Rm 2008!

Hej alla!

Nu kom jag hem för en stund sen. Sedan i fredags har jag ju varit på rm och innan jag åkte hem idag så åkte jag förbi Adam en stund.

Min ledsagare var bra, hon hette Malin.
På fredagen kom jag ju lite senare på grund av att vi hade den där konserten innan. Haha, jag som trodde att jag skulle slippa att sjunga Stad i ljus igen men tydligen inte... De filmade konserten men de skulle tydligen ha spelat in den på skiva också så på fredag får jag sjunga den igen.
Det var inte så många som tittade förresten, bara femtio personer eller något sånt. Jag sjöng lite falskt ibland på de låga tonerna, en ton var särskilt svår att sjunga och jag kom inte riktigt ner men annars sjöng jag väl helt okej.
Det fanns de som var mycket bättre än jag, deras röster passade jättebra till de låtar de hade valt! Jag har några jag tyckte var extra bra men jag skriver inga namn här.
Men det var ingen som var dålig i alla fall och jag tycker att alla var bra på sina egna sätt! Några låtar som var med var:
Tommy Nilssons låt Jag tror på människan, hon som sjöng den var jätteduktig, bättre än Tommy tycker jag! Hon hade en bra röst och så lät det som att hon levde sig in i låten bra!
The worrying kind sjöngs av två tjejer, de hade coola röster och ibland lät det verkligen jättebra! Jag blev glad när jag hörde dem. De dansade mycket också och det var inte så många som gjorde det, inte så mycket i alla fall. Jag stod helt stilla på min låt men jag hade några som gjorde rörelser bakom mig.
En kille sjöng låten Kom och ta mig och så körade några killar, han glömde texten på genrepet men jag hörde i alla fall inte att han sjöng fel en enda gång på konserten. Kom och ta mig är verkligen en låt som man blir jätteglad av tycker jag!
Du finns i mitt hjärta hette en låt som var med i lilla melodifestivalen 2003 tror jag. Två systrar sjöng den, en av dem hade haft halsfluss hela veckan men det hördes inte så mycket när hon sjöng. Men när hon pratade hörde jag inte ens att det var hon haha.
Två tjejer sjöng Cecilia Vennerstens låt Det vackraste jag vet, den tycker jag om att sjunga till men den känns lite hög i slutet. De sjöng bra i alla fall, de kanske inte hade så jättemycket inlevelse men ändå.
Lena Philipssons låt Dansa i neon var det en tjej som sjöng och dansade till. Det märktes att hon hade roligt på scenen.
Nordmans låt I lågornas sken sjöng en kille, det var den enda låten som var med i årets melodifestival som någon valde att sjunga.
Marie Lindberg var ju med i melodifestivalen förra året med låten Trying to recall. Åh, hon som sjöng den var jättebra! Hon kanske kommer att jobba med musik i framtiden. Jag har aldrig hört henne sjunga så bra till någon annan låt. Men hon var med och sjöng The worrying kind också och den var hon nästan lika bra på!
Fames låt Give me your love Sjöng en tjej och en kille, det kanske inte lät jättebra men jag har hört de som sjunger sämre. Tjejen som var med och sjöng Give me your love sjöng också Tusen och en natt, det lät bättre!
En tjej sjöng Sonja Aldéns låt För att du finns, Sonja Aldén var ju nästan min idol förut och jag var med och körade på den låten. Tjejen som sjöng den var jättenervös innan och gick på toaletten fem gånger men ändå gick det jättebra för henne. Många blev rörda av hennes röst och hon har något speciellt i rösten som jag tycker om.
Eloise sjöng en tjej också och det gick jättebra! Hon var också nervös men det hördes nästan inte!
En tjej som skulle ha varit med var sjuk så det var synd.
När vi sjöng Värsta schlagern så kunde jag nästan alla rörelser, en del jag gjorde såg nog inte så bra ut men Emma sa att det fanns de som var sämre och att alla inte kunde rörelserna utantill, tur!
Jag kanske glömde att skriva någon låt som var med, sorry i så fall.

