Fem veckor kvar nu!

Hej!

Idag är det bara fem veckor kvar och sen har jag sommarlov!
När jag skriver det här så är det kväll och om fem veckor kommer jag kanske aldrig att se Turingeskolan mer.
Någon gång kanske jag kommer att hälsa på där men jag vet faktiskt inte. Det känns såklart skönt att gå ut nian. Men det jag kommer att sakna mest är mina lärare! Det har varit så bra och jag har lärt mig en massa saker av dem!

Idag var jag och pratade om mina gymnasieval. Nu har jag bekräftat min ansökan, jag vill helst gå på Kulturama. Som det ser ut nu så ligger jag på andra reservplats och jag har fyra poäng för lite för att kunna komma in där. Därför måste jag bara höja mig! Men jag vet nästan att jag kommer att sänka mig i engelskan och bara höja mig i teknik till vg. Därför ligger jag ju fortfarande på samma poäng. Sedan är jag dålig på no så risken finns ju tyvärr att jag sänker mig där också. Men det får inte hända! Jag vill jättegärna gå på Kulturama!
Men alla brukar ju höja sig när de får det sista betyget och det känns så jobbigt att veta att det är nästan omöjligt att göra det!
Jag måste verkligen försöka att göra något. Hmm. Men det är redan försent...
Jag får ta att jag inte är så bra.
Om jag inte kommer in på Kulturama så börjar jag förmodligen på Värmdö gymnasium. Där går det redan två blinda som jag känner lite. De trivs i och för sig där men de har ju inte alls så många musikelever där, bara en klass eller något. Dessutom har en av de jag känner där sagt att de brukar glömma att ge henne allt material i tid och att lärarna inte vill gå på kurser eller någonting.
Därför känns det inte så kul att gå där ju.
De har i alla fall erfarenhet av synskadade men det har Kulturama sagt att de också har.

Jag hann knappt göra någonting på bilden idag eftersom att jag gick till Susanne idag och pratade om gymnasium. Jag hann bara sätta dit några pärlor på mobilen men den är klar snart.

På non idag skulle vi jobba med lite saker som vi har gjort i sjuan. Jag blev jätterädd när Ulrika sa att vi skulle ha ett prov från det vi har gjort i sjuan.
Men det var inte så farligt i alla fall. Vi skulle bara gå ut i skogen och plocka lite olika barr, kottar och löv från träd som vi kände igen.
Jag var i samma grupp som Martin och Kristian från min klass.
Jag blev ledsagad av Martin och det var en del som skämtade om det eftersom vi har varit tillsammans innan.
Kristian pratade mycket som vanligt, trevligt, jag gillar folk som pratar. Så idag pratade jag faktiskt ovanligt mycket i skolan. Vad duktig jag är!
Men Kristian kom med förslaget att vi ska gå på bio någon gång, det skulle jag kunna tycka var roligt eftersom vi kanske inte kommer träffas efter nian. Annars kan man ju gå på bio efter nian någon gång när man inte har träffats på ett tag. Det vore ju lite kul att åtminstone ha kontakt med någon från ens skola där man har gått i nio år.
Men Martin och jag pratade faktiskt också en del om lite allt möjligt idag. Vi träffades ju varje helg nästan under lågstadiet och början av mellanstadiet och då hann vi göra en hel del tillsammans. Vi pratade om hur mycket vi spelade dator, playstation och gameboy, jag tyckte om att lyssna när Martin spelade. Men när vi spelade Playstation och Tekken, ett spel där man slåss, så hörde jag bra vad som hände och då vann jag nästan alltid över Martin, haha.
Elin, Martins storasyster som har en tvillingsyster har jag inte heller träffat på länge. Hon var min ledsagare förut, det måste man ju göra någon gång!

Ikväll så har jag mest pluggat, hela kvällen har gått åt till det...
Men hemkunskapen är snart klar och imorgon ska vi lämna in boken om oss själva. Min är ju inte den längsta men jag hoppas på att det mest är innehållet som räknas.
Jag har fått reda på att jag förmodligen fick vg+ på spanskaprovet vilket är rätt bra. Det är klart att jag hellre hade velat ha mvg men man kan ju inte få allt och sen glömde jag det kära ordet empezar.

Imorgon blir nog en bättre dag. Jag hoppas på att få ha musik, annars sänks såklart procenten i hur en bra dag ska vara för mig.
Några från RFSL kommer och ska prata om hur det är att vara homosexuell eller liknande och det blir intressant. Men jag hoppas faktiskt på att vi slipper ta musiklektionen till det. Jag vill så gärna bara ha prov nästa vecka och hinna spela gitarr minst en gång. Min klass ska ändå åka bort en fredag och då går musiken bort igen, snälla. Nu ber jag för det!
Om vi har musik imorgon så ska vi gå igenom slagverksinstrument och något mer som jag faktiskt har glömt för tillfället. Men klockan är mycket så jag har det som ursäkt.

Idag har jag förresten läst en jättebra blogg! Den handlar om en tjej som är stark! Hon har haft ätstörningar förut och nu har hon äntligen försökt att ta sig ur det. Hon har haft det i sju år och hon hoppas på att sjukdomen ska ta slut snart och att hon ska bli frisk. Det är bra av henne att skriva i sin blogg om vad som händer i hennes liv tycker jag.
Det var så sorgligt men hon verkar vara stark och även om hon är rädd för att hon inte ska komma ur sjukdomen och att hon kanske kommer att ha den hela livet så verkar hon positiv och jag hoppas att det går bra för henne!
I bloggen skrev hon att hon inte fick den hjälp hon behöver för att det finns de som har det värre än hon och det tycker jag är fel. Man förstår ju såklart att de inte kan ta in hur många som helst men då får man väl skaffa fler ställen som man kan vara på? Ätstörningar är nog vanligare än vad man tror.

Aja, hoppas att alla har det bra!
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0