helt enkelt inte. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara vad det är som jag inte förstår och det gör det ännu svårare. När jag pratade med läraren efter lektionen verkade han också tycka att det var svårt att förklara för mig. Jag ska försöka att komma på något bra sätt att förstå allting på själv, hmm.

Engelskan var helt okej, vi skulle diskutera filmen i måndags men gruppen jag var med i pratade mest om annat och vi kom inte fram till så mycket. I slutet av lektionen pratade vi om temaveckan, några läste några verser av någonting och efter det fick hela klassen sjunga I have a dream. Temat nästa vecka kommer att vara dröm och kontroll. På samhällskunskapen lyssnade vi på en låt och fick sedan säga våra tankar om den. När engelskan var slut fick jag bråttom att gå till taxin. Min assistent kom inte men jag fick hjälp av en i min klass.
Nu måste jag plugga, både samhällskunskap och låtar.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: Ida i klassen

hej!! jag läste din blogg och jag kan visa dig och lära dig kvintcirkeln om du vill!!

2008-10-16 @ 19:27:59
URL: http://enjoyida.blogg.se/
Postat av: Johan

Hmm, jobbigt det där med en massa prov och grejer..



Var var din assistent när du skulle till taxin då?

2008-10-16 @ 22:14:26
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0