Klockan var lite över åtta när jag kom till rm som ligger på Bossön på Lidingö.
Taxichauffören hade jättesvårt att hitta dit, vi åkte runt i minst tio minuter innan vi till slut hittade rätt ingång.
Det var ett möte med information och lite sånt som tog rätt lång tid. Jag visste redan det mesta innan men en del var nyss. Nästa år ska rm vara på ett annat ställe.
Efter mötet så gick jag till rummet där jag och min ledsagare skulle sova. Vi sov i hotelldelen och inte på vandrarhemsdelen, det var skönt. Sängarna var ganska bekväma.
Efter att jag hade ställt in min väska på rummet så gick jag ner och pratade med några kompisar. En av dem hette Mickaela och sedan träffade jag hennes kompis Frida. Sedan var Wendela där också. Jag hade inte träffat Mickis på nästan ett år så det var jätteroligt att få prata lite med henne. Jag letade efter andra kompisar också men min ledsagare visste inte hur de såg ut så vi hittade ingen av dem. Så vi gick och la oss tidigt i fredags, jag somnade redan vid halv 12 eller någonting tror jag. Andra år när jag har varit på rm så har jag varit vaken minst till fyra på nätterna haha.

På lördagen så var det tidig frukost, den började tjugo över sju och höll på till halv nio. Jag åt en smörgås, äggröra och ett wienerbröd. Haha, jag vet att jag inte alltid är så nyttig men wienerbrödet var mindre än ett vanligt wienerbröd. Många tyckte att jag var lite skum som åt wienerbröd så tidigt på morgonen men jag var inte den enda som gjorde det.
Jag har förresten kommit på att jag hellre skulle äta och bli tjock än att banta. Träna skulle jag kunna göra men inte banta och hålla på.
På frukosten kom min kompis Rakel och sa hej till mig, det var enda sen i somras som jag träffade henne. Vi brukar inte prata i telefon så ofta men när vi pratar eller när vi träffas så har vi ändå jätteroligt tillsammans, tycker jag i alla fall!
Emma och hennes ledsagare satt vid mitt bord, vi pratade om lite allt möjligt, det var trevligt. Sedan kom hennes kompis Ronja och då började de att prata om en massa roliga saker. Jag skrattar ofta åt dem haha, de kan säga rätt roliga kommentarer ibland.
På lördag förmiddag gjorde jag faktiskt inte så mycket. De yngre hade sina showdownmatcher då så jag tittade på några av dem, särskilt på min kompis Ronjas. Hon vann tre av fyra mathcer.
Två personer som jobbar för en tidning i Södertälje kom och tog lite bilder och intervjuade mig och en annan synskadad kille, de ska kanske göra en artikel om rm i tidningen senare. Han som tar alla bilderna hade jag träffat tidigare när han har varit i min skola.
En som höll i rm visade lite om vad man kunde göra på rm för de som jobbade på tidningen och vi gick ner dit där man kunde prova på olika saker, eller vi åkte en hiss förresten.
Man gick genom en gång där det luktade konstigt och sen fanns det olika idrottsalar där. Några saker man kunde prova på var step, judo, rodd, simning och dykning. Jag hade inte anmält mig till något av de sakerna men senare på dagen provade jag faktiskt judo. De från tidningen ville ta lite bilder och så.
Sedan ville en av dem utmana mig i elektronskytte. Det hade jag inte gjort på över tre år haha men jag fick faktiskt 97 av 100!!!!!
På judon så sprang vi först runt och värmde upp i ungefär en halvtimme med att göra olika saker. Sedan fick vi prova en fasthållning och så och efter det så var jag tvungen att gå.
Förresten så ska en av de som var med på judon kanske vara med i paralympics i sommar!!!!! Det är ju verkligen jätteroligt för henne!
På showdownen gick det inte så bra för mig. Jag fick spela tre matcher och jag vann två av dem. Men den första mathcen mot Ida förlorade jag stort. Ida vann hela showdownen så det var ju inte så konstigt att jag förlorade. Sedan hade jag inte spelat showdown på ungefär ett år.
Jag skulle ha spelat fyra matcher men en jag skulle spela mot var sjuk så det var tråkigt!
Oj, det är sent och jag ska snart sova så jag får skynda på att skriva haha.
Efter middagen på lördagen så satt jag och några kompisar och pratade innan kamratfesten. På kamratfesten så fick man uppträda om man ville. Jag hade egentligen tänkt sjunga kanske men det blev inte av.
Men det var många som var bra där. Marie som var med i Talang tidigare skulle ha kommit till rm men hon kunde tydligen inte det, annars kanske jag hade fått höra henne sjunga igen ju.
Min kompis Christoffer sjöng jättebra! Jag tycker jättemycket om hans röst!
En annan tjej, Louise, sjöng med sin kompis. Hon hade förresten också varit med i Talang i år. Tänk två blinda var med i år haha.
Efter kamratfesten så var det två synskadade killar som spelade musik och man fick dansa om man ville. Men jag gick och satte mig och pratade med några av mina kompisar istället. Vi spelade kort, vänd tian, jag kom sist.
Klockan tolv gick jag och la mig och sen låg jag och min ledsagare och pratade till halv ett.

