Soprov

Hej!

Nu har jag haft det sista soprovet, det gick rätt okej tror jag men jag svarade inte på alla frågor men några gissade jag på i alla fall. Det var nästan ingenting som jag tyckte var jättelätt på provet men ändå. Andra solektionen läste vi i en bok och svarade på frågor. Det var olika dialoger i boken där två personer pratade med varandra om olika saker. Det handlade mycket om hur samhället är och så. Det var mest tonåringar det handlade om, inte så konstigt ju eftersom vi som går i nian är tonåringar haha. Men det stod olika åsikter och de som pratade med varandra i boken diskuterade olika ämnen. Jag tyckte om den lektionen för vi har inte pratat om sådant så mycket förut.
På spanskan fick jag tillbaka en grej där jag hade svarat på frågor till en text, jag fick exilente! Jag hade bara ett fel!!!!! Det var länge sen som det gick så bra för mig!

Igår pratade jag med en kompis som också är trött på skolan och alla läxor. Hon vet att hon egentligen orkar mer och att hon egentligen inte anstränger sig. Men hon har i alla fall g i alla ämnen. Men om man vet att man klarar av vg och mvgnivå så tycker jag att man ska försöka. Men plugga är ju inte allt, man måste ju må bra samtidigt.
Men hon har nästan så lätt i vissa ämnen så att hon bara behöver läsa läxan en gång för att sedan kunna den. Därför skulle ju jag göra det om jag var hon men man är ju olika. Min kompis har inte riktigt förstått varför man pluggar än, det har nog inte jag heller, jag gör det för att komma in på gymnasiet och för att sedan kunna fortsätta att läsa på högskolan eller universitetet. Men om man inte ser varför man måste plugga och inte har någon motivation så är det klart att det går sämre.
Min kompis blir på jättedåligt humör av alla läxor och vem gillar skolan? Jag förstår om hon inte orkar. Jag försöker att göra mitt bästa och jag anstränger mig faktiskt och jag är ju inte sämst i alla fall.

Snart har jag engelska och efter det ska jag ha mentor och sen spela trummor.

Jag pratade med en annan kompis igår också och vi kanske ska träffas i sommar. Vi har inte träffats på tre år nu men det beror på att han bor en bit från mig, det tar några timmar med tåg att åka till honom. Sedan brukar han inte åka på läger så ofta heller.
Men vi pratade om Liseberg igår och om att kanske åka dit med hans ledsagare någon dag, det skulle ju verkligen vara jätteroligt! Jag har inte varit där på flera år nu och Liseberg är mycket roligare än Gröna lund. Balder är absolut roligast!
De har ju en regel där, de har haft det förut i alla fall, att man får sitta kvar flera gånger om man är blind eller synskadad eller kanske har något annat funktionshinder. Min kompis var där och då satt hon kvar i Balder fem gånger, sedan gick hon och åkte en annan grej fem gånger och sen åkte hon Balder fem gånger igen. Det skulle jag också vilja göra, det finns nästan inget roligare än att åka karuseller och berg och dahlbanor!
Men nu börjar engelskan när som helst.
/Vispen

Kommentarer
Postat av: casandra

Hitt eller Diss? gå in och rösta!

2008-05-28 @ 12:37:17
URL: http://dasiilvaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0