Idag var jag tröttare än igår, det brukar alltid bli så att jag blir extra seg på söndagarna. Imorgon måste jag ju gå upp tidigt igen, jobbigt!
Efter frukosten så spelade jag goalball i den avancerade gruppen. Det var roligt men några killar skjöt bollen jättehårt så jag blev lite rädd ibland. Några som är med i goalball landslaget höll i goalballen.
De var jätteduktiga och bra tycker jag!
På goalball har man ju en boll som låter och sen slänger man sig när bollen kommer. Därför kan det göra ont att till exempel få bollen i magen.
De som var med i landslaget berättade att bollen ibland kan komma i 80 kilometer i timmen, jag förstår inte att man inte skadar sig om man blir träffad av en sådan boll. Man dör ju om man blir överkörd av en bil som kör så fort eller om man sitter i bilen och krockar. Okej, en bil är såklart större än en goalball men ändå.
Men de i landslaget sa att det kändes men att man inte märker det så mycket när det är match. Det kan ju stämma om det verkligen är så att man vill vinna.
Mitt goalball-lag kom trea tillsammans med ett annat lag och det var fyra lag. Då kan man ju räkna ut att mitt och ett annat lag var sämst haha.
På lunchen så delades alla priser ut. Ida kom ju etta i showdownen, det gjorde hon förra året också. Christoffer kom också etta. Ida vann över honom men de fick lika mycket poäng så det var schystast att göra så ju.
Tvåa kom en kille som heter Johan. Honom spelade jag mot för några år sen kommer jag ihåg, då vann jag över honom men det var ju ett tag sen och sedan var det nog mest en slump att jag vann, det kunde lika gärna ha varit han som gjorde det.
Jag fick guld i elektronskytte! Det trodde jag inte. Jag trodde att jag skulle ha kommit tvåa eller trea men de som skjöt bättre än jag var med i en annan klass tydligen. De var lite äldre alltså. Det finns olika synklasser på rm, man delas in beroende på hur mycket man ser eller beroende på vilket år man är född.
Tio i ett så kom taxin och hämtade mig, det var tråkigt att lämna rm och alla kompisar!

Nu har jag skrivit lite i bloggen om vad jag har gjort, jag har säkert glömt en massa roliga saker men jag skriver de imorgon i så fall.
Jag är jättenöjd med helgen i alla fall! Det var många som var med på rm i år som jag inte hade träffat tidigare men jag blev inte direkt kompis med någon, de flesta var ganska mycket yngre än jag. Men det är roligt att det kommer så många nya ju!
Nu är det hög tid för mig att sova.
/Vispen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du? Skriv gärna ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej i bloggen, om du skriver in din e-postadress är det bara jag som ser den)

Har du någon blogg eller hemsida? Skriv gärna in adressen till den om du vill att jag eller andra ska besöka den. URL/Bloggadress:

Här skriver du din åsikt/kommentar:

Trackback
RSS 2.0